É L E T Ü N K. várjátok meg az Atya ígéretét. Visszajön december, 14. évfolyam 12. szám. w e s s i. h u

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "É L E T Ü N K. várjátok meg az Atya ígéretét. Visszajön. 2013. december, 14. évfolyam 12. szám. w e s s i. h u"

Átírás

1 2013. december, 14. évfolyam 12. szám É L E T Ü N K w e s s i. h u A Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet tájékoztatója Visszajön Hóból az erdő, ködből a felhő, hó esik, tél szele fújja Valaki eljött, Valaki elment, Valaki visszajön újra! Száll csuda híre szívből a szívbe, kétezer év a tanúja: Valaki eljött, Valaki elment, Valaki visszajön újra! Angyalok ajkán, emberek hangján csendül a csillagos ének, Kétezer éve mennek Elébe boldogan, kik Neki élnek. várjátok meg az Atya ígéretét (Ap. csel. 1,4/b) Akik meghallották, hittek a Szónak. Kitartóan együtt imádkoztak, S átélték a csodát. Hallom közeledni most is lépteit. Jön már a Megígért, ajándékokkal megrakottan. Hogy betöltsön Minden Rá váró szívet, amely az Övével együtt dobban. Ott a helyed e drága menetben, életed KRISZTUSA vár rád. Hagyd el a gondot, légy vele boldog, zengje a szíved a hálát! Füle Lajos Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség, és az emberekhez jóakarat. 1

2 it vársz a közeledő adventi és M karácsonyi ünnepektől? Horváth Kálmán: Mivel nem tudok még arról, hogy a szeretett Wessi falai között milyen aktuális programok lesznek: - a BIBLIA olvasása intenzívebb lehet, - továbbá az öreg-koromra megmaradt (még élő, a Szent István Gimnáziumban együtt érettségizett) 18 fő -ező barátom tudja 2 éve, hogy új lelki életet kértem és kaptam az Úrtól a Wessiben. Közöttük is akad néhány hívő - keresztyén férfi, és a volt szakmámbeli (világi) barátaimmal is folytatott digitális közösségépítésére több idő fog jutni mindkét oldalról.. Elekes József: Általában kedvelem az újdonságokat, a változatos, kihívásokkal teli napokat. Kivéve a karácsonyi ünnepekkor. Karácsonykor újra és újra ugyanazt a meghittséget, soha el nem múló szeretetet vágyom átélni a családommal, ezt várom most is. És persze fehér karácsonyt! Budai Sándorné: Ádventkor a karácsonyi készülődés mellett, szeretnénk még nagyobb hangsúlyt fektetni szeretteinkért való imádkozásra. A várakozásom tehát a szeretet, törődés és imádkozás áldásainak megtapasztalása. Az ünnepek előtt várakozással töltenek el minket a gyülekezeti alkalmak, mikor az ünnep varázsa, áhítata, de legfőképpen 2 Jézus születése és jelenléte életünkben, hálára, örömre buzdítja szívünket. Hálára azért, hogy érettünk is megszületett, élt és kereszthalált szenvedett, örömre pedig azért, hogy mi is - évtizedek óta - az ő nagy családjához tartozhatunk. Herjeczkiné Anna: Azt várom/szeretném, hogy a szokásos rohanó életből egy kicsit lecsendesedve jobban figyeljünk a Nagy Örömhírre, és bárcsak megint egy kicsit jobban belelátnánk Isten szívébe, hogy miért is lett emberré az Úr Jézus! Mi is, a gyerekeink is. Várom a család együttlétét, a gyerekek örömét is. it gondolsz, miben lesz más M ez az ünnep, mint az eddigiek voltak? Horváth Kálmán: Bizakodom abban, hogy hamarosan (bár kissé némileg már megkésve) megtudjuk majd azt is, hogy a szeretett Wessi falai között milyen aktuális programok lesznek még meghirdetve erre az időszakra! Elekes József: Ez lesz az első karácsony, hogy pici babával ünneplünk. Ő az egyik legnagyobb ajándék a számunkra. Budai Sándorné: december Nem tudom, hogy más lesz-e ez az ünnep az eddigieknél, de reménykedem, hogy új üzenetekben, meghitt családi és gyülekezeti áldásokban lesz részem.

3 14. évfolyam 12. szám Herjeczkiné Anna: Amennyiben mi is, a gyerekeink is változtunk! Nálunk már csak egy olyan kisgyerek van, aki főleg az ajándékok miatt várja a karácsonyt, a nagyobbaknak talán már inkább az igazi lényege, és az együttes öröm ami számít. Én nagyon vágyom arra, amit az ének mond: "Tenmagaddal, Szabadítóm, ünnepem van csendben itthon" - de ez karácsonykor nem szokott megvalósulni, nem gondolom, hogy idén ez másképp lenne, mint az előző években. éhány fiatal véleménye / tapasztalata advent érke- N zésekor Záborszky Dávid: Én nem vagyok valami karácsony-fan, úgyhogy nálam nincs semmi extra ebben az időszakban. Gyulai Misi : Sajnos én is Dávid nyomdokába kell lépjek, nem azért mert nem szeretem a karácsonyt, hanem az életem jelenleg tényleg a suliból és melóból áll, mellette sítábor szervezés, szóval Ünnepeknek semmi nyoma jelenleg a hétköznapjaimban, eddig még tudatomban se nagyon volt. Persze jobban örülnék, ha lenne, de most előreláthatólag december 17-ig így lesz, majd 22-én utazom haza Erdélybe és 2 napom lesz készülni Karácsonyra. :) Liling Judit: Hát figyelj, még nem kezdődött el ugyan advent meg semmi ilyesmi, de azt tudom 3 mondani, hogy nem szeretnék úgy beesni karácsonyra 24-én. Annak ellenére, hogy most kb. ezt látom esélyesnek, de tudatosan szeretném ünnepi öltözékbe öltöztetni magamat addigra. ennyire tartod keresztény M ünnepnek a karácsonyt? Attila: Sajnos kevéssé tartom. És messzire sem kell mennem, mert már a saját családomban is azt tapasztalom, hogy a fogyasztói világ tárgy- és anyagközpontú gondolkodása szinte minden szellemet kiölt a karácsonyból. Az egyetlen, ami még megmaradt, az a közösség, legalábbis nálunk. De a kereszténység nagyjából csak a menüben jelenik meg, ugyanis halászlevet eszünk. Bence: Az ünnep maga keresztény, de a mai anyagias világban már nem a vallásról szól az ünnep, hanem a vásárlásról, és a pénzről. Persze, vannak hagyományok, pl betlehemes, meg karácsonyi koncertek, de szerintem manapság kevés ember van, aki valóban Jézus születését ünnepli december 25-én, még ha májusban született is valójában, vagy valamikor tavasszal. Gergely: Elvileg a karácsony egy keresztény ünnep, de azon kívül, hogy Jézus születését ünnepeljük, a család és az otthon ünnepe is, szóval én nem mondanám, hogy keresztény ünnepként tekintek rá.

4 December 1-én a délutáni istentiszteletet követően kerül sor a következő 4 év elöljáróságának megválasztására. December 6-án, pénteken este 6 órakor folytatódik Tapolyai Emőke pszichológus előadás sorozata December 7-én, szombaton kor az imaházunkban rendszeresen gyakorló Musica Sonora kamarazenekar rendezi hangversenyét Brams és Schubert műveiből. Az érdeklődők számára tiszteletjegyeket tudunk biztosítani. December 8-án vasárnap a délelőtti és délutáni istentiszteletek gyűjtései egyaránt szociális célú adományként rászoruló testvéreink megsegítését célozzák. December 14-én, szombaton 10 órától az Apologetika tanfolyam kurzusa kerül megrendezésre December 14-én, szombaton 18 órakor gyülekezetünk énekkara adventi koncertet tart imaházunkban. December 15-én, vasárnap délben tartjuk nyugdíjas testvéreink karácsonyi ünnepségét. Ezen a napon délután nem tartunk összejövetelt. December 22-én 16 órakor a Papp László sportcsarnokban kerül megrendezésre a Karácsonyi ünnep a baptistákkal című program. Regisztrálni Vígh Szilviánál lehet. A rendezvényre való tekintettel délután nem lesz imaházunkban istentisztelet. December 25-én az ünnepi célgyűj- Decemberi programok december tés lesz az egyház által megjelölt célra. December 25-én délelőtt ½ 10-kor imaóra, 10-kor istentisztelet, 17 órakor gyermekek karácsonyi ünnepére kerül sor. December 26-án nem lesz összejövetel gyülekezetünkben. December 29-én vasárnap délelőtt ½ 10-kor imaórát, 10 órakor istentiszteletet tartunk. Délután filmet vetítünk. December 31-én, kedden 18 órakor tartjuk Óévi istentiszteletünket. Január 1-én, szerdán 10 órakor istentiszteleten találkozunk először ben. Január 5-én, az év első vasárnapján jelenlegi információink szerint délelőtti istentiszteletünket a Duna tv közvetíteni fogja. Imádkozzunk beteg, idős, magányos testvéreinkért! Ragadjunk meg a rendelkezésünkre álló lehetőségeket annak érdekében, hogy megérezzék testvéreink és embertársaink Isten szeretetét a közelgő ünnepnapokon! Gyülekezetünk bankszámlaszáma: KDB bank: Gyülekezeti értesítőnk, az igehirdetések hanganyaga, és a gyülekezet részletes programja elérhető internetoldalon.

5 14. évfolyam 12. szám Hajrá vagy elcsendesedés gy adventi program hirdetésén E akadt meg a szemem. A rendezvény címében az adventi hajrá kifejezés is szerepelt. Sokan érzik magukon az ünnepek előtti nyomást, a feladatok, programok sokaságát. A tudatosan élő emberek advent első napjait már listákkal felfegyverkezve várják. Ajándék lista, feladat lista, étrend, menü-tervezetek, látogatási és vendégváró névsorok. Legtöbben talán csak sodródnak, időnként fejükhöz kapva sikoltanak egyet: már csak ennyi nap van karácsonyig, pedig rengeteg elintézni való vár még rám! Lehet, hogy egy nagy káosz lesz az egész ünnepből? Talán kevés keresztyén embernek jutnak eszébe ezekben a napokban az Úr Jézus Mártához intézett szavai: kevésre van szükség, valójában csak egyre (Lukács ev. 10,42.) A nagy kérdés adventben és karácsonykor is tulajdonképpen az, hogy mi vagy ki kerül a fő helyre. Ez egyedül rajtunk múlik.. Nem hibáztathatjuk a kort, amelyben élünk, körülményeinket, a ránk zúduló elvárásokat. Mire van szükségünk igazán ezekben a napokban? Találkozásokra, kapcsolatokra, elfogadásra, szeretetre. Ezek megnyilvánulhatnak tárgyiasult formában is, de sok esetben egy jó beszélgetés nagyobb örömöt jelent, mint az értékes ajándék, a szeretettel elkészített, jelképes meglepetés lehet, hogy valakinek életre szóló örömet szerez. Legyünk nyitottak Isten Szentlelkének vezetésére a várakozásban, az ünnepi előkészületekben, az ajándékozásban is! Ne rutinból vagy a legújabb trendeket követve hanem Istenre és a ránk bízottakra figyelve készülődjünk a következő napokban! "Ha Istennek lenne hűtőszekrénye, a fényképed rajta lenne. Ha lenne pénztárcája, a fotód benne lenne. Minden tavasszal virágokat küld neked és egy napfelkeltét minden reggel. Ha bármikor beszélni akarsz vele, Ő rád figyel. 5 A világegyetem bármelyik részét választhatta volna lakhelyéül, és Ő a szívedet választotta. Kedves barátom, be kell látnod: nagyon szeret Téged!" (Max Lucado, ahitatok.hu)

6 2013. december, 14. évfolyam 12. szám A gyülekezet decemberi programja DÁTUM KEZDÉS ALKALOM SZOLGÁLÓ 1. Vasárnap 9.30 Imaáhítat Sturcz Tibor Istentisztelet, úrvacsora Pafkó Tamás Istentisztelet Kübler János Gyülekezeti tanácskozás 3. Kedd Budapesti ifjúsági istentisztelet 4. Szerda Érdeklődők bibliaórája Kübler János Fiatal felnőttek alkalma Közösségépítés 5. Csütörtök Bibliaóra Pafkó Tamás Elöljárósági tanácskozás 6. Péntek Ifjúsági Tapolyai Emőke 8. Vasárnap 9.30 Imaáhítat Gállné Bodor Ildikó Istentisztelet Kübler János Istentisztelet Pafkó Tamás 10. Kedd Budapesti ifjúsági istentisztelet 11. Szerda Érdeklődők bibliaórája Kübler János Fiatal felnőttek alkalma Jassó Attila 12. Csütörtök Bibliaóra Kübler János 13. Péntek Ifjúsági Kübler János 14. Szombat Adventi koncert 15. Vasárnap 9.30 Imaáhítat Kondor Attila Istentisztelet Kübler János Nyugdíjasok karácsonya 18. Szerda Érdeklődők bibliaórája Kübler János Fiatal felnőttek alkalma Sturcz Tibor 19. Csütörtök Bibliaóra Pafkó Tamás 20. Péntek Ifjúsági Tapolyai Emőke 22. Vasárnap 9.30 Imaáhítat Jassó Zoltán Istentisztelet Pafkó Tamás 25. Szerda 9.30 Imaáhítat Mikes Balázs Karácsonyi istentisztelet Pafkó Tamás Gyermekek karácsonya Kübler János 29. Vasárnap 9.30 Imaáhítat Kovács Gergely Istentisztelet Kondor Marcell 31. Kedd Óévi istentisztelet Kübler János Jan. 1. Szerda Újévi istentisztelet Pafkó Tamás Jan. 5. Vasárn Televíziós istentisztelet Kübler János Istentisztelet Pafkó Tamás Gyülekezeti tanácskozás 6

2011. Karácsony. Advent Az Úr eljövetele

2011. Karácsony. Advent Az Úr eljövetele 2011. Karácsony Advent Az Úr eljövetele A Karácsony előtti készülődésünkben fontos, hogy helyesen lássuk az Úr eljövetelének valóságát. Egy 18. századi református lelkipásztor szép gondolatmenetben hagyta

Részletesebben

2013. február, 14. évfolyam 2. szám É L E T Ü N K. A Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet tájékoztatója

2013. február, 14. évfolyam 2. szám É L E T Ü N K. A Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet tájékoztatója 2013. február, 14. évfolyam 2. szám É L E T Ü N K w e s s i. h u A Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet tájékoztatója Otthon kellett maradnom, ágyba parancsolt az influenza, a vele járó állapot és nem

Részletesebben

Magvetés A Ramocsaházi Református Egyházközség lapja Magvetés. 2012. Karácsony

Magvetés A Ramocsaházi Református Egyházközség lapja Magvetés. 2012. Karácsony 2012. Karácsony Áldott Karácsonyt és Áldott Új Esztendőt kívánunk minden Testvérünknek! Várakozunk és Valaki vár ránk! Ebben a karácsony előtt időszakban, a megkezdett négyhetes adventben újra fontos tisztáznunk

Részletesebben

www. MINDENKITEMPLOMA.HU Gyülekezeti hírlevél 2007. Karácsony Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus a Dávid városában.

www. MINDENKITEMPLOMA.HU Gyülekezeti hírlevél 2007. Karácsony Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus a Dávid városában. www. MINDENKITEMPLOMA.HU Gyülekezeti hírlevél 2007. Karácsony Mert született néktek ma a Megtartó, ki az Úr Krisztus a Dávid városában. (Lukács 2:11) TARTALOM Bereczki Sándor: Az Úr közel 3 Drótos Gyöngyi:

Részletesebben

AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA

AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA Életjel AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA IV. évfolyam 4. szám Várva vártam az Urat Várva vártam az Urat, és ő lehajolt hozzám, meghallotta kiáltásomat. Kiemelt a pusztulás verméből, a sárból és

Részletesebben

Manna. Karácsonyi üzenet. II. évf. 13. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2006. karácsony

Manna. Karácsonyi üzenet. II. évf. 13. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2006. karácsony Manna II. évf. 13. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Velünk az Isten! Karácsonyi üzenet Hogy a csillag fényéből semmit sem kopott, Értelme lett csak megszokott. Hogy a Gyermek ma is testté lett csoda,

Részletesebben

Budai Református Egyházközség Ad ve nt

Budai Református Egyházközség Ad ve nt Budai Református Egyházközség Ad ve nt 2014 Kedves Olvasó! Öröm nekünk, hogy kezedbe vetted Hírlevelünket. Szeretettel készítettük neked és szeretteidnek. Mivel fogsz itt találkozni? Mire lehet elég néhány

Részletesebben

Áldott Karácsonyt és Áldott Új Esztendot kívánunk minden Testvérünknek! Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...

Áldott Karácsonyt és Áldott Új Esztendot kívánunk minden Testvérünknek! Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát... Keressétek elõször Istennek országát, és az Õ igazságát...(máté 6:33) Kiadja a Nyíregyháza Városi Református Egyházközség XVIII. évfolyam 2014/2 Tartalom Várakozunk és Valaki vár ránk... 2 Karácsony esti

Részletesebben

INGYENES KÖZÉLETI, INFORMÁCIÓS ÉS HIRDETÉSI HETILAP

INGYENES KÖZÉLETI, INFORMÁCIÓS ÉS HIRDETÉSI HETILAP Sarkad gps koordinátái: É 46º 44 66.31 K 21º 23 05.58 Internet:www.sarkad.hu XXI. évfolyam 51-52. szám INGYENES KÖZÉLETI, INFORMÁCIÓS ÉS HIRDETÉSI HETILAP 2013. december 20-27., péntek Karácsonyi köszöntõ

Részletesebben

Élõ Gyülekezetek. fiatalokat a történelem során minden idõben vonzotta a világ. Az. ilyen az a zene, ami Isten szerint való?

Élõ Gyülekezetek. fiatalokat a történelem során minden idõben vonzotta a világ. Az. ilyen az a zene, ami Isten szerint való? Így állítja maga elé az egyházat dicsõségben, hogy ne legyen rajta folt, vagy ránc, vagy bármi hasonló... Efézus 5,27a 2006. December IX. Évf. 2. Szám Élõ Gyülekezetek ilyen a vonzó gyülekezet? Biztosan

Részletesebben

Református Élet. Krisztussal eltöltött, áldott karácsonyt és kegyelemteljes újévet kívánunk minden Kedves Olvasónak!

Református Élet. Krisztussal eltöltött, áldott karácsonyt és kegyelemteljes újévet kívánunk minden Kedves Olvasónak! Református Élet A Tiszavasvári Református Gyülekezet negyedévente megjelenõ folyóirata Krisztussal eltöltött, áldott karácsonyt és kegyelemteljes újévet kívánunk minden Kedves Olvasónak! Református élet

Részletesebben

BÉKESSÉG. Teljes öröm van Tenálad. A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2007. szeptember XIII. évfolyam 4. szám. Tábor után tanév előtt

BÉKESSÉG. Teljes öröm van Tenálad. A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2007. szeptember XIII. évfolyam 4. szám. Tábor után tanév előtt BÉKESSÉG A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2007. szeptember XIII. évfolyam 4. szám I gen, Nála jártunk. Ő volt örömünk forrása, közösségünk összegyűjtője, megtartója és megáldója. Olyan örömet

Részletesebben

I. évfolyam 2. szám 2014. december

I. évfolyam 2. szám 2014. december A NAGYKÁTAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZET HÍRLEVELE Üdvözítő született ma nektek, aki az Úr Krisztus, a Dávid városában. (Lk 2, 1 1 ) I. évfolyam 2. szám 2014. december Isten ments! Másként? Szülők sétálnak gyermekükkel

Részletesebben

BÉKESSÉG. A Lélek gyümölcse. A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. június XV. évfolyam 3. szám

BÉKESSÉG. A Lélek gyümölcse. A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. június XV. évfolyam 3. szám A SZÉKESFEHÉRVÁRI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA 2009. június XV. évfolyam 3. szám A Lélek gyümölcse Én vagyok a szôlôtô, ti a szôlôvesszôk: aki énbennem marad és én ôbenne, az terem sok gyümölcsöt, mert

Részletesebben

Ádventi Családi Áhítatok Füzete. a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez tartozó budapesti Erdélyi Gyülekezet tagjai számára

Ádventi Családi Áhítatok Füzete. a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez tartozó budapesti Erdélyi Gyülekezet tagjai számára Ádventi Családi Áhítatok Füzete a Királyhágómelléki Református Egyházkerülethez tartozó budapesti Erdélyi Gyülekezet tagjai számára 2013 2 Tartalomjegyzék Bevezetés 4 Ádvent ünneplésének helye a keresztyén

Részletesebben

FORUM MARTINI 2014 /12. 02. oldal 03. oldal KARÁCSONY. 16. oldal ADVENTI VIRÁGKOSZORÚK POLGÁRMESTERI SOROK

FORUM MARTINI 2014 /12. 02. oldal 03. oldal KARÁCSONY. 16. oldal ADVENTI VIRÁGKOSZORÚK POLGÁRMESTERI SOROK MARTONVÁSÁR VÁROS LAPJA FORUM MARTINI XXIII. évfolyam 12. szám 2014. december 15. 2014 /12 02. oldal 03. oldal KARÁCSONY POLGÁRMESTERI SOROK 16. oldal ADVENTI VIRÁGKOSZORÚK Lelkészeink és plébánosunk gondolatai

Részletesebben

Evangéliumi üzenet mindenkinek

Evangéliumi üzenet mindenkinek AZ OROSHÁZI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG INGYENES LAPJA HARANGSZÓ XIV. évfolyam 3. szám 2007 szeptemberi különszám Evangéliumi üzenet mindenkinek K edves Olvasó! Ez a lapszám megõrizendõ az esztendõ végéig!

Részletesebben

É L E T Ü N K. Van különbség! 2012. február, 13. évfolyam 2. szám. w e s s i. h u

É L E T Ü N K. Van különbség! 2012. február, 13. évfolyam 2. szám. w e s s i. h u 2012. február, 13. évfolyam 2. szám É L E T Ü N K w e s s i. h u A Wesselényi utcai Baptista Gyülekezet tájékoztatója! Nem vagyunk mindig elégedett emberek. Magunkkal és másokkal szemben is megfogalmazódnak

Részletesebben

HARANGSZÓ. Az Élet kapujában

HARANGSZÓ. Az Élet kapujában AZ OROSHÁZI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG INGYENES LAPJA HARANGSZÓ XVII. évfolyam 4. szám 2010. advent karácsony Címként ezt is adhattuk volna: Adventtõl karácsonyon át. Közismert, hogy a latin eredetû advent

Részletesebben

MANNA. Teremtél-e? Ne félj!

MANNA. Teremtél-e? Ne félj! VII. évf. 1-2. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Teremtél-e? Azért vagy itt, hogy hivatásod töltsd be. Isten sokáig vár a jó gyümölcsre. Míg napjaid a semmibe peregnek, hány gondja, kínja vár az embereknek,

Részletesebben

Maglódi Református Egyházközség

Maglódi Református Egyházközség Maglódi Református Egyházközség *Magunkról Á L D Á S, B É K E S S É G! a reformátusok köszöntésével köszöntjük szeretettel a kedves olvasót a Maglódi Református Egyházközség nevében. Ezzel, Isten áldását

Részletesebben

Így élünk. Az Úr kedves esztendeje. A Soproni Református Egyházközség 2007. évi adventi tájékoztatója

Így élünk. Az Úr kedves esztendeje. A Soproni Református Egyházközség 2007. évi adventi tájékoztatója Így élünk A Soproni Református Egyházközség 2007. évi adventi tájékoztatója 9400 Sopron, Deák tér 2. Tel./Fax. 06-99/523-308 e-mail: pataki.emoke@chello.hu Az Úr kedves esztendeje Az advent szónak nem

Részletesebben

Karácsonyi Krisztus-képek

Karácsonyi Krisztus-képek Manna III. évf. 13. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Áldott karácsonyi ünnepeket és kegyelemteljes újesztendőt kívánunk minden kedves Olvasónknak! Te mit tennél? Ha lenne egyetlen fiad, S szeretnéd

Részletesebben

Karácsony példája mutatja, hogy a szív szegénysége a. a legnagyobb gazdagság. Jézus. XIX. évf. 2014. KARÁCSONY

Karácsony példája mutatja, hogy a szív szegénysége a. a legnagyobb gazdagság. Jézus. XIX. évf. 2014. KARÁCSONY Tanúság A Nagymarosi Egyházközség Hírlevele XIX. évf. 2014. KARÁCSONY Karácsony példája mutatja, hogy a szív szegénysége a legnagyobb gazdagság Páli Szent Vince szerint a szegények a mi mestereink. A szegény,

Részletesebben

Bevezetés. Isten olyan munkát végzett el bennünk és közöttünk, melyet szeretnénk együtt megünnepelni...

Bevezetés. Isten olyan munkát végzett el bennünk és közöttünk, melyet szeretnénk együtt megünnepelni... Bevezetés Jákób pedig szent oszlopot állított azon a helyen, ahol beszélt vele; kőoszlopot, és italáldozatot mutatott be rajta, és olajat öntött rá (1Móz 35:14) A Bibliában több alkalommal is találkozunk

Részletesebben

A Budapest Fasori Református Egyházközség Hírmondója 2004. december. Csillag

A Budapest Fasori Református Egyházközség Hírmondója 2004. december. Csillag Újfolyam 27. szám A Budapest Fasori Református Egyházközség Hírmondója 2004. december Csillag mikor meglátták a csillagot, igen nagy örömmel örvendeztek. (Máté 2,10) Valaki egyszer a rádióban ujjhegyre

Részletesebben

MEGHÍVÓ ÁDVENTI ÖKUMENIKUS ÜNNEPÜNKRE KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG GYERMEKEKKEL

MEGHÍVÓ ÁDVENTI ÖKUMENIKUS ÜNNEPÜNKRE KARÁCSONYI ÜNNEPSÉG GYERMEKEKKEL A Pesterzsébeti Evangélikus Egyházközség Ádventi Körlevele 2014. december 7. 1204 Budapest, Ady E. u. 89. honlap: www/pegy.hu Tel: 293-0148- mobil: 06 20 824 5855 - E-mail: gyjslevelezes@gmail.hu Felelős

Részletesebben

Manna. Adjatok hálát az Istennek mindenkor, mindenért (Efézus 5,20) 100. hálaadó zsoltár

Manna. Adjatok hálát az Istennek mindenkor, mindenért (Efézus 5,20) 100. hálaadó zsoltár Manna III. évf. 10. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 100. hálaadó zsoltár Vígan énekelj az Úrnak te egész föld! Szolgáljatok az Úrnak örvendezéssel; menjetek eléje vígassággal. Tudjátok meg, hogy

Részletesebben

Rendhagyó kiállítás. Emlékezés a Kopjafánál

Rendhagyó kiállítás. Emlékezés a Kopjafánál 2. oldal 2014. december Rendhagyó kiállítás Emlékezés a Kopjafánál Fotók: Fujszné Kőnig Zsuzsa 2014. december 3. oldal Balatonfűzfő Város és a Művelődési Központ és Könyvtár december havi programja és

Részletesebben

AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA

AZ ALBERTI EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG LAPJA Életjel II. évfolyam 4. szám Örömre hangolva Alapige: Zsoltárok 100,1-5 Ujjongjatok az Úr előtt az egész földön! Szolgáljatok az Úrnak örömmel, vigadozva járuljatok színe elé. Tudjátok meg, hogy az Úr

Részletesebben