Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:"

Átírás

1 1 ÜNNEPI BESZÉD A december 20-tól december 31-ig tartó időszakban, a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének működéséről, tevékenységéről. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket: Gyóni András tanácsnok Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal Vörös Ferenc r.ezr. rendészeti igazgató Fm-i Rendőr-Főkapitányság Dr. Csizek Tibor r. ezr. Szalai Zoltánné r.alezr r.kapitán Igazgatásrendészeti Osztály vezető Székesfehérvár Budavári Árpád r. alez. r.kapitány Dunaújváros Dr. Jakab Róbert r. alez. r.kapitány Móri Dr. Osváth Zsolt r.alez. r.kapitány Sárbogárd Dr. Balázs Sándor r.alez. r.kapitány Bicske Dr. Sági János r. alez. r.kapitány Gárdony Pákozdi Szabolcs igazgató Fm-i Kormányhivatal Munkaügyi Központ

2 2 Szántó Zoltán osztályvezető Fm-i Kormányhivatal Munkaügyi Központ Radeczky Jenő elnök FMKIK Sipos Éva Főtitkár FMKIK Jankó Zoltán igazgató Fm-i Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkaügyi felügyelősége Ábrahám Norbert igazgatót Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Kulcsár Szilvia szakmai igazgató-helyettes Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Dr. Seres Gábor biztonsági referens Nemzeti Adó-és Vámhivatal Középdunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Antal László Ügyvezető elnököt Fejér Megyei TTK Szövetsége Cseh István elnököt Fm-i Polgárőr Szövetség Márton Zoltán titkár Fm-i Polgárőr Szövetség Dr. Lenkei Antal Kuratórium elnöke "Biztonságodért 2001" Alapítvány Prépost Tibor gazdasági alelnök SZVMSZK Dr. Hártó Zsolt főtitkár SZVMSZK Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A mai napon egy olyan rendkívüli cikluszáró rendezvényt tartunk, mely ünnepségre és választási ciklusra visszatekintő beszámolóra, terveink szerint csak 2014 novemberében szerettünk volna sort keríteni.

3 3 A 2009-ben történt kamarai választások és tisztújítás után azzal a reménnyel indultak el a kamara országos és a megyei szervezeteinél megválasztott új vezető testületek, hogy az elkövetkező öt éves ciklus alatt - számos fontos célkitűzéseink mellett sikerül majd azokat a stratégiai céljainkat is valóra váltani, mint a szakma társadalmi elismerésének növelése, a szakmai képzés színvonalának javítása, a szakmát sújtó feketemunka kifehérítése és ezzel a szakmában munkát vállalók helyzetének a javítása. Arra számítottunk, hogy az új Vagyonvédelmi törvény majd megerősíti a kamaránkat, több közfeladatot kapunk és ezzel együtt több jogosultságot arra, hogy munkánkat hatékonyabban és eredményesebben tudjuk végezni a kitűzött céljainkat elérése érdekében. Azonban a hatályba léptetett Vagyonvédelmi törvényünk módosításával - várakozásainkkal ellentétben - nem a kamaránk erősítése, hanem annak gyengítése került elrendelésre azzal, hogy január 01-től át kell térni az önkéntes kamarai tagságra. Ezen okból a 2009-ben megválasztott megyei küldötteknek, és a Fejér Megyei Szervezet elnökségébe, és Szakcsoportjaiba megválasztott kamarai tagjainknak a mandátuma december 31-én megszűnik. A kamarai tagságot a továbbiakban önként vállalóknak pedig február 29-ig új kamarai választásokat kell lebonyolítani. Ez a radikális, a kamaránk működését alapvetően megváltoztató törvénymódosítás, nagyon le fogja csökkenteni a tagságunk eddigi létszámát, aminek következményeként a tagdíjbevételek a kamara eddigi struktúrájának fenntartásához vélelmezhetően nem lesz elegendő, hovatovább ez a rendelkezés az irodák bezárását további működésünk ellehetetlenülését hordozza magában. A Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara - eltérően más Kamaráktól - soha nem kapott állami támogatást, mi csak a tagjaink által befizetett tagdíjakból építettük ki azt az infrastruktúrát, amivel biztosítani lehet jelenleg a Kamara Országos, és a Megyei Szervezeteinek zökkenőmentes működését. Amit létrehoztunk az elmúlt 13 év alatt, azt a tagjaink által befizetett tagdíjakból és a vállalkozások nyilvántartási díjából fedeztük. Természetesen nemcsak a működési feltételekre fordítottuk a tagjainktól befolyt összegeket,

4 4 hanem különböző szolgáltatásokat is nyújtottunk a tagjainknak. Azoknak, akik a szolgáltatásainkat igénybe vették, a befizetett tagdíjuk vissza is térült. Az éves kamarai tagdíj összegét figyelembe véve, a havi kiadás nem jelent többet 500Ft- nál, ami egy doboz olcsóbb cigaretta árának felel meg. A Fejér megyei Szervezet 2010-ben és 2011-ben is a következő szolgáltatásokat biztosította a tagjai részére: - Csoportos élet és balesetbiztosítást kötöttünk minden aktív kamarai tagunk részére. Itt jegyzem meg, hogy 2010-től több mint kétmillió forint kifizetése történt a biztosítás alapján. Erre a Fejér megyei Szervezet évente 2millió forintot utalt át a Signál Biztosítónak. - Ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosítottunk polgári peres, vagy munkaügyi perekhez. Dr. Vörös Géza ügyvéd úr segítségével több munkaügyi pert, és polgári pert nyertek meg tagjaink ügyvédi díj kifizetése nélkül. - Lőgyakorlattal egybekötött lőversenyt szerveztünk minden év márciusában a kézi lőfegyver vizsgával rendelkező tagjaink számára. Ezekért a lőgyakorlatokért sem kellett fizetni a tagjainknak, mert a Fejér megyei Szervezet fizette a költségeket. - Vagyonőr versenyt szerveztünk az I. és a II. Vagyonőr napon, melyen több csapat vetélkedett a jó helyezésekért és az azzal járó pénz és tárgy jutalmakért. Az 1, 2, és a 3-ik helyezett csapat többszázezer forint pénzjutalmat kapott - Országos és megyei segélyalapot képeztünk tagjaink támogatására. Ebből a segélyalapból segítettük azoknak a biztonsági őröknek a családját, akik szolgálatteljesítés közben súlyosan megsérültek, vagy elhaláloztak. Itt a megyénkben eddig több mint két és félmillió forint kifizetése történt meg. - Továbbképzéseket szerveztünk, melynek keretében biztonságtechnikai szakvizsgára való felkészítő, sportrendezvény biztosításáról szóló, nyelvi képzést biztosító, számítógépkezelői tanfolyamokat hirdettünk meg. - Szakmai ajánlásokat dolgozott ki, a Kamara pénz és értékszállítási munkacsoportja, amely bevezetésével hozzájárulhattak a pénz és értékszállítás biztonságának a növeléséhez.

5 5 Szakkönyveket írtunk, mint a Magánnyomozók kézikönyvét, a Sportrendezvények biztosítása a gyakorlatban Biztonságtechnikai Szabványok kiadványt. Módszertani filmeket és kiadványokat készítettünk és jelentettünk meg. pl: Fegyveres biztonsági őr DVD, Magánbiztonság újság - Kedvezményes telefonálási lehetőséget biztosítottunk a tagjainknak, akik igénybe veszik a VODAFON mobilszolgáltató flottakedvezményét, azok ingyen beszélhetnek azokkal a kamarai tagokkal, családtagjaikkal, akik ebbe a kedvezményes előfizetési rendszerbe szintén beléptek. - EDC vásárlói kártyaként is használható a kamarai tagsági igazolványunk, amivel több üzletben, áruházban, benzinkútnál stb. jelentős kedvezménnyel vásárolhatunk. - A Széchenyi kártya igényléséhez pályázati információkat adtunk és annak kiváltásához segítséget adtunk. - Szakmai továbbképzéseket szerveztünk, negyedévenként a tagjaink részére. Ezeknek a pontos helyét és idejét a kamarai újságunkban, valamint a Fejér Megyei és a Dunaújvárosi Hírlapban is közzétettük. - Vagyonőr Napokat szerveztünk évente, ahol a családtagokkal együtt lehetett szórakozni, játszani, és kellemesen eltölteni egy napot, a fárasztó és idegfeszítő szolgálatteljesítés után. A most felsorolt szolgáltatásokat, rendezvényeket az új választások után következő ciklusban az új kamarai vezetés már nem fogja tudni biztosítani az önkéntes kamarai tagoknak, mert a lecsökkent tagdíjbevételből ilyen szolgáltatásokat már nem lehet nyújtani. Minden aktív kamarai tagunk megkapta postán az a Nyilatkozatot, amit ha aláír, és visszaküld a Kamaránk Országos Szervezetéhez önkéntes tagságot vállal. Nagyon sok függ attól, hogy egy-egy megyében mennyi lesz az önkéntes tagok létszáma. A létszámtól függ majd, hogy milyen szervezeti felépítésben fog majd működni tovább a kamaránk.

6 6 Tisztelt meghívott vendégeink! Tisztelt megyei küldöttek! 2009 decemberében megválasztott tisztségviselők mind egyetértettek abban, hogy az a legfontosabb feladat, hogy a kamarai tagoknak olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, ami lényegesen megváltoztatja a hozzáállásukat a kamarai szervezethez. Arra törekedtünk, hogy a kamarával szemben kialakított kedvezőtlen tagi megítélést pozitív irányba befolyásoljuk. Tagjaink részére 2010-ben megjelentettünk egy nagyon színvonalas, sok fotóval és keresztrejtvénnyel is ellátott kamarai újságot, melynek címe a MAGÁNBIZTONSÁG lett ben és 2011-ben két-két számot jelentettünk meg, amit minden tagunk postai úton, ingyen kapott meg. Ezek az újságok részletes információkat közvetítettek a tagjaink felé a kamara rendezvényeinkről, a kamarai szolgáltatásainkról, az Élőerős, a Biztonságtechnikai, valamint a Magánnyomozói Tagozatban folyó tevékenységekről is. Szabó István élőerős alelnök az Élőerős Tagozat vezetőjének irányítása alatt folyt a munka olyan Munkaterv alapján, mely figyelembe vette a tagság igényeit, de előírta a szakmai továbbképzéseken való önkéntes megjelenést is. Minden évben megrendezésre került lőgyakorlattal egybekötött lőverseny is, amin az utóbbi évben - a leggondosabb előkészítés ellenére -, csak kevesen jelentek meg és vettek részt. Ennek a távolmaradásnak szakmai okai voltak, ugyanis a megyénkben, de országosan is egyre kevesebb területen igénylik a fegyveres biztonsági szolgálatot június 26-án tartottuk a székesfehérvári Bregyó közben az I. Fejér megyei Vagyonőr napot. A rendkívüli gondos, széleskörű szervezőmunka eredményeként, a nem túl jó idő ellenére is több mint hétszázan vettek részt a családi napon. A rendezvényen a szakmai vetélkedő (vagyonőri verseny) mellett számos színvonalas kulturális műsor és egyéb szórakozási lehetőség biztosította az önfeledt kikapcsolódást a vagyonőreink és családtagjaik részére.

7 június 25-én rendeztük meg a II. Fejér megyei Vagyonőr Napot, mely rendezvény az előző évben elért sikert meghaladóan került lebonyolításra. A résztvevők létszáma elérte majdnem az 1000 főt november 18-án megszervezésre került a már hagyományosnak mondható VII. Vagyonvédelmi Fórum, melyen részt vett a Kamaránk Országos Szervezetének az elnöke: Német Ferenc, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője: Vörös Ferenc r. ezredes úr, és a Polgárőrség megyei Elnöke Cseh István úr is. Ezen a rendezvényen a második alkalommal adtunk át 5 fő biztonsági őrnek a Kiváló vagyonőr kitüntetést, és az ezzel járó pénzjutalmat. Ezen a mai rendezvényünkön is öten kapják meg ezt a kitüntetést, amit csak olyan kamarai tagok kaphatnak, akik már több mint öt éve dolgoznak a vagyonvédelemben, és munkájuk során kiválóan látták el a feladatukat ben a mi Megyei Szervezetünk kezdeményezte azt, hogy a szabadidős program keretében szervezzünk egy Országos Kamarai Horgászversenyt. A velencei Evezőspályán általunk lebonyolított I. Országos Kamarai Horgászverseny nagyon sikeresnek bizonyult, ami egyben hagyományteremtőnek is bizonyult. Ugyanis ennek folytatása volt a 2010-ben Győr-Moson Sopron megyei Gyirmóton megrendezett II. Országos, majd a 2011-ben a szolnoki Tiszaligeten megrendezett III.-ik Kamarai Horgászverseny. A Fejér megyei Szervezettől minden rendezvényen részt vettünk, és ha nem is lettünk elsők, de mindig jó helyezéseket értünk el. A Vagyonvédelemmel foglalkozó szakmai konferenciákon, Hajdúszoboszlón 2010-ben és 2011-ben is többen vettünk részt a Fejér megyei Szervezettől. A Biztonságtechnikai Tagozatban Német József biztonságtechnikai alelnök vezetésével folyt a munka. Ebben a tagozatban nagyon fontos, hogy a szakmai színvonal emelése érdekében a Tagozat tagjai minél többen vegyenek részt a kamaránk Országos Szervezete által rendezett szakmai továbbképzéseken június 3-án és 4-én Egerben volt az első ilyen továbbképzés, majd október én volt a második Hajdúszoboszlón. Mindkét továbbképzésre túljelentkezés volt a rendezvények szakmai színvonala és azok hasznossága

8 8 miatt. Arról nem beszélve, hogy a tervezői jegyzékben szereplőknek ezzel lehetőség is nyílt kreditpont szerzésére, ami a tevékenységük folytatásához elengedhetetlenül szükséges október 5-től 7-ig szintén Hajdúszoboszlón volt az a konferencia ahol sok érdekes, informatív, a szakmai munkát elősegítő előadást hallhattak a megjelentek. Megállapítható volt, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri az előadásokat, ezeket a továbbképzéseket május 24-én, a Kamara védnökségével került megrendezésre a SZÁMFORG Kft. és a JABLOTRON Alarms Hungária Kft. szervezésében rendezett továbbképzés. Ez a továbbképzés is magas szintű ismereteket közvetített az érdeklődőknek, és a szakmai színvonal emelésére adott lehetőséget ben jelentős, főleg elméleti szakmai segítséget nyújtott a Tagozat az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium biztonságtechnikai szerelő nappali tagozatos tanulóinak és szakmai tanárainak márciusában Székesfehérváron a Sóstó Ipari parkban a pincelőtéren a Tagozat tagjai is részt vettek a lőgyakorlattal egybekötött lőversenyen, és nagyon sokan vettek részt a családtagjaikkal az I. és a II. Fejér Megyei Vagyonőr napokon is novemberében megrendezett VII. Vagyonvédelmi Fórum, a tagozat tagjainak lehetőséget adott arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a kamaránkkal együttműködő partnereink részére. A válaszok jó eligazodást jelentettek a munkájukban. A biztonságtechnikai szerelők még nagyobb számban igényelnék a konkrét rendőrhatósági ellenőrzéseket, melytől a szakma tisztulását várnák. A Magánnyomozói Tagozat Kovács Imre magánnyomozói alelnök vezetésével végezte ill. végzi a tevékenységét. Tagjainak negyedévenként szerveztek tagozati értekezleteket, melynek témái a magánnyomozói munkával összefüggő szakmai továbbképzéseket szolgálta.

9 9 Az előre egyeztetett értekezletekre szinte minden esetben ugyanazok a magánnyomozók jelentek meg, a többiek részéről passzivitás volt a jellemző. Két jelentős országos rendezvényt szerveztek az elmúlt ciklusban: Az egyik a VII. Országos Magánnyomozói Konferencia, mely Pécsen került megrendezésre szeptember 7-8-án. Ezen a konferencián megjelentek a Nemzetközi Detektív Szövetség az IKD tagszervezeteinek küldöttei is: Az Egyesült Királyság, Norvégia, Dánia, Hollandia, Franciaország, Németország, Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Románia, Törökország, Spanyolország, India képviseletében. Megtisztelte a konferenciánkat a Detektívek Világszövetségének elnöke : Rasid Ali Malik is. Ezen a konferencián Együttműködési megállapodást irt alá a Román Nemzeti Detektív Szövetség képviseletében Maria Bombaru elnök asszony, és a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviseletében Német Ferenc elnök úr. Fejér megyei Szervezettől 11 fő magánnyomozó vett részt a konferencián A másik jelentős esemény a október án Szegeden megrendezésre került VIII. Országos Magánnyomozói Konferencia. A konferencián jelen voltak azoknak az országoknak magánnyomozó küldöttei, akikkel az SZVMSZK az elmúlt években Együttműködési megállapodást írt alá. Az Osztrák Detektív Szövetség,a Román Nemzeti Detektív Szövetség küldöttein kívül megjelentek a Török Nyomozók Szövetségének vezetői is, akik közül Ismail Yetimoglu elnök úr Együttműködési Megállapodást írt alá Német Ferenccel az SZVMSZK elnökével. Ezen a konferencián 10 fő magánnyomozó vett részt a Fejér megyei Szervezettől. A konferenciákon megtartott előadások magas színvonalúak voltak, konzultációra is lehetőség nyílt. Minden tekintetben hasznos volt a továbbképzés a magánnyomozók részére áprilisban, Győrben regionális magánnyomozói alelnöki értekezletre került sor, melyen: Vas, Zala, Győr-Moson Sopron,Veszprém és Fejér megye alelnökei vettek részt. A regionális értekezlet célja a jobb és szorosabb

10 10 együttműködés kiépítése, egységes fellépés biztosítása, továbbá a szakmai továbbképzések megvalósításának lehetőségeinek megbeszélése volt október 27-én a Vas Megyei Területi Szervezet rendezésében szakmai továbbképzésre került sor Szombathelyen a Park Hotel Pelikánban melyen 30 magánnyomozó vett részt. Fejér megyéből 5 fő magánnyomozó volt a továbbképzésen. Az I. és a II. Vagyonőr napon, a családtagjaikkal együtt, a Magánnyomozói Tagozat tagjai is szép számmal vettek részt. A Magánnyomozói Tagozat az Oktatási Szakcsoport munkájában 2010-ben és 2011-ben is aktívan vette ki a részét. Közreműködtek a szakmai oktatás színvonalának emelése céljából készített anyag összeállításában. A Magányomozói Alelnök az Árpád Szakközépiskolában folyó oktatások végrehajtásában is aktívan vesz részt ben és 2011-ben is tovább folytak a régiós megbeszélések melyek a három megye: Győr-Moson Sopron, Veszprém és Fejér megye elnökségnek tagjai vettek részt. Ezeknek a megbeszéléseknek a jelentősége a három megyei Szervezet együttműködésében van. Több témával foglakoztunk, igy pl. - A kamarai tevékenységhatékonysága növelésre javasolt intézkedések, - A régiós együttműködés lehetőségeinek áttekintése, - Közös kiadványok (hírlevél, újság stb.) szerkesztésének lehetőségei, - Közös rendezvény naptár összeállítása, - Oktatással kapcsolatos kérdések, június 8-án a Veszprém megyei Szervezetnél szerveztek régiós megbeszélést, mely megbeszélésen elhatározás született egy un. Cselekvési

11 11 program kidolgozásáról, melyet az Országos Elnökség tagjainak, és az Országos Oktatási Bizottságnak kívántuk eljuttatni. Ezt a Cselekvési programot elkészítettük, majd októberben Hajdúszoboszlón megtartott kihelyezett elnökségi ülésen Én, mint a három megye közös képviselője, a Fejér megyei Szervezet elnökeként ismertettem azt az országos elnökség tagjai részére. Ez az ismertetés nagy vihart kavart, mert a Veszprém, Győr-Moson Sopron és Fejér megye Oktatási Szakcsoportjai által készített programot az Országos Oktatási Bizottság munkájába történt beavatkozásként értékelte több elnökségi tag is, mint pl: Hankó Pál elnökségi tag, Bittó Ferenc volt országos élőerős alelnök és Veres Károly az országos Oktatási Bizottság elnöke. Az ismertetésre került cselekvési programban pedig csak arra tettünk javaslatokat, hogy milyen intézkedéseket kellene sürgősen megtennie az Országos Elnökségnek, és természetesen minden megyei Szervezetnek ahhoz, hogy a szakmai képzésnél tapasztalt anomáliák megszüntetésre kerüljenek, ezzel hogyan lehetne kihozni a gödörből a szakmát és hatékonnyá tenni a kamara ezzel kapcsolatos tevékenységét is. Bár ne így lenne, de sajnos az azóta eltelt időszak minket igazolt, mert a Cselekvési programban javasolt intézkedések végre nem hajtása nagymértékben előidézte azt a káoszt, ami jelenleg jellemző a továbbképzés és az alapképzése ráépülő képzés területén. A következő régiós megbeszélésünk Győr-Moson Sopron megyében lesz a jövő héten, november 25-én. Ennek fő témája a Győr-Moson Sopron megyében lezajlott megismételt kamarai választás lesz, melynek során újraválasztották a régi elnökségi tagokat és dr. Szél Erzsébet elnök asszonyt is. Arról is tárgyalni fogunk, hogy az önkéntes tagokból megalakuló megyei Szervezeteknek - amennyiben régiós szinten kell majd működniük - akkor milyen körülmények határozzák meg azt, hogy melyik megyében legyen a kamarai régiós központ. Természetesen tájékoztatni fogjuk a Győr- Moson Sopron Megyei Szervezet elnökségét arról az időszakról, amikor nem vettek részt az Országos Szervezet munkájában.

12 12 A Fejér megyei Szervezet elnökségének ez lesz a legutolsó tevékenysége ebben a választási ciklusban. Minden évben, így 2010-ben és 2011-ben is rendszeresen folytattuk a vagyonőreink továbbképzését ben Petrina Miklós volt az Oktatási Szakcsoport vezetője. Az ő irányításával: február 25-én a megyei küldöttek részére szakmai továbbképzést tartottunk, a kamarával és a tisztség betöltésével kapcsolatos tudnivalókról Március 23-án Dunaújvárosban, majd március 25-én Székesfehérváron volt továbbképzés az Áruházi őrzés-védelem sajátosságai, intézkedések szakszerűsége jogszerűsége, és az elvárt követelményekről május 18-án Dunaújvárosban, majd május 20-án Székesfehérváron volt vagyonőri továbbképzés, melynek témája: Az objektumőrzés területei, sajátosságai, jogszerű intézkedések végrehajtásának gyakorlati bemutatása címmel szeptember 28-án Dunaújvárosban, szeptember 30-án Székesfehérváron volt továbbképzés, melynek témája a Rendezvénybiztosítással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek címmel november 23-án Dunaújvárosban, majd november 25-én Székesfehérváron szerveztek vagyonőri továbbképzést. Ennek témája: Fegyveres biztonsági szolgáltatás szabályai, elméleti és gyakorlati feladatai ben személyi változás történt az Oktatási Szakcsoportban. Petrina Miklós lett az Élőerős Tagozat vezetője, ezért az elnökség Makovi Györgyöt választotta az Oktatási Szakcsoport vezetőjének. Az Ő irányításával folytatódtak a vagyonőri továbbképzések március 23-án Dunaújvárosban, március 24-én Székesfehérváron tartottak vagyonőri továbbképzést Vagyonőri intézkedések és tapasztalatai- címmel.

13 május 17-én Dunaújvárosban, majd május 19-én Székesfehérváron a évi CXXXIII. számú törvény alkalmazása a vagyonőri munkában címmel hallgattak előadást a vagyonőreink. Az utolsó vagyonőri továbbképzés : szeptember 27-én Dunaújvárosban, majd szeptember 29-én Székesfehérváron került sor a Vagyonvédelmi törvény változásairól. A vagyonőri továbbképzéseket tehát folyamatosan megtartottuk, de mindig probléma volt a kamarai tagjaink mozgósítása annak érdekében, hogy minél többen vegyenek részt ezeken a számukra fontos előadásokon. A beszédemben eddig felsorolt programok megvalósítása nagyon nagy feladatot jelentettek az elnökségünk tagjai és a szakcsoportok tagjai számára is. Titkárságunk a és 2011-évre tervezett faladatait dicséretesen látta el. Kárpáti Zoltán titkár és Molnár Lászlóné ügyintéző a betervezett feladatokat maradéktalanul elvégezték. Munkájukat több alkalommal is elismerte a megyei elnökség. Az országos elnökség kamarai emlékgyűrű elismerésben részesítette évben Kárpáti Zoltán titkár urat a kamarában végzett több mint 12 éves tevékenységének az elismeréseként. Ők ketten az ügyfélfogadási időben nagyon nagy türelemmel foglalkoznak a jogtalanul felháborodott ideges, nemegyszer minősíthetetlen hangon kiabáló vagyonőrökkel. Reméljük, hogy az önkéntes kamara tagjaink között már nem ezen a véleményen lévők lesznek a meghatározóak. Tisztelt meghívott vendégeink, tisztelt megyei küldöttek! A Fejér megyei Szervezet elnöksége felismerte annak szükségességét, hogy a kamarai tevékenység akkor lesz eredményes, ha a szakmai területünkön jelenlévő társ szervekkel Együttműködési Megállapodást kötünk, ezért 2010-től több ilyen Együttműködési Megállapodást is kötöttünk.

14 14 - A BIZTONSÁGODÉRT 2001 Alapítvánnyal a megyei szervezetünk, az Alapítvány márciusi Cégbírósági bejegyzése óta működik együtt. Az alapítvány nemcsak a megyei szervezetünket, hanem a társult szervezeteknek (pl: SZVMSZK Országos Szervezete, SZVMSZK Pest megyei Szervezete) is segítséget ad, a évi CXXXIII. törvényben előírt segélyezési és oktatási feladatainak ellátásában. Az Alapítvány Kuratóriuma - a lehetőségek keretein belül - igyekszik mimnél több rászoruló Kamarai tagnak segítséget adni. A Biztonságodért 2001 Alapítvány évben 23 személynek ,- Ft összegben fizetett ki segélyt temetési, illetve szociális segélyt. Az Alapítvány évben ez idáig 27főt részesített segélyben, összesen: ,Ft összegben. Az Alapítvány sikeres és eredményes működését jelzi az is, hogy évben 17fő kamarai tagnak segítette elő a Biztonsági Őr alapképesítésre ráépülő Rendezvénybiztosító OKJ szakképesítés megszerzését, ,- Ft összegű képzési támogatással. Munkájukra és segítségünkre a következő évben kiemelten számít a megyei szervezetünk megmaradó tagsága. Elsősorban a évben bevezetésre kerülő kötelező szakmai továbbképzés szervezésében és annak anyagi támogatása területén. - A Fejér megyei Rendőr-főkapitánysággal az országban az elsők között április 30-án kötöttünk megállapodást, amit az óta a változó vagyonvédelmi törvényhez, VHR-hez több alkalommal is igazítottunk. A megállapodás megkötésének fő célja az, hogy ezzel megteremtsük és elősegítsük a Rendőrség valamint a Kamara közötti hatékony együttműködést a mindenkor hatályos Vagyonvédelmi törvény rendelkezéseinek maradéktalan betartására és annak betartatására. A megyei szervezetünk kapcsolata és együttműködése a Fejér megyei RFK-val és a Városi Rendőrkapitányságokkal példamutatónak tekinthető.

15 15 - A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség és az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete között február 5-én jött létre együttműködési megállapodás, a közbiztonság megóvásában és a bűnmegelőzésben közreműködők társadalmi bázisának szélesítésére. Továbbá, a tulajdon védelmében történő közös fellépés lehetőségeinek kimunkálása; a polgárőrök, a személy- és vagyonőr, a magánnyomozó munkavállalók és egyéni vállalkozók képzésében, továbbképzésében a kölcsönös előnyök és lehetőségek feltárása, a szakmai tevékenység végzése során jelentkező problémákról történő kölcsönös tájékoztatás, a tevékenység összehangolása érdekében. A Polgárőrségség rendezvényein ez idáig minden esetben részt vettünk és a Polgárőrség részéről is igyekeztek valamennyi rendezvényünkön megjelenni és képviseltetni szervezetüket. A Székesfehérvári Városi Polgárőrség elnöke május 20-án a két szervezet közötti példaértékű együttműködésért emlékplakettben részesítette Kárpáti Zoltán titkár urat. - A Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamarával is jó a kapcsolatunk, minden rendezvényükre kapunk meghívót, és azon meg is jelenünk, Radetzky Jenő elnök úrral már a kamarai átalakulással kapcsolatban több megbeszélést is folytattunk, melyek remélhetően kölcsönös eredményhez is vezetnek május 5-én a Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, nyolc Fejér megyében működő kamara vezetője írta alá azt a közösen megfogalmazott célokat tartalmazó megállapodást, ami példaértékű nemcsak a régióban, hanem az egész országban is. - Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiummal, március 21-én írtunk alá együttműködési megállapodást, az általuk indított Biztonságszervező I. Biztonsági őr és az arra ráépülő szakképesítésekre való szakszerű elméleti és gyakorlati felkészítés elősegítése tárgyában. Ez az együttműködés jelenleg is jól működik, az Oktatási Szakcsoportunk négy tagja jelenleg is oktat az Árpád Szakképző Iskolában. - A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával án írtunk alá együttműködési megállapodást. A Kamara és a Munkaügyi Központ között létrejött megállapodással a két szervezet közötti hosszú távú együttműködést kívántuk megalapozni. A példaértékű megállapodás fő célja: A

16 16 Kamara és a Munkaügyi Központ közötti együttműködés kereteinek és közös tevékenységének a meghatározása, a vagyonvédelmi szakmai képzések törvényi rendelkezéseinek a betartatása és a vagyonvédelmi munkaerő-piaci helyzet javítása, az álláskeresők piaci aktivitásának és foglalkoztatási esélyeinek a növelésével. Az országban egyedül a mi Területi Szervezetünk kötött ilyen megállapodást a Kormányhivatal megyei Munkaügyi Központjával. Az Együttműködési Megállapodásokban leírt feladatok, tevékenységek megvalósítása területén meg bőven van mit tennünk. Ezek a Megállapodások élni fognak továbbra is, de azok továbbvitelére az azokban közösen meghatározott célok teljes megvalósítása már az új kamarai tisztségviselőkre fog hárulni. Engedjék meg nekem, hogy én most itt ezen az ünnepélyen személyre szólóan is megköszönjem: - A társ szervek vezetőinek az eddigi támogatásukat, együttműködésüket, - Német Ferenc elnöknek, Prépost Tibor gazdasági alelnöknek és Dr. Hártó Zsolt főtitkárnak, a megyei szervezetünkkel való együttműködését. - A Fejér megyei Szervezet elnökség tagjainak: - Szabó István élőerős alelnöknek, - Német József biztonságtechnikai alelnöknek, - Kovács Imre Gábor magánnyomozói alelnöknek - Petrina Miklós elnökségi tagnak, - Varga Csaba elnökségi tagnak

17 17 továbbá - Bartyik Mihály PEB elnöknek - Omischl Sándor Etikai Bizottság elnökének, - Makovi György Oktatási Szakcsoport vezetőjének hogy elnökké választásom óta támogatták elnöki munkámat, segítették az általunk kitűzött terveink megvalósítását. - A megyei küldötteknek az elnökség munkájának segítését és támogatását, - Kárpáti Zoltán titkárnak és Molnár Lászlóné ügyintézőnek a Titkárság zökkenőmentes működésének biztosítását. Ezennel a 2009-től 2011-ig tartó választási ciklust a Fejér megyei Szervezetnél lezárom. Kérem a Fejér megyei küldötteket, hogy minél többen írják alá az önkéntes tagságot vállaló Nyilatkozatot. Sok sikert kívánok az SZVMSZK Fejér megyei Szervezete új megyei Elnökségének munkájához. Remélem, hogy a következő választási ciklus nem lesz olyan rövid, mint amilyenben a mi Elnökségünk működött. Székesfehérvár november 17. Csatári Tibor Sándor megyei elnök

Küldöttgyűlés

Küldöttgyűlés SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA FEJÉR MEGYEI SZERVEZETE Küldöttgyűlés 2016.05.12. Kárpáti Zoltán megyei elnök A napirendi pontok: 1./ Elnöki beszámoló az elnökség 2015.04.29 i küldöttgyűlés

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

BIZTONSÁGODÉRT 2001 ALAPÍTVÁNY

BIZTONSÁGODÉRT 2001 ALAPÍTVÁNY BIZTONSÁGODÉRT 2001 ALAPÍTVÁNY Magyarországon a rendszerváltás óta a bűncselekmények száma radikálisan emelkedett, ezért napjainkban egyre nagyobb hangsúlyt kap a vagyonvédelem. A civil biztonságvédelemben

Részletesebben

Választási melléklet. 2009. október 9-én és 10-én. Paks, Atomix Kft. Paks, Dózsa György u. 47., Schöni 2001 Kft. iroda

Választási melléklet. 2009. október 9-én és 10-én. Paks, Atomix Kft. Paks, Dózsa György u. 47., Schöni 2001 Kft. iroda 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa

Részletesebben

Tisztelt Elnökség, Tisztelt meghívott vendégeink!

Tisztelt Elnökség, Tisztelt meghívott vendégeink! Az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete elnökségének 2013.évi beszámolója Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Sok szeretettel és tisztelettel köszöntök mindenkit a megyei szervezetünk ünnepi elnökségi ülésén. Engedjék

Részletesebben

Választási melléklet. 2009. október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10.

Választási melléklet. 2009. október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10. 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa

Részletesebben

Választási melléklet október 12-én. SZVMSZK Baranya Megyei Szervezete Pécs, Siklósi út 1. I. emelet 8.

Választási melléklet október 12-én. SZVMSZK Baranya Megyei Szervezete Pécs, Siklósi út 1. I. emelet 8. 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa

Részletesebben

A Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Kamara története

A Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Kamara története A Jász- Nagykun-Szolnok Megyei Kamara története A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara az 1998. évi IV. törvény rendelkezései alapján 1998. december 20-án alakult meg, s ekkor jöttek

Részletesebben

Magyar Tűzoltó Szövetség évi. munkaterve

Magyar Tűzoltó Szövetség évi. munkaterve MAGYAR TŰZOLTÓ SZÖVETSÉG H-1101. Budapest, Kerepesi út 47-49. Telefon: 00 36 1 433-4001; BM-telefon: 26217 Fax: 00 36 1 433-4002; BM-fax: 26246 Web: www.mtsz-firefa.hu ; E-mail: office@mtsz-firefa.hu Szám:

Részletesebben

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara rendkívüli Országos Küldöttgyőlés határozatai.

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara rendkívüli Országos Küldöttgyőlés határozatai. Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1146 B u d a p e s t, Erzsébet királyné útja 1/c. Telefon: 00-(36)-1-422-0079. FAX: 00-(36)-1-220-8921. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói

Részletesebben

A Szakmai Kollégium 2013. évi munkaterve

A Szakmai Kollégium 2013. évi munkaterve Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Szakmai Kollégium 1135 Budapest, Szegedi út 37-39. Telefon: 1-220-5690 Fax: 1-220-8921 E-mail: kamara@szvmszk.hu Szám: 00/E/ 144 /1/ 2013 A Szakmai

Részletesebben

MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat

MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat Szakmai Program és a Szupergyors Internet kamarai feladatai Rácz József 2016.09.23. Szakmai Program és a SZIP 1 Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozat

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje I. fejezet 1. Az Országos Polgárőr Szövetség önálló jogi személyiséggel

Részletesebben

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Általános munkaadói érdekképviselet 14-02-19 1 A munka világa Magyarországon tripartit, bipa Munkaadói szövetségek Munkavállalói érdekképviseletek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének február 14-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. február 14-i ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2010. évi tevékenységéről Előterjesztő:

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. 2. Aktuális Megyei Mérnöki Kamarai kérdések megbeszélése. Oktatási Bizottság beszámolója dr. Neiger Róbert elnökségi tag

EMLÉKEZTETŐ. 2. Aktuális Megyei Mérnöki Kamarai kérdések megbeszélése. Oktatási Bizottság beszámolója dr. Neiger Róbert elnökségi tag EMLÉKEZTETŐ Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2011.02.15. napján, 14 órai kezdettel tartott kibővített elnökségi üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Győr, Csaba u. 16. II.em. 201/a.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 2. sz. melléklet amely létrejött Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 6.8.2-15 Helyi foglalkoztatási együttműködések a megyei jogú város területén és várostérségében

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( )

Közgyûlések, küldöttközgyûlések ( ) Közgyûlések, küldöttközgyûlések (1892 2002) Szám Idõpont Hely Téma 1892. VI. 7. Selmecbánya alakuló közgyülés 1893. III. 10. Selmecbánya rendkívüli közgyûlés 1. 1894. VIII. 5 6. Nagybánya Wekerle Sándor

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 28-i rendes ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 28-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőr Egyesület beszámolója a 2015. évi tevékenységéről

Részletesebben

Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata. 2004. március

Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata. 2004. március Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata 2004. március 2 Bevezetés Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat a vízi-közmű szolgáltatók, - munkáltatói és munkavállalói

Részletesebben

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

- aktív tagja a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690 FAX: 00-(36)-1-220-8921. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara

Részletesebben

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek 1. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara: 1.1. Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. bkmkik@mail.datanet.hu Tel.: 76/501-500 www.iparkamara.hu

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI KÖZPONT Cím: 1024 Bp. Margit krt. 85. Postacím: 1399 Budapest 62. Pf. 639. Telefon: 06-1-346-9400 Fax: 06-1-346-9415 E-mail: titkarsag@ommf.gov.hu

Részletesebben

Közgyűlési jegyzőkönyv

Közgyűlési jegyzőkönyv 1 Közgyűlési jegyzőkönyv Amely készült a Magyar Artériás Stiffness Társaság (1103 Budapest, X. ker. Kőér u. 2/D.) 2010. április 15-én du.17.25 órai kezdettel megtartott megismételt közgyűléséről. Helyszín:

Részletesebben

A Zala Megyei Mérnöki Kamara 2012. évi beszámolója

A Zala Megyei Mérnöki Kamara 2012. évi beszámolója A Zala Megyei Mérnöki Kamara 2012. évi beszámolója 1. Szervezeti adatok ismertetése A Területi Kamara működése A Zala Megyei Mérnöki Kamara a mindenkor hatályos jogszabályok szerint és a taggyűlésen előzetesen

Részletesebben

Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség. Alapszabály

Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség. Alapszabály Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség Alapszabály I. Általános meghatározások 1. A szervezet neve: Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség. röviden: Kollégiumi Szövetség (KSZ) (a továbbiakban:

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít:

A Vas Megyei Közgyűlés évi munkaterve (Tervezet) A Vas Megyei Közgyűlés évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évi munkaterve (Tervezet) I. A Vas Megyei Közgyűlés 2017. évben is változatlanul kiemelt figyelmet fordít: az Integrált Területfejlesztési Program felülvizsgálatára a Területi

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011.

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. 16 Általános bevezetés a. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja Rögzítse

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tagozat

Hírközlési és Informatikai Tagozat Hírközlési és Informatikai Tagozat A. Elnökségi ülések tervezett időpontja és helye: 1.) 2004. 01. 29. 2.) 2004. 02. 26. 3.) 2004. 03. 24. Helye: MMK 4.) 2004. 04. 27. Bp. IX. ker. Angyal u., MMK 5.) 2004.

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

SPORTBIZTONSÁGI SZAKEMBEREK TALÁLKOZÓJA. 2012.június 20-21. Danubius Hotel Aréna. 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3. SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT

SPORTBIZTONSÁGI SZAKEMBEREK TALÁLKOZÓJA. 2012.június 20-21. Danubius Hotel Aréna. 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3. SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT SPORTBIZTONSÁGI SZAKEMBEREK TALÁLKOZÓJA 2012.június 20-21. Danubius Hotel Aréna 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3. SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT Készítette: 1 2012. június 20. szerda 09.00 Beérkezés, Regisztráció

Részletesebben

DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA

DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA 2011 I. Általános rendelkezések 1. A Dugonics András Piarista

Részletesebben

A Postás Szakszervezet Női Tagozatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Postás Szakszervezet Női Tagozatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Postás Szakszervezet Női Tagozatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Női Tagozat a Postás Szakszervezet (továbbiakban PSZ) Alapszabályának 9. -a alapján az egyenlő bánásmód, de elsősorban a munkavállaló

Részletesebben

K i v o n a t. Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 29-én megtartott munkaterv szerinti ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 29-én megtartott munkaterv szerinti ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 29-én megtartott munkaterv szerinti ülésének jegyzőkönyvéből Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/134-23/2016 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat évi feladatai. Rácz József. Digitális Nemzeti Fejlesztési Program

MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat évi feladatai. Rácz József. Digitális Nemzeti Fejlesztési Program Digitális Nemzeti Fejlesztési Program MMK Hírközlési és Informatikai Tagozat 2016. évi feladatai Rácz József 2016.02.05. Digitális Nemzeti Fejlesztési Program 2016. feladatai 1 Digitális Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez

B E S Z Á M O L Ó a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 1608-2/2013. ; 1607-3/2013. 2. a.) a helyi Polgárőrség B E S Z

Részletesebben

Alapszabály módosító javaslatok. MESZK Országos Küldöttközgyűlés Budapest, 2013. december 11.

Alapszabály módosító javaslatok. MESZK Országos Küldöttközgyűlés Budapest, 2013. december 11. Alapszabály módosító javaslatok MESZK Országos Küldöttközgyűlés Budapest, 2013. december 11. 10.) A 9.) c. pontjában foglaltakon túlmenően 10.) A 9.) d. pontjában foglaltakon túlmenően 13.) A MESZK a 9.

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

TISZK A TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONTOK A SOPRONTISZK SOPRON

TISZK A TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONTOK A SOPRONTISZK SOPRON A SOPRON TISZK A szak- és felnôttképzés struktúrájának, szervezésének és irányításának átalakítása a Sopron-Fertôd Kistérség területén Térségi Integrált Szakképzô Központ keretében TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0025

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út Telefon: 00-(36) FAX: 00-(36)

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út Telefon: 00-(36) FAX: 00-(36) Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690 FAX: 00-(36)-1-220-8921. Az SZVMSZK elnökének döntése: A 124/2007. (11.13) számú

Részletesebben

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató

Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola. felvételi tájékoztató Bernáth Kálmán Református Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola felvételi tájékoztató 2016/2017 BEMUTATKOZÁS Iskolánkban 60 év óta folyik kereskedelmi és vendéglátóipari szakemberek képzése.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. Ikt.sz.: /2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V (Tekintettel az ülés hangfelvételen történt rögzítésére, a jegyzőkönyv

Részletesebben

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály

FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Koordinációs, Humánpolitikai és Szervezési Főosztály Cím: 8000 Székesfehérvár, Szent István tér 9. Telefon: (22) 514-761 Fax: (22) 526-942, 526-905 E-mail: szervezes@fejer.gov.hu

Részletesebben

Szakmai beszámoló a MAGISZ 2011. évi tevékenységéről (Az elnökség beszámolója) Dr. Herdon Miklós elnök. 2012.04.20. MAGISZ Közgyűlés 1

Szakmai beszámoló a MAGISZ 2011. évi tevékenységéről (Az elnökség beszámolója) Dr. Herdon Miklós elnök. 2012.04.20. MAGISZ Közgyűlés 1 Szakmai beszámoló a MAGISZ 2011. évi tevékenységéről (Az elnökség beszámolója) Dr. Herdon Miklós elnök 2012.04.20. MAGISZ Közgyűlés 1 Tartalom A.) Közgyűlés B.) Elnökségi ülések C.) Rendezvények C1.) Agrárinformatikai

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére Ferencvárosi Önkormányzat Iktató szám: 199/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-ei ülésére Tárgy: Ferencvárosi Közbiztonsági Közalapítvány beszámolója Előterjesztő: Készítette: Előzetesen

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Működési Szabályzat ajánlás a regionális koordinációk részére. Egyesületi Elnökség által jóváhagyva: 2011.

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány:

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: I, Létesítményvédelem és biztonságvédelem tantárgyak körében: 1, Magánbiztonság

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Vagyonvédelmi Vezetői Klub megnyitó beszéd

Vagyonvédelmi Vezetői Klub megnyitó beszéd 1 Vagyonvédelmi Vezetői Klub megnyitó beszéd Sok szeretettel köszöntöm a megyei szervezetünk elnöksége nevében a mai rendezvényünk valamennyi résztvevőjét. Külön tisztelettel köszöntöm meghívott vendégeinket:

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Németek Önkormányzata működéséről

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Németek Önkormányzata működéséről Komárom-Esztergom Megyei Németek Önkormányzata Selbstverwaltung der Deutschen des Komitates Komorn-Gran Székhely/Sitz: Elnök/Vorsitzende: 2800 Tatabánya, Fő tér 4. Waldmann-né Baudentisztl Éva Tel/Fax:

Részletesebben

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére

23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére 23. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 31-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvári Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója

Részletesebben

Mucsi Balázs Sándor főigazgató Pelyhéné Bartha Irén főigazgató 2015.06.15 Dr. Varga Zoltán Balázs 2015.06.15

Mucsi Balázs Sándor főigazgató Pelyhéné Bartha Irén főigazgató 2015.06.15 Dr. Varga Zoltán Balázs 2015.06.15 BAJAI SZAKKÉPZÉSI 6500 Baja, Petőfi Sándor utca 1 12.) 2015.06.15 Korm. rendelet Virág Tibor főigazgató BÉKÉSCSABAI SZAKKÉPZÉSI 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1 BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI BUDAPESTI GAZDASÁGI

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig!

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának július 05-ig! Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. július 05-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. ELSŐ FÉLÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: Baranya megye Horváth Sándorné A

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG. A titkárság működésének szabályzata

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG. A titkárság működésének szabályzata MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A titkárság működésének szabályzata (Az Ügyrend 3. melléklete) 2012. I. fejezet A titkárság jogállása 1. A Társaság az alapszabályban megfogalmazott céljának megvalósítása érdekében,

Részletesebben

KONTAWIG Műszaki és Üzlettudományi Szakképző Iskola MUNKATERV. 2014/2015. tanév

KONTAWIG Műszaki és Üzlettudományi Szakképző Iskola MUNKATERV. 2014/2015. tanév KONTAWIG Műszaki és Üzlettudományi Szakképző Iskola MUNKATERV 2014/2015. tanév A 2014/2015. tanév munkarendje Tanévnyitó: Első tanítási nap: 2014. szeptember 01., 8 00 óra (felelős: Jakab Sándor - 7 30

Részletesebben

A Fejér Megyei Építészek Kamarájának elnöki beszámolója a 2014. évről (2015. április 14-i Taggyűléshez)

A Fejér Megyei Építészek Kamarájának elnöki beszámolója a 2014. évről (2015. április 14-i Taggyűléshez) A Fejér Megyei Építészek Kamarájának elnöki beszámolója a 2014. évről (2015. április 14-i Taggyűléshez) Alapszabályunk értelmében a Taggyűlés feladata az elnöki beszámoló elfogadása, melynek része a költségvetési

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

Csaba u. 16. (II. emelet 201 /a.). Mellékelt jelenléti ív szerint

Csaba u. 16. (II. emelet 201 /a.). Mellékelt jelenléti ív szerint EMLÉKEZTETŐ Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2016. április 18. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Győr, Csaba u. 16. (II. emelet 201 /a.).

Részletesebben

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. Segélyalap Szabályzata

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. Segélyalap Szabályzata Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690. FAX: 00-(36)-1-220-8921. Száma: 00/A/ 00008/2007. A Személy-, Vagyonvédelmi

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ)

A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) A VÁLLALKOZÓK ÉS MUNKÁLTATÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (VOSZ) TÁMOP 2.5.3.C-13/1-2013-0001 A MUNKÁÉRT! A VOSZ CÉLJAI Kedvező gazdasági környezet kialakítása Vállalkozások versenyképességének növelése Szolgáltatások

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 2014. október 17-én került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetségben rendkívüli tisztújításra. A korábbi elnök, Birta

Részletesebben

A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye, Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk

A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye, Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk A világ, amit teremtettünk a gondolkodásunk eredménye, Aki tanul, de nem gondolkodik, elveszett ember. nem lehet megváltoztatni gondolkodásunk megváltoztatása nélkül. Aki gondolkodik, de nem tanul, nagy

Részletesebben

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének

Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének Előterjesztő: Tárgy: Polgármester A Debreceni Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság hivatásos állományú tagjai, valamint a Debreceni Közterület Felügyelet köztisztviselői teljesítményértékelésének alapját

Részletesebben

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68 / ; : 68 /

Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u : 68 / ; : 68 / Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. : 68 / 381-011; : 68 / 381-656 10/2015. sz. román önk. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. november 24-én 15 órai

Részletesebben

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve 1 A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala 2010. évi munkaterve A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala (továbbiakban: Szociális

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről

Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló. A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY évi tevékenységéről Közhasznúsági jelentés Szöveges beszámoló A MOHÁCSI JUNIOR ART ALAPÍTVÁNY 2014. évi tevékenységéről A Junior Art Alapítvány 2014. évben az alapító okiratában foglaltak szerint törvényesen és rendeltetésszerűen

Részletesebben

A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG ALAPÍTVÁNYAI

A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG ALAPÍTVÁNYAI A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG ALAPÍTVÁNYAI Magyar Gasztroenterológiai Alapítvány Dr. Kuntz Alapítvány Dr. Rolf Madaus Alapítvány MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI ALAPÍTVÁNY (ALAPÍTVA: 1989.) A Magyar

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2008. december 17-i ülésére Tárgy: Önkormányzati alapítványok további működésnek tárgyalása Előterjesztő: Dr. Kelemen Márk polgármester

Részletesebben

2015. évi közhasznúsági jelentése

2015. évi közhasznúsági jelentése KOSSUTH ISKOLA GYŐR A KORSZERŰ SZAKKÉPZÉSÉRT ALAPÍTVÁNY 9025 Győr, Kossuth Lajos u. 7. 2015. évi közhasznúsági jelentése TARTALOM Tartalom 1. A SZERVEZET ALAPADATAI... 3 2. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ... 4 3.

Részletesebben

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai Kisújszállás Város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának Szervezeti és Működési Szabályzata Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta a 113/2016. (IV. 28.) számú önkormányzati határozatával

Részletesebben

2013. NOVEMBER 13. 9.00. 13.00. Gundel Étterem, BUDAPEST. A projektesemény az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósul meg.

2013. NOVEMBER 13. 9.00. 13.00. Gundel Étterem, BUDAPEST. A projektesemény az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósul meg. A FIATALOK FOGLALKOZTATÁSÁNAK ELŐMOZDÍTÁSA PROJEKT KONFERENCIA 2013. NOVEMBER 13. 9.00. 13.00. Gundel Étterem, BUDAPEST A projektesemény az Európai Bizottság társfinanszírozásában valósul meg. 09.00-09.30

Részletesebben

Csabaszabadiért Egyesület taggyűlési határozatai augusztus 3.

Csabaszabadiért Egyesület taggyűlési határozatai augusztus 3. Csabaszabadiért Egyesület taggyűlési határozatai 2013. augusztus 3. 19/2013.(VIII.03.) CSE határozat Csabaszabadiért Egyesület Taggyűlése a 2013. augusztus 3-i taggyűlésének jegyzőkönyvvezetőjévé megválasztja

Részletesebben

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A H A T Ó S Á G I E L L E N Ő R Z É S E K É S A Z Ő R S É G P A R A N C S N O K I K O N F E R E N C I A T A P A S Z T A L A T A I Nyikos Attila

Részletesebben

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június

HAVI SZAKMAI BESZÁMOLÓ június VECSÉS TELEPÜLÉSI POLGÁRŐR EGYESÜLET 2220 Vecsés, Fő út 112. Telefon: 06-30-758-5420 E-mail: info@vtpe.hu Bírósági bejegyzés száma: 4PK.60.187/2001 OPSZ tanúsítvány száma: 01/0053 Adószám: 18692512-1-13

Részletesebben

A Belügyminisztérium vezető tisztségviselői november április

A Belügyminisztérium vezető tisztségviselői november április A Belügyminisztérium vezető tisztségviselői 1956. november 1963. április Belügyminiszterek (1957. március 1-ig a fegyveres erők minisztere) Münnich Ferenc (1886 1967) 1956. november 12. 1957. március 1.

Részletesebben

ISKOLAEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMAI MŰHELY KÖZHASZNÚ ALAPITVÁNY 9024 Győr, Táncsics Mihály utca 9. A/1.

ISKOLAEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMAI MŰHELY KÖZHASZNÚ ALAPITVÁNY 9024 Győr, Táncsics Mihály utca 9. A/1. ISKOLAEGÉSZSÉGÜGYI SZAKMAI MŰHELY KÖZHASZNÚ ALAPITVÁNY 9024 Győr, Táncsics Mihály utca 9. A/1. 2007 évi Közhasznúsági jelentése Készült: Győr, 2008. 05. 31. Összeállította: Wenhard Andrea, kuratóriumi

Részletesebben

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére

Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére 78-3/2015/231 Heves Megyei Közgyűlés Helyben Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a Heves Megyei Közgyűlés 2015. év II. félévi üléstervére és a 2016. év I. félévi ülésterv-tervezetére A Közgyűlés és Szervei Szervezeti

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

Nyitott Vilá g Iskolá Alápí tvá ny

Nyitott Vilá g Iskolá Alápí tvá ny Nyitott Vilá g Iskolá Alápí tvá ny EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2014 Tartalom BEVEZETÉS... 2 1.1 Az 1%-os kampány és eredménye... 3 1.2 Rendezvények 2014-ben... 3 2. Az Alapítvány működési feltételei

Részletesebben

A szakképzési centrumok létrehozásának indokoltsága, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum megalakulása, bemutatása Szabó Károly

A szakképzési centrumok létrehozásának indokoltsága, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum megalakulása, bemutatása Szabó Károly 2015.10.30. A szakképzési centrumok létrehozásának indokoltsága, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum megalakulása, bemutatása Szabó Károly főigazgató Megújuló szakképzés, megnyíló lehetőségek A 2015/2016-os

Részletesebben

HR Portál.hu. Perspektíva a válság sújtotta építőiparnak

HR Portál.hu. Perspektíva a válság sújtotta építőiparnak HR Portál.hu Perspektíva a válság sújtotta építőiparnak 2009.06.30 A TÁMOP projekt keretében szakmai konferencia zajlott 2009. június 26-án az Ybl Miklós Építőipari Szakképző Iskolában. A projekt célja,

Részletesebben

VASUTASOK SZAKSZERVEZETE KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA. Módosítva: a Választmány 2015. április 29-ei határozatával.

VASUTASOK SZAKSZERVEZETE KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA. Módosítva: a Választmány 2015. április 29-ei határozatával. VASUTASOK SZAKSZERVEZETE KITÜNTETÉSI SZABÁLYZATA Módosítva: a Választmány 2015. április 29-ei határozatával. A Vasutasok Szakszervezete tagja kiemelkedő szakszervezeti munkájáért kitüntetésben, vagy más

Részletesebben

Kerekharaszt Község Polgármesterétől : 3009 Kerekharaszt, Bimbó utca 2. : 37/ :37/ :

Kerekharaszt Község Polgármesterétől : 3009 Kerekharaszt, Bimbó utca 2. : 37/ :37/ : Kerekharaszt Község Polgármesterétől : 3009 Kerekharaszt, Bimbó utca 2. : 37/541-434 :37/541-433 : polgarmester@kerekharaszt.hu /2016. Előkészítésben közreműködött: Ludányi Brigitta köznevelési referens

Részletesebben

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A Felügyelő Bizottság áttekintette a FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2013.

Részletesebben

IX. Országos Magánnyomozói Konferencia AGÁRD 2013.11.21-22.

IX. Országos Magánnyomozói Konferencia AGÁRD 2013.11.21-22. A KONFERENCIA KÖSZÖNTÉSE Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a IX. Országos Magánnyomozói Konferencia minden résztvevőjét, a meghívott vendégeket és előadókat, a házigazda SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete

Részletesebben

Tájékoztató. a Széchenyi Programiroda Szolgáltató és Tanácsadó Nonprofit Kft. Heves megyei tevékenységéről

Tájékoztató. a Széchenyi Programiroda Szolgáltató és Tanácsadó Nonprofit Kft. Heves megyei tevékenységéről Ikt. szám: 49-28/2015/222 Ügyintéző: Macz Orsolya Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése Helyben Tájékoztató a Széchenyi Programiroda Szolgáltató és Tanácsadó Nonprofit Kft. Heves megyei tevékenységéről

Részletesebben

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon)

kérdései (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) (szabályok, építés, bontás, munkavégzés az állványokon) A konferencia programja: A cél a teljes energiahatékony beruházások összeállításánál alkalmazott komplex gondolkodás előtérbe helyezése, nemcsak a technológia, hanem a munkavédelem és a munkaügy oldaláról

Részletesebben