============================================================================

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "============================================================================"

Átírás

1 Teleszkópok, teló olaj, szerelés Írta: Konca :18 Egy tapasztalatot megosztanék veletek. Az összes BMW teló olaja 5W!!! Én Liqui Moly olajat vettem (az õ gyári katalógusából néztük ki az adatot), mert ebbõl volt 1/2 literes kiszerelés, így csak 3dl maradt és nem 8dl. Az enyémbe 6dl kell száranként. Teljesen máshogy viselkedik a motor, fõként kanyarokban! Aki úgy érzi, hogy "pancsolt" a telója érdemes kipróbálni!!!!!! Nem hittem az érzésnek, álmomba sem gondoltam volna! Írta: Konca :26 Egy másik tapasztalat, ha már én szívtam vele, ti ne tegyétek azt! A hátsó teló alján van egy hernyó csavar. kb 3-4 fordulatot lehet rajt tekerni. Az egyik szélsõ értéken, mintha nem lenne lengéscsillapító bent, a másik oldalon pedig kell egy másodperc, hogy visszaengedje a rugót! Érdemes vele játszadozni. Én 3 évvel ezelõtt könyv hiánya miatt, kiszedtem a telót, azt hittem szétment! :-) A motor melletti kézi állító, csak teló magasságot állít! Jó kísérletezést, aki nem tudta volna... Konca Írta: Konca :36 Egy másik tapasztalat, idõ közben egy független lelkiismeretes szerelõ is megerõsített az álláspontomban. Állítása szerint a BMW-k futómûve különösen érzékeny, nem lehet összecsapva szerelgetni!!!!! Ha "pereces" volt a moci, akkor elképzelhetõ, hogy a váz is eltekeredett. Ezt legpontosabban úgy lehetne megnézni, hogy a kormány rúd helyére egy nagyon egyenes hosszú rúd lenne belerakva és így lehetne a hátsó kerékhez egybeesést nézni.ezt így nézik huzató padon is. Zalaegerszegen van egy srác, aki csinál vázhuzatást. A kiflik álapotát úgy tudod házilag megnézni, hogy kívéve az egész elsõ futómûvet, rakd össze újból, rakd bele a kereket is és így látni fogod, hogy ferde-e. Ha a teló még görbe, az forgatással szintén megmutatja magát. Összeszerelésnél jótanács: a 2 kiflit, csapágyakat, kormányt rakd a helyére és húzd meg véglegesre. Egy picit szorulhat, de ne daráljon! Utólag dugd fel rá a két telószárat úgy, hogy még a sárvédõ rögzítõ vas kengyelt is vedd le, mert az is feszegethet! Lazán meghúzva megállnak a helyén, tedd be az elsõ kereket is és lazán, feszegetés nélkül állítsd be egyenesbe. Ekkor rögzítsd le az összes kifli csavart, ami a telószáron fog. Ha nem így rakod össze, akkor a kormány mindig feszegetni fog valahol és menet közben is hülyén fog viselkedni a motor. Konca Írta: KovRob :27 Jövõ hétre megjönnek a wilbers rugóim. A wilbers szerint sûrûbb és kevesebb (7,5W, 0,5l/szár) olaj kell hozzá. Kíváncsi leszek, tényleg annyival jobb lesz-e mint olvastam kinti fórumokon. Majd leírom.;) Írta: KovRob :29 Azzal a visszaút csillapítást lehet állítani!:sick: Konca írta: A hátsó teló alján van egy hernyó csavar. kb 3-4 fordulatot lehet rajt tekerni.

2 Írta: Konca :26 Kíváncsi vagyok rá nagyon! Várom a visszajelzést. Csak rugót vetél? Mennyibe jön ki a pár? Írta: KovRob :39 Oksa! Megírom majd! Kintrõl 99EUR+postakölrség, így inkább az xbike-al hozattam be, 28,000 HUF.:S Remélem ennyi pénzért beválik! Konca írta: Kíváncsi vagyok rá nagyon! Várom a visszajelzést. Csak rugót vetél? Mennyibe jön ki a pár? Írta: KovRob :41 Kezeim között a progresszív Wilbers rugók!!! Valószínüleg nem fogom kibírni, és még ezen a héten belerakom õket!!b) Majd megírom! Írta: KovRob :43 OFF: Nemtudjátok véletlenül: motorkerékpárt fel lehet rakni az autók számára készített telórángató padra??? Írta: riskywhisky :08 KovRob! Féket már próbáltam mérni autók számára készült fékpadon, az elsõ mozdulatra, nagyon csekély fékerõre kidobta padból. Holnap reggel ráteszem a lengéscsillapító-mérõre, és megírom ide, hogy mit tapasztaltam. Írta: KovRob :32 Csak óvatosan!!!! Nem venném a lelkemre ha miattam...:blink: Amúgy arra gondoltam, érdekes lenne mérni egy "gyári" és egy "tuning" karakterisztikát. Csak úgy, heccbõl. Kíváncsi lennék!:whistle: riskywhisky írta:: KovRob! Féket már próbáltam mérni autók számára készült fékpadon, az elsõ mozdulatra, nagyon csekély fékerõre kidobta padból. Holnap reggel ráteszem a lengéscsillapító-mérõre, és megírom ide, hogy mit tapasztaltam.

3 Írta: Jano :33 Ismered a mû-rodeo-bikát? Pont olyan érzés lehet, csak a végén a motor is repül, nemcsak te :) De meg lehet próbálni.. Végülis a hátsó kerekén talán van annyi tömeg mint egy kispolszki elsõ kerekén :) Írta: riskywhisky :34 Nos! Megmértem, sikerült! A probléma az, hogy hogy konkrét értéket nem ír ki. A be, illetve kirugózott állapotban mért talperõ egymáshoz viszonyított értékét, százalékban kifejezve. ( illetve összeveti az egy tengelyen lévõ két csillapító értékét, de ez a funkció itt nem mûködik. :-). A jó hír: Nem kell, hogy megelégedj egy ködös százalékértékkel, a berendezés képes megjeleníteni a lecsengési fázis diagramját is. Ha a két diagramot egymásra vetíted, jól ki fog jönni a különbség. ( Ha van ) Hasta la vista Írta: KovRob :53 És te pécsett vagyol, ugye?:unsure: riskywhisky írta:: Nos! Megmértem, sikerült! A probléma az, hogy hogy konkrét értéket nem ír ki. A be, illetve kirugózott állapotban mért talperõ egymáshoz viszonyított értékét, százalékban kifejezve. ( illetve összeveti az egy tengelyen lévõ két csillapító értékét, de ez a funkció itt nem mûködik. :-). A jó hír: Nem kell, hogy megelégedj egy ködös százalékértékkel, a berendezés képes megjeleníteni a lecsengési fázis diagramját is. Ha a két diagramot egymásra vetíted, jól ki fog jönni a különbség. ( Ha van ) Hasta la vista Írta: KovRob :54 Nem!!! Aba! Az nincs messze!:woohoo: Összehozzuk? KovRob írta:: És te pécsett vagyol, ugye?:unsure: riskywhisky írta:: Nos! Megmértem, sikerült! A probléma az, hogy hogy konkrét értéket nem ír ki. A be, illetve kirugózott állapotban mért talperõ egymáshoz viszonyított értékét, százalékban kifejezve. ( illetve összeveti az egy tengelyen lévõ két csillapító értékét, de ez a funkció itt nem mûködik. :-). A jó hír: Nem kell, hogy megelégedj egy ködös százalékértékkel, a berendezés képes megjeleníteni a lecsengési fázis diagramját is. Ha a két diagramot egymásra vetíted, jól ki fog jönni a különbség. ( Ha van ) Hasta la vista Írta: Jano :54

4 Ezt a fékmérési módot senknek sem javasolnám!!! Úgy bedarálja a lábadat a két henger mint a csuda! Írta: riskywhisky :26 Abán lakom, de a mûhely Székesfehéron van! Gyere, ha van idõd, szívesen látunk. Balatoni u. 19. Mazda-Óbuda Kft. ( Tudod, mint a Vörösvári út sarkán, biztos tudod, a 3. ker az Óbuda ugye? )csak ez itt van, Fehérváron. Írta: KovRob :42 Oksa! Kösz a felajánlást! Majd rádrecsegek mobilon elõtte! riskywhisky írta:: Abán lakom, de a mûhely Székesfehéron van! Gyere, ha van idõd, szívesen látunk. Balatoni u. 19. Mazda-Óbuda Kft. ( Tudod, mint a Vörösvári út sarkán, biztos tudod, a 3. ker az Óbuda ugye? )csak ez itt van, Fehérváron. Írta: KovRob :24 Riskywhisky: Nem bírtam ki;) Beleraktam õket tegnap este, így marad az empírikus összehasonlítási módszer! Vagy ha legurulok akkor bemérjük ezt, meg egy gyári dakart, ha érdekelne egyáltalán valakit rajtam kívül.:huh: Vasárnap lesz egy eszetlen terepes csapatás, ott várom tõle a legtöbbet. Majd beszámolok!;) Írta: Atti :16 Aztán azóta se számoltál be :S Írta: KovRob :46 Ööö. Ami késik az... az csak az lehet amit én ígértem! Van mit behoznom a hosszú téli hideg estéken!;) Atti írta:: Aztán azóta se számoltál be :S Írta: KovRob :24 S_abelnek: Így van felfogatva:

5 Írta: KovRob :26 Bevetés közben: Írta: Arpi :58 Sziasztok! Mint tudjátok alacsonyitott Gs-em magasitasan vagyok :-). A mellekelt 1-es linken lathato tablazatbol vettem ki, hogy a kulombseg az alacsonyitott Gs es a normal Gs kozott csak a 5-os, 7-es, es 9-es alkatreszekekben rejlik. A kerdesem az lenne, hogy szerintetek jo e a meglatasom, es ugyebar egy ilyen modositas a teleszkop szetszedeset eredmenyezi :-), milyen egyebb alkatresz vonzattal jarhat, gondolok itt olaj cserere, valami szimering csere vagy mi stb stb :-)? Legyszives irjatok meg, hogy az 1 es link alapjan,(vagy akar a 2-es) hanyas szamu alkatreszre lehet meg szuksegem. Minden fele jotnacsot szivesen veszek. Elore is koszi. 1 - es link 2 - es link Írta: Arpi :22 Hali! Na mi van a teleszkophoz nem ert senki :-)? Arpi írta: Sziasztok! Mint tudjátok alacsonyitott Gs-em magasitasan vagyok :-). A mellekelt 1-es linken lathato tablazatbol vettem ki, hogy a kulombseg az alacsonyitott Gs es a normal Gs kozott csak a 5-os, 7-es, es 9-es alkatreszekekben rejlik. A kerdesem az lenne, hogy szerintetek jo e a meglatasom, es ugyebar egy ilyen modositas a teleszkop szetszedeset eredmenyezi :-), milyen egyebb alkatresz vonzattal jarhat, gondolok itt olaj cserere, valami szimering csere vagy mi stb stb :-)? Legyszives irjatok meg, hogy az 1 es link alapjan,(vagy akar a 2-es) hanyas szamu alkatreszre lehet meg szuksegem. Minden fele jotnacsot szivesen veszek. Elore is koszi. 1 - es link 2 - es link Írta: ifa :49 Ennyit róluk Árpi, én segítenék ha tudnék :) Arpi írta: Hali! Na mi van a teleszkophoz nem ert senki :-)? Arpi írta: Sziasztok!

6 Mint tudjátok alacsonyitott Gs-em magasitasan vagyok :-). A mellekelt 1-es linken lathato tablazatbol vettem ki, hogy a kulombseg az alacsonyitott Gs es a normal Gs kozott csak a 5-os, 7-es, es 9-es alkatreszekekben rejlik. A kerdesem az lenne, hogy szerintetek jo e a meglatasom, es ugyebar egy ilyen modositas a teleszkop szetszedeset eredmenyezi :-), milyen egyebb alkatresz vonzattal jarhat, gondolok itt olaj cserere, valami szimering csere vagy mi stb stb :-)? Legyszives irjatok meg, hogy az 1 es link alapjan,(vagy akar a 2-es) hanyas szamu alkatreszre lehet meg szuksegem. Minden fele jotnacsot szivesen veszek. Elore is koszi. 1 - es link 2 - es link Írta: riskywhisky :11 Van egy város, Jéna, Németország keleti felén. Van ott egy optikus. Bizonyos Karl Zeiss. Na, õ bizonyára ért a teleszkópokhoz.:-) Arpi írta: Hali! Na mi van a teleszkophoz nem ert senki :-)? ] Írta: Arpi :19 :-), vicces estenk lesz, mar azt latom, de komolyra forditva, valami egyeb otlet? Írta: ifa :18 Mondom én, ezek le se sz_rnak, én meg ugye nem tudok segíteni :) Arpi írta: :-), vicces estenk lesz, mar azt latom, de komolyra forditva, valami egyeb otlet? Írta: KovRob :28 Szerintem senki nem mer érdemben hozzászólni, mert nem csinálatak/tam ilyet és nem merem/ik felválalni a felelõséget, hogy jószándékból ugyan, de véletlenül félrevezessenek... lesz idõm délelõtt, átnézem a témát és beleugatok! Oksa? Amúgy ha csak szétszeded és összerakod, akkor nincs szükség alkatrészcserére, csak olajat illik frisset tölteni bele. Szimeringet akkor szoktunk cserélni, ha sérült. Arpi írta: :-), vicces estenk lesz, mar azt latom, de komolyra forditva, valami egyeb otlet?

7 Írta: gyuszko :58 Nekem van egy ötletem - megkérdezem a szerelõmet, az tuti tudja - talán a video is megvan még, amikor az enyémet szedte szét atomjaira az olajcserekor (meg tegnapelõtt, mikor vissza kellett húzni egyenesre az egyik szárat). ha minden jól megy, kapok választ ma du ;) - és talán egy filmet is:) Írta: NaSa :49 Azt tudom, hogy amikor én kicserélétem azt az alsó illesztõ perselyt na akkor nagy szívás volt az összetolás. Írta: Arpi :00 Gyuszko: Az a videjo jo lesz ha meg lesz :-) gyuszko írta: Nekem van egy ötletem - megkérdezem a szerelõmet, az tuti tudja - talán a video is megvan még, amikor az enyémet szedte szét atomjaira az olajcserekor (meg tegnapelõtt, mikor vissza kellett húzni egyenesre az egyik szárat). ha minden jól megy, kapok választ ma du ;) - és talán egy filmet is:) Írta: majsa :23 Azon a videjón nics amit Én adtam? Írta: gyuszko :40 Megkérdeztem, de sajna most nem vette fel a szerelést, mert sürgõsséggel kértem a szerelést és nem is kértem, hogy felvegye :( Ma nem tudtam személyesen átmenni hozzá, de látatlanban azt mondta, hogy nem a legjobb ötlet a telót alkatrészei cseréjével meghosszabbítani... részletek hétfõn! Írta: Atti :59 Ez nem hosszabbítás lesz, csak a gyári ültetés visszaállítása. Írta: Arpi :19

8 Ja Atti jol mondod. Minden ugyanaz, mint a normal kivitelnel, csak az a nehany alkatresz a kulombseg. Figyussztaok, a belinkelt kepen hanyas alkatresz a szimering? Írta: Atti :54 A kettes linken a 4-es számú (gasket ring) Írta: rebel :31 A teleszkópom ereszti az olajat, jövõ héten lenne szimeringcsere. Szükséges ezen kívül más alkatrészek cseréje is ilyenkor? Ábra 1.: Tippem a 2-es számú (guide bush) Ábra 2.: Írta: majsa :43 Én annyit tapasztaltam,hogy a szimering cserénél(persze ha nem barmolja szét a kontárszerelõ,mint Én),a szimeringen kívûl nem kell más alkatrész,de.. A széthúzáshoz vigyél magaddal egy másikat is(ez nem rejett politizálás:silly: )! oil: 0,6lit. 5W minõségû, ha találsz! Csak 10W-t kaptam, REPSOL-t. Írta: Arpi :45 Lassan összeáll a moci, a teleszkop rugo st csere megvolt, Én kicsereltem a hatso rugostagot, szepoen megmagasodott a kicsike :-). Mar csak szelep allitas lesz, eleggi elallitodott Írta: rebel :55 Azt hallottam hogy ha vezetõpersely kikopik, az okozhatja a szimeringek idõ elõtti tönkremenetelét, remélem nem errõl van szó. Köszi a tippet Majsa, olajat beszerzem. Én eddig csak MZ-n cseréltem telószimeringet, ez bonyolultabbnak tûnik, inkább szerelõvel végeztetem. Írta: Atti :21 Vettem az elsõ telóra kis mûanyag védõfülecskéket, 2000 Ft volt az Imetnél a sima fekete.

9 A felrakással viszont kínlódtam, mert a két villaszárat összekötõ alu idomtól nem fér el rendesen, úgyhogy kicsit faragni kellett, de így sem tökéletes :( Írta: s_abel :46 Teljes mértékben igazolom Atti tapasztalatait! Nekem is ráment vagy 2 órám a faragásra, s a mûanyag kábelkötözõ rögzítés nem igazán profi. Írta: ifa :51 Jöhetnek a fényképek a faragásról, nekem még a polcomon áll a kütyü. s_abel írta: Teljes mértékben igazolom Atti tapasztalatait! Nekem is ráment vagy 2 órám a faragásra, s a mûanyag kábelkötözõ rögzítés nem igazán profi. Írta: s_abel :12 Amikor a beavatkozás megtörtént, nem volt dokumentálás, az eredményt tudtam csak lefényképezni. Azt sem profi módon.:( Írta: s_abel :14 Talán most sikerül a kép beillesztése! Írta: s_abel :16 Na most! Írta: majsa :56 Én az egész belsõ kört (45fokban) levágtam! A ceig-hez kapott gumiszallagot aláhúztam, rá a gyors-szallag! Sztem így tökéletes!

10 Írta: ifa :25 Múltkor sajna nem nézem meg, hogy csináltad, de akkor még nem voltam képben, hogy is néz ki a nyersanyag. Képet tudnál Te is lökni? Köszi! off: Valamikor el kéne mennünk pecázni, egyet rablózni :) majsa írta: Én az egész belsõ kört (45fokban) levágtam! A ceig-hez kapott gumiszallagot aláhúztam, rá a gyors-szallag! Sztem így tökéletes! Írta: NaSa :58 Hali Elsö villa szimering csere!! Vettem egy szerszámot ami nélkül elég nehéz szakszerüen összerakni az elsö villát. ( teleszkópot ) Tehát mostmár akinek ilyen problémája van annak tudok segíteni! Írta: KovRob :39 Az miaz a milyen az a szerszám ami minõ??? NaSa írta: Hali Elsö villa szimering csere!! Vettem egy szerszámot ami nélkül elég nehéz szakszerüen összerakni az elsö villát. ( teleszkópot ) Tehát mostmár akinek ilyen problémája van annak tudok segíteni! Írta: frenk :18 NaSa írta: Hali Elsö villa szimering csere!! Vettem egy szerszámot ami nélkül elég nehéz szakszerüen összerakni az elsö villát. ( teleszkópot ) Tehát mostmár akinek ilyen problémája van annak tudok segíteni! az én telóm erõsen szivárog de nem merek egyedül nekiállni kicserélni:blink: Írta: Jano :32

11 A szétszerelést vállalom :) Írta: NaSa :23 mondom nem nagy dolog! Ez egy vasdarab ami kell ahhoz hogy bemenjenek a helyére a dolgok pl szimering, persely, stb Ha kell nálam szét - össze oszt jónapot. Szimering meg van a Louisba. Írta: frenk :53 NaSa írta: mondom nem nagy dolog! Ez egy vasdarab ami kell ahhoz hogy bemenjenek a helyére a dolgok pl szimering, persely, stb Ha kell nálam szét - össze oszt jónapot. Szimering meg van a Louisba. az jo volna és hozol szimmeringet is? Írta: NaSa :58 persze természetes most szerdán megyünk ki, addig szólj és hozunk Írta: frenk :48 NaSa írta: persze természetes most szerdán megyünk ki, addig szólj és hozunk szia akkor szólok és hozzatok köszi:) Írta: Atti :09 Dakarnál 20 ezer km-es szervíznél olajcsere van elõírva az elsõ villában. GS-nél lehet olajat tölteni bele anélkül, hogy darabokra szedném? És érdemes ezzel foglalkozni?

12 Írta: KovRob :10 Lehet. REProm, és PDF is írja, hogyan. Az elõzõ olajcsrénél dokumentáltam képekkel is a mûveletsort, csak még nincs feltéve ide... Ájnídmortájm. Érdemes-e? Szerinetm igen, forszírozott tempónál nagyon sokat jelent, de van aki észre sem veszi még a rugótörést sem, nemhogy a csillapítás gyengülését. Gyakorlatban - ahol/ahogy én használom - már 10ekm elõtt szétesik az olaj... Ahogy Csiga mondaná: Decclájf! :) Atti írta: GS-nél lehet olajat tölteni bele anélkül, hogy darabokra szedném? Írta: Csiga :15 Basszus, ezt csak most tudom meg :woohoo: Na most már csak télen lesz belõle vmi :huh: :blush: :) Írta: Atti :51 KovRob írta: Lehet. REProm, és PDF is írja, hogyan. Az elõzõ olajcsrénél dokumentáltam képekkel is a mûveletsort, csak még nincs feltéve ide... RepROM-ban csak a Dakarnál szerepel ez a mûvelet, GS-nél nem. És a Dakarnál is az van, hogy csavarjuk ki a teló tetején lévõ nagy fényes csavart, de GS-nél csak egy fekete mûanyag dugó van ott :S A leengedõ csavar viszont ott van a helyén :woohoo: Írta: Jano :39 ezek a szerelési útmutatók hol vannak az oldalon? nem találom Írta: Atti :04 Letöltések menüpont Írta: KovRob :40

13 A mûanygag kupak csak porvédõ. Alatta van egy gyûrûvel biztosított dugó. Óóóóvtosan. Tarts ellent a rugónak, mikor a gyûrût kiszeded. Fél szemmel nem könnyû befejezni az olajcserét! :) Atti írta: KovRob írta: Lehet. REProm, és PDF is írja, hogyan. Az elõzõ olajcsrénél dokumentáltam képekkel is a mûveletsort, csak még nincs feltéve ide... RepROM-ban csak a Dakarnál szerepel ez a mûvelet, GS-nél nem. És a Dakarnál is az van, hogy csavarjuk ki a teló tetején lévõ nagy fényes csavart, de GS-nél csak egy fekete mûanyag dugó van ott :S A leengedõ csavar viszont ott van a helyén :woohoo: Írta: Atti :23 És akkor már csak egy kérdés marad: milyen olajat? :D Itt a fórumon az 5W szerepel, mint gyári olaj, viszont az f650.com-on a 10W-t ajálgatják, mert hogy a 7,5W-vel túl puha :blink: A RepROM-ban és a szerelési útmutatóban csak annyit találtam, hogy 0,6 liter kell száranként. Mondjuk azt sem értem, hogy miért az alacsony verziókba kell több olaj, és a Dakarba a legkevesebb? :S Írta: Jano :49 ezen én is agyaltam. ha úgy is 0,6 kell száranként, akkor az egyikbe rakj 10w a másikba 5w-t amúgy én tavaszig várok minden ilyesmivel. és a hátsó gátlóban miért nem kell olajat cserélni? az is kap rendesen, nem? Írta: NaSa :50 Az elejébe 10 vagy 15 w t rakjatok Írta: Atti :50 KovRob írta: A mûanygag kupak csak porvédõ. Alatta van egy gyûrûvel biztosított dugó. Óóóóvtosan. Tarts ellent a rugónak, mikor a gyûrût kiszeded. Fél szemmel nem könnyû befejezni az olajcserét! :) Leszedtem a mûanyag porvédõt, de a gyûrûk alig látszanak a dugóktól :blink: Próbáltam kicsit lenyomni a dugót, de meg sem mozdult. Az segítene, ha a megemelném az elejét, hogy a levegõben legyen a kerék?

14 Írta: Jano :57 nyomjad atti batran. Olyan lesz mint pezsgot bontani reeszegen. Valahova majd ello vi a dugot ;) Írta: majsa :10 Atti írta: Az segítene, ha a megemelném az elejét, hogy a levegõben legyen a kerék? Ha, a kereket a karod pörgetni, akkor mindenképpen! Írta: KovRob :17 Sõt! GOndold el: Kiszeded a dugókat= rugó nem tar semmit = összeesik a teló = Olajmennyiség döntõ hányada kifolyik = opcionálisan felborul az egész motor! Ezt csak kiszerelt telókkal, száranként érdemes csinálni! Atti írta: KovRob írta: A mûanygag kupak csak porvédõ. Alatta van egy gyûrûvel biztosított dugó. Óóóóvtosan. Tarts ellent a rugónak, mikor a gyûrût kiszeded. Fél szemmel nem könnyû befejezni az olajcserét! :) Leszedtem a mûanyag porvédõt, de a gyûrûk alig látszanak a dugóktól :blink: Próbáltam kicsit lenyomni a dugót, de meg sem mozdult. Az segítene, ha a megemelném az elejét, hogy a levegõben legyen a kerék? Írta: Atti :54 Na, szép lassan csak kiderülnek a dolgok, legalábbis nekem nem volt egyértelmû, hogy az a két kis gyûrû tartja az egész elejét :woohoo: A telókat nem akarom kiszedni, inkább feltámasztom a motort a blokk alatt + rögzítem a kormánynál, hogy ne dõlhessen el. Írta: NaSa :58 Frenk! Szenvedtünk mi ennyit????????? Írta: Atti :42

15 Ez nem is szenvedés, csak a szopásfaktort szeretném minimalizálni :) Írta: NaSa :47 Mi szimeringet és olajat cseréltünk egy óra alatt Írta: KovRob :14 Uhh... Nem voltak kéznél a szerszámok? :)NaSa írta: Mi szimeringet és olajat cseréltünk egy óra alatt Írta: frenk :54 NaSa írta: Mi szimeringet és olajat cseréltünk egy óra alatt jovan de mi profik vagyunk :woohoo: Írta: Atti :47 A belsõ részek kijönnek a csõbõl (mennyire?), ha kiveszem a biztosítógyûrût? És az olajat csak öntsem bele felül, aztán szevasz? A szimering felett lévõ porvédõ gumit nehéz kiszedni? Olvastam valahol, hogy idõnként érdemes kiszedni, és az esetleg alá bejutó koszt kitakarítani. Írta: NaSa :53 Írta: Atti :50 Köszi, képet én is találok, tanácsra lenne szükségem :) KovRobnak: a RepROM-ban csak a teljes szétszerelés és összerakás után írják a légtelenítést, sima olajcserénél nem. Olajcseréhez õk sem szednék ki a villát.

16 Írta: frenk :23 Ezt nem értem -akkor hogy öntik bele az olajat? Mert az enyémen csak a villa alján van egy dugo (csavar):( Írta: Atti :15 Sosenem tudtam pontosan hogyan is épül fel az F650 villája, és hogyan mûködik. Most találtam róla egy leírást. Aki szedett már szét F650 elsõ villát, az megerõsíthetné hogy tényleg ilyen-e? Írta: KovRob :30 Ilyen! Atti írta: Aki szedett már szét F650 elsõ villát, az megerõsíthetné hogy tényleg ilyen-e? Írta: Atti :37 Akkor szerintem nincs szükség légtelenítésre, pár ki- és berugózással automatikusan lemegy az olaj, felmegy a levegõ. Vagy rosszul látom a dolgot? Írta: NaSa :47 Szerintem két moziba voltál egyszerre A légtelenítést azt a fékolaj cseréhez írták! Írta: KovRob :28 Ez maga a légtelenítés! :) Atti írta: pár ki- és berugózással automatikusan lemegy az olaj, felmegy a levegõ. Az olajcsere kiszerelés kell/nemkell témához: Ha csak az alsó csavart szeded ki és beépített állapotban leengeded az olajat akkor nem fog minde kijönni, tehát: Csak részleges cserét fogsz csinálni

17 Az elõírt mennyiséggel túltöltheted Hogy töltöd bele az olajat? Vagy a kormányt szeded le Vagy a telót ki Én kiszedem, szétszedem, takarítom, összerakom, feltöltöm Ha nem akarod kiszedni akkor legalább öblítsd át. Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :14 Aki egy kicsit jobban ért a guglizáshoz mint én, segíthetne felderíteni, hogy ez honnan beszerezhetõ: Link Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Jano :42 készülök a szezonra. olajcsere, gumicsere, átvizsgálás, éves motormosás. utóbbi megvolt :) kérdésem az okosakhoz: a teleszkóp olajat az én megkímélt 22 ekm-et futott hároméves járgányomban ki kell-e cserélni? ha igen akkor mit és mennyit vegyek bele? a gyuszko-féle szerelõ vaj' mennyit kér ezekért a mûveletekért? Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Atti :47 KovRob írta: Aki egy kicsit jobban ért a guglizáshoz mint én, segíthetne felderíteni, hogy ez honnan beszerezhetõ: Link Home made? Valahol láttam ilyesmit, de már arra sem emlékszem hogy F650 volt, vagy valami más Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Jano :10 ha jól látom akkor egy autósszelepen keresztül tudos állítani a légnyomást a teleszkóp felsõ részében? miért jó ez? hogy a tömítés hamarabb kiverõdve, tönkremenve egészen az arcodig spriccelje az olajat? :) gánymûvek. a fékcsõ gondolom összeköti a kettõt, hogy elég legyen egy helyen fújni, illetve hogy a nyomás egyenlõ legyen. tényleg kíváncsi lennék hogy bírja ezt a tömítés... Atti írta: KovRob írta: Aki egy kicsit jobban ért a guglizáshoz mint én, segíthetne felderíteni, hogy ez honnan beszerezhetõ: Link Home made? Valahol láttam ilyesmit, de már arra sem emlékszem hogy F650 volt, vagy valami más

18 Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :12 1, Én kicserélném. 2, Gyári adat asszem 0,55l /szár 7.5W (én 10W alatt már nem rakok bele.) Ha sok pénzed van és jót akarsz akkor Wilbers, egyéb esetben Castrol, Repsol, Motul... 3, Valahol 180eFt alatt az biztos, de hogy mennyivel... felhívod és megmondja! ;) Jano írta: készülök a szezonra. olajcsere, gumicsere, átvizsgálás, éves motormosás. utóbbi megvolt :) kérdésem az okosakhoz: a teleszkóp olajat az én megkímélt 22 ekm-et futott hároméves járgányomban ki kell-e cserélni? ha igen akkor mit és mennyit vegyek bele? a gyuszko-féle szerelõ vaj' mennyit kér ezekért a mûveletekért? Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :14 Akár az is lehet... Atti írta: KovRob írta: Aki egy kicsit jobban ért a guglizáshoz mint én, segíthetne felderíteni, hogy ez honnan beszerezhetõ: Link Home made? Valahol láttam ilyesmit, de már arra sem emlékszem hogy F650 volt, vagy valami más Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Jano :20 hamár hozzányúlnék akkor inkább a lezáró csavart alakítanám át úgy, hogy a rugó elõfeszítése legyen állítható. ha ez érdekes, akkor ajánlom Neked a helyet ahol a motoromat szereltük. na ott aztán az esztergagéppel meg az Öreg szaktudásával biztos át tudjátok építeni :) Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :20 Jól látod! Jano írta: ha jól látom akkor egy autósszelepen keresztül tudos állítani a légnyomást a teleszkóp felsõ részében? Azért mert be tudod állítani az útviszonyokhoz. Miért menne szét a szimering??? A kerékpáromon évek óta így használom a telót. Semmi baja nem volt még. Jano írta: miért jó ez? hogy a tömítés hamarabb kiverõdve, tönkremenve egészen az arcodig spriccelje az olajat? :) gánymûvek. Igen ezt is jól látod, Jano írta: a fékcsõ gondolom összeköti a kettõt, hogy elég legyen egy helyen fújni, illetve hogy a nyomás egyenlõ legyen. tényleg kíváncsi lennék hogy bírja ezt a tömítés...

19 Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :23 Igen. A távtartó csõ hosszának változtatása állítja a az elõfeszítést: LINEÁRISAN. A levegõnyomással (alacsony 0,5-0,8 bar) viszont PROGRESSZÍV lesz! Illetve a légnyomás állítása jóval egyszerûbb! ;)Jano írta: hamár hozzányúlnék akkor inkább a lezáró csavart alakítanám át úgy, hogy a rugó elõfeszítése legyen állítható. ha ez érdekes, akkor ajánlom Neked a helyet ahol a motoromat szereltük. na ott aztán az esztergagéppel meg az Öreg szaktudásával biztos át tudjátok építeni :) Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Jano :24 nem vagyok egy biciklis, de egy bicikli teló szerintem cca egy szinten van a konyhaszekrényünk felnyíló ajtajával :) szóval gyerekjáték a motoréhoz képest. (most ne hozzá példát félmilliós biciklikrõl :) ) a csillapítás állítását nem az olaj átfolyásának szabályozásával szokták megoldani? na, nem szakbarbárkodok tovább. Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :26 Azzal. De itt nem atról van ám szó! :)Jano írta: a csillapítás állítását nem az olaj átfolyásának szabályozásával szokták megoldani? Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Jano :30 hû de sötét vagyok! kérdezhetek? ha 0,5 0,8 azt jelenti a normál légköri nyomásnál kisebb? de akkor most mi is van? a csillapításon állít ez az izé vagy a rugózás keménységén? a hátsó tagnál a tekerõs hogy mûködik? ugye elõfeszít? KovRob írta: Igen. A távtartó csõ hosszának változtatása állítja a az elõfeszítést: LINEÁRISAN. A levegõnyomással (alacsony 0,5-0,8 bar) viszont PROGRESSZÍV lesz! Illetve a légnyomás állítása jóval egyszerûbb! ;)Jano írta: hamár hozzányúlnék akkor inkább a lezáró csavart alakítanám át úgy, hogy a rugó elõfeszítése legyen állítható. ha ez érdekes, akkor ajánlom Neked a helyet ahol a motoromat szereltük. na ott aztán az esztergagéppel meg az Öreg szaktudásával biztos át tudjátok építeni :) Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Csiga :34

20 Janó, nem gánymûvek! Van olyan is. Én a Citadellán találkoztam egyszer egy Dakaros sráccal (mint ez enyém), akinek ilyen megoldása volt. Nem volt ennyire jó az sem: Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :08 A 0,5 az bar. Tudod, mint az autógumidban. A légöri nyomás az hpa de nem tom hogy átváltani hogy kell bar-ra... lehet a 0 bar a légköri nyomás? Talán.. Ez a rugózás keménységén állít de PROGRESSZÍVEN. Itt a progresszivitáson van a hangsúly! A hátsó gátlódnál a tekerõgomb a rugó elõfeszítést állítja, azaz a "keménységet" de LINEÁRISAN. A hátsó rugóstag csillapítását az alján lávõ menetes csavarral tudod állítani H mint Hard illetve S mint Soft irányokba. ;) Jano írta: hû de sötét vagyok! kérdezhetek? ha 0,5 0,8 azt jelenti a normál légköri nyomásnál kisebb? de akkor most mi is van? a csillapításon állít ez az izé vagy a rugózás keménységén? a hátsó tagnál a tekerõs hogy mûködik? ugye elõfeszít? KovRob írta: Igen. A távtartó csõ hosszának változtatása állítja a az elõfeszítést: LINEÁRISAN. A levegõnyomással (alacsony 0,5-0,8 bar) viszont PROGRESSZÍV lesz! Illetve a légnyomás állítása jóval egyszerûbb! ;)Jano írta: hamár hozzányúlnék akkor inkább a lezáró csavart alakítanám át úgy, hogy a rugó elõfeszítése legyen állítható. ha ez érdekes, akkor ajánlom Neked a helyet ahol a motoromat szereltük. na ott aztán az esztergagéppel meg az Öreg szaktudásával biztos át tudjátok építeni :) Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: KovRob :09 Ne ezt sem ismertem... este megolvasgatom majd, nagy ráérésemben. Köszi! ;) Csiga írta: Janó, nem gánymûvek! Van olyan is. Én a Citadellán találkoztam egyszer egy Dakaros sráccal (mint ez enyém), akinek ilyen megoldása volt. Nem volt ennyire jó az sem: Válasz:Elsõ teleszkóp elõfeszítés Írta: Csiga :34 Én se, nekem nagyon tetszik :) Ja és ez volt a második amit a gugli kidobott :woohoo: :X :cheer: Írta: Brityu :22 Sziasztok!

21 Tud valaki segíteni szimeringügyileg (2001-es), hogy hol lehetne kapni szombatig? Nem kapok sehol (Ja Wallisnál van):laugh: Brityu Írta: Maci :28 Brityu! NaSa mintha a múltkor említette volna, hogy nála árválkodik egy pár. Hívd fel, száma a kapcsolatoknál. ;) Írta: Brityu :33 Köszönöm a gyors választ. Brityu Írta: Maci :34 Csiga! (vagy bárki :-)) A 2003 elötti GS tleskópjánál hogyan kell kivarázsolni a szár felsö végén, a fekete müanyag kupak alatt levö lezárást? (ez az, ami a 2003 utániaknál hat lap fejü, itt viszont egy sima felületü dugót látok :dry: ) Írta: Atti :20 Kb egy éve én is hasonlókat kérdezgettem :) Csak hogy egyben legyenek az infók: 1. motor elejét megemeled, hogy a kerék a levegõben legyen (célszerû a blokk alatt feltámasztani) 2. fekete mûanyag sapkákat óvatosan kiszeded 3. a nagy fémdugót, aminek a közepében van egy mélyedés, óvatosan lenyomod valamivel 1-2 mm-t 4. közben a harmadik kezeddel egy hegyes eszköz segítségével a villaszárban lévõ nútból óvatosan kipiszkálod azt a bolhafasznyi kis drótgyûrût, ami az egész motor elejét tartja 5. a nagy fémdugót óvatosan felengeded 6. elgondolkozol, hogyan is fogod ezt visszarakni Sok szerencsét! :) Írta: majsa :54 Maci írta: Csiga! (vagy bárki :-))

22 A 2003 elötti GS tleskópjánál hogyan kell kivarázsolni a szár felsö végén, a fekete müanyag kupak alatt levö lezárást? (ez az, ami a 2003 utániaknál hat lap fejü, itt viszont egy sima felületü dugót látok :dry: ) Ami nem csavarozós,az kipattintos!:) Vigyázz, a rugóerõ azonnal hatni fog(nem árt segítség,aki ellent tart)! Bõvebben itt Írta: Maci :40 Köszönöm a válaszokat! Ezek alapján biztos érdekes lesz szétszedni a kiszerelt teleszkópokat (van egy pár telom külön)... Lehet hogy jobban járok, ha elöbb a bent levöket szedem szét, majd a külön állókat bele fogatom a helyükbe a motoron és úgy szedem ki a végeiket...:unsure: A Majsa által belinkelt cikket én is megtaláltam, söt, ki is nyomtattam, hogy majd kéznél legyen, de ha jobban megnézitek, abban ez a mechanizmus nincs leírva.;) Írta: majsa :00 A 2001-es GS-emen a becsúszószár felsõ vége egy mûanyag kupakkal volt lezárva, mely kipattintható a helyérõl. Alatta az elõfeszítõ "csõ" egy rögzítõgyûrû segítségével volt a helyén tartva. A 2004-es dakaromon a mûanyag kupak helyett már hatlapfejû fém csavar (2.ábra 1)van a becsúszószárba tekerve és ez tart ellent a rugóelõfeszítõ csõdarabnak (2.ábra 2.).Mind a gyûrû kipattintása, mind a rögzítõcsvar eltávolítása közben legyetek óvatosak, mert az elõfeszített rugó szabadon engedése balesetveszélyes helyzeteket idézhet elõ! A többi kb. ua.!;) Nem nagy vaszdassz,dem kell besz@rni!:) Írta: Csiga :05 majsa írta: Nem nagy vaszdassz,dem kell besz@rni!:) Persze hogy nem, ez nem katapult! Írta: Maci :50 Értem én, hogy nem nagy dolog, elolvastam a okosságot, meg egyszer már Csiga is jelezte, hogy fakezüeknek is max 1 óra lehet kivitelezni. Annyi csak, hogy a kupaknál fenn akadtam na. Menni fog. Egyébként Csiga, hallgattam rád! 15W-t kap majd ha elérkezik az ideje... :laugh: Írta: péter :13 Maci írta:

23 Értem én, hogy nem nagy dolog, elolvastam a okosságot, meg egyszer már Csiga is jelezte, hogy fakezüeknek is max 1 óra lehet kivitelezni. Annyi csak, hogy a kupaknál fenn akadtam na. Menni fog. Egyébként Csiga, hallgattam rád! 15W-t kap majd ha elérkezik az ideje... :laugh: nem kapsz. a 10W volt a max, amit be tudtam szerezni tavasszal. de az sem szar ám, egész más mint a gyári 5W-s. ;) Írta: Maci :31 péter írta: nem kapsz. a 10W volt a max, amit be tudtam szerezni tavasszal. Kiccsirigóóó!! :laugh: Má rég megvan, csak bele kéne lottyintani B), de mostanában kicsit sürü a program... Jóba köll lenni a megfelelö emberekkel és van minden! ;) :P :P :P Írta: péter :22 hát, gondolom szederpálinkáér van minden pult alól is... B) Írta: Maci :54 péter írta: hát, gondolom szederpálinkáér van minden pult alól is... B) Most nem mondtál ám hülyeséget, mert van szeder pálinka is...b) Méghozzá nem is rossz..:blush: Írta: Maci :03 Voltam át megnézni a gépet, hogy jól van-e és szomorúan konstatáltam, hogy egyre több alkatrész hiányzik róla... :woohoo: Továbbá megnéztem ezt a dugó lenyomós témát a teleszkóp felsö végén... :unsure: :unsure: Hááát nem tudom! Ha nem mondjádok, hogy le kell nyomni, sosem jövök rá, mert elsöre majd betojtam mire megmozdultak. Mind a 4. Most viszont már le lehet nyomni öket, de nem tudom, hogy én ezt hogy fogom szétakasztani.. :unsure: Jó, nem most akartam, mert korán le kell feküdnöm, csak terepszemle volt... Van erre valami tuti módszer? Tudom, hogy birka kérdés, de ez van. Gondolom van aki többször kiszedte már! Az összerakásra már nem is merek gondolni... Nem is értem, miért ilyen?! Az a kis gyürü tartja az egészet...:huh: Egyébkét így állunk: folyamatosan fogy...:woohoo:

24 Írta: Maci :47 Kezdem azt érezni, hogy ezt én nem fogom tudni szétszedni.:( A gyürü miatt. Csessze meg. Mindkét kezemre szökségem van, hogy le tudjam nyomni azt a szart, így se kezem nem marad a gyürühöz, se helyem... :unsure: Gyanítom, hogy az lesz a vége, hogy megkérdezem Csigát, hogy ha elszállítom a 4db-ot, akkor segít-e megcsinálni, vagy marad így az egész és alul a leeresztö csavarnál kiszenvedem belöle a régit (ahhoz is illene kivenni a kupakot, de ha nem megy, akkor nem megy.) és be cuppantom az újat. Csak akkor megint ott áll a másik telo, amit nem tudok felhasználni...:angry: Azért ma reggel gondoltam megnézem mit ír a letölthetö okosság (ha már van). Hát okosabb nem lettem... Én naív állat meg eddig szentül hittem, hogy a fekete kupak alatt csavar van... :S :unsure: :angry: Írta: Atti :41 Egy kis türelem kell hozzá és menni fog :) Arra már nem emlékszem pontosan hogyan szedtem szét, de összerakásnál úgy nyomtam le a dugót, hogy a tetejére tettem egy fadarabot, ami belefér a csõbe, és egy centis vékony rúd egyik végét a tetejére tettem, nekitámasztottam a kormányrúd aljának, a másik végét pedig felfelé húztam. Így egy kéz elég a lenyomáshoz, a másikkal pedig lehet ügyködni. Ha van nagymama, akkor õ is tud segíteni :) Csak türelem s kitartás! Írta: Maci :49 A fö probléma az (bevallom férfiasan), hogy ez meghaladja a képességeimet. Össze barmolni meg nem akarok semmit. Most arra gondoltam, hogy szerzek egy csapágy lehúzó szerszámot, hátha azzal sikerül lenyomva tartani a korongot. Aztán meglássuk. Azért ha már így oldották meg ezt a dolgot, legalább egy nyamvadt seeger (nemtom hogy írják :lol: ) gyürüt tehettek volna oda, hogy legalább meg lehessen fogni valamivel... Írta: KuPe :18 Kedves Kollégák! Ez úton kérek elnézést az általam különbözõ témákban kibocsátott kérdéshalomért de olthatatlan tudásszomjam van.:) A jelenlegi kérdésem az volna hogy a part No.-ú porvédõ gyûrû (cup (6)) a rugóstag teljes szétbontása nélkül (pl. simán le lehet húzni v.mi célszerszámmal?) is cserélhetõ vagy szét kell atomjaira szedni? Végtelen köszönetek minden irányból. Írta: NaSa :30 Ha a villákból kihúzod a szárat akkor kitudod cserélni. De kérdem én, minek? Ha ezt a porvédõt cserélni kell akkor már a szimering is olyan állapotban, hogy csere köteles. És

25 akkor a perselyeket is ki kellene cserélni ha lehet. Írta: KovRob :33 Szerintem a szimmering enged neki, csak nem tudja. Azt hiszi a porvédõ az. szerintem... ;) NaSa írta: Ha a villákból kihúzod a szárat akkor kitudod cserélni. De kérdem én, minek? Ha ezt a porvédõt cserélni kell akkor már a szimering is olyan állapotban, hogy csere köteles. És akkor a perselyeket is ki kellene cserélni ha lehet. Írta: KuPe :43 Kollégák! Köszönöm az infót. A telóm nem szivárog, minden rendben vele, csak a porvédõ gyûrû kissé már repedezett és nam akarnám megvárni amig elmálik.:) Ha jól olvastam kell valalmi célszerszám az összeszereléshez. Ez megoldható valami Ersatz-al vagy meg kell venni valahol? (ha igen hol?) És még egy: a szimeringeket megy egyéb gyûrûket csak BMW-éktõl lehet, vagy minden sarkon lehet venni occsoé'? Ismételt végtelen köszönetem. Írta: KovRob :58 Porvédõ gyûrû csréjéhez nem kell szerszám! ;) Max egy lapos csavarhúzó. Szimmering az szabványos, azaz bárhol, a porvédõ már fogas kérdés... nézd meg a BMW árat, ilyenekben nem szokott elrugaszkodott lenni! ;) KuPe írta: Kollégák! Köszönöm az infót. A telóm nem szivárog, minden rendben vele, csak a porvédõ gyûrû kissé már repedezett és nam akarnám megvárni amig elmálik.:) Ha jól olvastam kell valalmi célszerszám az összeszereléshez. Ez megoldható valami Ersatz-al vagy meg kell venni valahol? (ha igen hol?) És még egy: a szimeringeket megy egyéb gyûrûket csak BMW-éktõl lehet, vagy minden sarkon lehet venni occsoé'? Ismételt végtelen köszönetem. Írta: NaSa :50 De a szimering cseréhez kell célszerszám!!! Ja és nekem van. Ja meg lehet rendelni szimeringet is, meg porvédõt is. Írta: KuPe :32

26 NaSa és KovRob! Köszönöm a válaszotokat. Ezzel a szimering cserével bogarat ültettetek a fülembe...:blink: Ha az ember cserélne, milyen méretekkel rendelkezik a szimering? (Louis-os rendeléshez, mert ha nézelõdtem ott jóval olcsóbbak mint a "bajor" eredetik... esetleg Louisos porvédõ is létezik??:) ) NaSa! A szimering-célszerszámmot hol lehet beszerezni? Vagy ha te heggesztetted, képed vagy rajzod van róla? Esetleg fel is nyomnád a képet vagy rajzot? Ájem szó veri tenk lyú, det áj kenot ikszpressz...:laugh: Írta: frenk :29 NaSa meghoz neked mindent...;) szerintem... Írta: KovRob :48 Milyen? Mire? :huh: NaSa írta: De a szimering cseréhez kell célszerszám!!! Ja és nekem van. Ja meg lehet rendelni szimeringet is, meg porvédõt is. Írta: KuPe :01 Hahah! Már értek mindent! Megtaláltam NaSa "boltját".:laugh: Ellenberger, noch ein mal: NaSa milyen az a célszerszám? Kösz! Írta: NaSa :46 Célszerszám kell a szimering helyére tevéséhez!! Írta: KovRob :47 A tiédet! :) Oltári ügyes gyerek vagyok hogy megoldottam nélküle??? :woohoo: NaSa írta: Célszerszám kell a szimering helyére tevéséhez!!

27 Írta: NaSa :12 szerencsés nem ügyes Írta: KuPe :51 NaSa! Félre ne értsd, nem zaklatás, de was für ein Werkzeug ist das? Valami fellehetõsége, neve, rajza? Mélységes békével: KuPe NaSa írta: Célszerszám kell a szimering helyére tevéséhez!! Írta: Maci :16 Valószínüleg az urak a "célszerszám" alatt az a csövet értik, melynek belsö átméröje max 2-3 mm-rel nagyobb a becsúszó szár külsö átméröjétöl és hossza meghaladja a villa tok felsö pereme és a becsúszó szár felsö pereme közt mért távolságot. Ezen csö segítségével lehet egyszerüen a helyére ütni (finom mozdulatokkal) a csúszó perselyt, majd a szimmeringet, oly módon, hogy a csúszó persejt a helyére toljuk, majd a "célszerszámot" a beszúszó szárra húzva, finoman kocogtatjuk azt, amég a persej fel nem ül a helyére. Hasonló képpen a szimmeringet is a helyére kocogtathatjuk. Vékony falú csö használata esetén javallott a csö és a szimmering közé beiktatni egy nagy alátétet, mellyel a szimmering esetleges sérülése elkerülhetö.:) Mit nyertem? :laugh: Írta: KuPe :35 Hahó Maci! Ha jól értem sima vas vízvezetékcsõ megfelelõ? (Abból van bõven:laugh: ) Hányas csõ a legmegfelelõbb e célra? Írta: Maci :47 Így van, akár milyen kutya közönséges csö megfelel, ami teljesíti a leírt méreteket. Az átmérö szabadon választható! Ha már úgyis szétszedted az egészet, kezedben van a csúszó persely, akkor akkora átméröjü csövet válassz, aminek a belsö átméröje nagyobb a becsúszó szár külsö átméröjénlj, de kisebb a csúszó persely külsö átméröjénél. Vili? Ezzel a szimmeringet is helyre tudod majd rakni! Érdemes odafigyelni, hogy a "célszerszám" belsö fala ne legyen rozsdás/piszkos mert mikor a helyére ütöd a perselyt, belehullik a kosz a szárba és szedheted szét újra... :side: (Nem röhög!!! Együtt érez!!:laugh: ):woohoo:

28 Írta: NaSa :04 Az a baj hogy szerintem már a beszerelés sorrendben hiba van Szval a telót úgy kell összerakni hogy elsõbb mindent felkell húzni a becsúszó szárra és utánna összetolni aztán szép sorba mindent bekalapálni a helyére. Ti is így csináltátok? Írta: NaSa :38 a szerszám pedig ha bementek a louis.de oldalra akkor írjátok be a cikkszámot és láthatjátok milyen "csõ" is kell Írta: Maci :38 Részemröl nem. Betolam a szárat, felhúztam a perselyt, a helyére ütöttem, majd felhúztam a szimmeringet, azt is a helyére ütöttem, majd biztosító gyürü és porvédö... Nem is értem hogy ütöd be a perselyt, ha felhúzod a szimmeringet is... :huh: :dry: Írta: NaSa :39 hmmm hát így e sorba huzom fel a kellékeket porvédõ szimering persely na és összetolom oszt ütök be mindent a helyére persely szimering porvédõ Teleszkópolaj??? Írta: Titi :16 Császtok! Konca még anno ezt nyilatkozta:

29 "Az összes BMW teló olaja 5W". manualba nem találtam rá, tik nem tuggyátok, hogy millen teló-olaj köll a classicba? thanks in advance, TT Válasz:Teleszkópolaj??? Írta: KovRob :41 GS-be 7.5W, klasszikba szerintem ugyanez, de nem biztos. :) A gyári elõírással szemben többen már 15w vagy 20w-t használunk inkább(csiga 30-ast, de õ zizi). :) Titi79 írta: Császtok! Konca még anno ezt nyilatkozta: "Az összes BMW teló olaja 5W". manualba nem találtam rá, tik nem tuggyátok, hogy millen teló-olaj köll a classicba? thanks in advance, TT Írta: Maci :03 Titi, én a kollégák nyomására (Robi, Csiga) 15W-t tettem bele. Sima GS, nem terepezek (egyenlöre...;) ) Írta: Jano :15 a 35 W-os lemeríti hamar az akksit. Maci írta: Titi, én a kollégák nyomására (Robi, Csiga) 15W-t tettem bele. Sima GS, nem terepezek (egyenlöre...;) ) Írta: Cséká :25 Segítsetek légyszíves abban, hogy a GS hátsó teleszkóp kompatibilis-e a 97-es Pegaso3 teleszkóppal. Köszönet! Írta: korleone :18 sziasztok! friss f650 tulaj vagyok (a hosszú téli szünetben sikerült szert tennem egy 2007-es modellre) és sajna most, hogy

30 használom, észrevettem, hogy erõsen szivárog az elsõ villából az olaj. szimmeringet biztos cserélni kellene, de akkor már sztem perselyt +porvédõt is. látom a hozzászólásokból, hogy ti értetek is hozzá, csináltatok már ilyet, ezért megkérdezném, hogy elvállalná vki ezt a munkát. természetesen fizetnék érte, de szervízbe nem szívesen vinném. vagy annak is örülnék ha tudnátok egy jó szakit aki meg tudná csinálni... thx Írta: KovRob :00 Dobos mester? Szerintem sokan õt fogják ajánlani. Vagy a kékholdasok? Szerintem õk is vállalnak eféle apróbb javításokat. Ha ráér és rossz idõ lesz és rá is érek akkor két sörért én is elvállalom, ha Csiga vagy Nasa segít! korleone írta: sziasztok! friss f650 tulaj vagyok (a hosszú téli szünetben sikerült szert tennem egy 2007-es modellre) és sajna most, hogy használom, észrevettem, hogy erõsen szivárog az elsõ villából az olaj. szimmeringet biztos cserélni kellene, de akkor már sztem perselyt +porvédõt is. látom a hozzászólásokból, hogy ti értetek is hozzá, csináltatok már ilyet, ezért megkérdezném, hogy elvállalná vki ezt a munkát. természetesen fizetnék érte, de szervízbe nem szívesen vinném. vagy annak is örülnék ha tudnátok egy jó szakit aki meg tudná csinálni... thx Írta: NaSa :56 megcsinálhatjuk nálam is van még dobozos sör :-) Írta: korleone :35 jó ilyen segítõkész társaságba keveredni:) egy karton sör nem is lenne probléma, csak nekem a távolság miatt rá is kell készülnöm (szombathelyi vagyok) egy pesti túrára, ami persze csak jó idõben lehetséges, amikor ti lehet, h motoroztok... Teleszkópok, teló olaj, szerelés Írta: Kókusz :17 Sziasztok! Szereltetek már fel koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra? Ha van tapasztalatotok, osszátok meg légyszi. Vettem a mocira, a leírás kicsit elnagyolt. Írta: KovRob :53

31 Nem, de nagyon érdekel, hogy hogy néz egy ilyen ki: "koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra"???kókusz írta: Sziasztok! Szereltetek már fel koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra? Ha van tapasztalatotok, osszátok meg légyszi. Vettem a mocira, a leírás kicsit elnagyolt. Írta: Kókusz :09 Itt a papírja, lefotóztam. Talán mégsem olyan elnagyolt a leírás, de ami nem angolul van, az nekem az. Amit nem látok, hogy a mocit mennyire kell szétkapni igazából, vagy tök egyszerûen hozzá lehet férni a kérdéses csavarhoz. KovRob írta: Nem, de nagyon érdekel, hogy hogy néz egy ilyen ki: "koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra"???kókusz írta: Sziasztok! Szereltetek már fel koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra? Ha van tapasztalatotok, osszátok meg légyszi. Vettem a mocira, a leírás kicsit elnagyolt. Írta: Kókusz :14 Itt a papírja, lefotóztam. Talán mégsem olyan elnagyolt a leírás, de ami nem angolul van, az nekem az. Amit nem látok, hogy a mocit mennyire kell szétkapni igazából, vagy tök egyszerûen hozzá lehet férni a kérdéses csavarhoz. KovRob írta: Nem, de nagyon érdekel, hogy hogy néz egy ilyen ki: "koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra"???kókusz írta: Sziasztok! Szereltetek már fel koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra? Ha van tapasztalatotok, osszátok meg légyszi. Vettem a mocira, a leírás kicsit elnagyolt. Írta: péter :58 Kókusz írta: Itt a papírja, lefotóztam. Talán mégsem olyan elnagyolt a leírás, de ami nem angolul van, az nekem az. Amit nem látok, hogy a mocit mennyire kell szétkapni igazából, vagy tök egyszerûen hozzá lehet férni a kérdéses csavarhoz. KovRob írta: Nem, de nagyon érdekel, hogy hogy néz egy ilyen ki: "koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra"???kókusz írta: Sziasztok! Szereltetek már fel koszvédõ mûanyaglemezt a hátsó telóra? Ha van tapasztalatotok, osszátok meg légyszi. Vettem a mocira, a leírás kicsit elnagyolt. má nem azé' - de sztem ilyesmit lehet csinálni házilag gumilábtörlõbõl alumíniumalátéttel, és úgysem látszik. most elgondolkodtattál... :) Írta: Kókusz :09 Ha nagyon érdekel, leveheted róla a méretet, mielõtt beszerelném. Egyébként 9 ezer pénz volt, ami sok egy darab mûanyaghoz és egy darab aluminiumlemezhez. Viszont biztos elszórakoznék egy darabig, ha magam akarnám ezt kitalálni. Egyébként elég erõs az egész, nem gumilábtörlõbõl készült. Mondjuk pvc lemezbõl, pl. megfelelõ átmérõjû lefolyócsõbõl ki lehetne egy ugyanilyet vágni, és az elég merev is lenne.

RMC motor Törökbálint: A BMW az egy marhára bonyolult motor, õk nem foglalkoznak vele.

RMC motor Törökbálint: A BMW az egy marhára bonyolult motor, õk nem foglalkoznak vele. Szervízbe, de hova?? Írta: vape - 2008.05.26 14:19 Hali! Egy 97-es f650 gépem van, és lenne egy pár dolog, amit meg kéne csinálni rajta. Nem akarok kontárkodni vele, ezért gondoltam, hogy szervízre bízom

Részletesebben

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni.

Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. F650.hu támogatása Írta: ifa - 2009.05.07 10:50 Tavalyhoz hasonlóan megint adakoznunk kellene, hogy az f650.hu továbbra is tudjon mûködni. Az éves díja 12.000 Ft, ez lesz a harmadik évünk. Az eddigi adományok

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ F650 Classic sajátosságok Írta: rebel56-2007.09.05 20:55 Sziasztok! Remélem nem gond, hogy új témát nyitok. Az új - GS, GS Dakar, CS - és a régi, 2000 elõtti modellek közt számos különbség van, így arra

Részletesebben

A csináld magad rovatban közzétett módszerrel kapcsolatos hozzászólásokat ide várom! ;)

A csináld magad rovatban közzétett módszerrel kapcsolatos hozzászólásokat ide várom! ;) GS kormánycsapágy csere Írta: KovRob - 2007.07.23 19:59 A csináld magad rovatban közzétett módszerrel kapcsolatos hozzászólásokat ide várom! ;) Írta: ifa - 2007.07.23 22:19 Király vagy, most már végéképp

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Szelephézag Írta: katibox - 2007.08.02 09:54 Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni szelep hézag ügyben? Jelenleg közel 28000km van a gépben (2001-es F650gs). Mikor kell állítani szelephézagot, honnan

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hátsó futómû Írta: NaSa - 2012.06.18 16:54 Kiszámoltam mennyi az anyagigénye gyári alkatrészekbõl a hanyagságnak. Az árak és cikkszámok az F650 funduro típushoz lettek kinézve! Ajánlanám mindenkinek, hogy

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Szabadonfutó Írta: dzsini - 2013.04.15 10:46 Bocsi srácok az új témáért de ilyen még nem van! A tünet a következõ volt: Nehezen forgat Nem indul be Fémes hang indítózásnál Indítózás közben kémény csattanó

Részletesebben

Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni, amit sajnos nem sikerült egyedül megoldanom, remélem tudtok segíteni!

Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni, amit sajnos nem sikerült egyedül megoldanom, remélem tudtok segíteni! Hûtõfolyadék szivárgás Írta: cimbi - 2007.11.21 10:17 Sziasztok! Egy olyan problémával szeretnék hozzátok fordulni, amit sajnos nem sikerült egyedül megoldanom, remélem tudtok segíteni! Én egy 2002es évjáratú

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ sárvédõtoldat Írta: hegylako13-2013.04.12 19:56 Sziasztok! Érdeklõdöm, nincs-e valakinek egy felesleges- Dakar elsõ sárvédõ toldata. illetve az a kérdésem, hogy ez minden további nélkül felszerelhetõ-e

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ xenon lámpa - segít? Írta: sattila - 2009.11.12 18:11 Sziasztok! Hirdetnek 20-26ezerért xenon lámpát motorokhoz. Lévén szerintem ez a motorom leggyengébb pontja, gondoltam meglepném magunkat Karácsonyra

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Navigáció Írta: Jano - 2007.06.28 12:44 Kinek milyen tapasztalata van nav. készülékek terén? Esetleg valaki használt / látott már BMW Motorrad Navigatort? Szimpatikus kis gép, bluetooth-on keresztül még

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Fék Írta: heinrich - 2007.06.18 10:50 sziasztok! a következõ problemám lenne: lassan a cs-n megérettek a fékpofák a cserére. Néztem a louis katalógust, de a cs-hez csak lucas fékbetéteket kínál, horribile

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Magyaregregy 2008 Május Írta: Dumdum - 2008.01.16 21:20 http://www.magyaregregy.hu/fooldal.php http://www.iranymagyarorszag.hu/info/magyaregregy/ http://mars.elte.hu/varak/magyaregregy/marevar.htm http://www.vendegvaro.hu/gen

Részletesebben

Kiegészítések a. Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című. dokumentumhoz.

Kiegészítések a. Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című. dokumentumhoz. Kiegészítések a Psóra Zsolt által készített, Peugeot 307 indexkapcsoló javítása című dokumentumhoz. Engem is utolért az egyik Peugeot típushiba, nem működött megfelelően az indexkapcsolóm, ezért a fenti

Részletesebben

Válasz:Hátsó rugóstag F650.hu - F650.hu FireBoard fórumkomponens, verzió: NEW VERSION GOES HERE Készült: 18 June, 2016, 14:33

Válasz:Hátsó rugóstag F650.hu - F650.hu FireBoard fórumkomponens, verzió: NEW VERSION GOES HERE Készült: 18 June, 2016, 14:33 Hátsó rugóstag Írta: KovRob - 2007.10.10 11:52 Naszóval, lehet szétcsaptam a csillapítását a tárgyban nevezett alkatrésznek. Nem biztos, de érzésre egyre gyengébbnek tûnik. Ahhoz, hogy errõl bizonyosra

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Kipufogó Írta: Atti - 2007.11.24 14:08 http://faq.f650.com/gsfaqs/photos/exhaustphotos/gs_exhaust.jpg A múltkor írtam valamelyik topicban a kipufogódob módosításáról (a bal oldali dobból kiszedni a furulyát).

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Elektromos mizériák Írta: rebel56-2007.10.27 10:27 Sziasztok! Tegnap este gurultam egyet, aztán egyszer csak minden elõjel nélkül eltûnt az elektromosság, leállt a motor (régi F650). 100 km-re otthontól,

Részletesebben

Van egy eladó fiatal F650GS. A tulajjal a héten találkozom, s akkor megnézem a gépet. Egyelõre az infók róla:

Van egy eladó fiatal F650GS. A tulajjal a héten találkozom, s akkor megnézem a gépet. Egyelõre az infók róla: Eladó motorok Írta: ifa - 2007.07.24 15:34 Van egy eladó fiatal F650GS. A tulajjal a héten találkozom, s akkor megnézem a gépet. Egyelõre az infók róla: Színe: piros Évjárat: 2006. május Tulajdonos: elsõ,

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Szervizek Írta: ifa - 2007.07.02 19:23 Ma voltam garanciális szervízben a Wallis Pestnél, s a tapasztalataim: Õk Pesten a legnagyobb szervíz, egy nap alatt szerelnek annyi motort mind a többiek egy hét

Részletesebben

DOLGOZNI CSAK PONTOSAN SZÉPEN

DOLGOZNI CSAK PONTOSAN SZÉPEN Édesapám nagyon figyelt arra annakidején, hogy átvegyek tõle bizonyos stílusjegyeket, amelyek csak rá voltak jellemzõek, mert úgy érezte, így viszem tovább igazán a hagyományt DOLGOZNI CSK PONTOSN SZÉPEN

Részletesebben

este jöttem haza, és meg kellett állapítsam, hogy a világításom sem az országúti sem a tompított nem a legjobb. Ezen szeretnék változtatni.

este jöttem haza, és meg kellett állapítsam, hogy a világításom sem az országúti sem a tompított nem a legjobb. Ezen szeretnék változtatni. látni-látszani Írta: heinrich - 2007.09.30 20:48 este jöttem haza, és meg kellett állapítsam, hogy a világításom sem az országúti sem a tompított nem a legjobb. Ezen szeretnék változtatni. A gépkönyv szerint

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Mintha alacsony lenne a motor Írta: Arpi - 2007.07.29 09:20 Sziasztok Kb. 2 hónapja vagyok 1 F650GS boldog tulajdonosa, sikerül is azóta eljutnom vele a bmw napokra.(2004-es) Ez alatt az idõszak alatt

Részletesebben

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás?

Első szín (Osztályterem, a diákok ülnek, dr Wieser a hitoktató vezetésével folyik az óra) Rövid, de velős! Durva bűn a lopás? DRÁMAJÁTÉK TINIKNEK Vári Lili: A KULCS A történet egy vallási középiskolában játszódik. Szereplők: Tanár dr Wieser Tanár Brown Diákok: Jim, Larry, Jeff, Tom és Matthew Első szín (Osztályterem, a diákok

Részletesebben

Huszonötödik lecke. nyomja, várjon. hallgasd. nyomd. várj. tedd, vedd, legyen. szíveskedjék mutasson. hozza el menjen nézze meg

Huszonötödik lecke. nyomja, várjon. hallgasd. nyomd. várj. tedd, vedd, legyen. szíveskedjék mutasson. hozza el menjen nézze meg Huszonötödik lecke Megint telefon Halló! Jó napot kívánok! Üdvözöljük a Vabank Bank ügyfélszolgálatánál! Ha ismeri a mellék számát, nyomja meg a megfelelő számú gombot. Ha nem ismeri, várjon a kezelő jelentkezésére.

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ f650.hu póló Írta: Atti - 2007.12.12 21:24 KovRob írta: Kellene csináltatni F650.hu-s pólót! gesu73 írta: Egyébként ez a póló dolog nem is rossz ötlet! Biztosan van közöttünk néhány vállalkozó (nem kedvû),

Részletesebben

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk?

Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? Dénes Viktor: De akkor miért harcolunk? 2013. február 6., 11:00 Sorozatunkban a Színház- és Filmművészeti Egyetemen ebben az évadban végzősöket, Novák Eszter és Selmeczi György zenés szakirányú osztályának

Részletesebben

Akit esetleg érdekel, az jelentkezzen, minél többen vagyunk, annál jobb az alkupoziciónk.

Akit esetleg érdekel, az jelentkezzen, minél többen vagyunk, annál jobb az alkupoziciónk. Nappali menetfény Írta: OrchidX - 2013.07.26 23:28 A fészbúkos csoportban felmerült, hogy többen is szeretnénk nappali menetfényt a járgányunkra. A német E-bay-en találtunk jó minõségûnek tûnõ, SMD LED-es

Részletesebben

Stratégiai Pénzügyek. avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára. Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel

Stratégiai Pénzügyek. avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára. Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel Stratégiai Pénzügyek avagy a tulajdonosok és cégvezetők eszköztára Interjú Horváth Zoltán Cashflow Mérnökkel Stratégiai Pénzügyek HR: Üdvözlöm a kedves hallgatókat! Hídvéghy Róbert vagyok és egy interjút

Részletesebben

"Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni"

Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni "Úgy nőtt fel egy nemzedék, hogy nem látott senkit dolgozni" (Hírszerző, 2008 december 9.) Az Út a munkához program biztosan kielégíti majd a tömegigényt, hogy az ingyenélőket most jól megregulázzuk, az

Részletesebben

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1.

FARKAS KATALIN. Félvér Tigris. Derna krónikák 1. FARKAS KATALIN Félvér Tigris Derna krónikák 1. 1. Meglepetés A mai napom is ugyanúgy kezdődött, mint minden hétköznapom. Kicsit morcosan keltem fel, unottan ettem meg a reggelit, lassan öltöztem fel és

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Kérdés Írta: ibinyuszi - 2008.01.02 17:57 Ki tudja, hogy a 2003-as CS 34 LE változatot, hogy lehet kinyitni? Írta: Jano - 2008.01.02 18:08 Kettõt ki kell belõle törölni, a harmadikat meg átírni a csevegésbe.

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Mûszaki vizsga Írta: Atti - 2008.01.24 20:03 Májusban lejár a mûszakija a gépnek, így hamarosan esedékessé válik a dolog. Hogy megy ez, miket vizsgálnak? Mennyibe kerül? És mennyi idõbe telik? Tapasztalatokat

Részletesebben

Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely

Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely Tizenharmadik lecke Juszuf és Gergely Vendégek jönnek Te, Gergely, nem akarsz fölkelni? Tizenegy óra van! Mi van? Már tizenegy óra? És te már fönn vagy? Akkor nekem is föl kell kelnem. Mindjárt itt vannak

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI Bolondos szerszámok MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség, EMBERIkapcsolatok,Linkek!

Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség, EMBERIkapcsolatok,Linkek! Erdély 2008 Írta: majsa - 2007.11.22 21:20 Tisztelt Márkatársak, Barátaim! Ezt a témakört Brainstorming (ötlethalmaz)céllal hoztam létre! Jöjjön ide minden Székelyföldel kapcsolatos... Élmény,Túratapasztalat,Szálláslehetõség,

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ akkumulátor feltöltése Írta: Centurion - 2008.03.17 13:41 Sziasztok, Most fogok elöször kivenni, és feltölteni az aksit. Sosem csináltam, a kiskönyvem németül van. Megszereztem egy normál kocsis kábeles

Részletesebben

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta.

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Bódi Zsolt Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! A BARÁT Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Szüleimnek, testvéreimnek,

Részletesebben

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj

Hitman TANDORI DEZSÕ. 14 tiszatáj 14 tiszatáj TANDORI DEZSÕ Hitman Hitman nincs a szótárban, a szótárban nincs. De hát ember nem ad lónak olyan nevet, hogy Úgy Jól Ötvenen Túl. Nem ad, öreg, lónak ember olyan nevet, hogy... mondom. Mondja

Részletesebben

A 4T Trabant, Wartburg BVF32/36 karburátorának beállítása. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

A 4T Trabant, Wartburg BVF32/36 karburátorának beállítása. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com A 4T Trabant, Wartburg BVF32/36 karburátorának beállítása Üdvözlök minden 4T Trabant és Wartburg rajongót. Gondolom sokan melegebb égtájakra kívánjátok a mérnököt, aki ezt csodát megálmodta, napi kalandjátékká

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Motoroscsizma Írta: Atti - 2007.12.20 12:18 Valami nem túl drága, de azért jó minõségû túracsizmát keresek, úgy 40 eft a felsõ határ. A nadrágot a csizma szárára húznám, szóval a nagy csatos modellek eleve

Részletesebben

OCC helyet BHC? Avagy Blue Home Copper:-)) Avagy egy YAMAHA MINT másképp, újragondolva:-))

OCC helyet BHC? Avagy Blue Home Copper:-)) Avagy egy YAMAHA MINT másképp, újragondolva:-)) OCC helyet BHC? Avagy Blue Home Copper:-)) Avagy egy YAMAHA MINT másképp, újragondolva:-)) A történet tavaly ősszel indult. Eladtam ugye a kis Yamaha MINT-emet öcsémnek, és a helyére került 2db Aprilia

Részletesebben

Milyen olajat... Írta: KovRob - 2007.06.20 12:38

Milyen olajat... Írta: KovRob - 2007.06.20 12:38 Milyen olajat... Írta: KovRob - 2007.06.20 12:38 Sziasztok! Biztos emlékeztek, hogy pár héttel ezelõtt indult egy kis falme az olaj témában. Mivel senki sem kompetens közülünk, és a hivatalos szervizek

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Tönkrement? Írta: péter - 2008.04.12 22:25 van egy nagyon aggasztó tünet a gs-en, olyan hogy azt sem tudom merjek-e menni vele. az utóbbi napokban sokat csavarogtam terepen, 60-80 km-es túrákat, ahol a

Részletesebben

Egy éve a BÁNKIn. Közvélemény kutatás v2010.7.24. Ötletgazda: Shadow. Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül.

Egy éve a BÁNKIn. Közvélemény kutatás v2010.7.24. Ötletgazda: Shadow. Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül. Egy éve a BÁNKIn Közvélemény kutatás v00.7. Ötletgazda: Shadow Készült a BÁNKI HÖK weblapján keresztül. http://hok.banki.hu Hallgatók a hallgatókért ./mechatronika Tanulni kell sokat, mert hirtelen jönnek

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

Kézipatika. az ország tetején. Beszélgetés Zorkóczy Ferenc háziorvossal, a mátraszentimrei kézigyógyszertár kezelôjével.

Kézipatika. az ország tetején. Beszélgetés Zorkóczy Ferenc háziorvossal, a mátraszentimrei kézigyógyszertár kezelôjével. Kézipatika az ország tetején Mátraszentimre Magyarország legmagasabban átlagosan 800 méteren fekvô önálló települése. Hivatalosan még öt települést foglal magában: Mátraszentistvánt és Mátraszentlászlót,

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ 1995-ös F 650 alkatrészek eladók Írta: duke620-2009.05.16 20:24 Sziasztok! Új vagyok itt, van egy 1995-ös F 650-em már 2 éve, de nem akar elkészülni így arra az elhatározásra jutottam, hogy szétbontom.

Részletesebben

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek?

Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Hogyan mondjuk meg a gyerekeknek? Tudod, az úgy van próbált Verena beszélgetést kezdeményezni Alexandrával a reggelinél. Nyújtotta a szavakat, nem nagyon tudta, hogyan mondja meg négyéves kislányának,

Részletesebben

Hiszem, és Tudom, hogy méltó körülmények között, méltóan tudnánk megmutatni Magunkat!

Hiszem, és Tudom, hogy méltó körülmények között, méltóan tudnánk megmutatni Magunkat! 2.találkozó Írta: majsa - 2007.06.25 19:33 Tisztelt Márkatáraim! Szerényen szeretném megemlíteni, hogy ha van kedvetek, Kiskunmjsán a helyi Termálstrand és Élménypark (www.jonathermal.hu) szívessen látna

Részletesebben

Ára: 200 Ft, mely összeggel gyülekezetünk gyermek- és ifjúsági munkáját támogatja. I. évf. 1. szám 2010. május

Ára: 200 Ft, mely összeggel gyülekezetünk gyermek- és ifjúsági munkáját támogatja. I. évf. 1. szám 2010. május I. évf. 1. szám 2010. május S z ö s z i m a n ó vagyok. Még nem találkoztunk. Én fogok segíteni Neked abban, hogy eligazodjál a különféle érdekes é s i z g a l m a s olvasmányok között. Számomra a legemlékezetesebb

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

Generátor, Feszszabályzó, Önindító Írta: syncro - 2011.01.31 21:42

Generátor, Feszszabályzó, Önindító Írta: syncro - 2011.01.31 21:42 Generátor, Feszszabályzó, Önindító Írta: syncro - 2011.01.31 21:42 Sziasztok! Van egy erõs kálváriám. A motor: F650ST 98-as évjárat. Elkezdte forralni az akkuból a vizet. Megmértük a fesszabályzóról kijövõ

Részletesebben

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés

Összesen 135 válasz érkezett Összegzés Összesen 135 válasz érkezett Összegzés ügyfélfogadási, rendelési ideje? Mennyire tudja azt összeegyeztetni munkaidejével? - Polgármesteri Hivatal Megfelelő, egyáltalán nem okoz gondot 83 61% Néha gondot

Részletesebben

K3-VDO Kalandtúra-A szüzesség elvesztése

K3-VDO Kalandtúra-A szüzesség elvesztése K3-VDO Kalandtúra-A szüzesség elvesztése Egy hosszú nap nem rövid leírása következik. Megmondom őszintén sosem kerestem a teljesítménytúrákat még bringával sem, mert sokkal inkább a kijelölt gondolkodásmentes

Részletesebben

Suzuki Wagon R+ hátfali ajtózár hiba

Suzuki Wagon R+ hátfali ajtózár hiba Suzuki Wagon R+ hátfali ajtózár hiba Egy apró, de annál bosszantóbb hibát tapasztaltam az elmúlt télen az autó hátfali, úgyis mondhatnánk ötödik ajtajának zárjával kapcsolatban. A problémát csak télen

Részletesebben

Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2010/9. számában! 2010. július 25.

Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2010/9. számában! 2010. július 25. Kedves Olvasó! Tisztelettel köszöntöm Önt hírlevelünk 2010/9. számában! 2010. július 25. Álldogál a bolond az elmegyógyintézet kapujában. Odamegy hozzá az egyik orvos és megkérdezi: - Maga mit keres itt?

Részletesebben

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem

Tizenötödik lecke. ágyad nagyapam családja. felesége, nagyapam. kislánya nagynénem Tizenötödik lecke Családi kép Te, Gergely, mindig meg akarom kérdezni, csak elfelejtem: kik vannak azon a nagy képen az ágyad fölött? Ja, azok, azon a régi képen? Az az apai nagyapám családja, még a háború

Részletesebben

Mordaunt építése. Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03

Mordaunt építése. Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03 Mordaunt építése Hozzáadta: Szikora László 2008. június 24. kedd 22:46 Utolsó frissités 2016. március 17. csütörtök 10:03 Sok idõ eltelt az elõzõ hajóm befejezése óta, amely után azonnal nekikezdtem az

Részletesebben

Vezérműszíj csere 1.4 16V

Vezérműszíj csere 1.4 16V Vezérműszíj csere 1.4 16V A Corsa B X14XE DOHC motorja a kód szerint X - két utas katalizátorral szerelt ( 96-tól kezdve jelent meg) 14 1,4literes lökettérfogat X sűrítési arány 10-11,5 E keverékképzésre

Részletesebben

Boldog új évet! (Happy New Year!)

Boldog új évet! (Happy New Year!) Boldog új évet! (Happy New Year!) KÜLSŐ - KÜLVÁROSI NÉPTELEN KISUTCA SZILVESZTER ÉJJEL Sötétség, nagy hideg. Az év utolsó napjának zaja ide már nem jut el. A házak fala kopott, részben lemállott róluk

Részletesebben

A Golden Star brigg építése

A Golden Star brigg építése A Golden Star brigg építése Hozzáadta: Gateway 2007. május 03. csütörtök 18:30 Utolsó frissités 2007. szeptember 05. szerda 22:24 Az interneten való böngészés közben akadtam rá különféle hajózással és

Részletesebben

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget

Aztán eljött a nap, amikor már nem kapta a segélyt, csak valami járuléknak nevezett, nevetségesen kicsi összeget Kovács Gabriella Hát ennyi volt... Hát ennyi volt érezte, hogy itt az út vége. Tehetetlenül, fáradtan feküdt a hideg kövön a fagyos szélben és nem akart többé engedelmeskedni a teste. Már nem érzett fájdalmat

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

,,Tele vagyunk fiatallal,,

,,Tele vagyunk fiatallal,, t a v a s z t ó l õ s z i g,,tele vagyunk fiatallal,, Vakáció, szabadidõ: mindannyiunk iskolája! A nyári, a családi, közösségi idõtöltés, a táborok, minden, ami nem az iskolában, nem a televízióban, nem

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ érdekességek Írta: Dumdum - 2007.09.23 00:58 Arra gondoltam ha valaki ráakad valami érdekes dologra ami nem illik semelyik topicba akkor ide beteheti.hát sok sikert:) kezdésnek: http://auto.indavideo.hu/video/suzuki_hayabusa_turbo

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hírek Írta: Bajusz Tamás - 2009.05.15 15:09 Simán mondhatom, hogy a magyar történelem leglendületesebb ZÖLD PÁRTJA, az LMP sikeresen összegyűjtötte az európai parlamenti választásokon való induláshoz szükséges

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Nem a motoros a hibás... Írta: NaSa - 2010.04.29 16:11 Ideje lenne gyüjteni már, hogy mennyi balesetben hibásak mások mert mindenhol a motorosokat szidják és nekem van egy olyan érzésem, hogy többnyire

Részletesebben

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik

Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Fityó néni és a drága aranyos szerelő bácsik Több éves gyakorlattal fejlesztették tökélyre kifinomult praktikáik egész arzenálját. Kódszavaik tárháza régi, legendássá vált esetekből épült fel, ám legtöbbször

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

A Cseppnyi Önbizalom kútja

A Cseppnyi Önbizalom kútja Bertóti Johanna A Cseppnyi Önbizalom kútja Szereplők: Fodor testvérek (kertészlegények) Bodor Magnólia, tündér Kuruzs Ló Utolsó Sárkány Kurta Farkú Malac Félénk Tigris 1 1. jelenet Kert. Csukott szirmú

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Márkatalálkozó 2011... Írta: metrs - 2011.05.01 17:54 Kedveskéim! Tudom, nem vagyok túl régi motoros a fórumon, de örülnék ha hozzá tudnék járulni egy "IHB" márkatalálkozóhoz. Amennyiben van reá igény

Részletesebben

(Valamelyik admin kirakhatna egy 'videó beágyazása' gombot, hogy legalább egy képkockát lássunk a linkbõl. Kultúráltabb lenne.)

(Valamelyik admin kirakhatna egy 'videó beágyazása' gombot, hogy legalább egy képkockát lássunk a linkbõl. Kultúráltabb lenne.) Motoros videók Írta: Tito - 2011.12.17 10:12 Biztosan van köztünk rajtam kívül is olyan, aki szeret motoros videókat nézni. Bátorkodtam létrehozni ezt a topicot, gyûjtsük ide a legjobb youtube-os találatokat,

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hidegen nem... Írta: riskywhisky - 2007.07.17 17:19 Sziasztok! Kb. két napja nagyon nehezen indul a motorom hidegen. Mielõtt bármit is csinálnék vele, gondoltam körülkérdezek. Nincs valami ötletetek? Úgyértem

Részletesebben

Egy könyvtárostanár töprengése a dobozok fölött

Egy könyvtárostanár töprengése a dobozok fölött KÖNYVTÁR Szatmári Jánosné Egy könyvtárostanár töprengése a dobozok fölött 1985-ben kerültem a Hajnik Károly Közgazdasági Szakközépiskolába. Iskolánk abban az évben költözött át a Vas utcából a VII. kerületbe,

Részletesebben

Ősi családi kör 2012

Ősi családi kör 2012 Ősi családi kör 2012 Egy ősember(őe) és egy ősasszony(őa) ülnek a tűz mellett és rágcsálnak egy-egy cupákot. ŐA: Jenő te nem fázol? Olyan huzatos ez a barlang. ŐE: Ne morogj! Örülj, hogy fedél van a fejed

Részletesebben

Úgy nézem, én vagyok a fórum legaktívabb emberkéje. No de sebaj, kérdésekbõl tanul az Ember.

Úgy nézem, én vagyok a fórum legaktívabb emberkéje. No de sebaj, kérdésekbõl tanul az Ember. Gumi Írta: heinrich - 2007.06.25 00:44 találtam a cs-re néhány, viszonylag jó árban lévõ gumit, no de melyik legyen: CONTIFORCE 150/60R17 24,162Ft+1700Postaköltség CONTIROADATTACK 160/60R17 28,583Ft+3700

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

Sokféleképpen belefoghatnék ebbe a történetbe. Ábrándosabb lelkületű olvasóim, akik nem közömbösek régmúlt csaták és elporladt hősök iránt, bizonyára nem vennék zokon, ha úgy kezdeném: régesrég, azokban

Részletesebben

5 perc frontális Csomagolópapír, 1.sz. mell.

5 perc frontális Csomagolópapír, 1.sz. mell. Tantárgy: szövegértés,- szövegalkotás Időkeret:2x45 perc Korosztály: 1. évfolyam Az óra célja: testtudat fejlesztése, térérzékelés tudatosítása, sajátmozgásérzék ápolása, figyelem tartósságának megteremtése,

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Márkatalálkozó, Délegyháza, 2012.08.04-05. Írta: abry - 2012.04.24 09:47 Nyár? A beígért halászlé július végén lehetne aktuális. Nagybaracskán van egy cimbim a tanyáján meg lehetne aludni (július vége

Részletesebben

E D V I N Írta Korcsmáros András

E D V I N Írta Korcsmáros András E D V I N Írta Korcsmáros András A színen a Fiú, aki egy padon ül, majd előveszi a telefonját. Szia! Én vagy az, Dávid! Most hallasz? Nem? Na és most? Nagyszerű! Minden rendben. Nem, nincs baj. Éppen ebédszünetem

Részletesebben

Peugeot 307 indexkapcsoló javítása

Peugeot 307 indexkapcsoló javítása Peugeot 307 indexkapcsoló javítása A Peugeot 307 egyik típushibája, hogy az indexkapcsoló erőtlen, jobbra indexelésből visszakattanáskor automatikusan lecsapódik balra. Az alábbiakban leírom, hogyan lehet

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

Épületgépészeti tervdokumentáció /Anyagkiírás készítés/

Épületgépészeti tervdokumentáció /Anyagkiírás készítés/ Illés Csaba Épületgépészeti tervdokumentáció /Anyagkiírás készítés/ A követelménymodul megnevezése: Épületgépészeti alapfeladatok A követelménymodul száma: 0109-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Hûtés Írta: navigator - 2008.07.01 13:13 friss tapasztalat - lehet h csak nekem, de hátha másnak is jótanács: tegnapelõtt éjjel majdnem a garázs elõtt kigyulladt a hûtõvíz piros visszajelzõ lámpája - és

Részletesebben

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve

Kiss Ottó. A nagypapa távcsöve Kiss Ottó A nagypapa távcsöve ITT VANNAK A NAGYIÉK Itt vannak a nagyiék, megjöttek! Két hétre. Fogalmam sincs, hogy mit lehet majd velük addig csinálni. 3 A NAGYPAPA UGYANOLYAN A nagypapa ugyanolyan, mint

Részletesebben

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY

Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY Néha fel kell adnunk az elveinket, hogy megélhessük az álmainkat Tommaso Grado SÓLYOMLÁNY - részlet - Szakmai konzultáns: dr. Almási Krisztina Borító és tördelés: White Noise Team ISBN 978-963-12-4568-4

Részletesebben

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1.

Bói Anna. Konfliktus? K. könyvecskék sorozat 1. Bói Anna Konfliktus? K könyvecskék sorozat 1. Tartalom: Üdvözölöm a kedves Olvasót! Nem lehetne konfliktusok nélkül élni? Lehet konfliktusokkal jól élni? Akkor miért rossz mégis annyira? Megoldás K Összegzés

Részletesebben

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra...

Tankönyv-választás. igazgató és tankönyvfelelős kérdőív. A válaszadás önkéntes! Ki válaszol a kérdőívre? 2000. 05... nap... óra... iskola sorszáma Ki válaszol a kérdőívre? 1 igazgató, aki nem tankönyvfelelős 2 igazgató, aki tankönyvfelelős is 3 tankönyvfelelős, aki pedagógus 4 tankönyvfelelős, aki nem pedagógus Tankönyv-választás

Részletesebben

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES

SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY ATTILA ÓSZERES festményeket pedig kevés kivétellel mindig megsiratom. De csapodár fajta az ószeres, szerelmes lesz néhány tárgyba, de aztán eladja, utána meg kesereg, miért tette. SZERELMES ÜZEMMÉRNÖK LÓDENBEN SZUROVY

Részletesebben

============================================================================

============================================================================ Szabályok, \"játékmódok\" írta: Suselibere - 2007-01-03 08:34 Szeretnék egy darts-al kapcsolatos oldalt készíteni és szükségem lenne a játék részletes szabályaira /magyarul ha lehet/. Itt: http://www.sulinet.hu/eletmod/hobbi/darts.htmtaláltam

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott képviselő-testületi ülésről. Úri községi Önkormányzat 2244 Úri, Rákóczi u. 31. Tel: (29) 456-008 Tel/fax: 456-524 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Úri község Polgármesteri Hivatalában 2011. február 23-án 17.00 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti

Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti Cziczó Attila: ANDREA életjáték szereplők: Andrea Gabi Jutka Eszti Fredi Ates Peti 1. JELENET - ANDREA SZOBÁJA Andrea ül elkeseredetten a tükör előtt. Néha közelebb hajol, vizsgálgatja arcának hibáit.

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ

SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI. az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ SZEPES MÁRIA PÖTTYÖS PANNI az idôvonaton MÓRA KÖNYVKIADÓ A Móra Könyvkiadó a Szepes Mária Alapítvány támogatója. Az alapítvány célja az író teljes életmûvének gondozása, még kiadatlan írásainak megjelentetése,

Részletesebben

COWBOY ERDEI FOTELBEN

COWBOY ERDEI FOTELBEN 1595 Lesi Zoltán COWBOY ERDEI FOTELBEN Apu mégis elment vadászni, pedig megígérte nem hoz új nôt csodaországba. Szabadságot vett ki. Mint egy öreg cowboy egy erdei fotelbôl megtöltötte a sörétest. Nem

Részletesebben