GYÓGYNÖVÉNY-HOROSZKÓP. Kos: III IV. 20. Az aktívan élő ember. Bika: IV V. 20. A béke embere

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GYÓGYNÖVÉNY-HOROSZKÓP. Kos: III. 21 - IV. 20. Az aktívan élő ember. Bika: IV. 21 - V. 20. A béke embere"

Átírás

1 GYÓGYNÖVÉNY-HOROSZKÓP Szüzeknek kontyvirág, skorpióknak zsázsa... Minden állatövi jegy testének megvan a gyenge pontja, a habitusának megfelelően támadhatják meg betegségek. De ugyanígy mind a 12 jegy szülöttének megvannak azok gyógynövényei, amelyek segítségével elkerülhetik a problémákat, vagy meggyógyulhatnak. Kos: III IV. 20. Az aktívan élő ember Habitus: Bátor hozzáállásod a legnagyobb erősséged. Éppen ez okozza a legtöbb problémát. Legfőbb hajtóerőd a győzelemvágy, és ez igen erős versenyszellemet olt beléd. Betegségre való hajlam: Gyulladás, sérülés, fejfájás, kimerültség, alvásprobléma, idősebb korban emlékezetzavarok, vesekő. Gyógynövény: Macskagyökér, borsmenta. Felhasználási ajánlat: Amikor úgy érzed, teljesen kidőltél, akkor jött el a borsmentatea ideje. 2-3 csészével is ihatsz naponta, s hamarosan érzed majd Menta az élénkítő, pezsdítő hatást. Fejfájás ellen is hatásos. A macskagyökérből készült kapszulát lefekvés előtt 1 órával érdemes bevenned. Kiváló álmatlanság ellen, ráadásul másnap nem érzed az egyes altatók szedése utáni kábaságot. Próbáld ki az illatos, apróra vágott mentával szórt birkasültet! Alufóliába csomagolva párold a sütőben, csak az utolsó 30 percben fólia nélkül süsse pirosra! Bika: IV V. 20. A béke embere Habitus: Higgadt vagy és céltudatos. Véleményed határozott, amihez makacsul ragaszkodsz. Békés vagy, de jobb nem kihozni a sodrodból. Betegségre való hajlam: Torok, hörgők, mandulák, pajzsmirigy, a táplálkozás betegségei, nyakszirtreuma. Gyógynövény: Hárs, lándzsás útifű. Felhasználási javaslat: A lándzsás útifű szirup segít köhögésnél és a tüdő megbetegedéseinél is. A neves gyógynövényszakértő, Maria Treben állítja, vértisztító hatását Hárs kihasználandó, minden étkezés előtt ihatunk 1 evőkanálnyit belőle. A népi gyógyászat ősi alapanyaga, a hársfa minden felső légúti betegségnél legyen kéznél! Ihatod teában, naponta többször is, és érdemes hársfamézzel ízesíteni, hogy fokozzuk a hatást. Ha pajzsmirigy-problémáid jelentkeznek, használj jódozott sót az ételek készítésénél, és kipróbálhatod a japánok csemegéjét, az algát vagy algatablettát.

2 Ikrek: V VI. 21. A gyorsan élő ember Habitusa: Kíváncsi vagy, kicsit szétszórt, mindenhez hozzá tudsz szólni. Ki nem állhatod az unalmat, a tanulást soha nem hagyod abba. Betegségre való hajlam: Légúti betegségek, váll-, karpanaszok, idegi zavarok, beszédproblémák. Gyógynövényei: Levendula, borsikafű, citromfű. Felhasználási javaslat: A levendula meg fog nyugtatni: a legkellemesebb gyógymód este elnyújtózni egy kád illatos levendula-habfürdős vagy -fürdőolajos vízben. Borsikafű Napi 1 csésze citromfűteától könnyebben visszatér a kedved. Különösen jót tesz, ha hajlamos vagy herpeszre. Köhögés, torokgyulladás esetén gőzölj ezzel a keverékkel: 1-1 ek. szurokfű és kakukkfű, 2 ek. kamillavirág. Ezt leforrázod, fölé hajolsz, és fejed letakarod fürdőlepedővel. Savanykás, tejfölös ételekhez mindig tégy borsikafüvet (csombort), mert segíti az emésztést. Ha orvosod nem javasolja a túlzott fűszerezést, akkor is jót tesz bors helyett használva. Rák: VI VII. 22. Az érzelmek embere Csalán Habitus: Ha egy ügy mellett érzelmileg elkötelezed magad, képes vagy makacs kitartással küzdeni céljaidért, nagy meglepetést keltve ezzel környezetedben. Betegségre való hajlam: Nőgyógyászati vagy urológiai problémák, gyomor, tüdő, nyálkahártyák, vizesedésre való hajlam, szívpanaszok. Gyógynövényei: Árvacsalán, zsálya. Felhasználási javaslat: Az illatos zsályatea különösen nőknek ajánlott, mert amellett, hogy serkenti a vérkeringést, enyhíti a menstruáció idején az erős vérveszteséget. A csalántea vizelethajtó hatása mellett megszünteti a kellemetlen nyákelválasztást, ha náthától szenvedsz. Most tavasszal kezdj 4 hetes kúrába, amelyet ősszel ismételj meg: reggel éhgyomorra, kortyonként igyál meg 1 csésze teát, további 2 csészényit pedig részletekben a nap folyamán. (Csészénként 1 púpozott tk. csalánt leforrázunk, fél percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.) Különleges és egészséges levesbetétet kapsz, ha apróra vágott friss csalánt keversz a levestészta masszájába, majd a kis galuskákat sós vízben kifőzöd.

3 Oroszlán: VII VIII. 23. A bőséges fogyasztás embere Habitusa: Nehezen viseled, ha útirányt kell változtatnod, és gyakran hiúságod miatt benne maradsz abban a helyzetben, amelyről tudod, hogy kudarcra van ítélve. Betegségre való hajlam: Szív- és keringési, valamint gerincbetegség, hátprobléma. Gyógynövény: Kamilla, fagyöngy, lestyán. Felhasználási javaslat: A vérnyomáscsökkentő fagyöngy jót tesz, de a szedésről mindenképpen tudjon az orvosod is! Ihatod kúraszerűen 6 hétig teában. Ekkor 3 héten át Fagyöngy napi 3 csészével fogyassz, 2 héten keresztül 2 csészével, az utolsó héten csak 1 csészével. Ha a szív- és keringési panaszok vizesedéssel járnak, fűszerezz többet lestyánnal. Az egyedi ízű gyógynövény remek vizelethajtó. Napi 1-2 csésze kamillatea elfogyasztásával a fájdalomcsillapítók egy részének gyomorkárosító hatását is csökkentheted. A fagyöngy ágait ősz vége felé gyűjtsed be, válaszd le a szemeket, kiterítve hagyd megszáradni árnyékos helyen, majd tördeld apró darabokra, végül üvegedénybe rakd el! Szűz: VIII IX. 22. A testére figyelő ember Habitus: Biztonságérzetednek és nyugalmadnak elengedhetetlen feltétele a rendezett magánélet, a megnyugtató anyagi helyzet és egy biztonságos állás. Betegségre való hajlam: Emésztőrendszeri, valamint idegrendszeri betegségek. Gyógynövény: Kontyvirág, macskagyökér. Felhasználási javaslat: Fürdőd úgy készítsd el, hogy kamillát, levendulát és macskagyökeret összecsomagolsz Kontyvirág egy kis gézbe, és ezt tartod a vízcsap alá, amikor teleengeded a kádat. A kontyvirágot mint homeopátiás szert (Arum triphyllum) érdemes használnod, amikor makacs rekedtség jelentkezik. Ha a sok stressz miatt nehezen tudsz elaludni, igyál 1 csésze forró tejet, amelybe 1 tk. mézet keversz. (Ha nem szereted a tejet, a méz önmagában is segít az álmatlanság elűzésében.)

4 Mérleg: IX X. 23. Az egészség embere Habitus: Szívesen vitatkozol, sőt, gyakran szembeszállsz beszélgetőpartnereiddel. Gyakran felhalmozod a problémákat, hogy ne kelljen szembenézned velük. Betegségre való hajlam: Vese- és hólyagpanaszok, a test elsavasodása, cukorbetegség, bőrbetegség, a test lesoványodása. Gyógynövény: Szappanfű, palástfű, aloévera. Felhasználási javaslat: Az egész szervezeted erősítik az aloévera-készítmények (tea, kapszula, zselés csemege). Áfonya Az aloévera-krém kiváló a sebek megszüntetésében, pikkelysömör, akné, övsömör ellen. Görcsoldó hatása miatt időnként érdemes palástfűteát kortyolnod, mert a húgyhólyagpanaszokat enyhíti. Enyhe vizelethajtó a szappanfű teája (ehhez 3 dl forró vízzel leforráz 1 tk. növényt, majd 8-10 perc elteltével leszűri, és fogyaszthatja.) A hólyaggyulladás kiváló megelőző növénye a vörös áfonya. Áfonyalé kapható a bioboltokban, és a fagyasztott gyümölcs is ugyanolyan hatással bír. Skorpió: X XI. 22. A szenvedély embere Habitus: Életerős, szívós, egészséges jegy. Ha mégis megbetegszel, akkor az rendszerint pszichés eredetű, ilyenkor életed egy területén képtelen vagy továbblépni. Betegségre való hajlam: Nemi szervek betegségei, urológiai probléma, vastagbélprobléma, a húgyutak és a végbél betegségei. Gyógynövénye: Galagonya, zsázsa, rebarbara, kökörcsin. Felhasználási javaslat: A kökörcsinre homeopátiás szerként (Pulsatilla) számíthat,sz hurutos megbetegedések, Zsázsa fülgyulladás, kötőhártya-gyulladás esetén. A Skorpióknak érdemes rebarbarát vadászniuk a piacon, nagyobb adagban fogyasztva ugyanis vér- és vesetisztító hatású, serkenti a bélműködést. Ha unod már a teákat, próbáld ki a kínaiak gyógyhatású csemegéjét, az aszalt galagonyát! Finom, édes, és jót tesz a szívednek. : Különleges csemegéje a zsázsacsíra, amellyel zöldsalátáid dúsíthatod. A töltött tojást ezúttal készítsd apróra vágott zsázsával (kis tejföllel, vajjal, sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezve)!

5 Nyilas: XI XII. 21. Az élet habzsolója Habitus: Nyugtalan ember vagy, akiknek az állandó optimizmusa hat a környezetére is. Becsületes vagy és remek a humorérzéked. Betegségre való hajlam: A szervezet anyagcserefolyamata lelassul, emiatt gyakori a máj és a méregtelenítő szervek betegsége, emellett a csípő és a combok problémája. A reuma is veszélyeztet. Gyógynövény: Gesztenye, szerecsendió, ginzeng, árnika. Felhasználási javaslat: Emésztésed kiválóan serkenti a Gesztenye szerecsendió. Egy csipetnyit reszelve vagy őrölve gyakran tegyél levesekhez és burgonyás ételekhez! Visszereid kezeld vadgesztenyekrémmel, és naponta fogyassz 1 tk. gesztenyemézet! A ginszengtől - ha reggel, éhgyomorra napi 1 ampullával fogyasztasz belőle - az anyagcseréd is jobban működik majd. Árnikát mindig tarts otthon homeopátiás szerként. Ha megsérülsz (akár csak a konyhában is elvágod a kezed), rögtön vegyél be öt szem golyócskát (9 CH), és ezt még kétszer aznap! Gyorsabban fognak gyógyulni a sebeid. Bak: XII I. 20. A hivatás embere Habitus: Felelősségteljes, kissé merev jegy. Tiszteled a hagyományt. Hivatásod elsőbbséget élvez mindennel szemben. Betegségre való hajlam: Csontrendszer, térd, bőr, fogak megbetegedései, valamint reuma, köszvény, kövesedésre való hajlam, érszűkület. Gyógynövény: Fekete nadálytő, zsurló, pásztortáska. Felhasználási javaslat: A csontkopásokat, a reumát és a Fekete nadálytő csúzt megelőzheted, ha negyven felé közeledve naponta megiszol 1 csésze zsurlóteát. (Csészénként 1 púpozott tk. zsurlót leforrázol, fél percig állni hagyod, majd leszűröd.) Fájós térdedre gyógyír a fekete nadálytő felhasználásával készült krém, amelyet mindennapos pakolásként alkalmazhatsz. A zörgő termésű pásztortáskával vérzést csillapíthatsz, de a zsurlóval együtt szintén hasznos köszvény és reuma ellen. + 1 tipp Most tavasszal még szedhetsz friss pásztortáskát (hamarosan tele van vele a rét). Zsenge leveleit ne félj salátákhoz adagolni ízesítésnek!

6 Vízöntő: I II. 18. A független ember Habitus: Nem szívesen alkalmazkodsz, és bátran szakítasz a megszokott hagyományokkal. Küzd esz az érzelmi kötöttségek ellen, mégis erre vágysz a legjobban. Betegségre való hajlam: Lábszár, boka, idegrendszer, hipofízis megbetegedései. Ritmuszavarok, balesetek, görcsös betegségek jelentkezhetnek. Gyógynövény: Rozmaring, angyalgyökér, somkóró. Felhasználási javaslat: A kínai nők hasznos szere, az angyalgyökér gyomorerősítő, étvágyjavító és görcsoldó. Rozmaring Ha reumától szenvedsz, fürdővizedbe tegyél belőle (10 dkg növényt 1 l vízben negyed óráig főzöl, majd leszűröd, és ezt adod a vízhez). Menstruációs panaszokra is kiváló (napi 5-10 gramm elég belőle), kúraszerűen. Elnehezült, megdagadt lábadnak jót tesz a somkóró kivonatának felhasználásával készült borogatás (forró vízzel átnedvesíted a növényt, gézbe teszed, és a fájós részre helyezed, míg kellemes). Így fokozod a nyirokkeringést, és visszérgyulladás esetén is hatásos. A vérkeringést serkentő rozmaringot ne csak teában igyad, hanem szerezd be frissen, és az ágacskákra húzz grillezni szánt húskockákat (bárány, csirke, pulyka)! Halak: II III. 20. Habitus: Romantikus természetű vagy, aki minél több álmát szeretné megvalósítani. Boldogan költesz arra, hogy a kívánt hatást elérd, szekrényed ezért tele van változó életstílusod és hangulatod ruhadarabjaival. Betegségre való hajlama: Lábfej, a szervezet vízháztartásának, valamint a nyirokutaknak a zavarai. Hajlamosak a fertőzésekre, a megfázásokra. Gyógynövénye: kankalin, csipkebogyó, kerti borágó. Csipke Felhasználási javaslat: Vízháztartásod egyensúlyba hozhatod a tavaszi kankalinból készült teával, mellyel egy füst alatt a köszvény és a reuma ellen is felveheted a kesztyűt. Megfázások idején a Halaknak a csipkebogyószirup jön be, hiszen védőréteggel vonja be a torkod, és C-vitaminban gazdag innivaló. Ha megemelkedett a koleszterinszinted, itt az ideje a borágóolajos kapszula fogyasztásának. Szedd kúraszerűen, majd menj el kontrollvizsgálatra! Érdemes igénybe venned egy különleges kezelési módot, a nyirokmasszázst. Egy szakavatott masszőr segít a nyirokutak szabaddá tételében, tested megszabadítja a fölösleges lerakódásoktól, gyorsul az anyagcseréd.

13 gyógyító tipp cickafarkfűből. A cickafarkfű étvágyjavító, köptető, nyugtató sekentő és, Hatóanyagai

13 gyógyító tipp cickafarkfűből. A cickafarkfű étvágyjavító, köptető, nyugtató sekentő és, Hatóanyagai 13 gyógyító tipp cickafarkfűből A cickafarkfű étvágyjavító, köptető, nyugtató sekentő és, Hatóanyagai Glikozidikus keserűanyag, illóolaj (0,05 0,25%) amelynek komponensei a kamazulén, a kámfor, a szabinén,

Részletesebben

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..)

Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) Természetvédelem: Gyógynövények (50 pont/ ) Csapatnév:... I. Gyógynövények (15 pont/..) A képek alapján próbáljátok felismerni az adott gyógynövényt, azonosítsátok be a hatását, és hogy a növény melyik

Részletesebben

9 tipp fejfájás ellen

9 tipp fejfájás ellen 9 tipp fejfájás ellen Lüktet a halántékod, és úgy érzed, pillanatokon belül szétrobban a fejed. Azonnal kell val Ki gondolná, hogy az emberek 80%-a szenved időről időre fejfájástól, ráadásul a nők jóval

Részletesebben

mártásaiba, édességekhez (tészták, sütemények, rizsfelfújtak, gyümölcslevesek, cukorkák), likőrök ízesítésére, pálinka készítésére (pl.

mártásaiba, édességekhez (tészták, sütemények, rizsfelfújtak, gyümölcslevesek, cukorkák), likőrök ízesítésére, pálinka készítésére (pl. Fűszerek Ánizs Általános használata: főzelékek (sárgarépa, tök, cékla, vöröskáposzta), vadételek mártásaiba, édességekhez (tészták, sütemények, rizsfelfújtak, gyümölcslevesek, cukorkák), likőrök ízesítésére,

Részletesebben

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta

NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL. Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐI PROBLÉMÁK A TERMÉSZET- GYÓGYÁSZ SZEMÉVEL Molnárné Haholt Zsuzsanna Természetgyógyász, életmód tanácsadó és terapeuta NŐK ÉLETSZAKASZAI Újszülött kor Csecsemőkor Kis gyermekkor Óvodás és kisiskolás

Részletesebben

Horoszkópok KOS. Kos (03. 21. 04. 20.) Gonoszhoroszkóp

Horoszkópok KOS. Kos (03. 21. 04. 20.) Gonoszhoroszkóp Horoszkópok KOS Kos (03. 21. 04. 20.) Gonoszhoroszkóp Főnöknek nem vagy jó, mert fejjel mész a falnak. De beosztottnak sem vagy az igazi, mert fejjel rohansz a főnöknek. Kollégának sem vagy jó, mert olyan

Részletesebben

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl

Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl Téli vitaminkosár zöldségekbõl, gyümölcsökbõl A téli hónapokban sem kell lemondanunk az egészséges zöldségekrõl és gyümölcsökrõl. Számos fajtájuk télen is bõvelkedik vitaminokban, gyakori fogyasztásukkal

Részletesebben

Téli illóolajok 1. Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Téli illóolajok 1. Published on www.flagmagazin.hu (http://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2010 december 03. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Az illóolajok növényi részek természetes kivonatai. Sajtolással, lepárlással,

Részletesebben

Egyedi teák /egy növény drogja/ 50g 600.-Ft. Emésztőrendszerre

Egyedi teák /egy növény drogja/ 50g 600.-Ft. Emésztőrendszerre Egyedi teák /egy növény drogja/ 50g 600.-Ft Emésztőrendszerre Apróbojtorján (Agrimonia Eupatoria) Torokfertőtlenítésre, máj-és epeműködés szabályozására, bélrenyheségre, vizelettartási problémákra teáját,

Részletesebben

Természetes olajok, teák és növények. Gógymódok

Természetes olajok, teák és növények. Gógymódok Természetes olajok, teák és növények Gógymódok Figyelem! A felsorolt termékek és alkalmazási módok nem mindenkinél, és nem minden esetben hoznak eredményes változást. Ebben az esetben próbálkozzunk vagy

Részletesebben

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait.

Már 2000 évvel időszámításunk előtt felismerték a kínaiak bizonyos növények illóolajainak gyógyító tulajdonságait. Az utóbbi évtizedben egyike lett azoknak az alternatív kezelésmódoknak, melyeknek a népszerűsége a világ számos országában fokozódik. Ennek oka részben abban keresendő, hogy sokan szenvednek tartós stresszhatással

Részletesebben

Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok, vagy allergiás tünetek enyhítésében is

Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok, vagy allergiás tünetek enyhítésében is A gyógyító csalán A hagyományos természet-gyógyászatban fontos helyet foglalt el a rég kipróbált tavaszi k Nem csak immunrendszerünk erősítésében vagy fogyókúránk hatásfokának növelésében, de ízületi panaszok,

Részletesebben

TÁMOP-3.1.4 08/2-2009-0039.

TÁMOP-3.1.4 08/2-2009-0039. TÁMOP-3.1.4 08/2-2009-0039. Kölcsey Ferenc Általános Iskola és Óvoda 2010.05.03-2010.05.25. Amikor a tölgyet kivágják, az egész erdő visszhangzik az esésétől, de száz makkot vet csöndben egy észrevétlen

Részletesebben

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II.

Szépítő, gyógyító őszi gyümölcsök II. 2009 szeptember 13. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Mérték Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Fűben-fában orvosság van tartja a népi bölcsesség, és ezt természetesen igaz most érő gyümölcseinkre is.

Részletesebben

Teával a hurkák ellen

Teával a hurkák ellen Teával a hurkák ellen A fűszeres, illatos teakeverékek csökkentik az étvágyat, felpörgetik az anyagcserét és méregtelenítenek A tea fogyasztásától a kötőszövetek is feszesebbé válnak, a bőr tisztább és

Részletesebben

A három testőr visszatér

A három testőr visszatér A három testőr visszatér Az erdei gyümölcsök összefognak az egészségért! Ebben a cikkünkben három gyümölcskoncentrátummal avagy elixírrel szeretnénk megismertetni a gyógyulni vágyókat, melyek a központi

Részletesebben

Főzzünk másképpen! Receptverseny

Főzzünk másképpen! Receptverseny Táplálékod legyen gyógyszered, s a gyógyszered a táplálékod. Főzzünk másképpen! Receptverseny A pályázatban résztvevő ételek III. Céklás-almás muffin Céklás-almás muffin Hozzávalók: 200 g szénhidrátcsökkentett

Részletesebben

Közzétette: (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve

Közzétette:  (https://www.flagmagazin.hu) Még nincs értékelve 2010 december 05. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Give 1/5 Give 2/5 Mérték Give 3/5 Give 4/5 Give 5/5 Az illóolajokról szóló cikkünk második részében az olajak használati módjait vesszük

Részletesebben

Present Royal Reklámstúdió Méz kínálatunk

Present Royal Reklámstúdió Méz kínálatunk Méz kínálatunk A legfinomabb és legkülönlegesebb mézeket gyűjtöttük itt össze Önöknek, melyek remek ajándékként szolgálnak az ünnepek közeledtével. Termékeink más és más kiszerelésben kaphatóak. 36g tól

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.) BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielõtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet

Részletesebben

13 természetes zsírégető

13 természetes zsírégető 13 természetes zsírégető Tartalomjegyzék A zsírégető ételekről általában... 2 Cayenne bors... 2 C-vitamin (aszkorbinsav)... 3 Citrom... 4 CLA... 4 Fahéj... 5 Fehérje... 5 Fogyasztó teakeverék... 5 Guarana...

Részletesebben

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek!

Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! ! Létezik egy nyelv melyet a világon mindenhol egyformán beszélnek! Bár Jó estét kívánok! helyett nem mondhatjuk azt, hogy százhuszonhárom ettől függetlenül számokkal bármit kifejezhetünk, beleértve az

Részletesebben

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg

Kezelés típusai. Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív. Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció. Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Meridián 4-8 Repetíció Kezelés típusai Ingerlő: Rövid idejű Erős Manipulatív Gátló Hosszú idejű Gyenge Kevés manipuláció Szúrás mélysége: Pont helye határozza meg Tüdő meridián Forráspont: 1. Tonizáló

Részletesebben

Forrás: http://www.doksi.hu

Forrás: http://www.doksi.hu Az illóolajok gyógyító hatását használja ki Az illatok, mint ingerek az idegrostokon keresztül jutnak az agykéregbe, ahol a megfelelő sejteket ingerlik. Ennek hatására javul közérzetünk. Közérzetünk javulásának

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Apácák, ha megfáztak...

Apácák, ha megfáztak... Apácák, ha megfáztak A köhögés, nátha, torokfájás, láz megkeseríthetik életünket, az ünnepeket. A gyógynövények azonban s Bár az utóbbi években rendkívül megnőtt az érdeklődés a természetgyógyászat szelíd

Részletesebben

Linand Srl PARAJDI GYÓGYNÖVÉNYES SÓTERMÉKEK NAGYKERESKEDELME. Minden,ami gyógyír,minden,ami só

Linand Srl PARAJDI GYÓGYNÖVÉNYES SÓTERMÉKEK NAGYKERESKEDELME. Minden,ami gyógyír,minden,ami só Linand Srl PARAJDI GYÓGYNÖVÉNYES SÓTERMÉKEK NAGYKERESKEDELME Minden,ami gyógyír,minden,ami só SÓSZAPPAN NAPI HASZNÁLATRA,BŐRBETEGSÉGEK MEGELŐZÉSÉRE SÓPÁRNA KEREK IZÜLETI FÁJDALMAK,FÜLGYULLADÁS,HÁTFÁJÁS,KÖHÖGÉS

Részletesebben

Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek

Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek Összeállította: Szűcs Szilvia Mi is az a Smoothie? A Smoothie gyümölcsből vagy zöldségből pépesítés és némi hígítás után létrejött krémes ital, melyet fogyaszthatjuk

Részletesebben

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával

Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Öngyógyítás citromfűvel, rozmaringgal és kamillával Az egészségmegőrzésnek Az többféle öngyógyításnak módja van: persze például vannak a táplálkozás, szabályai, amelyeket a mozgás, ajánlatos a masszázs

Részletesebben

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL

CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL CURRYS-ZÖLDSÉGLEVES PAPRIKAKOCKÁVAL» 2 személyre -15 perc 1/2 db paprika 1 ek olívaolaj 1 ek currypor Vágd kockára a paprikát és süsd olajban 3 percig. Azután önts hozzá 300 ml sovány tejet. A maradék

Részletesebben

1.33 Fehérfolyás ellen 1.34 Fejfájás megszüntetésére 1.35 Fejfájás, hányinger ellen 1.36 Felfúvódás elleni keverék 1.37 Felfúvódás elleni keverék

1.33 Fehérfolyás ellen 1.34 Fejfájás megszüntetésére 1.35 Fejfájás, hányinger ellen 1.36 Felfúvódás elleni keverék 1.37 Felfúvódás elleni keverék Gyógytea keverékek Teakeverék Gyógyteakeverékeket magunk is ö sszeállíthatunk: szerezzük be a kívánt keverékhez szükséges gyógynö vényeket, és egy csavaros tetejű üvegbe egy mércével, mondjuk egy evőkanál

Részletesebben

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Mámorító fűnyírás Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( Ritkán jut az emberek eszébe, hogy egy kellemes illat segíthet az ellazulásban. Most nem a parfümök permetezéséről, vagy a mesterséges illatforrásokról van szó. Egy egészséges, egyszerű és kellemes módszer

Részletesebben

A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából. Gyógyteakeverék Figyelmeztetés a gyógynövények használatával kapcsolatban A gyógynövények gyógyászati célra történő felhasználása előtt feltétlenül kérje ki kezelőorvosa,

Részletesebben

Edd minden nap! www.ingyenesmagazin.hu 3

Edd minden nap! www.ingyenesmagazin.hu 3 Edd minden nap! Spenót tojással ez lehetne az a tökéletes étel, amit a szervezetünk sohasem unna meg, hisz fogyasztásával csak lassítanánk a csontritkulás folyamatán. A spenót és a tojás mellett azonban

Részletesebben

FLAVIN7 termékek az egészség érdekében

FLAVIN7 termékek az egészség érdekében FLAVIN7 termékek az egészség érdekében FLAVIN7 Szervezetünk egészséges működéséhez szükséges anyagok, melyeket élelmiszerek, táplálék kiegészítők, vitamin készítmények révén kaphatja meg a testünk. Ha

Részletesebben

A katalógus megtekin!ető i#.

A katalógus megtekin!ető i#. Termékkatalógus A katalógus megtekin!ető i#. Megtekin!ető i#. Ta$alomjegyzék Chi-Lee, Csák Norris...1. oldal Tűzköpő, Pusztapaszta... 2. oldal Macskajaj, Füst az üstben...3. oldal Tüzes vörös chili lekvár,

Részletesebben

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás

Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás Tiens Ivóvíz Hidrogéndúsító pohár A kiváló választás A víz nélkülözhetetlen A hidrogénben gazdag víz kutatása 2007. Ohsawa professzor a Japán Orvosi Egyetemen kiadott egy disszertációt a hidrogén terápiás

Részletesebben

Körömvirág- Calendula officinalis

Körömvirág- Calendula officinalis Körömvirág- Calendula officinalis Szárítás: A leszedett teljes virágzatok és külön is gyűjthető nyelves virágok szellős, árnyékos, meleg helyen száríthatók egy rétegben elhelyezve vagy azonnali műszárítás

Részletesebben

Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal

Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal Vegye figyelembe a használati útmutatót! Hideg-/melegborogatás tépőzáras pánttal hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 93629AB6X6VII 2017-08 Biztonsági előírások Rendeltetés Meleg- vagy hidegborogatás

Részletesebben

Téli illóolajok 2. Közzétette: ( Még nincs értékelve

Téli illóolajok 2. Közzétette:   (  Még nincs értékelve Téli illóolajok 2. 2010 december 05. Flag Szöveg méret Mentés Mérték 0 Még nincs értékelve Az illóolajokról szóló cikkünk második részében az olajak használati módjait vesszük górcs? alá. Bemutatjuk, hogy

Részletesebben

SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve:... Osztálya:... Iskola neve:......

SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY. Tanuló neve:... Osztálya:... Iskola neve:...... Fekete István Általános Iskola 13 Monorierdő, Szabadság u. 43. Tel./Fax: 06-9-419-113 www.fekete-merdo.sulinet.hu SZÖVEGÉRTÉS 4. OSZTÁLY TOLLFORGATÓ V. TOLLFORGATÓ. forduló V. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Panaszok szerint: sportbalesetek esetén: Körömvirág krém, Fekete nadálytő krém és bedörzsölőszer,

Panaszok szerint: sportbalesetek esetén: Körömvirág krém, Fekete nadálytő krém és bedörzsölőszer, TERMÉKKATALÓGUS Bús Anikó ügyvezető igazgató Katalógusunkban bemutatjuk teljes termékskálánkat, amely gyógyhatású krémeket, kivonatokat, étrend-kiegészítőket, kozmetikumokat és gyógynövénykeveréket tartalmazó

Részletesebben

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál (

Manuka, a csodaméz Közzétéve itt: magyarmezogazdasag.hu az Agrárhírportál ( A manuka méz az új-zélandi manukafák nektárjából származik. Egészségügyi szakértők szerint magasabb tápanyag tartalommal rendelkezik, mint a hagyományos nyers mézek. Különösen erőteljes antibakteriális

Részletesebben

Mi az? Fogyasztása elősegíti az emésztést, és egy felnőtt ember napi 2mg A-vitamin szükségletét 34 g őrölt formájában biztosítja?

Mi az? Fogyasztása elősegíti az emésztést, és egy felnőtt ember napi 2mg A-vitamin szükségletét 34 g őrölt formájában biztosítja? A fűszer olyan növényrész, amely kedvező kémiai összetételénél fogva kellemes ízt és illatot, esetleg tetszetős színt kölcsönöz ételeinknek, italainknak. Mi az? Fogyasztása elősegíti az emésztést, és egy

Részletesebben

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell

Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell Amit a magas vérnyomásról még tudni kell: tudnivalók és tippek Napjainkban a magas vérnyomás sajnos egyre több és több embert érint. Mára már úgy nevezett népbetegséggé

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA AZ EASY LEG ÍZÜLETI KRÉMRŐL (250 ml) Kalendula (körömvirág), rozmaring, mentol, kámfor, aloe vera, kurkuma, csalán, angelika (angyalgyökér), boróka, kakukkfű,

Részletesebben

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest

Ayurveda. 2. rész. Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök. 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Ayurveda és a méregtelenítés 2. rész 2011. február 26. szombat Indiai Kulturális Központ,Budapest Előadó: Riesz István Dr.(Ayu)Hon. Kuratóriumi Elnök Magyar Ayurveda Gyógyászati Alapítvány Kht. Ügyvezető

Részletesebben

Gyümölcsök erdőn-mezőn

Gyümölcsök erdőn-mezőn Húsos som piros bogyói A csonthéjas gyümölcseink közül az egyik legismertebb az erdők, cserjék, laza kötésű talajok kedvelt növénye, a pirosas színű húsos som. A gyümölcs ismeretes, édeskés-fanyar-savanykás

Részletesebben

WellStar Genio Natural Mind Balance Természetes szellemi egyensúly

WellStar Genio Natural Mind Balance Természetes szellemi egyensúly WellStar Genio Natural Mind Balance Természetes szellemi egyensúly Melyek a Genio legfontosabb összetevői? Guarana, spirulina, zöldtea, feketebodza, feketeribizli, földiszeder, feketeáfonya, málna, acerola

Részletesebben

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語

ORVOSI KÉZIKÖNYV. Magyar ハンガリー 語 ORVOSI KÉZIKÖNYV Magyar ハンガリー 語 Az orvosnak Nem értem a japán orvosi kifejezéseket, ezért ezt a kézikönyvet használva szeretném leírni a tüneteim. Személyes Adatok Mai dátum Év Hónap Nap Név Keresztnév

Részletesebben

1. Testünk és lelkünk szoros egysége... 4. 2. Táplálkozási szokásaink a magyar kultúrában.. 4

1. Testünk és lelkünk szoros egysége... 4. 2. Táplálkozási szokásaink a magyar kultúrában.. 4 Tartalom KÖSZÖNTŐ... 2 1. Testünk és lelkünk szoros egysége... 4 2. Táplálkozási szokásaink a magyar kultúrában.. 4 3. Az egészségtelen táplálkozás és az elhízás káros hatásai... 5 4. Hogyan együnk?...

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2014/ TAVASZ - ÓRAREND 02.10. 02.11. 02.12. 02.13. 02.15. TANÉVNYITÓ JÓGA -HALADÓ 15.00 16.20 -II.-III A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok

Részletesebben

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Erre majd együtt mászunk fel! Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50. www.szeretemazeletem.hu Az érelmeszesedéstől az infarktusig

Részletesebben

Méregtelenítés felsőfokon

Méregtelenítés felsőfokon Méregtelenítés felsőfokon Időről-időre hatalmába kerít minket a vágy, hogy megújítsuk környezetünket és mi magunk is egy kicsit f Első lépésként csapunk egy alapos nagytakarítást, kiselejtezzük a megunt

Részletesebben

WellStar International Az új piacvezető!

WellStar International Az új piacvezető! WellStar International Az új piacvezető! A legsikeresebb induló network 2004-ben! Dr. KeywanGrashoff WellStar Cégalapító Székhely: Potsdamer Platz, Berlin A. Bazooband G.M.Európa Ch.Wiesner Network President

Részletesebben

A-B ; C-D; E-F; G-H ; I-J; K-L; M-N; O-P; R-S; T-U ; V-ZS

A-B ; C-D; E-F; G-H ; I-J; K-L; M-N; O-P; R-S; T-U ; V-ZS Gyógynövények A-B A-B ; C-D; E-F; G-H ; I-J; K-L; M-N; O-P; R-S; T-U ; V-ZS Acsalapu (Petasites hibridus Sch.) Gyógyhatása: Nyálkakiválasztást elősegítő köptető, izzasztó és köhögéscsillapító, légzéskönnyítő,

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2012/ TAVASZ - ÓRAREND 02.06. 02.07. 02.08. 02.09. 02.11. -II.-III. A hermetikus asztrológia 2. Az energiák funkciójuk szerinti elhelyezkedése - légzőgyakorlatok A test csatornái - légzőgyakorlatok - a 7 világhoz tartozó 02.13.

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Lekvár és Szörp R eceptek Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. 1 kg kezeletlen héjú narancs 2-3 ág menta 1 kg Koronás Szirupcukor 3/4 liter víz A mentát nem csak fűszernövényként lehet használni,

Részletesebben

Energetikai fitoterápia kutyáknak, lovaknak - Alkalmazási területek, gyógynövénypéldákkal -

Energetikai fitoterápia kutyáknak, lovaknak - Alkalmazási területek, gyógynövénypéldákkal - Marton Zsófia: Gyógynövények a lovak és kutyák étrendjében c. előadás III. rész. Energetikai fitoterápia kutyáknak, lovaknak - Alkalmazási területek, gyógynövénypéldákkal - fertőzések utáni lábadozás,

Részletesebben

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!

2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! 2016 Júniusi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! ILCSI NYÁRI TESTÁPOLÓ CSOMAG Fekete szappan akció A csomag tartalma: 1 db Paradicsomos arc- és testápoló

Részletesebben

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés

Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés Bolygók és a hét napjai valamint az ember és az étkezés HÉTFŐ HOLD A folyékony elemekre hat, és azt várja, hogy a vasárnapi gondolatokat átgondoljuk és nyugodtan megfontoljuk. Ilyen nyugodt és harmonikus

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál A cukorbetegség A cukorbetegség - diabetes mellitus A cukorbetegség élethossziglan tartó, jelen tudásunk szerint nem gyógyítható betegség, amelyben a szervezet nem tudja a táplálékból nyert szõlõcukrot

Részletesebben

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK

GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK GYÓGYNÖVÉNYISMERET ALAPFOGALMAK Gyógynövény: - Gyógyszerkönyvben szereplő drogok nyersanyaga, - gyógyításra, ill. egészségvédelemre felhasznált növény, - gyógyításra, gyógyszeripari alapanyagok előállítására,

Részletesebben

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok

Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Új Étrend-kiegészítők, vitaminok Étrend-kiegészítők, vitaminok Az átlagos napi táplálkozás nem képes fedezni minden olyan tápanyag bevitelét, melyekre szervezetünknek szüksége van! Egészségünk megóvása

Részletesebben

Összetétele: 2. oldal

Összetétele: 2. oldal Gynex Bioinformációs, komplex gyógynövény-koncentrátum 15-féle gyógynövényből. Kiemelt hatásterületei: hormonrendszer, nőgyógyászati panaszok, lelki instabilitás, alkalmazkodás a megváltozott körülményekhez.

Részletesebben

Először nézzük meg, mit ír egy elismert természetgyógyász a mákolaj élettani hatásairól:

Először nézzük meg, mit ír egy elismert természetgyógyász a mákolaj élettani hatásairól: Megfigyelte már, hogy ha mákot eszik, milyen sok mák megy át az emésztőrendszerén, és így vész "kárba"? Próbálja ki a mákolajat! A hidegen sajtolt mákolaj a mákszemek "lelke". Hamarosan indul az új nyereményjáték!

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. főigazgató-helyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Syncumar betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTATÓ:INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓNAK Syncumar

Részletesebben

Őszi átváltozás a Feng Shui erejével!

Őszi átváltozás a Feng Shui erejével! Őszi átváltozás a Feng Shui erejével! "Egyedül csak a változás állandó, a jelen az erő helye." (Jeanne Ruland) Az őszbe forduló természet, sziporkázó színeivel emlékeztet bennünket arra, hogy eljött, illetve

Részletesebben

Egészséges élet. Munkafüzet. www.amieletunk.efoesz.hu. Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége

Egészséges élet. Munkafüzet. www.amieletunk.efoesz.hu. Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége Egészséges élet Munkafüzet www.amieletunk.efoesz.hu Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ÉFOÉSZ 1093 Budapest, Lónyay u. 17. I/1. 11-es kapucsengő Levelezési cím:

Részletesebben

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7

Gyógynövények babáknak és mamáknak. Ánizs 1 / 7 Gyógynövények babáknak és mamáknak Ánizs A Közép-Keleten és a Földközi-tenger keleti medencéjében lévő szigeteken őshonos köz 1 / 7 Napjaink fitoterápiája a növény termését és annak illóolaját használja,

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA Tisztelt Olvasó! A Táplálkozási Akadémia című hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási

Részletesebben

8 egészségügyi probléma, ami ellen hatékony a krumpli

8 egészségügyi probléma, ami ellen hatékony a krumpli A gyógyító burgonya 1975 Futónaptár.hu A burgonya nemcsak tápláló, hanem gyógyító tulajdonságai is vannak állapították meg szovjet kutatók. Valószínőleg része volt a burgonyának a skorbut megszüntetésében

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ TAVASZ - ÓRAREND

GÖNCÖL SZELLEMTUDOMÁNYI SZABADEGYETEM 2013/ TAVASZ - ÓRAREND 01.07. 01.08. 01.09. 01.10. 01.12. 18.00 19.30 10.00 14.00 JÓGA Barna Gáborral GYÓGYÁSZAT- ÉLETTAN (nyílt óra, bárki csatlakozhat) Feng shui tanfolyam Feng shui és lakberendezés 01.19. Lakásunk helyszíni

Részletesebben

A só- és színterápiáról röviden

A só- és színterápiáról röviden A só- és színterápiáról röviden A sóterápia Az ember arany nélkül tud élni, de só nélkül nem. - Cassiodorus 1 Történelem A terápia kezdete a sóbányákban és sóbarlangokban dolgozó emberektıl eredeztethetı,

Részletesebben

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre

Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Hidegen sajtolt mákolaj, a csontok őre Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Ki vagyok én? Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője,

Részletesebben

Hormonális betegségek, fogamzásgátlás

Hormonális betegségek, fogamzásgátlás Hormonális betegségek, fogamzásgátlás A hormonháztartásunk A hormonháztartásunkat és annak működését úgy képzeljük el, mint egy jól szervezett gazdasági vállalatot, igazgatóval, vezetőséggel, középvezetőkkel,

Részletesebben

BABAÁPOLÁS. Oilatum Bõrápolási tanácsadó kicsiknek és nagyoknak! Komplex bôrlágyító kezelés

BABAÁPOLÁS. Oilatum Bõrápolási tanácsadó kicsiknek és nagyoknak! Komplex bôrlágyító kezelés BABAÁPOLÁS Oilatum Bõrápolási tanácsadó kicsiknek és nagyoknak! Tartalom Ekcémás kisbabák és gyermekek bôrápolásáról Ekcémás kisbabák és gyermekek bôrápolásáról 3 A lényeg a bôrlágyítás 4 Trükkök, hogy

Részletesebben

COMENIUS GYÓGYNÖVÉNYEK EURÓPÁBAN MUNKATERV

COMENIUS GYÓGYNÖVÉNYEK EURÓPÁBAN MUNKATERV COMENIUS GYÓGYNÖVÉNYEK EURÓPÁBAN GYÓGYNÖVÉNYEK magyarországon MUNKATERV 2010-2012 2010/2012. Munkaterv 1. Gyógynövények Európában - gyógynövények Magyarországon Gyógynövények a gyógyítás szolgálatában

Részletesebben

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net

Lotus Therme. Masszázs árak. www.lotustherme.net Lotus Therme Masszázs árak 1 www.lotustherme.net HU 2 Klasszikus masszázsok Talpmasszázs 30 perc HUF 8.500, A talpreflex masszázs alapja, hogy a szervezetnek több, mint hetvenezer idegvégződése van egy

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható!

Buzsáki Gábor: Az életed kiszámolható! Minden jog fenntartva 2015 www.asztropatika.hu 1 Ha egy problémával sokat foglalkozol, előbb-utóbb rátalálsz a megoldásra! Pontosan úgy, ahogyan ez lassan már 20 éve velem is történt a személyes tanácsadásaim

Részletesebben

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70.

IRODA MASSZÁZS. VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. IRODA MASSZÁZS VITÉZ RENÁTA 1133 Budapest, Pannónia u. 70. Irodai masszázs Az irodai masszázs a leghatékonyabb módja annak, hogy munkatársai mindig frissen, kipihenten dolgozzanak. A kezelést az Ön munkahelyén

Részletesebben

teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut

teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut teafa- és szantálfaolaj kiváló kiegészítője lehet a kb. 5 liter, lehetőség szerint meleg vizes fürdőnek. Hörghurut A hörgők akut gyulladása általában megfázás vagy fertőzés esetén alakul ki, és fájdalmas

Részletesebben

G E S Z T I H Í R M O N D Ó

G E S Z T I H Í R M O N D Ó G E S Z T I H Í R M O N D Ó, INGYENES INFORMÁCIÓS LAP III. Évfolyam 4. szám Közlemény Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a MOL Rt. 2005. július 20-án 14-24 óra közötti időszakban Biharugra, Geszt,

Részletesebben

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV

Melegítő sál. Használati útmutató. Tchibo GmbH D Hamburg 82651HB55XV Melegítő sál hu Használati útmutató Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 82651HB55XV 2015-06 322 833 Kedves Vásárlónk! Új melegítő sálja kellemesen simul a vállak és a nyak köré. A melegítő sálban több kamra található,

Részletesebben

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az

Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az Büdösfürdő altalaja nagyon sok ásványi anyagot rejt mélyen belül, vagy közel a földkéreg felszínéhez. Mindenekelőtt gyógyító hatása van ezeknek az anyagoknak, fizikális és kémiai tulajdonságaiknak köszönhetően

Részletesebben

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia

Szénhidrát. Zsír. Fehérje. 104,6 Kcal Energia Gourmet_Box_dobozmatrica_100x247.indd 1 26/11/14 15:40 L KC A 521 C P E R ÉSZ 12 T T K A AL sütőtökpürér e tálalva, sü lt céklával irkemelltlve, s c i s a y n Ta kel tö zöldfűszerek ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT:

Részletesebben

1. A fülgyertya eredete és összetevői

1. A fülgyertya eredete és összetevői Amit a fülgyertya kezelésről tudni kell 1. A fülgyertya eredete és összetevői A Maya ill. Hopi indián eredetű természetes gyógyítási módszerek egyike a fülgyertyázás. Lényege, hog 1 / 7 A fülgyertya lenvászon

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-209/2007/34. A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa - a Crystal Institute Korlátolt Felelısségő Társaság (Budapest), I. rendő, - a Flavinárium Elsı Magyar Flavonoid és Antioxidáns

Részletesebben

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.)

MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) MINTA MENÜ (A bevásárló listát a receptek után találod.) Kolbászos tészta brokkolival Adag: 4 főre Elkészítési idő: 25 perc 40 dkg tészta (penne, masni) 1 kis fej brokkoli, kis rózsákra szedve 20 dkg száraz

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 2. Hét

Menü - 1800 kcal. 2. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele.

Ez a gyógyszer orvosi rendelvény nélkül kapható. Mindemellett az optimális hatás érdekében elengedhetetlen e gyógyszer körültekintő bevétele. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat.

Hiánybetegsége: hajhullás és a fogak elvesztése. Fő forrásai: asztali kősó, olajbogyó, tengeri moszat. Nyomelemek, ásványi anyagok: Nevükhöz hűen csak nyomokban, egészen icipici mennyiségben szükségesek a szervezet számára, ugyanakkor ez a nagyon kicsike mennyiség egyben létfontosságú is! Néhány rövid mondat

Részletesebben

INFUSION. TIENS prémium teák

INFUSION. TIENS prémium teák INFUSION TIENS prémium teák TIENS TEÁK, HOGY JÓ NAPJA LEGYEN A tea az egyik legősibb és legnagyobb becsben tartott ital a világon. Elkészítésének módja és fogyasztása régóta fontos részét képezi a kínai

Részletesebben

Oktatási anyagok a projekt Traditional and wild című kurzus részére

Oktatási anyagok a projekt Traditional and wild című kurzus részére regional development fund(erdf) Oktatási anyagok a projekt Traditional and wild című kurzus részére FEHÉRMÁLYVA (Althaea officinalis L.) 1. 7. 2012 http://bs.wikipedia.org/wiki/bijeli_sljez regional development

Részletesebben

Fekélybetegek diétája

Fekélybetegek diétája Fekélybetegek diétája A diétáról: 1. A diéta önmagában nem befolyásolja a fekély gyógyulását, de elősegíti a tünetmentességet és a visszaesések elkerülését. Viszont a rosszul megválasztott diéta önmagában

Részletesebben