A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos"

Átírás

1 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

2 Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Komlós Ferenc: A hőszivattyúzás Épületfajták fajlagos energiaigényei [kwh/m 2 év] Forrás: HOVAL cég A legnagyobb energiamegtakarítást az energiatermelés és az energiafelhasználás ésszerűsítésével, az építmények hőveszteségének csökkentésével, valamint a fűtőberendezések optimális, európai értékrend szerinti kiválasztásával és üzemeltetésével érhetjük el. Így a környezet terhelésének mérsékelésével javulhat a társadalom egészsége, életminősége. megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

3 Energia felhasználás igény ésszerűsítése Cél: ne fogyasszon sokat az épület -megoldás: 1. épület szerkezet megfelelö kialakítása -homlokzat -nyílászáró -födémek 2.????? más?? A tájékoztatót a Fütszig Bau dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

4 a fűtési rendszer HŐLEADÓ befolyásolja a hőigényt A tájékoztatót a Fütszig Bau dokumentumai, valamint a témában

5 Mit jelent a felületfűtés/-hűtés fogalom? A felületfűtés/-hűtés elnevezés hűen kifejezi azt, hogy az épületen belül, sőt azon kívül is szinte bármilyen felülettel megoldhatók a fűtési és hűtési feladatok. Az egyes felületek elhelyezésétől és az üzemelési paraméterektől függően különböző arányú konvektív hőleadás, illetve hőelvonás alakul ki, az alábbi ábra szerint:.

6 HŐÁTADÁS (ELVONÁS) MÓDJA megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

7 A jobb hőszigetelés által lényegesen csökkenő fűtési-(hűtési) hőigény lehetővé teszi, hogy a hőközlés a helyiség felületén, pl. a mennyezeten, padlón vagy a határoló falon elhelyezett, alacsony hőmérsékletű felület fűtési- (hűtési) rendszerrel történjen Ezzel elérhető, hogy hőleadás szempontjából radiátorok beépítésére nem lesz szükség. megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

8 Sugárzó fűtés esetén 2 3 C-kal alacsonyabb levegő hőmérséklet szükséges ugyanolyan hőérzet eléréséhez, mint konvektoros fűtés esetén %-kal kevesebb energia bevitelét igényli. Sugárzó fűtéssel egyenletesebb a hőleadás, nem fűtünk feleslegesen légteret.

9 A már hőszigetelt épületben utólag, de a felújításra kerülő és új épületben, lakásban egyidejűleg is elvégezhető olyan fűtéskorszerűsítés, amely további 18 %-kal kevesebb fűtési energiát igényel, tágasabb lakást és jobb közérzetet biztosít Láthatatlan fűtőtest a mennyezetben nem látszik csak fűt, vagy hűt, a mennyezetfűtés.

10 Mitől olcsóbb az üzemeltetés? megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

11 Nézzük meg az egyéb fölösleges fűtést a konvekciónál! A légrétegződés a padló és a mennyezet között 4-5 C eltérést mutat, ez azt is jelenti, hogy jó nagy levegő tömeget értelmetlenül fűtünk ennyivel magasabb hőmérsékletre. Ha felületfűtést alkalmazunk, a sugárzó hőközlés miatt ez a tényező az energiamérlegünk megtakarítását azonnal a plusz 15 20% közé emeli. Hűtésnél ugyanolyan hőérzetünk lesz 3-4 C hőmérsékletcsökkenéssel, mint a konvekciós hőközléssel 7 C csökkentéssel.

12 A sugárzó fűtés egészségesebb!

13 Nem jön létre légmozgás, nem száll a por a lakásban, nem irritálja légzőszerveinket. Nem érzékeljük, honnan jön a hő, csak egyszerűen jól érezzük magunkat. Javítja a komfortérzetet, a gipszkarton borítás automatikusan részt vesz a helyiség páratartalmának szabályozásában.

14 Kevesebbet kell takarítani! Azzal, hogy nem mozog a levegő nem porosodik annyira a beltér. A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

15 Nagyobb lesz a lakás nincsenek radiátorok és ( optimális esetben) belső térben vezetett csövek.

16 Hűtési lehetőség hangtalanul a felület hűtésére is használható. Hideg közeg áramoltatása esetén a felület sugárzással hűt, nem fújja a levegőt, nem zörög a ventillátor, nem fogyaszt többlet áramot. A felülethűtés hangtalan légáramlás nélkül biztosítja a kellemes hőérzetet, s mindössze az az igénye, hogy 16 C-nál magasabb hőmérsékletű vizet juttassunk a rendszerbe, s akkor a párásodástól, kicsapódástól sem kell tartanunk

17 Építészeti szempontok Mi látszik? Konvekciónál: -hűtés esetén a fan coil kivezetője, a bevezető eltakarva, kifújó légcsatornák, továbbá a splitklímák berendezései, anemosztátok; csöveikkel, - fűtés esetén a radiátorok tömegükkel, függőleges és ferde porosodó felületükkel. Felülethűtésnél: semmi, csak a a vakolt vagy gipszkarton felület. Teret nem foglal el. Marad a kellemes hőérzet télen, nyáron.

18 45,0 hőmérséklet ( C) mennyezetfűtés felfűtési diagram 40/35 C, q=0,025kg/sec helyiség hőm."+2,5m-en" th1 ( C) 40,0 helyiség hőm."+0,4 m-en" th2 ( C) 35,0 30,0 25,0 20,0 fűtőfelület hőm "normál GK" ponton tf1 ( C) fűtőfelület hőm "grafitos GK" ponton tf2 ( C) fűtővíz előremenő hőm te ( C) 15,0 fűtővíz visszatérő hőm. tv ( C) 10,0 fűtővíz hőlépcsője Δt ( C) 5,0 0,0 0,0 20,0 40,0 60,0 80,0 100,0 120,0 140,0 160,0 180,0 200,0 220,0 fűtővíz középhőmérséklete tk ( C) idő ( min)

19 hőm( C) Q (W/m2) Felfűtés 50/40 C q= 0,0167 kg/sec 50,0 th1 ( C) tf1 ( C) 40,0 tf2 ( C) 30,0 te ( C) tv ( C) 20,0 Δt ( C) tk ( C) 10,0 0,0 0,0 10,0 20,0 30,0 40,0 50,0 idő(min)

20 Feltétel és egyéb előny: A sugárzó fűtés gazdaságos üzemeltetésének feltétele az alacsony hőmérsékletű fűtőközeg és a kis hőfoklépcső (40/35 C, 35/30 C).

21 A fűtött plafon által előidézett sugárzás következtében a padló 1 C-kal melegebb mint a helység levegője. A nagy felületet magába foglaló, egyenletes mennyezeti fűtés kellemes, enyhe hősugárzást nyújt és ezáltal egészséges, pormentes belső klímát teremt. Forrás: TU Dresden Institut für Thermodynamik und TGA

22 Miből áll a hőleadó rendszer?

23 A mennyezeti sík alá, acél szerkezetű tartóbordákra kerül a fűtőpanel, amely 2,0 cm hőszigetelésből (lehet tetszés szerint), a fűtéscsövek rögzítésére is alkalmas acéllemez hőtükörből és gipszkarton burkolólemezből áll. A csövek átmérője 12 mm, sűrűségük 10 cm. A szerkezet a belső magasságból mindössze 80 mm-t vesz igénybe, de 40 mm-be is szerelhető. Bármilyen födémszerkezetre rögzíthető. A gipszkarton felület tetszés szerinti felületkezelést kaphat. A mennyezetre lámpák megfelelő technológiával függeszthetők, figyelembe véve a fűtőcsövek helyét.

24 Tartószerkezet részei

25 -A rendszer cső anyaga növelt hőállóságú polietilén, melynek hőtechnikai és mechanikai tulajdonságai messzemenően kielégítik az igényeket (DIN16833) -A csövek átmérője 10x1,3; 12x1,3mm -A gerincvezetékek külső átmérője 20x2 mm. Ez a gerinc vezeték köti össze ahőtükör panelba illesztett, hőleadást végző csőregisztereket. -Egy regiszterbe 60 m 12x1,3 mm cső szerelhető. -Egy gerincvezetékre 4-6 regiszter köthető.

26 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos Felhasznált anyagok, minősítések: A függesztés, tartószerkezet kialakítás gipszkarton burkolás minősített szárazépítési rendszer A fűtőpanel kialakítás és szerelés szabadalommal védett FÜTSZIG rendszer, ÉMI minősítéssel rendelkezik. A felhasznált csővezeték műanyag oxigéndiffúzió mentes, ÉMI minősítéssel rendelkezik.

27 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

28 FÜTSZIG BAU panel

29 Fűtő-hűtő panel szerkezete hőszigetelés hőtükör cső 40 mm gipszkarton

30 Társasház fűtő-hűtő álmennyezet tartószerkezet (befüggesztett álmennyezet dupla borda)

31 mennyezet fűtés-hűtés ( befüggesztett tartószerkezet)

32 Hőtükör rögzítése a tartószerkezetre (szimpla bordázás) 40 cm 27 mm 60 mm

33 Termoelektromos szabályzó Szerelt osztók golyóscsappal töltő- ürítő szelepekkel, auto mata légtelenítőkkel, ta rtóval, beépített tömegáram mérőkkel és termoelektromos szabályozók fogadására visszatérő szelepekkel réz kivitelben golyóscsap tömegáram mérő tartó visszatérő szelepek automata légtelenítő töltő-ürítő szelep

34 Felszerelt panel

35 Csővezeték befűzése a hőtükörbe

36 Csővezeték befűzése a hőtükörbe

37 Fűtőfelület csövezve, eltolt szinten

38 MENNYEZET SZINTEZÉS

39 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

40 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

41 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

42 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

43 Kész felület glettelve A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

44 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

45 Mennyezet fűtés-hűtés terv

46 mennyezet fűtés-hűtés

47 Szerelés

48 Szerelés

49 Szerelés

50 Szerelés

51 Szerelés

52 Szerelés

53 Nyomás próba

54 Belsőépítészeti kialakítás mennyezet fűtés-hűtés

55 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

56

57 mennyezet fűtés-hűtés ( elszívás beépítése)

58

59 mennyezet fűtés-hűtés ( részleges beépítés)

60 tetőtéri mennyezet fűtés-hűtés

61 tetőtéri mennyezet fűtés-hűtés

62 Fűtővezeték-gericvezeték csatlakozás

63 mennyezet fűtés-hűtés

64 Vakolt falfűtés (nedves technológia)

65 Miről működtethető a Fűtszig bau felület fűtés-hűtés - Távfűtés esetén az épület hőközpontjáról; - Egyedi gázfűtés esetén kondenzációs gázkazánról; - Bármilyen alternatív energiával működő hőszivattyúról, kazánról.

66 Távfűtéses lakásoknál A rendszer jól alkalmazható, a megfelelő előremenő fűtőközeg a hőközpont kismértékű átalakításával biztosítható. Mindenki nyer: - felhasználó (olcsóbb) -hőszolgáltató (kisebb hálózati veszteség)

67

68

69

70 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

71

72 Egyedi gázfűtéses lakásoknál A rendszer lakásonként alkalmazható, a megfelelő előremenő fűtőközeg kondenzációs kazánnal biztosítható, amely további % gázfogyasztás csökkenést eredményez. Eltűnik a konvektor, eltünnek a csövek.

73 Hőközpont panellakásban ( fűt-hűt)

74 Hőközpont panellakásban ( fűt-hűt)

75 Hőközpont panellakásban ( fűt-hűt)

76

77 Hőközpont panellakásban ( fűt-hűt)

78 alapadatok cső Ø 12x1,3 mm (D k, falv, D b ) 12,00 1,30 9,40 víztérfogat 1 m csőben 0,69 dl víz csőhossz 1 m2 felületben 12,00 m cső víztérfogat 1 m2 felületben 8,32 dl víz cső Ø 20x2 mm (D k,falv,d b ) 20,00 2,00 16,00 víztérfogat 1 m csőben 2,01 dl víz cső Ø 25x2,5 mm (D k, falv, D b ) 25,00 2,50 20,00 víztérfogat 1 m csőben 3,14 dl víz cső Ø 32x3 mm (D k, falv, D b ) 32,00 3,00 26,00 víztérfogat 1 m csőben 5,31 dl víz

79 megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos Különösen előnyösen alkalmazható iparosított technológiával épült lakásoknál, ahol az elavult fűtési rendszer teljes felújítása indokolt. rendszer beépítésével egy gazdaságosabban üzemeltethető láthatatlan és hallhatatlan működésű, nagyobb komfortérzetet biztosító fűtés-hűtés birtokába jutunk. Időjárástól függetlenül szervezhető a kivitelezés, mert az új rendszer kiépítése idején a régi szinte végig üzemelhet.

80 A hőközponttól a felszálló vezetékek a lépcsőházakban kerülnek vezetésre, (a lakásokban függőleges vezeték nincs) és az álmennyezeti síkban kerülnek szétosztásra. A lakások egyenként elzárhatók, mérhetők és szabályozhatók. Igény szerint helyiségenkénti szabályozás is megoldható.

81 További előny, felhasználási lehetőség: lakások közötti hőszigetelés javítása (igazságosabb fogyasztás, mérés, fizetés) -PENÉSZEDÉS MEGELŐZÉS -LOKÁLIS FŰTÉS- HŰTÉS -BELSŐÉPÍTÉSZETI MEGOLDÁSOK

82 szigeteletlen fal x méret: 7,00 m y méret: 2,7m Rétegtervi hőátbocsátási tényező: Hőátbocsátási tényező: U 1 2,58W/m 2 K 2,58W/m 2 K Panel lakás válaszfal hővesztesége 1. Belső fal előtéttel: Típusa: x méret: y méret: Hőátbocsátási tényező: U 2 szigetelt fal belső fal (fütött terek között) 7,00 m 2,7 m 0,58W/m 2 K SZERKEZET d (cm) U [W/m2K] A[m 2 ] q[w/h] Q[Wh/év] Ft/év Költség Ft Megt. év SZIGETELETLEN FAL 19 2,58 7,00 195, SZIGETELT FAL 27 0,58 7,00 43, megtakarítás es lakás t 1 20 C t 11 16,00 C 2-es lakás t 2 24 C t 21 24,00 C ,5 szigeteletlen Q 1 =(t 2 -t 1 )*x*y*u 1 = 195,05 Wh kWó szigetelt Q 2 =(t 2 -t 1 )*x*y*u 2 = 43,85Wh kWó megtakarítás kWó

83 Szerelt falfűtés

84 Szerelt falfűtés

85 Szerelt falfűtés

86 Belsőépítészeti kialakítás mennyezet fűtés-hűtés

87 Belsőépítészeti kialakítás mennyezet fűtés-hűtés

88 Belsőépítészeti kialakítás mennyezet fűtés-hűtés

89 Belsőépítészeti kialakítás mennyezet fűtés-hűtés

90 ÖSSZEFOGLALVA: A FELÜLETFŰTÉS MINDEN RENDSZERHEZ ELŐNYÖS, HŐLEADÓKÉNT VALÓ BEÉPÍTÉSRE AZ ALÁBBI GRAFIKONOK SZERINT FOKOZATOSSÁG-EGYMÁSRA ÉPÜLÉS! megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

91 FŰTÉS KÖLTSÉG ÉS MEGTAKARÍTÁS %-OS MEGOSZLÁSA 100% 90% 80% 70% 0% 16% 15% 31% 40% 67% % megtak 60% 50% 40% 30% 100% 84% 85% 69% 60% 100% távf 20% 10% 33% 0%

92 31% KÖLTSÉG 120% FÜTÉS-HÜTÉS KTSG ÉS MEGTAKARÍTÁS SZÁZALÉKOSAN KÜLÖNBÖZŐ MEGOLDÁSOK ESETÉN (100 % ktsg TÁVFŰTÉS RADIÁTORRAL) 100% 80% 60% 40% 20% 0% MEGTAKARÍTÁS 100% KÖLTSÉG 13% MEGTAKARÍTÁS 87% KÖLTSÉG 13% MEGTAKARÍTÁS 26% MEGTAKARÍTÁS 34% MEGTAKARÍTÁS 87% KÖLTSÉG 74% KÖLTSÉG 66% KÖLTSÉG 69% MEGTAKARÍTÁS 0% távfűtés mennyezet,távhő radiátor,gázk.hk radiátor, kond.gázk.hk mennyezet,kond.gázk.hk mennyezet,lev.hősziv A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss

93 A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával

94 RÁADÁS A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával

95 PANEL HŐKÉP A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával

96 A tájékoztatót a Linner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában Kapcsolat A témában segítséget nyújt és készséggel áll az Ön rendelkezésére, partnereivel együtt: Székesfehérvár, Borszéki u.39. telephely: Hosszúsétatér 1 Telefon: mob: web: felind.ig1@t-online.hu info@futszigbau.hu

97 Köszönöm a figyelmet! megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

98 A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával

99 A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával

100 A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával

A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában Mi történt eddig az épületek, különösen az -ipari technológiával készült

Részletesebben

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos Atájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában Régi új lehetőség megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos A jobb hőszigetelés által lényegesen csökkenő fűtésihűtési

Részletesebben

A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában Régi új lehetőség A tájékoztatót a Lindner-Fűtszig dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította:

Részletesebben

A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos

A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos A tájékoztatót a FÜTSZIG BAU dokumentumai, valamint a témában megjelent anyagok felhasználásával összeállította: Kiss Lajos Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Komlós Ferenc: A hőszivattyúzás

Részletesebben

Épületgépészeti szaktanácsok

Épületgépészeti szaktanácsok - Padlófőtés Épületgépészeti szaktanácsok Az energia árak növekedése miatt az utóbbi néhány évben rohamosan növekedett az alacsony hımérséklettel mőködı főtési rendszerek, mint a padlófőtési rendszerek

Részletesebben

FÜTSZIG BAU FELÜLET FÜTŐ-HŰTŐ RENDSZER SZÁRAZÉPÍTÉSI TECHNOLÓGIÁVAL. tervezési adatok

FÜTSZIG BAU FELÜLET FÜTŐ-HŰTŐ RENDSZER SZÁRAZÉPÍTÉSI TECHNOLÓGIÁVAL. tervezési adatok FÜTSZIG BAU FELÜLET FÜTŐ-HŰTŐ RENDSZER SZÁRAZÉPÍTÉSI TECHNOLÓGIÁVAL tervezési adatok Cg.: 07-09-018062, adószám: 12454138-2-07 oldal 1 A jobb hőszigetelés által lényegesen csökkenő fűtési-(hűtési) hőigény

Részletesebben

aquatherm black system

aquatherm black system A fűtés modern módja ökológiailag és gazdaságilag Lapozzon bele, hogy többet tudjon meg Kellemes közérzet az aquatherm black sysytem rendszerével A fűtés modern módja ökológiailag és gazdaságilag Szálló

Részletesebben

5 ÉV RENDSZERGARANCIÁVAL FELÜLETFÛTÉS-HÛTÉS ÉPÜLETSZERKEZET-TEMPERÁLÁS PADLÓFÛTÉS

5 ÉV RENDSZERGARANCIÁVAL FELÜLETFÛTÉS-HÛTÉS ÉPÜLETSZERKEZET-TEMPERÁLÁS PADLÓFÛTÉS WALLTHERM RENDSZER 5 ÉV RENDSZERGARANCIÁVAL M T AG ER Y M AR ÉK FELÜLETFÛTÉS-HÛTÉS ÉPÜLETSZERKEZET-TEMPERÁLÁS PADLÓFÛTÉS Walltherm_2010_.indd 1 WALLTHERM felületfûtés-hûtési rendszer Egy fûtési- (hûtési)

Részletesebben

POLIFOAM SZIGETELŐANYAGOK

POLIFOAM SZIGETELŐANYAGOK POLIFOAM CSŐHÉJ: POLIFOAM SZIGETELŐANYAGOK Fűtés és szaniter technikához A POLIFOAM csőhéjak zárt cellaszerkezetű, kémiai térhálósítású polietilén habból, környezetbarát FREONMEN- TES technológiával készülnek.

Részletesebben

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer

Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Haka mûanyag- és alumínium-betétes csõvezeték rendszer Magyarországon forgalomba került Haka csõvezeték rendszert három fõ csoportra oszthatjuk: 5 rétegû alumíniumbetétes csõ (1. ábra) 5 rétegû padlófûtéscsõ

Részletesebben

Fal és mennyezet fűtés / hűtés. Termékkatalógus 2015

Fal és mennyezet fűtés / hűtés. Termékkatalógus 2015 Fal és mennyezet fűtés / hűtés Termékkatalógus 2015 Mennyezetfűtés és -hűtés Minitec felület fűtés/hűtés - nedves rendszerrel Rendszerismertető 3 Rendszerelemek 4 Tervezési irányelvek 5 Szerelési utasítás

Részletesebben

Siccus felület fűtés/hűtés - száraz technológia

Siccus felület fűtés/hűtés - száraz technológia Siccus felület fűtés/hűtés - száraz technológia Rendszerismertető Általánosan Az Uponor Siccus fűtés/hűtés rendszerek lakó- és idoraépületekben alkalmazható, alacsony hőmérsékletű hőleadó rendszerek. A

Részletesebben

Társasházas lakásépítés Komáromban

Társasházas lakásépítés Komáromban Társasházas lakásépítés Komáromban Laktanya köz, 2x24 lakásos társasház Beruházó, értékesítő, kivitelező: WF Építőipari KFT. Tel: 34/341-768 Web: www.wfkft.hu Tartalomjegyzék I. Általános tájékoztató...3

Részletesebben

TE MIRE KÖLTENÉD A REZSIT?

TE MIRE KÖLTENÉD A REZSIT? TE MIRE KÖLTENÉD A REZSIT? Elindult az egyedülálló energia- és rezsimegtakarító kísérlet Több mint 20 000 Ft megtakarítás alig 1 hónap alatt! Ami a padlásfödémre került Ami a homlokzatra került Nem hőszigetelt

Részletesebben

FALFŰTÉS SZERELŐI ÉS VISZONTELADÓI ÁRLISTA

FALFŰTÉS SZERELŐI ÉS VISZONTELADÓI ÁRLISTA Érvényes 2012.06.01-től Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! kiszerelés/ Csövek ( PE-X oxigén diffúzió ellen védett ) fm Ft/fm Ft/fm Ø 10 x 1,3 cső 300 160.- 203.- Ø 14 x 2,0 cső 320 175.- 222.- Ø 18 x

Részletesebben

SUGÁRZÓ MENNYEZETFŰTÉS

SUGÁRZÓ MENNYEZETFŰTÉS Még több energia megtakarítási lehetőség, komfortosabb lakás, lépjünk tovább a panelkorszerűsítésben SUGÁRZÓ MENNYEZETFŰTÉS Az iparosított technológiával készült épületek energiatakarékossági programjának

Részletesebben

Hová mit? Mibõl mennyit?

Hová mit? Mibõl mennyit? Hová mit? 2006-tól új irányelvek a hõszigetelésben! ENERGIATANÚSÍTÁS Mibõl mennyit? 2006/3 Hõszigetelés Energiatanúsítás Páravédelem Hõcsillapítás Akusztika Az Az emberek a Földön közelebb kerültek egymáshoz.

Részletesebben

Szerelési és üzemelési útmutató

Szerelési és üzemelési útmutató condens Mindig az Ön oldalán Szerelési és üzemelési útmutató Thema CONDENS F AS 65 A TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS Néhány szó az útmutatóról... 3. Termékdokumentáció... 3. Az útmutató érvényessége... 3.3

Részletesebben

DXR DXR. Állítható fúvókabetétekkel ellátott, mennyezet alá szerelhető befúvóelem

DXR DXR. Állítható fúvókabetétekkel ellátott, mennyezet alá szerelhető befúvóelem Állítható fúvókabetétekkel ellátott, mennyezet alá szerelhető befúvóelem Leírás A mennyezet alá szerelhető, szabályozódobozzal egybeépített befúvóelem, állítható műanyag fúvókákkal. A festett befúvót olyan

Részletesebben

A probléma A PROBLÉMA

A probléma A PROBLÉMA A probléma A PROBLÉMA Egy gyakorlati példán keresztül bemutatjuk a hagyományos lapradiátor gyenge pontjait, azaz működési problémákat normál üzemmódban. Lakószoba új épületben, vagy korszerűsített régi

Részletesebben

Zehnder Comfosystems Hővisszanyerő szellőzés

Zehnder Comfosystems Hővisszanyerő szellőzés Zehnder Comfosystems Hővisszanyerő szellőzés always around you Fűtés Hűtés Friss levegő Tiszta levegő 1 Zehnder Comfosystems Hővisszanyerő szellőzés Általános bemutatás Nyári időszak A XXI. századi építési

Részletesebben

BTL-WH 250 és BTL-WH 315

BTL-WH 250 és BTL-WH 315 LÉGKEZELŐ EGYSÉGEK BTL-WH 250 és BTL-WH 315 Telepítési utasítás Általános információk Az egység telepítése előtt olvasson el a jelen dokumentációban szereplő minden információt. Az egység telepítését csak

Részletesebben

A.SMART Kft Napkollektorban az Ön partnere

A.SMART Kft Napkollektorban az Ön partnere Prémium napkollektorok Munkaállomások Szolár vezérlések Szolár szigetelt dupla cső Kiegészítők A.SMART Kft Napkollektorban az Ön partnere Cégünk: Cégünk 2009-ben alakult, magyar magánszemély tulajdonosokkal,

Részletesebben

Jó befektetés alternatív energiás berendezéseket vásárolni, mert sokkal nagyobb hozamot lehet elérni, mint bármelyik bankbetéttel.

Jó befektetés alternatív energiás berendezéseket vásárolni, mert sokkal nagyobb hozamot lehet elérni, mint bármelyik bankbetéttel. www.thermo.hu www.geosolar.hu www.levegokazan.hu www.hoszivattyu.org Jó befektetés alternatív energiás berendezéseket vásárolni, mert sokkal nagyobb hozamot lehet elérni, mint bármelyik bankbetéttel. A

Részletesebben

A.SMART Kft Napkollektorban az Ön partnere

A.SMART Kft Napkollektorban az Ön partnere Prémium napkollektorok Munkaállomások Szolár vezérlések Szolár szigetelt dupla cső Kiegészítők A.SMART Kft Napkollektorban az Ön partnere Cégünk: Cégünk 2009-ben alakult, magyar magánszemély tulajdonosokkal,

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSIÖSSZESÍTŐ

KÖLTSÉGVETÉSIÖSSZESÍTŐ 1/ 11 Megrendelő neve: címe: Munkamegnevezése,leírása:Amellékelttáblázatokszerint Műsazki tartaloma szerződés mellékleteként mennyezetfűtés és hűtés, padlófűtés, padlótemperálás nedves fektetési rendszerrel

Részletesebben

ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme

ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG. Energiatudatos Építészet. Rollladen-Kastensysteme ÁTHIDALÓ HELYÉRE ÉPÍTHETŐ REDŐNYTOKOK ÁTTEKINTÉSE PERFEKT ST 200 RG Energiatudatos Építészet Rollladen-Kastensysteme PERFEKT ST 200 RG ALKALMAZÁS Alkalmazás Olyan épületnél célszerű beépíteni, ahol a falazat

Részletesebben

Hűtőmennyezet Alpety

Hűtőmennyezet Alpety Hűtőmennyezet Alpety Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Felépítés...

Részletesebben

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál

[muszakiak.hu] - a mûszaki portál Hõszigetelés Homlokzati falak külsõ hõszigetelése A nyolcvanas években, amikor a növekvõ energiaárak miatt elõször került komolyan szóba hazánkban a homlokzatok hõszigetelése, néhány centiméter vastag

Részletesebben

Szárazépítési. szövegek és normák

Szárazépítési. szövegek és normák Szárazépítési kiírási szövegek és normák ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2013 Szárazépítési kiírási szövegek és normák 2.0 2 ÉVOSZ Szárazépítő Tagozat 2013 Szárazépítési kiírási szövegek és normák 2.0 Előszó

Részletesebben

Hatékony Gabonaszállító Rendszerek

Hatékony Gabonaszállító Rendszerek Hatékony Gabonaszállító Rendszerek Kongskilde mechanikus szállító rendszerek - megbízható, tartós megoldás A Kongskilde különböző gabona anyagmozgatási feladatok megoldására a mechanikus szállítórendszerek

Részletesebben

6 720 614 093-00.2O. Kondenzációs fali gázkazánok. Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A. Tudnivalók füstgázelvezetésről 6 720 803 674 (2012/05) HU

6 720 614 093-00.2O. Kondenzációs fali gázkazánok. Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A. Tudnivalók füstgázelvezetésről 6 720 803 674 (2012/05) HU 6 720 614 093-00.2O Kondenzációs fali gázkazánok ZWSB 30-4 A Tudnivalók füstgázelvezetésről HU 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 Biztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...... 3 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

TERVEZÉSI SEGÉDLET SZERELÉSI UTASÍTÁS. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116 Budapest, Építész u. 8-12. 2013.09.02

TERVEZÉSI SEGÉDLET SZERELÉSI UTASÍTÁS. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116 Budapest, Építész u. 8-12. 2013.09.02 KROBATH MELEGVIZES / GŐZÖS MENNYEZETI SUGÁRZÓK TERVEZÉSI SEGÉDLET és SZERELÉSI UTASÍTÁS Szerviz Tel.: (20) 495-7050, E-mail : szerviz@solaronics.hu 2013.09.02 TARTALOMJEGYZÉK 1. Termékleírás 4. oldal 1.1.

Részletesebben

Termékismertetô. Wavin Tempower. ALACSONY HŐMÉRSÉKLETŰ FELÜLETFŰTÉSi /-HŰTÉSI RENDSZEREK ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉS KOMFORTOS KÖRNYEZET

Termékismertetô. Wavin Tempower. ALACSONY HŐMÉRSÉKLETŰ FELÜLETFŰTÉSi /-HŰTÉSI RENDSZEREK ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉS KOMFORTOS KÖRNYEZET Wavin Tempower ALACSONY HŐMÉRSÉKLETŰ FELÜLETFŰTÉSi /-HŰTÉSI RENDSZEREK ENERGIATAKARÉKOSSÁG ÉS KOMFORTOS KÖRNYEZET Intelligens megoldások Épületgépészeti rendszerek Wavin tempower Alacsony hőmérsékletű

Részletesebben

RXB-C/FTXB-CSPLITSOROZAT. RXB-C/FTXB-C split

RXB-C/FTXB-CSPLITSOROZAT. RXB-C/FTXB-C split RXB-C/FTXB-CSPLITSOROZAT 2015 1 JÓ ÁR-ÉRTÉK ARÁNY Jó ár-érték arány ÚJ FTXB20/25/25C SEER érték A+ Napi időzítő egyszerű kezelése 21 FTXB50/60C Nagyteljesítményű üzemmód Áramellátás a kültéri egységtől

Részletesebben

PB-gáz 30 100 % bután 34,9 950 0,04 4,2 1,56 2,78 4,44 0,045 0,115 0,080 0,205 0,128 0,328 0,045 0,115 15 60 0,8-1,5 0,58

PB-gáz 30 100 % bután 34,9 950 0,04 4,2 1,56 2,78 4,44 0,045 0,115 0,080 0,205 0,128 0,328 0,045 0,115 15 60 0,8-1,5 0,58 A Beszerelési és javítási elõírásban leírtak, a gázszerelõi jogosítvánnyal rendelkezõk és a FÉG KONVEKTOR RT. termékeinek javítására kiképzett szerelõk számára adnak útmutatást. Az itt leírt, és a fali

Részletesebben

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH

Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára. Szerelési útmutató. Szerelési útmutató. Szakemberek számára MAG..2/0-5. Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Szerelési útmutató Szakemberek számára Szerelési útmutató Levegő-/égéstermék rendszer turbomag plus számára MAG../0-5 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-4859 Remscheid Tel. +49 9 8 0 Fax

Részletesebben

Vekolux. Csatlakozó csavarzat ürítési lehetőséggel, beépített szelepes radiátorokhoz ENGINEERING ADVANTAGE

Vekolux. Csatlakozó csavarzat ürítési lehetőséggel, beépített szelepes radiátorokhoz ENGINEERING ADVANTAGE Szelepek beépített szelepes radiátorokhoz Vekolux Csatlakozó csavarzat ürítési lehetőséggel, beépített szelepes radiátorokhoz Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérséklet-szabályozás

Részletesebben

TA-Therm. Cirkulációs szelepek Termosztatikus cirkulációs szelep

TA-Therm. Cirkulációs szelepek Termosztatikus cirkulációs szelep TA-Therm Cirkulációs szelepek Termosztatikus cirkulációs szelep IMI HEIMEIER / Ivóvizes rendszerek / TA-Therm TA-Therm Termosztatikus szelep használati melegvíz cirkulációs rendszerek automatikus beszabályozáshoz,

Részletesebben

Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez

Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez Szakemberek számára Szerelési útmutató Levegő-/füstgázvezeték csatlakozó az ecotec-hez Koncentrikus Ø 60/00 műanyag Koncentrikus Ø 80/5 műanyag HU Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációhoz...

Részletesebben

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV FHQ140CAVEB. MODELLEK (Mennyezetre erősített típus)

SZERELÉSI KÉZIKÖNYV FHQ140CAVEB. MODELLEK (Mennyezetre erősített típus) SZERELÉSI KÉZIKÖNYV SPLIT RENDSZER Klímaberendezések MODELLEK (Mennyezetre erősített típus) FHQ5CAVEB FHQ50CAVEB FHQ60CAVEB FHQ7CAVEB FHQ00CAVEB FHQ5CAVEB FHQ0CAVEB OLVASSA EL FIGYELMESEN AZ ALÁBBI UTASÍTÁSOKAT

Részletesebben

IPARI FELSZERELÉSEK 2011 MŰHELYBÚTOROK JOULEING KFT. www.jouleing.hu

IPARI FELSZERELÉSEK 2011 MŰHELYBÚTOROK JOULEING KFT. www.jouleing.hu Tel: +36 70 336-4032 JOULEING KFT +36 70 900-5581 IPARI FELSZERELÉSEK 2011 MŰHELYBÚTOROK Stabil munkaasztal Beállítható munkamagasság 720-970 mm. 20 mm vastag, szürke asztallap. Maximális terhelés: 150

Részletesebben

Dynacon. Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással

Dynacon. Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással Dynacon Padlófűtési osztók Padlófűtési osztó-gyűjtő automatikus térfogatáram szabályozással IMI HEIMEIER / Padlófűtés / Dynacon Dynacon A Dynacon osztó-gyűjtő segítségével közvetlenül be lehet állítani

Részletesebben

Élenjáró padlófûtési megoldások az otthon kényelméért

Élenjáró padlófûtési megoldások az otthon kényelméért FÛTÉSI ÉS HÛTÉSI MEGOLDÁSOK PADLÓFÛTÉSI RENDSZER AZ OTTHON KÉNYELMÉÉRT Élenjáró padlófûtési megoldások az otthon kényelméért Uponor a professzionális partner Küldetésünk Az Uponor betartja az ígéreteit

Részletesebben

Slovak University of Technology, Faculty of Civil Engineering, Department of Building Services

Slovak University of Technology, Faculty of Civil Engineering, Department of Building Services Slovak University of Technology, Faculty of Civil Engineering, Department of Building Services A lakóházak utólagos szigetelésének hatása a fűtőrendszer tulajdonságaira és a fűtőtestek működésére Kurcsa

Részletesebben

EPIC B521 G111 X721. Ekoplastik PPR rendszer TERVEZÉSI SEGÉDLET VÍZ- ÉS FŰTÉSVEZETÉK RENDSZEREKHEZ. Intelligens megoldások. Épületgépészeti rendszerek

EPIC B521 G111 X721. Ekoplastik PPR rendszer TERVEZÉSI SEGÉDLET VÍZ- ÉS FŰTÉSVEZETÉK RENDSZEREKHEZ. Intelligens megoldások. Épületgépészeti rendszerek EPIC B521 G111 X721 2009 Ekoplastik PPR rendszer TERVEZÉSI SEGÉDLET VÍZ- ÉS FŰTÉSVEZETÉK RENDSZEREKHEZ Intelligens megoldások Épületgépészeti rendszerek TARTALOM I. AZ EKOPLASTIK RENDSZER ALKALMAZÁSA 3

Részletesebben

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika

Építőlemezek beltéri alkalmazása. Tudnivalók és technika Építőlemezek beltéri alkalmazása Tudnivalók és technika HU A wedi termékek és rendszerek magas minőségi standardot képviselnek, amiért Európa-szerte számos tanúsítvánnyal tűntették ki őket. 2 Tartalom

Részletesebben

GEROtherm földszondák. GEROtherm osztó-gyüjtők. GEROtherm KIT talajkollektorok. www.haka.hu

GEROtherm földszondák. GEROtherm osztó-gyüjtők. GEROtherm KIT talajkollektorok. www.haka.hu földszondák GEROtherm osztó-gyüjtők GEROtherm KIT talajkollektorok www.haka.hu SKZ Verleihungs-Urkunde SKZ Certificate SKZ KTT GmbH www.skz.de tartalom jegyzék GEROtherm alapanyag GEROtherm rendszerek

Részletesebben

Tüzelésszabályozó Kondenzátum gyorsürítô Légtelenítô és szellôztetô

Tüzelésszabályozó Kondenzátum gyorsürítô Légtelenítô és szellôztetô Tüzelésszabályozó Kondenzátum gyorsürítô Légtelenítô és szellôztetô Kiadás 996 július Típuslap Típusvizsgált tüzelésszabályozó Típus D Típus S túlhevítés biztosítással Alkalmazás Típus D Szilárd tüzelôanyaggal

Részletesebben

Felületfőtés/hőtés a csökkentett energiafelhasználás érdekében

Felületfőtés/hőtés a csökkentett energiafelhasználás érdekében Wavin felületi főtı/hőtı rendszerek Felületfőtés/hőtés a csökkentett energiafelhasználás érdekében WAVIN HUNGARY KFT. 2 1992 alapítva 2006 október óta Holland tızsdén Telephely: Zsámbék 100 alkalmazott

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI FŐÖSSZESÍTŐ

KÖLTSÉGVETÉSI FŐÖSSZESÍTŐ FODOR 3. Épftfiipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Székhely; 1113 Budapest, Ibrahim u. 9. Levélcím, telephely: 9027 Györ, Vágóhíd U. 2. Adószám- 11469957-2-43 MKB: 10300002-33221146-00003285 5. sz

Részletesebben

Egy rendkívül keskeny (135cm) fürdőszoba felújítási koncepciója

Egy rendkívül keskeny (135cm) fürdőszoba felújítási koncepciója Egy rendkívül keskeny (135cm) fürdőszoba felújítási koncepciója 1. rész: fürdőszobai elrendezések, alapvető formai kialakítások A fürdőszoba belső méretei 135cm 358 cm, melyből 18 23 cm-t a társasház szintjeit

Részletesebben

AKUSZTIKUS HŰTŐMENNYEZETEK ZAJELNYELÉS, HELYISÉGTEMPERÁLÁS ÉS LÁTVÁNY EGYBEN

AKUSZTIKUS HŰTŐMENNYEZETEK ZAJELNYELÉS, HELYISÉGTEMPERÁLÁS ÉS LÁTVÁNY EGYBEN AKUSZTIKUS HŰTŐMENNYEZETEK ZAJELNYELÉS, HELYISÉGTEMPERÁLÁS ÉS LÁTVÁNY EGYBEN ENERGIA- HATÉKONYSÁG www.rehau.hu Construction Automotive Industry KIHÍVÁS ÉS INSPIRÁCIÓ A TÉRAKUSZTIKA, A TERMIKUS KOMFORTÉRZET

Részletesebben

Épületenergetikai számítások

Épületenergetikai számítások Épületenergetikai számítások A számításokat az EPBD előírásaival összhangban lévő 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet [1] előírásai szerint végeztük el. Az alkalmazásra magyarországon kerül sor, illetve amennyiben

Részletesebben

HŐSZIGETELT FALSZERKEZETEK PÁRATECHNIKÁJA. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó

HŐSZIGETELT FALSZERKEZETEK PÁRATECHNIKÁJA. Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó HŐSZIGETELT FALSZERKEZETEK PÁRATECHNIKÁJA Szatmári Zoltán alkalmazástechnikai mérnök-tanácsadó Hogyan kerül nedvesség az épületbe 4 tagú családban naponta minimum 8 liter nedvesség keletkezik 75-80 g/fő/nap/h

Részletesebben

ÓRAVÁZLAT. Az Épületszerkezettan 3. félév 5. szerkesztő gyakorlatához Táblás szerelt homlokzatburkolatok

ÓRAVÁZLAT. Az Épületszerkezettan 3. félév 5. szerkesztő gyakorlatához Táblás szerelt homlokzatburkolatok BME Építészmérnöki Kar Épületszerkezettani Tanszék Épületszerkezettan 3. Előadók: Dr. Becker Gábor, Dr. Hunyadi Zoltán Évf. felelős: Dr. Takács Lajos Gábor 2015/16 tanév II. félév ÓRAVÁZLAT Az Épületszerkezettan

Részletesebben

Hangszigetelés akció födémre, padlózatban. Érdeklődjön a +36/309663268 vagy info@parafa.net

Hangszigetelés akció födémre, padlózatban. Érdeklődjön a +36/309663268 vagy info@parafa.net "Csendlap" ( PhoneStar ) + parafa = tökéletes nyugalom +36/309663268 vagy info@parafa.net - tervezés, tanácsadás ENERGETIKAI TANÚSÍTVÁNY készítése Hangszigetelés akció födémre, padlózatban. Érdeklődjön

Részletesebben

/ Fűtés megújuló energiával. / Tökéletes komfort. / Megfelelő hőmérséklet

/ Fűtés megújuló energiával. / Tökéletes komfort. / Megfelelő hőmérséklet / Fűtés megújuló energiával / Tökéletes komfort / Megfelelő hőmérséklet NIMBUS Fűtő HŐSZivattYÚK FŰTÉS A NIMBUS hőszivattyúval: EGY LÉPÉS A jövő FELÉ A magas szintű környezeti fenntarthatóság biztosítása

Részletesebben

HC30, HF18, HF 24, HF30

HC30, HF18, HF 24, HF30 Domina Domitop C24 E, F24 E, C30 E és F30 E típusú fali kombi gázkazánok, valamint HC24, HC30, HF18, HF 24, HF30 fűtő készülékek Használati - kezelési utasítás, gépkönyv Magyarországi képviselő és forgalmazó:

Részletesebben

MELEGVÍZ ÉS FŰTÉS A ZÖLD TARTOMÁNYBAN

MELEGVÍZ ÉS FŰTÉS A ZÖLD TARTOMÁNYBAN HASZNÁLATI MELEGVÍZ MEGÚJULÓ ENERGIA KLÍMA HELYISÉGFŰTÉS MELEGVÍZ ÉS FŰTÉS A ZÖLD TARTOMÁNYBAN» HŐSZIVATTYÚK» SZELLŐZTETŐ RENDSZEREK» NAPKOLLEKTOROS RENDSZEREK» ADATOK, TÉNYEK, KIEGÉSZÍTŐK Technika a jó

Részletesebben

Oldalfali résbefúvó DSX-XXL-W

Oldalfali résbefúvó DSX-XXL-W Oldalfali résbefúvó DSX-XXL-W Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon 0 74 63-980 - 0 Telefax 0 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás... 3

Részletesebben

Alternatív ENERGIAFORRÁSOK Új Termék +10% hatásfok -25% ár NAPKOLLEKTOR

Alternatív ENERGIAFORRÁSOK Új Termék +10% hatásfok -25% ár NAPKOLLEKTOR Alternatív ENERGIAFORRÁSOK Új Termék +10% hatásfok -25% ár NAPKOLLEKTOR Környezetbarát energia, tiszta és fenntartható minőségű élet Az új jövő víziója? Igen! Az életet adó napsugárral - napkollektoraink

Részletesebben

Használati útmutató. Digitális szobatermosztát THR840DEE. 50062484-003 Rev. A. THR840DEE-HU.indd 1 11-08-08 09:49

Használati útmutató. Digitális szobatermosztát THR840DEE. 50062484-003 Rev. A. THR840DEE-HU.indd 1 11-08-08 09:49 Használati útmutató Digitális szobatermosztát THR840DEE 50062484-003 Rev. A THR840DEE-HU.indd 1 11-08-08 09:49 Használati útmutató FIGYELEM: A készülék csak helyes telepítés és beállítás után működik megfelelően

Részletesebben

FELÜLET FŰTÉS-HŰTÉS ÁRLISTA 2014-15

FELÜLET FŰTÉS-HŰTÉS ÁRLISTA 2014-15 THONAUER Kerskedelmi és Szerviz Kft. 2092 Budakeszi, Tiefenweg u. 14.-16. Tel: (+36 23) 457-003 Fax: (+36 23) 457-004 E-mail: info@th-energia.hu FELÜLET FŰTÉS-HŰTÉS ÁRLISTA 2014-15 Hűtő- Fűtő Panelek FŰTŐ-HŰTŐ

Részletesebben

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától

Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi tartalomszolgáltatójától Hatály: 2016.I.1. 2017.XII.31. A jelek a bekezdések múltbeli és

Részletesebben

Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok

Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok Műszaki katalógus Aquilo padlókonvektorok tartalom padlókonvektorok Típusok áttekintése...3 Aquilo FMK... 4 Aquilo F1T (ventilátorral)...10 Aquilo F1P (fokozott teljesítményű, ventilátorral)...16 Aquilo

Részletesebben

Műszaki tartalom a Budapest III. Kerület, Farkastorki út 48. szám alatt elhelyezkedő ingatlanon felépítésre kerülő 5 lakásos társasházra vonatkozóan

Műszaki tartalom a Budapest III. Kerület, Farkastorki út 48. szám alatt elhelyezkedő ingatlanon felépítésre kerülő 5 lakásos társasházra vonatkozóan Műszaki tartalom a Budapest III. Kerület, Farkastorki út 48. szám alatt elhelyezkedő ingatlanon felépítésre kerülő 5 lakásos társasházra vonatkozóan Földmunkák: A terv szerinti paraméterek alapján történt/történik,

Részletesebben

A hőszivattyú alapvetően a légkondicionálókkal azonos alapelvű, csak ellenkező irányú folyamat szerint működik. Kompresszor.

A hőszivattyú alapvetően a légkondicionálókkal azonos alapelvű, csak ellenkező irányú folyamat szerint működik. Kompresszor. MI A HŐSZIVATTYÚ? A hőszivattyú olyan berendezés, amely energia felhasználásával a hőt a forrástól a felhasználóhoz továbbítja. A hőszivattyú alapvetően a légkondicionálókkal azonos alapelvű, csak ellenkező

Részletesebben

Elektromos fűtőtestek

Elektromos fűtőtestek Elektromos fűtőtestek Az Atlantic fűtőtest jellemzői: - Magas komfortszint - Hangtalan működés - Elegáns, karcsú forma - Könnyen felszerelhető - Kiváló ár / érték arány - Pontos szabályozás - Hosszú élettartam

Részletesebben

FALFŐTÉSI RENDSZER. Kapcsolattartó: Halász Krisztina Tel.: 06-30-254-48-58 www.ziment.hu E-mail: krisztina@ziment.hu. Az Ön forgalmazója:

FALFŐTÉSI RENDSZER. Kapcsolattartó: Halász Krisztina Tel.: 06-30-254-48-58 www.ziment.hu E-mail: krisztina@ziment.hu. Az Ön forgalmazója: FALFŐTÉSI RENDSZER Kapcsolattartó: Halász Krisztina Tel.: 06-30-254-48-58 www.ziment.hu E-mail: krisztina@ziment.hu Az Ön forgalmazója: 2 TARTALOMJEGYZÉK Néhány szó a falfőtési rendszerrıl Általában a

Részletesebben

BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS FAJTA ÉS MENNYISÉG SZERINT MEGHATÁROZOTT DOLOG HATÁRIDŐS ADÁSVÉTELE

BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS FAJTA ÉS MENNYISÉG SZERINT MEGHATÁROZOTT DOLOG HATÁRIDŐS ADÁSVÉTELE BKV Zrt. SZÁLLÍTÁSI KERETSZERZŐDÉS FAJTA ÉS MENNYISÉG SZERINT MEGHATÁROZOTT DOLOG HATÁRIDŐS ADÁSVÉTELE (a továbbiakban: Keretszerződés), amely létrejött egyrészről a Székhely: Cégjegyzékszám: Adószám:

Részletesebben

TNM 3. melléklet (követelmények) fogalmazványa szeptember 14

TNM 3. melléklet (követelmények) fogalmazványa szeptember 14 A..TNM rendelete az épületenergetikai követelményekről, az épületek energiatanúsítványáról és a légkondicionáló rendszerek időszakos felülvizsgálatáról 3.sz Melléklet Követelményértékek 1 1. A határoló-és

Részletesebben

Ásványi hőszigetelőlap. Ytong Multipor

Ásványi hőszigetelőlap. Ytong Multipor Ásványi hőszigetelőlap Tartalom Ásványi hőszigetelő rendszer előnyei... 5 Környezettudatos gondolkodás és fűtési költség-megtakarítás.... 6 Hosszú életű épületek, építési károk megakadályozása.... 7 Tömör,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Döntés a Flexcon minőség mellett 2/3. Csúcstechnika a tágulási tartályok terén 4/5. Több lehetőség a Flexcon-nal 6/7

TARTALOMJEGYZÉK. Döntés a Flexcon minőség mellett 2/3. Csúcstechnika a tágulási tartályok terén 4/5. Több lehetőség a Flexcon-nal 6/7 FLEXCON C 2-80 FLEXCON MEMBRÁNOS TÁGULÁSI TARTÁLYOK TARTALOMJEGYZÉK OLDAL Flamco FLEXCON C/K 110-1000 Döntés a Flexcon minőség mellett 2/3 Csúcstechnika a tágulási tartályok terén 4/5 Több lehetőség a

Részletesebben

Légsugár befúvók. LS_HU_12/nov

Légsugár befúvók. LS_HU_12/nov A légsugár befúvók alapelemei a sugárfúvókák, amelyek különféle befogó elembe, és azon belül is számos elrendezésben helyezhetők el, előállítva így a célnak megfelelő befúvó egységet. Két fúvóka méretet

Részletesebben

HÍGTRÁGYA SZIPPANTÓ TARTÁLYKOCSIK : 2 600 L - 30 000 L

HÍGTRÁGYA SZIPPANTÓ TARTÁLYKOCSIK : 2 600 L - 30 000 L HÍGTRÁGYA SZIPPANTÓ TARTÁLYKOCSIK : 2 600 L - 30 000 L 2 2 tengelyes: 7 150 L - 22 700 L 1 tengelyes: 2 600 L - 11 350 L 3 tengelyes: 18 500 L - 30 000 L 3 EGYEDI TERVEZÉS A TCI sorozat (tartályba integrált

Részletesebben

TSM CERAMIC A JÖVŐ HŐSZIGETELÉSE

TSM CERAMIC A JÖVŐ HŐSZIGETELÉSE TSM CERAMIC A JÖVŐ HŐSZIGETELÉSE A TSM Ceramic hőszigetelő anyag legfontosabb tulajdonságai 20 év gyári garancia 30-35 év várható élettartam λ=0,001 W/mK Hőreflexió>80 % A TSM Ceramic hőszigetelő bevonat

Részletesebben

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK"

ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK ALKALMAZOTT ANYAGOK ÉS SZERKEZETEK Budapest, IX. Lenhossék u. 11. szám alatti társasház ELHELYEZKEDÉS: A Lenhossék utca a több mint 24 éve nagyon sikeres ferencvárosi tömbrehabilitáció területén helyezkedik

Részletesebben

THERMO. Sugárzó fűtő- és hűtőrendszerek Rendszermegoldás minden problémára. 5 réteg az ötszintű biztonságért

THERMO. Sugárzó fűtő- és hűtőrendszerek Rendszermegoldás minden problémára. 5 réteg az ötszintű biztonságért THERMO Sugárzó fűtő- és hűtőrendszerek Rendszermegoldás minden problémára 5 réteg az ötszintű biztonságért ROTH SUGÁRZÓ FŰTŐ- ÉS HŰTŐRENDSZEREK...iNNOVÁCIÓ ÉS TELJESÍTMÉNY A MODERN ÉLETSTÍLUSÉRT A Roth

Részletesebben

Kompakt rács KG / KG-R

Kompakt rács KG / KG-R Kompakt rács KG / KG-R Ferdinand Schad KG Steigstraße 25-27 D-78600 Kolbingen Telefon +49 (0) 74 63-980 - 0 Telefax +49 (0) 74 63-980 - 200 info@schako.de www.schako.de Tartalom Leírás... 3 Kialakítás...

Részletesebben

A gázkészülékek csoportosítása

A gázkészülékek csoportosítása A gázkészülékek csoportosítása A Gáz- és Olajipari Műszaki Biztonsági Szabályzat (GOMBSZ) a gázkészülékeket egységteljesítmény szerint: 58 kw egységteljesítményt meg nem haladó és 58 kw egység- és 116

Részletesebben

Családi házak utólagos hőszigetelése. ROCKWOOL kőzetgyapottal

Családi házak utólagos hőszigetelése. ROCKWOOL kőzetgyapottal Családi házak utólagos hőszigetelése ROCKWOOL kőzetgyapottal 1 Kímélje pénztárcáját és Földünket egyaránt! A hőszigetelés azon kevés befektetések egyike, melyek egy családi ház élet tartama során többszörösen

Részletesebben

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR

MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR MULTI RENDSZERŰ LÉGKONDICIONÁLÓ SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HU SZERELÉSI ÚTMUTATÓ MAGYAR A termékről megállapították, hogy megfelel az Európai Unió kisfeszültségű berendezésekre vonatkozó irányelvének (2006/95/EK)

Részletesebben

Milyen típusú kapu illeszkedik leginkább otthona igényeihez?

Milyen típusú kapu illeszkedik leginkább otthona igényeihez? Milyen típusú kapu illeszkedik leginkább otthona igényeihez? A piacon a két legelterjedtebb garázskapu típus egyértelműen a szekcionált és a billenő kapuk. Azonban ez a két típus nagyon sok mindenben különbözik

Részletesebben

Gázkazán OS/OW 18/23-1 AE 23/31 OS/OW 18/23-1 KE 23/31. 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 1 Tuesday, October 31, 2006 8:51 AM

Gázkazán OS/OW 18/23-1 AE 23/31 OS/OW 18/23-1 KE 23/31. 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 1 Tuesday, October 31, 2006 8:51 AM 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 1 Tuesday, October 31, 2006 8:51 AM Gázkazán OS/OW 18/23-1 AE 23/31 OS/OW 18/23-1 KE 23/31 HU (06.10) JS 6720608XXX-0610 (Users18_23).fm Page 2 Tuesday, October 31,

Részletesebben

AZ ÉPÜLETÁLLOMÁNNYAL, LÉTESÍTMÉNYEKKEL KAPCSOLATOS ESZKÖZTÁR. Prof. Dr. Zöld András Budapest, 2015. október 9.

AZ ÉPÜLETÁLLOMÁNNYAL, LÉTESÍTMÉNYEKKEL KAPCSOLATOS ESZKÖZTÁR. Prof. Dr. Zöld András Budapest, 2015. október 9. AZ ÉPÜLETÁLLOMÁNNYAL, LÉTESÍTMÉNYEKKEL KAPCSOLATOS ESZKÖZTÁR Prof. Dr. Zöld András Budapest, 2015. október 9. Click to edit Master title FELÚJÍTÁS - ALAPFOGALMAK Hőátbocsátási tényező A határolószerkezetek,

Részletesebben

Födémek és padlók részletes áttekintése1

Födémek és padlók részletes áttekintése1 Födémek és padlók részletes áttekintése Födémek és padlók részletes áttekintése1 1. oldal DB1 Favázas födém Járható legfelső emeleti födém 1 35 Fagyapotlemez 2 23 Vakpadló 3 260 Alátétváz/THERMOFLOC rostok

Részletesebben

Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz

Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz Szelepek beépített szelepes radiátorokhoz Vekotec Csatlakozó csavarzat beépített szelepes radiátorokhoz Nyomástartás & Vízminőség Beszabályozás & Szabályozás Hőmérsékletszabályozás ENGINEERING ADVANTAGE

Részletesebben

G-OLD-f-i 80, 150, 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-AL 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-s-sa 150, 200, 300, 400, 500 G-OLD-sdk 300, 400, 500

G-OLD-f-i 80, 150, 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-AL 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-s-sa 150, 200, 300, 400, 500 G-OLD-sdk 300, 400, 500 KEZELÉSI ÉS SZERELÉSI ÚTMUTATÓ G-OLD-f-i 80, 150, 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-AL 200, 300, 400, 500, 650, 1000 G-OLD-s-sa 150, 200, 300, 400, 500 G-OLD-sdk 300, 400, 500 G-OLD Infrapanel 2890 Tata,

Részletesebben

BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1)

BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1) Nemzeti Akkreditáló Testület BÕVÍTETT RÉSZLETEZÕ OKIRAT (1) a NAT-1-1110/2010 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz Az ÉMI Építésügyi Minõségellenõrzõ Innovációs Nonprofit Kft. Központi Laboratórium

Részletesebben

Szigeteletlen, flexibilis légcsatorna

Szigeteletlen, flexibilis légcsatorna 222 02 ALFLEX AA Szigeteletlen, flexibilis légcsatorna Az ALFLEX AA flexibilis légcsatorna acél spirálszál megerősítéssel a csőrétegek között. darab (7 mikron vastagságú) alumínium réteg, kombinálva 2

Részletesebben

Fenntartható és energiahatékony épületek égetett kerámia építőanyagokból

Fenntartható és energiahatékony épületek égetett kerámia építőanyagokból Meglévő épületek homlokzati és energetikai megújítása CREATON szerelt homlokzatburkolatokkal 1 Előadás tartalma: 1. Fenntartható jövő! 2. Épület- és panel rehabilitáció kérdéskörei 3. Panel lakóépület

Részletesebben

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás

HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS. APK-10A, APK-12A Használati utasítás HORDOZHATÓ KLÍMABERENDEZÉS APK-10A, APK-12A Használati utasítás Az eszköz használata előtt olvassa el és őrizze meg ezt a kézikönyvet a későbbi használathoz. 58 MŰSZAKI ADATOK Típusszám APK-10A APK-12A

Részletesebben

ALACSONY ENERGIÁJÚ ÉPÜLETEK ÉS PASSZÍVHÁZAK SZERKEZETEI

ALACSONY ENERGIÁJÚ ÉPÜLETEK ÉS PASSZÍVHÁZAK SZERKEZETEI TÁMOP JEGYZET PÁLYÁZAT Képzés- és tartalomfejlesztés, képzők képzése, különös tekintettel a matematikai, természettudományi, műszaki és informatikai képzésekre és azok fejlesztésére (Projektazonosító:

Részletesebben

Energiahatékonyság...

Energiahatékonyság... ... az iskolákban, az intelligens szabályozástechnikának köszönhetően Edgar Mayer Termék Manager CentraLine c/o Honeywell GmbH 07 I 2008 Európa szerte már az iskoláknak is szembesülniük kell az energiahatékonyság

Részletesebben

CSAPOK FÜZETE. Közössegi, vandalbiztos, viztakarekos, higienikus, nagy igenybevetelre tervezett.

CSAPOK FÜZETE. Közössegi, vandalbiztos, viztakarekos, higienikus, nagy igenybevetelre tervezett. Kft CSAPOK FÜZETE Közössegi, vandalbiztos, viztakarekos, higienikus, nagy igenybevetelre tervezett. 2045 Törökbálint, TT Ipartelep. Tel: (1) 371-3000 (20) 381-3000 Fax: (1) 371-3009 posta@gyurma.hu www.gyurma.hu

Részletesebben

Kulcsrakész műszaki tartalom

Kulcsrakész műszaki tartalom Kulcsrakész műszaki tartalom Helyszín: Kecskemét belterület, 10576/356 helyrajzi szám szerint nyilvántartott, természetben Kecskemét Ezüstdénár utca 1. szám /A, B, C, D jelű lakások/ Beruházó és generál

Részletesebben

Márta Tibor Xella Magyarország Kft. Újdonságok a Xella Magyarország Kft termékpalettáján

Márta Tibor Xella Magyarország Kft. Újdonságok a Xella Magyarország Kft termékpalettáján Márta Tibor Xella Magyarország Kft. Újdonságok a Xella Magyarország Kft termékpalettáján Újdonságok a Xella Magyarország Kft termékpalettáján - Ytong A+ P2-0,4 - Silka HM-150 NF+GT - Ytong Multipor www.xella.hu

Részletesebben

Fűtési rendszerek elemei

Fűtési rendszerek elemei Fűtési rendszerek elemei Előadás vázlata A melegvizes fűtési rendszerek legfontosabb elemi, szerkezeti felépítésük, jellemzőik. 1.Hőcserélők 2. Hőleadók radiátorok fűtőelemek 3. Tágulási tartály 4. Légtelenítő

Részletesebben

Magyar Mérnöki Kamara ÉSZREVÉTEL

Magyar Mérnöki Kamara ÉSZREVÉTEL Soltész Ilona mb. országos főépítész és Magyar Mérnöki Kamara ÉSZREVÉTEL Tárgy: A Belügyminisztérium megbízásából a Magyar Mérnöki Kamara szervezésében 2011. március 4-én lezajlott prezentáció ÉPÜLETENERGETIKAI

Részletesebben