BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS"

Átírás

1 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉrőL Békéscsaba, Szem István lér 7. Ikt. sz.: VI Előadó: Mell.. I db I/iv. sz.: Grilfo Pál Előkészítő: Véleményező: Telefax: (66) vantara.gylila@bekescsaba. lill NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! Tárg,y: Szennyvíztisztítótelep által kibocsátott szennyezés csökkentése Városüzemeltetési Osztály Városfcjlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Előterjesztés Békéscsaba Megyci.Iogú Város Önkormányzat Közgyűlésének március 18. napján tartandó nyilvános ülésére Tisztel, Közgyíílés! A Tiszántúli Környezetvédelmi. Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnányzatát, mint a szennyvíztisztító~telep tulajdonosát, szennyezés csökkentési ütemterv készítésére kötelezte. A problémát az jelenti, hogya felszíni vizek védelmének szabályairól szóló 220/2004. (VII. 2\.) Konn. rendelet értelmében a VízszclUlyezési bírsággal kapcsolatos türelmi idő december 31én lejár, viszont az új szennnyvíztisztítótelep próbaüzeme csak március 31én kezdődik. A köztes időszakban a várható birság jelentőscn. mintegy 214 millió forinttal nőhet, amelyet az üzemeltető a fogyaszlókra továbbhárithat. igy mintegy 100 Fttal nőhet a vízdíj köbméterenként. A szennvezéscsökkentési ütemtervben a következők szerepelnek: I. A szükséges szennyczéscsökkcntési intézkedések meghatározása a szennyíztisztítási (clőtisztítási) tcchnológi,íban a lehetséges alternatívák ismertetése, az alternatívák előnyeinek, hatrányainak leírása, a müszaki tervezést. illetve a hatósagi engedélyezést igénylő intézkedések ismertetése, a tervezés és engedélyezés reális, várható idő igénye: 20 IO. február 20.

2 2 2. Az intézkcdésekhez szükséges forrás biztosításának meghatározása: május A beruházás lebonyolítása a tervezés (engedélyezés), a megvalósítás, abeüzemelés, próbaüzern, a végleges üzembe helyezés, befejezésének dátuma: 20 l O. december 31. A szükséges beavatkozás ismcl1ctése szerepel a ITIcllékclt szakértői véleményben. A beavatkozás fmanszírozására a Városfejlesztési Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a évi kommunális előirányzat feloszlása tárgyú 32/2010. (Il. 9.) VKMB számú határozatában ,eFtot hagyott jóvá a fel nem osztalt kommunális előirányzat terhére. Tekintettel az átmeneti időszakra és a szennyezéscsökkentést szolgáló ideiglenes berendezéseknek a telep építése közbeni üzemeltetési nehézségeire. célszerű lenne a vizszcnnyczési bírság alóli mentesség kezdeményezése. Javaslom, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata élve feltcrjcsztési jogával kezdeményezze a felszíni vizek védclmének szabályairól szóló 220/2004. (VII. 21.) Konn. rendelet módosítását úgy, hogya folyamatban lévő beruházások esetében a türelmi idő meghosszabbít ható legyen. Kérem a Tisztelt Közgyülést a vízszennyezési bírság mérséklése érdekében a határozati javaslat elfogadására. A döntés végrehajtasban közreműködő hivatali egység: Titkársagi Osztaly Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoport, Városüzemeltetési Osztály Határozati jal'aslat: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv (I) bek. c) pontja szerint biztosított felterjesztési jogával élve kezdeményezi a Magyar Köztársaság Kormányánál a felszíni vizek védelmének szabályairól szóló 220/2004. (VI1.2J.) Korm. rendelet vízszennyezési birságra vonatkozó rendelkezésének módosítását arra vonatkozóan, hogy azon önkormányzatok esetében. amelyek a türelmi idő lejárta előtt elkezdik a szennyvíztisztítótelep megfelelő átépítését, a türelmi idő meghosszabbitható legyen. Felelős: Határidő: Vantara Gyula polgármester 20 I O. március 31. Békéscsaba, 20 I O. március 3. Ellenjegyzés: Jogi: Vantara Gyula polgármester PénZÜgYi::?F!':f(.

3 SZAKÉRTŐIVÉLEMÉMY a Békéscsabai Szennyvíztisztító Telepről kibocsátott tisztított szennyvíz sze~yezőanyag tartalmának csökkentése tárgykörében 1. Előzmények A 220/2004. (VB. 21.) Komlányrendelet alapján a Tiszántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség az /2009. il't. sz. határozatában a Békéscsabai szennyvíztisztító telephez kapcsolódóan szennyezéscsökkenlési ütemterv készítésére kötelezte Békéscsaba Megyei Jogú Váras Önkormányzatát. Az Önk0I111ányzat a szelmyeződéscsökkentési ütemtervet december 16.án benyújtotta a felügyelőségre. A felügyelőség az /20 l O. ikt. SZ. ú határozatában a szennyezödéscsökkentési ütemtervet jóváhagyta és egyben határidőket szabott meg a jelenleg meglévő és üzemelő szelmyvíztisztító telepre vonatkozóan (tisztítási technológia fejlesztési alternatívái, az intézkedésekhez szükséges források biztosítása, a beruházás teljes körü lebonyolítása 20 IO. decembcr 31ig). Az Önkonnányzat kérte az üzemeltetőt,hogy készítse el javaslatait a szennyeződéscsökkentés témakörében, melyet az üzemeltetőelkészített és az Önkormányzat rendelkezésére bocsátott. Az Önkormányzat az üzemeltető által készített javaslat szakértői véleményezését kérte Dr. Cserei Pál környezetvédelmi tervezőszakérőtől és Pap Gábor vízgazdálkodási tervezőszakértőtöl. 2. A jelenlegi helyzet, alapadatok: Jogszabályi előírások: A 220/2004. (VII. 2J.) Korányrendelet 38. (l) bekezdése alapján a kibocsátási határértékeket a meglévő létesitményekre legkésőbb 20\0. dcccmber 31ig kell teljesíteni (türelmi idő). A r. 39. a érteimébcn, ha a kibocsátási határérték évi kétszeri vagy ennél többszöri 20 %os túllépése esetén, továbbá a települési szenllyvíztisztító lelepeknél a r. 2. sz. melléklet 2/ a) pontja szerinti követelmények meg nem taliása esetén a felügyelőség a tulajdonost szennyeződéscsökkentési ütemterv elkészítésére és elfogadást követően az abban foglaltak betartására kötelezi. Mivel a Békéscsabai szennyvíztisztító telep az elmúlt időszakban ahatárértékre vonatkozó előírásokat nem teljesítette (összesp, összesn, összes lebegőanyag, KOl k, BOI5), igya szennyeződéscsökkentesi tervben meghatározott feladatok végrehajtására kötelezett.

4 Engedélyek: Vízjogi üzemeltetési engedély (többszörösen módosított) / sz. Kömyezetvédelmi működési engedély (többszörösen módosított): 004/2005. i1.1. sz Üzemeltetési adatok: Ev Nvers szennyvíz m.j/év Nvers szennyvíz mj/d Kibocsátási adatok: A évre vonatkozó nyers és tisztított szennyvíz mérési adatait az I. sz. mellékjet tartalmazza. Birság tételek a 2007 és 2008as években a türelmi idő miani kedvezményekkel: 2007: 2008: Ft Ft A várható bírságtételek dec. 31. után. a türelmi idő lejárta után (100 %) a 2009es évi tisztított szennyvlzadalok figyelembe vételével (szennyezödéscsökkentési beavatkozások néliil): KOI,: BOI,: ÖsszesN: ÖsszesP: Mindösszesen: Ft Ft Ft Ft Ft A KEOP fcjlesztések tervezett várható mcgval6sulási ideje (szennyvíztisztító telep): március 31. Az új szennyvíztisztítási technológia a tcrveknek és a kivitelezési szerzódésekben meghatározottak szerint biztositani tudja az előírt kibocsátási határértékeket, így szennyvízbirsággal ezt követöen nem kell számolni. A szennyvízbírsággal kapcsolatos türelmi idő lejárta (20 IO. december 31.) és az új szennyvíztisztító telep próbaüzemi beindulása (2012. március 31.) közötti időszak várhatóan 15 hónap. Erre az időszakra szükséges a szennyezödéscsökkentési határozatban előírt provizórikusan kiépítendő szennyvíztisztítási technológiai elemek kiépítése és üzemeltetése. 2

5 3. Technológiai megoldások a szennyezés csökkentésére Vegyszeres (kémiai) foszfonnentesítés: Magas vas(ul)tartalmú vegyszer (pl. Piral I) beadagolása javasolt az ülepítő mütárgy előtt. Akicsapatószer beadagojásának helye mindenképpen csak valamelyik ülepítő fázis előn lehetséges, a pelyhesített szennyvíz a dugulásveszély miatt csak fázisszétválasztás után juthat a csepegtető testre. Előmepítők előtt lehetne elérni a legjobb hatásfokú foszforeltávolítást (azaz fajlagosan a legkcvesebb vegyszer kellene ugyanannyi foszfor eltávolításához) a más ponton töl1énő adagoláshoz képest. Ennek a fordítottja az igaz azokban az időszakokban, amikor berothadt szennyvíz érkezik a végátemelőktől, mivel a szulfid megköti a vasionokat. mielőtt azok a foszforionokkal reakcióba lépheulének. Ez nem kívánatos, ebben az esetben, illetve időszakokban a végátemelőkbe segédanyag (pl. nitrát alapú Oxol 26) adagolása lenne szükség, ami jelentősen növelné az üzemeltetési költségeket. Ez elkerülhető, ha az adagolási pont a közbenső ülepítők előtti osztóaknarész, ezért a javaslat elmek a megvalósitását támogatja. Az adagolást foszfát analizátor mérései alapján kell szabályozni. Az analizátort fagymenles helyre kell telepíteni, a mintát a tisztított szennyvízből kell veluli. Ez nlegoldható a recirk...ulációs gépházban. Az analizátor ~ a programozás szerint vezérelheti a vegyszeradagoló szivattyút többféle módon. Ehhez nem kell folyamatirányító rendszerbe kötni az egységeket, elég összekábe1ezni (Békés Mcgyei Vízmü Zrt. szakmai javaslata alapján). Szerves anyagés nitrogén csökkentés: A nitrogénfomlák, valamint a szerves anyagok csökkentésére megoldható a vízterek gombatörzs keverékekkel (SP készítményekkel) történő beoltásával. A második felében lefolytatott ercdményes kísérlet során a csepegtető testek oxigénigényes időszakában beoltollák a recirkuláltatott vizet (egyszeri alkalonunal).,sp' készítménnyel melynek hatására a szervesanyag lebontás hatásfoka javult. Ahhoz, hogy a nitrogénformációkb61 is kevesebb jusson a környezetbe, a tápanyagok arányából látható, hogy úgy kell a denitrifikációs kapacitást növelni, il1etve a szerves nitrogén eltávolítását javítani. hogy közben ne romoljon a szervesanyag eltávolítás hatásfoka, illetve a nitrifikáló szervezetek élenevékenysége. Megoldást jelent a biológiai hártya recirkuláción keresztül történő beoltása erre alkalmas mikroorgan.izmusokkal, en'e adták a javaslatot a Vízmü Zrt. szakemberei. A beoltás hatásának kimérése szükséges az üzemrend optimalizálása érdekében, ehhez ionszelektív elektródák alkalmazhatók. A nitrifikációsdenitrifikáci6s folyamatok közvetlenü!. a szervesanyaglebontás közvetve nyomon követhető ammóniumo nitrát illetve oldott oxigénmérő szondákkal. Ezek segítségével látható a beoltás hatására bekövetkező változás és a kialakuló állapot, mely útmutatást ad új üzemrend kiajakításához (a recirkulációs arány befolyásolja a fenti folyamatokat, így beavatkozási lehetőséget nyújtjlat a denitrifikáció javításában is). (Békés Megyei Vízmü Zrt. szakmai javaslata alapján). 3

6 Technológiai alternatívák, lehetőségek. Az lnnosystem Kft. szakemberei más technológiai megoldásokkal is összehasonhtották a Békés Megyei Vízművek Zrt. szakmai javaslatát és arra az álláspontrajutottak, hogy a tervezett technológiai elképzelések mind a technológia telepítésében és az üzemeltetésében a legmegfelelőbb. Üzemi kísérletet kell végezni, aminek lehetséges eredménye, hogy nagyobb dózisú vegyszeradagolással az SP készítményekkel való beoltás kiváltható lehetne. Véleményünk szerint az SP készítmények használata nehezebben irányítható, míg a nagyobb vegyszeradagolás több iszapot eredményez (költségnövekedés az iszapkezelésben). A megvalósítás és az üzemeltetés tervezett költségszámítása (nettó): Vegyszeres foszfomlentesítés: előkészítés (tervezés, próbaüzem, engedélyeztetés): kiépítése: üzemeltetés: üzemeltető költsége 14 millió Ft 31 millió Fl/év Szervesanyagés nitrogén csökkentés: előkészítés (tervezés. próbaüzem, engedélyeztetés): kiépítése: üzemeltetése: költsége II millió Ft 4 millió Fl/év üzemeltető Mindösszesen: kiépítés: üzemeltetés: 25 millió Ft 35 millió Ft/év (Békés Megyei Vízmüvek Zrt. számításai alapján). Összességében a Békés Megyei Vízművek Zrt. tcchnológiai javaslatai költségszámításai teljcs mértékben helytállóak, figyelembe veszik a legésszerűbb és a legtakarékosabb mcgvalósítást és üzemeltetést. Pontos költségmeghatározást csak az üzemi kísérletek lefolytmását követően lehet elkészíteni.... A technológiai módositások vízjogi létesítési és üzemeltetési engedélvezési kérdése: első lépcsőben KÖFE állásfoglalás kérése (az üzemeltető feladata), ha szükséges a vízjogi létesítési engedély kérelem benyújtása (az üzemeltető feladata és költsége). ha szükséges a vízjogi üzemeltetési engedély módosítási kérelmének a benyújtása (az üzemeltetö feladata és költsége). 4

7 5. A mcgyalósítás idöigénvei: a) A kormányrendelet módosítási javaslatának az elfogadtatása, a moratonum meghosszabbítása a már megkezdett beruházásoknál (hosszú átfutási idő), nem biztos. hogy december 31ig megvalósítható. Ha erre vár az üzemeltető, a szennyeződéscsökkentési technológia kiválasztása, telepítése és beüzemelése nem valósítható meg 20 IO. december 31ig, ami azt jelentené, hogya 201 les évben a 100 %os bírságtételekkel kellene számolni. legalábbis a technológia kiépítéséig, beüzemeléséig. b) Az új technológia bevezetésének létesítési és/vagy a szennyvíztisztító telep üzemeltetési engedély m6dosítási kéreimének az elkészítése legalább egy hónap. c) A hatósági engedélyeztetési eljárás (felügyelőség) várható átfutási ideje legalább két hónap. d) A technológia kivitelezése legalább eg)' hónap. e) A próbaüzem. beállítások legalább egy hónap (a hatóság apróbaüzem lefolytatását lehet. hogy az engedélyeztetési eljárást megelőzően kéri). f) Optimális esetben az üzemképes állapot elérése augusztus 31. (abban az esetben. ha az előkészítés munkái 20l O. március Olén megkezdödhemének). 6. Szakmai és pénzül'vi értékelés aj A szemlrezéscsökkelltési bem,'alkozások elhagyása eselé,,: A várható birságlélelek dec. J l. után. a türelmi idő lejárta után (100 %) a 2009~ es évi iisztított szennyvízadatok figyelembe vételével a jelenlegi üzemelletési költségek a bírságnövekedés miatt Ftal növekednek. A... 2,1 millió m 3 /év értékesített szennyvízmennyiséggel számolva ez 100 Ft/m l csatornadíj emelkedést jelentene. bj A ler'ezelt.~zemlvezéscsökketési beavalkozásokkal: A szennyeződéscsökkentési fejlesztések és üzemeltetések költségei: kiépítés (2010): üzemeltetés (20ll):. a beavatkozás esetén is fizetendő bírságtöbblet: 25 millió Ft 35 millió Ft/év 37 millió Ft/év A beavatkozás következtében várható megtakarítás: vízlerhelési díjból: 30 millió Ft/év A szennyezéscsökkentési beavatkozások által okozott csatomadíj növekedés (a kiépítés köllségének másfél éves mcg1érülését számolva, illelve az üzemeltetés éves 5

8 költségeit számolva) 59 millió Ftlév osztva 2,1 millió m 3 /év énékesitetl szennyvizmennyiséggel = 28 FtJm J csatornadíj emelést indukál. 7. Összefoglalás a) Összességében a Békés Megyei Vízművek Zn. szakmai javaslata a szennyezödéscsökkentési technológia kialakítására és beilzemeltetésére a jelenlegi tisztítási technológiát és a jelenlegi lehetőségeket figyelembe véve elfogadható, a kivitelezés és az üzemeltetés költségszámításai reálisak. az átmeneti rövid időszak alatt megvalósítható és üzemeltethetö. b) A türelmi idő rövid lejárta miau (2010. december 31.) a rendelet módosításának elindítása meggondolandó, mivel annak hosszú az átfutási ideje, illetve annak lezárásáig ha az üzemeltető nem kezdi meg a teclmológiai fejlesztéseket előkészítését, eredménytelenség esetén kicsúszna a hataridőböl. c) Számításaink szerint, ha a szennyezéscsökkentési beavatkozások elmaradnak a várható bírsá.gemelkedések következtében acsatomadíjakat köbméterenként feltehetöcn 100 Ftal kell emelni. d) Számításaink szerint a szennyezéscsökkentési technológia bevezetésével a csatornadíjak emelkedése feltehetöcn csak 28 Ftlm 3. e) A köllségkalj...lllációk a jelenleg rendelkezésre álló infonnációk alapján készültek. Feltételeztük továbbá azt. hogy ben a szelmyvíztelepre érkező szennyvíz mennyisége és minősége azonos lesz a 2009 ben mért adatokkal. Ebben viszont véleményünk szerint változás lehetséges ha a Bonduelle Kft. beüzemeli az előtisztítóját és nem kizárt. hogy megépíti a tisztított szennyvizének közvetlen bebocsátását az Élővízcsatornába. Ez a nyers szennyvíz mennyiségét és szennyezettségét jelentősen csökkenti. Emiatt a beruházási és üzemeltetési költségek újraszárnolása szükséges. f) Felhívjuk a figyelmet továbbá arra, hogy a türelmi idő vége nem csak a szennyvíztisztító telep vlzszennyczési bírságaiban okoz növckcdést, hancm a csatornabírságokban rcalizálható üzcmcltetői hevételckben is. Ennek pootos meghatározása és számítása részletesebb adatszolgáltatást és kalkulációt ígényel. Békéscsaba, 20IO. február 24/. /. I&':!~ P#.á~or vízgazdalkodási tervező, szakértő C'~'vV'vl) ~'vv'v'v/ Or. Cserci Pál környezetvédelmi tervező. szakértő

9 , i I i I, s ~ 8 ~ ~ ~ ~ ~ ; ~ ~ g ~ ~ ~ ~ 5... ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~! ~ ~ ~ =, i, i, i ~. I ~ I I i I I,!! i1 I,! 'l ~ ~!!! i i i i i I l! i i i i!!!, ~! ~! ~!. i!, II ~ ~ ;., ~, o ;!!, ~ ~ il ;; 'I',!!! ;! I, ~ l ~ ~,,,,, i ;, i '., ~ ~ ~ i ~ ~ ~:!~~~:::: l ~:f:;! : ;: ;: ;: ; ~ ;: j ;: f ~ g, ~ ~ ~ ó i i i ó ó,,, i i =,, i, i ; 25 ~ ó ti ~, ~,, l,,, z ~ ~ i i il!

10 ~Bé~6a~nyvrrtelep nyers szennyvlz minui._ k!eje,a '0'. _. I w_ OC... O~_ ~ O~ NH,..l Nitlit., 00,., _..'Ji o.u ~ '. ' 'O 39,6 '' ,,~ ~ 2 ', ,., =.,,,,,.,,~ 02,02. S& 'O 23,4 '.' &711 m '.', 1011., '.' '.' 02,18. 8'10 '.' ',~ 16.7 <0,1, ~ ,81 ' ,.., O~.18.8' to 12,1 '00 17,0 '.',., 15,B ,17 t , '.. ~ 1510 ~., '.', ,16 m,..,~ 47,6, '''' 04.n.8'.10,.., 32.7 n ' '., t574 42,9 10,t ' 10<,. ~ 31,1., ~.' n,~ 12~7,~, ~,., 39,6 24h. 31,5 '. ~ 24h' ~, 24h' n.' 24h' 42,tI. 47,6 '. 42, ': t , 06, '. '1,O 12,5 14,',ro 72.5,g. 0& < n' ''''., 24.1 '0,1 00, '. no '''', ,4,,.. n 17,5 ~. 07, ,07., 1510 ~., 6,01 ~.', 07,n, 10< 23,0 ~ 25.7., ~.' '''' ,.. 2~2.,m ~ ,,. 06.t3, ,17,,~,~ 2107 t5,4 '''' ,1 13,tI '.' ~, ~.' ~ U,5 '''' '''' n, ,61 ~, 17N ,9 ~.' '.' 09.16, ,6., ~.'.., , ~,~, 45,2 14,3 45,2 '''' ,07. ~ ,5.. 37,4 31,5 ~ '.10 16,7 '.'.., <0, ,.ro ,O'., ~., '''' ' ,., ,3 ~., ~.' ' 10 16,3 m 16, ~, <1 25,1 11,23.24.(l1oW 7.73 O' 27,3.'. t2.02 j ,2.., h' '.10...,. 'O, <0,1., J..4 '.OO... ', 30,6., ~. Állig 17,' '.' n,l 1727 I ,7 I,., '.' I 57,4 I 37,4 I

11 Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnányzat Közgyűlésének Város fejlesztési Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. KIVONAT a Városfejlesztési Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság március 9i nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: SzennYYÍztisztítótelep álhll kibocsátott szennyezés csökkentése ( ) VKMB határozata 7 igen egyhangú szavazattal Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfcjlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága az alábbi határozat elfogadását javasolja a közgyűlésnek: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv (I) bek. c) pontja szerijlt biztosított felterjesztési jogával élve kezdeményezi a Magyar Köztársaság Kormányánál a felszíni vizek védelmének szabályairól szóló 220/2004. (Vll.21.) Karm. rendelet vízszennyezési bírságra vonatkozó rendelkezésének módosítását arra vonatkozóan, hogy azon önkormányzatok esetében, amelyek a türelmi idő lejárta előtt elkezdik a szennyvíztisztítótelep megfelelő átépítését, a türelmi idő meghosszabbítható legyen. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: március 31. Kmf. Dr. Ferenczi Attila s.k. elnök 1>0~ \ A kivonat hiteléül: Bondárné Viczián Anikó \ Bizottsági titkár

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.!kt. sz.: IV. 383-12010. Előadó: Vass Csaba Mell.: pályázat elutasítás indokai, koncepcionális javaslat Hiv. sz.: Postacím:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: III. 84812011. Előadó: Rita Mell.: 2 db Hiv. sz.: Liptákné Szarvas Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax:

Részletesebben

É Ó ő ü ó ő Í ü ő ü Í ó Ú ő ó ü ő ő ű ő ó Ö ü É É É É ó ó ü ü ő ü ű ü ó ó ű ű ó ő ó ő ü ő ő ü ó ü ó ő ő ő ű ü ő ü ü ő Ú ó ő ü ó ő ő ü ő ó Ü ő ó ő ő ó ő Ú ő ó ő ó ő ó ó ő ü ó Í Íő ő ü ő É ő ü ó ü ű Á ü

Részletesebben

BÖd",sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLf,sÉNEK. GAZfJASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba, SzentIstván tér 7.

BÖd,sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLf,sÉNEK. GAZfJASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba, SzentIstván tér 7. BÖd"sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLfsÉNEK GAZfJASÁGI KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba SzentIstván tér 7. Ikt. sz.: IV 377/2008. Előadó: Múrlon László Mell: J db NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

Részletesebben

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Ikt. SZ.: IV. 837-2/2011. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Előadó: Csizmadia Bernadett, Gál Gabriella Mell.: - Hiv. sz:- Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66)

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! i BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lk!. sz.: ly. 713-3 /2011. Előadó: Gál Gabriella Mell.: 8112011. (XI. 24.) sz. KKT határozat kivonata Hiv. SZ:- Postacím:

Részletesebben

NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: A Jaminai Közösségi Ház működtetése

NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: A Jaminai Közösségi Ház működtetése BÉKÉSCSABA MEGYEl JOGÚ VÁROS POLCÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. lkt. sz.: 162512010. Ügyintéző: Mell.: Hiv. sz: Koszecz Andrea Postacím: 5601 Pf 1I2. Telefon: (66) 523-SOl Telefax: (66) 523-S04

Részletesebben

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! Tárgy: Egyes közoktatási intézmények

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal egyszerű többséget igényel! Tárgy: Egyes közoktatási intézmények BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ V.ÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:v. 53512011. Előadó: dr. Urbán-Zsilák K., dr. Komán Agnes Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-803

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lkt. sz.: Vl 569-412015.; Vl 706-512015. Előadó: dr. Bacsáné, Fazekas István,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent Istvim tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent Istvim tér 7. BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS POLcARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent Istvim tér 7. lk!. sz.: l 21512010. Előadó: dr. László Jenő Mell.: J db megállapodás, 2 db véleli (ljánlal Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. Ik/.s

Részletesebben

ő ü ő ü ő ü ő Ő ü ő ú ő ű ü ú ő ű ű ű ú ű ő ő ő ő ő Ó Á Á ő ő ő ő ő ő ő ő Ó Ó ü ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ü ü ü ü ü ő Á ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ő ü ő ő ő ü ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ü É ü ő É ű ő ű

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

ő Á ő ú ü í ó ü ó É ú í ő í ü ő ü ü ő ő ó í í í ő ű ö ó ö ö őű ő ö í í ó í ö ő ü ű ö ő í ó ő ö í ó ő ő í ű ő ó Á É É ó ú í ö ó ö ő í í í ó öí ó í í í í ö ó ó í í í ő ű ő í í ő íí ő í ö í í íí íó óö ü í

Részletesebben

ö É Ö Á ö É ö Á É ő ü É Á ú Ő Ö ü ö ó Ö ő ü ö ó Ü ő ű ő ű ő Á ő ő ő ó ő ő ö ö ö ö ő ü í ő ü ö ú ő ö ó ő ö ő ő ő í ő ő ü ú ö őí ö ő ü ö ő ö ö ö ö ö í ö Ö ő ü ó ó ü ü í ö ű ö ö ő ö ű ö ő ő ő ö ő ö ő ő ü

Részletesebben

ö Ö ő ü ő ö ü ö ó Ö ő ó í ó ó ü ő ü ö ő ő ő ő ő ő ő ö í ő ő ő í ö ő ö ő É í ő ó ő í ö ö ö ö ő ő ö ő ő ő í í í ü ő í ó ő ő ö í ő ő ö ö ő ú ü ő ő ő ő ó ö Ö ő ő ó ö ő ó ö Ü ő ó ö ü ü Á ü ő ó ö í ö í ő ó ő

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEl JOGÚ V.4ROS POLGÁRMESTERÉTŐl Békéscsaba, Szent István tér 7. lkl. sz.: f.l36/2008. Elóado: Mell.: Hiv. sz.: () 1.~ Postacím: 5601 Pf 112. Telefon. (66) 523-801 Telefax: (66) 523-80~ E-mail:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Ik/. s:.. VI. 1077-1612009. POLGÁRMESTERÉTÖL. NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Ik/. s:.. VI. 1077-1612009. POLGÁRMESTERÉTÖL. NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-80/ BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Ik/. s:.. VI. 1077-1612009. POLGÁRMESTERÉTÖL Ügy/méza: Kiss Gabriel/a Békéscsaba, Szem István té,. 7. Mell.: lnté:::mények 2009.

Részletesebben

Stratégiai-Fejlesztési Osztály Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Önkormányzati Közbeszerzési Döntéshozó Bizottság.

Stratégiai-Fejlesztési Osztály Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Önkormányzati Közbeszerzési Döntéshozó Bizottság. Ikt. SZ.: IV. 202/2010. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István fér 7. Elóadó: Upták Margit Mell.: I db Hiv. sz: Postacim: 5601 Pf 112. Telefo,,: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és jj f Pénzügyi Bizottsága Postacím: 5601 Pf. 112. Telefon: (66) 452-252/1211 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:

Részletesebben

É ő Ü ő ő ű É ő ő ű É Ó Ö Ó Ó Ó ő É É ő Ü É Ü É ő Ü É ő Ü ő É ő ű ő ű ő Ó Ú Ú É É É Ú É ő É É Ü Ü ő ő ő ű Ü ő É É ő Ü ő ő É É Ú Ü ő Ú Ü Ó ő ű Ú ő ő Ú Ú ő ő ű ű ű ű É ő ű ű ő ű ű ő ő Ú ő ő ő ő ő Ú ű É ű

Részletesebben

ó ó ö ü ó ó É É ó ó ó ö ü ó ó ű É É ó óé ó Ü ó ó ö ó ó ö ó ó ü ö Ü ó ö ó Ü ü ó ú ű É É ü ú ó Ü ó ű ö ó Ü ú ű ö ó ú ó ó ó ö ó ü ü ú ó ó Ü ó ó ú ó ó ú ü ó ó ó ó ó ó Í ó Í ó ó ó ó ó ó ó ü ú ó ú ü ó ó ú ú

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Bekéscsaba, Szent istván fér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Bekéscsaba, Szent istván fér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Bekéscsaba, Szent istván fér 7. lk!. sz.: V122512010. Előadó: Petrovszki Zoltán Mell.: közgyülési halározal Körös Vo/án Zn. levele l-liv. sz: Pos1acím: 5601

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

ő ü ő ő ü ü ő ő ő ó ó ó í ó ő ü Ö ő ü ú ó ó Á ó ő ő ő í ő ő ő ó ó ő ú ü ő ő ő ő ő ü ü ó í ó ó ő ü ő í ó í ó í ő ú ő ó ü ő ó í ó ó ú ő ü ű ó ő ő ő Ö ő ő ó Ö ó í ő ő ó í ó ő ő ó ó ő ő ő ő í ó ó ó ő ő ü ó

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ VAROS BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ VAROS TANAcSNOMTÓL Békéscsaba, Szent istván tér 7. Ik/. sz.: XI. 79512010. Előadó: Mell.: - Uhrin Nándorné Postacím: 5601 Pf 112. Telefoll: (66) 523-807 NYJLVANOS ÜLÉS napirendje

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2011. december 15 én tartandó

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333. 2011. december 15 én tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. : (85) 550-333 Sorszám: 6. Ügyiratszám: 1087/2011 E LŐTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011.

Részletesebben

ö ü ö ú ú ö Á Ú ü ö ö ü ű É ú ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ö ű ú ü ö ü ü ű ö ö ö ö ö ö ö ü ö ű ű ú ö ü ö ö ö ű ö ű ö ö ü ú ü ö ü ö ü ü ö ö ö ö ö ü ö ű ü ö ö ű ö ö ö ö ü ú É ö ö ö ö ö ö ö ú ú ö ö ö ö ö ö ú ú ú ú

Részletesebben

ő Ó Ö ü í Ó í ő í ő Í Ő É Ü ó ó ő ő ó í ó ó í ü í Í É É í ó í ü ű ó í í ú ő ű ó ó ó ó í í ó ő í ő ó í ő í ó ü í ó ú ü ű ő ü í ü ű ő ő í ó ő ő ő ü ű í ó ő í ü ő ú í Í í ő ő ő ő ő ő ó ü ü í ó ő ó ő ő í ü

Részletesebben

ö ő Ü ő ö ő ö ö ö ő ö ű ö ű ö ő ű Á ő Ó ö ő ű ő ö ő ö Ü ö ö ő ő ö ő Ö ő ö ö ő Ú ö ö ö ű ő ő ő ő ö ö ö ő ő ö ő ő ő ő ő ő ÍÓ ö ő Á ő ö Ö ÖÜ ő ö ő ő ő ö É ö ö ő ő ö Í Ó ö ö ö Ű ő ö ő ö ö ő ő ö ö ö ö ö Ö ö

Részletesebben

Á ö ü ö ü ü ö ö ü ő ü ö ö ő ő ő ű ő ö ö ő ü ő Á ő ö ö ő ö ű ü ő ő ö ö ö ő ö ü ö ü ö ö ű ő ő ü ü ü ő ő ö ű ö ű ö ö ű ö ő ű ö ű Ö Ő ö ő ő Ö ő ő ö Ó Ü ő ö ü ö ő ű Í ü Á ö ő ő ö ő ö Ö ő ő ö ő Ö Ö ű Ú ü ö ö

Részletesebben

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az alábbi határozati javaslat elfogadására.

Kérem a tisztelt Képviselő-testületet az alábbi határozati javaslat elfogadására. 'írós X, kerület Kőbányai t Képviselő-testület ülése Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere JÁJSZS^/ U> /< Q \Q Tisztelt Képviselő-testület! BudapeM,, Tárgy: Javaslat a Vagyongazdálkodási

Részletesebben

ú Á ö ü ö ú ű ü ü ö ö ű ö ö ö ü ö ü ö ű ü ö ú ú ü ü ü ú ö ö ö ű ű ü ú ű ü ö ö Á ö ü ű ö ö ü ö ü ö ö ü ö ö ü ö ö ö Á ü ú ö ö ü ö ö ö ú ö ü ö ö ú ú ü ö ű ö ö ö úö ö ö ö ö ö ű ö ú ö ö ö ü ü ö ú ö ö ú ö ö

Részletesebben

Békéscsaba, Szent istván tér 7.

Békéscsaba, Szent istván tér 7. BÉKÉSCSABA lviegyel JOGÚ VAROS POLGAR1l1ESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent istván tér 7. Ikt. sz.: fv. 72212013. Eldado: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.:ldh Hiv. sz.:- Postacím: 5601 ri J 12. Telefon : (66) 5:!3-

Részletesebben

Ó ő ü ő ú É ő ő ú ő ő ű ő ú ő ő ő Í Í ő ő ő ü ü ő Í ű ő ő ő ő Ű É É ő ü É ő ű ő ü ő ő ő ő ő ü Í ő ő ő ü ü ő É ő ü ü ű ő ő ü ü ű ű ő ő ü ő ő ő ő ü ü ő ü ü ő ő ő ő ő Í ő ű ő ő ő ő ő ő ü ü ü ű ő ő ő ő ő ő

Részletesebben

Ipari eredetű nyári túlterhelés a Debreceni Szennyvíztisztító Telepen.

Ipari eredetű nyári túlterhelés a Debreceni Szennyvíztisztító Telepen. Ipari eredetű nyári túlterhelés a Debreceni Szennyvíztisztító Telepen. Bevezetés A csemegekukorica feldolgozásának időszakában a debreceni szennyvíztelepen a korábbi években kezelhetetlen iszapduzzadás

Részletesebben

ö í Ü ö Ö ö ű ö ű ö í ű ó ö ó ö Ö ó ü í ó ó ó ö ö ö ó ó ó ö í ó ó ó ö ö ö ö ö í ö ó ö í ö ö ű ö ű ö í í í í ü ü í ó ö ö ü ú ü ö ö ö ó ü ö ű ö ö ü ó ö ú ö ű ö í ú í ó ö í ó ö í ö ű ö ű ö í í í ó ö ö Ö Ö

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Békéscsaba, Szent István tér 7.

POLGÁRMESTERE. Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV-JI3812007 Előadó: BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Mell.: módosított POLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. közbeszerzési szabályzat, bizottsági döntések Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf Il2.

Részletesebben

Á Á Á Á Ü ű Ü ö ű Ö ó ó ó ó Í ö Í ö ű ö ó ó ó Ö Í ó ó ó ó ó ó ó ö ó ö ö ó ö ó ö Ú Ö ó Í ö Í Íó Í ó Á Á ö ű ű ö É ü ű ó É ó ű ó ű ü É ó ó ó Ü É ó ó ö ó Í ü ö ö ö ü ó Ü ö ó ó É ü ö ö ó ü ű ó ü ö ó ó ö É

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. május 21-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság

Részletesebben

ú ü Ü ó í Í í ű ő ő í í í ű ő ó ő ő ő ő ú ő ő í í ó ó ó ó ű ő ő í í ű ü ő ó ő ő ő ó í ő ő ő í ő í ó ü Íí ő ü ű ő ó ő í ő ő ő ó ű ó ó ű ő ő ő ű í ő ú ő ü ó ó ő ó ű ő Ó ü ó ő ű ű ű ő ó ű ő ű ő í ó ű ő ő

Részletesebben

ú ú ü ű ü ü ú ú ü ű ü ü ú ú ü ü Í ű ű ü ü ü É ú ü ü ü ú ú ú ü ú ű ü ú ü ü Í ü ű ü ü ü Á ű ú ú ü ú Í ü ú Í ú ü ü Í ű Í ü ü É ü ü ü ú ü ü ü ü Í ú ü ű Á ü ü ú ú ü Í ü ű Í ú ú ü ü ü ú ü ű ú ú Á Í Í ú Í Í Í

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:vi.3604/2004 Előadó:Erdei József Mell.:4 db. Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS TANÁCSNOKA. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS TANÁCSNOKA. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS TANÁCSNOKA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ik!. sz.: 1II395-fO/2007. Előadó: dr. Pusztai Kincső Mell.: Nyilatkozat Bizottsági határozat Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66)

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag. RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Kramlik Kornélia műsz. es. Előterjesztő:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikl.sz.:5/200S. Véleményező: Gazd:lsligi, Költségvetési és Pénzüg)'i Bizotts:íg Előterjesztés NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshoz:lt:tl

Részletesebben

Ó ő Á ú ő ő ő ő ű ű ő É ű ő ő ű Á Ó Ó ú Á Ú Ó Ú ű ő ő ú ú ú ő ő ő ú ű ő ű űú ő ő ú ű ő ő ő Ü Ü ő ő ő ú ő Ú ő ú ő ű ő ú ű ú ő ő ő ű ő ű ő ő ő ú Ú őúő Ó Ó ú ő ő ő ő ő ú ő ú ő ő ú ő ő ő ő ű ő ő ú É Ü ú ú

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ALPOLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szem /sn 1 ál1 tér 7. lkl. sz.: l. S47/2009. Előadó: Opallszki Za/tán Mell.: / db megállapodás Hiv. sz.: PosWCÍm: 5601 Pf l l 2. TelejolI: (66)

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 27. számú jegyzőkönyve (2013. NOVEMBER 20.) Rendeletek: 12/2013. 13/2013. (XI. 25.) ÖR. Határozatok: 173/2013. 179/2013. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 27. számú jegyzőkönyve (2013. NOVEMBER 20.) Rendeletek: 12/2013. 13/2013. (XI. 25.) ÖR. Határozatok: 173/2013. 179/2013. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 27. számú jegyzőkönyve (2013. NOVEMBER 20.) Rendeletek: 12/2013. 13/2013. (XI. 25.) ÖR. Határozatok: 173/2013. 179/2013. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 109 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2014. szeptember 11-én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt

Részletesebben

ő ő Í ű ő ő ű ő ő ű ő ő É Á ű ő ű ő ő ő ü Á ü ő ű ő ő ő ü ü ő ű ő ő ü ő ú ő ő ő ű ü ő ü ő ü ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ü ő ő ő ő ű ü ű Í Í ő ü ő Í ü ő ü ő ü ü ü ő ü ű ő ü ü ü ü ü ü ü ő ú ü ő ű ő ő ü ü ü ő ő ő

Részletesebben

ö Ö ő ü ő ö ü ö ő ü ö ö ö ó ü ő ü ö ő ő ő ő ő ő ő í ő ó ő ő ü ö ö ö ő í ö ó ő í ó ő ö í ő í ő ó ő ő ö ő í ő ó ö ö ö ö ő ő ő ö í ő í ő ő í ő í ő í ó ő ö ö ő ü ú ö Ö ő ö ö ö í ő ő ó ö ö Ö ő ü ö ö ó ó ő ó

Részletesebben

Ü ő ő Á ű ő ő ő ő ő É Á ű ő ű ű ő ű ű ő ű ő ű É ő ő ő ő ű ő ő ő ő ű ő ű É ő ű ű ő ő ű ű ő Ü ő ű ő ű ő ű ű ű ő ű É ő Ú ű ű ő ű ő Á É Á Ú Ú Ú ő ő ő ű ű ő ő ő Ú ő ő ő ő ő ő ű ő ő ő É ő ő ő ő ő Ú ű ű ő ű ő

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 130. 8500 PÁPA, Fő utca 12. Tel.: 89/324-585 Fax.: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 130. 8500 PÁPA, Fő utca 12. Tel.: 89/324-585 Fax.: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 130. 8500 PÁPA, Fő utca 12. Tel.: 89/324-585 Fax.: 89/515-083 E-mail: polgarmester@papa.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselőtestület 2009. november 26-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a környezet

Részletesebben

ö é Ö ó ő ü ő ö é ü ö é Ö é ő ü é ü ö ö ö ó ü ü é é Ő ü é ö ó ö ö é é Á ó é é ő ó é é ő ő é é é ő ő é ő ü ő ő é é ú ő ő ó é é ő ő ő ö ő é ő ő ó é ö ö ő é ő é é Ő í é ő ő ő é é ő í ó ő é ő ü é é ú ö é ö

Részletesebben

É ő ő ő ő ő Ú É ő É ő É ű ű ő É ő ő Ó É Ú ű É ű ű Ó Ó ű ű ő ű ő É ő ő É Ü É ő ő ő ő ő ű ő Ú Ú É É ő ő ő ő Ú ű Ú Ü ő ő É ű É ő ő ő Ú ű ő ő É É É ő ő ő Ú É ő ő É Ö É Ű É Ú Ó ő ű ő Ü ű ő ő É ő É ő ő ő É ő

Részletesebben

Pannon-Connection Bt. Víz és Környezet Mérnökiroda 9023 Győr, Álmos u. 2. Tel. fax: 96-411-009 E-mail: pc@rovacsgabor.axelero.

Pannon-Connection Bt. Víz és Környezet Mérnökiroda 9023 Győr, Álmos u. 2. Tel. fax: 96-411-009 E-mail: pc@rovacsgabor.axelero. Pannon-Connection Bt. Víz és Környezet Mérnökiroda 9023 Győr, Álmos u. 2. Tel. fax: 96-411-009 E-mail: pc@rovacsgabor.axelero.net Megbízó: Tárkány Község Önkormányzata, 2945 Tárkány, Fő u. 144. Terv megnevezése:

Részletesebben

ö É ő ő ö Ö ő ő ö ő ő É őő ő ű ő ő ö ö ö ú ő Ó É É Í ő ő ö ő ö É ö Ü Í ű ő Ü ő ő ö ö ű ö ő ö ö ö ö ő ú ö ü ő ő ő ő ü ő ú ú ü ő ö ő ő ő ö Ó É ő ő ú Í őő ő ö É ö ő ö ő ő ö ő ö ő ö ő ö ú ö ö ö ő ő ő ő ő ö

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. Ikt. sz.: IV. 457/2013. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: l db Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

ő ü ő ő ő í ő ü í ü Á ő ő ő ű ő ő ő ő ő ő Ó Ó Ö ő ü ő ű ú ü ő ú ü ő ű ű ú ű ő í ő ű ő í ü Ő ő Ö Ö í ő ü ő ő ű ú ú í ú Ö ő Ö ő ü ő Ö í ú ő ú ü ő ű ű ú ő ú ő í ű ő í ü ő ő Ö Ö ő ő Ö Ö ő ű ú ú í ú Ö ő Ö ő

Részletesebben

irományszám : Érkezett: 2016 MÁJ 19.

irományszám : Érkezett: 2016 MÁJ 19. irománszám : rszágg űlés Hivatala Az rszággűlés Kulturális bizottsága Érkezett: 2016 MÁJ 19. Részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat Kövér László úr, az rszággűlés elnöke részére Tisztelt Elnök

Részletesebben