BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Kormányrendelet alapján.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Kormányrendelet alapján."

Átírás

1 1 BIZTONSÁGI TERV A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Kormányrendelet alapján C Plusz Fesztivál, július 9. Készítette: Calidus Kft. 5000, Arany J. u /3.

2 2 1. Terv célja A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8.) Kormányrendeletben foglaltak figyelembevételével meghatározni a C Plusz Fesztivál rendezvény biztonsági, azon belül - egészségbiztosítási, - köztisztasági, higiéniai, - tűzvédelmi, - baleset- és munkavédelmi, - katasztrófavédelmi előírásait. 2. Terv hatálya A terv hatálya kiterjed az Esti- Party Kft. (5000, Ostoros u. 1/B.) szervezésében megtartandó C Plusz Fesztivál elnevezésű zenés, táncos rendezvényre és azok résztvevőire. Rendező szerv: Esti- Party Kft. 5000, Ostoros u. 1/B. Képviselője: Lados Károly Rendezvény szervezője, elérhetősége: Esti- Party Kft. (5000, Ostoros u. 1/B.) C Plusz Fesztivál felelős főszervező: Lados Károly Tel.: / Rendezvény helyszíne 5000, Tiszaliget hrsz.: 9698, 9700/1, 9691/19.

3 3 4. A C Plusz Fesztivál elnevezésű zenés, táncos rendezvény általános leírása: augusztus ig a, Tiszaliget hrsz.: 9698, 9700/1, 9691/19. alatti területeken kerül megrendezésre a C Plusz Fesztivál, az Esti- Party Kft. (5000, Ostoros u. 1/B.) szervezésében. A rendezvény alapterülete: m 2 A rendezvényre naponta legfeljebb 4000 fő engedhető be. A rendezvény helyszíne 3,5m hosszú, 2,5 m magas mobil kerítéssel lesz körbezárva minden oldalról. A helyszínen egy nagysátorban, egy közepes- és 2db kissátorban lesznek a zenés rendezvények. A helyszín őrzését az EU- SEC Team Kft. (5000, Kossuth tér 10/c.) fogja ellátni a rendezvény ideje alatt, naponta óráig 39 fővel, óra között minimum 10 fővel. A biztonsági személyzet és a szervező stáb beosztása, feladatköre a mellékelt Biztosítási Tervben (készítő: EU- SEC Team Kft.) megtalálható. A biztonsági szolgálat kapcsolattartója: Barna Norbert (70/ ) A rendezvény ideje alatt folyamatos mentőszolgálati jelenlét lesz biztosítva. Mentőszolgálati kapcsolattartó: Pavelcze László (70/ ) A rendőrség részéről fokozott járőr szolgálatra kerül sor a helyszínen és annak környékén. Rendőrségi kapcsolattartó: Fürj János rendőr őrnagy (30/ ) Tűzoltósági kapcsolattartó:.. ( ) (később kerül pontosításra) Katasztrófavédelmi kapcsolattartó: Pavelcze László (70/ ) Az önkormányzat részére a rendezvény bejelentése megtörtént, a területfoglalási, a zajhatárérték növelési engedéllyel a szervezők rendelkeznek.

4 4 A Jász- Nagykun- Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervvel történt egyeztetés alapján a higiéniai feltételek a kihelyezett mobil wc-k, valamint kézmosási lehetőség biztosításával kerülnek betartásra. A helyszínre érkező vendéglátó egységek ivóvíz ellátása biztosított (erre a célra ideiglenesen, a 2 db öltöző-fürdő konténer melletti földfeletti tűzcsap igénybe vehető!). 40 db egyszemélyes és 1db mozgás korlátozott mobil WC lesz a helyszínen. A zenés, táncos rendezvény helyszínének alaprajza (mellékletben), befogadóképessége és az oda való belépés és eltávozás rendje A létesítmény területére történő belépés, valamint kilépés is a főbejárat 3x3 méteres kapuin keresztül történik. A VIP vendégek beengedése a helyszínrajzon megjelölt (16. számú, 3 méter széles) kapun keresztül történik. A rendezvényre való belépést az aktuális személyzet köteles megakadályozni, ha az adott rendezvényen a létszám elérte a maximális befogadóképességként meghatározott létszámot. A biztonsági személyzet köteles folyamatosan figyelemmel kísérni a létesítmény területén egyidejűleg tartózkodók létszámát. A rendezvény azonnali leállítására kijelölt személy utasítása alapján a biztonsági vezető köteles a létesítmény területét haladéktalanul kiüríttetni a biztonsági személyzettel. Minden lebonyolításban közreműködő, illetve a rendezvény területén tartózkodó személy kötelessége az általa észlelt veszélyre a rendezők, szervezők figyelmét felhívni. A beléptető pont általános feladata: jegyek ellenőrzése, meghívók, belépési engedélyek ellenőrzése, az érkezők regisztrálása, szükség esetén biztonsági ellenőrzés végrehajtása, a beviteli tilalom alá eső tárgyak ideiglenesen elzárt tárolásba vétele, őrzése, visszaszolgáltatása, közbiztonságra különösen veszélyes, vagy pirotechnikai eszköz, fegyver, bódító hatású készítmény vagy szer észlelése esetén a hatósági intézkedés kezdeményezése, a látogatók beléptetése, karszalaggal történő ellátása, a mentési, tűzoltási felvonulási útvonalak biztosítása, a közönség tájékoztatása, kiürítés esetén továbbá a rendezvény befejezését követően a közönség eltávozásának segítése.

5 5 A beléptető ponton a beléptetéskor végrehajtható ellenőrzés módja A fesztivál látogatói a főbejáraton keresztül belépődíj megfizetése ellenében léphetnek a fesztivál területére. Meghívó, azonosítás, belépési jogosultságról meggyőződés. Életkort igazoló okmány felmutatásának kérése amennyiben indokolt személyazonosság és életkor ellenőrzése. Csomag tartalmának ellenőrzése a testi sérülés okozására alkalmas, vagy más, beviteli tilalom alá eső tárgyak bevitelének megakadályozása érdekében. A beléptetés megtagadása A beléptetés megtagadására kerül sor különösen: Meghívó vagy hamis, hamisított meghívóval érkező személy esetén. A belépésre jelentkező az életkor igazolására irányuló felhívásnak nem tesz eleget, vagy más személy okmányával kívánja magát igazolni. Csomagtartalom és/vagy ruházat ellenőrzést az érkező elutasítja. Az ellenőrzés közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklását észleli. Hatósági intézkedés válik szükségessé: közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, pirotechnikai eszköz, robbanó vagy robbantószer, fegyver, kábítószer, vagy bódító hatású szer észlelése esetén. A fiatalkorúak vendéglátóhelyen történő kiszolgálása A fiatalkorú vendégeket a vendéglátóhelyeken szeszes itallal kiszolgálni tilos! A rendezvény területére beviteli tilalom alá eső dolgok A rendezvény területére tilos bevinni: közbiztonságra különösen veszélyes eszközt, az olyan szúró- vagy vágóeszköz, amelynek szúróhosszúsága vagy vágóéle a 8 cmt meghaladja, továbbá a szúróhosszúság vagy a vágóél méretétől függetlenül a dobócsillag, a rugóskés és a szúró-, vágóeszközt vagy testi sérülés okozására alkalmas egyéb tárgyat kilövő készülék (különösen: felajzott íj, számszeríj, francia kés, szigonypuska, parittya, csúzli), a jellegzetesen ütés céljára használható és az ütés erejét, hatását növelő eszköz ( különösen: ólmosbot, boxer), a lánccal vagy egyéb hajlékony anyaggal összekapcsolt botok, nehezékek, az olyan eszköz, melyből a szem és a nyálkahártyák, illetve a bőrfelület ingerlésével támadásra képtelen állapotot előidéző anyag permetezhető ki (gázspray), az olyan eszköz, amely az utánzás jellege és méretarányos kivitelezése miatt megtévesztésre alkalmas módon hasonlít a lőfegyverre (lőfegyverutánzat), az olyan eszköz, amely elektromos feszültség útján védekezésre képtelen állapot előidézésére alkalmas (elektromos sokkoló),

6 6 az olyan eszköz, amely a zárszerkezetek illegális kinyitására vagy feltörésére szolgál (különösen: álkulcsok, mechanikus vagy elektromos elven működő zárnyitó szerkezetek), lőfegyvert, gáz- vagy riasztó fegyvert, pirotechnikai eszközt, anyagot, robbanó- vagy robbantószert, gyúlékony (I-IV. tűzveszélyességi fokozatú) folyadékokat (pl. hígító, festékadalék, benzin, stb.), kábító- vagy kábító hatású szert, alkohol tartalmú italokat, üveges kiszerelésben lévő terméket (pl. üdítőital, sör, befőtt, stb.), 1,5 liternél nagyobb műanyagpalackos üdítőitalt, vizet, háziállatot (pl. macska, kutya) A beviteli tilalom alá eső dolog letétbe helyezése, őrzése, visszaszolgáltatása A beviteli tilalom alá eső dolgokat amennyiben annak birtoklása szabálysértést vagy bűncselekményt nem valósít meg a beléptető ponton a biztonsági szolgálat átvételi elismervény ellenében megőrzésre átveszi, azt a birtokos részére az elismervény ellenében távozáskor visszaszolgáltatja. A vissza nem vett dolgok esetében a biztonsági szolgálat a talált tárgyakra vonatkozó rendelkezések szerint jár el. A talált tárgyak kezelése A rendezvény helyszínén talált tárgyat a biztonsági szolgálat a beléptető ponton a találótól átvételi elismervény ellenében átveszi, őrzi, illetve a továbbiakban a talált dolgok tekintetében követendő eljárásról szóló 18/1960. (IV. 13.) Kormányrendeletben foglaltak szerint jár el. A talált dolgot a biztonsági szolgálat a helyszínen felvett jegyzőkönyv alapján a tulajdonosnak kiszolgáltatja, ha hitelt érdemlően igazolja, hogy a dolog az ő tulajdonát képezi. Kilépés a rendezvény helyszínéről A rendezvény helyszínét bárki bármikor szabadon elhagyhatja, oda a jegy és a sértetlenül viselt karszalag bemutatásával a bent tartózkodási jogosultságának ideje alatt visszatérhet. Az elveszett, sérült, szakadt karszalagot a szervezők nem pótolják. A be- és kilépést a szervező a biztonsági szolgálat közreműködésével regisztrálja, hogy a létszámváltozás folyamatosan figyelemmel kísérhető legyen. A visszatérő személy ismételt biztonsági ellenőrzés alá kerülhet.

7 7 A rendezvény maximális résztvevői létszámát a létesítmény területe, a rendezvénysátrak nagysága, nyílásfelületeinek mérete és a menekülési útvonalak figyelembevételével a kiürítés számításban kerül meghatározásra. A rendezvényeken maximálisan résztvevők létszáma alább részletezve. A kiürítési számításban meghatározott befogadóképességet a rendezvényen beléptetést végző biztonsági személyzet felügyeli és tartja be, akiket a rendezvény szervezője ellenőriz. A rendezvényre naponta legfeljebb 4000 fő látogató engedhető be. Mentési, tűzoltási bejáró: a 10. és 16. számú kapu szolgál mentési, tűzoltási bejáróként. A tűzoltó gépjárművek oltóvíz vételi lehetőségét biztosító tűzcsapok: A rendezvény 100méteres körzetén belül a Tiszaligeti sétány mentén 5db, NA 100-as földfeletti tűzcsap található - a 16. kapunál és a vele szemközti parkolóban, - a 10. és 16. kapu között,a helyszínrajzon jelölt helyen, - a rendezvény Főbejáratának vonalában (Vészkijárat), - a Tiszaligeti Strandfürdő parkolójában. A szabadtéri rendezvényen készenlétben tartandó tűzoltó készülékek: a) a színpad védelmére minden megkezdett 50 m 2 után 1 db 13 A teljesítményű, (a 18-as számú C+ Színpad sátorban elhelyezendő nagyszínpad védelmére: 2db, a sátor alapterülete alapján: 3db, Σ:4db; a 13-as számú Amadeus Rádió Színpad sátorban elhelyezendő nagyszínpad védelmére: 1db, a sátor alapterülete alapján: 2db, Σ:3db; a 4-es számú Ifjúsági Rock Színpad és a 8-as számú DJ. Színpad sátrakban elhelyezendő színpadok védelmére: 1-1db, a sátrak alapterülete alapján: 1-1db, Σ:2-2db) b) az öltözők, raktárak védelmére minden megkezdett 50 m 2 után 1 db 13 A teljesítményű, (öltözőnként 1-1 db, Σ:4db) c) a vendéglátó egységek védelmére egységenként 1 db 89 B teljesítményű (Σ: 20db) a rendezvény területén összesen 35db, 13A 89 B oltás teljesítményű tűzoltó készüléket kell készenlétben tartani.

8 8 A létesítmény és a rendezvénysátrak befogadóképessége: A szabadtéri tömegrendezvény veszélyeztetett területeit, valamint a kiürítendő terület nagyságát az illetékes tűzvédelmi szakhatósággal történt előzetes konzultáció alapján került meghatározásra a rendezvénysátrak alapterülete A veszélyeztetett terület 40 méteres körzetének kiürítését kell biztosítani az előírt normaidőn belül. A sátrak szélessége 12m + 40m = 52m útvonal hossz, 16 méter/perccel számolva, 4 perc alatt 64 métert lehet megtenni, így a veszélyeztetett terület 40 méteres körzetének kiürítése az útvonalhossz alapján biztosított. A kiürítés számítást az alábbi helyszínekre szükséges meghatározni: Rendezvénysátrak: A helyszínen 4 db sátor lesz felállítva: A 18-as számú C+ Színpad sátor mérete: 15méter x 80méter kialakítása alapján szabadtér*. A 13-as számú Amadeus Rádió Színpad sátor mérete: 15 méter x 40 méter kialakítása alapján szabadtér*. A 4-es számú Ifjúsági Rock Színpad -ot és a 8-as számú DJ. Színpad -ot tartalmazó sátrak mérete: 15 méter x 20 méter kialakításuk alapján szabadterek. Színpadok: A 18-as számú C+ Színpad sátorban elhelyezendő nagyszínpad mérete: 8 m x 10 m. A 13-as számú Amadeus Rádió Színpad sátorban elhelyezendő színpad mérete: 8m x 6m. A 4-es számú Ifjúsági Rock Színpad sátorban elhelyezendő színpad mérete: 6m x 4m. A 8-as számú DJ. Színpad sátorban elhelyezendő színpad mérete: 6m x 2m. A létesítmény területén 20db vendéglátást szolgáló, valamint a 3-as és a 8-as sátrak mellett 2-2db öltöző funkciójú faház kerül elhelyezésre, a sátraktól legalább 14m távolságra. *A rendezvény sátrak a katasztrófavédelmi kirendeltséggel történt egyeztetés alapján szabadtérnek minősülnek, figyelembe véve, hogy a sátrak egy hosszanti és egy keresztirányú oldalról nyitottak.

9 9 A sátrak egy hosszanti és egy keresztirányú oldalán NEM KERÜLHET FELHELYEZÉSRE PONYVA! A 4-es számú Ifjúsági Rock Színpad -ot és a 8-as számú DJ. Színpad -ot tartalmazó sátrak kiürítés számítása: A sátrak mérete: 15 méter x 20 méter kialakításuk alapján szabadterek, területükön tartózkodó személyek várható létszáma: fő. Nyílások összes szélessége x = 6 méter (2db 3m széles kijárattal- 10-es kapu, vészkijárat- számolva!) t1b = N / (k*x) = 500 / (41,7*6)=1,998 perc < tmeg = 4,0 perc tehát megfelel A 13-as számú Amadeus Rádió Színpad tartalmazó sátor kiürítés számítása: A sátrak mérete: 15 méter x 40 méter kialakítása alapján szabadterek, területén tartózkodó személyek várható létszáma: 1000 fő. Nyílások összes szélessége x = 9 méter (3db 3m széles kijárattal -főbejáratszámolva!) t1b = N / (k*x) = 1000 / (41,7*9)=2,66 perc < tmeg = 4,0 perc tehát megfelel A 18-as számú C+ Színpad sátor mérete: 15méter x 80méter kialakítása alapján szabadtér, területén tartózkodó személyek várható létszáma: 2500 fő (a 16-os kapu, D-Ny-i és É-Ny-i kapuk, valamint a 14-es átjáró szélessége alapján!). Személyek száma N = 2500 fő!!!!!!!! Ajtók összes szélessége x = 1x3m (16-os kapu)+ 3x4m (D-Ny-i és É-Ny-i kapuk, 14-es átjáró)= 15 méter ahol: t1b = N / (k*x) = 2500 / (41,7*15)=3,996 perc < tmeg = 4,0 perc tehát megfelel

10 10 A zenés, táncos rendezvény helyszínének baleset, elemi csapás, tömeges rendbontás esetére vonatkozó kiürítési, menekítési terve: Szabadtéri rendezvény területéről a gyors és biztonságos menekülés érdekében menekülési lehetőséget kell kialakítani, ezeket - napnyugta utáni időszakban is látogatható rendezvény esetén világító vagy utánvilágító - biztonsági jelekkel jelölni kell. A jelölések láthatóságát biztosítani kell, oly módon, hogy a nézőközönség számára kialakított terület bármely pontjáról legalább egy jelölés látható legyen. Szabadtéri rendezvényen a jelöléseket a területileg illetékes tűzvédelmi hatósággal egyeztetett helyen kell elhelyezni. A jelölések legkisebb mérete legalább mm legyen. Szabadtéri rendezvény hangosítását úgy kell megoldani, hogy a tervezett nézőközönség számára kialakított terület bármely pontján hallható legyen. Szabadtéri rendezvény területén a várható nézőközönség létszámát figyelembe véve 1000 résztvevőnként 2,5 méter széles menekülési lehetőségeket (közlekedőt, járdát, lépcsőt, rámpát, lehajtót) kell biztosítani. A menekülési lehetőségek egymás közötti távolsága legfeljebb 50 m lehet. A helyszínrajzon jelölt helyeken melyek az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltséggel történt egyeztetés alapján kerültek meghatározásra összesen 25 méter szélességben kerülnek kijelölésre a meneküléskor figyelembe vett kijáratok. A terület elhagyására meghatározott időtartam: 4 perc. A rendezvény teljes területén tartózkodó személyek maximális létszáma: 4000 fő. Személyek száma N = 4000 fő Ajtók összes szélessége x = 1x4m+ 4x3m + 3x3m (Főbejárat)= 25,0 méter ahol: t1b = N / (k*x) = 4000 / (41,7*25,0)=3,83 perc < tmeg = 4,0 perc tehát megfelel A szabadtéri rendezvény területén biztosítani kell a tűzoltójárművek közlekedéséhez szükséges utat.

11 11 A helyszín és a tervezett létszám ismeretében a területileg illetékes I. fokú tűzvédelmi hatóság a rendezvényen résztvevők biztonsága érdekében megfelelő számú tűzoltó gépjármű felügyeletét írhatja elő, melynek költségét a rendezvény szervezője köteles állni. A m 2 alapterületet meghaladó szabadtéri rendezvények szervezőinek irányítási pontot kell létrehozni, ahol legalább a rendezvény főszervezője, a rendezvény biztonsági vezetője és a rendőrség, mentők, katasztrófavédelmi igazgatóság, tűzoltóság intézkedésre jogosult vezetői végeznek irányítói feladatokat, a kommunikációs lehetőségekről tömegtájékoztatás gondoskodnia kell. Az irányítási pont a 10-es kapu mellett elhelyezésre kerülő EÜ- központnál lesz kialakítva, ahol 10db katonai sátor is felállításra kerül. Az irányítási ponton tartózkodó személyek listája a rendezvény megtartása előtti héten kerül pontosításra. A szabadtéri rendezvény területén telepített kivetítőkön a rendezvény területének menekülési útvonalait, biztonsági tájékoztató pontjait be kell mutatni a rendezvény megkezdése előtt, a rendezvények szünetében és a rendezvények végén. Az ülőhelyekkel tervezett szabadtéri rendezvény csak a padlóhoz, a talajhoz vagy egy-egy soron belül egymáshoz rögzített ülőhelyekkel alakítható ki. A rendezvényen ülőhelyek (sörpadok) elhelyezése csak a vendéglátó egységek közelében tervezett! Többsoros, nézőtér jellegű elrendezés nem lesz, a sörpadok rögzítése nem indokolt! A szabadtéri rendezvényen minden 200 főre kell 1 fő biztonsági személyzetet biztosítani, akinek feladata a résztvevők tájékoztatása a menekülési lehetőségekről, illetve valamennyi biztonsági szabályról a rendezvény ideje alatt. Szabadtéri rendezvény menekülési útvonalán nyílt lánggal járó megvilágítás nem alkalmazható. Szabadtéri rendezvény menekülési útvonalain éghető anyag elhelyezése tilos!

12 12 Szabadtéri rendezvény menekülési útvonalain elhelyezett rámpáknak alkalmasnak kell lenniük a mozgásukban vagy cselekvőképességükben korlátozott személyek biztonságos menekülésére. A tűzvédelmi hatóság a rendezvény megtartását megtilthatja, a rendezvény azonnali befejezését rendelheti el, ha az írásban meghatározott vonatkozó tűzvédelmi előírások, biztonsági intézkedések nem garantálják megfelelően a rendezvényen tartózkodók biztonságát, vagy nem tartják be azokat. A biztonsági követelmények érvényesítésében közreműködők tevékenységének leírása: A helyszín őrzését az EU- SEC Team Kft. (5000, Kossuth tér 10/c.) fogja ellátni a rendezvény ideje alatt, naponta óráig 39 fővel, óra között minimum 10 fővel. A biztonsági személyzet vezetője: Barna Norbert (70/ ) A biztonsági személyzet irányítását tűz- és kiürítés esetén Hivatásos Tűzoltóságának helyszínre érkezéséig a tűzvédelmi felügyeletet ellátó személy(ek) végzi(k). A biztonsági személyzet a vendégektől egyértelműen megkülönböztethető, mindenki számára rendezői karszalag, illetve a hovatartozásának megfelelő ruházat viselése kötelező. A rendezvény helyszínén levő megafon berendezéssel (áramkimaradás esetén) a rendezvényen részt vevő vendégek tudtára kell adni (pánik elkerülésével), hogy a rendezvény helyszíne kiürítésre kerül. Az irányítás szóban, illetve kézi elemlámpa fényeivel, valamint a világító vagy utánvilágító - biztonsági jelek alkalmazásával történik, figyelembe véve a kihelyezett biztonsági jeleket. A kézi elemlámpa fényének használata során inkább az irányjelzés dominál.

13 13 A kiürítés lebonyolítását felügyelő biztonsági személyzet a riasztás idején elfoglalja a számára meghatározott felállítási helyét. A felállítási helyek meghatározása a kiürítés irányíthatóságának figyelembe vételével történik. Részletes feladat meghatározás a biztonsági személyzet vezetője részéről szükséges. A tűz észlelésekor azonnal jelzi az irányítási pontnak az eseményt. Az irányítási ponton tartózkodó tűzoltó elsőként a hivatásos tűzoltóságot riasztja rádión, valamint riasztja a létesítmény területén tartózkodókat a helyileg lehetséges módon a kiürítés végrehajtása céljából. Szolgálati feladatának végzése során tudomására jutott tűz esetén meggyőződik személyesen, vagy megbízottja által arról, hogy nem téves jelzés történt-e, amennyiben igen, arról az érintetteket azonnal tájékoztatja. A tűzvédelmi felügyeletet ellátó személy(ek) az(ok) a személy(ek), aki(k) a rendezvény ideje alatt folyamatosan ellenőrzi(k) a helyszínt ( járőröznek ), valamint tűz keletkezése esetén az elvárható módon (és a rendelkezésére álló tűzvédelmi eszközökkel) beavatkozik(nak). A beavatkozás során használt tűzvédelmi berendezések a létesítmény területén elhelyezett kézi tűzoltó készülékek. Tűz esetén értesíti(k) a vendégeket, valamint telefonon a tűzoltóságot. A helyszínen lévő biztonsági személyzetnek legfontosabb feladata a vendégek biztonsága érdekében a kiürítés végrehajtása. A tűzvédelmi felügyeletet ellátó személyek tűz észlelése esetén mobiltelefonon azonnal felveszik a kapcsolatot Jász- Nagykun- Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (5000, József Attila u. 14. Tel.: 56/ ) ügyeletével. A biztonsági személyzet vezetője tűz észlelésekor azonnal telefonon jelzi a Jász- Nagykun- Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletének az eseményt a 105 TELEFONSZÁMON. Riasztja az épületben tartózkodókat a helyileg lehetséges módon kihangosítón keresztül a nyugalmat megőrizve a kiürítés végrehajtása céljából.

14 14 A tűz észlelése esetén hangjelzéssel kihangosítón keresztül a nyugalmat megőrizve a rendezvény területén tartózkodók számára jelezni kell, miszerint a rendezvény helyszínén tűz keletkezett és (a tűzvédelmi felügyeletet ellátó személyek irányításával) meg kell kezdeni a szabadtér kiürítését. A biztonsági személyzet létszáma: A helyszín őrzését az EU- SEC Team Kft. (5000, Kossuth tér 10/c.) fogja ellátni a rendezvény ideje alatt naponta ig 39 fővel, között minimum 10 fővel. A biztonsági személyzet és a szervező stáb beosztását, feladatkörét a mellékletben szerepeltetem. Az egészségügyi biztosítás feltételei A rendezvény ideje alatt bármelyik vendég rendező feliratú karszalagot viselő munkatárs segítségével tudja értesíteni a helyszínen ügyeletet ellátó Rescue24 Nemzetközi Önkéntes Tűzoltó- Kutató- Mentőcsapat tagjait. Vész esetén rádión vagy mobiltelefonon az alábbi személy értesítendő: Pavelcze László (70/ ) A helyszínen lévő mentőcsoport ügyeletet lát el, szükség esetén a szolnoki mentőállomást riasztják, akik súlyos baleset esetén a sérültet a Jász-Nagykun- Megyei Hetényi Géza Kórház- Rendelőintézetbe (5000, Tószegi út 21.) szállítják. A C Plusz Fesztivál elnevezésű rendezvényen az ételt és italt biztosító, kitelepüléses vendéglátó egységek maguk gondoskodnak az engedélyükről, a szervezők a rendezvény kezdetekor ellenőrzik a hatósági igazolásaikat, engedélyeiket. Felhívjuk a figyelmüket a rájuk vonatkozó előírások betartására. A rendezvény helyszínén 41 db WC-kabin (egyszemélyes mobil WC) található. A rendezvény helyszínén több ponton mobil szemetes kerül elhelyezésre, amelyekbe a hulladékgyűjtésre nylonzsákot tesznek. A tárolókat a takarítószemélyzet folyamatosan üríti, azokat egy adott helyre összegyűjti, az ott kihelyezett konténerekbe dobja, majd a rendezvény végén gondoskodnak annak megfelelő elszállításáról.

15 15 A viharos időjárás esetére vonatkozó intézkedési terv: (Vendégek részére az Információs Levélhez csatolva, illetve linkelve) BIZTONSÁGI SZABÁLYZAT VÉSZ- ÉS KATASZTRÓFAHELYZEKETEK KEZELÉSÉRE Tájékoztatónk legelején felhívjuk a kedves résztvevőink figyelmét, hogy a rendezvény napjára, az Országos Meteorológiai Szolgálat által előre jelzett időjárási viszonyokat komolyan vegyék figyelembe és nagy odafigyeléssel készüljenek fel az eseményen való részvételre. A továbbiakban, kérjük, olvassák el a rendezvényre vonatkozó Biztonsági Intézkedést (jelen dokumentum), mely hasznos információkat tartalmaz a rendezvényen való biztonságos részvétel szempontjából. Mit nevezünk katasztrófa helyzetnek? Olyan szélsősége időjárási és egyéb körülmények bekövetkeztét, amely súlyosan veszélyezteti a rendezvényen résztvevők testi épségét. Ilyenek pl. az orkán erejű szél (100 km/h-t elérő vagy meghaladó sebességű hurrikán, esetleg tornádó), a földrengés, a nagy csapadéktartalommal érkező kiadós vihar, a tűzeset, illetve a túlságosan forró levegőhőmérséklet. Mi a teendő katasztrófa helyzet esetén? A rendezvényen részt vevők biztonsága érdekében mindenki köteles a Rendezők, biztonsági személyzet utasításait betartani. A Rendezők utasításait a műsorvezető mondja be a színpadi hangosításon, illetve független hangosbemondón (Megafon) keresztül. 1. A Rendezők utasításait minden résztvevő a saját és környezetében levő személy biztonsága érdekében köteles betartani. 2. Az utasításokat pánikhangulat-keltés nélkül, lehetőség szerint higgadtan és a helyszínen levő rendezők irányítása mellett kell végrehajtani. 3. A felnőttek az esetleges kimenekítés során szükség szerint elsőbbséget kell, hogy adjanak a kisgyermekeknek, gyermekeknek és a mozgásukban korlátozott, esetleg láthatóan beteg vagy rossz egészségi állapotban levőknek, valamint a hölgyeknek.

16 16 I. Mi a teendő hurrikán, tornádó, tomboló vihar esetén? 1. A Rendezők utasításai szerint a területen lévő vendégeknek a programokban való részvételt, étkezést és mindennemű, a rendezvény normál menetéhez kapcsolódó tevékenységet abba kell hagyniuk és a vendéglátó illetve szórakoztató sátrakat, majd a rendezvény területét - a helyben segítő rendezők és biztonsági személyek (Biztonsági Szolgálat munkatársai) - irányítása mellett el kell hagyniuk. E tekintetben elsősorban a Rendezők utasításai szerinti helyszínekre, szabad területekre vonulnak a vendégek. A létesítmény területe négy oldalról elhagyható, valamennyi oldalon legalább 3 méter szélességű kijárat és út áll rendelkezésre a rendezvény területének elhagyásához. 2. A sátrak, illetve fás területek elhagyása után minden vendég a szabadteret körülvevő utak felé haladjon a kiépített útvonalakon. 3. A katasztrófahelyzet elmúlását a Rendezők jelentik be. Ameddig ez nem történik meg, a területre a résztvevők nem mehetnek vissza. II. Mi a teendő tűz esetén? A tűz szabadtéren szabályozatlanul és gyorsan terjedhet, különösen nagy szél esetén. A hőhatás figyelembevételével a tűz életveszélyes égési sérüléseket okozhat. Tűz észlelésekor a tüzet észlelő vendég a tőle állampolgárként elvárható módon lokalizálja a keletkezett tüzet és azonnal értesítse a legközelebbi szolgálatot teljesítő rendezőt és/vagy biztonsági személyt, aki a készenlétben tartott levő porral oltó készülékkel szakszerűen oltani kezdi a tüzet és rádión értesíti a biztonsági személyzet vezetőjét. III. Mi a teendő baleset, rosszullét, ájulás, megbetegedés vagy bárminemű egészségügyi probléma esetén? 1. Amennyiben a rászorult eszméleténél van és járóképes, úgy kérjük, keresse fel a legközelebbi szolgálatot teljesítő ügyeletest, szervezőt és kérjen segítséget (a rendezvény területén 1 db elsősegélynyújtó sátrat állítunk fel és bocsátunk vendégeink rendelkezésére). Az ott szolgálatot teljesítő munkatársunk értesíti a területen készenlétben állomásozó mentőszolgálatot. Szükség esetén a Mentőegységek azonnal a helyszínre érkeznek és megkezdik a rászorult ellátását.

17 17 2. Amennyiben a rászorult nincs abban a helyzetben, hogy saját maga intézkedjék a segélykérésről, a hozzá legközelebb levő vendég köteles a legközelebbi rendezőhöz és/vagy biztonsági emberhez fordulni segítségért. 3. Balesetet szenvedett, magatehetetlen, esetleg ájult sérültet megmozdítani tilos! Szükség esetén, szájon át történő lélegeztetést alkalmazhat az elsősegélyadásban jártas vendég. 4. Rosszullét következtében ájult rászorultat az elsősegélyben jártas személyek stabil oldalfekvő helyzetbe tehetik majd szükség szerint szájon át történő lélegeztetést alkalmazhatnak, míg társuk ezzel párhuzamosan értesíti a készenlétben álló mentőegységeket a helyzetről. IV. Mi a teendő másodfokú, vagy magasabb fokozatú hőségriadó esetén? Rosszullét, napszúrásos tünetek, kiszáradás érzete esetén forduljon a területen tartózkodó mentőegységekhez a szervezők segítségével. A résztvevők ideiglenes védelmére kijelölt, számításba vehető építmények - Tiszaligeti Városi Sportcsarnok, Tiszaliget ÉRTESÍTENDŐK LISTÁJA Rendezvény szervezője, elérhetősége: Esti- Party Kft. (5000, Ostoros u. 1/B.), felelős főszervező: Lados Károly Tel.: / Rendezvény helyszíne: 5000, Tiszaliget hrsz.: 9698, 9700/1, 9691/19. Területileg illetékes rendőrkapitányság: Rendőrkapitányság 5000, Dr. Sebestyén krt. 5. Tel.: 56/

18 18 Területileg illetékes tűzoltóság: Hivatásos Tűzoltóság 5000, József Attila u. 14. Tel.: 56/ Területileg illetékes Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Ügyelete: Jász- Nagykun- Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 5000, József Attila u. 14. Tel.: 56/ Területileg illetékes mentőszolgálat: Mentőállomás 5000, Széchenyi krt. 6. Tel.: 56/ Mellékletek: Programtervezet Tűzvédelmi Szabályzat Helyszínrajz

BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8) Korm. rendelet alapján a DUDIK 2012

BIZTONSÁGI TERV. A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8) Korm. rendelet alapján a DUDIK 2012 BIZTONSÁGI TERV A zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8) Korm. rendelet alapján a DUDIK 2012 rendezvény Készítette: Pfeffer József 7030 Paks, Dobó u. 8.

Részletesebben

A SZENT GYÖRGY-NAPI KIHAJTÁSI ÜNNEP RENDEZVÉNYRE

A SZENT GYÖRGY-NAPI KIHAJTÁSI ÜNNEP RENDEZVÉNYRE BIZTONSÁGI TERV A SZENT GYÖRGY-NAPI KIHAJTÁSI ÜNNEP RENDEZVÉNYRE 2016. május 13-14. Készítette: Egyedné Kertész Ivette Munkabiztonsági és tűzvédelmi szaktanácsadó Jóváhagyta: Medgyesi Gergely Árpád ügyvezető

Részletesebben

RENDEZVÉNYEK. Engedélyköteles 300 fő feletti zenés, táncos rendezvény 1000 fő feletti zenés, táncos rendezvény - 1000 fő alatti zenés, táncos

RENDEZVÉNYEK. Engedélyköteles 300 fő feletti zenés, táncos rendezvény 1000 fő feletti zenés, táncos rendezvény - 1000 fő alatti zenés, táncos RENDEZVÉNYEK Jogszabályok: - a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011 (III.8.) Kormányrendelet - az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról (OTSZ) szóló 28/2011 (IX.6.)

Részletesebben

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre)

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre) VIDOR FESZTIVÁL 2018 Nyíregyháza, Kossuth tér Nagyszínpad KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS (Szabadtéri rendezvényre) VIDOR FESZTIVÁL 2017 2018. augusztus 24-szeptember 1. Nyíregyháza, 2018. 07. 22. Készítette: Tempó-Loki

Részletesebben

Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság április 11.

Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság április 11. 2. sz. melléklet Tájékoztató a szabadtéri rendezvények biztonsági követelményeiről BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2019. április 11. I. Bevezetés A szabadtéri rendezvény az Országos Tűzvédelmi

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV. 50. HORTOBÁGYI LOVASNAPOK RENDEZVÉNYRE 2016.július

BIZTONSÁGI TERV. 50. HORTOBÁGYI LOVASNAPOK RENDEZVÉNYRE 2016.július BIZTONSÁGI TERV 50. HORTOBÁGYI LOVASNAPOK RENDEZVÉNYRE 2016.július 08-10. Készítette: Egyedné Kertész Ivette Munkabiztonsági és tűzvédelmi szaktanácsadó Jóváhagyta: Medgyesi Gergely A rendezvény felelős

Részletesebben

Közrend segédanyagok

Közrend segédanyagok Közrend segédanyagok Tartalom: ALAPTÖRVÉNY A rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok 46. cikk... 1 Személy és vagyonvédelmi alapismeretek... 1 Személy és gépjármű be- és kiléptetésének szabályai...

Részletesebben

VITSPORT Sárkányhajó Kupa Tiszaújváros, 2015. szeptember 4-6.

VITSPORT Sárkányhajó Kupa Tiszaújváros, 2015. szeptember 4-6. VITSPORT Sárkányhajó Kupa Főszervező: TISZAÚJVÁROSI VÍZI SPORTEGYESÜLET Főszervező VITSPORT tag partnere: SINERGY KFT. Szakmai partner: VILLAMOSENERGIA-IPARI SZÖVETSÉG SÁRKÁNYHAJÓ SPORTÁGI BIZOTTSÁG Kérjük,

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság H-3525 Miskolc, Dózsa Gy. út 15. : 3501 Miskolc, Pf.: 18. Tel: (06-46) 502-962 Fax: (06-46) 502-963 e-mail: borsod.titkarsag@katved.gov.hu Szám:

Részletesebben

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016.

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az adott szakra még be nem iratkozott személyek (továbbiakban:

Részletesebben

A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervének MÓDOSÍTÁSA

A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervének MÓDOSÍTÁSA A 2015. május 21-24 között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervének MÓDOSÍTÁSA A 2015. május 21-24. között megrendezésre kerülő Sárközi lakodalom rendezvény biztonsági tervét,

Részletesebben

évi XLII. Törvényre (a nemdohányzók védelméről, után módosított)

évi XLII. Törvényre (a nemdohányzók védelméről, után módosított) Biztonsági,- menekítési és kiürítési terv a Debrecziner Gourmet Fesztivál rendezvényre Debrecen, 2017. június 23-24-25. Nagyerdő, Békás-tó Figyelemmel: - a 2005. évi CXXXIII. Törvényre, a személy- és vagyonvédelemről

Részletesebben

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók!

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Az Óbudai Egyetem tűzvédelmi szabályzatának megalkotásakor az egyik alapvető szándék az volt, hogy az egyetemet hozzásegítse a hatékony

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Tűzvédelmi Szabályzat Kunmadarai Repülőtér területére Mentők 104 Tűzoltóság 105 Rendőrség 107 Értesítési telefonszám 06 30 7037616 2013 Kunmadarasi Repülőtér 042 hrsz. Tűzvédelmi Szabályzata Rendkívüli

Részletesebben

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről Tájékoztató a zenés, táncos rendezvénytartási engedélyek feltételeiről Zenés, táncos rendezvény csak rendezvénytartási engedély birtokában tartható! Engedélyt azon rendezvényekre kell kérni, amelyeket

Részletesebben

Ice Beach Kft 2500 Esztergom, Dorogi út 4. sz. alatti Zenés Szórakozóhelyének

Ice Beach Kft 2500 Esztergom, Dorogi út 4. sz. alatti Zenés Szórakozóhelyének Ice Beach Kft 2500 Esztergom, Dorogi út 4. sz. alatti Zenés Szórakozóhelyének B I Z T O N S Á G I T E R VE Készült a a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.

Részletesebben

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ

TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ TŰZVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ TŰZMEGELŐZÉS A hőtermelő berendezések és a bútorok, éghető anyagok között tartsuk meg a biztonságos távolságot! Ha gázszagot érzünk, ne csengessünk, ne kapcsoljunk villanyt, azonnal

Részletesebben

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens

Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes. Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék. jogtanácsos c. főiskolai docens Rendőrtiszti Főiskola Közbiztonsági Tanszék Dr. Kovács Sándor ny.r. ezredes Zenés, táncos 23/2011 (III.8.) Kormány rendelet, a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről (2011. június

Részletesebben

VITSPORT Sárkányhajó Kupa

VITSPORT Sárkányhajó Kupa VERSENYKIÍRÁS VITSPORT Sárkányhajó Kupa Részvételi díjak*: nevezési díj az ÁSZ 12.a)-c) alá tartózó társaságok részére: 7 500 Ft / fő / 3 nap egyéb szervezetek részére: 11 500 Ft / fő / 3 nap szállás panzió/üdülőház

Részletesebben

V. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERVE KIVONAT

V. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERVE KIVONAT V. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERVE KIVONAT Szerencs, 2012. augusztus 24-26. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...3 A rendezvény szervezője...3 A rendezvény időpontja...3 A rendezvény területének befogadóképessége...3

Részletesebben

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2

Neve:... Székhelye: ... Az rendezvény címe:...helyrajzi száma.: V. A rendezvénynek helyt adó építmény alapterülete:.m 2 Rendezvénytartási engedély kiadása iránti kérelem a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján I. AZ ÜZEMELTETŐRE VONATKOZÓ ADATOK:

Részletesebben

Pedagógus gus szakmai nap Egri Katasztrófav

Pedagógus gus szakmai nap Egri Katasztrófav Pedagógus gus szakmai nap Egri Katasztrófav favédelmi Kirendeltség Tűzvédelmi szabályzat Rendezvények Rónai Róbert tű. alezr. 2018. február 21. Tűzvédelmi használati szabályok rendszere Tűzvédelmi szabályzat

Részletesebben

JEGYZŐI ÉRTEKEZLET. A szabadtéri tüzek megelőzésére irányuló jegyzői feladatok. Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

JEGYZŐI ÉRTEKEZLET. A szabadtéri tüzek megelőzésére irányuló jegyzői feladatok. Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság JEGYZŐI ÉRTEKEZLET A szabadtéri tüzek megelőzésére irányuló jegyzői feladatok Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Molnár Erik tűzoltó ezredes 2012. október 18. Jogszabályok A tűz elleni védekezésről,

Részletesebben

ZTR Neve: 1.2. Székhelye: 1.3. Elérhetősége (telefon, fax, ): 1.4. Cégjegyzékszáma: 1.5. Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma:

ZTR Neve: 1.2. Székhelye: 1.3. Elérhetősége (telefon, fax,  ): 1.4. Cégjegyzékszáma: 1.5. Egyéni vállalkozó nyilvántartási száma: ZTR S á r v á r i K ö z ö s Ö n k o r m á n y z a t i H i v a t a l H a t ó s á g i I r o d a 9600 Sárvár, Várkerület u. 2. levelezési cím: 9601 Sárvár, Pf. 78., fax: (06 95) 523157 telefon: (06 95) 523132

Részletesebben

III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE

III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE III. ESTERHÁZY BAROKK ÉTELFŐZŐ FESZTIVÁL Fertőd, 2015. augusztus 13-15. BIZTONSÁGI TERVE BEVEZETÉS A III. Esterházy Barokk Ételfőző Fesztivál egy kulturális, gasztronómiai és turisztikai fesztivál. A rendezvény

Részletesebben

Katasztrófavédelem, tűzvédelem közoktatási intézményekre vonatkozó szabályai

Katasztrófavédelem, tűzvédelem közoktatási intézményekre vonatkozó szabályai Hatósági feladatok az oktatási intézményekben Katasztrófavédelem, tűzvédelem közoktatási intézményekre vonatkozó szabályai Angyal István tűzoltó őrnagy osztályvezető Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről

JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről JOGSZABÁLYI KERETEK ÖSSZEFOGLALÁSA A tűzvédelemről Jelen dokumentum az ÁROP-1.2.18/A-2013-2013-0012 azonosító számú Szervezetfejlesztési program az Országos Egészségbiztosítási Pénztárban című projekt

Részletesebben

SECURITY PATENT ÉLŐERŐ

SECURITY PATENT ÉLŐERŐ - 1 - BIZTONSÁGI TERV A terv a Katasztrófa Védelmi Terv mellékletét képezi Amerikai Autós Fesztivál Komárom 2012. 08.10.-08.12. 1 - 2 - I. A rendezvénnyel kapcsolatos adatok A rendezvény megnevezése: Amerikai

Részletesebben

Monor Városi Sportcsarnok Biztonsági Terve

Monor Városi Sportcsarnok Biztonsági Terve Monor Városi Sportcsarnok Biztonsági Terve 2200 Monor, Balassi utca 25. Hrsz.: 5219/5 Monor, 2018. 01. 05. 1. BEVEZETÉS A Monor Városi Sportcsarnok, mint sport, kulturális rendezvények helyszíneként szolgáló

Részletesebben

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség)

HUNGARY AMBULANCE. MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) HUNGARY AMBULANCE MENTÉSI TERV Egészségügyi biztosításra (fajtája: mozgóőrség) www.hunambulance.hu Az egészségügyi biztosítás, mozgóőrségi tevékenység kereteit az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 2. oldal j) a készítője nevét és elérhetőségét, a készítő aláírás

Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 2. oldal j) a készítője nevét és elérhetőségét, a készítő aláírás Magyar joganyagok - 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet - a tűzvédelmi szabályzat készíté 1. oldal 30/1996. (XII. 6.) BM rendelet a tűzvédelmi szabályzat készítéséről A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Tavaszmező u. 17. Tűzvédelmi Szabályzat 3.1. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok

Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok Tűzjelzés, Tűzriadó Terv, Biztonsági felülvizsgálatok TŰZVÉDELEM 2 Tűzjelzés Az a személy, aki tüzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a tűzoltóságnak, vagy ha

Részletesebben

Zenés, táncos rendezvénytartási engedély iránti kérelem, illetve az adatokban bekövetkezett változás bejelentése

Zenés, táncos rendezvénytartási engedély iránti kérelem, illetve az adatokban bekövetkezett változás bejelentése Füzesgyarmati Polgármesteri Hivatal 5525. Füzesgyarmat, Szabadság tér 1 Tel. : (66) 491-401 e-mail: polgarmesterihivatal@fuzesgyarmat.hu 3.000,- Ft illetékbélyeg Zenés, táncos rendezvénytartási engedély

Részletesebben

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvények engedélyeztetéséről

Tájékoztató a zenés, táncos rendezvények engedélyeztetéséről Tájékoztató a zenés, táncos rendezvények engedélyeztetéséről 2011. március 16-tól életbe lépett a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet.

Részletesebben

Kereskedelmi ügyintézés

Kereskedelmi ügyintézés Kereskedelmi ügyintézés Ügyfélfogadási idő megegyezik a hivatal ügyfélfogadási idejével Ügyintézők Heizer Zoltán kereskedelmi ügyintéző Tel: 89/515-092 Pápa, Fő u. 5. fsz. 33. E-mail: heizerz@papa.hu Ügykörök

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8.

Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet. Tűzriadó Terv. Budapest, VIII. Népszínház u. 8. Tűzvédelmi Szabályzat 3.3. Melléklet Tűzriadó Terv Budapest, VIII. A Tűzriadó Terv a Tűzvédelmi Szabályzat melléklete, egy példányát - a létesítmény alaprajzával kiegészítve - a tűzvédelmi anyagok gyűjtőjében

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV O.Z.O.R.A Fesztivál

BIZTONSÁGI TERV O.Z.O.R.A Fesztivál Melléklet 8 Időbeli hatálya: július 27.-én 10.00 órától augusztus 07.-én 12.00 óráig Területi hatálya: Igar, Dád puszta, magán terület 7015 Fejér megye, Igar, Dád puszta, terület nagysága, hozzávetőlegesen:

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

A Székesfehérvári Törvényszék Elnökének SZABÁLYZATA

A Székesfehérvári Törvényszék Elnökének SZABÁLYZATA A SZÉKESFEHÉRVÁRI TÖRVÉNYSZÉK ELNÖKE SZÉKESFEHÉRVÁR 2012. El. II. B. 2/4/2. A Székesfehérvári Törvényszék Elnökének SZABÁLYZATA a Székesfehérvári Törvényszék 8000 Székesfehérvár Zichy liget 10. szám alatti

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV Tabáni Fesztivál blues-rock koncert május 1

BIZTONSÁGI TERV Tabáni Fesztivál blues-rock koncert május 1 BIZTONSÁGI TERV Tabáni Fesztivál blues-rock koncert 2019. május 1 Helyszín: 1012 Budapest, Tabán Park (hrsz: 6112) A rendezvényfelelős szervezete: A rendezvényfelelős szervezete: Budavári Művelődési Ház

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

VI. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERV. Szerencs, 2013. augusztus 23-25.

VI. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERV. Szerencs, 2013. augusztus 23-25. VI. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL BIZTONSÁGI TERV Szerencs, 2013. augusztus 23-25. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS...3 A rendezvény szervezője...3 A rendezvény időpontja...3 A rendezvény területének befogadóképessége...3

Részletesebben

TŰZRIADÓ TERVE: 2010.

TŰZRIADÓ TERVE: 2010. 2. sz. melléklet 4030 DEBRECEN Budai É.u.8/A. sz. 4030 D e b r e c e n, Híd u. 4.- 6. sz. TANMŰHELYÉNEK TŰZRIADÓ TERVE: 2010. Érvényes: 2010. szeptember 10.-től. 4030 D E B R E C E N, Budai É. u. 8/a.

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A Nyíregyházi Főiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája dolgozói és tanulói tűzvédelmi

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

23/2011. (III. 8.) KORM. RENDELET A ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNYEK MŰKÖDÉSÉNEK BIZTONSÁGOSABBÁ TÉTELÉRŐL

23/2011. (III. 8.) KORM. RENDELET A ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNYEK MŰKÖDÉSÉNEK BIZTONSÁGOSABBÁ TÉTELÉRŐL 23/2011. (III. 8.) KORM. RENDELET A ZENÉS, TÁNCOS RENDEZVÉNYEK MŰKÖDÉSÉNEK BIZTONSÁGOSABBÁ TÉTELÉRŐL A Kormány az Alkotmány 35. (2) bekezdésében megállapított eredeti jogalkotói hatáskörében és az Alkotmány

Részletesebben

TŰZRIADÓ TERV. BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a.

TŰZRIADÓ TERV. BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a. TŰZRIADÓ TERV BUDAPESTI GAZDASÁGI EGYETEM GAZDÁLKODÁSI KAR ZALAEGERSZEG Zalaegerszeg, Gasparich u. 18/a. T Ű Z R I A D Ó T E R V A létesítmény adatai: a. Megnevezése: Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. 1. Rendezvény által igénybe vett terület:

BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. 1. Rendezvény által igénybe vett terület: BIZTONSÁGI TERV Szent István Nap, Csónakázó tó 2014. augusztus 20. A biztonsági terv a nem várt események által kiváltott személyi sérülések és károk minimalizálása érdekében készült a 23/2011. (III.8.)

Részletesebben

NÁDASDY-VÁR PINCEKLUB TŰZRIADÓ TERV 1

NÁDASDY-VÁR PINCEKLUB TŰZRIADÓ TERV 1 NÁDASDY-VÁR PINCEKLUB TŰZRIADÓ TERV 1-2010- Sárvár, 2010. szeptember 6. Tűzriadó Tervet jóváhagyom: Intézményvezető 1a módosított 30/1996 (XII.6.) BM rendelet 4. -a alapján. Tűzjelzés: 1) A helyszíntől

Részletesebben

TŰZRIADÓ ÉS BOMBARIADÓ TERV

TŰZRIADÓ ÉS BOMBARIADÓ TERV TŰZRIADÓ ÉS BOMBARIADÓ TERV A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola Debrecen, Vénkert u. 2. szám alatti létesítményére Érvényes 2013. december 01-től Aktualizálás: minden tanév

Részletesebben

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Ma Előadó Zsákai Lajos tű. alez. Hatósági osztályvezető Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Vonatkozó előírások I. 1996. évi XXXI. törvény a tűz elleni

Részletesebben

Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók!

Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Amit a Főiskola tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! A Főiskola tűzvédelmi szabályzatának megalkotásával alapvető szándék, hogy a Főiskolát hozzásegítse a hatékony működéshez, úgy hogy az oktatási

Részletesebben

Hatósági ellenőrzés. Tűzvédelmi szabálytalanság

Hatósági ellenőrzés. Tűzvédelmi szabálytalanság Hatósági ellenőrzés szabálytalanság legkisebb legnagyobb 1. előírás megszegése, ha az tüzet idézett elő 100 000 1 000 000 2. szabály megszegése, ha az tüzet idézett elő és az oltási 200 000 3 000 000 tevékenységben

Részletesebben

A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! között

A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! között 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. A tűzvédelmi bírságok rendszere A kötelezően bírságolandó tételek sorszámát színes háttérrel emeltük ki! 2016.01.01-2016.02.14. között 2016.02.15-től Tűzvédelmi szabálytalanság Tűzvédelmi

Részletesebben

LOVAS VERSENYEK ÉS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS AJÁNLÁSOK 2012

LOVAS VERSENYEK ÉS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS AJÁNLÁSOK 2012 LOVAS VERSENYEK ÉS RENDEZVÉNYEK SZERVEZÉSÉVEL KAPCSOLATOS AJÁNLÁSOK 2012 Hatályos: 2012. április 1.-től Kelt: Budapest, 2012. április 01. Szerző: Hamar György Lázár Vilmos elnök 1 A Magyar Lovassport Szövetség

Részletesebben

Írta: MTbiztonsag szeptember 28. szombat, 18:45 - Módosítás: április 05. szombat, 21:24

Írta: MTbiztonsag szeptember 28. szombat, 18:45 - Módosítás: április 05. szombat, 21:24 Amikor a tűzvédelem fontosságáról beszélünk, akkor mindenki úgy gondolja, hogy a leégő hatalmas épületek rémképe és a várható pusztulás eléggé visszatartja a cégeket és a dolgozókat a hanyagságtól. Mivel

Részletesebben

DUNAÚJVÁROS KISTÉRSÉGI TURISZTIKAI NONPROFIT KFT 2400 Dunaújváros, Vasmű út 10/A. ENGEDÉLYEZÉSI KÉRELEM

DUNAÚJVÁROS KISTÉRSÉGI TURISZTIKAI NONPROFIT KFT 2400 Dunaújváros, Vasmű út 10/A. ENGEDÉLYEZÉSI KÉRELEM DUNAÚJVÁROS KISTÉRSÉGI TURISZTIKAI NONPROFIT KFT 2400 Dunaújváros, Vasmű út 10/A. ENGEDÉLYEZÉSI KÉRELEM Itthon vagy! Magyarország szeretlek szabadtéri rendezvényre Dunaújváros, 2016. szeptember 24. Kiadja:

Részletesebben

Tanácsadó és Szolgáltató Kft.

Tanácsadó és Szolgáltató Kft. Tanácsadó és Szolgáltató Kft. KÖRNYEZETVÉDELEM, MUNKAVÉDELEM, TŰZVÉDELEM, BIZTONSÁGTECHNIKA, INFORMATIKA Székhely: 8400 Ajka, Mikszáth K. u. 2. Telefon/fax: 06-88/204-350 E-mail: info@green-info.eu Honlap:

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV)

VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV) HLT+0.1-01 Verzió: 01 Old. 1 / 9 HUNG LOG TWO Kft. VÉSZHELYZETI KIÜRÍTÉSI FORGATÓKÖNYV (MENTÉSI TERV) Érvényes: 2015.01.05 Jóváhagyta: Szucsány György Ügyvezető Igazgató HLT+0.1-01 Verzió: 01 Old. 2 /

Részletesebben

2002/szeptember (53. szám) Jog és fegyver az állam tartópillérei (Justinianus)

2002/szeptember (53. szám) Jog és fegyver az állam tartópillérei (Justinianus) 2002/szeptember (53. szám) Jog és fegyver az állam tartópillérei (Justinianus) Jog & Fegyver Tekintettel arra, hogy a közelmúltban került az olvasókhoz a Kaliber magazin önvédelmi eszközökről szóló különszáma,

Részletesebben

Engedélykötelesek lettek a zenés, táncos rendezvények

Engedélykötelesek lettek a zenés, táncos rendezvények Engedélykötelesek lettek a zenés, táncos rendezvények Március elején megszületett az a kormányrendelet, mely a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről rendelkezik. A kereskedelmi

Részletesebben

Debreceni Campus Fesztivál

Debreceni Campus Fesztivál TŰZRIADÓ Mentési terv Tűz, és egyéb esemény esetére Tűzjelzés Magánszemély kötelessége: Aki tüzet vagy annak közvetlen veszélyét észleli, köteles azt haladéktalanul jelezni a hívásfogadó központnak, a

Részletesebben

Mellékletek (1-2-3. számú)

Mellékletek (1-2-3. számú) BIZTONSÁGI TERV a XVI. FŐHE FESZTIVÁL 2016. május 18-22-ei rendezvényre NYE, 4400 Nyíregyháza Sóstói u. 31/B Készítette:. JUHÁSZ ZOLTÁN Tűz- és munkavédelmi szolgáltató rendészeti szervező, biztonsági

Részletesebben

Magyar joganyagok - 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet - a zenés, táncos rendezvények 2. oldal 6.1 személy- és vagyonőr: Személy- és vagyonőr vagy Bizt

Magyar joganyagok - 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet - a zenés, táncos rendezvények 2. oldal 6.1 személy- és vagyonőr: Személy- és vagyonőr vagy Bizt Magyar joganyagok - 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet - a zenés, táncos rendezvények 1. oldal 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről A Kormány

Részletesebben

2004/január (69. szám) Jog és fegyver az állam tartópillérei (Justinianus)

2004/január (69. szám) Jog és fegyver az állam tartópillérei (Justinianus) 2004/január (69. szám) Jog és fegyver az állam tartópillérei (Justinianus) Jog & Fegyver Több olvasónk - és különös tekintettel a szerkesztő - fokozott érdeklődésére a jelen számunkban a közbiztonságra

Részletesebben

Részvételi szabályzat és házirend

Részvételi szabályzat és házirend Részvételi szabályzat és házirend Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Gólyatábor 2016 Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015.

Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendkívüli és egyéb események jelentésének szabályai 2015. Rendészeti Szabályzat 3. sz. melléklete Hatályba lépett: 2015. A szabályzat hatálya Kiterjed a Javítóintézet minden dolgozójára, és növendékére.

Részletesebben

Tűzriadó terv. Készítette: Szekuriti Blogger Elérhetőség: szekuriti@gmail.com http://szekuriti.blog.hu 2010.01.03.

Tűzriadó terv. Készítette: Szekuriti Blogger Elérhetőség: szekuriti@gmail.com http://szekuriti.blog.hu 2010.01.03. Szekuriti Blog Központi Épület 1010 Budapest, Hamis cím tér 1. Iktatószám: 12/1a3/2010 Tűzriadó terv Készítette: Szekuriti Blogger Elérhetőség: szekuriti@gmail.com http://szekuriti.blog.hu 2010.01.03.

Részletesebben

A 10/2007. (II. 27.) 1/2006. (II. 17.) OM

A 10/2007. (II. 27.) 1/2006. (II. 17.) OM A 10/2007. (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006. (II. 17.) OM rendelet az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY

Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzat Jegyzője Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala HUMÁN FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I C S O P O R T 4026 DEBRECEN, KÁLVIN TÉR 11.

Részletesebben

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS A Balatonudvari Fizető Strand rendjéről és szolgáltatásairól Üdvözöljük Önöket a Balatonudvari Fizető Strandfürdő Vendégeiként! STRANDUNK FIZETŐ STRAND! Üzemeltető és tulajdonos:

Részletesebben

MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV. Készült:... év... hó... napján, a...szám alatti hivatalos helyiségében.

MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV. Készült:... év... hó... napján, a...szám alatti hivatalos helyiségében. MUNKAVÉDELMI OKTATÁSI JEGYZŐKÖNYV Készült:... év... hó... napján, a.....szám alatti hivatalos helyiségében. Tárgy: munkavédelmi oktatás *(előzetes, ismétlődő, rendkívüli) Beszámoltatás formája: * (szóbeli

Részletesebben

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Magyarország szolgálatában a biztonságért! Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 1 Miért volt szükséges a megalkotása? 1999. évi LXXIV. Tv. korrekciója Polgári védelmi szervezetek működése Tűzvédelem

Részletesebben

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I

HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S I DDeebbrreecceenn Meeggyyeei i JJooggúú VVáárrooss ÖÖnnkkoorrmáánnyyzzaatt JJeeggyyzzőőj jee Debrecen Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal HATÓSÁGI FŐOSZTÁLY IGAZGATÁSI OSZTÁLY V Á L L A L K O Z Á S

Részletesebben

Az előadás tartalma Jogszabályi hátterek A Tűzvédelmi Szakvizsgáról Országos Tűzvédelmi Szabályzat Égéselmélet Alapvető tűzoltási módok Tűzoltó készülékek Palackok kezelése Robbanóképes közegek, robbanásvédelem

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 1114 Budapest, Villányi út 11-13. (A Központi Tűzvédelmi Szabályzat része) Készítette: Perennius Kft. Boros Brigitta Biz. sz.: 134/182/2012 felsőszintű képz. Tartalomjegyzék 1. Általános

Részletesebben

Határozat. Rudabánya Városi Szabadidőpark

Határozat. Rudabánya Városi Szabadidőpark SZUHAKÁLLÓI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 1108-7/2015/Sz. Üi.: Dr. Herczeg Tárgy: Rudabánya Város Önkormányzatának alkalmi rendezvény engedélyezése iránti kérelme. Határozat A Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva)

Példák magyarázattal (lakóépületre vonatkoztatva) LAKÁSSZÖVETKEZETEK ÉS TÁRSASHÁZAK ÉRDEKKÉPVISELETI SZAKMAI SZÖVETSÉGE Tárgy: Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) lakóépületek közlekedőivel kapcsolatos előírások értelmezése. Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások

ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások Kérjük, olvassa el a biztonsági útmutatásokat, mielőtt belépne a CHEMPARK területére, és vegye figyelembe őket a tartózkodása során! Köszönjük!

Részletesebben

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS Budapest VI. kerület Csengery u. 68 Fáklya Klub földszinti közösségi helyiség üzemeltetéséhez

KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS Budapest VI. kerület Csengery u. 68 Fáklya Klub földszinti közösségi helyiség üzemeltetéséhez KIÜRÍTÉS SZÁMÍTÁS Budapest VI. kerület Csengery u. 68 Fáklya Klub földszinti közösségi helyiség üzemeltetéséhez Azonosító: 016/2011 Készítette: Fenyvesi Zsolt F.S.Z. Tűzvédelem Bt. 1088 Budapest, Rákóczi

Részletesebben

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: BIZTOSÍTÁSI TERV Szelektív Szombat Családi vetélkedőnap a környezetünkért

Részletesebben

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter

Balaton Európa legbiztonságosabb tava. Jamrik Péter Balaton Európa legbiztonságosabb tava Jamrik Péter elnök Közbiztonsági Tanácsadó Testület Vízbiztonság Tájékoztatás Oktatás képzés Prevenció Riasztás Segélyhívás fogadása Bevetés irányítás Parti mentőőr

Részletesebben

ELŐIRÁSOK. XIII. Országos Viziközmű Szerelőverseny rendezvényre

ELŐIRÁSOK. XIII. Országos Viziközmű Szerelőverseny rendezvényre ELŐIRÁSOK XIII. Országos Viziközmű Szerelőverseny rendezvényre Gyakorlati verseny: Szőgye Vízműtelep és Duna melletti kútsor Elméleti verseny: Győr, Hotel Famulus ELŐÍRÁSOK a rendezvény biztonságos lebonyolításával

Részletesebben

Pont Ott Parti. 2014. július 24. Biztonsági Terv

Pont Ott Parti. 2014. július 24. Biztonsági Terv Pont Ott Parti 2014. július 24. Biztonsági Terv a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Korm. rendelet alapján Készítette: Semmelweis Egyetem Biztonságtechnikai,

Részletesebben

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI

TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. 4400 Nyíregyháza, Bokréta u. 22 Tel: 42/594-501 Fax: 42/594-500 e-mail: thg@thgkft.hu.hu Ikt.sz: 251-1/2017 BIZTOSÍTÁSI TERV Szelektív Szombat Családi vetélkedőnap

Részletesebben

Pont Ott Parti. 2014. július 24. Biztonsági Terv

Pont Ott Parti. 2014. július 24. Biztonsági Terv Pont Ott Parti 2014. július 24. Biztonsági Terv a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III.8) Korm. rendelet alapján Készítette: Semmelweis Egyetem Biztonságtechnikai,

Részletesebben

LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE. A közlekedők kialakítása

LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE. A közlekedők kialakítása LAKÓÉPÜLETEK KÖZLEKEDŐIVEL KAPCSOLATOS ELŐÍRÁSOK ÉRTELMEZÉSE A közlekedők kialakítása Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet (a továbbiakban:

Részletesebben

Kor mány ren de le tek

Kor mány ren de le tek M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2011. évi 23. szám 4633 III. Kor mány ren de le tek A Kormány 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelete a zenés, táncos rendezvények mûködésének biztonságosabbá tételérõl A Kormány az

Részletesebben

Dunaújváros Kistérségi Turisztikai Non-Profit Kft 2400.Dunaújváros,Vasmű út 10/A Telefon: 0625/500-148 BIZTONSÁGI TERV

Dunaújváros Kistérségi Turisztikai Non-Profit Kft 2400.Dunaújváros,Vasmű út 10/A Telefon: 0625/500-148 BIZTONSÁGI TERV BIZTONSÁGI TERV az Augusztális 2014 Dunaújváros rendezvényre Kiadja: ügyvezető Hatályos: 2014.augusztus 20. 1 Általános információk: Rendezvény elnevezése: Augusztális 2014 Dunaújváros Rendezvény jellege:

Részletesebben

A Tapolca Csermák József Rendezvénycsarnok Biztonsági terve 2015. december 30.

A Tapolca Csermák József Rendezvénycsarnok Biztonsági terve 2015. december 30. 1 A Tapolca Csermák József Rendezvénycsarnok Biztonsági terve 2015. december 30. Helyszín: 8300 Tapolca, Alkotmány utca 7. hrsz: 2034 A rendezvény területe nincs a környezetétől (kordon, kerítés) elzárva.

Részletesebben

ProKálló-Sec Kft. 4075 Görbeháza, Csegei út 11. ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1-

ProKálló-Sec Kft. 4075 Görbeháza, Csegei út 11. ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1- Készítette: Kálló Csaba ProKálló-Sec Kft. Biztonsági igazgató -1- A rendezvény megnevezése: A rendezvény helyszíne: Közgáz Évzáró Fesztivál 8251,Zánka, Erzsébet üdülőközpont és tábor hrsz 030/13 A rendezvény

Részletesebben

Tabáni Rockünnep - Skorpio 40 Mentési Terv I. Mentési terv célja: II. Riasztási terv. III. Az egészségügyi mentés

Tabáni Rockünnep - Skorpio 40 Mentési Terv I. Mentési terv célja: II. Riasztási terv. III. Az egészségügyi mentés Tabáni Rockünnep - Skorpio 40 Mentési Terv I. Mentési terv célja: Mindenki számára megismerhetővé teszi a tömeges balesetek, katasztrófák egészségügyi felszámolásának lépéseit. A szervezésben, mentésben

Részletesebben

SZABÁLYZAT A TŰZVÉDELEMRŐL

SZABÁLYZAT A TŰZVÉDELEMRŐL --------------- SZABÁLYZAT A TŰZVÉDELEMRŐL NYME TERMÉSZETI ERŐFORRÁSOK KUTATÓKÖZPONT (LABOR ÉPÜLET) Sopron, Bajcsy Zs.u. 4. --------------- 1./Tűzészlelés A tüzet személyes észleléssel lehet érzékelni

Részletesebben

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai

Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző rendszerek, a tűzvédelmi hatóság tapasztalatai Tűzjelző Tervezők Szakmai Napja Lakitelek, 2013. december 10. Gyapjas János tű. őrnagy Bács-Kiskun MKI igazgató-helyettes Közös cél az építményben,

Részletesebben