BESZÁMOLÓ DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK HIVATALI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK HIVATALI TEVÉKENYSÉGÉRŐL"

Átírás

1 BESZÁMOLÓ DÉVAVÁNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK HIVATALI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

2 2 A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése alapján a képviselő-testület egységes hivatalt hoz létre polgármesteri hivatal elnevezéssel az önkormányzat működésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre való előkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátására. A polgármesteri hivatalra vonatkozó törvényi szabályozás szerint a polgármesteri hivatal alapvetően kettős feladatot lát el, amelyet a következőképpen ábrázolnék: Polgármesteri Hivatal (a polgármester irányításával a jegyző vezeti) Az önkormányzat működésével kapcsolatos feladatok : Döntően a jegyző hatáskörébe tartozó államigazgatási feladatok: Pl.: előkészíti a képviselő-testület és bizottságok döntéseit. Gondoskodik a döntések végrehajtásáról, ellátja a képviselő-testület és a bizottságok üléseihez kapcsolódó adminisztratív feladatokat (jegyzőkönyv megírása, meghívók postázása, előterjesztések írása, sokszorosítása, rendeletalkotások előkészítése, stb.) segíti a képviselők és a polgármester munkáját. Pl. építéshatósági, szabálysértési, gyámhatósági, okmányirodai, anyakönyvi, szociális, oktatási, kereskedelmi, mezőgazdasági, állategészségügyi, környezetvédelmi, útügyi, választásokkal kapcsolatos, stb. hatáskörök. Természetesen a polgármesteri hivatal feladatai még szerteágazóbbak a felsoroltakon túl is, hiszen idetartoznak az intézmény felügyelettel, településfejlesztéssel, a közszolgáltatások biztosításával, a költségvetéssel és vagyongazdálkodással, közterület fenntartással, szociális és egészségügyi ellátással kapcsolatos feladatok, stb., amelyek teljes körű felsorolása szinte lehetetlen. A képviselő-testület bár egységes hivatalt hoz létre, ez azonban nem jelenti azt, hogy belső munkamegosztás szempontjából a hivatal ne lenne tagolható. A polgármesteri hivatal szervezeti felépítését, tagolódását a szervezeti és működési szabályzatban a képviselő-testület hagyja jóvá. A feladatok ellátására biztosított létszámkeretet az éves költségvetési rendeletében határozza meg. A polgármesteri hivatal felépítése irodákra tagolódik, a hivatal szervezeti felépítését az alábbi ábrán mutatom be:

3 3 Polgármester Jegyző Okmány iroda Szervezési iroda Igazgatási iroda Adóiroda Gazdálkodási iroda Műszaki iroda Városi Gyámhivatal - okmányügyintéző - okmányügyintéző - okmányügyintéző - ügykezelő - ügykezelő - irodavezető - szociális ügyintéző - szociális ügyintéző - szociális ügyintéző - anyakönyvvezető - iktató ügykezelő - adóügyi ügyintéző - adóügyi könyvelő - adóügyi végrehajtó - irodavezető - főkönyvelő - személyügyi ügyintéző - pénzügyi ügyintéző - pénztáros - irodavezető - városüzemeltetési ügyintéző - építéshatósági ügyintéző - műszaki ügyintéző - kereskedelmi, mg-i ügyintéző - környezetvédelmi ügyintéző - pályázatíró referens - pályázatíró referens - gyámhivatal vezető- (aljegyző) - gyámhivatali ügyintéző A polgármesteri hivatalnál nemcsak köztisztviselők és ügykezelők dolgoznak, idetartoznak azon közalkalmazotti jogviszonyú foglalkoztatottak is, akik az önkormányzat feladatkörébe tartozó, de nem igazgatási szakfeladatot látnak el (fizikai alkalmazottak, karbantartók, munkaszervező, a hivatal szakfeladatai alárendelt nem önálló intézményi szervezetben dolgozó védőnők, strandfürdő alkalmazottai). A polgármesteri hivatal köztisztviselői, ügykezelői felett a munkáltatói jogkört a jegyző, a közalkalmazottak, fizikai alkalmazottak felett pedig a polgármester gyakorolja. A beszámolóban bemutatásra kerül a Hivatal emberi erőforrás helyzete, továbbképzések, a polgármesteri hivatalt érintő ellenőrzések, a hivatal ügyiratforgalmi adatai, illetve a hivatal egyes szervezeti egységei által elvégzett főbb feladatok részletes bemutatása. A Hivatal emberi erőforrás helyzete A Hivatal személyi összetétele: A Hivatal dolgozói létszámát az önkormányzat évi költségvetési rendelete a köztisztviselők vonatkozásában 30 főben, közalkalmazottak vonatkozásában pedig 24 főben állapította meg. Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának gazdálkodási körébe tartozó köztisztviselők, ügykezelők és közalkalmazottak évi létszám adatai:

4 4 Foglalkoztatási forma Köztisztviselő Szervezeti egység megnevezése Engedélyezett létszám fő Betöltött létszám ( ) fő Vezetők: Jegyző, 2 2 aljegyző Igazgatási iroda 5 4 Gazdálkodási iroda 5 5 Műszaki Iroda 8 8 Adóiroda 3 4 Okmányiroda 3 3 Gyámhivatal 1 1 Ügykezelő Igazgatási iroda 1 1 Szervezési iroda 2 2 Összesen Közalkalmazott Város üzemeltetési feladatok ellátása Család- és nővédelmi, ifjúsági egészségügyi 4 3 gondozás Strandfürdő és Gyógyászat 6 9 (időszakos munkavállalókkal ) Összesen Köztisztviselői létszám változások évben: A évi foglalkoztatotti létszámhoz képest 2011-ben csökkent a köztisztviselői létszám. Az anyakönyvvezető (Zsila Ferencné) nyugállományba vonulásával az igazgatási iroda létszáma egy fővel csökkent, amely álláshelyet nem töltöttük be, az folyamatos helyettesítéssel van ellátva. Az anyakönyvi feladatokat Somogyiné Németi Erika és Tóth Katalin végzik. A kisebbségi önkormányzat üléseinek összehívásával és jegyzőkönyveinek elkészítésével kapcsolatos feladatokat az okmányirodában Gyuricza Sándorné, az otthonteremtési támogatással, életkezdési támogatással, szociálpolitikai kedvezménnyel, hatósági bizonyítvány kiállítással kapcsolatos feladatokat Gyányi Irén, a Szociális Bizottság összehívásával és jegyzőkönyveinek elkészítésével kapcsolatos feladatokat Hermeczi Erika végzi. A munkakört helyettesítéssel csak a feladatkörök ilyen szintű szétdarabolásával tudjuk megoldani. A gazdálkodási iroda dolgozói közül 1 fő (pénztáros) munkaviszonya közös megegyezéssel szűnt meg a dolgozó kezdeményezésére, aki a közszféra helyett a versenyszférában helyezkedett el, a kedvezőbb fizetés és munkakörülmények hatására. Munkaköre a korábban az irodában közfoglalkoztatottként dolgozó munkaerővel került betöltésre.

5 5 Az igazgatási irodát érintő változás, hogy a gyermekvédelmi támogatással foglalkozó szociális ügyintéző gyermekszülés miatt tartósan távol van, a feladatkörét igazgatási irodán belül az iktató ügykezelő munkatárs veszi át. Köztisztviselők, ügykezelők nemek szerinti megoszlása: Foglalkoztatási Szervezeti egység Ebből forma megnevezése Betöltött létszám férfi nő köztisztviselő Vezetők: jegyző, aljegyző Igazgatási iroda 4 4 Gazdálkodási iroda 5 5 Műszaki Iroda Adóiroda Okmányiroda 3 3 Gyámhivatal 1 1 ügykezelő Igazgatási iroda 1 1 Szervezési iroda 2 2 Összesen Foglalkoztatási forma köztisztviselő Köztisztviselők, ügykezelők iskolai végzettség szerinti megoszlása: Szervezeti egység megnevezése Vezetők: jegyző, aljegyző Betöltött létszám Felsőfokú (egyetemi, főiskolai ) végzettség 2 2 Ebből Középfokú + szakmai felső vagy középfokú végzettség Középfokú végzettség Igazgatási iroda Gazdálkodási iroda Műszaki Iroda Adóiroda Okmányiroda 3 3 Gyámhivatal 1 1 ügykezelő Igazgatási iroda 1 1 Szervezési iroda Összesen

6 6 Köztisztviselők, ügykezelők kor szerinti megoszlása: Foglalkoztatási forma Szervezeti egység megnevezése Betöltött létszám év közötti év közötti ebből év közötti 56 év fölötti köztisztviselő Vezetők: jegyző, aljegyző Igazgatási iroda Gazdálkodási iroda Műszaki Iroda Adóiroda Okmányiroda Gyámhivatal 1 1 ügykezelő Igazgatási iroda 1 1 Szervezési iroda Összesen A polgármesteri hivatal dolgozóinak átlag életkora : 42 év Tájékoztató adat a polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők, ügykezelők augusztus 26-ig ki nem adott halmozott szabadságairól: A képviselő-testület januári ülésén beszámoltam arról, hogy a polgármesteri hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselők és ügykezelők esetében jelentős számú ki nem adott számú szabadság halmozódott fel. Sajnos az ellátandó feladatok mennyisége és a rendelkezésre álló létszám, valamint a hivatal működőképességének megőrzése érdekében ezen a rossz gyakorlaton ezidáig sem sikerült javítani augusztus 26-ig a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők és ügykezelők ki nem adott szabadsága a 29 fő köztisztviselőt érintően összesen 808 nap. Ezen túlmenően a polgármester ki nem adott szabadsága 132 nap. Ezeknek a számadatoknak - a köztisztviselői törvénybe való ütközésen túl - az önkormányzat költségvetését érintő pénzügyi kihatása akkor lehet, ha a sok szabadságot felhalmozó dolgozó nyugállományba vonul, vagy köztisztviselői jogviszonya átszervezés, vagy bármilyen más ok miatt megszűnik. A ki nem adott szabadságokon túl jelentős a túlmunkavégzés is. A képviselő-testület 32/2011.(I.27.) Kt. határozatában úgy döntött, hogy a túlmunkavégzést követően a törvény alapján ki nem adott szabadidő pénzbeli megváltására évi költségvetésében ,- Ft keretösszeget biztosít, amellyel a munkáltatói jogkör gyakorlója gazdálkodik. Ez a keretösszeg a mai napig felhasználásra nem került és évi továbbképzések A polgármesteri hivatal köztisztviselői éves továbbképzési terv alapján vesznek részt a kötelező, illetve ajánlott továbbképzéseken. A továbbképzések nagyrészét a Békés Megyei Kormányhivatal szervezi meg. A polgármesteri hivatal köztisztviselői évben 15 db továbbképzésen, évben szeptember hónapig 4 db továbbképzésen vettek részt.

7 7 Továbbképzések évben: - Közigazgatási alapvizsgára felkészítő konzultáción 2 fő köztisztviselő vett részt, aki azt követően eredményes közigazgatási alapvizsgát tett. - Közigazgatási szakvizsgára felkészítő konzultáción 1 fő köztisztviselő vett részt, aki eredményes közigazgatási szakvizsgát tett. - Közbeszerzési referens továbbképzésen a 2010-es évben a műszaki irodavezető, illetve 1 fő pályázatíró referens vett részt. - A gazdasági vezetők képzésen a gazdálkodási iroda vezetője vett részt. - TÁMOP és a Ktv. Közoktatási pályázat beadásának, megvalósításának és elszámolásának gyakorlatai című továbbképzésen 1 fő vett részt. - A helyi jogszabályszerkesztés általános ismereteivel kapcsolatos továbbképzésen a jegyző és 5 fő köztisztviselő vett részt. - Önkormányzatok és intézményeinek gazdálkodása az új államháztartási szabályok tükrében című továbbképzésen 7 fő köztisztviselő vett részt. - A költségvetési szervek gazdálkodása című konzultáción 2 fő vett részt. - Önkormányzatok és intézményei gazdálkodása című továbbképzésen 6 fő vett részt. - A működést engedélyező jegyzők hatáskörében eljáró ügyintézők szakmai képzésén 1 fő vett részt. - Microsoft TechNet szeminárium Rendszerfelügyelet és virtualizáció magasfokon című továbbképzésen az informatikus vett részt. - KIR3 program intézményi moduljának oktatásán 3 fő vett részt. - Birtokvédelmi ügyintézők részére szervezett továbbképzésen az aljegyző vett részt. - Költségvetési szervek zárási feladataival kapcsolatos továbbképzésen a főkönyvelő vett részt. - Anyakönyvi Szakmai Napon 2 fő anyakönyvvezető vett részt. Továbbképzések évben: - Építésügyi szakvizsgára felkészítő konzultáción egy fő köztisztviselő vett részt, aki eredményes építésügyi szakvizsgát tett. - Első fokú építésügyi hatóságok részére szervezett szakmai napon egy fő köztisztviselő vett részt, két alkalommal. - Anyakönyvvezetők Dél-alföldi Regionális Szakmai Találkozóján 1 fő anyakönyvvezető vett részt. - Szakvizsga letételére köteles 2 fő köztisztviselő. Az elmúlt években a közigazgatási alapvizsga kötelezettségben jelentős változások történtek. A közigazgatási alapvizsga helyét egy ideig a közigazgatási versenyvizsga vette át szeptemberétől a Kormány visszaállította a közigazgatási alapvizsgát, amelynek költségeit a versenyvizsgával szemben a munkáltató állja. A közigazgatási alapvizsga fő célja, hogy az eltérő iskolai végzettséggel rendelkező köztisztviselők a munkájuk ellátásához szükséges általános közigazgatási ismereteket megszerezzék. A felsőfokú végzettségű köztisztviselők az alapvizsgán túl közigazgatási szakvizsgát is tesznek.

8 8 A Polgármesteri Hivatalnál végzett ellenőrzések és évben Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalánál évben az ellenőrzési jogkörrel felruházott szervek összesen 11 esetben tartottak ellenőrzést. Az ellenőrzések megállapításairól az alábbiakban kívánok számot adni: Ellenőrzés megnevezése: Az anyakönyvi, személyi adat és lakcím-nyilvántartási tevékenység célvizsgálata. Ellenőrzést végezte: Stübe Ferencné a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal Békéscsabai Kirendeltségének vezető főtanácsosa. Ellenőrzés megállapításai: A döntések rendelkező része megfelelt az eljárási szabályoknak, indokolás és jogszabályi hivatkozás megfelelő. A munkavégzés személyi és tárgyi feltételei biztosítottak. Az anyakönyvi alap- és utólagos bejegyzéseket az ügyintéző a megadott határidőn belül az ASZA SZL rendszerben minden esetben rögzítette, határidő túllépés nem történt. Az ASZA nyilvántartásban a hivatal anyakönyvei rögzítésre kerültek, a biztonsági okmányok nyilvántartása naprakész, az okiratok selejtezése megtörtént. A szúró-próbaszerű ellenőrzés során hiányosságot nem tapasztalt az ellenőrzést végző, az előírt illetéket lerótták. A személyi-adat és lakcímnyilvántartás területén az ügyintéző a jogszabályi előírásoknak megfelelően végzi feladatait. Ismeri a reá vonatkozó szabályokat, munkáját pontosan, odaadóan végzi. Ellenőrzés megnevezése: Dévaványa Város Önkormányzata közművelődési feladatellátásának szakfelügyeleti célvizsgálata. Ellenőrzést végezte: Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közművelődési Főosztályától kapott megbízás alapján Dr. Horváth Attila közművelődési szakértő. Ellenőrzés megállapításai: Dévaványa Város Önkormányzata ÁMK intézmény keretén belül tesz eleget közművelődési feladat-ellátási kötelezettségének, amelynek törvényes működési feltételei biztosítottak. Szinte maradéktalanul megvalósította az önkormányzat az előző vizsgálat javaslatait, melyben végig kezdeményező, irányító szerepet vállalt. Különösen értékesnek tartják, hogy elkészítették a település közművelődési koncepcióját. Az ÁMK-n belül tegyék lehetővé, hogy a művelődési házi intézményegységben a szakfeladattal ténylegesen is foglalkozhasson 2 közművelődési szakember. Ellenőrzés megnevezése: A két évet meghaladó védelembevétel felülvizsgálatával kapcsolatos gyámhivatali gyakorlat alakulásával kapcsolatos témavizsgálat. Ellenőrzést végezte: dr. Pénzely Erika a Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal Szociális és Gyámhivatala Békéscsabai Kirendeltség vezetője Ellenőrzés megállapításai: Az áttanulmányozott ügyiratokból megállapítható, hogy az ügyintéző az újonnan bevezetett gyámhivatali hatáskör tekintetében

9 9 alapos eljárásokat folytatott le. A megalapozott döntések a gyermekek érdekében állók voltak. Az eljárási hibák nem voltak feltárhatók. Célszerű a szülők, a gyermek és a családgondozó részvételével történő tárgyalást tartani. Környezettanulmány készítésére csak szükség esetén kell, hogy sor kerüljön. Ellenőrzés megnevezése: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának okmányirodájában végrehajtott ellenőrzés. Ellenőrzést végezte: Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala Okmányfelügyeleti és Ellenőrzési Főosztálya részéről Szabó Anikó, Balla Krisztina és dr. Üveges Sándor. Ellenőrzés megállapításai: A jogtár használata önkormányzati gépeken biztosított az ügyintézők részére. Az ügyintézők megfelelő ismeretekkel rendelkeznek a Központi Okmányiroda hatásköreivel kapcsolatban. Felmerülő szakmai probléma esetén segítségek kérnek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala illetékes főosztályaitól, technikai probléma esetén pedig a Help Desk munkatársaitól. A Fórumon megjelenő információkat figyelemmel kísérik, dokumentumok oldalon lévő tájékoztatókat, módszertani útmutatókat rendszeresen letöltik. Az ügyfelek várakozására biztosított helyiség megfelelő. Határidő túllépés egyik szakterületen sem szokott előfordulni. Személyazonosító igazolvány kiadás kapcsán az ügyfél személyazonosítása tekintetében szabályosan járnak el. Az illeték megállapítása a szúrópróbaszerűen átnézett iratok alapján rendben történik. Az ügyintéző a lakcímigazolvány kiadása során az illetékességi szabályokat betartja. A lakcímbejelentő lapok feldolgozása naprakész. A parkolási igazolvány érvényessége szabályszerűen kerül megállapításra. Az útlevél ügyintézés a jogszabályban foglaltaknak megfelel. Az egyéni vállalkozói területen dolgozó ügyintéző magas szakmai színvonalon látja el igazgatási feladatait. Közlekedésigazgatási ügyintézés a jogszabályi előírásoknak megfelelően történik. Járműigazgatási ügyintézés a jogszabályban foglaltaknak megfelelően történik. Vezetői engedély ügyintézéssel kapcsolatban a Közlekedési Igazgatási Főosztálynak javaslata alapján az ügyintézőnek figyelmet kell fordítani arra, hogy a legyártott vezetői engedély átadásának tényét haladéktalanul átvezessék a nyilvántartáson. Ellenőrzés megnevezése: TAKARNET rendszer használatának, az adatfelhasználás jogszerűségének ellenőrzése; az ellenőrzött időszak: január 1. június 30. Ellenőrzést végezte: Békés Megyei Földhivatal részéről Lénárt Gáborné a Szarvasi Körzeti Földhivatal hivatal vezetője, Ambrus Gyula a Szarvasi Körzeti Földhivatal rendszergazdája.

10 10 Ellenőrzés megállapításai: A napló vezetésére vonatkozó előírásokat nem teljes mértékben tartják be. A hagyatéki ügyek kivételével a lekérdezések jogszerűen történtek, jogosulatlan lekérdezés nem volt. Ellenőrzés megnevezése: TAKARNET rendszer használatának, az adatfelhasználás jogszerűségének utóellenőrzése; az ellenőrzött időszak: szeptember 20. október 31. Ellenőrzést végezte: Békés Megyei Földhivatal részéről Lénárt Gáborné a Szarvasi Körzeti Földhivatal hivatalvezetője. Ellenőrzés megállapításai: A napló tartalmazza a jogszabályban előírt tartalmat, és egységesen vezetik sorszám szerint. Összességében megállapítható, hogy a napló vezetésére vonatkozó előírásokat teljes mértékben betartják. A lekérdezések jogszerűen történtek, jogosulatlan lekérdezés nem történt. Ellenőrzés megnevezése: Építéshatósági célvizsgálat. Ellenőrzést végezte: Dél-alföldi Regionális Államigazgatási Hivatal Békés Megyei Kirendeltsége, Békés Gábor építési szakreferens. Ellenőrzés megállapításai: A hatósági munkához szükséges foglalkoztatási, technikai feltételekkel rendelkeznek. A vizsgált időszakban a hivatalba építéshatósági ügyintézéssel kapcsolatban írásos panasz nem érkezett. Megállapította a vizsgálat, hogy az eljárásokat az építésügyi hatóság minden esetben az előírt határidőn belül folytatta le, a döntések kiadmányozása, kézbesítése szakszerűen, gyorsan és pontosan történt. Az eljárások átfutási ideje nem egyenletes, az igen gyors, 2 napos ügyintézéstől a 42 napos ügyintézésig terjed. Az eljárás megindításáról minden esetben értesítették az ügyfeleket. Az ellenőrzésre átadott iratok rendezettek, a kérelmek és mellékletei néhány a hiányosságként megemlített kivételtől eltekintve rendelkezésre álltak. A vizsgálat során a döntések érdemére kiható megállapítás nem történt, azonban intézkedéseket kell tenni az eljárások folyamatában és a döntések formai, tartalmi előkészítésében, összeállításában. Összességében a vizsgálat megállapította, hogy a vizsgált időszakban a feltárt kisebb hiányosságokra való intézkedésekkel az elsőfokú építésügyi hatóság eljárásai és döntései megfelelnek az előírásoknak. Ellenőrzés megnevezése: A évben igénybe vett, az önkormányzatokat megillető normatív hozzájárulások és támogatások, illetve egyéb központi költségvetési támogatások elszámolása alapjául szolgáló adatok megalapozottságának vizsgálata. Ellenőrzést végezte: A Magyar Államkincstár Dél-Alföldi Regionális Igazgatósága. Kolozsiné Bálint Mária, Romhányi Zsuzsanna és Varga András államháztartási referensek.

11 11 Ellenőrzés megállapításai: A felülvizsgálat a beszedett tartózkodási idő utáni idegenforgalmi adó bizonylataira terjed ki. Itt az ellenőrzés eltérést nem állapított meg. Az ellenőrzés kiterjedt még az önkormányzatok jövedelem differenciálódásának mérséklésére igénybe vett ,- Ft jogosságának megállapítására is. Itt az ellenőrzés megállapította, hogy a töredék évi bevallásokból számított adóalap esetén két adózó bevallásának rögzítése során a tevékenység kezdő dátuma eltér a bevallásban szereplő dátumtól, amely az önkormányzatot érintően adóalap növekedést eredményezett és így befolyásolta az önkormányzat iparűzési adó-erőképesség adatát. Az eltérésből adódóan az önkormányzatnak ,- Ft igénybevételi kamatfizetési kötelezettsége keletkezett az állam felé. A tett intézkedés: az önkormányzat fizetési kötelezettségének a felhívás elfogadását követő 15 napon belül eleget tett. Belső ellenőrzések: évben Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás Belső Ellenőrzési Munkacsoportja a hivatali szervezetünknél három belső ellenőrzést folytatott le, amelyek a következők voltak: - A normatíva elszámolását megalapozó adatok ellenőrzése az Önkormányzat Általános Művelődési Központ intézményében. - Folyamatba épített előzetes, utólagos és vezetői ellenőrzés az Általános Művelődési Központban. - A közösségi közlekedés versenyképességének növelése Dévaványán megnevezésű beruházás közbeszerzési eljárásának vizsgálata. Az ellenőrzések eredményéről és a tett intézkedésekről a képviselő-testület a áprilisi testületi ülésen külön napirendi pont keretében kapott részletes tájékoztatást. A Polgármesteri Hivatalnál végzett ellenőrzések évben A hivatalnál évben szeptember hónapig 3 hatóság összesen 7 ellenőrzést folytatott le, a nyolcadik ellenőrzés jelenleg van folyamatban Ellenőrzés megnevezése: Dévaványa Város Jegyzője közlekedési támogatással kapcsolatos hatósági tevékenységének felügyeleti ellenőrzése. Ellenőrzést végezte: Békés Megyei Kormányhivatal Szociális és Gyámhivatala részéről Csáky Hajnalka szociális-ügyintéző, főtanácsos. Ellenőrzés megállapításai: Az ellenőrzés véletlenszerű iratbekéréssel történt. A megítélt közlekedési támogatás összege a vizsgált esetekben megfelel a rendeletben foglalt szabályoknak. A határozatok a Ket. 72. (1) bekezdésében foglalt alaki és tartalmi követelményeknek megfelelnek, a vizsgált határozatok indoklási része nem tartalmazza az illetékmentességgel összefüggő rendelkezéseket. (1993. évi III. tv a, évi XCIII. tv a). Az indoklások kellő részletességűek. Összességében elmondható, hogy a vizsgált közlekedési támogatás ügyekben átlagos színvonalú ügyintézés volt tapasztalható.

12 12 Ellenőrzés megnevezése: TAKARNET rendszer használatának, az adatfelhasználás jogszerűségének ellenőrzése; az ellenőrzött időszak: november 1. január 31. Ellenőrzést végezte: Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatala részéről Giricz Lukács a Szarvasi Körzeti Földhivatal Gyomaendrődi Kirendeltségének kirendeltség-vezetője, Enyedi Lászlóné Szarvasi Körzeti Földhivatal Gyomaendrődi Kirendeltségének ingatlannyilvántartási felügyelője. Ellenőrzés megállapításai: A TAKARNET rendszerbe való belépéskor a bejelentkező kód sokszor olvashatatlan, mivel a rendszer elindítása is kódot igényel, szükségtelen. Ellenőrzés megnevezése: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adóigazgatósága által Dévaványa Város Polgármesteri Hivatalánál végzett eljárási illetékek ellenőrzése. Ellenőrzést végezte: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adóigazgatósága részéről Szabó Tibor illetékügyi ügyintéző és Dávid Nóra illetékügyi ügyintéző. Ellenőrzés megállapításai: Az illeték befizetés ténye az iratanyagból, vagy a bankszámlakivonatból megállapítható volt. Az eljárást kezdeményező iratra amennyiben az illetékköteles volt felragasztásra került az illetékbélyeg és azokat szabályosan értéktelenítették. Öt esetben az illeték lerovását az ügyfelekkel utólagosan pótoltatni kellett, akik ennek maradéktalanul eleget tettek. Hatósági bizonyítvány kiadása esetén a kiadott példányszámot fel kell tüntetni. Ellenőrzés megnevezése: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adóigazgatósága által Dévaványa Város Okmányirodájánál végzett eljárási illetékek ellenőrzése. Ellenőrzést végezte: A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Békés Megyei Adóigazgatósága részéről Szabó Tibor illetékügyi ügyintéző és Dávid Nóra illetékügyi ügyintéző. Ellenőrzés megállapításai: Gépjármű vagyonszerzési illeték befizetése esetén csak az iratanyagból állapítható meg a befizetett összeg. A többi vizsgált területen a helyes bankszámlára és a megfelelő összegben került befizetésre az illeték. Ellenőrzés megnevezése: Polgármesteri Hivatalnál adatvédelem ellenőrzése. Ellenőrzést végezte: Békés Megyei Kormányhivatal részéről Gyenge Norbert vezető tanácsos. Ellenőrzés megállapításai: Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az adatvédelemmel és a közérdekű adatok nyilvánosságával kapcsolatos jogszabályok követésre kerülnek, azonban szükségszerű az alábbi területek pontosítása, módosítása, illetve a gyakorlatba való átültetése, valamint az ezzel összefüggő hiányosságok megszüntetése: az adatkezeléssel és adattovábbítással kapcsolatos nyilvántartás megfelelő vezetése. A hiányosság megszüntetése érdekében tett intézkedés:

13 13 Az adatkezeléssel és az adatnyilvántartással kapcsolatos nyilvántartás év végi lezárásának jegyzői hitelesítése pótlásra került. A közérdekű adatok nyilvánosságára vonatkozó rendelkezések érvényesülésének vizsgálata során megállapításra került, hogy: A linkről elérhető a Polgármesteri Hivatal honlapja, amely át van irányítva a devavanyavaros.mconet.biz webhelyre. A Közérdekű adatok hiperhivatkozásra kattintva, a lap nem jeleníthető meg üzenet fogad, majd a honlap visszakerül a kezdőlapjára. A kezdőlapot lefelé gördítve, megtalálható a Közadattára vonatkozó hiperhivatkozás, amely devavanya.localinfo.hu webhelyre irányít. Ezen a honlapon gondozott frissített adatok találhatók, amelyek megfelelnek a jogszabályi előírásoknak. Az elektronikus információszabadságról szóló évi XC. törvény 7. és 8 -a szerinti központi egységes közadatkereső rendszerben szerepel Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri hivatala aktív státusszal. Javasolták a Polgármesteri Hivatal központi honlapján a hivatkozások javítását. A hiányosságok megszüntetése érdekében tett intézkedések: A központi honlap Localinfo által üzemeltetett honlapra való lecserélésével a probléma megoldódott. Szeptember 1-től naplózásra került, hogy a közérdekű adatok mikor kerültek közzétételre, ki, mikor, milyen adatot adott le a honlap adatokkal való feltöltését végző személy részére. A Polgármesteri Hivatal rendelkezik a közérdekű adatok közzétételének rendjéről szóló szabályzattal, amelyben foglaltak betartását a naplózással tudjuk ellenőrizni. Ellenőrzés megnevezése: Polgármesteri Hivatalnál az iratkezelés ellenőrzése. Ellenőrzést végezte: Békés Megyei Kormányhivatal részéről Gyenge Norbert vezető tanácsos. Ellenőrzés megállapításai: Az ellenőrzés során megállapítást nyert, hogy a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően történik az iratkezelés, azonban szükségszerű az alábbi területek pontosítása, módosítása, illetve a gyakorlatba való átültetése, valamint az ezzel összefüggő hiányosságok megszüntetése: A Korm. rendelet 34. -ban előírt érkeztetések alkalmazása, az iratok útjának pontos nyomon követhetősége érdekében a helyi kézbesítőnek történő átadás is legyen dokumentálva. A hiányosság megszüntetése érdekében tett intézkedés: július 15-től alkalmazzuk az ügyiratok érkeztetését is az iktatáson túl, amely munkaigényes feladat (tulajdonképpen azt jelenti, mintha kétszer iktatnánk), ezért az iktató ügyiratkezelő leterheltsége ennek bevezetésével csak tovább fokozódott. A jogszabályi előírásoknak viszont ezáltal eleget teszünk. A helyi levelek kézbesítésére feladófüzetet nyitottunk - ismét csökkent a bürokrácia :-). A feladófüzet hitelesített számozott oldalakból áll, tartalmazza az átadás dátumát, a kézbesítésre átadott küldemények darab számát, tértivevényes és sima levelenkénti bontásban,

14 14 az átadó aláírását, a kézbesítésre átvett küldeményeket, kézbesítőnkénti bontásban, az átvevő aláírását, a visszaérkezett tértivevények darab számát és dátumát. Ellenőrzés megnevezése: Polgármesteri Hivatalnál célvizsgálat lefolytatása a központi közszolgálati nyilvántartás részére történő egyszerűsített adatszolgáltatás határidőben történő teljesítésével kapcsolatban. Ellenőrzést végezte: Békés Megyei Kormányhivatal részéről Kapás Mónika vezető tanácsos. Ellenőrzés megállapításai: Megállapítást nyert az ellenőrzést végző részéről, hogy a központi közszolgálati nyilvántartás részére történő egyszerűsített adatszolgáltatást határidőben teljesítették, a közszolgálati alapnyilvántartás adatlapjának vezetése folyamatosan történik. A közszolgálati jogviszony létesítésekor, új technikai azonosító sorszám kiosztására kerül sor, minden adatlap kitöltésre került, majd a köztisztviselő az aláírásával igazolta, hogy az abban rögzített adatok a valóságnak megfelelőek. Az adatlapokon a kitöltés időpontja nem előzi meg az adatváltozás bekövetkezésének érdemi dátumát, az adatlapokat az előírt 5.0 kódszótár alapján vezetik az ebben szereplő kódok, megegyeznek az adatlapon feltüntetett kódokkal. Folyamatban lévő ellenőrzés: Az Orosházi Városi Ügyészség témavizsgálata a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványainak kiadása, valamint közlekedési kedvezményeinek igénybevételével kapcsolatos hatósági döntéshozatal gyakorlatára vonatkozóan. Ügyiratkezelés, ügyiratforgalom Annak érdekében, hogy az ügyiratforgalmi adatok egy lezárt év adatait tükrözzék és ne egy töredék évét, ezért a hivatal ügyiratforgalmi adatait évre vonatkozóan kívánom bemutatni. Iktatott ügyiratok száma évben Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2010-ben főszámon és alszámon összesen iktatott irat keletkezett. Iroda főszám alszám összesen Szervezési Iroda Igazgatási Iroda Adóiroda Műszaki Iroda Gazdálkodási Iroda Okmányiroda Gyámhivatal

15 15 Ügyiratforgalom Ágazat főszám alszám összesen Pénzügyek Adó-, értékbizonyítvány Adóellenőrzés, bevallás, adókivetés, adóhátralék túlfizetés Vagyoni igazolás Egészségügyi igazgatás Rágcsálómentesítés, szúnyoggyérítés Iskola egészségügyi szolgálat szervezése Egészségügyi ellátást támogató pályázat Szociális igazgatás Átmeneti segély Ápolási díj Temetési segély Szociális kölcsön Gyógyszersegély Lakásfenntartási támogatás Közgyógyellátás Közlekedési támogatás Adósságkezelés Közüzemi kompenzációs ügy Környezetvédelem, építési ügyek, településrendezés, területrendezés kommunális igazgatás Bontási, építési ügyek Telekhatár rendezés, telekrendezés, telekalakítás Közterület tisztántartása, hulladék elhelyezés, szállítás, gyűjtés Hulladékkezelési szerződés, hulladékgazdálkodási program Közlekedés és hírközlési igazgatás Közterület-foglalás, használat Közutak fenntartása Közvilágítási berendezés működtetése Parkolási, eseti behajtási egyéb eseti közlekedési engedély Vízügyi igazgatás Árvíz és belvízzel kapcsolatos ügyek, árvíz- és belvízvédekezési terv Ivóvíz-, szennyvízhálózat üzemeltetése Önkormányzati, igazságügyi rendészeti igazgatás Anyakönyvi, állampolgársági ügyek Okmányiroda feladatkörébe utalt ügyek Választással kapcsolatos ügy Lakásügyek Lakásvásárlás, lakáscélú támogatási ügyek Lakásbérleti ügyek Gyermekvédelmi és gyámügyi igazgatás Rendkívüli gyermekvédelmi támogatás Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény Ágazat főszám alszám összesen

16 16 Gyámsági, gondnoksági ügyek Kapcsolattartási ügyek Kiskorúak, gondnokság alatt állók vagyoni ügye Gyermektartásdíjjal kapcsolatos ügyek Gyermekvédelmi gond., védelembe vétel, átmeneti és tartós nevelésbe vétel Otthonteremtési támogatás Óvodáztatási támogatás Kereskedelmi igazgatás, turisztika Működési engedélyek Vásárrendezés Földművelésügy, állat- és növény egészségügyi igazgatás Állattartási, állatvédelmi ügy Fakivágási bejelentések, engedélyek Termőföld vásárlásával, haszonbérletével kapcsolatos ügyek Munkaügyi igazgatás, munkavédelem közfogalkoztatási terv, közhasznú, közcélú foglalkozatás Önkormányzati, általános igazgatási ügyek Képviselő-testület iratai Kisebbségi Önkormányzat iratai Intézmények irányításával, működésével kapcsolatos ügyek Alapítvánnyal, nonprofit szervezettel kapcsolatos ügyek Önkormányzati pályázatok Állásfoglalások Körlevelek Tájékoztatás, adatszolgáltatás Szabadságügyek Kinevezés, megbízás, besorolás munkaköri leírás, felmentés, nyugdíjazás Közhasznú, közcélú alkalmazások Költségvetéssel kapcsolatos ügyek Önkormányzat vagyon kezelése (bérlet, csere, jelzálogjog, vásárlás, haszonbérlet) Közoktatási és művelődésügyi, igazgatás Tanuló- és gyermekbaleseti ügyek Gyermekek szakértői vizsgálata Tankötelezettség teljesítése Oktatási, nevelési, kulturális, művészeti tárgyú pályázatok, támogatások, ösztöndíjak Sportügyek Honvédelmi, katasztrófavédelmi igazgatás, fegyveres biztonsági őrség ben 8641 államigazgatási és 3873 önkormányzati hatósági döntés született. (A hatósági statisztikában szereplő döntés nemcsak a határozatot és végzést, hanem a hatósági bizonyítványt, igazolványt és a hatósági nyilvántartást is jelenti.) A jogorvoslatok aránya a meghozott döntésekhez viszonyítva elenyésző.

17 17 Az Önkormányzat államigazgatási hatósági ügyekben hozott döntéseinek száma: 6. Ebből: Kijavított, kicserélt vagy kiegészített döntések a Gyermekvédelmi és Gyámügyi Igazgatási ágazatban: 4 Megtámadott döntések a Gyermekvédelmi és Gyámügyi Igazgatási ágazatban: 2 A megtámadott döntésekből: Jogorvoslati eljárás kérelem alapján a Közigazgatási Hivatal által megváltoztatott: 1 Hivatalból lefolytatott döntés-felülvizsgálati eljárások alapján a felügyeleti szerv által megváltoztatott: 1 Az Önkormányzat önkormányzati hatósági ügyekben hozott elsőfokú megtámadott döntései kérelem alapján: 4 Ebből: Újrafelvételi eljárásban az elsőfokú hatóság módosított határozata: 1 Képviselő-testület helybenhagyott határozata: 2 Képviselő-testület megváltoztatott határozata: 1 Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának évi küldeményei Hónap Könyvelt küldemények db POSTAKÜLDEMÉNYEK Díj Ft Közönséges levélpostai küldemény db Díj Ft Összesen db Összesen Ft Január Február Március Április Május Június Július Augusztus Szeptember Október November December Összesen A 2010-es évben hivatalos, Dévaványa városon belüli, helyi kézbesítők által kézbesített küldemények összesen: db A hivatal ügyfélfogadási rendje:

18 18 A hivatal ügyfélfogadási rendje a következőképpen szabályozott: hétfő: , ig; kedd: ; péntek: , A vidékről érkező ügyfeleket minden esetben fogadjuk, továbbá szükség szerint, vagy előzetes egyeztetés alapján, továbbá azonnali intézkedést igénylő esetekben mindenkor az ügyfelek rendelkezésére állunk. Az okmányiroda ügyfélfogadási rendje az általános ügyfélfogadási rendtől eltérően alakul. A hivatal általános ügyfélfogadási rendjén túl az okmányiroda csütörtöki napokon tól ig is fogadja az ügyfeleket. Tárgyi feltételek, ügyfél tájékoztatás: A polgármesteri hivatal épülete sajnos már nem felel meg a jelenkor elvárásainak. A város középületei közül a legelavultabb, legleromlottabb állapotban lévő épület a városháza, amelyre sok vidéki ügyfelünk is rácsodálkozik. Az ügyfelek részére a várakozás céljára nem áll rendelkezésre korszerű ügyféltér. Az ügyféltér télen fűtetlen, nyáron az árnyékolás hiánya miatt elviselhetetlenül meleg, nyílászárói elavultak, az ablakokat több helyen lehetetlen becsukni, amely télen különösen kellemetlen, esőzéskor pedig befolyik rajtuk a víz. A folyosón elhelyezett székek is ahányak annyifélék. Az irodák belsőképe szintén sok kívánni valót hagy maga után. A szőnyegek sok helyen lyukasak, a takarítógép hiánya miatt elkoszolódottak. Az irodák nagy része legalább 16 éve nem kapott tisztasági meszelést. Szerencsére a lambéria sok mindent eltakar. Az ügyfelek részére ügyintézéskor bizonyára sokszor kényelmetlen az is, hogy az általuk elmondottakat többen is hallják, mivel a helyiségek kialakítása a nagy ügyfélforgalmú irodákban nem teszik lehetővé a bizalmas ügyintézést. Elavult a hivatal elektromos hálózata is, amely nehezen bírja a sok számítógép és fénymásoló egyszerre történő működtetését. Az ügyfelek tájékozódását elősegítendő az ügyféltérben - az első bejárattal szemben - információs táblát helyeztünk el. Ezen túlmenően az ajtókon megtalálható a szervezeti egység megnevezése, illetve az ott dolgozó kollegák neve és beosztása feltüntetésre került. Az ügyfelek tájékoztatását próbáljuk elősegíteni az önkormányzati honlap útján is, amelyet szeretnénk folyamatosan fejleszteni és még áttekinthetőbbé tenni. A honlapon megtalálhatók az ügyintézést elősegítendő ügymenet leírások is. Az ügymenet leírásokból az ügyfelek részletesen tájékozódhatnak az adott ügyfajta jogszabályi előírásairól, ha az ügyintézés illeték, vagy igazgatásszolgáltatási díj köteles, annak mértékéről, az ügyintézési határidőről. Az ügy intézése érdekében a hivatal melyik szervezeti egységéhez fordulhatnak, azon túl az eljáró ügyintéző nevét, elérhetőségét, az ügyfélfogadási időt, a jogorvoslatról való tájékoztatást. Az ügyekhez kapcsolódóan letölthetőek a formanyomtatványok is. Úgy gondolom ez nagy segítséget jelent minden ügyfél részére. Arra törekszünk, hogy a honlapon ezek az információk ne csak a közadatoknál legyenek elérhetőek, hanem azon túl még láthatóbban kerüljenek elhelyezésre. A polgármesteri hivatal informatikai háttere megfelelőnek mondható. A számítógépek hálózatba vannak kötve, a szoftvereink jogtiszták. Lehetőségeinkhez mérten folyamatosan újítjuk a gépállományt, hiszen ha valami tönkre meg egyrészt nincs is más választásunk, a munkavégzés nem állhat le. A hivatalban lévő nagy teljesítményű fénymásolókat béreljük, így ezzel

19 19 kapcsolatos karbantartási kiadások nem merülnek fel. Az építéshatóság jogszabályban előírt kötelező felszerelési tárgyai rendelkezésre állnak. A hatósági munkavégzés jogszabályi hátterét a Complex Kiadó CD jogtárával biztosítjuk, amely az egyik legmodernebb ilyen jellegű kiadvány hiszen, számtalan keresési funkciója mellett, egybe szerkesztve megtalálható a jogszabályhoz kapcsolódó megértést segítő magyarázat, és valamint a kapcsolódó bírósági jogesetek is. Online funkciója révén a jogszabályok naprakészen frissítettek. A hivatalba járó Magyar Közlönyök és tárca közlönyök számát erre való tekintettel drasztikusan csökkentettük. Tájékoztató az okmányiroda tevékenységéről Az okmányiroda közvetlen jegyzői irányítással működik, november 1-én kezdte meg munkáját. Elsősorban okmányok kiadásával, visszavonásával kapcsolatos feladatokat lát el. Nem okmányirodai feladatként ugyan, de ezen iroda látja el a népesség-nyilvántartással és a hagyatéki ügyintézéssel kapcsolatos ügyek intézését. Illetékessége Dévaványa, valamint Ecsegfalva területe. Ha a jogszabály eltérően nem rendelkezik, az okmányiroda az ország területére kiterjedő illetékességgel látja el a hatáskörébe utalt feladatait. Az Okmányiroda munkatársai az okmányirodai feladatokat a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) által kiépített számítástechnikai hálózaton és számítástechnikai eszközökön végzik, a jogszabályban rögzített biztonsági rendszabályok betartásával, az irodában kiépített biztonsági eszközök folyamatos alkalmazásával. A teendőket az irodán belül három fő végzi, ők a munkakörük ellátásához szükséges, Országos Képzési Jegyzékben meghatározott Nyilvántartási és okmányügyintéző végzettséggel rendelkeznek. Az okmányirodai feladatok folyamatosan bővültek a megalakulás óta. Kezdetben személyazonosító igazolvány, lakcímigazolvány, valamint vállalkozói igazolvány ügyintézés volt a feladat január 1-től a gépjármű ügyintézéssel, vezetői engedéllyel kapcsolatos feladatokkal bővültek a teendők, majd 2003-ban az útlevél ügyintézés lett szintén okmányirodai feladat. Parkolási igazolvány kiadása augusztusától történik. Ügyfélkapu regisztrálás év végétől lehetséges. Személyazonosító igazolvánnyal kapcsolatos ügyintézés: Az okmányirodában kezdeményezzük az állandó személyazonosító igazolvány kiadását. Amennyiben lejárt, rongált vagy az ügyfélnek elveszett, eltulajdonított a személyazonosító igazolványa, más érvényes okmánnyal nem rendelkezik, akkor ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal látjuk el június 28-án hatályba lépett a 168/1999.(XI.24.) Korm. rendelet módosítása. Alapvető változás az, hogy a 14 év alatti gyermekek részére illetékmentesen kiadható a személyazonosító igazolvány.

20 20 A magyar állampolgár érvényes személyazonosító igazolvánnyal is gyakorolhatja a külföldre utazás jogát EGT-állam területére történő beutazáskor, valamint nemzetközi szerződés alapján, ezért a szülők a gyermekük részére inkább a személyazonosító igazolvány kiállítását kezdeményezik július 1-jétől lehetővé vált a személyi okmányok vonatkozásában a nyilvántartásban telefonszám és cím rögzítésére. Ezen adatok birtokában sms-ben, vagy en tájékoztatást kap az ügyfél az elkészült okmányról ben 873 db személyazonosító igazolvány ügyintézés volt. Személyi azonosítóról és lakcímről szóló hatósági igazolvánnyal (lakcímigazolvány) kapcsolatos ügyintézés: Az igazolvány rendeltetése, hogy a polgárt tájékoztassa személyi azonosítójáról és bejelentett lakcíméről annak érdekében, hogy ezeket az adatokat a polgár közhitelűen igazolhassa. A lakcímkártya kiadására irányuló eljárás hivatalból vagy kérelemre indul. A hatósági igazolvány kiadására hivatalból akkor kerül sor, ha a polgár a lakcímet is tartalmazó régi típusú személyazonosító igazolványát cseréli le, és még nincs lakcímkártyája, lakcímbejelentéssel kapcsolatos eljárásban, tévesen bejegyzett adatok esetén, az eljárás illetékmentes. Kérelemre: ha személyi azonosítót nem érintő személyi adatai (névadatai, anyja neve) megváltoztak, a lakcímigazolvány cseréje ezekben az esetekben 500,- Ft elvesztette, eltulajdonították, megsemmisült, megrongálódott ekkor 1000,- Ft illeték befizetésével lehet pótolni június 28-tól a 14 éven aluli kiskorúak lakcímigazolványába kérelemre bejegyezhető a szülők, törvényes képviselő neve és telefonszáma is. A lakcímigazolványnak érvényességi ideje nincs. Kivételt képeznek azon igazolványok amelyek tartózkodási hely adatokat is tartalmaznak, mivel ennek az érvényessége öt év. Ezt követően meg kell újítani, a lakcímigazolványt le kell cserélni. Lakcímigazolvány adattartalma: a polgár természetes személyazonosító adatait, a lakcímét, személyi azonosítóját, az okmány azonosítóját, kiállítás kelte, kiállító hatóság megnevezése, a személyi azonosítót gépi olvasásra alkalmas vonalkód formájában Illetékességi területünkhöz tartozik Ecsegfalva is, miszerint az ecsegfalvi lakosok lakcímigazolványai is Okmányirodánkban történik, akár lakcímváltozás, akár más lakcímigazolvánnyal kapcsolatos kérelmek esetében ben 937 db lakcímigazolvány kiállítására került sor. Egyéni vállalkozói ügyintézés: január 1-jével hatályba lépett és az egyéni cégről szóló évi CXV. törvény hatályon kívül helyezte az egyéni vállalkozásokról szóló évi V. törvényt. Ez a törvény alapvetően változtatta meg nem csak az ügyintézők, hanem az ügyfelek oldaláról is az eljárás menetét, az elektronikus ügyintézéssel személytelenné tette azt.

21 21 Az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének bejelentése elektronikus úton ügyfélkapun keresztül, vagy személyesen is kezdeményezhető. Tapasztalatunk az, hogy az ügyfelek többsége a személyes ügyintézés lehetőségével él. Amennyiben még nem rendelkezik ügyfélkapuval, azt ingyenesen létre kell hozni. A szünetelés, megszüntetés valamint adatváltozás kezdeményezése csak elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül történhet. Az elektronikus ügyintézésre a honlapon, saját ügyfélkapuval történő bejelentkezéssel van lehetőség. A szükséges nyomtatványok ott kitölthetőek és elektronikusan elküldhetőek az okmányirodának. Szüneteltetni a vállalkozói tevékenységet legalább egy hónapig és legfeljebb öt évig lehet. Kedvező változás viszont, hogy a vállalkozó igazolvány kiállítása az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének és folytatásának nem feltétele, a bejelentés és az adatváltozás illetékmentes. Az egyéni vállalkozói tevékenység adatairól igazolást állítunk ki, mellyel a tevékenység folytatható. Amennyiben mégis kéri az ügyfél a vállalkozói igazolvány kiállítását, azt személyesen intézheti. A 2010-es évben mindösszesen 6 vállalkozói igazolványt nyomtattunk ki, mert az illetékköteles. Adatváltozáskor 3.000,- Ft, pótláskor 5.000,- Ft, első kiadáskor ,- Ft az illetéke, melyet készpénzátutalási megbízáson kell befizetni ben 75 egyéni vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos ügy volt. Járműigazgatással kapcsolatos ügyintézés: Járművek forgalomba helyezése, forgalomból való kivonása és ismételt forgalomba helyezése kérelemre, illetve hivatalból, valamint ezen feladatokkal összefüggő adatok nyilvántartásba történő bevezetése, járművek műszaki adat változásának nyilvántartásba vétele, a forgalomban tarthatóság korlátozásainak bejegyzése, tulajdonosi, üzembentartói változás nyilvántartásba vétele a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 35/2000.(XI.30.) BM rendelet alapján. A törzskönyv kiállításával kapcsolatban: a tulajdonos vagy a jogosult kérelmére a törzskönyv kiállításának kezdeményezése a Központi Hivatalnál, a nyilvántartásban a törzskönyv kiadásával és passziválásával (a törzskönyv adatainak informatikai érvénytelenítése) kapcsolatos adatok, illetve azok változásainak átvezetése, az elkészült, postán át nem vett törzskönyv átadása az ügyfélnek, az egy éven túl át nem vett törzskönyv megküldése a Központi Hivatalnak megsemmisítés céljából. A forgalmi engedély kiállításával kapcsolatban: a tulajdonos vagy az üzembentartó kérelmére forgalmi engedély kiállítása/cseréje/pótlása, címke jelzőcsíkjának felragasztása, lejáratának bejegyzése a forgalmi engedélybe, a forgalmi engedélyhez kapcsolódó, annak kiállításával kapcsolatos adatok, illetve azok változásainak átvezetése a nyilvántartásban, hatósági bejegyzések rögzítése a forgalmi engedély megfelelő rovataiba, a forgalmi engedély cserét nem igénylő változások bejegyzése a forgalmi engedélybe, az elkészült forgalmi engedélyt átadása az ügyfélnek. Ideiglenes forgalomban tartási engedély kiadása: a külföldről behozott E betűjelű rendszámtáblával ellátott járműre, műszaki vizsgával nem rendelkező járműhöz,

22 22 forgalmi rendszámmal nem rendelkező járműre, az E betűjelű rendszámmal együtt. A rendszám kiadással kapcsolatban: állandó, E valamint M jelű rendszám kiadása az ügyfélnek, a körcímke felragasztásával az állandó és az ideiglenes rendszámtábla érvényesítése rendszám kiadásakor a nyilvántartásban változás bejegyzése az elveszett, ellopott rendszámtábla utángyártásának engedélyezése, a nyilvántartásban történő ellenőrzést követően. A Központi Hivatal okmánytár részére a nyilvántartásba történő bejegyzés és az okmányok kitöltésének alapját képező iratok továbbítása. Adatnyilvántartás vezetése és adatszolgáltatási kötelezettség ellátása. Legtöbb ügyfél műszaki vizsgáztatás után keresi fel okmányirodánkat, forgalmi engedély csere ügyében. Amennyiben betelt a forgalmi engedély és ezért kéri cseréjét, ebben az esetben 6.000,- Ft illetéket fizet, amennyiben adatjavítás miatt, abban az esetben illetékmentesen cseréljük azt ki. Az átírások száma lényegesen lecsökkent, itt kell megjegyeznem, hogy január 1-től az adásvételi szerződések kötelező adattartama megváltozott, a korábbi formának megfelelő adásvételi szerződések csak június 30-ig voltak elfogadhatóak. Ezt követően csak a közúti nyilvántartásba bejegyzett jármű tulajdonjogának, illetve üzembentartó személyének változását igazoló teljes bizonyító erejű magánokiratnak a közlekedési igazgatási eljárásban történő felhasználhatósághoz szükséges kötelező tartalmi elemekről szóló 304/2009.(XII.22.) Korm. rendeletben foglalt feltételeknek megfelelő, teljes bizonyító erejű magánokirat fogadható el a gépjármű tulajdonjogában történt változás nyilvántartásba vételéhez. E rendelet előírásai hasonló módon szabályozzák a gépjármű üzembentartói joga megváltozásának nyilvántartásba vételét is. A jogszabályi előírásnak megfelelő tulajdonjog átruházási és üzembentartói szerződés a honlapon megtalálható. Az átírás más feltételei nem változtak, az ügyfél visszterhes vagyonátruházási illetéket és az okmányok illetékét kell, hogy megfizesse. Az átírást megelőzi az eredetvizsgálat és érvényes kötelező gépjármű felelősség biztosítás megkötése. Szintén a tulajdonosokat, üzembentartókat érintő, január 1-jétől hatályos változás, hogy a közúti közlekedési nyilvántartásról szóló évi LXXXIV. törvény 9. (4) bekezdése értelmében a járműtulajdonos (üzembentartó) kérésére a járműnyilvántartás tartalmazza a járműtulajdonos (üzembentartó) rövid szöveges üzenet fogadására szolgáló elérhetőségét, telefonszámát vagy elektronikus levélcímét. A változást többek között annak érdekében vezették be, hogy bizonyos esetekben a gépjármű esetleges elszállítása előtt értesítési lehetőséget biztosítsanak az ügyfél számára. Okmányirodánkban nagyon kevesen éltek ezzel a lehetőséggel, holott ügyintézés alkalmával az ügyfél tájékoztatása megtörtént. Feltűnő, hogy a kérelemre forgalomból ideiglenes kivonások száma megszaporodott, nyilvánvalóan költségmegtakarítás szempontjából, hiszen a kivonás ideje alatt szünetel a teljesít-

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 26-i ülésére és Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2013. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Beszámoló a

Részletesebben

A polgármesteri hivatal költségvetési szervként működik, alapító okirattal rendelkezik.

A polgármesteri hivatal költségvetési szervként működik, alapító okirattal rendelkezik. 2/2012. Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal munkájáról Tisztelt Képviselőtestület! I. A hivatal működése Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestülete az Önkormányzat és Szervei Szervezeti és Működési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Jánoshalma Város Képviselő-testülete. 2008. június 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Jánoshalma Város Képviselő-testülete. 2008. június 26-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Jánoshalma Város Képviselő-testülete 2008. június 26-i ülésére Az előterjesztés címe: BESZÁMOLÓ a Polgármesteri Hivatal 2007. évi munkájáról Az előterjesztést készítették: Jegyző, aljegyző.

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA*

POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA* POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA* Földváriné dr. Kürthy Krisztina Jegyző * Módosításokkal egységes szerkezetben Üllő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete Magyarország helyi

Részletesebben

Iktatószám: 12-1396-19/2012. (3 db határozati javaslat) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése

Iktatószám: 12-1396-19/2012. (3 db határozati javaslat) Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Iktatószám: 12-1396-19/2012. (3 db határozati javaslat) Címzett: Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése Tárgy: A Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának

Részletesebben

I. A Hivatal elnevezése, jogállása, irányítása és vezetése. 1. A Hivatal elnevezése és jogállása

I. A Hivatal elnevezése, jogállása, irányítása és vezetése. 1. A Hivatal elnevezése és jogállása Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat aljegyzőjének 5/2013. utasítása a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Polgármesteri Hivatal Ügyrendjéről (A 9/2013. aljegyzői és a 3/2013. jegyzői

Részletesebben

Beszámoló. a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről

Beszámoló. a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről Beszámoló a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal 2013. évi tevékenységéről Készítette: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Előterjesztő: Dr. Szuromi Krisztina jegyző Tisztelt Képviselő-testület! A Magyarország

Részletesebben

(4) A hivatal jogi személy, a saját költségvetési előirányzata körében önálló költségvetési szerv.

(4) A hivatal jogi személy, a saját költségvetési előirányzata körében önálló költségvetési szerv. 1 ÓCSA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2000./XI.8./ sz. ÖK. rendelete Ócsa Nagyközség Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Ügyrendjéről Ócsa Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 6-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 6-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 138/2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. június 6-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Ferencvárosi Közterület-felügyelettel

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat Budapesti Egyesített Középiskolai Kollégium 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. Bevezetés 4 1. A SZMSZ célja, tartalma 4 2. Jogszabályi háttér 4 3. Az SZMSZ hatálya 5 II. Intézményi

Részletesebben

Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására

Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Javaslat az Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyására Ó z d, 2011. július 28. Előterjesztő: Jegyző Előkészítő: Jogi, Képviselő-testületi és Kistérségi Osztály

Részletesebben

Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II. 1.) rendelete

Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II. 1.) rendelete Dunaharaszti Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2013. (II. 1.) rendelete a Képviselő-testület Polgármesteri hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról Egységes szerkezetben! Dunaharaszti

Részletesebben

NYERGESÚJFALUI NAPSUGÁR ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

NYERGESÚJFALUI NAPSUGÁR ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA NYERGESÚJFALUI NAPSUGÁR ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Érvényes: Rábl Krisztina 2015. szeptember 01-től 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1.Az alaptevékenységre vonatkozó jogszabályok

Részletesebben

Előterjesztő: Gábor Ákos, JÜK Bizottság elnöke ^ ^ ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. szeptember 05-i ülésére

Előterjesztő: Gábor Ákos, JÜK Bizottság elnöke ^ ^ ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. szeptember 05-i ülésére Előterjesztő: Gábor Ákos, JÜK Bizottság elnöke ^ ^ ELŐLAP számú napirend. 3-u \L I3C0- Előterjesztve: ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. szeptember 05-i ülésére Tárgy: A Pátyolgató Óvodára vonatkozó

Részletesebben

Iktatószám: 1-5/3/2015. Oldal: 1 / 54 Dokumentáció kódja: 1-5/3/2015 Verziószám: 1. Érvénybeléptetés időpontja: 2015.05.04.

Iktatószám: 1-5/3/2015. Oldal: 1 / 54 Dokumentáció kódja: 1-5/3/2015 Verziószám: 1. Érvénybeléptetés időpontja: 2015.05.04. Fővárosi Önkormányzat Idősek Otthona 1102 Budapest, Halom utca 31. : +36-1-261-1014; Fax: +36-1-431-7944 Email: halom@halomotthon.hu; www.halom-otthon.hu Iktatószám: 1-5/3/2015 SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KODÁLY ZOLTÁN ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA KOMLÓ, TEMPLOM TÉR 2. TEL / FAX: 72/481-272 E-mail: komlo.kodaly@gmail.com TARTALOMJEGYZÉK 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK...6

Részletesebben

MAGYAR KÖZLÖNY. 120. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. október 17., hétfõ. Tartalomjegyzék

MAGYAR KÖZLÖNY. 120. szám. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. október 17., hétfõ. Tartalomjegyzék MAGYAR KÖZLÖNY A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA 2011. október 17., hétfõ 120. szám Tartalomjegyzék 2011. évi CXXXII. törvény A Nemzeti Közszolgálati Egyetemrõl, valamint a közigazgatási, rendészeti

Részletesebben

A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A FELCSÚTI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. március napjától 1 2 A Felcsúti Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Felcsúti Közös

Részletesebben

APRÓK FALVA ÓVODA SZABÁLYZATA

APRÓK FALVA ÓVODA SZABÁLYZATA Székhely: 1185 Budapest, Barcika tér 8. OM azonosító: 034652 E-mail cím: ovoda@aprokfalva18.hu Honlap:www.aprokfalva.hu APRÓK FALVA ÓVODA SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: Határozatlan időre

Részletesebben

Nagyecsed Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE

Nagyecsed Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE Nagyecsed Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE I. A Hivatal szervezete 1. A hivatalt Nagyecsed Város Önkormányzata Képviselő-testülete által határozatlan időre kinevezett jegyző vezeti. 2. A hivatal személyi

Részletesebben

Tartalomjegyzék I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 A szabályzat célja... 2 A szabályzat hatálya... 2 A közbeszerzés értékhatárai...

Tartalomjegyzék I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 A szabályzat célja... 2 A szabályzat hatálya... 2 A közbeszerzés értékhatárai... Tartalomjegyzék I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 2 A szabályzat célja... 2 A szabályzat hatálya... 2 A közbeszerzés értékhatárai... 2 Az ajánlatkérő jogállása... 2 Értelmező rendelkezések... 3 A közbeszerzési

Részletesebben

KIVONAT Tiszaug Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 16-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből

KIVONAT Tiszaug Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 16-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből KIVONAT Tiszaug Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 16-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből HATÁROZAT 192/2011. (XI. 16.) számú képviselő-testületi határozat / Berecz Skolasztika Szociális

Részletesebben

GYÁLI TULIPÁN ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

GYÁLI TULIPÁN ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Határozati szám: 3/2015 Iktató szám: 518/2015. GYÁLI TULIPÁN ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Tartalomjegyzék 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. 1. Célja, tartalma 4 I. 2. Jogszabályi háttér 4 I.

Részletesebben

Töltéstavai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Töltéstavai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Töltéstavai Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (továbbiakban: Mötv.) 84-86.. alapján Töltéstava - Győrság

Részletesebben

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. FEBRUÁR 10-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. FEBRUÁR 10-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE ÁRTÁND KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2011. FEBRUÁR 10-I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Határozatok 23/2011. (II. 10.) ÁKt. határozat A körjegyzőségi feladatok ellátásáról szóló megállapodás

Részletesebben

Közép - dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal. 2008. évi

Közép - dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal. 2008. évi Szám: 01-6/2008. Közép - dunántúli Regionális Közigazgatási Hivatal 2008. évi Munka-, Ellenőrzési - és Képzési-terve Székesfehérvár, 2008. március 31. 2 Tartalomjegyzék A 2008. ÉVI MUNKATERV KIEMELT SZEMPONTJAI:...

Részletesebben

A PILISVÖRÖSVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A PILISVÖRÖSVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A PILISVÖRÖSVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL 1 2 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a Képviselő-testület a 74/2006. (V. 04.) Kt. sz. határozattal fogadta el (Egységes szerkezetben a 151/2008. (VIII. 28.), a

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s Lengyeltóti Város Jegyzője 8693 Lengyeltóti, Zrinyi u.2. Ügyiratszám: 3095- /2011. E l ő t e r j e s z t é s Hács Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 21-én tartandó ülésére Napirend:

Részletesebben

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Csurgói Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Egységes szerkezetbe foglalva:2015. október 28. Hatályos: 2015. november 1. Csurgó Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Napköziotthonos Óvoda SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

Napköziotthonos Óvoda SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Napköziotthonos Óvoda 3044 Szirák Róth Johanna út 1. Tel.: 32/485-035 email: szirakovi @citromail.hu SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Szirák, 2013. március 4. Készítette: Bajnócziné Bognár Erika Óvodavezető

Részletesebben

KIVONAT Tiszaug Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből

KIVONAT Tiszaug Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből KIVONAT Tiszaug Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án megtartott ülés jegyzőkönyvéből 80/2013.(X.30.) számú képviselő-testületi határozat / Szentkirályi Közös Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évben végzett munkájáról

BESZÁMOLÓ. a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évben végzett munkájáról BESZÁMOLÓ a Szendrői Közös Önkormányzati Hivatal 2015. évben végzett munkájáról Tartalomjegyzék oldal I. Bevezetés. 1 II: Az önkormányzati munka... 2 2.1. Képviselő-testületek és bizottságaik..... 2 2.2.

Részletesebben

NYÍLT ÜLÉSE. 2. számú jegyzőkönyve (2014. MÁRCIUS 17.) Rendelet: 2/2014. (III. 20.) ÖR. Határozatok: 12/2014. /2014. Kt. hat.

NYÍLT ÜLÉSE. 2. számú jegyzőkönyve (2014. MÁRCIUS 17.) Rendelet: 2/2014. (III. 20.) ÖR. Határozatok: 12/2014. /2014. Kt. hat. Nyárlőrinc Község Képviselő-testületének NYÍLT ÜLÉSE 2. számú jegyzőkönyve (2014. MÁRCIUS 17.) Rendelet: 2/2014. (III. 20.) ÖR. Határozatok: 12/2014. /2014. Kt. hat. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nyárlőrinc

Részletesebben

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t a Záradék: Szabályzatot készítette: Kató Pálné jegyző Jóváhagyta: Csanytelek Község Önkormányzata

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V felvéve Mány Község Önkormányzata Képviselő-testületének és Óbarok Község Önkormányzata Képviselő-testületének Mány Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának (2065 Mány, Rákóczi

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. május 23-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2013. május 23-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben

Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala ÜGYRENDJE

Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala ÜGYRENDJE Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala ÜGYRENDJE Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló, többször módosított 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

1. Hatósági és Szociális Iroda

1. Hatósági és Szociális Iroda A SZERVEZETI TAGOZÓDÁS SZERINTI FŐBB FELADATOK A Közös Hivatal alapvető feladata az önkormányzatok működésével, valamint az államigazgatási, önkormányzati hatósági ügyek döntésre való előkészítésével és

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v 10-1/2009. Készült: Tiszalök Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. január 13-án tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Gömze Sándor polgármester, Zrinszki István

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK P O L G Á R M E S T E R E 4066 Tiszacsege Kossuth u.5. * Tel.: 52 588-400 * Fax.: 52 588-405 email.: pmhivatal@tiszacsege.hu * Internet: http://www.tiszacsege.hu/ MEGHÍVÓ

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ő j é t ő l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel: 32/311-683 e-mail: jegyzo@salgotarjan.hu

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ő j é t ő l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel: 32/311-683 e-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ő j é t ő l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel: 32/311-683 e-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Szám: 40599-1/2009. Javaslat a 252/2005.(X.27.) Öh. sz. határozattal jóváhagyott

Részletesebben

Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben -

Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben - Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben - I. Általános rendelkezések A Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület Közgyűlése az egyesülési jogról, a közhasznú

Részletesebben

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE

TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE TISZACSEGE VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK POLGÁRMESTERE 4066 Tiszacsege, Kossuth u. 5. * Tel.: 52/588-400 * Fax.: 52/588-405 e-mail.: pmhivatal@tiszacsege.hu * Internet: http://www.tiszacsege.hu/ MEGHÍVÓ Tiszacsege

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Tulipán ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Kápolnásiné Sági Andrea óvodavezető 2009. 2 Tartalomjegyzék 1. RÉSZ 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat (SZMSZ) célja, hatálya 4. 1.1. Törvényi

Részletesebben

S Z E R V E Z E T I É S MŰKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T

S Z E R V E Z E T I É S MŰKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T K A S T É L Y Ó V O D A S Z E R V E Z E T I É S MŰKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T Tartalomjegyzék I. Bevezető rendelkezések... 4 II. Az intézmény általános jellemzői... 5 III. Az SZMSZ hatálya... 6 IV. Az intézmény

Részletesebben

VII-B-004/761-4 /2013

VII-B-004/761-4 /2013 VII-B-004/761-4 /2013 Beszámoló A Fejér Megyei Kormányhivatal 2012. évi tevékenységéről FEJÉR MEGYEI KORMÁNYHIVATAL Tartalomjegyzék 1. Vezetői összefoglaló... - 3-2. A kormányhivatalt érintő feladat- és

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Képviselő-testülete a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 20/B. rendelkezései alapján pályázatot hirdet a Budapest Főváros

Részletesebben

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i. S z a b á l y z a t

S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i. S z a b á l y z a t LÉTAVÉRTESI CSALÁD ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLAT 4281 LÉTAVÉRTES, RÓZSA UTCA 1-3. TEL.: 52/585-011 S z e r v e z e t i é s M ű k ö d é s i S z a b á l y z a t 2016. TARTALOMJEGYZÉK I. A Szervezeti és Működési

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE - JEGYZŐJE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE - JEGYZŐJE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE - JEGYZŐJE Készült a Képviselő-testület 2012. november 21. napján tartandó ülésére. Tárgy: A. Javaslat Budapest Főváros XVI. Kerületi Polgármesteri

Részletesebben

A képviselő-testület 2009. november 30-i ülésén hozott döntések: ZÁRT ülésen hozott döntések:

A képviselő-testület 2009. november 30-i ülésén hozott döntések: ZÁRT ülésen hozott döntések: A képviselő-testület 2009. november 30-i ülésén hozott döntések: ZÁRT ülésen hozott döntések: 267/2009. Kth. A Vakáció Nonprofit Kft. ügyvezetőjének visszahívása. 268/2009. Kth. Ingyenes óvodai és bölcsődei

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2008. május 29-i ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2008. május 29-i ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2008. május 29-i ülésére Napirend: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal Igazgatási Irodája által végzett hatósági és igazgatási munkáról Tisztelt Képviselő-testület! Dévaványa

Részletesebben

NYÁRLŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

NYÁRLŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA NYÁRLŐRINCI POLGÁRMESTERI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az államháztartás működési rendjéről szóló 368/2011. (XII. 31.) Korm. rendelet 13. (1) bekezdése szerint a költségvetési szerv szervezeti

Részletesebben

A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE TARTALOM

A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE TARTALOM 2007/43. szám HIVATALOS ÉRTESÍTÕ 2289 A MAGYAR KÖZLÖNY MELLÉKLETE Budapest, 2008. május 5 9. Megjelenik minden héten. XI. évfolyam, 2008/19. szám Álláspályázatok I. FÕRÉSZ: Személyi és szervezeti hírek

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Göröghné Bocskai Éva óvodavezető Alkalmazotti közösség elfogadásának dátuma:2013.08. 30. Az SZMSZ hatályba lépése:2013.09.01. Ph.. aláírás 1 Bevezető Az intézmény

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Pitypang Sport Óvoda 2092 Budakeszi, Zichy Péter u. 31. Tel. /fax: 06-23/ 451-505 E-mail: postmaster@pitypangovi.t-online.hu OM 032936 Szervezeti és Működési Szabályzata Budakeszi, 2015. február 12. 0

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Körösladányi ÁMK Zöldág Napköziotthonos Óvodája SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Körösladány, 2013. szeptember 01. Körösladányi Általános Művelődési Központ Zöldág Napköziotthonos Óvodája 5516 Körösladány,

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2004. (IV.30.) rendelete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestületének. 13/2004. (IV.30.) rendelete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestületének 13/2004. (IV.30.) rendelete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala köztisztviselőit és ügykezelőit megillető juttatásokról

Részletesebben

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 2015. ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Az intézmény neve: Az intézmény székhelye: Budapest Főváros XIII. kerület Egyesített Óvoda Budapest, 1134 Angyalföldi út 1-3. Angyalkert Tagóvoda Az

Részletesebben

Pálosvörösmart Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011. (III.8.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Pálosvörösmart Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011. (III.8.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Pálosvörösmart Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2011. (III.8.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Pálosvörösmart Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

VÉNKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA ÉS ALAPFOKÚ M

VÉNKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA ÉS ALAPFOKÚ M 1 A VÉNKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA OM 031096 2 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1. A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ÁLTALÁNOS

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK HUMÁN ERŐFORRÁS BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Humán Erőforrás Bizottsága 2012. június

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. 1. A tervezés tekintetében

MEGÁLLAPODÁS. 1. A tervezés tekintetében MEGÁLLAPODÁS Cserkeszőlő községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal és a PS. ÁMK között a gazdálkodással kapcsolatos munkamegosztás és a felelősségvállalás rendjéről Ezen megállapodás Az államháztartás

Részletesebben

Dr. Mészáros Miklós jegyző

Dr. Mészáros Miklós jegyző MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Új Szöveges dokumentum KJ.: 21910 /2007. felhívás Melléklet: 3 Pályázati Javaslat magasabb vezetői álláshelyekre történő pályázat kiírására Összeállította: Dr. Kovács

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 160/2012.(XII.13.)Ö.K. számú határozata

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 160/2012.(XII.13.)Ö.K. számú határozata Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 160/2012.(XII.13.)Ö.K. számú határozata a Budapest Főváros XIII. Kerületi Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Rendjéről A Magyarország

Részletesebben

1992. évi XXIII. törvény. a köztisztviselők jogállásáról. I. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

1992. évi XXIII. törvény. a köztisztviselők jogállásáról. I. fejezet BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1992. évi XXIII. törvény a köztisztviselők jogállásáról A társadalom közmegbecsülését élvező, demokratikus közigazgatás feltétele, hogy a közügyeket pártpolitikasemleges, törvényesen működő, korszerű szakmai

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat és Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Közbeszerzési Szabályzata I. A közbeszerzési Szabályzat célja, tartalma, hatálya 1. A szabályzat célja hogy rögzítse

Részletesebben

A Nagy Lajos Általános Művelődési Központ. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Nagy Lajos Általános Művelődési Központ. Szervezeti és Működési Szabályzata A Nagy Lajos Általános Művelődési Központ Szervezeti és Működési Szabályzata 2009. Készítette: Dudla Erzsébet 1 Az intézmény adatai: I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. Elnevezése: Nagy Lajos Általános Művelődési Központ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. május 29-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. május 29-i rendes ülésére 1935-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2013. május 29-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a Polgármesteri Hivatal 2011-2012. évi munkájáról és a Hivatal pályázatokkal

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2015. augusztus 03. készítette: Buc-Horváth Gabriella óvodavezető I. Bevezetés A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 24. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

Cserkeszőlő Község Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ. Szervezeti és Működési Szabályzat

Cserkeszőlő Község Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ. Szervezeti és Működési Szabályzat Cserkeszőlő Község Önkormányzat Fürdő és Gyógyászati Központ Szervezeti és Működési Szabályzat 2011 Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény (Áht.), valamint annak felhatalmazására és végrehajtására

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT A Kistérségi Egyesített Szociális Intézmény (KESZI) - az 1/2000. (I.7.) SzCsM rendelet 5. (1) bekezdése, valamint a Gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló

Részletesebben

Nefelejcs Óvoda 1078 Budapest, Nefelejcs u. 62. Telefon/fax: 06 1 351 9307 Honlap: www.nefelejcsovi.hu E-mail: info@nefelejcsovi.

Nefelejcs Óvoda 1078 Budapest, Nefelejcs u. 62. Telefon/fax: 06 1 351 9307 Honlap: www.nefelejcsovi.hu E-mail: info@nefelejcsovi. NEFELEJCS ÓVODA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Nefelejcs Óvoda 1078 Budapest, Nefelejcs u. 62. Telefon/fax: 06 1 351 9307 Honlap: www.nefelejcsovi.hu E-mail: info@nefelejcsovi.hu Az intézmény OM azonosítója:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 29- én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 29- én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 29- én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Polgármesteri Hivatal munkájáról féléves beszámoló Iktatószám:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Baross Ovi Kindergarten Baross Telefon: 289-0390 Fax: 2833-625 1201, Budapest, Baross utca 79-81. Email: baross @ enternet.hu OM 034711 www.barossovi.hu SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2009.

Részletesebben

15/2011. (II. 22.) Kgy. határozat

15/2011. (II. 22.) Kgy. határozat 15/2011. (II. 22.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 5/2011. (II. 24.) önkormányzati rendelettel összefüggő intézkedések A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Parádi Idősek Otthona 3240. Parád Toldi u. 14. sz. Tel 36/ 544-300 fax: 36/544-127 web: www.idosekotthonaparad.hu e-mail: titkarsag@idosekotthonaparad.hu Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. Tartalom

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. OM azonosító: 202143

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. OM azonosító: 202143 Halmaji Kastély Óvoda, Petőfi Sándor Közösségi Ház és Könyvtár 3842. Halmaj Táncsics út 8. Tel.: 06-46-574-226 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA OM azonosító: 202143 KÉSZÜLT: Halmaj, 2013. március 30.

Részletesebben

Babaház Óvoda 1141 Budapest, Cinkotai út 69./B Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. óvodavezető

Babaház Óvoda 1141 Budapest, Cinkotai út 69./B Szervezeti és Működési Szabályzat 2013. óvodavezető 2013. Budapest, 2013. augusztus 28. Készítette: Siska Móré Edina óvodavezető 1 A tartalmát meghatározó jogszabályok A közoktatásról szóló, többször módosított 1993. évi LXXIX. Tv. (Ktv.), Nemzeti Köznevelésről

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Dévaványa Város Képviselő-testületének 2014. május 29. napján tartandó Képviselő-testületi ülésre. Tárgy: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok átfogó értékelése Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat. Fővárosi Önkormányzat Óvodája SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 0 -

Szervezeti és Működési Szabályzat. Fővárosi Önkormányzat Óvodája SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA - 0 - SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2015-0 - Bevezető A, mint költségvetési szerv (továbbiakban: az óvoda) szervezetét, feladatai ellátásának részletes belső rendjét és módját, valamint belső és külső kapcsolataira

Részletesebben

AZ ÖRÖMHÍRVÉTEL GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA Szervezeti és Működési Szabályzata

AZ ÖRÖMHÍRVÉTEL GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA Szervezeti és Működési Szabályzata AZ ÖRÖMHÍRVÉTEL GÖRÖGKATOLIKUS ÓVODA Szervezeti és Működési Szabályzata Készítette: Tóth Ottóné óvodavezető Sárospatak, 2015 Tartalomjegyzék ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.1 A szabályzat hatályba lépése:...

Részletesebben

POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA POLGÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONTJÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Polgár, 2015. november 17. TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4 1. Bevezetés 4 2. A Szervezeti és

Részletesebben

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola és a Budapesti Ward Mária Gimnázium

A Budapesti Ward Mária Általános Iskola és a Budapesti Ward Mária Gimnázium A Budapesti Ward Mária Általános Iskola és a Budapesti Ward Mária Gimnázium Szervezeti és Működési Szabályzata TUDÁS - LELKISÉG - SZOLGÁLAT 2013 Tartalom TARTALOM... 2 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 6 1.1.

Részletesebben

Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal

Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal 2013. Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 42. 2. pontjában foglalt felhatalmazás, továbbá

Részletesebben

1992. évi XXIII. törvény. a köztisztviselők jogállásáról

1992. évi XXIII. törvény. a köztisztviselők jogállásáról 1992. évi XXIII. törvény a köztisztviselők jogállásáról A társadalom közmegbecsülését élvező, demokratikus közigazgatás feltétele, hogy a közügyeket pártpolitikasemleges, törvényesen működő, korszerű szakmai

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről szóló szabályzata

Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről szóló szabályzata Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának a közérdekű adatok megismerésére irányuló igények teljesítésének rendjéről szóló szabályzata Jelen szabályzat a személyes adatok védelméről és a közérdekű

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 7 1. A SZERVEZETI - ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT /SZMSZ/ CÉLJA, JOGSZABÁLYI ALAPJA... 7

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 7 1. A SZERVEZETI - ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT /SZMSZ/ CÉLJA, JOGSZABÁLYI ALAPJA... 7 Tartalom I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 7 1. A SZERVEZETI - ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT /SZMSZ/ CÉLJA, JOGSZABÁLYI ALAPJA... 7 2. A SZERVEZETI - ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT ELFOGADÁSA, JÓVÁHAGYÁSA, MEGTEKINTÉSE...

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2013. június 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2013. június 27-i ülésére BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám:./2013 Előkészítő: Répásy Ildikó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2013. június 27-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mi változott a tűzoltási és a műszaki mentési technika alkalmazását szabályozó rendeletben? Május 12-én megjelent a tűzoltási, műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó technika alkalmazhatóságáról szóló

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat Apáczai Csere János Általános Iskola 2013.

Szervezeti és Működési Szabályzat Apáczai Csere János Általános Iskola 2013. Szervezeti és Működési Szabályzat Apáczai Csere János Általános Iskola 2013. 1 Apáczai Csere János Általános Iskola OM:036702 Intézménykód: 168003 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2 Bevezető TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT VAGYONGAZDÁLKODÁSI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI EGYETEM A VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT VAGYONGAZDÁLKODÁSI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM A VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT VAGYONGAZDÁLKODÁSI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2016. március 31., hatályba lép:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. július 30-i rendkívüli ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Közbeszerzési Szabályzatának jóváhagyása Előterjesztés tartalma:

Részletesebben

T a r ta lo m Tartalom

T a r ta lo m Tartalom Tartalom Tartalom Tartalom... 2 Bevezetés... 3 I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 4 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat célja... 4 2. Az intézmény működési rendjét meghatározó dokumentumok... 4 2.2.

Részletesebben

Szentes Kistérség Többcélú Társulása Kistérségi Társulási Irodájának Szervezeti és Működési Szabályzata

Szentes Kistérség Többcélú Társulása Kistérségi Társulási Irodájának Szervezeti és Működési Szabályzata Szentes Kistérség Többcélú Társulása Kistérségi Társulási Irodájának Szervezeti és Működési Szabályzata Szentes Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról

Részletesebben

7/2011. (II. 3.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Ügyrendjének jóváhagyása és hivatali létszámcsökkentés elrendelése

7/2011. (II. 3.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Ügyrendjének jóváhagyása és hivatali létszámcsökkentés elrendelése 7/2011. (II. 3.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Hivatala Ügyrendjének jóváhagyása és hivatali létszámcsökkentés elrendelése A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 1. a Baranya Megyei Önkormányzat

Részletesebben

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T

a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2016. január 21-én a Városháza Dísztermében (Edelény, István király útja 52.) megtartott rendkívüli nyílt ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzata

Szervezeti és Működési Szabályzata Kőbányai Csupa Csoda Óvoda Szervezeti és Működési Szabályzata 1101 Budapest, Kőbányai út 38. Készítette: Kasperkieviczné Vágner Ilona óvodavezető Ügyirat szám: 791-1/2015. 1101 Budapest, Kőbányai út 38.

Részletesebben

JEGYZŐ 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. titkarsag@balatonfured.com

JEGYZŐ 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. titkarsag@balatonfured.com BALATONFÜREDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐ 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. titkarsag@balatonfured.com Szám: 1/367- /2015. Előkészítő: Harsányiné dr. Tóth Beáta E l ő t e r j e s z t é s a

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Boldogfalva Óvoda 4025 Debrecen, Boldogfalva u. 3/a. 4014 Debrecen, Manninger u. 6. Tel.: 52/315-723, 52/537-147, 52/537-148, 52/442-177 Fax: 52/315-723 E-mail:boldogfalva@ovoda.debrecen.hu http: boldogfalvaovi.hu

Részletesebben

AZ EGRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. a 2015. évi módosításokkal egységes szerkezetben

AZ EGRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. a 2015. évi módosításokkal egységes szerkezetben 2015.El.I.D.16. AZ EGRI TÖRVÉNYSZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a 2015. évi módosításokkal egységes szerkezetben Kiadta: Dr. Nyiri Beáta az Egri Törvényszék elnöke Jóváhagyta: Dr. Handó Tünde az

Részletesebben