E lőadó: dr. A dorján Csaba egyetem i adjunktus B CE Pénzügyi Szám vitel Tanszék

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E lőadó: dr. A dorján Csaba egyetem i adjunktus B CE Pénzügyi Szám vitel Tanszék"

Átírás

1 Jogutód nélküli megszűnések márc. 1-től E lőadó: dr. A dorján Csaba egyetem i adjunktus B CE Pénzügyi Szám vitel Tanszék A jogutód nélküli megszűnések a jogszabályokban Az évi IL. törvény a csődeljárásról, felszámolási eljárásról (Csődtörvény) tartalmazza a csődeljárás, illetve a felszámolás szabályait. A 225/2000. (XII. 19.) Kormányrendelet (Felszámolási kormányrendelet) a felszámolás időszaka alatti számviteli feladatokat szabályozza. A évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról tartalmazza a végelszámolás szabályait. A 72/2006. (IV. 3.) Kormányrendelet (Végelszámolási kormányrendelet) a végelszámolás időszaka alatti számviteli feladatokat szabályozza. A fordulónapra készített mérleg összeállítása során érvényesül a vállalkozás folytatásának elve, összeállításának célja a realizált eredmény meghatározása, összeállításánál a realizációs elv érvényesül, tartalmazzaaz az adott üzleti év eredményét. A vagyonmérleg összeállítása során nem érvényesül a vállalkozás folytatásának elve, összeállításának célja a vagyon aktuális értékének a meghatározása, összeállításánál az időérték elv érvényesül, nem tartalmazzaaz az üzleti év eredményét. 2 Az évi XLIX.tv. a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról (továbbiakban: Csődtörvény) ) 1. (2) bekezdése szerint: A csődeljárás olyan eljárás, amelynek során az adós - a csődegyezség megkötése érdekében - fizetési haladékot kap, és csődegyezség megkötésére tesz kísérletet. Az évi IL.tv. a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról (továbbiakban: Csődtörvény) ) 1. (3) bekezdése szerint: A felszámolási eljárás olyan eljárás, amelynek célja, hogy a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése során a hitelezők e törvényben meghatározott módon kielégítést nyerjenek.

2 A Csődtörvény 6. (1) bekezdése szerint: A csődeljárás és a felszámolási eljárás az adós - az eljárás lefolytatására irányuló kérelem benyújtásának napján bejegyzett - székhelye szerint illetékes törvényszék (a továbbiakban: bíróság) hatáskörébe tartozó nemperes eljárás évi IL. törvény 4. (1) A csődeljárás és a felszámolási eljárás körébe tartozik a gazdálkodó szervezet minden vagyona,, amellyel a csőd- vagy a felszámolási eljárás kezdő időpontjában rendelkezik, továbbá az a vagyon, amelyet ezt követően az eljárás tartama alatt szerez. (2) A gazdálkodó szervezet vagyona a tulajdonában (kezelésében) levő vagyon. Számviteli értelemben Vagyon = Saját tőke = Eszközök Terhek Nem tartozik a csőd-és a felszámolási eljárás körébe: az állami, vagy önkormányzati vagyonkezelő szervezettel kötött szerződés alapján kezelt vagyon; A természetvédelmi oltalom alatt álló földterület, a nemzeti vagyon részét képező műemlék, vizek, vízi létesítmények; a kárpótlás céljára elkülönített termőföld; volt egyházi ingatlanok (1991. évi XXXII. törvény 7. (1) bek.); a munkabérből levont közterhek, érdekképviseleti tagdíjak, bírói letiltás, tartásdíj, stb.; az a vagyontárgy, amelyre az eladó a tulajdonjogát a vételár teljes kiegyenlítéséig fenntartotta (kivéve, ha beépítették); a hadiipari készletek (kivéve, ha a Kormány feloldja a rögzítést), ide értve a gyártáshoz szükséges eszközöket is; a védelem célját szolgáló állami tartalék. A zálogjogosult (az óvadékként alapított zálogjog miatt is) a kötelezettel szemben a jogait csődeljárás esetén a fizetési haladék közzétételétől, felszámolási eljárás esetében a felszámolást elrendelő végzés közzétételétől nem gyakorolhatja. Követeléseinek kielégítésére a zálogtárgyból a csődeljárás, illetve felszámolási eljárás keretében kerülhet sor.

3 A csődeljárás számviteli feladatai Az adós által benyújtott csődeljárás iránti kérelemnek (többek között) tartalmaznia kell: három hónapnál nem régebbi beszámolót vagy közbenső mérleget és az írásbeli nyilatkozatot arról, hogy a vagyoni helyzetről valós és megbízható képet ad, a nyilatkozatot arról, hogy a beszámoló, vagy közbenső mérleg elfogadása óta az adós vagyoni helyzetében milyen lényeges változások történtek, a munkavállalók tájékoztatásáról szóló dokumentumot, a hitelezők névsorát, az adós tartozásainak felsorolását, azok esedékességét, valamint azt, hogy az adós mely követeléseket ismer el és melyeket vitat, melyek a biztosított (zálogjog, óvadék, vételi jog) és a nem biztosított hitelezői igények, az adós által vállalt, függő kötelezettségek, továbbá az adóssal szemben fennálló függő követelések ismertetését. A bírósághoz csődeljárás lefolytatása iránti kérelmet nyújthat be (kötelező a jogi képviselet): az adós gazdálkodó szervezet vezetője (kivéve, ha már csődeljárás, vagy felszámolási eljárás alatt van), a hitelező (ha felszámolási eljárás helyett csődeljárásban kívánja az igényét érvényesíteni). Az adós csődeljárás iránti újabb kérelmet mindaddig nem nyújthat be amíg a korábbi csődeljárás elrendelésének időpontjában fennállt, illetve annak során keletkezett kötelezettséget nem teljesítette, és a korábbi csődeljárás jogerős befejezésének közzétételétől számítva két év még nem telt el, vagy a korábbi csődeljárás iránti kérelmét a bíróság hivatalból elutasította, és az erről szóló jogerős végzés közzétételétől számítva egy év még nem telt el. Az adós kérelme alapján a bíróság ha a kérelem azonnali elutasítására nem kerül sor, akkor egy munkanapon belül intézkedik a kérelemnek, illetve az azonnali, ideiglenes fizetési haladéknak a Cégközlönyben történő közzétételéről (napi feltöltéssel, 0 órakor). Az ideiglenes fizetési haladék a közzétételtől illeti meg az adóst. A végzés ellen külön fellebbezésnek nincs helye A felszámolási eljárás iránti kérelem elbírálását felfüggesztik.

4 Ha végzést hoztak a csődeljárás megindításáról A közzététel tartalmazza (többek között) az adóst fizetési haladék (moratórium) illeti meg a 120. nap elteltét követő második munkanap 0 óráig, (max. 240 napig), a hitelezőknek szóló felhívást,, hogy fennálló követeléseiket 30 napon belül (később 3 munkanapon belül) jelentsék be az adósnak és a vagyonfelügyelőnek. Az adós a hitelezőit a közzétételtől számított 5 munkanapon belül közvetlenül is értesíti,, és országos napilapban, a honlapján is felhívást tesz közzé. A követelés nyilvántartásba vételének feltétele,, hogy a hitelező annak 1%-át (minimum 5 eft-ot ot, maximum 100 eft-ot ot) nyilvántartásba-vételi vételi díjként befizessen a vagyonfelügyelő számlájára. Kötelezettséget növelő tétel lesz. A csődeljárás befejezése Az egyezségi tárgyalás eredményét 5 munkanapon belül köteles az adós gazdálkodó szervezet vezetője a bíróságnak bejelenteni (az egyezségi megállapodást is mellékelni kell). A bíróság a kérelem beérkezésétől számított 15 munkanapon belül dönt (3 munkanapos határidővel hiánypótlás lehet). A bíróság az egyezséget akkor hagyja jóvá, ha ahhoz csatolják a feltételek teljesülését igazoló jegyzőkönyveket, megállapodásokat, nyilatkozatokat. Ha az egyezség megfelel a jogszabályokban foglaltaknak, a bíróság végzéssel azt jóváhagyja, és a csődeljárást befejezetté nyilvánítja. Ha az egyezség nem jött létre, vagy az nem felel meg a törvényben foglaltaknak, a bíróság a csődeljárást megszünteti, ezt követően a felszámolási eljárásban az adós fizetésképtelenségét hivatalból állapítja meg és elrendeli az adós felszámolását. Az egyezség keretében az adós (egyezségi tárgyalás 4560 napon belül) megállapodik a hitelezőkkel az adósság rendezésének feltételeiről, az adósságra vonatkozó engedményekről és a fizetési könnyítésekről, egyes követelések elengedéséről vagy átvállalásáról, a követelések fejében az adós gazdálkodó szervezetben részesedés szerzéséről, a követelések megfizetéséért való kezességvállalásról és egyéb biztosítékokról, az adós reorganizációs és veszteségcsökkentő programjának elfogadásáról, továbbá mindarról, amit az az adós fizetőképességének megőrzése vagy helyreállítása érdekében szükségesnek tartanak, az egyezség végrehajtása ellenőrzésének módjáról. Számviteli szabályok a csődeljárás alatt A 225/2000. Kormányrendelet a felszámolási eljárás számvitelét szabályozza. Csődtörvény nem fogalmaz meg számviteli specialitásokat. Beszámoló készítés, adóbevallások ugyanúgy csődeljárás alatt is, mint máskor. Előtte kell rendelkezni három hónapnál nem régebbi beszámolóval vagy közbenső mérleggel.

5 Forrás: ( óta összesen 679 db) A felszámolási eljárás számviteli feladatai Ki kérheti a felszámolási eljárás megindítását? Az adós fizetésképtelensége esetén ilyen kérelmet terjeszthet elő az adós (ha a csődeljárás lehetőségével nem él), a hitelező (meg kell nevezni az adós tartozásának jogcímét, a lejárat időpontját és azt, hogy az adóst miért tartja fizetésképtelennek), vagy a végelszámoló. Felszámolási eljárás lefolytatható (nincs fellebbezés) ha egyezség nélkül zárult a csődeljárás, a cégbíróság értesítése alapján, ha az a gazdálkodó szervezet felszámolását kezdeményezte, illetve büntetőügyben eljáró bíróság értesítése (ha pénzbírság behajtása érdekében lefolytatott végrehajtás sikertelen) alapján is. A bíróság az adós fizetésképtelenségét akkor állapítja meg, ha felhívástól számított 8 napon belül nem nyilatkozik, vagy nem vitatott vagy elismert tartozását a teljesítési idő lejártát követő napon belül sem egyenlítette ki, és az ezt követő írásbeli fizetési felszólításra sem teljesítette (vitatni csak a felszólítás előtt lehet), vagy (+45 nap, ha nem volt csőd) a jogerős bírósági határozatban megállapított teljesítési határidőn belül tartozását nem egyenlítette ki, vagy a lefolytatott végrehajtás eredménytelen volt, vagy a fizetési kötelezettségét a csődeljárásban kötött egyezség ellenére nem teljesítette, vagy a tartozásai meghaladják a vagyonát, illetőleg az adós a tartozását (tartozásait) az esedékességkor nem tudta vagy előreláthatóan nem tudja kielégíteni, és az adós tulajdonosai felhívás ellenére sem nyilatkoznak, hogy a szükséges forrásokat biztosítják. a csődeljárás egyezség nélkül fejeződött be.

6 Felszámolási eljárás kezdeményezésének feltételei (2012. márciustól) Nem kezdeményezhető felszámolás, ha csődeljárásban az igényt nem jelentették be. Nem kezdeményezhető felszámolás, ha a követelés nem éri el (kamatok és járulékok nélkül) a 200 eft-ot Csak akkor lehet megállapítani a követelés vitatását, ha az érdemben kétségbe vonja a fizetési kötelezettség jogcímét, fennállását, esedékességét, mértékét vagy összegét. A fizetési felszólításnak tartalmaznia kell legalább a követelés jogcímét, összegét, megfizetésének határidejét. A fizetési felszólításban meg kell határozni azt a végső határidőt is, amelynek eredménytelen elteltét követően a hitelező meg kívánja indítani a felszámolási eljárást vagy egyéb jogi úton kívánja érvényesíteni a követelését. A felszámolási időszak előtti vezető tisztségviselő(k) felelőssége (egyetemleges) A kezdő időpontot megelőző három éven belüli vezetők. A fizetőképtelenséggel fenyegető helyzet bekövetkeztét követően ügyvezetési feladataikat nem a hitelezők érdekeinek elsődlegessége alapján látták el. Ezáltal a gazdálkodó szervezet vagyona csökkent, vagy a hitelezők követeléseinek teljes mértékben történő kielégítésére nem kerülhetett sor. A fizetésképtelenséggel fenyegető helyzet, amelytől kezdve a gazdálkodó szervezet vezetői előre látták vagy ésszerűen előre láthatták, hogy a gazdálkodó szervezet nem lesz képes esedékességkor kielégíteni a kötelezettségeit. Ha a közbenső mérleg alapján derül ki, hogy a vagyon nem elegendő, akkor ez alapján is kérhető hogy a korábbi vezető térítse meg a ki nem elégített követelést. A felszámolási eljárás kezdő napja A fizetésképtelenséget megállapító végzés (benyújtástól 60 napon belül) jogerőre emelkedésének közzétételi napja. Előző üzleti évet le kell zárni beszámolóval (specialitások), adóbevallással. Hitelezőknek 40 nap (180 nap jogvesztő) az igénybejelentésre (1% regisztrációs díj, eft). ( Nincs fedezet -ről 2 eft-ért igazolás.) Előtte a korábbi vezető tisztségviselő, utána a felszámoló a cég vezetője. Az új szabályozás szerint nem szűnik meg a korábbi tisztségviselő jogviszonya, de a vagyonnal kapcsolatos döntést nem hozhat. A felszámolási időszak előtti vezető tisztségviselő feladatai (büntetés: bevét. 50%-a, vagy max. 2 millió Ft) Záróleltár, beszámoló, adóbevallás, zárómérleg összeállítása (30 napos határidő). Nyilatkozik, hogy a beszámoló az adós vagyoni helyzetéről valós és megbízható képet ad. Nyilatkozik, hogy a mérleg elfogadása óta a vagyoni helyzetben milyen lényeges változások történtek. Iratokat iratjegyzékkel átadja a felszámolónak (30). Nyilatkozik a környezeti károsodásokról, terhekről (15). Tájékoztatja a felszámolót a vagyon csökkenését okozó egyes jogügyletekről, kötelezettségvállalásokról. Tájékoztatja a munkavállalókat és érdekképviseleteiket (haladéktalanul). Tájékoztatja a különféle díjak, járadékok, juttatások magánszemély jogosultjait (15).

7 A felszámolási költségek a következők: az adós gazdasági tevékenységének ésszerű befejezésével, vagyonának megőrzésével kapcsolatos költségek, ideértve az adósnak azokat a hiteltartozásait, adó- és járulékfizetési, kártérítési kötelezettségeit, amelyek a felszámolási eljárás kezdő időpontja utáni gazdasági tevékenységből keletkeztek, a vagyon értékesítésével és a követelések érvényesítésével kapcsolatos igazolt költségek, a felszámoló díja stb. A felszámolás megindításának számviteli feladatai A tevékenységet lezáró beszámoló sajátosságai: A mérleg értékhelyesbítést és értékelési tartalékot, ill. időbeli elhatárolást nem tartalmazhat. Üzleti jelentést nem kell készíteni. Letétbe helyezés és közzététel (könyvvizsgálat is, ha az kötelező) 30 napon belül. Számviteli feladatok a felszámolás során A tevékenységet lezáró beszámoló mérlege alapján zárómérleget kell készíteni.

8 A felszámolási eljárás könyvvezetési sajátosságai Egyszeres (át lehet térni kettősre), vagy kettős könyvvezetés (a korábbiakkal azonosan). A felszámoló jogosult a számlarendet (számlatükröt) írásban módosítani. Ha nincs vállalkozási tevékenység, elegendő a Felszámolás eredményelszámolása számla. Ha van vállalkozási tevékenység (a válaszmány 100 napon belül, egy évre engedélyezheti), akkor az eredményelszámolás általános szabályai érvényesülnek. A felszámolási eljárás során elszámolandó tételek Nyitást követően a követelések, kötelezettségek állományának rendezése (fel nem osztható vagyon is). Nyilvántartásba nem vett, illetve 180 napon belül be nem jelentett kötelezettség eredményt növelő tétel. Regisztrációs díj elszámolása. A felszámolási eljárás időszakában a vagyoni eszközök átértékelése, céltartalékok kivezetése. Beszámított tételek rendezése. Behajtott követelések elszámolása, vagyoni eszközök értékesítése (apportba adása). Felszámolási költségek elszámolása. Felszámolási eredményt érintő tételek elszámolása a Felszámolás eredményelszámolása számlán, ha nem vezetik a költség és eredményszámlákat, illetve a számviteli törvény általános szabályai szerint, ha vezeti ezeket a számlákat. Ha nincs vállalkozási tevékenység, akkor lehetőség van az eredményt érintő tételeket (a saját tőkén belül kijelölt) Felszámolás eredmény- elszámolása számlán elszámolni. Vagyoni elemek értékelése Az immateriális javakat, tárgyi eszközöket, követeléseket, befektetéseket, értékpapírokat, készleteket minősíteni kell. Ennek megfelelően terven felüli értékcsökkenés, értékvesztés elszámolására, illetve terven felüli értékcsökkenés, értékvesztés visszaírására kerülhet sor. Indokolt esetben felértékelés a várhatóan megtérülő összegre. A nyitó mérlegben értékkel nem szerepeltethető, de a kötelezettségek teljesítésére felhasználható vagyoni eszközöket piaci értékre kell felértékelni. A közbenső felszámolási mérleg Egyezően a felszámolás végén készítendő mérleggel + bevételek és kiadások, valamint a felszámolási költségek alakulásáról kimutatás, + szöveges jelentés, + szükség esetén részleges vagyonfelosztási javaslat (csak pénzbeli kiegyenlítésre). Szükség esetén tartalék képzése peres ügyek várható kötelezettségeire, a környezeti károk elhárításának várható költségeire, még várhatóan felmerülő felszámolási költségekre. Specialitás, hogy ez pénztartalék.

9 A felszámolás befejezése Felszámolási zárómérleget, a bevételek és költségek alakulásáról kimutatás, szöveges jelentés, vagyonfelosztási javaslatot kell készíteni. A szöveges jelentésben részletes tájékoztatást kell adni a nyitó felszámolási mérleg és a felszámolási zárómérleg adatai közötti eltérésekről, változásokról. A felszámoló a számviteli bizonylatok elhelyezéséről úgy köteles gondoskodni, hogy az megfeleljen az Szt.- ben meghatározott bizonylat megőrzési követelményeknek (8 év). A felszámolási zárómérleg a vagyoni eszközök közül a felszámolásba be nem vonható vagyoni eszközöket könyv szerinti értéken, a pénzeszközöket (kivéve a devizát, valutát) könyv szerinti értéken (pénzkészletek, elektronikus pénzeszközök, bankban lévő pénzeszközök, csekkek), a vagyoni eszközöket - a fenti eszközök kivételével - piaci értéken (immateriális javak, tárgyi eszközök, befektetett pénzügyi eszközök, készletek, értékpapírok, devizák, valuták), a be nem hajtott követeléseket a várhatóan megtérülő összegben tartalmazza. A felszámolási zárómérleg A zárómérleg a megszűnő társaság vagyonát mérlegszerű felépítésben, egyező végösszeggel a felszámolás befejezésének időpontjában, a felszámoló által meghatározott mérlegfordulónappal tartalmazza. A meglévő vagyoni eszközök (a visszavásárolt saját részvények, saját üzletrészek, vagyonjegyek is) könyv szerinti értéke és a zárómérleg fordulónapjára vonatkozó piaci értéke közötti különbözetet felszámolási eredményt érintő tételként el kell számolni. A felszámolás eredményével az eredménytartalékot kell módosítani. a felszámolásba be nem vonható vagyont (mint kötelezettséget) a vagyoni eszközök között ilyen címen kimutatott összeggel egyezően, A felszámolási zárómérleg a források közül az előző ponthoz nem tartozó kötelezettségeket könyv szerinti értéken (a nyilvántartásba vett és még fennálló, ki nem egyenlített kötelezettségek összege), a felosztható (a tulajdonosokat megillető) vagyont a vagyoni eszközök, valamint a kötelezettségek és a felszámolásba be nem vonható vagyon együttes összegének különbözeteként meghatározott összegben (amely negatív előjelű is lehet) tartalmazza.

10 Felszámolási zárómérleg (egy lehetséges formában) Eszközök Összeg Sor Források 1. Felszámolásba be 6. Felszámolásba be nem vonható nem vonható vagyoni eszközök vagyon (MNV Zrt.) 2. Pénzeszközök (*) 7. Kötelezettségek 3. Vagyoni eszközök 8. Felosztható vagyon 4. Be nem hajtott követelések 5. Eszközök összesen 9. Források összesen A vagyonfelosztási javaslat Összeg (+ ) a kielégítési sorrendnek megfelelő felépítésben és sorrendben tartalmazza a kötelezettségek összegét, és ezzel szembeállítva a hitelezőkkel szembeni kötelezettségek teljesítésére kijelölt eszközök értékét (hitelezők vagyonszerzése illetékmentes). Amennyiben a vagyoni eszközök értéke kevesebb, mint a kötelezettségek értéke, a sorrendben hátrább lévő hitelezők igénye a gazdálkodó szervezet vagyoni eszközeiből nem kerül kielégítésre. A vagyonfelosztási javaslatban egyéb vagyoni eszközként a hitelezőkkel szembeni kötelezettségek kielégítése után megmaradt eszközök értéke szerepel. Ezen eszközöket a tulajdonosok között kell felosztani. Sor- sz. Sor- sz. Sor- sz. Kimutatás a bevételek és a költségek alakulásáról M E G N E V E Z É S 1a. A tevékenység folytatásával kapcsolatos árbevételek, bevételek 1b. A vagyontárgyak értékesítésének árbevételei, bevételei 1c. A felszámolási eljárás során behajtott követelések összege Σ1. Bevételek összesen 2a. A tevékenység folytatásával kapcsolatos költségek (ráfordítások) 2b. Az értékesített vagyontárgyak nyilvántartási értéke 2c. A (kiegyenlített) felszámolási költségek Σ2. Költségek összesen Egyszerüsített felszámolási eljárás Összeg Ha az adós vagyona a várható felszámolási költségek fedezetére sem elegendő, vagy a nyilvántartások, illetőleg a könyvvezetés hiányai miatt a felszámolási eljárás az általános szabályok szerint technikailag lebonyolíthatatlan. Számvitelileg nincs eltérés az általános eljárástól. Ha az egyszerűsített felszámolási eljárásra a könyvvezetés, illetve a nyilvántartások hiányosságai miatt került sor, vagy ha a vezető tisztségviselő a cég felszámolását megelőző három év közül bármelyikben nem tett eleget a beszámoló letétbe helyezési és közzétételi kötelezettségének, akkor a bíróság az adós gazdálkodó szervezet vezetőjét az eljárás költségeinek viselésére kötelezi (a többségi tulajdonos kezesként felel).

11 A felszámolási eljárás megszűnésének számviteli feladatai Amennyiben a gazdálkodó szervezet és hitelezői a felszámolás időszaka alatt egyezséget kötöttek, a bíróság az egyezséget jóváhagyó végzésben dönt a felszámolási eljárás befejezéséről A felszámolás befejezésének időpontjára felszámolási zárómérleget, bevételek és költségek (ráfordítások) alakulását tartalmazó kimutatást, záró adóbevallást és zárójelentést (vagyonfelosztási javaslatot nem kell) készíteni. A gazdálkodó szervezet a felszámolás időszaka alatt vezetett könyveit a felszámolás befejezésének időpontjára lezárja. A felszámolási zárómérleget az általános szabályok szerint (az egyezségkötést követő 30 napon belül) letétbe kell helyezni és közzé kell tenni. Adóév = üzleti év = felszámolási eljárás időszaka Adóbevallások a felszámolási eljárás kezdő időpontjára. A felszámolási eljárás speciális adózási szabályai A felszámolási eljárás alatt rendszeres adóbevallás (kivéve az éves elszámolású adókat). Felszámolási eljárás időszakában keletkezett adófizetési kötelezettség is felszámolási költség. Záró adóbevallás készítési kötelezettség. Áfa fizetési kötelezettség a felszámolási eljárás alatt, illetve az eljárás befejezésekor (fordított adózás tárgyi eszköz értékesítésekor, illetve 100 eft-ot meghaladó termékértékesítés, szolgáltatásnyújtás esetén). A felszámolási zárómérleg alapján nyitó mérleget kell készíteni, amelyben az eszközöket a felszámolási zárómérlegben megjelenő vagyoni eszközök összegeként, a kötelezettségeket és a saját tőkét a felszámolásba be nem vonható vagyon miatt a saját tőkéből a kötelezettségek közé átvezetett tétel visszarendezése utáni összegként kell meghatározni. Adóellenőrzési feladatok Be kell fejezni az ellenőrzést Csődeljárásnál a csődeljárás kezdő időpontját megelőző időszak esetén 90 napon belül, egy éven belül a felszámolási eljárást megelőző időszak esetén, egyszerűsített felszámolás esetén a záró adóbevallás kézhezvételét követő 45 napon belül, a felszámoló által készített záró bevallás esetén a bevallás kézhezvételétől számított 60 napon belül.

MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék. Várkonyiné Dr.

MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék. Várkonyiné Dr. MISKOLCI EGYETEM Gazdaságtudományi Kar Üzleti Információgazdálkodási és Módszertani Intézet Számvitel Intézeti Tanszék Várkonyiné Dr. Juhász Mária A csődeljárásról, és a felszámolási eljárásról szóló 1991.

Részletesebben

VII. A felszámolás befejezése

VII. A felszámolás befejezése 1 VII. A felszámolás befejezése 1. A felszámolás befejezésének dokumentumai A felszámoló a felszámolás befejezésekor - felszámolási zárómérleget - a bevételek és költségek alakulásáról kimutatást - záró

Részletesebben

225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1

225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1 OptiJUS Opten Kft. I 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1 2017.01.01. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék A rendelet hatálya 1

Részletesebben

Magyar joganyagok - 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet - a felszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A tevékenységet lezáró beszámoló mérlege tételei

Magyar joganyagok - 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet - a felszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A tevékenységet lezáró beszámoló mérlege tételei Magyar joganyagok - 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet - a felszámolás számviteli fe 1. oldal 225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet a felszámolás számviteli feladatairól 1 A csődeljárásról és a felszámolási

Részletesebben

A végelszám olás szám viteli feladatai

A végelszám olás szám viteli feladatai szám viteli feladatai E lőadó: dr. A dorján Csaba 2006. évi V. törvény a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról 72/2006. (IV. 3) Korm. rendelet a végelszámolás számviteli feladatairól

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2009. III. NEGYEDÉV

HÍRLEVÉL 2009. III. NEGYEDÉV S Z E C S K A Y Ü g y v é d i I r o d a - A t t o r n e y s a t L a w H-1055 BUDAPEST, KOSSUTH TÉR 16-17 (MAIL: H-1245 BUDAPEST PF/POB 1228) HUNGARY --------------------------------- Tel: +36 (1) 472 3000

Részletesebben

A felszámolási eljárás kezdete:

A felszámolási eljárás kezdete: BIHARI ÁGNES, 2010 A felszámolási eljárás célja a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése, valamint annak során a hitelezők törvényben meghatározott módon és sorrendben történő kielégítése.

Részletesebben

IX. A felszámolás számviteli feladatai

IX. A felszámolás számviteli feladatai 1 IX. A felszámolás számviteli feladatai 1. A felszámolás számviteli feladatainak törvényi szabályozása A felszámolás számviteli feladatait a 225/2000. (XII.19.) Korm. rendelet (továbbiakban Korm. rendelet)

Részletesebben

II. Felszámolási eljárás megindítása

II. Felszámolási eljárás megindítása 1 II. Felszámolási eljárás megindítása Mint említettük, a felszámolás a fizetésképtelen gazdálkodó szervezetek jogutód nélküli megszűnésére irányuló eljárás. A felszámolási eljárás az adós fizetésképtelensége

Részletesebben

Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai.

Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai. Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai Jogutód nélküli megszűnési formák Végelszámolás : Jogutód nélküli megszűnés Tevékenység folytatását határozhatják

Részletesebben

X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek

X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek 1 X. A végelszámolási eljárást szabályzó főbb jogszabályok, irányelvek 1) 2006. évi IV. törvény a gazdasági társaságokról 2) 1991. évi XLIX. törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról (Cstv)

Részletesebben

Ki kezdeményezhet felszámolási eljárást?

Ki kezdeményezhet felszámolási eljárást? http://gyorugyved.hu FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁS A Cstv. 1. (3) bekezdése alapján a felszámolási eljárás olyan eljárás, amelynek célja, hogy a fizetésképtelen adós jogutód nélküli megszüntetése során a hitelezők

Részletesebben

Magyar joganyagok - 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet - a végelszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A végelszámolásra kerülő gazdálkodó vezető tiszts

Magyar joganyagok - 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet - a végelszámolás számviteli fe 2. oldal 3. (1) A végelszámolásra kerülő gazdálkodó vezető tiszts Magyar joganyagok - 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet - a végelszámolás számviteli fe 1. oldal 72/2006. (IV. 3.) Korm. rendelet a végelszámolás számviteli feladatairól A Kormány a számvitelről szóló 2000.

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 02. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 02 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/E

Részletesebben

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma:

15EB 02 15EB 02/A. Cégadatok (A) BROKERGOLD MAGYARORSZÁG KFT. Cégjegyzékszáma: Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 15EB 02 Cégjegyzékszáma: 05 09 018640 Székhelye: BROKERGOLD

Részletesebben

Bihari Ágnes XXI. A felszámolás számviteli feladatairól

Bihari Ágnes XXI. A felszámolás számviteli feladatairól Bihari Ágnes XXI. A felszámolás számviteli feladatairól Az adós felszámolását elrendelő végzés jogerőre elrendelését követően a bíróság elrendeli a végzés közzétételét a Cégközlönyben. A felszámolás kezdő

Részletesebben

Végelszámolás, felszámolás kiemelt számviteli feladatai, határidői, problémái

Végelszámolás, felszámolás kiemelt számviteli feladatai, határidői, problémái Végelszámolás, felszámolás kiemelt számviteli feladatai, határidői, problémái Munkácsi Márta FB elnök MOKLASZ okleveles adószakértő kamarai tag könyvvizsgáló Ragaszkodás vagy lustaság? Nem tudunk tönkremenni:

Részletesebben

Jogutód nélküli. (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai

Jogutód nélküli. (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai Jogutód nélküli megszűnések (végelszámolás, felszámolás, kényszertörlés) számviteli feladatai 1 1. Jogutód nélküli megszűnési formák: Fizetőképesség szerint:» Végelszámolás» Felszámolás Ki indítja az eljárást:»

Részletesebben

SAJÁTOS BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉGEK

SAJÁTOS BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉGEK SAJÁTOS BESZÁMOLÁSI KÖTELEZETTSÉGEK Felszámolási eljárás, végelszámolás és az átalakulások számviteli és könyvvizsgálati sajátosságai röviden Készítette: Ferenczi Szilvia FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁS A felszámolás

Részletesebben

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ADÓSSÁGRENDEZÉS ELRENDELÉSÉRŐL A HITELEZŐK ADÓSSÁGRENDEZÉSBE TÖRTÉNŐ BEVONÁSA ÉRDEKÉBEN

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ADÓSSÁGRENDEZÉS ELRENDELÉSÉRŐL A HITELEZŐK ADÓSSÁGRENDEZÉSBE TÖRTÉNŐ BEVONÁSA ÉRDEKÉBEN ARE-HIR-003-ELREND HIRDETMÉNY ADÓSSÁGRENDEZÉSI ÜGYSZÁM: ARE2016000219 BÍRÓSÁGI ADÓSSÁGRENDEZÉS ELRENDELÉSÉRŐL A HITELEZŐK ADÓSSÁGRENDEZÉSBE TÖRTÉNŐ BEVONÁSA ÉRDEKÉBEN (A természetes személyek adósságrendezéséről

Részletesebben

I. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT ÁTTEKINTÉSE

I. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT ÁTTEKINTÉSE I. A VÉGELSZÁMOLÁSI FOLYAMAT ÁTTEKINTÉSE 1. A végelszámolás célja A végelszámolás célja, hogy a nem fizetésképtelen cégek is csak vagyoni-gazdasági viszonyaik rendezése mellett szűnhessenek meg. Nem határozható

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Szkéné Színház Nonprofit Közhasznú Kft. 2011. december 31-i közhasznú egyszerűsített éves beszámolójához A Műegyetemi Ifjúsági Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. (továbbiakban:

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 1 8 0 3 2 1 0 7 6 9 1 0 1 3 1 0 2 - - Statisztikai számjel Dr Szakály Ügyvédi Iroda a vállalkozás megnevezése 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 45. a vállalkozás címe, telefonszáma Egyszerűsített éves beszámoló

Részletesebben

Vállalkozási ismeretek 9.EA

Vállalkozási ismeretek 9.EA Vállalkozási ismeretek 9.EA Fizetésképtelenségi és megszűntetési eljárások Tények A magyar gazdaság tele van működési zavarokkal, körbetartozások, alvállalkozók kifizetésének elmaradása, tudatos vagyonkimentés,

Részletesebben

A végelszámolási eljárás

A végelszámolási eljárás A végelszámolási eljárás A pénztár - a felszámolás esetét kivéve - csak végelszámolást követően szűnhet meg (Öpt. 45. (1) bekezdés). A pénztár végelszámolási eljárására az e törvényben meghatározott eltérésekkel

Részletesebben

Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási feltételek

Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási feltételek Felszámolók szakmai felelősségbiztosítása Kiegészítő biztosítási A jelen kiegészítő biztosítási azokat a rendelkezéseket tartalmazzák, amelyeket az Allianz Hungária Zrt. Cg. 01-10-041356, székhely: 1087

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, január 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: ügyvezető 550-1/2017. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2017. január 25-i ülésére Tárgy: A Kerekegyházi Kábelkommunikációs Kft megszüntetése Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Értékvesztés és a 20% TAO adóalap csökkentés. A jogszabályi hivatkozás évi C. törvény a számvitelről

Értékvesztés és a 20% TAO adóalap csökkentés. A jogszabályi hivatkozás évi C. törvény a számvitelről Érték és a 20% TAO adóalap csökkentés Az év végével értékelni kell a követeléseinket is. Lehetőség van a 365 napon túli tartozásoknál, a 20% TAO adóalap csökkentő tétel figyelembe vételére, de csak a számviteli

Részletesebben

Dr. Folmeg Mónika. Milyen módokon kerülheti el az adós gazdálkodó szervezet a

Dr. Folmeg Mónika. Milyen módokon kerülheti el az adós gazdálkodó szervezet a Dr. Folmeg Mónika Milyen módokon kerülheti el az adós gazdálkodó szervezet a fizetésképtelensége megállapítását, felszámolásának elrendelését vagy a jogutód nélküli megszüntetését a felszámolási eljárás

Részletesebben

2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása A megszűnés okai

2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása A megszűnés okai 2. VÁLLALKOZÁSI FORMÁK JOGI SZABÁLYOZÁSA 2.8. A gazdasági társaságok megszűnése, átalakulása 2.8.1. A megszűnés okai A gazdasági társaságok az alább felsorolt okok valamelyike miatt szűnnek meg: a társasági

Részletesebben

Számviteli feladatok speciális esetekben

Számviteli feladatok speciális esetekben Számviteli feladatok speciális esetekben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna a kisvállalati adózás szakértője Mai témáink Végelszámolás Kényszertörlési eljárás számviteli feladatai Átalakulás 1 A végelszámolás

Részletesebben

2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012.01.01.-2012.12.31 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg b) Eredménylevezetés

Részletesebben

Képviselő-testület a 118/2010.(V.21.) KT sz. határozatában döntött a Szentes-Liget KFT jogutód nélküli, végelszámolással történő megszűnéséről.

Képviselő-testület a 118/2010.(V.21.) KT sz. határozatában döntött a Szentes-Liget KFT jogutód nélküli, végelszámolással történő megszűnéséről. Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Pf. 58. Tárgy: Szentes-Liget KFT végelszámolási záró mérlegének beterjesztése jóváhagyásra Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szentes

Részletesebben

Magyar ILIAS Közösség Egyesület 2085, Pilisvörösvár, Horgászsor u. 3/B.

Magyar ILIAS Közösség Egyesület 2085, Pilisvörösvár, Horgászsor u. 3/B. Bírósági határozat száma: Pk.60553/2010/1/II, 2011.01.25 Magyar ILIAS Közösség Egyesület 2085, Pilisvörösvár, Horgászsor u. 3/B. Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló 2013. január 1. - számviteli évről

Részletesebben

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók

A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A kényszertörlési eljárással kapcsolatos tudnivalók A cégbíróság kényszertörlési eljárás megindítását rendeli el, ha törvényességi felügyeleti hatáskörében eljárva a céget megszűntnek nyilvánítja, ha a

Részletesebben

Hajós Alfréd Általános Iskola Alapítvány Kiegészítő melléklet 2011.

Hajós Alfréd Általános Iskola Alapítvány Kiegészítő melléklet 2011. Adószám: 18715792-1-13 Bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Bírósági végzés: 4.13.PK.60.034/2007/4 Statisztikai számjel: Fordulónap: december 31. Beszámolási időszak: január 01- december 31. Gödöllő,

Részletesebben

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31

Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület. 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 1013 Budapest, Pauler utca 11. 2011.01.01-2011.12.31 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek Egyszerűsített éves beszámolója Kelt: Budapest 2012.április 21. egyéb szervezet vezetője Statisztikai

Részletesebben

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük.

PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. PÉNZFOLYAM Kft. tárgyévi cash-flow kimutatásának összeállításához a következő információkat ismerjük. ESZKÖZÖK (aktívák) Előző év Tárgyév A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 79 260 72 655 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 10

Részletesebben

GAZDASÁGTUDOMÁNYI K A R. Számviteli esettanulmányok

GAZDASÁGTUDOMÁNYI K A R. Számviteli esettanulmányok MISKOLCI EGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI K A R P É N Z Ü G Y I É S S Z Á M V I T E L I I N T É Z E T S Z Á M V I T E L I N T É Z E T I TA N S Z É K Számviteli esettanulmányok A beszámolási kötelezettség A gazdálkodó

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet. a felszámolás számviteli feladatairól. A rendelet hatálya

225/2000. (XII. 19.) Korm. rendelet. a felszámolás számviteli feladatairól. A rendelet hatálya A csıdeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvényt módosító 1997. évi XXVII. törvény 35. -ában kapott felhatalmazás alapján a Kormány a következıket rendeli el: A rendelet hatálya

Részletesebben

40 Országos sportági szakszövetség változásbejegyzése iránti kérelem PK-105V 41 Országos sportági szakszövetség nyilvántartásból való törlése iránti

40 Országos sportági szakszövetség változásbejegyzése iránti kérelem PK-105V 41 Országos sportági szakszövetség nyilvántartásból való törlése iránti Dokumentum neve Dokumentum kódja Polgári peres elektronikus formanyomtatványok 1 Személyi adat-, lakcímváltozás bejelentése KÍTMV-KPMG-12-12-01 2 Polgári keresetlevélhez tartozó formanyomtatvány T-P-12-02-01

Részletesebben

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23.

Cégjegyzék száma: A társaság adószáma: Dátum (készítés ideje): február 23. 2016. Évi beszámoló Ügyfél neve: Ügyfél címe, telefonszáma: 9024. Győr, Szérűskert u.36. Statisztikai számjele: 2 3 1 7 5 7 6 9 0 3 2 2 5 7 2 0 8 Cégjegyzék száma: 0 8-0 9-0 2 1 4 0 6 A társaság adószáma:

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET december 31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET december 31. MARCALI AZ OTTHONUNK EGYESÜLET 8700 Marcali, Dózsa Gy. u. 54. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2014. december 31. Marcali, 2015. március 23. képviselő A közzétett adatok könyvvizsgálattal nincsenek alátámasztva. I.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz

TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30-i fordulónapra elkészített, a tevékenységet lezáró egyszerűsített éves beszámolóhoz Balassagyarmat Foglalkoztatási Nonprofit Közhasznú Kft 2660 Balassagyarmat Cégjegyzékszám: 1209006301 Óváros tér 15. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK (KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET) a 2011. április 30i fordulónapra elkészített,

Részletesebben

Kiegészítő melléklet. Forcont Kft

Kiegészítő melléklet. Forcont Kft Adószám: 12167191-2-13 Közösségi adószám: HU12167191 Cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 13-09-149998 Kiegészítő melléklet Forcont Kft. 2015. Fordulónap: 2015. december

Részletesebben

A jog értünk van. Új társasági törvény (2006. évi IV. tv.) Új cégtörvény (2006. évi V. törvény)

A jog értünk van. Új társasági törvény (2006. évi IV. tv.) Új cégtörvény (2006. évi V. törvény) A jog értünk van Új társasági törvény (2006. évi IV. tv.) Új cégtörvény (2006. évi V. törvény) Dr. Győri Enikő címzetes vezető tanácsos 2006. 05. 30. 2006. július 1-jétől - új társasági jogi törvény, cégeljárási

Részletesebben

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai számjel - - Cégjegyzék száma 1 1 ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság 2007. évi egyszerűsített éves beszámolója 1 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2014 évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2014. 01.01. - 2014 12.31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg b)

Részletesebben

A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése

A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése 1. Bevezetés A gazdasági társaságok jogutód nélküli megszűnése esetén a társaság jogai és kötelezettségei nem szállnak át más szervezetre. A jogutód nélküli

Részletesebben

13EB-02 VÁMOSPÉRCS-KISTÉRSÉGI NONPROFIT KFT

13EB-02 VÁMOSPÉRCS-KISTÉRSÉGI NONPROFIT KFT Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 13EB-02 Cégjegyzékszáma: 09-09-017283 Székhelye: VÁMOSPÉRCS-KISTÉRSÉGI

Részletesebben

2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. 01. 01.-2011. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg b) Eredménylevezetés

Részletesebben

MAKÓ TÉRSÉGI VÍZIKÖZMŰ KFT 0 6 0 9 0 0 3 0 5 5. 8/a hsz. em. ajtó 1 1 0 9 2 6 9 8 2 0 6. Medgyesi Pál. ország település. utca

MAKÓ TÉRSÉGI VÍZIKÖZMŰ KFT 0 6 0 9 0 0 3 0 5 5. 8/a hsz. em. ajtó 1 1 0 9 2 6 9 8 2 0 6. Medgyesi Pál. ország település. utca KIM KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM 12EB-01 11/2009. (IV. 28.) IRM-MeHVM-PM együttes rendelet ELEKTRONIKUS ŰRLAP a számviteli törvény szerinti beszámoló letétbe helyezésének és közzétételének

Részletesebben

2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE SVÁBHEGYI ORSZÁGOS ALLERGOLÓGIAI, IMMUNOLÓGIAI ÉS PULMONOLÓGIAI NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT 1037 BUDAPEST, BOKOR U. 17-21. 2014. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Budapest, 2015-05-27

Részletesebben

Mecsekerdő Zrt 0 2 1 0 0 6 0 0 9 3. ország. 24 hsz. em. ajtó 5. Adóazonosító jele: Adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozat

Mecsekerdő Zrt 0 2 1 0 0 6 0 0 9 3. ország. 24 hsz. em. ajtó 5. Adóazonosító jele: Adózott eredmény felhasználására vonatkozó határozat KIM KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM 14EB-01 11/2009. (IV. 28.) IRM-MeHVM-PM együttes rendelet Kizárólag elektronikus úton nyújtható be. ELEKTRONIKUS ŰRLAP a számviteli törvény szerinti beszámoló

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS az egyéb szervezetmegnevezése az egyéb szervezet címe, telefonszáma 2011. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. 01. 01.-2011. 12. 31. 1. Számviteli beszámoló ( közhasznú egyszerűsített beszámoló) a) Mérleg

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 07. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 02 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/E

Részletesebben

KIM KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM 14EB-02 11/2009. (IV. 28.) IRM-MeHVM-PM együttes rendelet Kizárólag elektronikus úton nyújtható be. ELEKTRONIKUS ŰRLAP a számviteli törvény szerinti beszámoló

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2013.

Közhasznúsági jelentés 2013. Adószám: 18125861-1-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 14.Pk.61.013/2006 1053 Budapest, Ferenczy István utca 28. 5. 4. 2013. Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási időszak: 2013.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2013.

Közhasznúsági jelentés 2013. Adószám: 18128204-1-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 12.Pk.60.535/2007 1053 Budapest, Ferenczy István utca 28. 5. 4. 2013. Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási időszak: 2013.

Részletesebben

SIKERES GAZDASÁGÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2007. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

SIKERES GAZDASÁGÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2007. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS SIKERES GAZDASÁGÉRT KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2007. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Készítette: Alf Martienssen elnök sk. - 2 - T A R T A L O M 1. A 2007. évi számviteli beszámoló 2. A költségvetési támogatás felhasználása

Részletesebben

Független könyvvizsgálói jelentés a

Független könyvvizsgálói jelentés a Független könyvvizsgálói jelentés a Magyar Elektrotechnikai Egyesület 2007. évi beszámolójának felülvizsgálatáról Budapest, 2008. április 1 Megállapítások A Magyar Elektrotechnikai Egyesület 2007. XII.31-i

Részletesebben

2012. évi közhasznúsági jelentés

2012. évi közhasznúsági jelentés 2012. évi közhasznúsági jelentés SZEGEDI UNIVERSITÁSÉRT 2007 ALAPÍTVÁNY 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Szeged, 2013. február 15. Dr. Görög Márta Kuratórium elnöke 2 Közhasznúsági jelentés részei: I. Az

Részletesebben

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma

Cash flow-kimutatás. A Cash flow-kimutatás tartalma Cash flow-kimutatás Az éves beszámoló kiegészítő mellékletének tartalmaznia kell legalább a számviteli törvény által előírt, a 7. számú melléklet szerinti tartalmú cash flow-kimutatást is. Az egyszerűsített

Részletesebben

Juhász László A függő követelés a csőd- és a felszámolási eljárásban

Juhász László A függő követelés a csőd- és a felszámolási eljárásban Juhász László A függő követelés a csőd- és a felszámolási eljárásban A függő követelésekkel kapcsolatos kérdések gyakran felbukkannak a csőd- és felszámolási eljárásban, ugyanakkor nagy a bizonytalanság

Részletesebben

13EB-02 1 / :23. Cégadatok (A) Sz.Sz.B.m.Temetkezési Vállalat. Cégjegyzékszáma:

13EB-02 1 / :23. Cégadatok (A) Sz.Sz.B.m.Temetkezési Vállalat. Cégjegyzékszáma: 1 / 5 2017.02.11. 13:23 Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 13EB-02 Cégjegyzékszáma: 15-01-000034

Részletesebben

Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről. első közzététel. Dátum: június 28.

Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről. első közzététel. Dátum: június 28. Közlemény jogi személyek összeolvadással történő egyesüléséről első közzététel Dátum: 2019. június 28. A Cg.01-10-044463 cégjegyzékszámú CASHFUND Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság, székhelye:

Részletesebben

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév

II. évfolyam. Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014. II. félév II. évfolyam Név: Neptun kód: Kurzus: Tanár neve: HÁZI DOLGOZAT 2. Számvitel 2 2013/2014 II. félév 1. feladat (lekötött tartalék meghatározása, osztalékkal kapcsolatos számítások, saját tőke mérlegrészlet

Részletesebben

v é g z é s t: Az alapítvány neve: törölve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány megszűnt bejegyezve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány v. a.

v é g z é s t: Az alapítvány neve: törölve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány megszűnt bejegyezve: Szászbereki Római Katolikus Alapítvány v. a. Szolnoki Törvényszék Pk.61.126/1992/34. szám A Szolnoki Törvényszék, a Szászbereki Római Katolikus Alapítvány megszűnt (5053 Szászberek, Kossuth út 197.) elnevezésű civil szervezet nyilvántartott adataiban

Részletesebben

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium 2017. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2018. május 02. A társaság bemutatása

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. 2015.06.30-i tevékenységet záró egyszerűsített éves beszámolójához A Pro Szentendre Városfejlesztési Kft. v.a. (továbbiakban: Társaság)

Részletesebben

www.egzatik.hu E-mail: info@egzatik.hu

www.egzatik.hu E-mail: info@egzatik.hu KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A számviteli tv. hatálya alá tartozó kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek részére (Eredménykimutatás: összköltség, Mérleg: A ) Ez a táblázatrendszer alkalmas arra, hogy segítségével

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL - NYOMTATÓBARÁT... http://e-beszamolo.kim.gov.hu/kereses-balanceform.aspx?b=qjru2tr... 1 / 3 2013.09.12. 10:43 KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS

Részletesebben

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY

ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY ÁTALAKULÁSI KÖZLEMÉNY A TV2 Média Csoport Korlátolt Felelősségű Társaság, és az INTERAKTÍV Televíziós Műsorkészítő Korlátolt Felelősségű Társaság az egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről,

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2013 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely, 2014.02.14. 1 Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány

Részletesebben

Kiegészítő melléklete

Kiegészítő melléklete Statisztikai számjel: 25004582-6312-113-01 Cégjegyzék száma: 01-09-194184 Vállalkozás megnevezése: Direkt36 Újságíró Központ Nonprofit Kft. Vállalkozás székhelye: 1137 BUDAPEST POZSONYI ÚT 10. 2. EM/8

Részletesebben

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Kiemelten Közhasznú Alapítvány 2009. évi egyszerűsített éves beszámolója

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Kiemelten Közhasznú Alapítvány 2009. évi egyszerűsített éves beszámolója 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai számjel - - Cégjegyzék száma 1 1 ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Kiemelten Közhasznú Alapítvány 2009. évi egyszerűsített éves beszámolója 1 2 3 1 8 4 0 0 6

Részletesebben

12EB / :07. Cégadatok (A) Bóbita Bábszínház Nonprofit Kft

12EB / :07. Cégadatok (A) Bóbita Bábszínház Nonprofit Kft lektronikus Beszámoló Portál 1 / 5 2017.02.28. 8:07 Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve:

Részletesebben

2011. évi közhasznúsági jelentés

2011. évi közhasznúsági jelentés 2011. évi közhasznúsági jelentés SZEGEDI UNIVERSITÁSÉRT 2007 ALAPÍTVÁNY 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Szeged, 2012. február 15. Dr. Görög Márta Kuratórium elnöke 2 Közhasznúsági jelentés részei: I. Az

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 19011211-2-13 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 378 Magyar Pulmonológiai Alapítvány 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály út 70 2011 Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási időszak:

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 1 8 6 6 4 7 1 4 1 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 2 1 1 év egyéb szervezet megnevezése címe Keltezés:

Részletesebben

Renkó Ferenc István: Gazdálkodó szervezetek felszámolási eljárása

Renkó Ferenc István: Gazdálkodó szervezetek felszámolási eljárása 1 A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény 2009. szeptember 1. napjával átfogó módosításra került. A módosítások elsődleges célja az volt, hogy kedvezőbb szabályozási

Részletesebben

1. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló évi XLIX. törvény módosítása

1. A csődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló évi XLIX. törvény módosítása Orsifcggyíűiés Hivatala irományezám : ' l4 k o 'l 5.---2 í gy' 1, Érkezett : 2015 DEC 0 2015. évi... törvény a cs ődeljárásról és a felszámolási eljárásról szóló 1991. évi XLIX. törvény, valamint a bírósági

Részletesebben

10EB of :20. Cégadatok (A)

10EB of :20. Cégadatok (A) 1 of 5 18.09.2016 11:20 Igazságügyi Minisztérium Céginformációs és az Elektronikus Cégeljárásban Közreműködő Szolgálat 1055 Budapest, Kossuth tér 4. Cégadatok (A) Cég neve: 10EB-02 Cégjegyzékszáma: 01-09-918616

Részletesebben

Csődeljárás megindítása, fizetési haladék

Csődeljárás megindítása, fizetési haladék 15B/ Csődeljárás fogalma, moratórium, egyezségi tárgyalás, csődeljárás eredménye (külön lapon honlapra feltéve) 16B/ A vagyonfelügyelő feladatai, jogállása (külön lapon honlapra feltéve) 1991. évi XLIX.

Részletesebben

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány

Közhasznúsági Beszámoló. Egry József Általános Iskola. Tolnai Alapítvány Közhasznúsági Beszámoló 2015 Egry József Általános Iskola Tolnai Alapítvány Adószám: 18953305-1-20 8360 Keszthely, Vásár tér 10. Keszthely, 2016.02.15. Közhasznúsági melléklet részei 1. Az alapítvány bemutatása

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés 2011 Magánorvosok Országos Szövetsége (MAOOSZ) 1135 Budapest, Kerekes utca 9. 5/7. Közhasznúsági jelentés részei: 1. Számviteli beszámoló 2. Költségvetési támogatás felhasználása

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a behajthatatlannak minősülő követelések leírásának rendjéről és a pénzügyi követelések elengedéséről szóló 25/2013. (XII. 03.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére

Példa az egyszerűsített éves beszámolót készítők részére 1. Az egyszerűsített éves beszámoló készítése lehetőségének meghatározása: A vállalkozás 2006. október 1-jével kezdte meg előtársaságként működését, a társaságot a cégbíróság október 31.-vel jegyezte be,

Részletesebben

1991. évi XLIX. törvény. a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról

1991. évi XLIX. törvény. a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról 1991. évi XLIX. törvény a csődeljárásról, a felszámolási eljárásról és a végelszámolásról Az Országgyűlés a fizetésképtelen gazdálkodó szervezeteknek csődeljárás útján történő újjászervezése, ha pedig

Részletesebben

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium

COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium COMENIUS Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Szakgimnázium 2018. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJÁNAK KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Székesfehérvár, 2019. május 27. A társaság bemutatása

Részletesebben

15EB-01. Cégadatok (A) IdomSoft Informatikai Zrt Cégjegyzékszáma: Székhelye:

15EB-01. Cégadatok (A) IdomSoft Informatikai Zrt Cégjegyzékszáma: Székhelye: 15EB-01 Cégadatok (A) Cég neve: IdomSoft Informatikai Zrt Cégjegyzékszáma: 01-10-046896 Székhelye: 1134 Budapest Tüzér utca 41. Adószáma: 23083185-2-41 KSH jelzőszáma: 23083185-6201-114-01 (B) Beszámoló

Részletesebben

A gazdasági társaságok

A gazdasági társaságok A gazdasági társaságok Gazdasági társaságok (társas vállalkozások): olyan gazdálkodó szervezetek, amelyek üzletszerű gazdasági tevékenységet folytatnak, vagyonukat a tagok bocsájtják a társaság rendelkezésére,

Részletesebben

Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. évi Egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE

Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. évi Egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE Szegedi Vadaspark és Programszervező Közhasznú Nonprofit Kft. 2013. évi Egyszerűsített éves beszámolójának KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLETE 1. Általános kiegészítések 1.1. A vállalkozás bemutatása 1.1.1. A gazdálkodó

Részletesebben

A csőd- és felszámolási eljárás során felmerülő cégeljárási feladatok. jogalkalmazási problémái

A csőd- és felszámolási eljárás során felmerülő cégeljárási feladatok. jogalkalmazási problémái A csőd- és felszámolási eljárás során felmerülő cégeljárási feladatok jogalkalmazási problémái Szerző: dr. Bori Beáta Pécs 2014. május I. Bevezetés A magyar fizetésképtelenségi és jogutód nélküli megszűnéssel

Részletesebben

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 2015. 07. 02. ELEKTRONIKUS BESZÁMOLÓ PORTÁL NYOMTATÓBARÁT VERZIÓ IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 15EB 02 15EB 15EB/A 15EB/M/A1 15EB/M/A2 15EB/E

Részletesebben

15EB-01. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Székhelye:

15EB-01. Cégadatok (A) Cégjegyzékszáma: Székhelye: 15EB-01 Cégadatok (A) Cég neve: KOPINT-DATORG KFT Cégjegyzékszáma: 01-09-168162 Székhelye: 1081 BUDAPEST CSOKONAI utca 3. Adószáma: 10777488-2-42 KSH jelzőszáma: 10777488-6209-113-01 (B) Beszámoló aláírására

Részletesebben

www.egzatik.hu E-mail: info@egzatik.hu

www.egzatik.hu E-mail: info@egzatik.hu EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A számviteli tv. hatálya alá tartozó kettős könyvvitelt vezető vállalkozások részére (Eredménykimutatás: összköltség, Mérleg: A ) Ez a táblázatrendszer alkalmas arra, hogy

Részletesebben

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT

KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM CÉGINFORMÁCIÓS ÉS AZ ELEKTRONIKUS CÉGELJÁRÁSBAN KÖZREMŰKÖDŐ SZOLGÁLAT 11EB-1 11EB 11EB/A 11EB/M/A1 11EB/M/A2 11EB/M/A3 11EB/M/A4 11EB/E-O/A1 11EB/E-O/A2 Cégadatok

Részletesebben