CUKÉP Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft Előszállás, Árpád u Ügyfél-azonosító:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CUKÉP Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2424 Előszállás, Árpád u. 105. Ügyfél-azonosító: 1005293236 www.cukep."

Átírás

1 CUKÉP Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft Előszállás, Árpád u Ügyfél-azonosító: SZAKMAI ANYAG Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások keretében megvalósult projekt Jogcímkód: HVS célkitűzés: Helyi adottságokhoz, erőforrásokhoz illeszkedő térségi és helyi gazdaságfejlesztés HVS intézkedés: Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése Pályázati azonosító: Támogató határozat iratazonosító száma: A CUKÉP Kft. Előszállási Telephelyén Tároló épület építése évben Előszállás, május 21.

2 A POJEKTGAZDA CUKÉP Kft. BEMUTATÁSA A CUKÉP Kft évi megalakulása óta építőipari kivitelező tevékenységet folytat, kiemelten végzi a Lakó és nem lakó épületek teljes kivitelezését saját vállalkozásban. Az építőipari tevékenységét kiegészíti mérnöki szolgáltatás nyújtásával, így műszaki ellenőri és felelős műszaki vezetői tevékenység végzésével. A Kft. stratégiájában vezérelv a vevők igényeinek megfelelő, pontos, minőségi szolgáltatás nyújtása és a fenntartható fejlődés biztosítása. Adott projekt keretében építőipari tevékenysége került fejlesztésre, mely üzletág az idén tizenhét éves családi vállalkozás fő árbevételét képezi. 2 A társaság az építőipar teljes területén folytatja tevékenységét az esetek túlnyomó többségében fővállalkozásban. Az építőipari tevékenységének fő feladatkörei: teljes körű építőipari kivitelezés térkövezés, burkolás kisebb földmunkák, tereprendezés bontás műszaki irányítás magasépítés mélyépítés generál kivitelezés tetőfedés villanyszerelés víz-, gáz-, fűtésszerelés A társaság építőipari kivitelező tevékenysége végzéséhez szükséges tárgyi eszközei mindenben alkalmasak a vonatkozó vevői igényeknek, piaci normáknak való megfelelésre és a végzett tevékenység folyamatos, biztonságos, takarékos üzemének. A Kft. jelenlegi vevői körét természetes személyek (lakosság), vállalkozások és közületek (költségvetési szervek, önkormányzatok) adják. A széles vevői kör determinálja a szerteágazó megrendelői igényeket, melyek maradéktalan kielégítésére a társaság széles eszközparkkal és jól képzett, elhivatott foglalkoztatokkal megvalósított gyors és költséghatékony, ezzel versenyképes szolgáltatását nyújtja.

3 A Kft. tulajdonában lévő, építőipari tevékenységét szolgáló tárgyi eszközök - telephelyi épületek, műszaki gépek, berendezések: Korszerű, belterületi, összközműves, m2 nagyságú, 607 m2 alapterületű épület együttessel rendelkező telephelyi ingatlan Bobcat S175 kompakt rakodó, árokásóval és bontó kalapáccsal Vakológép Vakolat simítógép Betonsimítógép Keverőgépek Döngölő, vibrációs tömörítők Több száz m2 állványrendszer Asztali vízhűtéses tégla- és térkővágók Szintező-, mérő-, kitűző műszerek továbbá a szükségszerűen kapcsolódó egyéb eszközök: Szállítójárművek Kéziszerszámok 3 Az eszközpark folyamatos bővítése mellett, a társaság kiemelt jelentőseget tulajdonított annak, hogy munkatársai piacképes tudással rendelkezzenek, megismerjék és alkalmazzák a folyamatosan fejlesztett technológiákat, így az ehhez szükséges képzéseket, felkészítő tréningeket biztosítja számukra. Az ügyvezető, Horváth József 1986 óta maga is folyamatosan részt vesz szakmunkás és szakközép iskolai tanulók sikeres képzésében. A társaság, mint gyakorlati oktatási helyszínt biztosító képzőhely vesz részt ezen építőipari szakképzésekben. A társaság szakmunkás állományának utánpótlása - elsősorban az adott képzésekben végzett tanulók továbbfoglalkoztatásával - biztosított.

4 A Kft. építőipari tevékenységét szolgáló Előszállási Telephelye, az adott projekt megvalósulásával a kor igényeinek megfelelő üzleti bázissá fejlődött. A társaság ügyvezetését Horváth József és keresztfia, Ilyés Ádám látják el. Az ügyvezetők a társaság évtizedes működése alatt megszerzett kompetenciáik és elkötelezettségük alapján biztos háttereként szolgálnak a vállalkozás további sikeres működtetésének. A társaság alkalmazotti létszáma 12 fő. Építőipari tevékenysége - az ügyvezetői tennivalókat leszámítva - elsősorban fizikai munkavégzést igényel, melyet kőművesek, ács- állványozó-tetőfedő, burkolók, festő, épületasztalos, víz- gáz-fűtésszerelő, villanyszerelő és segédmunkások lát el évek óta. A társaság előnyben részesíti a hátrányos helyzetűek foglalkoztatását, jelenleg 2 fő minősül munkavállalói közül e státuszú foglalkoztatottnak. 4 A vállalkozás fennállása óta fokozott figyelmet fordít az elesett, rászoruló rétegek támogatására, a társadalmi felelősségvállalás jegyében. Számtalan esetben nyújt anyagi segítséget beteg gyermekek gyógyításához. Segíti azon Önkormányzatokat intézményeik, közösségi programjaik megvalósításában, ahol közbeszerzés útján építési kivitelezési munkát nyert el, ilyenkor a kivitelezési munka átadásakor jelentős pénzösszeggel, természetbeni hozzájárulással, vagy élőmunka ráfordítással támogatja a Megrendelőket. A támogatás formája mindig a támogatásban részesített igényeinek megfelelően kerül kiválasztásra. Jelenleg is komoly anyagi erőt fordít az Előszállási Nyugodt Évek Idősek Otthona lakóinak és intézményi körülményei fejlesztésének támogatására. Előszállástelepülés összes közcélú rendezvényén a főtámogatók között foglal helyet a Kft. Előszállás község fejlesztéséért több ízben, jelentős volumenű társadalmi munkát végzett, és tervezi ezt a jövőben is.

5 A FEJLESZTÉS BEMUTATÁSA Előzmények: A CUKÉP Kft. a 35/2013 (V.22.) VM rendelet alapján a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER fejezetének végrehajtásához 2013-ban nyújtandó támogatások jogcím keretében, napján benyújtott, azonosítószámon nyilvántartott pályázatában foglalt támogatási kérelme napján, határozatszámon pozitív elbírálással helyet kapott, mely alapján pályázó a programot változatlan tartalommal megvalósította. A nettó forint összegű fejlesztés kivitelezése adott pályázati konstrukció forrásából megítélt forint összegű támogatás és a maradék sajáterő felhasználásával történt. Adott pályázati projekt keretében a társaság építőipari tevékenysége került fejlesztésre. A program megvalósítás helyszínéül a társaság előszállási telephelye szolgált. 5 A fejlesztés tartalma: a telephelyi ingatlanon egy darab 180,53 m2 hasznos alapterületű, falazott szerkezetű, tároló-, karbantartó csarnok építése marketing tevékenység megvalósítása partneri együttműködéssel, ennek keretében 500 db A5 méretű, duplex szórólap készítése, és annak saját vállalkozásban történő kézbesítése a célcsoportoknak a szükséges műszaki ellenőri szolgáltatások igénybevétele és kötelező arculati elemek elkészítése

6 A megvalósított beruházás: A fejlesztés eredményeként a társaság használatába került egy darab 180,53 m2 alapterületű csarnok épület, mely az építési tervdokumentáció szerint, az alábbi szerkezetben került kivitelezésre: 6 A kivitelezés során a tárgyi munkák a vonatkozó műszaki tervek, műszaki előírások és technológiai utasítások alapján, az érvényben lévő, releváns környezervédelmi, tűz- és munkavédelmi előírások betartásával, hiánymentesen kerültek elvégzésre. Az alkalmazott technológiák és anyagok a piacon elérhető legkorszerűbbekből kerültek kiválasztásra. A beépített anyagok a Magyar Szabvány előírásainak megfelelnek, és minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. A tervezés és kivitelezés evvel nagy figyelmet fordított a hatékonyságra, innovációra és a hosszú élettartam és megbízhatóság mellett az energiatakarékosságra és környezetvédelemre is, az épített környezet megőrzéséhez, mely együttesen hozzájárulnak a fenntartható fejlődésünkhöz.

7 A fejlesztés eredményeként megújult telephelyi kapacitásával a társaság a meglévő eszközeit, készleteit ideálisan tárolhatja és karbantarthatja saját vállalkozásban, ez által az eszközei védettsége, üzembiztonsága, hasznos élettartama optimalizálható, és a vállalkozás éves karbantartási költségei csökkenthetők. 7 A Mezőföldi Híd HACS évi HVS 3.3 fejezet célkitűzéseit elérve, a projekt eredményei a társaság fenntartható fejlődését biztosítják, ennek keretében: - javult a vállalkozás versenyképessége, piaci pozíciója erősödött - nőtt a szolgáltatás minősége, biztonsága - költségei csökkenek, eredményessége nő - nőtt a bruttó hozzáadott érték - javult a térség szolgáltatási színvonala - hozzájárult a társadalmi-, gazdasági-, környezeti különbségek kiegyenlítéséhez és a térség felzárkóztatásához - értéket, követendő példát állított.

8 Projekt kommunikáció: A legfontosabb üzenet az új szolgáltatások bemutatása a potenciális célcsoport felé. Ennek, valamint a támogatás tényének, a fejlesztés megvalósulásának széles körben történő tájékoztatására a társaság komplex kommunikációs/promóciós eszközcsomagot alkalmazott, ennek kertében: saját honlapján közzétette a támogatás tényét, eredményeit, együttműködő partnereit, promóciós marketing eszközök keretében elektronikus DM levélkampány, és 500 darab A5 méretű szórólap alkalmazására került sor. 8 A projekt megvalósult célrendszere: A társaság meglévő tárgyi eszközeinek és szolgáltatásainak fejlesztése, bővítése, és humán erőforrás potenciáljának megtartása, együttműködő partneri hálózata fejlesztése, mely a Mezőföldi Híd HACS évi HVS 3.3 fejezet célkitűzéseinek elérésére irányult, ennek keretében: bővült a társaság szolgáltatásainak köre, javult annak minősége, biztonsága erősödött a vállalkozás versenyképessége és piaci helyzete adott fejlesztés során környezetvédelmi szempontokat érvényesített munkahelyeket hozott létre meg, ezek együttes hatása által: a helyi szolgáltatások köre bővült csökkent a térség gazdasági-, szociális és kulturális hátránya. A fejlesztés közvetlen eredményei: A fejlesztés eredményeként létrejött 183,53 m2 alapterületű tároló, karbantartó funkciójú csarnokkal mód nyílt a társaság saját eszközei a legmagasabb színvonalon, pontosan, biztonságosan, és hatékonyan történő - karbantartása és tárolása mellett ezen tevékenységek vállalkozásban történő elvégzésére is a számára, mely a fejlesztést megelőzően nem volt biztosított részére.

9 További fizikai eredményként szolgált 500 darab szórólap elkészítése, mely által célzott marketinggel vevői megtartására és újak toborzására nyílt módja a vállalkozásnak. Adott tevékenységben, szintén az építőipari ágazatban tevékenyen részt vevő, előszállási székhelyű Simon Zsolt ev. szolgált együttműködő partnerként. A projekt eredményei a társaság fenntartható fejlődését biztosítják, mely közvetlen pozitív hatásai elsősorban a térségben jelentkeznek. A projekt fenntartása: 9 A projekt fenntartása a fejlesztés által nyújtott előnyökből, a társaság bevételeiből és realizált eredményeiből biztosítható. A fenntartás biztosítékául szolgáló fizetett marketing eszközöket a társaság a fenntartási időszakban is igénybe kívánja venni, melyre jelentős összeget tervezett be éves működési kiadásai közé. JÖVŐBELI KILÁTÁSOK, TERVEK A vállalkozás tizenhét éves sikeres működésére tekintettel rendelkezik egy potenciálható ügyfélkörrel, amelyek megtartását és bővítését célozza az adott, a versenyképesség növelését eredményező beruházási project. A megvalósult beruházással a vállalkozás megnövekedett, korszerűsített kapacitása lehetővé teszi számára a hosszú távú, eredményes működést. A tevékenységének finanszírozása ez által az elért bevételekből történik, a pozitív eredmény tendenciózus vállalkozásba történő visszaforgatása pedig alapját képezi a további eszköz és humánerőforrás-fejlesztésnek. A társaság jövőbeli fejlesztési terveire ösztönzőleg hat jelen korszerűsítési projekt. A jövőbeli beruházási tervek között szerepel az előszállási telephelyi ingatlan bővítése, illetve energetikai racionalizálásának, optimalizálásának keretében történő alternatív, megújuló energiák alkalmazásának lehetőségei is, melyek a szolgáltatás működését függetlenné, és takarékosabbá teszik. A társaság eszközparkja kihordási idejét (kb. 2-5 év) követően a vállalkozási eredménytartalékból, illetve pályázati forrásokból tervei szerint lehetőség nyílik annak folyamatos modernizációjára is. Mindezen fejlesztési tervek, a jelen projekt akcelerátor fejlesztési hatásaként a vállalkozás fenntartható fejlődését szolgálják.

10 Kelt: Előszállás, május

Új telephely létesítése, üzemépület építése Zemplénben

Új telephely létesítése, üzemépület építése Zemplénben Projekt azonosító száma: HUSK/1101/1.6.1./0300 Projekt rövid neve: CROSSEDU Projekt címe: Gazdasági szakemberek képzése országhatáron átnyúló távoktatási hálózatban / Cezhraničné diaľkové štúdium ekonomických

Részletesebben

Vállalkozás bemutatása

Vállalkozás bemutatása Szakmai beszámoló Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése A1 Mezőföldi Híd Térségfejlesztős Egyesület által meghirdetett intézkedés

Részletesebben

Vállalkozás bemutatása

Vállalkozás bemutatása Szakmai beszámoló Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése A1 Mezőföldi Híd Térségfejlesztős Egyesület által meghirdetett intézkedés

Részletesebben

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026 TARTALOM 1. A PROJEKT ELŐZMÉNYEI 3. oldal 1 1.1. A PROJEKTET MEGVALÓSÍTÓ SZERVEZET BEMUTATÁSA 3. oldal 1.2. A PROJEKT IRÁNTI SZÜKSÉGLET BEMUTATÁSA 4. oldal 2. A PROJEKT BEMUTATÁSA 5. oldal 2.1. A PROJEKT

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2007. JÚNIUS 27-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 1225/2007. MELLÉKLETEK: 4 DB TÁRGY: Tájékoztató a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT II.) előkészítésének állásáról,

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Az egyházak köznevelési feladatainak támogatása c. pályázati felhívásához

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Az egyházak köznevelési feladatainak támogatása c. pályázati felhívásához PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Az egyházak köznevelési feladatainak támogatása c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.1.17-15 1 Tartalom A. A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS HÁTTERE...

Részletesebben

Baracsi karosszériajavító műhely korszerűsítése

Baracsi karosszériajavító műhely korszerűsítése SZAKMAI ANYAG Új Magyarország Vidékfejlesztési Terv keretében a 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a Mezőföldi Híd LEADER Hely Akciócsoport támogatásával

Részletesebben

Vállalkozás bemutatása

Vállalkozás bemutatása Szakmai beszámoló Térségi és helyi vállalkozások fejlesztése, új szolgáltatási paletták kialakítása, versenyképességük növelése A1 Mezőföldi Híd Térségfejlesztős Egyesület által meghirdetett intézkedés

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK INNOVATÍV TEVÉKENYSÉGÉNEK ÖSZTÖNZÉSE A DÉL-ALFÖLD RÉGIÓBAN

VÁLLALKOZÁSOK INNOVATÍV TEVÉKENYSÉGÉNEK ÖSZTÖNZÉSE A DÉL-ALFÖLD RÉGIÓBAN VÁLLALKOZÁSOK INNOVATÍV TEVÉKENYSÉGÉNEK ÖSZTÖNZÉSE A DÉL-ALFÖLD RÉGIÓBAN HU 0105-11 SZ. PHARE PROGRAM ZÁRÓKIADVÁNY KIADJA: VÁTI KHT. MAGYAR REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS URBANISZTIKAI KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 1016

Részletesebben

KIEMELT PROJEKT ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program

KIEMELT PROJEKT ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program KIEMELT PROJEKT ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Könyvtári digitális tartalmak online elérhetőségének javítása c. Kiemelt Projekt felhívásához Kódszám: TÁMOP-3.2.16-15 1 Tartalom A. A TÁMOGATÁS

Részletesebben

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. EMELTSZINTŰ KOMPLEX JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS LÉTREHOZÁSA AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉS ÉS ESÉLYEGYENLŐSÉG JAVÍTÁSA ÉRDEKÉBEN, BALATONBOGLÁR VONZÁSKÖRZETÉBEN A projekt az Európai Unió támogatásával,

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése című pályázati felhívásához Kódszám: TIOP-3.2.4-13/1 Tartalom

Részletesebben

Mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások kezelése online szakértői rendszerrel. - különös tekintettel az állattenyésztésre -

Mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások kezelése online szakértői rendszerrel. - különös tekintettel az állattenyésztésre - SZENT ISTVÁN EGYETEM GAZDASÁG- ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR Regionális Gazdaságtani és Vidékfejlesztési Intézet Mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatások kezelése online szakértői rendszerrel - különös

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTTI EGYÜTTMÛKÖDÉS ERÕSÍTÉSE

VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTTI EGYÜTTMÛKÖDÉS ERÕSÍTÉSE VÁLLALKOZÁSOK KÖZÖTTI EGYÜTTMÛKÖDÉS ERÕSÍTÉSE HU 0008-05 sz. Phare program Zárókiadvány KIADJA: VÁTI KHT. MAGYAR REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI ÉS URBANISZTIKAI KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 1016 BUDAPEST, GELLÉRTHEGY U.

Részletesebben

Vállalati K+F+I kiírások tervezete, 2015. augusztus FELHÍVÁS

Vállalati K+F+I kiírások tervezete, 2015. augusztus FELHÍVÁS FELHÍVÁS Jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó, nemzetközi szinten is új, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák, illetve ezek prototípusai kifejlesztésének megvalósítására. A felhívás

Részletesebben

MEZŐTÚR VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Projekt azonosító: ÉAOP - 6.2.1/13/K-2014-0002

MEZŐTÚR VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA. Projekt azonosító: ÉAOP - 6.2.1/13/K-2014-0002 MEZŐTÚR VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Projekt azonosító: ÉAOP - 6.2.1/13/K-2014-0002 MEZŐTÚR VÁROS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015. május Készült: Belügyminisztérium megbízásából Projekt

Részletesebben

TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0017

TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0017 AKCIÓTERV az elkészült Gazdasági és Foglalkoztatási Stratégiához Készült A helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások TÁMOP-1.4.4-08/1 pályázati program támogatásával, című, TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0017

Részletesebben

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026

CONTACT Nkft. TÁMOP-2.4.2/A-09/1-2009-0026 TARTALOM 1 BEVEZETÉS 3. oldal 1. A STRATÉGIA - ALKOTÁS JELENTŐSÉGE 5. oldal 2. A CONTACT NKFT STRATÉGIÁJÁNAK KIALAKÍTÁSÁT 7. oldal MEGELŐZŐ LÉPÉSEK 2.1. A STRATÉGIAI TERVEZÉS FOLYAMATÁNAK LÉPÉSEI 7. oldal

Részletesebben

Tartalomjegyzék 1. Szuhakálló település gazdasági helyzetét alapvetően befolyásoló körülmények

Tartalomjegyzék 1. Szuhakálló település gazdasági helyzetét alapvetően befolyásoló körülmények Szuhakálló községi Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági Programja 2015-2019. évre 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 1. Szuhakálló település gazdasági helyzetét alapvetően befolyásoló körülmények 1.1.

Részletesebben

1. sz. melléklet PROJEKT ADATLAP. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett. című pályázati felhívásához

1. sz. melléklet PROJEKT ADATLAP. a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett. című pályázati felhívásához 1. sz. melléklet PROJEKT ADATLAP a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében meghirdetett Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése című pályázati felhívásához Kódszám:

Részletesebben

Ügyféltájékoztató. 1. Alapvetõ cél és háttérinformáció

Ügyféltájékoztató. 1. Alapvetõ cél és háttérinformáció Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program Vállalati innováció támogatása c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: GOP-2009-1.3.1/A KMOP-2009-1.1.4 Ügyféltájékoztató 1.

Részletesebben

TÁMOP-4.2.1/D-15/1/KONV. Tudásközponti funkciók bővítése, hálózatépítés a kutatások és a tudástranszfer-szolgáltatások területén

TÁMOP-4.2.1/D-15/1/KONV. Tudásközponti funkciók bővítése, hálózatépítés a kutatások és a tudástranszfer-szolgáltatások területén TÁMOP-4.2.1/D-15/1/KONV Tudásközponti funkciók bővítése, hálózatépítés a kutatások és a tudástranszfer-szolgáltatások területén MEGVALÓSÍTHATÓSÁGI TANULMÁNY 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 1. Helyzetértékelés...

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program Autista és megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának elősegítése című pályázati felhívásához Kódszám: TIOP-3.2.4-13/1 Tartalom

Részletesebben

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program

II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program II. PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Nyugat-Dunántúli Regionális Operatív Program Egészségügyi szolgáltatások fejlesztése / Kistérségi járóbeteg szakellátó központok fejlesztése, alap-, járóbeteg szakellátás korszerűsítése

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Szociális gazdaság fejlesztése - Foglalkoztatási szövetkezet létrehozásának támogatása

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Szociális gazdaság fejlesztése - Foglalkoztatási szövetkezet létrehozásának támogatása PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Szociális gazdaság fejlesztése - Foglalkoztatási szövetkezet létrehozásának támogatása c. konstrukció Kódszám: TÁMOP-2.4.3.D-3-13/1 Tartalom A.

Részletesebben

RÉSZLETES PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ

RÉSZLETES PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ RÉSZLETES PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Gazdaságfejlesztési Operatív Program és a Közép-Magyarországi Operatív Program GOP-tükör intézkedéseinek vissza nem térítendő támogatásokat kínáló pályázati kiírásaihoz GOP

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem c. pályázati felhívásához

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program. Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem c. pályázati felhívásához PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem c. pályázati felhívásához Kódszám: TÁMOP- 3.1.4.C-14 1 Tartalom A. A TÁMOGATÁS CÉLJA ÉS HÁTTERE... 4 A1.

Részletesebben

A DUÁLIS SZAKKÉPZÉSI RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓ FEJLESZTÉSEK ÉS PROGRAMOK TÁMOGATÁSA

A DUÁLIS SZAKKÉPZÉSI RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓ FEJLESZTÉSEK ÉS PROGRAMOK TÁMOGATÁSA PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program A DUÁLIS SZAKKÉPZÉSI RENDSZERHEZ KAPCSOLÓDÓ FEJLESZTÉSEK ÉS PROGRAMOK TÁMOGATÁSA Duális szak- és felnőttképzés fejlesztését szolgáló együttműködések

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám:./2015. 15. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez Hajdú-Bihar

Részletesebben

Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program. Programkiegészítő Dokumentum

Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program. Programkiegészítő Dokumentum Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program Programkiegészítő Dokumentum 2004-2006 Magyar Köztársaság Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium Oktatási Minisztérium Egészségügyi Szociális és Családügyi

Részletesebben