SAJTÓKÖZLEMÉNY VILÁGVERŐ STATISZTIKÁKKAL ÉRKEZIK AZ ÚJ FORD FOCUS ELECTRIC!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SAJTÓKÖZLEMÉNY VILÁGVERŐ STATISZTIKÁKKAL ÉRKEZIK AZ ÚJ FORD FOCUS ELECTRIC!"

Átírás

1 SAJTÓKÖZLEMÉNY VILÁGVERŐ STATISZTIKÁKKAL ÉRKEZIK AZ ÚJ FORD FOCUS ELECTRIC! A várakozások szerint a Focus Electric modell lesz az első olyan, teljesen elektromos üzemű, ötszemélyes gépkocsi, amely 2,35 l/100km-nek megfelelő üzemanyagfogyasztást ér el, egyben első, gyorstöltési lehetőséget biztosító, tisztán elektromos üzemű jármű: akkumulátor-csomagja 240 voltos aljzatról fele annyi idő alatt tölthető fel, mint a Nissan Leaf. Mindezen felül a Focus Electric modellhez kifejlesztett, speciális MyFord Touch SYNC kommunikációs technológia révén a vezető könnyedén kiterjesztheti az autó hatótávolságát. A MyFord Mobile okostelefonos alkalmazás, illetve webportál segítségével, az ezeken keresztül elérhető, innovatív és gazdaságos töltési megoldások révén az ügyfelek megfelezhetik elektromos energia költségeiket. A vadonatúj, benzinmentes Ford Focus Electric a márka legelső, teljes egészében elektromos üzemű személygépkocsija a Ford népszerű kompaktjának olyan, nulla CO2- kibocsátású kivitele, amely öt személynek kínál férőhelyet, és a várakozások szerint elsőként ér el a 2,35 l/100km-nek megfelelő energia-fogyasztást. A Focus Electric a Ford megújult modellkínálatának zászlóshajója: azé a modellcsaládé, amelynek egyharmada 2012-re legfeljebb 5,9 l üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, összhangban a vállalat azon ígéretével, hogy a gazdaságos közlekedésre vágyó ügyfeleknek megadják a választás lehetőségét. A Focus Electric emellett a teljesen elektromos üzemű személygépkocsik közül elsőként alkalmaz olyan, gyorstöltési technológiát, amelynek révén akkumulátorai 3-4 órán belül (azaz a Nissan Leafnél kétszer gyorsabban) teljesen feltölthetők. Ezzel a technológiával a felhasználók naponta többször is feltölthetik autójukat, és ezzel gyakorlatilag megkétszerezhetik annak napi hatótávolságát.

2 A Focus Electric innovatív, gyorsabb töltési technológiája révén az ügyfelek pénzt takaríthatnak meg, és sokoldalúbban használhatják járművüket a sűrű, programokkal zsúfolt napokon azáltal, hogy a városi forgalomban két tennivaló között rátöltenek autójuk akkumulátorára. magyarázza Sherif Marakby, a Ford elektromos hajtástechnológiai programjának igazgatója. Nagy örömünkre szolgál, hogy a Focus Electric ekvivalens üzemanyag-fogyasztása eléri a 2,35 l/100km-nek megfelelő energiafogyasztást. Ez az eredmény kiválóan jelképezi a Ford átalakult modellkínálatát, amelynek számos tagja kínál kategóriaelső üzemanyag-fogyasztási értékeket. A Ford húsz éve kutatja és fejleszti az elektromos üzemű járművek hardver- és szoftvertechnológiáját, így a Focus Electric kialakításában és szerkezetében kiforrott járműnek tekinthető. A Ford hozzávetőlegesen 500, nevére bejegyzett szabadalmat, valamint további több száz, szabadalmi bejegyzés alatt álló technológiát alkalmazott az új Focus Electric, valamint egyéb, részben vagy teljesen elektromos üzemű gépjárművek fejlesztése és gyártása során. Észak-Amerikában a reménybeli ügyfelek idén november óta adhatják le megrendelésüket a 2012-es modellévi Focus Electric modellre a Kalifornia, New York és New Jersey államokban működő, az elektromos üzemű modellek értékesítésének speciális követelményeit teljesítő márkakereskedésekben során, a gyártás felfuttatásával párhuzamosan a Focus Electric további 15 piacon válik elérhetővé, és az év végén a tervek szerint megérkezik Európába is. A Focus Electric a Ford azon ígéretének megtestesítője, hogy olyan járműveket bocsássanak forgalomba, amelyek takarékos üzemük mellett változatlan menetteljesítményeket, praktikus alkalmasságot és élvezetes vezethetőséget kínálnak. Habár a modell hivatalos hatótávolságát, illetve ekvivalens üzemanyag-fogyasztását még nem véglegesítették, a Focus Electric a várakozások szerint felveszi a versenyt a hozzá hasonló, teljesen elektromos üzemű modellekkel. A Focus Electric tervezése során ügyeltünk arra, hogy a modell ugyanazt a menetdinamikát és vezetési minőséget nyújtsa, amelyet ügyfeleink a hagyományos Ford Focustól megszokhattak. árulja el Eric Kuehn, a Focus Electric program főmérnöke. A modell ugyanazokat a prémium komponenseket és funkciókat kínálja, mint benzinmotoros társai, ugyanakkor határozottan gazdaságos, és semmihez sem fogható vezetési élményt biztosít.

3 Minőségi akkumulátor A Focus Electric energia-ellátásáról egy fejlett lítium-ion akkumulátor-rendszer gondoskodik; a nagyobb, összetettebb szerkezetű rendszer optimális hőháztartását egy modern, aktív vízhűtő/-fűtő kör biztosítja. Az aktív vízhűtő/-fűtő rendszer optimális hőmérsékletűre hűtött vagy felmelegített hűtőfolyadékot keringtet az akkumulátor-rendszerben. A hűtő-/fűtőkör a környezeti körülményektől függetlenül temperálja a rendszert. A rendszerben keringő folyadék nagy melegben elnyeli a felhevülő akkumulátorok hőjét, azt a hűtőn keresztül leadja a környezetnek, majd ismét alacsony hőmérsékletű hűtőközegként lép vissza a körbe. Hidegben ezzel szemben a rendszer a körben keringő folyadékot felmelegítve biztosítja az akkumulátorok hatékony töltéséhez, illetve a szükséges üzemi energialeadáshoz optimális üzemi hőmérséklet fokozatos elérését. A Ford az 1980-as évek óta fejleszti és teszteli a rendszerben működő akkumulátorokat, amelyek tartóssága és megbízhatósága a márka elektromos átállási programjának meghatározó oszlopa. A vállalat a mai napig mintegy 43 millió akkumulátorcellát tesztelt, illetve használt fel piaci forgalomban üzemelő járművekben, és ezek közül mindössze 5 cella esetében dokumentáltak rendellenességeket. Plug and play a megtakarításokért A fogyasztás még a viszonylag stabil üzemanyag-árak mellett is a legfontosabb szempont az új autót vásárló ügyfelek körében. A Ford által idén ősszel, az USA 36 városában végzett felmérés szerint a vásárlók csaknem 45 százaléka mindenekelőtt az üzemanyag-fogyasztás alapján dönt új autójáról. A második legfontosabb tényező a formaterv: a felmérésben résztvevők mindössze 16 százaléka választott új autót a dizájn alapján. Rendkívül takarékos üzeme egyedülállóvá teszi a Focus Electric modellt a piacon: 128 km távolságon például a kalkulációk szerint 1000 Ft alatt marad a modell üzemeltetési költsége, míg egy hasonló, de 7,8 l/100km átlagfogyasztású modell esetében az azonos távolságra eső üzemeltetési költség megközelítheti a 4000 Ft-ot. A modellhez a Microsoft által kifejlesztett, különleges, egyszerűen használható töltőrendszer révén az Egyesült Államokbeli ügyfelek könnyedén tölthetik fel autójuk akkumulátorát olcsóbb tarifájú elektromos árammal, a rendszer bevezetését Európában is tervezik. Az optimalizált töltési megoldás segítségével elkerülhetők a felesleges kiadások. A jövőben az ilyen, intelligens töltési gyakorlatok alkalmazásával az energiaszolgáltató cégek pontosabban felmérhetik és tervezhetik az elektromos autók töltésének betudható, plusz hálózati terhelést.

4 A Focus Electric az első olyan, teljesen elektromos üzemű személygépkocsi a piacon, amely gyorsabb töltési technológiát alkalmaz. A modell akkumulátor-csomagja egy 240 voltos töltőponton 3-4 óra alatt (azaz a Nissan Leafnél kétszer gyorsabban) teljesen feltölthető. Amerikában a Ford és a SunPower Corp. közösen egy olyan, háztetőn elhelyezhető napelem-rendszert kínál, amely lehetővé teszi, hogy a Focus Electric vásárlói tiszta, megújuló forrásból származó elektromos energiával töltsék fel járművük akkumulátorát. Az autón kialakított praktikusan a bal első kerékdobon elhelyezett töltőaljzat körüli fénykör a töltőkábel csatlakozását követően kétszer felvillan. Ezt követően a fénykör négy részre osztva, negyedenként felgyulladva jelzi a töltés szintjét: a fénykör minden negyede az akkumulátor teljes töltöttségi szintjének 25 százalékát képviseli. A folyamatban lévő töltést villogó körcikkek, az aktuálisan elért töltöttségi szintet folyamatosan világító körnegyedek jelzik. Ha az akkumulátor teljesen feltöltött, az egész fénykör folyamatosan világít. Takarékosabb üzemeltetést, kisebb fogyasztást eredményező technológia A Focus Electric MyFord Touch SYNC vezetőtájékoztató rendszerét kifejezetten a villanyautó-tulajdonosok speciális igényeit figyelembe véve fejlesztették ki. A rendszer az üzemeltetéshez szükséges alapvető adatokat például az akkumulátor töltöttségi szintjét jeleníti meg, MyView funkciója révén pedig a felhasználó további járműadatokhoz is hozzáfér, így megtekintheti a jármű hatótávolságát potenciálisan befolyásoló fedélzeti rendszerek, például a légkondicionáló elektromos energiafogyasztását. A vezető a MyFord Touch térképes navigációs rendszerben megadhatja tervezett úti célját, beleértve a töltőpontokat, és a rendszer tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogy hogyan érheti el az ehhez szükséges hatótávolságot illetve jelzi, ha a tervezett útvonalat módosítani kell. A fedélzeti navigációs rendszer a takarékos vezetési jellemzőket figyelembe véve egy gazdaságos útvonal-verziót (EcoRoute) is kidolgoz. A Focus Electric új generációs, EcoGuide takarékossági oktató funkcióval felvértezett SmartGauge rendszere a műszerfali kijelzőn megjelenített kék pillangókkal jelzi, hogy a vezető mennyivel lépheti túl a betervezett töltőpontig mért távolságot. Minél több pillangó látható a képernyőn, annál nagyobb tartalékkal érheti el az autó a célállomást. A kijelzőről minden út végén leolvasható a megtett távolság, a regeneratív fékrendszer alkalmazásával nyert hatótávolság, a felhasznált energiamennyiség, valamint a benzinüzemre vetített, ekvivalens megtakarítás mértéke.

5 Távvezérlés A Focus Electric tulajdonosai a távolból is folyamatosan kapcsolatot tarthatnak autójukkal, hála a Ford által kifejlesztett MyFord Mobile mobiltelefonos alkalmazásnak. A MyFord Mobile alkalmazás okostelefonon vagy internetes felületen keresztül a következő funkciókat biztosítja: azonnali jármű állapotjelentés lekérése alapvető funkciók távvezérelt végrehajtása a töltöttségi szint és az aktuális hatótávolság lekérdezése töltés szükségességére, illetve a töltési folyamat végére figyelmeztető riasztások fogadása a töltési beállítások átprogramozása, járműadatok elemzési céllal történő letöltése töltőállomások keresése, útvonaltervezés a kiválasztott állomáshoz A szolgáltatás révén a felhasználók a hálózati energia segítségével fűthetik fel vagy hűthetik le a töltőre csatlakoztatott autó utasterét ezt nevezik előzetes klimatizálásnak. Nyáron például este beprogramozhatják az autót, hogy a rendszer másnap reggel, adott időre teljesen feltöltse az akkumulátorokat, valamint adott hőmérsékletűre hűtse az utasteret. A MyFord Mobile a MapQuest rendszerrel együttműködve képes (a SYNC szolgáltatásokon keresztül) a töltőállomásokra és egyéb érdekes helyszínekre vonatkozó információkat a Focus Electric rendelkezésére bocsátani. A fedélzeti, térképes navigációs rendszer részletes útbaigazítást biztosít a vezetőnek, aki a SYNC szolgáltatásokhoz csatlakozva közvetlenül és egyszerűen letöltheti a töltőállomásokra vonatkozó, aktuális adatokat a Focus Electric fedélzeti rendszerébe. Élvezetes vezethetőség A Focus Electric nem csupán kivételesen gazdaságos és megbízható, de hamisítatlan vezetési élményt is nyújt. A teljesen elektromos erőforrás és az egyfokozatú erőátvitel közvetlen, robbanékony gázreakciókat és finom gyorsítóképességet biztosít; a jármű várható végsebessége 136 km/óra. A Focus Electric javarészt hasonló kormány- és fékérzetet, valamint vezethetőséget mutat, mint az alapját képező, belső égésű motorral szerelt, agilis és sportos, ötajtós Focus modell. Ugyanakkor a benzin- vagy dízelmotor hiánya és a típus kiváló aerodinamikai jellemzői együttesen kivételesen csendes, komfortos utazást biztosítanak.

6 A Focus Electric egy sor biztonsági és vagyonvédelmi funkciót kínál alapáron, beleértve a hat légzsákot, az elektronikus kipörgésgátlót, illetve a MyKey funkciót (az észak-amerikai piacon). A Focus Electric az első olyan személygépkocsi a világon, amelynek utasterét 100 százalékban fenntartható, tiszta technológiák felhasználásával alakították ki, beleértve az újrahasznosított műanyag palackokból előállított REPREVE szövetből készített üléskárpitokat A Ford Focus Electric észak-amerikai kivitele ezeken kívül alapfelszerelésként kínálja a 15 küllős, 17 collos könnyűfém keréktárcsákat, a 60/40 osztott hátsó üléspadot, a nyomógombos indítást, az AM/FM/CD/MP3 funkcionalitású, 9 hangszórós Sony audiorendszert, SiriusXM műholdas rádióvevővel és HD Radio funkcióval. Szintén alapfelszerelés a hároméves, ingyenes előfizetés a SYNC szolgáltatás-csomagra, amely a legkülönfélébb információk (pl. forgalom, hírek, sport, időjárás, horoszkóp, tőzsde és moziműsor) mellett üzleti kereső funkciót, valamint részletes útbaigazítást is kínál. Az észak-amerikai piacon értékesített, benzin- és villanymotoros Ford Focus modelleket a Ford Michigan állambeli Wayne városában működő összeszerelő üzemében gyártják, mégpedig részben az állam egyik legnagyobb naperőművéből származó energia felhasználásával. # # # További információ: Varga Zsombor Tel:

Természetjáró modell

Természetjáró modell plusz egy dimenzió Kategóriák felett Olyan korban élünk, amelyben minden perc számít. Mindenhol. Az utazás sem kivétel. A Suzuki SX4 a gyors, hétköznapi utazást dinamikus, kirobbanó teljesítménnyel képes

Részletesebben

OPEL MOVANO Személyszállítók

OPEL MOVANO Személyszállítók OPEL MOVANO Személyszállítók Opel Movano Kombi és Busz. A legértékesebb rakomány szállítására. Kicsik és nagyok, öregek és fiatalok, sportcsapatok és szállodai vendégek, diákok és projektcsapatok bárkiről

Részletesebben

KAROSSZÉRIA FÉNYEZÉSE ÉS ÜLÉSKÁRPITOK MŰSZAKI ADATOK MÉRETEK MOTOR

KAROSSZÉRIA FÉNYEZÉSE ÉS ÜLÉSKÁRPITOK MŰSZAKI ADATOK MÉRETEK MOTOR MOTOR MŰSZAKI ADATOK Típus K-1.2 (benzin) ϒ -1.4 (benzin) U-1.4 Kis teljesítményű (dízel) U-1.4 Nagy teljesítményű (dízel) Hengerűrtartalom (cm 3 ) 1248 1396 1396 Furat x löket (mm) 71 x 78.8 77 x 74.99

Részletesebben

Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról.

Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról. CITROËN DS4 Fedezze fel a Citroën DS4- et rövid klippünk segítségével, melyet az alábbi QR kód leolvasásával pillanatok alatt elérhet okostelefonjáról. Csábítás Rafinéria Stílus Citroën DS4 Igazi

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA

SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA SAJTÓKÖZLEMÉNY AZ ÚJ FOCUS ECONETIC EURÓPA LEGTAKARÉKOSABB KOMPAKT AUTÓJA A végső típusbizonyítványt az idei év végén megkapó új Focus ECOnetic, amely várhatóan a jövő év elején érkezik a hazai márkakereskedésekbe

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG!

SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! SAJTÓKÖZLEMÉNY HÁROM ELEKTROMOS FORD MODELL ÉRKEZIK EURÓPÁBA 2014-IG! Egy, a Ford által támogatott felmérés szerint az európai autósok többsége aggódik a környezetszennyezés miatt, ám sokuk nem tudja pontosan,

Részletesebben

A Suzuki Környezeti Koncepciója

A Suzuki Környezeti Koncepciója A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet végzünk

Részletesebben

A harmadik generációs Kia Sorento a 2014. évi Párizsi Autószalonon tartja európai premierjét

A harmadik generációs Kia Sorento a 2014. évi Párizsi Autószalonon tartja európai premierjét A harmadik generációs Kia Sorento a 2014. évi Párizsi Autószalonon tartja európai premierjét Budapest, szeptember 30. - Európai premier október másodikán, a Párizsi Autószalonon - Kifinomult új formavilággal

Részletesebben

Sajtóközlemény. 2016. január 5.

Sajtóközlemény. 2016. január 5. Sajtóközlemény CES 2016 (január 6-9.), Las Vegas Amikor az autó segít a konyhában: a Bosch az okos hálózatban bízik Okos megoldások a nagyobb komfort és biztonság érdekében 2016. január 5. Dr. Volkmar

Részletesebben

NISSAN QASHQAI. Tartalom Külső kialakítás Belső kialakítás Technológia és teljesítmény Stílus és tartozékok

NISSAN QASHQAI. Tartalom Külső kialakítás Belső kialakítás Technológia és teljesítmény Stílus és tartozékok NISSAN QASHQAI MEGJELENÉS PRÉMIUM KÜLSŐ KIALAKÍTÁS 4 PRÉMIUM BELSŐ KIALAKÍTÁS 8 TECHNOLÓGIA ÉS TELJESÍTMÉNY TOVÁBBFEJLESZTETT TECHNOLÓGIA 10 NISSAN CONNECT 14 NISSAN 360 -OS PARKOLÁST SEGÍTŐ KAMERA (AVM)

Részletesebben

.hu shi ubi its m www.

.hu shi ubi its m www. www.mitsubishi.hu Tapasztalja meg a suhanás élményét! A csendesnél is csendesebb. Megnyugtatóan stabil. Az új Outlander PHEV halk és sima suhanása annak az erőteljes nyomatékleadásnak és kiegyensúlyozottságnak

Részletesebben

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen.

Mi gondoskodtunk arról, hogy ez a lehetőség az Ön számára kényelmesen hozzáférhető és elérhető legyen. Színválaszték A Suzuki Környezeti Koncepciója Környezeti filozófiánknak megfelelően azon dolgozunk, hogy csökkentsük termékeink környezetünket terhelő hatását, valamint kutatási és fejlesztési tevékenységet

Részletesebben

Se benzin, se kábel, csak erő. Akkus kerti gépek. www.bosch-garden.hu

Se benzin, se kábel, csak erő. Akkus kerti gépek. www.bosch-garden.hu Se benzin, se kábel, csak erő Akkus kerti gépek www.bosch-garden.hu 1619LA1337 Robert Bosch Kft. Elektromos Kéziszerszám Üzletág Gyömrői út 120. H 1103 Budapest HUNGARY www.bosch-garden.hu Bosch akkus

Részletesebben

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére

A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére A harmadik generációs Kia Sorento készen áll európai premierjére Budapest, augusztus 29. - Kifinomult új formavilággal érkezik a harmadik generációs Kia Sorento - Vadonatúj karosszéria, jobb rugózási komfort,

Részletesebben

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan

Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan 1 Ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan Első pillantásra leginkább az tűnik fel, hogy az új Swift tervezői mennyi mindent megőriztek a korábbi verzióból. De ha jobban megnézi az ember, hogy mit rejtenek

Részletesebben

TARTOZÉKKOMBINÁCIÓK. TEXTIL PADLÓSZŐNYEGEK A tetszetős, luxus hangulatú szőnyegek megbízhatóan védik a padlókárpitot.

TARTOZÉKKOMBINÁCIÓK. TEXTIL PADLÓSZŐNYEGEK A tetszetős, luxus hangulatú szőnyegek megbízhatóan védik a padlókárpitot. IS TARTOZÉKOK 02 VALÓDI EGYÉNISÉG Meglepő formaterv, ergonomikusan kialakított utastér, szigorú funkcionalitás jellemzi a Lexus IS-t. Ugyanezen értékek a modellsorozathoz tervezett tartozékokban is fellelhetőek,

Részletesebben

FORD FOCUS 1 2 3 4 5 6 7 9 11 13 15 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 17 9 6 3 1 1 4 2 5 7 8 10 19 20 21 22 23 25 26 27

Részletesebben

FORD FOCUS Focus_346_2013.25_V4_cover.indd 1-4 04/12/2012 12:34

FORD FOCUS Focus_346_2013.25_V4_cover.indd 1-4 04/12/2012 12:34 FORD FOCUS 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 12,999,976 km 9,136,765 km 1,276,765 km 499,892 km 245,066 km 112,907 km 36,765 km 24,159 km 7899 km 2408 km 76 km 17 18 19 21 9 6 3 1 1 4 2 5 7 8 10 23 25

Részletesebben

Bernát Anikó Szivós Péter: A fogyasztás jellemzői általában és két kiemelt kiadási csoportban

Bernát Anikó Szivós Péter: A fogyasztás jellemzői általában és két kiemelt kiadási csoportban Bernát Anikó Szivós Péter: A fogyasztás jellemzői általában és két kiemelt kiadási csoportban (elektronikus verzió, készült 2006-ban) A tanulmány eredetileg nyomtatásban megjelent: Bernát Anikó Szivós

Részletesebben

Állófûtés. Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! www.webasto.hu. Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában!

Állófûtés. Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! www.webasto.hu. Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában! Állófûtés Kényeztesse magát Webasto állófûtéssel! Már beszálláskor kellemes hômérséklet fogadja Önt autójában! Kényelem Biztonság Környezet- és motorvédelem www.webasto.hu G Webasto motortól független

Részletesebben

TELESZKÓPOS RAKODÓK A MASSEY FERGUSONTÓL. MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 100-122 LEMF

TELESZKÓPOS RAKODÓK A MASSEY FERGUSONTÓL. MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 100-122 LEMF TELESZKÓPOS RAKODÓK 100-122 LEMF MF 9305 Xtra, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra A MASSEY FERGUSONTÓL 02 www.masseyferguson.com 01 02 Minden igényt kielégítő funkciók 01 A rendelkezésre álló munkaeszközök

Részletesebben

A Bosch Hibrid-technológiája A vezetési komfort és a környezetvédelem kombinációja

A Bosch Hibrid-technológiája A vezetési komfort és a környezetvédelem kombinációja Sajtóinformáció A Bosch Hibrid-technológiája A vezetési komfort és a környezetvédelem kombinációja 2005 június hó RF 50606_EB Walter_MPK_hu.rtf Manfred Walter, a Robert Bosch GmbH Hibrid rendszerek Projektházának

Részletesebben

6 660 000 Ft 6 860 000 Ft 7 830 000 Ft 4WD 2.0l TDCi 150LE S6 M6. 2WD 1.5l EcoBoost 150LE S6 M6. 2WD 2.0l TDCi 150LE S6 M6

6 660 000 Ft 6 860 000 Ft 7 830 000 Ft 4WD 2.0l TDCi 150LE S6 M6. 2WD 1.5l EcoBoost 150LE S6 M6. 2WD 2.0l TDCi 150LE S6 M6 Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Láttam a jövőt és piroskockás

Láttam a jövőt és piroskockás Láttam a jövőt és piroskockás E-mobilizáció, környezettudatosság és innováció 103 év tapasztalatával Szunomár Tibor Vezérigazgató, FŐTAXI Magyar fejlesztések, csodás találmányok a hőskorban Lohner - Porsche

Részletesebben

GONDOLJA ÚJRA ELVÁRÁSAIT!

GONDOLJA ÚJRA ELVÁRÁSAIT! 2 GONDOLJA ÚJRA ELVÁRÁSAIT! 3 4 Króm hűtőrács LED-ES HÁTSÓ LÁMPATESTEK 17 COLOS KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK HATÁROKAT FESZEGETŐ FORMATERV EGY AUTÓNAK, MELY MINDEN EDDIGINÉL MESSZEBBRE MEGY A különleges szolgáltatásokban

Részletesebben

Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition

Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition Világpremier: Alfa Romeo 4C Launch Edition Az exkluzív Launch Edition a Genfi Autószalonon mutatkozik be. A modell sorszámozott kivitelben, korlátozott példányszámban kerül forgalomba: 400 darab Európába,

Részletesebben

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni.

Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Magasnyomású mosók Megváltoztatni. Átalakítani. Megszépíteni. Akár gyengéd ápolás, akár erőteljes tisztítás a Kärcher tökéletes megoldást kínál minden tisztítási feladathoz. Ahol korábban a kosz uralkodott,

Részletesebben

Mazda CX-7. A SPORTOS szabadidőautó

Mazda CX-7. A SPORTOS szabadidőautó Mazda CX-7 A SPORTOS szabadidőautó A Mazda alapjaiban akarja felrázni az európai SUV kategóriát a Mazda CX-7- tel; azzal a szabadidőautóval, mely egyetlen, élvezetesen vezethető járműben sűríti össze a

Részletesebben

HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ

HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ Plug-in Hybrid Benzines-Elektromos Hybrid Synergy Drive HIBRID JÁRMŰ BONTÁSI ÚTMUTATÓ ZVW35 Sorozat Előszó Ez a kézikönyv azért készült, hogy felkészítse és segítse a szakembereket a Toyota Prius Plug-in

Részletesebben

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Suzuki Swift indul útjára; a Suzuki is teljesen újjászületett.

Részletesebben

NISSAN NT400 CABSTAR. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Teljesítmény Hatékonyság Felépítés Tartozékok Nyomtatás Bezárás

NISSAN NT400 CABSTAR. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Teljesítmény Hatékonyság Felépítés Tartozékok Nyomtatás Bezárás NISSAN NT400 CABSTAR KISHASZONGÉPJÁRMŰ PÁRATLAN MODELLVÁLASZTÉK AZ UEFA BAJNOKOK LIGÁJA HIVATALOS KISHASZONGÉPJÁRMŰVE A NISSAN FOLYAMATOS ÚJÍTÁSOKKAL SEGÍTI A VÁLLALKOZÁSÁT - Intelligens új módszerekkel

Részletesebben

Ü Ú ű ö ö ö Ú ű Ú ö ö Ú Ü ö ű ű ö ö ö Ü ö ö Ü ö ö Ú ö Ú ö Ü Ú ö Ú ö Ü Ú Ú Ú ö ö ö Ú ö ű ö ö ö Ó ö ö ö ö ö ö ű ö ö Ö ö ű ű ö Ó ö ö Ú ö ö Ú Ó ÓÚ ö ö ö ö Ó Ú ű Ú ö ö ö ö ö ö ö ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ű

Részletesebben

ő ö ü ö ű ö Ó ű ő ő ő ő ú Ó ő ő ö ő ö Ó Ó ő Ó ő Ó ö ő ö Ó ő ő ő ö ő ö ő ö Ó ö ő ű ő ö Ó ö Ó Ó Ó Ó ö ő ö ő ü ö Ó Ó ő ü ő ö Ó ő ö ő ö ő ő ö Ö ö ö ő ő ő ö ő ö ő Ó ő ö ő ő ő ö ő ő ő ö ő ő Ó ö ő ő ü ő ö ü ő

Részletesebben

Opel Astra Classic III

Opel Astra Classic III Opel Astra Classic III Legyenek nagyobb elvárásai opel astra classic iii. Fedezze fel a dinamikus kialakítás, a minőségi tervezés és a kiemelkedő kényelem egységét! Az Opel Astra ClAssiC iii. Kifejezetten

Részletesebben

ü ü ő ő ü ő ü ő ü Ü ü Ő ő Ú ü ő Ü ü Ú Ó ű Ú Ó Ú Ó Ú ő Ú Ó Ó Ú Ó ű Ú Ó Ú Ó ő Ö Ú Ó Ó Ú Ó Ó ő Ö Ú Ó Ú Ó Ő Ő Ö ő ő Ő Ü Ó Ü ü Ő Ó ő ő ő ő Ó Ü ü ű ő Ó ő Ü ü ő ő ü Ú Ó Ő Ó ő Ő ű ő ü Ú Ú Ö Ö ő ő ő Ö Ő Ő ő ő ű

Részletesebben

ű ű ű ű ű Ü ű ű Ü Ő

ű ű ű ű ű Ü ű ű Ü Ő ű ű ű Ú ű ű ű ű ű Ü ű ű Ü Ő Ö Ó ű ű ű Ö Ö ű ű Ö Ü ű ű ű Ó ű ű Ö ű Ö Ú Ú ű ű Ú ű ű ű ű ű ű Ö ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ö Ö Ü Ó ű Ú Ó Ó ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű Ü ű ű ű ű ű ű Ó ű

Részletesebben

ú ú ú ű ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű ű ű ú ú ú ú Ó ú ú ú ú Ü Ü Ü ú ű ű ú ú ú ú ú ű ű ú ú ű ú ű ú ú ű ú Ö Ö Ú Ü Ö ű ű ú ű ű ű ú ű ű ú ű ú ű ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ű ú ű ű Ú ú ű ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ű ű ú ú ú ú ű ű

Részletesebben

2 az 1-ben szelepkialakítás. Egyszerű megoldás egy mindennapi kihívásra. dynamic.danfoss.hu. Danfoss Dynamic Valve

2 az 1-ben szelepkialakítás. Egyszerű megoldás egy mindennapi kihívásra. dynamic.danfoss.hu. Danfoss Dynamic Valve Danfoss Dynamic Valve Egyszerű megoldás egy mindennapi kihívásra Kétcsöves fűtési rendszerek optimális hőmérsékletszabályozása és automatikus hidraulikus kiegyensúlyozása mindez egyetlen szeleppel. 2 az

Részletesebben

A megújult. Hyundai i30

A megújult. Hyundai i30 A megújult Hyundai i30 Határozottan dinamikus. A megújult i30. Az első benyomáshoz mindenekelőtt lenyűgöző megjelenésre van szükség. A megújult Hyundai i30 erőteljes, karakteres formaterve első pillantásra

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

www.electromega.eu A HULLADÉK SZÁLLÍTÁS ELEKTROMOS JÖVŐJE

www.electromega.eu A HULLADÉK SZÁLLÍTÁS ELEKTROMOS JÖVŐJE www.electromega.eu A HULLADÉK SZÁLLÍTÁS ELEKTROMOS JÖVŐJE A FEJLESZTÉS TARTALMA A Debreceni Egyetemmel kötött megállapodás alapján, az Electromega vásárolta meg ennek a szabadalomnak a hasznosítási jogát.

Részletesebben

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu

VELUX árnyékolók és redőnyök. Érvényes 2008. február 1-jétől. www.velux.hu árnyékolók és redőnyök Érvényes 2008. február 1-jétől www.velux.hu Bármire legyen szüksége, a -nál megtalálja Tompítaná a vakító napfényt? Sötétben vagy csak félhomályban szeret aludni? Zavarják a szúnyogok?

Részletesebben

Magazin 2015/11. Köszöntő. 2014 ősz

Magazin 2015/11. Köszöntő. 2014 ősz Köszöntő Magazin 2015/11. 2014 ősz Kedves Olvasó! November hónapban is szeretettel köszöntöm Önt Magazinunk olvasásakor. Ebben a hónapban is törekedtem aktuális, olvasmányos, színes tartalommal megtölteni

Részletesebben

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 HOZZÁFÉRHETŐSÉG 07 SOKOLDALÚSÁG

ÁTTEKINTÉS TARTALOM 04 A CROSSWAY 08 VEZETŐTÉR 10 TERMELÉKENYSÉG KIEMELKEDŐ ÉLMÉNY 09 HOZZÁFÉRHETŐSÉG 07 SOKOLDALÚSÁG ÁTTEKINTÉS A termelékenység vezérelve szerint terveztük, így a CROSSWAY Low Entry alacsonybelépésű modellek mind városi, mind helyközi viszonylatokon otthonosan mozognak. + Az alacsonybelépésű felépítés

Részletesebben

NISSAN JUKE NISMO RS

NISSAN JUKE NISMO RS NISSAN JUKE NISMO RS NISMO MERÉSZ MÉRNÖKI FILOZÓFIA 30 ÉVEN ÁT A versenypályáról. A versenyeknél nincs jobb tesztkörnyezet. Részt venni egy komoly versenyen nagy kihívás megnyerni azt, még nagyobb. 1984

Részletesebben

Az új Doblò Cargo: az áruszállítás új dimenziója

Az új Doblò Cargo: az áruszállítás új dimenziója Az új Doblò Cargo: az áruszállítás új dimenziója A modell rövid áttekintése A Fiat Professional új modelljének kategóriagyőztes jellemzői Megbízható, környezetbarát motorok Biztonság Műszaki adatok A modell

Részletesebben

Active Oxygen Technológia. Az élelmiszerek 9 nap múlva is olyan frissek akár az első napon.

Active Oxygen Technológia. Az élelmiszerek 9 nap múlva is olyan frissek akár az első napon. Szabadonálló hűtőszekrények 2013 HŰTŐGÉPEK ÉS FAGYASZTÓK Gyakorta megesik velem, hogy nem fogyasztom el rögtön a megvásárolt élelmiszert, ám szeretném ha több napig változatlanul megmaradna eredeti íze,

Részletesebben

Tartozékok. Króm díszítő elemek. Szabadidős tartozékok. 1. Csomagtérajtó díszléce

Tartozékok. Króm díszítő elemek. Szabadidős tartozékok. 1. Csomagtérajtó díszléce Auris tartozékok Tartozékok Króm díszítő elemek 1. Csomagtérajtó díszléce A csomagtér alsó részén elhelyezett krómozott díszléc autója hátsó formatervét teszi hangsúlyosabbá. 2. Kipufogóvég az Auris Hatchback-hez

Részletesebben

Hibrid haszongépjárművek

Hibrid haszongépjárművek Alternatív hajtás Hibrid haszongépjárművek DR. NAGYSZOKOLYAI IVÁN Hibrid hajtástechnika nélkül nem lehet teljesíteni a szén-dioxid- és szennyezőanyag-határértékeket, csak a hibridekkel és tisztán villanyautókkal

Részletesebben

OPEL MOVANO Fülkés alvázak és egyedi gépjárművek

OPEL MOVANO Fülkés alvázak és egyedi gépjárművek OPEL MOVANO Fülkés alvázak és egyedi gépjárművek Opel Movano. Nem ismer lehetetlent. A logisztikai feladatok sikere az átgondolt irányítás és a megbízható munkaerő mellett függ a az adott célra használt

Részletesebben

Élvezd az utazást. Érezd az utat

Élvezd az utazást. Érezd az utat Élvezd az utazást. Érezd az utat Az elmúlt évtizedben ez a kiváló motorkerékpár motorosok ezreinek kínált lehetőséget arra, hogy megtapasztalják a kiemelkedő kényelemmel párosuló szupersport-teljesítményt.

Részletesebben

Hibriddiagnosztika/1

Hibriddiagnosztika/1 1 Gépjárművek üzeme I. laboratóriumi gyakorlat Hibriddiagnosztika/1 Dr. Emőd István Szerkesztette és lektorálta Dr. Varga Ferenc és Dr. Emőd István 2 Hibridhajtás Ez a tananyagot az Emőd-Tölgyesi-Zöldy:

Részletesebben

Közúti biztonsági program

Közúti biztonsági program Közúti biztonsági program 2012-2013 Politidisz György +36 70 319 5442 politidisz.gyorgy@gmail.com az emberi természet és a közlekedés Nem kétséges, mikor vette kezdetét az autóversenyzés. Aznap, mikor

Részletesebben

Új FORD EDGE. Listaár 13 120 000 Ft 13 965 000 Ft 13 600 000 Ft 14 445 000 Ft. Felszereltség 2.0l TDCi (180 LE) M6 Euro6 AWD. Titanium.

Új FORD EDGE. Listaár 13 120 000 Ft 13 965 000 Ft 13 600 000 Ft 14 445 000 Ft. Felszereltség 2.0l TDCi (180 LE) M6 Euro6 AWD. Titanium. Felszereltség Motor 2.0l TDCi (180 LE) M6 Euro6 AWD Titanium 2.0l TDCi (210 LE) PowerShift automata Euro6 AWD 2.0l TDCi (180 LE) M6 Euro6 AWD Sport 2.0l TDCi (210 LE) PowerShift automata Euro6 AWD Listaár

Részletesebben

Már 2 799 000 Ft-tól 3 karbantartással, kedvezményes finanszírozással

Már 2 799 000 Ft-tól 3 karbantartással, kedvezményes finanszírozással Már 2 799 000 Fttól 3 karbantartással, kedvezményes finanszírozással ÚJ NISSAN AKTÍV BIZTONSÁGI PAJZS HOLTTÉRFIGYELÉS SÁVELHAGYÁSJELZÉS MOZGÓ TÁRGYAK ÉSZLELÉSE Az AVM rendszer széles látószögű hátsó kamerája

Részletesebben

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

teceo THE GREEN LIGHT

teceo THE GREEN LIGHT teceo THE GREEN LIGHT 1 teceo TECEO VILÁGÍTÁS GAZASÁGOS ÉS FENNTARTHATÓ MÓON VILÁGÍTÁS A Teceo termékcsalád optimalizált fotometriai teljesítményt nyújt minimális fenntartási költség mellett. Ideális eszköz

Részletesebben

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában Régi új lehetőség megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos A jobb hőszigetelés által lényegesen csökkenő fűtésihűtési

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

www.eggtronic.com USER MANUAL

www.eggtronic.com USER MANUAL www.eggtronic.com USER MANUAL Index Magyar p. 2 Figures 5 3 3 1 2 4 5 6 3 6 3 6 6 3 3 6 7 4 usb 3.0 slots usb cartridge connectors additional usb ports bluetooth cartridge sd card reader cartridge other

Részletesebben

Mikor szükséges az üzemanyagutóadalékok

Mikor szükséges az üzemanyagutóadalékok Mikor szükséges az üzemanyagutóadalékok használata? A mai korszerű üzemanyagok átlagos mennyiségben tartalmaznak olyan adalékokat, amelyek lehetővé teszik hatékony és környezetbarát felhasználásukat. Azonban

Részletesebben

Új FORD EDGE. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés

Új FORD EDGE. Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés Petrányi - Autó Kft. Hivatalos Ford márkakereskedés 1106 Budapest, Kerepesi út 105. Tel.: 260-5050/215, Fax: 262-4736 1195 Budapest, Üllői út 309. Tel.: 281-8000/215, Fax: 281-2981 1112 Budapest Budaörsi

Részletesebben

Szivattyúk. Építési folyamatok aktív támogatása. Wacker Neuson ellátástechnikával. Tökéletesen bevált tiszta víz, használt víz és szennyvíz esetén.

Szivattyúk. Építési folyamatok aktív támogatása. Wacker Neuson ellátástechnikával. Tökéletesen bevált tiszta víz, használt víz és szennyvíz esetén. Építési folyamatok aktív támogatása. Wacker Neuson ellátástechnikával. Az árammal, hővel és száraz munkaterülettel való ellátottság minden építési területen nélkülözhetetlen követelmény. Ha ezekkel kapcsolatban

Részletesebben

VERATEMP+ ÉRINTÉSNÉLKÜLI KLINIKAI HŐMÉRŐ. Használati útmutató

VERATEMP+ ÉRINTÉSNÉLKÜLI KLINIKAI HŐMÉRŐ. Használati útmutató VERATEMP+ ÉRINTÉSNÉLKÜLI KLINIKAI HŐMÉRŐ Használati útmutató Magyarországi forgalmazó és Szerviz: Scart Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 1135 Budapest, Szent László út 95. Tel./Fax: +36 1 329-3505 Mobil:

Részletesebben

Az Opel Corsavan. magas szintű biztonsággal ötvözi. Raktér maximális térfogata: 0,92 m3. Max. teherbírás 475 kg-ig. Max. raktérhosszúság: 1,26 m

Az Opel Corsavan. magas szintű biztonsággal ötvözi. Raktér maximális térfogata: 0,92 m3. Max. teherbírás 475 kg-ig. Max. raktérhosszúság: 1,26 m Opel Corsavan Az Opel Corsavan Életteli, sportos kinézetével az Opel Corsavan egyértelmű stílusbeli kifejezőeszközt jelent bármilyen üzletben, ahol hangsúlyt helyeznek a külső megjelenésre. Dinamikus

Részletesebben

BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM A HATÁSVIZSGÁLAT ÖSSZEFOGLALÁSA. amely az alábbi dokumentumot kíséri:

BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM A HATÁSVIZSGÁLAT ÖSSZEFOGLALÁSA. amely az alábbi dokumentumot kíséri: HU HU HU EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2011.3.8. SEC(2011) 289 végleges BIZOTTSÁGI SZOLGÁLATI MUNKADOKUMENTUM A HATÁSVIZSGÁLAT ÖSSZEFOGLALÁSA amely az alábbi dokumentumot kíséri: A BIZOTTSÁG KÖZLEMÉNYE AZ

Részletesebben

kemény hidegben, magas hatékonyság

kemény hidegben, magas hatékonyság terméktájékoztató ProFIk részére kemény hidegben, magas hatékonyság Az új generációs ecodan levegő-víz hőszivattyúk 2013 tavasztól tartalom előnyök 04 Működési elv 06 ecodan komplett rendszer 08 Felhasználási

Részletesebben

A BMW i8. Tartalom. 1. A BMW i8 legfőbb jellemzői... 2. A jövő sportautója: A koncepció...

A BMW i8. Tartalom. 1. A BMW i8 legfőbb jellemzői... 2. A jövő sportautója: A koncepció... A BMW i8 Tartalom 1. A BMW i8 legfőbb jellemzői........ 2. A jövő sportautója: A koncepció.............. 3. Csekély tömeg és maximális utasvédelem: Karosszéria és biztonság......... 4. Intelligens hálózatok

Részletesebben

RENAULT kangoo. drive the change. www.renault.hu

RENAULT kangoo. drive the change. www.renault.hu RENAULT kangoo www.renault.hu 06 80 101 211 FÉNYKÉPEK: RENAULT COMMUNICATION / DR / R. FALCUCCI, A. BERNIER, C. CUGNY, D. DUMAS, O. BANET, P. CURTET NYOMTATVA AZ EU-BAN Renault Hungária Kft. 1135 Budapest,

Részletesebben

Haszonjárművek. 965.1191.07.16 Változtatások joga fenntartva. Kiadás: 2009. november. www.vwh.hu. Az Ön Volkswagen haszonjármű márkakereskedője:

Haszonjárművek. 965.1191.07.16 Változtatások joga fenntartva. Kiadás: 2009. november. www.vwh.hu. Az Ön Volkswagen haszonjármű márkakereskedője: Haszonjárművek A Transporter A Transporter 965.1191.07.16 Változtatások joga fenntartva. Kiadás: 2009. november www.vwh.hu Az Ön Volkswagen haszonjármű márkakereskedője: Ha minden esre van szüksége: A

Részletesebben

Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról

Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról Összefoglaló jelentés a VOLVO 7700 HYBRID alacsonypadlós városi autóbuszról A járművet 2011. augusztus 4-én a VOLVO Hungária Kft. részéről Szűcs Árpád Értékesítési Vezető és Lossó Erika Marketing Vezető

Részletesebben

ő Ö ő ó ő ó ő ő ó ő ő ő ó ő ú ó ő ú ő ú ő ő ú ó ő ő ú ő ő ő ú ú ű ú ő ó ő ű ó ő ő ú ő ő ő ú ú ő ó ű ő ő Ö úú ő ó ú Ö ó ó ő ő Ö ó ú ő ő ő ú ő ó ő ó Ö ó ú Ű ő ő ó ő ő ó ő ú Ö ú Ö ő ő ú ú ő ő ú ú ó ó ő ó

Részletesebben

Márkakereskedői lista. Toyota Agro. Köszöntjük vendégeinket a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon!

Márkakereskedői lista. Toyota Agro. Köszöntjük vendégeinket a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon! Márkakereskedői lista Budakeszi Baja Békéscsaba Debrecen Gyöngyös Győr Halásztelek Jászberény Kaposvár Karcag Kecskemét Kiskőrös Miskolc Monor Mosonmagyaróvár Nagykanizsa Nyíregyháza Pécs Pilisvörösvár

Részletesebben

Hivatalos Garancia Plusz

Hivatalos Garancia Plusz Hivatalos Garancia Plusz Igénybevételi Feltételek A Hivatalos Garancia Plusz a Bigi-Line Bt. (a továbbiakban: Szolgáltató) valamint a jótállást igénybe vevő (a továbbiakban: Vásárló) által jelen feltételekben

Részletesebben

Az Opel bemutatja környezetkímélő ecoflex modelljeit

Az Opel bemutatja környezetkímélő ecoflex modelljeit GM Europe Product Development and Technology Communications Adam Opel Haus D-65423 Rüsselsheim Deutschland 2007. június 29. Az Opel bemutatja környezetkímélő ecoflex modelljeit Átfogó környezeti stratégiát

Részletesebben

Egyedülálló Dél-Európában 40 éves a SEAT Technikai Központja

Egyedülálló Dél-Európában 40 éves a SEAT Technikai Központja Egyedülálló Dél-Európában 40 éves a SEAT Technikai Központja / A mérnökök szaktudása kulcsfontosságú a központ növekedésében és fejlődésében / A Technikai Központ munkájának fókuszában a szén-dioxid kibocsátás

Részletesebben

Elektromos vízmelegítők Összefoglaló katalógus 2012

Elektromos vízmelegítők Összefoglaló katalógus 2012 Elektromos vízmelegítők Összefoglaló katalógus 2012 Mennyi melegvízre van szükségem? Vízmelegítő vásárlásakor a két legfőbb szem előtt tartandó paraméter a házban található szaniterek száma és a melegvíztároló

Részletesebben

WEB EDITION QUICK GUIDE

WEB EDITION QUICK GUIDE WEB EDITION QUICK GUIDE VÄLKOMMEN! Ez a Quick Guide az új XC90 Twin Engine bizonyos funkcióit írja le. A középkonzolon elérhető kezelési útmutató tartalmaz átfogó információkat a Volvójáról. A kesztyűtartóban

Részletesebben

Modellek 1.6 1.6 CE 1.6 TE 1.6 TX

Modellek 1.6 1.6 CE 1.6 TE 1.6 TX Mazda3 Sport Modellek 1.6 1.6 CE 1.6 TE 1.6 T Bruttó listaár (Ft) 4 509 900 4 859 900 4 949 900 5 459 900 Kedvezmény (Ft) 510 000 400 000 400 000 400 000 Bruttó kedvezményes ár (Ft) 3 999 900 4 459 900

Részletesebben

ú ú ú Ú ú ú ő ő ú ű ú ő ő ú ő ú ő ő Ó Ó ő ű ő ő ú ő Ó Ó ú ú ú Ú ü ú ú ő Ü ü ő ü ő ő ú ú ő ő ú ő ő ü ü ú ő ű ü ő ő Ü ű ű ű ű ú ü ü ő ú Ö ű ű ő ú Ü ú ü ő ú ő ü ő ű Á Ü Ó Ó ű ü Ü ü ú Ü ő ő ő ő ő ő ő ü Ü ü

Részletesebben

A bolygónknak szüksége van a közreműködésünkre

A bolygónknak szüksége van a közreműködésünkre ÁLTALÁNOS KÉRDÉSEK 1.4 1.3 2.1 A bolygónknak szüksége van a közreműködésünkre Tárgyszavak: globális felmelegedés; klímaváltozás; kibocsátás; életmód. A Kormányközi Klímaváltozási Bizottság (IPCC) tizenegy

Részletesebben

Honda Hybrid vészhelyzeti útmutató

Honda Hybrid vészhelyzeti útmutató Honda Hybrid vészhelyzeti útmutató Bevezetés 1. rész: Információ minden Honda Hybrid modellről A Honda Hybrid gépkocsi felismerése 4 Benzinmotor 5 Elektromos motor 5 5 téri biztosítékdoboz 5 Pozitív saru

Részletesebben

LED LENSER * LED LENSER * P2 AFS. A fókuszálás zsebrevaló művésze. Creating New Worlds of Light

LED LENSER * LED LENSER * P2 AFS. A fókuszálás zsebrevaló művésze. Creating New Worlds of Light LENSER * Creating New Worlds of Light LENSER * P2 AFS A fókuszálás zsebrevaló művésze Hossz Tömeg Fényáram Elem Energiatároló High End 94 mm 31 g 25 lm* 1 db. 1,5 V-os AAA típusú elem 1,8 Wh*** 6 óra**

Részletesebben

Mert az életben nem csak egy célunk van

Mert az életben nem csak egy célunk van Új Kia 2 Az új Kia Mert az életben nem csak egy célunk van Munka, szórakozás vagy családi program bármit tervezzen is, az új Kia Carens tökéletes útitársa lesz. Ez a többcélú jármű bőséges teret és kiemelkedő

Részletesebben

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új

Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Az új Swift kifejlesztése során sokat tanultunk, és a tanultakat fel fogjuk használni a jövő Suzuki modelljeinek megalkotásához. Most nem csak az új Suzuki Swift indul útjára; a Suzuki is teljesen újjászületett.

Részletesebben

NISSAN LEAF. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Tartozékok Műszaki adatok Nyomtatás Bezárás

NISSAN LEAF. Bevezetés Külső megjelenés Belső megjelenés Technológia és Teljesítmény Tartozékok Műszaki adatok Nyomtatás Bezárás NISSAN LEAF UTAK POLGÁRAI, EGYESÜLJETEK! Csatlakozzon Ön is a világ útjait járó több mint kétszázezer 100%-ban elektromos Nissan LEAF tulajdonosához. Bízzon minden idők legkeresettebb elektromos járművében.

Részletesebben

Ú Ó ö Ő ö Ú Ú Ó Á Á ü ő ö Ú Ú Ó ű ő ő ő ő ü Á ö ü ö ö ő Ó Á Á ő Á Ú ö Ó Ű Ú Ó ű Á ő ő ő ö Ú ö ű ö ö ö ő Ó Á Á ű ű ö ü ű ü Á Á ű ű ö ü ű ü ü ö ü ő ü Ó Ó ő ő ő ő ű ö ő ű ü Á Á ő ü ő Ú Ó ü ö ő ő ö ő ö ö ő

Részletesebben

Egy mikroszkóp a tökéletes megjelenítéshez és munkához. ATMOS i View

Egy mikroszkóp a tökéletes megjelenítéshez és munkához. ATMOS i View Egy mikroszkóp a tökéletes megjelenítéshez és munkához ATMOS i View De azt másképp MedizinTechnik ATMOS Nem csinálunk 2 MedizinTechnik mást. csináljuk. Mint az egyik vezető F-O-G-re specializálódott vállalat,

Részletesebben

ő ő Ü ü Á ú ú ü ú ú ü ú ü ú ú ü ő ú Á ü ú Á ü ü ü ú Á Á Ó Ü ő ü ú ú ú ü ű ú Ü ü ű Ü ú Á ú Ó ő ü Ú ú Á ő ő ú ű Á ú ü ő Á ú ú Á ú Á ú Ü Á Ö ú ú ő ő ú ű ü ő Á ő Ú ü Ö Á Á Á Á ő Ü Ö ü Ú Ö Á Á ú ő Ú Á Á ü

Részletesebben

ű ű ű ű ű ű Ú ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű ű ű Ú ű ű ű ű Ó ű ű ű ű Ü É ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű É Ó Ú Ó Ü Ő Ó Ó ű É ű ű ű É ű É ű ű ű ű Ö Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű É ű É É ű Ö ű ű ű ű É ű ű ű ű ű ű ű Ö

Részletesebben

FORD S-MAX VIGNALE. www.ford.hu 1 / 6

FORD S-MAX VIGNALE. www.ford.hu 1 / 6 FORD S-MAX VIGNALE Motor 2.0l SCTi EcoBoost (240 LE) A6 Euro6 FWD 2.0l TDCi (150LE) M6 Euro6 FWD 2.0l TDCi (150LE) M6 Euro6 AWD 2.0l TDCi (150LE) PowerShift automata Euro6 FWD 2.0l TDCi (180LE) M6 Euro6

Részletesebben

É Ú ű Ö ű ű ű ű ű Ü ű ű ű ű ű Ú Ü ű Ú Ö ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ö ű É ű Ö ű Ö Ú Ó ű ű Ü Ú ű É Ó ű ű ű Ö ű ű É ű É É Ö É É É É É Ö Ö É Ú É Ó Ú É É Ö Ö Ö ű Ó ű Ö ű ű ű ű

Részletesebben