rabszolgái A szabadság Mindazokhoz akik még hisznek egy élhetőbb életben! Kiáltvány A bilincseit csak az veheti le, aki egyáltalán észreveszi őket!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "rabszolgái A szabadság Mindazokhoz akik még hisznek egy élhetőbb életben! Kiáltvány A bilincseit csak az veheti le, aki egyáltalán észreveszi őket!"

Átírás

1 Kiáltvány A XXI. század vállalkozóihoz! I. Rész A szabadság rabszolgái A bilincseit csak az veheti le, aki egyáltalán észreveszi őket! Mindazokhoz akik még hisznek egy élhetőbb életben!

2 Kiáltvány a 21. század vállalkozóihoz! Mindazokhoz, akik még hisznek egy élhetőbb életben! III./I. Rész A szabadság rabszolgái A bilincseit csak az vetheti le, aki egyáltalán észreveszi őket! Aki azért él arccal a sárban, mert egy csizma tapos a nyakán, legalább tudja, hogy kivel kell harcolnia! A mi nyakunkon nem tapos csizma, az arcunk mégis a sárban, és nem tudjuk, hogy kivel kellene harcolnunk! A 21. század emberének több és nagyobb lehetősége van, mint bárkinek a történelem folyamán. Bármelyikünk nagyobb kényelemben és biztonságban él, mint az elmúlt korok legsikeresebb emberei. Olyan infrastruktúra és eszközök állnak rendelkezésünkre, amelyek nemhogy néhány évszázada, hanem néhány évtizede is álomnak minősültek volna. Az a hely és idő, ahova születtünk, a történelem azon ritka pillanatainak és helyeinek egyike, amely szabadsággal és lehetőségekkel ajándékozta meg az embert. Az olyan korok, mint a miénk, ritkák, és legtöbbször rövid pillanatai az emberiség krónikájának. Az előttünk élt nemzedékek sokszor zsarnokság és elnyomás alatt éltek, ahol az a szabadság, amely most a miénk, elérhetetlennek számított volna... És ha a szabadság ritka madara fészket is rakott az életükben, az igazi lehetőségek amelyek nélkül a szabadság sokkal inkább csak illúzió távol maradtak. A mi korunk egyike azoknak, amely mindkettővel egyszerre ajándékozta meg a lakóit: szabadsággal, és a történelem talán legnagyobb lehetőségével. Vajon látjuk-e mindezt? Vajon tényleg értjük-e, és ha igen, vajon kezdünk-e valamit ezzel a kiváltsággal?

3 A világtörténelem legnagyobb, bárki által kihasználható lehetősége! Változás szorítja a világunkat! Az enyémet, az Önét, mindannyiunkét! Több minden és radikálisabban változik, mint hinné! Ez a változás a lehetőségek legjobb táptalaja. Ez az a környezet, ahol a nehéz könnyűvé és a lehetetlen lehetségessé válhat. Ez az a kor, amelyben jó néhány irányelvet újra kell gondolnunk. Olyan uralkodó üzleti hiedelmeket, amelyeket nemrég még változhatatlannak hittünk, most meg kell kérdőjeleznünk. Paradigmák omlanak össze, és újak keletkeznek, persze, ha a változás hullámai között egyáltalán lesz idejük megszilárdulni. Az előrejelzések szerint az elkövetkező 3-4 évben, 2012-ig, az Internethasználók száma 1 milliárdról 3 milliárdra fog nőni, s ez a létszámemelkedés többszörös forgalom- és lehetőségnövekedést is jelent! Az Internet világunkat átformáló ereje most még csak egy csendes, baljós morgás a föld mélyén. A kutatók nagy változásra, robbanásra figyelmeztetnek, de hát ki veszi őket komolyan?! Sokszor hallottuk már, hogy kitörés lesz, hogy a gazdaság alvó tűzhányója újra tombolni fog... De valójában még semmit sem láttunk abból, ami jön. Önnek értenie kell, hogy egy-egy technikai újítás nem a létével, hanem az általános elterjedésével változtatja meg a világot, és ezzel az életünket, a lehetőségeinket. Csakúgy, mint ahogy a telefon sem Bell korában forgatta fel az emberek életét, hanem évtizedekkel később, amikor elterjedt, sőt, igazából napjainkban, amikor majdhogynem MINDENKINEK, kicsinek és nagynak is, mobiltelefon lapul a zsebében. Az Internet egy alig néhány éves múlttal rendelkező jelenség, de már ma megváltoztatta az életünket! A mód, ahogyan egy céget működtetni lehet és kell, az Internet miatt megváltozott, de... még mindig csak úttörők vagyunk. Az igazán nagy, a forradalmi változás még hátravan! A világ nagyvállalatainak már most olyan alapvető változásokra kell felkészülniük, mint amilyen a vásárló hatalmának rendkívüli növekedése, és a konkurenciaharc globálissá alakulása. Egy háziasszony

4 bármilyen helybeli üzlet ajánlatát néhány kattintással megversenyeztetheti egy amerikai, német és holland ajánlattal anélkül, hogy fel kellene állnia az asztaltól. Soha nem volt még annyira igaz, hogy a vevő a király, mint most! A hosszú farok, a kis, rendkívül gyorsan mozgó, de egész országokat, nyelvterületeket, világot elérő vállalkozások masszív területet hódítanak, és átrajzolják az üzlet sikerképletét. Egy vállalkozás ma NEM úgy lesz sikeres, mint 20 évvel ezelőtt. A mód, ahogy egy vállalkozást felépítünk, működtetünk, fejlesztünk és optimalizálunk, gyökeresen megváltozott, pontosabban meg kellett, hogy változzon, annak érdekében, hogy lépést tudjunk tartani a korral. Az Internet NEM CSAK egy technikai eszköz, hanem a kommunikáció és a kapcsolat forradalma. Ha másként nem is, de gazdaságilag MINDENT meg fog változtatni! Érti ezt? Nem, nem érti. Én sem értem, de látom, hogy jön... Az Internethasználók számát tekintve tehát 2 milliárd fős növekedésre számíthatunk, és ezzel 3 milliárd felhasználót fogunk számlálni. Ez az emberiségnek közel a FELE!!! Tudja, mit jelent ez? Nem, nem tudja. Szerintem Istent kivéve SENKI sem tudja pontosan, de az előrejelzések szerint az elkövetkező négy évben 3 trillió dollár extra nyereség várható, amit az Internet hoz létre. Három trillió dollár, azaz $, azaz háromezer milliárd dollár. Ez több pénz, mint amennyit el tud képzelni. Három trillió dollár, amelynek egy része az Ön vállalkozásán fog átfolyni. A kérdés csak az, hogy költségként vagy nyereségként? Ezt hívom lehetőségnek. Amire Önnek hangosan és világosan azt kell mondania:

5 Lassan a testtel! Ennyire ez azért nem lehet egyszerű! Önnek teljesen igaza van! Pont ez az, amiért garantáltan érdemes végigolvasnia ezt a Kiáltványt, mégpedig mind a három részét! Mert a dolog NEM olyan egyszerű, mint amilyennek látszik! Igen, emberek fognak meggazdagodni, igen, mások tönkre fognak menni, de hogy min és hogyan múlik, hogy Ön melyik csoportba fog tartozni, az egyáltalán nem nyilvánvaló. Az egyik legfőbb oka annak, hogy az emberek többségét ez a lehetőség is el fogja kerülni, az az, hogy 100 emberből 98 el sem hiszi, hogy ez a hihetetlen fejlődés az Ő életének is lényeges része, a sikerének vagy bukásának, a jövőjének kulcsa lesz. Nem hiszik el... És én valahol megértem ezt. A legtöbben ugyanazért nem hiszik a lehetőségeiket, amiért a veszélyt sem veszik észre: mert a mindennapok gondjai maguk alá temetik őket, mert sokszor nincs idejük még gondolkozni sem. 100 emberből csupán 2 az, aki képes szakítani a régi mintával, és képes olyan új döntéseket hozni, amelyek révén esélyt ad magának arra, hogy egzisztenciálisan feljebb lépjen. Az élet megéri a harcot! Igaz a mondás: az élet túl értékes ahhoz, hogy rosszul éljük! Ráadásul igen rövid is ahhoz, hogy ne használjuk ki maximálisan a benne kapott lehetőségeket. Az élet kimondhatatlanul többet tartogat az Ön számára, mint amit a hétköznapok hajtásában, sokszor űzött rohanásában tapasztal. Szabadok vagyunk, de sokszor mégsem élünk a szabadságunkkal. Szabadok vagyunk, de sokszor mégis remény nélküliek. Tele vagyunk lehetőségekkel, amelyek mind karnyújtásnyira vannak tőlünk, de amelyeket sokszor még megérinteni sem vagyunk képesek.

6 A mi életünkben mindennek rendben kellene lennie, de... Vajon tényleg minden rendben van? A csupa nagybetűs ÉLET, amit még gyerekként vagy tizenévesként álmodott magának, vajon úgy néz ki, mint ahogyan a tegnapját, vagy akár a mai napját élte? És ha igen, a 365-ből hány ilyen napot él? Arra szeretném kérni, hogy az elkövetkező percekben, amikor a Kiáltványunkat olvassa, gondoljon arra, hogy miként tudná ezzel az információval megváltoztatni a saját és esetleg azoknak az embereknek az életét is, akikkel együtt dolgozik: vállalkozótársaiét, munkatársaiét, vagy akár a családtagjaiét is. Egészen biztosan látja és ismeri ezt a jelenséget, és biztos vagyok benne, hogy észrevette, ez nem csak ránk vagy Önre vonatkozik, hanem nagyon sok emberre Ön körül is. A mi felelősségünk amit felismertünk az, hogy ezt az információt, ezt a segítséget, amit létrehoztunk, minél több emberhez eljuttassuk. Arra szeretném tehát kérni, hogy amikor olvassa ezt a Kiáltványt, ne csak magára gondoljon, hanem azokra az emberekre is, akiknek a sorsát a szívén viseli, és akikkel kapcsolatban úgy érzi, hogy ez az információ segíthetne az életén és az üzletén. Kérem, fontolja meg, hogy továbbküldi nekik ezt az anyagot, és elmondja nekik, hogy a weboldalon ahhoz a tíz hetes támogató programhoz is hozzájuthatnak, amelyet a mi költségünkön bocsátunk rendelkezésére mindazoknak, akik hajlandóak új utakat kipróbálni, akik hajlandóak ebből a csapdából kiutat keresni és ezért tenni, tanulni, lépni. Szabadok akarunk lenni! Szabadoknak kell lennünk! Az egyik legértékesebb, a szívünknek még az aranynál is drágább, a legmélyebb húrokat pengető szó, amit ismerek......az a SZABADSÁG! Ez az egyik legmélyebb vágyunk. Ez az, ami tudatosan vagy tudat alatt hajt és űz bennünket. Ez az a sóvárgás, a szabadság iránti vágyunk, ami újra meg újra tettekre, ha kell, küzdelemre, harcra sarkall minket. Ezért akarunk pénzt és sikert. Ezért fontos a befolyás, a hatalom. Ezért harcolunk, ezért küzdünk.

7 S a világ, amelyben élünk, jól tudja ezt. A világ tudta, hogy szabadságra vágyunk, hát üzletet kínált nekünk. Szabadságot ígért, de cserébe elkérte a munkánkat, a teljesítményünket, az időnket, és még többet is... A világ megszabta a feltételeit, és mi elfogadtuk azokat. Azt mondta, hogy ha szolgáljuk őt néhány évig, akkor szabadok leszünk! Azt mondta, hogy ha belehúzunk, hamarabb szabadok lehetünk! Azt mondta, hogy csak még egy kis erőfeszítés, és elérjük, amit szeretnénk. Ön elérte? A baj az, hogy a világnak igazából nem érdeke szabadon engedni bennünket! Szüksége van a munkánkra, szüksége van a rabszolgáira, szüksége van Önre! Nem szívesen engedné el... Így hát azt mondja, hogy Már nincs sok hátra! Még egy kis erőfeszítés, még egy kis igyekezet, és SZABAD leszel! Ezt mondja egészen addig, amíg elhisszük, aztán egyszer csak változtat a hangján, és azt mondja: Sohasem leszel szabad, te kis féreg! Elszúrtad, tehetetlen vagy, sohasem viszed semmire, úgyhogy takarodj vissza dolgozni és örülj, hogy esténként még nézheted a tévédet! Ismeri ezt a hangot? Hallotta már? A világ hazudik! A világ azt mondja, amit Önnek hallania kell ahhoz, hogy megmaradjon az önkéntes rabszolgájának! A világ azt mondja, amit Önnek hallania kell ahhoz, hogy ne tegyen fel kérdéseket, hogy naiv reménnyel, vagy csendes elkeseredéssel, de szaladjon tovább a mókuskerékben. A legtöbben a saját magunk által választott, de legalábbis csendes beletörődéssel elfogadott rendszer foglyai vagyunk. Semmivel sem szabadabbak, mint az őseink, akik arccal a sárban éltek, és csizma taposott a nyakukon. A mi nyakunkon nem tapos csizma, nincs is rá szükség. Mi önként hajtjuk a nyakunkat az igába, sőt...

8 Mi vagyunk azok, akik a szabadság vak reményében nemcsak életben tartjuk, de védelmezzük is azt a rendszert, amely csillogó ígéretekkel, felszínes szórakoztatással és demagóg felkiáltásokkal semmi egyebet nem tesz, mint rabszolgasorba hajt minket. Hát nem vette észre? Az átlag vállalkozó ma évi 14 héttel dolgozik többet, mint 40 évvel ezelőtt! 14 hét az rengeteg idő! 14 hét, az heti 10.7 óra többletmunkát jelent. Ez napi 2 óra plusz! Ha rendesen 5-ig dolgozna, most 7-ig dolgozik... És ez csak az átlag. Mi történik a világunkkal? Mi történik az életünkkel? A világ és a vállalkozói élet GYÖKERESEN megváltozott! Az emberek ma sokkal elfoglaltabbak, mint eddig valaha a történelem során. Minden felgyorsult, bonyolultabb és átláthatatlanabb lett. Az élet egyre inkább egy ádáz versenyhez kezd hasonlítani. A ma vállalkozója állandóan elfoglalt, mindig dolga van, és amikor megáll, akkor is elintézetlen feladatok tömege szorítja a pihenését. Igyekszik lépést tartani a világ ütemével, de ez egyre nehezebb. A remélt eredmények, de sokszor csak egyszerűen a kényszer miatt, őrült mértékű elfoglaltságba hajszoljuk magunkat. A céljainkért, vagy csak egyszerű kényszerből, feláldozzuk az időnket, és sokszor a családunkat, az egészségünket is! Tapossuk a vizet, és habár a felszínen maradunk, nem jutunk sehova. Egyre több feladat, egyre reménytelenebbül terheli a vállunkat, és bár mindent megteszünk, a tennivalók sora mintha sohasem szűnne, sőt, megállíthatatlanul gyarapodni látszik. Mindeközben nem csak a családunk, az egészségünk és a kedvteléseink a tét. Ha nem találunk kiutat az ördögi körből, nem csak ezek esnek áldozatul, hanem a sikerünk, a pénzünk, és azok a tervek és álmok is, amikért egyáltalán belekezdtünk. A teljes meghiúsulás a tét!

9 Az átlag vállalkozó napi 12 órát dolgozik, sokszor minden reális remény nélkül arra, hogy belátható időn belül kiszabaduljon ebből a mókuskerékből. Azért kezdünk bele egy vállalkozásba, hogy jobb életet élhessünk, s mindeközben a vállalkozás sokszor felemészti magát az életünket. Alig marad időnk azokra, akiket a leginkább szeretünk, a gyerekeink nélkülünk nőnek fel, gyorsabban, mint hittük, a párunk csak hébe-hóba lát minket, és akkor is csak egy gondterhelt embert talál. Nem emlékszünk már rá, hogy mikor ültünk le utoljára kényelmesen és lustán elolvasni egy jó könyvet, a hobbink már csak emlék... Az élet elmegy mellettünk! Mi ezt nem akarjuk! Nem akarjuk sem Önnek, sem magunknak! Hányszor szedte már össze magát azzal a reménnyel, hogy csak most kell egy kicsivel többet dolgozni, és azután majd több ideje lesz élni? Hányszor vágott már bele egy újabb embertelen vesszőfutásba csak azért, hogy utána egy kurta kéthetes nyaralást követően ugyanazt az őrületet kelljen folytatnia? Mit gondol? Tényleg elegendő még jobban belehúzni, s változatlanul ugyanazt, csak TÖBBET csinálni ahhoz, hogy az élete megváltozzon? Tényleg hisz ebben? Én nem hiszek. Én abban hiszek, hogy ha ugyanazt teszi, annak ugyanaz lesz a következménye is. Abban hiszek, hogy azok a döntések juttatták Önt oda, ahol most van, amiket 3-5, vagy akár fél évvel ezelőtt hozott meg. Abban hiszek, hogy ha nem változtatunk, akkor maguktól a dolgok csak rosszabbra fordulnak. Abban hiszek, hogy ha makacs következetességgel és egy bizonyos vaksággal megismételjük a hibáinkat, akkor rendkívül NAIVNAK kell lennünk ahhoz, hogy jobb eredményeket várjunk. A legtöbb vállalkozó egyfajta felszínes éberséggel csak a felszínét vakargatja annak a problémának, ami miatt nem tud kilépni az ördögi körből! A legtöbben abban a hitben, hogy mindent megtettek azért, hogy naprakészek legyenek, teljes következetességgel újra meg újra megismétlik a hibáikat! Mi nem akarunk tovább részesei lenni ennek a rendszernek! Mi kiszállunk! Kiszállunk az őrületből, a mókuskerékből, a csapdából, amely hiú remény után csalódást és újabb hiú reményt ébreszt, hogy csak fussunk, fussunk tovább anélkül, hogy komolyan elgondolkoznánk, így vajon valaha célba érhetünk-e. A legtöbben nem a megfelelő dolgot csinálják, rendíthetetlen kitartással és makacssággal, szinte a vérüket adva. Ebből elég!

10 A sok munka, az állandó elfoglaltság, a nagy eltökéltség a mai világban NEM garantál semmilyen eredményt! Taposni a vizet, bármilyen erőfeszítéssel tesszük is, nem juttat minket célhoz, hacsak ez a cél nem a puszta ideig-óráig való túlélés. Az erőfeszítés nem egyenlő a hatékonysággal, és egyáltalán nem egyenlő a naprakész tudatossággal! A víz taposása helyett úsznunk kell, mégpedig egyre jobban, egyre ügyesebben! Úszva könnyebb, és még haladunk is... Sőt! Úszva felkapaszkodhatunk az alattunk újra meg újra elhömpölygő hullámok egyikére is, és ezt meglovagolva gyorsabban és messzebbre juthatunk, mint azt amúgy valaha is lehetségesnek hittük volna! Nem elégedhetünk meg azzal, hogy csak egyszerűen keményebben próbálkozunk, hogy egyre többet hajtunk, hogy szüntelenül csak tapossuk a vizet. Mi kiszállunk. És Ön? Képes még hinni egy élhető életben? Én igen, de... Ehhez váltani kell! Tudja a kiutat ebből az őrületből? Nem, az Internetmarketing önmagában nem oldja meg ezt a problémát! Egy sokkal alapvetőbb kérdésről van szó, mint amit bármilyen instant válasz megoldhatna! A egész világunk van átalakulóban! Szép lassan, csendben MINDEN megváltozik, és valójában már meg is változott. Az élethez, a munkához, a célokhoz való alapvető hozzáállásának kell megváltoznia ahhoz, hogy kiutat találjon! A mai világ a legtöbbünknek azon a módon, ahogyan eddig próbáltuk, NEM engedélyezi a sikert!

11 Egy jó része annak, amit az eredményes vállalkozásról, a lehetőségeinkről igaznak tartottunk, mára már nem igaz! Újra kell tanulnunk sok mindent. Képesnek kell lennünk felismerni azokat a trendeket, amiket meg lehet lovagolni, és amelyeken hajózva hihetetlen sikereket érhetünk el, de amelyeket elkerülve csak a saját reménytelen kapálózásunk marad! Mint egy hatalmas hullám, amit néhányan meglovagolnak, de amely a többség alatt egyszerűen továbbgördülve sorsára hagyja a vízben taposó tömegeket. Sőt, néhányakat, akik rossz helyen vannak rossz időben, maga alá is temet. Önnek mi a terve? Hogyan fogja levetni a láncokat? Hogyan fogja megtalálni a megfelelő hullámot? Hogyan fog fellendülni rá? Biztos, hogy egyedül akar szembenézni ezzel a jövővel? Egy mai vállalkozás új felkészültséget, rendkívüli rugalmasságot és képességet követel a gyors és hatékony cselekvésre! Mi erre akarjuk Önt képessé tenni. Máról holnapra? Nem... De folyamatosan és nagyon is valóságosan! Van egy olyan alaptétel, amelyet visszhangoznom kell még: Az első, és talán a legmeghatározóbb tényező az az, hogy a világ tényleg változik. Ebben a változásban teljesen felesleges ugyanazt még többet csinálni. Teljesen mindegy, hogy Ön milyen módokon és milyen eszközökkel, milyen hatékonyság növelő módszerekkel spórol időt, ha a megspórolt idővel ugyanazt csinálja, csak még többet. A probléma lényege nem az, hogy Önnek nincs elég ideje, hanem az, hogy nem azt csinálja az idejével, amit kellene, és ezért a feladatok nem fogynak, a cége nem megy előre, a dolgok sose készülnek el, a sziszifuszi munkák újratermelik magukat, és folyamatosan rabolják, rabolják, rabolják az életét. Önnek, nincs mese, mást kell csinálnia!

12 És ez teljesen független attól, hogy a világgazdaság most hogyan változik bár erről is fogunk mindjárt beszélni, hanem ennek elsősorban az Ön bátorságához van köze! Ahhoz, hogy felismeri-e, ez az Ön élete, az Öné és a családjáé, és hogy semmilyen külső konvenció, külső kényszer, vagy bármilyen megszokottság nem veheti el Öntől a felelősséget! Amely felelősség abban áll, hogy Önnek kell döntenie afelől, hogy mit kezd az életével! Nem, nincsenek olyan feladatok, amelyeket mindenképpen el kell végeznie! Van elég bátorsága ahhoz, hogy ezt kimondja? Hadd segítsek: ez a probléma nem csak Magyarországon specifikus. A világ legnagyobb marketing-tanácsadói, a világ legsikeresebb üzletemberei mind erről beszélnek, erről a rendkívül intenzív időszakról, amely bizony komoly áldozatokat szed a világon mindenütt. A szindróma, az alapeset nagyon hasonló Magyarországon, Európában, Amerikában. Teljesítménnyel helyettesítjük az eredményességet, nagyobb igyekezettel a gondolkodást, nagyobb erőfeszítéssel a naprakészséget. Hadd tegyem fel ezt a kérdést: ha visszagondol a tegnapi, vagy akár a mai napjára, amit óra munkával végigdolgozott, mi olyat tett, ami említésre méltó? Mit tett, ami ténylegesen közelebb vitte az élete céljához? Tudom, hogy ez nem egy egyszerű kérdés a legtöbbünknek nagyon nehéz rá jó választ adni. A legtöbben semmit sem tudunk felmutatni, ami igazán értékes lett volna. Persze, elvégeztünk jó néhány feladatot, persze, eloltottunk jó néhány tüzet, persze, fenntartottuk a vállalkozásunkat, persze, törekedtünk az előrelépésre, de tényleg történt valamilyen minőségi áttörés? Tényleg azzal foglalkozott, amivel kell? Itt a lényeg, az alapvető feladat, az első pontban: Önnek különbséget kell tudnia tenni azok között a dolgok között, amelyek tényleg fontosak, és amelyeket tényleg meg kell csinálni, és azok között, amelyeket lehet, hogy egyszerűen csak el kell felejteni, amiket soha nem kell megcsinálni. A szokás, a környezetünk elvárása, az, hogy mindig is így csináltuk, nagyon erős bilincs lehet, amely megakadályozza abban, hogy elkezdjen nem csak többet, nem csak intenzívebben, nem csak minden áron időt spórolva, hanem végre mást csinálni. A következtetés, amit le kell vonnunk, hogy váltásra van szükségünk abban, ahogy vállalkozunk! Váltásra abban, ahogy a lehetőségeinkről gondolkozunk,

13 ahogy megközelítjük és megragadjuk őket. Mik azok a tényezők, amelyek ezt a váltást meghatározzák? Az első, hogy az üzleti környezet tényleg megváltozott. A jó hír az, hogy ez a változás a vállalkozóknak, többnyire a kis- és közepes vállalkozóknak kedvez a leginkább, illetve eleve a tehetséges, tettrekész embereknek. Rossz hír ez azért, mert egy csomó mindent el kell felejteni, ami egyszer igaz volt. Csomó mindennel, ami szokás szinten beidegződött és ránk ragadt, szakítani kell! Lássuk, hogy az üzleti környezet hogyan és miben változott meg! Nyugodtan és bátran kijelenhetjük, hogy a 21. század vállalkozása elég szűk helyre van beszorítva. Három nagy tényező szorítja a vállalkozásokat: I. Az első beszorító tényező maga a folyamatosan gyorsuló változás Az Internet tényleg a feje tetejére állított mindent! A marketing területén egy újítás életciklusa fél-egy év. Annyi idő alatt válik elavulttá egy fejlesztés, a- mennyi a legtöbb embernek arra is kevés, hogy egyáltalán megértse, mi történt. Ha esetleg arra gondol, hogy ez a változás egy napon majd abbamarad, akkor hadd keserítsem el: az előrejelzések szerint ez a változás még egy jó ideig nem, hogy nem fog abbamaradni, hanem egyre inkább gyorsuló, egyre intenzívebb átalakulássá fog változni! Ha a mostani helyzet rázós Önnek, akkor bizony komolyan fel kell készülnie, mert ami ezután jön, az nem is mérhető ahhoz, ami eddig történt! Peter Drucker, a modern menedzsment-gondolkodás atyja, a következőt mondta: A vállalkozások, abban a formában, ahogy most léteznek, nem fogják

14 túlélni az elkövetkező 25 évet. Tehát a mód, ahogy egy cég, egy vállalat működik, meg kell, hogy változzon ahhoz, hogy meg tudjon felelni a megváltozott körülmények követelményeinek! Arnold Becker közgazdász azt mondta, hogy alapvető változás várható a gazdaságban. Az egyik szorító tényező tehát maga a folyamatosan gyorsuló változás. Önnek ugyanazt csinálni ma, mint amit egy fél évvel ezelőtt csinált, lemaradást jelent, és ugyanazt csinálni, mint amit egy-másfél-két évvel ezelőtt csinált, az valószínűleg az üzleti élet perifériájára való kiszorulással egyenlő! Önnek lépést kell tartani azzal, ami történik! II. A helyi és helyzeti előny megszűnése, és az ezeken alapuló hatalom elvesztése A második jelentős változás azzal kapcsolatos, ahogy a döntéseinket meghozzuk. Régen a hely és a helyzet volt előtérben. Tehát a döntéseinket aszerint hoztuk meg, hogy ki vagy mi van közel, ki vagy mi van olyan helyzetben, hogy nekünk a hasznunkra lehessen, illetve mi az ő hasznára lehessünk. Olyan embereket vettünk fel a vállalkozásunkba, akik közel voltak: rokonokat, az adott városból embereket. Olyan helyről vásároltunk, ami közel volt, kényelmes volt, elérhető volt. Azokkal üzleteltünk, akik közel voltak. Ez most, mára, alapvetően megváltozott! Ma már bárki, bárhonnan felvehet alkalmazottakat! Dolgoztathat indiai szakemberekkel egy virtuális vállalkozásban anélkül, hogy el kellene hagynia a belvárosi irodáját. Vásárolhat bárhonnan úgy, hogy a legjobb ajánlatokat megversenyezteti egymással, világszínvonalon, és néhány napon belül a postás hozza, amit megvett. Bárkivel üzletelhet, akit csak el tud érni az Interneten, és ez mostanra az üzleti világ nagy többségét jelenti. Ha most azt mondja, hogy Sándor, azért ez még nem ilyen általános, lehet, hogy Önnek nem általános, de a konkurensének már az! Lehet, hogy Ön azt mondja, hogy ezt még nem így csinálja, de az a cég, amely épp kiszorítja Önt a piacról, már így csinálja! A helyzet, a tény az, hogy a hely és helyzeti előny ma már semmit sem jelent. Az, hogy egy cég az egyetlen olyan cég a városban, nem jelent már számára monopóliumot. Sőt, valójában semmit sem jelent. A cégeknek régen hatalmuk volt a helyzeti előnyük alapján: ők voltak azok, akik ott voltak, akik azt a helyet

15 megszerezték, és mellettük bárki már csupán másodhegedűs lehetett. Mára ez a hatalom elveszett. Kik kapták meg ezt a hatalmat? Kérem, most nagyon figyeljen, mert ez a része a sztorinak az, ami Önnek nagyon kedvez! 1. Az egyik nagy csoport, amely a hatalmat megkapta, az az ügyfél. Az ügyfél foghatja magát, és az Interneten keresztül minden információt megszerezhet az adott cégről, a termékéről, mindenről. Szabadon döntheti el, hogy kitől vásárol, és kitől nem. Ahogy az előbb is említettem, világszínvonalon is megversenyeztetheti a cégeket, illetve azok kínálatát, megkeresheti a legjobb ajánlatot. Ön gyakorlatilag, mint vállalkozó, a világgal versenyzik! De legalábbis a nyelvterülettel. Miért jó hír ez? Azért, mert nagyon sok kis- és közepes vállalkozás eddig azért nem tudott labdába rúgni, mert nem tudott harcra kelni a multival, azzal, aki már ott volt a tűznél. Nem tudott hozzáférni ahhoz a helyhez és helyzethez, amelyben ugye a pénzt osztották. Ma már ez nincs így! Ma már a hatalom ott van, ahol teljesítmény, ahol tehetség, és ahol szolgálat van! 2. Ez a második hely, ahol hatalom van: a tehetséges embereknél, legyenek azok magánemberek vagy vállalkozók. Akár magánemberként is, ma már nem nyújt túl nagy biztonságot egy adott cég mellett való elkötelezettség. A mai cselekvőkész ember azt látja, hogy az Internet révén rengeteg lehetősége van. És ezen keresztül a tehetség, a cselekvőképesség korlátozatlan előnyt és hatalmat élvez! III. A harmadik olyan tényező, amely nyomást gyakorol a 21. század vállalkozásaira, az a másolás A globalizáción, az Internet információs rendszerén keresztül, ha ma valaki kijön egy újdonsággal, az az újdonság holnapra a kiindulási alapja lesz a konkurenciának. A sikeres üzleti modellek másolása rendkívül egyszerűvé vált. És mindenki csinálja is. Bárkivel beszélek az ügyfeleim közül, akik fél évnél régebben vannak piacon, arról számolnak be, hogy körülbelül három hónap-fél év alatt a konkurensük minden piacvezető top módszert, megoldást lemásol. Ez azért rossz hír, mert Önnek fejlesztenie kell. Gyorsabban kell fejlesztenie, mint valaha azelőtt! De ugyanakkor jó hír is, mert ha Ön fejleszt, ha előre gondolkozik, akkor mindig képes lesz a piac előtt maradni, hisz az Ön által fejlesztett újdonságok csak Önnél működnek ideálisan, mindenki másnál, aki

16 lemásolja őket, csak egyszerű koppintások lesznek, amelyeknél úgymond kilóg a lóláb! A fejlesztését nem a semmiből kell elkezdenie, hanem Ön is már működő, sikeres modellekből kiindulva léphet előre. Nyilván nem teszem jogossá a kopírozást az Ön esetében sem, a szerzői jogok védelme ezt nem is teszi lehetővé, nem etikus dolog, nem is erkölcsös, és amúgy sem igazán eredményes. Ugyanakkor a sok tanácsadó, a sok minta alapján, a tanultakat megfelelően adaptálva, bizony Ön is össze tud állítani egy tizedik eredeti megoldást, amelyben mindaz a tapasztalat és tanulság benne lesz, amit a sikeres minták elemzése során megszerzett. Tehát a másolás a harmadik tényező, amely a modern vállalkozásokat szorítja. Hadd foglaljam össze: a folyamatosan gyorsuló változás volt az első, a második a hely- és helyzet-orientáltság eltűnése, és helyette az ügyfelek, illetve a tehetséges emberek hatalomra jutása, és végül a másolásnak, mint jelenségnek, az általános elterjedése. Mi az az alapvető váltás, ami szükséges ahhoz, hogy Ön lépést tudjon tartani? A közgazdászok és marketingszakemberek nagyjából egyöntetűen egyetértenek abban, hogy a mai világban egyetlen egy biztos dolog van, mégpedig az, hogy semmi sem biztos Annak a fajta fejlődésnek a közepén, aminek részei vagyunk, nagyon nehéz megjósolni, hogy mit hoz a holnap. Éppen ezért az a fajta vállalkozás építési, tervezési modell, amit mindannyian tanultunk, már hátrányossá vált. Az a fajta gondolkodás, amelyben tervezünk, kitaláljuk előre, hogy mit fogunk csinálni, és aztán megvalósítjuk, hátrányossá vált azzal az új koncepcióval szemben, amit Önnek is fel kell ismernie, és magáévá kell tennie, ha lépést akar tartani. Az új koncepció úgy néz ki, hogy Ön a piacot figyelve érzékeli a lehetőségeket, és azonnal reagál rájuk. Tervezés és kivitelezés helyett érzékelés és reagálás! Megváltozott a mód, ahogyan építjük a vállalkozásunkat. Ez az, amiről eddig is beszéltem: olyan módon kell működnünk, hogy figyeljük a piacunkat, monitorozzuk a környezetünket, követjük az ügyfeleink valós és pillanatnyi igényeit, figyeljük a konkurenciánkat, és olyan módon reagálunk, hogy az nekünk a

17 legnagyobb előnyt hozza. Igazából mindössze két lehetősége van: a piac azonnali követése, vagy a piac vezetése. Az utóbbi esetben Ön az, aki az előbbi tevékenységéből fakadóan meg tudja jósolni, hogy mi a leginkább életképes és piacképes, és így Ön az, aki ezt először meg is csinálja. Igaz, hogy azután, a másoláson keresztül, rövid időn belül mindenki követni fogja, de akkor is Ön az, aki a legnagyobb előnyt tudhatja magáénak. A mai világban, az Internet mellett, már nincs értelme ebben a magyar gondolkodásmódra annyira jellemző üzleti titoktartásban gondolkodni: Nem árulom el az áraimat, mert akkor aláígér valaki Az Isten szerelmére, ha nem árulja el az árait, akkor hogyan fog Öntől valaki is vásárolni?! Persze, valahol értem ezt a félelmet, de ez a defenzív gondolkodásmód épp, hogy csak a túlélésre, vagy már arra sem elegendő. Önnek offenzívvá kell válnia! Pro-aktívvá! Önnek kell a piac élén mozognia, Önnek kell diktálnia, megtalálnia azokat az igényeket, amiket esetleg nem árharccal lehet kielégíteni! Önnek kell váltania, alkalmazkodni ahhoz, ami ténylegesen van, és nem minden erővel életben tartani azt, ami már életben tarthatatlan, ami összeomlik, és össze is kell omlania. Úgyhogy itt öt rövid lépést tudok felsorolni, amit Önnek tennie kell: 1. Megfigyeli a piacot és érzékeli a lehetőségeket, a változásokat. 2. Amikor felmerül egy változás, egy lehetőség, akkor értelmezi azt. Rájön, hogy pontosan mi is az, amiről szó van. 3. Analizálja a helyzetet, a környezetet. 4. Döntést hoz. 5. Reagál és megvalósít. Mindez nem egy hosszú tervezési folyamat, hanem adott esetben akár néhány nap leforgása alatt történik meg, és aztán máris az ötödik lépésnél tartunk. Ez ennek az új vállalat vezetési szisztémának a módja. Nem a hosszú tervezés, aminek az eredményét a tökéletesítést követően hibamentesen kivitelezzük, hanem a gyors érzékelés és a gyors reagálás! A régi modell persze nem így működött. Az tervezéssel kezdődött, de ma már erre egyszerűen nincs idő, és a hosszú tervezésnek nincs is értelme. Mire megtervezünk valamit, eltelik több hét vagy hónap, és ha mondjuk három éves tervet csináltunk: három év alatt a teljes környezet meg fog változni! Hogyan lehet három évre tervezni? Nem tudom elképzelni! A japán vállalatok régen azt hangoztatták, hogy százéves tervük van Lehet, hogy volt, de egy

18 olyan világban, mint a miénk, nem tudom, hogy ennek mi értelme lenne. Én az ötéves, vagy a hároméves tervet sem igazán értem. Talán egy évre, ha tudok előre gondolkodni. Nagyon érdekes, az ebay ügyvezető igazgatója nyilatkozott úgy, hogy nekik hét napos stratégiai tervük van! Érdekes! Vagy például a Canon: 70%-a a bevételének olyan termékekből származik, amelyek két évnél fiatalabbak. Érdekes. Tehát az a modell, amiben nagyot tervezünk, egyre inkább életképtelenné válik. A tervezés alapján aztán megcsinálunk egy prototípust, azt kipróbáljuk, a kipróbálásnál mérünk, tökéletesítünk, és amikor tökéletes lett a termék, akkor megvalósítjuk. Erre ma már nincs idő! Mik azok az új alapelvek, amiket figyelembe kell vennie? Mik azok az új szemléleti vezérelvek, amelyek alapján Önnek stratégiailag gondolkoznia kell, ahogyan a piacon mozognia kell? Három nagy alapelvről beszélünk. Lássuk is rögtön az elsőt! I. Csináld rosszul, de gyorsan! A gondolat nemrég még az volt, hogy tanuljunk eleget ahhoz, hogy aztán elkerülhessük a hibákat. Nem cselekszünk addig, amíg nem tudunk eleget ahhoz, hogy kiváló teljesítménnyel tudjunk cselekedni. Ez a hozzáállás ma már életképtelen. A mai versenyképes szemlélet inkább úgy néz ki, hogy csináld rosszul, de gyorsan! Ez az, ami életképes! Miért? Mert egy újdonság életciklusa, ahogy már említettem, olyan rövid, hogy mire Ön igazán megtanulja, addigra idejemúlttá válik. Amennyiben Ön tökéletesen akar csinálni valamit, az azt jelenti, hogy nem fogja csinálni, vagy mindig csak utolsóként fogja csinálni tökéletesen, és semmi haszna nem lesz belőle. Bukj gyorsan! Ez a másik kifejezés erre a szemléletre. Kicsit negatívabban van megfogalmazva, de én értem.

19 A legjobb módja a tanulásnak a cselekvés! Amikor valamit először csinál, akkor nyilván nem fogja olyan jól csinálni. Rosszul fogja csinálni, bukni fog, de nőni fog tőle, tanulni fog belőle, mégpedig nem elméletet, hanem gyakorlatot. Bukj bölcsen! A bukás gyakorlatilag elkerülhetetlen! Ha Ön nem bukik, akkor az valószínűleg azért van, mert nem csinál túl sok mindent. Lehet, hogy nem is csinál semmit! A legnagyobb hiba, amit el tud követni, az az, ha nem cselekszik, ha nem szerez tapasztalatot, ha nem lép a piac elé! Ha Ön perfekcionista, akkor bizony ez a modern világ nem kedvez Önnek Ugyanakkor, ha megérti, hogy később, a nagy siker közepette, már senki sem fog emlékezni az apró kis bukásaira, akkor lehet, hogy Ön is bevállalhatja. Egyébként hadd jegyezzem meg, hogy főleg az Interneten a kutya se látja, hogy valami nem sikerült. Úgy értem, honnan is tudnák? Felrak egy weboldalt, ami nem hoz egy forintot sem. Ki látja ezt? Hogyan jönnének rá, hogy Ön bukott? Ön futtatott egy kampányt, amin valaki nem rendelt, és persze senki sem rendelt, de honnan tudják ők, hogy senki sem rendelt? Az bukása gyakorlatilag titok marad. Nem is tudom, mit kellene tenni ahhoz, hogy ez egy általános, társadalmilag ismert eseménnyé váljon Az emberek nem foglalkoznak Önnel! Se Önnel, sem mással, magukkal vannak elfoglalva, és semmi mással! Nyugodtan bukjon! Nyugodtan csinálja rosszul, de gyorsan! Csinálja, tanuljon belőle, és az alapján, amit csinált, már tudni fogja, hogyan kell változtatnia ahhoz, hogy egyre tökéletesebb és ideálisabb megoldást találjon. Megjegyzem, hogy mire tökéletesítené, addigra idejétmúlt lesz, és valami újat kell megint rosszul, de gyorsan csinálnia De ez működik! Ez az, ami növekedést hoz, amivel pénzt lehet keresni. Az elméleti molyolással és a tökéletességre való készüléssel Ön nincs is a piacon! Úgy értem, a színdarabnak vége, mire Ön kilép a színpadra! Az emberek már hazamentek! II. A második pont így hangzik: a cselekvés világosságot és tiszta megértést eredményez. Régen ez úgy hangzott, hogy a dolgokat jól át kell gondolni, adatot kell gyűjteni, elméletileg mindent a helyére kell rakni, és ilyen módon tiszta és világos megértésünk születhet az adott helyzetről, s tudhatjuk, hogy mit kell tenni. Ez ma már nincs így. Amikor Ön cselekszik, akkor látja meg igazán helyzetet, akkor kap tapasztalati tudást. Van itt még egy tényező: a túl nagy, felesleges tudás sokszor lebénítja az em-

20 bert. Annyi mindent tud, hogy összezavarodik tőle. Ebben a csináld rosszul, de gyorsan korban sokkal hasznosabb, ha Ön csak azzal az információval rendelkezik, ami ahhoz kell, hogy meg tudja tenni a következő lépést. A háttértudása legfeljebb akkora, hogy lássa a nagy képet, hogy el tudja helyezni magát benne, hogy tudja, honnan és hova kell eljutnia, de igazából, részletesen csak az a tudás fontos, ami alapján most kell cselekednie. Lépésről lépésre kell haladni! A mi oktatási rendszereink mindig is ezt az elvet követték, de ahogy a kor változik, egyre inkább ezt az igényt akarjuk és kell is kielégítenünk az oktatás területén. A cselekvés világosságot és tiszta megértést eredményez. A legnagyobb cégek, amelyek az elmúlt években a legnagyobb sikereket tudták maguk mögött, nem azzal a koncepcióval lettek sikeresek, amivel indultak! Például a Paypal. A Paypal sose akart egy fizetésközvetítő rendszer lenni, de ezzel lett milliárdos cég. A kapott visszajelzések alapján a teljes koncepciójukat megváltoztatták. Ha nem cselekedtek volna, és nem jöttek volna a visszajelzések, akkor honnan tudták volna, mi az, amit csinálni kell? Albert Einstein mondta, hogy semmi sem történik, amíg valami meg nem mozdul. A legtöbb embernek a legnagyobb kihívás ez: megmozdulni. A legtöbb ember vállalkozó cselekvése a tervezgetésben, az álmodozásban, a molyolásban merül ki! Ennek sok oka lehet, s az egyik talán az, hogy félnek a bukástól. Erről már az előbb beszéltem: az üzleti bukásnak manapság már nem nyilvános megszégyenülés a következménye. Senki sem tud róla! Hadd jegyezzem meg, hogy ha kiválóvá akar válni a saját piacán, ha piacvezetővé akar válni, akkor ennek az egyetlen módja az az, ha kipróbál olyan dolgokat, amiket mások nem. Elbukik bennük, de olyan tapasztalatokat szerez, amelyeket mások nem, és ezzel bizony képes lesz piacvezetővé válni! Hadd mutassak néhány olyan gyakorlati lépést, amik ebben a modellben hasznosak! 1. Önnek kell, hogy legyen egy általános képe arról, hogy hova akar eljutni! 2. Látnia kell, mi pillanatnyilag a legnagyobb lehetősége! Melyek azok a gyümölcsök, amelyeket a legkönnyebb leszakítani? 3. Képzelje el, hogyan nézne ki egy eszement nagy siker! Hogy lássa, merre kellene indulni. Hogy a tetteinek legyen orientációja. 4. Írja le a kétségeit! Ez nem a negatívumról szól, hanem arról, hogy amikor esetleg megkapja rájuk a választ, akkor be tudja őket azonosítani, hogy Oké, volt egy kétségem, megvan rá a válasz!

Elnöki beszéd. Moszkva 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva, Olimpiai Stadion - 2014. augusztus 10.

Elnöki beszéd. Moszkva 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva, Olimpiai Stadion - 2014. augusztus 10. Elnöki beszéd Moszkva 2014. augusztus 10. 1 Köszönetnyilvánítás Minden munkatárs nevében köszönetet mondunk Papp Gulnára, Arany Oroszlán szintű felsővezetőnknek és férjének, Papp Mihálynak (8*), akik a

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA

Kincskereső üzemmód: Hol a titok? Mi a trükk? Keressük meg a NAGY kiugrási pontot! 1. HIBA Sokan arra várnak, hogy egyszercsak eljön majd az ő idejük és beindul az üzlet. Tanulják a marketinget, olvasnak róla mit kell tenni, eljárnak rendezvényekre, minden ötletbe belefognak, de valahogy soha

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

A tudatosság és a fal

A tudatosság és a fal A tudatosság és a fal Valami nem stimmel a világgal: háborúk, szenvedések, önzés vesz körül bennünket, mikor Jézus azt mondja, hogy az Isten országa közöttetek van. (Lk 17,21) Hol van ez az ország Uram?

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást?

Webáruház elemzés. Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Webáruház elemzés Miért hoztuk létre ezt a szolgáltatást? Tudatos e-kereskedelem (üzleti terv tervezés profi kivitelezés / mérés tesztelés elemzés optimalizálás) Internetes vásárlás támogatása, népszerűsítése,

Részletesebben

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE

EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE EMBERKÖZPONTÚ ONLINE MARKETING A SZEMÉLYRE SZABOTT ÜZENETEK MŰVÉSZETE ONLINE MARKETINGRŐL 20 PERCBEN Lehetséges ez? Elérhető célok: Nyitottá, gátlásmentessé válni a téma iránt Feltérképezni a személyes

Részletesebben

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK

Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK 2 HO OPONOPONO ÉS AZ EMLÉKEK AZ EMLÉKEID HATÁROZNAK MEG Mindannyiunknak vannak olyan gondolatai, amelyek korlátozóak, mint például «nem érdemlem meg», «nem vagyok elég művelt» vagy «szegénynek születtem,

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM?

MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? Kizárólag ingatlan eladóknak szóló tanulmány! MENNYIT ÉR PONTOSAN AZ INGATLANOM? - avagy honnan tudjuk, mikor adjuk túl olcsón és mikor túl drágán? - Ismerje meg azt a módszert, mellyel lézer pontossággal

Részletesebben

Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb.

Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb. Mennyire vagy NAGY? Pont ennyire: Amekkora korlátokat odateszel magadnak! Igaz? Annyira vagy nagy... Akkora a tered. A hatalmad. Az erőd. Stb. Oké. Játsszunk el ezzel kicsit! Lássuk csak. Hol vagy most?

Részletesebben

Teszteld le az Adwords kampányod!

Teszteld le az Adwords kampányod! Teszteld le az Adwords kampányod! A Te kampányod GYÉMÁNT BÁNYA vagy FEKETE LYUK??? Vigyázz! A kettő nagyon hasonlít egymásra: Egyre drágább az Adwords és egyre kevesebb az új ügyfél belőle? Úgy érzed,

Részletesebben

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében

9 üzleti fogás. PLUSZ Gyakorlati Segédlet. a fogások. alkalmazásához. amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében PLUSZ Gyakorlati Segédlet a fogások! alkalmazásához 9 üzleti fogás amivel megnöveled terméked vagy szolgáltatásod értékét a vásárlók szemében Tanulmány + Gyakorlati Segédlet az OkosVállalkozás-tól www.okosvallalkozas.blog.hu

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy

Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár. 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy Milyen gyorsan, és milyen hatékonyan fogod elérni céljaidat, legyen szó akár 1. előléptetésről, 2. saját vállalkozás indításáról, vagy 3. már létező vállalkozásod felfuttatásáról? Boér Tamás www.sikertervezes.com

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Tárgy: [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer, avagy siker 8 lépésben... Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]!

Részletesebben

User journey. Utazz velünk a jövőbe! Németh Iván Ads Interactive Media Group

User journey. Utazz velünk a jövőbe! Németh Iván Ads Interactive Media Group User journey Utazz velünk a jövőbe! Németh Iván Ads Interactive Media Group Manapság Sokat hallunk olyan kifejezéseket, online környezetben, mint Programatic buying Real-time bidding Behavioral targeting

Részletesebben

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával?

Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Hogyan könnyítsd meg az életed a Google Street View használatával? Használd ezt a nagyszerű és ingyenes szolgáltatást olyan célokra, amelyek pénzt és időt takarítanak meg Neked, ügyfeleidnek és barátaidnak!

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

Tanulási kisokos szülőknek

Tanulási kisokos szülőknek Tanulási kisokos szülőknek Hogyan oldd meg gyermeked tanulási nehézségeit? Nagy Erika, 2015 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján

Részletesebben

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége?

Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Mitıl függ vállalkozásod piacképessége? Nemrég elkaptam egy beszélgetést az egyik közösségi portálon, de ez a beszélgetés egyáltalán nem volt egyedi, úgy érzékelem, sok helyen, - és nem csak az interneten,

Részletesebben

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása:

hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Google AdWords ügynökség kiválasztása: Google AdWords ügynökség kiválasztása: hogyan döntheti el, hogy melyik az Önnek megfelelő online marketing ügynökség? Még több hasznos info» www.klikkmarketing.hu Google AdWords ügynökség kiválasztása:

Részletesebben

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18.

Mozgókép. Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Mozgókép Lekció: Mt 6, 25-34/Textus: Eszter 1-2 2015. október 18. Kedves Testvérek! Sokszor érzi az ember, hogy egy prédikációban jó tanácsokat kap, példamutatást, utat, amin járni lehet, iránymutatást,

Részletesebben

Szeretet volt minden kincsünk

Szeretet volt minden kincsünk Szeretet volt minden kincsünk Azt mondják, mindenkinek meg van írva a sorskönyvében az élete. Mindenkinek ki van jelölve z út, mint a kerti ösvény, szélekkel, jelekkel, hogy ne lehessen letérni róla. Van

Részletesebben

Akár tótágast is állhatsz!

Akár tótágast is állhatsz! Akár tótágast is állhatsz! Elızı cikkemben már érintettem a vállalkozás lélektani oldalát, és még a mostaniban is ezt a fonalat fogom folytatni. Én sajnos azt tapasztalom, hogy egy-két igazán fantasztikus

Részletesebben

marketing gyorsindító alapvetések

marketing gyorsindító alapvetések marketing gyorsindító alapvetések munkafüzet!1 Kiadja: Oláh Sándor Mérhető Marketing Megoldások 2015. Minden jog fenntartva. A jelen jegyzet tartalmának másolása, sokszorosítása, közzététele bármilyen

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

Mitől jó egy weboldal?

Mitől jó egy weboldal? 1 Mitől jó egy weboldal? Mitől jó egy weboldal? Készítette: Pálinkás Róbert Csatlós Csaba 2 Mitől jó egy weboldal? Ellenőrző lista A Marketingzseni módszer négy lépésből áll (bővebbet a módszerről a www.marketingzseni.hu

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

Családi vállalkozások, vállalkozó családok 1997-2007

Családi vállalkozások, vállalkozó családok 1997-2007 Családi vállalkozások, vállalkozó családok 1997-2007 Budapest, 2007 május 23. Soltész Anikó Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány 1024 Budapest, Rómer Flóris u. 22-24. Telefon: (1) 212 21 79; Fax: (1)

Részletesebben

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László

5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM. Malonovszky László 5 ok, amiért a válságban még fontosabb a CRM A válságban nem elég keményebben dolgozni, sokkal okosabban is kell. Vállalkozása a CRM stratégiai alkalmazásával nyereségesebbé válhat és hatékonyabban szolgálja

Részletesebben

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik.

Activity Plan. A javaslat nem teljes körű: csupán a konzultáción, a cégvezető elmondása alapján szerzett információkon alapszik. Activity Plan A program fő pillérét a cégvezetővel folytatott szakértői konzultáció adja, melynek tartalma minden esetben cégspecifikus és személyre szabott. A Human Map szakértői számára a programban

Részletesebben

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól

Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Galambos Gábor, a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolai Kar főigazgatója (2001 March 01, Thursday) - Munkatársunktól Amióta én vagyok a fõigazgató, kell, hogy látsszon az, hogy nagyobb rend van. Ez szép lassan

Részletesebben

Életgyónáshoz. Ha hinni tudok abban, hogy Isten jó, megtalálom hozzáállásomat nehézségeimhez, sebeimhez.

Életgyónáshoz. Ha hinni tudok abban, hogy Isten jó, megtalálom hozzáállásomat nehézségeimhez, sebeimhez. Életgyónáshoz Életrendezés Nemes Ödön jezsuita atya gondolatai Alapelvek A kapcsolataimban, élethelyzeteimben, testi-lelki betegségeimben, kudarcaimban tapasztalt nehézségeimet, ne tekintsem problémának,

Részletesebben

Kulcsok a megértéshez

Kulcsok a megértéshez Kulcsok a megértéshez Egyre nagyobb az érdeklődés a spirituális ismeretek, a misztikus kapcsolatok, és a nem tudományos gyógyítás iránt. Ez a tény jelzi, hogy valami történik, s ezt sok ember érzi. Valami

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Község, Pálmonostora Község és Gátér Község Önkormányzatok Képviselő-testületeinek 2012. február 13-án a Körjegyzőségi Hivatal Pálmonostori Kirendeltsége

Részletesebben

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet

ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet ÖTLET / VÁLLALKOZÁS VALIDÁLÓ MARKETING KÉRDŐÍV A vállalkozás neve: Gardena Kertészet I. KÉRDÉS SOR: MINTA Töltsd ki az alábbi táblázatot a jelenlegi gondolataid, tudásanyagod, feltételezéseid alapján.

Részletesebben

sikertörténet Interjú Wolf Gáborral Hiába vagy valamiben a legjobb, ha nem marketingezel A Kisvállalati Marketing Biblia szerzőjével

sikertörténet Interjú Wolf Gáborral Hiába vagy valamiben a legjobb, ha nem marketingezel A Kisvállalati Marketing Biblia szerzőjével sikertörténet V alószínűleg kevés olyan vállalkozó van ma Magyarországon, aki valamely kontextusban még ne találkozott Wolf Gábor nevével. Saját elmondása szerint célja, hogy a mikro, kis- és közepes vállalkozások

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november hó 18. napján tartott falugyűlésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA

# 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA # 6 EMBEREK ELINDÍTÁSA Egy másik akadály az üzletben, az emberek helyes elindítása. Ha táncparkettre viszünk valakit tangózni, tudnunk kell a lépéseket. Meghívjuk az embereket, hogy csatlakozzanak hozzánk

Részletesebben

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett?

Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? Add el Magad! Hogyan mutasd be cégedet pár szóban úgy, hogy izgalmat és érdeklődést kelts a szokásos álmos reakciók helyett? A Marketing Commando Minitréningje 2004-2006, Marketing Commando! www.marketingcommando.hu

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét

Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Használd tudatosan a Vonzás Törvényét Szerző: Koródi Sándor 2010. Hogyan teremtheted meg életedben valóban azokat a tapasztalatokat, amikre igazán a szíved mélyén vágysz? Ebből a könyvből és a hozzá tartozó

Részletesebben

"Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni"

Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni "Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni" (Hírszerző, 2008 december 9.) Az Út a munkához program biztosan kielégíti majd a tömegigényt, hogy az ingyenélőket most jól megregulázzuk, az

Részletesebben

Eladott szigetek. Kiindulás

Eladott szigetek. Kiindulás Eladott szigetek Kiindulás A Maldív-szigeteken két évvel ezelőtt volt a legutóbbi választás, amikor új elnöke lett az országnak. Az ország fő bevételi forrása a turizmus, hiszen a tenger és a trópusi éghajlat

Részletesebben

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték

VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték VILÁG VÁLSÁG Az Isteni színjáték Horváth Zoltán Cashflow Mérnök Gazdasági világválság: hisztéria vagy valóság Nos, itt ülünk egy gazdasági világválságnak nevezett helyzet kellős közepén, és a legrosszabb

Részletesebben

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH

E^ IVIHQ³R]X RIQ W^MQTP«R E^ LS^^E LSK] GWMR«PSH I LERIQ E^ LSK]ER GWMR«PSH 12 1. Nehéz eldönteni, hogy mennyire ismert fogalom manapság itthon a landing page, de látogatód. És ahol el szeretnéd érni, hogy történjen valamilyen konverzió. Konverzió feliratkozás volt a kampánystáb

Részletesebben

Szerintem ez igaz. Teljesen egyetértek. Ezt én is így gondolom. Ez így van. Fogalmam sincs. Nincs véleményem. Talán így van. Lehet.

Szerintem ez igaz. Teljesen egyetértek. Ezt én is így gondolom. Ez így van. Fogalmam sincs. Nincs véleményem. Talán így van. Lehet. 1. Mi a véleményed? kártyák Szerintem ez igaz. Teljesen egyetértek. Ezt én is így gondolom. Ez így van. Fogalmam sincs. Nincs véleményem. Talán így van. Lehet. Szerintem ez nem igaz. Nem értek egyet. Én

Részletesebben

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral VALÓSÁG Az alábbi interjúkból a pedagógus életút két állomásáról kaphatunk képet, egy mentortanár és egy pályakezdő pedagógus véleménye alapján. A beszélgetések főként a pedagógussá válás kezdeti szakaszáról,

Részletesebben

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva!

Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila. Publio kiadó. Minden jog fenntartva! Go to London!!! S.O.S. Lépésről - Lépésre, a kezdetektől - az új életig! Szigeti Attila 2015 Publio kiadó Minden jog fenntartva! Köszönetnyilvánítás jó és rossz akaróimnak: Nem egy szokványos köszönet

Részletesebben

Fizika óra. Érdekes-e a fizika? Vagy mégsem? A fizikusok számára ez nem kérdés, ők biztosan nem unatkoznak.

Fizika óra. Érdekes-e a fizika? Vagy mégsem? A fizikusok számára ez nem kérdés, ők biztosan nem unatkoznak. Fizika óra Érdekes-e a fizika? A fizikusok számára ez nem kérdés, ők biztosan nem unatkoznak. A fizika, mint tantárgy lehet ugyan sokak számára unalmas, de a fizikusok világa a nagyközönség számára is

Részletesebben

Helyi emberek kellenek a vezetésbe

Helyi emberek kellenek a vezetésbe Varga László Helyi emberek kellenek a vezetésbe Ön szerint minek köszönhető, hogy az hetvenes-nyolvanas években egy sokszínű és pezsgő kulturális élet tudott létrejönni Kecskeméten? Milyen szerepe volt

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem!

Iránytű a konyhához A változás fejben kezdődik Otthonszervezési célok Vágjunk bele közösen! Válogatás Mindent elvégeztem! APRÓ LÉPÉSEK EGY TISZTA ÉS RENDSZEREZETT KONYHÁHOZ Tartalomjegyzék Bemutatkozás Az én történetem Az otthonszervezésről és az előnyökről - miért fogj bele? Iránytű a konyhához Előkészületek: mielőtt elkezdenéd

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV

Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV Feldmár András ÉLETUNALOM, ÉLETTÉR, ÉLETKEDV A kötet gondozásában közremûködött a Feldmár Intézet. A Feldmár Intézet szellemi mûhely, amely a filozófia, az etika és az interperszonális fenomenológia eszközeivel

Részletesebben

KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS

KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS KRISTON LÍVIA ÉS VARGA ESZTER A FELSŐOKTATÁSBAN TANULÓ ROMA HALLGATÓK MOTIVÁCIÓI ÉS JÖVŐTERVEI 1 A cigányság a magyar társadalom legnagyobb létszámú etnikai csoportjává vált az elmúlt évtizedekben. (VALUCH,

Részletesebben

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban

Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Embertárs (2005/1.) Tamásné Kollár Magdolna Családsegítés az Otthon Segítünk Szolgálatban Esettanulmány. (a neveket és az adatokat természetesen megváltoztattuk) Klári 22 éves. Két kicsi gyermeke van:

Részletesebben

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket?

Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Gergely Gábor online marketing tréner Simon László részére Miért ne lehetne Önnek is egy olyan weboldala, mely naponta tereli Önhöz a potenciális ügyfeleket? Itt a megoldás ami... egyszerűen használható,

Részletesebben

Válság és kommunikáció!

Válság és kommunikáció! Válság és kommunikáció! A potenciális vevıink irányába történı kommunikáció válság idején kiemelten fontos. Sajnos nagyon sokan elkövetik azt a hibát, hogy egy nehéz helyzetben (pl. válság idején) behúzzák

Részletesebben

Üzenet. A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja IV. Évfolyam 26. szám, 2011. jún. 26. Kedves Testvérek!

Üzenet. A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja IV. Évfolyam 26. szám, 2011. jún. 26. Kedves Testvérek! Kedves Testvérek! Üzenet A Prágai Református Missziói Gyülekezet Hetilapja IV. Évfolyam 26. szám, 2011. jún. 26. Isten! Add törvényeidet a királynak... Zsolt 72,1 Érdekes kérés: szerintem egyszerre jó

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLlÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? 2 Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL

TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL TE HOGY VAGY? AZ UNICEF MAGYAR BIZOTTSÁG JELENTÉSE A MAGYAR GYEREKEK JÓLLÉTÉRŐL 2012 1 Miről szól az UNICEF gyermekjólléti jelentése, és mi a célunk vele? Te is kíváncsi vagy, hogyan élnek ma Magyarországon

Részletesebben

Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás, kiválasztáson?

Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás, kiválasztáson? Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás, kiválasztáson? Összejönni jó kezdés. Együtt maradni haladás. Együtt is dolgozni siker. Henry Ford Emberelőny! avagy mi minden múlik a munkaerő toborzás,

Részletesebben

Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez

Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez ... tanuló tulajdona Kerékpáros Kisokos 2009 A Nemzeti Közlekedési Hatóság tájékoztató kiadványa szülõknek a gyermekek kerékpáros ismereteihez 2 Kisokos a kerékpáros közlekedésrõl szülõknek A kétkerekû

Részletesebben

jor ge bucay Caminò a könnyek útja

jor ge bucay Caminò a könnyek útja jor ge bucay Caminò a könnyek útja A Z ÚT RÉTEGEI Biztosan van egy út, mely bizonyára sok mindenben személyes és különleges. Bizonyára van egy út, mely biztosan sok mindenben közös mindenki számára. Van

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata

ALAPTANÍTÁSOK. A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata ALAPTANÍTÁSOK A Szent Szellem ajándékai Ihletettségi ajándékok 2. Nyelvek magyarázata 1Korinthus 14:27-29 Ha valaki nyelveken szól, kettı vagy legfeljebb három legyen, mégpedig egymás után; és egy magyarázza

Részletesebben

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012.

Suri Éva Kézikönyv www.5het.hu. Kézikönyv. egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz. Minden jog fenntartva 2012. Kézikönyv egy ütős értékesítési csapat mindennapjaihoz 1 Mi az, amin a legtöbbet bosszankodunk? Az értékesítőink teljesítményének hektikusságán és az állandóan jelenlévő fluktuáción. Nincs elég létszámunk

Részletesebben

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát?

Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? Hogyan többszörözd meg weboldalaid látogatottságát? 1 Nagyobb látogatottság jobb ajánlatok több pénz 2 Amit helyettünk csinálnak kész rendszert működtetnek újabb ajánlatok hírlevél kiküldés ügyfélszolgálat

Részletesebben

Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed?

Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed? Gondolkodtál már azon, hogy honnan származik a pénzed? Horváth Zoltán Cashflow Mérnök 2008 Kimberley Group Kft. Minden jog fenntartva. Hálás köszönet illeti az L. Ron Hubbard Library-t, amiért engedélyezte,

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

A GASZTRO VIDEÓK TÉRNYERÉSE. Gasztro trendek, #foodporn a címlapon Krankovics Béla // május 17.

A GASZTRO VIDEÓK TÉRNYERÉSE. Gasztro trendek, #foodporn a címlapon Krankovics Béla // május 17. A GASZTRO VIDEÓK TÉRNYERÉSE Gasztro trendek, #foodporn a címlapon Krankovics Béla // 2018. május 17. Ki nézett ma már online videót? Néhány adat Becslések szerint 2017-ben az összes online adatforgalom

Részletesebben

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS

7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS 7 TERMÉKHASZNÁLAT ÉS ELADÁS Ez a téma nagyon nyilvánvalónak tűnhet, de tapasztalataim szerint ez az egyik legfélreértettebb része az üzletnek. Minden üzlet, vállalkozás, cég elad valamit. Rendszerint megoldást

Részletesebben

HR Next Practices Club

HR Next Practices Club HR Next Practices Club Március 19. Agilis, gyors, fordulékony szervezetek December 10. Az egyén kapcsolódása a jövő szervezetéhez Szeptember 10. A jövő vezetője Május 28. Mindenható technológia Az egyén

Részletesebben

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu

Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu Balajt község Önkormányzatának KÉPVISELŐ-TESTÜLETE e-mail cím: onkormanyzat@balajt.hu 23-2/2012. JEGYZŐKÖNYV Balajt község önkormányzati Képviselő-testületének 2012. évi január hó 25. napján, szerda 10

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna?

Nem? Mennyivel lett volna könnyebb, jobb az élete, ha segítettek volna? Kedves Szülő! A munkafüzet célja, hogy segítsen Önnek pontosan látni gyermeke jövőjét. Pénzügyi szakemberek egyetértenek abban, hogy azok a szülők, akik tervet készítenek gyermekeik életkezdésére, sokkal

Részletesebben

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK

Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK Tartalom 1. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS AZ ÉGŐ VÁGY 1. fejezet: A gyülekezetnövekedés és az égő vágy........... 7 2. RÉSZ A GYÜLEKEZETNÖVEKEDÉS ÉS A LAIKUSOK 2. fejezet: Hogyan lehet nagy dolgokat elvégezni

Részletesebben

Több mint hitvallás. Tanácsadó egy életre

Több mint hitvallás. Tanácsadó egy életre mint hitvallás Tanácsadó egy életre mint munka A Money&More nem egy pénzügyi tanácsadó cég a sok közül. Nevünkben a More azt jelenti: több, valódi, profi és érthető útmutatás a pénzügyek világában. Tanácsadói

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET gyerekeknek Ferrádi Hádi, a kis versenyautó Ismersz olyan meséket, amiben versenyautók vagy sportkocsik szerepelnek? Ismered például Villám McQueent?

Részletesebben

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre

Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Írta: Dr. Nemes Imre Hogyan vezesd jól a céged? 1/12 Hogyan vezesd jól a céged? 2/12 HOGYAN VEZESD JÓL A CÉGED? Miről szól ez az írás? Cégvezetőként számos dologra kell odafigyeled azért, hogy a piac diktálta versenyben, a

Részletesebben

Versenyképesség-növelő Alapcsomag

Versenyképesség-növelő Alapcsomag ÉRJEN EL hozzáadott értékkel és együttműködésekkel nagyobb profitot, több minőségi vevőt, versenyelőnyt, illetve hatékonyabb működést! Vereb István vagyok. Az én dolgom, hogy mentorként fejlődéshez és

Részletesebben

Értékesítések (összes, geográfiai -, ügyfelenkénti-, termékenkénti megoszlás)

Értékesítések (összes, geográfiai -, ügyfelenkénti-, termékenkénti megoszlás) Saját vállalkozás Értékesítések (összes, geográfiai -, ügyfelenkénti-, termékenkénti megoszlás) Piaci részesedés Haszonkulcs Marketing folyamatok Marketing szervezet Értékesítési/marketing kontrol adatok

Részletesebben

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve

10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve 10/2011. Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott rendes ülésének jegyzőkönyve J e g y z ő k ö n y v Készült Endrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben