Cserépváralja Ünnepi megemlékezés a cserépváraljai művelődési házban. Műsort adnak a helyi iskola tanulói.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Cserépváralja 18.00 Ünnepi megemlékezés a cserépváraljai művelődési házban. Műsort adnak a helyi iskola tanulói."

Átírás

1 Március 14. Alsózsolca órakor koszorúzás a 48-as emlékműnél tól ünnepség a Közösségi Házban Közreműködnek a Herman Ottó Általános Iskola tanulói, beszédet mond Zsíros Sándorné polgármester Bogács Ünnepi műsor a bogácsi művelődési házban, közreműködnek a helybeli iskolások. Utána koszorúzás az iskolánál lévő emlékműnél, majd fáklyás felvonulás. Bükkábrány Ünnepi megemlékezés a bükkábrányi Sport és Szabadidőközpontban, közreműködnek a helybeli általános iskolások és a bükkábrányi népdalkör. Bükkszentkereszt 12 órakor ünnepi műsort adnak a gyerekek az iskolában Utána közösen vonulnak a es emlékműhöz koszorúzni Beszédet mond Halász Rezső polgármester Cserépváralja Ünnepi megemlékezés a cserépváraljai művelődési házban. Műsort adnak a helyi iskola tanulói. Mád Ünnepi megemlékezés az alsó tagozatosok részére a Művelődési Otthonban A Magyarország Felfedezői Szövetség helyi szervezete koszorút helyez el Pándi Sámuel és Cornidesz Lajos sírjánál. Miskolci megemlékezések Március 14-én, szerdán 11 órakor ünnepi megemlékezés a diósgyőri országzászlónál (Árpád utca). Beszédet mond: Tompa Sándor országgyűlési képviselő. Közreműködnek a 21. Számú Általános Iskola tanulói. Március 14-én, szerdán 14 órakor a megyei közgyűlés és a miskolci önkormányzat ünnepsége a Magyar Sajtó Napja tiszteletére a polgármesteri hivatal dísztermében. Köszöntőt mond dr. Ódor Ferenc, a megyei közgyűlés elnöke és Káli Sándor, Miskolc polgármestere. Március 14-én, szerdán 18 órakor koszorúzás Görgey Artúr szobránál

2 Mezőkeresztes Gyülekezés a település több pontján, ahonnan fáklyás felvonulással mennek a polgármesteri hivatal elé Ünnepi megemlékezés a polgármesteri hivatal előtti téren, műsort adnak a mezőkeresztesi iskolások és a település 150 éves kórusa. Szentistván Ünnepi megemlékezés a szentistváni művelődési központban. Műsort adnak a szentisváni iskola diákjai. Tiszadorogma A tiszadorogmai óvódások koszorút, nemzeti színű zászlókat helyeznek el a Hősök emlékművénél. Vatta Ünnepi megemlékezés az általános iskolában, közreműködnek a vattai diákok, a harsányi zeneiskolások és a harsányi Kék Nefelejcs népdalkör. A műsor után fáklyás felvonulás Szemere Bertalan szobráig. Boldva Művelődési ház: Lovász László önkormányzati képviselő mond beszédet Ünnepi műsort adnak a Szathmáry Király Ádám Általános Iskola 7. évfolyamának tanulói. Borsodnádasd Fáklyás felvonulás a Béke Művelődési Háztól a Petőfi térig és koszorúzás Megemlékezés. Papp Anna polgármester mond beszédet. Borsodszirák Művelődési ház, iskolai műsor a helyi énekkar szereplésével. Cigánd Koszorúzási ünnepség a Kossuth-szobornál Ünnepi műsorral egybekötött megemlékezés a Művelődési Házban. Ünnepi műsort adnak a Kántor Mihály Általános Iskola tanulói. Gönc Fáklyás felvonulás a polgármesteri hivataltól az ifjúsági parkig. Ünnepi megemlékezés az ifjúsági (Herman Ottó Múzeum). A kegyelet virágainak elhelyezése után fáklyás felvonulás a Görgeyszobortól a Palóczy-emlékműig, ahol elhelyezik a megemlékezés koszorúit. Március 15-én, csütörtökön 10 órakor ünnepi megemlékezés az Erzsébet téren, a Kossuth-szobornál. Beszédet mond Káli Sándor polgármester. Az ünnepi megemlékezést követően a résztvevők közösen felkeresik az emlékhelyeket: Széchenyi István szobrát, Petőfi Sándor emléktábláját, Szemere Bertalan, Lévay József, Deák Ferenc szobrát, Batthyány Lajos emléktábláját és Petőfi Sándor szobrát, ahol elhelyezik a megemlékezés virágait. Az ünnepi program közreműködői: Adventi Fúvószenekar, Bányász Fúvószenekar, Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Huszár és Lovas Hagyományőrző Egyesület, Szemere Bertalan Szakképző és Művészeti Középiskola, Baross Diákszínpad, Palota Rézfúvós Együttes, a II. Cserkészkerület Miskolci Csapatai. Március 15-én, csütörtökön 9 órakor koszorúzás az avasi temetőben Palóczy László, Szemere Bertalan, Horváth Lajos és Butykai József sírjánál. Március 15-én, csütörtökön 16 órakor ünnepélyes megemlékezés a forradalomról és szabadságharcról Görömbölyön, a Lavotta és az Erzsébet királyné utca kereszteződésében található kopjafánál. Közreműködnek: a Görömbölyi Színkör és a Görömbölyi Népdalkör. Március 15-én, 16 órakor a Szirmai Hősök emlékművénél koszorúzási ünnepség.

3 szabadtéri parkban, ünnepi beszédet mond dr. Ódor Ferenc, a Fidesz-MPSZ országgyűlési képviselője. Kistokaj 17 órakor a diákok műsora a Kistokaji Általános Iskolában. Ünnepi beszédet mond Bajor Józsefné polgármester. Ezután felvonulás a Petőfi-szoborhoz, ahol koszorúkat, virágcsokrokat helyeznek el. Nyékládháza 13 órakor ünnepi műsor az általános iskola trornatermében, majd koszorúzás a Kossuth Lajosemléktáblánál Olaszliszka Ünnepi megemlékezés a Művelődési Házban, ünnepi műsort adnak az olaszliszkai óvodások és általános iskolások. Pálháza Koszorúzás a református Templomkertben, ezt követően a művelődési házig tartó fáklyás felvonulás Díszelőadás a Térségi Művelődési Házban, a nyíregyházi Mandala Dalszínház művészeinek előadásában részletek a Költő visszatér című rockoperából. Tolcsva Ünnepi megemlékezés a helyi általános iskolában. Ünnepi beszédet mond Vojnár László polgármester, a műsort a tolcsvai iskolások adják. Encs Koszorúzás a Városi Galéria előtti Petőfi-szobornál. Köszöntőt mond Karsai Attila a Humánpolitikai és Ügyrendi Bizottság elnöke Megemlékezés a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Művészeti Alapiskola aulájában. Ünnepi beszédet mond dr. Vidákovics Béla alpolgármester. A megemlékezés során átadják az Encs Város Önkormányzata által alapított helyi kitüntetéseket. Műsort adnak a Petőfi Sándor Általános és Művészeti Alapiskola diákjai. Taktaharkány Ünnepi megemlékezés a Művelődési Házban, ahol gróf Batthyány Lajosra emlékezik születésének kétszázadik évfordulója alkalmából Varga László polgármester. Ünnepi műsort adnak az Apáczai Csere János Általános Iskola tanulói. A Taktaharkányi Községi Kórus részleteket ad elő Erkel Ferenc Bánk bán c. operájából, majd fellép a Taktaharkányi Népdalkör, a Taktaharkányi Mazsorett, Modern és Formációs Tánccsoport. Taktaszada Ünnepi program a művelődési házban, beszédet mond Hegedűsné Orosz Nóra kulturális referens. A műsort a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói adják. A programot követően zászlós felvonulás indul Petőfi Sándor szobrához, ahol a Taktaszadai Pávakör ad műsort, majd a résztvevők elhelyezik a megemlékezés koszorúit. Március 15.

4 Felsőzsolca 10 órakor a Zsolcai csata emlékművénél lesz az ünnepség. Tóth Gy. László politológus mond köszöntőt Közreműködők: Lukács Gábor színművész, a Nyugdíjas Férfi Népdalkör, a Rozmaring Népdalkör, a Zsolca Táncegyüttes és a Tényleg Zenekar Kisgyőr Ünnepi istentisztelet (Igét hirdet: dr. Csiha Kálmán ny. püspök, szolgál: a Wesely Károly Kamarakórus) Örökségünk népművészeti kiállítás a Bükkaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete tagjainak alkotásaiból (a Faluházban); az Örökségünk és a Kisgyőr Közösségért díjak átadása (a Faluházban); Mezőcsege (Kárpátalja) és Kisgyőr települések közötti együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása (a Faluházban); koszorúzás (a 48-as emlékműnél). Mád Községi Ünnepi Műsor a Művelődési Otthonban, majd felvonulás az iskolához, koszorúzás és gyertyagyújtás Koroknay Dániel Emléktáblájánál. Tiszaújváros Fáklyás felvonulás a Derkovits Fúvószenekar kíséretével (Útvonal: Református templom Bethlen Gábor út Tisza út Március 15. Park) Megemlékezés a Petőfi-szobornál (Ünnepi beszédet mond: Kónya Judit az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium tanulója, közreműködnek: Derkovits Fúvószenekar, Józsa Janka Evelin, Kapusi János és Stefán János, a Club 96 Fiatalok Egyesületének tagjai), koszorúzás Kitüntetések átadása a művelődési központ színháztermében (Ünnepi műsor: Most szép lenni katonának címmel Écsi Gyöngyi és Kováts Marcell előadásában). Bükkzsérc Ünnepi megemlékezés a bükkzsérci művelődési házban. Műsort adnak a bükkzsérci iskola tanulói, majd fáklyás felvonulást tartanak. Emőd Ünnepség az emődi polgármesteri hivatal dísztermében, közreműködnek az emődi iskola diákjai. Ezt követően a résztvevők megkoszorúzzák Kossuth Lajos szobrát. Mezőkövesd Koszorúzás, tiszteletadás a hősök emlékére a temetőben Térzene a Hősök terén a Fúvós zenekar közreműködésével óra Himnusz, vers, Koszorúzás. Ünnepi beszédet mond Tállai András polgármester, országgyűlési képviselő Kormorán Együttes: Zúgjatok harangok című zenés irodalmi műsor a Közösségi Ház színháztermében. Edelény Városi ünnepség a Március 15. Emlékparkban. Beszédet mond Molnár Oszkár országgyűlési képviselő, polgármester. Közreműködnek az Izsó Miklós Gimnázium diákjai, a Nefelejcs és a Mátyás Óvoda gyermekei.

5 Ózd 9.30 Ünnepi felvonulás a Petőfi térre Köszöntőt mond dr. Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter Zenés, táncos irodalmi műsor. Ózd Hódoscsépány ünnepi köszöntőt mond dr. Bárdos Balázs alpolgármester. Műsor a Csépány-Somsály ÁMK tanulóinak közreműködésével. Szendrő 9.00 Ünnepi szentmise a római katolikus templomban Az általános iskola irodalmi színpadának műsora az iskola aulájában. Bodrogkisfalud Ünnepi megemlékezés, koszorúzás és emlékműavatás a Klapka-emlékműnél. Olaszliszka A Symposion Alapítvány és a Symposion Társaság Meditáció című kiállításának megnyitója a Községi Önkormányzat kiállítótermében. Pálháza Regionális asztalitenisz- és sakkverseny a forradalom tiszteletére. Sárospatak Ünnepi műsorral egybekötött koszorúzási ünnepség az Iskolaketben a Kossuthszobornál. Ünnepi beszédet mond dr. Dienes Dénes, a Sárospataki Református Kollégium Tudományos Gyűjtemények igazgatója, az ünnepi műsort az Árpád Vezér Gimnázium, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma tanulói, valamint a Bodrog Néptáncegyüttes tartja. Sátoraljaújhely Ünnepi műsor és koszorúzás a Kossuth téren. Ünnepi beszédet mond: Szamosvölgyi Péter polgármester és dr. Szilágyi Sándor főiskolai docens. Az ünnepi műsort előadja a Jókai Mór Tagintézmény, közreműködik: a Dohánygyári Fúvószenekar. Csobaj Megemlékezés a Béke téri parkban. Ünnepi beszédet mond Szögi Imre polgármester, alkalomhoz illő műsort adnak az általános iskola tanulói. Felsődobsza Ünnepi megemlékezés a Hősök Emlékművénél. Ünnepi beszédet mond Füzesséri József, a Szikszói Kistérségi Többcélú Társulás elnöke, Szikszó polgármestere, műsort adnak a Bárczay Gábor Általános Iskola diákjai. Az ünnepség végén elhelyezik a koszorúkat és a megemlékezés virágait. Forró Megemlékező ünnepség a Községi Művelődési Házban. Ünnepi beszédet mond Rakaczki Zoltán alpolgármester. Közreműködnek a Gárdonyi Géza Általános Iskola és Művészeti Alapiskola tanulói, a Forrói Hagyományőrző Citerazenekar, valamint a Hernádvölgye Néptánccsoport.

6 Mályi 14 órakor koszorúzás az emlékműnél Monok Ünnepi program Kossuth Lajos szobránál: Díszőrök felvezetése Díszalegység, zenekar és koszorúvivők felvonulása Történelmi zászlók bevonulása Szepessy Zsolt polgármester köszöntője, óvodások, iskolások, kórusok műsora Szili Katalinnak az Országgyűlés elnökének ünnepi beszéde Nemzeti Dal Kovács István színművész előadásában, koszorúzás. Szerencs Megemlékezés a Rákóczi-vár színháztermében: Szónoklatot mond Rónavölgyi Endréné polgármester, országgyűlési képviselő, műsort ad a Rákóczi Zsigmond Általános Iskola Fáklyás felvonulás ütős-hangszeresek kísérete mellett a Kossuth térre a 48-as Emlékműhöz Koszorúzás az emlékműnél, majd a Petőfi Emléktáblánál, műsort ad a Szerencsi Férfikar. Szirmabesenyő 10 órakor ünnepség a Petőfi Művelődési Házban, ahol a gyerekek adnak műsort, majd koszorúzás az udvaron levő Petőfi-emléktáblánál. Tarcal Ünnepi megemlékezés a Könyves Kálmán Művelődési Házban, ünnepi beszédet mond Baracskai László polgármester. Ezernyolcszáznegyvennyolc, te csillag címmel zenés-verses irodalmi műsort adnak a Tarcali Ifjak, a Klapka György Általános Iskola énekkara, valamint a Totem zenekar. A megemlékezést koszorúzás zárja az 1848-ban hősként elhunytak emlékművénél. Tokaj A város intézményei, civil szervezetei, és lakossága elhelyezik a megemlékezés koszorúit, virágait Klapka György, illetve Petőfi Sándor emléktáblájánál A Kulturális és Konferencia Központban ünnepi beszédet mond Májer János polgármester, verses-zenés irodalmi műsort ad Tokaj Város Vegyeskara.

A Békéscsabai Jókai Színház művészeinek A kőszívű ember fiai c. előadása a Nagyszínházban Pécska március 16 17:00

A Békéscsabai Jókai Színház művészeinek A kőszívű ember fiai c. előadása a Nagyszínházban Pécska március 16 17:00 Bihar Beszterce- Naszód március 14 19.00 Dinnyés József zenés előadóestje a Kamaraszínházban március 15 17:00 Ünnepség és koszorúzás a Szabadság-szobornál március 15 19:00 A Békéscsabai Jókai Színház művészeinek

Részletesebben

26. TAVASZI EMLÉKHADJÁRAT Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata

26. TAVASZI EMLÉKHADJÁRAT Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata 26. TAVASZI EMLÉKHADJÁRAT Közép-Európa legnagyobb katonai hagyományőrző rendezvénysorozata 1849-2014 Alapító: Történelmi Lovas Egyesület (1989). Anyaországi helyi és területi társrendezők: Mogyoródi Sándor

Részletesebben

1. helyen. 1. helyen végzett szállító pályázatának benyújtási ideje. 2. helyen. végzett szállító. szállító pontszáma

1. helyen. 1. helyen végzett szállító pályázatának benyújtási ideje. 2. helyen. végzett szállító. szállító pontszáma Ellátott intézmény OM azonosító 028956 Ellátott intézmény neve Ellátott intézmény címe Tankerület i 10. Számú Petőfi Sándor Általános Iskola / i 10. Számú Petőfi Sándor Általános Iskola Rónai Ferenc Tagiskolája

Részletesebben

Az 1956-os forradalom és szabadságharc Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Az 1956-os forradalom és szabadságharc Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Az 1956-os forradalom és szabadságharc Borsod-Abaúj-Zemplén megyében Válogatott bibliográfia Tüntető tömeg Miskolcon 1956. október 25-én A Nagy Imre Társaság megbízásából gyűjtötte és összeállította: Bede

Részletesebben

Tankerületekhez tartozó intézmények listája

Tankerületekhez tartozó intézmények listája 011000 Baranya Bóly Klebelsberg fenntartó Központ Bólyi Tankerülete 011001 Baranya Bóly 200391 Baranya Megyei Fogyatékos Személyek Otthona 7754 Bóly Hősők tere 5. 011002 Baranya Bóly 027294 BÓLYI ÁLTALÁNOS

Részletesebben

Kistérségi Kulturális Adatbázis

Kistérségi Kulturális Adatbázis Kistérségi Kulturális Adatbázis Mezőkövesd, 2011. Tartalomjegyzék Előszó... 2 Kulturális Adatbázis... 3 Kulturális szakemberek, közösségi házak:... 3 Könyvtárak vezetői és elérhetőségei:... 5 Média:...

Részletesebben

Lengyel szeptember new.qxd 2009.08.18. 15:07 Page 1 LENGYEL SZEPTEMBER. A LENGYEL MENEKÜLTEK MAGYARORSZÁGON 1939 1945. 2009. szeptember 1-30.

Lengyel szeptember new.qxd 2009.08.18. 15:07 Page 1 LENGYEL SZEPTEMBER. A LENGYEL MENEKÜLTEK MAGYARORSZÁGON 1939 1945. 2009. szeptember 1-30. Lengyel szeptember new.qxd 2009.08.18. 15:07 Page 1 LENGYEL SZEPTEMBER A LENGYEL MENEKÜLTEK MAGYARORSZÁGON 1939 1945. 2009. szeptember 1-30. Lengyel szeptember new.qxd 2009.08.18. 15:07 Page 2 Lengyel

Részletesebben

1. 8. 17.00 2. 25. művész 1. 13. 16.30 5. növendékhangverseny a rendező iskolában RMAMI 1. 13. 18.30

1. 8. 17.00 2. 25. művész 1. 13. 16.30 5. növendékhangverseny a rendező iskolában RMAMI 1. 13. 18.30 Balassagyarmati rendezvénynaptár a 2010. évre Dátum Óra Esemény Rendező Kőnig Frigyes festőművész kiállítását a HEGben megnyitja Somorjai Kiss Tibor grafikus- 1. 8. 17.00 2. 25. művész 1. 13. 16.30 5.

Részletesebben

AZ ISASZEGI VÁROSI TELEVÍZIÓ MŰSORA. ISA TV 2013. Május 24. ISA TV 2013. Május 17. Exkluzív beszélgetés Incze Mózes isaszegi kortárs festőművésszel

AZ ISASZEGI VÁROSI TELEVÍZIÓ MŰSORA. ISA TV 2013. Május 24. ISA TV 2013. Május 17. Exkluzív beszélgetés Incze Mózes isaszegi kortárs festőművésszel 1 AZ ISASZEGI VÁROSI TELEVÍZIÓ MŰSORA ISA TV 2013. Május 24. Az isaszegi ifjúsági futballcsapat jelene és jövője Városi főzőverseny és BMX pálya átadása Névadójukra emlékeztek Klapka-nap A polgármester

Részletesebben

DÉVAVÁNYA VÁROS RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE 2015. DÉVAVÁNYA VÁROS 2015. évi RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE. Diósné Ambrus Erzsébet Intézményvezető

DÉVAVÁNYA VÁROS RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE 2015. DÉVAVÁNYA VÁROS 2015. évi RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE. Diósné Ambrus Erzsébet Intézményvezető DÉVAVÁNYA VÁROS évi RENDEZVÉNY ÉS ÜNNEPSÉGTERVE Készítette: Intézményvezető 1 VÁROSI TÁRSADALMI ÜNNEPSÉGEK, MEGEMLÉKEZÉSEK IDŐPONT HELYSZÍN ÜNNEPI ALKALOM KÖZREMŰKÖDNEK MÁRCIUS 15. 9.00 óra Művelődési

Részletesebben

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló

http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló http://www.archeologiakozalapitvany.hu/pdf/nka_beszamolo_2015.pdf Beszámoló A Nemzeti Kulturális Alap terhére biztosított, vissza nem téríthető támogatás felhasználására Nemzeti Kulturális Alap Azonosító:

Részletesebben

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2002.(VI.24.) SZÁMÚ R E N D E L E T E

EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2002.(VI.24.) SZÁMÚ R E N D E L E T E EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2002.(VI.24.) SZÁMÚ R E N D E L E T E Edelény város területén működő egészségügyi alapellátást nyújtó szolgálatok körzethatárairól (Módosításokkal egységes szerkezetben.)

Részletesebben

KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK!

KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK! 1 KEDVES KISÚJSZÁLLÁSI LAKOSOK! KEDVES KISÚJSZÁLLÁSRA LÁTOGATÓ VENDÉGEINK! A 2015. év tervezett kisújszállási programjainak kínálatát tartja kezében a kedves Olvasó. E programfüzet meghívó, a városunkból

Részletesebben

MELLÉKLETEK LISTÁJA. 6. sz. Tanulói létszámváltozások intézménytípusonként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 7. sz. Az iskolai felnőttoktatásban tanulók

MELLÉKLETEK LISTÁJA. 6. sz. Tanulói létszámváltozások intézménytípusonként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 7. sz. Az iskolai felnőttoktatásban tanulók MLLÉKLTK LISTÁJA 1. sz. Óvodai nevelés 2. sz. Általános iskolai nevelés és oktatás 3. sz. Gimnáziumi nevelés és oktatás 4. sz. Szakközépiskolai nevelés és oktatás 5. sz. Szakiskolai és speciális szakiskolai

Részletesebben

Tartalomjegyzék. 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal. 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények

Tartalomjegyzék. 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal. 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények Tartalomjegyzék 1.Helyzetelemzés 1. oldal 1.1 Tevékenység jellege 1. oldal 1.2. 1.2.Tevékenységünk 2. oldal 1.3. 2.Országos, megyei, kistérségi és városi kiemelt rendezvények 3.oldal 2.2. Erkel Ferenc

Részletesebben

LAKÓHELYÜNK ÓZD 15. SZÁM

LAKÓHELYÜNK ÓZD 15. SZÁM LAKÓHELYÜNK ÓZD 15. SZÁM AZ ÓZDI VÁROSI MÛVELÕDÉSI KÖZPONT (VMK) LAJOS ÁRPÁD HONISMERETI KÖRÉNEK KIADVÁNYA Felelõs kiadó: Pappné Szalka Magdolna, a VMK igazgatója Szerkesztette: Alabán Péter Döbör Istvánné

Részletesebben

Balassagyarmati események naptára 2007.

Balassagyarmati események naptára 2007. Balassagyarmati események naptára 2007. Az eseménynaptár a Madách Imre Városi Könyvtár helyismereti dokumentációjára, elsısorban a győjteménybe beérkezı meghívókra épül. Adatainkat a Rózsavölgyi Márk Mővészeti

Részletesebben

Átadták az Egri úti Tagóvodát. Városunk lapja XXV. évf. 21. szám 2013. október 17. városháza Úthelyreállítás a csatornázás után

Átadták az Egri úti Tagóvodát. Városunk lapja XXV. évf. 21. szám 2013. október 17. városháza Úthelyreállítás a csatornázás után 1 Városunk lapja XXV. évf. 21. szám 2013. október 17. LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE Átadták az Egri úti Tagóvodát városháza Úthelyreállítás a csatornázás után aktuális Segítő kezek Mezőkövesden Sportkalauz Legerősebb

Részletesebben

IRODALMI HETEK GYŐR-MOSON- SOPRON MEGYÉBEN

IRODALMI HETEK GYŐR-MOSON- SOPRON MEGYÉBEN IRODALMI HETEK GYŐR-MOSON- SOPRON MEGYÉBEN 2008 október november Ágh István Ámulat Megérkezésem perce ünnepélyes, mintha levett napszemüveg utáni világításba lépnék, amit nézek, meglepő, zsúfolt látomássá

Részletesebben

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.22. - 2012.10.28. /

Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.22. - 2012.10.28. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.10.22. - 2012.10.28. / 2012. október 23. kedd 09.00-13.00 óráig Hordozható emlékképek Az 1956-os események emlékére a Galéria látogatói közreműködhetnek

Részletesebben

Csíksomlyón. Mezőkövesdi hívek. Városunk lapja XXVI. évf. 12. szám 2014. június 19. aktuális A pedagógusok ünnepe

Csíksomlyón. Mezőkövesdi hívek. Városunk lapja XXVI. évf. 12. szám 2014. június 19. aktuális A pedagógusok ünnepe Városunk lapja XXVI. évf. 12. szám 2014. június 19. Mezőkövesdi hívek Csíksomlyón aktuális A pedagógusok ünnepe kultúra Ünnepi könyvhét Jókai Annával Sportkalauz U21-es junior bajnokok mezőkövesdi újság

Részletesebben

VERSENYEREDMÉNYEK 2014

VERSENYEREDMÉNYEK 2014 VERSENYEREDMÉNYEK 2014 0 2014 VERSENYEREDMÉNYEK MEGYEI VERSENYEREDMÉNYEK 2014 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Pedagógiai Intézet kiadványa, 2014 1 VERSENYEREDMÉNYEK 2014 TARTALOM Tartalom..2 Ajánlás.3 I.

Részletesebben

FŐTÉR AVATÓ - 2010. december 18.

FŐTÉR AVATÓ - 2010. december 18. Megjelenik negyedévente ingyenesen www.muza.hu FŐTÉR AVATÓ - 2010. december 18. 2010. november 1 - december 31. KÖSZÖNTŐ Tisztelt Látogatóink! Az év végéhez közeledve a Művészetek Háza Gödöllő korszerűsítése

Részletesebben

Balassagyarmati rendezvények a 2002. évben

Balassagyarmati rendezvények a 2002. évben Balassagyarmati rendezvények a 2002. évben Összeállításunk a Madách Imre Városi Könyvtár helyismereti dokumentációjára épül. Köszönetet mondunk Veres Istvánnak, a Rózsavölgyi Márk Mővészeti Iskola igazgatóhelyettesének,

Részletesebben

A Rákóczi Szövetség Lapja

A Rákóczi Szövetség Lapja A Rákóczi Szövetség Lapja ide mint nemzeti búcsújáróhelyre elzarándokolhasson minden igaz magyar, aki erõt, biztatást, vígaszt és hazánk szebb és jobb jövõjének elõkészítésére és megteremtésére irányuló

Részletesebben

Közlöny. Félegyházi. Virágot ültettek, parkot rendeztek

Közlöny. Félegyházi. Virágot ültettek, parkot rendeztek Félegyházi Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának lapja Megjelenik 2 hetente ingyenesen Kiskunfélegyháza közigazgatási területén 2011. április 28. XX. évfolyam 8. szám Közlöny Virágot ültettek, parkot

Részletesebben

Haza és Haladás. A Városi Sportpálya fejlesztéséről Vojtekovszki Csaba. Az óvodai úszásoktatásról. A Városszépítő. alapításáról Herkely György

Haza és Haladás. A Városi Sportpálya fejlesztéséről Vojtekovszki Csaba. Az óvodai úszásoktatásról. A Városszépítő. alapításáról Herkely György XXI. évf. 6. szám VÁROSUNK LAPJA 2009. március 26. Haza és Haladás A Városszépítő Kör alapításáról Herkely György Az óvodai úszásoktatásról Újvárosi Lászlóné A Városi Sportpálya fejlesztéséről Vojtekovszki

Részletesebben

2013. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. Budapest, 2014. május 26.

2013. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. Budapest, 2014. május 26. 213. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MAGYAR NYELV ÉS KULTÚRA NEMZETKÖZI TÁRSASÁGA ANYANYELVI KONFERENCIA Budapest, 214. május 26. 1. A szervezet alapadatai: Neve: Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társasága Anyanyelvi

Részletesebben

Rákóczi Hírvivo. A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet. 2014. I. szám. 24. évfolyam 1. szám, 2014. január A Rákóczi Szövetség lapja

Rákóczi Hírvivo. A nyelv írja a szöveget, a beszéd szövi a szellemet. 2014. I. szám. 24. évfolyam 1. szám, 2014. január A Rákóczi Szövetség lapja 24. évfolyam 1. szám, 2014. január A Rákóczi Szövetség lapja Rákóczi Hírvivo SIKERES A BEIRATKOZÁSI PROGRAM 4897 elsős, 182 helyszínen GLORIA VICTIS Történelem, irodalom, ünnepség RÁKÓCZI SZÖVETSÉG, 2013

Részletesebben

Thorma János: Talra magyar! részlet 2015. biatorbágyi programajánló. március

Thorma János: Talra magyar! részlet 2015. biatorbágyi programajánló. március Thorma János: Talra magyar! részlet 2015. március biatorbágyi programajánló Köszöntöm a Kedves Olvasókat, Látogatókat! Kikelet havában éled a természet, A Nap szeme ide lát / kedvet nyílik a világ (Balogh

Részletesebben