2008. decemberi megjelenések

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2008. decemberi megjelenések"

Átírás

1 2008. decemberi megjelenések Kiadó: Corner Film Bovaryné A paraszti családból származó Emma Rouault csak azért ment hozzá Bovary-hoz, a jómódú, de végtelenül unalmas doktorhoz, hogy megszabaduljon családi kötelékeitől, ám férje mellett nem talál izgalmat, ezért romantikus regényekbe menekül és meggondolatlan szerelmi kalandokba keveredik többek között egy helyi földbirtokossal és egy fiatal jogász tanonccal. Egyre elkeseredettebben üldözi az élvezeteket, végül egy szenvedélyes kapcsolatért mindent feláldoz. Rendezte: Claude Chabrol Szereplők: Isabelle Hupert Játékidő: 96 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Corner Film Kiadás dátuma: december 01. Ádám almái Isteni színjáték zajlik Dániában, talán tragikus, de leginkább komikus, melyben elveszett hitek találnak gazdára, cinikus tagadók esnek pofára, és még Hitler is szakállat növeszt, mert az élet olyan, amilyennek látni akarjuk. Az Oscar-díjas Anders Thomas Jensen kultikus filmjében vígan megférnek egymással a morbid poénok és megfontolandó életbölcsességek Rendezte: Anders Thomas Jensen Szereplők: Ulrich Thomsen, Mads Mikkelsen, Paprika Steen Játékidő: 94 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

2 Kiadó: Corner Film Kiadás dátuma: december hónap, 3 hét, 2 nap Otilia és Gabita szobatársak egy kollégiumban. Munkatársak az egyetemen. Egy romániai kisvárosban járunk, a kommunizmus utolsó éveiben. Otilia kivesz egy szobát egy olcsó szállodában. Délután egy bizonyos Bebe úrral van találkozójuk. Gabita terhes, az abortuszt tiltja a törvény, és még egyikük sem volt soha ilyen helyzetben.a 4 hónap, 3 hét, 2 nap egy nagyobb projekt része, melynek címe: Mesék az aranykorból, a romániai kommunizmus szubjektív története, a városi legendák fényében. Rendezte: Cristian Mungiu Szereplők: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu Játékidő: 116 perc Hang: magyar 3.1 DVD vonalkód: Kiadó: Corner Film Kiadás dátuma: december 01. Párizs, szeretlek (1 lemezes) Huszonkét rendező, tizennyolc kisfilm, egy város, valamint egy egész estés szerelmi vallomás a fények és a szerelem metropoliszának: Párizsnak. A világ minden részéről érkeztek az ismert és elismert rendezők és a színészsztárok, hogy apró párizsi történeteket meséljenek a szeretetről és szerelemről, amely hol varázslatos és ámulatba ejtő, hol pedig érzékeny és emberi, de kétségkívül megismételhetetlen. Kapcsolatok jönnek létre és érnek véget, a fájdalom és boldogság kéz a kézben jár, s mindeközben életre kelnek a francia nagyváros utcái. Rendezte: több rendező Szereplők: Natalie Portman, Steve Buscemi Játékidő: 116 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

3 Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: december 02. De Gaulle katonái A film két férfi története, akik Párizs városának megszállása idején, sajátos módon az ellenállás kötelékében harcoltak, ám különböző módon. Egyikük agresszívan a harcosokkal együtt áll ki az igazságukért, míg a másik feltűnés nélkül, manipulatívan küzd a kemény háborúban. Mindkettejük célja azonban egy és ugyanaz megnyerni a csatát bármi áron! Rendezte: Bertrand Tavernier Szereplők: Jacques Gamblin, Denis Podalydés Játékidő: 163 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: B-Roll Kft. Kiadás dátuma: december 09. Robbantsunk bankot A köztiszteletben álló Victor Garnier egy sikeres családi üzletet vezet. Egy vadászat során, André Durand-Mareuil, a helyi bank igazgatója rábeszéli, hogy fektesse be a családi vagyont egy titokzatos vállalat részvényeibe. Ennek a lépésnek drámai következményei lesznek a Garnier-család számára. A vállalkozás csődbe megy, ők pedig elvesztik a pénzüket. Victor Garnier kétségbeesett lépésre szánja el magát és elhatározza, hogy visszarabolja vagyonát a banktól. Mivel a pénzintézet az utca túloldalán áll, Garnierék alagutat ásnak egyenesen a páncélterem alá Rendezte: Bertrand Tavernier Szereplők: Louis De Funes Játékidő: 84 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

4 Kiadó: Mokép Pacsirták cérnaszálon A Pacsirták cérnaszálon rendezésekor Menzel ismét egy Hrabal-művet választott alapul. A történések idejét az '50- es évekbe helyezte, színhelyül pedig a kor egyik tipikus acélműhelyét választotta, ahol viszont nem éppen fizikai munkások dolgoznak, hanem kereskedők és diplomás értelmiségiek... A filmet politikai szempontok miatt először betiltották, majd 1990-ben a Berlini Filmfesztiválon elnyerte az Arany Medve-díjat. Rendezte: Jirí Menzel Szereplők: Rudolf Hrusínsky, Vlastimil Brodsky Játékidő: 90 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Tejút A Tejút egy sajátos természetfilm, amiben nem zsiráfokat, pingvineket látunk, hanem embereket. Ebben a filmben nincs város, nincs vidék, nincs politikai konfliktus, csak a bioszféra, az időtlen táj, és ezek a furcsa és titokzatos lények - azaz mi emberek. (...) Ez a film bizonyos szempontból sokkal kevesebbet ad a nézőnek, mint a hagyományos filmek, más szempontból viszont sokkal többet. A filmet nézve talán sikerül olyan tudatállapotot teremteni, amely élőhelyünket annak láttatja velünk ami: egy csodálatos bolygó a végtelen űrben. (Fliegauf Benedek) Rendezte: Fliegauf Benedek Szereplők: Játékidő: 82 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

5 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 03. Csillogás Három beszélgetés a halál és az újjászületés élményéről. Szürkés, ezüstös színbe borult az egész táj. Mint hogyha kinyitnának egy ajtót, jött egy fény, ott állt benne valaki vagy valami. És azt mondta, hogy ott van a kocsiban, akit eddig magadnak gondoltál. És mondtam, hogy de hát én itt vagyok. Azt mondja, igen, te itt vagy, de akit eddig magadnak gondoltál, az ott van. Nézd meg! Rendezte: Fliegauf Benedek Szereplők: Nádas Péter, Dobronay László, Gesztelyi Nagy Judit Játékidő: 76 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Zsidónegyed A film a pesti zsidónegyed és zsidósága történetéről szól, a keletkezéstől napjainkig. A bő kétszáz év felöleli a legfontosabb politikai, történelmi, társadalmi eseményeket, bemutatja a negyed legérdekesebb részeit, legszebb házait, híres embereit. Mesél zsidóságról, vallásról, tradícióról és kultúráról. Rendezte: Ocsenás Tamás Szereplők: Játékidő: 100 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

6 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Bolondok éneke Főhőse, egy magyar származású francia orvos, Zoltán egy nemzetközi segélyszervezet munkatársaként vetődik el Erdélybe. A misszió lebonyolítását azonban a férfi váratlan (és különös öngyilkossági kísérlethez vezető) idegösszeomlása megakadályozza. Így kerül hősünk elmegyógyintézetbe. A vadregényes természeti környezetben, egy lepusztultságában is erős hangulatú régi kastélyban működő intézmény természetesen csodabogarak, bolondok és egyéb fura szerzetek gyűjtőhelye. Zoltán régi-új kapcsolatain keresztül a filmben felvonul előttünk az ápolók és ápoltak seregszemléje... Rendezte: Bereczky Csaba Szereplők: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Eperjes Károly, Kovács Lajos Játékidő: 106 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Életek éneke (TV, 3 lemezes) Az első átfogó film az erdélyi népzenéről ahol van egy hang, ott van egy lélek, ahol van egy lélek, ott van egy ember, ahol van egy ember, ott van egy sors, ahol van egy sors, ott van egy történet, ahol van egy történet, ott lehet egy film is Epizódok: - Máramarossziget- Budatelke- Szászfenes- A Szászcsávási Banda- Nagybánya- Kalotaszeg- Gyimes, Gyergyó - Nagysármás- A Magyarpalatkai Banda Rendezte: Bereczky Csaba Szereplők: Kelemen László, Zerkula János, Jámbor István Játékidő: 258 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

7 Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 08. Életek éneke Egy faluban, valahol Románia közepén néhány ember állja körbe a 76 éves korában meghalt híres magyar cigányzenész hegedűs sírját. Halálhírére összesereglett a régió összes zenésze, hiszen mindnyájan őt tekintették mesterüknek. Erdély más-más vidékén, egymástól távol élnek. Itt és most, mesterük emlékére zenélnek. A Mester elment, de egy új banda születik, a 27 tagú zenekar. Cigányok, románok, magyarok, egész Erdély itt van. Rendezte: Bereczky Csaba Szereplők: Kelemen László, Zerkula János, Jámbor István Játékidő: 101 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Kiadás dátuma: december 05. A Trianon szindróma június 4-én, a versailles-i kastély parkjában álló Nagy Trianon-palota dísztermében írta alá a magyar kormányküldöttség az I. világháborút lezáró és egyben a történelmi Magyarország megszűnését jelentő békeszerződést. E naptól kezdve Magyarország területe 283 ezer négyzetkilométerről 93 ezer négyzetkilométerre, lakosainak száma pedig 18,2 millióról 7,6 millióra csökkent. Mi történt? Mi vezethetett ide? Mi volt, mi lehetett az a bűn, amelyre ilyen súlyos büntetés volt a válasz? Rendezte: Szakály István Szereplők: Catherine Horel, Ormos Mária Játékidő: 96 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

8 Kiadó: Mokép Zrt. Kerekek és lépések IV. A fél országot bemutató első két sorozat Másfélmillió lépés Magyarországon (1979), és még egymillió lépés (1986) sikere után elhatároztuk, hogy egy kerékpáros és egy gyalogos útvonal végigjárásával bezárjuk a kört, visszatérünk a Kéktúra kiinduló pontjára, a Nagy-Milicre. A csapat ugyanaz, mint a két korábbi filmsorozatban, de immár, sajnos, Rockenbauer Pál nélkül. 17. rész: A szatmári síkságon 18. rész: A szatmári Tiszaháton 19. rész: A beregi Tiszaháton 20. rész: Naménytől Lónyáig a Beregben 21. rész: A két Tisza között Rendezte: Gyenes Károly Szereplők: Játékidő: 175 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Mokép Zrt. Kerekek és lépések V. A fél országot bemutató első két sorozat Másfélmillió lépés Magyarországon (1979), és még egymillió lépés (1986) sikere után elhatároztuk, hogy egy kerékpáros és egy gyalogos útvonal végigjárásával bezárjuk a kört, visszatérünk a Kéktúra kiinduló pontjára, a Nagy-Milicre. A csapat ugyanaz, mint a két korábbi filmsorozatban, de immár, sajnos, Rockenbauer Pál nélkül. 22. rész: A Bodrogközben 23. rész: Sárospatak: érkezés és indulás 24. rész: A Rákócziak földjén 25. rész: A nyugati Zemplénben 26. rész: Bezártuk a kört Rendezte: Gyenes Károly Szereplők: Játékidő: 175 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

9 Kiadó: Mokép Zrt. Kiadás dátuma: december 09. Négyszögletű kerek erdő Hegyi Füstös László: Regölés - Neuberger Gizella: Rege a csodaszarvasról - Tóth Pál: Hogyan lehet megijeszteni egy oroszlánt? - Richly Zsolt: A kevély kiskakas - Richly Zsolt: A hetvenkedő sün - Horváth Mária: Zöldfa utca Horváth Mária: Magyar népmesék: Cerceruska - Horváth Mária: A Négyszögletű Kerek Erdő: Szörnyeteg Lajos jaj de álmos - Nagy Lajos, Szilágyi Varga Zoltán: A világlátott egérke: Rokoni pártfogás - Nagy Lajos, Szilágyi Varga Zoltán: A világlágott egérke: Vonaton ringatózva - Horváth Mária: Az éjszaka csodái Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 75 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: HungariCom Kft. Kiadás dátuma: december 11. Pánik Zsuzsi harminc éves korára mindent elért, amire egy ember csak vágyhat: jól fizető állás, szép autó, saját lakás és mindent elsöprő szerelem. Aztán egy szép napon a fiatal PR igazgató lány arra ébred, hogy a szobájában minden mozogni kezd: a fotel elindul az ajtó felé, a szekrény az ablak felé. És nem kap levegőt. Először azt gondolja, szívroham. Aztán rádöbben, hogy ez bizony pánik. Amikor még szerelme, Kirill is elhagyja, önként bevonul a Pánik Klinikára. Itt a rendkívül ambiciózus terapeuta karmai közé kerül, aki különböző módszerekkel, technikákkal próbálja kezelni őt és a klinika többi pánikbetegét. Rendezte: Gubik Ági Szereplők: Gubik Ági, Kolovratnik Krisztián, Schell Judit Játékidő: 174 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

10 Kiadó: Ultrafilm Óriási nyomozó (díszdoboz) A biztosító cégeket nem csupán magánszemélyek próbálják kifosztani, hanem gyakran multinacionális cégek is arra szövetkeznek, hogy néhány millióval könnyítsenek a pénzintézeten. Az Insurance International, hogy védekezni tudjon a biztosítási csalások ellen, létrehozta saját detektívhálózatát. A nyomozócsoport élén a hatalmas termetű, kemény öklű Jack Clementi, közismertebb nevén a professzor áll a tisztesség és megvesztegethetetlenség mintaképe. Rendezte: Steno Szereplők: Bud Spencer Játékidő: 600perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Ultrafilm Lucky Luke gyűjtődoboz (A teljes sorozat és a mozifilm) Az 1880-as évek végén megállapodás születik a fehérek és az indiánok között. Prérikutya átengedi a telepeseket a földjén, de azok nem háborgathatják őket és nem vadászhatnak állataikra. Így lassan felépülhet a telepesek városa: Daisy Town. Szépen előbújt a földből a templom, az iskola, a borbély üzlete, a fogorvos üzlete és természetesen a kocsma is. De itt rögtön felbukkantak a fegyverek, és a nem kívánatos személyek is. Tehát szükség van egy seriffre, aki a rendre vigyáz, erre a feladatara Lucky Luke vállalkozott, ami nem kis merészségről árulkodik. Lucky-nak akad munkája bőven... Rendezte: Terence Hill Szereplők: Terence Hill Játékidő: 570 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

11 Kiadó: Ultrafilm Lucio Fulci díszdoboz (2 DVD) Mikor Thomas atya felköti magát Dunwichban, megnyitja az utat az elátkozott lelkeknek a temetőben, hogy visszatérve bosszút álljanak. Ugyanebben az időben New Yorkban a médium Mary transzban meglátja a zombik városát, és úgy tűnik, belehal... Az elhagyatott New Orleans-i hotel mélyén sötét titok rejlik. A túlvilág bejárata kinyílni készül, és mikor az új lakók beköltöznek... a Gonoszt ébresztik fel... Lucio Fulci két kultfilmjét tartalmazó, limitált példányszámban megjelenő díszdoboz. Rendezte: Lucio Fulci Szereplők: Christopher George, Catriona MacColl Játékidő: 180 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Navigátor Film Kiadás dátuma: december 03. Paraziták Egy épületkomplexumban holtan találnak egy lányt, akivel egy különleges parazita végzett. A kirendelt orvos rájön, hogy ezek az élősködők nem megölik az embereket, hanem az irányítást veszik át felettük, elszaporodásukért pedig egy tudós felelős a létesítményből. Miközben a helyszínen egyre terjed a fertőzés, az egészséges emberek próbálják megtalálni a tudóst, valamint a gyógymódot... Rendezte: David Cronenberg Szereplők: Joe Silver, Paul Hampton Játékidő: 87 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- Hang: magyar surround DVD vonalkód:

12 Kiadó: Navigátor Film Kiadás dátuma: december 03. Veszett Rose egy fiatal lány, akinek boldogsága csak addig tart, amíg szerelmével egy motorbaleset áldozatává nem válik. A közeli kórházban sikerül ugyan az életét megmenteni, de a műtét utóhatásaként egy fura fémszerv jelenik meg benne, akit pedig ezzel megsebez, azon hamarosan a veszettség jelei kezdenek mutatkozni. A rendező posztapokaliptikus filmje kilátástalan képet fest a jövőről, egyben tökéletes példa a Cronenberg által képviselt intelligens horror műfajra. Rendezte: David Cronenberg Szereplők: Joe Silver, Frank Moore Játékidő: 91 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 3990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Arahan Amikor egy motoros tolvaj ellopja egy járókelő táskáját, az ügyetlen és naiv, ám őszinte rendőr, Sang-hwan a nyomába ered, de végül Wi-jin, a tehetséges harcosnő kapja el a bűnözőt, miközben a zöldfülű Sang-hwan súlyosan megsérül. A lány elviszi őt otthonába, ahol a Tao hat mestere gyógyítja meg. A mesterek úgy gondolják, hogy a fiú erős chivel rendelkezik. Amíg Sang-hwan tanul, hogy Maruchi-fokozatot érjen el, a gonosz és törtető Heuk-woont véletlenül kiszabadítják fogságából. A hatalmas Heuk-woon megtámadja a mestereket, akik őrzik a kulcsot, amivel Arahan-fokozatú lehetne és a világegyetemet uralma alá vonhatná... Rendezte: Seung-wan Ryoo Szereplők: Soy Yun, So-yi Yoon Játékidő: 111 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

13 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Bichunmoo A kínai Yuan-dinasztia 14. századában járunk, az ország a mongolok uralmát nyögi. Két szerelmes találkozik ebben a számos sorsot megváltoztató pillanatban: Jinha és Sullie, aki nem más, mint a mongol vezér törvénytelen lánya. Amikor Sullie anyja meghal, az apja, Taruga elviszi, hogy egy kínai hadvezérhez adja. Jinha megtudja, hogy Taruga volt az, aki családja lemészárlását elrendelte. Gyűlölettel vezérelve elsajátítja hát családja titkos harcművészetét, a Bichuntitkot, aminek következtében különleges harcosok, a titkok őrzői törnek az életére... Rendezte: Young-yun kim Szereplők: Hee-seon Kim, Ju-bong Gi Játékidő: 118 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Gyilkos tó legendája Ezer évvel ezelőtt egy gonosz szellemet bezárt egy tóba a Chilla birodalom első császára. Most kiszabadul, és Biharang ezredes felesége, Ja Woon-bi testét szállja meg, azzal a céllal, hogy elpusztítsa a dinasztiát és annak népét. Biharangnak nehéz döntést kell hoznia, hiszen ha elpusztítja a szellemet, azzal feleségével is végez Rendezte: Kwang-hoon Lee Szereplők: Jun-ho Jeong, San Ho Játékidő: 92 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

14 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 05. Ígéret - Promise Egy éhező árva kislány a szépségért és a gazdagságért cserébe ígéretet tesz egy varázslónőnek, ezáltal képtelenné válik arra, hogy szerelmes legyen. Ezt az átkot csak a lehetetlen törheti meg: ha tavasszal esik a hó, és a halottak újra élővé válnak. Felnőve, gyönyörű hercegnőként már megbánja ígéretét, hiszen akibe csak beleszeret, tragikus sorsra jut. Most újra szerelmes lesz egy vörös páncélos, aranymaszkos férfiba, aki megmentette az életét, és a lány rettegve várja az elkerülhetetlen véget. Mindeközben Kunlun, a nagyvezér szolgája családja emlékeit keresi... Rendezte: Kaige Chen Szereplők: Ye Liu, Dong-Kun Jang Játékidő: 128 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 01. Sógun árnyéka Imeitsu, a harmadik Tokugawa-sógun gyűlöli legidősebb fiát, Takechiyót, szeretete csakis legkisebb gyermeke, Tokumatusu felé irányul. Egy nap megparancsolja Takechiyónak, hogy vegyen részt Yedóban egy beavatási szertartáson. A távol élő Takechiyo a Skura-klán feje, Hotta Masamori felügyelete alatt nevelkedett. Hotta sejti, hogy valami nincs rendben, ám a sógun parancsát nem tagadhatja meg, ezért elkíséri Takechiyót az úton, hét szamuráj társaságában. Rendezte: Yasuo Furuhata Szereplők: Sonny Chiba, Ken Ogata Játékidő: 114 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

15 Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 01. Öld meg a sógunt A sógun szamurájai A második Tokugawa-sógun halála után kiderül, valójában fia, Iemitsu bérelte fel a gyilkosokat, hogy mérgezzék meg őt, abban a reményben, hogy a fiú örökli a sógunátust - dadogása és arcán lévő anyajegye ellenére. Iemitsu és testvére, Tadanaga halálos ellenségekké válnak, a nép pedig két szembenálló oldalra bomlik, s véres háború veszi kezdetét. Iemitsu kardvívástanára, Yaguyu mindenre elszánt, csak hogy Iemitsu legyen a sógun, ennek érdekében mindenkit elárul, még saját családját is. Rendezte: Kinji Fukasaku Szereplők: Sonny Chiba, Reiko Ohara Játékidő: 130 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Black Mirror Kft. Kiadás dátuma: december 01. Öld meg a sógunt A sógun nindzsái A 16. században Hideyosi, a hatalomra éhes hadvezér a Momochi-klán vesztét akarja. Elküldi haditanácsadóját, hogy kutassa fel a klán aranyát, a férfi pedig rájön, hogy az arany rejtekhelyének a kulcsa két tőr. A történet több évtizeden át, a háborúk árnyékában bonyolódik, és a tőrök utáni kutatást az ősi tradíciók iránti tisztelet szövi át. Rendezte: Norifumi Suzuki Szereplők: Sonny Chiba, Makoto Sato Játékidő: 117 perc Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

16 Kiadó: Leon Film Kft. Kiadás dátuma: december 15. A nagy leszámolás Wermeert lecsukják a nagyhatalmú családfő meggyilkolásáért. Mikor megszökik, már várja a három Saxon testvér, a halott férfi fiai, akik busás vérdíjat tűztek ki a fejére. Clayton seriffet azért váltották le, mert nem volt hajlandó elismerni Wermeer bűnösségét. Sorozatos tűzharcokat követően a törvény egykori őre a körözött bűnöző társaságában kel útra, hogy együtt számoljanak le a testvérekkel, mindeközben pedig meglepő felfedezést tesznek a valódi gyilkos kilétéről. Rendezte: Giancarlo Santi Szereplők: Lee Van Cleef, Horst Frank Játékidő: 110 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Leon Film Kft. Kiadás dátuma: december 10. Cimbora 1. Karinthy Frigyes A Cimbora című műsor 1973ban indult a Magyar Televízió műsorán és azóta is töretlen lelkesedéssel fut. A nagy múltú műsorról minden mai 30as, 40es éveiben járó kellemes emlékeket őriz, amit szeretne gyermekeivel megosztani. A műsor olyan örök érvényű irodalmi műveket dolgoz fel, amik nem csak kötelező tananyagok, hanem a magyar kultúra elengedhetetlen részét képezik. Karinthy Frigyes neve egyet jelent a nevetéssel. Paródiái, novellái és szatirikus írásai az önfeledt szórakozás mellett a továbbgondolásra is késztetnek. Rendezte: Szereplők: Gálvölgyi János, Kern András Játékidő: 61 perc Felirat: magyar 2.0 DVD vonalkód:

17 Kiadó: Leon Film Kft. Kiadás dátuma: december 10. Cimbora 2. Halász Judit A Cimbora című műsor 1973ban indult a Magyar Televízió műsorán és azóta is töretlen lelkesedéssel fut. A nagy múltú műsorról minden mai 30as, 40es éveiben járó kellemes emlékeket őriz, amit szeretne gyermekeivel megosztani. A műsor olyan örök érvényű irodalmi műveket dolgoz fel, amik nem csak kötelező tananyagok, hanem a magyar kultúra elengedhetetlen részét képezik. Összefoglaló kiadványunkban olyan dalok csendülnek fel, mint a Csiribiri vagy a Fakatona, és olyan meséket ismerhetünk meg, mint a Hétfejű Tündér. Rendezte: Szereplők: Juhász Jácint, Mikó István Játékidő: 68 perc Felirat: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Paradigmafilm A király nevében 1. Fia meggyilkolása és felesége elrablása után Farmer, az Ebh Királyság egyszerű alattvalója bosszúhadjáratra indul és az Uralkodó, valamint a trónfosztásra készülő gonosz Gallian harcának kellős közepébe kerül... Farmernek választania kell, vagy folytatja küzdelmét, de már nem pusztán a bosszúért, hanem egy nagyobb cél, a Királyság megmentése érdekében, vagy visszavonul vidéki otthonába és ott várja be a sötét erők pusztító dühét. Rendezte: Uwe Boll Szereplők: Jason Statham, Burt Reynolds Játékidő: 88 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

18 Kiadó: Paradigmafilm A király nevében 2. Farmer, a királyság egyszerű alattvalója boldogan éli életét. Egy nap azonban, a hatalmában egyre erősödő Sötét Úr, Galliau feltartóztathatatlan hordái hidegvérrel lemészárolják családját, eltörölve ezzel mindent, ami Farmernak fontos volt. Egy választása marad csupán, a bosszú! Rendezte: Uwe Boll Szereplők: Jason Statham, Burt Reynolds Játékidő: 88 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Horizont 2000 Bt. Kína Fedezzük föl! Kína több ezer éves múlttal és dinamikusan fejlődő jelennel rendelkező kontinensnyi ország, 1,3 milliárd fős lakossággal. Igazában csak magához hasonlítható. Megismeréséhez és megértéséhez egy élet is kevés.! Mégis: Kezdjünk hozzá! Tudjuk, hogy semmi sem pótolhatja a helyszíni barangolást, és a személyes találkozást az ott élő emberekkel. Jó utat most a filmen keresztül s egyszer talán majd személyesen Rendezte: Szereplők: Játékidő: 93 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

19 Kiadó: Elemental Media Kft. Kiadás dátuma: december 08. Death Note A halállista Yagami Light fényes jövő előtt álló, kiváló tanuló - és majd megöli az unalom. Mindez megváltozik, amikor megtalálja Ryuk, a renegát halálisten Listáját. Amikor Light rájön, hogy akinek a nevét a füzetbe írja, meghal, új életcélt talál: megtisztítani a világot a bűnözéstől, és élet-halál bírájaként uralkodni felette. Ám hamarosan rá kell jönnie, hogy minden tettnek következményei vannak. Ahogy a rendőrség felfigyel a sorozatos halálesetekre, Light egy hasonló kaliberű zsenivel kerül szembe: a csak L-ként ismert titokzatos detektívvel. Kettejük játszmájában csak egyvalami biztos: valaki végül az életével fizet. Rendezte: Tetsuro Araki Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 110 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Elemental Media Kft. Kiadás dátuma: december 08. Bleach 1. Kurosaki Ichigo nem éppen átlagos gimnazista. Feltűnő hajszín, lökött család - és ha ez nem volna elég, a képesség, hogy lássa az evilágon rekedt lelkeket. Egyébként sem egyhangú élete gyökeresen felfordul, amikor megtudja, hogy léteznek gonosz lelkek - Lidércek -, és halálistenek, akik az embereket védik tőlük. Kuchiki Rukia is halálisten, és egy Ichigóra vadászó Lidércet jött elintézni, csakhogy megsérül a harcban. Utolsó esélyként Ichigóra ruházza képességeit, aki meglepő tehetséget mutat új szerepében. Immár maga is halálistenként Ichigo Rukiával együtt száll szembe egy különösen erős Lidérc ármányával. Rendezte: Noriyuki Abe Produkció, TV TOKYO Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 110 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

20 Kiadó: Elemental Media Kft. Kiadás dátuma: december 08. Fullmetal Alchemist 2. Egy alkímistának nem csak az erő, és a mesterségbeli tudás számít, hanem az is, hogy miként használja a képességeit - Ed ezt a végső vizsgán érti meg, és sikerrel veszi az akadályt. A valaha volt legfiatalabb Állami Alkímistának most is akad dolga bőven: előbb gyerekkori barátja kerül bajba, majd egy őrült alkímistát kell megfékeznie - de a parancsnokával, a hideg Roy Mustang őrnaggyal sem könnyű szót értenie. Eközben a Központi Város utcáit egy titokzatos idegen rója. Egy távoli országból érkezett, testét az alkímia jelei borítják, és vadászik - Állami Alkímistákra. Rendezte: Seiji Mizushima Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 115 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Dotkom Média Bt. Kiadás dátuma: december 12. Az indigóember Debreceni fiatalok érkeznek egy önismereti tréningre, ahol egy tisztánlátó mester és segédje pár nap alatt új színeket visz a lelkes spiritiszta és a kevésbé nyitott laikusok életébe. Az ezoterikus tábor monoton nyugalmát közben veszély fenyegeti. Ezt az egyik tehetségesnek tűnő tag, maga a mester, vagy talán egy előző tréning egyik elégedetlen ügyfele is jelentheti. Rendezte: Martin Csaba Szereplők: Molnár Attila, Nagy Attila, Martin Csaba, Boncz Dániel Játékidő: 89 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

21 Kiadó: Dotkom Média Bt. Kiadás dátuma: december 12. Miló Viki K.O. a kilóknak (2DVD) Céljaid vannak? Miló Vikivel elérheted! A 11x All-Style Karate, 2x Kung-Fu és a Profi Box Világbajnoki címek mögött rengeteg edzés és sok-sok tapasztalat áll. Több száz elégedett tanítvány igazolja, hogy Viki hosszú évek alatt az egyik leghatásosabb edzésprogramot dolgozta ki. Itt a lehetőség, hogy otthon is nekikezdj alakod formálásának, egészséged megőrzésének. Rendezte: Szereplők: Miló Viktória Játékidő: 130 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 2990 Ft,- Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Interdomino Nils Holgersson 5. Nils Holgerrson További kalandjai a vadludakkal. Epizódok: - Az elveszett város - Sunnerbo kincse - Fummle drummle - Jarro, a csalimadár Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 100 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód:

22 Kiadó: Interdomono Flipper és Lopaka 5. Flipper és Lopaka legújabb kalandjai: Epizódok: - A pihenés napja - A tenger csodás teremtményei - A karnevál - A látogató - Goose szeme Rendezte: Szereplők: rajzfilmfigurák Játékidő: 125 perc Hang: magyar 2.0 DVD vonalkód: Kiadó: Ultrafilm Alakváltó Fogvatartottak és őrök egyaránt csapdába kerülnek a szigorúan őrzött börtönben, ahol egy démoni szörnyeteg az ő húsukból táplálkozik. A szörny ereje minden gyilkossággal megsokszorozódik, így az egyetlen esély a túlélésre, ha felfedik az ősi misztériumot, ami az Alakváltót élteti. Rendezte: Gregory Lemkin Szereplők: Jennifer Lee Wiggins, Vas Andreas Játékidő: 82 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

23 Kiadó: Ultrafilm 666: A gyermek Egy repülőgép lezuhan és földet érve darabjaira törik. Az izzó parazsak között az egyetlen magányos túlélő - egy kisfiú. Az őt örökbe fogadó nevelőszülőknek hamarosan rá kell jönniük, a gyermek nem olyan elveszett, mint gondolták, hanem valami nagyon erős, sötét hatalom birtokosa. A kisfiú a Szörnyeteg, aki magával hozza a Vég kezdetét... Rendezte: Jake Jackson Szereplők: Adam Vincent, Sarah Lieving Játékidő: 82 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: Ultrafilm Testrabló idegenek Egy erdő mélyén történt, rémálomszerű lényekkel való találkozás egy nőt katonai börtönbe zárnak sok száz másik elrabolttal együtt. Itt szembesül a szörnyű kínzásokkal, és nyugtalanító kísérletekkel, amiket a ketrecbe zárt lényekkel végeznek. Hamarosan elkezdi felfedezni az iszonyatos igazságot a szigorúan titkos állami intézményben történő eseményekről. Rendezte: Eric Forsberg Szereplők: Megan Lee Ethridge, Griff Furst Játékidő: 92 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

24 Kiadó: Ultrafilm Kannibál szikla A Sawney Bean klán rémséges igaz történetén alapszik, ami a Sziklák szemét ihlette. A világ legbrutálisabb sorozatgyilkosa 400 éve született. Sawney Bean és családja kifosztotta, lemészárolta és felfalta áldozatok százait. Még napjainkban is bujkálnak a kannibál beltenyészet tagjai a part menti sziklák közt, akik az arra járókból lakmároznak. Rendezte: Leigh Scott Szereplők: Heather Conforto, Tom Nagel Játékidő: 83 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 299 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód: Kiadó: InterCom Kiadás dátuma: december 10. Narnia krónikái Caspian herceg (Herceg figurával) C.S. Lewis világhírű regénye a sorozat második részében is szemkápráztató, magával ragadó és megunhatatlan fantasyfilmmé változott. Minden nézőt elképesztő kalandok várnak Peter, Susan, Edmund, Lucy, a hatalmas és fenséges Aslan, a meghökkentő narniai teremtmények és a sorozat vadonatúj hőse, Caspian herceg oldalán. Ők mind azért harcolnak, hogy ismét béke honoljon az egykor dicsőséges birodalomban. Már a Narnia krónikáinak első része, Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény is káprázatos élményt kínált, ám a folytatás, ha lehet, még ennél is többet nyújt... Rendezte: Andrew Adamson Szereplők: Liam Neeson, Tilda Swinton Játékidő: 143 perc Ajánlott bruttó fogyasztói ár: 5990 Ft,- Hang: magyar 5.1 DVD vonalkód:

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Koprodukcióban készült filmek F- L Fanny és Alexander (1982) DVD 2531 Rend.: Ingmar Bergman Szereplők: Pernilla Allwin, Bertil Guve, Börje

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ha-Ju Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ha eljő a lovas (1978) DVD 2690 Rend.: Alan J. Pakula Szereplők: James Caan, Jane Fonda, Jason Robards. Időtartam: 114

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Családi és ifjúsági filmek Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban 101 kiskutya (1996) DVD 147/1 Rend.: Stephen Herek Szereplők: Glenn Close, Jeff Daniels, Joely Richardson. Időtartam: 99 Vajon

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek N-Z Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A nagy generáció (1986) DVD 1494 Rend.: András Ferenc Szereplők: Cserhalmi György, Eperjes Károly, Koltai Róbert. Időtartam:

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek EL-Gy Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban El Tropico (2005) DVD 481 Rend.: Andy Garcia Szereplők: Andy Garcia, Dustin Hoffmann, Bill Murray. Időtartam: 139 Kuba

Részletesebben

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november

Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Újdonságok Ajánlat felnőtteknek szóló könyveinkből 2014. november Abbott, Jeff: Bukás. Budapest: Jaffa, 2014. Egy teljesen átlagosnak induló napon egy gyönyörű, fiatal nő lép be Sam Capra San Franciscó-i

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek A-F Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban III. Richárd (1973) DVD 735 Rend.: Fehér György Szereplők: Haumann Péter, Latinovits Zoltán, Major Tamás. Időtartam: 90

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Magyar filmek G-M Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Glamour (2000) DVD 398 Rend.: Gödrös Frigyes Szereplők: Eperjes Károly, Ónodi Eszter, Barkó György. Időtartam: 115 perc

Részletesebben

cecelia ahern győrffy ákos tárcája Az írek legtrendibb írónője nyári olvasmányok 50 árnyalata Magazin kéthavonta Ára:198 Ft Klubtagoknak ingyenes

cecelia ahern győrffy ákos tárcája Az írek legtrendibb írónője nyári olvasmányok 50 árnyalata Magazin kéthavonta Ára:198 Ft Klubtagoknak ingyenes győrffy ákos tárcája szuperáras nyári olvasmányok Sikerkönyv a szürke 50 árnyalata Az írek legtrendibb írónője cecelia ahern Fot ó: Ar c h í v 2012 04 Magazin kéthavonta Klubtagoknak ingyenes Ára:198 Ft

Részletesebben

Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006.

Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006. Anderson, Laurie Halse (1961-): Hadd mondjam el... / Laurie Halse Anderson ; [ford. Csatári Ferenc]. - Budapest : Animus, 2006. A tizennégy éves Melinda átlagos amerikai középiskolás, aki egy nyári bulin

Részletesebben

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK

FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK SULI-MOZI 2013 2014 A Budapest Film Zrt. iskolai programja FEDEZD FEL A MOZIT! DOKUMENTUMFILMEK KONTRASZT TABU MOZIZOOM ÜNNEPEINK 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő

Részletesebben

CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 1. 2014 november

CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 1. 2014 november CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 1 2014 november CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 2 CSK_NOV2014_Layout 1 29/10/14 13:58 Page 3 PROG RAM A Családi Könyvklub és a dunaszerdahelyi VMK szeretettel

Részletesebben

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja

SULI-MOZI. A Budapest Film Zrt. iskolai programja SULI-MOZI A Budapest Film Zrt. iskolai programja 2 Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének ajánlása A most felnövekvő generáció lényegesen kreatívabb, nyitottabb a korábbiaknál, megszokta, hogy nap

Részletesebben

elmondom hát mindenkinek

elmondom hát mindenkinek elmondom hát mindenkinek A Debreceni Városi Könyvtár IV. Diákkonferenciája 2010. A kiadvány a TÁMOP 3.2.4-08/1-2009-0060 azonosító számú projekt keretében jelent meg. A projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Gyermekeknek A-D 51-es bolygó (2009) DVD 2982 Rend.: Jorge Blanco, Marcos Martinez, Javier Abad Időtartam: 87 perc Az 51-es bolygó zöld lakosai megszokott

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Játékfilmek Amerikai filmek Ka-Ki Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban A kabalapasi (2007) DVD 1070 Rend.: Mark Helfrich Szereplők: Dane Cook, Jessica AlbaDan Fogler. Időtartam: 97 Minden

Részletesebben

március 4, 5, 7, 9, 2011. március

március 4, 5, 7, 9, 2011. március március 4, 5, 7, 9, 2011. március MÁRCIUS HAVI PROGRAMOK, ELŐADÁSOK március 1-én kedden délután 6 órakor GOMBAISMERETI TANFOLYAM vezeti: Lukács Zoltán (06/30/447-1235) március 5-én szombaton délután 5

Részletesebben

2015. márciusi könyvajánlónk

2015. márciusi könyvajánlónk 2015. márciusi könyvajánlónk Kedves Olvasónk, ha még nem csatlakozott a NAGY KIHÍVÁS című programunkhoz, szeretnénk egy kis ízelítőt adni! Egy év alatt 50 könyv elolvasására invitáljuk Önt 50 témakörben.

Részletesebben

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK

...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK ...ELMONDOM HÁT MINDENKINEK A Debreceni Városi Könyvtár III. Diákkonferenciája ÉN MÉG OLVASOK. ÉS TE? 2009. december 3. Újkerti Könyvtár ÉN MÉG OLVASOK. ÉSTE? Felső tagozatos gyerekek irodalomról, írókról,

Részletesebben

kepes andrással interjú balla d. károly tárcája varró dániel új kötete új regénye, a tövispuszta kapcsán

kepes andrással interjú balla d. károly tárcája varró dániel új kötete új regénye, a tövispuszta kapcsán balla d. károly tárcája részlet Ljudmila ulickaja Imágó című regényéből KÉPREGÉNY a BESENYŐ CSALÁDról akinek a foga kijött varró dániel új kötete Fotó: Archív interjú kepes andrással új regénye, a tövispuszta

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Ismeretterjesztő filmek Történelem, kultúrtörténet, politika 1. VIII. Henrik. Egy zsarnok arcképe (2009) DVD 2527/1-2 Rend.: David Sington Időtartam:

Részletesebben

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban

Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Kölcsönözhető DVD-k a Berzsenyi Dániel Könyvtárban Zene, zenés filmek, koncertfelvételek 2 lökött inas (2001) DVD 1834 Rend.: Alan Ayckbourn Szereplők: John Scherer, Martin Jarvis. Időtartam: 141 A film

Részletesebben

...ha könyvrol van szó! november

...ha könyvrol van szó! november ...ha könyvrol van szó! 2013 november Saafaariii!...egy elfelejtett életérzés 7,99 Eur Rendelési kód:496 Állatkerti újszülöttek Ára: 12 Euro A Safari játékok fő célja elsősorban a gyerekek jó irányba történő

Részletesebben

ESZIRAT. 2006. január. AlpeSÍ utazás. Energetikai Szakközépiskola és Kollégium folyóirat. Molnár Dóra snowboardozik a gerlitzeni pályán

ESZIRAT. 2006. január. AlpeSÍ utazás. Energetikai Szakközépiskola és Kollégium folyóirat. Molnár Dóra snowboardozik a gerlitzeni pályán ESZIRAT 2006. január Energetikai Szakközépiskola és Kollégium folyóirat AlpeSÍ utazás Szedmák Tímea és Szedmák Péter az arnoldsteini pályán Molnár Dóra snowboardozik a gerlitzeni pályán Januári számunkban

Részletesebben

ÚJ Márai program keretében beszerzett, KÖNYVEINKből 2013 november-december. Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete

ÚJ Márai program keretében beszerzett, KÖNYVEINKből 2013 november-december. Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete ÚJ Márai program keretében beszerzett, olvasóink ajándékaként kapott, vagy vásárolt KÖNYVEINKből 2013 november-december Michael Citrin - Tracy Mack A csodálatos Zalinda fivérek esete (Sherlock Holmes és

Részletesebben

...ha könyvrol van szó! március-április

...ha könyvrol van szó! március-április ...ha könyvrol van szó! 2014 március-április Március a KÖNYV hónapja! Március ünnep a kultúrember ilyenkor a legkedvesebb személyi tárgyát, a könyvét ünnepeli! Ugye Ön is egyetért velem? Kell egy idœszak

Részletesebben

A.D. 2011 E-MESÉK A FEJLŐDÉS ÉS MEGVÁLTÁS MESÉI. E-KÖNYVEK elektronikus etika könyvek

A.D. 2011 E-MESÉK A FEJLŐDÉS ÉS MEGVÁLTÁS MESÉI. E-KÖNYVEK elektronikus etika könyvek A.D. 2011 E-MESÉK A FEJLŐDÉS ÉS MEGVÁLTÁS MESÉI E-KÖNYVEK elektronikus etika könyvek Szerzők: A nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium diákjai Szerkesztő: Szilágyi László www.zrinyinyh.hu E-MESÉK:

Részletesebben

Titkos kert. Emigráns magyarok. Interjú. Színezőkönyv felnőtteknek. most és a múltban. Kollár-Klemencz László Miért távolodnak a dolgok?

Titkos kert. Emigráns magyarok. Interjú. Színezőkönyv felnőtteknek. most és a múltban. Kollár-Klemencz László Miért távolodnak a dolgok? www.lira.hu 2015. június 2 július 27. Kollár-Klemencz László Miért távolodnak a dolgok? Titkos kert Színezőkönyv felnőtteknek Emigráns magyarok most és a múltban Fotó:.Valuska Gábor Interjú Spiró spiró

Részletesebben

Könyvet keres? A megoldás: Könyvklub KÖNYVKERESŐ-SZOLGÁLAT! Felkutatjuk Beszerezzük Elküldjük

Könyvet keres? A megoldás: Könyvklub KÖNYVKERESŐ-SZOLGÁLAT! Felkutatjuk Beszerezzük Elküldjük Könyvet keres? A megoldás: Könyvklub KÖNYVKERESŐ-SZOLGÁLAT! Felkutatjuk Beszerezzük Elküldjük Hívja ingyenes könyvkereső szolgálatunkat: EGYSZERŰ ÉS KÉNYELMES LEGYEN EGY KEDVENC KÖNYVE!...ha könyvrol van

Részletesebben

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks

Bérletajánló 2014/2015. CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks Bérletajánló 2014/2015 CSENGEY DÉNES KULTURÁLIS KÖZPONT Paks A 2014-es színházi világnap üzenete: Ahol emberi közösség van, ott megjelenik az Előadás elfojthatatlan Szelleme. Kis falvakban a fák tövében,

Részletesebben