KÉRDŐÍV KÜLFÖLDI DIÁKOK TAPASZTALATAI A VENDÉGLÁTÓ ORSZÁGBAN. 5. Beszél-e más nyelveket? Kérem adja meg a nyelvtudás fokát is: jó nyelvtudással bír

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÉRDŐÍV KÜLFÖLDI DIÁKOK TAPASZTALATAI A VENDÉGLÁTÓ ORSZÁGBAN. 5. Beszél-e más nyelveket? Kérem adja meg a nyelvtudás fokát is: jó nyelvtudással bír"

Átírás

1 KÉRDŐÍV KÜLFÖLDI DIÁKOK TAPASZTALATAI A VENDÉGLÁTÓ ORSZÁGBAN A. Háttérinformáció 1. Neme 2. Kora Nő Férfi 3. Származási helye (országa) 4. Anyanyelve(i) 5. Beszél-e más nyelveket? Kérem adja meg a nyelvtudás fokát is: Nyelv folyékonyan tud a nyelven jó nyelvtudással bír kielégítő nyelvtudás (nagyon) csekély nyelvtudás 6. Milyen szakon és melyik felsőoktatási intézményben tanul a vendéglátó országban? (MO-ra nem vonatkozó kérdés) 7. Mennyi ideig fog a vendéglátó országban maradni? hónapig 8. Miért szeretne külföldön tanulni? Mely szakját szeretné itt folytatni? (MO-ra nem vonatkozó kérdés) főszak egyik mellékszak Szeretné a vendéglátó ország nyelvét elsajátítani? Más okból szeretne a vendéglátó országban tanulni? Ha igen, mi ez az ok? 9. Milyen úton került a vendéglátó országba? (MO-ra nem vonatkozó kérdés) Csereprogramon keresztül (Nevezze meg a programot) Saját kezdeményezésre 10. Miért pont ezt az országot választotta tanulmányai színhelyéül?

2 11. Mi az, ami leginkább meglepte a vendéglátó országban? 12. Mit talál a legkellemesebbnek a vendéglátó országban? 13. Mi érte a legkellemetlenebbül a vendéglátó országban? 14. Résztvett az információs hét programjain? Igen Nem 15. Kielégítőek voltak az Ön számára azok az információk, melyeket ezen hét során kapott? Igen Nem 16. Ha nem, milyen információkat hiányolt? 17. Volt-e valamilyen problémája a hétköznapi ügyek intézése során? Igen Nem 18. Ha az előző kérdésre igen választ adott, jelölje meg kérem azt a szituációt ill. azokat a szituációkat, amely/ek során ezek a problémák felmerültek: Beíratkozás Lakás Banki ügyek intézése Tájékozódás az egyetem területén ill. a városban Könyvtárhasználat Szolgáltatások

3 Orvosi ellátás Menza, büfé Egyéb szituáció, mi? 19. Kérem vázolja röviden az esetleges problémákat: B Nyelvtudás (a vendéglátó ország nyelve) 0. Volt-e már valamilyen fokú nyelvismerete az illető országba érkezését megelőzően?? (csak DE Jena, FI és HU) Igen Nem 1-2. sz. kérdések csak azok számára, akik már rendelkeztek az országba érkezést megelőzően is nyelvismerettel. (csak FI és HU) 1. Kérem becsülje meg, milyen fokú nyelvismerettel rendelkezett az országba érkezését megelőzően. Az előzetes nyelvismeretem foka: folyékony jó kielégítő (nagyon) gyenge 2. Hol és hogyan tanulta a vendéglátó ország nyelvét? 3. Milyen nyelvi kurzusra jár most? C Az egyetemi/főiskolai tanulmányokra vonatkozó kérdések 1. A vendéglátó országba érkezését megelőzően rendelkezett-e már információval a tanulmányokra vonatkozóan? Igen Nem 2. Ha igen: Kitől és milyen csatornán jutottak Önhöz ezek az információk? A hazai egyetem munkatársain keresztül A hazai egyetem más hallgatóin keresztül, akik vendéghallgatóként voltak a vendéglátó országban A hazai egyetem információs rendezvényein keresztül A vendéglátó egyetem honlapján keresztül A vendéglátó egyetem munkatársaival felvett kapcsolaton ( , levél, telefon) keresztül Más úton, mégpedig:

4 2.a. Miről szerzett korábban információkat? (csak Jena, FI és HU) 3. Kielégítőek voltak ezek az információk? Igen Nem 4. Milyen információt nem kapott meg előzetesen, amelyre szüksége lett volna? 5. Milyen oktatási formákat vesz igénybe? (csak Jena, FI és HU) Az alább felsorolt oktatási formák közül melyiken és milyen számban vesz részt rendszeresen? (csak Drezda) Oktatási forma / rendezvény Száma előadás szeminárium kurzusok /workshopok laborgyakorlat írásbeli vizsga/ zárthelyi szóbeli vizsga német nyelvtanfolyam Más, mégpedig? 5.a. Ha már vizsgázott, milyen nyelvet használt a kérdések megválaszolása során? (csak Jena, FI és HU) angol német /finn /magyar Más nyelvet, mégpedig? 6. Ha Ön Finnországban /Magyarországon tanul (csak FI és HU) csak angolt? finn /magyar nyelvet? finn /magyar és angol nyelvet is más nyelvet, mégpedig 7. Mely oktatási formák Ön szerint a legnehezebbek ill. a legkönnyebbek? (1 = könnyű, 2 = komolyabb, 3 = nehéz, 4 = nagyon nehéz) (csak DE/csak Drezda) előadás szeminárium kurzus /workshop laborgyakorlat írásbeli vizsga/ zárthelyi szóbeli vizsga német nyelvtanfolyam Más, mégpedig? Hogy értékeli a problémákat a köv. területeken? (0 = nem probléma, 1 = kicsi, 2 = közepes, 3 = nagy, 4 = nagyon nagy) a) Az oktatók és hallgatók megértése (gyors, nem érthető beszéd, nyelvjárás)

5 b) Hosszú mondatok megértése (a mondat anyanyelvtől eltérő szórendje) c) A tartalom megértése (túl kevés előzetes ismeretek) d) A gondolati vonalvezetés megértése (Az előadások, hozzászólások felépítésével, struktúrájával kapcsolatos problémák) e) A (A hazaitól eltérő véleménykifejtési konvenciók, hiányos szókincs) Volt-e előzetes információja arról, hogy az alábbi oktatáshoz kapcsolódó szituációkban milyen elvárásoknak kell megfelelnie: vizsga dolgozat, értekezés írása, témakifejtés szemináriumi dolgozat, referátum írása összefoglalás készítése beszámoló, portfólió készítése 10. Más oktatási- tanulási stílushoz volt szokva a hazai egyetemén? Igen Nem Igen is és nem is 11. Ha az előző kérdést igennel válaszolta meg, magyarázza meg kérem, mennyiben ÚJ az Ön számára a vendéglátó egyetemen folytatott tanulás és mennyiben tér el az a hazai egyetem gyakorlatától (pl. Órák felvétele, szervezés, követelmények/terhelés, értékelés stb. tekintetében). 12. Volt-e bármilyen problémája a könyvtárhasználattal kapcsolatosan? Ha ilyen, milyen? (csak DEJena, FI és HU)

6 D. A hétköznapokkal kapcsolatos kérdések Általános (csak DEJena, FI és HU) 1. Mely szituációkban voltak kommunikációs problémái? (többet is megjelölhet) Büfében, étteremben Orvosnál, fogorvosnál Fodrásznál Bevásárlásnál Postán Utazási irodában Uszodában Jéghoki meccsre szóló jegy vásárlásánál (csak FI) Síléc kölcsönzése során Állomáson, utazási jegy vásárlásánál (csak HU) Más szituációkban, melyekben? 2. Milyen jellegű segítségre lett volna szüksége? (csak DEJena, FI és HU) Bank (csak DEJena, FI és HU) 1. Ha bank- vagy hitelkártyát használt a bankautomatánál, volt-e nyelvi problémája pénzfelvét során? automatánál történő számlafeltöltés ill. -kiegyenlítés során? 2. Volt-e a bankban nyelvi problémája pénzfelvét során? számlafeltöltés ill. -kiegyenlítés során? pénzváltáskor? Más szituációkban, melyekben? 3. Igényelt volna-e bármilyen más bankkal kapcsolatos ügyben segítséget? Melyben/Melyekben? Közlekedés és utazás (csak DE Jena, FI és HU) 1. Rendelkezett-e információkkal a következőkkel kapcsolatosan? Igen Nem Diákkedvezmények vonaton és buszon Hol lehet vonat- ill. buszjegyet venni? Hogy lehet kicserélni egy már megváltott menetjegyet? Mely vonatok helyjegykötelesek?

7 2. Hogy közlekedik általában a városban? gyalog biciklivel busszal autóval Másként, hogyan? 3. Volt-e valamilyen problémája a városi közlekedéssel kapcsolatosan? Ha igen, milyen? Médiák (csak DEJena, FI és HU) 1. Olvas-e helyi lapokat? Igen Nem 2. Ha igen, melyeket? 3. Mely információkat tartja különösen fontosnak? (többet is megjelölhet) Helyi hírek Külföldi hírek Kultúrális hírek Sporthírek Helyi rendezvények, programok hírei (pl. mozi, kávézók ) Árengedmények, akciók (étkezés, ruházat, elektronika ) (csak DE Drezda) Álláshirdetések TVműsor Valami más, mi? B. Társasági élet és szabadidő 1. Van-e kapcsolata magyar diákokkal? Igen Nem 2. Ha igen, mivel kapcsolatosan (oktatás, szabadidő, hobbi stb.)? (csak DEJena, FI és HU) 3. Ha nem, mit gondol, mi az oka?

8 4. Menny időt (naponta, hetente, ) és milyen szituációban (házi feladat, sport, mozi, partik, ) tölt el idő szituáció más külföldi diákokkal? a vendéglátó ország diákjaival? magyar és külföldi hallgatók vegyes csoportjaival? 5. Milyen nyelven kommunikál a vendéglátó ország diákjaival? (csak DEJena, FI és HU) 6. Milyen nyelven kommunikál más külföldi hallgatókkal? 7. Van-e tudomása a szervezett szabadidő-eltöltés valamilyen lehetőségeiről? (csak DEJena, FI és HU) Egyetemi rendezvények? Népfőiskolai rendezvények? Különböző egyesületek rendezvényei? Más rendezvények, melyek? 8. Honnan szerez tudomást a különböző szabadidős rendezvényekről? (csak DEJena, FI és HU) 9. Részt vesz-e ezeken/szervezett szabadidős rendezvényeken? (csak DEJena, FI és HU)/csak DE Drezda) Igen Nem 10. Ha igen, melyeken? 11. Szüksége van-e vendéglátó országbeli nyelvi ismeretekre ahhoz, hogy információt szerezzen programokról vagy részt tudjon venni ezeken a rendezvényeken? Pontosan mihez szükséges nyelvismeret? (csak DEJena, FI és HU)

9 12. Került-e már olyan helyzetbe a vendéglátó országban, amely akaratlanul furcsa, vagy kínos fordulatot vett, mert valamilyen tabut áthágott? Igen Nem 13. Ha igen, vázolja kérem a szituációt. C. Fontos szavak és kifejezések Az Ön véleménye szerint a célnyelv mely kifejezéseit lenne hasznos megtanulni, mielőtt az adott országba érkezik valaki? Angolul is megadhatja, ha az ország nyelvén nem ismeri ezeket a kifejezéseket, vagy nem emlékszik rájuk pontosan. (csak DEJena, FI és HU) További kommentárok:

Collingo Nyelviskola - Kazincbarcika, Miskolc Zsákutcák, félmegoldások helyett

Collingo Nyelviskola - Kazincbarcika, Miskolc Zsákutcák, félmegoldások helyett Zsákutcák, félmegoldások helyett avagy merre tovább, ha az Ön cégénél is kifulladóban vannak a nyelvi képzések? A vállalati nyelvtanfolyamok végnapjai Céges partnereink számtalanszor panaszkodnak arról,

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt DPR0 Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt DPR0 Úr/Asszony! Ez az email tartalmazza a DPR 0-ben végzett

Részletesebben

Kérjük, hogy gondosan tanulmányozza át az alábbi tájékoztatást, mielőtt elkezdené kitölteni a sablont.

Kérjük, hogy gondosan tanulmányozza át az alábbi tájékoztatást, mielőtt elkezdené kitölteni a sablont. ÚTMUTATÓ AZ EUROPASS ÖNÉLETRAJZ-SABLON KITÖLTÉSÉHEZ http://europass.cedefop.europa.eu BEVEZETŐ Az önéletrajz elkészítése mindig fontos lépés az álláskeresés során. Az önéletrajz rendszerint az első kapcsolatfelvétel

Részletesebben

Többmintjövó. A Budapesti Cervantes Intézet oktatási terve

Többmintjövó. A Budapesti Cervantes Intézet oktatási terve MAS QUE FUTURO HUNG_Maquetación 1 04/08/10 13:44 Página 1 Többmintjövó A Budapesti Cervantes Intézet oktatási terve Instituto Cervantes Budapest Cervantes Intézet Embajada de España en Hungría Spanyol

Részletesebben

Helyi tanterv a a francia-magyar két tanítási nyelvű középiskola előkészítő évéhez francia nyelv

Helyi tanterv a a francia-magyar két tanítási nyelvű középiskola előkészítő évéhez francia nyelv Helyi tanterv a a francia-magyar két tanítási nyelvű középiskola előkészítő évéhez francia nyelv Heti óraszám: 18h / hét Éves óraszám: 648h Bevezető A két tanítási nyelvű középiskolai oktatás az idegen

Részletesebben

KÉTNYELVŰ VIZSGARENDSZER ÉLŐ IDEGEN NYELVEK

KÉTNYELVŰ VIZSGARENDSZER ÉLŐ IDEGEN NYELVEK KÉTNYELVŰ VIZSGARENDSZER ÉLŐ IDEGEN NYELVEK B1 (ALAPFOK) Ez a vizsga a Közös Európai Referenciakeret (KER) B1 Referenciaszintjéhez illesztett: azt méri, hogy a vizsgázó képes-e boldogulni a hétköznapi

Részletesebben

A MUNKAERŐPIACON SZÜKSÉGES NYELVI KOMPETENCIÁK FELTÉRKÉPEZÉSE KVALITATÍV ESZKÖZÖKKEL 5

A MUNKAERŐPIACON SZÜKSÉGES NYELVI KOMPETENCIÁK FELTÉRKÉPEZÉSE KVALITATÍV ESZKÖZÖKKEL 5 Földi Kata 1 László Éva 2 Szűcs Róbert Sándor 3 Máté Zoltán 4 Szolnok, 2013 A MUNKAERŐPIACON SZÜKSÉGES NYELVI KOMPETENCIÁK FELTÉRKÉPEZÉSE KVALITATÍV ESZKÖZÖKKEL 5 Napjainkban egyre inkább aktuálissá válik

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. 1.7. 1.8. 1.9. 1.10.

TARTALOMJEGYZÉK 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. 1.7. 1.8. 1.9. 1.10. 1 TARTALOMJEGYZÉK 04 04 07 09 10 10 11 12 15 16 18 19 21 21 24 27 27 29 29 30 31 33 35 36 36 38 39 40 42 42 44 46 46 48 49 52 1. 1.1. 1.2. 1.3. 1.4. 1.5. 1.6. 1.7. 1.8. 1.9. 1.10. 1.11. 2. 2.1. 2.2. 2.3.

Részletesebben

2014_EJF-DPR_Alap_vegzettek_09-11-13. Válaszadók száma = 106. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

2014_EJF-DPR_Alap_vegzettek_09-11-13. Válaszadók száma = 106. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% 0_EJF-DPR_Alap_vegzettek_09-- Válaszadók száma = 06 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus 5% 0% 50% 0% 5% Jobb pólus n=mennyiség átl.=átlag

Részletesebben

Ifjúságkutatás, cselekvési terv 2007-2012 Körmend

Ifjúságkutatás, cselekvési terv 2007-2012 Körmend Ifjúságkutatás, cselekvési terv 2007-2012 Körmend Előzmények: Utoljára, 2000-ben készült olyan átfogó ifjúságkutatás, amelyre külön koncepciót és cselekvési tervet lehetett építeni. Azt, Dr. Stipkovits

Részletesebben

Hogyan tanulhatsz nyelveket

Hogyan tanulhatsz nyelveket Hogyan tanulhatsz nyelveket Ezt az útmutatót az Európa Tanács és az Európai Unió közösen készítette 2001-ben a Nyelvek Európai Éve alkalmából. Az Év sikere nyomán az Európa Tanács szeptember 26-át a Nyelvek

Részletesebben

Cosmopolitan Lingua Nyelviskola Kft. 1161 Budapest, Pálya u. 73. E-000445/2014 KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program E-000445/2014/C001

Cosmopolitan Lingua Nyelviskola Kft. 1161 Budapest, Pálya u. 73. E-000445/2014 KÉPZÉSI PROGRAM. 1. A képzési program E-000445/2014/C001 KÉPZÉSI PROGRAM 1. A képzési program 1.1. Megnevezése Angol C2 1 1 048 - KER C1-es szint 1.2. OKJ azonosító nem releváns 1.3. Szakmai, vagy nyelvi programkövetelmény azonosítója Angol C2 1 1 048 számú

Részletesebben

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2012

Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2012 Diplomás pályakövetés intézményi online kutatás, 2012 Megjegyzés [vzs1]: évszám-csere DPR intézményi online kutatások kötelező kérdésblokkja Végzettek 2012 Megjegyzés [vzs2]: évszám-csere [INTÉZMÉNYI KÉPVISELŐNEK:]

Részletesebben

EvaSys Végzett hallgatói felmérés - Felsőfokú szakképzés (1 év) 2.0.

EvaSys Végzett hallgatói felmérés - Felsőfokú szakképzés (1 év) 2.0. Válasz megjelölése: Javítás: Kérem, használjon tollat vagy vékony hegyű filcet. Az űrlap automatikus feldolgozásra kerül. Az optimális beolvasási eredmények érdekében kérem, kövesse a bemutatott példákat.

Részletesebben

Melléklet- angol nyelv tantervek

Melléklet- angol nyelv tantervek Melléklet- angol nyelv tantervek 1. Tantárgyankénti tantervek Angol mint első idegen nyelv tantárgy helyi tanterve Óraszám: heti 4 óra A NAT 2012 szerinti kerettantervi javaslata alapján Az alkalmazott

Részletesebben

Jelen kutatási beszámoló további felhasználásához lépjen kapcsolatba az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet Közhasznú Társasággal!

Jelen kutatási beszámoló további felhasználásához lépjen kapcsolatba az Echo Survey Szociológiai Kutatóintézet Közhasznú Társasággal! A kutatásra Ercsi Nagyközség Önkormányzatának megbízásából került sor. A program megvalósítója a Monitor Társadalomkutató Intézet és Módszertani Központ volt. 1999. január Jelen kutatási beszámoló további

Részletesebben

CORVINUS ÁLTALÁNOS NYELVVIZSGA

CORVINUS ÁLTALÁNOS NYELVVIZSGA EGY- ÉS KÉTNYELVŰ CORVINUS ÁLTALÁNOS NYELVVIZSGA A CORVINUS ÁLTALÁNOS NYELVVIZSGA új, államilag elismert (akkreditált) EGY- ÉS KÉTNYELVŰ nyelvvizsga, mely ANGOL és NÉMET nyelven tehető le a Budapesti Corvinus

Részletesebben

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak

Jelentés a kiértékelésről az előadóknak VSL Kft. 2000 Szentendre Pitypang u. 6. VSL Kft. Tisztelt Minőségirányítási Iroda Úr/Asszony! (személyes és bizalmas) Jelentés a kiértékelésről az előadóknak Tisztelt Minőségirányítási Iroda Úr/Asszony!

Részletesebben

DPR_végzett_2010_GYFK. Válaszadók száma = 29. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_végzett_2010_GYFK. Válaszadók száma = 29. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Jelentéskészítő, DPR_végzett_00_GYFK DPR_végzett_00_GYFK Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % 0% 0%

Részletesebben

Erasmusszal a világ körül! 2010. február 19. A Tétékás Nyúz Erasmus Melléklete

Erasmusszal a világ körül! 2010. február 19. A Tétékás Nyúz Erasmus Melléklete 2010. február 19. A Tétékás Nyúz Erasmus Melléklete Erasmusszal a világ körül! A pályázat célja lehetővé tenni a hallgatók számára, hogy oktatási, nyelvi és kulturális tapasztalatokat szerezzenek egy másik

Részletesebben

DPR intézményi postai kutatások kötelező kérdésblokkja Végzettek 2011

DPR intézményi postai kutatások kötelező kérdésblokkja Végzettek 2011 DPR intézményi postai kutatások kötelező kérdésblokkja Végzettek 2011 Kedves egykori hallgatónk! Intézményünk diplomás pályakövetési kutatása kapcsán kerestük meg Önt. Az alábbiakban az Ön diplomázás utáni

Részletesebben

Kérdőív. középiskolások részére. A válaszadás önkéntes és névtelen!

Kérdőív. középiskolások részére. A válaszadás önkéntes és névtelen! Település:... Iskola:... Osztály:... Profil/tagozat/szak/szakma:... Kérdőív középiskolások részére A válaszadás önkéntes és névtelen! Kolozsvár, 1997 1. Születési éved:..., hónap:... 2. Születési helyed:...város

Részletesebben

DPR_2011_hallgatoi_NK. Válaszadók száma = 73. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_2011_hallgatoi_NK. Válaszadók száma = 73. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Jelentéskészítő, DPR_0_hallgatoi_NK DPR_0_hallgatoi_NK Válaszadók száma = 7 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % 0% 0% 0%

Részletesebben

BESZÁMOLÓ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM 2014. ÉVI ONLINE FELMÉRÉSÉRŐL A 2009-BEN, 2011-BEN ÉS 2013-BAN VÉGZETTEK KÖRÉBEN

BESZÁMOLÓ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM 2014. ÉVI ONLINE FELMÉRÉSÉRŐL A 2009-BEN, 2011-BEN ÉS 2013-BAN VÉGZETTEK KÖRÉBEN BESZÁMOLÓ AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. ÉVI ONLINE FELMÉRÉSÉRŐL A 9-BEN, -BEN ÉS -BAN VÉGZETTEK KÖRÉBEN ELTE Rektori Hivatal Minőségbiztosítási Osztály I. TARTALOMJEGYZÉK I. Tartalomjegyzék II. Táblázat-

Részletesebben

KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSI JELENTÉS

KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSI JELENTÉS KÖZVÉLEMÉNY-KUTATÁSI JELENTÉS HOSSZÚHETÉNY TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJÁT MEGALAPOZANDÓ KÉSZÍTETTE: DDRFÜ NONPROFIT KFT. 2014. DECEMBER TARTALOMJEGYZÉK Bevezető... 3 1. A kutatás célja... 5 2. Részletes

Részletesebben

Készítette: Dr. Bálint Julianna, főiskolai tanár, minőségügyi megbízott. 2011. február. 20.

Készítette: Dr. Bálint Julianna, főiskolai tanár, minőségügyi megbízott. 2011. február. 20. 8-ban és 1-ben végzett hallgatók körében lezajlott on-line kutatás eredményeinek az Ybl Miklós Építéstudományi Karra végzett feldolgozása és elemzése Készítette: Dr. Bálint Julianna, főiskolai tanár, minőségügyi

Részletesebben

DPR_végzett_2010_NK. Válaszadók száma = 29. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50%

DPR_végzett_2010_NK. Válaszadók száma = 29. Felmérés eredmények. Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián 25% 50% Jelentéskészítő, DPR_végzett_00_NK DPR_végzett_00_NK Válaszadók száma = 9 Felmérés eredmények Jelmagyarázat Válaszok relatív gyakorisága Átl. elt. Átlag Medián Kérdésszöveg Bal pólus Skála % Hisztogram

Részletesebben

A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Diplomás Pályakövetési (DPR) vizsgálatának eredményei 2013-ban végzett hallgatók

A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Diplomás Pályakövetési (DPR) vizsgálatának eredményei 2013-ban végzett hallgatók A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) Diplomás Pályakövetési (DPR) vizsgálatának eredményei 2013-ban végzett hallgatók Az adatfelvételt és a kutatást végezte: Füleki Beáta és Hranecz Krisztián A tanulmányt

Részletesebben

MUNKANAPLÓ. 1. Személyes adatok: Név: Cím: 2. Intézményi adatok

MUNKANAPLÓ. 1. Személyes adatok: Név: Cím: 2. Intézményi adatok 1. Személyes adatok: MUNKANAPLÓ Név: Cím: 2. Intézményi adatok Pályázó intézmény neve: WEXEdU Alapítvány Címe: 2000 Szentendre Mathiász u. 8/A. E-mail: fabian@wexedu.hu khim@wexedu.hu enekesrita@freemail.hu

Részletesebben

E-LEARNING STRATÉGIÁK A NYELVTANULÁSBAN A TANULÓ SZEMÉVEL

E-LEARNING STRATÉGIÁK A NYELVTANULÁSBAN A TANULÓ SZEMÉVEL Tibor Éva E-LEARNING STRATÉGIÁK A NYELVTANULÁSBAN A TANULÓ SZEMÉVEL MOTIVÁCIÓ ÉS HATÉKONYSÁG AZ E-LEARNINGBEN NYELVTANULÁSI PÉLDÁKON KERESZTÜL Az elektronikus tanulás egyik kulcskérdése a motiváció. A

Részletesebben