Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as beszámoló 2009-es terv

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as beszámoló 2009-es terv"

Átírás

1 1 Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as beszámoló 2009-es terv Készítette: Zöld Pardon MMI Budapest,

2 2 Tisztelt Hölgyem/Uram A Zöld Pardon, mint a fővárosi kulturális élet egyik meghatározó szereplője felelősséget érez a környéken élők iránt éppen úgy, mint az épített és természetes környezet iránt. Ezen indíttatásból példamutató kampányt, és egyben konkrét intézkedéseket kezdeményez a szebb és virágzó Újbudáért, a környéken élők nyugalmáért. Kérem, engedje meg, hogy ismertessem Önnel 2008-as kampányunk és cselekvési tervünk beszámolóját, illetve felvázoljam a Zöld Pardon Újbudáért program 2009-es programját. Kérjük Önt, amennyiben javaslata, észrevétele van a Zöld Pardon Újbudáért programmal kapcsolatban, keressen meg minket az alábbi címen: Budapest, 1117., Goldmann György tér, déli oldal info@zp.hu Telefon: Zöld Pardon Budapest,

3 3 Tartalom: I. Zöld Pardon Újbudáért Program 2009-es program II. Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as beszámoló III. Zöld Pardon a leghosszabb nyári fesztivál IV. A Zöld Pardon kulturális jelentősége

4 4 Zöld Pardon Újbudáért Program 2009-ben 2009-ben kiemelt figyelmet szentelünk a környék közlekedésének fejlesztésére és biztonságosabbá tételére. Ennek értelmében számos intézkedést tervezünk az idei évben is. Ami már megvalósult: Civil pont 2009-ben létrehoztuk a Zöld Pardon Civil Pontot. Az új helyszín legfőbb lényege, hogy minden hétvégén más és más nonprofit szervezetet látunk vendégül. Célunk, hogy meghívott vendégeink még szélesebb körben váljanak ismertté és egyúttal a fiatalok figyelmét is minél korábban felhívjuk a társadalmi felelősségvállalás, valamint közvetett úton, több szervezet esetében a nemzetközi együttműködési és fejlesztési (NEFE) politikák fontosságára is. A rendezvénysorozat vendégeinek sorát a Critical Mass indította április 18-án, akiket a Noé Állatotthon, az UNESCO és az EGYESEK Ifjúsági Egyesület követett. Helyet a gyalogosoknak! Tapasztalataink szerint az autóval közlekedők a tiltás ellenére gyakran úgy parkolnak a környéken, hogy nem hagynak helyet a gyalogosoknak, sem a kerékpárosoknak a kerékpárúton. Hogy ezt a balesetveszélyes helyzetet megszüntessük, tájékoztató táblákat helyeztünk el az autósok számára. Annak érdekében azonban, hogy ezt a helyzetet végérvényesen felszámoljuk, a Zöld Pardon saját költségén a Fővárosi Önkormányzat engedélyével a belvárosban látható parkolásgátló oszlopokhoz hasonló forgalomtechnikai eszközöket helyezett el. Ezek az eszközök megakadályozzák, hogy az autósok a járdára parkoljanak, így azt a gyalogosok biztonságosan használhatják. Új kerékpártárolók a Zöld Pardonban Az elmúlt évben is figyeltünk arra, hogy kerékpárral érkező vendégeink számára megfelelő lehetőséget biztosítsunk biciklijük tárolására. Idén három új és nagy befogadóképességű kerékpártárolót helyeztünk ki, ezzel is buzdítva látogatóinkat, hogy mind többen a közlekedés ezen formáját válasszák. A tárolók kamerás megfigyeléséről szintén gondoskodtunk.

5 5 Terelőkordonok a kijáratoknál A Zöld Pardon kijárataihoz terelőkordonokat telepítettünk, biztosítva a környező kerékpárutakat. Ezzel a lépéssel nemcsak a biciklivel közlekedők kényelmét szolgáljuk, hanem a gyalogosok védelmét is. Kerékpárutak felület javítása A kerület infrastruktúrájának fejlesztése elsősorban a városi és helyi önkormányzat feladata. Idén azonban a közvetlen környezetünkben található bicikliutak aszfaltozását, javítását végeztük el saját költségünkre. Ezzel az intézkedéssel bízunk benne, hogy nemcsak kerékpárral érkező vendégeink biztonságosabb és kényelmesebb közlekedését oldjuk meg, hanem mind többen választják majd az utazás ezen formáját, segítve ezzel a levegőminőség javulását is. Zebra felfestés a gyalogosokért Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a gyalogosan közlekedőkre is. Ennek keretében idén a Fővárosi Önkormányzat a Zöld Pardon kezdeményezésére a környékén található zebrákat újra festi, a balesetmentes gyalogosátkelés érdekében. Útburkolatfestés a kerékpárosokért Nem csak a gyalogosok biztonságáról gondoskodtunk, hanem a kerékpárosokról is. A bicikliutak vonalán figyelmeztető jeleket festettünk fel az úttestre a Fővárosi Önkormányzat engedélyével. Ezen intézkedésünknek köszönhetően az autósok könnyebben és gyorsabban észlelik az áthaladó kerékpárutat. Amit még tervezünk: Forgalomlassító eszközök a biztonságos gyalogátkelőhelyért! A gyalogos közlekedés biztonsága érdekében a Zöld Pardon kezdeményezte a Fővárosi Önkormányzatnál, hogy olyan forgalomlassító eszközöket helyezhessen el saját költségén a gyalogátkelőhelyek előtt, amelyek felhívják az autósok figyelmét, hogy fokozott óvatossággal közelítsék meg a gyalogátkelőhelyet. Ezzel egyidejűleg olyan ideiglenes terelőeszközöket helyezünk el a Zöld Pardon bejáratánál, amely a

6 6 gyalogosforgalmat a kijelölt gyalogátkelőhelyhez irányítja. A két intézkedéssel a Zöld Pardon nagymértékben növeli a környéken a közlekedés biztonságát. Kerékpárút tereptárgyakra fényvisszaverők A közvetlen közelben lévő bicikliúton található tereptárgyakra fényvisszaverő eszközöket helyeztünk ki, hogy sötétedés után is biztonságosan közlekedhessenek a kerékpárosok. Technikai fejlesztés a zaj ellen! 2009-ben egy forradalmian új technikai eszköz beszerelését tervezzük a Zöld Pardonban, ami a zajszennyezés kiküszöbölésére szolgál. A berendezés előre beállított értékhatárok szerint méri a Zöld Pardon zajszintjét. Amennyiben a limiter magasabb értéket mér, a hangerőt először visszaállítja a megengedett szintre, ám ha ezt ismételten átlépik, egy időre elnémítja a hangszórókat. Több kuka az utcákon, kevesebb eldobott szemét! Az ide látogatók, környék járókelői által eldobott szemét nem csak, hogy nem szép, de igen káros is a környezetre. A városüzemeltetés által kihelyezett kukák azonban nem bizonyulnak elegendőnek az erre járók részére, ezért a Zöld Pardon kezdeményezi az Újbudai Önkormányzatnál, hogy engedélyezze, hogy a környék utcáira, és parkjaiba a ZP költségvetéséből közterületi kukákat helyezhessen el. Szelektív hulladékgyűjtés a fenntartható környezetért! A Zöld Pardon indulása óta alapeszméjének tartja a zöld gondolkodást, a környezetvédelmet. Ennek szellemében a Zöld Pardon működése során úgy gazdálkodik, hogy tevékenysége a lehető legkevesebb szeméttel, vagy káros melléktermékkel járjon, olyan alapanyagokat használ, amelyek a legkisebb környezeti terhelést jelentik, és ezt a magatartást várja el partnereitől, beszállítóitól is. Idén azonban szelektív hulladékgyűjtő kukákat helyezünk ki vendégterünkbe, hogy újrafelhasználhatóvá tegyük a nálunk keletkezett szemét egy részét. Tavaszi nagytakarítás 2009-ben a Zöld Pardon-szezont megelőző héten parktakarítási eseményt szervezünk. Az eseményen vendégeink, dolgozóink és a Zöld Pardonban fellépő művészek vesznek részt.

7 7 A takarítási akció a Zöld Pardon szomszédságában lévő Egyetemisták parkját és a környező gyalogos útvonalakat érinti. Az eseményt intenzív sajtókommunikáció kíséri, mely a Zöld Pardon vendégeit és a kerület lakóit tájékoztatja, a környezet fontosságáról és tisztántartásának fontosságáról. A Zöld Pardon Újbudáért program 2009-es programjával kapcsolatos hírekről és eseményekről a zoldpardon.blog.hu oldalon tájékozódhat.

8 8 Zöld Pardon Újbudáért 2008! Tiszta Újbuda, szép környezet! 2008-ban indított akciónk keretében számos előrelépést értünk már el társadalmi szerepvállalásunk jegyében, többek között a környezetvédelem területén is. Terveink szerint eddigi eredményeinket 2009-ben további intézkedések követik. Minden éjjel folyamatosan takarítjuk a járdákat! Egy város utcáinak takarítása mindig az adott város önkormányzatának feladata. Mégis minden lelkiismeretes lakó igyekszik saját maga is rendben tartani az utcát. Így van ez a Zöld Pardon esetében is, mi is folyamatosan tisztítjuk a környező járdákat óta azonban ezen a téren óriási lépést tettünk: Teljes nyitva tartásunk alatt éjszaka óránként takarítjuk a környező járdákat, úttestet és bicikliutat saját költségünkön, saját takarítószemélyzetünkkel. Ezzel megoldjuk, hogy nincs több szemét a környéken. Minden reggel kitakarítjuk a parkokat! Szép és tiszta közparkokat akarunk, mert elkötelezett hívei vagyunk a környezetvédelemnek! Hogy a kerületben élőknek, az itt tanulóknak, vagy itt dolgozóknak szép és barátságos kikapcsolódási lehetőséget nyújtsanak a parkok, vállaltuk, hogy minden reggel saját költségünkön kitakaríttatjuk a Zöld Pardon körüli parkokat, a kerületi szociális foglalkoztatóval kötött szerződés alapján ben is folyamatos takarítás a környéken! Mindezen vállalásunk Újbuda köztisztaságért nem csak üres beszéd, de rengeteg szervezési feladatot és komoly erőforrást igényel. Hogy valóban olyan szép lehessen környezetünk, mint ahogy elképzeljük, vásároltunk egy nagy teljesítményű takarítógépet, mellyel a környék utcáit rendszeresen takarítjuk.

9 9 Kampány Újbuda köztisztaságáért A környezetvédelem elkötelezettjeiként megteszünk mindent azért, hogy a kerület szép és barátságos legyen, azonban pontosan tudjuk, hogy önerőnkön túl az itt élők, az itt dolgozók és az ide látogatók együttes összefogásával hatványozottan nagyobb eredményt érhetünk el. A Zöld Pardon 2008-ban kampányt indított a felelősségtudatos, környezetbarát, Újbuda polgárainak igényeire figyelő gondolkodásmód mellett. Követendő példát szeretnénk mutatni, és környezetbarát tettekre buzdítani mindenkit. E kampány keretében táblákat helyezünk el a tilosban parkolásról, a közterületi alkoholfogyasztás tilalmáról is, valamint saját hirdetési felületeinken is buzdítjuk az ide látogatókat a környezettudatos gondolkodásra. Természetesen a kampány 2009-ben is folytatódik. Saját felületeinken és intenzív sajtókommunikációval kampányolunk a környék tisztaságáért, Újbuda nyugalmáért ben a Zöld Pardon-szezont megelőző héten parktakarítási eseményt szervezünk.

10 10 A nyugalmas pihenésért Nincs se dobszó, se mikrofon! Hangtechnikai szakemberek véleménye szerint egy élő koncert legkellemetlenebb, leghangosabb hangjai a dobok és mikrofonok használatából erednek. Hogy a környéken lakók jogos nyugodt pihenés iránti igényének megfeleljünk, a Zöld Pardonban este 10 óra után nincs mikrofonhasználat, nincs dob, nincs élő koncert. Az ezt megelőző időszakban pedig arra törekszünk, hogy a bent lévő vendégek számához igazodva, a lehető leghalkabban szóljon a koncert. Zajmérés! Hogy minden körülmények között igazolni tudjuk az itt élőknek, hogy minden esetben a megengedett határérték betartásával működik a Zöld Pardon, zajmérő eszközöket vásároltunk. Ezekkel az eszközökkel folyamatosan, minden este, minden órában több ponton is méréseket végzünk, biztosítva ezzel, hogy az este minden pillanatában a megadott határérték alatt maradunk. Technikai fejlesztések a zaj ellen! 2008-ban a Zöld Pardon legnagyobb fejlesztéseit hangtechnikai eszközeinek átalakítására fordította. Az új és modernebb eszközök használatával, sokkal jobban szabályozható a hang iránya. A hangszórók állíthatóak, teljesítményük processzorokkal szabályozható. Mindezen fejlesztések következtében a Zöld Pardonban a vendégek, vagy zenekarok figyelembevételével, úgy lehet alakítani a hang erejét és irányát, hogy az senki más nyugalmát ne zavarja. Honnan jön akkor a zaj? Tapasztalatok szerint a zajjal kapcsolatos lakossági bejelentések olyankor érkeznek, amikor valamilyen ideiglenes rendezvény van a környéken. Ezeket a rendezvényeket általában főiskolások, egyetemisták szervezik, a parkban, vagy a sporttelep szabadtéri részén, nem megfelelő szakmai és technikai felkészültséggel. Sajnos ezen rendezvényeken gátlás nélkül emelik fel a hangerőt, nem törekednek a környékbeliekkel való jó kapcsolatra, hiszen néhány nap után véget is ér a rendezvényük.

11 11 Bűnmegelőzési program Újbuda közbiztonságáért! Térfigyelő rendszer a bűnmegelőzésért! A Zöld Pardon környékén 14 kamerából álló térfigyelő rendszert építünk ki saját költségvetésünkből, melyből egy, speciális nagy teljesítményű úgynevezett speed dom kamera. Ezzel a beruházással lehetőség nyílik arra, hogy a biztonsági szolgálat folyamatosan nyomon követhesse a járdák nyugalmát, illetve azonnal értesíthesse a rendőrséget, ha bűncselekményt észlel. Ezek az eszközök már önmagukban jelentős visszatartó erővel bírnak, de amennyiben mégis bűncselekmény történik a környéken, az erről készült felvételeket továbbítjuk a rendőrségnek, megkönnyítve munkájukat, a biztonságos Újbudáért ben újabb térfigyelő kamerákat telepítünk a meglévők mellé! Közvilágítással a bűncselekmények ellen! Mindenki által ismert, hogy a sötét bokros helyek milyen veszélyforrásokat jelenthetnek az arra sétálóknak. A Zöld Pardon bűnmegelőzési programja keretében ideiglenes közvilágítást épít ki saját költségvetéséből a szomszédos parkban, hogy biztonságosabbá tegye a környéket. A park már pusztán a kivilágítással biztonságosabbá válik, de a Zöld Pardon itt nem áll meg a bűnözés elleni harcban, olvassa el a következő pontot is! Járőrszolgálat a környező utcákban A Zöld Pardon a környék lakóinak nyugalma és értéktárgyainak megőrzése érdekében biztonsági cég bevonásával saját költségén járőrszolgálatot szervez. Ezeknek a járőröknek az lesz a feladata, hogy a környező utcákban megelőzzék a bűncselekményeket. Ennek az intézkedésnek a következtében a környék utcái biztonságosabbak lesznek, mint valaha. Biztonsági járőrszolgálat a parkban A környék biztonságának érdekében a Zöld Pardon saját költségén biztonsági céget bíz meg azzal, hogy a szomszédos parkban folyamatos járőrszolgálatot teljesítsen. Saját elektronikus járőrellenőrző rendszerünk alkalmazása pedig maximalizálja a járőrök hatékonyságát. A biztonsági őrök állandó jelenléte, a park kivilágítása, és a térfigyelő rendszer együttes alkalmazása jelentős mértékben hozzájárul majd Újbuda nyugalmához.

12 12 Zöld Kártya A Zöld Pardon ifjúságkezelési koncepciója A Zöld Pardon július 20-án elindította Zöldkártya elnevezésű ifjúsági programját, mellyel kulturált, felelősségteljesebb szórakozásra ösztönzi a ZP-be járó fiatalkorúakat, míg szüleik számára több nyugalmat, és távoli kontrolllehetőséget kínál A Zöldkártya program lényege, hogy a 14 év alattiak csak szülői felügyelettel, míg a 14 és 18 év közötti fiatalok csak a Zöldkártyával látogathatják a Zöld Pardont. Ez a mágneskártya progresszív eszköze a fiatalok biztonságos szórakozásának. A kártyához jutás feltétele a szülők előzetes írásos jóváhagyása. Ennek a kártyának a birtokában a kiskorúak bármikor bejöhetnek a szórakozóhelyre este 22:00-ig, és utána zárásig maradhatnak is. A beés kilépések alkalmával azonban minden alkalommal be, illetve ki kell jelentkezniük a Zöldkártyával. A be- és kilépések tényét a szülők internetes oldalunkon keresztül, jelszó megadása után folyamatosan, percre pontosan követhetik. A szülőnek, ha úgy gondolja, bármikor lehetősége van ezen az oldalon keresztül szüneteltetni, visszavonni engedélyét. A Zöld Pardon a Zöldkártya program elindításával kompromisszumos megoldást kínál az aggódó szülők és gyermekeik között azzal, hogy mindkét fél elvárásainak megfelel, így modern útja a biztonságos szórakozásnak. A Zöld Pardon tervei szerint ezzel a programmal kevesebb lesz a szülő tudta nélkül szórakozó kiskorú éjszakáként. Ezzel nem csak ők lesznek nagyobb biztonságban, hanem csökken a vandalizmus, és a szemetelés is a környéken, illetve kisebb eséllyel válnak a kiskorúak éjszakai bűncselekmény áldozatává az utcákon. A Zöldkártya program tehát lehetőséget teremt arra, hogy a kiskorúak is jó színvonalon szórakozhassanak, ugyanakkor szüleik számára garanciát jelent, hogy valóban ott is vannak, ahol mondták. Kérje részletes szakmai anyagunkat az info@zp.hu címen.

13 13 Újbuda Gyermekeiért! május 31 Zöld Pardon május 25-én a Zöld Pardon az SOS-Gyermekfaluval együttműködésben gyereknapot szervezett a legkisebbeknek. Az ingyenes rendezvényen kalandos játékokkal, ügyességi vetélkedővel, Szalóki Ági gyermekműsorával és sok-sok érdekességgel várta a gyerekeket. A rendezvényen közreműködőként jelent meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság, akik játékos módon igyekeztek biztonságos közlekedésre tanítani a legkisebb újbudaiakat. Természetesen a szülők is találhattak kikapcsolódást ezen a napon, valamint beszélgethettek gyereknevelési, és egészség megőrzési kérdésekről is szakemberekkel. Az esemény képeit a oldal galériájában Ön is megtekintheti ben ismét megrendezésre kerül a Zöld Pardon Gyermeknap. A család legfiatalabbjainak szóló napon ismét ingyenes előadások, játszóházak és prevenciós programok kerülnek megrendezésre.

14 14 Zöld Pardon a leghosszabb nyári fesztivál A Zöld Pardont különböző zenei kultúrák, az eltérő stílust kedvelő emberek találkozása teszi egyedülállóvá, és így teljesen egyedi módon színesíti Budapest kulturális életét, immár 10 éve. Minden nyári este ez a talpalatnyi Zöld egy sodró, sokszínű világgá változik. A jobbnál jobb zenék, és a legkülönbözőbb stílusok képviselői özönlik el koncertkezdésre a teret, a padokat. Az elmúlt időszak azt igazolta, hogy akkor is kellünk, ha változnak a divatok és elmúlnak az egynapos sikerek. A ZP szereti az állandóságot, már ha a sikert szabad így mérni és megelőlegezni. Mi mindent elkövetünk a jó hangulatért, a minőség megőrzéséért. Folyamatosan emeljük a színvonalat, a hangtechnikáét éppúgy, mint a látványét vagy a kiszolgálásét, mert cél, hogy kellemes téma legyünk mindenhol, a televíziók műsoraiban és a közbeszédben, a pletykalapokban és a rádiókban, a füvön és a betonon, a gimnáziumokban, az egyetemeken és a másnapi üzleti reggeliken, farmerben és Hugo Boss-ban egyaránt. Mára a Zöld Pardon igazi multikulturális hellyé vált, mely nem csak piacvezető, de a budapesti kulturális élet egyik meghatározó szereplője. Több mint ötezren olvassák naponta honlapunkat, és közel negyven ezren vették fel velünk a kapcsolatot az interneten. A Zöld Pardon működésével elősegíti az ifjúság kultúrájának formálását, műveltségének fejlesztését, kulturált körülmények közötti szórakoztatását, valamint elősegíti közösségi szocializációját. Színvonalas programjaival hozzájárul a kerületi és városi fiatalok és felnőttek szabadidős szokásainak alakításához, annak hasznos és tartalmas eltöltéséhez. Helyet biztosít irodalmi felolvasóesteknek, kiállításoknak, művészeti alkotóközösségeknek, rendezvényeknek, valamint aktívan tesz saját környezetének tisztaságáért és biztonságáért.

15 15 A Zöld Pardon elérhetővé teszi a könnyűzenei kultúrát a rosszabb anyagi helyzetben élők számára is. A legtöbb budapesti fiatal számára a Zöld Pardon kínálja az első lehetőségét arra, hogy élőzenei koncertélményt élhessen át. A ZP fellépői a hazai előadók élmezőnyének tagjai, olyan zenekarok, melyek meghatározzák korunk kulturális életét. Ezek a zenekarok más helyszíneken több ezer forintos belépő megvásárlása ellenében láthatóak, mely jelentős megterhelést jelent a fiatalok számára, szemben a ZP 200 forintos belépőjével. A ZP koncertkínálata elérhető kulturális programot kínál a budapesti fiatalok számra, így a könnyűzenei koncertélmény és a kultúra nem kell, hogy anyagi kérdés legyen, így a Zöld Pardonnak köszönhetően a rosszabb anyagi helyzetű fiatalok sem szorulnak ki a könnyűzenei kulturális élményekből. A Zöld Pardon mint előadói tér A Zöld Pardon folyamatos fellépési lehetőséget biztosít elsősorban kortárs könnyűzenei együtteseknek. Az évi több mint 150 koncert messze több lehetőséget ad a zenekaroknak, mint bármilyen állami, önkormányzati alapítású koncerthelyszín. Mára a ZP nem csak hogy helyet ad a koncerteknek, de helyzetéből adódóan olyan motorjává vált a hazai könnyűzenei élet szervezésének, hogy nélküle töredékére esnének vissza a fővárosi koncertek, mellyel egyidejűleg hanyatlásnak indulna a fővárosi könnyűzenei élet. Emellett azonban nem csak koncerthelyszín, hanem időről időre helyet ad különböző kiállításoknak, illetve 2003 óta irodalmi találkozóknak, felolvasóesteknek. Idei irodalmi programunkat a Magvető Kiadóval szervezzük közösen, melyről ízelítőként egy sajtómegjelenést is mellékelünk ehhez az anyaghoz. A Zöld Pardon mint a tehetség patrónusa. Ma már egy Zöld Pardonos fellépés igazi kiugrási lehetőséget jelent egy karrierjének korai szakaszában lévő zenekar számára: az olcsó belépő és a jelentős promóció miatt a figyelem középpontjába kerülhetnek, és olyan érdeklődő rengeteg előtt mutatkozhatnak be, akikhez máshogy nem jutna el produkciójuk. A mai könnyűzenei élet sok meghatározó zenekara (Emil.RuleZ!, Hiperkarma, Yonderboi, 30Y Kaukázus stb.) a Zöld Pardon színpadán kapott először komoly bemutatkozási lehetőséget, és ezért karrierjük érett, befutott szakaszában is újra visszatérnek. A ZP működése során folyamatosan szervez olyan különböző tehetségkutató versenyeket, melyek révén a város koncertélete is gazdagodik, folyamatosan élénkül és az életben maradást jelentik a pályakezdő tehetségeknek.

16 16 A Zöld Pardon szerepe a fiatalok szociális fejlődésében A Zöld Pardon szerepe a kerület és az egész város fiataljainak életében mind közösségi, mind kulturális szempontból jelentős. Olyan életszakaszban érkeznek ide, amikor egyrészt közösséget keresnek - az ember fejlődése kapcsolati hálóban történik, ilyenkor tanulja meg megismerni önmagát és környezetét, az együttélés szabályait, a lehetséges és elvárt viselkedési módokat. A Zöld Pardon a mai fiatalok fontos találkozóhelye, a nagy egészben rengeteg különböző kulturális és szociális hátterű fiatal jár ide, hogy hozzá hasonlóakkal tölthesse az időt. Itt közösséget találnak, megismerhetik a hozzájuk hasonlókat, vagy éppen a tőlük különbözőeket. Másrészt ekkor alakulnak ki kulturális szokásaik, ekkor tanulják meg a zene fontosságát, egymástól, illetve a náluk pár évvel idősebb társaiktól tanulják meg a koncertre járás mintáját. Felméréseink szerint a budapesti fiatalok 70-75%-a a Zöld Pardonban lát először élő koncertet. Programunkat épp ezért igyekszünk műfajilag színesen (a népszerű rock- és elektronikus tánczene mellett teret adunk jazz, blues és népzenei produkcióknak is), tartalmilag igényesen összeállítani. A Szeparé, mint a város legnagyobb művészklubja A Zöld Pardon területén belül működteti a város legnagyobb művészklubját Szeparé néven. A Szeparé nem csak kiállítási helyként jazz és komolyzenei koncerthelyszínként működik, hanem tagjai kulturális fórumaként is. A Szeparé tagok nem csak a könnyűzenei élet, de a film, a képzőművészet, az irodalom és más művészeti ágak képviselői, politikusok, közszereplők, véleményformálók, akik számára találkozási lehetőséget, vitafórumot, és egyeztetési lehetőséget kínál a Szeparé. Ilyen értelemben ez a hely egy híd, ami a fővárosi élet művészeti szereplőit köti össze egymással. Kulturális terek a fővárosban régen és most. A Zöld Pardon projekt bár sok tekintetben egyedülálló kezdeményezés, mégsem minden hagyomány nélküli. Egykor ezen a környéken működött a főváros szórakoztató vigalmi negyede is, melyet Kis Konstantinápolynak becéztek az itt lakók. Jóval később újra testet öltött a fővárosiak szórakozás és könnyűzenei kultúra iránti igénye, mikor is létrejött a szintén nem túl távol eső legendás egykori Ifi park. Mára újra él a fővárosiakban az az igény, hogy elérhető közelségben, jó színvonalon elégíthessék ki kulturális szükségleteiket. Ezt a szükségletet hivatott kielégíteni a Zöld Pardon.

17 17 Együttműködésben a civil kezdeményezésekkel: A Zöld Pardon működése óta keresi azokat a jó ügyeket, melyeket eszközrendszerével, erőforrásaival segíteni tud, növelve ezzel a társadalmi összhasznot, legyen az akár kulturális, szociális vagy egészségmegőrző. A teljesség igénye nélkül a Magyar Védőnők Egyesületével, az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Egyesületével, és a Félúton drog prevenciós alapítvánnyal mind olyan közös programot sikerült véghezvinnünk, melyekre büszkék vagyunk. Állandó vendégünk a Jófej promóció, mely az ittas vezetés ellen kampányol.

18 18 Kérjük Önt, amennyiben javaslata, észrevétele van a Zöld Pardon Újbudáért programmal kapcsolatban, keressen meg minket az alábbi címen: Budapest, 1117., Goldmann György tér, déli oldal info@zp.hu Telefon: A Zöld Pardon Újbudáért programmal kapcsolatos hírekről és eseményekről a zoldpardon.blog.hu oldalon tájékozódhat. Zöld Pardon Budapest,

Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as, 2009-es, 2010-es beszámoló

Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as, 2009-es, 2010-es beszámoló Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as, 2009-es, 2010-es beszámoló Készítette: Zöld Pardon MMI Budapest, 2010.12.09. 1 Tisztelt Hölgyem/Uram A Zöld Pardon, mint a fővárosi kulturális élet egyik meghatározó

Részletesebben

Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as beszámoló 2009-es terv

Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as beszámoló 2009-es terv Zöld Pardon Újbudáért Program 2008-as beszámoló 2009-es terv Készítette: Zöld Pardon MMI Budapest, 2009.04.23. 1 A Zöld Pardon, mint a fıvárosi kulturális élet egyik meghatározó szereplıje felelısséget

Részletesebben

A környezettudatosság felmérése a környezetvédelmi program alapozásához Szekció előadás

A környezettudatosság felmérése a környezetvédelmi program alapozásához Szekció előadás A környezettudatosság felmérése a környezetvédelmi program alapozásához Szekció előadás Pintérné Nagy Edit Nyugat-Magyarországi Egyetem Kooperációs Kutató Központ Nonprofit Kft. 2011. május 24. A környezeti

Részletesebben

2013.04.23. Kaposvár Megyei Jogú Város a DDOP-5.1.1-11-2011-0002 azonosító számú Kaposvár kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése című projektjének keretében, európai uniós támogatással mintegy hét kilométerrel

Részletesebben

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához

Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához https://www.fina-budapest2017.com/hu/hirek/496/elkeszult-a-rakparti-setany-a-duna-arenahoz Elkészült a rakparti sétány a Duna Arénához 2017.06.02. 19:33 CET Budapest kiemelt fekvésű és festői szépségű

Részletesebben

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft

Teljes bevétel tervezete: ,-Ft BIATORBÁGYI POLGÁRŐRSÉG ÉS ÖNKÉNTES TŰZOLTÓ EGYESÜLET ALAPÍTVA: 2005 2051 Biatorbágy, Széchenyi utca 2/1. 18724068-1-13 Telefon/fax: 06-23-311-113 / E-mail: police@biatv.hu/ www.biatorbagy-bunmegelozes.hu.

Részletesebben

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok))

kerékpáros nyom (pl: Iszák utca) kerékpáros nyom (pl: Sportcsarnok)) 2012. 12.10. A biztonságos közlekedésért I. - Hol szabad kerékpározni? Kaposváron elkészült 7 kilométer hosszú kerékpárforgalmi úthálózat. Mivel a városban közlekedőknek több, Kaposváron eddig ismeretlen

Részletesebben

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS

KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS KERÉKPÁR ÉS KERÉKPÁROS A kerékpározás hatásai nem igényel fosszilis energiát externáliák nem szennyezi a levegőt, nincs széndioxid kibocsátása nem okoz zajt kevés helyet foglal infrastruktúra igénye alacsony

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS

BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS BRINGÁS TUDÁSTÁR HASZNOS TANÁCSOK AUTÓVEZETŐKNEK IS BIZTONSÁGOS KÖZLEKEDÉS KERÉKPÁRRAL, MOL BUBIVAL Budapest számára kiemelten fontos a környezetkímélő közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város

Részletesebben

KRESZ-SULI - közlekedés oktatás gyerekeknek

KRESZ-SULI - közlekedés oktatás gyerekeknek KRESZ-SULI - közlekedés oktatás gyerekeknek Játssz! Tapasztalj! Közlekedj! KRESZ-SULI játékos közlekedés oktatás (alap program) A program tartalmazza a mobil KRESZ-park kialakításához szükséges felszereléseket:

Részletesebben

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Dél-Mátra Közhasznú Egyesület Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában megfogalmazott célkitűzések megvalósítása

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Óbudai Zöld Szabadegyetem Szabó Magdolna 2011. december 1. főtanácsadó Törvényi háttér Európa Tanácsi alapelvek, Környezeti akcióprogramok 1990. évi LXV. trv.

Részletesebben

Közbiztonság Budapesten

Közbiztonság Budapesten Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok Készítette: ELTE Társadalomtudományi Kar Módszertani Kutatóközpont Módszertan A kutatást végezte: BellResearch Adatgyűjtés ideje: 2014. március 21. 2014. április

Részletesebben

FŐKERT amit a zöldterületek takarnak című előadás

FŐKERT amit a zöldterületek takarnak című előadás FŐKERT amit a zöldterületek takarnak című előadás Előadó: Erdélyi Krisztina Marketing és Pr csoportvezető Tudta-e Ön a FŐKERT Nonprofit Zrt. 1867. évi alapítása óta áll a főváros szolgálatában? a zöldterületek

Részletesebben

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és Veszprém, 2013. április 17. Gradvolt Szilveszter r. őrnagy Pécs VBB. Titkára I. Pécs Városi Baleset megelőzési Bizottság bemutatása Aközlekedésről szóló 1988. évi I. tv. a közlekedési propaganda tevékenységet

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

A fesztivál piac jellemzői

A fesztivál piac jellemzői A fesztivál piac jellemzői A Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítő Programba 20-201 között 3 fesztivál kérte a regisztrálását. A következő adatok, ennek a 3 fesztiválnak az elemzésén alapulnak. 1

Részletesebben

A/ Általános elvárások:

A/ Általános elvárások: Öko iskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek Határidő Felelős A/ Általános elvárások: Az iskola tevékenyégének környezetre gyakorolt hatása. Igényes környezet kialakítása és kialakíttatása a diákok

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Beszámoló a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Palotási Polgárőr Egyesület Pályázó címe: 3042 Palotás Kossuth út 1. Ügyfél-azonosító: 1004795335 Támogatási

Részletesebben

PROGRAMTERV. Ismeretanyag Módszerek Eszközök. Magyarázat szemléltetés játék. Magyarázat, szemléltetés, szituációs játék

PROGRAMTERV. Ismeretanyag Módszerek Eszközök. Magyarázat szemléltetés játék. Magyarázat, szemléltetés, szituációs játék PROGRAMTERV Ismeretanyag Módszerek Eszközök 1. Bevezetés, tervismertetés, foglalkozások célja STOP Közlekedj okosan! 1-3. rész Átkelés az úttesten 2. A gyalogos közlekedéssel összefüggő legfontosabb rendőri

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS FENNTARTHATÓ VÁROSI MOBILITÁSI TERVE (SUMP) I. ütem Helyzetelemzés és helyzetértékelés Megbízó: Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata Készítette: Városkutatás Kft.

Részletesebben

Győr Biztonságban az iskolák környékén

Győr Biztonságban az iskolák környékén Győr Biztonságban az iskolák környékén Komplex probléma komplex megoldás keresés Statisztikai adatok megvizsgálása Kerekasztal beszélgetések releváns szakemberekkel Kérdőíves információgyűjtés Infrastruktúra,

Részletesebben

PlayIT. A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a. márka elnyerte a Superbrands kitüntetést.

PlayIT. A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a. márka elnyerte a Superbrands kitüntetést. I S M E R T E T Ő 2015 A Szakértő Bizottság döntése alapján 2015. évben a A PlayIT Magyarország legnagyobb Gamer és IT rendezvénye, valamint a legnagyobb látogatói számmal rendelkező hazai kiállítás, mely

Részletesebben

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA CSUPOR KERT Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET V I S 1 Z Á K KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET TÖRTÉNETÜNK Két évvel később egy újabb vállalkozásba

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

EU támogatásból kerékpártároló épül az ALISCA Terra Kft. telephelyén.

EU támogatásból kerékpártároló épül az ALISCA Terra Kft. telephelyén. EU támogatásból kerékpártároló épül az ALISCA Terra Kft. telephelyén. A 2009. évben az akkori Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium Fejlesztési Igazgatóság, mint a Környezet és Energia Operatív Program

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete

KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLET 36/2007.(XI.27.) Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Kt. rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól szóló 37/1998.(XII.15.)Kt.

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET szeptember 21-ei ülésére Ferencvárosi Önkormányzat Iktató szám: 199/2011. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2011. szeptember 21-ei ülésére Tárgy: Ferencvárosi Közbiztonsági Közalapítvány beszámolója Előterjesztő: Készítette: Előzetesen

Részletesebben

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban.

Jelen rövid kérdőíves felmérés célja a lakossági igények megismerése a Normafa tervezett rehabilitációjával kapcsolatban. Tisztelt Válaszadó! Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa rehabilitációját tervezi, azzal a céllal, hogy a terület értékeinek fenntartható hasznosításával még inkább hozzájáruljon a lakosság

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032)

A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) A kerékpározás népszerűsítése a Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégiumban (KEOP-6.2.0/A/09-2009-0032) Kedvezményezett: Bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium és Kollégium A projekt

Részletesebben

Zöld rendezvényszervezés

Zöld rendezvényszervezés Zöld rendezvényszervezés A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft. zöld rendezvényekről szóló tájékoztatója A zöld rendezvények néhány szóban A zöld rendezvények erősítik, demonstrálják a házigazda szervezet fenntarthatóság

Részletesebben

Dr. Szarvák Tibor PhD Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar, Jászberény Magyar Szociológiai Társaság Konferenciája, 2008.

Dr. Szarvák Tibor PhD Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar, Jászberény Magyar Szociológiai Társaság Konferenciája, 2008. Agóra projekt Szolnokon, avagy térteremtés a kultúrában és a városfejlesztésben Dr. Szarvák Tibor PhD Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti Kar, Jászberény Magyar Szociológiai Társaság Konferenciája,

Részletesebben

Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 13.

Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája április 13. Szakmák éjszakája HSZC Boros Sámuel Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája 2018. április 13. Ebben a tanévben harmadik alkalommal került megrendezésre a Szakmák éjszakája című rendezvénysorozat az ország

Részletesebben

Függetlenül szabadon Dohányzás prevenció

Függetlenül szabadon Dohányzás prevenció Program címe: Függetlenül szabadon Dohányzás prevenció Tanúsítvány száma: 6/2015. Tanúsítvány érvényességi ideje: 2017. július 23. Kérelmező neve: Független Egyesület (Nonprofit civil Szervezet) Program

Részletesebben

Zöld rendezvényszervezés

Zöld rendezvényszervezés zöld beszerzé s ökocímkék környezetmene dzsment zöld rendezvény Zöld rendezvényszervezés A SURVIVE ENVIRO Nonprofit Kft zöld rendezvényekről szóló tájékoztatójának kivonata A zöld rendezvények néhány szóban

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

TÉR-KÖZ PÁLYÁZAT 2013. VÁGVÖLGYI ERIKA okl táj- és kertépítészmérnök kertészmérnök

TÉR-KÖZ PÁLYÁZAT 2013. VÁGVÖLGYI ERIKA okl táj- és kertépítészmérnök kertészmérnök TÉR-KÖZ PÁLYÁZAT 2013 VÁGVÖLGYI ERIKA okl táj- és kertépítészmérnök kertészmérnök TÉR-KÖZ PÁLYÁZAT 2013 Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatala pályázatot hirdet a főváros közösségi tereinek fejlesztésére:

Részletesebben

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja

Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja Hort Község Önkormányzatának Gazdasági programja 2015-2019 Bevezetés Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116..-a alapján a helyi önkormányzatoknak Gazdasági programot

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2014. december 31.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

2014-ben a verseny megújul, változnak a településkategóriák a települések lélekszámától

2014-ben a verseny megújul, változnak a településkategóriák a települések lélekszámától Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere 1_,::._H számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a 2014. évi "Virágos Magyarországért" országos környezetszépítő

Részletesebben

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL

Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002. (VIII.30.) számú rendelete a HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI TEVÉKENYSÉGRŐL Kishartyán Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a kulturális javak védelméről

Részletesebben

intézkedés határidő felelős év év év A befogadó kerület

intézkedés határidő felelős év év év A befogadó kerület 5. számú melléklet a Lendületben a XIII. kerület Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat programja (2015-2019) által elfogadott szociális területet érintő intézkedésekről és annak ütemezéséről intézkedés

Részletesebben

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016.

A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 2016. A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG 216. Rendőri eljárásban regisztrált 1 ezer lakosra jutó bűncselekmények megoszlása országtérkép A regisztrált összes bűncselekmény számának alakulása

Részletesebben

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban

B E S Z Á M O L Ó. A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban B E S Z Á M O L Ó A Múzeumok Éjszakája rendezvényről a Gödöllői Városi Múzeumban Gödöllőn évek óta hagyomány, hogy a Múzeumok Éjszakájának programsorozatát városi összefogásban valósítjuk meg. Tehát nemcsak

Részletesebben

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2013. november 29. Helyszín: Szeged

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2013. november 29. Helyszín: Szeged A kerékpáros turizmus fejlesztése az EuroVelo13 Vasfüggöny kerékpárút mentén Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2013. november 29. Helyszín: Szeged Szakmai munkacsoport

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól

Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Szendrő Város Önkormányzatának 10/2014.(V.29.) önkormányzati rendelete a közművelődési tevékenység helyi feladatairól Szendrő Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános

Részletesebben

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta Meggyfesztivál XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny Debreceni Simonyi Napok Eperfesztivál és Tahitótfalui

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközség Önkormányzatának hivatalos helyiségében január 16-án. Brunner Istvánné. Sánta Mátyás. Karczagné Nagy Klára

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Hort Nagyközség Önkormányzatának hivatalos helyiségében január 16-án. Brunner Istvánné. Sánta Mátyás. Karczagné Nagy Klára JEGYZŐKÖNYV Készült: Hort Nagyközség Önkormányzatának hivatalos helyiségében 2017. január 16-án. Jelen vannak : Horváth Sándor elnök Brunner Istvánné Sánta Mátyás Karczagné Nagy Klára Kiss Edit Laczikné

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 22-ei ülésére. Pénzügyi és Városgazdálkodási Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 22-ei ülésére. Pénzügyi és Városgazdálkodási Bizottság Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. február 22-ei ülésére Tárgy: A Művelődési Ház Kht. által szervezett városi rendezvények költségeinek jóváhagyása

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2014. február 26. Helyszín: Békéscsaba

Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2014. február 26. Helyszín: Békéscsaba A kerékpárosbarát városfejlesztés és promóció Kerékpáros szemléletformálási kalauz helyi önkormányzatok számára Időpont: 2014. február 26. Helyszín: Békéscsaba Miért fontos a kerékpározás népszerűsítése?

Részletesebben

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015

Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 Gyermekvédelmi munkaterv 2014 2015 A Tervezést segítő Dokumentumok: 2011. évi törvény a nemzeti köznevelésről 2010. évi LXIII. törvény a közoktatási törvény módosításáról 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. S. Farkas Hajnalka jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a 2014. évi Kocsonyafesztivál Kazincbarcika városában történő megrendezésére és a szükséges

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 12/1999.(VI.01.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: A helyi közművelődésről Módosított rendelet azonosítója: 25/2003.(XI.27.)

Részletesebben

SzeptEmber Feszt 2011 Gasztronómiai és kulturális fesztivál 2011. szeptember 2-4. www.szeptemberfeszt.hu

SzeptEmber Feszt 2011 Gasztronómiai és kulturális fesztivál 2011. szeptember 2-4. www.szeptemberfeszt.hu SzeptEmber Feszt 2011 Gasztronómiai és kulturális fesztivál 2011. szeptember 2-4. www.szeptemberfeszt.hu A Rétesvonat 35 féle rétest sütött meg Előzmények 2010-ben a GKRTE volt díszvendégünk 2000-ben jött

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG MOZDULJ! - EGYÉL! -TÁJÉKOZÓDJ! -GYÓGYULJ! - SZÓRAKOZZ!

TÁJÉKOZTATÓ ANYAG MOZDULJ! - EGYÉL! -TÁJÉKOZÓDJ! -GYÓGYULJ! - SZÓRAKOZZ! TÁJÉKOZTATÓ ANYAG MOZDULJ! - EGYÉL! -TÁJÉKOZÓDJ! -GYÓGYULJ! - SZÓRAKOZZ! Az Energia Nap céljai A rendezvénysorozat célja, hogy a lakosságot megismertesse az égészségtudatosság és a környezettudatosság

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 39/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelete a helyi közművelődésről (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2018. november 27.) Tapolca Város Önkormányzatának

Részletesebben

Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban

Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban Zöld Iroda programok a Szegedi Tudományegyetemen József Attila Tanulmányi és Információs Központban Erdélyi Evelyn intézmény igazgató SZTE TIK Szeged, 2013. március 13. A TIK, mint befogadó intézmény Közös

Részletesebben

Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai

Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai Széchenyi István Egyetem, Marketing és Menedzsment Tanszék Empirikus kutatás Térszerkezet, gazdasági potenciál, munkaerőpiac, innováció, humán szolgáltatások,

Részletesebben

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat.

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Házirend Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Pihenésük kellemessé tétele és az Önök után érkező vendégek megtisztelése érdekében

Részletesebben

2010. évi Közhasznúsági jelentés

2010. évi Közhasznúsági jelentés 2010. évi Közhasznúsági jelentés Pécs, 2011. február 14. Dr. Szalai Anikó elnök 1 Tartalom Tartalom...2 1. Számviteli beszámoló...3 2. Kimutatás költségvetési támogatások felhasználásáról...3 3. A vagyon

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya. 3. A közművelődési feladatok ellátásának alapelvei Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat közművelődési feladatairól Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Helyszín: Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok előtti tér, Jégcsarnok előtti terület, Zala Plaza előtti terület mintegy 30.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. Helyszín: Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok előtti tér, Jégcsarnok előtti terület, Zala Plaza előtti terület mintegy 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ Az NKA Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiuma által gasztronómiai rendezvények támogatására (kódszám: 7707) kiírt pályázatra II. Pálinka és Mangalica Majális - kért

Részletesebben

PROGRAM TERV FORMANYOMTATVÁNY

PROGRAM TERV FORMANYOMTATVÁNY PROGRAM TERV FORMANYOMTATVÁNY Térségi együttműködések nagyrendezvényeinek támogatása Célterület azonosító: 1022410 ÜGYFÉL ADATOK A projekt címe: ELŐDEINK ÚTJAIN JÁRVA AVAGY HORVÁT TRADÍCIÓK NYOMÁBAN KIÁLLÍTÁS

Részletesebben

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények

Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről. Eredmények Konzultáció a Római-part jövőbeni fejlesztéséről Eredmények 2017 Összefoglaló 3 Módszertan 7 Eredmények kérdésenként 8 Melléklet: Konzultáció kérdőíve 17 2 Összefoglaló Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata

Részletesebben

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért!

Sió-Kanál Fesztivál. A Balaton Régió és a Siócsatorna. versenyképes turizmusáért! Sió-Kanál Fesztivál A Balaton Régió és a Siócsatorna fenntartható és versenyképes turizmusáért! A Balaton Turisztikai Régió, a Siócsatorna településeinek kulturális bemutatkozási lehetősége, turisztikai

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2011/2012.

Ökoiskola munkaterv 2011/2012. Ökoiskola munkaterv 2011/2012. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2011. szeptember 30. A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének környezetre gyakorolt hatása 1/a Pedagógusok és diákok környezettudatosságának

Részletesebben

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként

A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként A Vasi Őrtorony Közhasznú Egyesület a következő LEADER kritériumokat határozta meg célterületenként Köztisztasági fürdök és mosodák létrehozása, működtetése Célterület azonosító: 1 019 100 1. A projekt

Részletesebben

... ".'... l... Kósa Tímea adott területért felelős alpolgármester aláírása.,á

... .'... l... Kósa Tímea adott területért felelős alpolgármester aláírása.,á NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERE 440 l Nyíregyháza, Kossuth tér l. Pf: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-501 E-maii: roii!llrmf!.\if!rlllll.iref!l.iili::li.hu Ügyiratszám: 33493/2012/14.

Részletesebben

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

FEB 93 Ifjúsági Oktatási Alapítvány. Közhasznúsági jelentés FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS FEB 93 IFJÚSÁGI OKTATÁSI ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2016 1 1. Számviteli beszámoló 2. A költségvetési támogatás felhasználása 3. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás 4. Cél szerinti juttatások

Részletesebben

I. A szervezet alapadatai

I. A szervezet alapadatai TARTALOM I. A szervezet alapadatai II. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának mérlege III. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról IV.

Részletesebben

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság középtávú koncepciója ( )

Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság középtávú koncepciója ( ) Óberling József r. ezredes rendőrségi főtanácsos ORFK Közlekedésrendészeti Főosztály vezetője Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság középtávú koncepciója (2011-2013.) Hogyan tovább? Közlekedésbiztonság

Részletesebben

A TELEKI TÉR ÚJJÁÉLESZTÉSE

A TELEKI TÉR ÚJJÁÉLESZTÉSE A TELEKI TÉR ÚJJÁÉLESZTÉSE RÉSZVÉTELI TERVEZÉSEN KERESZTÜL SZERZŐK: HELYI LAKÓK, B. OROSZ ORSOLYA, FAUREST KRISTIN PHD, KOVÁCS ÁRPÁD, SZOHR GÁBOR, TIHANYI DOMINIKA DLA (ÚJIRÁNY TÁJÉPÍTÉSZ KFT.) 1/16 CÉLOK

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat pályázat

Részletesebben

Nagykovácsi biciklisták NATE kérdıíves felmérés legfontosabb megállapításai

Nagykovácsi biciklisták NATE kérdıíves felmérés legfontosabb megállapításai Nagykovácsi biciklisták NATE kérdıíves felmérés legfontosabb megállapításai Válaszadók A kérdıívet 2009 utolsó két hónapjában 275-en töltötték ki, elektronikusan vagy papíron. A válaszadók túlnyomó többségének

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. www.nyekladhaza.hu JÓ ÜTEMBEN HALAD AZ EGÉSZSÉGÜGYI KÖZPONT FELÚJÍTÁSA ÖNKORMÁNYZATI HÍREK www.nyekladhaza.hu JUTALOM A JÓ GAZDÁLKODÁSÉRT Azok az önkormányzatok, amelyek nem halmoztak fel adósságállományt, most lehetőséget kaptak a Belügyminisztériumtól támogatási összeg

Részletesebben

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata

2014-2019. Kapolcs község Önkormányzata 2014-2019 Kapolcs község Önkormányzata 2 BEVEZETŐ Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 116. -a kimondja, hogy a képviselő-testület hosszú távú fejlesztési elképzeléseit

Részletesebben

Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója

Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója Az Andaxínház 2011. évi szakmai beszámolója Az egyesület 1991 októbere óta működik, a Fővárosi Bíróság közhasznú szervezeteként a Pk.66925/1991/1 számú végzése alapján jegyezte be. Az Andaxínház a különböző

Részletesebben

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG

SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Szám: 06050/4825/2013 Ált. SZENTESI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 6600 Szentes, Kossuth L. utca 43. Pf.: 42. Telefon: 63/561-311, Fax: 63/561-330 BM telefon: 33/42-80 BM fax: 33/42-49 E-mail: baloghi@csongrad.police.hu

Részletesebben

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10.

MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. MUNIA ZOLTÁN ORSZÁGOS OBOÁSTÁBOR ÉS FESZTIVÁLPROGRAM Nyíregyházán 2014. aug. 4-10. Immár 7. alkalommal került megrendezésre Balatonudvari, Zirc, Salgótarján, Veszprém változó helyszínei után ez alkalommal

Részletesebben

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL

KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL KÖZHASZNÚ TEVÉKENYSÉGRŐL SZÓLÓ RÖVID TARTALMI BESZÁMOLÓ A 2016. ÉVRŐL Alapítványunk alapvető célja a Császártöltési Bánáti Miklós Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen fontosnak

Részletesebben

mindennapi közlekedési mód népszerűsítése

mindennapi közlekedési mód népszerűsítése Szuppinger Péter REC 2013.05.08. Szentendre Integrált közlekedéstervezés és a kerékpározás Miért integrált? Cél: Miért kerékpározás, integrált? mint mindennapi közlekedési mód népszerűsítése Tapasztalat:

Részletesebben

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el:

A cselekvési terv az alábbi dokumentumok felhasználásával készült el: Szarvas Város Ifjúsági Cselekvési Terve 2011-2013. A cselekvési terv célja, hogy az önkormányzat képviselő-testületi határozatban állapítja meg a helyi adottságoknak megfelelően az ifjúsággal kapcsolatos

Részletesebben

Dr.~!}sztián. SSLi. jegyző l Jf1. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

Dr.~!}sztián. SSLi. jegyző l Jf1. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere SSLi. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére az Alfa Polgárőr Egyesület 2012. évi munkájáról szóló beszámolóról,

Részletesebben

IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI

IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI IFJÚSÁGI KÖZÖSSÉGI MŰVELŐDÉS LEHETŐSÉGEI Hol vannak a fiatalok? Szabadidejükben elsősorban a barátaikkal és az online térben vannak Milyen terekre vágynak? Rólad Szól! Párbeszéd a fiatalokkal Konzultáció

Részletesebben

Környezeti nevelés munkaközösség. munkaterv. 2014 /2015. nevelési év

Környezeti nevelés munkaközösség. munkaterv. 2014 /2015. nevelési év Környezeti nevelés munkaterv 2014 /2015. nevelési év Készítette: vezető Környezeti nevelés környezeti nevelés et vezeti: ben 14 fő vesz részt. 1. 2. Ökrösné Kara Judit 3. Molnárné Oros Csilla 4. Háló Éva

Részletesebben

INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA

INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA VI. rész INTERNETES HONLAP ÉS A ZÁHONYI ZÓNA Záhony települési honlap javasolt szerkezeti felépítése Nyitólap 3-féle választási lehetőséggel: Helyi lakos vagyok Vendég vagyok Legfrissebb hírek A nyitólapon

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2012/2013.

Ökoiskola munkaterv 2012/2013. Ökoiskola munkaterv 2012/2013. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2012. szeptember 1. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben