Csecsemő- és kisgyermeknevelő záróvizsga A tételsor 2015/16. tanév tavaszi félév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Csecsemő- és kisgyermeknevelő záróvizsga A tételsor 2015/16. tanév tavaszi félév"

Átírás

1 Csecsemő- és kisgyermeknevelő záróvizsga A tételsor 2015/16. tanév tavaszi félév 1. A nevelés, a kisgyermeknevelés fogalmának értelmezése, társadalmi szerepe és színterei. A nevelésről alkotott elképzelések és a nevelés céljainak változásai, gyermekkép az ókortól az újkorig. Az intézményes kisgyermeknevelés és a bölcsődék története megalakulástól napjainkig. ajánlott irodalom: Gyöngy Kinga: A bölcsődei művészeti nevelés előzményei és jelen gyakorlata, ELTE Eötvös Kiadó, Bp., A gyermek fejlődése és a felnőtt szerepe a fejlődési folyamat segítésében. Fejlődés lélektani elméletek. Életkori sajátosságok. A gyermeki fejlődés nyomon követésének módszerei, a fejlődés jellemzőinek értelmezése, pedagógiai hasznosítása. Fejlődési füzet vezetésének gyakorlata. 3. A katolikus pedagógia elméleti alapjainak és célrendszerének bemutatása, valamint az értékorientáció és értékszocializáció hatásának és lehetőségeinek megismertetése a családi és az intézményes nevelésben. ajánlott irodalom: Fülöpné Erdő Mária: Értékorientált nevelés a családban és az iskolában. in. Katolikus Pedagógia, 2011/2, ES%281%29.pdf 4. A kötődés, az anya-gyermek kapcsolat jelentősége. Beszoktatás a bölcsődébe. A szülők és a kisgyermeknevelő kapcsolatának lehetőségei, kommunikáció és konfliktuskezelés. 5. A sajátos nevelési szükségletű gyermek intézményes ellátásának alapelvei. Társadalmi viszonyulás a különbözőséget hordozó egyénhez. Korai fejlesztés a bölcsődében, a korai fejlesztés személyi és tárgyi feltételei. 6. A játék fogalma, sajátosságai, játékelméletek. A szabad játék fejlesztő hatásai. A játék fajtái csecsemő- és kisgyermekkorban. A játék feltételei a bölcsődében. Játékeszközök és a kiválasztás szempontjai 0-tól 1 éves korig, 1-2 éves kor között és 2-től 3 (4) éves korig.

2 7. A fejlődés fogalma. A lelki fejlődést befolyásoló tényezők. A fejlődés-fejlesztés értelmezése. Az én-tudat, az identitás fejlődése. Az érzelmek alakulása, az akarat és motiváció fejlődése. A fejlődés szakaszai, a megismerési folyamatok fejlődése a születéstől 4 éves korig (érzékelés, észlelés, figyelem, emlékezet, képzelet, gondolkodás). 8. Az anyanyelv elsajátítása és a beszéd fejlődése.az eltérő fejlődés felismerése, a hátrányok kompenzációja. A gyermekirodalom műfajainak ismertetése. A bölcsődei anyanyelvi és irodalmi nevelés összefonódása ajánlott irodalom: Gyöngy Kinga(szerk.): Első lépések a művészetek felé I. Dialóg Campus Kiadó, Bp., Pécs, Ferencsik Józsefné: A gyermekirodalom jelentősége a bölcsődés gyermek életében. Segítő környezetben. Bölcsődei tanulmányok Az egészséges életmódra nevelés a bölcsődében. Szükségletek rendszere, szokások kialakítása, gondozási műveletek. A csecsemő és kisgyermek táplálása. Az egészséges táplálkozás követelményének megfelelő étkeztetés és a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások. 10. Leggyakrabban előforduló gyermekbetegségek. Fertőző betegségek és tüneteik. Légzőszervi és emésztőrendszeri megbetegedések felismerése, továbbá a bőrelváltozások lehetséges okainak ismertetése. Járványügyi teendők a bölcsődében. A gyermek egészségügyi törzslapjának vezetése, a bölcsődeorvos szerepe. 11. A bölcsődei napirend jelentősége, bemutatása, megszervezésének szempontjai. A rendszeresség szerepe a csecsemők és a kisgyermekek egészséges fejlődésében. A beszoktatás módja, annak folyamatában előforduló problémák, azok megoldásának lehetőségei. 12. A gyermekvédelem rendszere Magyarországon. Vonatkozó jogforrások bemutatása. A gyermekek jogainak védelme. A gyermekbántalmazás megelőzése, felismerése és beavatkozási lehetőségek. 13. A mozgásfejlődés fogalma, összetevői. Testi és mozgásfejlődési sajátosságok a csecsemő- és a korai gyermekkorban. Az alapvető mozgásformák és a motoros képességek fejlődése. 14. A vizuális nyelv kialakulása a kisgyermeknél. A nevelő szerepe és lehetőségei a vizuális képességek kibontakoztatásában. A képzőművészet, az iparművészet és a magyar népművészet formakincse, anyagai és technikái felhasználása a kisgyermekkel való játékos alkotótevékenység során. A környezetkultúrával kapcsolatos tennivalók.

3 15. A zenei nevelés sajátos szerepe kisgyermekkorban. Zenei anyanyelvünk ismérvei. A mondóka, a gyermekdal, a zenehallgatás műfaji jellegzetességei. A befogadáshoz és az alkotáshoz szükséges képességek fejlődése, fejlesztése.

4 Csecsemő- és kisgyermeknevelő záróvizsga B tételsor gyakorlati feladatok 1. Rendezze párhuzamba az egyes nevelésről alkotott elképzeléseket, eseményeket a hozzá tartozó korszakokkal illetve személyekkel. Ókori görög nevelés Kr.e.VIII.-IV. század A nevelés célja a bátor harcosok nevelése volt. Az újszülöttel nem saját szülei rendelkeztek, hanem az állam. A tehetősebbek jó poliszpolgárrá akarták nevelni gyermekeiket. A lányok csak a háztartási ismereteket tanulták meg anyjuktól. Arisztotelész Kr.e Az élet célja a boldogság, a boldog ember pedig az, aki erényesen él. A nevelés célja tehát az erényes polgárok nevelése. Kétféle lehet: erkölcsi, melyeket szoktatás útján alakíthatunk ki és szellemi erények melyek nevelés oktatás segítségével formálódnak. Róma Korai keresztény nevelés Szent Ágoston Középkor Feudalizmus kora Világi nevelés A családfő teljhatalmat gyakorolt gyermekei felett, gyakoriak voltak a bántalmazások, a gyermek kitevése. Az állam érdekei mindenek felett álltak, hű polgár és katona nevelése. Jézus Krisztus Minden embernek- nőnek és rabszolgának is joga van ahhoz, hogy a hit és a szeretet szellemében művelődjék A nevelés folyamatos küzdelem a gyermek eredendően bűnös természete ellen. Szeretettel párosuló szigorra van szükség. Nursiai Benedek Bencés szerzetesrend VIII. század Nagy Károly XIIszázad XIV. Kolostori iskolák. Szerzetesek nevelése. Regulák szerint éltek, nevelték a rájuk bízott gyermekeket. Olvasás tanítása. Fatalisztikus világkép: a gyermeket az Úr szentjeinek védelmére bízták. Gyakran történtek gyermekbalesetek. Művelődési program megvalósítása: plébániai iskolák megalapítása, az oktatás (olvasás és éneklés) széles körű elterjesztése. Könyvmásolás gyakorlata. Lovag: a nemesi származású lovas katona nevelése. Hősies férfiak nevelése volt a cél, akik életüket is áldozták a szent cél érdekében. Lelkierő, kitartás, hűbérúr felé hűség és az elesettek gyámolítása. Új értelmiségi réteg: a literátusok Reneszánsz XV. század A gyermeket természeténél fogva jónak tartották. A

5 és humanizmus Ipari forradalom Reformáció ellenreformáció Felvilágosodás Reformpedagógiák az első világháborúig Két világháború közötti időszak Második világháborút követő időszak Rousseau gyermekben rejlő érték felszínre hozására törekedtek. Polihisztorok, széles körüli ismeretekben jeleskedő ember nevelése. Tagadja az egyházi dogmákat és a szabadság elvét érvényesíti a nevelésben. A gyermek sajátosságainak felfedezése. XIX. század Család szerepének növekedése, a nők foglalkoztatásának széles körű elterjedése és gyermekmunka. Az első bölcsődék megalakulása a kisgyermekek megőrzése céljából. Ellen Key Gyermeklélektan kialakulása, gyermek- és anyavédelem kezdeti megjelenése, a figyelem a gyermekség felé fordul ban könyv jelenik meg A gyermek évszázada címmel. Modern családmodell kialakulása. Intézményesített gyermekellátás nevelés oktatás elterjedése. Diktatúrák nevelési módszereinek kialakulása. A gyermekek érdekeinek figyelmes kívül hagyása A gyógypedagógia térhódítása. Lexikális tudás birtoklására irányuló oktatás és társadalmi szocializációt preferáló nevelés. Tudás alapú társadalom XX. vége század fele század XXI. első A gyermek kerül a családi élet középpontjába. A gyermek intellektuális fejlesztése. A gyermek bántalmazásának elutasítása. 2. Milyen életkorú a képen látható gyermek? Milyen sajátos jellemzők alapján állapította meg az életkorát? Hogyan segítheti a felnőtt a fejlődési folyamatot ebben az életkorban? 3. Az alábbi eset kapcsán fogalmazza meg a kisgyermeknevelő teendőit! Egyéves gyermek felvételt nyert a bölcsődébe, az Ön csoportjába. A család látogatására készül, mit figyel meg a családlátogatás során és milyen konkrét kérdéseket tesz fel a szülőknek? Miről tájékoztatja őket?

6 4. Az alábbi eset kapcsán fogalmazza meg teendőit! 16 hónapos gyermek beszoktatását segíti a bölcsődében. A gyermek az anyával együtt három hete vesz részt a bölcsődei életben, de a gyermek nem mutat érdeklődést a kisgyermeknevelő játékkezdeményezésére, nem fogadja el a kínált ételt és a délutáni pihenés lehetőségét is elutasítja. Ha az anya a gyermek közeléből eltávolodik, a gyermek sír. Mire gondol, mi lehet az elhúzódó beszoktatás hátterében? Mit tesz? Mit mond a szülőknek? 5. Az alábbi eset kapcsán ismerje fel a fejlesztés, beavatkozás lehetőségeit, valamint a beavatkozás elmulasztásának következményeit. Az Ön csoportjába jár a 22 hónapos leánygyermek, aki 6 hónaposan került a bölcsődébe a szülők munkavállalása miatt. Súlya 10 kg, magassága 92 cm. Helyváltoztató mozgására jellemző a bútorokba kapaszkodva állás, mászás, stabilan ül. Nem beszél, de szituációhoz kötött beszédet megérti. A szülők gyermekük fejlődésében nem látnak semmi rendkívülit. Ön mit tesz? 6. A mellékelt képek alapján rendszerezze a játékeszközöket 0-tól 1 éves korig, 1-2 éves kor között és 2-től 3 (4) éves korig. Melyek a kiválasztás szempontjai? 7. Tegye időrendi sorrendbe az átlagosan fejlődő gyermek esetében a kártyákon szereplő fejlődési jellemzőket! Taktilis észlelés Gőgicsélés kezdete, nem fiziológiás hangadás megjelenése A gyermek anyja arcának látványára elmosolyodik Szenzomotoros koordináció Átfordul hasról hátra illetve hátról hasra Hangsorokat kommunikációs céllal használ Szeparációs szorongás megjelenése Önálló szabad járás Megtanul nyelvet használni és tárgyakat képekkel vagy szavakkal jelölni Konstrukciós játék valamilyen céllal való megjelenése Szerephez kapcsolódó cselekvés és helyzetek végigjátszása 8. Soroljon fel bölcsődés korú gyermek számára alkalmas 10 mondókát, 5 verset, 3 mesét, mely közül adja elő a vizsgabizottság által kiválasztottakat!

7 9. Az egészséges táplálkozás követelményének megfelelő étkeztetés és a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások alapján egészítse ki a mellékelt étlapot 1-3 éves korú gyermek részére! 1.hét Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek reggeli c.tea, kakaó, májkrémes kenyér, uborka c.tea, karamell, vajas kalács c. tea, tej, vajas mézes zsemle tízórai alma körte banán magozott meggy ebéd Kelkáposzt a főzelék sertéspörkö lt uzsonna Tej, teljes kiőrlésű kőrözöttes kenyér, paprika Sárgarépa főzelék sütőben sült vagdalthússal Tejeskávé, felvágottas vajas kenyér paradicsom Kakaó, Tojáskrémes rozskenyér zöldhagyma Paradicsomos tökfőzelék párolt csirkemell c. tea, tejeskávé teljes kiőrlésű húskrémes kifli paprika alma Burgonyapüré sütőben sült halrud Karamell, sajttal szórt pogácsa 2.hét Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek reggeli c. tea, tej, rozsos vajas zsemle zalahús paradicsom c. tea, karamell, teljes kiőrlésű kenyér pulyka párizsi, retek tízórai őszibarack narancs ringlószilva banán ebéd Palócleves tejbegríz kakós szórással uzsonna Gyümölcslé Reszeltrépás vajkrémes kenyér Csőben sült brokkoli párolt pulykamellel Kakaó, briós Tejeskávé, Sajtkrémes kifli uborka citromos tea, tej Szardíniakréme s kenyér lilahagyma Vadasmártás, Spenótmártás főtt hús főtt burgonya zsemlegombóc főtt tojás Joghurt, kifli

8 10. Az alábbi esetek milyen beavatkozást igényelnek a kisgyermeknevelő részéről? a.). Másfél éves gyermek udvari játék során elesik és mindkét térdén horzsolásos sérülést szenved. Mit tesz? b.) Másféléves gyermek beüti a fejét. Milyen jelekből/tünetekből állapítható meg a sérülés súlyossága? c.) 10 hónapos csecsemő bágyadt, hőmérséklete 38,1 'C Mit tesz? 11. Szerkessze meg egy 2. életévüket betöltött gyermekekből álló bölcsődei csoport tavaszi/őszi napirendjét! 12. Vázolja fel a gyermekek védelmének rendszerét Magyarországon és sorolja be az alább felsorolt ellátásokat a megfelelő helyre! pénzbeli és természetbeni ellátások a rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény, a gyermekétkeztetés, intézményi gyermekétkeztetés ingyenes és kedvezményes intézményi gyermekétkeztetés szünidei gyermekétkeztetés a gyermektartásdíj megelőlegezése, az otthonteremtési támogatás a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekjóléti alapellátások Biztos Kezdet Gyerekház a gyermekjóléti szolgáltatás család- és gyermekjóléti szolgálat család- és gyermekjóléti központ a gyermekek napközbeni ellátása bölcsőde családi napközi családi gyermekfelügyelet házi gyermekfelügyelet alternatív napközbeni ellátás a gyermekek átmeneti gondozása befogadó szülők a helyettes szülő

9 a gyermekek átmeneti otthona jogviszony családok átmeneti otthona a személyes gondoskodás keretébe tartozó gyermekvédelmi szakellátások az otthont nyújtó ellátás az utógondozói ellátás nevelőszülők gyermekotthon a területi gyermekvédelmi szakszolgáltatás a gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedések a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzet fennállásának megállapítása a védelembe vétel a családba fogadás az ideiglenes hatályú elhelyezés a nevelésbe vétel a nevelési felügyelet elrendelése az örökbefogadás előkészítésével kapcsolatos feladatok az örökbefogadás utánkövetésével kapcsolatos feladatok a törvényes képviselői feladatok ellátásának segítése és más szolgáltatási, szervezési feladatok a nevelőszülői foglalkoztatási jogviszony és a helyettes nevelői az utógondozás elrendelése az utógondozói ellátás elrendelése a megelőző pártfogás elrendelése a bíróság által javítóintézeti nevelésre utalt, illetve előzetes letartóztatásba helyezett fiatalkorúak javítóintézeti ellátása.

10 13. Csoportosítsa a gyermekbántalmazás és elhanyagolás témaköréhez kapcsolódó fogalmakhoz a mellékelt meghatározásokat illetve egy jellemző tünetet! Veszélyeztetettség Veszélyeztetés Érzelmi elhanyagolás Fizikai elhanyagolás Olyan magatartás, mulasztás vagy körülmény következtében kialakult állapot, mely a gyermek testi, értelmi, érzelmi vagy erkölcsi fejlődését gátolja vagy akadályozza. A gyermek alapvető fizikai és/vagy pszichológiai szükségleteinek tartós elhanyagolása és/vagy a gyermek bántalmazása. Szeretetkapcsolat hiánya Gyermek felügyeletének hiánya Oktatási nevelési elhanyagolás Javasolt speciális képzési, fejlesztési szolgáltatások igénybevételének elmulasztása. Érzelmi bántalmazás Fizikai bántalmazás Szexuális abúzus Gyermekbántalmazás különleges esete: méhmagzatot károsító magatartás Gyermekbántalmazás különleges esete: alkohol és drog abúzus Gyermekbántalmazás különleges esete: gyermek bántalmaz gyermeket Gyermekbántalmazás különleges esete: rendszerabúzus Szobatisztaság idő előtti erőltetése Sérülés, fájdalom okozása a gyermeknek Molesztáló, simogató, csábító tevékenység Várandós nő bántalmazása Szülő bódultsága, szenvedélybetegsége Gyermek harapást szenved társától a bölcsődében Gyermekbántalmazás vagy elhanyagolás gyanújeleinek figyelmen kívül hagyása 14. A mellékelt képek alapján elemezze a testi és mozgásfejlődési sajátosságokat! 15. Alakítson ki egy bölcsődei csoportszobát 2-3 éves korú gyermekek számára! Válassza ki a megfelelő berendezési tárgyakat, eszközöket! 16. Zenei műveltség bemutatása: Soroljon fel 10 mondókát, 10 gyermekdalt és szólaltassa meg a vizsgabizottság által kiválasztottakat!

11 KÉPEK

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24

25

ZÁRÓVIZSGA TÉMAKÖRÖK 2012. Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szak

ZÁRÓVIZSGA TÉMAKÖRÖK 2012. Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szak ZÁRÓVIZSGA TÉMAKÖRÖK 2012. Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA szak Összeállította: Dr. Bús Imre főiskolai tanár, szakfelelős Jóváhagyta: Dr. Kurucz Rózsa, intézetigazgató Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA

Részletesebben

Forralt tej, Vaj, Méz, Zsemle. Fehérje Zsír T.Zsírsav. Szénhidrát Cukor Só. 54,76 g 16,20 g 0,43 g. Félbarna kenyér, Húsleves,

Forralt tej, Vaj, Méz, Zsemle. Fehérje Zsír T.Zsírsav. Szénhidrát Cukor Só. 54,76 g 16,20 g 0,43 g. Félbarna kenyér, Húsleves, Heti étlap 2016.05.30. - 2016.06.03. Sonka felvágott, Margarin, Zsemle, Jégcsap retek, Forralt tej Forralt tej, Vaj, Méz, Zsemle Forralt tej, Cukkinis túrókrém, Teljes kiőrlésű kenyér Citromos tea, Petr.

Részletesebben

Szárnyashúskrém, Félbarna kenyér, Kígyóuborka, Forralt tej 0,1. Energia. 323,84 Kcal / 1 360,13 Kj. Szénhidrát Cukor Só. 39,84 g 1,08 g 1,25 g

Szárnyashúskrém, Félbarna kenyér, Kígyóuborka, Forralt tej 0,1. Energia. 323,84 Kcal / 1 360,13 Kj. Szénhidrát Cukor Só. 39,84 g 1,08 g 1,25 g Heti étlap 2015.11.02. - 2015.11.06. Forralt tej 0,1, Margarin, Baromfipárizsi, Félbarna kenyér, Paprika Szárnyashúskrém, Félbarna kenyér, Kígyóuborka, Forralt tej 0,1 Citromos tea 0,2, Kockasajt, Margarin,

Részletesebben

Heti étlap 2015.11.30. - 2015.12.04. hétfő kedd szerda csütörtök péntek. (03702) Iskola IV.Menü Plussz. Citromos tea, Pulyka felvágott, Margarin,

Heti étlap 2015.11.30. - 2015.12.04. hétfő kedd szerda csütörtök péntek. (03702) Iskola IV.Menü Plussz. Citromos tea, Pulyka felvágott, Margarin, Heti étlap 2015.11.30. - 2015.12.04. Forralt tej, Vaj, Méz, Kifli Citromos tea, Pulyka felvágott, Margarin, Teljeskiőrlésű kenyér Forralt tej, Margarin, Edami sajt, Félbarna kenyér, Retek DB Epres tea,

Részletesebben

É T L A P. XXII. iskolák 2X 2012,09,03,-09,05, Reggeli CTEA, ZALA FELVÁGOTT, DELMA, KORPÁS KENYÉR, TV PAPRIKA Ebéd HÉTFŐ

É T L A P. XXII. iskolák 2X 2012,09,03,-09,05, Reggeli CTEA, ZALA FELVÁGOTT, DELMA, KORPÁS KENYÉR, TV PAPRIKA Ebéd HÉTFŐ XXII. iskolák 2X 2012,09,03,-09,05, CTEA, ZALA FELVÁGOTT, DELMA, KORPÁS, TV PAPRIKA TEJFÖLÖS HÚSOS ZÖLDBABLEVES, KÁPOSZTÁS KOCKA, ALMAKORPÁS MOGYORÓKRÉM,, CSÁSZÁRZSEMLE TEJESKÁVÉ, S. PÁRIZSI, DELMA, ROZSLÁNG

Részletesebben

Briós 50 gr Kenyér búzakorpás Margarin Túrókrém sárgarépás Felvágott párizsi. Sárgarépa főzelék Natúr csirkemell

Briós 50 gr Kenyér búzakorpás Margarin Túrókrém sárgarépás Felvágott párizsi. Sárgarépa főzelék Natúr csirkemell Heti étlap: 2016.03.01. - 2016.03.06. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év 2016.03.01. kedd 2016.03.02. szerda 2016.03.03. csütörtök 2016.03.04. péntek 2016.03.05. szombat 2016.03.06. vasárnap 2016.03.07.

Részletesebben

ÉTLAP. Szerda 4. Gyümölcs tea Kenőmájas. Citromos tea Körtés-diós édestúró Vajkrém. Zöldség. Teljes kiőrlésű kenyér Retek, Kenyér Só: 0,1g

ÉTLAP. Szerda 4. Gyümölcs tea Kenőmájas. Citromos tea Körtés-diós édestúró Vajkrém. Zöldség. Teljes kiőrlésű kenyér Retek, Kenyér Só: 0,1g 2016.05.02-05.06. 18. hét 2. 3. 4. 5. 6. Soproni felvágott Nutellakrém tea Kenőmájas Kuglóf Körtés-diós édestúró Retek, Só: g Allergének : glutén, tej, diófélék Allergének glutén, diófélék Májgaluskaleves

Részletesebben

Étlap (2016.03.07.-2016.04.01.) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap (2016.03.07.-2016.04.01.) Óvodás 4-6 Étel név Korcsoport: Óvodás 4-6 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.03.07. HÉTFÕ Gyümölcs tea Tojásrántotta Korpás zsemle Lilahagyma Tejfölös zöldbableves Hentes tokány Párolt rizs Nutella Félbarna kenyér 2016.03.08. KEDD Kakaó Margarin Rizsleves Csirkepaprikás Tészta

Részletesebben

ÉTLAP. Óvoda. Tea Körözött Félbarna kenyér. Tej Sajtkrém Félbarna kenyér. Allergének: diófélék, földimogyoró, glutén, szezámmag, szója, tej, tojás

ÉTLAP. Óvoda. Tea Körözött Félbarna kenyér. Tej Sajtkrém Félbarna kenyér. Allergének: diófélék, földimogyoró, glutén, szezámmag, szója, tej, tojás Lekváros táska Sajtszelet Sajtkrém Kakaó Kalács Körözött 2015. március 2-8. 421 kcal 67 g 354 kcal 41 g 235 kcal 40 g 366 kcal 50 g 336 kcal 59 g 9 g 14 g 3 g 11 g 5 g Tarhonyaleves Sertéspörkölt Fejtett

Részletesebben

HETI ÉTLAP Szeptember 01-05.

HETI ÉTLAP Szeptember 01-05. Szeptember 01-05. HÁZI EPRES IVÓJOGHURT KORPÁS KIFLIVEL TEJ, MAGYAROS VAJKRÉM, BARNA GYÜMÖLCSTEA SAJTOS- SONKÁS VAJAS ZSEMLE PARADICSOMLEVES MÁJGALUSKA LEVES TÁRKONYOS GYÜMÖLCSLEVES TAVASZI RIZSES HÚS

Részletesebben

ÉTLAP 7-10 éves korosztály 11 14 éves korosztály

ÉTLAP 7-10 éves korosztály 11 14 éves korosztály 2014. június 02 június 08. Sonka felvágott Magic milk Briós Füstölt sajt Szezámmagos zsemle Zöldfűszeres túró Korpás kenyér Löncshús 272 kcal, F:11 gr, Zs:10 gr, Ch:32 gr, Só:1,1 gr, Cukor:5 gr 356 kcal,

Részletesebben

Heti étlap. Gyümölcstea bölcsi*

Heti étlap. Gyümölcstea bölcsi* 25. - 29. (00480) (1-3 év) 25 hétfő Tej 2,8% 1/1*, Margarin 40-50%*, Kifli, sajtos egyenes 50 g-os, almás lilahagyma saláta* Gyümölcstea bölcsi* Pulykavagdalt*, Burgonya főzelék bölcsi, Narancs, Körte

Részletesebben

Étlap (2015.01.05.-2015.01.30.)

Étlap (2015.01.05.-2015.01.30.) 2015.01.05. HÉTFÕ Zöldborsó leves Házi tarhonyáshús Vegyes saláta Tej Vajkrém Reszelt sajt Félbarna kenyér 2015.01.06. KEDD Daragaluska leves Sült csirkemell Meggymártás Párolt rizs Natur sertés szelet

Részletesebben

1400 KCAL DIÉTA. 0. étkezés 1. étkezés 2. étkezés 3. étkezés 4. étkezés 5. étkezés +

1400 KCAL DIÉTA. 0. étkezés 1. étkezés 2. étkezés 3. étkezés 4. étkezés 5. étkezés + 01. nap Tojásfehérje (3 db) Újhagyma (40 g) Alma (1 db) Mandula (6 szem) Sovány túró (70 g) Brokkoli (40 g) Csirkemellfilé (150 g) Uborka (50 g) Csirkemellfilé (100 g) Rizs (30 g) 9 kcal 211 kcal 278 kcal

Részletesebben

Fogyókúra napok ebéd mintái

Fogyókúra napok ebéd mintái Fogyókúra napok ebéd mintái Vegetáriánus receptek Töltött cukkíni 15dkg cukkíni 45 1,5-7,5 10 dkg gomba 40 5,9 0,2 3,3 1 db tojás 70 5 5-2 dkg barna rizs 60 2,8 0,2 10,6 5 dkg gomolya 140 9 10,5 1,5 5

Részletesebben

1. a) Határozza meg a fejlődés fogalmát csecsemő és kisgyermek korban! Ismertesse a

1. a) Határozza meg a fejlődés fogalmát csecsemő és kisgyermek korban! Ismertesse a 1. a) Határozza meg a fejlődés fogalmát csecsemő és kisgyermek korban! Ismertesse a gyermek növekedését és testi fejlődését befolyásoló belső, külső tényezőket, az öröklés és a környezet szerepét a fejlődésben!

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R VSz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 19.hét Poharas tej Gyümölcs tea Kefír Gyümölcs tea Gyümölcs tea Toast sonka Gyümölcs joghurt diab.jam Edami sajt szelet Csemege sonka Mortadella

Részletesebben

ÉTLAP. Általános Iskola felső tagozat. Kakaó Fonott kalács. Allergének: szezámmag, diófélék, földimogyoró, glutén, szója, tej, tojás

ÉTLAP. Általános Iskola felső tagozat. Kakaó Fonott kalács. Allergének: szezámmag, diófélék, földimogyoró, glutén, szója, tej, tojás Méz Házi májpástétom Házi körözött Kakaó Fonott kalács Reszelt sajt glutén, mustár,, tej,, 300 kcal 48 g 283 kcal 9 g Lebbencsleves Petrezselymes aprópecsenye Zöldborsófőzelék,, szezámmag,, diófélék 866

Részletesebben

NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Vikkend Zabpehely Paprikás burgonya Zsemle Fahéj Vegyes savanyúság Paradicsom

NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA. Vikkend Zabpehely Paprikás burgonya Zsemle Fahéj Vegyes savanyúság Paradicsom ÉTLAP 2014szept.29-október.03 Hétfő Tavaszi zöldségleves Vikkend Zabpehely Paprikás burgonya Fahéj Vegyes savanyúság Paradicsom Tavaszi zöldségleves Paprikás burgonya Vegyes savanyúság Kedd Gyümölcstea

Részletesebben

Balmazújváros iskola étlapja. Karamellás tej Foszlós kalács. Brokkolileves Firenzei csirkemáj Orsó tészta Kivi. Olasz felvágott Vaj

Balmazújváros iskola étlapja. Karamellás tej Foszlós kalács. Brokkolileves Firenzei csirkemáj Orsó tészta Kivi. Olasz felvágott Vaj Febr.29. Márc.04. 43 5 Febr.29.Hétfő Márc.01.Kedd Márc.02.Szerda Márc.03.Csütörtök Márc.04.Péntek Édes pogácsa 1 1 / 5,6 g 1, Fokhagymás felvágott Rozsos kenyér Zöldpaprika 251 Kcal 3 1 / 2,2 g 1, 355

Részletesebben

Gluténmentes étlap. 2016. február 29 március 05. hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tea Körözött Kenyér GM

Gluténmentes étlap. 2016. február 29 március 05. hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tea Körözött Kenyér GM 2016. február 29 március 05. szombat munkanap Körözött Tojáskrém Sonka Zeller krémleves Pirított kenyérkocka Zöldséges, csirkehúsos tészta* Tavaszi zöldségleves* Vagdaltpogácsa fölös burgonyafőzelék Alma

Részletesebben

Étlap (2015.07.06.-2015.07.31.)

Étlap (2015.07.06.-2015.07.31.) Étel név Korcsoport: Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2015.07.06. HÉTFÕ Zeller leves Borsos tokány Házi tarhonya Kovászos uborka Zöldséges felvágott Kigyó uborka Natúr joghurt 2015.07.07. KEDD Zöldborsó

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 38.hét Poharas tej Gyümölcs tea Gyümölcs tea Gyümölcs tea Gyümölcs tea Gyümölcs tea Joghurt Lotti sonkás sajt Szerecserúd Baromfikrém Fürdői

Részletesebben

2014.MÁRCIUS 3-7. Tea Sajt szelet Margarin Kenyér. Allergének: glutén, kén-dioxid, tej. Allergének: glutén, kén-dioxid, tej.

2014.MÁRCIUS 3-7. Tea Sajt szelet Margarin Kenyér. Allergének: glutén, kén-dioxid, tej. Allergének: glutén, kén-dioxid, tej. 2014.MÁRCIUS 3-7 Magvas stangli tej, glutén, szezámmag, olajos magvak energia 251 kcal zsír 3 g Sajt szelet energia 377 kcal fehérje 14 g Mazsolás krémtúró energia 291 kcal fehérje 9 g zsír 3 g szénhidr.55

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzata. Szakmai Program 2016. Készítette: Csorbáné Takács Erika bölcsődevezető

Kerekegyháza Város Önkormányzata. Szakmai Program 2016. Készítette: Csorbáné Takács Erika bölcsődevezető Kerekegyháza Város Önkormányzata Szakmai Program 2016. Készítette: Csorbáné Takács Erika bölcsődevezető A bölcsőde alapadatai Intézmény neve: Kerekegyerdő Bölcsőde Rövidített neve: Bölcsőde Székhelye:

Részletesebben

MENZAMINTA KFT. 1103 Budapest, Kőér utca ő. Hofherr konyha 1191 Hofherr Albert utca 20-22. Menü+

MENZAMINTA KFT. 1103 Budapest, Kőér utca ő. Hofherr konyha 1191 Hofherr Albert utca 20-22. Menü+ . Tízórai 36 Hét 2015.08.31.-09.04. Kuglóf 1191 Hofherr Albert utca 20-22 Pulykasonka felvágott Menü+ Eidami sajt Gyümölcstea Rozsos kenyér Sajtos croissant En.:330,36kcal, Feh.:111,64g En.:301,63kcal,

Részletesebben

Diétás étlap Ovo-lakto vegetáriánus étlap

Diétás étlap Ovo-lakto vegetáriánus étlap 2015. március 2. március 6. Lekváros táska Sajtszelet Körözött Tojáskrém Kalács Tarhonya leves - vega Fejtett babfőzelék Brokkolikrémleves os tészta Reszelt sajttal Tavaszi zöldségleves Szójavagdalt fölös

Részletesebben

Heti étlap 2015.10.26. - 2015.10.30.

Heti étlap 2015.10.26. - 2015.10.30. hétfő kedd szerda csütörtök péntek JOGHURT 125.GR., Vajas kifli 32-36g Trapista sajt*, Rozsos kenyér csom.szel., Gyümölcs tea, Vaj 100gos* Kakaó*, Retró kifli 80.g. Diákcsemege,Bártfai papr.her *, Margarin

Részletesebben

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei egység SZAKMAI PROGRAM

Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei egység SZAKMAI PROGRAM Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Bölcsődei egység. SZAKMAI PROGRAM Tartalomjegyzék: I. Az intézmény adatai: 3.o. II. A bölcsőde szakmai programját meghatározó jogszabályok, irányelvek 4.o. III. Az intézmény

Részletesebben

Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.01. A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év

Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.01. A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.01. A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év 2016.04.01. péntek 2016.04.02. szombat 2016.04.03. vasárnap 2016.04.04. hétfő 2016.04.05. kedd 2016.04.06.

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap Heti étlap 2016.02.29. - 2016.03.06. hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat Kakaó, Margarin, Paprika, Zsemle, magos Epres tea, Trappista sajt, Margarin, Teljes Jégcsap retek Sült húskrém, Jégcsap retek,

Részletesebben

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch

É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch É T L A P T E R V-Sz.Otthon 1. Diabetes diéta 180Ch 2014.év 35.hét Gyümölcs tea Natúr joghurt Gyümölcs tea Poharas tej Gyümölcs tea Natúr joghurt Gyümölcs tea Zöldpaprikás diab. Mini jam Szerencserúd Nyári

Részletesebben

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 2016. május 2-6. 18. hét lekváros zsemle sonkakrémes Gabonás joghurt, kifli szendvics sonka, Limonádé, zsíros kenyér, Tejfölös leves Mustáros sertésszelet Mexikói rizs Csontleves Pulykapecsenye Paradicsomos

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Epres tea, Tavaszi felvágott, Margarin, Jégcsap retek, Teljes

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Epres tea, Tavaszi felvágott, Margarin, Jégcsap retek, Teljes Heti étlap 2017.04.03. - 2017.04.07. hétfő kedd szerda csütörtök péntek Tejeskávé, Margarin, Mákkal szórt kis kifli Citromos tea, Szardíniakrém, Jégcsap retek, Teljes kiőrlésű Forralt tej, Zöldhagymás

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek Heti étlap 2019.03.04. - 2019.03.08. Citromos tea, Májusi csemege, Margarin, Kukoricás kenyér Citromos tea, Szárnyashúskrém, Paradicsom, Félbarna kenyér Citromos tea, Halkrém, Teljes kiőrlésű kenyér Karamell,

Részletesebben

2016. február 1-5. 5. hét. Vaníliás tej, házi májkrémes magvas zsemle, póréhagyma. Zabgaluskaleves Sült debreceni kolbász Szemesbabfőzelék

2016. február 1-5. 5. hét. Vaníliás tej, házi májkrémes magvas zsemle, póréhagyma. Zabgaluskaleves Sült debreceni kolbász Szemesbabfőzelék 2016. február 1-5. 5. hét vajas- mézes, Vaníliás tej, házi májkrémes magvas zsemle, póréhagyma fonott kalács tojáskrém, Kefír, sajtkrémes korpás kifli, Zellerkrémleves Pusztapörkölt Bolgár saláta Mandarin

Részletesebben

Heti étlap kedd szerda csütörtök péntek

Heti étlap kedd szerda csütörtök péntek Heti étlap 2018.01.01. - 2018.01.05. kedd szerda csütörtök péntek Vadmálna tea, Trappista sajt, Margarin, Teljes kiőrlésű kenyér, Kígyóuborka Tejeskávé, Vaj, Croissant magos Forralt tej, Zala felvágott,

Részletesebben

ÉTLAP 3-6 éves korosztály 7-10 éves korosztály,11-14 éves korosztály

ÉTLAP 3-6 éves korosztály 7-10 éves korosztály,11-14 éves korosztály 2014. május 05. május 09. Párizsi felvágott Kakaó fonott kalács Turista felvágott Vaniliás tej vajas kifli, Tejfölös túró 308Kcal Zs:9 F:9 Ch: 49 Só:1gr Cukor :5gr 388Kcal Zs:17 F:9 Ch: 60 Só:0,6gr 257Kcal

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap Tízórai hétfő kedd szerda csütörtök péntek Forralt tej, Méz, Margarin, Félbarna kenyér Energia: 305,28 Kcal / 1 276,07 Kj 11,58 g 5,50 g 2,23 g 52,35 g 16,20 g 1,22 g Heti étlap 2018.03.05. - 2018.03.09.

Részletesebben

ÉTLAP. Tej Mediterrán halkrém Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: Allergének: glutén, hal, mustár, szója, tej, tojás, zeller EN: 375 SZH: 50 ZSÍR: 10

ÉTLAP. Tej Mediterrán halkrém Teljes kiőrlésű kenyér. Allergének: Allergének: glutén, hal, mustár, szója, tej, tojás, zeller EN: 375 SZH: 50 ZSÍR: 10 Gabonapehely Mediterrán halkrém es kávé Vaj Teljes kiőrlésű kifli glutén, hal, mustár, szója, tej, tojás, 2016.MÁRC.28-ÁPR.3. 265 45 375 50 343 45 0,4 5 1,24 10 0,85 13 Tavaszi zöldségleves Sertéspörkölt

Részletesebben

ÉTLAP. Kakaó Kalács. Allergének: glutén, szója, tej, tojás SZH: 66 EN: 411 SÓ: 0,68 ZSÍR: 10

ÉTLAP. Kakaó Kalács. Allergének: glutén, szója, tej, tojás SZH: 66 EN: 411 SÓ: 0,68 ZSÍR: 10 Briós Zöldfűszeres túrókrém Teljes kiőrlésű zsemle Főtt tojás Ketchup, Kakaó Kalács Kenőmájas, szója, tej, tojás,, tojás, szója, tej, tojás 2015.NOVEMBER 2-8, mustár, szója, tej, 201 28 247 37 353 50 411

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2017.02.01. - 2017.02.05. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év 2017.02.01. szerda 2017.02.02. csütörtök 2017.02.03. péntek 2017.02.04. szombat 2017.02.05. vasárnap 2017.02.06. hétfő 2017.02.07.

Részletesebben

ÉTLAP. Informatikai megoldások. Jó étvágyat kívánunk! Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Tízórai. Ebéd. Uzsonna 2013.MÁRCIUS 1-1

ÉTLAP. Informatikai megoldások. Jó étvágyat kívánunk! Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Tízórai. Ebéd. Uzsonna 2013.MÁRCIUS 1-1 2013.MÁRCIUS 1-1 Zala felvágott Allergének:glutén, szója, tej energia 337 kcal Bazsalikomos paradicsomleves Grillfűszeres sült csirkecomb Petrezselymes burgonya Káposztasaláta Allergének:glutén, zeller

Részletesebben

2016. május 2-6. PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola

2016. május 2-6. PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 2016. május 2-6. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Tej, parajkrém Karamellás tej, briós Tej, tejes kiőrlésű kenyér, margarin, tojáskarika, Tej, fehér kenyér, vajkrém, Zöldborsóleves Olasz zöldségleves

Részletesebben

Étrend: 1. hét. Tízórai: 200g natúr joghurt, 1 ek. zabkorpa Tápanyag összetétel: 126 kcal, 9,9g fehérje, 2,6g zsír, 14,7g szénhidrát

Étrend: 1. hét. Tízórai: 200g natúr joghurt, 1 ek. zabkorpa Tápanyag összetétel: 126 kcal, 9,9g fehérje, 2,6g zsír, 14,7g szénhidrát 1. nap (1110Kcal) Házi müzli (40g zabpehely, 10g mazsola, 10g mandula), 2dl 1,5% tej Tápanyag összetétel: 327 kcal, 14,2g fehérje, 10,7g zsír, 45,1g szénhidrát 200g natúr joghurt, 1 ek. zabkorpa Csirkemell

Részletesebben

2015. március 2 6. 10. hét. Gyümölcstea, melegszendvics. Árpagyöngyös babfőzelék Sült kolbász és főtt tojás karikák Szezámos rúd Fehér kenyér

2015. március 2 6. 10. hét. Gyümölcstea, melegszendvics. Árpagyöngyös babfőzelék Sült kolbász és főtt tojás karikák Szezámos rúd Fehér kenyér 2015. március 2 6. 10. hét Csokis tej, briós kivi Gyümölcstea, melegszendvics töltött gabonapehely, ½ vajas kifli Karamellás tej, zöldhagymás rántotta, kukoricapelyhes kenyér Soproni felvágott, kaliforniai

Részletesebben

Forralt tej, Zsemle, magos, Vajkrém, Energia: 421,83 Kcal / 1 763,25 Kj

Forralt tej, Zsemle, magos, Vajkrém, Energia: 421,83 Kcal / 1 763,25 Kj Heti étlap 2016.11.28. - 2016.12.02. Kakaó, Paprika, Petr. szendvicskrém, Félbarna Forralt tej, Zsemle, magos, Vajkrém, Citromos tea, Kockasajt, Margarin, Teljes kiőrlésű Forralt tej, Csokis gabonagolyó

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Forralt tej, Sajt, lapka,

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Forralt tej, Sajt, lapka, Heti étlap 2017.01.02. - 2017.01.06. Forralt tej, Sajt, lapka, Margarin, Teljes kiőrlésű Tejeskávé, Margarin, Kifli Citromos tea, Sajtos párizsi, Margarin, Teljes kiőrlésű Hideg tej, Csokis gabonagolyó

Részletesebben

Az étlapváltozás jogát fenntartjuk. Jó étvágyat kíván a PENSIÓ 17 KFT. Szmk részére kóstolás lehetséges KOVÁCS ISTVÁNNÉ kovacsmarcsi50@gmail.

Az étlapváltozás jogát fenntartjuk. Jó étvágyat kíván a PENSIÓ 17 KFT. Szmk részére kóstolás lehetséges KOVÁCS ISTVÁNNÉ kovacsmarcsi50@gmail. 2012,10,01,-10,05, Citromos tea, sajtkrém, zsemle, paprika HÉTFŐ Hamis gulyásleves, bolognai spagetti, reszelt sajt, alma Kakaós csiga KEDD Forralt tej, gabona golyó Kelkáposzta főzelék, vagdalt, félbarna

Részletesebben

2016. június 13. június 15. HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Csütörtök 16. Kedd 14. Szerda 15. Péntek 17. 13. Tízórai Gyümölcs tea Pizzás csiga.

2016. június 13. június 15. HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Csütörtök 16. Kedd 14. Szerda 15. Péntek 17. 13. Tízórai Gyümölcs tea Pizzás csiga. 20 június június HETI ÉTLAP /Alap étrend/ Pizzás csiga Túródesszert Korpás kifli Ivólé Reszelt tésztaleves Hot-dog Jégkrém Tejbegríz Korpás kenyér Rántott csirkemellfilé Gyümölcs Uzsonna Magyaros vajkrém

Részletesebben

Forralt tej, Sárgabaracklekvár, Vaj, Kifli. Fehérje Zsír T.Zsírsav. Szénhidrát Cukor Só. 50,55 g 10,86 g 0,28 g

Forralt tej, Sárgabaracklekvár, Vaj, Kifli. Fehérje Zsír T.Zsírsav. Szénhidrát Cukor Só. 50,55 g 10,86 g 0,28 g Heti étlap 2017.01.30. - 2017.02.03. Kakaó, Margarin, Zsemle, rozsos Forralt tej, Sárgabaracklekvár, Vaj, Kifli Citromos tea, Szardíniakrém, Jégcsap retek, Teljes kiőrlésű Tejeskávé, Zöldhagymás túrókrém,

Részletesebben

É T L A P. Uzsonna MOGYORÓKRÉM,, CSÁSZÁRZSEMLE

É T L A P. Uzsonna MOGYORÓKRÉM,, CSÁSZÁRZSEMLE XXII iskolák 2X 2012,09,03,-09,05, HÉTFŐ CTEA, ZALA FELVÁGOTT, DELMA, KORPÁS, TV PAPRIKA TEJFÖLÖS HÚSOS ZÖLDBABLEVES, KÁPOSZTÁS KOCKA, ALMAKORPÁS MOGYORÓKRÉM,, CSÁSZÁRZSEMLE KEDD TEJESKÁVÉ, S PÁRIZSI,

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd csütörtök péntek

Heti étlap hétfő kedd csütörtök péntek Heti étlap 2017.10.30. - 2017.11.03. hétfő kedd csütörtök péntek Kakaó, Vaj, Zsemle magos Vadmálna tea, Edami sajt, Margarin, Félbarna kenyér, Jégcsap retek Barackos tea, Tojáskrém, Félbarna kenyér, Paradicsom

Részletesebben

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE A várostól 4 km-re, a Vadkerti tó üdülőövezetének központjában a strand főbejáratától 200 m-re található a BUDA-HOLD Kft. által üzemeltetett 3 szintes

Részletesebben

EGÉSZSÉGNEVELÉS, PROGRAM, és EGY EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI PROJEKT BEMUTATÁSA 2013. KÖRMÖCI KATALIN

EGÉSZSÉGNEVELÉS, PROGRAM, és EGY EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI PROJEKT BEMUTATÁSA 2013. KÖRMÖCI KATALIN EGÉSZSÉGNEVELÉS, PROGRAM, és EGY EGÉSZSÉGFEJLESZTÉSI PROJEKT BEMUTATÁSA kormoci.katalin@gmail.com 2013. KÖRMÖCI KATALIN www.kormocikatalin.hu Bevezetés Amit én hiszek Tudok Megtapasztaltam, átéltem, működik

Részletesebben

A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013.

A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013. A TULIPÁNOS ÓVODA INTEGRÁLT NEVELÉSI PROGRAMJA 2013. Gyomaendrőd Tartalomjegyzék I. Bevezetés 4. 1. Az óvoda adatai 5. 2. Az óvoda bemutatása 6. II. Az integráció elméleti megközelítése 7. 1. Gondolatok

Részletesebben

Szent László Óvoda Kisvárda

Szent László Óvoda Kisvárda MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROGRAM Szent László Óvoda Kisvárda TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 4 2. AZ ÓVODA BEMUTATÁSA... 5 3. INTÉZMÉNYI MINŐSÉGPOLITIKA... 8 4. AZ ÓVODA MŰKÖDÉSÉNEK HOSSZÚTÁVRA SZÓLÓ ELVEI...

Részletesebben

Étlap 2016-05-23-2016-05-27 ELTE ALSÓS Étkezés Hétfõ Kedd Szerda Csütörtök Péntek

Étlap 2016-05-23-2016-05-27 ELTE ALSÓS Étkezés Hétfõ Kedd Szerda Csütörtök Péntek ELTE ALSÓS Tejeskávé(7), Édes graham croissant(1, 3, 7) Só: 1,12g Tea, Belga TK rozskenyér(1), Lilahagyma, Libazsír Só: 0,28g Tej(7), Dzsungelmix gabonapehely(1) Só: 0,79g Gyümölcstea, Szelet sajt(7),

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap Heti étlap 2016.02.29. - 2016.03.06. hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat Kakaó, Teljes kiőrlésű zsemle, Kígyóuborka, Sajt, lapka, Margarin Tojáskrém, Kukoricás kenyér, Kígyóuborka, Gyümölcs tea

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Gyümölcs tea, Zöldhagymás vajkrém, Citromos tea, Snidlinges

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Gyümölcs tea, Zöldhagymás vajkrém, Citromos tea, Snidlinges Heti étlap 2018.04.02. - 2018.04.06. Tejeskávé, Vaj, Zsemle Gyümölcs tea, Zöldhagymás vajkrém, Teljes Forralt tej, Sajtos Croissant, Margarin Citromos tea, Snidlinges túrókrém, Teljes kiőrlésű kenyér,

Részletesebben

ÉTKEZÉSEK Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Tej

ÉTKEZÉSEK Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Tej A változtatás jogát fenntartjuk! 46 HÉT 2015. 1 09 1 1 3. ÉTKEZÉSEK Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Macikávé Szalámis Kockasajt Házi Korpás Körözött Házi Diós Krémsajt Házi Májkrémes Házi Zelleres Sajtkrém

Részletesebben

Paradicsom leves Rántott csirkemellfilé Zöldköret. Paradicsom leves Rántott csirkemellfilé Zöldköret. Rizseshús Kompót

Paradicsom leves Rántott csirkemellfilé Zöldköret. Paradicsom leves Rántott csirkemellfilé Zöldköret. Rizseshús Kompót Heti étlap 2016.05.02. - 2016.05.06. Tízórai ínyenc Gombás rántotta Vajas pogácsa Sült baromfikolbász Mustár Sonka felvágott Uborka Só 1,98 g Só 1,84 g Só 0,84 g Só 1,56 g Só 1,55 g Húsgaluska leves Bolognai

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap Heti étlap 2018.03.05. - 2018.03.11. hétfő kedd szerda csütörtök péntek szombat Tízórai (03701) Iskola IV. Citromos tea, Májusi csemege, Margarin, Teljes kiőrlésű Citromos tea, Szárnyashúskrém, Paradicsom,

Részletesebben

Pedagógiai program. Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Pedagógiai program. Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 2015 Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pedagógiai program Hódmezővásárhely, 2015. augusztus 28. Megyesi Istvánné

Részletesebben

Gyümölcs tea, Zöldhagymás vajkrém, Zsemle magos. Energia: 375,30 Kcal / 1 568,75 Kj. Csirkeraguleves (5dkg), Metélt tészta, Mákszórás, Körte

Gyümölcs tea, Zöldhagymás vajkrém, Zsemle magos. Energia: 375,30 Kcal / 1 568,75 Kj. Csirkeraguleves (5dkg), Metélt tészta, Mákszórás, Körte Heti étlap 2017.04.03. - 2017.04.07. Tejeskávé, Vaj, Zsemle Gyümölcs tea, Zöldhagymás vajkrém, Zsemle magos Forralt tej, Sajtos Croissant Citromos tea, Snidlinges túrókrém, Teljes kiőrlésű kenyér Meggyes

Részletesebben

ÉTLAP. Kollégium AB menü. Tea Tojáskrém Félbarna kenyér Jégcsapretek

ÉTLAP. Kollégium AB menü. Tea Tojáskrém Félbarna kenyér Jégcsapretek 2016. február 1-7. Lekváros táska Csirkemell sonka Házi barackos joghurt Kifli Tojáskrém Jégcsapretek eskávé vaj Teljes kiőrlésű kifli 446 70 542 73 473 89 410 60 532 64 1,4 10 1,73 20 1,2 6 1,87 10 1,69

Részletesebben

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Gyümölcs tea, Kakaó fonott kalács margarin lekvár. Turista felvágott margarin félbarna kenyér kígyóuborka

Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Gyümölcs tea, Kakaó fonott kalács margarin lekvár. Turista felvágott margarin félbarna kenyér kígyóuborka 2014. május 05. május 09. Párizsi felvágott fonott kalács lekvár Turista felvágott Vaniliás tej kifli, fölös túró Tízórai lé lé citromos tea lé 208Kcal Zs:9 F:9 Ch: 49 Só:1gr Cukor :5gr 248Kcal Zs:17 F:9

Részletesebben

Komplex Záróvizsga tételek

Komplex Záróvizsga tételek Komplex Záróvizsga tételek Mezőgazdasági mérnök szak (főiskolai) Növénytermesztési és kertészeti szakirány 1. Az őszi búza termesztése - az őszi búza betakarítás gépesítése 2. Őszi árpa termesztése - szemes

Részletesebben

Tejeskávé Zsemle korpás Felvágott párizsi Margarin. Zöldpaprika. Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell

Tejeskávé Zsemle korpás Felvágott párizsi Margarin. Zöldpaprika. Finom főzelék Sajttal töltött pulykamell Heti étlap: 2016.10.03. - 2016.10.09. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év 2016.10.03. hétfő 2016.10.04. kedd 2016.10.05. szerda 2016.10.06. csütörtök 2016.10.07. péntek 2016.10.08. szombat 2016.10.09. vasárnap

Részletesebben

2014. december 1 5. 49. hét. Tej, pulykafelvágott, reszelt sajt, margarinos kenyér, téli retek. Gyümölcstea, májpástétom, kenyér, paradicsom

2014. december 1 5. 49. hét. Tej, pulykafelvágott, reszelt sajt, margarinos kenyér, téli retek. Gyümölcstea, májpástétom, kenyér, paradicsom 2014. december 1 5. 49. hét körözöttes rozsos póréhagyma pulykafelvágott, téli retek májpástétom, Csokoláés tej, Soproni felvágott, tv. paprka melegszendvics Tízórai Csipketea Gyümülcstea Citromos tea

Részletesebben

Tejeskávé, Kalács, Margarin. Fehérje Zsír T.Zsírsav. Szénhidrát Cukor Só. 72,08 g 22,88 g 0,38 g. Gombaleves magyaros,

Tejeskávé, Kalács, Margarin. Fehérje Zsír T.Zsírsav. Szénhidrát Cukor Só. 72,08 g 22,88 g 0,38 g. Gombaleves magyaros, Heti étlap 2016.08.29. - 2016.09.02. Citromos tea, Kockasajt, Teljes kiőrlésű zsemle, Margarin Tejeskávé, Kalács, Margarin Epres tea, Margarin, Tavaszi felvágott, Teljes kiőrlésű kenyér, Paradicsom barackos

Részletesebben

Heti étlap szerda csütörtök péntek

Heti étlap szerda csütörtök péntek Heti étlap 2018.12.31. - 2019.01.04. szerda csütörtök péntek Tejeskávé, Vaj, Croissant magos Forralt tej, Zala felvágott, Margarin, Jégcsapretek, Teljes kiőrlésű kifli Csirkemell sonka, kenyér, Paradicsom,

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Citromos tea, Szardíniakrém, Jégcsapretek, Teljes

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tízórai. Ebéd. Citromos tea, Szardíniakrém, Jégcsapretek, Teljes Heti étlap 2018.04.02. - 2018.04.06. Tejeskávé, Margarin, Mákkal szórt kis kifli Citromos tea, Szardíniakrém, Jégcsapretek, Teljes Forralt tej, Zöldhagymás túrókrém, Kígyóuborka, Kukoricás kenyér Epres

Részletesebben

2016.05.01. - 2016.05.01. A

2016.05.01. - 2016.05.01. A Heti étlap: 2016.05.01. - 2016.05.01. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 19-69 év Szeghalom Város Önkormányzat Intézményműködtető Központja, 5520 Szeghalom, Tildy út 19-21. / 2-es raktár 2016.05.01.

Részletesebben

Heti étlap szerda csütörtök péntek

Heti étlap szerda csütörtök péntek Heti étlap 2018.04.30. - 2018.05.04. szerda csütörtök péntek Forralt tej, Méz, Margarin, Teljes kiőrlésű Forralt tej, Margarin, Zala felvágott, Teljes kiőrlésű, Jégcsapretek Forralt tej, Sonka felvágott,

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek Heti étlap 2019.02.04. - 2019.02.08. Forralt tej, Magyaros vajkrém, Kukoricás Vadmálna tea, Szárnyashúskrém, Teljes kiőrlésű zsemle, Retek Karamell, Vaj, Kifli Citromos tea, Házi csirkemájaskrém, Savanyú

Részletesebben

v-. Étlap ( Bölcsöde 0-3 ) 2015.08.31-2015.09.06 Hal ropogós. Spárgapilré. Uzsonna EbédBmenü Térségi Szociális Gondozási Központ 5500 Gyomaendrőd

v-. Étlap ( Bölcsöde 0-3 ) 2015.08.31-2015.09.06 Hal ropogós. Spárgapilré. Uzsonna EbédBmenü Térségi Szociális Gondozási Központ 5500 Gyomaendrőd Étlap ( Bölcsöde 0-3 ) Tejberiu. Hal ropogós. Spárgapilré. Citromos húsgmbóc. Rakott karfiol pulykahússal. Párolt csirkemell kocka. Parajpllré. LafiSoftprogramhttp://www.lafisoflhuTel:77425-262lafisofl@lafisoft.hu

Részletesebben

Étlap 2016-03-21-2016-03-25 ELTE ALSÓS Étkezés Hétfõ Kedd Szerda Csütörtök Péntek

Étlap 2016-03-21-2016-03-25 ELTE ALSÓS Étkezés Hétfõ Kedd Szerda Csütörtök Péntek ELTE ALSÓS Gyümölcstea, kockasajt(7), Hétmagos kifli(1, 5, 8, 11), Jégcsapretek Tejeskávé(7), Szezámos kifli(1, 11), Szelet sajt(7), Margarin, Sárgarépa hasáb Só: 0,63g Só: 0,92g Kolbászos lencseleves(1,

Részletesebben

Gluténmentes étlap 2014. szeptember 01. - szeptember 05.

Gluténmentes étlap 2014. szeptember 01. - szeptember 05. 2014. szeptember 01. - szeptember 05. Házi májpástétom GM Házi körözött Kakaó GM Mini jam Lebbencsleves GM Petrezselymes Zöldborsófőzelék GM Fahéjas szilvaleves GM Bácska rizses hús Káposztasaláta Babgulyás

Részletesebben

A

A Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.03. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év Szeghalom Város Önkormányzat Intézményműködtető Központja, 5520 Szeghalom, Tildy út 19-21. / 2-es raktár 2016.04.01. péntek 2016.04.02.

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek Banán Alma Banán Alma Banán Reggeli Energia: 125,96 Kcal / 526,51 Kj 1,56 g 0,12 g 0,00 g Energia: 24,35 Kcal / 101,78 Kj Energia: 125,96 Kcal / 526,51 Kj Energia: 24,35 Kcal / 101,78 Kj Energia: 125,96

Részletesebben

Vadmálna tea, Szárnyashúskrém, Teljes. Jégcsapretek. Energia: 245,84 Kcal / 1 027,61 Kj. 30,33 g 9,00 g 1,93 g

Vadmálna tea, Szárnyashúskrém, Teljes. Jégcsapretek. Energia: 245,84 Kcal / 1 027,61 Kj. 30,33 g 9,00 g 1,93 g Heti étlap 2018.02.05. - 2018.02.09. Forralt tej, Magyaros vajkrém, Kukoricás kenyér Vadmálna tea, Szárnyashúskrém, Teljes kiőrlésű zsemle, Jégcsapretek Karamell, Vaj, Kifli Citromos tea, Házi csirkemájaskrém,

Részletesebben

Heti étlap szerda csütörtök péntek

Heti étlap szerda csütörtök péntek Heti étlap 2016.10.31. - 2016.11.04. szerda csütörtök péntek Tejeskávé, Vaj, Stangli vizes Gyümölcs tea, Házi szárnyasmájkrém, Teljes kiőrlésű, Lilahagyma Forralt tej, Csokis gabonagolyó Tízórai Energia:

Részletesebben

Karamellás tej Kenyér búzakorpás Margarin Felvágott sajtos párizsi Zöldpaprika. Kenyér búzakorpás Sajtkrém Felvágott kópé szelet Lilahagyma

Karamellás tej Kenyér búzakorpás Margarin Felvágott sajtos párizsi Zöldpaprika. Kenyér búzakorpás Sajtkrém Felvágott kópé szelet Lilahagyma Heti étlap: 2017.01.02. - 2017.01.08. A / Bölcsődei étkeztetés / 1-3 év 2017.01.02. hétfő 2017.01.03. kedd 2017.01.04. szerda 2017.01.05. csütörtök 2017.01.06. péntek 2017.01.07. szombat 2017.01.08. vasárnap

Részletesebben

ÉTLAP. Informatikai megoldások. Jó étvágyat kívánunk! Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Tízórai. Ebéd. Uzsonna 2013.ÁPRILIS 3-5.

ÉTLAP. Informatikai megoldások. Jó étvágyat kívánunk! Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek. Tízórai. Ebéd. Uzsonna 2013.ÁPRILIS 3-5. 2013.ÁPRILIS 3-5. Májkrém Tojáskarika Kígyóuborka Vegyes zöldségleves Csirke paprikás Főtt tészta Narancs Rizsdaragaluska leves Paradicsomos húsgombóc Főtt burgonya Palócleves Piskóta csoki öntettel Reszelt

Részletesebben

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek

Heti étlap hétfő kedd szerda csütörtök péntek Heti étlap 2018.12.03. - 2018.12.07. hétfő kedd szerda csütörtök péntek Tejeskávé, Kifli, Margarin Tej, Sajtkrém, Fehér Gyümölcs tea, Húskrém, Teljes kiőrlésű, Paradicsom Tej, Párizsi krém, Fehér Tej,

Részletesebben

Tejfölös burgonyaleves Rántott halfilé Petrezselymes párolt rizs Savanyú káposzta. Sertéspörkölt Tejfölös-kapros tökfőzelék. Teljes kiőrlésű kenyér

Tejfölös burgonyaleves Rántott halfilé Petrezselymes párolt rizs Savanyú káposzta. Sertéspörkölt Tejfölös-kapros tökfőzelék. Teljes kiőrlésű kenyér Febr.01-05. Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek 469 Kcal 66 g eskávé Natúr túrókrém 23 g 1 / 4, 1, 70 97 g Csipkebogyó tea Zala felvágott 27 g 2 2 / 7, 5,1 g 321 Kcal Delma margarin Briós 1 / 4, 444 Kcal

Részletesebben

MESE-VÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE (4130 Derecske, Városház u. 3) OM AZONOSÍTÓ: 030-796 BÖLCSŐDEI NEVELÉS-GONDOZÁS SZAKMAI PROGRAM

MESE-VÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE (4130 Derecske, Városház u. 3) OM AZONOSÍTÓ: 030-796 BÖLCSŐDEI NEVELÉS-GONDOZÁS SZAKMAI PROGRAM MESE-VÁR ÓVODA ÉS BÖLCSŐDE (4130 Derecske, Városház u. 3) OM AZONOSÍTÓ: 030-796 BÖLCSŐDEI NEVELÉS-GONDOZÁS SZAKMAI PROGRAM 2015 1. BEVEZETÉS... 5 1.1. A bölcsőde alapfeladata... 5 1.2. A bölcsőde helyi

Részletesebben

NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA

NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA ÉTLAP 2016. junius 6-10 Eredeti NAP TÍZÓRAI EBÉD UZSONNA Hétfő Gyümölcs tea Zeller leves Nutella Tojás rántotta Csirkemell gyümölcs mártással Félbarna kenyér Korpás zsemle Rizs Lilahagyma Bölcsi: Tej Csirkemell

Részletesebben

2016.04.01. - 2016.04.03. A

2016.04.01. - 2016.04.03. A Heti étlap: 2016.04.01. - 2016.04.03. A / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 11-14 év 2016.04.01. péntek 2016.04.02. szombat 2016.04.03. vasárnap 2016.04.04. hétfő 2016.04.05. kedd 2016.04.06.

Részletesebben

Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. Étlap. 45.Hét

Gasztro-Gál Kft 4026, Debrecen, Kálvin tér 16. Étlap. 45.Hét Hétfő: Sárgarépa krémleves A: Rántott csirkemell, párolt rizs, cékla B: Sertéspörkölt, pásztortarhonya, cékla 45.Hét. 2018. 11.05. 2018. 11.10. Kedd: Húsleves A: Főtt sertéshús, burgonyapüré, paradicsomszósz

Részletesebben

Heti étlap: 2015.10.01. - 2015.10.02. A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év

Heti étlap: 2015.10.01. - 2015.10.02. A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év Heti étlap: 2015.10.01. - 2015.10.02. A-menü / Napi háromszori étkeztetés szolgáltatása / 4-6 év 2015.10.01. csütörtök 2015.10.02. péntek 2015.10.03. szombat 2015.10.04. vasárnap 2015.10.05. hétfő 2015.10.06.

Részletesebben

ELJÁRÁSI REND. tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti meghívásos pályázati beszerzés. napi háromszori étezés beszerzése

ELJÁRÁSI REND. tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti meghívásos pályázati beszerzés. napi háromszori étezés beszerzése ELJÁRÁSI REND Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola által szervezett nyári sport- és napközis tábor résztvevői részére étkezés beszerzése" tárgyban kiírt, közbeszerzési értékhatár alatti meghívásos

Részletesebben

Étlap ( ) Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan!

Étlap ( ) Alsó tagozatos 7-10 Étel név Korcsoport: Alsó tagozatos 7-10 Összetevõk: 1 adagra vonatkozóan! 2016.01.04. HÉTFÕ Gyümölcs tea Tojás rántotta Korpás zsemle Lilahagyma Lestyános karalábé leves Sertés pörkölt Hántolt árpa Csemege uborka Nutella 2016.01.05. KEDD Kakaó Gomba leves Baromfihúsos rakott

Részletesebben

Heti étlap

Heti étlap Tej, Tojásrántotta, kenyér Tej, Magyaros vajkrém, Kenyér, Zöldpaprika Tej, Edami sajt, Margarin, Kenyér Tejeskávé, Vaniliás csiga Tej, Tojáskrém, kenyér, Retek Tej, Gabonapehely mézes Reggeli Energia:

Részletesebben

Heti étlap szerda csütörtök péntek

Heti étlap szerda csütörtök péntek Heti étlap 2018.12.31. - 2019.01.04. szerda csütörtök péntek Citromos tea, Sajtos párizsi, Margarin, Teljes Forralt tej, Csokis gabonagolyó Forralt tej, Méz, Margarin, Burgonyás kenyér Energia: 280,87

Részletesebben

Gluténmentes étlap. 2015. november 30. december 04. hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tej Kenőmájas Kenyér GM Kígyóuborka

Gluténmentes étlap. 2015. november 30. december 04. hétfő kedd szerda csütörtök péntek. Tej Kenőmájas Kenyér GM Kígyóuborka 2015. november 30. december 04. Mini méz Kenőmájas Vaníliás túrókrém Kakaó Kalács Főtt tojás Paradicsom 1,58 1,35, szója 1,41 1,85 1,34 tojás Hagyma krémleves Pirított kenyérkocka Temesvári sertéstokány

Részletesebben

Tejmentes étlap 2014. szeptember 01. - szeptember 05.

Tejmentes étlap 2014. szeptember 01. - szeptember 05. 2014. szeptember 01. - szeptember 05. Méz Házi májpástétom TM Snidlinges Félbarna Mini jam Sonkakrém TM Félbarna Lebbencsleves Petrezselymes Zöldborsófőzelék TM Fahéjas szilvaleves TM Bácska rizses hús

Részletesebben

Heti étlap. Atroplusz Kft. Citromos tea *, Camping sajt, Császárzsemle. Energia Fehérje Zsír. Szénhidrát Cukor Só. 37,15 g 9,99 g 0,34 g

Heti étlap. Atroplusz Kft. Citromos tea *, Camping sajt, Császárzsemle. Energia Fehérje Zsír. Szénhidrát Cukor Só. 37,15 g 9,99 g 0,34 g Tej 2,8% 1l-es, Félbarna kenyér, Mogyorókrém Sonkás felvágott*, Margarin csészés*, Tej 2,8% 1l-es, Zsemle Tej 2,8% 1l-es, Körözött túró, Teljes kiőrlésű b.zsemle, Zöldpaprika * Reggeli 224,56 Kcal 10,74

Részletesebben

Gyümölcs tea, Csirkemell sonka, Margarin, Zsemle, Paradicsom. Energia: 245,45 Kcal / 1 025,98 Kj

Gyümölcs tea, Csirkemell sonka, Margarin, Zsemle, Paradicsom. Energia: 245,45 Kcal / 1 025,98 Kj Heti étlap 2018.06.04. - 2018.06.08. Forralt tej, Padlizsán krém, Teljes kiőrlésű kenyér Gyümölcs tea, Csirkemell sonka, Margarin, Zsemle, Paradicsom Kakaó, Vajkrém,, Teljes kiőrlésű kifli Mézes tea, Trappista

Részletesebben