Cégalapítás külföldön

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Cégalapítás külföldön"

Átírás

1 Cégalapítás külföldön FIGYELEM! Az ekönyvben közzétett információk hitelességéért semmilyen módon a felelősséget nem vállalom. Célom pusztán a tájékoztatás. Ha az aktuális és pontos információkra van szükséged keress fel egy szakértőt a témában!

2 Lehet, hogy jelen pillanatban még magyar céged sincs és csak épp elkezdted tervezgetni, hogy belevágsz egy vállalkozásba. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon hasznos ha már most megmutatom egy kicsit az utad egy távolabbi részét. A külföldi cégekről is kell beszélnünk, mert a későbbiekben nagyon fontos szerepet tölthetnek be az üzleted életében. Egy biznisz nem csak határokon belül létezhet. Könnyen lehet, hogy valami olyasmit csinálsz ami Magyarországon kívül is kiválóan megállná a helyét. Internetes vállalkozások esetén pedig már sejtheted, hogy területi korlátok aligha vannak. Főleg elektronikus termék vagy szolgáltatás esetén. Ha pedig fizikai terméket árulsz, többnyire csak a logisztika lesz a problémád, de újabb, nagyobb, jobban fizető piacokat vehetsz be. Ehhez ismerned kell egy picit a külföldi helyzetet, látni, hogy van más is a magyar határokon túl. Ebben az ekönyvben nem tudok belemenni a részletekbe, nem is célom. Hiszen ha a magyar cégekről futólag milyen sokat beszéltünk akkor legalább ennyit lehetne még írni más-más országonként. Erre nincs szükség, csupán a logika, az elvek megismerésére és itt ennek a bemutatása a célom. Egyáltalán miért kell külföldi cég? Jellemzően két dolog miatt alapít vagy vesz külföldi céget valaki: 1. Terjeszkedni szeretne például az Európai Únió további országaiba 2. Adóoptimalizálási célból

3 Terjeszkedés Pontosan tudod, hogy mit jelent ez. Többnyire először mind kis országunkon belülről kezdjük el a vállalkozást. Ez egyértelmű, hiszen itt élünk, ezt a nyelvet beszéljük, az emberek szokásait, problémáit, viselkedését is itthon ismerjük igazán, tehát elkezdjük és itt vállalkozunk. Akiknek nagyobb céljaik vannak, mint az, hogy egy jó életet biztosítsanak maguk számára, tovább terveznek és ami itthon jó volt, amiben itthon sikeressé váltak azt érdemes megpróbálni más országokban is. Hiszen gondolj csak bele. Van egy területed, ahol jelen vagy, a vállalkozásod stabilan működik pedig nem te vagy a legnagyobb hal az országban. Régóta csinálod, van tapasztalatod, stabilitásod, ismered a piacot, a területet, akkor miért ne kezdenél bele a terjeszkedésbe? Mióta Magyarország tagja az Európai Úniónak, azóta nagyon egyszerű árulni bármit is akár a németeknek, a franciáknak vagy akár az angoloknak. Miért ne használnánk ki mindezt? Ha itthon a vállalkozásod megcsinál évi 15 millió Forintot akkor némi munkával, ami itthon sikeressé tett, átrakhatod például a német nyelvterületekre: Ausztria, Németország, kipróbálhatod ezeket Szlovákiában, az olaszoknál, a franciáknál. Nyilván egy egyszerű másol-beilleszt dolog nem fog működni. De megismerheted gyorsan miben különböznek a külföldi országok piacai az otthoni piactól. Ha ez megvan, akkor már egyszerű a helyzet. Ezek az országok nagyobbak és gazdagabbak is, mint Magyarország így ha otthon évi 15 milliót csináltál, akkor most ötször 15-öt, azaz 75 milliót fogsz megcsinálni évente minimális többlet munkával. Hát nem éri meg? A dolog nehézsége a piacok különbözősége. Ez a kulcsa a terjeszkedésnek. Tegyük fel van egy nemzetközi szintű terméked, legyen az egy egyszerű info termék, vagy akár egy komoly fizikai dolog. A termék jó, itthon veszik, mint a cukrot, tegyük fel sikerült felmérned, hogy külföldön is legalább ekkora igény és kereslet van rá. Ezután jön szóba a piacok különbözősége és ez komoly problémaforrás lehet. Miért? Az egyes nemzetek teljesen mások. Másképp kommunikálnak, más az árérzékenységük, más kapcsolókkal tudod beindítani náluk a vásárlási vágyat és a konkurensek is mások. Lehet, hogy itthon szinte egyedülálló a kommunikációd, de lehet, hogy Németországban például mindenki alapból úgy kommunikál, ami téged sikeressé tett itthon.

4 Tehát egészen biztos, hogy ha egy az egyben lefordíttatod a magyar weboldalad szövegezését, az nem fogja ugyanazt az eredményt hozni külföldön, mint itthon. Megvannak a nyelvek finomságai így egy szó szerinti fordítás nem biztos, hogy jól fog működni. A későbbiekben lehet, hogy szükséged lesz egy teljesen új, az adott országbeli szövegíró munkájára. Természetesen kezdésnek elég a szimpla fordítás, elvégre el kell kezdeni a folyamatot. A kommunikáció problémája azonban nem csak a nyelvi finomságokban merül ki. Más dolgok izgatnak egy németet és mások egy olaszt. Amíg például Magyarországon mondjuk azt mondod, hogy keress havi Forintot otthonról, addig lehet, hogy egy német hasonló szövegre teljesen immunis. Még csak észre sem veszi. Ezeket a különbözőségeket teszteléssel lehet kideríteni, de érdemes, mert nem túl nagy munka, ennek ellenére pedig jelentős extra bevételt hozhat. Tehát érdemes terjeszkedni. Adóoptimalizálás A magyar cégekkel foglalkozó ekönyvben írtam a hazai adóterhekről és arról, hogy mennyire megszorongatja a hazai adórendszer a magyar vállalkozókat. Ezt a problémát, vagy a probléma bizonyos pontjait ki lehet ütni külföldi cégekkel. Minden országon belül vannak különbségek az adózás tekintetében és van, ami neked kifejezetten jó. Ráadásul mivel EU-n belüli országokról beszélünk most első sorban a vállalkozási tevékenység sem probléma, hiszen nincsenek tényleges határok. Itthonról kényelmesen értékesíthetek Angliának, hisz a cégek közötti adásvétel zökkenőmentesen megy. Ahhoz, hogy adót tudj optimalizálni valamilyen külföldi céggel, ahhoz meg kell ismerned az adott ország főbb adónemeit és azok mértékeit. Nem olyan nehéz munka ezt kideríteni, főleg mióta nagy divat a külföldi cégalapítás. Rengeteg ilyen weboldal van, ami ezekkel foglalkozik. Ők kigyűjtötték a legfontosabb előnyöket és hátrányokat, amik alapján te tudsz tervezni, kalkulálni, hogy számodra melyik helyszín az ideálisabb. Mondjuk Németország vagy Anglia? Egyet azonban tarts szem előtt! Nem szent írás, amit az ilyen weboldalakon találsz, legyél körültekintő, hiszen külföldön méginkább kiszolgáltatva vagy, lévén nem ismered az adott nyelvet, nem ismered az ottani szokásokat, eljárásokat és ha bármit is intézned kell külföldön nehezebb megtenned, mint itthon. Addig amíg tájékozódsz, addig azt javaslom, hogy nézzél meg minél több külföldi cégalapítással foglalkozó weboldalt és figyeld az azonosságokat. Ha 10-ből 9 weboldal azt írja, hogy 13% az áfa X országban, akkor valószínűleg annyi is.

5 Vissza az adózásra. Esetleg már pusztán azzal rengeteg adót spórolsz meg, ha a hazai vállalkozásodat áttelepíted külföldre. Például csinálsz egy céget Angliában és amit korábban az XY Kft-d csinált, azt mostantól az angol Ltd-t fogja csinálni. Sok esetben már pusztán ezáltal kényelmesebb és jobb adózási helyzetbe kerülhetsz. Érdemes megismerni a különböző EU-s országok jellemzőit adózás és cégműködtetés tekintetében. Offshore Ha külföldi cégekről beszélünk nem mehetünk el szó nélkül az úgynevezett offshore cégek mellett sem. Sajnos az offshore kifejezést a politikusok nagyon bemocskolták és a média is úgy állítja be a különböző offshore helyszíneket és cégeket, mint ha az valami égbekiáltó bűn lenne, holott elvi különbség nincs egy angol vagy egy ciprusi cég között. Legális 'kft' mind a kettő, de mivel mások az adózási szabályok Angliában és mások Cípruson így jönnek ki a különbségek, de ezekről majd kicsit részletesebben később. Szóval, ha azt hallod, hogy valakinek offshore cége van, vagy hasonlók ne gondolj rosszra, nem csinál semmi törvénytelent, nem csal adót és nem károsít meg vele senkit, hanem él a törvények adta lehetőségekkel, tehát legálisan spórol adót. Ebben semmi rossz nincsen. Sokan tévesen összekötik az offshore fogalmát a pénzmosással, pedig a kettő teljesen mást jelent. Sőt, igazából ha 50 millió Forintot átutalok valamilyen megbízás ürügyén a magyar cégemből egy offshore cégembe az még messze nem jelenti azt, hogy az az 50 millió Forint az én zsebemben landol. Az 50 millió valóban adómentes bizonyos helyeken. Az adómentesség 99%-ban az adott offshore területen kívülről történő bevételre vonatkozik. Magyarán, ha ciprusi offshore cégem van és a bevételem abból származik, hogy ciprusi lakosoknak adtam el termékeket, akkor máris nem az offshore adózás szabályai vonatkoznak rám, hanem teljesen más adókulcsok. Akkor nem kell fizetnem például Ciprus esetén, ha a ciprusi cégem bevétele külföldről jött, mondjuk Magyarországról, vagy bárhonnan ami nem Ciprus. Viszont nagyon fontos és ezt sokan nem tudják!!! Ha fogom azt az 50 millió Forintot és kiveszem Cipruson, majd behozom Magyarországba, tehát itthon szeretném elkölteni, mondjuk venni akarok egy házat, akkor azután az 50 millió Forint után 16% egyéb jövedelemből származó SZJA-t kell fizetnem. Ekkor viszont legalizáltam a pénzem.

6 Ha ezt nem teszem meg, akkor bajba is kerülhetek, hiszen gondolj csak bele. Felépítem a házamat hitel nélkül 50 millióból. Valahogyan kapnék egy vagyonosodási vizsgálatot, akkor mégis mit mondanék honnan van az az 50 millió Forint, miből építettem fel a házamat? És máris ott lenne a baj. Viszont ha lefizetem azt a kb. 16%-ot, akkor a pénzem legalizálva van, tehát a maradékot arra költöm amire akarom, az adóhatóság nem tud belekötni. Persze kisebb összegeknél megtehetnéd, hogy nem legalizálod, vagy olyan dolgoknál, amiknek nincsen nyoma, utazások, életvitelre költött pénz, öltözködés, egyebek, de hangsúlyozom ez nem legális! Remélem így már látod, hogy az offshore-ozás nem adócsalás és nem pénzmosás, hanem egy törvény adta lehetőség, amit bizonyos szinten kötelező kihasználni és nyilván sokan meg is teszik. Viszont ha havi 1 millió Ft környéki bevételed van, akkor még ne gondolkozz offshore cég alapításán, inkább gyarapodj még egy keveset. Szerintem a havi 4-6 millió Ft-tal már érdemes ilyen téren is gondolkozni szigorúan a törvényeket betartva! Cégalapítás A külföldi cégalapítás ingoványos terület, nagyon fontos, hogy ki csinálja. Hiszen gondolj csak bele, ha mondjuk alapítasz egy céget Panamában akkor Te egyedül aligha tudsz elintézni valamit, teljesen kiszolgáltatott vagy az alapító cégnek így ha ők nem korrektek nagyon könnyen bukhatod a pénzedet. Ha előbb utóbb elkezdesz ilyen információk után keresgélni rájössz, hogy nagyon sokan foglalkoznak különböző külföldi cégek alapításával, legyen az akár EU-n belüli vagy offshore. Nagyon nagyon legyél óvatos, inkább fizess többet, de olyan céget válassz, aki leinformálható, akiknek van múltjuk és érződik a profizmus. Bizonyos országokban nagyon egyszerű céget alapítani még ügyvéd sem kell hozzá, ráadásul szinte 100%-ban elektronikusan zajlik. Így aki ismeri mondjuk az angol cégalapítási rendszert pár óra alatt meg is alapíthat egy angol Kft-t! Mivel ez innen nekünk magyaroknak bonyolultnak tűnik, sőt egyáltalán nem is tudjuk hogyan működik ezért kiszolgáltatottak vagyunk. Ha pedig nem jól választunk akkor elúszott a pénzünk és rosszabb esetben még cégünk sincs. Ezt saját magamon tanultam meg. Kissé pórul jártam, amikor az angol cégemet vettem. Hosszas keresgélés után döntöttem el, hogy számomra Anglia lesz a megfelelő célország a külföldi cég megalapítására.

7 Találtam is egy weboldalt, ahol részletesen le volt írva rengeteg dolog. Átláttam, megtetszett, szimpatikus volt. Hosszasebb ezés után is korrektnek bizonyult minden. Fizettem végül kaptam egy fél céget. Közben az "alapító cég" megszűnt, az ügyfeleket átadták egy másik cégnek, aki viszont nem különösebben foglalkozott az ügyfelekkel. Tehát ott maradtam egy használhatatlan angol Ltd.-vel, kifizettem egy szép összeget és gyakorlatilag nem tudtam használni. Ez a cég akivel pórul jártam a Pioneer Business Solution Ltd volt, Szigetvári Viktória nevű hölgy intézte a dolgokat. Később valami Tick-Tack Business Solution vette át az ügyfeleket de ők kritikán aluliak voltak. (www.ticktack-bs.com) Őket kerüld, ha lehet. Sajnos még most is garázdálkodnak. Később megtaláltam a megfelelő angol partnert aki nem a lehúzásra ment, hanem tényleg akart is és segített is. A Netnor Ltd. (www.netnor.co.uk) tette rendbe a kinti cégem ügyeit. Az ügyfélkezelés profi, az ügyvezető Laczkó Gyula az egyik legemberségesebb fickó, akit valaha ismertem. Őt bátran ajánlom. Igen ez egy reklám, mert annyira elégedett vagyok vele, hogy bármiféle ellenszolgáltatás nélkül ajánlom másoknak is. Ellenben mindenkit óvaintek az első két cégtől, akikbe belefutottam. Ez volt a tanulópénz. Megérte. Szóval egy szó, mint száz. Ha külföldi cégalapítókat keresel mindig légy nagyon figyelmes. Figyelj olyan dolgokra, mint például milyen gyorsan és hogyan kommunikálnak. Van-e telefon, ha lehet beszélj velük telefonon is. Figyeld hogyan kezelnek. Tényleg segíteni akarnak, vagy csak a pénzedre utaznak. Van-e magyarországi irodájuk, menj találkozz velük, nézd meg hogyan dolgoznak. Szerezz be tőlük függetlenül is minél több információt az adott országról és arról hogyan működik ott a cégalapítás. Tájékozódj mások árairól és szolgáltatásairól is. Próbáld megtalálni a lehető legkorrektebb partnert és mindig légy óvatos. Figyeld az szerződéseket, alaposan bogarászd át, a részleteket is. Ha alapos vizsgálat után is megfelelőek, akkor jó eséllyel minden rendben lesz. Persze ha lehet válassz nagyobb múltú cégeket, akik régóta jelen vannak. Még ha drágábbak is, akkor is már rövid távon is jobban járhatsz velük. Szóval a "lecke" lényege, hogy légy nagyon óvatos és körültekintő. Nem mindegy, hogy kit választasz!

8 Helyszín adatok Mivel rengeteg offshore és külföldi cég helyszín létezik, ezért nem látom értelmét, hogy kigyűjtsem ezeket. A legegyszerűbb, ha a Google-t használod és például tájékozódsz a különböző országokbeli cégek részleteiről és az alapítás költségeiről, követelményeiről. A naprakész információkat ez úton fogod megtalálni. A legnépszerűbb EU-n belüli cégek az alábbi országokban vannak: - Anglia - Szlovákia - Németország A legnépszerűbb offshore helyszínek: - Panama - Ciprus - Seychelle-szigetek - Belize Remélem minél előbb külföldi cég alapításán kell gondolkoznod, mert az azt jelenti, hogy pörög a biznisz! :) Hajrá! Üdvözlettel, Venczli Tamás

Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget!

Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget! M A G Y A R C É G E K A L A P Í T Á S A FIGYELEM!!! Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget! Nem vagyok adótanácsadó,

Részletesebben

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok? Hello Csaba! Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelő tanfolyam első leckéjéhez. Ezt rögtön egy talán érdekesnek tűnő kérdéssel kezdeném:

Részletesebben

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése Elemzés Elemzés logikai felépítése 1. Bizalomkiépítés és Cégbemutató 2. Elemző képek: 9kép 3. Múlt: ügyfél meglévő programjainak tisztázása 4. Jövő: ügyfél jövőbeni céljainak letisztázása 5. Védelem: meglévő

Részletesebben

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Forrás: eq_focus_1_20080306.mp3 A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Jó. Tehát szolgáltatási folyamaton haladunk keresztül, néhány területet mi meghatároztunk, amiről majd szó lesz,

Részletesebben

Pénzvilága HITEL tanulmány

Pénzvilága HITEL tanulmány Pénzvilága HITEL tanulmány Mire tanít a múlt a hitelekről? A hitelfelvétel 10 nélkülözhetetlen aranyszabálya I.) Mindent arra használj, amire való! 1.) Mire használd a pénzügyi termékeket? Minden akkor

Részletesebben

Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon. Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek

Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon. Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek Információs füzet 2012 Magyar ingázók az osztrák munkaerőpiacon Tapasztalatok és jó tanácsok álláskeresőknek Információs

Részletesebben

Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben?

Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben? 1 Mikre fogsz választ kapni, ha elolvasod ezt a könyvet, és ez hogyan javíthatja gyermeked esélyeit az életben? A világ az elmúlt évtizedekben jelentősen megváltozott. A fiatalok egyre tovább kényszerülnek

Részletesebben

Start kézikönyv- A WorldVentures üzleted alapjai és az első lépések a csatlakozásodat követően

Start kézikönyv- A WorldVentures üzleted alapjai és az első lépések a csatlakozásodat követően Start kézikönyv- A WorldVentures üzleted alapjai és az első lépések a csatlakozásodat követően Előszó Ez a kézikönyv Paulányi Bea csapatának készült és 2 részből áll. Amit éppen olvasol, az 1. kötet, az

Részletesebben

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz!

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz! Bevezetés A vállalkozók, amikor webes megjelenésre szánják el magukat, alapvetően két típusba sorolhatók. Az egyik típusnak fogalma sincs az egészről, elképzelni sem tudja, hogy minek kellene szerepelnie

Részletesebben

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS Segítség vállalkozásod felépítéséhez Bízz az álmaidban, és mi segítünk megvalósítani azokat, hogy Te is Magyarország sikeres fiatalja, elismert vállalkozóinak egyike lehessél!

Részletesebben

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS Segítség vállalkozásod felépítéséhez Bízz az álmaidban, és mi segítünk megvalósítani azokat, hogy Te is Magyarország sikeres fiatalja, elismert vállalkozóinak egyike lehessél!

Részletesebben

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez

VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS. Segítség vállalkozásod felépítéséhez VÁLLALKOZZ ITTHON KISOKOS Segítség vállalkozásod felépítéséhez Bízz az álmaidban, és mi segítünk megvalósítani azokat, hogy Te is Magyarország sikeres fiatalja, elismert vállalkozóinak egyike lehessél!

Részletesebben

Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled?

Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled? 2011. Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled? Fekete Zoltán fekete.blackzo@gmail.com 2011.05.08. Üdvözlöm. Amiért most ön itt jár az csupán egy picit az én érdemem. Felhívtam

Részletesebben

Bevezető. Rövid kivonat

Bevezető. Rövid kivonat Bevezető Minden vállalkozás életében eljön az idő, amikor már nem elég csak papíron vezetni a bejövő és kimenő számlákat, nincs elég idő megírni a kézi bizonylatokat, követhetetlenné válnak a céghez befutó

Részletesebben

rabszolgái A szabadság Mindazokhoz akik még hisznek egy élhetőbb életben! Kiáltvány A bilincseit csak az veheti le, aki egyáltalán észreveszi őket!

rabszolgái A szabadság Mindazokhoz akik még hisznek egy élhetőbb életben! Kiáltvány A bilincseit csak az veheti le, aki egyáltalán észreveszi őket! Kiáltvány A XXI. század vállalkozóihoz! I. Rész A szabadság rabszolgái A bilincseit csak az veheti le, aki egyáltalán észreveszi őket! Mindazokhoz akik még hisznek egy élhetőbb életben! Kiáltvány a 21.

Részletesebben

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Pénzügyi kéziköny Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Előszó Bizonyára ismered a három kismalac meséjét: az első szalmából építette a házát, a második deszkából, a harmadik pedig téglából. Amikor jött a

Részletesebben

Szabadkai Igazgatóság Elemzés Elemzés logikai felépítése

Szabadkai Igazgatóság Elemzés Elemzés logikai felépítése Szabadkai Igazgatóság Elemzés Elemzés logikai felépítése 1. Bizalomkiépítés és Cégbemutató 2. Elemző képek: 9 kép 3. Múlt: ügyfél meglévő programjainak tisztázása 4. Jövő: ügyfél jövőbeni céljainak tisztázása

Részletesebben

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei

AUTÓVAL A CSÚCSRA. Az értékesítés mesterei AUTÓVAL A CSÚCSRA Névjegy Név: K. Botond Életkor: 45 év Üzletág: személygépkocsi-kereskedelem Munkakör: értékesítő Eredményei: cégénél kiérdemelte az Év értékesítője címet a legtöbb új autó eladásával

Részletesebben

Az Online Marketing Csapda

Az Online Marketing Csapda Az Online Marketing Csapda Tévedések, félreértések, hazugságok és gondolkodási minták, amelyek örökre kudarcra ítélik a hazai online vállalkozások túlnyomó részét Kiknek szól ez a könyv? Ez a könyv azoknak

Részletesebben

Konzultáció 10:09-11:05

Konzultáció 10:09-11:05 Konzultáció 10:09-11:05 Ladvánszky György, levezető elnök: - Jó, hát elkezdjük. Tisztelettel köszöntöm a testületi ülésen megjelenteket! Ez a szabadság utáni első ülés, úgyhogy számos anyag van. Először

Részletesebben

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket

Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket Keresõoptimalizálás Avagy hogyan használjuk ki a legjobb ingyenes reklámfelületet, a keresõket A Google neve mára gyakorlatilag összeforrott az internetes kereséssel, ha valamilyen információra van szükségünk,

Részletesebben

AKARMA. szabadságában. Gyulai György: Nem gondolom, hogy az én személyem fontos a cégben.

AKARMA. szabadságában. Gyulai György: Nem gondolom, hogy az én személyem fontos a cégben. Gyulai György: Nem gondolom, hogy az én személyem fontos a cégben. 36 AKARMA szabadságában Saját bevallása szerint nem ért máshoz, mint az emberek kiválogatásához, és azt hiszi, sikerének egyik magyarázata,

Részletesebben

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET A VISSZAVONULÁSRA? INGYENES TANULMÁNY MUNKAVÉDELMISEKNEK Budapest, 2009.05.19 1/11. oldal 1. Miért fejezi be valaki a vállalkozását?... 3 1.1. Aktuális ok: a válság... 3 1.2.

Részletesebben

VESZÉLYESEN KÖNNYŰ ÜZLETKÖTÉS KÍNÁBAN

VESZÉLYESEN KÖNNYŰ ÜZLETKÖTÉS KÍNÁBAN EASTINFO SZOLGÁLTATÓ ÉS KERESKEDELMI KFT. AZ ÖN PARTNERE KÍNÁBAN VESZÉLYESEN KÖNNYŰ ÜZLETKÖTÉS KÍNÁBAN ESETTANULMÁNY 2006/02 Budapesti iroda: Budapest H-1146 Hermina út 17. B torony 3. em. Telefon: (+36

Részletesebben

A gyors és erős számítógépek 7 titka. Ebből kettő garantáltan meglepetést fog okozni még a tapasztaltaknak is!

A gyors és erős számítógépek 7 titka. Ebből kettő garantáltan meglepetést fog okozni még a tapasztaltaknak is! -1- A gyors és erős számítógépek 7 titka Ebből kettő garantáltan meglepetést fog okozni még a tapasztaltaknak is! Ingyenes tanulmány azoknak, akiknek VAN, VOLT, vagy LESZ számítógépük, és végre szeretnék

Részletesebben

Sikeres feladatkiadás

Sikeres feladatkiadás Sikeres feladatkiadás Teremts több időt már holnaptól! www.feladatkiadas.hu Tartalomjegyzék Előszó...3 Mi az a képesség, ami önmagában több időt adhat neked, mint az összes időgazdálkodási technika?...3

Részletesebben

Általános információ Bejegyzési helyszínek

Általános információ Bejegyzési helyszínek LAVECO ltd. since 1991. The Company Maker Általános információ Bejegyzési helyszínek Adminisztrációs szolgáltatások Belize: cégalapítás 1250 USD-től (22.o.) Ciprus: cégalapítás 1990 EUR-ért (24.o.) Hongkong:

Részletesebben

A 13 MLM-Sorsdöntő Hiba, amit a Sikertelen Hálózatépítők Elkövetnek a Modern Korban

A 13 MLM-Sorsdöntő Hiba, amit a Sikertelen Hálózatépítők Elkövetnek a Modern Korban Különleges Beszámoló A 13 MLM-Sorsdöntő Hiba, amit a Sikertelen Hálózatépítők Elkövetnek a Modern Korban Valahol Máltán Steven Szabó zsúfolt asztaláról Nem hiszem, hogy túlságosan érdekel, hogy jelenleg

Részletesebben

Adóparadicsom kisembereknek?!

Adóparadicsom kisembereknek?! Adóparadicsom kisembereknek?! Hogyan használhatsz offshore céget a mini online vállalkozásodhoz? - Egy rövid, szemfelnyitó tanulmány By Goldmann David 1. oldal Jogi dolgok Sem kiadói, sem más minőségében

Részletesebben