Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket:"

Átírás

1 1 ÜNNEPI BESZÉD A december 20-tól december 31-ig tartó időszakban, a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezetének működéséről, tevékenységéről. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Sok szeretettel köszöntök mindenkit ezen a rendkívüli cikluszáró rendezvényünkön. Engedjék meg, hogy külön is köszöntsem meghívott vendégeinket: Gyóni András tanácsnok Székesfehérvár MJV Polgármesteri Hivatal Vörös Ferenc r.ezr. rendészeti igazgató Fm-i Rendőr-Főkapitányság Dr. Csizek Tibor r. ezr. Szalai Zoltánné r.alezr r.kapitán Igazgatásrendészeti Osztály vezető Székesfehérvár Budavári Árpád r. alez. r.kapitány Dunaújváros Dr. Jakab Róbert r. alez. r.kapitány Móri Dr. Osváth Zsolt r.alez. r.kapitány Sárbogárd Dr. Balázs Sándor r.alez. r.kapitány Bicske Dr. Sági János r. alez. r.kapitány Gárdony Pákozdi Szabolcs igazgató Fm-i Kormányhivatal Munkaügyi Központ

2 2 Szántó Zoltán osztályvezető Fm-i Kormányhivatal Munkaügyi Központ Radeczky Jenő elnök FMKIK Sipos Éva Főtitkár FMKIK Jankó Zoltán igazgató Fm-i Kormányhivatal Munkavédelmi és Munkaügyi Szakigazgatási Szervének Munkaügyi felügyelősége Ábrahám Norbert igazgatót Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Kulcsár Szilvia szakmai igazgató-helyettes Árpád Szakképző Iskola és Kollégium Dr. Seres Gábor biztonsági referens Nemzeti Adó-és Vámhivatal Középdunántúli Regionális Adó Főigazgatósága Antal László Ügyvezető elnököt Fejér Megyei TTK Szövetsége Cseh István elnököt Fm-i Polgárőr Szövetség Márton Zoltán titkár Fm-i Polgárőr Szövetség Dr. Lenkei Antal Kuratórium elnöke "Biztonságodért 2001" Alapítvány Prépost Tibor gazdasági alelnök SZVMSZK Dr. Hártó Zsolt főtitkár SZVMSZK Tisztelt Hölgyeim és Uraim! A mai napon egy olyan rendkívüli cikluszáró rendezvényt tartunk, mely ünnepségre és választási ciklusra visszatekintő beszámolóra, terveink szerint csak 2014 novemberében szerettünk volna sort keríteni.

3 3 A 2009-ben történt kamarai választások és tisztújítás után azzal a reménnyel indultak el a kamara országos és a megyei szervezeteinél megválasztott új vezető testületek, hogy az elkövetkező öt éves ciklus alatt - számos fontos célkitűzéseink mellett sikerül majd azokat a stratégiai céljainkat is valóra váltani, mint a szakma társadalmi elismerésének növelése, a szakmai képzés színvonalának javítása, a szakmát sújtó feketemunka kifehérítése és ezzel a szakmában munkát vállalók helyzetének a javítása. Arra számítottunk, hogy az új Vagyonvédelmi törvény majd megerősíti a kamaránkat, több közfeladatot kapunk és ezzel együtt több jogosultságot arra, hogy munkánkat hatékonyabban és eredményesebben tudjuk végezni a kitűzött céljainkat elérése érdekében. Azonban a hatályba léptetett Vagyonvédelmi törvényünk módosításával - várakozásainkkal ellentétben - nem a kamaránk erősítése, hanem annak gyengítése került elrendelésre azzal, hogy január 01-től át kell térni az önkéntes kamarai tagságra. Ezen okból a 2009-ben megválasztott megyei küldötteknek, és a Fejér Megyei Szervezet elnökségébe, és Szakcsoportjaiba megválasztott kamarai tagjainknak a mandátuma december 31-én megszűnik. A kamarai tagságot a továbbiakban önként vállalóknak pedig február 29-ig új kamarai választásokat kell lebonyolítani. Ez a radikális, a kamaránk működését alapvetően megváltoztató törvénymódosítás, nagyon le fogja csökkenteni a tagságunk eddigi létszámát, aminek következményeként a tagdíjbevételek a kamara eddigi struktúrájának fenntartásához vélelmezhetően nem lesz elegendő, hovatovább ez a rendelkezés az irodák bezárását további működésünk ellehetetlenülését hordozza magában. A Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara - eltérően más Kamaráktól - soha nem kapott állami támogatást, mi csak a tagjaink által befizetett tagdíjakból építettük ki azt az infrastruktúrát, amivel biztosítani lehet jelenleg a Kamara Országos, és a Megyei Szervezeteinek zökkenőmentes működését. Amit létrehoztunk az elmúlt 13 év alatt, azt a tagjaink által befizetett tagdíjakból és a vállalkozások nyilvántartási díjából fedeztük. Természetesen nemcsak a működési feltételekre fordítottuk a tagjainktól befolyt összegeket,

4 4 hanem különböző szolgáltatásokat is nyújtottunk a tagjainknak. Azoknak, akik a szolgáltatásainkat igénybe vették, a befizetett tagdíjuk vissza is térült. Az éves kamarai tagdíj összegét figyelembe véve, a havi kiadás nem jelent többet 500Ft- nál, ami egy doboz olcsóbb cigaretta árának felel meg. A Fejér megyei Szervezet 2010-ben és 2011-ben is a következő szolgáltatásokat biztosította a tagjai részére: - Csoportos élet és balesetbiztosítást kötöttünk minden aktív kamarai tagunk részére. Itt jegyzem meg, hogy 2010-től több mint kétmillió forint kifizetése történt a biztosítás alapján. Erre a Fejér megyei Szervezet évente 2millió forintot utalt át a Signál Biztosítónak. - Ingyenes jogsegélyszolgálatot biztosítottunk polgári peres, vagy munkaügyi perekhez. Dr. Vörös Géza ügyvéd úr segítségével több munkaügyi pert, és polgári pert nyertek meg tagjaink ügyvédi díj kifizetése nélkül. - Lőgyakorlattal egybekötött lőversenyt szerveztünk minden év márciusában a kézi lőfegyver vizsgával rendelkező tagjaink számára. Ezekért a lőgyakorlatokért sem kellett fizetni a tagjainknak, mert a Fejér megyei Szervezet fizette a költségeket. - Vagyonőr versenyt szerveztünk az I. és a II. Vagyonőr napon, melyen több csapat vetélkedett a jó helyezésekért és az azzal járó pénz és tárgy jutalmakért. Az 1, 2, és a 3-ik helyezett csapat többszázezer forint pénzjutalmat kapott - Országos és megyei segélyalapot képeztünk tagjaink támogatására. Ebből a segélyalapból segítettük azoknak a biztonsági őröknek a családját, akik szolgálatteljesítés közben súlyosan megsérültek, vagy elhaláloztak. Itt a megyénkben eddig több mint két és félmillió forint kifizetése történt meg. - Továbbképzéseket szerveztünk, melynek keretében biztonságtechnikai szakvizsgára való felkészítő, sportrendezvény biztosításáról szóló, nyelvi képzést biztosító, számítógépkezelői tanfolyamokat hirdettünk meg. - Szakmai ajánlásokat dolgozott ki, a Kamara pénz és értékszállítási munkacsoportja, amely bevezetésével hozzájárulhattak a pénz és értékszállítás biztonságának a növeléséhez.

5 5 Szakkönyveket írtunk, mint a Magánnyomozók kézikönyvét, a Sportrendezvények biztosítása a gyakorlatban Biztonságtechnikai Szabványok kiadványt. Módszertani filmeket és kiadványokat készítettünk és jelentettünk meg. pl: Fegyveres biztonsági őr DVD, Magánbiztonság újság - Kedvezményes telefonálási lehetőséget biztosítottunk a tagjainknak, akik igénybe veszik a VODAFON mobilszolgáltató flottakedvezményét, azok ingyen beszélhetnek azokkal a kamarai tagokkal, családtagjaikkal, akik ebbe a kedvezményes előfizetési rendszerbe szintén beléptek. - EDC vásárlói kártyaként is használható a kamarai tagsági igazolványunk, amivel több üzletben, áruházban, benzinkútnál stb. jelentős kedvezménnyel vásárolhatunk. - A Széchenyi kártya igényléséhez pályázati információkat adtunk és annak kiváltásához segítséget adtunk. - Szakmai továbbképzéseket szerveztünk, negyedévenként a tagjaink részére. Ezeknek a pontos helyét és idejét a kamarai újságunkban, valamint a Fejér Megyei és a Dunaújvárosi Hírlapban is közzétettük. - Vagyonőr Napokat szerveztünk évente, ahol a családtagokkal együtt lehetett szórakozni, játszani, és kellemesen eltölteni egy napot, a fárasztó és idegfeszítő szolgálatteljesítés után. A most felsorolt szolgáltatásokat, rendezvényeket az új választások után következő ciklusban az új kamarai vezetés már nem fogja tudni biztosítani az önkéntes kamarai tagoknak, mert a lecsökkent tagdíjbevételből ilyen szolgáltatásokat már nem lehet nyújtani. Minden aktív kamarai tagunk megkapta postán az a Nyilatkozatot, amit ha aláír, és visszaküld a Kamaránk Országos Szervezetéhez önkéntes tagságot vállal. Nagyon sok függ attól, hogy egy-egy megyében mennyi lesz az önkéntes tagok létszáma. A létszámtól függ majd, hogy milyen szervezeti felépítésben fog majd működni tovább a kamaránk.

6 6 Tisztelt meghívott vendégeink! Tisztelt megyei küldöttek! 2009 decemberében megválasztott tisztségviselők mind egyetértettek abban, hogy az a legfontosabb feladat, hogy a kamarai tagoknak olyan szolgáltatásokat nyújtsunk, ami lényegesen megváltoztatja a hozzáállásukat a kamarai szervezethez. Arra törekedtünk, hogy a kamarával szemben kialakított kedvezőtlen tagi megítélést pozitív irányba befolyásoljuk. Tagjaink részére 2010-ben megjelentettünk egy nagyon színvonalas, sok fotóval és keresztrejtvénnyel is ellátott kamarai újságot, melynek címe a MAGÁNBIZTONSÁG lett ben és 2011-ben két-két számot jelentettünk meg, amit minden tagunk postai úton, ingyen kapott meg. Ezek az újságok részletes információkat közvetítettek a tagjaink felé a kamara rendezvényeinkről, a kamarai szolgáltatásainkról, az Élőerős, a Biztonságtechnikai, valamint a Magánnyomozói Tagozatban folyó tevékenységekről is. Szabó István élőerős alelnök az Élőerős Tagozat vezetőjének irányítása alatt folyt a munka olyan Munkaterv alapján, mely figyelembe vette a tagság igényeit, de előírta a szakmai továbbképzéseken való önkéntes megjelenést is. Minden évben megrendezésre került lőgyakorlattal egybekötött lőverseny is, amin az utóbbi évben - a leggondosabb előkészítés ellenére -, csak kevesen jelentek meg és vettek részt. Ennek a távolmaradásnak szakmai okai voltak, ugyanis a megyénkben, de országosan is egyre kevesebb területen igénylik a fegyveres biztonsági szolgálatot június 26-án tartottuk a székesfehérvári Bregyó közben az I. Fejér megyei Vagyonőr napot. A rendkívüli gondos, széleskörű szervezőmunka eredményeként, a nem túl jó idő ellenére is több mint hétszázan vettek részt a családi napon. A rendezvényen a szakmai vetélkedő (vagyonőri verseny) mellett számos színvonalas kulturális műsor és egyéb szórakozási lehetőség biztosította az önfeledt kikapcsolódást a vagyonőreink és családtagjaik részére.

7 június 25-én rendeztük meg a II. Fejér megyei Vagyonőr Napot, mely rendezvény az előző évben elért sikert meghaladóan került lebonyolításra. A résztvevők létszáma elérte majdnem az 1000 főt november 18-án megszervezésre került a már hagyományosnak mondható VII. Vagyonvédelmi Fórum, melyen részt vett a Kamaránk Országos Szervezetének az elnöke: Német Ferenc, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes vezetője: Vörös Ferenc r. ezredes úr, és a Polgárőrség megyei Elnöke Cseh István úr is. Ezen a rendezvényen a második alkalommal adtunk át 5 fő biztonsági őrnek a Kiváló vagyonőr kitüntetést, és az ezzel járó pénzjutalmat. Ezen a mai rendezvényünkön is öten kapják meg ezt a kitüntetést, amit csak olyan kamarai tagok kaphatnak, akik már több mint öt éve dolgoznak a vagyonvédelemben, és munkájuk során kiválóan látták el a feladatukat ben a mi Megyei Szervezetünk kezdeményezte azt, hogy a szabadidős program keretében szervezzünk egy Országos Kamarai Horgászversenyt. A velencei Evezőspályán általunk lebonyolított I. Országos Kamarai Horgászverseny nagyon sikeresnek bizonyult, ami egyben hagyományteremtőnek is bizonyult. Ugyanis ennek folytatása volt a 2010-ben Győr-Moson Sopron megyei Gyirmóton megrendezett II. Országos, majd a 2011-ben a szolnoki Tiszaligeten megrendezett III.-ik Kamarai Horgászverseny. A Fejér megyei Szervezettől minden rendezvényen részt vettünk, és ha nem is lettünk elsők, de mindig jó helyezéseket értünk el. A Vagyonvédelemmel foglalkozó szakmai konferenciákon, Hajdúszoboszlón 2010-ben és 2011-ben is többen vettünk részt a Fejér megyei Szervezettől. A Biztonságtechnikai Tagozatban Német József biztonságtechnikai alelnök vezetésével folyt a munka. Ebben a tagozatban nagyon fontos, hogy a szakmai színvonal emelése érdekében a Tagozat tagjai minél többen vegyenek részt a kamaránk Országos Szervezete által rendezett szakmai továbbképzéseken június 3-án és 4-én Egerben volt az első ilyen továbbképzés, majd október én volt a második Hajdúszoboszlón. Mindkét továbbképzésre túljelentkezés volt a rendezvények szakmai színvonala és azok hasznossága

8 8 miatt. Arról nem beszélve, hogy a tervezői jegyzékben szereplőknek ezzel lehetőség is nyílt kreditpont szerzésére, ami a tevékenységük folytatásához elengedhetetlenül szükséges október 5-től 7-ig szintén Hajdúszoboszlón volt az a konferencia ahol sok érdekes, informatív, a szakmai munkát elősegítő előadást hallhattak a megjelentek. Megállapítható volt, hogy egyre nagyobb érdeklődés kíséri az előadásokat, ezeket a továbbképzéseket május 24-én, a Kamara védnökségével került megrendezésre a SZÁMFORG Kft. és a JABLOTRON Alarms Hungária Kft. szervezésében rendezett továbbképzés. Ez a továbbképzés is magas szintű ismereteket közvetített az érdeklődőknek, és a szakmai színvonal emelésére adott lehetőséget ben jelentős, főleg elméleti szakmai segítséget nyújtott a Tagozat az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium biztonságtechnikai szerelő nappali tagozatos tanulóinak és szakmai tanárainak márciusában Székesfehérváron a Sóstó Ipari parkban a pincelőtéren a Tagozat tagjai is részt vettek a lőgyakorlattal egybekötött lőversenyen, és nagyon sokan vettek részt a családtagjaikkal az I. és a II. Fejér Megyei Vagyonőr napokon is novemberében megrendezett VII. Vagyonvédelmi Fórum, a tagozat tagjainak lehetőséget adott arra, hogy kérdéseket tegyenek fel a kamaránkkal együttműködő partnereink részére. A válaszok jó eligazodást jelentettek a munkájukban. A biztonságtechnikai szerelők még nagyobb számban igényelnék a konkrét rendőrhatósági ellenőrzéseket, melytől a szakma tisztulását várnák. A Magánnyomozói Tagozat Kovács Imre magánnyomozói alelnök vezetésével végezte ill. végzi a tevékenységét. Tagjainak negyedévenként szerveztek tagozati értekezleteket, melynek témái a magánnyomozói munkával összefüggő szakmai továbbképzéseket szolgálta.

9 9 Az előre egyeztetett értekezletekre szinte minden esetben ugyanazok a magánnyomozók jelentek meg, a többiek részéről passzivitás volt a jellemző. Két jelentős országos rendezvényt szerveztek az elmúlt ciklusban: Az egyik a VII. Országos Magánnyomozói Konferencia, mely Pécsen került megrendezésre szeptember 7-8-án. Ezen a konferencián megjelentek a Nemzetközi Detektív Szövetség az IKD tagszervezeteinek küldöttei is: Az Egyesült Királyság, Norvégia, Dánia, Hollandia, Franciaország, Németország, Ausztria, Szlovénia, Olaszország, Románia, Törökország, Spanyolország, India képviseletében. Megtisztelte a konferenciánkat a Detektívek Világszövetségének elnöke : Rasid Ali Malik is. Ezen a konferencián Együttműködési megállapodást irt alá a Román Nemzeti Detektív Szövetség képviseletében Maria Bombaru elnök asszony, és a Személy,- Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara képviseletében Német Ferenc elnök úr. Fejér megyei Szervezettől 11 fő magánnyomozó vett részt a konferencián A másik jelentős esemény a október án Szegeden megrendezésre került VIII. Országos Magánnyomozói Konferencia. A konferencián jelen voltak azoknak az országoknak magánnyomozó küldöttei, akikkel az SZVMSZK az elmúlt években Együttműködési megállapodást írt alá. Az Osztrák Detektív Szövetség,a Román Nemzeti Detektív Szövetség küldöttein kívül megjelentek a Török Nyomozók Szövetségének vezetői is, akik közül Ismail Yetimoglu elnök úr Együttműködési Megállapodást írt alá Német Ferenccel az SZVMSZK elnökével. Ezen a konferencián 10 fő magánnyomozó vett részt a Fejér megyei Szervezettől. A konferenciákon megtartott előadások magas színvonalúak voltak, konzultációra is lehetőség nyílt. Minden tekintetben hasznos volt a továbbképzés a magánnyomozók részére áprilisban, Győrben regionális magánnyomozói alelnöki értekezletre került sor, melyen: Vas, Zala, Győr-Moson Sopron,Veszprém és Fejér megye alelnökei vettek részt. A regionális értekezlet célja a jobb és szorosabb

10 10 együttműködés kiépítése, egységes fellépés biztosítása, továbbá a szakmai továbbképzések megvalósításának lehetőségeinek megbeszélése volt október 27-én a Vas Megyei Területi Szervezet rendezésében szakmai továbbképzésre került sor Szombathelyen a Park Hotel Pelikánban melyen 30 magánnyomozó vett részt. Fejér megyéből 5 fő magánnyomozó volt a továbbképzésen. Az I. és a II. Vagyonőr napon, a családtagjaikkal együtt, a Magánnyomozói Tagozat tagjai is szép számmal vettek részt. A Magánnyomozói Tagozat az Oktatási Szakcsoport munkájában 2010-ben és 2011-ben is aktívan vette ki a részét. Közreműködtek a szakmai oktatás színvonalának emelése céljából készített anyag összeállításában. A Magányomozói Alelnök az Árpád Szakközépiskolában folyó oktatások végrehajtásában is aktívan vesz részt ben és 2011-ben is tovább folytak a régiós megbeszélések melyek a három megye: Győr-Moson Sopron, Veszprém és Fejér megye elnökségnek tagjai vettek részt. Ezeknek a megbeszéléseknek a jelentősége a három megyei Szervezet együttműködésében van. Több témával foglakoztunk, igy pl. - A kamarai tevékenységhatékonysága növelésre javasolt intézkedések, - A régiós együttműködés lehetőségeinek áttekintése, - Közös kiadványok (hírlevél, újság stb.) szerkesztésének lehetőségei, - Közös rendezvény naptár összeállítása, - Oktatással kapcsolatos kérdések, június 8-án a Veszprém megyei Szervezetnél szerveztek régiós megbeszélést, mely megbeszélésen elhatározás született egy un. Cselekvési

11 11 program kidolgozásáról, melyet az Országos Elnökség tagjainak, és az Országos Oktatási Bizottságnak kívántuk eljuttatni. Ezt a Cselekvési programot elkészítettük, majd októberben Hajdúszoboszlón megtartott kihelyezett elnökségi ülésen Én, mint a három megye közös képviselője, a Fejér megyei Szervezet elnökeként ismertettem azt az országos elnökség tagjai részére. Ez az ismertetés nagy vihart kavart, mert a Veszprém, Győr-Moson Sopron és Fejér megye Oktatási Szakcsoportjai által készített programot az Országos Oktatási Bizottság munkájába történt beavatkozásként értékelte több elnökségi tag is, mint pl: Hankó Pál elnökségi tag, Bittó Ferenc volt országos élőerős alelnök és Veres Károly az országos Oktatási Bizottság elnöke. Az ismertetésre került cselekvési programban pedig csak arra tettünk javaslatokat, hogy milyen intézkedéseket kellene sürgősen megtennie az Országos Elnökségnek, és természetesen minden megyei Szervezetnek ahhoz, hogy a szakmai képzésnél tapasztalt anomáliák megszüntetésre kerüljenek, ezzel hogyan lehetne kihozni a gödörből a szakmát és hatékonnyá tenni a kamara ezzel kapcsolatos tevékenységét is. Bár ne így lenne, de sajnos az azóta eltelt időszak minket igazolt, mert a Cselekvési programban javasolt intézkedések végre nem hajtása nagymértékben előidézte azt a káoszt, ami jelenleg jellemző a továbbképzés és az alapképzése ráépülő képzés területén. A következő régiós megbeszélésünk Győr-Moson Sopron megyében lesz a jövő héten, november 25-én. Ennek fő témája a Győr-Moson Sopron megyében lezajlott megismételt kamarai választás lesz, melynek során újraválasztották a régi elnökségi tagokat és dr. Szél Erzsébet elnök asszonyt is. Arról is tárgyalni fogunk, hogy az önkéntes tagokból megalakuló megyei Szervezeteknek - amennyiben régiós szinten kell majd működniük - akkor milyen körülmények határozzák meg azt, hogy melyik megyében legyen a kamarai régiós központ. Természetesen tájékoztatni fogjuk a Győr- Moson Sopron Megyei Szervezet elnökségét arról az időszakról, amikor nem vettek részt az Országos Szervezet munkájában.

12 12 A Fejér megyei Szervezet elnökségének ez lesz a legutolsó tevékenysége ebben a választási ciklusban. Minden évben, így 2010-ben és 2011-ben is rendszeresen folytattuk a vagyonőreink továbbképzését ben Petrina Miklós volt az Oktatási Szakcsoport vezetője. Az ő irányításával: február 25-én a megyei küldöttek részére szakmai továbbképzést tartottunk, a kamarával és a tisztség betöltésével kapcsolatos tudnivalókról Március 23-án Dunaújvárosban, majd március 25-én Székesfehérváron volt továbbképzés az Áruházi őrzés-védelem sajátosságai, intézkedések szakszerűsége jogszerűsége, és az elvárt követelményekről május 18-án Dunaújvárosban, majd május 20-án Székesfehérváron volt vagyonőri továbbképzés, melynek témája: Az objektumőrzés területei, sajátosságai, jogszerű intézkedések végrehajtásának gyakorlati bemutatása címmel szeptember 28-án Dunaújvárosban, szeptember 30-án Székesfehérváron volt továbbképzés, melynek témája a Rendezvénybiztosítással kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek címmel november 23-án Dunaújvárosban, majd november 25-én Székesfehérváron szerveztek vagyonőri továbbképzést. Ennek témája: Fegyveres biztonsági szolgáltatás szabályai, elméleti és gyakorlati feladatai ben személyi változás történt az Oktatási Szakcsoportban. Petrina Miklós lett az Élőerős Tagozat vezetője, ezért az elnökség Makovi Györgyöt választotta az Oktatási Szakcsoport vezetőjének. Az Ő irányításával folytatódtak a vagyonőri továbbképzések március 23-án Dunaújvárosban, március 24-én Székesfehérváron tartottak vagyonőri továbbképzést Vagyonőri intézkedések és tapasztalatai- címmel.

13 május 17-én Dunaújvárosban, majd május 19-én Székesfehérváron a évi CXXXIII. számú törvény alkalmazása a vagyonőri munkában címmel hallgattak előadást a vagyonőreink. Az utolsó vagyonőri továbbképzés : szeptember 27-én Dunaújvárosban, majd szeptember 29-én Székesfehérváron került sor a Vagyonvédelmi törvény változásairól. A vagyonőri továbbképzéseket tehát folyamatosan megtartottuk, de mindig probléma volt a kamarai tagjaink mozgósítása annak érdekében, hogy minél többen vegyenek részt ezeken a számukra fontos előadásokon. A beszédemben eddig felsorolt programok megvalósítása nagyon nagy feladatot jelentettek az elnökségünk tagjai és a szakcsoportok tagjai számára is. Titkárságunk a és 2011-évre tervezett faladatait dicséretesen látta el. Kárpáti Zoltán titkár és Molnár Lászlóné ügyintéző a betervezett feladatokat maradéktalanul elvégezték. Munkájukat több alkalommal is elismerte a megyei elnökség. Az országos elnökség kamarai emlékgyűrű elismerésben részesítette évben Kárpáti Zoltán titkár urat a kamarában végzett több mint 12 éves tevékenységének az elismeréseként. Ők ketten az ügyfélfogadási időben nagyon nagy türelemmel foglalkoznak a jogtalanul felháborodott ideges, nemegyszer minősíthetetlen hangon kiabáló vagyonőrökkel. Reméljük, hogy az önkéntes kamara tagjaink között már nem ezen a véleményen lévők lesznek a meghatározóak. Tisztelt meghívott vendégeink, tisztelt megyei küldöttek! A Fejér megyei Szervezet elnöksége felismerte annak szükségességét, hogy a kamarai tevékenység akkor lesz eredményes, ha a szakmai területünkön jelenlévő társ szervekkel Együttműködési Megállapodást kötünk, ezért 2010-től több ilyen Együttműködési Megállapodást is kötöttünk.

14 14 - A BIZTONSÁGODÉRT 2001 Alapítvánnyal a megyei szervezetünk, az Alapítvány márciusi Cégbírósági bejegyzése óta működik együtt. Az alapítvány nemcsak a megyei szervezetünket, hanem a társult szervezeteknek (pl: SZVMSZK Országos Szervezete, SZVMSZK Pest megyei Szervezete) is segítséget ad, a évi CXXXIII. törvényben előírt segélyezési és oktatási feladatainak ellátásában. Az Alapítvány Kuratóriuma - a lehetőségek keretein belül - igyekszik mimnél több rászoruló Kamarai tagnak segítséget adni. A Biztonságodért 2001 Alapítvány évben 23 személynek ,- Ft összegben fizetett ki segélyt temetési, illetve szociális segélyt. Az Alapítvány évben ez idáig 27főt részesített segélyben, összesen: ,Ft összegben. Az Alapítvány sikeres és eredményes működését jelzi az is, hogy évben 17fő kamarai tagnak segítette elő a Biztonsági Őr alapképesítésre ráépülő Rendezvénybiztosító OKJ szakképesítés megszerzését, ,- Ft összegű képzési támogatással. Munkájukra és segítségünkre a következő évben kiemelten számít a megyei szervezetünk megmaradó tagsága. Elsősorban a évben bevezetésre kerülő kötelező szakmai továbbképzés szervezésében és annak anyagi támogatása területén. - A Fejér megyei Rendőr-főkapitánysággal az országban az elsők között április 30-án kötöttünk megállapodást, amit az óta a változó vagyonvédelmi törvényhez, VHR-hez több alkalommal is igazítottunk. A megállapodás megkötésének fő célja az, hogy ezzel megteremtsük és elősegítsük a Rendőrség valamint a Kamara közötti hatékony együttműködést a mindenkor hatályos Vagyonvédelmi törvény rendelkezéseinek maradéktalan betartására és annak betartatására. A megyei szervezetünk kapcsolata és együttműködése a Fejér megyei RFK-val és a Városi Rendőrkapitányságokkal példamutatónak tekinthető.

15 15 - A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség és az SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete között február 5-én jött létre együttműködési megállapodás, a közbiztonság megóvásában és a bűnmegelőzésben közreműködők társadalmi bázisának szélesítésére. Továbbá, a tulajdon védelmében történő közös fellépés lehetőségeinek kimunkálása; a polgárőrök, a személy- és vagyonőr, a magánnyomozó munkavállalók és egyéni vállalkozók képzésében, továbbképzésében a kölcsönös előnyök és lehetőségek feltárása, a szakmai tevékenység végzése során jelentkező problémákról történő kölcsönös tájékoztatás, a tevékenység összehangolása érdekében. A Polgárőrségség rendezvényein ez idáig minden esetben részt vettünk és a Polgárőrség részéről is igyekeztek valamennyi rendezvényünkön megjelenni és képviseltetni szervezetüket. A Székesfehérvári Városi Polgárőrség elnöke május 20-án a két szervezet közötti példaértékű együttműködésért emlékplakettben részesítette Kárpáti Zoltán titkár urat. - A Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamarával is jó a kapcsolatunk, minden rendezvényükre kapunk meghívót, és azon meg is jelenünk, Radetzky Jenő elnök úrral már a kamarai átalakulással kapcsolatban több megbeszélést is folytattunk, melyek remélhetően kölcsönös eredményhez is vezetnek május 5-én a Fejér megyei Kereskedelmi és Iparkamarában, nyolc Fejér megyében működő kamara vezetője írta alá azt a közösen megfogalmazott célokat tartalmazó megállapodást, ami példaértékű nemcsak a régióban, hanem az egész országban is. - Az Árpád Szakképző Iskola és Kollégiummal, március 21-én írtunk alá együttműködési megállapodást, az általuk indított Biztonságszervező I. Biztonsági őr és az arra ráépülő szakképesítésekre való szakszerű elméleti és gyakorlati felkészítés elősegítése tárgyában. Ez az együttműködés jelenleg is jól működik, az Oktatási Szakcsoportunk négy tagja jelenleg is oktat az Árpád Szakképző Iskolában. - A Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjával án írtunk alá együttműködési megállapodást. A Kamara és a Munkaügyi Központ között létrejött megállapodással a két szervezet közötti hosszú távú együttműködést kívántuk megalapozni. A példaértékű megállapodás fő célja: A

16 16 Kamara és a Munkaügyi Központ közötti együttműködés kereteinek és közös tevékenységének a meghatározása, a vagyonvédelmi szakmai képzések törvényi rendelkezéseinek a betartatása és a vagyonvédelmi munkaerő-piaci helyzet javítása, az álláskeresők piaci aktivitásának és foglalkoztatási esélyeinek a növelésével. Az országban egyedül a mi Területi Szervezetünk kötött ilyen megállapodást a Kormányhivatal megyei Munkaügyi Központjával. Az Együttműködési Megállapodásokban leírt feladatok, tevékenységek megvalósítása területén meg bőven van mit tennünk. Ezek a Megállapodások élni fognak továbbra is, de azok továbbvitelére az azokban közösen meghatározott célok teljes megvalósítása már az új kamarai tisztségviselőkre fog hárulni. Engedjék meg nekem, hogy én most itt ezen az ünnepélyen személyre szólóan is megköszönjem: - A társ szervek vezetőinek az eddigi támogatásukat, együttműködésüket, - Német Ferenc elnöknek, Prépost Tibor gazdasági alelnöknek és Dr. Hártó Zsolt főtitkárnak, a megyei szervezetünkkel való együttműködését. - A Fejér megyei Szervezet elnökség tagjainak: - Szabó István élőerős alelnöknek, - Német József biztonságtechnikai alelnöknek, - Kovács Imre Gábor magánnyomozói alelnöknek - Petrina Miklós elnökségi tagnak, - Varga Csaba elnökségi tagnak

17 17 továbbá - Bartyik Mihály PEB elnöknek - Omischl Sándor Etikai Bizottság elnökének, - Makovi György Oktatási Szakcsoport vezetőjének hogy elnökké választásom óta támogatták elnöki munkámat, segítették az általunk kitűzött terveink megvalósítását. - A megyei küldötteknek az elnökség munkájának segítését és támogatását, - Kárpáti Zoltán titkárnak és Molnár Lászlóné ügyintézőnek a Titkárság zökkenőmentes működésének biztosítását. Ezennel a 2009-től 2011-ig tartó választási ciklust a Fejér megyei Szervezetnél lezárom. Kérem a Fejér megyei küldötteket, hogy minél többen írják alá az önkéntes tagságot vállaló Nyilatkozatot. Sok sikert kívánok az SZVMSZK Fejér megyei Szervezete új megyei Elnökségének munkájához. Remélem, hogy a következő választási ciklus nem lesz olyan rövid, mint amilyenben a mi Elnökségünk működött. Székesfehérvár november 17. Csatári Tibor Sándor megyei elnök

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

Választási melléklet. 2009. október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10.

Választási melléklet. 2009. október 3-án. Bajcsy-Zsilinszky u. 50. Henrik u. 1/a. József Attila Kollégium. Baross Gábor u. 10. 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa

Részletesebben

Választási melléklet. 2009. október 9-én és 10-én. Paks, Atomix Kft. Paks, Dózsa György u. 47., Schöni 2001 Kft. iroda

Választási melléklet. 2009. október 9-én és 10-én. Paks, Atomix Kft. Paks, Dózsa György u. 47., Schöni 2001 Kft. iroda 2009. augusztus 1. évfolyam, 2. szám Választási melléklet polgári biztonság-szolgáltatás A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Baranya-Somogy-Tolna megyei szervezetének közös kiadványa

Részletesebben

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje

Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozat 6065 Lakitelek, Széchenyi krt. 48 Az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Lovas Tagozatának Ügyrendje I. fejezet 1. Az Országos Polgárőr Szövetség önálló jogi személyiséggel

Részletesebben

IX. Országos Magánnyomozói Konferencia AGÁRD 2013.11.21-22.

IX. Országos Magánnyomozói Konferencia AGÁRD 2013.11.21-22. A KONFERENCIA KÖSZÖNTÉSE Nagy szeretettel és tisztelettel köszöntöm a IX. Országos Magánnyomozói Konferencia minden résztvevőjét, a meghívott vendégeket és előadókat, a házigazda SZVMSZK Fejér Megyei Szervezete

Részletesebben

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek

Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek Főbb szakmai segítségnyújtó szervezetek 1. Magyar Kereskedelmi és Iparkamara: 1.1. Bács-Kiskun megyei Kereskedelmi és Iparkamara 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4. bkmkik@mail.datanet.hu Tel.: 76/501-500 www.iparkamara.hu

Részletesebben

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére

21. számú előterjesztés Egyszerű többség. ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 23-i rendes ülésére Tárgy: i Polgárőrség Önvédelmi Egyesület beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

Részletesebben

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI SZAKDOLGOZÓI KAMARA Tóth Andrea Felnőtt Ápolás Szakmai Tagozat Tagozatvezető Telefon:06/20-669-5333 E-mail: senilis71@gmail.com, Tagozati információ: www.meszk.hu MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYI

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a SZÉKESFEHÉRVÁRI OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY 2011. évi működéséről

Közhasznúsági jelentés a SZÉKESFEHÉRVÁRI OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY 2011. évi működéséről Közhasznúsági jelentés a SZÉKESFEHÉRVÁRI OTTHON SEGÍTÜNK ALAPÍTVÁNY 2011. évi működéséről ÁLTALÁNOS RÉSZ Az alapítvány neve: Székesfehérvári Otthon Segítünk Alapítvány Székhelye: 8000. Székesfehérvár,

Részletesebben

TISZK A TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONTOK A SOPRONTISZK SOPRON

TISZK A TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONTOK A SOPRONTISZK SOPRON A SOPRON TISZK A szak- és felnôttképzés struktúrájának, szervezésének és irányításának átalakítása a Sopron-Fertôd Kistérség területén Térségi Integrált Szakképzô Központ keretében TÁMOP-2.2.3-07/2-2F-2008-0025

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Fejér Megyei Szervezete Biztonság: - létbiztonság; - közbiztonság; - anyagi biztonság; - magántulajdon; A biztonság A "biztonság" szó latin megfelelője

Részletesebben

MAGYAR RENDVÉDELMI KAR. Jegyzőkönyv MRK Közgyűlésről

MAGYAR RENDVÉDELMI KAR. Jegyzőkönyv MRK Közgyűlésről MAGYAR RENDVÉDELMI KAR Jegyzőkönyv MRK Közgyűlésről Időpont: 2013. május 28. 10.00 Helyszín: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1081 Dologház utca 1-3. II. em. tanácsterem Meghívottak BM részéről:

Részletesebben

Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata. 2004. március

Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata. 2004. március Víziközmű Alágazati Párbeszéd Bizottság /VÁPB/ Szervezeti és Működési Szabályzata 2004. március 2 Bevezetés Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat a vízi-közmű szolgáltatók, - munkáltatói és munkavállalói

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra

CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 41459/2008. CÍM: Javaslat a Soproni Polgárőr Egyesülettel kötendő együttműködési megállapodásra Előterjesztő: Abdai Géza alpolgármester

Részletesebben

A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG ALAPÍTVÁNYAI

A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG ALAPÍTVÁNYAI A MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI TÁRSASÁG ALAPÍTVÁNYAI Magyar Gasztroenterológiai Alapítvány Dr. Kuntz Alapítvány Dr. Rolf Madaus Alapítvány MAGYAR GASZTROENTEROLÓGIAI ALAPÍTVÁNY (ALAPÍTVA: 1989.) A Magyar

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011.

Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia. Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. Szervezeti és Működési Szabályzat Alkohol-Drogsegély Ambulancia Szenvedélybetegek Közösségi Alapellátása Sümeg és kistérsége 2011. 16 Általános bevezetés a. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja Rögzítse

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E L N Ö K. Országos Polgárőr Szövetség Etikai Bizottságának ÜGYRENDJE ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG E t i k a i B i z o t t s á g E L N Ö K Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: 1077 Budapest Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 Országos Polgárőr Szövetség

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI

AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI AZ ORSZÁGOS MUNKAVÉDELMI ÉS MUNKAÜGYI FŐFELÜGYELŐSÉG (OMMF) ELÉRHETŐSÉGEI KÖZPONT Cím: 1024 Bp. Margit krt. 85. Postacím: 1399 Budapest 62. Pf. 639. Telefon: 06-1-346-9400 Fax: 06-1-346-9415 E-mail: titkarsag@ommf.gov.hu

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége 2011. évi tevékenységéről

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. a Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége 2011. évi tevékenységéről Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége E-mail: teszrszfk@t-online.hu 8901 Zalaegerszeg, Dísz tér 7. 8901 Pf. 11. Telefon: 92/511-425 Fax: 92/312-240 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS a Társadalmi Egyesülések

Részletesebben

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány:

SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM RENDÉSZETTUDOMÁNYI KAR SZAKDOLGOZAT TÉMAJEGYZÉK rendészeti igazgatási szak biztonsági szakirány: I, Létesítményvédelem és biztonságvédelem tantárgyak körében: 1, Magánbiztonság

Részletesebben

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. Segélyalap Szabályzata

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. Segélyalap Szabályzata Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690. FAX: 00-(36)-1-220-8921. Száma: 00/A/ 00008/2007. A Személy-, Vagyonvédelmi

Részletesebben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetség beszámolója 2013/14 2014. október 17-én került sor a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabdaszövetségben rendkívüli tisztújításra. A korábbi elnök, Birta

Részletesebben

HOSZ. Czövek János Hosz elnök. Balatonkenese 2014. 04. 16.

HOSZ. Czövek János Hosz elnök. Balatonkenese 2014. 04. 16. HOSZ Czövek János Hosz elnök Balatonkenese 2014. 04. 16. A Honvédszakszervezet: 1991. Budapesten 7 helyi egyesületből és 56 egyéni tagból megalakul a Katonák Érdekvédelmi Szövetsége (KÉSZ), 1995. A KÉSZ

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2015/2016. ÉVI ERASMUS+ TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2015/2016. ÉVI ERASMUS+ TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2015/2016. ÉVI ERASMUS+ TANULMÁNYI ÉS SZAKMAI GYAKORLATI CÉLÚ HALLGATÓI MOBILITÁSRA 1. A pályázati felhívás célja: A pályázni jogosult hallgatói számára Erasmus+ külföldi részképzés

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye. Szám: 14/349-3/2011. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ALELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-020, Fax: (88)545-025 E-mail: mokalelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei

Részletesebben

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ)

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Általános munkaadói érdekképviselet 14-02-19 1 A munka világa Magyarországon tripartit, bipa Munkaadói szövetségek Munkavállalói érdekképviseletek

Részletesebben

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere

Tömör István Balatonkenese Város polgármestere POLGÁRŐR EGYESÜLET BALATONKENESE-BALATONAKARATTYA 8174. Balatonkenese, Vörösmarty tér 8. e-mail: balatonkenese.polgarorseg@gmail.com Tel.: 06-30-621-58-71 Iktsz: 36/2013/05 Tömör István Balatonkenese Város

Részletesebben

HBM HÍRLAP KASZ TÉLAPÓ JÁRT A KERISULIBAN! 2011. december 3.évfolyam 12.szám. Magunkról beszélünk, Egymásért teszünk (Vida)

HBM HÍRLAP KASZ TÉLAPÓ JÁRT A KERISULIBAN! 2011. december 3.évfolyam 12.szám. Magunkról beszélünk, Egymásért teszünk (Vida) HBM HÍRLAP 2011. december 3.évfolyam 12.szám Magunkról beszélünk, Egymásért teszünk (Vida) Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen! ( Széchenyi István) KASZ TÉLAPÓ JÁRT A KERISULIBAN! Titkárok

Részletesebben

Mucsi Balázs Sándor főigazgató Pelyhéné Bartha Irén főigazgató 2015.06.15 Dr. Varga Zoltán Balázs 2015.06.15

Mucsi Balázs Sándor főigazgató Pelyhéné Bartha Irén főigazgató 2015.06.15 Dr. Varga Zoltán Balázs 2015.06.15 BAJAI SZAKKÉPZÉSI 6500 Baja, Petőfi Sándor utca 1 12.) 2015.06.15 Korm. rendelet Virág Tibor főigazgató BÉKÉSCSABAI SZAKKÉPZÉSI 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1 BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI BUDAPESTI GAZDASÁGI

Részletesebben

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2014. évi tevékenységéről

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2014. évi tevékenységéről A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2014. évi tevékenységéről A Felügyelő Bizottság 2015.04.01-én megtartott ülésén áttekintette a FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület

Részletesebben

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések A MAFC sportegyesület a bázisát képező Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködő tradicionális

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. április 28-i ülése 3. számú napirendi pontja Beszámoló a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége 2010. évi tevékenységéről Előadó:

Részletesebben

MEGHÍVÓ. XVII. ORSZÁGOS TULAJDONVÉDELMI KONFERENCIA Minőség, minősítés, érdekvédelem. 2012. október 3-4-5. Hajdúszoboszló

MEGHÍVÓ. XVII. ORSZÁGOS TULAJDONVÉDELMI KONFERENCIA Minőség, minősítés, érdekvédelem. 2012. október 3-4-5. Hajdúszoboszló MEGHÍVÓ XVII. ORSZÁGOS TULAJDONVÉDELMI KONFERENCIA Minőség, minősítés, érdekvédelem 2012. október 3-4-5. Hajdúszoboszló Az SZVMSZK 124/2007.(11.13) (a vagyonvédelmi rendszer tervezői jogosultság megújításához

Részletesebben

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG

ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG Levélcím: Telefon: Fax: BM-tel: BM-fax: E-mail: 1077 Budapest, Király u. 71. 441-1827 441-1794 441-1821 21-248 21-232 kozpontiiroda@opsz.hu Elfogadva az OPSZ Közgyűlésének 11/2014.

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia u. 4. Telefon / fax 209-93-38 / Fax 209-9339 e-mail isz.aso@bfkh.hu 13:00-18:00 13:00-16:00 8:30-13:00 8:30-12:30

Részletesebben

CIGÁNY KISEBBSÉGI ÖNKORMÁNYZAT BALATONFÜRED Szám: 1054- /2008. Előkészítő: Horváth József E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2008. március 27-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Cigány Kisebbségi Önkormányzat

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36 (1) 220-5690 - Fax: +36 (1) 220-8921.

Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36 (1) 220-5690 - Fax: +36 (1) 220-8921. Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: +36 (1) 220-5690 - Fax: +36 (1) 220-8921. A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara a komplex

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2006 SZÖVETSÉG a Közösségi Részvétel Fejlesztéséért Egyesület 4025 DEBRECEN, Török Bálint u. 4. KÖZHASZNÚSÁGI JELENÉS 2006 Tartalom I. A szervezet általános adatai, szervezet céljának

Részletesebben

Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében

Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében Határon átnyúló foglalkoztatási együttműködések Győr-Moson-Sopron megyében A munkaerőpiac jellemzői 2010. IV. negyedév Megnevezés Országos Gy-M-S megye Foglalkoztatottak száma (fő)* Vas megye Zala megye

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V P O L G Á R I V É D E L M I D O L G O Z Ó K É R D E K V É D E L M I S Z Ö V E T S É G E O R S Z Á G O S E L N Ö K S É G Nyt. sz.: 59-3 /2010 Cím: 1105. Budapest, Ihász utca 13. Levelezési cím : 1903. Budapest,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2009. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2009. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009. évről Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. Tartalmi beszámoló a Gyermekeink a jövő Alapítvány 2009. évi működéséről A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2009-ben

Részletesebben

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı

Gombaszöginé dr. Balogh Ibolya s.k. a közgyőlés elnöke. Dr. Varjú Mihály s.k. fıjegyzı F.M. Közgyőlése 385/2008. (XII.18.) K.h.sz. határozata Fejér Megye Közgyőlése 2009. I. félévi üléstervérıl Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta és elfogadta a közgyőlés 2009. I. félévi üléstervét, amely

Részletesebben

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről

A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület. Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület Felügyelő Bizottságának jelentése az Egyesület 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről A Felügyelő Bizottság áttekintette a FEHÉR GYŰRŰ Közhasznú Egyesület 2013.

Részletesebben

MISS SECURITY 2011 I. VERSENYFELHÍVÁS. Rendező: SZVMSZK Országos Szervezet és a Békés Megyei Területi Szervezet

MISS SECURITY 2011 I. VERSENYFELHÍVÁS. Rendező: SZVMSZK Országos Szervezet és a Békés Megyei Területi Szervezet S z e m é l y, - V a g y o n v é d e l m i é s M a g á n n y o m o z ó i S z a k m a i K a m a r a B é k é s M e g y e i T e r ü l e t i S z e r v e z e t e 5600 B é k é s c s a b a, Á r p á d s o r 1

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG. és az ORSZÁGOS POLGÁRŐR SZÖVETSÉG. között Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Szám:1068-1/2011/alt. OKF Országos Polgárőr Szövetség Szám: 544-2/2011 OPSZ EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a BM ORSZÁGOS KATASZTRÓFAVÉDELMI FŐIGAZGATÓSÁG

Részletesebben

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve

A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala. 2010. évi munkaterve 1 A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala 2010. évi munkaterve A Közép-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala (továbbiakban: Szociális

Részletesebben

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete

A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A fővárosban működő fegyveres biztonsági őrségek helyzete A H A T Ó S Á G I E L L E N Ő R Z É S E K É S A Z Ő R S É G P A R A N C S N O K I K O N F E R E N C I A T A P A S Z T A L A T A I Nyikos Attila

Részletesebben

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat. Mészáros Mónika EURES tanácsadó

Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat. Mészáros Mónika EURES tanácsadó Munkavállalás az EU/EGT tagállamokban az EURES hálózat Mészáros Mónika EURES tanácsadó A TÉMÁK ISMERTETÉSE EURES, az EU tagországai, általános tudnivalók az uniós munkavállalásban Álláskereső honlapok

Részletesebben

A NAP KLUB ALAPÍTVÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A NAP KLUB ALAPÍTVÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A NAP KLUB ALAPÍTVÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Budapest, 2005. július 1 1. A Nap Klub Alapítvány munkaszervezete 1.1. A Nap Klub Alapítvány (továbbiakban: Alapítvány) munkaszervezete az elnök,

Részletesebben

NAV Bevetési Főigazgatósága

NAV Bevetési Főigazgatósága NAV Bevetési Főigazgatósága dr. Demeter Tamás pénzügyőr ezredes, főtanácsos Nemzeti Adó- és Vámhivatal bevetési főigazgató Általános tájékoztató a Bevetési Főigazgatóság profiljáról, feladatrendszeréről,

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT 2013.

ALAPÍTÓ OKIRAT 2013. ALAPÍTÓ OKIRAT 2013. A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény és a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21. 3. (bek) alapján a meghatározott feladatok ellátására a Nyíregyházi

Részletesebben

SPORTBIZTONSÁGI SZAKEMBEREK TALÁLKOZÓJA. 2012.június 20-21. Danubius Hotel Aréna. 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3. SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT

SPORTBIZTONSÁGI SZAKEMBEREK TALÁLKOZÓJA. 2012.június 20-21. Danubius Hotel Aréna. 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3. SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT SPORTBIZTONSÁGI SZAKEMBEREK TALÁLKOZÓJA 2012.június 20-21. Danubius Hotel Aréna 1148 Budapest, Ifjúság útja 1-3. SZÖVETSÉGEK A BIZTONSÁGÉRT Készítette: 1 2012. június 20. szerda 09.00 Beérkezés, Regisztráció

Részletesebben

D/2. Bejelentés. Egyéni vállalkozó családi és utónév:. Születési családi és utónév: Születési hely, idő:. Anyja születési családi és utóneve:

D/2. Bejelentés. Egyéni vállalkozó családi és utónév:. Születési családi és utónév: Születési hely, idő:. Anyja születési családi és utóneve: Iktatószám SZEVAPOL RobotZsaru D/2. Bejelentés Magánnyomozói Vagyonvédelmi rendszert szerelő, tervező Vagyonvédelmi rendszert szerelő tevékenység Bejelentése (a kívánt rész aláhúzandó) Egyéni vállalkozó

Részletesebben

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY A MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1/10 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Villamos Hálózat Tervező, Szerelő és Üzemeltető Szakosztály

Részletesebben

Családi Nap Domonyvölgyben

Családi Nap Domonyvölgyben Hirmondo-2010_2 - átpakolt_6 oldal:hirmondo-07-1 2010.05.31. 16:45 Page 1 2010. június HÍRMONDÓ Az SzVMSzK Budapesti Szervezetének hírlevele Családi Nap Domonyvölgyben Az SzVMSzK Budapesti és Pest megyei

Részletesebben

Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata

Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata Ikt.sz: Békés Megyei Harruckern János Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium Gyula Szent István út 38- Diákönkormányzat

Részletesebben

DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA

DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA DUGONICS ANDRÁS PIARISTA GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY ÉS KOLLÉGIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA 2011 I. Általános rendelkezések 1. A Dugonics András Piarista

Részletesebben

80 éves a Magyar Higiénikusok Társasága. Dr. Páldy Anna Elnök 2011. március 31.

80 éves a Magyar Higiénikusok Társasága. Dr. Páldy Anna Elnök 2011. március 31. 80 éves a Magyar Higiénikusok Társasága Dr. Páldy Anna Elnök 2011. március 31. A múltat ünnepelni szép dolog, ha az embernek a jelent és a jövőt illetően rendben van a szénája. Kellemes az ősökre emlékezni,

Részletesebben

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) 460-753 ; *460-155/113 Fax: (06-32) 460-918

3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) 460-753 ; *460-155/113 Fax: (06-32) 460-918 Pásztó Város Polgármestere 3060 Pásztó, Kölcsey F. u. 35. (06-32) 460-753 ; *460-155/113 Fax: (06-32) 460-918 Szám: 1-14 /2015. A határozat meghozatala minősített szavazattöbbséget igényel. JAVASLAT Pásztó

Részletesebben

C/1. Kérelem [Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező cég esetén kitöltendő nyomtatvány]

C/1. Kérelem [Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező cég esetén kitöltendő nyomtatvány] Iktatószám SZEVAPOL RobotZsaru C/1. Kérelem [Magyarországon bejegyzett székhellyel rendelkező cég esetén kitöltendő nyomtatvány] személy- és vagyonvédelmi működési engedély kiváltás / csere / pótlás (a

Részletesebben

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8.

PROGRAM. Aktív időskor Generációk egészsége. Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma. Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. PROGRAM Az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége XXIV. Szimpóziuma Aktív időskor Generációk egészsége Zalaegerszeg, 2012. november 6-7-8. 1 2 PROGRAM 2012. november 6. (kedd) Az Egészséges Városok

Részletesebben

Belső ellenőri ütemterv 2014. évre Tervezet

Belső ellenőri ütemterv 2014. évre Tervezet Belső ellenőri ütemterv 014. évre Tervezet 013. november 04. Sába-000 Kft 4031 Debrecen Trombitás utca 11 Ellenőrzési stratégia 014 Az Áht. alapján a belső ellenőrzés a jogszabályoknak és belső szabályoknak

Részletesebben

KRÚDY SPORT ALAPÍTVÁNY NYÍREGYHÁZA, EPRESKERT U. 64.

KRÚDY SPORT ALAPÍTVÁNY NYÍREGYHÁZA, EPRESKERT U. 64. KRÚDY SPORT ALAPÍTVÁNY NYÍREGYHÁZA, EPRESKERT U. 64. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. TARTALOM 1. Az alapítvány alapadatai 2. Egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített éves beszámoló mérlege 3. Kimutatás

Részletesebben

SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA

SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA 2. számú melléklet SZEMÉLY-, VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA A szakképzési hozzájárulásra kötelezett vagyonvédelmi gazdálkodó szervezetek a Személy- és vagyonőr (32 861 01)/Magánnyomozó (52

Részletesebben

Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma. Működési Rend 2011.

Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma. Működési Rend 2011. Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fóruma Működési Rend 2011. Villamosenergia-ipari Üzemi Tanácsok Fórumának Működési Rendje A többször módosított 1992. évi XXII. törvény a Munka törvénykönyvéről, valamint

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén Az ülés helye: VIP 1 terem, Lurdy Ház, Budapest Az ülés kezdő időpontja: 2012. május 31.

Részletesebben

FEJÉR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE, TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.

FEJÉR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE, TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK. Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1. FEJÉR MEGYE MUNKAERŐ-PIACI HELYZETE, TÁMOGATÁSI LEHETŐSÉGEK Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A MEGYE FŐBB FOGLALKOZTATÁSI MUTATÓI 2012. IV. NEGYEDÉVBEN A KSH munkaerő-felmérés

Részletesebben

RegioLine Nonprofit Kft. 7622 Pécs, Siklósi út 1. kozpont@regioline.org.hu www.regioline.org.hu www.ujszechenyiterv.gov.hu KOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA

RegioLine Nonprofit Kft. 7622 Pécs, Siklósi út 1. kozpont@regioline.org.hu www.regioline.org.hu www.ujszechenyiterv.gov.hu KOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA KOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA Tartalomjegyzék 1 A KOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA CÉLJA... 3 2 A KOMMUNIKÁCIÓS STRATÉGIA CÉLRENDSZERE... 3 3 FOGALOMMEGHATÁROZÁSOK... 7 4 KOMMUNIKÁCIÓS CSATORNÁK... 8 5 KOMMUNIKÁCIÓS

Részletesebben

A TÁMOP 1.1.1-12/1 Budapest Pest megyében

A TÁMOP 1.1.1-12/1 Budapest Pest megyében A TÁMOP 1.1.1-12/1 Budapest Pest megyében A projekt célja: a megváltozott munkaképességű rehabilitációs ellátásban vagy rehabilitációs járadékban részesülő személyek munkaerő-piaci integrációjának elősegítése

Részletesebben

A HM EI ZRT. AKKREDITÁLT FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY

A HM EI ZRT. AKKREDITÁLT FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY A HM EI ZRT. AKKREDITÁLT FELNŐTTKÉPZÉSI INTÉZMÉNY AZ EMBERRE SZABOTT KÉPZÉSI FOLYAMAT Cím: 1101 Budapest, Salgótarjáni út 20. Postacím: 1581 Budapest, Pf.: 6. Reg: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Cg.

Részletesebben

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2015. március 3. Dunaújváros Gazdálkodási folyamatok feltérképezése a Dunaújvárosi Főiskolán Lenner Tamás 2015. március 5. Nyíregyháza Gazdálkodási folyamatok feltérképezése

Részletesebben

A belügyminiszter. /2011. ( ) BM rendelet

A belügyminiszter. /2011. ( ) BM rendelet TERVEZET! A belügyminiszter /2011. ( ) BM rendelet a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló 2005. évi CXXXIII. törvény végrehajtásáról szóló 22/2006. (IV. 25.)

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010. SOPRONI VÁROSSZÉPÍTŐ EGYESÜLET

Közhasznúsági jelentés 2010. SOPRONI VÁROSSZÉPÍTŐ EGYESÜLET Közhasznúsági jelentés 2010. SOPRONI VÁROSSZÉPÍTŐ EGYESÜLET 9400 Sopron, Új u. 4. Közhasznúsági jelentés részei: 1. Számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatás felhasználása NEM VOLT 3. Vagyon felhasználása

Részletesebben

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA. ÉVES TERV A 2009. ÉVBEN VÉGZENDŐ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL (Elfogadva a Szenátus 2009. március 4-i ülésén)

ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA. ÉVES TERV A 2009. ÉVBEN VÉGZENDŐ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL (Elfogadva a Szenátus 2009. március 4-i ülésén) ESZTERHÁZY KÁROLY FŐISKOLA ÉVES TERV A 2009. ÉVBEN VÉGZENDŐ MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL (Elfogadva a Szenátus 2009. március 4-i ülésén) EGER, 2009 ÖSSZEÁLLÍTOTTA: az Intézményi Minőségbiztosítási

Részletesebben

6728 Szeged, Bajai út 14. Postafiók: 495. E-mail: szrszki@bm.gov.hu suli@rendor-szeged.sulinet.hu

6728 Szeged, Bajai út 14. Postafiók: 495. E-mail: szrszki@bm.gov.hu suli@rendor-szeged.sulinet.hu SZEGEDI RENDÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Telefon: +36 62 559 577; +36 62 559 578 Fax: +36 62 559 579 IRM tel: (33) 13 97 IRM Fax: (33) 11 62 Szám: 6728 Szeged, Bajai út 14. Postafiók: 495. E-mail: szrszki@bm.gov.hu

Részletesebben

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. nappali. Pécs 2012

SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA. képzési. tájékoztató. 2012/2013-as tanév. nappali. Pécs 2012 SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOLA képzési tájékoztató 2012/2013-as tanév nappali 1223 0255 1478 Pécs 2012 Köszöntöm Önt, Kedves Érdeklődő! Comenius Johannes Amos (Jan Amos Komensky) 1592-1670 A Comenius Szakközépiskola

Részletesebben

HBM HÍRLAP A KASZ FIATALOK TAGOZATA VEZETŐJÉNEK VÁLASZTOTTÁK KISS NIKOLETTÁT. 2012. szeptember III.évfolyam 9.szám

HBM HÍRLAP A KASZ FIATALOK TAGOZATA VEZETŐJÉNEK VÁLASZTOTTÁK KISS NIKOLETTÁT. 2012. szeptember III.évfolyam 9.szám HBM HÍRLAP 2012. szeptember III.évfolyam 9.szám Magunkról beszélünk, Egymásért teszünk (Vida) Egynek minden nehéz, soknak semmi sem lehetetlen! (Széchenyi István) Megyetitkári Értekezlet Szolnok 2012.09.11.

Részletesebben

1. Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (International Labour Office)

1. Nemzetközi Munkaügyi Hivatal (International Labour Office) A NEMZETKÖZI MUNKAÜGYI SZERVEZET FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSE Az ILO tripartit felépítése egyedülálló az ENSZ rendszerében, hiszen a munkaadók és munkavállalók szervezetei egyenlő partnerként vesznek részt az

Részletesebben

Apátfalva Község Polgármestere 6931 Apátfalva, Templom u. 69. Te.: (62) 520-040; Fax: (62) 520-043 E-mail: apatfalva.polg@vnet.hu

Apátfalva Község Polgármestere 6931 Apátfalva, Templom u. 69. Te.: (62) 520-040; Fax: (62) 520-043 E-mail: apatfalva.polg@vnet.hu Apátfalva Község Polgármestere 6931 Apátfalva, Templom u. 69. Te.: (62) 520-040; Fax: (62) 520-043 E-mail: apatfalva.polg@vnet.hu 29-92/2014. Ea.: Varga Gy.-né Tárgy: Tájékoztató Apátfalva Község Cigány

Részletesebben

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét,

A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT. kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, IIDddd A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete elnöke és alelnöke a KASZ MUNKAVÁLLALÓKÉRT kitüntetésben részesítette Müller Jánosnét, a Nógrádker Zrt. Szakszervezeti Bizottságának titkárát, a KASZ

Részletesebben

A kamara elsı választásának szabályai

A kamara elsı választásának szabályai 24/1998. (VI. 9.) BM rendelet a vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól, a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamaráról

Részletesebben

Lélek-Hang Egyesület 1076 Budapest, Garay utca 7.

Lélek-Hang Egyesület 1076 Budapest, Garay utca 7. Lélek-Hang Egyesület 1076 Budapest, Garay utca 7. 2013. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2014. május 27. Szőke Zsolt elnök 1 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Lélek-Hang Egyesület 2013. évben gazdálkodásáról

Részletesebben

NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ. Nagy Zsolt BTE Elnök

NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ. Nagy Zsolt BTE Elnök NEMZETI ADÓ ÉS VÁMHIVATAL BIZTONSÁGI TANÁCSADÓK NEMZETKÖZI SZAKMAI EGYESÜLETE II.ADR SZAKMAI KONZULTÁCIÓ BUDAPEST VASKAPU UTCA 33-35 2014.02.17 Nagy Zsolt BTE Elnök BTE MEGALAKULÁSA - CÉLOK 2 2006.07.17.

Részletesebben

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

Makkfalvi Zoltán 2015

Makkfalvi Zoltán 2015 Makkfalvi Zoltán 2015 FAVA Alapító Okirat változtatások 2015 Lénárt László ME, KGI Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Intézeti Tanszék FAVA Kuratórium XXII. Konferencia a Felszín Alatti Vizekről Siófok, 2015.04.08-09

Részletesebben

A SZEMÉLY-,VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI

A SZEMÉLY-,VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI A SZEMÉLY-,VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI SZAKMAI KAMARA ORSZÁGOS Elnökség 43/2013. (05.28.) számú határozata A SZEMÉLY-,VAGYONVÉDELMI ÉS MAGÁNNYOMOZÓI szakterületek körébe tartozó önálló szakértői tevékenységek

Részletesebben

A Győri Fotóklub Egyesület 2012 es aktivitása A 2013-as esztendőben 55 éves Győri Fotóklub Egyesület a 2012-es évben szép sikereket ért el hazai és nemzetközi pályázatokon. A 2012-es esztendőben 4 klubkiállításunk

Részletesebben

Eseménynaptár. SPP Téli Tábort előkészítő Study Tour Allos. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu

Eseménynaptár. SPP Téli Tábort előkészítő Study Tour Allos. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2014. október 17-19. Eger HÖOK Elnökválasztó Közgyűlés 2014. október 22. Győr Egyeztetés Megyesi Pállal /Bridge/ 2014. október 27. Budapest, HÖOK Iroda Vezetőképző

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Program 2013-2016. Béres József

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Program 2013-2016. Béres József Tervezet Magyar Elektrotechnikai Egyesület Program 2013-2016 Béres József Budapest, 2013. március 8. 2. oldal Bevezetés A MEE Alapszabályának 11 11.4. Jelölés pontjának értelmében a Jelölő Bizottság által

Részletesebben

TARTALOM. 1. A szervezet alapadatai. 2. A szervezet céljának rövid leírása. 3. Számviteli beszámoló

TARTALOM. 1. A szervezet alapadatai. 2. A szervezet céljának rövid leírása. 3. Számviteli beszámoló KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MAGYAR ÖNKÉNTESKÜLDŐ ALAPÍTVÁNY 211 év Budapest, 212.5.25. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. A szervezet céljának rövid leírása 3. Számviteli beszámoló 4. A közhasznú tevékenység

Részletesebben

2015. április 14. Budapest ISZEF Nemzetpolitikai munkacsoport ülése

2015. április 14. Budapest ISZEF Nemzetpolitikai munkacsoport ülése Garbai Ádám elnökségi tag beszámolója Eseménynaptár 2015. március 1. 2015. május 1. Időpont Helyszín Esemény 2015. március 6. Budapest HÖOK Elnökségi ülése 2015. március 6. Budapest HÖOK Választmányi ülése

Részletesebben

ZÁRÓRENDEZVÉNY. Pécs és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás. Az Ifjúsági Garancia Program lehetőségei. Sasvári Gábor igazgató-helyettes

ZÁRÓRENDEZVÉNY. Pécs és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás. Az Ifjúsági Garancia Program lehetőségei. Sasvári Gábor igazgató-helyettes ZÁRÓRENDEZVÉNY Pécs és Kistérsége Foglalkoztatási Megállapodás Az Ifjúsági Garancia Program lehetőségei Sasvári Gábor igazgató-helyettes Pécs, 2014. december 11. A GDP alakulása Az ipari termelés volumenindexe

Részletesebben

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél

MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél MAGYAR RADIOLÓGUS ASSZISZTENSEK EGYESÜLETE 2013. év eleji rövid hírlevél Általános Információk: MRAE Telephely: Levelezési cím: 1445 Budapest, Pf. 337 Postafiók címünk megváltozott 2012. november 1-vel!!!!!!

Részletesebben

Szklerózis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete Röviden: SMBOE. Székhely: 1148 Budapest, Bagolyvár utca 5. fszt. 6.

Szklerózis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete Röviden: SMBOE. Székhely: 1148 Budapest, Bagolyvár utca 5. fszt. 6. SZKLERÓZIS MULTIPLEXES BETEGEK ORSZÁGOS EGYESÜLETE (SMBOE) KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2004. ÉV ALAPADATOK Név: Szklerózis Multiplexes Betegek Országos Egyesülete Röviden: SMBOE Alapítás: 2001. január 31. Bejegyzés

Részletesebben