Újszilvási. Falunap augusztus 17.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Újszilvási. Falunap. 2013. augusztus 17."

Átírás

1 VII. évfolyam, 15. szám augusztus 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Újszilvási Falunap augusztus 17.

2 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: ,

3 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu R Á M Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett Tel.: (70) idén augusztus 17-én, szombaton kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező Újszilvási falunap. A színes programkínálat reggel főzőversennyel indul a helyszínen, de otthon készített finomságokkal is lehet nevezni a Szilvás sütemények versenyére. Délelőtt kerül sor a Ceglédi Öregfiúk és az Újszilvási KSE labdarúgó gálamérkőzésére is. A színpadon előbb tánc- és tornabemutatók, majd zenei produkciók váltják egymást helyi és vendégelőadók szereplésével, a sztárvendég pedig Tóth Gabi lesz. A hangulatos ünnepen vásári forgatag, falunéző lovaskocsikázás, délután pedig tűzoltóautó bemutató is várható. A Sportpályára (Sport u. 9.) megszervezett ingyenes rendezvényre minden kedves érdeklődőt, látogatót szeretettel várnak a rendezők. Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: augusztus 19. hétfő 16 óra Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Lapunk megjelenését támogatja: Program Fõzõverseny (Nevezés telefonon: 53/ /17 melléken (Magó Eszter) vagy személyesen a helyszínen az információs pontnál) Labdarúgó Gálamérkõzés Újszilvás KSE Ceglédi Öregfiúk Fõzõverseny, süte - mé nyek zsûrizése (Otthon elkészített szilvát tartalmazó süteményeket várunk) Fõzõverseny, süteményverseny eredményhirdetése Jazzbalett bemutató Raning Davils - Õrjöngõ Ördögök tánccsoport Kerekerdõ Óvoda Akrobatikus Tornabemutató Just Dance tánccsoport Rozmaring Nyugdíjas Klub Non Stop Dance Group Tápiószõlõs-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda Újszilvási Tagintézménye Örkény Dóra Kiss Zoltán zenekara Dred & Doris együttes Jamland Cool Style Sztárvendég: Tóth Gabi DJ Chucky Retro Disco Tûzijáték DJ Chucky Retro disco Info: 53/ /17 illetve A mûsorváltozás jogát fenntartjuk!

4 Hírek Betörések a ceglédi piacon LOPÁS BŰNTETT ELKÖVETÉSÉNEK megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két helybeli fiatal ellen. A rendőrségre július 31-én 3 óra 50 perc körüli időben érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy ismeretlen személyek a Kossuth téren található piaccsarnokhoz tartozó árusító pavilonokat törik fel, melyekből zsákokban hordják ki az árut. A helyszínre érkező gépkocsizó és kerékpáros ceglédi járőrök a piac területét körbezárták, és még a helyszínen elfogták K. R. és B.M. ceglédi lakosokat. A 15 és 16 éves fiú megpróbált a rendőrök elől elfutni, miközben eldobálták a betörések során eltulajdonított árukat. A helyszínelés során kiderült, hogy a gyanúsítottak tizenöt pavilont törtek fel, öt pavilonból húsárut, tejtermékeket és készpénzt loptak el, tíz esetben rongálási kár keletkezett. A fiatalokat a rendőrök előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. Ellenük már több eljárás van folyamatban hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt. Az elkövetőket a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásuk elrendelését. Az ügyben a további eljárást szakértők bevonásával a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. forrás:police.hu Születésnapi kiállítás A JÚLIUS 26-ÁN 90. SZÜLETÉSNAPJÁT ünneplő Tóth István fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás augusztus 4-én a Kossuth Múzeumban. A fotóművészt eddigi életművét jellemző képei kiállításával, Dr. Koltói Ádám és Földi László polgármester megnyitó beszédével és tortával köszöntötték. A világ 52 országában rendezett 120 önálló kiállítás, 2200 kiállításon elnyert 300-nál több díj, hat évtizede végzett művészi munka többek között ezek a számok adják a ceglédi képíró pályafutásának mérlegét. Fotó: Kisfaludi István Fúvószenekar Erdélyben JÚLIUS IG A CEGLÉDI FÚVÓSZENEKAR részt vett a Sepsiszentgyörgy-Réty által rendezett XXII. Nemzetközi Fúvóstalálkozón. A Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Rétyen megrendezett többnapos fesztiválon anyaországi és erdélyi zenekarok szórakoztatták a lelkes közönséget. A ceglédi együttes tagjai utcabálon, kiránduláson, múzeumlátogatáson ismerkedtek meg Erdély e környékének nevezetességeivel.

5 Családi napközi a kórházban 14 GYERMEK NAPKÖZBENI FELÜGYELETÉT biztosító napközi segíti február 1-től a ceglédi Toldy kórház gyermekgondozási díjban és gyermekgondozási segélyben részesülő dolgozóinak újra munkába állását tudatta a GYEMSZI közleménye. A családi napközit az intézményen belül, egy most felújításra kerülő épületrészben alakítják ki, uniós támogatásból. A tervek szerint barátságos, biztonságos, nyugalmat sugárzó vidám környezetben négy gondozó vigyáz majd a gyermekekre. Forrás: GYEMSZI Tirtikálé, rozs kis- és nagytételben eladó Törtelen. Érdeklődni: 20/ Fotó: Kisfaludi István A Fotóklub kiállítása a galériában A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA ALKALMÁBÓL nyílt kiállítás augusztus 1-jén a Ceglédi Galériában. A tárlatot, melyen a Ceglédi Fotóklub tagjainak fotói tekinthetők meg Tamasi Tamás újságíró nyitotta meg. Apáti T. Áron, Apáti T. Sándor, Barna Karolin, Garamszegi Krisztina, Gál E. Jutka, Irházi (Birdie) Róbert, Dr. Jójárt György, Józsa András, Madar Balázs, Ócsai Mihály, Papp Elek, Sallai László, Szabó Sándor, Tóth István és három új tag Becze Gábor, Pákozdi Zoltán (fotóival a Ceglédi Panorámában találkozhatnak az olvasók) és Töreki Zsolt képeiben augusztus 29-ig, a Magyar Fotográfia Napjáig gyönyörködhetnek a látogatók. A Ceglédi Fotóklubot Tóth István fotóművész alapította még 1954-ben, amely azóta is folyamatosan megújulva működik. Tagjai közül többen a hazai és nemzetközi viszonylatban is a fotóművészet élvonalába tartoznak. A közelmúltban a tagok mint arról lapunkban beszámoltunk új elnököt választottak Sallai Jutka személyében, a művészeti vezető pedig Apáti-Tóth Sándor lett. - Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a kiállításról, a sikeres megnyitóról számolt be lapunknak a szervezőként először debütáló új elnök, majd hozzátette: - Újdonságként a három új tag bemutatkozását emelném ki, akik friss, fiatalos, modern megközelítéssel képviselnek egy új látásmódot.

6 Hírek Új alelnökök a Jobbikban A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM Ceglédi Alapszervezete július 26-án taggyűlést tartott, melynek során a tagság, két új alelnöknek szavazott bizalmat. áll a Jobbik Ceglédi Alapszervezete sajtóközleményében. - Korondi Miklós elnök és Csuri Károly eddigi alelnök mellett ezentúl Lovas Emőke és Lovas Ottó alelnökök személye erősíti az e l n ö k s é g munkáját. Az új elnökség feladata a közlemény szerint új tagok toborzása, Ifjúsági Tagozat megalakítása, valamint az európai parlamenti, az országgyűlési és az önkormányzati választásokon való sikeres szereplés. Cegléden a korona AUGUSZTUS 9-ÉN 17 ÓRAKOR CEGLÉDRE, a Református templomkertbe érkezik a magyar Szent Korona másolata. A Cigle Hagyományéltető Egyesület rendezvényén az érdeklődők sokat megtudhatnak a korona történetéről, szellemiségéről. A Korona Körút végállomása a Magyarok Országos Gyűlése Apajpusztai rendezvénye lesz augusztus között. kaptunk tájékoztatást Magyar Károlytól. Mentőhelikopter szállította kórházba JÚLIUS 31-ÉN DÉLUTÁN EGY ÉGÉSI sérüléshez riasztották a ceglédi mentőállomás munkatársait. Egy albertirsai férfi az udvarán sérült meg, amikor a kertjében gyújtott tűz belekapott a ruhájába. A középkorú férfit súlyos égési sérüléssel szállították a ceglédi kórházba, ahonnan mentőhelikopterrel vitték tovább Budapestre. Digitális a CTV Fotó: Szegedi Szilvia A CEGLÉDI VÁROSI TELEVÍZIÓ augusztus 6- án reggel áttért a korszerű digitális sugárzásra. Az úgynevezett Set Top Box-al rendelkező nézők a dekóder újraprogramozásával láthatják az adást az UHF 48-as csatornán. A kábelszolgáltatóval szerződött nézőknek nincs teendőjük az átállás miatt. Káosz a repülőnapon HATALMAS DUGÓK, REKKENŐ HŐSÉG, kocsisorok, koccanásos balesetek jellemezték a Kecskemétre vezető utakat az augusztus 3-4-én tartott repülőnapon. A rekordszámú látogatót vonzó rendezvényre Cegléden keresztül igyekvők vagy onnan hazatartók is csak araszolva jutottak át a városon. Már szombat reggel nyolctól egybefüggő kocsisor állt viszont Nagykőrös körforgalmától egészen Kecskemétig, a rendezvény helyszínéig, a 441-es úton.

7 BURKOLJON EGYÜTT A BUDAHÁZZAL! - Laminált parketta 7 mm-es Antik Tölgy Ft/m 2 - Falicsempe 20x /m 2 helyett Ft/m 2 - Fahatású mázas gres lapok 15x Ft/m 2 CEGLÉDEN CSAK A BUDA-HÁZÉPÍTÕ KFT. TELEPHELYÉN: HAZAI GYÁRTÓTÓL ÖNTÖTT MÛMÁRVÁNY SZANITEREK! - Fürdõkádak - Mosogatók - Mosdók - Komplett zuhanykabinok kedvezõ áron BUDA-HÁZÉPÍTÕ KFT. TÜZÉP 2700 Cegléd, Szolnoki út 61. Tel.: 06 53/ , 06 30/ Áraink az áfát tartalmazzák, a készlet erejéig érvényesek. Kiborult a festék Óriási festékfolt éktelenkedik a Kossuth Ferenc utcán a Múzeum utcai kereszteződéshez közel egy szakaszon. A paca egy festékszállító kisteherautóról került július 26-án délelőtt az utcára. Fotó: Enyedi Péter Elvesztheti önállóságát a Gyümölcskutató Kilenc agrár-kutatóintézetet vonnak össze szeptember 1-jétől, köztük a Ceglédi Gyümölcstermesztési Kutató Fejlesztő Intézetet is a tulajdonos a Vidékfejlesztési Minisztérium lesz adta hírül a Dél-Magyarország Napilap cikke. Első lépcsőben azokat a kutatóintézeteket gyúrják össze, amelyek eddig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. alá tartoztak. Az összes többi agárkutató az egyetemekhez tartozik, információk szerint őket a második lépcsőben olvasztanák be. Az integrált kutatóhálózat kialakítása ez év elejétől a kormány határozatokban foglaltak szerint folyamatban van. A működésünket érintő szervezeti változások szeptember 1. és december 31. között kerülnek kialakításra. adott tájékoztatást lapunknak Dr. Erdős Zoltán, a Ceglédi Gyümölcstermesztési Kutató-Fejlesztő Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

8 Itt a tanévkezdés! FELSZEGI PAPÍRBOLT Cegléd, Pesti út 60. (Bajcsy Zs. tér mellett) Szeretettel várjuk kedves vásárlóinkat! Tolltartó, írószer, füzet vagy táska, a Felszegi Papírboltban mindezt megtalálja. Ceglédiek a címlapon A KÖRÖMZÁPOR MŰ- KÖRMÖS MAGAZIN júliusi címlapját ceglédi körmös Kovács Erika munkája díszíti. Modellnek Takács Annát szintén ceglédi modellt kérte fel. - Annát régóta ismerem szép kezű és arcú lány, egyből arra gondoltam, hogy ő lesz a modellem. adott tájékoztatást lapunknak a ceglédi köröm-művész. - A másik szakmám fodrász, így elkészítettem a haját és felkértük Anna testvérét Takács Krisztit, aki kozmetikus, hogy készítsen a körömhöz illő sminket. Fotósra is szükségünk volt, így egyértelmű volt, hogy Koroknai Laci fogja elkészíteni nekünk, akivel évek óta sikeresen dolgozunk együtt különféle körmös újságok step by step munkálataiban és versenyek fotózásainál. A magazin szerkesztőjének nagyon tetszett a közös munkánk.

9 Koncert a kastélyban DÁNSZENTMIKLÓSON NYARANTA TÖBB zenés estét tartanak, mindegyiket másik egykori kastélyban, kúriában. Pilisen évek óta augusztus első vasárnapján tartják meg az évad egyetlen nyáresti hangversenyét a Beleznay- Nyáry kastély udvarán. Augusztus 4. forró vasárnap volt és este sok-sok helyi és környékbeli látogató töltötte meg a patinás épület parkját, élvezte az enyhe nyárestét és a szétáradó muzsikát. Évek óta az első fellépő a Pilisi Zenész Egyesület, majd neves előadók zárják az eseményt. Tavaly Dolhai Attila és előadótársai vendégszerepeltek itt. A Pilisi Zenész Egyesület vezetője a ceglédi zeneiskola Közlemény Matrica a borítékban! AZ ÖKOVÍZ KFT. A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS területén matricás edényzet azonosítást vezet be Cegléd családi házas ügyfelei körében augusztus 12-től Társaságunk megkezdi az azonosító matricák kiküldését, azon ügyfelek részére, akiknek köztisztasági szerződésük rendezett és nincs tartozásuk a szolgáltató felé. A matrica hulladékgyűjtő edényre való felragasztásával igazolható, hogy az adott ingatlan jogosult január 31-ig a hulladékszállítás igénybevételére. Ürítéskor a szállító járművek személyzete egykori tanára Solymosi Sebestyén, aki ez alkalommal a karnagyi és klarinétos szerep mellett a konferálást is vállalta. A klasszikus zenei irodalom slágerei az ő átiratában hangzottak el, de figyelemreméltó volt a felhangzó latinos szerzeménye is. A zenetanárokból és a zeneiskola növendékeiből néhány éve szerveződött zenekar egyre erősödik, már vidéki szereplések sorát mondhatják maguk mögött. A műsor második részében Micheller Myrtill és a Swinguistique együttes fellépése a swing, a sanzon, a latin zene, a jazz sokféleségét varázsolta a csillagos ég alá. Myrtill a tíz éves Jazz gimnáziumban sorozat legutóbbi produkciójában Pintér Tibor gitárossal a Voice & Gitar formációjukkal léptek fel, hasonló sikerrel, mint Londonban vagy a zenei élet más elit színpadain. Dr. Lénárd Béla a gimnáziumi jazz esték szervezője legutóbb elmondta, hogy tíz éve, a legelső vendégelőadó is Myrtill volt, és az is kiderült a gitáros Pintér Tiborról, hogy pilisi születésű. Ott fültanúi voltunk Myrtill és Tibor meghívásának a pilisi kastélykoncertre. Ezúttal a brilliáns technikájú Tibor jazzcombója a Swinquistgue adta a zenei kiséretet a bájos énekesnő produkciójához. A kellemes egész estés program a többszöri visszatapsolás ráadásszámai után zárult. K.T. minden esetben köteles ellenőrizni a matrica meglétét, ezért kérjük, hogy gyűjtőedényére augusztus 18-ig ragassza fel azonosító matricáját augusztus 19-től munkatársaink kizárólag a szabványos, érvényes matricával ellátott gyűjtőedények ürítését végzik el!

10 Olvasói levél Szeretném megmutatni a gyermekeimnek... KEDVES PANORÁMA! NAGYON ÖRÜLNÉK, ha valaki tudna választ adni a kérdésemre ban lettem általános iskolás, és az akkoriban Mészáros Lőrincz Katolikus Általános Iskola kis iskolájában kezdtem. 2 évig tanultunk ott, utána másik 2 év népi tánc oktatás. Egyik szeptemberben azon kaptam magam, hogy az iskola azon része, nem nyitja ki kapuját. Ez pár éve történt... Azóta az épület elhanyagoltan és üresen áll. Az ablakon, ha benézünk, a bomló falakkal találjuk szembe magunkat, kívülről ugyan ilyenek a falak. Ha a fa kapu kisebb-nagyobb részein benézünk, a gyomnövények csak úgy nőnek az ég felé. Egyre többet gondolkodom rajta, vajon mi lesz ezzel az épülettel? Akkor a mi apukáink csinálták oda a kerítést. A mi szüleink újították fel, nekünk. Nem tudom, kivel kellene beszélnem róla, hogy mi vár erre az épületre? Mi fog történni? Hagyják, hogy csak úgy összedőljön? Nekem fontos az az épület...hiszen ott kezdtem el mindent. Az igazgatót azóta 2x cseréltek, a mostani nem biztos, hogy tudná rá a választ... A Polgármesterrel már lett volna alkalmam beszélni, de félek, hogy a korom miatt nemleges választ kapnék. Jó lenne, ha valakit tudnának mondani, aki megválaszolja ezeket a kérdéseket... Abból az épületből még bármit ki lehetne hozni, de először fel kéne újítani... ismét. Most szeptemberben kezdem az utolsó évem ebben az iskolában, és utána követni szeretném az álmaim. Egyszer szeretném megmutatni a gyermekeimnek, az unokáimnak hogy én valaha 2006-ban itt kezdtem el mindent. Itt találtam rá az akkori barátaimra. De ha porrá hull, akkor mit tudok nekik mutatni? Összetört téglákat? Mert ha mondjuk felújítják, és valami mást hoznak ki belőle, nem iskolát. Az épületet magát, még akkor is megtudom mutatni. Előre is köszönöm válaszukat: N HAJNI KEDVES N HAJNI! MEGPRÓBÁLOK választ adni kérdéseidre igaz, hogy igazgatót azóta 2x cseréltek. Remélem a tegeződés sem zavar, hiszen még idejársz, igazgatóként idősebb vagyok, úgy gondolom, ez nem okoz problémát! Az épület Cegléd Város Önkormányzatának tulajdonában van. Az iskola 1993-as átvételekor, a nagy tanulólétszámra való tekintettel, 99 évre megkapta a Selyem utcai épületet használatra. A fenntartó döntése értelmében, úgymint évfolyamonként 3 osztály legyen, már 2010/2011- es tanévben látszott, hogy a következő tanévtől az egész alsó tagozat elfér a Pesti út 2-4. szám alatt. Az előkészítő munkánk után a tanítás szeptember elsejétől a Selyem utcában megszűnt és decemberben az Önkormányzat felé megtörtént az átadás-átvétel. Rendkívül örülök, hogy édesapádék kerítést készítettek oda, ugyanakkor az önkormányzat a mosdókat újította fel, mint tulajdonos. A kerítésépítésért iskolánk cserébe azt a faanyagot kapta, amiből az udvaron található 6 barna pad van. Apukátok munkája tehát jelképesen most is jelen van az iskolában, gondolj erre, mikor nyolcadikosként majd ráülsz a padra! Őszintén szólva leveled kicsit meglepett, hiszen a Diákönkormányzat útján bármikor megfogalmazhatjátok kérdéseiteket. A DÖK vezetők bizalommal fordulhatnak Anikó nénihez, vagy éppen felém is a havi gyűlések alkalmával. Azonban mégis örültem levelednek! Kiderült számomra, hogy a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda milyen komoly, megfontolt, a jövőre figyelő nemzedéket nevel, akik aggódnak azért, hogy majdan gyermekeiknek és unokáiknak is meg tudják mutatni régi iskolájukat. RAJTA LÁSZLÓ igazgató

11 SPINDELBAU Kft. Gázkészülék szerviz Most 4000 forintot elengedünk a karbantartási díjból, hogy üzembiztosabb gázkészülékkel induljon újból a télnek! KARBANTARTÁSI DÍJAK KUPON NÉLKÜL Kéményes gázkazán Ft Zárt égésterû fûtõ gázkazán Ft Zárt égésterû kombi, tárolós Ft Kondenzációs fûtõ kazán Ft Kondenzációs kombi gázkazán Ft Kondenzációs beépített tárolós Ft A fenti árak a kiszállási díjat és esetleges anyagszükségletet nem tartalmazzák forint ajándékkupon augusztus 30-ig érvényes! Cegléd, Szolnoki út 44. Hibafelvétel: 7-16 óráig Tel.: 53/ Jól megjártuk HELYI PANASSZAL ÉLEK, DINNYE SZEZON ügyben. Régen meglékelték a kiválasztott dinnyét, ma már uniós szabvány végett nem. Nos, augusztus 2-án kerékpárommal, kis kerékpár utánfutómmal, az Öregszőlőbe indultunk. Betértünk az út menti nagy zöldségáruházba. Vásároltunk egy csíkos, és egy sötét dinnyét. Már jó délután volt. Vittük, mert vendégeket vártunk születésnapra, szombatra jöttek. Pörkölt, szilvás gombóc. Fő menü a dinnye? Nos, a csíkosat tálcára tettük, felvágtuk. Mindenki megrökönyödésére rossz volt a dinnye. Fotóval megörökítettük. Nem mindig 60 éves az ember. Pláne, hogy rokonok, ismerősök jöttek. Elrontották a rossz dinnye vásárlás által az ünnepet. Kíváncsi lennék mennyien jártak abból a szállítmányból így. Kimentünk a (...) bolthoz és kaptunk megyesi dinnyét. Nem reklámnak szánom, de meggondolom mikor megyek a másik helyre vásárolni. HALASI ATTILA Merre van Szolnok? TISZTELT SZERKESZTŐSÉG! MÁR KB. egy éve írtam egy ügyben az Önkormányzat illetékesének. Akkor megnyugtattak, hogy minden szabályos. Lehet, de a helyzet nem változott: egy közlekedési tábláról van szó. A 4-es út körforgalmában van egy tábla, ami Szolnok felé mutat(na) Az utolsó információ, aki Budapest felől jön (a ceglédi kimenetnél), hogy Szolnok jobbra, a ceglédi lehajtónál. Naponta kérdezik a Jászberényi úton, akik nem közlekedtek még erre, vagy csak ritkán, merre is van Szolnok. Naponta látni viszszaforduló kamionokat, és autókat. Lehet, hogy a tábla a szabályok szerint van kihelyezve, de félreérthető. Sok autó szennyezi és terheli így feleslegesen a Jászberényi és a Széchenyi utat. Végighaladnak az említett utakon, majd ismét kihajtanak a 4-es útra. Más városok mellé elkerülő utak épülnek, Cegléden meg egy téves tábla miatt beterelik a forgalmat. Vagy a táblát kellene messzebb tenni a ceglédi lehajtótól, vagy a nyilat elfordítva festeni 45 fokkal. K. ARANKA

12 12. oldal edves Panoráma! Szerintem több lakót is bosszant az alábbi, főként nyár délutáni és legnagyobb szomorúságunkra éjszakai jelenség. Amely a következő: a Kossuth Ferenc utcában sokszor elszabadul a pokol. Autósok és motorosok gyorsulási szakasznak nézik a Polgármesteri hivataltól a lámpáig tartó szakaszt. (Én itt lakom a Kossuth F utcában, utcára néző ablakok, első emeleti lakás.) Szinte minden nyári este a km/h-val közlekedő autós és motoros anyukája szerintem nagyokat csuklik. Ezt a rendőrség miért nem díjazza? Lépjen le egy gyerek az útról, vagy csak kanyarodjon ki valaki elé... Tiszta szerencse, hogy nagyobb baleset még idáig nem történt. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Gyarmati udvar előtt minden hétvégén Tunning and Stereo kiállítás van. Ordít a zene a kocsiból, a fiatalok isznak, ordibálnak. Én is voltam fiatal, és talán még most is az vagyok, de ez a belváros, ahol emberek laknak. Szerintem mindenki tudja mi az a Olvasói levél k Éjszaka elszabadul a pokol viselkedési forma, amit ilyen helyen illene betartani. Köszönöm a figyelmet. LAPUNK AZ OLVASÓI LEVELET TOVÁBBÍTOTTA a helyi rendőrkapitányságnak, ahol az illetékesek a következő választ küldték meg: Tisztelt Szerkesztőség! A levélíró által észlelt jelenségre válaszolva szeretnénk tájékoztatni a Tisztelt Olvasókat, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság dolgozói kiemelten a közterületen szolgálatot teljesítő járőrök valamennyi, általuk észlelt szabályszegés, szabálysértés esetén intézkedést kezdeményeznek és a hatályos jogszabályoknak megfelelően az abban előírt szankcióval sújtják az intézkedés alá vont személyeket. Természetesen ez ugyanúgy igaz a Kossuth Ferenc utcán szabálytalankodó járművezetőkre, mint a város egyéb területére. A napi rendszeres ellenőrzések mellett prevenciós felhívásokkal, oktatásokkal, baleset-megelőzési rendezvényekkel igyekszünk a helyes közlekedésre rászoktatni valamennyi járművezetőt. - Ceglédi Rendőrkapitányság Fórum V. CSABA - Ki ez a barom, aki ilyet ír? Te szerencsétlen, azt fogd már fel nincs hova menni! Csinálni kell egy olyan helyet, ahol mindenki kiélheti magát! Egyébként meg ha zavar, költözz tanyára!! TNÉ MÓNIKA - Anyukád mit szól? Techno-z nála otthon, és húzasd a verdát az ő háza előtt!! Vagy költözz el! G. BÉLÁNÉ - Nem elköltözni kell, hanem normálisan viselkedni! Ki lehet menni a prérire és ott lehet ordíttatni a zenét! Én is nagyon utálom, mert aki dolgozik, éjszaka pihenni szeretne! Egyébként mindennek meg van a maga előnye is! Ha javasolhatnám, még hangosabban kellene hallgatni a zenét,

13 hisz a hallókészülék forgalmazóknak is meg kell élni valamiből! K. GYÖRGYNÉ - A Ceglédi Rendőrkapitányság válasza egy nagy mellébeszélés! Hogy miért? Az ilyen lakossági bejelentésekre olyan választ szeretnénk kapni, hogy: Hány konkrét intézkedés történt a szabályszegőkkel szemben, mennyi birságot szabtak ki, s milyen egyéb intézkedést tettek, hány feljelentést tettek a gyorshajtókkal szemben, vagy éppen hogyan marasztalták el a hatályos jogszabályok értelmében azokat, akik az éjszakában zavarják a köznyugalmat. Kérnénk a jövőben, hogy a rendőrkapitányság illetékesei a fenti válasznál bővebben, és a bekövetkezett változásokkal is illusztrálja az intézkedéseit! TÉR MŰVÉSZ - Ha ez így van, ahogy a rendőrség írja, akkor ezek szerint rosszul végzik a munkájukat, hogy a jelenség még mindig tart? Nem kellene, akkor valamit változtatniuk a munkamódszerükön? Mert minket nem az érdekel, hogy ő szerintük ők jól dolgoznak hanem, ha megszűnik a jelenség, akkor mi úgy fogjuk látni, hogy jól dolgoznak. És akkor nem kell erről minket meggyőzni. CS. ANITA - Én nem értem, ha valaki enynyire nem bírja a város zaját, az miért nem költözik ki onnan... Minden városközpont erre hivatott, ez nem csak Cegléden van így, ezért hívják központnak... M. MÁRK - Nem hogy örülnének neki, hogy a fiatalok nem bedrogozva vagy éppen alkoholos állapotban ordibál az ablakuk alatt! Én a maguk helyébe hagynám őket békén, mert maguk is voltak fiatalok! Önök is kiélték a fiatalkorukat. Mi is hadd tehessük ezt! És ha éppen autókázni van kedve az embernek, akkor mi van???... És mi van akkor ha a Kossuth F. utcában szeretik neki tolni, akkor mi van? Mindenki élje a saját életét és ne máséval foglalkozzon... K. BENCE - Szégyen és röhej az egész: szenvedély, meg úgy érzem jól magam, ha hangos a zene, meg a sebesség... Azért legyünk egy kicsit őszinték gyerekek, ez valójában: feltűnési viszketegség, magamutogatás, pávázás, vagánykodás, na meg menősködés. Az egy érdekes szenvedély, hogy két Ceglédi Cipõgyár Mintaboltja Cegléd, Fûtõház u.11. alatt várja megújult kínálattal vásárlóit! Gyermek, nõi, férfi kiváló minõségû bõrbõl készült cipõk GYÁRI ÁRON! Munkacipõ Sportcipõ Utcai cipõ Kalló-Plast Kft., Cegléd, Fûtõház u. 11., Tel.: 53/ Nyitva: K-P: 9-17-ig, Szo: 8-12-ig utcán körözök körbe-körbe egész hétvégén, hát ez annyira vonzó, hogy szerintem én is rákapok... vagy a Gyarmatinál feszítek az én saját autóm mellett (mer abból a kis pízből erre is fussa ám), az ugyan ez, csak lassabban, mert mozgó autóba nem ugrálnak be a lányok, néha meg kell állni. Az hogy, akik ebben a körben mozognak összegyűlnek és beszélgetnek azzal semmi baj, de ha beszélgetni akartok, akkor miért kell úgy szólni a zenének (a kedvetekért legyen zene, mert ízlés dolga). (...) De ezeket a tevékenységeket, hogy összegyűlünk és beszélgetünk, lehetne úgy is folytatni, akár ugyanott, hogy ne zavarja a környező lakókat (csak lejjebb kell csavarni a hangerőt, ennyi a titka). A mozgó diszkókra senki sem kíváncsi, ők a városon kívül folytassák ezt a tevékenységet (bocs, elfelejtettem, hogy a figyelemfelkeltés a lényege...). Akik meg önjelölt versenyzők, azok meg menjenek pályára, fizessék meg, de mások életével ne játszanak, közúton, belvárosban, külvárosban, hétköznapi közlekedésre szánt és használt úton (...) >>>

14 H. TAMÁS - Nem az autósokat, meg a motorosokat kellene elitélni, hanem a régi városvezetést. Mivel nem tudom miért nem lehet megengedni, hogy ha már van egy lakatlan ipari park, akkor annak az aszfaltját használhassák az autók, és a sebesség szerelmesei félig legális versenyekhez. Ha lenne egy ilyen hely abban az esetben nem kényszerülnének a városban való gyorsulgatásra. Így a város és a közlekedés is fellélegezhetne, és mind a két fél jól járna. Szerintem ezen kéne elggondolkozni. mert nem mindig a versenyzők a hibásak! R. ROLAND - Tudod Tomi én is a belvárosban lakom, és valahol egyet kell hogy értsek veled is, de még jobban egyet kell, hogy értsek a cikkel. Meg is indoklom, hogy miért: van nekem rally autó versenyző barátom (pontosabban versenyző és pályabíró), és mindig azt szokta mondani, hogy azok a pilóták akik olyan helyen versenyeznek, ahol gyerekek sérülhetnek, akár fizikailag, akár mentálisan (a hajnal 1-kor zokogva felébredő és vissza aludni nem tudó csecsemőkről beszél) azok nem pilóták, hanem pancserek. Igazad van Tomi, a városvezetés kialakíthatna versenypályát az ipari parkban... de azért ugye valljuk be hogy van Magyarországon elég hely ahova az amatőr pilóták el tudnának menni versenyezni és nem zavarnának senkit. Van élet a Kossuth F. utcán sőt még az ipari parkon is túl... szerintem... Engem egyenlőre nem érint a dolog, ha alszok akkor alszok, de hallom a panelba a felsíró kis kölköket... és bizony Tomi ha ott lennél, garantálom neked is és a városban versenyzők nagy részének is bele szakadna a szíve... ebbe is bele kéne gondolni! G. SAMESZ - Persze hogy vannak ennek is határai mint mindennek, személy szerint azt gondolom, hogy kéne egy erre alkalmas helyet kialakitani. Sajnos minden tuningosnak lassan bujdosnia kell, mert szinte bűnözőnek néznek minket! HNÉ JUDIT - 31 éve lakom a Kossuth Ferenc utcán, a mozgalmasabb, forgalmasabb szakaszán. Az elmúlt 20 évben van száguldozás, autó és motorversenyek, ordítozás, bömbölő zene az utcában. Azóta várjuk, hogy majd csak egyszer rendet tesz és tart a rendőrség, mivel egyértelmű, hogy az ő dolguk lenne, teljesen egyértelmű a szenvedő felek szempontjából, hogy mi a törvényes és mi nem, mi az ami megszegi a KRESZ-t, csak érvényesíteni kellene! Az eltelt időszak óta most van a 3.rendőrkapitány, aki azt nyilatkozza, hogy minden rendben van, csak akkor nem volt még 22 óra után a Kossuth Ferenc utcán. M. ZOLTÁN - Remélem változik valami. Eldöntöttem, ha elkapom mikor épp gyorsul valaki, felveszem videóra. Lesz egy szép gyűjtemény Akinek van kedve csatlakozzon! Gyűjtsük a videókat bizonyítékként és adjuk át az illetékeseknek! RICSI - Örüljenek neki,hogy ilyen jó kis kocsik vannak Cegléden! :D V.D. - Mit kell ebből ekkora ügyet csinálni? Már azt is sajnálják ha valaki jól érzi magát! Tuning kiállítás??? ugyannnn NIXIE22 - Tele raknám fekvőrendőrrel, mint az a fejlettebb országokban van, max. crossozni lehetne, de gyorsulni nem. ÉNE - Az a baj, hogy ez a sok kis eszetlen gyerek ezt nem érti, és nem is akarja felfogni, hogy miről van szó. Én leginkább a gyerekeseket sajnálom. Akinek van gyereke, az tudja, hogy milyen komoly feladat altatni a gyereket, és milyen kellemetlenséget okoz, ha egy-két ilyen gyökarc miatt a gyerek felriad, vagy esetleg nem is tud aludni... és ez csak egy szempont. Amelyik meg azt javasolja, hogy költözzenek tanyára akiket zavar, annak kívánom, hogy az anyja járjon be 5-10 km-ről gyalog bicajjal busszal, ő meg kísérgesse anyucit, hátha kap az esti kocsikázáshoz benzinre pénzt. Aki meg még nem vásárolt ingatlant, az ne ossza az észt másnak, hogy hol vegyen házat, mert fogalma sincs, hogy az mivel jár. Aki a füldugót javasolja, az is elég kretén lehet. Újszülött fülébe hogy tegyünk, mutasd majd be a saját gyerekeden, ha tudsz csinálni olyat :) Na szóval eszes gyerekek, vigyétek a bandát muter háza elé, és mutassátok be abban az utcában a show műsort, kíváncsi lennék a reakciókra. Üdv! U.i.: Fekvőrendőrt a Kossuth Ferire! :)

15

16 16. oldal szinte az iskolaév végén merült fel a gyerekekben az ötlet a városi programok között tallózva, legyen nálunk is ilyen tábor! Az iskola tanítónői nagy lelkesedéssel és igényes kézműves tevékenységekkel várták a kicsiket és nagyobbakat és a 30 C feletti hőmérséklet sem tartotta vissza őket a tánctól, melyre szinte minden üres félórájukat (gyülekező alatt, ebédszünet után) kihasználták. A jelentkezők (óvodástól 15 éves korig) mind megtalálták a nekik tetsző tevékenységet. Köszönet a C.I.N. tagjainak, iskolánk volt tanulóinak, akik néptáncpróbáikat ezen a héten intenzíven folytatták a hőségben is. Persze a kicsik, szájtátva figyelték őket és kérdezték, mi mikor fogunk ilyen szépen táncolni? Akikkel fél szavakból is értettük egymást: - Bognárné Szabó Csilla, kézművesség - Nyilasné Szabó Zsuzsanna, kézművesség - Diósiné Kókai Erzsébet, kézművesség Suli Hagyományőrzés jókedvvel A nyári programok sorában a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kézműves-néptánc tábora kedves emlék lesz sokunknak. - Fekete Anikó, kézművesség - Marton Melinda, bibliodráma játék - Csipkó Magdolna, népdaltanítás Igyekeztünk hagyományos anyagokkal, tevékenységekkel foglalkoztatni a gyerekeket, volt gyertyamártás, szövés, bőrözés, nemezelés, gyöngyözés és sok-sok ének (3 dalcsokrot is megtanultak!), tánc, jókedvvel szeretettel. El is határoztuk, hogy a következő tanév első táncházán megmutatjuk a többieknek, mi mindent tanultunk. Várjuk a jövő nyarat, mert a gyerekek ötlete szerint már ne is egy hétig tartson a tábor, hanem kettőig esetleg 1 hónapig Ebből azt gondolom, jól érezték magukat, ahogyan mi felnőttek is szívünkbe zártuk a sok közös élményt. Többek között ezért is jó pedagógusnak lenni! Minden kedves szülőnek tisztelettel megköszönjük, hogy együtt lehettünk július között a gyerekekkel. Kérjük, észrevételeikkel továbbra is támogassák munkánkat! TÓTH PÉTER LÁSZLÓNÉ Néptánc oktató tanítónő

Matematika-fizika szakos tanár

Matematika-fizika szakos tanár Hevesy György Általános Iskola a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. - alapján pályázatot hirdet Hevesy György Általános Iskola Matematika-fizika szakos tanár munkakör betöltésére.

Részletesebben

XVII évfolyam - 4 szám 2016 Április Pályázat Derekegyházi Napköziotthonos Óvoda a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992 évi XXXIII törvény 20/A alapján pályázatot hirdet Derekegyházi Napköziotthonos

Részletesebben

POLGÁRI JÓZSEF ATTILA GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 4090 Polgár, Kiss E. u. 10. Tel.: 52/391-544, Fax: 52/391-544;

POLGÁRI JÓZSEF ATTILA GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA. 4090 Polgár, Kiss E. u. 10. Tel.: 52/391-544, Fax: 52/391-544; POLGÁRI JÓZSEF ATTILA GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA 4090 Polgár, Kiss E. u. 10. Tel.: 52/391-544, Fax: 52/391-544; A Polgári József Attila Gimnázium és Szakképző Iskola a közalkalmazottak jogállásáról

Részletesebben

Belváros- Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat. Képviselő- testülete

Belváros- Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat. Képviselő- testülete Belváros- Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselő- testülete a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/A alapján pályázatot hirdet a Játékkal- mesével Óvoda

Részletesebben

ben a közoktatási intézmények vezetői közül az alábbiaknak jár le a vezetői megbízása: Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

ben a közoktatási intézmények vezetői közül az alábbiaknak jár le a vezetői megbízása: Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármesteri Hivatala Oktatási és Közművelődési Főosztály kmiíet Kőbányai i ifi- :-testüiet ülése A$j 945"/ 5^/tooe. Tárgy: Javaslat közoktatási intézményvezetői

Részletesebben

A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet. Szentes Városi Könyvtár

A Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet. Szentes Városi Könyvtár A "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet munkakör betöltésére. A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Cházár András Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálat

Cházár András Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálat Cházár András Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és Pedagógiai Szakszolgálat a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2014. április 24.-én tartandó ülésére. Pályázat kiírása a Lurkófalva Óvoda Füzesgyarmat óvodavezetői állására Füzesgyarmat Város Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 5525 Füzesgyarmat, Szabadság tér 1. sz. (66) 491-401, Fax: 491-361 E-mail: fgyphiv@globonet.hu Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere. I. Tartalmi összefoglaló 'f Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Mászóka Óvoda és a Kőbányai Janikovszky Éva Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Ügyszám: 24449/2015. Javaslat Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzat Csarnok- és Piacigazgatósága igazgatói (magasabb vezetői) beosztásának ellátására

Részletesebben

Méltó születésnapi ajándék

Méltó születésnapi ajándék Szeged gazdálkodásának egyre nagyobb hányadát teszik ki azok az állami és uniós pályázatok, melyeket teljes egészében a város fejlesztésére fordítanak. Az idén 32 milliárd forintot fektetnek be a város

Részletesebben

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk Intézményünk, az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda augusztus 30- án, vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel, ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg

Részletesebben

Pályázati felhívás nevelési-oktatási és egyéb intézmény vezetői álláshelyének betöltésére 1

Pályázati felhívás nevelési-oktatási és egyéb intézmény vezetői álláshelyének betöltésére 1 2535 OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS KÖZLÖNY 2017. évi 3. szám Pályázati felhívás nevelési-oktatási és egyéb intézmény vezetői álláshelyének betöltésére 1 A pályázatok benyújtásával és közzétételével (így különösen

Részletesebben

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére

KENGYEL KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2014. január 14-i ülésére A rendszerfüggő víziközműelemek bérleti díjának megállapítására Tiszamenti-regionális Vízművek Zártkörűen Működő Részvénytársasággal, mint víziközmű szolgáltatóval 2013. október 31-én aláírt bérleti-üzemeltetési

Részletesebben

Tárgy: Javaslat konyhai kisegítő munkakörben közalkalmazotti jogviszony létrehozására irányuló pályázat kiírására.

Tárgy: Javaslat konyhai kisegítő munkakörben közalkalmazotti jogviszony létrehozására irányuló pályázat kiírására. ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. AUGUSZTUS 25-i MUNKATERV SZERINTI NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 990-7/2016/SZ.. MELLÉKLETEK SZÁMA: 1 DB V I. N API R E N D Tárgy: Javaslat

Részletesebben

Sikeres kajszibarack tanácskozás és fajtabemutató Cegléden a Gyümölcstermesztési Kutató-Fejlesztő Intézet Nonprofit Közhasznú Kftben

Sikeres kajszibarack tanácskozás és fajtabemutató Cegléden a Gyümölcstermesztési Kutató-Fejlesztő Intézet Nonprofit Közhasznú Kftben Sikeres kajszibarack tanácskozás és fajtabemutató Cegléden a Gyümölcstermesztési Kutató-Fejlesztő Intézet Nonprofit Közhasznú Kftben 2013 július 16-án több mint százan vettek részt a Gyümölcstermesztési

Részletesebben

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Győri Szolgáltatási SZC Kossuth Lajos Középiskolája, Szakiskolája

Részletesebben

J A V A S L A T. köznevelési intézmény vezetői megbízásának véleményezésére. Ózd, november 25. Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály

J A V A S L A T. köznevelési intézmény vezetői megbízásának véleményezésére. Ózd, november 25. Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály J A V A S L A T köznevelési intézmény vezetői megbízásának véleményezésére Ózd, 2015. november 25. Előterjesztő: Előkészítő: Polgármester Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály A nemzeti köznevelésről

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének december havi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Siófok Város Képviselő-testületének december havi ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 02. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

a Corvin Művelődési Ház magasabb vezetőjének megbízására kiírt pályázattal kapcsolatos döntés Zárt ülést igényel az Mötv 46. (2) b) pontja alapján!

a Corvin Művelődési Ház magasabb vezetőjének megbízására kiírt pályázattal kapcsolatos döntés Zárt ülést igényel az Mötv 46. (2) b) pontja alapján! BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a képviselő-testület 2014. május 14-ei ülésére. Készítette: Müller Kinga Intézményi Irodavezető Tárgy: Corvin Művelődési Ház magasabb vezetői

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 4. szám Kedves Olvasó! Szeszélyes tavasz vége felé járva végre többször örülhetünk a várva várt melegnek. Az általunk kínált portékák is színesebbek, vidámabbak és nyarat idézik.

Részletesebben

2014. évi. 14. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 23-án megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 14. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 23-án megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 14. szám Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 23-án megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U TAT Ó Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2017. február 15. napi ülésére. Készítette: Erdősné dr. Kocsis Helga Humán Ügyosztályvezető Tárgy: Döntés a Kertvárosi

Részletesebben

... napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére

... napirendi pont. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére ... napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. augusztus 18-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: a Csabdi Napraforgó Óvoda óvodavezetői álláshelyére pályázat

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. május 12-I RENDKÍVÜLI NYÍLVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 40/2015. (V.12.) 41/2015. (V. 12.) 42/2015. (V. 12.) 43/2015. (V. 12.) 44/2015. (V.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének január 26-i rendkívüli ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének január 26-i rendkívüli ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E l ő t e r j e s z t é s Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május

Galgagyörki Napló. Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám - 2012. május Galgagyörki Napló Galgagyörk község Önkormányzatának lapja II. évfolyam 3. szám 2012. május ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Lőrik László átveszi a Köznevelésért díjat Fristáczki Erik 8. osztályos tanuló Izgatottan

Részletesebben

.f lrg. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere. I. Tartalmi összefoglaló

.f lrg. . számú előterjesztés. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere. I. Tartalmi összefoglaló Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármestere.f lrg. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Gépmadár Óvoda intézményvezetői álláshelyének pályáztatásáról

Részletesebben

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám

REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám REGINA Fórum Hírlevél 2011. 6 szám Kedves Olvasó! A nyár derekán közelegve az őszhöz már most szervezzük új tevékenységeinket. Már ebben a hírlevélben is meghirdetünk néhány őszi programot, és természetesen

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

A szerkesztôség e-mail címe: derekpont@freemail.hu telefon: 0620-389-58-53. Zetelakán jártunk Aki járt már Derekegyház testvértelepülésén Zetelakán az bizonyára igen kellemes tapasztalatokat szerzett az

Részletesebben

ELTE Természettudományi Kar. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

ELTE Természettudományi Kar. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet ELTE Természettudományi Kar a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti

Részletesebben

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu

8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu 8181 Berhida, Kossuth u. 18. 06/88/455-400 email: kulturhaz@berhida.hu Tisztelt Képviselő-testület! Idén 21. alkalommal rendezzük meg a Városnapokat szeptember 13. és 15. között, ahol a legkülönfélébb

Részletesebben

Közösségi szolgálat támogatása egy önkormányzat működtetésében

Közösségi szolgálat támogatása egy önkormányzat működtetésében Közösségi szolgálat támogatása egy önkormányzat működtetésében Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztály 2013-2014. Pölöskei Gáborné főosztályvezető Új szerepkör Új vállalások 1. Törvényben

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: 1/240-1/2012/I. Tárgy: Intézményvezetői pályázatok kiírása Üi.: Juhász Ferencné dr. Melléklet: 3 db pályázati kiírás Makó Város

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017.01.06. 8:45 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem ELTE Bölcsészettudományi

Részletesebben

K I V O N A T. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének február 25-i ülésének jegyzőkönyvéből 2016. február 25-i ülésének könyvéből 39/2016.(II.25.) számú határozata A Lakiteleki Közvilágítási Beruházási Nonprofit Kft. végelszámolásáról Lakitelek Önkormányzat Zobokiné Kiss Anita előterjesztését

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 246/2012.(IX.27.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 246/2012.(IX.27.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 246/2012.(IX.27.) számú határozata a Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola, valamint a Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére Iktató szám: 47/2015. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. március 19-ei ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Csudafa Óvoda óvodavezetői

Részletesebben

Budak eszi Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére.

Budak eszi Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére. Budakeszi Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Budak eszi Polgármesteri Hivatal jegyző munkakör betöltésére.

Részletesebben

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet

Eötvös Loránd Tudományegyetem. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet 1 / 5 2017.01.09. 8:53 Eötvös Loránd Tudományegyetem a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. alapján pályázatot hirdet Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi

Részletesebben

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban

Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Ökohét ill. ökonapok a Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Téma 2009. április 20-25. Időpont, helyszín Ökolábnyom kiállítás FairTrade=Fenntartható kereskedelem (interaktív foglalkozás) Elsősegély verseny Látogatás

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra EüK.12. szám pályázati felhívás ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK. Tisztelt Hirdetők, Olvasók!

Pályázati hirdetmény betölthető állásokra EüK.12. szám pályázati felhívás ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK. Tisztelt Hirdetők, Olvasók! Pályázati hirdetmény betölthető állásokra hatályos: 2014.08.26 2014. EüK.12. szám pályázati felhívás ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Tisztelt Hirdetők, Olvasók! A hirdetményeket külön ez irányú kérelemre legfeljebb

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 43/2015.(VI.15.) kt. határozat.

Jegyzőkönyv. Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. 43/2015.(VI.15.) kt. határozat. 264/7/2015. Zala Megye Kányavár Jegyzőkönyv Kányavár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 15 - én megtartott nyílt ülésről. Határozatok: 40/2015.(VI.15.) kt. határozat. 41/2015.(VI.15.)

Részletesebben

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és Veszprém, 2013. április 17. Gradvolt Szilveszter r. őrnagy Pécs VBB. Titkára I. Pécs Városi Baleset megelőzési Bizottság bemutatása Aközlekedésről szóló 1988. évi I. tv. a közlekedési propaganda tevékenységet

Részletesebben

4066 Tiszacsege Kossuth u.5. * Tel.: * Fax.: : * Internet:

4066 Tiszacsege Kossuth u.5. * Tel.: * Fax.: : * Internet: TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E 4066 Tiszacsege Kossuth u.5. * Tel.: 52 588-400 * Fax.: 52 588-405 email.: pmhivatal@tiszacsege.hu * Internet: http://www.tiszacsege.hu/ MEGHÍVÓ

Részletesebben

Pihenőház. 2007. november 8-án ünnepélyes keretek között megtörtént az alapkő letétele.

Pihenőház. 2007. november 8-án ünnepélyes keretek között megtörtént az alapkő letétele. Pihenőház A Szegedi Mozgássérültek Alternatív Egyesülete 2001. februárjában alapította meg a dr. Altorjay István Fogyatékos Gyermekek Nappali Intézményét, melynek fő feladata azoknak a halmozottan sérült

Részletesebben

285/2012.(XI.29.) számú. határozata

285/2012.(XI.29.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 285/2012.(XI.29.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 228/2012. (IX. 27.) számú határozata alapján vállalt intézmény-működtetési feladatellátásra

Részletesebben

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője

Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője Mentler Mariann MTT Nyugat-dunántúli szekció vezetője 1980-as évek: a tömegoktatás következménye a tehetségvédelem újraéledése (nemzetközi, hazai) Megalakul a Tehetség Világtanács (1975), majd az Európai

Részletesebben

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program

KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program KÖZÖSSÉGI PROGRAMOK KISTÉRSÉGI MAJÁLIS DERECSKÉN, A SÁROSTÓI SPORTPÁLYÁN 2012. MÁJUS 1. Program 10 - A Bocskai István Ált. Isk. és AMI fúvószenekarának és majorette csoportjának bemutatója - Bocskai István

Részletesebben

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program

MÁJUSI ELÕZETES Május 1. Majális a Sárostói Sportpályán tervezett program ÁPRILIS 1-3. (csütörtök-szombat) III. Bihar-Bihor Amatõr Diákszínjátszó Fesztivál színházterme ÁPRILIS 8. (csütörtök) 17 óra A GOBLEIN kör gyûlést tart Szõllõsi Imréné vezetésével Munkákat lehet hozni

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 A zongorás tábor résztvevőinek a száma a tervezetthez képest jóval magasabb lett. Az eredetileg tervezett 25-30 gyermek helyett több mint 50 gyermek jelentkezett

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről

Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről 2014 Szabó Tiborné Az egyesület elnöke Tájékoztató a Polgári Polgárőr Egyesület tevékenységéről Az egyesület jogállása: A polgárőrség önálló civil

Részletesebben

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag.

Bonifert Zoltán. Korábban már volt képviselőtestületi tag. Bonifert Zoltán 44 év vállalkozó 21 éve élek Tahiban, feleségem Kollár Edit. 2 lányom van, 18 és 14 évesek. 23 éve vagyok vállalkozó. Bonifert Zoltánné Kollár Edit 43 év védőnő Korábban még nem volt képviselőtestületi

Részletesebben

Tarnaörs-Boconád ÁMK. a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" évi XXXIII. törvény 20/A. alapján. pályázatot hirdet. Tarnaörs-Boconád ÁMK

Tarnaörs-Boconád ÁMK. a Közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény 20/A. alapján. pályázatot hirdet. Tarnaörs-Boconád ÁMK Oldal 1/6 Álláshirdetés! Adminisztrátor, 2012. július 17. kedd - 08:37:12 Általános Iskola iskolatitkár Napköziotthonos Óvoda dajka Bölcsődei gondozó Napköziotthonos Óvoda Boconád Oldal 1/6 Oldal 2/6 Óvodapedagógus

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. november 29-i ülésére Tárgy: A Városi Könyvtár és Művelődési Ház intézményvezetői állás pályázat kiírása Előadó Kasper Ágota

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Szociális igazgatási feladatkör I. besorolási osztályban. A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök:

Szociális igazgatási feladatkör I. besorolási osztályban. A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök: A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő A munkavégzés helye: Pest megye, 2364 Ócsa, Bajcsy-Zsilinszky utca 2. A közszolgálati

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s a Képviselő-testület 2011. október 20-án de. 8.15 órától tartandó ülésére a Justh Zsigmond Művelődési Ház, Könyvtár és Közösségi Ház vezetői pályázatának kiírása tárgyában. Tisztelt

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. május 29. Dr. Pavlek Tünde jegyző

Részletesebben

Budakörnyéki Közterület - Felügyelet pályázatot hirdet közterület-felügyelő munkakör betöltésére. A munkavégzés helye: Herceghalom és Páty.

Budakörnyéki Közterület - Felügyelet pályázatot hirdet közterület-felügyelő munkakör betöltésére. A munkavégzés helye: Herceghalom és Páty. Budakörnyéki Közterület - Felügyelet pályázatot hirdet közterület-felügyelő munkakör betöltésére. A munkavégzés helye: Herceghalom és Páty. A munkakörhöz tartozó főbb tevékenységi körök: Budakörnyéki Közterület-felügyelet

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város

Salgótarján Megyei Jogú Város Salgótarján Megyei Jogú Város Polgárm es tere Szám: 29.731/2012. Javaslat közoktatási intézmények intézményvezetői megbízásra kiírt pályázatok elbírálására, valamint közoktatási intézmények magasabb vezetői

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka

Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka Vig Zoltán Emlék-Alapítvány Sokorópátka Vig Zoltán Sokorópátkán született 1942. augusztus 11-én. Apja, Vig Béla 1943. januárjában eltűnt a Don-kanyarban. Anyja Balogh Irén, hadiözvegyként egyetlen gyermekének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 16-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET február 16-ai ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 52/2/2012. E L Ő T E R J E S Z T É S a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. február 16-ai ülésére Tárgy: Napfény Óvoda óvodavezetőjének felmentési

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám 2009. február A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 20. 9. évfolyam 1. szám TARTALOM - Nemzetközi Fogyatékos Nap Nyíregyházán - Karácsonyi ünnepség Tégláson - Vakos bejárás a Fórumban - Braille Emlékülés

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2009. március 31. XIX. Évfolyam 3. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Közgyűlési határozatok 2 II. Hirdetmények 2 2 I. Közgyűlési határozatok A határozatok megtekinthetőek a www.hevesmegye.hu

Részletesebben

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ:

SZÍNHÁZ. A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: Bérletvásárlás és további információ: SZÍNHÁZ A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2010/2011-es színházi bérletes elõadásai: 2010. október 30. Cirkuszhercegnõ (operett) 2010. november 27. Vidám kísértet (komédia) 2011. január 29.

Részletesebben

Átány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi normatív határozatai

Átány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének évi normatív határozatai Átány Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. évi normatív határozatai 3/2017. (I.26.) Képviselő-testületi határozat: Átány Község Önkormányzati Képviselő-testülete, Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

('.J. r lt f'- ...b.:...::-..'...~.(~':... Faragóné Széles Andrea. "I.c..,lP...~\~ ~'\-... N Y REG YH A Z A

('.J. r lt f'- ...b.:...::-..'...~.(~':... Faragóné Széles Andrea. I.c..,lP...~\~ ~'\-... N Y REG YH A Z A NYíREGYHÁZA 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF. : 83. TELEFON : ~ 3642524'5 0 FAX: ~ 36 42 524.5 1 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 21911/2013.05 Ügyintéző : dr. Krizsai AnitajMetzner

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére:

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala. pályázatot hirdet az alábbi munkakörök betöltésére: Nyíregyháza Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala a "Köztisztviselők jogállásáról szóló" 1992. évi XXIII. törvény 10. (1) bekezdése alapján Munkakörök megnevezése: 1. Jegyzői Kabinetvezető 2. Gazdálkodási

Részletesebben

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke

A piros kiskocsi. Levelező Klub. Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke Levelező Klub Tomi és Évi 1. sorozat 1. lecke A piros kiskocsi Tomi és Évi a domb tetejére húzták a piros kiskocsit. Beültek a -ba, és elindultak lefelé a lejtőn. Sebesen gurultak ám! Aztán reccs, bumm!

Részletesebben

g ~.. szám ú előterjesztés

g ~.. szám ú előterjesztés Budapest Főváros X. Kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere g ~.. szám ú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Kőbányai Egészségügyi Szolgálat igazgatói álláshelyének ismételt

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

Testületi Krónika. 2008. március 6-án megtartott telefonon történõ megkeresésrõl: 2008. március 13-án megtartott testületi ülésen:

Testületi Krónika. 2008. március 6-án megtartott telefonon történõ megkeresésrõl: 2008. március 13-án megtartott testületi ülésen: Testületi Krónika 2008. március 6-án megtartott telefonon történõ megkeresésrõl: A képviselõtestület határozatot hozott: Pályázat benyújtásáról, buszöblök, illetve buszforduló kialakítására az ÉAOP-2007-3.1.4.

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Ökoiskola munkaterv 2010/2011.

Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Ökoiskola munkaterv 2010/2011. Készítette: Stumpfné Zsolnai Éva M ó r, 2010. szeptember 30. Ökoiskola kritériumrendszere Feladatok tevékenységek határidő felelős A/ Általános elvárások: az iskola tevékenyégének

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) ; a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2016. 15. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földesi Szociális

Részletesebben

A magasabb vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre 5 évre, 2014. augusztus 1-jétől 2019. július 31-ig szól.

A magasabb vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre 5 évre, 2014. augusztus 1-jétől 2019. július 31-ig szól. Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése pályázatot hirdet Az I-11/80.132/2014.sz. határozat 1. sz. melléklete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Miskolci Batsányi János Óvoda (3534 Miskolc, Batsányi

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesterétő l 9/2011 Témafelelős: Farkasné Kiri Klára Iktatószám: 1477- /2011 Véleményező Bizottság: SZOKB Tárgy: Pályázat kiírása a Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár

Részletesebben

Intézményvezető álláspályázat

Intézményvezető álláspályázat Intézményvezető álláspályázat A Székesfehérvári Többcélú Kistérségi Társulás Társulási Tanácsa (Székesfehérvár, Városház tér 1.) pályázatot hirdet a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII.

Részletesebben

Polgármester JAVASLAT. Az Oktatási Szolgáltató Intézmény gazdasági vezető (igazgató helyettes) állás pályázati kiírására

Polgármester JAVASLAT. Az Oktatási Szolgáltató Intézmény gazdasági vezető (igazgató helyettes) állás pályázati kiírására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Polgármester JAVASLAT Az Oktatási Szolgáltató Intézmény gazdasági vezető (igazgató helyettes) állás pályázati kiírására Készítette: Kiss István OSZI igazgató

Részletesebben

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója XVI évfolyam - 11 szám 2015 November Programajánló óvoda, iskola, ápolóotthon, Tompaháti Közösségi Tér karácsonyi műsora, az estet a Szegedi Miniszínház műsora zárja Hozzon egy díszt a falu karácsonyfájára!

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év A tevékenység meghatározása 2007 évben a Kulturális és Sport sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója Az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Vörösmarty Mihály Tagintézményében az ének-zenei

Részletesebben

Előterjesztő: polgármester. Tárgy: Közoktatási intézmény magasabb vezetői megbízására pályázat kiírása. Melléklet: - Feladatot jelent: jegyző

Előterjesztő: polgármester. Tárgy: Közoktatási intézmény magasabb vezetői megbízására pályázat kiírása. Melléklet: - Feladatot jelent: jegyző Előterjesztő: polgármester Tárgy: Közoktatási intézmény magasabb vezetői megbízására pályázat kiírása Ügyiratszám: /2011. Melléklet: - Feladatot jelent: jegyző Határidő: azonnal Előterjesztést összeállította:

Részletesebben

a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII. Törvény 20/A. alapján Pályázatot hirdet munkakör betöltésére.

a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII. Törvény 20/A. alapján Pályázatot hirdet munkakör betöltésére. A Szendr i Hétszínvirág Óvoda a Közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992.évi XXXIII. Törvény 20/A. alapján Pályázatot hirdet A közalkalmazotti jogviszony id tartama: Határozatlan idej közalkalmazotti jogviszony

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Rendelıintézete

Részletesebben

(/I,. (2 ELŐTERJESZTÉS. NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

(/I,. (2 ELŐTERJESZTÉS. NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Ügyiratszám: 20037-8/2012/05. Ügyintéző: dr. Krizsai Anita NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-501 E-maii: polgbrmester@nyiregvhbzb.hu

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása Chek Nisszá Kupa Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása 2011 1 Bemutatkozás: A Chek-Nisszá kispályás labdarúgócsapatot 1998-ban alapítottuk. Eleinte csak a sport területén próbáltuk megmutatni, mire is

Részletesebben