Debreceni közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Debreceni közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztése"

Átírás

1 Debreceni közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztése július 29. Befejezõdött a Debreceni közösségi közlekedés szolgáltatási színvonalának fejlesztését célzó beruházás. A DKV Zrt ben adta be pályázatát az Észak- Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséghez, a korszerû és színvonalas helyi közösségi közlekedés biztosításához szükséges infrastrukturális feltételek javítása, fejlesztése, illetve a Megyei Jogú városok komplex fejlesztéseinek ösztönzése érdekében. Az ÉAOP-3.1.4/A azonosítószámú pályázat keretében megvalósuló fejelsztések összesen forintba kerültek, melynek 85 %-át az Európai Regionális Fejlesztési Alap finanszírozta. Az Európai Unió Ft támogatása mellett, a projekthez a DKV Debreceni Közlekedési Zrt. 15 % önerõvel járult hozzá, melynek összege Ft. A projektben a következõ tevékenységek valósultak meg: trolibusz felsõvezeték rekonstrukció, Segner téri forgalomirányító épület építése, igényalapú közösségi közlekedési rendszer kialakítása, menetrendek összehangolása, az utastájékozató rendszer korszerûsítése, közlekedési szövetség létrehozásának elõkészítése, járattervezõ szoftver fejlesztése.

2 Trolibusz felsõvezeték hálózat rekonstrukció A projekt keretében a Csapó utca és Burgundia, valamint az Erzsébet utca és Névtelen utca keresztezõdésében kicserélték a trolibusz felsõvezeték tartó, és térvilágítást is biztosító oszlopokat. A korszerûsítés során az Árpád téren, az Erzsébet utcán, a Hajnal utcán, a Kossuth utcán, a Kassai úti trolibusz fordulóban, az Ótemetõ utcán, az adott viszonylatnak megfelelõ, szoftver által vezérelt gyorsváltó beépítése történt meg, összesen 7 db. A munkavezetékeket 2000 m hosszúságban kicseréltük. A felsõvezeték rekonstrukciót a Vasútvill Kft. (1106 Budapest, Jászberényi út 90.) végezte el, melynek nettó összköltsége Ft volt. A fejlesztés eredményeként gyorsabb lett a trolibusz-közlekedés Debrecenben, illetve csökkent az eljutási idõ az egyes vonalakon. Új Segner téri forgalomirányító épület A Segner téren 20 éve mûködõ forgalomirányító épületet lebontottuk ugyanis már nem felelt meg a mai kor követelményeinek. Az új forgalomirányító épület 2011-ben három hónap alatt készült el. A kivitelezõ a 4ÉK Építési és Kereskedelmi Szolgáltató Bt-vel május 16-án írtuk alá a szerzõdést, a mûszaki átadása augusztus 15-én volt. Az építési költség nettó Ft. A forgalomirányító épület alapterülete 134,36 nm, ebbõl a hasznos terület 86,36 nm. Az épületben kapott helyet két bérletpénztár - egy ideiglenes és egy állandó -, egy forgalomirányító iroda, egy pihenõhelyiség, étkezõvel, egy férfi és egy nõi szociális helyiség, egy kommunális hulladékgyûjtõ, valamint a takarítószer tároló helyiség. Az elektronikus, kártyás beléptetõ rendszerrel felszerelt épület teljesen megfelel a mai kor követelményeinek. A két új fedett váróval kialakított bérletpénztár az eddigieknél magasabb színvonalú kiszolgálást tesz lehetõvé. A mozgáskorlátozottak számára kialakított rámpa és a széles járda, lehetõvé teszi a fogyatékkal élõ utasaink teljes körû kiszolgálását is.

3 Igény alapú közösségi közlekedési rendszer kialakítása Az egyszerû közbeszerzési eljárást a Közlekedés és Városkutatás Konzorcium nyerte. A rendszer kialakításának és bevezetésének összköltsége nettó Ft volt. A konzorcium feladata volt az Igényalapú közlekedési rendszer bevezetéséhez szükséges feltételek meghatározása, a rendszer bevezetése, Debrecen város közösségi közlekedési hálózat racionalizálási tervének elkészítése, továbbá a helyi közösségi közlekedési hálózaton végzett, valamennyi járatra kiterjedõ keresztmetszeti, célforgalmi utasszámlálás, valamint az ajánlattevõ által a Debrecen közigazgatási területének háztartásaiban végzett kérdõíves felmérés adatainak felhasználásával, az eredmények kiértékelése. A háztartásokban végzett kérdõíves felmérés alapján vezettük be március 1-jétõl az igényvezérelt közösségi közlekedési rendszert. Az igényvezérelt közlekedés, más néven rugalmas közlekedés: Hívom a buszt. Ez egy olyan közösségi közlekedési rendszer, melynek fõ jellemzõje, hogy, bizonyos határok között, a rendszer alkalmazkodik az utashoz és az aktuális utazási igényekhez igazított szolgáltatás jelenik meg. Az utasok utazási igényeiket telefonon vagy interneten bejelentik a rendszer irányító központjába és az elõre meghirdetett idõpontok közül megadják az utazás idejét, valamint azt, hogy honnan hová kíván utazni március 1-jétõl a 46Y vonalán a Határ út irányába (Csalogány utca Határ út szakaszon) valamint 46,46Y vonalán a Nagyállomás irányába (Határ út Csalogány utca szakaszon) vezettük be a Hívom a buszt rendszert ott ahol nagyon alacsony volt az utaslétszám. Az igényvezérelt közlekedés eredménye, hogy az érintett terület közösségi közlekedésének a szolgáltatási színvonala nem csökkent, míg a járatok közlekedtetése költséghatékonyabb, mint a rendszer bevezetése elõtt. Menetrendek összehangolása A fejlesztési projekt keretében egy olyan mûködõképes modell kialakítása volt a cél, amely alapján a különbözõ kapacitású, költségigényû közlekedési eszközöket a mindenkori igényekhez mérten rugalmasan lehet alkalmazni. Megoldandó feladat volt a városi villamos, autóbusz és trolibusz menetrendek összehangolása, a párhuzamos teljesítmények megszüntetése, valamint a vasúti és a helyi autóbusz-közlekedés menetrendjeivel való kapcsolat vizsgálata.

4 Az utastájékoztató rendszer korszerûsítése A beruházás keretén belül a 22 db villamos megállóban nagy fényerejû LCD típusú kijelzõket építettünk be. A támogatás segítségével a Kishegyesi út, a Helyközi autóbusz-állomás és a Csapó utca elnevezésû troli illetve autóbusz megállóhelyeken, összesen öt utastájékoztató oszlop kiépítése valósult meg. A megállóhelyi utastájékoztató rendszer kiépítésének kivitelezõje a Sagemcom Magyarország Kft., beruházás nettó költsége Ft volt. A projekt során korszerûsítettük, illetve fejlesztettük a trolibuszokon és a villamosokon a belsõ- és külsõ kijelzõket, valamint a rendszer mûködését biztosító fedélzeti számítógépeket, melynek nettó összköltsége Ft volt. A projekt ezen részének a T-Systems Magyarország Zrt. volt a kivitelezõje. A kijelzõk és fedélzeti számítógépek beépítésre kerültek, mûködésük jelenleg tesztelés alatt áll. Járattervezõ szoftver A projekt része, a gyakorlati adatokon alapuló járattervezõ szoftver fejlesztése, amely magába foglalja a járat-, menetrendkészítést és optimalizálást, a megállóhelyi menetrendi hirdetmény készítését, a DKV Zrt. honlapján elérhetõ menetrendi utastájékoztatást valamint a debreceni helyi közösségi közlekedési hálózat útvonaltervezését. A szoftver alkalmas az új, a közösségi közlekedéssel el nem látott területeken a járattervek elkészítésére, útfelújítás miatti elterelések kezelésére, valamint a lakossági, megrendelõi igények alapján komplett menetrendek készítésére. A szoftver részeként egy online utazásszervezõ felületet is készítettünk utasaink számára, mellyel lehetõség nyílik az utazás megszervezésére, útvonaltervezésre. A kivitelezõ a GriffSoft Informatikai Zrt., a beruházás összköltsége nettó Ft volt.

5 Közlekedési szövetség létrehozásának elõkészítése A támogatás keretében elkészült a Debreceni Agglomeráció integrált városkörnyéki közösségi közlekedés 2020-ig tartó fejlesztési terve, valamint elõkészítették a közlekedési szövetség létrehozását, és annak hosszú távú mûködési modelljének meghatározását. A megvalósítandó feladatok között szerepelt a közösségi közlekedési eszközök (villamos, autóbusz, trolibusz, elõvárosi vasút) teljesítményeinek, tarifarendszerének összehangolása, valamint az átszállásmentes közlekedés kialakításának vizsgálata a helyi és helyközi közlekedés viszonylatában. Az elõkészítés összköltsége Ft. A tanulmánytervet az IFUA VÁROSKUTATÁS KFT. KÖZLEKEDÉS KFT. KTI által képviselt Konzorcium készítette el.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. március 18. napján megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. március 18. napján megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2009. március 18. napján megtartott üléséről. Jelen vannak: dr. Kormányos László Barna Károly Bódis Margit Juhász János dr. Kónya Ferenc Kónya

Részletesebben

A fővárosi közösségi közlekedés perspektívái

A fővárosi közösségi közlekedés perspektívái NEMZETI KÖZLEKEDÉSI NAPOK 2013 Magyarország mozgásban Siófok, 2013. november 6. A fővárosi közösségi közlekedés perspektívái Somodi László vezérigazgató-helyettes BKK Zrt. Előzmények Leromlott eszközállomány

Részletesebben

A budapesti közösségi közlekedés új Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszere

A budapesti közösségi közlekedés új Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszere A budapesti közösségi közlekedés új Forgalomirányítási és Utastájékoztatási Rendszere A BUDAPESTI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSE A FUTÁR projekt fejlesztései: Utastájékoztatás Új utastájékoztató kijelzőkkel

Részletesebben

Debrecen fenntartható városi közlekedésfejlesztési. Debrecen M. J. Város Önkormányzata. Tanulmányterv

Debrecen fenntartható városi közlekedésfejlesztési. Debrecen M. J. Város Önkormányzata. Tanulmányterv Megközelíthetőségi szabályozás és parkolás menedzsment vizsgálata Debrecen belvárosában Debrecen M. J. Város Önkormányzata Debrecen fenntartható városi közlekedésfejlesztési terve Tanulmányterv Megközelíthetőségi

Részletesebben

Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye tömegközlekedési helyzetéről. - vasúti közlekedés - 2014. augusztus

Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye tömegközlekedési helyzetéről. - vasúti közlekedés - 2014. augusztus Tájékoztató Borsod-Abaúj-Zemplén megye tömegközlekedési helyzetéről - vasúti közlekedés - 2014. augusztus 1. 1. BEVEZETŐ A megye közösségi közlekedésének fontos eleme a helyközi vasúti személyszállítás.

Részletesebben

DEBRECEN TISZK TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT ÉS OKTATÁSI SZOLGÁLTATÓ KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 2008. ÉVI ÜZLETI TERV

DEBRECEN TISZK TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT ÉS OKTATÁSI SZOLGÁLTATÓ KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 2008. ÉVI ÜZLETI TERV Határozati javaslat 10. számú melléklete DEBRECEN TISZK TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT ÉS OKTATÁSI SZOLGÁLTATÓ KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 2008. ÉVI ÜZLETI TERV DEBRECEN TISZK TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2008 KÉSZÜLT: DEBRECEN, 2009. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. PÁLYÁZATI TEVÉKENYÉSÉGE ÉS PROJEKTMENEDZSMENT... 4 1.1 Az Euro-Régió

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közlekedésfejlesztési Terve

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közlekedésfejlesztési Terve Békéscsaba Megyei Jogú Város Közlekedésfejlesztési Terve Közlekedési koncepció MEGRENDELŐ: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELI: VANTARA GYULA POLGÁRMESTER TERVEZÉSI KONZULENSEK: LUKÁCSI

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 4. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

A Volán Társaságok regionális átalakításának eddigi és várható eredményei. Készítette: dr. Simon Zoltán igazgató 2014. október 28.

A Volán Társaságok regionális átalakításának eddigi és várható eredményei. Készítette: dr. Simon Zoltán igazgató 2014. október 28. A Volán Társaságok regionális átalakításának eddigi és várható eredményei Budapest, 2014. október 28. dr. Simon Zoltán igazgató 2014. október 28. Volán Társaságok szerepe a közösségi közlekedésben: Köszönti

Részletesebben

2013. Intermodális közösségi közlekedési központ létrehozása Dorogon. Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány KÖZOP-5.4.0-09-11

2013. Intermodális közösségi közlekedési központ létrehozása Dorogon. Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány KÖZOP-5.4.0-09-11 Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány KÖZOP-5.4.0-09-11 2013. Intermodális közösségi közlekedési központ létrehozása Dorogon 2510 Dorog, Bécsi út 71. MAPI Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. 2014.02.24. MAPI

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város és környéke hosszú távú térségi közlekedésfejlesztési. Felmérés munkarész. Pécs M.J. Város Önkormányzata. (1.

Pécs Megyei Jogú Város és környéke hosszú távú térségi közlekedésfejlesztési. Felmérés munkarész. Pécs M.J. Város Önkormányzata. (1. Pécs Megyei Jogú Város és környéke hosszú távú térségi közlekedésfejlesztési terve - Felmérés 1 Pécs M.J. Város Önkormányzata Pécs Megyei Jogú Város és környéke hosszú távú térségi közlekedésfejlesztési

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL DEBRECEN, 2014. MÁRCIUS KÉSZÜLT:

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL DEBRECEN, 2014. MÁRCIUS KÉSZÜLT: BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2013 KÉSZÜLT: DEBRECEN, 2014. MÁRCIUS TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KÖZHASZNÚ NONPROFIT KFT. PÁLYÁZATI ÉS PROJEKTTÁMOGATÁSI

Részletesebben

Közösségi közlekedés színvonalának emelése a Kapos Volán Zrt.-nél. II kötet. Műszaki dokumentáció

Közösségi közlekedés színvonalának emelése a Kapos Volán Zrt.-nél. II kötet. Műszaki dokumentáció Közösségi közlekedés színvonalának emelése a Kapos Volán Zrt.-nél II kötet Műszaki dokumentáció Tartalomjegyzék 1 A projekt áttekintése... 6 1.1 A beruházás célja... 6 1.2 A társaság beruházással szembeni

Részletesebben

Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2014. szeptember 11-ei ülésére

Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2014. szeptember 11-ei ülésére Tartalomjegyzék 1. A közúti közösségi közlekedés jogszabályi háttere... 3 1.1. A tevékenység végzés jogszabályi feltételei... 3 1.2. A közszolgáltatási szerződés... 3 2. A viteldíjak, a kedvezményrendszer

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ. A fővárosi villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciója, megvalósíthatósági tanulmány c. előkészítési projekthez

ÖSSZEFOGLALÓ. A fővárosi villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciója, megvalósíthatósági tanulmány c. előkészítési projekthez ÖSSZEFOGLALÓ A fővárosi villamoshálózat és trolibuszhálózat egységes fejlesztési koncepciója, megvalósíthatósági tanulmány c. előkészítési projekthez 1. Miért van szükség a projektre? A fővárosi villamoshálózaton

Részletesebben

INTEGRÁLT KÖZLEKEDÉS- FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (IKOP)

INTEGRÁLT KÖZLEKEDÉS- FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (IKOP) INTEGRÁLT KÖZLEKEDÉS- FEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (IKOP) AZ EURÓPAI BIZOTTSÁG ÁLTAL ELFOGADOTT VERZIÓ 2014-2020 A BERUHÁZÁS A NÖVEKEDÉSBE ÉS A MUNKAHELYTEREMTÉSBE CÉLKITŰZSÉRE IRÁNYULÓ OPERATÍV PROGRAM

Részletesebben

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSI STRATÉGIA STRATÉGIAI DOKUMENTUM 2014. AUGUSZTUS

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSI STRATÉGIA STRATÉGIAI DOKUMENTUM 2014. AUGUSZTUS NEMZETI KÖZLEKEDÉSI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSI STRATÉGIA STRATÉGIAI DOKUMENTUM 2014. AUGUSZTUS Tartalom Vezetői összefoglaló... 7 A stratégia célja, időtávja... 7 A stratégia megalapozása... 9 A stratégia

Részletesebben

A Balázs Mór-terv Budapest Közlekedésfejlesztési Stratégiája 2014-2030. Édes Balázs Budapesti Közlekedési Központ 2015. június 3.

A Balázs Mór-terv Budapest Közlekedésfejlesztési Stratégiája 2014-2030. Édes Balázs Budapesti Közlekedési Központ 2015. június 3. A Balázs Mór-terv Budapest Közlekedésfejlesztési Stratégiája 2014-2030 Édes Balázs Budapesti Közlekedési Központ 2015. június 3. Tartalom 1. Az élhető város és közlekedése 2. Mobilitás tervezés Budapesten

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:iv.421-312010 Előadó: Bába Sándor Mell.: l pid. Közlekedésfejlesztési koncepció Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon:

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. március 6-i, rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. március 6-i, rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet I/A kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. március 6-i, rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó... 2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás...

Részletesebben

B/3587. számú J E L E N T É S

B/3587. számú J E L E N T É S MAGYARORSZÁG KORMÁNYA B/3587. számú J E L E N T É S az új Országos Fogyatékosügyi Program, valamint a végrehajtására vonatkozó intézkedési tervben foglalt feladatok megvalósításának időarányos teljesítéséről

Részletesebben

AZ ÉRKERTI LAKÓTELEP NAGYVÁROSIAS ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV. Egyeztetési anyag. 2009. december 1. LAKÓKÖRNYEZETÉNEK MINŐSÉGI MEGÚJÍTÁSA

AZ ÉRKERTI LAKÓTELEP NAGYVÁROSIAS ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV. Egyeztetési anyag. 2009. december 1. LAKÓKÖRNYEZETÉNEK MINŐSÉGI MEGÚJÍTÁSA AZ ÉRKERTI LAKÓTELEP NAGYVÁROSIAS LAKÓKÖRNYEZETÉNEK MINŐSÉGI MEGÚJÍTÁSA ELŐZETES AKCIÓTERÜLETI TERV Egyeztetési anyag 2009. december 1. 2009. december 1. MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2008. - 1 -

Részletesebben

Határon átnyúló közlekedési koncepció GreMo Pannonia Projekt

Határon átnyúló közlekedési koncepció GreMo Pannonia Projekt KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Határon átnyúló közlekedési koncepció GreMo Pannonia Projekt Budapest 2011. június 2 Tsz: 2121-024-1-1 A téma címe: Határon átnyúló közlekedési koncepció

Részletesebben

Eltanulható-e a Karlsruhe város vonzáskörzetében alkalmazott regionális közösségi közlekedésszervezés?

Eltanulható-e a Karlsruhe város vonzáskörzetében alkalmazott regionális közösségi közlekedésszervezés? BÓI LORÁND Eltanulható-e a Karlsruhe város vonzáskörzetében alkalmazott regionális közösségi közlekedésszervezés? A térségi elérhetőséggel foglalkozó szakirodalom egységesnek mutatkozik abban a tekintetben,

Részletesebben

91,514 millió Ft BERUHÁZÁS A JÖVŐBE MILLIÁRDOK MISKOLCÉRT, A MISKOLCIAKÉRT...

91,514 millió Ft BERUHÁZÁS A JÖVŐBE MILLIÁRDOK MISKOLCÉRT, A MISKOLCIAKÉRT... MILLIÁRDOK MISKOLCÉRT, A MISKOLCIAKÉRT... Tízmilliárdokban mérhető az a pályázati úton elnyert pénzforrás, amelyet fejlesztésekre, a város élhetőbbé, otthonosabbá tételére fordított Miskolc város önkormányzata

Részletesebben

JELENTÉS. a kerékpárút hálózat fejlesztésére fordított pénzeszközök felhasználásának ellenőrzéséről (párhuzamos ellenőrzés a Szlovák Számvevőszékkel)

JELENTÉS. a kerékpárút hálózat fejlesztésére fordított pénzeszközök felhasználásának ellenőrzéséről (párhuzamos ellenőrzés a Szlovák Számvevőszékkel) JELENTÉS a kerékpárút hálózat fejlesztésére fordított pénzeszközök felhasználásának ellenőrzéséről (párhuzamos ellenőrzés a Szlovák Számvevőszékkel) 13006 2013. február Állami Számvevőszék Iktatószám:

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÉS VONZÁSKÖRZETE KÖZLEKEDÉSI RENDSZERÉNEK FEJLESZTÉSE UTASTÁJÉKOZTATÁSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE Készítette: Városkutatás Kft. Közlekedés Kft. konzorciuma Dr. Csiszár Csaba okleveles

Részletesebben

Érdekeltek Bevonását Célzó Terv

Érdekeltek Bevonását Célzó Terv Érdekeltek Bevonását Célzó Terv Elektronikus jegyrendszer Budapesten Szerzői jogi rendelkezések A jelen dokumentumban foglaltak szerzői joga a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.-t (a továbbiakban: BKK)

Részletesebben

Integrált elektronikus közösségi közlekedésirányítási platform kialakítása. Előzetes megvalósíthatósági tanulmány

Integrált elektronikus közösségi közlekedésirányítási platform kialakítása. Előzetes megvalósíthatósági tanulmány Integrált elektronikus közösségi közlekedésirányítási platform kialakítása Előzetes megvalósíthatósági tanulmány KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közlekedésszervezési és Hálózatfejlesztési

Részletesebben