Újszilvási. Falunap augusztus 17.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Újszilvási. Falunap. 2013. augusztus 17."

Átírás

1 VII. évfolyam, 15. szám augusztus 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Újszilvási Falunap augusztus 17.

2 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: ,

3 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu R Á M Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett Tel.: (70) idén augusztus 17-én, szombaton kerül megrendezésre a nagy hagyományokkal rendelkező Újszilvási falunap. A színes programkínálat reggel főzőversennyel indul a helyszínen, de otthon készített finomságokkal is lehet nevezni a Szilvás sütemények versenyére. Délelőtt kerül sor a Ceglédi Öregfiúk és az Újszilvási KSE labdarúgó gálamérkőzésére is. A színpadon előbb tánc- és tornabemutatók, majd zenei produkciók váltják egymást helyi és vendégelőadók szereplésével, a sztárvendég pedig Tóth Gabi lesz. A hangulatos ünnepen vásári forgatag, falunéző lovaskocsikázás, délután pedig tűzoltóautó bemutató is várható. A Sportpályára (Sport u. 9.) megszervezett ingyenes rendezvényre minden kedves érdeklődőt, látogatót szeretettel várnak a rendezők. Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: augusztus 19. hétfő 16 óra Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Lapunk megjelenését támogatja: Program Fõzõverseny (Nevezés telefonon: 53/ /17 melléken (Magó Eszter) vagy személyesen a helyszínen az információs pontnál) Labdarúgó Gálamérkõzés Újszilvás KSE Ceglédi Öregfiúk Fõzõverseny, süte - mé nyek zsûrizése (Otthon elkészített szilvát tartalmazó süteményeket várunk) Fõzõverseny, süteményverseny eredményhirdetése Jazzbalett bemutató Raning Davils - Õrjöngõ Ördögök tánccsoport Kerekerdõ Óvoda Akrobatikus Tornabemutató Just Dance tánccsoport Rozmaring Nyugdíjas Klub Non Stop Dance Group Tápiószõlõs-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda Újszilvási Tagintézménye Örkény Dóra Kiss Zoltán zenekara Dred & Doris együttes Jamland Cool Style Sztárvendég: Tóth Gabi DJ Chucky Retro Disco Tûzijáték DJ Chucky Retro disco Info: 53/ /17 illetve A mûsorváltozás jogát fenntartjuk!

4 Hírek Betörések a ceglédi piacon LOPÁS BŰNTETT ELKÖVETÉSÉNEK megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két helybeli fiatal ellen. A rendőrségre július 31-én 3 óra 50 perc körüli időben érkezett állampolgári bejelentés arról, hogy ismeretlen személyek a Kossuth téren található piaccsarnokhoz tartozó árusító pavilonokat törik fel, melyekből zsákokban hordják ki az árut. A helyszínre érkező gépkocsizó és kerékpáros ceglédi járőrök a piac területét körbezárták, és még a helyszínen elfogták K. R. és B.M. ceglédi lakosokat. A 15 és 16 éves fiú megpróbált a rendőrök elől elfutni, miközben eldobálták a betörések során eltulajdonított árukat. A helyszínelés során kiderült, hogy a gyanúsítottak tizenöt pavilont törtek fel, öt pavilonból húsárut, tejtermékeket és készpénzt loptak el, tíz esetben rongálási kár keletkezett. A fiatalokat a rendőrök előállították a Ceglédi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki mindkettőjüket. Ellenük már több eljárás van folyamatban hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt. Az elkövetőket a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatásuk elrendelését. Az ügyben a további eljárást szakértők bevonásával a Ceglédi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. forrás:police.hu Születésnapi kiállítás A JÚLIUS 26-ÁN 90. SZÜLETÉSNAPJÁT ünneplő Tóth István fotóművész alkotásaiból nyílt kiállítás augusztus 4-én a Kossuth Múzeumban. A fotóművészt eddigi életművét jellemző képei kiállításával, Dr. Koltói Ádám és Földi László polgármester megnyitó beszédével és tortával köszöntötték. A világ 52 országában rendezett 120 önálló kiállítás, 2200 kiállításon elnyert 300-nál több díj, hat évtizede végzett művészi munka többek között ezek a számok adják a ceglédi képíró pályafutásának mérlegét. Fotó: Kisfaludi István Fúvószenekar Erdélyben JÚLIUS IG A CEGLÉDI FÚVÓSZENEKAR részt vett a Sepsiszentgyörgy-Réty által rendezett XXII. Nemzetközi Fúvóstalálkozón. A Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen és Rétyen megrendezett többnapos fesztiválon anyaországi és erdélyi zenekarok szórakoztatták a lelkes közönséget. A ceglédi együttes tagjai utcabálon, kiránduláson, múzeumlátogatáson ismerkedtek meg Erdély e környékének nevezetességeivel.

5 Családi napközi a kórházban 14 GYERMEK NAPKÖZBENI FELÜGYELETÉT biztosító napközi segíti február 1-től a ceglédi Toldy kórház gyermekgondozási díjban és gyermekgondozási segélyben részesülő dolgozóinak újra munkába állását tudatta a GYEMSZI közleménye. A családi napközit az intézményen belül, egy most felújításra kerülő épületrészben alakítják ki, uniós támogatásból. A tervek szerint barátságos, biztonságos, nyugalmat sugárzó vidám környezetben négy gondozó vigyáz majd a gyermekekre. Forrás: GYEMSZI Tirtikálé, rozs kis- és nagytételben eladó Törtelen. Érdeklődni: 20/ Fotó: Kisfaludi István A Fotóklub kiállítása a galériában A MAGYAR FOTOGRÁFIA NAPJA ALKALMÁBÓL nyílt kiállítás augusztus 1-jén a Ceglédi Galériában. A tárlatot, melyen a Ceglédi Fotóklub tagjainak fotói tekinthetők meg Tamasi Tamás újságíró nyitotta meg. Apáti T. Áron, Apáti T. Sándor, Barna Karolin, Garamszegi Krisztina, Gál E. Jutka, Irházi (Birdie) Róbert, Dr. Jójárt György, Józsa András, Madar Balázs, Ócsai Mihály, Papp Elek, Sallai László, Szabó Sándor, Tóth István és három új tag Becze Gábor, Pákozdi Zoltán (fotóival a Ceglédi Panorámában találkozhatnak az olvasók) és Töreki Zsolt képeiben augusztus 29-ig, a Magyar Fotográfia Napjáig gyönyörködhetnek a látogatók. A Ceglédi Fotóklubot Tóth István fotóművész alapította még 1954-ben, amely azóta is folyamatosan megújulva működik. Tagjai közül többen a hazai és nemzetközi viszonylatban is a fotóművészet élvonalába tartoznak. A közelmúltban a tagok mint arról lapunkban beszámoltunk új elnököt választottak Sallai Jutka személyében, a művészeti vezető pedig Apáti-Tóth Sándor lett. - Nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a kiállításról, a sikeres megnyitóról számolt be lapunknak a szervezőként először debütáló új elnök, majd hozzátette: - Újdonságként a három új tag bemutatkozását emelném ki, akik friss, fiatalos, modern megközelítéssel képviselnek egy új látásmódot.

6 Hírek Új alelnökök a Jobbikban A JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM Ceglédi Alapszervezete július 26-án taggyűlést tartott, melynek során a tagság, két új alelnöknek szavazott bizalmat. áll a Jobbik Ceglédi Alapszervezete sajtóközleményében. - Korondi Miklós elnök és Csuri Károly eddigi alelnök mellett ezentúl Lovas Emőke és Lovas Ottó alelnökök személye erősíti az e l n ö k s é g munkáját. Az új elnökség feladata a közlemény szerint új tagok toborzása, Ifjúsági Tagozat megalakítása, valamint az európai parlamenti, az országgyűlési és az önkormányzati választásokon való sikeres szereplés. Cegléden a korona AUGUSZTUS 9-ÉN 17 ÓRAKOR CEGLÉDRE, a Református templomkertbe érkezik a magyar Szent Korona másolata. A Cigle Hagyományéltető Egyesület rendezvényén az érdeklődők sokat megtudhatnak a korona történetéről, szellemiségéről. A Korona Körút végállomása a Magyarok Országos Gyűlése Apajpusztai rendezvénye lesz augusztus között. kaptunk tájékoztatást Magyar Károlytól. Mentőhelikopter szállította kórházba JÚLIUS 31-ÉN DÉLUTÁN EGY ÉGÉSI sérüléshez riasztották a ceglédi mentőállomás munkatársait. Egy albertirsai férfi az udvarán sérült meg, amikor a kertjében gyújtott tűz belekapott a ruhájába. A középkorú férfit súlyos égési sérüléssel szállították a ceglédi kórházba, ahonnan mentőhelikopterrel vitték tovább Budapestre. Digitális a CTV Fotó: Szegedi Szilvia A CEGLÉDI VÁROSI TELEVÍZIÓ augusztus 6- án reggel áttért a korszerű digitális sugárzásra. Az úgynevezett Set Top Box-al rendelkező nézők a dekóder újraprogramozásával láthatják az adást az UHF 48-as csatornán. A kábelszolgáltatóval szerződött nézőknek nincs teendőjük az átállás miatt. Káosz a repülőnapon HATALMAS DUGÓK, REKKENŐ HŐSÉG, kocsisorok, koccanásos balesetek jellemezték a Kecskemétre vezető utakat az augusztus 3-4-én tartott repülőnapon. A rekordszámú látogatót vonzó rendezvényre Cegléden keresztül igyekvők vagy onnan hazatartók is csak araszolva jutottak át a városon. Már szombat reggel nyolctól egybefüggő kocsisor állt viszont Nagykőrös körforgalmától egészen Kecskemétig, a rendezvény helyszínéig, a 441-es úton.

7 BURKOLJON EGYÜTT A BUDAHÁZZAL! - Laminált parketta 7 mm-es Antik Tölgy Ft/m 2 - Falicsempe 20x /m 2 helyett Ft/m 2 - Fahatású mázas gres lapok 15x Ft/m 2 CEGLÉDEN CSAK A BUDA-HÁZÉPÍTÕ KFT. TELEPHELYÉN: HAZAI GYÁRTÓTÓL ÖNTÖTT MÛMÁRVÁNY SZANITEREK! - Fürdõkádak - Mosogatók - Mosdók - Komplett zuhanykabinok kedvezõ áron BUDA-HÁZÉPÍTÕ KFT. TÜZÉP 2700 Cegléd, Szolnoki út 61. Tel.: 06 53/ , 06 30/ Áraink az áfát tartalmazzák, a készlet erejéig érvényesek. Kiborult a festék Óriási festékfolt éktelenkedik a Kossuth Ferenc utcán a Múzeum utcai kereszteződéshez közel egy szakaszon. A paca egy festékszállító kisteherautóról került július 26-án délelőtt az utcára. Fotó: Enyedi Péter Elvesztheti önállóságát a Gyümölcskutató Kilenc agrár-kutatóintézetet vonnak össze szeptember 1-jétől, köztük a Ceglédi Gyümölcstermesztési Kutató Fejlesztő Intézetet is a tulajdonos a Vidékfejlesztési Minisztérium lesz adta hírül a Dél-Magyarország Napilap cikke. Első lépcsőben azokat a kutatóintézeteket gyúrják össze, amelyek eddig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. alá tartoztak. Az összes többi agárkutató az egyetemekhez tartozik, információk szerint őket a második lépcsőben olvasztanák be. Az integrált kutatóhálózat kialakítása ez év elejétől a kormány határozatokban foglaltak szerint folyamatban van. A működésünket érintő szervezeti változások szeptember 1. és december 31. között kerülnek kialakításra. adott tájékoztatást lapunknak Dr. Erdős Zoltán, a Ceglédi Gyümölcstermesztési Kutató-Fejlesztő Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezető igazgatója.

8 Itt a tanévkezdés! FELSZEGI PAPÍRBOLT Cegléd, Pesti út 60. (Bajcsy Zs. tér mellett) Szeretettel várjuk kedves vásárlóinkat! Tolltartó, írószer, füzet vagy táska, a Felszegi Papírboltban mindezt megtalálja. Ceglédiek a címlapon A KÖRÖMZÁPOR MŰ- KÖRMÖS MAGAZIN júliusi címlapját ceglédi körmös Kovács Erika munkája díszíti. Modellnek Takács Annát szintén ceglédi modellt kérte fel. - Annát régóta ismerem szép kezű és arcú lány, egyből arra gondoltam, hogy ő lesz a modellem. adott tájékoztatást lapunknak a ceglédi köröm-művész. - A másik szakmám fodrász, így elkészítettem a haját és felkértük Anna testvérét Takács Krisztit, aki kozmetikus, hogy készítsen a körömhöz illő sminket. Fotósra is szükségünk volt, így egyértelmű volt, hogy Koroknai Laci fogja elkészíteni nekünk, akivel évek óta sikeresen dolgozunk együtt különféle körmös újságok step by step munkálataiban és versenyek fotózásainál. A magazin szerkesztőjének nagyon tetszett a közös munkánk.

9 Koncert a kastélyban DÁNSZENTMIKLÓSON NYARANTA TÖBB zenés estét tartanak, mindegyiket másik egykori kastélyban, kúriában. Pilisen évek óta augusztus első vasárnapján tartják meg az évad egyetlen nyáresti hangversenyét a Beleznay- Nyáry kastély udvarán. Augusztus 4. forró vasárnap volt és este sok-sok helyi és környékbeli látogató töltötte meg a patinás épület parkját, élvezte az enyhe nyárestét és a szétáradó muzsikát. Évek óta az első fellépő a Pilisi Zenész Egyesület, majd neves előadók zárják az eseményt. Tavaly Dolhai Attila és előadótársai vendégszerepeltek itt. A Pilisi Zenész Egyesület vezetője a ceglédi zeneiskola Közlemény Matrica a borítékban! AZ ÖKOVÍZ KFT. A HULLADÉKSZÁLLÍTÁS területén matricás edényzet azonosítást vezet be Cegléd családi házas ügyfelei körében augusztus 12-től Társaságunk megkezdi az azonosító matricák kiküldését, azon ügyfelek részére, akiknek köztisztasági szerződésük rendezett és nincs tartozásuk a szolgáltató felé. A matrica hulladékgyűjtő edényre való felragasztásával igazolható, hogy az adott ingatlan jogosult január 31-ig a hulladékszállítás igénybevételére. Ürítéskor a szállító járművek személyzete egykori tanára Solymosi Sebestyén, aki ez alkalommal a karnagyi és klarinétos szerep mellett a konferálást is vállalta. A klasszikus zenei irodalom slágerei az ő átiratában hangzottak el, de figyelemreméltó volt a felhangzó latinos szerzeménye is. A zenetanárokból és a zeneiskola növendékeiből néhány éve szerveződött zenekar egyre erősödik, már vidéki szereplések sorát mondhatják maguk mögött. A műsor második részében Micheller Myrtill és a Swinguistique együttes fellépése a swing, a sanzon, a latin zene, a jazz sokféleségét varázsolta a csillagos ég alá. Myrtill a tíz éves Jazz gimnáziumban sorozat legutóbbi produkciójában Pintér Tibor gitárossal a Voice & Gitar formációjukkal léptek fel, hasonló sikerrel, mint Londonban vagy a zenei élet más elit színpadain. Dr. Lénárd Béla a gimnáziumi jazz esték szervezője legutóbb elmondta, hogy tíz éve, a legelső vendégelőadó is Myrtill volt, és az is kiderült a gitáros Pintér Tiborról, hogy pilisi születésű. Ott fültanúi voltunk Myrtill és Tibor meghívásának a pilisi kastélykoncertre. Ezúttal a brilliáns technikájú Tibor jazzcombója a Swinquistgue adta a zenei kiséretet a bájos énekesnő produkciójához. A kellemes egész estés program a többszöri visszatapsolás ráadásszámai után zárult. K.T. minden esetben köteles ellenőrizni a matrica meglétét, ezért kérjük, hogy gyűjtőedényére augusztus 18-ig ragassza fel azonosító matricáját augusztus 19-től munkatársaink kizárólag a szabványos, érvényes matricával ellátott gyűjtőedények ürítését végzik el!

10 Olvasói levél Szeretném megmutatni a gyermekeimnek... KEDVES PANORÁMA! NAGYON ÖRÜLNÉK, ha valaki tudna választ adni a kérdésemre ban lettem általános iskolás, és az akkoriban Mészáros Lőrincz Katolikus Általános Iskola kis iskolájában kezdtem. 2 évig tanultunk ott, utána másik 2 év népi tánc oktatás. Egyik szeptemberben azon kaptam magam, hogy az iskola azon része, nem nyitja ki kapuját. Ez pár éve történt... Azóta az épület elhanyagoltan és üresen áll. Az ablakon, ha benézünk, a bomló falakkal találjuk szembe magunkat, kívülről ugyan ilyenek a falak. Ha a fa kapu kisebb-nagyobb részein benézünk, a gyomnövények csak úgy nőnek az ég felé. Egyre többet gondolkodom rajta, vajon mi lesz ezzel az épülettel? Akkor a mi apukáink csinálták oda a kerítést. A mi szüleink újították fel, nekünk. Nem tudom, kivel kellene beszélnem róla, hogy mi vár erre az épületre? Mi fog történni? Hagyják, hogy csak úgy összedőljön? Nekem fontos az az épület...hiszen ott kezdtem el mindent. Az igazgatót azóta 2x cseréltek, a mostani nem biztos, hogy tudná rá a választ... A Polgármesterrel már lett volna alkalmam beszélni, de félek, hogy a korom miatt nemleges választ kapnék. Jó lenne, ha valakit tudnának mondani, aki megválaszolja ezeket a kérdéseket... Abból az épületből még bármit ki lehetne hozni, de először fel kéne újítani... ismét. Most szeptemberben kezdem az utolsó évem ebben az iskolában, és utána követni szeretném az álmaim. Egyszer szeretném megmutatni a gyermekeimnek, az unokáimnak hogy én valaha 2006-ban itt kezdtem el mindent. Itt találtam rá az akkori barátaimra. De ha porrá hull, akkor mit tudok nekik mutatni? Összetört téglákat? Mert ha mondjuk felújítják, és valami mást hoznak ki belőle, nem iskolát. Az épületet magát, még akkor is megtudom mutatni. Előre is köszönöm válaszukat: N HAJNI KEDVES N HAJNI! MEGPRÓBÁLOK választ adni kérdéseidre igaz, hogy igazgatót azóta 2x cseréltek. Remélem a tegeződés sem zavar, hiszen még idejársz, igazgatóként idősebb vagyok, úgy gondolom, ez nem okoz problémát! Az épület Cegléd Város Önkormányzatának tulajdonában van. Az iskola 1993-as átvételekor, a nagy tanulólétszámra való tekintettel, 99 évre megkapta a Selyem utcai épületet használatra. A fenntartó döntése értelmében, úgymint évfolyamonként 3 osztály legyen, már 2010/2011- es tanévben látszott, hogy a következő tanévtől az egész alsó tagozat elfér a Pesti út 2-4. szám alatt. Az előkészítő munkánk után a tanítás szeptember elsejétől a Selyem utcában megszűnt és decemberben az Önkormányzat felé megtörtént az átadás-átvétel. Rendkívül örülök, hogy édesapádék kerítést készítettek oda, ugyanakkor az önkormányzat a mosdókat újította fel, mint tulajdonos. A kerítésépítésért iskolánk cserébe azt a faanyagot kapta, amiből az udvaron található 6 barna pad van. Apukátok munkája tehát jelképesen most is jelen van az iskolában, gondolj erre, mikor nyolcadikosként majd ráülsz a padra! Őszintén szólva leveled kicsit meglepett, hiszen a Diákönkormányzat útján bármikor megfogalmazhatjátok kérdéseiteket. A DÖK vezetők bizalommal fordulhatnak Anikó nénihez, vagy éppen felém is a havi gyűlések alkalmával. Azonban mégis örültem levelednek! Kiderült számomra, hogy a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda milyen komoly, megfontolt, a jövőre figyelő nemzedéket nevel, akik aggódnak azért, hogy majdan gyermekeiknek és unokáiknak is meg tudják mutatni régi iskolájukat. RAJTA LÁSZLÓ igazgató

11 SPINDELBAU Kft. Gázkészülék szerviz Most 4000 forintot elengedünk a karbantartási díjból, hogy üzembiztosabb gázkészülékkel induljon újból a télnek! KARBANTARTÁSI DÍJAK KUPON NÉLKÜL Kéményes gázkazán Ft Zárt égésterû fûtõ gázkazán Ft Zárt égésterû kombi, tárolós Ft Kondenzációs fûtõ kazán Ft Kondenzációs kombi gázkazán Ft Kondenzációs beépített tárolós Ft A fenti árak a kiszállási díjat és esetleges anyagszükségletet nem tartalmazzák forint ajándékkupon augusztus 30-ig érvényes! Cegléd, Szolnoki út 44. Hibafelvétel: 7-16 óráig Tel.: 53/ Jól megjártuk HELYI PANASSZAL ÉLEK, DINNYE SZEZON ügyben. Régen meglékelték a kiválasztott dinnyét, ma már uniós szabvány végett nem. Nos, augusztus 2-án kerékpárommal, kis kerékpár utánfutómmal, az Öregszőlőbe indultunk. Betértünk az út menti nagy zöldségáruházba. Vásároltunk egy csíkos, és egy sötét dinnyét. Már jó délután volt. Vittük, mert vendégeket vártunk születésnapra, szombatra jöttek. Pörkölt, szilvás gombóc. Fő menü a dinnye? Nos, a csíkosat tálcára tettük, felvágtuk. Mindenki megrökönyödésére rossz volt a dinnye. Fotóval megörökítettük. Nem mindig 60 éves az ember. Pláne, hogy rokonok, ismerősök jöttek. Elrontották a rossz dinnye vásárlás által az ünnepet. Kíváncsi lennék mennyien jártak abból a szállítmányból így. Kimentünk a (...) bolthoz és kaptunk megyesi dinnyét. Nem reklámnak szánom, de meggondolom mikor megyek a másik helyre vásárolni. HALASI ATTILA Merre van Szolnok? TISZTELT SZERKESZTŐSÉG! MÁR KB. egy éve írtam egy ügyben az Önkormányzat illetékesének. Akkor megnyugtattak, hogy minden szabályos. Lehet, de a helyzet nem változott: egy közlekedési tábláról van szó. A 4-es út körforgalmában van egy tábla, ami Szolnok felé mutat(na) Az utolsó információ, aki Budapest felől jön (a ceglédi kimenetnél), hogy Szolnok jobbra, a ceglédi lehajtónál. Naponta kérdezik a Jászberényi úton, akik nem közlekedtek még erre, vagy csak ritkán, merre is van Szolnok. Naponta látni viszszaforduló kamionokat, és autókat. Lehet, hogy a tábla a szabályok szerint van kihelyezve, de félreérthető. Sok autó szennyezi és terheli így feleslegesen a Jászberényi és a Széchenyi utat. Végighaladnak az említett utakon, majd ismét kihajtanak a 4-es útra. Más városok mellé elkerülő utak épülnek, Cegléden meg egy téves tábla miatt beterelik a forgalmat. Vagy a táblát kellene messzebb tenni a ceglédi lehajtótól, vagy a nyilat elfordítva festeni 45 fokkal. K. ARANKA

12 12. oldal edves Panoráma! Szerintem több lakót is bosszant az alábbi, főként nyár délutáni és legnagyobb szomorúságunkra éjszakai jelenség. Amely a következő: a Kossuth Ferenc utcában sokszor elszabadul a pokol. Autósok és motorosok gyorsulási szakasznak nézik a Polgármesteri hivataltól a lámpáig tartó szakaszt. (Én itt lakom a Kossuth F utcában, utcára néző ablakok, első emeleti lakás.) Szinte minden nyári este a km/h-val közlekedő autós és motoros anyukája szerintem nagyokat csuklik. Ezt a rendőrség miért nem díjazza? Lépjen le egy gyerek az útról, vagy csak kanyarodjon ki valaki elé... Tiszta szerencse, hogy nagyobb baleset még idáig nem történt. Arról meg ne is beszéljünk, hogy a Gyarmati udvar előtt minden hétvégén Tunning and Stereo kiállítás van. Ordít a zene a kocsiból, a fiatalok isznak, ordibálnak. Én is voltam fiatal, és talán még most is az vagyok, de ez a belváros, ahol emberek laknak. Szerintem mindenki tudja mi az a Olvasói levél k Éjszaka elszabadul a pokol viselkedési forma, amit ilyen helyen illene betartani. Köszönöm a figyelmet. LAPUNK AZ OLVASÓI LEVELET TOVÁBBÍTOTTA a helyi rendőrkapitányságnak, ahol az illetékesek a következő választ küldték meg: Tisztelt Szerkesztőség! A levélíró által észlelt jelenségre válaszolva szeretnénk tájékoztatni a Tisztelt Olvasókat, hogy a Ceglédi Rendőrkapitányság dolgozói kiemelten a közterületen szolgálatot teljesítő járőrök valamennyi, általuk észlelt szabályszegés, szabálysértés esetén intézkedést kezdeményeznek és a hatályos jogszabályoknak megfelelően az abban előírt szankcióval sújtják az intézkedés alá vont személyeket. Természetesen ez ugyanúgy igaz a Kossuth Ferenc utcán szabálytalankodó járművezetőkre, mint a város egyéb területére. A napi rendszeres ellenőrzések mellett prevenciós felhívásokkal, oktatásokkal, baleset-megelőzési rendezvényekkel igyekszünk a helyes közlekedésre rászoktatni valamennyi járművezetőt. - Ceglédi Rendőrkapitányság Fórum V. CSABA - Ki ez a barom, aki ilyet ír? Te szerencsétlen, azt fogd már fel nincs hova menni! Csinálni kell egy olyan helyet, ahol mindenki kiélheti magát! Egyébként meg ha zavar, költözz tanyára!! TNÉ MÓNIKA - Anyukád mit szól? Techno-z nála otthon, és húzasd a verdát az ő háza előtt!! Vagy költözz el! G. BÉLÁNÉ - Nem elköltözni kell, hanem normálisan viselkedni! Ki lehet menni a prérire és ott lehet ordíttatni a zenét! Én is nagyon utálom, mert aki dolgozik, éjszaka pihenni szeretne! Egyébként mindennek meg van a maga előnye is! Ha javasolhatnám, még hangosabban kellene hallgatni a zenét,

13 hisz a hallókészülék forgalmazóknak is meg kell élni valamiből! K. GYÖRGYNÉ - A Ceglédi Rendőrkapitányság válasza egy nagy mellébeszélés! Hogy miért? Az ilyen lakossági bejelentésekre olyan választ szeretnénk kapni, hogy: Hány konkrét intézkedés történt a szabályszegőkkel szemben, mennyi birságot szabtak ki, s milyen egyéb intézkedést tettek, hány feljelentést tettek a gyorshajtókkal szemben, vagy éppen hogyan marasztalták el a hatályos jogszabályok értelmében azokat, akik az éjszakában zavarják a köznyugalmat. Kérnénk a jövőben, hogy a rendőrkapitányság illetékesei a fenti válasznál bővebben, és a bekövetkezett változásokkal is illusztrálja az intézkedéseit! TÉR MŰVÉSZ - Ha ez így van, ahogy a rendőrség írja, akkor ezek szerint rosszul végzik a munkájukat, hogy a jelenség még mindig tart? Nem kellene, akkor valamit változtatniuk a munkamódszerükön? Mert minket nem az érdekel, hogy ő szerintük ők jól dolgoznak hanem, ha megszűnik a jelenség, akkor mi úgy fogjuk látni, hogy jól dolgoznak. És akkor nem kell erről minket meggyőzni. CS. ANITA - Én nem értem, ha valaki enynyire nem bírja a város zaját, az miért nem költözik ki onnan... Minden városközpont erre hivatott, ez nem csak Cegléden van így, ezért hívják központnak... M. MÁRK - Nem hogy örülnének neki, hogy a fiatalok nem bedrogozva vagy éppen alkoholos állapotban ordibál az ablakuk alatt! Én a maguk helyébe hagynám őket békén, mert maguk is voltak fiatalok! Önök is kiélték a fiatalkorukat. Mi is hadd tehessük ezt! És ha éppen autókázni van kedve az embernek, akkor mi van???... És mi van akkor ha a Kossuth F. utcában szeretik neki tolni, akkor mi van? Mindenki élje a saját életét és ne máséval foglalkozzon... K. BENCE - Szégyen és röhej az egész: szenvedély, meg úgy érzem jól magam, ha hangos a zene, meg a sebesség... Azért legyünk egy kicsit őszinték gyerekek, ez valójában: feltűnési viszketegség, magamutogatás, pávázás, vagánykodás, na meg menősködés. Az egy érdekes szenvedély, hogy két Ceglédi Cipõgyár Mintaboltja Cegléd, Fûtõház u.11. alatt várja megújult kínálattal vásárlóit! Gyermek, nõi, férfi kiváló minõségû bõrbõl készült cipõk GYÁRI ÁRON! Munkacipõ Sportcipõ Utcai cipõ Kalló-Plast Kft., Cegléd, Fûtõház u. 11., Tel.: 53/ Nyitva: K-P: 9-17-ig, Szo: 8-12-ig utcán körözök körbe-körbe egész hétvégén, hát ez annyira vonzó, hogy szerintem én is rákapok... vagy a Gyarmatinál feszítek az én saját autóm mellett (mer abból a kis pízből erre is fussa ám), az ugyan ez, csak lassabban, mert mozgó autóba nem ugrálnak be a lányok, néha meg kell állni. Az hogy, akik ebben a körben mozognak összegyűlnek és beszélgetnek azzal semmi baj, de ha beszélgetni akartok, akkor miért kell úgy szólni a zenének (a kedvetekért legyen zene, mert ízlés dolga). (...) De ezeket a tevékenységeket, hogy összegyűlünk és beszélgetünk, lehetne úgy is folytatni, akár ugyanott, hogy ne zavarja a környező lakókat (csak lejjebb kell csavarni a hangerőt, ennyi a titka). A mozgó diszkókra senki sem kíváncsi, ők a városon kívül folytassák ezt a tevékenységet (bocs, elfelejtettem, hogy a figyelemfelkeltés a lényege...). Akik meg önjelölt versenyzők, azok meg menjenek pályára, fizessék meg, de mások életével ne játszanak, közúton, belvárosban, külvárosban, hétköznapi közlekedésre szánt és használt úton (...) >>>

14 H. TAMÁS - Nem az autósokat, meg a motorosokat kellene elitélni, hanem a régi városvezetést. Mivel nem tudom miért nem lehet megengedni, hogy ha már van egy lakatlan ipari park, akkor annak az aszfaltját használhassák az autók, és a sebesség szerelmesei félig legális versenyekhez. Ha lenne egy ilyen hely abban az esetben nem kényszerülnének a városban való gyorsulgatásra. Így a város és a közlekedés is fellélegezhetne, és mind a két fél jól járna. Szerintem ezen kéne elggondolkozni. mert nem mindig a versenyzők a hibásak! R. ROLAND - Tudod Tomi én is a belvárosban lakom, és valahol egyet kell hogy értsek veled is, de még jobban egyet kell, hogy értsek a cikkel. Meg is indoklom, hogy miért: van nekem rally autó versenyző barátom (pontosabban versenyző és pályabíró), és mindig azt szokta mondani, hogy azok a pilóták akik olyan helyen versenyeznek, ahol gyerekek sérülhetnek, akár fizikailag, akár mentálisan (a hajnal 1-kor zokogva felébredő és vissza aludni nem tudó csecsemőkről beszél) azok nem pilóták, hanem pancserek. Igazad van Tomi, a városvezetés kialakíthatna versenypályát az ipari parkban... de azért ugye valljuk be hogy van Magyarországon elég hely ahova az amatőr pilóták el tudnának menni versenyezni és nem zavarnának senkit. Van élet a Kossuth F. utcán sőt még az ipari parkon is túl... szerintem... Engem egyenlőre nem érint a dolog, ha alszok akkor alszok, de hallom a panelba a felsíró kis kölköket... és bizony Tomi ha ott lennél, garantálom neked is és a városban versenyzők nagy részének is bele szakadna a szíve... ebbe is bele kéne gondolni! G. SAMESZ - Persze hogy vannak ennek is határai mint mindennek, személy szerint azt gondolom, hogy kéne egy erre alkalmas helyet kialakitani. Sajnos minden tuningosnak lassan bujdosnia kell, mert szinte bűnözőnek néznek minket! HNÉ JUDIT - 31 éve lakom a Kossuth Ferenc utcán, a mozgalmasabb, forgalmasabb szakaszán. Az elmúlt 20 évben van száguldozás, autó és motorversenyek, ordítozás, bömbölő zene az utcában. Azóta várjuk, hogy majd csak egyszer rendet tesz és tart a rendőrség, mivel egyértelmű, hogy az ő dolguk lenne, teljesen egyértelmű a szenvedő felek szempontjából, hogy mi a törvényes és mi nem, mi az ami megszegi a KRESZ-t, csak érvényesíteni kellene! Az eltelt időszak óta most van a 3.rendőrkapitány, aki azt nyilatkozza, hogy minden rendben van, csak akkor nem volt még 22 óra után a Kossuth Ferenc utcán. M. ZOLTÁN - Remélem változik valami. Eldöntöttem, ha elkapom mikor épp gyorsul valaki, felveszem videóra. Lesz egy szép gyűjtemény Akinek van kedve csatlakozzon! Gyűjtsük a videókat bizonyítékként és adjuk át az illetékeseknek! RICSI - Örüljenek neki,hogy ilyen jó kis kocsik vannak Cegléden! :D V.D. - Mit kell ebből ekkora ügyet csinálni? Már azt is sajnálják ha valaki jól érzi magát! Tuning kiállítás??? ugyannnn NIXIE22 - Tele raknám fekvőrendőrrel, mint az a fejlettebb országokban van, max. crossozni lehetne, de gyorsulni nem. ÉNE - Az a baj, hogy ez a sok kis eszetlen gyerek ezt nem érti, és nem is akarja felfogni, hogy miről van szó. Én leginkább a gyerekeseket sajnálom. Akinek van gyereke, az tudja, hogy milyen komoly feladat altatni a gyereket, és milyen kellemetlenséget okoz, ha egy-két ilyen gyökarc miatt a gyerek felriad, vagy esetleg nem is tud aludni... és ez csak egy szempont. Amelyik meg azt javasolja, hogy költözzenek tanyára akiket zavar, annak kívánom, hogy az anyja járjon be 5-10 km-ről gyalog bicajjal busszal, ő meg kísérgesse anyucit, hátha kap az esti kocsikázáshoz benzinre pénzt. Aki meg még nem vásárolt ingatlant, az ne ossza az észt másnak, hogy hol vegyen házat, mert fogalma sincs, hogy az mivel jár. Aki a füldugót javasolja, az is elég kretén lehet. Újszülött fülébe hogy tegyünk, mutasd majd be a saját gyerekeden, ha tudsz csinálni olyat :) Na szóval eszes gyerekek, vigyétek a bandát muter háza elé, és mutassátok be abban az utcában a show műsort, kíváncsi lennék a reakciókra. Üdv! U.i.: Fekvőrendőrt a Kossuth Ferire! :)

15

16 16. oldal szinte az iskolaév végén merült fel a gyerekekben az ötlet a városi programok között tallózva, legyen nálunk is ilyen tábor! Az iskola tanítónői nagy lelkesedéssel és igényes kézműves tevékenységekkel várták a kicsiket és nagyobbakat és a 30 C feletti hőmérséklet sem tartotta vissza őket a tánctól, melyre szinte minden üres félórájukat (gyülekező alatt, ebédszünet után) kihasználták. A jelentkezők (óvodástól 15 éves korig) mind megtalálták a nekik tetsző tevékenységet. Köszönet a C.I.N. tagjainak, iskolánk volt tanulóinak, akik néptáncpróbáikat ezen a héten intenzíven folytatták a hőségben is. Persze a kicsik, szájtátva figyelték őket és kérdezték, mi mikor fogunk ilyen szépen táncolni? Akikkel fél szavakból is értettük egymást: - Bognárné Szabó Csilla, kézművesség - Nyilasné Szabó Zsuzsanna, kézművesség - Diósiné Kókai Erzsébet, kézművesség Suli Hagyományőrzés jókedvvel A nyári programok sorában a Szent Kereszt Katolikus Általános Iskola és Óvoda Kézműves-néptánc tábora kedves emlék lesz sokunknak. - Fekete Anikó, kézművesség - Marton Melinda, bibliodráma játék - Csipkó Magdolna, népdaltanítás Igyekeztünk hagyományos anyagokkal, tevékenységekkel foglalkoztatni a gyerekeket, volt gyertyamártás, szövés, bőrözés, nemezelés, gyöngyözés és sok-sok ének (3 dalcsokrot is megtanultak!), tánc, jókedvvel szeretettel. El is határoztuk, hogy a következő tanév első táncházán megmutatjuk a többieknek, mi mindent tanultunk. Várjuk a jövő nyarat, mert a gyerekek ötlete szerint már ne is egy hétig tartson a tábor, hanem kettőig esetleg 1 hónapig Ebből azt gondolom, jól érezték magukat, ahogyan mi felnőttek is szívünkbe zártuk a sok közös élményt. Többek között ezért is jó pedagógusnak lenni! Minden kedves szülőnek tisztelettel megköszönjük, hogy együtt lehettünk július között a gyerekekkel. Kérjük, észrevételeikkel továbbra is támogassák munkánkat! TÓTH PÉTER LÁSZLÓNÉ Néptánc oktató tanítónő

10 éve város. Albertirsa

10 éve város. Albertirsa VII. évfolyam, 15. szám 2013. július 26. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 10 éve város Albertirsa 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon:

Részletesebben

2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: 0656-511-011, 0656-511-012 www.kiazakar.

2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: 0656-511-011, 0656-511-012 www.kiazakar. VII. évfolyam, 17. szám 2013. augusztus 23. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 2700 Cegléd, 4. számú főút 69. km. Telefon: 0653-505-911 5000 Szolnok, Széchenyi krt. Telefon: 0656-511-011, 0656-511-012

Részletesebben

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 6. szám 2013. március 22. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Bevezetõ Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6.

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 2011. május 21. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál MÁJUS 5-ÉN MEGNYITOTTAM ARANYÉR- LÉZERSEBÉSZETI

Részletesebben

VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007

VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007 VI. évfolyam, 21. szám 2012. október 19. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k VII. évfolyam, 14. szám 2013. július 12. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 A Csodák Palotája kiállítása Cegléden interaktív utazó J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k 2700

Részletesebben

Első kézből... Településünk közügyeiről néhány gondolatban

Első kézből... Településünk közügyeiről néhány gondolatban Első kézből... Településünk közügyeiről néhány gondolatban Szeretettel köszöntöm a Kedves Olvasókat, és első kézből szeretném tájékoztatni Újszilvás életében az elmúlt időszakban történt eseményekről,

Részletesebben

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja:

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja: IX. évfolyam, 6. szám 2015. március 27. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 P A A N O Lapunk megjelenését támogatja: R Á M Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53)

Részletesebben

HÍRADÓ TÁPIÓSZELEI ÖNKORMÁNYZATI. 2012. szeptember. Szerkesztõi közlemény. Weöres Sándor: Kezdõdik az iskola

HÍRADÓ TÁPIÓSZELEI ÖNKORMÁNYZATI. 2012. szeptember. Szerkesztõi közlemény. Weöres Sándor: Kezdõdik az iskola TÁPIÓSZELEI ÖNKORMÁNYZATI HÍRADÓ 2012. szeptember Weöres Sándor: Kezdõdik az iskola Könyv, toll, tinta, ceruza, rontom-bontom, kezdõdik az iskola, csak aszondom. Kora reggel rohanás, rontom-bontom, nem

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 1. szám 2008. január 18. Ceglédi. Gyökerestõl. felforgatni. vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 1. szám 2008. január 18. Ceglédi. Gyökerestõl. felforgatni. vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 1. szám 2008. január 18. P A N O R Á M A Gyökerestõl felforgatni vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal I S K O L A A J Á N L Ó M E L L É K L E T T E L 1 9-3 6. O L D A L

Részletesebben

2014. május 9. 23-24.

2014. május 9. 23-24. VIII. évfolyam, 9. szám 2014. május 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál 2014. május 23-24. P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

Csobbanjon, ússzon, pihenjen Ön is a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban! Nyitás: május 24-én!

Csobbanjon, ússzon, pihenjen Ön is a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban! Nyitás: május 24-én! VIII. évfolyam, 10. szám 2014. május 23. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 Csobbanjon, ússzon, pihenjen Ön is a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpontban! Nyitás: május 24-én! P A A N O Kiadó:

Részletesebben

Találja meg mindenki a saját útját és szerepét mondta Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke Tápiógyörgyén

Találja meg mindenki a saját útját és szerepét mondta Gyurcsány Ferenc, a Magyar Köztársaság miniszterelnöke Tápiógyörgyén Ára: 107 Ft VIII. év fo lyam 22. szám, 2007. november 8. A lap megjelenési területe a Tápió-vidék 21 települése: Bénye, Gomba, Farmos, Káva, Kóka, Mende, Nagykáta, Sülysáp, Szentmártonkáta, Szentlőrinckáta,

Részletesebben

A Magyar Tudomány Ünnepén

A Magyar Tudomány Ünnepén V. évfolyam, 22. szám 2011. november 4. P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu A Magyar Tudomány Ünnepén P A N O R Á M A Címlap 3 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23.

VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A. cegledipanorama.hu ANNO 2007. V. Bor- és laskafesztivál. 2012. június 22-23. VI. évfolyam, 12. szám 2012. június 15. P A N O R Á M A ANNO 2007 cegledipanorama.hu V. Bor- és laskafesztivál 2012. június 22-23. P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

Ceglédi. Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz. Ingyenes P A N O R Á M A. 3. oldal. III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. ANNO 2007

Ceglédi. Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz. Ingyenes P A N O R Á M A. 3. oldal. III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. ANNO 2007 Ingyenes Ceglédi III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. P A N O R Á M A ANNO 2007 Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz 3. oldal Új nyílászárót szeretne, vagy a régit cserélné le újra? Keresse fel telepünket!

Részletesebben

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja:

Címlap. Lapunk megjelenését támogatja: VIII. évfolyam, 11. szám 2014. június 6. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Címlap Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

8. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál

8. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál VII. évfolyam, 9. szám 2013. május 3. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 8. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál 2013. május 18-19. P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

Szigeti Ferenc. Tolnai András. Farkas Rozika. Fényes György. B. Tóth Magda

Szigeti Ferenc. Tolnai András. Farkas Rozika. Fényes György. B. Tóth Magda IX. évfolyam, 14. szám 2015. július 17. P A A N O facebook.com/cegledipanorama R Á M anno 2007 Nyár Tolnai András esti A belépés díjtalan! vigadalom Szigeti Ferenc Farkas Rozika Kísér: Látó Imre és cigányzenekara

Részletesebben

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 VIII. évfolyam, 4. szám 2014. február 28. P A A N O R Á M Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft

Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft BADACSONY XX. évfolyam 9. szám Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft 2010. szeptember Fotó: Deák Felavatták a város új házát Korszerû, városi szinten elvárható közszolgáltatásokat ellátó intézménnyel

Részletesebben

Üllői. Üllői nézőpontok. Helyi programok a körkérdésben. Városgondnokság vigyáz a rendre. Ésszel és erővel. Bemutatkozik az állatvédőrség Ù

Üllői. Üllői nézőpontok. Helyi programok a körkérdésben. Városgondnokság vigyáz a rendre. Ésszel és erővel. Bemutatkozik az állatvédőrség Ù Nyertes pályázat Az új városközpont megan nyi funkcióval bíró komplexum, nem csak hivatalos ügyek intézésére épült. A közösségi központ például esküvőknek, előadásoknak, de akár zenés-táncos programoknak

Részletesebben

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4.

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4. lyam, 13. szám IX. évfo 2015. július 3. P ce A g le dip N a n or a O ma.h u R Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP 2015. július 4. Á M anno 2007 A STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER ÚJ MAZDA2 Az új Mazda2 kompakt, mégis

Részletesebben

Tisztújítás a sportegyesületben

Tisztújítás a sportegyesületben Szerencsi HÍREK KÖZÉLET SZABADIDŐ KULTÚRA szerencsihirek@szerencs.hu www.szerencsihirek.hu INGYENES KIADVÁNY XXX. évfolyam 1. szám 2015. január 23. Alig néhány centiméteres hó hullott január első napjaiban.

Részletesebben

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online.

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 Pontban a központban Új üzlet nyílt a Piaccsarnok

Részletesebben

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok

F A I R MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ. KÖZMEGHALLGATÁS Farmos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete. Farmosi Információk Riportok F A I R Farmosi Információk Riportok Lakossági közéleti tájékoztató XXVI. évfolyam 1-2. szám 2014. január-február MEGHÍVÓ Farmos Község Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és családját március 14-én

Részletesebben

MAGUNK DÖNTÜNK AZ ORSZÁG SORSÁRÓL

MAGUNK DÖNTÜNK AZ ORSZÁG SORSÁRÓL Putnok város közéleti lapja XXIV. évfolyam 5. szám 2013. szeptember-október Ingyenes MAGUNK DÖNTÜNK AZ ORSZÁG SORSÁRÓL Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. - A sírban. S majd jön ideje a

Részletesebben

Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120. Részletek a 3. oldalon

Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120. Részletek a 3. oldalon SZE N XXVII. évf. 20. szám 2013. november 11. 20 N TE DRE ÉS VIDÉKE Közéleti és kulturális lap Alapítva 1899-ben Újraalapítva 1987-ben szevi@szentendre.hu +36 26 505 120 1 Bakos Lehel 20. oldal Barcsay

Részletesebben

Indul az e-napló. Györfi Sándor kiállítása

Indul az e-napló. Györfi Sándor kiállítása CEGLÉDI Kék Újság XVII. évfolyam 40. szám 2009. október 7. Ára: 147 Ft, előfizetve: 140 Ft TRANZIT TÜZÉP: Húsz éve az építkezők szolgálatában Indul az e-napló Ismét színesben! Színesen! KEDVES OLVASÓINK!

Részletesebben