2008. decemberi megjelenések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2008. decemberi megjelenések"

Átírás

1 2008. decemberi megjelenések Kiadó: Corner Film Bovaryné A paraszti családból származó Emma Rouault csak azért ment hozzá Bovary-hoz, a jómódú, de végtelenül unalmas doktorhoz, hogy megszabaduljon családi kötelékeitől, ám férje mellett nem talál izgalmat, ezért romantikus regényekbe menekül és meggondolatlan szerelmi kalandokba keveredik többek között egy helyi földbirtokossal és egy fiatal jogász tanonccal. Egyre elkeseredettebben üldözi az élvezeteket, végül egy szenvedélyes kapcsolatért mindent feláldoz. Rendezte: Claude Chabrol Szereplők: Isabelle Hupert Játékidő: 96 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Corner Film Kiadás dátuma: december 01. Ádám almái Isteni színjáték zajlik Dániában, talán tragikus, de leginkább komikus, melyben elveszett hitek találnak gazdára, cinikus tagadók esnek pofára, és még Hitler is szakállat növeszt, mert az élet olyan, amilyennek látni akarjuk. Az Oscar-díjas Anders Thomas Jensen kultikus filmjében vígan megférnek egymással a morbid poénok és megfontolandó életbölcsességek Rendezte: Anders Thomas Jensen Szereplők: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Paprika Steen Játékidő: 94 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

2 Kiadó: Corner Film Kiadás dátuma: december hónap, 3 hét, 2 nap Otilia és Gabita szobatársak egy kollégiumban. Munkatársak az egyetemen. Egy romániai kisvárosban járunk, a kommunizmus utolsó éveiben. Otilia kivesz egy szobát egy olcsó szállodában. Délután egy bizonyos Bebe úrral van találkozójuk. Gabita terhes, az abortuszt tiltja a törvény, és még egyikük sem volt soha ilyen helyzetben.a 4 hónap, 3 hét, 2 nap egy nagyobb projekt része, melynek címe: Mesék az aranykorból, a romániai kommunizmus szubjektív története, a városi legendák fényében. Rendezte: Cristian Mungiu Szereplők: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu Játékidő: 116 perc Hang: magyar 3.1 DVD vonalkód: Kiadó: Corner Film Kiadás dátuma: december 01. Párizs, szeretlek (1 lemezes) Huszonkét rendező, tizennyolc kisfilm, egy város, valamint egy egész estés szerelmi vallomás a fények és a szerelem metropoliszának: Párizsnak. A világ minden részéről érkeztek az ismert és elismert rendezők és a színészsztárok, hogy apró párizsi történeteket meséljenek a szeretetről és szerelemről, amely hol varázslatos és ámulatba ejtő, hol pedig érzékeny és emberi, de kétségkívül megismételhetetlen. Kapcsolatok jönnek létre és érnek véget, a fájdalom és boldogság kéz a kézben jár, s mindeközben életre kelnek a francia nagyváros utcái. Rendezte: több rendező Szereplők: Natalie Portman, Steve Buscemi Játékidő: 116 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

3 Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: december 02. De Gaulle katonái A film két férfi története, akik Párizs városának megszállása idején, sajátos módon az ellenállás kötelékében harcoltak, ám különböző módon. Egyikük agresszívan a harcosokkal együtt áll ki az igazságukért, míg a másik feltűnés nélkül, manipulatívan küzd a kemény háborúban. Mindkettejük célja azonban egy és ugyanaz megnyerni a csatát bármi áron! Rendezte: Bertrand Tavernier Szereplők: Jacques Gamblin, Denis Podalydés Játékidő: 163 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: december 09. Robbantsunk bankot A köztiszteletben álló Victor Garnier egy sikeres családi üzletet vezet. Egy vadászat során, André Durand-Mareuil, a helyi bank igazgatója rábeszéli, hogy fektesse be a családi vagyont egy titokzatos vállalat részvényeibe. Ennek a lépésnek drámai következményei lesznek a Garnier-család számára. A vállalkozás csődbe megy, ők pedig elvesztik a pénzüket. Victor Garnier kétségbeesett lépésre szánja el magát és elhatározza, hogy visszarabolja vagyonát a banktól. Mivel a pénzintézet az utca túloldalán áll, Garnierék alagutat ásnak egyenesen a páncélterem alá Rendezte: Bertrand Tavernier Szereplők: Louis De Funes Játékidő: 84 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

4 Kiadó: Mokép Pacsirták cérnaszálon A Pacsirták cérnaszálon rendezésekor Menzel ismét egy Hrabal-művet választott alapul. A történések idejét az '50- es évekbe helyezte, színhelyül pedig a kor egyik tipikus acélműhelyét választotta, ahol viszont nem éppen fizikai munkások dolgoznak, hanem kereskedők és diplomás értelmiségiek... A filmet politikai szempontok miatt először betiltották, majd 1990-ben a Berlini Filmfesztiválon elnyerte az Arany Medve-díjat. Rendezte: Jirí Menzel Szereplők: Rudolf Hrusínsky, Vlastimil Brodsky Játékidő: 90 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Tejút A Tejút egy sajátos természetfilm, amiben nem zsiráfokat, pingvineket látunk, hanem embereket. Ebben a filmben nincs város, nincs vidék, nincs politikai konfliktus, csak a bioszféra, az időtlen táj, és ezek a furcsa és titokzatos lények - azaz mi emberek. (...) Ez a film bizonyos szempontból sokkal kevesebbet ad a nézőnek, mint a hagyományos filmek, más szempontból viszont sokkal többet. A filmet nézve talán sikerül olyan tudatállapotot teremteni, amely élőhelyünket annak láttatja velünk ami: egy csodálatos bolygó a végtelen űrben. (Fliegauf Benedek) Rendezte: Fliegauf Benedek Szereplők: Játékidő: 82 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

5 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 03. Csillogás Három beszélgetés a halál és az újjászületés élményéről. Szürkés, ezüstös színbe borult az egész táj. Mint hogyha kinyitnának egy ajtót, jött egy fény, ott állt benne valaki vagy valami. És azt mondta, hogy ott van a kocsiban, akit eddig magadnak gondoltál. És mondtam, hogy de hát én itt vagyok. Azt mondja, igen, te itt vagy, de akit eddig magadnak gondoltál, az ott van. Nézd meg! Rendezte: Fliegauf Benedek Szereplők: Nádas Péter, Dobronay László, Gesztelyi Nagy Judit Játékidő: 76 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Zsidónegyed A film a pesti zsidónegyed és zsidósága történetéről szól, a keletkezéstől napjainkig. A bő kétszáz év felöleli a legfontosabb politikai, történelmi, társadalmi eseményeket, bemutatja a negyed legérdekesebb részeit, legszebb házait, híres embereit. Mesél zsidóságról, vallásról, tradícióról és kultúráról. Rendezte: Ocsenás Tamás Szereplők: Játékidő: 100 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

6 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Bolondok éneke Főhőse, egy magyar származású francia orvos, Zoltán egy nemzetközi segélyszervezet munkatársaként vetődik el Erdélybe. A misszió lebonyolítását azonban a férfi váratlan (és különös öngyilkossági kísérlethez vezető) idegösszeomlása megakadályozza. Így kerül hősünk elmegyógyintézetbe. A vadregényes természeti környezetben, egy lepusztultságában is erős hangulatú régi kastélyban működő intézmény természetesen csodabogarak, bolondok és egyéb fura szerzetek gyűjtőhelye. Zoltán régi-új kapcsolatain keresztül a filmben felvonul előttünk az ápolók és ápoltak seregszemléje... Rendezte: Bereczky Csaba Szereplők: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Kovács Lajos Játékidő: 106 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Életek éneke (TV, 3 lemezes) Az első átfogó film az erdélyi népzenéről ahol van egy hang, ott van egy lélek, ahol van egy lélek, ott van egy ember, ahol van egy ember, ott van egy sors, ahol van egy sors, ott van egy történet, ahol van egy történet, ott lehet egy film is Epizódok: - Máramarossziget- Budatelke- Szászfenes- A Szászcsávási Banda- Nagybánya- Kalotaszeg- Gyimes, Gyergyó - Nagysármás- A Magyarpalatkai Banda Rendezte: Bereczky Csaba Szereplők: Kelemen László, Zerkula János, Jámbor István Játékidő: 258 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

7 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Életek éneke Egy faluban, valahol Románia közepén néhány ember állja körbe a 76 éves korában meghalt híres magyar cigányzenész hegedűs sírját. Halálhírére összesereglett a régió összes zenésze, hiszen mindnyájan őt tekintették mesterüknek. Erdély más-más vidékén, egymástól távol élnek. Itt és most, mesterük emlékére zenélnek. A Mester elment, de egy új banda születik, a 27 tagú zenekar. Cigányok, románok, magyarok, egész Erdély itt van. Rendezte: Bereczky Csaba Szereplők: Kelemen László, Zerkula János, Jámbor István Játékidő: 101 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 05. A Trianon szindróma június 4-én, a versailles-i kastély parkjában álló Nagy Trianon-palota dísztermében írta alá a magyar kormányküldöttség az I. világháborút lezáró és egyben a történelmi Magyarország megszűnését jelentő békeszerződést. E naptól kezdve Magyarország területe 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezer négyzetkilométerre, lakosainak száma pedig 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent. Mi történt? Mi vezethetett ide? Mi volt, mi lehetett az a bűn, amelyre ilyen súlyos büntetés volt a válasz? Rendezte: Szakály István Szereplők: Catherine Horel, Ormos Mária Játékidő: 96 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

8 Kiadó: Mokép Zrt. Kerekek és lépések IV. A fél országot bemutató első két sorozat Másfélmillió lépés Magyarországon (1979), és még egymillió lépés (1986) sikere után elhatároztuk, hogy egy kerékpáros és egy gyalogos útvonal végigjárásával bezárjuk a kört, visszatérünk a Kéktúra kiinduló pontjára, a Nagy-Milicre. A csapat ugyanaz, mint a két korábbi filmsorozatban, de immár, sajnos, Rockenbauer Pál nélkül. 17. rész: A szatmári síkságon 18. rész: A szatmári Tiszaháton 19. rész: A beregi Tiszaháton 20. rész: Naménytől Lónyáig a Beregben 21. rész: A két Tisza között Rendezte: Gyenes Károly Szereplők: Játékidő: 175 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Zrt. Kerekek és lépések V. A fél országot bemutató első két sorozat Másfélmillió lépés Magyarországon (1979), és még egymillió lépés (1986) sikere után elhatároztuk, hogy egy kerékpáros és egy gyalogos útvonal végigjárásával bezárjuk a kört, visszatérünk a Kéktúra kiinduló pontjára, a Nagy-Milicre. A csapat ugyanaz, mint a két korábbi filmsorozatban, de immár, sajnos, Rockenbauer Pál nélkül. 22. rész: A Bodrogközben 23. rész: Sárospatak: érkezés és indulás 24. rész: A Rákócziak földjén 25. rész: A nyugati Zemplénben 26. rész: Bezártuk a kört Rendezte: Gyenes Károly Szereplők: Játékidő: 175 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

9 Kiadó: Mokép Zrt. Kiadás dátuma: december 09. Négyszögletű kerek erdő Hegyi Füstös László: Regölés - Neuberger Gizella: Rege a csodaszarvasról - Tóth Pál: Hogyan lehet megijeszteni egy oroszlánt? - Richly Zsolt: A kevély kiskakas - Richly Zsolt: A hetvenkedő sün - Horváth Mária: Zöldfa utca Horváth Mária: Magyar népmesék: Cerceruska - Horváth Mária: A Négyszögletű Kerek Erdő: Szörnyeteg Lajos jaj de álmos - Nagy Lajos, Szilágyi Varga Zoltán: A világlátott egérke: Rokoni pártfogás - Nagy Lajos, Szilágyi Varga Zoltán: A világlágott egérke: Vonaton ringatózva - Horváth Mária: Az éjszaka csodái Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 75 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: HungariCom Kft. Kiadás dátuma: december 11. Pánik Zsuzsi harminc éves korára mindent elért, amire egy ember csak vágyhat: jól fizető állás, szép autó, saját lakás és mindent elsöprő szerelem. Aztán egy szép napon a fiatal PR igazgató lány arra ébred, hogy a szobájában minden mozogni kezd: a fotel elindul az ajtó felé, a szekrény az ablak felé. És nem kap levegőt. Először azt gondolja, szívroham. Aztán rádöbben, hogy ez bizony pánik. Amikor még szerelme, Kirill is elhagyja, önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a rendkívül ambiciózus terapeuta karmai közé kerül, aki különböző módszerekkel, technikákkal próbálja kezelni őt és a klinika többi pánikbetegét. Rendezte: Gubik Ági Szereplők: Gubik Ági, Kolovratnik Krisztián, Schell Judit Játékidő: 174 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

10 Kiadó: Ultrafilm Óriási nyomozó (díszdoboz) A biztosító cégeket nem csupán magánszemélyek próbálják kifosztani, hanem gyakran multinacionális cégek is arra szövetkeznek, hogy néhány millióval könnyítsenek a pénzintézeten. Az Insurance International, hogy védekezni tudjon a biztosítási csalások ellen, létrehozta saját detektívhálózatát. A nyomozócsoport élén a hatalmas termetű, kemény öklű Jack Clementi, közismertebb nevén a professzor áll a tisztesség és megvesztegethetetlenség mintaképe. Rendezte: Steno Szereplők: Bud Spencer Játékidő: 600perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Ultrafilm Lucky Luke gyűjtődoboz (A teljes sorozat és a mozifilm) Az 1880-as évek végén megállapodás születik a fehérek és az indiánok között. Prérikutya átengedi a telepeseket a földjén, de azok nem háborgathatják őket és nem vadászhatnak állataikra. Így lassan felépülhet a telepesek városa: Daisy Town. Szépen előbújt a földből a templom, az iskola, a borbély üzlete, a fogorvos üzlete és természetesen a kocsma is. De itt rögtön felbukkantak a fegyverek, és a nem kívánatos személyek is. Tehát szükség van egy seriffre, aki a rendre vigyáz, erre a feladatara Lucky Luke vállalkozott, ami nem kis merészségről árulkodik. Lucky-nak akad munkája bőven... Rendezte: Terence Hill Szereplők: Terence Hill Játékidő: 570 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

11 Kiadó: Ultrafilm Lucio Fulci díszdoboz (2 DVD) Mikor Thomas atya felköti magát Dunwichban, megnyitja az utat az elátkozott lelkeknek a temetőben, hogy visszatérve bosszút álljanak. Ugyanebben az időben New Yorkban a médium Mary transzban meglátja a zombik városát, és úgy tűnik, belehal... Az elhagyatott New Orleans-i hotel mélyén sötét titok rejlik. A túlvilág bejárata kinyílni készül, és mikor az új lakók beköltöznek... a Gonoszt ébresztik fel... Lucio Fulci két kultfilmjét tartalmazó, limitált példányszámban megjelenő díszdoboz. Rendezte: Lucio Fulci Szereplők: Christopher George, Catriona MacColl Játékidő: 180 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Navigátor Film Kiadás dátuma: december 03. Paraziták Egy épületkomplexumban holtan találnak egy lányt, akivel egy különleges parazita végzett. A kirendelt orvos rájön, hogy ezek az élősködők nem megölik az embereket, hanem az irányítást veszik át felettük, elszaporodásukért pedig egy tudós felelős a létesítményből. Miközben a helyszínen egyre terjed a fertőzés, az egészséges emberek próbálják megtalálni a tudóst, valamint a gyógymódot... Rendezte: David Cronenberg Szereplők: Joe Silver, Paul Hampton Játékidő: 87 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- Hang: magyar surround DVD vonalkód:

12 Kiadó: Navigátor Film Kiadás dátuma: december 03. Veszett Rose egy fiatal lány, akinek boldogsága csak addig tart, amíg szerelmével egy motorbaleset áldozatává nem válik. A közeli kórházban sikerül ugyan az életét megmenteni, de a műtét utóhatásaként egy fura fémszerv jelenik meg benne, akit pedig ezzel megsebez, azon hamarosan a veszettség jelei kezdenek mutatkozni. A rendező posztapokaliptikus filmje kilátástalan képet fest a jövőről, egyben tökéletes példa a Cronenberg által képviselt intelligens horror műfajra. Rendezte: David Cronenberg Szereplők: Joe Silver, Frank Moore Játékidő: 91 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Arahan Amikor egy motoros tolvaj ellopja egy járókelő táskáját, az ügyetlen és naiv, ám őszinte rendőr, Sang-hwan a nyomába ered, de végül Wi-jin, a tehetséges harcosnő kapja el a bűnözőt, miközben a zöldfülű Sang-hwan súlyosan megsérül. A lány elviszi őt otthonába, ahol a Tao hat mestere gyógyítja meg. A mesterek úgy gondolják, hogy a fiú erős chivel rendelkezik. Amíg Sang-hwan tanul, hogy Maruchi-fokozatot érjen el, a gonosz és törtető Heuk-woont véletlenül kiszabadítják fogságából. A hatalmas Heuk-woon megtámadja a mestereket, akik őrzik a kulcsot, amivel Arahan-fokozatú lehetne és a világegyetemet uralma alá vonhatná... Rendezte: Seung-wan Ryoo Szereplők: Soy Yun, So-yi Yoon Játékidő: 111 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

13 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Bichunmoo A kínai Yuan-dinasztia 14. századában járunk, az ország a mongolok uralmát nyögi. Két szerelmes találkozik ebben a számos sorsot megváltoztató pillanatban: Jinha és Sullie, aki nem más, mint a mongol vezér törvénytelen lánya. Amikor Sullie anyja meghal, az apja, Taruga elviszi, hogy egy kínai hadvezérhez adja. Jinha megtudja, hogy Taruga volt az, aki családja lemészárlását elrendelte. Gyűlölettel vezérelve elsajátítja hát családja titkos harcművészetét, a Bichuntitkot, aminek következtében különleges harcosok, a titkok őrzői törnek az életére... Rendezte: Young-yun kim Szereplők: Hee-seon Kim, Ju-bong Gi Játékidő: 118 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Gyilkos tó legendája Ezer évvel ezelőtt egy gonosz szellemet bezárt egy tóba a Chilla birodalom első császára. Most kiszabadul, és Biharang ezredes felesége, Ja Woon-bi testét szállja meg, azzal a céllal, hogy elpusztítsa a dinasztiát és annak népét. Biharangnak nehéz döntést kell hoznia, hiszen ha elpusztítja a szellemet, azzal feleségével is végez Rendezte: Kwang-hoon Lee Szereplők: Jun-ho Jeong, San Ho Játékidő: 92 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

14 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Ígéret - Promise Egy éhező árva kislány a szépségért és a gazdagságért cserébe ígéretet tesz egy varázslónőnek, ezáltal képtelenné válik arra, hogy szerelmes legyen. Ezt az átkot csak a lehetetlen törheti meg: ha tavasszal esik a hó, és a halottak újra élővé válnak. Felnőve, gyönyörű hercegnőként már megbánja ígéretét, hiszen akibe csak beleszeret, tragikus sorsra jut. Most újra szerelmes lesz egy vörös páncélos, aranymaszkos férfiba, aki megmentette az életét, és a lány rettegve várja az elkerülhetetlen véget. Mindeközben Kunlun, a nagyvezér szolgája családja emlékeit keresi... Rendezte: Kaige Chen Szereplők: Ye Liu, Dong-Kun Jang Játékidő: 128 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 01. Sógun árnyéka Imeitsu, a harmadik Tokugawa-sógun gyűlöli legidősebb fiát, Takechiyót, szeretete csakis legkisebb gyermeke, Tokumatusu felé irányul. Egy nap megparancsolja Takechiyónak, hogy vegyen részt Yedóban egy beavatási szertartáson. A távol élő Takechiyo a Skura-klán feje, Hotta Masamori felügyelete alatt nevelkedett. Hotta sejti, hogy valami nincs rendben, ám a sógun parancsát nem tagadhatja meg, ezért elkíséri Takechiyót az úton, hét szamuráj társaságában. Rendezte: Yasuo Furuhata Szereplők: Sonny Chiba, Ken Ogata Játékidő: 114 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

15 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 01. Öld meg a sógunt A sógun szamurájai A második Tokugawa-sógun halála után kiderül, valójában fia, Iemitsu bérelte fel a gyilkosokat, hogy mérgezzék meg őt, abban a reményben, hogy a fiú örökli a sógunátust - dadogása és arcán lévő anyajegye ellenére. Iemitsu és testvére, Tadanaga halálos ellenségekké válnak, a nép pedig két szembenálló oldalra bomlik, s véres háború veszi kezdetét. Iemitsu kardvívástanára, Yaguyu mindenre elszánt, csak hogy Iemitsu legyen a sógun, ennek érdekében mindenkit elárul, még saját családját is. Rendezte: Kinji Fukasaku Szereplők: Sonny Chiba, Reiko Ohara Játékidő: 130 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 01. Öld meg a sógunt A sógun nindzsái A 16. században Hideyosi, a hatalomra éhes hadvezér a Momochi-klán vesztét akarja. Elküldi haditanácsadóját, hogy kutassa fel a klán aranyát, a férfi pedig rájön, hogy az arany rejtekhelyének a kulcsa két tőr. A történet több évtizeden át, a háborúk árnyékában bonyolódik, és a tőrök utáni kutatást az ősi tradíciók iránti tisztelet szövi át. Rendezte: Norifumi Suzuki Szereplők: Sonny Chiba, Makoto Sato Játékidő: 117 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

16 Kiadó: Leon Film Kft. Kiadás dátuma: december 15. A nagy leszámolás Wermeert lecsukják a nagyhatalmú családfő meggyilkolásáért. Mikor megszökik, már várja a három Saxon testvér, a halott férfi fiai, akik busás vérdíjat tűztek ki a fejére. Clayton seriffet azért váltották le, mert nem volt hajlandó elismerni Wermeer bűnösségét. Sorozatos tűzharcokat követően a törvény egykori őre a körözött bűnöző társaságában kel útra, hogy együtt számoljanak le a testvérekkel, mindeközben pedig meglepő felfedezést tesznek a valódi gyilkos kilétéről. Rendezte: Giancarlo Santi Szereplők: Lee Van Cleef, Horst Frank Játékidő: 110 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Leon Film Kft. Kiadás dátuma: december 10. Cimbora 1. Karinthy Frigyes A Cimbora című műsor 1973ban indult a Magyar Televízió műsorán és azóta is töretlen lelkesedéssel fut. A nagy múltú műsorról minden mai 30as, 40es éveiben járó kellemes emlékeket őriz, amit szeretne gyermekeivel megosztani. A műsor olyan örök érvényű irodalmi műveket dolgoz fel, amik nem csak kötelező tananyagok, hanem a magyar kultúra elengedhetetlen részét képezik. Karinthy Frigyes neve egyet jelent a nevetéssel. Paródiái, novellái és szatirikus írásai az önfeledt szórakozás mellett a továbbgondolásra is késztetnek. Rendezte: Szereplők: Gálvölgyi János, Kern András Játékidő: 61 perc Felirat: magyar 2.0 DVD vonalkód:

17 Kiadó: Leon Film Kft. Kiadás dátuma: december 10. Cimbora 2. Halász Judit A Cimbora című műsor 1973ban indult a Magyar Televízió műsorán és azóta is töretlen lelkesedéssel fut. A nagy múltú műsorról minden mai 30as, 40es éveiben járó kellemes emlékeket őriz, amit szeretne gyermekeivel megosztani. A műsor olyan örök érvényű irodalmi műveket dolgoz fel, amik nem csak kötelező tananyagok, hanem a magyar kultúra elengedhetetlen részét képezik. Összefoglaló kiadványunkban olyan dalok csendülnek fel, mint a Csiribiri vagy a Fakatona, és olyan meséket ismerhetünk meg, mint a Hétfejű Tündér. Rendezte: Szereplők: Juhász Jácint, Mikó István Játékidő: 68 perc Felirat: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Paradigmafilm A király nevében 1. Fia meggyilkolása és felesége elrablása után Farmer, az Ebh Királyság egyszerű alattvalója bosszúhadjáratra indul és az Uralkodó, valamint a trónfosztásra készülő gonosz Gallian harcának kellős közepébe kerül... Farmernek választania kell, vagy folytatja küzdelmét, de már nem pusztán a bosszúért, hanem egy nagyobb cél, a Királyság megmentése érdekében, vagy visszavonul vidéki otthonába és ott várja be a sötét erők pusztító dühét. Rendezte: Uwe Boll Szereplők: Jason Statham, Burt Reynolds Játékidő: 88 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

18 Kiadó: Paradigmafilm A király nevében 2. Farmer, a királyság egyszerű alattvalója boldogan éli életét. Egy nap azonban, a hatalmában egyre erősödő Sötét Úr, Galliau feltartóztathatatlan hordái hidegvérrel lemészárolják családját, eltörölve ezzel mindent, ami Farmernak fontos volt. Egy választása marad csupán, a bosszú! Rendezte: Uwe Boll Szereplők: Jason Statham, Burt Reynolds Játékidő: 88 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Horizont 2000 Bt. Kína Fedezzük föl! Kína több ezer éves múlttal és dinamikusan fejlődő jelennel rendelkező kontinensnyi ország, 1,3 milliárd fős lakossággal. Igazában csak magához hasonlítható. Megismeréséhez és megértéséhez egy élet is kevés.! Mégis: Kezdjünk hozzá! Tudjuk, hogy semmi sem pótolhatja a helyszíni barangolást, és a személyes találkozást az ott élő emberekkel. Jó utat most a filmen keresztül s egyszer talán majd személyesen Rendezte: Szereplők: Játékidő: 93 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

19 Kiadó: Elemental Media Kft. Kiadás dátuma: december 08. Death Note A halállista Yagami Light fényes jövő előtt álló, kiváló tanuló - és majd megöli az unalom. Mindez megváltozik, amikor megtalálja Ryuk, a renegát halálisten Listáját. Amikor Light rájön, hogy akinek a nevét a füzetbe írja, meghal, új életcélt talál: megtisztítani a világot a bűnözéstől, és élet-halál bírájaként uralkodni felette. Ám hamarosan rá kell jönnie, hogy minden tettnek következményei vannak. Ahogy a rendőrség felfigyel a sorozatos halálesetekre, Light egy hasonló kaliberű zsenivel kerül szembe: a csak L-ként ismert titokzatos detektívvel. Kettejük játszmájában csak egyvalami biztos: valaki végül az életével fizet. Rendezte: Tetsuro Araki Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 110 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Elemental Media Kft. Kiadás dátuma: december 08. Bleach 1. Kurosaki Ichigo nem éppen átlagos gimnazista. Feltűnő hajszín, lökött család - és ha ez nem volna elég, a képesség, hogy lássa az evilágon rekedt lelkeket. Egyébként sem egyhangú élete gyökeresen felfordul, amikor megtudja, hogy léteznek gonosz lelkek - Lidércek -, és halálistenek, akik az embereket védik tőlük. Kuchiki Rukia is halálisten, és egy Ichigóra vadászó Lidércet jött elintézni, csakhogy megsérül a harcban. Utolsó esélyként Ichigóra ruházza képességeit, aki meglepő tehetséget mutat új szerepében. Immár maga is halálistenként Ichigo Rukiával együtt száll szembe egy különösen erős Lidérc ármányával. Rendezte: Noriyuki Abe Produkció, TV TOKYO Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 110 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

20 Kiadó: Elemental Media Kft. Kiadás dátuma: december 08. Fullmetal Alchemist 2. Egy alkímistának nem csak az erő, és a mesterségbeli tudás számít, hanem az is, hogy miként használja a képességeit - Ed ezt a végső vizsgán érti meg, és sikerrel veszi az akadályt. A valaha volt legfiatalabb Állami Alkímistának most is akad dolga bőven: előbb gyerekkori barátja kerül bajba, majd egy őrült alkímistát kell megfékeznie - de a parancsnokával, a hideg Roy Mustang őrnaggyal sem könnyű szót értenie. Eközben a Központi Város utcáit egy titokzatos idegen rója. Egy távoli országból érkezett, testét az alkímia jelei borítják, és vadászik - Állami Alkímistákra. Rendezte: Seiji Mizushima Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 115 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Dotkom Média Bt. Kiadás dátuma: december 12. Az indigóember Debreceni fiatalok érkeznek egy önismereti tréningre, ahol egy tisztánlátó mester és segédje pár nap alatt új színeket visz a lelkes spiritiszta és a kevésbé nyitott laikusok életébe. Az ezoterikus tábor monoton nyugalmát közben veszély fenyegeti. Ezt az egyik tehetségesnek tűnő tag, maga a mester, vagy talán egy előző tréning egyik elégedetlen ügyfele is jelentheti. Rendezte: Martin Csaba Szereplők: Molnár Attila, Nagy Attila, Martin Csaba, Boncz Dániel Játékidő: 89 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

21 Kiadó: Dotkom Média Bt. Kiadás dátuma: december 12. Miló Viki K.O. a kilóknak (2DVD) Céljaid vannak? Miló Vikivel elérheted! A 11x All-Style Karate, 2x Kung-Fu és a Profi Box Világbajnoki címek mögött rengeteg edzés és sok-sok tapasztalat áll. Több száz elégedett tanítvány igazolja, hogy Viki hosszú évek alatt az egyik leghatásosabb edzésprogramot dolgozta ki. Itt a lehetőség, hogy otthon is nekikezdj alakod formálásának, egészséged megőrzésének. Rendezte: Szereplők: Miló Viktória Játékidő: 130 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Interdomino Nils Holgersson 5. Nils Holgerrson További kalandjai a vadludakkal. Epizódok: - Az elveszett város - Sunnerbo kincse - Fummle drummle - Jarro, a csalimadár Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 100 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

22 Kiadó: Interdomono Flipper és Lopaka 5. Flipper és Lopaka legújabb kalandjai: Epizódok: - A pihenés napja - A tenger csodás teremtményei - A karnevál - A látogató - Goose szeme Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 125 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Ultrafilm Alakváltó Fogvatartottak és őrök egyaránt csapdába kerülnek a szigorúan őrzött börtönben, ahol egy démoni szörnyeteg az ő húsukból táplálkozik. A szörny ereje minden gyilkossággal megsokszorozódik, így az egyetlen esély a túlélésre, ha felfedik az ősi misztériumot, ami az Alakváltót élteti. Rendezte: Gregory Lemkin Szereplők: Jennifer Lee Wiggins, Vas Andreas Játékidő: 82 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

23 Kiadó: Ultrafilm 666: A gyermek Egy repülőgép lezuhan és földet érve darabjaira törik. Az izzó parazsak között az egyetlen magányos túlélő - egy kisfiú. Az őt örökbe fogadó nevelőszülőknek hamarosan rá kell jönniük, a gyermek nem olyan elveszett, mint gondolták, hanem valami nagyon erős, sötét hatalom birtokosa. A kisfiú a Szörnyeteg, aki magával hozza a Vég kezdetét... Rendezte: Jake Jackson Szereplők: Adam Vincent, Sarah Lieving Játékidő: 82 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Ultrafilm Testrabló idegenek Egy erdő mélyén történt, rémálomszerű lényekkel való találkozás egy nőt katonai börtönbe zárnak sok száz másik elrabolttal együtt. Itt szembesül a szörnyű kínzásokkal, és nyugtalanító kísérletekkel, amiket a ketrecbe zárt lényekkel végeznek. Hamarosan elkezdi felfedezni az iszonyatos igazságot a szigorúan titkos állami intézményben történő eseményekről. Rendezte: Eric Forsberg Szereplők: Megan Lee Ethridge, Griff Furst Játékidő: 92 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

24 Kiadó: Ultrafilm Kannibál szikla A Sawney Bean klán rémséges igaz történetén alapszik, ami a Sziklák szemét ihlette. A világ legbrutálisabb sorozatgyilkosa 400 éve született. Sawney Bean és családja kifosztotta, lemészárolta és felfalta áldozatok százait. Még napjainkban is bujkálnak a kannibál beltenyészet tagjai a part menti sziklák közt, akik az arra járókból lakmároznak. Rendezte: Leigh Scott Szereplők: Heather Conforto, Tom Nagel Játékidő: 83 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: InterCom Kiadás dátuma: december 10. Narnia krónikái Caspian herceg (Herceg figurával) C.S. Lewis világhírű regénye a sorozat második részében is szemkápráztató, magával ragadó és megunhatatlan fantasyfilmmé változott. Minden nézőt elképesztő kalandok várnak Peter, Susan, Edmund, Lucy, a hatalmas és fenséges Aslan, a meghökkentő narniai teremtmények és a sorozat vadonatúj hőse, Caspian herceg oldalán. Ők mind azért harcolnak, hogy ismét béke honoljon az egykor dicsőséges birodalomban. Már a Narnia krónikáinak első része, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény is káprázatos élményt kínált, ám a folytatás, ha lehet, még ennél is többet nyújt... Rendezte: Andrew Adamson Szereplők: Liam Neeson, Tilda Swinton Játékidő: 143 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books

MIMI O CONNOR. Margaret K. McElderry Books 1 2 MIMI O CONNOR Margaret K. McElderry Books New York * London * Toronto * SydNEY * Újdelhi 3 TARTALOM 5 6 Csak egyetlen dolgot kell tudnod: a történetek, amiket meséltek neked a szörnyetegekről, a tábortüzeknél

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Megmenteni a világot

Megmenteni a világot Megmenteni a világot Kisfilm forgatókönyv Tartalomjegyzék Bevezetés...2 Ne lődd le a hírvivőt...2 Nem minden az, aminek elsőre látszik...2 Megmenteni a világot...3 Mi a fene???...4 A világ bajai...4 Ökológiai

Részletesebben

1. Magyarországi reneszánsz Janusz Pannoniusz költészete. 2. Mikszáth Kálmán és a dzsentri

1. Magyarországi reneszánsz Janusz Pannoniusz költészete. 2. Mikszáth Kálmán és a dzsentri 1 1. 2. 3. 4. 5., 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15., (,»;, ;,...) 16. 17. 18.,, 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. (, ) 26.. 27.,, 28. (, ) 29. 30., 31. 32. 33. 34. '' '' 35. 36. 37., 38., 39., Santa Maria

Részletesebben

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1)

Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Select 86 Kft. 2009. júliusi új megjelenések UNIVERSAL PICTURES Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály 1. évad 6 lemez (Law & Order: Special Victims Season 1) Lakossági megjelenés: 2009.07.02 Ajánlott

Részletesebben

2010. februári megjelenéseink

2010. februári megjelenéseink 2010. februári megjelenéseink Michael Hutchence - The Loved One (2 lemezes kiadvány - DVD + Bonus CD) Kiadó: Pezo Film Kft. Megjelenés dátuma: 2010. február 04. Michael Hutchence mindent kizárva egy ikon.

Részletesebben

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL

www.varosijogi.hu MESTEREKRŐL MESTEREKRŐL Sok szó esik a régen élt és önmagát felismerő mesterekről, ám gyakran egyfajta misztikus ködbe burkolóznak bennünk, mintha elérhetetlenek, legendák volnának, amivé mi sosem válhatunk. Számtalan

Részletesebben

Májusi új könyveinkből

Májusi új könyveinkből Májusi új könyveinkből David Angsten: Sötét arany Budapest, I.P.C. Könyvek Kft. 2010. Jack Duran sosem hitte volna, hogy a főiskola befejezése után kezdetét veszi élete talán legveszélyesebb kalandja.

Részletesebben

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK

LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1106 Budapest, Keresztúri út 8/A +36-1-264-4555 terjesztes@dunakiado.hu LEGO MAGYAR NYELVŰ KÖNYVEK, MATRICÁK ÉS FOGLALKOZTATÓK 1. Oroszlánok és sasok LEGO Legends of Chima minifigurás foglalkoztató Sok

Részletesebben

Játék 1999 03 28. Játék: A Crieni birodalom 312. évében járunk.

Játék 1999 03 28. Játék: A Crieni birodalom 312. évében járunk. Játék 1999 03 28 A füstfelhő völgy leírása: Nagy kiterjedésű mocsaras alföld és magasföld a Crieni birodalom dél-nyugati részén. A Crieni birodalom 162. évéig ártó mágia hatása alatt volt. Utak nem vezetnek

Részletesebben

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig.

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig. vezérelve döntöttek így Évezredes, ősi beidegződéseik, mélytudatuk tartalma súgta nekik, hogy a hegyes tű fegyver és nem létezik, hogy segítő szándékot, baráti érzést képvisel. Azt hiszem, az álláspontjuk

Részletesebben

SELECT VIDEO 2015. június

SELECT VIDEO 2015. június Hazárdjáték (The Gambler) (16) Lakossági megjelenés: 2015.06.03 Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft SELECT VIDEO 2015. június epizódszereplő (Aranyoskám). Az Oscar -díjra jelölt* Mark Wahlberg karrierje legfontosabb

Részletesebben

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni.

Megcélozni a legszebb álmot, Komolyan venni a világot, Mindig hinni és remélni, Így érdemes a földön élni. Ajánlás A családtörténet feltárása hidat épít múlt és jövõ között, összeköti a nemzedékeket oly módon, ahogyan azt más emléktárgyak nem képesek. Azok a változások, melyek korunk szinte minden társadalmában

Részletesebben

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik?

Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Umberto Eco: A Foucault-inga Végül is mit akarnak tudatni az emberekkel? Azt, hogy van egy titok. Mert mi értelme volna élni, ha minden olyan, amilyennek látszik? Három kiadói szerkesztő megunja az okkult

Részletesebben

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve

SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve SDG Bibliaismereti verseny 2014. Példabeszédek könyve Csapat/iskola: Beadás ideje: Tudnivalók A teszt 100 kérdésből áll. Minden kérdésnél felsoroltunk 3 lehetséges választ, amelyek közül a Példabeszédek

Részletesebben

SZKA_209_22. Maszkok tánca

SZKA_209_22. Maszkok tánca SZKA_209_22 Maszkok tánca diákmelléklet maszkok tánca 9. évfolyam 207 Diákmelléklet 22/1 AUSZTRÁLIA TOTÓ Jelöld X-szel azokat a válaszokat, amiket helyesnek tartasz! Hány millió négyzetkilométer Ausztrália

Részletesebben

Bognárné Kocsis Judit. Karácsony Sándor irodalmi munkásságáról OLVASÁSPEDAGÓGIA

Bognárné Kocsis Judit. Karácsony Sándor irodalmi munkásságáról OLVASÁSPEDAGÓGIA Bognárné Kocsis Judit OLVASÁSPEDAGÓGIA Karácsony Sándor irodalmi munkásságáról Karácsony Sándor életérõl, munkásságáról jelentõs mennyiségû írás, publikáció áll rendelkezésünkre, amelyek õt, mint pedagógust,

Részletesebben

Fedezd fel Termina Field hatalmas síkságait, Snowhead fagyos hegységeit, Great Bay víz alatti mélységeit és sok más érdekes helyszínt.

Fedezd fel Termina Field hatalmas síkságait, Snowhead fagyos hegységeit, Great Bay víz alatti mélységeit és sok más érdekes helyszínt. Képes vagy megmenteni a világot 3 nap alatt? Üdvözlünk Terminában A The Legend of Zelda: Ocarina of Time eseményeit követően Link egy újabb kaland kellős közepén találja magát, ezúttal Termina misztikus

Részletesebben

A Mennyország, Isten gyönyör otthona

A Mennyország, Isten gyönyör otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyör otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Sarah S. 60/60. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Élet - Halál (90x70 cm, vászon, olaj) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA ÉLET és HALÁL Az élet a halál kistestvére. (Dobrosi Andrea) Az életre

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

Szent Márton ábrázolások Somogyi Győző rajzai a répcelaki plébánián

Szent Márton ábrázolások Somogyi Győző rajzai a répcelaki plébánián Kovács Laura 8. o. Nick, Dózsa köz 3/a. Répcelaki általános iskola Szent Márton ábrázolások Somogyi Győző rajzai a répcelaki plébánián Hittan pályázat Szent Mártonról sok festmény készült. Leggyakrabban

Részletesebben

Szeptemberi új könyveinkből

Szeptemberi új könyveinkből Szeptemberi új könyveinkből Raymond Chandler: A hugica Budapest, Európa, 2010. Orfamay Questnek hívják az ifjú hölgyet, a kontinens közepéről, egy isten háta mögötti kisvárosból jött a csillogó-villogó

Részletesebben

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL

KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL KÖNYVAJÁNLÓ REJTŐ JENŐ MŰVEIBŐL AZ ELÁTKOZOTT PART Jóérzésű ember ne menjen lopni az anyja névnapján, mert hamarosan a légióban találja magát szögezi le a tanulságot főhősünk, Csülök, már a történet elején.

Részletesebben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben SZKA_207_02 Nemzetségek nemzete Táltosok a magyar történelemben 16 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK DIÁKMELLÉKLET DIÁKMELLÉKLET A NEMZETSÉGEK NEMZETE 7. ÉVFOLYAM 17 JANKOVICS MARCELL: ÁLMOS

Részletesebben

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok

Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella: Legyetek nők, ha tudtok Majoros Mirella Legyetek nők, ha tudtok (Részlet) A szerelem misztérium a szex-szenvedély is az arról van szó mi férfiak, férfiak maradjunk, és nők a nők szabadok,

Részletesebben

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT

MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT MINTAPROGRAM A MINŐSÉGI IDŐSKORÉRT HU11-0005-A1-2013 16. HÍRLEVÉL Oldal 2 RÉGMÚLT KARÁCSONYOK MESÉI Generációs-híd program beszélgetés a múltról tevékenység keretén belül 2016. december 08-án az Őszi Fény

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

A TRIANONI BÉKE. Dátum: 1920. június 4. (nemzeti gyásznap) Aláírás helyszíne: a Kis-Trianon palota Párizs mellett innét kapta a nevét.

A TRIANONI BÉKE. Dátum: 1920. június 4. (nemzeti gyásznap) Aláírás helyszíne: a Kis-Trianon palota Párizs mellett innét kapta a nevét. A TRIANONI BÉKE Dátum: 1920. június 4. (nemzeti gyásznap) Aláírás helyszíne: a Kis-Trianon palota Párizs mellett innét kapta a nevét. 1. Általános jellemzők: a többihez hasonlóan megalázó rablóbéke területi

Részletesebben

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében

XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Á G F A L V I K R Ó N I K A XV. évfolyam 9. szám Ágfalva Önkormányzatának tájékoztatója 2014. SZEPTEMBER XII. 2014. Az egészség és sport jegyében Versenykiírás Az eddig megrendezett futófesztiválok sikere

Részletesebben

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke

Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a. felhasználható irodalmak jegyzéke Biblioterápiás foglalkozások témaajánlói és a felhasználható irodalmak jegyzéke Apanélküliség témakör irodalma Hajléktalan témakör irodalma Halál témakör irodalma Hűség és barátság témakör irodalma Kamasz

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja

A Biblia gyermekeknek. bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Lázár Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

Kheirón megtudja hogy testvére beteg. megmerevedett nézte a Nyilas kísérőbolygóit a zümmögés nem szűnt a fejében

Kheirón megtudja hogy testvére beteg. megmerevedett nézte a Nyilas kísérőbolygóit a zümmögés nem szűnt a fejében Tornai József Kheirón megtudja hogy testvére beteg A kentaur szomorú lett más lények nem tudják mi a kentaur-szomorúság nem tudják hogy négy lábba és két karba mennyivel több szomorúság fér el megmerevedett

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

2. rész: Végzetes rakomány. A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb formája.

2. rész: Végzetes rakomány. A túlzott önbizalom a gondatlanság legveszélyesebb formája. STAR WARS: A KLÓNOK HÁBORÚJA 2. ÉVAD Gigászi harcok szövevényes történetek és fantasztikus animációk a Star Wars: A Klónok háborúja 2. évadjának bemutatója valóban izgalmasnak ígérkezik. Minél több tiltott

Részletesebben

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12

2016-04-25 Hétfő S 12 06:00. Téli mese S 12 08:00. Mesterlövészek S 12 09:30. Anonim alkotók klubja S 12 11:00. VICE Félelmetes, furcsa, abszurd S 12 2016-04-25 Hétfő U2 Innocence + Experience Tour 20? A Return to Paris 08:30 Üdv a világomban! 09:55 Kamuzsaruk 11:40 Schmidt története Szerelem a végzetem Versenyben az elnökségért Felvétel indul! XIII/17.

Részletesebben

Én Istenem! Miért hagytál el engem?

Én Istenem! Miért hagytál el engem? Édes Illat Én Istenem! Miért hagytál el engem? Sóhajtotta Jézus, miközben a fakereszten felfüggesztve, vércseppek csöpögtek végig a testén. És akkor, nem lélegzett többet. Nem, te voltál minden reményem!

Részletesebben

Szerző: Horváth-Lukács Judit

Szerző: Horváth-Lukács Judit Örömteli családi ünnepségre készülünk! Bendegúz, legidősebb unokám, 6. születésnapja lesz a vasárnap. A szülinapi torta kapcsán jutottak eszembe a következő gondolatok. Kedves Olvasóm! Hadd meséljek el

Részletesebben

DOBERDÓ JAJ! Én Istenem, hol fogok én meghalni? Hol fog az én piros vérem kifolyni? Olaszország közepében lesz a sírom,

DOBERDÓ JAJ! Én Istenem, hol fogok én meghalni? Hol fog az én piros vérem kifolyni? Olaszország közepében lesz a sírom, DOBERDÓ JAJ! Ha kimegyek a doberdói harctérre, Feltekintek a csillagos nagy égre, Csillagos ég, merre van a magyar hazám, Merre sirat engem az édesanyám? Én Istenem, hol fogok én meghalni? Hol fog az én

Részletesebben

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban

Szarka Károly Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Szarka Károly 2013. 11. 20. Csontig, velőig Távolsági szerelem a Rózsavölgyi Szalonban Lehetne ez akár egyszerű romantikus történet is. Egy férfi és egy nő telefonon ismerkednek meg, aztán a kettejük közötti

Részletesebben

Ford és a fordizmus Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Ford és a fordizmus Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2014 június 01. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Mindannyian ismerjük Henry Ford nevét. Azonnal beugrik mindenkinek a

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

Ö.T.V.E.N. Tartalom. 1. fejezet Én és a külsőm Mit fogok tanulni?...1 Bevezető a fejezethez...2 A fejezet célja...3

Ö.T.V.E.N. Tartalom. 1. fejezet Én és a külsőm Mit fogok tanulni?...1 Bevezető a fejezethez...2 A fejezet célja...3 Ö.T.V.E.N. Tartalom Bevezetés...1 Autizmussal élő személyek jogi chartája...5 I. Az Ö.T.V.E.N. program bemutatása...7 II. A célcsoport bemutatása...10 III. A célcsoport pozíciója a hazai oktatási rendszerben...11

Részletesebben

Végső dolgok - Egy végtelen világ

Végső dolgok - Egy végtelen világ Végső dolgok - Egy végtelen világ Felnőtt katekézis, 2011. november 04. Előadó: Maga László Plébános atya Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a Végső dolgokról, hiszen

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás?

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás? DRÁMAJÁTÉK TINIKNEK Vári Lili: A KULCS A történet egy vallási középiskolában játszódik. Szereplők: Tanár dr Wieser Tanár Brown Diákok: Jim, Larry, Jeff, Tom és Matthew Első szín (Osztályterem, a diákok

Részletesebben

GALÉRIA. Digitális Fotó Magazin 2014/7.

GALÉRIA. Digitális Fotó Magazin 2014/7. 014-025_galeria_rafal:port 2014.10.20. 16:08 Page 14 14 GALÉRIA Digitális Fotó Magazin 2014/7. 014-025_galeria_rafal:port 2014.10.20. 16:08 Page 15 www.fotomagazin.hu Gyönyörű fények, elképesztő tájak,

Részletesebben

Adolf Hitler Szupersztár

Adolf Hitler Szupersztár 2013 szeptember 09. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Szerepelt például a South Parkban és a Doctor Whoban, öltöztették Hello Kittynek

Részletesebben

Isten nem személyválogató

Isten nem személyválogató más. Ezért gondolhatja őszintén azt, hogy ő, aki az összes többi apostolnál többet tett, még arról is lemond, ami a többi apostolnak jár. Mert mid van, amit nem Istentől kaptál volna? És amit tőle kaptál,

Részletesebben

Szegény Balkán. Balkán kobra - Schell Judit, Csányi Sándor

Szegény Balkán. Balkán kobra - Schell Judit, Csányi Sándor Szegény Balkán Balkán kobra - Schell Judit, Csányi Sándor Hamar feldereng az érzés az emberben, hogy átverték. Kezdetben akarja hinni, hogy ez más lesz, aztán jön a pofon. Pedig még a plakáton is fegyverek

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

A holokauszttéma filmekben

A holokauszttéma filmekben A holokauszttéma filmekben I. A HOLOKAUSZT A görög eredetű szó (ὁλοκαύτωμα, ejtsd: holokautóma) eredetileg Istennek ajánlott, teljesen elégő tűzáldozatot jelent. Tágabb értelemben, az Európában 1933 és

Részletesebben

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-615-3. Mercator Stúdió, 2009

Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 978-963-607-615-3. Mercator Stúdió, 2009 A magyar irodalom és kultúra örökbecsű értékeinek ápolása, terjesztése érdekében az Országos Széchenyi Könyvtárral együttműködve kiadja a Mercator Stúdió. Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Műszaki

Részletesebben

Akiállítás címét talán nemcsak a nõtörténettel foglalkozók, hanem

Akiállítás címét talán nemcsak a nõtörténettel foglalkozók, hanem Bokor Zsuzsa NÕI ÉLETEK ÉS TÖRTÉNETEK A XX. SZÁZADBAN. EGY NÉPRAJZI KIÁLLÍTÁS MARGÓJÁRA 1 Akiállítás címét talán nemcsak a nõtörténettel foglalkozók, hanem sokan mások is provokatívnak találhatják. Az

Részletesebben

Dinkafölde Engelbert, a Rettentő Könyvajánló. Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c

Dinkafölde Engelbert, a Rettentő Könyvajánló. Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c Könyvajánló Készítette: Tanka Ákos Zoltán 9.c Műfaja: Ifjúsági regény Írta: Paul Stewart Illusztrálta: Chris Riddel Eredeti címe: Muddle Earth Engelbert the Enormous Fordította: Rakovszky Zsuzsa Kiadta:

Részletesebben

Typotex Kiadó A SCIENCE IN FICTION SOROZAT TOVÁBBI KÖTETEI

Typotex Kiadó A SCIENCE IN FICTION SOROZAT TOVÁBBI KÖTETEI A SCIENCE IN FICTION SOROZAT TOVÁBBI KÖTETEI Jacek Dukaj EXTENSA Regény az EPR-paradoxonra Az Extensa olyan regény, ahol az olvasó kiélvezheti a felfedezés örömét és izgalmát, ahogy lassan, elejtett utalásokból

Részletesebben

"Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval

Soha nem érzem, hogy itt a plafon - Interjú Bánsági Ildikóval "Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval 2014. augusztus 26. kedd, 07:00 "Mindig büszke voltam, ha valami újra hívtak. Soha nem érzem, hogy itt a plafon, hanem inkább azt, hogy szeretnék

Részletesebben

Ki kicsoda? Nyomozás A padlásunkon egy naplót találtunk ez áll benne:

Ki kicsoda? Nyomozás A padlásunkon egy naplót találtunk ez áll benne: Ki kicsoda? Nyomozás A padlásunkon egy naplót találtunk ez áll benne: Kint azt kiáltják: [ ] Éljen a szabadság! Diákok mennek erre, föl-földobálják a sapkájukat, ujjongva éltetik a szabadságot. Ami az

Részletesebben

Valentin napi könyv- és filmajánló

Valentin napi könyv- és filmajánló Valentin napi könyv- és filmajánló Az 5 legkeresettebb romantikus olvasmány és film a Békés Megyei Könyvtárban Könyvek 1. Nicholas Sparks: Vissza hozzád Nicholas Sparks (Menedék, Szerencsecsillag) legújabb

Részletesebben

Nyílt levél OV-nak, Magyarország még miniszterelnökének. Az orbán-öszödi beszédmód Kedves bölcs vezérem! Bár 2010-ben elvből nem rád szavaztam, de én

Nyílt levél OV-nak, Magyarország még miniszterelnökének. Az orbán-öszödi beszédmód Kedves bölcs vezérem! Bár 2010-ben elvből nem rád szavaztam, de én Nyílt levél OV-nak, Magyarország még miniszterelnökének. Az orbán-öszödi beszédmód Kedves bölcs vezérem! Bár 2010-ben elvből nem rád szavaztam, de én is elhittem mindazt, amit előtte 8 éven át hirdettél.

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett

Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett 16 Azt akarod mondani, hogy szeretnéd, ha más szülné meg a gyerekünket? Paul elkerekedett szemmel bámult rá, de a tekintetében Teri a döbbenet mellett mást is felfedezni vélt. Dühöt, talán. Kétségbeesést.

Részletesebben

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban ezen a pénteki napon került megrendezésre a Gyerek-Faktor. Az előző években elkezdett Csillag Születik vetélkedőt folytattam, csak a nevét

Részletesebben

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN

Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN , Az Angol NYELV AZ ISKOLÁNKBAN Korábban már olvashattuk, hogy mit hány órában tanulhatunk nálunk, csakhogy az angol nyelv esetében nem elégszünk meg ennyivel és így kihagyhatatlan nálunk egy angliai utazás

Részletesebben

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6)

SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések. Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) SELECT VIDEO 2013. szeptemberi megjelenések Barbie Mariposa és a Tündérhercegnő (Barbie Mariposa & the Fairy Princess) (6) Lakossági megjelenés: 2013.09.11. Ajánlott fogyasztói ár: 3.190 Ft A Barbie Mariposa

Részletesebben

Hölderlin. Életpályája

Hölderlin. Életpályája Hölderlin Életpályája Friedrich Hölderlin (1770 1843) a német költészet és az egyetemes világirodalom egyik legnagyobb lírikusa, a legtisztább eszményekért rajongó költô. Míg élt, kevés elismerésben volt

Részletesebben

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003

Szerda. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 Szerda Szerzõ Administrator 2008.04.30. Frissítve 2008.04.27. 06:00 A Denevér titka: Bacardi Rum és forradalom (Secret of the Bat: Bacardi Between Rum and Revolution) Német dokumentumfilm, 2003 07:00 Adidas

Részletesebben

Séta a szülőfalumban. Beder Beáta V. osztályos tanuló

Séta a szülőfalumban. Beder Beáta V. osztályos tanuló Séta a szülőfalumban Egy szép napon elmentünk a barátnőmmel sétálni a szülőfalumban. Az Erzsébet parkban megmutattam az emlékművet, a református templomot meg a nyári színpadot. _ Te, nagyon szereted a

Részletesebben

XLI. Országos Komplex Tanulmányi Verseny

XLI. Országos Komplex Tanulmányi Verseny XLI. Országos Komplex Tanulmányi Verseny Az álom: A természetnek legszebb adománya. Megnyílik ekkor vágyaink tartománya. (Petőfi Sándor) Dunaújváros, 2016. június 3-4. Készítette: Garbacz Hajnalka gyógypedagógus

Részletesebben

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Országos Rádió és Televízió Testület 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

Feladatlap magyar nyelvből és irodalomból Test z maďarského jazyka a literatúry T9-2016

Feladatlap magyar nyelvből és irodalomból Test z maďarského jazyka a literatúry T9-2016 Keresztnév: Vezetéknév: TESZTFORM Feladatlap magyar nyelvből és irodalomból Test z maďarského jazyka a literatúry eloslovenské testovanie žiakov 9. ročníka ZŠ ZONOSÍTÓ SZÁM T9-2016 1667 Kedves Tanulók!

Részletesebben

Összegző beszámoló a XI. Magyar Táncfesztiválról

Összegző beszámoló a XI. Magyar Táncfesztiválról Összegző beszámoló a XI. Magyar Táncfesztiválról Idén is újdonságokkal gazdagodva rendeztük meg a Magyar Táncfesztivált 2015. június 15-21. között, Győrben. A hazai táncművészet szinte teljes palettáját

Részletesebben

Levegőt. Nézőpont. Georg Büchner, Tom Waits: Woyzeck (Katona József Színház) 7óra7 9 pont Közösség 8.21 pont Idő 1 óra 45 perc, szünet nélkül

Levegőt. Nézőpont. Georg Büchner, Tom Waits: Woyzeck (Katona József Színház) 7óra7 9 pont Közösség 8.21 pont Idő 1 óra 45 perc, szünet nélkül Nézőpont Georg Büchner, Tom Waits: Woyzeck (Katona József Színház) 7óra7 9 pont Közösség 8.21 pont Idő 1 óra 45 perc, szünet nélkül Levegőt Fotó: Dudás Ernő Woyzeck - Jordán Adél, Keresztes Tamás Gázszámla,

Részletesebben

Salamon, a bölcs király

Salamon, a bölcs király A Biblia gyermekeknek bemutatja Salamon, a bölcs király Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Ruth Klassen 60/22. Történet www.m1914.org Bible for Children,

Részletesebben

Az 1 Krón 1,1-ben is említik valamint a: Jób 31,33; Lk 3,38; Róm 5,14; 1 Kor 15,22, 45; 1 Tim 2,13, 14.

Az 1 Krón 1,1-ben is említik valamint a: Jób 31,33; Lk 3,38; Róm 5,14; 1 Kor 15,22, 45; 1 Tim 2,13, 14. Alig tudjuk elképzelni, hogy milyen lehetett az, amikor Ádám volt az első és egyetlen ember a Földön. Biztosan magányos volt egyedül. Ádám számára ez természetes volt, még soha nem ismert egy másik embert.

Részletesebben

GYÁSZJELENTÉS GYÁSZJELENTÉS. Dr. Varga Ferenc emlékére. Kedves Feri! 1 / 5

GYÁSZJELENTÉS GYÁSZJELENTÉS. Dr. Varga Ferenc emlékére. Kedves Feri! 1 / 5 Mély fájdalommal és tisztelettel Dr. Varga adózva Ferenc tudatjuk,, a hogy Magyar Kórházszövetség többszörös volt elnöke, a A Kórházszövetség saját halottjának tekinti, tiszteletére és emlékére szánja

Részletesebben

Beke Sándor A SZERETETNEK NINCSEN TEMETŐJE _ ( 1 ) _

Beke Sándor A SZERETETNEK NINCSEN TEMETŐJE _ ( 1 ) _ Beke Sándor A SZERETETNEK NINCSEN TEMETŐJE ( 1 ) _ A címlapon és a hátsó borítón REISZ ILONA festményei: A pápa és A pápa munka közben ( 2 ) _ Beke Sándor A SZERETETNEK NINCSEN TEMETŐJE II. János Pál pápa

Részletesebben

A megerősödött lélek. Sant Rajinder Singh

A megerősödött lélek. Sant Rajinder Singh Sant Rajinder Singh A megerősödött lélek Részlet a Lelkünk megerősítése meditációval című könyvből A bensőnkben található gazdagság nagyobb, mint amekkorát valaha is felhalmozhatnánk a földi életünkben.

Részletesebben

Advent Publishing House Budapest Borsfa street 55. Hungary HU-1171

Advent Publishing House Budapest Borsfa street 55. Hungary HU-1171 A keresztény ember cselekvő optimizmusa árad ebből a könyvből. Szinte minden lapja arról beszél, hogy milyen szép ez az Isten által teremtett világ és benne milyen szép lehet az ember békessége, élete.

Részletesebben

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA

OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA OLVASNI JÓ! A 2015 16-OS TANÉV NYÁRI KIÍRÁSÁNAK KATALÓGUSA GYULAI PÁL Adj Isten egészségére! ÉS MÁS MESÉK mesék 5 éves kortól ajánljuk! Pancimanci Babszem Jankó János királyfi és Szélike Adj' Isten egészségére!

Részletesebben

Jézus, a tanítómester

Jézus, a tanítómester 9. tanulmány Jézus, a tanítómester május 23 29. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: 5Mózes 6:5; Lukács 4:31-37; 6:20-49; 8:19-21, 22-25; 10:25-37 Mindenkit ámulatba ejtett tanítása, mert szavának ereje

Részletesebben

Az apa állandó metamorfózisa

Az apa állandó metamorfózisa Az apa állandó metamorfózisa Deres Kornélia Szőrapa című kötetéről Deres Kornélia első kötete már címével is felkeltheti a mindenkori olvasó érdeklődését. Miként az Kemény István fülszövegéből is kiderül,

Részletesebben

Jézus tizenkét tanítványt választ

Jézus tizenkét tanítványt választ A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus tizenkét tanítványt választ Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta

Részletesebben

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE II. évfolyam 11. szám 2009. november Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Boldog születésnapot! Egy éves a Szövétnek

Részletesebben

nagyobb szerepet kap s lassanként egészen átveszi a nyers erő szerepét. A küzdelem végcélja közben állandóan ugyanaz marad: az t. i.

nagyobb szerepet kap s lassanként egészen átveszi a nyers erő szerepét. A küzdelem végcélja közben állandóan ugyanaz marad: az t. i. Zsebre raktam kezeim és lassú léptekkel mentem hazafelé. Helyenként lámpák fénye világított. Macskák futottak át az utcán. Kövér patkányok szaladgáltak a csatornák mellett. Egy helyen öt volt egymás mellett

Részletesebben

SIMS TALES AWARDS ÖSSZESÍTÉS

SIMS TALES AWARDS ÖSSZESÍTÉS SIMS TALES AWARDS 2015 - ÖSSZESÍTÉS Összes szavazó: 58 Összes leadható szavazat a 3 jelöléses szavazásoknál: 58x3 = 174 db Összes leadható szavazat az 5 jelöléses szavazásoknál: 58x5 = 290 db Összes leadható

Részletesebben

JOBB A BIZTONSÁG SZITAKÖTŐ 33 KÉPES SEGÍTSÉG A TÖRTÉNETHEZ

JOBB A BIZTONSÁG SZITAKÖTŐ 33 KÉPES SEGÍTSÉG A TÖRTÉNETHEZ JOBB A BIZTONSÁG SZITAKÖTŐ 33 KÉPES SEGÍTSÉG A TÖRTÉNETHEZ PIROSKA ÉS A FARKAS Ebben a mesében piros sapkás (néhol köpenyes) kislánynak (Piroska) kell átmennie az erdőn, hogy ételt vigyen a nagymamájának.

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23.

DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23. DALSZÖVEGEK 2. KyA, 2010. február 23. Van olyan ember Tartalomjegyzék 67-es út (Republic)... 18 A széllel szemben járok (Fonográf)... 13 Az ünnep (Zorán)... 17 Élsz valahol (Fonográf)... 11 Elvonult a

Részletesebben

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról

Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról PAPP ZSOLT Elmélkedés a halálról, az orvosaimról, és sorstársaimról Összefoglalás A nehéz sorsú, hajléktalanszállón lakó, AIDS betegségének állandó fenyegetettségében élő szerző a halálról, félelmeiről,

Részletesebben

Lázár Vilmos Örményszármazású magyar nemesi családban született ban a forradalom hatására lépett be a honvédseregbe, 1849 nyarára ezredes lett.

Lázár Vilmos Örményszármazású magyar nemesi családban született ban a forradalom hatására lépett be a honvédseregbe, 1849 nyarára ezredes lett. Lázár Vilmos Örményszármazású magyar nemesi családban született. 1848-ban a forradalom hatására lépett be a honvédseregbe, 1849 nyarára ezredes lett. Mivel az osztrákok előtt tette le a fegyvert, kegyelemből

Részletesebben

Gazdagrét Prédikáció 2012.09.09.

Gazdagrét Prédikáció 2012.09.09. Gazdagrét Prédikáció 2012.09.09. EZT CSELEKEDJÉTEK AZ ÉN EMLÉKEZETEMRE, Lk. 22;19, Azt tapasztalom testvérek, hogy első hallásra nehezen tud az ember megbarátkozni azokkal a szokatlanul új gondolatokkal,

Részletesebben

A kapj el, ha tudsz igaz története

A kapj el, ha tudsz igaz története A kapj el, ha tudsz igaz története massyy 2015. augusztus 10. 14:39 Mindig nagy szó, ha az emberről még életében filmet forgatnak. És, hogy mindezt az alapján, amit 21 éves koráig vitt véghez, egészen

Részletesebben

H Í R L E V É L 2014. október TARTALOM:

H Í R L E V É L 2014. október TARTALOM: H Í R L E V É L 2014. október TARTALOM: 1. Október 1.: Az idősek világnapja 2. A szépkorúak áldozattá válásának megelőzéséhez társadalmi összefogás is szükséges 3. A leszállópálya fényei 4. Mindenszentek,

Részletesebben

ERASMUS+ Mobility Program Beszámoló

ERASMUS+ Mobility Program Beszámoló ERASMUS+ Mobility Program Beszámoló 2014. október 6. 2015. április 5. KSOT- National School of Dance, Greece Fél évnyi erasmusolás után 2014 októberében tértem vissza Athénba. Mivel a nyarat otthon töltöttem,

Részletesebben

Gárdonyi Géza: Egri csillagok

Gárdonyi Géza: Egri csillagok Gárdonyi Géza: Egri csillagok 1. rész: Hol terem a magyar vitéz? 1. Hol és mikor indul a történet? 2. Kikkel ismerkedték meg a fejezetben? 3. Ki érkezik lóháton az öreg Ceceyhez? 4. Kik terveztek támadást

Részletesebben

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában

A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában A Ferences Világi Rend előtt álló kihívások a mai Európában Európa egy földrész, ahol 50 ország vagy független állam található, amelynek a területe 10,2 millió km2, népessége 740 millió fő, több, mint

Részletesebben

HÍRLEVÉL Augusztus/2

HÍRLEVÉL Augusztus/2 HÍRLEVÉL Augusztus/2 Köszöntjük Kedves Olvasóinkat! Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk előző hírlevelünkkel kapcsolatban. Ennek nagyon örültünk., mert ez azt jelenti, hogy egyre több ember ismeri

Részletesebben