Cégalapítás külföldön

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Cégalapítás külföldön"

Átírás

1 Cégalapítás külföldön FIGYELEM! Az ekönyvben közzétett információk hitelességéért semmilyen módon a felelősséget nem vállalom. Célom pusztán a tájékoztatás. Ha az aktuális és pontos információkra van szükséged keress fel egy szakértőt a témában!

2 Lehet, hogy jelen pillanatban még magyar céged sincs és csak épp elkezdted tervezgetni, hogy belevágsz egy vállalkozásba. Ennek ellenére úgy gondolom, hogy nagyon hasznos ha már most megmutatom egy kicsit az utad egy távolabbi részét. A külföldi cégekről is kell beszélnünk, mert a későbbiekben nagyon fontos szerepet tölthetnek be az üzleted életében. Egy biznisz nem csak határokon belül létezhet. Könnyen lehet, hogy valami olyasmit csinálsz ami Magyarországon kívül is kiválóan megállná a helyét. Internetes vállalkozások esetén pedig már sejtheted, hogy területi korlátok aligha vannak. Főleg elektronikus termék vagy szolgáltatás esetén. Ha pedig fizikai terméket árulsz, többnyire csak a logisztika lesz a problémád, de újabb, nagyobb, jobban fizető piacokat vehetsz be. Ehhez ismerned kell egy picit a külföldi helyzetet, látni, hogy van más is a magyar határokon túl. Ebben az ekönyvben nem tudok belemenni a részletekbe, nem is célom. Hiszen ha a magyar cégekről futólag milyen sokat beszéltünk akkor legalább ennyit lehetne még írni más-más országonként. Erre nincs szükség, csupán a logika, az elvek megismerésére és itt ennek a bemutatása a célom. Egyáltalán miért kell külföldi cég? Jellemzően két dolog miatt alapít vagy vesz külföldi céget valaki: 1. Terjeszkedni szeretne például az Európai Únió további országaiba 2. Adóoptimalizálási célból

3 Terjeszkedés Pontosan tudod, hogy mit jelent ez. Többnyire először mind kis országunkon belülről kezdjük el a vállalkozást. Ez egyértelmű, hiszen itt élünk, ezt a nyelvet beszéljük, az emberek szokásait, problémáit, viselkedését is itthon ismerjük igazán, tehát elkezdjük és itt vállalkozunk. Akiknek nagyobb céljaik vannak, mint az, hogy egy jó életet biztosítsanak maguk számára, tovább terveznek és ami itthon jó volt, amiben itthon sikeressé váltak azt érdemes megpróbálni más országokban is. Hiszen gondolj csak bele. Van egy területed, ahol jelen vagy, a vállalkozásod stabilan működik pedig nem te vagy a legnagyobb hal az országban. Régóta csinálod, van tapasztalatod, stabilitásod, ismered a piacot, a területet, akkor miért ne kezdenél bele a terjeszkedésbe? Mióta Magyarország tagja az Európai Úniónak, azóta nagyon egyszerű árulni bármit is akár a németeknek, a franciáknak vagy akár az angoloknak. Miért ne használnánk ki mindezt? Ha itthon a vállalkozásod megcsinál évi 15 millió Forintot akkor némi munkával, ami itthon sikeressé tett, átrakhatod például a német nyelvterületekre: Ausztria, Németország, kipróbálhatod ezeket Szlovákiában, az olaszoknál, a franciáknál. Nyilván egy egyszerű másol-beilleszt dolog nem fog működni. De megismerheted gyorsan miben különböznek a külföldi országok piacai az otthoni piactól. Ha ez megvan, akkor már egyszerű a helyzet. Ezek az országok nagyobbak és gazdagabbak is, mint Magyarország így ha otthon évi 15 milliót csináltál, akkor most ötször 15-öt, azaz 75 milliót fogsz megcsinálni évente minimális többlet munkával. Hát nem éri meg? A dolog nehézsége a piacok különbözősége. Ez a kulcsa a terjeszkedésnek. Tegyük fel van egy nemzetközi szintű terméked, legyen az egy egyszerű info termék, vagy akár egy komoly fizikai dolog. A termék jó, itthon veszik, mint a cukrot, tegyük fel sikerült felmérned, hogy külföldön is legalább ekkora igény és kereslet van rá. Ezután jön szóba a piacok különbözősége és ez komoly problémaforrás lehet. Miért? Az egyes nemzetek teljesen mások. Másképp kommunikálnak, más az árérzékenységük, más kapcsolókkal tudod beindítani náluk a vásárlási vágyat és a konkurensek is mások. Lehet, hogy itthon szinte egyedülálló a kommunikációd, de lehet, hogy Németországban például mindenki alapból úgy kommunikál, ami téged sikeressé tett itthon.

4 Tehát egészen biztos, hogy ha egy az egyben lefordíttatod a magyar weboldalad szövegezését, az nem fogja ugyanazt az eredményt hozni külföldön, mint itthon. Megvannak a nyelvek finomságai így egy szó szerinti fordítás nem biztos, hogy jól fog működni. A későbbiekben lehet, hogy szükséged lesz egy teljesen új, az adott országbeli szövegíró munkájára. Természetesen kezdésnek elég a szimpla fordítás, elvégre el kell kezdeni a folyamatot. A kommunikáció problémája azonban nem csak a nyelvi finomságokban merül ki. Más dolgok izgatnak egy németet és mások egy olaszt. Amíg például Magyarországon mondjuk azt mondod, hogy keress havi Forintot otthonról, addig lehet, hogy egy német hasonló szövegre teljesen immunis. Még csak észre sem veszi. Ezeket a különbözőségeket teszteléssel lehet kideríteni, de érdemes, mert nem túl nagy munka, ennek ellenére pedig jelentős extra bevételt hozhat. Tehát érdemes terjeszkedni. Adóoptimalizálás A magyar cégekkel foglalkozó ekönyvben írtam a hazai adóterhekről és arról, hogy mennyire megszorongatja a hazai adórendszer a magyar vállalkozókat. Ezt a problémát, vagy a probléma bizonyos pontjait ki lehet ütni külföldi cégekkel. Minden országon belül vannak különbségek az adózás tekintetében és van, ami neked kifejezetten jó. Ráadásul mivel EU-n belüli országokról beszélünk most első sorban a vállalkozási tevékenység sem probléma, hiszen nincsenek tényleges határok. Itthonról kényelmesen értékesíthetek Angliának, hisz a cégek közötti adásvétel zökkenőmentesen megy. Ahhoz, hogy adót tudj optimalizálni valamilyen külföldi céggel, ahhoz meg kell ismerned az adott ország főbb adónemeit és azok mértékeit. Nem olyan nehéz munka ezt kideríteni, főleg mióta nagy divat a külföldi cégalapítás. Rengeteg ilyen weboldal van, ami ezekkel foglalkozik. Ők kigyűjtötték a legfontosabb előnyöket és hátrányokat, amik alapján te tudsz tervezni, kalkulálni, hogy számodra melyik helyszín az ideálisabb. Mondjuk Németország vagy Anglia? Egyet azonban tarts szem előtt! Nem szent írás, amit az ilyen weboldalakon találsz, legyél körültekintő, hiszen külföldön méginkább kiszolgáltatva vagy, lévén nem ismered az adott nyelvet, nem ismered az ottani szokásokat, eljárásokat és ha bármit is intézned kell külföldön nehezebb megtenned, mint itthon. Addig amíg tájékozódsz, addig azt javaslom, hogy nézzél meg minél több külföldi cégalapítással foglalkozó weboldalt és figyeld az azonosságokat. Ha 10-ből 9 weboldal azt írja, hogy 13% az áfa X országban, akkor valószínűleg annyi is.

5 Vissza az adózásra. Esetleg már pusztán azzal rengeteg adót spórolsz meg, ha a hazai vállalkozásodat áttelepíted külföldre. Például csinálsz egy céget Angliában és amit korábban az XY Kft-d csinált, azt mostantól az angol Ltd-t fogja csinálni. Sok esetben már pusztán ezáltal kényelmesebb és jobb adózási helyzetbe kerülhetsz. Érdemes megismerni a különböző EU-s országok jellemzőit adózás és cégműködtetés tekintetében. Offshore Ha külföldi cégekről beszélünk nem mehetünk el szó nélkül az úgynevezett offshore cégek mellett sem. Sajnos az offshore kifejezést a politikusok nagyon bemocskolták és a média is úgy állítja be a különböző offshore helyszíneket és cégeket, mint ha az valami égbekiáltó bűn lenne, holott elvi különbség nincs egy angol vagy egy ciprusi cég között. Legális 'kft' mind a kettő, de mivel mások az adózási szabályok Angliában és mások Cípruson így jönnek ki a különbségek, de ezekről majd kicsit részletesebben később. Szóval, ha azt hallod, hogy valakinek offshore cége van, vagy hasonlók ne gondolj rosszra, nem csinál semmi törvénytelent, nem csal adót és nem károsít meg vele senkit, hanem él a törvények adta lehetőségekkel, tehát legálisan spórol adót. Ebben semmi rossz nincsen. Sokan tévesen összekötik az offshore fogalmát a pénzmosással, pedig a kettő teljesen mást jelent. Sőt, igazából ha 50 millió Forintot átutalok valamilyen megbízás ürügyén a magyar cégemből egy offshore cégembe az még messze nem jelenti azt, hogy az az 50 millió Forint az én zsebemben landol. Az 50 millió valóban adómentes bizonyos helyeken. Az adómentesség 99%-ban az adott offshore területen kívülről történő bevételre vonatkozik. Magyarán, ha ciprusi offshore cégem van és a bevételem abból származik, hogy ciprusi lakosoknak adtam el termékeket, akkor máris nem az offshore adózás szabályai vonatkoznak rám, hanem teljesen más adókulcsok. Akkor nem kell fizetnem például Ciprus esetén, ha a ciprusi cégem bevétele külföldről jött, mondjuk Magyarországról, vagy bárhonnan ami nem Ciprus. Viszont nagyon fontos és ezt sokan nem tudják!!! Ha fogom azt az 50 millió Forintot és kiveszem Cipruson, majd behozom Magyarországba, tehát itthon szeretném elkölteni, mondjuk venni akarok egy házat, akkor azután az 50 millió Forint után 16% egyéb jövedelemből származó SZJA-t kell fizetnem. Ekkor viszont legalizáltam a pénzem.

6 Ha ezt nem teszem meg, akkor bajba is kerülhetek, hiszen gondolj csak bele. Felépítem a házamat hitel nélkül 50 millióból. Valahogyan kapnék egy vagyonosodási vizsgálatot, akkor mégis mit mondanék honnan van az az 50 millió Forint, miből építettem fel a házamat? És máris ott lenne a baj. Viszont ha lefizetem azt a kb. 16%-ot, akkor a pénzem legalizálva van, tehát a maradékot arra költöm amire akarom, az adóhatóság nem tud belekötni. Persze kisebb összegeknél megtehetnéd, hogy nem legalizálod, vagy olyan dolgoknál, amiknek nincsen nyoma, utazások, életvitelre költött pénz, öltözködés, egyebek, de hangsúlyozom ez nem legális! Remélem így már látod, hogy az offshore-ozás nem adócsalás és nem pénzmosás, hanem egy törvény adta lehetőség, amit bizonyos szinten kötelező kihasználni és nyilván sokan meg is teszik. Viszont ha havi 1 millió Ft környéki bevételed van, akkor még ne gondolkozz offshore cég alapításán, inkább gyarapodj még egy keveset. Szerintem a havi 4-6 millió Ft-tal már érdemes ilyen téren is gondolkozni szigorúan a törvényeket betartva! Cégalapítás A külföldi cégalapítás ingoványos terület, nagyon fontos, hogy ki csinálja. Hiszen gondolj csak bele, ha mondjuk alapítasz egy céget Panamában akkor Te egyedül aligha tudsz elintézni valamit, teljesen kiszolgáltatott vagy az alapító cégnek így ha ők nem korrektek nagyon könnyen bukhatod a pénzedet. Ha előbb utóbb elkezdesz ilyen információk után keresgélni rájössz, hogy nagyon sokan foglalkoznak különböző külföldi cégek alapításával, legyen az akár EU-n belüli vagy offshore. Nagyon nagyon legyél óvatos, inkább fizess többet, de olyan céget válassz, aki leinformálható, akiknek van múltjuk és érződik a profizmus. Bizonyos országokban nagyon egyszerű céget alapítani még ügyvéd sem kell hozzá, ráadásul szinte 100%-ban elektronikusan zajlik. Így aki ismeri mondjuk az angol cégalapítási rendszert pár óra alatt meg is alapíthat egy angol Kft-t! Mivel ez innen nekünk magyaroknak bonyolultnak tűnik, sőt egyáltalán nem is tudjuk hogyan működik ezért kiszolgáltatottak vagyunk. Ha pedig nem jól választunk akkor elúszott a pénzünk és rosszabb esetben még cégünk sincs. Ezt saját magamon tanultam meg. Kissé pórul jártam, amikor az angol cégemet vettem. Hosszas keresgélés után döntöttem el, hogy számomra Anglia lesz a megfelelő célország a külföldi cég megalapítására.

7 Találtam is egy weboldalt, ahol részletesen le volt írva rengeteg dolog. Átláttam, megtetszett, szimpatikus volt. Hosszasebb ezés után is korrektnek bizonyult minden. Fizettem végül kaptam egy fél céget. Közben az "alapító cég" megszűnt, az ügyfeleket átadták egy másik cégnek, aki viszont nem különösebben foglalkozott az ügyfelekkel. Tehát ott maradtam egy használhatatlan angol Ltd.-vel, kifizettem egy szép összeget és gyakorlatilag nem tudtam használni. Ez a cég akivel pórul jártam a Pioneer Business Solution Ltd volt, Szigetvári Viktória nevű hölgy intézte a dolgokat. Később valami Tick-Tack Business Solution vette át az ügyfeleket de ők kritikán aluliak voltak. ( Őket kerüld, ha lehet. Sajnos még most is garázdálkodnak. Később megtaláltam a megfelelő angol partnert aki nem a lehúzásra ment, hanem tényleg akart is és segített is. A Netnor Ltd. ( tette rendbe a kinti cégem ügyeit. Az ügyfélkezelés profi, az ügyvezető Laczkó Gyula az egyik legemberségesebb fickó, akit valaha ismertem. Őt bátran ajánlom. Igen ez egy reklám, mert annyira elégedett vagyok vele, hogy bármiféle ellenszolgáltatás nélkül ajánlom másoknak is. Ellenben mindenkit óvaintek az első két cégtől, akikbe belefutottam. Ez volt a tanulópénz. Megérte. Szóval egy szó, mint száz. Ha külföldi cégalapítókat keresel mindig légy nagyon figyelmes. Figyelj olyan dolgokra, mint például milyen gyorsan és hogyan kommunikálnak. Van-e telefon, ha lehet beszélj velük telefonon is. Figyeld hogyan kezelnek. Tényleg segíteni akarnak, vagy csak a pénzedre utaznak. Van-e magyarországi irodájuk, menj találkozz velük, nézd meg hogyan dolgoznak. Szerezz be tőlük függetlenül is minél több információt az adott országról és arról hogyan működik ott a cégalapítás. Tájékozódj mások árairól és szolgáltatásairól is. Próbáld megtalálni a lehető legkorrektebb partnert és mindig légy óvatos. Figyeld az szerződéseket, alaposan bogarászd át, a részleteket is. Ha alapos vizsgálat után is megfelelőek, akkor jó eséllyel minden rendben lesz. Persze ha lehet válassz nagyobb múltú cégeket, akik régóta jelen vannak. Még ha drágábbak is, akkor is már rövid távon is jobban járhatsz velük. Szóval a "lecke" lényege, hogy légy nagyon óvatos és körültekintő. Nem mindegy, hogy kit választasz!

8 Helyszín adatok Mivel rengeteg offshore és külföldi cég helyszín létezik, ezért nem látom értelmét, hogy kigyűjtsem ezeket. A legegyszerűbb, ha a Google-t használod és például tájékozódsz a különböző országokbeli cégek részleteiről és az alapítás költségeiről, követelményeiről. A naprakész információkat ez úton fogod megtalálni. A legnépszerűbb EU-n belüli cégek az alábbi országokban vannak: - Anglia - Szlovákia - Németország A legnépszerűbb offshore helyszínek: - Panama - Ciprus - Seychelle-szigetek - Belize Remélem minél előbb külföldi cég alapításán kell gondolkoznod, mert az azt jelenti, hogy pörög a biznisz! :) Hajrá! Üdvözlettel, Venczli Tamás

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

TÁMOP-1.4.5-12/1.-2012-0002. " Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

TÁMOP-1.4.5-12/1.-2012-0002.  Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu TÁMOP-.4.5-2/.-202-0002 " Fejér megyei foglalkoztatási paktum támogatása Lakossági véleményfeltárás Székesfehérváriak véleménye a külföldi munkavállalásról 204. október 30. Készítette: Domokos Tamás tdomokos@echomail.hu

Részletesebben

Alaphang tréning 2. rész - Családreform

Alaphang tréning 2. rész - Családreform Alaphang tréning 2. rész - Családreform Munkafüzet 2. Alaphang tréning 2. Családreform 2. rész Ideje másképp látni a világot és a gyereked 2. lecke Mintamókus 2. 1. Eszközök és az ő forrásuk azaz kinek

Részletesebben

A sikeres vállalkozás záloga! (10 aranyszabály a cégalapítás előtt)

A sikeres vállalkozás záloga! (10 aranyszabály a cégalapítás előtt) A sikeres vállalkozás záloga! (10 aranyszabály a cégalapítás előtt) Előszó Hiszek abban, hogy sikerre lehet vinni bármelyik vállalkozást, ha megfelelően elő van készítve a kezdetektől, tehát a cégalapítást

Részletesebben

1 7. s z á m ú. Készült a 2011. július 28-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről.

1 7. s z á m ú. Készült a 2011. július 28-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. 1 7. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. július 28-án megtartott rendkívüli képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Polgármesteri Hivatal /Jobbágyi Bencsik utca 10./ Jelen

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség

- 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség - 2. rész - Kifogáskezelés Az ősi ellenség Nagy Attila cikke 1. Mitől rettegnek az üzletkötők a legjobban? Hol hullik el a legtöbb üzletkötő? Mi az a munka, amit fóbiásan igyekeznek elkerülni, és ha lehet

Részletesebben

Megnézzük milyen elemekre van szüksége egy ütős marketingtervnek

Megnézzük milyen elemekre van szüksége egy ütős marketingtervnek MARKETING TERVEZÉS Megnézzük milyen elemekre van szüksége egy ütős marketingtervnek Megismerheted a Boldogság Projekt érdeklődő szerző gépezetét és 6+1 kampányát 2017-ből A végén pedig kapni fogsz egy

Részletesebben

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni.

Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Tárgy: Még én sem gondoltam, hogy ennyire jól működik [SPEC1]! Most kiderül, mennyire tudsz nagyban gondolkozni. Kedves [SPEC1]! Most egy valóban nagyszerű lehetőséggel tudsz megismerkedni. Először, amikor

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam.

Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan váljunk profi felhasználóvá 80 nap alatt, vagy még gyorsabban? Ingyenes e-mail tanfolyam. Hogyan állítsam be az Outlook-ot ingyenes e-mail címhez? 10. lecke Hogyan állítsam be az Outlook-ot, ha

Részletesebben

A konkurrencia elemzése

A konkurrencia elemzése Modul 1: Pozícionálás Fejezet 2 A konkurrencia elemzése Dr. Andrea Grimm Dr. Astin Malschinger TARTALOM 2 MODUL 1 POZÍCIONÁLÁS Fejezet 2: Pozícionálás- A konkurrencia elemzése Szerzők: Dr. Andrea Grimm,

Részletesebben

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy 3. már létező vállalkozásod felfuttatásáról? Boér Tamás www.sikertervezes.com

Részletesebben

Profi ruhavásárlás. Hasznos tippek, hogy NE üres kézzel és csalódottan térj haza.

Profi ruhavásárlás. Hasznos tippek, hogy NE üres kézzel és csalódottan térj haza. Profi ruhavásárlás Hasznos tippek, hogy NE üres kézzel és csalódottan térj haza. Te szeretsz ruhát vásárolni? Ebben a tananyagban sok-sok vendégeimmel együtt-vásárlás tapasztalatát összegzem. Világossá

Részletesebben

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat!

nyelv: 2) Kérdezz meg 3 embert a környezetedben arról, milyen nyelven tud beszélni, írni, olvasni. Írd le a válaszaikat! nyelv: A nyelv arra való, hogy el tudjuk mondani másoknak, amit gondolunk, és mások gondolatait meg tudjuk érteni. Nagyon régen alakult ki, és folyamatosan változik. A nyelv részei: a hangok, a szavak,

Részletesebben

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József

NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet. Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József NÁLAM A KONTROLL! Önsegítő munkafüzet Ötlet in. www.knowcannabis.org.uk Fordította és átdolgozta: Gelsei Bernadett, 2009 Lektorálta: dr Rácz József TARTALOMJEGYZÉK Bevezető I. Útmutató I/1. Nemet mondás,

Részletesebben

Ne csak lıj, célozz is!

Ne csak lıj, célozz is! Ne csak lıj, célozz is! Manapság egymást érik a különbözı cikkek és tanulmányok a válságkezeléssel kapcsolatosan. Én igazán akkor beszélek válságról, ha az a saját fejünkben/lelkünkben is kialakul. Mindaddig

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 20-án tartott ülésének jegyzőkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya 1/2012. (I. 21.) 2012. évi költségvetési rendelet Az ülésen

Részletesebben

OSZTÁLYOK SZERINTI BONTÁS

OSZTÁLYOK SZERINTI BONTÁS Lovassné Vass Enikő OSZTÁLYOK SZERINTI BONTÁS A, C, és Kny osztályokban heti 3 német óra csoportbontásban B osztály: heti 5 óra csoportbontásban 11. évfolyamtól lehetőség 2 órás fakultációra 9 ok, ami

Részletesebben

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták

Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Hogyan szabadulj meg az ADÓSSÁGTÓL 10 lépésben - ahogy Roberték csinálták Fordította: Czimbalmos Árpád Magyar Gazdag Papa Klub www.richdadclub.hu www.magyargazdagpapaklub.hu Hogyan Szabadultunk Meg a Rossz

Részletesebben

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk.

KE - Vizuális támpontként majd egy legközelebbi műsorunkban már hátha már lesz webkamera és akkor majd könnyebb lesz, mi is majd fejlődünk. Konferálók - a HIT Rádió délutáni műsora HIT Rádió, www.hitradio.hu (KE Körtvélyfáy Eszter riporter, LE - Loványi Eszter és KZS - Kovács Zsuzsanna KE - A kutya az ember legjobb barátja. tarja a mondás,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V 6-3/2013. Készült: Tiszalök Város Önkormányzata képviselő-testületének 2013. január 21-én tartott rendkívüli nyílt ülésén. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester, Fedor László alpolgármester,

Részletesebben

Optimalizáld a működésed avagy Hogyan találd meg rejtett költségeidet? Előadó: Gleisz Gábor

Optimalizáld a működésed avagy Hogyan találd meg rejtett költségeidet? Előadó: Gleisz Gábor Optimalizáld a működésed avagy Hogyan találd meg rejtett költségeidet? Előadó: Gleisz Gábor Körülöttünk mindenhol veszteség Gondold végig egy napodat vagy csak egy részét Autózás a céghez Beszélgetés a

Részletesebben

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés Összesen 135 válasz érkezett Összegzés ügyfélfogadási, rendelési ideje? Mennyire tudja azt összeegyeztetni munkaidejével? - Polgármesteri Hivatal Megfelelő, egyáltalán nem okoz gondot 83 61% Néha gondot

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Filyó "Flame" Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló

Filyó Flame Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló 170 169 168 167 166 165 164 163 162 161 160 159 158 157 156 155 T20, T20, DB Ahogy az angolok mondják: Minden kiszálló Big Daddy-je, sok sikert hozzá! T20, T19, DB Az első két darts megcserélhető. T20,

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV

1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV 1/2011 TERKA JEGYZŐKÖNYV Készült: Egyek Nagyközség Polgármesteri Hivatalának tanácskozó termében 2011. 01. 24-én 14:00 órai kezdettel a Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre

Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Így gyakorold a nyelvet! 8 tipp a kávészünetre Kevés az időd, de szeretnéd nyelvtanulásra fordítani a kisebb és nagyobb szüneteidet? Nem akarsz a rövid szüneteidben is a számítógép előtt ücsörögve nyelvleckéket

Részletesebben

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő

JEGYZŐKÖNY. Újlőrincfalva Község Képviselő-testülete: Zsebe Zsolt polgármester, Lovász László Györgyné képviselő, Paulik Kálmán képviselő 1 JEGYZŐKÖNY Készült: Poroszló- Újlőrincfalva Önkormányzatok Képviselő-testületének 2011. január 26-án (szerdán) 13.30 órai kezdettel tartott együttes nyílt üléséről Az ülés helye: Községháza tanácskozóterme,

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Balatonkeresztúr, 2013. december 27. Olti Miklós. <reklám>

Balatonkeresztúr, 2013. december 27. Olti Miklós. <reklám> Mottó A harcsahorgász egy olyan különleges élőlény, amely viselkedésének megértésére a normális embereknek még kísérletet sem érdemes tenniük. Az olyan lehetetlen lenne, mint a televízió működési elvét

Részletesebben

Interjú Droppa Judit textilművész, egyetemi tanárral

Interjú Droppa Judit textilművész, egyetemi tanárral A művészeti intézményeknek van egy optimális léptéke Interjú Droppa Judit textilművész, egyetemi tanárral Educatio: Hogyan épül fel a hazai művészeti felsőoktatás intézményi háttere? Droppa Judit: Vannak

Részletesebben

Élménybeszámoló Berlinről

Élménybeszámoló Berlinről Élménybeszámoló Berlinről Az Erasmus ösztöndíj keretén belül lehetőségem nyílt arra, hogy a 2013/2014-es őszi/téli szemesztert Berlinben töltsem. A választásom azért erre a városra esett, mert a német

Részletesebben

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez

Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Dr. Benedek Dezső Tudásra van szükségünk a túléléshez Mindenki számára világos, hogy új világrend van kialakulóban. Az óra ketyeg, az átállás közeledik attól függetlenül, hogy mennyi skandallumot, komplikációt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Vácrátót Község Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi, Ügyrendi, Ellenőrzési, Gazdasági, Településfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottsága J e g y z ő k ö n y v Készült: Gazdasági, Településfejlesztési

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2010. október 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Javaslat a képviselő-testület

Részletesebben

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Forrás: Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 14., Dunaszerdahely, 1999

Részletesebben

Eladott szigetek. Kiindulás

Eladott szigetek. Kiindulás Eladott szigetek Kiindulás A Maldív-szigeteken két évvel ezelőtt volt a legutóbbi választás, amikor új elnöke lett az országnak. Az ország fő bevételi forrása a turizmus, hiszen a tenger és a trópusi éghajlat

Részletesebben

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos):

4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): 4. Az au pair és a párkapcsolatok ( a fejezet, mely határozottan tanulságos): A kiutazásban ludas pasijainkról itt írunk, nem a szexben! Két külön dolog, ugyanis nekik nem sok közük volt a mi kinti életünkhöz,

Részletesebben

"Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni"

Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni "Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni" (Hírszerző, 2008 december 9.) Az Út a munkához program biztosan kielégíti majd a tömegigényt, hogy az ingyenélőket most jól megregulázzuk, az

Részletesebben

Létezés a végtelenben. Pásztor Magdolna. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Létezés a végtelenben. Pásztor Magdolna. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Létezés a végtelenben Pásztor Magdolna 2014 Publio kiadó Minden jog fenntartva! ÉJELI FOHÁSZ Üres, üres vagyok, a messzeségbe rohanok. Látok egy utat, ami arany, látom a fákat, ami ezüst. Látom a holdat,

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2011. szeptember 21.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. nyilvános, rendkívüli ülésérıl. 2011. szeptember 21. Ügyszám: 56-104/2011. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános, rendkívüli ülésérıl 2011. szeptember 21. Nyirád 2011 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek!

Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! Céljaim 2014-re, hogy még sikeresebb legyek! A mai dátum:... FONTOS! Szánj erre a gyakorlatra elég időt! Legalább fél órára, de lehet, hogy egy órára is szükséged lesz. Adj magadnak időt, hogy tényleg

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb.

Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb. Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb. Oké. Játsszunk el ezzel kicsit! Lássuk csak. Hol vagy most?

Részletesebben

ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT.

ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT. ITTHON. E LU.. NK. EGYU.ṪT. =m.c 2 OKTATA S Ha tudsz, tanulj! Vedd a kezedbe a sorsod! Ma Magyarországon 35 év felett szinte alig vesznek részt az egész életen át tartó tanulás képzéseiben. Esti, levelező

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

FH Giessen-Friedberg 2006/2007 Wintersemester

FH Giessen-Friedberg 2006/2007 Wintersemester FH Giessen-Friedberg 2006/2007 Wintersemester Magamról Stamm Attila vagyok. 2006/2007-es tanév őszi félévét (a németek szerint téli félév) töltöttem a FH Giessen-Frideberg-en orvostechnika szakirányon.

Részletesebben

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt)

Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) Ismerd meg a vászonkép készíttetés legnagyobb buktatóit! (9 perc alatt) És tudd meg, hogyan kerülheted el mindet! vaszonkepszalon.hu Ebben a kis doksiban igyekeztünk összegyűjteni neked azokat a buktatókat,

Részletesebben

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében PLUSZ Gyakorlati Segédlet a fogások! alkalmazásához 9 üzleti fogás amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében Tanulmány + Gyakorlati Segédlet az OkosVállalkozás-tól www.okosvallalkozas.blog.hu

Részletesebben

Jelen vannak a jelenléti ív szerint: vagyongazdálkodási csoportvezető Dr. Jakab Katalin vagyongazdálkodási jogász Zsótér Krisztián

Jelen vannak a jelenléti ív szerint: vagyongazdálkodási csoportvezető Dr. Jakab Katalin vagyongazdálkodási jogász Zsótér Krisztián Iktatószám: /2012 JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2012. szeptember 27-én a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság rendkívüli ülésén elhangzottakról.

Részletesebben

Adóterhek optimalizálása Magyarországon és Ausztriában WTS Klient Adótanácsadó Kft. Gyányi Tamás Partner tamas.gyanyi@klient.hu

Adóterhek optimalizálása Magyarországon és Ausztriában WTS Klient Adótanácsadó Kft. Gyányi Tamás Partner tamas.gyanyi@klient.hu Adóterhek optimalizálása Magyarországon és Ausztriában WTS Klient Adótanácsadó Kft. Gyányi Tamás Partner tamas.gyanyi@klient.hu Miről lesz szó? A WTS-ről röviden Ausztria általános adózási információk

Részletesebben

32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése

32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése 32 ingyenes eszköz, hogy pofonegyszerű legyen a weboldalad megtervezése Szia! Örülök, hogy letöltötted, a 32+ eszközből álló listánkat, amik segíteni fogják a tervezési folyamatod. Nagyon gondosan választottük

Részletesebben

1 A szépség belülről jön Van a hatnak egy érték iránytűje.

1 A szépség belülről jön Van a hatnak egy érték iránytűje. A szépség belülről jön Hová tűnt a szakma szexepilje? 1 A szépség belülről jön Van a hatnak egy érték iránytűje. A hat érték-iránytűje profit öröm reputáció fejlődés 2 Időről időre segít eligazodni azt

Részletesebben

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA

SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA SZAKMAI GYAKORLAT BESZÁMOLÓ LUKÁCS ZSÓFIA 2015/2016 MÁLTA Szakmai gyakorlatomat Máltán, a Vera Sant Fournier Interior Design Studionál végeztem. Ez a csupán három főből álló cég elsősorban magánlakások

Részletesebben

Számlázó program vásárlás előtt áll? Nehezen választ a sok hasonlónak tűnő ajánlat közül? Segítségre lenne szüksége?

Számlázó program vásárlás előtt áll? Nehezen választ a sok hasonlónak tűnő ajánlat közül? Segítségre lenne szüksége? Számlázó program vásárlás előtt áll? Nehezen választ a sok hasonlónak tűnő ajánlat közül? Segítségre lenne szüksége? Íme 7+1 szempont, amelyet ne hagyjon figyelmen kívül a választás előtt 1. Kezelhetőség

Részletesebben

Online Számla Kisokos

Online Számla Kisokos Online Számla Kisokos Hasznos infók egyszerűen vállalkozóknak Kiadó: NAVXML.HU Online Számla Tudásbázis Mi ez az Online Számla rendszer? Július 1-től minden olyan számlát azonnal be kell küldeni a NAV-nak,

Részletesebben

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség?

Gerecz Attila Megoldható-e, hogy a Vízüggyel felvegyék a kapcsolatot, összefogjon a térség? Jegyzőkönyv A Képviselő-testület 2o1o. december 6-i-i nyílt üléséről Időpontja: 2o1o. december 6. 18 óra Helye: Polgármesteri Hivatal Tanácsterme Jelen vannak: a jelenléti ív szerint Pénzes Andrásné pénzügyi

Részletesebben

Értelmi fogyatékossággal élő emberek és családtagok: Hozzuk ki a legtöbbet a 2019-es európai parlamenti választásokból!

Értelmi fogyatékossággal élő emberek és családtagok: Hozzuk ki a legtöbbet a 2019-es európai parlamenti választásokból! emberek és családtagok: Hozzuk ki a legtöbbet a 2019-es európai parlamenti választásokból! Az Inclusion Europe azért készítette el ezt a dokumentumot, hogy a legtöbbet hozzuk ki a 2019-es európai parlamenti

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Tanulmányi beszámoló

Tanulmányi beszámoló Tanulmányi beszámoló 2015. március elsejétől tanultam Esslingenben, mint Erasmus cserediák. Ezen beszámolóban szeretném elmondani élményeimet, tapasztalataimat. Maga a tartomány, Baden-Württemberg, az

Részletesebben

Az ülésen született döntések jegyzéke: Határozatok:

Az ülésen született döntések jegyzéke: Határozatok: 1 JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. DECEMBER 11-ÉN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 2 Az ülésen született döntések jegyzéke: Határozatok: 160/2009. (XII. 11.) számú határozat a székesfehérvári

Részletesebben

MÉG MINDIG OFFSHORE. Előadó: Dr. Fülöp Péter ügyvéd, adótanácsadó Budapest, 2010. november 9.

MÉG MINDIG OFFSHORE. Előadó: Dr. Fülöp Péter ügyvéd, adótanácsadó Budapest, 2010. november 9. MÉG MINDIG OFFSHORE Előadó: Dr. Fülöp Péter ügyvéd, adótanácsadó Budapest, 2010. november 9. tőke Multi cég Magyar leányvállalat Osztalék adómentes tőke Tulajdonos magánszemély Magyar középvállalkozás

Részletesebben

Javaslat a moziüzemeltetés és filmforgalmazás támogatási rendszerének továbbfejlesztésére - vitaanyag -

Javaslat a moziüzemeltetés és filmforgalmazás támogatási rendszerének továbbfejlesztésére - vitaanyag - Javaslat a moziüzemeltetés és filmforgalmazás támogatási rendszerének továbbfejlesztésére - vitaanyag - Jelen anyag célja, hogy felvázoljuk a moziüzemeltetési és filmforgalmazási struktúra, valamint támogatási

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V UZSA TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8321 Uzsa, Lázhegy út 21. Ügyiratszám: 495/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Jelen vannak: Uzsa Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út!

Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út! Te is erről álmodsz? Íme 3 lehetséges út! Van egy olyan tévhit, amivel nap-mint nap találkozok a munkám során, és sajnos egyeseknek kifejezetten célja is, hogy ezt a tévhitet erősítse, mert így a hiszékeny

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

TELC nyelvvizsga feladatok

TELC nyelvvizsga feladatok TELC nyelvvizsga feladatok Lehet, hogy a TELC-re kéne menni? Amikor körülötted már mindenki nyelvvizsgára készül, te is elkezdesz parázni és sorra kapod a jobbnál jobb tippeket arra, hogy melyik nyelvvizsgát

Részletesebben

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak:

Jegyz könyv. Az ülés helye: M vel dési Ház, K vágóörs, Jókai u. 49. Jelen vannak: Jegyz könyv Készült: K vágóörs Község Önkormányzata, Kékkút Község Önkormányzata, Mindszentkálla Község Önkormányzata Képvisel -testületeinek 2012. február 22-én 17:00 órakor megtartott együttes ülésér

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA. Ikt. Szám: /2014

JEGYZŐKÖNYV ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA. Ikt. Szám: /2014 Ikt. Szám: /2014 ROMÁNIA HARGITA MEGYE GYERGYÓÚJFALU KÖZSÉG HELYI TANÁCSA JEGYZŐKÖNYV Jelen jegyzőkönyv a 2014. április 24.-én 19 órai kezdettel tartott, munkaterv szerinti tanácsülés alkalmával került

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy

Örömre ítélve. Már jön is egy hölgy, aki mint egy Örömre ítélve Fotók: Gál Efraim Ha a drog egy fallal körbezárt város, akkor ki engedélyezi vagy tiltja a kijárást? Vajon ha az embernek több száz kulcsa lenne az örömhöz, bárhova bezárhatnák? Nem tudom.

Részletesebben

Válságban még fontosabb a kamarai tagság. Új utak keresése, a partneri együttmûködés hozhat eredményt. 10. évfolyam 5. szám. 2009.

Válságban még fontosabb a kamarai tagság. Új utak keresése, a partneri együttmûködés hozhat eredményt. 10. évfolyam 5. szám. 2009. Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 10. évfolyam 5. szám A Tolna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági havilapja 2009. május Válságban még fontosabb a kamarai tagság Nagy érdeklõdés övezte a

Részletesebben

4. sz. JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Faluházi Sándor alpolgármester, Dr. Serester Zoltán képviselő.

4. sz. JEGYZŐKÖNYV. Távol maradt: Faluházi Sándor alpolgármester, Dr. Serester Zoltán képviselő. Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520 203-4/2011. iktatószám 4. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének, Ecsegfalva Község

Részletesebben

Eladná cégét, de tartozás terheli?

Eladná cégét, de tartozás terheli? Eladná cégét, de tartozás terheli? Oldjuk meg a problémát együtt! Kedves Cégtulajdonos! Előző cikkemben ugyan azt ígértem, hogy bemutatom, hogyan mentsünk meg egy céget, ha tartozás terheli. Azonban telefonon

Részletesebben

VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV

VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV VÉNEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE JEGYZŐKÖNYV Mely készült Vének Községek Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. november 18-án (pénteken) 17,00 órai kezdettel tartott közmeghallgatásán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyírmártonfalva község Falugyűlésén 2011. május 18. Helye: Művelődési Ház Nyírmártonfalva Jelen vannak: Kövér Mihály Csaba polgármester Debreceni Zsolt alpolgármester Gajdos

Részletesebben

Dr. Kutnyányszky Valéria

Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria Dr. Kutnyányszky Valéria 2009 őszén egy hónapot töltött a Kongói Demokratikus Köztársaság területén fekvő Kiwanjában. A bükkösdi homeopátiás orvos az Afrikai-Magyar Egyesület (AHU)

Részletesebben

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája?

Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai egészségbiztosítási kártyája? MEMO/11/406 Brüsszel, 2011. június 16. Egészség: Készülünk a nyaralásra mindig Önnél van az európai kártyája? Nyaralás: álljunk készen a váratlan helyzetekre! Utazást tervez az EU területén, Izlandra,

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL

FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL Hargita Megye Tanácsa RO-530140 Csíkszereda, Szabadság tér 5. szám Tel.: +4-0266-207700, Fax: +4-0266-207703, info@hargitamegye, www.hargitamegye.ro FELMÉRÉS A ROMÁN NYELV OKTATÁSÁRÓL A román nyelv és

Részletesebben

Kutasi Heléna. Szerelmeskalandos. avagy a boldogságra várni kell. Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon

Kutasi Heléna. Szerelmeskalandos. avagy a boldogságra várni kell. Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon Kutasi Heléna Szerelmeskalandos avagy a boldogságra várni kell Borító: Ráth Márton www.facebook.com/rathmartonsalon Amikor először megláttam őt, azonnal tudtam, nem lesz mindennapi történet. Biztos többen

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

Céget akar alapítani? Ügyvédi tanácsok a cégalapításához!

Céget akar alapítani? Ügyvédi tanácsok a cégalapításához! Céget akar alapítani? Ügyvédi tanácsok a cégalapításához! Előszó Tervezi a cégalapítást, de nem tudja hogyan fogjon hozzá? Elsődleges feladatnak tartom, amennyiben már elhatározásra jutott, hogy keressen

Részletesebben

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról PAPP ZSOLT Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról Összefoglalás A nehéz sorsú, hajléktalanszállón lakó, AIDS betegségének állandó fenyegetettségében élő szerző a halálról, félelmeiről,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2016. (II. 16.) HATÁROZATA. 2016. február 16-i ülésének napirendjéről

JEGYZŐKÖNYV BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2016. (II. 16.) HATÁROZATA. 2016. február 16-i ülésének napirendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 629/2016/K. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonhenye Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 16. napján 15:00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com

1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő. Nicholas Victor www.csabitasakademia.com 1. Hipnotikus Csábítás technika: Benned van az erő Nicholas Victor www.csabitasakademia.com Tartalom: 1. Hipnotikus Csábítás technika:... 2 Benned van az erő... 2 Nicholas Victor www.csabitasakademia.com...

Részletesebben

Máltai szakmai gyakorlat 2018

Máltai szakmai gyakorlat 2018 Máltai szakmai gyakorlat 2018 Brettschneider Márk vagyok, villamosmérnök hallgató és a 6. félévem után 2018. június 29. 2018. szeptember 3. között vettem részt szakmai gyakorlaton, Erasmus+ támogatással.

Részletesebben

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról!

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Sok mikro-és kisvállalkozás tulajdonosának igazi rémálom a nyári idıszak, hiszen beköszönt az utálatos uborkaszezonként emlegetett jelenség, melynek a jellemzıit biztosan

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. napirend: Előterjesztés a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző kérelme tárgyában.

Jegyzőkönyv. 1. napirend: Előterjesztés a Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző kérelme tárgyában. Jegyzőkönyv Készült: A Polgármesteri Hivatal Tanácskozótermében Balmazújváros Város Önkormányzat Pénzügyi, Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Bizottságának 2012. április 23-i nyílt üléséről. Jelen vannak:

Részletesebben