Csehszlovákia létrejötte és a szlovák kérdés

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Csehszlovákia létrejötte és a szlovák kérdés 1918 1920"

Átírás

1 Csehszlovákia létrejötte és a szlovák kérdés Miroslav Michela Az 1914-es szarajevói merénylet után a szlovák nemzeti mozgalom képviselıi lojalitásukról biztosították a monarchiát, és politikai passzivitást hirdettek. A háborús ırület nagymértékben bénítólag hatott a szlovák politikusokra, akik több központban tevékenykedtek: Rózsahegyen például Andrej Hlinka és Vavro Šrobár, Pozsonyban Emanuel Lehocký, Budapesten Emil Stodola és Ferdinand Juriga, Bécsben pedig Milan Hodža. A hosszú és nehéz háború nagy terhet jelentett nemcsak az állam, hanem a lakosság számára is, szociális és etnikai feszültséget keltett, s ez megmutatkozott a dunai monarchia lakosainak közhangulatában is. Az egyre romló hadászati, belpolitikai és gazdasági helyzet, a nemzetközi politikai változások, de az uralkodó magyar elitek nemzetiségi politikája is hozzájárultak ahhoz, hogy a háború vége felé Magyarországon is megerısödött a közös csehszlovák állam kialakítását támogató politikai irányzat. Wilson amerikai elnök januárjában közzétett, közismert tizennégy pontja a monarchia minden nemzete számára az autonóm fejlıdés leginkább szabad lehetıségét határozta meg. Akkoriban azonban még nem fontolgatták komolyan az Osztrák Magyar Monarchia szétverését, ám a wilsoni elvek alapján a nemzetközi jogban is létjogosultságot nyert az önrendelkezés jogának nevezett új és jelentıs elv. Az igazi fordulat 1918 tavaszán kezdıdött. Belpolitikai szempontból ezt a tendenciát tükrözi a szociáldemokraták szervezte május elsejei liptószentmiklósi felvonulás, amelynél jelentıs szerepet játszott Vavro Šrobár. A jelen lévı politikusok az összes nemzet..., tehát a csehszlovák törzs magyarországi ága önrendelkezési jogának is a feltétlen elismerését követelték. 1 E nyilatkozat jelentette a csehszlovák irányzatot hirdetık elsı komolyabb magyarországi megnyilvánulását, és ezzel a ténnyel a nemzetközi fórumokon is érveltek. Ezt követıen a Szlovák Nemzeti Párt is felhagyott a politikai passzivitással. Vezetı képviselıi 1 Ehhez lásd: HRONSKÝ, M.: Mikulášska rezolúcia 1. mája 1918: slovenská sociálna demokracia v procese národnooslobodzovacieho zápasu. ( Az május 1-jei Liptószentmiklósi határozat: a szlovák szociáldemokrácia a nemzeti felszabadító küzdelem folyamatában ) Bratislava: VEDA, 2008.

2 1918. május 24-i, turócszentmártoni bizalmas összejövetelükön úgy határoztak, hogy a Szlovák Nemzeti Párt a feltétlen önrendelkezési jog álláspontján van, és ezen az alapon a szlovák nemzet számára jogot formál a Szlovákiát, Csehországot és Morvaországot magában foglaló, önálló állam létrehozásában való részvételre. 2 Röviddel ezután, május 30-án az egyesült államokbeli szlovákok és csehek szervezetei aláírták a közös állam kialakításáról szóló megállapodást, amely Pittsburghi egyezményként vonult a történelembe. Ez a szerzıdés is támogatta a Cseh-szlovák Köztársaság létrejöttét, s kitért arra, hogy Szlovákia majdan külön közigazgatással, saját törvényhozással és igazságszolgáltatással rendelkezik, a szlovák pedig hivatalos nyelv lesz. Jelentıs nemzetközi politikai eseménynek számított, amikor kitudódtak az ifjú Károly osztrák magyar uralkodónak az antanthatalmak képviselıivel folytatott titkos tárgyalásai. A monarchia a Németország iránti hősége kinyilvánítására kényszerült, és a különbékéhez főzıdı remények szertefoszlottak. A külföldi csehszlovák ellenállásnak akkor már fontos adu volt a kezében azok az egységek (légiók), amelyek az elsı világháború több frontján is harcoltak. Franciaország június 29-én a leendı Csehszlovákiát képviselı politikai szervként ismerte el a Csehszlovák Nemzeti Tanácsot. Franciaország képviselıi függetlenséget ígértek az új államnak annak történelmi határain belül. Augusztus 9-én ugyanígy járt el Nagy- Britannia, szeptember 2-án az Amerikai Egyesült Államok, október 24-én pedig Olaszország is. Ily módon az új államot még tényleges létrejötte elıtt elismerték. 3 A bécsi udvar elkésett azon igyekezetével, hogy a helyzetet a monarchia föderatív átszervezésével mentse. Javaslatát a magyar kormány nem fogadta el, és a föderalizálás csak a monarchia osztrák részére vonatkozott. E tényre hivatkozott Ferdinand Juriga szlovák képviselı is a magyar Országgyőlésben október 19-én tartott beszédében: Természetes és történelmi alapon is követeljük a jogot, hogy miként azt Károly király is akarja külön nemzetként a magunk saját és külön állami közösségét alkothassuk azon a területen, amelyen 2 HRONSKÝ, M.: Boj o Slovensko a Trianon ( Küzdelem Szlovákiáért és Trianon ) Bratislava: Národné literárne centrum, 1998, p KLIMEK, A. KUBŮ, E.: Československá zahraniční politika Kapitoly z dějin mezinárodních vztahů. ( A csehszlovák külpolitika Fejezetek a nemzetközi kapcsolatok történetébıl. ) Praha: Institut pro středoevropskou kulturu a politiku,1995, p ; Vznik Československa Dokumenty československé zahraniční politiky (DČZP). ( Csehszlovákia létrejötte A cseh külpolitika dokumentumai (DČZP) ) Praha: Ústav medzinárodních vztahů, 1994.

3 le vagyunk telepedve. 4 Egy nappal korábban, október 18-án Párizsban közzétették a Washingtoni nyilatkozatot, amellyel a párizsi székhelyő, ideiglenes csehszlovák kormány kihirdette az ország függetlenségét. A nyilatkozatot Tomáš Garrique Masaryk kormányfı, Milan Rastislav Štefánik nemzetvédelmi miniszter, valamint Edvard Beneš kül- és belügyminiszter írta alá. Ezt a folyamatot az önállóság október 28-i prágai kihirdetése és az október 30-i Turócszentmártoni deklaráció zárta le. A szlovákok deklarációi és a Károlyi-kormánynak a helyzet megváltoztatására tett kísérletei A szlovák eliteknek a csehszlovák államiság érdekében tett legjelentısebb államjogi lépése A szlovák nemzet deklarációjának/a Turócszentmártoni deklarációnak az elfogadása volt október 30-án. Erre a Szlovák Nemzeti Tanács magyar hatóságok által engedélyezett turócszentmártoni alakuló ülésén került sor. A tanácskozáson több mint kétszázan vettek részt a mai Szlovákia egész területérıl. A Samuel Zoch által összeállított zárónyilatkozat arról az érdekrıl szól, hogy egységes nemzetállamban kössék össze a csehek és a szlovákok sorsát. A nyilatkozat szövegén Milan Hodža igazított. Hodža, aki este érkezett meg Budapestrıl, ismertette a résztvevıkkel, hogy Prágában már bekövetkezett a fordulat, s ennek megfelelıen módosította a nyilatkozat szövegét is. A nagygyőlés így hosszú évekig tartó politikai viszályokat is szült azzal kapcsolatban, hogy valójában mirıl is született megállapodás Turócszentmártonban. Magának a nyilatkozatnak a szövegébıl is kitőnik, hogy szemantikailag nem teljesen egyértelmő, mert egyszerre használja a csehszlovák nemzet, cseh-szlovák nemzet és szlovák nemzet kifejezéseket. Október 31-én zárt ajtók mögött folytatódott a tanácskozás arról, miként tagozódjon be Szlovákia a Csehszlovák Köztársaságba, miközben egyes résztvevık szerint olyan megállapodás született, hogy tíz éven belül a két fél törvényes képviselıinek egyezményével kell szentesíteni a szlovákok és a 4 Dokumenty slovenskej národnej identity a štátnosti. ( A szlovák nemzeti identitás és államiság dokumentumai ) Bratislava: Národné literárne centrum Dom slovenskej kultúry, 1998, dok. 157; JURIGA, F.: Blahozvesť vzkriesenia slovenského národa a slovenskej krajiny. ( A szlovák nemzet és a szlovák ország feltámadásának örömhíre ) 2. kötet, Trnava: Urbánek a spol., 1937, p. 46.

4 csehek államjogi viszonyát. 5 Nem egész egy évtizeddel késıbb Vojtech Tuka A Turócszentmártoni deklaráció tizedik évében címő, ismert cikkében éppen ezzel az érveléssel állt elı, figyelmeztetve, hogy október 31-ét követıen Szlovákiában a jogi vákuum állapota vacuum juris következik be. Egyfajta jog nélküli állapot 1918 ıszén is elıállt az ország egyes területein. Több helyen is szociális indíttatású zavargások törtek ki, és a lakosság egy része a frontról hazatérı katonákkal együtt elsısorban az addigi rezsim képviselıin és a vagyonosabb polgárokon (gyakran a zsidó származású kereskedıkön) töltötte ki haragját. E szociális zavargások fıként a nép által elkövetett fosztogatások voltak. A turócszentmártoni eseményekre az elsık között reagált a gróf Károlyi Mihály vezette új magyar kormány. Üdvözlı táviratában támogatta a nemzetek önrendelkezésének eszméjét, üdvözölte a Szlovák Nemzeti Tanács megalakulását, elítélte az addigi magyar politikát, s hitet tett amellett, hogy a magyarok és a szlovákok egymásra utaltak, együtt kellene mőködniük. A csehszlovák irányvonalat követı nemzeti elitek azonban a felajánlott együttmőködést csak az ország integritásának megırzését célzó, elkésett igyekezetnek tekintették. 6 Nem bíztak a budapesti kurzus érdemi változásában, és abban a helyzetben, amikor valós esély mutatkozott a Magyarországtól történı elszakadásra, Csehszlovákiát pedig a nagyhatalmak is elismerték, nem volt érdekük, hogy az addigi államkötelékben maradásról kössenek megállapodást. A Magyarország megújhodására tett kísérletet amelyet a Károlyi-kormány is hirdetett, s amely az ország svájci modell ihlette, kantonális elrendezésérıl szóló javaslatban is testet öltött a politikailag aktív szlovák elitek többsége nem fogadta megértéssel. A két félnek a régió leendı geopolitikai jellegérıl alkotott elképzelései lényegesen eltértek, mivel a szlovák elitek politikai gondolkodását már az új csehszlovák nemzetállam eszméje határozta meg. Ugyanakkor elsısorban a Szepességbıl és a mai Kelet-Szlovákia területérıl olyan hírek érkeztek Budapestre, amelyek az ottani lakosság lojalitásáról biztosították Magyarországot. E mozgalmakat a volt államigazgatás képviselıi és a dualista rendszerhez kötıdı emberek szervezték. Céljuk az volt, hogy rámutassanak: a nem magyar lakosságnak 5 Ehhez lásd: KRAJČOVIČOVÁ,N. Slovensko na ceste k demokracii. ( Szlovákia a demokráciához vezetı úton ) Bratislava: HÚ SAV, 2009, p DČZP-1918, dok

5 nem érdeke Magyarország megszőnése. Figyelmeztettek ennek hátrányaira, és ilyen értelemben nyilvános nagygyőléseken adtak hangot lojalitásuknak. A mai Szlovákia területén 1918 novemberében helyi Magyar Nemzeti Tanácsok kezdtek alakulni, s létrejött a Keletszlovákiai Nemzeti Tanács is, amely a Szlovák Nemzeti Tanács ellenpólusaként igyekezett tevékenykedni. Élén Viktor Dvorčák volt eperjesi megyei hivatalnok és újságíró állt, aki december 11-én a kassai Royal kávéházban a Magyarország-párti helyi politikai elitekkel kötött megállapodást követıen a Kelet-szlovákiai Népköztársaságot is kihirdette. Hosszabb fennállását a csehszlovák hadsereg bevonulása hiúsította meg. A Csehszlovák Köztársaság képviselıit érzékenyen érintette a köztársaság elleni, szőnni nem akaró propagandakampány. 7 Nagyon kritikusan szemlélték a magyar hivatalok azon igyekezetét, hogy ellenırzésük alatt tartsák Szlovákia/Felvidék területét, mert november közepétıl a Károlyi-kormány hadserege az november 13-án megkötött belgrádi katonai konvencióra hivatkozva kezdte visszafoglalni feladott szlovákiai pozícióit, kiszorítva a gyenge csehszlovák egységeket. 8 A terület feletti tényleges ellenırzésnek jelentıs hatása lehetett volna a régió jövıjérıl szóló döntések meghozatalakor, például a Magyarország által követelt népszavazást illetıen. Az utódállamok az érdekszférájukba való beavatkozásnak tekintették e kísérleteket, amelyek ellen végsı soron a nagyhatalmak is felléptek. A feszült helyzetben nem hoztak megoldást a Károlyi-kormány és a csehszlovák kormány delimitációs kérdésekkel (határkérdésekkel) foglalkozó budapesti meghatalmazottja, Milan Hodža közötti, a Szlovákia ideiglenes közigazgatásáról folytatott tárgyalások sem (1919. november ). Hodža egy olyan, elızetes demarkációs vonalról is tárgyalt, amely bizonyos mértékben az etnikai arányokhoz igazodott, ám a csehszlovák diplomácia nyomására e tárgyalásokat megszakították. 9 A régió jövıbeni felosztásáról a 1919 januárjában kezdıdı párizsi békekonferencia volt hivatott meghozni a végsı döntést. 7 IRMANOVÁ, E.: Maďarsko a versailleský mírový systém. ( Magyarország és a versailles-i békerendszer ) Ústí nad Labem: Albis international, 2002, p Errıl részletesebben lásd: HORNYÁK, Á.: Magyar-jugoszláv diplomáciai kapcsolatok Újvidék : Fórum, 2004, p ; KRAJČOVIČ, M.: Károlyiho vláda v Maďarsku a osudy Slovenska v strednej Európe. ( A magyarországi Károlyi-kormány és Szlovákia sorsa Közép-Európában ) In: Historické štúdie 36, Bratislava, 1995, p HRONSKÝ, M.: Budapeštianske rokovania Milana Hodžu a prvá demarkačná čiara medzi Slovenskom a Maďarskom ( Milan Hodža budapesti tárgyalásai és a Szlovákia és Magyarország közti elsı demarkációs vonal ). In: Milan Hodža štátnik a politik ( Milan Hodža, az államférfi és a politikus ). Ed. M. Pekník, Bratislava: VEDA, 2002, p ;

6 A csehszlovák államért folytatott küzdelem Szakolcán már november 6-án megkezdte tevékenységét az ideiglenes szlovák kormány, amelyet a prágai Nemzeti Bizottság küldött a városba. A kezdeti sikerek, Nyugat- Szlovákia területének néhány nap alatti elfoglalása ellenére a csehszlovák önállóság hívei kénytelenek voltak visszavonulni Morvaországba. A katonai erısítés legionáriusok Olaszországból csak december végén érkezett meg, és a 8300 fegyveres fokozatosan elfoglalta a mai Szlovákia területét december elején Vavro Šrobárt nevezték ki Szlovákia közigazgatási miniszterévé. Ebben az idıszakban néhány hónapra Zsolna vált a csehszlovák szervek közigazgatási központjává. Az úgynevezett Šrobár-kormánynak a helyzet konszolidálása, a rendteremtés és az államélet biztosítása volt a feladata, késıbb pedig ennek a hivatalnak kellett koordinálnia a közélet minden szegmensét. A következı év januárjában megszüntették a Szlovák Nemzeti Tanácsot, s fokozatosan feloszlatták a helyi nemzeti bizottságokat és nemzeti gárdákat is. Jogköreiket Szlovákia teljhatalmú közigazgatási minisztériuma, illetve a prágai belügyminisztérium alá rendelt községi képviselı-testületeknek, a járási és megyei hivataloknak adták át. Jogi értelemben a Magyarországból a Csehszlovák Köztársaságba való átmenet a jogfolytonosságon alapult a cseh országrészekben az osztrák jogot, Szlovákiában a magyar jogot vették át. A csehszlovák parlament az illetékes állami szervekkel együtt fokozatosan teremtette meg a plurális demokrácia rendszerét. Cseh- és Morvaországgal ellentétben, ahol ez az átmenet/fordulat viszonylag zökkenımentesen ment végbe, Szlovákiában a hadsereg folyamatos közremőködésével zajlott, sıt, a Magyar Tanácsköztársaság létrejötte után statáriumot (rögtönítélı bíráskodást) is hirdettek, amely egészen 1921 novemberéig maradt érvényben. Szlovákiába tömegesen érkeztek adminisztratív dolgozók, tanítók, a biztonsági szervek dolgozói Cseh- és Morvaországból, mert az ilyen posztokat korábban betöltı személyeket megbízhatatlannak tekintették, illetve azok megtagadták, hogy az új rendszert szolgálják. Éppen ezért megállapítható, hogy az 1918 utáni modern Szlovákia formálásához nagymértékben hozzájárultak a cseh területrıl érkezett értelmiségiek és középosztálybeliek.

7 A Csehszlovák Köztársaság 1919 áprilisa végén csatlakozott a Magyar Tanácsköztársaság elleni román intervencióhoz, amelynek az antanthatalmak által meghatározott demarkációs vonalig való elırenyomulás volt a meghirdetett célja. A csehszlovák hadsereg kihasználva a magyar haderı visszavonulását elfoglalta Kárpátalját és Szlovákújhelyet (Slovenské Nové Mesto). 10 Azt követıen, hogy a román hadsereg megállt a Tiszánál, a magyar Vörös Hadsereg május végén erıs ellentámadást indított észak felé. Sikeréhez hozzájárult a zőrzavar, a csehszlovák hadsereg rossz harci morálja, s nem egy esetben a magyar hadsereg bevonulását kezdetben örömmel fogadó helyi lakosság bolsevikoknak nyújtott támogatása is. Felszabadítóikat látták bennük szociális vagy éppen nemzeti szempontból, hiszen a Vörös Hadseregben sok olyan ember szolgált (a legmagasabb posztokon is), akiket Kun Béla szocialista retorikájánál is jobban ösztönzött a hazafias érzület. A bolsevik hadseregnek a mai Szlovákia területén elért sikerei miatt égetı szükség volt a nagyhatalmak beavatkozására. Az antanthatalmak azonban e régióban nem rendelkeztek kellı katonai erıvel, ezért a harcok folytatódtak. A Csehszlovák Köztársaság végleges határairól június 12-én született döntés. E tényrıl Georges Clemenceau francia miniszterelnök Magyarország, Románia és a Szerb Horvát Szlovén Királyság képviselıit is tájékoztatta. Ezután kiáltották ki Kun Béla segítségével a Szlovák Tanácsköztársaságot, amely az június 16-a és július 7-e közti idıszakban állt fenn. 11 Ennek az államalakulatnak a vezetıi a belgrádi katonai konvencióra hivatkoztak. Kijelentették, hogy Szlovákia csak a szlovákoké, és a cseh proletariátussal akarnak közös kötelékben élni. A köztársaság élére a cseh származású Antonín Janoušek forradalmár került, kormányában pedig jelen voltak olyan személyek, akik Dvorčák keletszlovákiai kormányában is tevékenykedtek. Néhány nappal azután, hogy a Magyar Tanácsköztársaság képviselıi június 24-én aláírták a fegyverszünetet, a bolsevik hadsereg kivonult a mai Szlovákia területérıl. E konfliktusnak az volt az eredménye mint 10 A Csehszlovák Köztársaság és Magyarország közti konfliktus problémakörét közelebbrıl lásd: HRONSKÝ, M. Boj o Slovensko..., p ; ORMOS, M.: Padovátol Trianonig. Budapest: Kossuth, 1984, p A Szlovák Tanácsköztársaság kérdéséhez legújabban lásd: Slovensko a Maďarsko v rokoch ( Szlovákia és Magyarország az 1918 és 1920 közti években ). Ed. L. Deák, Martin: Matica slovenská, 1995, p

8 azt többek között Tomáš Garrique Masaryk is megállapította, hogy a magyar bolsevizmus kül- és belpolitikai szempontból is erısítette a csehszlovák államiság pozícióit. 12 A trianoni békeszerzıdés és az új biztonsági rendszer Az elsı világháború befejezıdése és az azt követı párizsi békekonferencia jelentıs mérföldkınek számít Közép-Európa történetében. Az 1919-ben és 1920-ban kötött békeszerzıdések a régió elsı világháború utáni elrendezésének alapkövévé váltak. A gyıztes antanthatalmak e szerzıdésekben olyan békefeltételeket szabtak, amelyeket a háborúban vesztes államoknak el kellett fogadniuk. Az Osztrák Magyar Monarchia jogutódjának Ausztriát és Magyarországot tekintették. Az ezen országokkal aláírt békeszerzıdések egyben Szlovákiának mint a Csehszlovák Köztársaságon belüli geopolitikai egységnek a létrejöttét is megerısítették. A szerzıdések az antanthatalmak közép-európai szövetségeseinek szükségleteivel és igényeivel összefüggı problémák egész körére szolgáltak megoldással, miközben a nagyhatalmak nagymértékben figyelembe vették Csehszlovákia, Lengyelország, Románia, valamint a Szerb Horvát Szlovén Királyság követeléseit. Ez egyben azt is jelentette, hogy a gyıztes nemzetállamok léte szorosan összefüggött e szerzıdésekkel, s elsırendő céljuk volt a versailles-i békerendszer fenntartása. A régió általános helyzetét jelentısen befolyásolta, hogy Oroszország egy idıre elveszítette nagyhatalmi pozícióját, ám az is, hogy a bolsevik forradalom eszméi gyorsan terjedtek szerte az öreg kontinensen. A békeszerzıdés aláírásához vezetı út azonban ennél sokkal bonyolultabb volt. A magyar kormányok a háború után azonnal országuk kedvezıtlen helyzetének megváltoztatására törekedtek. Magyarország szétesésének folyamatát különféle belsı, de a külpolitikai irányvonalban is végrehajtott változásokkal sikertelenül igyekeztek megállítani. Az elsı magyar miniszterelnök, gróf Károlyi Mihály az ország demokratizálására és reformok bevezetésére törekedett, miközben volt ellenzékiként az antanthatalmak pozitív hozzáállását is remélte. Miután ezek a tervek kudarcot vallottak, 1919 tavaszán Kun Béla és társai bolsevik diktatúrát vezettek be. Párizsban ekkortájt fejezıdött be a szlovák magyar 12 Masaryk a Beneš ve svých dopisech z doby pařížských mírových jednání v roce ( Masaryk és Beneš a párizsi béketárgyalások idején, 1919-ben írt leveleikben ) 2. kötet, Ed. Z. Šolle, Praha: Archiv AV ČR, 1994, p. 206.

9 határ megállapítása, majd jóváhagyása. A szakértıi bizottságok elızetes tárgyalásait követıen erre június 12-én került sor. A határokat azonban már a következı politikai garnitúrának kellett jóváhagynia. Magyarországon ugyanis 1919 ıszén a fordulat elıtti elitek kerültek hatalomra, elsısorban a nemesség és a nagytıke, valamint a polgári katonai és hivatalnokréteg képviselıi. Végül éppen a Horthy Miklós-féle konzervatív-nacionalista rezsim képviselıi írták alá az úgynevezett trianoni békeszerzıdést, amelyet az aláírás helyszínéül szolgáló Nagy-Trianonról, az egyik versailles-i kastélyról neveztek el. A cseh és a szlovák társadalom nagy része Trianont egyfajta történelmi elszámolásként fogadta. Ezt az álláspontot tükrözi Štefan Osuský diplomata ismert kijelentése is: Egyet nem feledek. Amikor június 4-én háromnegyed ötkor a Trianon nevet viselı szerzıdés alá írtam a nevemet, tudtam, hogy a szlovák nemzetnek a volt Magyarországgal szembeni elszámolását írom alá, a fentrıl egészen le a nemzetem vérével, szenvedésével és nyomorával írt számlák elszámolását. S az ilyen elszámolás örök. 13 Ám a békeszerzıdés még ma is számos emóciót kelt, mert a nemzetiségi elnyomás idıszakának lezárulásaként és a nemzetállamok létrejöttének megerısítéseként is értelmezik, amely szerteágazó és pozitívan értelmezett változásokat hozott a lakosság gazdasági, kulturális életében, szociális helyzetében. Más esetekben éppen ellenkezıleg, a külföldi magyar kisebbségi enklávék létrejötte és a dicsıséges magyar államiság megszőnése jelképének tekintik. A jelenkori (cseh)szlovák diskurzusban a magyar múltról alkotott negatív kép is azt az ambíciót tükrözi, hogy erısítsék és fenntartsák azt a status quot, amelyre mint a (szlovák) nemzeti közösség fennmaradásának egyedüli lehetıségére tekintenek. S éppen ellenkezıleg, a kisebbségi létrıl a magyar nemzeti közbeszédben bemutatott negatív kép jellemzıen hasonló érveléssel az 1918 utáni politikai gyakorlat komoly hiányosságaira mutat rá, jelezve a változtatás szükségességét. A nagyhatalmaknak a tartós béke megteremtésére vonatkozó célkitőzése e különbözıségek miatt is viszonylag hamar irreálisnak bizonyult, még akkor is, ha a béke megteremtését a Népszövetség (Nemzetek Szövetsége) volt hivatott szavatolni. A sok megoldatlan viszály, a nagyhatalmak versengése, a revansista politika és az antidemokratikus európai rezsimek kialakulása végül a második világháborúhoz vezetett. E történelmi események lényegesen eltérı felelevenítése eredményezte a történelmi sérelmeket és a veszélyeztetettség érzését vagyis a kulturális traumát, amely érzésekkel 13 DEÁK, L. (ed.) Súčasníci o Trianone. ( Kortársak Trianonról ) Bratislava : Kubko Goral, 1996, p. 35.

10 politikailag manapság is gyakran visszaélnek, s viszonylag nagy mozgósító erıvel hatnak mind a magyar, mind a szlovák nemzetre. Éppen ezért: amikor a magyar trianoni traumáról esik szó, fel kell hívni a figyelmet, hogy ennek az eseménynek az utóélete bizonyos mértékben a szlovák társadalomra is hatással van. Ez azt jelenti, hogy Trianon nemcsak Magyarország ügye, hanem Szlovákiáé is, és 90 év után is sok eszmecserét kell folytatni az Osztrák Magyar Monarchia megszőnésérıl és a nemzetállamok létrejöttérıl. Mgr. Miroslav Michela, PhD. a Szlovák Tudományos Akadémia Történettudományi Intézetének tudományos munkatársa, aki egyben a prágai Károly Egyetem Bölcsészettudományi Karán is elıad. A Forum Historiae internetes folyóirat fıszerkesztıje. Szlovákia és Közép-Európa 20. századi történetének problémakörével foglalkozik.

Trianon labirintusaiban

Trianon labirintusaiban Trianon_4.korr_ctp_25 2016.04.17. 22:20 Page 1 MIROSLAV MICHELA Trianon labirintusaiban 1 Trianon_4.korr_ctp_25 2016.04.17. 22:20 Page 2 KOR/RIDOR KÖNYVEK 3. 2016 Sorozatszerkesztő: Demmel József 2 Trianon_4.korr_ctp_25

Részletesebben

A szlovákok elszakadása a Magyar Királyságtól és Csehszlovákia megalakulása

A szlovákok elszakadása a Magyar Királyságtól és Csehszlovákia megalakulása A szlovákok elszakadása a Magyar Királyságtól és Csehszlovákia megalakulása A szlovák politikusok figyelemmel követték a hadi és a politikai történéseket, ugyanis tisztában voltak vele, hogy ez a háború

Részletesebben

Magyar-arab kapcsolatok. Kovács Viktória Bernadett 13

Magyar-arab kapcsolatok. Kovács Viktória Bernadett 13 Magyar-arab kapcsolatok Kovács Viktória Bernadett 13 J. NAGY LÁSZLÓ (2006): Magyarország és az arab térség: kapcsolatok, vélemények, álláspontok, 1947-1975. JATEPress, Szeged. 159 p. Nem is gondolnánk,

Részletesebben

Szlovákia államiságának kialakulása és annak katonai vonatkozásai, valamint a szlovák haderőreform folyamata

Szlovákia államiságának kialakulása és annak katonai vonatkozásai, valamint a szlovák haderőreform folyamata ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM Hadtudományi Doktori Iskola Vida Csaba mk. őrnagy Szlovákia államiságának kialakulása és annak katonai vonatkozásai, valamint a szlovák haderőreform folyamata Doktori

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak! Tisztelt Miniszter Úr!

Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselı Hölgyek és Urak! Tisztelt Miniszter Úr! Ülésnap Napirend Felszólaló Az Állami Számvevőszék elnökének expozéja - A Magyar Köztársaság 2011. 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról szóló törvényjavaslatról és a Domokos László szeptember 20.

Részletesebben

Ahol a katonai és gazdasági tisztességtelenség véget ér, ott kezdıdik a politikai tisztességtelenség

Ahol a katonai és gazdasági tisztességtelenség véget ér, ott kezdıdik a politikai tisztességtelenség Ahol a katonai és gazdasági tisztességtelenség véget ér, ott kezdıdik a politikai tisztességtelenség Churchill azt mondta: Ahol a tisztesség véget ér, ott kezdıdik a politika. Az utóbbi napok kiegészítették

Részletesebben

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén

Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Mottó: Felelısségteljes élet és cselekvés a munkahelyeken (Fıcze Lajos) Munkavédelmi helyzet a Vegyipari Ágazati Párbeszéd Bizottság területén Vegyipari Ágazati Párbeszédbizottság Budapest 2009. május

Részletesebben

Kopátsy Sándor Száz éve született Kádár Hozzászólás a májusi Egyenlítő két írásához

Kopátsy Sándor Száz éve született Kádár Hozzászólás a májusi Egyenlítő két írásához Kopátsy Sándor Száz éve született Kádár Hozzászólás a májusi Egyenlítő két írásához Örültem, hogy a baloldal megemlékezik a magyar baloldal legnagyobb alakjáról. Nemcsak a magyar baloldal, de a magyar

Részletesebben

A somogy megyei hadkiegészítés 1955-tıl

A somogy megyei hadkiegészítés 1955-tıl A somogy megyei hadkiegészítés 1955-tıl A Honvédelmi Tanács határozata értelmében 1955. július 01.- hatállyal alakult meg a Somogy Megyei Kiegészítı Parancsnokság kaposvári székhellyel. Elsı parancsnoka

Részletesebben

(Zjednotená) Maďarská strana na Slovensku 1939 1945. [Az (Egyesült) Szlovákiai Magyar Párt 1939 1945] Nitra, UKF, 2011. 307 p.

(Zjednotená) Maďarská strana na Slovensku 1939 1945. [Az (Egyesült) Szlovákiai Magyar Párt 1939 1945] Nitra, UKF, 2011. 307 p. Martin Hetényi (Zjednotená) Maďarská strana na Slovensku 1939 1945. [Az (Egyesült) Szlovákiai Magyar Párt 1939 1945] Nitra, UKF, 2011. 307 p. Hiánypótló műről van szó, amivel a szlovák és magyar historiográfia

Részletesebben

STAUBER PÉTER MAGYARORSZÁG FELVÉTELE AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK VÍZUMMENTESSÉGI PROGRAMJÁBA

STAUBER PÉTER MAGYARORSZÁG FELVÉTELE AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK VÍZUMMENTESSÉGI PROGRAMJÁBA STAUBER PÉTER MAGYARORSZÁG FELVÉTELE AZ EGYESÜLT ÁLLAMOK VÍZUMMENTESSÉGI PROGRAMJÁBA Magyarország 2008. november 17-ével bekerült az Egyesült Államok ún. Vízummentességi Programjába (Visa Waiver Programme,

Részletesebben

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése Tájékoztatásunk a Számviteli Törvény 10. (2) bekezdésével összhangban a nemzetközi számviteli (IFRS) standardoknak megfelelı szabályok

Részletesebben

I. Általános információk az elıadásokról, szemináriumokról, szak- vagy laborgyakorlatokról

I. Általános információk az elıadásokról, szemináriumokról, szak- vagy laborgyakorlatokról Babeş Bolyai Tudományegyetem Kolozsvár Kar Történelem és Filozófia Egyetemi év: 2008-2009 Félév 2. I. Általános információk az elıadásokról, szemináriumokról, szak- vagy laborgyakorlatokról Tantárgy neve:

Részletesebben

Az állami tulajdon sorsa. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke)

Az állami tulajdon sorsa. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) Duna Charta és az Élılánc Magyarországért konferenciája: Vagyonleltár Budapest, 2008. szeptember 27. Az állami tulajdon sorsa (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) Tisztelt Hallgatóim! Megköszönve

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Plenárisülés-dokumentum 1.9.2008 B6-0413/2008 ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY. a Tanács és a Bizottság nyilatkozatait követıen

EURÓPAI PARLAMENT. Plenárisülés-dokumentum 1.9.2008 B6-0413/2008 ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY. a Tanács és a Bizottság nyilatkozatait követıen EURÓPAI PARLAMENT 2004 Plenárisülés-dokumentum 2009 1.9.2008 B6-0413/2008 ÁLLÁSFOGLALÁSRA IRÁNYULÓ INDÍTVÁNY a Tanács és a Bizottság nyilatkozatait követıen az eljárási szabályzat 103. cikkének (2) bekezdése

Részletesebben

Pártok és politikai célok Magyarországon a XX. század elsı felében

Pártok és politikai célok Magyarországon a XX. század elsı felében Erényi Tibor Pártok és politikai célok Magyarországon a XX. század elsı felében Magyarországon a modern politikai pártstruktúra már az 1867-et követı években kialakult. Ismeretes, hogy a két nagy párt,

Részletesebben

Rendszerváltásunk mérlege. Hazánk felzárkózási esélyei és a stratégiai gondolkodás meghonosítása a társadalom- és gazdaságpolitika formálásában

Rendszerváltásunk mérlege. Hazánk felzárkózási esélyei és a stratégiai gondolkodás meghonosítása a társadalom- és gazdaságpolitika formálásában ECOSTAT és a 135 éves Népszava jubileumi Konferenciája: Lehetséges felzárkózási pályák Magyarországon Stratégiai forgatókönyvek 2008-2020 Budapest, 2008. november 27. Rendszerváltásunk mérlege. Hazánk

Részletesebben

Jogbiztonsági fordulat az ingatlan-nyilvántartásban: a jogvédelmi rendszer átalakítása a jóhiszemő szerzı hátrányára

Jogbiztonsági fordulat az ingatlan-nyilvántartásban: a jogvédelmi rendszer átalakítása a jóhiszemő szerzı hátrányára 1 Jogbiztonsági fordulat az ingatlan-nyilvántartásban: a jogvédelmi rendszer átalakítása a jóhiszemő szerzı hátrányára Dr. Kurucz Mihály elıadásában 2009. november 23. A XIX. század végi osztrák telekkönyvi

Részletesebben

Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében

Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében Gyermekek a hatósági eljárásokban Elemzés az országgyőlési biztos vizsgálatai tükrében Az állampolgári jogok országgyőlési biztosáról szóló 1993. évi LIX. törvény (Obtv.) az országgyőlési biztost a hatóságok,

Részletesebben

A KIS MAGYAR VILÁGRÓL

A KIS MAGYAR VILÁGRÓL ZÁKONYI BOTOND A KIS MAGYAR VILÁGRÓL Ablonczy Balázs: A visszatért Erdély, 1940 1944, Jaffa Kiadó, Budapest, 2011, 280 oldal Ablonczy Balázs kötete a magyar Észak-Erdély történetét mutatja be 1940 1944

Részletesebben

A HAZAI ORVOSI KÖZIGAZGATÁS TÖRTÉNETE

A HAZAI ORVOSI KÖZIGAZGATÁS TÖRTÉNETE A HAZAI ORVOSI KÖZIGAZGATÁS TÖRTÉNETE Kapronczay Károly Az újkori európai államok közigazgatása a 18. században formálódott ki. Mintául az erõsen központosított porosz hivatali rendszer szolgált, amely

Részletesebben

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615. I.

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615. I. JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA Ügyszám: J-3327/2008. A

Részletesebben

A kormányzó és a trón. Alkotmányos szerepvállalás vagy dinasztikus tervek a Horthy családban

A kormányzó és a trón. Alkotmányos szerepvállalás vagy dinasztikus tervek a Horthy családban DOI: 10.18427/iri-2016-0056 A kormányzó és a trón. Alkotmányos szerepvállalás vagy dinasztikus tervek a Horthy családban Olasz Lajos Szegedi Tudományegyetem JGYPK olasz@jgypk.szte.hu Az elvesztett háború,

Részletesebben

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban

14-469/2/2006. elıterjesztés 1. sz. melléklete. KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban KOMPETENCIAMÉRÉS a fıvárosban 2005 1 Tartalom 1. Bevezetés. 3 2. Iskolatípusok szerinti teljesítmények.... 6 2. 1 Szakiskolák 6 2. 2 Szakközépiskolák. 9 2. 3 Gimnáziumok 11 2. 4 Összehasonlítások... 12

Részletesebben

KISTELEPÜLÉSEK TÉRBEN ÉS IDİBEN 1

KISTELEPÜLÉSEK TÉRBEN ÉS IDİBEN 1 KISTELEPÜLÉSEK TÉRBEN ÉS IDİBEN 1 Fleischer Tamás 1. BEVEZETÉS A hetvenes évek derekán az addigi "tanyakérdést" követıen átterelıdött a figyelem a kistelepülésekre: mondhatnánk - már ami a közleményeket

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Fıvárosi Ítélıtábla 2.Kf.27.546/2010/6. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Fıvárosi Ítélıtábla a dr. K. Sz. jogtanácsos által képviselt OTP Bank Nyrt. (Budapest) felperesnek a dr. László Ildikó Katalin

Részletesebben

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik TÁMOP 1.3.1-07/1-2008-0002 kiemelt projekt A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként Stratégiai irányítás és regionális tervezés támogatása komponens

Részletesebben

Elıszó 1 ELİSZÓ A könyv, amit a Tisztelt Olvasó a kezében tart, az új Országgyőlés alakuló ülésére készült. Elsısorban az Országgyőlés tagjainak, különösen a most elıször megválasztott képviselıknek a

Részletesebben

Korszerő és modern államháztartás a kihívások és az el nem kerülhetı reformok tükrében. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke)

Korszerő és modern államháztartás a kihívások és az el nem kerülhetı reformok tükrében. (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék elnöke) MKKSZ Akadémia zárórendezvénye a Parlamentben Budapest, 2009. december 8. Korszerő és modern államháztartás a kihívások és az el nem kerülhetı reformok tükrében (Dr. Kovács Árpád, az Állami Számvevıszék

Részletesebben

Kollégium Nevelıtestülete Tisztelt Kollégák!

Kollégium Nevelıtestülete Tisztelt Kollégák! A választásokról Egy szervezet ereje, életképessége abban is megmutatkozik, hogy - vezetıi testületeinek megújítása nem okoz törést a szervezet "üzemszerő" mőködésében; - biztosított a folyamatos személyi

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/011-027/2011. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. K. A. jogi igazgató által képviselt Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Budapest) eljárás alá

Részletesebben

CSATLAKOZÁSUNK AZ EURÓPAI UNIÓHOZ - A MAGYAR MEZİGAZDASÁG ÉS A JÁSZSÁG A LEHETİSÉGEI

CSATLAKOZÁSUNK AZ EURÓPAI UNIÓHOZ - A MAGYAR MEZİGAZDASÁG ÉS A JÁSZSÁG A LEHETİSÉGEI Kis Zoltán CSATLAKOZÁSUNK AZ EURÓPAI UNIÓHOZ - A MAGYAR MEZİGAZDASÁG ÉS A JÁSZSÁG A LEHETİSÉGEI Az ezredforduló felé közeledve egyre reálisabbnak és kézzelfoghatóbbnak tőnik Magyarország csatlakozása a

Részletesebben

Az 1918 elõtti Magyarország közismerten

Az 1918 elõtti Magyarország közismerten Párhuzamok és különbségek Az 1918 elõtti Magyarország közismerten soknemzetiségû, sokvallású és többkultúrájú ország volt. Ez gazdasági elõnyökkel, szellemi pezsgéssel, de komoly társadalmi-politikai feszültségekkel

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-071-018/2009. A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa a KiK Textil és Non-Food Korlátolt Felelısségő Társaság (Budapest) eljárás alá vont ellen fogyasztókkal szembeni tisztességtelen

Részletesebben

KOVÁCS GÁBOR A HATÁRVADÁSZ SZÁZADOK EGYSÉGES RENDÉSZETI ALKALMAZÁSÁNAK LEHETİSÉGEI AZ INTEGRÁLT RENDVÉDELEMBEN

KOVÁCS GÁBOR A HATÁRVADÁSZ SZÁZADOK EGYSÉGES RENDÉSZETI ALKALMAZÁSÁNAK LEHETİSÉGEI AZ INTEGRÁLT RENDVÉDELEMBEN KOVÁCS GÁBOR A HATÁRVADÁSZ SZÁZADOK EGYSÉGES RENDÉSZETI ALKALMAZÁSÁNAK LEHETİSÉGEI AZ INTEGRÁLT RENDVÉDELEMBEN Az elmúlt évtizedben a Magyar Határırség történetében soha nem látott szervezeti korszerősítés

Részletesebben

56-os menekültek: `ez a legjobb bevándorló csoport, amely valaha az USA-ba érkezett

56-os menekültek: `ez a legjobb bevándorló csoport, amely valaha az USA-ba érkezett 1 / 7 2010.11.08. 14:25 Kisalföld, www.kisalfold.hu Minden jog fenntartva. 56-os menekültek: `ez a legjobb bevándorló csoport, amely valaha az USA-ba érkezett SZEGHALMI BALÁZS 2010.11.08. 04:07 Hegyeshalomtól

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-162/2008/043. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a JYSK Kereskedelmi Kft. Budapest és a JYSK Holding A/S Dánia ellen fogyasztói döntések tisztességtelen befolyásolása,

Részletesebben

Állam- és jogtörténet 5. óra. Mit kell tudni a vizsgán:

Állam- és jogtörténet 5. óra. Mit kell tudni a vizsgán: Mit kell tudni a vizsgán: 1. Tételhez: - korona küldésének közjogi jelentısége - ez lesz késıbbiekben a Szent Korona tan alapja - koronázási szertartás: ordó szerint történik szent olajjal kenik fel az

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.869/18/2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

BÁTHORI GÁBOR. Az Erdélyi Fejedelemség és a Porta politikai és katonai szövetsége Bocskai István és Bethlen Gábor fejedelemsége idején

BÁTHORI GÁBOR. Az Erdélyi Fejedelemség és a Porta politikai és katonai szövetsége Bocskai István és Bethlen Gábor fejedelemsége idején 1 ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM DOKTORI TANÁCSA BÁTHORI GÁBOR Az Erdélyi Fejedelemség és a Porta politikai és katonai szövetsége Bocskai István és Bethlen Gábor fejedelemsége idején című doktori

Részletesebben

Összefoglaló. A világgazdaság

Összefoglaló. A világgazdaság Összefoglaló A világgazdaság A világgazdasági kilátásokat továbbra is jelentıs bizonytalanság övezi, ami minden jel szerint az elkövetkezı két évben is megmarad. A bizonytalanság forrása ıszi jelentésünkhöz

Részletesebben

A KORMÁNYZATI SZEREPVÁLLALÁS HATÁSA A KISEBBSÉGI MAGYAR PÁRTOK ÖNKORMÁNYZATI POLITIKÁJÁRA

A KORMÁNYZATI SZEREPVÁLLALÁS HATÁSA A KISEBBSÉGI MAGYAR PÁRTOK ÖNKORMÁNYZATI POLITIKÁJÁRA A KORMÁNYZATI SZEREPVÁLLALÁS HATÁSA A KISEBBSÉGI MAGYAR PÁRTOK ÖNKORMÁNYZATI POLITIKÁJÁRA Szarka László A kisebbségi avagy a nemzetközi szakirodalomban bevett fogalmakat használva, etnikai, etnikai-regionális

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a költségvetési intézmények 2010. évi pénzügyi-gazdasági ellenırzéseinek tapasztalatairól

E L İ T E R J E S Z T É S a költségvetési intézmények 2010. évi pénzügyi-gazdasági ellenırzéseinek tapasztalatairól HAJDÚNÁNÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R É T İ L 8. Száma: 9214-9/2011. Elıkészítı: Dr. Nagy Attila revizor Az elıterjesztés törvényességi ellenırzıje: Dr. Kiss Imre jegyzı E L İ T E R J

Részletesebben

ADALÉKOK A MAGYAR KÖZLEKEDÉSÜGY ÉS HONVÉDELEM XX. SZÁZADI KAPCSOLATRENDSZERÉNEK TANULMÁNYÁZÁSÁHOZ

ADALÉKOK A MAGYAR KÖZLEKEDÉSÜGY ÉS HONVÉDELEM XX. SZÁZADI KAPCSOLATRENDSZERÉNEK TANULMÁNYÁZÁSÁHOZ VEZETÉS- ÉS SZERVEZÉSTUDOMÁNY DR. HORVÁTH ATTILA ADALÉKOK A MAGYAR KÖZLEKEDÉSÜGY ÉS HONVÉDELEM XX. SZÁZADI KAPCSOLATRENDSZERÉNEK TANULMÁNYÁZÁSÁHOZ Egy állam közlekedéspolitikájának alakítását számtalan

Részletesebben

A RASSZIZMUS ÉS INTOLERANCIA ELLENI EURÓPAI BIZOTTSÁG 9. SZ. ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSA:

A RASSZIZMUS ÉS INTOLERANCIA ELLENI EURÓPAI BIZOTTSÁG 9. SZ. ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSA: CRI(2004)37 Version hongroise Hungarian version A RASSZIZMUS ÉS INTOLERANCIA ELLENI EURÓPAI BIZOTTSÁG 9. SZ. ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSA: AZ ANTISZEMITIZMUS ELLENI KÜZDELEMRİL ELFOGADVA : 2004. JÚNIUS 25 Strasbourg,

Részletesebben

Szlovákia Magyarország két hangra

Szlovákia Magyarország két hangra dunatáj Szlovákia Magyarország két hangra anuár elsején ünnepelhette önálló államiságának huszadik évfordulóját északi szomszédunk. A Týždeň című pozsonyi hetilap tavalyi évet záró számában olvashattuk:

Részletesebben

A FOGLALKOZTATÁS KÖZGAZDASÁGI ELMÉLETEI A GLOBALIZÁCIÓ TÜKRÉBEN

A FOGLALKOZTATÁS KÖZGAZDASÁGI ELMÉLETEI A GLOBALIZÁCIÓ TÜKRÉBEN A FOGLALKOZTATÁS KÖZGAZDASÁGI ELMÉLETEI A GLOBALIZÁCIÓ TÜKRÉBEN Lipták Katalin Ph.D. hallgató Miskolci Egyetem, Gazdaságtudományi Kar Világgazdaságtani Tanszék Eddigi kutatásaim eredményeképpen a közgazdasági

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-49/2007/064. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Citibank Zrt. Budapest a Shell Hungary Zrt. Budapest a Magyar Légiközlekedési Zrt. Budapest a Magyar Telekom Nyrt.

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2009. december 8. 17024/1/09 REV 1 (hu)

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2009. december 8. 17024/1/09 REV 1 (hu) AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2009. december 8. 17024/1/09 REV 1 (hu) CO EUR-PREP 3 JAI 896 POLGEN 229 FELJEGYZÉS Küldi: az elnökség Címzett: az Általános Ügyek Tanácsa / az Európai Tanács Elızı dok.

Részletesebben

Az írásbeli érettségi témakörei

Az írásbeli érettségi témakörei Az írásbeli érettségi témakörei Dőlt betűvel szerepelnek azok a részek, amelyeket csak emelt szinten kérnek. 1. AZ ÓKOR ÉS KULTÚRÁJA 1.1 Vallás és kultúra az ókori Keleten Az egyes civilizációk vallási

Részletesebben

A szatmári béke. Magyarország a szatmári béke idején

A szatmári béke. Magyarország a szatmári béke idején 1 A szatmári béke Magyarország a szatmári béke idején A szatmári béke megkötésének körülményeit vizsgálva vissza kell tekintenünk az azt megelőző eseményekhez. 1701-ben Rákóczi Ferenc egy nemesi mozgalmat

Részletesebben

ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ 500.000 DARAB 1.000 FORINT NÉVÉRTÉKŐ A SOROZATÚ NÉVRE SZÓLÓ DEMATERIALIZÁLT TÖRZSRÉSZVÉNYÉNEK A FIGYELEMFELHÍVÁS

ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ 500.000 DARAB 1.000 FORINT NÉVÉRTÉKŐ A SOROZATÚ NÉVRE SZÓLÓ DEMATERIALIZÁLT TÖRZSRÉSZVÉNYÉNEK A FIGYELEMFELHÍVÁS ÖSSZEVONT TÁJÉKOZTATÓ A FINEXT VAGYONKEZELİ NYILVÁNOSAN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 500.000 DARAB 1.000 FORINT NÉVÉRTÉKŐ A SOROZATÚ NÉVRE SZÓLÓ DEMATERIALIZÁLT TÖRZSRÉSZVÉNYÉNEK A BUDAPESTI ÉRTÉKTİZSDE B KATEGÓRIÁS

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 9810-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Történelem J Írásbeli felvételi feladatok 2004. javítási útmutató

Történelem J Írásbeli felvételi feladatok 2004. javítási útmutató Történelem J Írásbeli felvételi feladatok 2004 javítási útmutató 1. Jogalkotók Nevezze meg a körülírt jogalkotó történeti személyiségeket! a) A kiváltságos papi osztály helyzetének megerősítését szolgáló

Részletesebben

VARGA JÁNOS BIZTONSÁGI KIHÍVÁSOK KÉPZÉSI REAKCIÓK

VARGA JÁNOS BIZTONSÁGI KIHÍVÁSOK KÉPZÉSI REAKCIÓK VARGA JÁNOS BIZTONSÁGI KIHÍVÁSOK KÉPZÉSI REAKCIÓK A változó társadalmi környezetben a rendészettel összefüggı kihívások tudományos igényő megvitatása során nem kerülhetı meg a képzés sem. A tanulmány hipotézise,

Részletesebben

AZ ÁTMENET GAZDASÁGTANA POLITIKAI GAZDASÁGTANI PILLANATKÉPEK MAGYARORSZÁGON

AZ ÁTMENET GAZDASÁGTANA POLITIKAI GAZDASÁGTANI PILLANATKÉPEK MAGYARORSZÁGON AZ ÁTMENET GAZDASÁGTANA POLITIKAI GAZDASÁGTANI PILLANATKÉPEK MAGYARORSZÁGON Készült a TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0041pályázati projekt keretében Tartalomfejlesztés az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékén

Részletesebben

Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról

Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyének száma:

Részletesebben

ALAPTÁJÉKOZTATÓ. QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság, mint Kibocsátó

ALAPTÁJÉKOZTATÓ. QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság, mint Kibocsátó ALAPTÁJÉKOZTATÓ QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság, mint Kibocsátó 50 milliárd forint keretösszegő 2008-2009. évi Kötvényprogramjáról Forgalmazó: QUAESTOR

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntıbizottság (a továbbiakban: Döntıbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTİBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt. sz.: D.107/12/2012. A Közbeszerzési

Részletesebben

Meg kell küzdenem a társadalomba beivódott előítéletekkel

Meg kell küzdenem a társadalomba beivódott előítéletekkel http://www.honvedelem.hu/cikk/14500 Meg kell küzdenem a társadalomba beivódott előítéletekkel Végh Ferenc nyugállományú vezérezredes az elmúlt hetekben több konferencián is jelen volt. A Magyar Honvédség

Részletesebben

Í rásom témája egy feledésbe merült csehszlovákiai magyar folyóirat, a Jó Barát,

Í rásom témája egy feledésbe merült csehszlovákiai magyar folyóirat, a Jó Barát, KISEBBSÉGI DISKURZUSOK KISEBBSÉGI DISKURZUSOK Neszméri Csilla Baumgartner Bernadett CSEHSZLOVÁKIAI MAGYAR SAJTÓ. A JÓ BARÁT Bevezetés Í rásom témája egy feledésbe merült csehszlovákiai magyar folyóirat,

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Hajdú-Bihar Megyei Rendır-fıkapitányság Hajdúnánás Rendırkapitányság 4080 Hajdúnánás, Bocskai út 26-28. Tel.: 52/570-050 Fax.: 52/570-051 BM Tel.: 32/53-20 Fax.: 32/53-21 e-mail: hraskoj@hajdu.police.hu

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/012-36/2012. Nyilvános változat! A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. U. Gy. vezetı jogtanácsos által képviselt TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. (Budaörs) eljárás alá

Részletesebben

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA Budapest, XVIII. ker. Petıfi

Részletesebben

Nyilvános jelentés a FIDESZ KDNP által javasolt öt alkotmánybíró-jelöltrıl

Nyilvános jelentés a FIDESZ KDNP által javasolt öt alkotmánybíró-jelöltrıl Nyilvános jelentés a FIDESZ KDNP által javasolt öt alkotmánybíró-jelöltrıl A Jelentést készítették ez Eötvös Károly Közpolitikai Intézet és a Társaság a Szabadságjogokért munkatársai: Hegyi Szabolcs Hüttl

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A NEMZETI ÉS ETNIKAI KISEBBSÉGI JOGOK ORSZÁGGYÛLÉSI BIZTOSÁNAK TEVÉKENYSÉGÉRÕL 2005. január 1. december 31.

BESZÁMOLÓ A NEMZETI ÉS ETNIKAI KISEBBSÉGI JOGOK ORSZÁGGYÛLÉSI BIZTOSÁNAK TEVÉKENYSÉGÉRÕL 2005. január 1. december 31. 2005 tord 1-9 fej.qxd 3/12/2006 3:56 PM Page 1 BESZÁMOLÓ A NEMZETI ÉS ETNIKAI KISEBBSÉGI JOGOK ORSZÁGGYÛLÉSI BIZTOSÁNAK TEVÉKENYSÉGÉRÕL 2005. január 1. december 31. 2005 tord 1-9 fej.qxd 3/12/2006 3:56

Részletesebben

Önkormányzati kötvénykibocsátások Magyarországon: tapasztalatok és lehetıségek

Önkormányzati kötvénykibocsátások Magyarországon: tapasztalatok és lehetıségek Széchenyi István Egyetem Multidiszciplináris Társadalomtudományi Doktori Iskola Kovács Gábor Önkormányzati kötvénykibocsátások Magyarországon: tapasztalatok és lehetıségek Doktori értekezés- tervezet Konzulens:

Részletesebben

Szövetségesi és NATO kötelezettségeink Irakban, a feladatok teljesítésének tapasztalatai egy magyar résztvevő katona szemével

Szövetségesi és NATO kötelezettségeink Irakban, a feladatok teljesítésének tapasztalatai egy magyar résztvevő katona szemével Szövetségesi és NATO kötelezettségeink Irakban, a feladatok teljesítésének tapasztalatai egy magyar résztvevő katona szemével A feladatom nagyon egyszerű. Felkérés alapján szeretnék tájékoztatást adni

Részletesebben

A közép-európai rakétapajzs elvetésének hátteréhez

A közép-európai rakétapajzs elvetésének hátteréhez 42 NEMZET ÉS BIZTONSÁG 2009. OKTÓBER Varga Gergely A közép-európai rakétapajzs elvetésének hátteréhez Barack Obama 2009. szeptember 17-én jelentette be hivatalosan, hogy eláll a Közép-Európába tervezett

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN!

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! Fıvárosi Ítélıtábla 2. Kf. 27. 441/2010/5. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG NEVÉBEN! A Fıvárosi Ítélıtábla a dr. E. M. vezetı jogtanácsos által képviselt Telenor Magyarország Zrt. (korábbi neve: Pannon GSM Távközlési

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Szám: K.83-23/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Kislıd Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2010. december 8-án 17 órakor kezdıdı rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Mővelıdési Ház, Kislıd

Részletesebben

Bírálat Szente Zoltán Kormányforma és parlamentáris kormányzás a XIX. századi európai és a dualizmus kori magyar közjogban címő doktori munkájáról

Bírálat Szente Zoltán Kormányforma és parlamentáris kormányzás a XIX. századi európai és a dualizmus kori magyar közjogban címő doktori munkájáról Bírálat Szente Zoltán Kormányforma és parlamentáris kormányzás a XIX. századi európai és a dualizmus kori magyar közjogban címő doktori munkájáról Értékelésemet az MTA Doktori Tanácsa döntése nyomán, a

Részletesebben

REGÉNYI KUND AZ ALKOTMÁNYVÉDELMI HIVATAL INTEGRÁLT ÜGYELETI FİOSZTÁLYÁNAK KIALAKÍTÁSA ÉS TAPASZTALATAI. Bevezetés

REGÉNYI KUND AZ ALKOTMÁNYVÉDELMI HIVATAL INTEGRÁLT ÜGYELETI FİOSZTÁLYÁNAK KIALAKÍTÁSA ÉS TAPASZTALATAI. Bevezetés REGÉNYI KUND AZ ALKOTMÁNYVÉDELMI HIVATAL INTEGRÁLT ÜGYELETI FİOSZTÁLYÁNAK KIALAKÍTÁSA ÉS TAPASZTALATAI Bevezetés A rendvédelmi szervek felépítését vizsgálva elmondható, hogy azok, tükrözve a konzervatív

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

Nem feltétlenül, és akkor sem biztos, hogy azonnal. Az alábbiakban ennek az elhatározásához adunk néhány meggondolandó szempontot és tapasztalatot.

Nem feltétlenül, és akkor sem biztos, hogy azonnal. Az alábbiakban ennek az elhatározásához adunk néhány meggondolandó szempontot és tapasztalatot. 343. Az EU-jövôkép készítés jelentôsége, funkciói 1. Kell-e minden vállalkozásnak EU-jövôképet készítenie? Nem feltétlenül, és akkor sem biztos, hogy azonnal. Az alábbiakban ennek az elhatározásához adunk

Részletesebben

FÖLDES GYÖRGY A magyar szovjet viszony 1957 1989 között

FÖLDES GYÖRGY A magyar szovjet viszony 1957 1989 között FÖLDES GYÖRGY A magyar szovjet viszony 1957 1989 között Rövid áttekintés Ez a bő három évtized különleges helyet foglal el a magyar orosz kapcsolatok ezeréves történetében. Drámai és tragikus volt a kezdet.

Részletesebben

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615

JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40.Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÉSZREVÉTELEI az Aarhusi Egyezmény 10.

Részletesebben

Plenárisülés-dokumentum. 10.9.2014 cor01 HELYESBÍTÉS

Plenárisülés-dokumentum. 10.9.2014 cor01 HELYESBÍTÉS EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Plenárisülés-dokumentum 10.9.2014 cor01 HELYESBÍTÉS az Európai Parlament által 2014. április 17-én a tagállamok és az Európai Unió versenyjogi rendelkezéseinek megsértésén alapuló,

Részletesebben

Dr. Nochta Tibor: Gondolatok a magyar biztosítási szerzıdési jog jelenkori helyzetérıl és fejlıdési tendenciáiról. 1)Rövid általános helyzetkép

Dr. Nochta Tibor: Gondolatok a magyar biztosítási szerzıdési jog jelenkori helyzetérıl és fejlıdési tendenciáiról. 1)Rövid általános helyzetkép Dr. Nochta Tibor: Gondolatok a magyar biztosítási szerzıdési jog jelenkori helyzetérıl és fejlıdési tendenciáiról 1)Rövid általános helyzetkép A biztosítási szerzıdés hazai hatályos jogi szabályozásáról

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV 2009. MÁRCIUS 15-ÉN MEGTARTOTT ÜNNEPI ÜLÉSÉRİL

JEGYZİKÖNYV 2009. MÁRCIUS 15-ÉN MEGTARTOTT ÜNNEPI ÜLÉSÉRİL Esztergom Város Polgármesteri Hivatala 2501 Esztergom, Széchenyi tér 1. Pf. 92. 6771-2/2009. JEGYZİKÖNYV ESZTERGOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2009. MÁRCIUS 15-ÉN MEGTARTOTT ÜNNEPI ÜLÉSÉRİL

Részletesebben

ZSOLDOS ATTILA: A Szent Korona. A korona a történelemben és a nemzeti hagyományban I. A koronázási jelvények A jogar A palást Országalma

ZSOLDOS ATTILA: A Szent Korona. A korona a történelemben és a nemzeti hagyományban I. A koronázási jelvények A jogar A palást Országalma ZSOLDOS ATTILA: A Szent Korona. A korona a történelemben és a nemzeti hagyományban História 2000/05-06. A szabad választások után 1990- ben összeülő magyar parlament egyik legádázabb vitája a körül forgott,

Részletesebben

Ügyszám:JNO-715/1/2010. I. A panasz

Ügyszám:JNO-715/1/2010. I. A panasz JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSA 1051 Budapest, Nádor u. 22. 1387 Budapest, Pf. 40. Telefon: 475-7100 Fax: 269-1615 A JÖVİ NEMZEDÉKEK ORSZÁGGYŐLÉSI BIZTOSÁNAK ÁLLÁSFOGLALÁSA Nagymányok-Kismányok-Váralja-Hidas

Részletesebben

NAGY TAMÁS A HATÁRVÉDELEM KÜLÖNLEGES PRIORITÁSAI MAGYARORSZÁGON 1947 1956. 1. Magyarország régi új határai a párizsi békeszerzıdést követıen

NAGY TAMÁS A HATÁRVÉDELEM KÜLÖNLEGES PRIORITÁSAI MAGYARORSZÁGON 1947 1956. 1. Magyarország régi új határai a párizsi békeszerzıdést követıen NAGY TAMÁS A HATÁRVÉDELEM KÜLÖNLEGES PRIORITÁSAI MAGYARORSZÁGON 1947 1956 1. Magyarország régi új határai a párizsi békeszerzıdést követıen 1947. február 10-én Párizsban a gyıztes Szövetséges Nagyhatalmak

Részletesebben

LIMES 2009.4/MELLÉKLET TUDOMÁNYOS SZEMLE RENDSZERVÁLTÁS ÉS A KISEBBSÉGEK TATABÁNYA

LIMES 2009.4/MELLÉKLET TUDOMÁNYOS SZEMLE RENDSZERVÁLTÁS ÉS A KISEBBSÉGEK TATABÁNYA LIMES 2009.4/MELLÉKLET TUDOMÁNYOS SZEMLE RENDSZERVÁLTÁS ÉS A KISEBBSÉGEK TATABÁNYA TARTALOM Rendszerváltás és a kisebbségek Szerkesztette: Zahorán Csaba Zahorán Csaba: A rendszerváltás és a kisebbségi

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat. szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata

Hajdúnánás Városi Önkormányzat. szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata Hajdúnánás Városi Önkormányzat szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2011-2013 Készítették: Benkıné Takács Mária Szociális Iroda és Városi Gyámhivatal irodavezetı Nagyné Bózsár

Részletesebben

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA

PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM KÖZGAZDASÁGTUDOMÁNYI KAR REGIONÁLIS POLITIKA ÉS GAZDASÁGTAN DOKTORI ISKOLA Iskolavezetı: Dr. Buday-Sántha Attila A TERÜLETI TURIZMUSFEJLESZTÉS LEHETİSÉGEI A SZÉKELYFÖLDÖN A doktori

Részletesebben

29.3.2011 A7-0329/29 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS...

29.3.2011 A7-0329/29 AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS... 29.3.2011 A7-0329/29 Módosítás 29 Brian Simpson a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság nevében Jelentés Brian Simpson Az idegenforgalomra vonatkozó európai statisztikák (COM(2010)0117 C7 0085/2010 2010/0063(COD))

Részletesebben

SZAKMAI MEGJEGYZÉSEK

SZAKMAI MEGJEGYZÉSEK SZAKMAI MEGJEGYZÉSEK A DUNA STRATÉGIA HAZAI MEGBESZÉLÉSE ELÉ 1 Fleischer Tamás BEVEZETÉS A Bizottság 2009. október 22-én 14 érintett országot keresett meg a Duna Stratégia megindítására vonatkozó levelével.

Részletesebben

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELİK RÉSZÉRE

KÖZLEMÉNY A KÉPVISELİK RÉSZÉRE EURÓPAI PARLAMENT 2009-2014 Alkotmányügyi Bizottság 18.10.2011 KÖZLEMÉNY A KÉPVISELİK RÉSZÉRE Tárgy: VÉLEMÉNY MAGYARORSZÁG ÚJ ALAPTÖRVÉNYÉRİL Elfogadta a VELENCEI BIZOTTSÁG 87. plenáris ülésén (Velence,

Részletesebben

Moszkva és Washington kapcsolatai

Moszkva és Washington kapcsolatai NB2_bel.qxd 2/6/2008 9:23 PM Page 13 BIZTONSÁGPOLITIKA 13 Sz. Bíró Zoltán Az orosz amerikai viszony alakulásáról Moszkva és Washington kapcsolatai a Szovjetunió felbomlását (1991. december) követõ bõ másfél

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE

MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE MAGYARORSZÁG ALAPTÖRVÉNYE Magyarország Szabadság Alkotmányának irányelvei a globalista szocialista-kommunizmus és a liberáliskapitalizmus föderációját a természetes értékrend szerinti konföderációval felváltó

Részletesebben

Megúsztuk volna a szovjeteket az ügyes kiugrással?

Megúsztuk volna a szovjeteket az ügyes kiugrással? II. világháború Megúsztuk volna a szovjeteket az ügyes kiugrással? Veczán Zoltán, 2015. október 15., csütörtök 19:42, frissítve: péntek 15:46 Bevonuló szovjet csapatok Budapesten. Gépfegyverek, csomagok

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2011. május 30-án 14 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

Број: 22. 27.12.2013. СТРАНА 489. OLDAL 2013.12.27. 22. szám

Број: 22. 27.12.2013. СТРАНА 489. OLDAL 2013.12.27. 22. szám Број: 22. 27.12.2013. СТРАНА 489. OLDAL 2013.12.27. 22. szám A költségvetési rendszerrıl szóló törvény 92. szakaszának 2. bekezdése (A Hiv. Közlönye, 54/09, 73/10., 101/10., 101/11., 93/2012., 62/13.,

Részletesebben

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30.-i ü l é s é r e

a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30.-i ü l é s é r e KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2010. szeptember 30.-i ü l é s é r e Tárgy: Elıterjesztı: Elıadó: Beszámoló a megyei területrendezési terv követelményeinek

Részletesebben

s z o l g á l t a t á s i i r o d a

s z o l g á l t a t á s i i r o d a s z o l g á l t a t á s i i r o d a Ügyszám: Vj-162/2006/006. A Gazdasági Versenyhivatal a Dr. Kézdi Ügyvédi Iroda (ügyintézı: dr. K. A.) által képviselt Fıvárosi Közterületi Parkolási Társulás eljárás

Részletesebben

Élethelyzetek. Dr. Mészáros Attila. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. 2. Élethelyzetek, konfliktusok

Élethelyzetek. Dr. Mészáros Attila. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. Élethelyzetek. 2. Élethelyzetek, konfliktusok Négy alaphelyzetet különböztetünk meg, attól függıen, hogy Az innováció humánaspektusai: üzleti kommunikáció alárendelt, felsıbbséggel bíró vagy egyenlı a személyközi kapcsolat. A pozitív és negatív simogatás

Részletesebben

Vonyó József: Gömbös Gyula. Válogatott politikai beszédek és írások *

Vonyó József: Gömbös Gyula. Válogatott politikai beszédek és írások * 302 könyvek egy témáról Vonyó József: Gömbös Gyula. Válogatott politikai beszédek és írások * Vonyó József makacs következetességgel nyomoz a két világháború közötti magyar jobboldali politika egyik legjelentôsebb,

Részletesebben

KAI SKOGSTROM AZ EURÓPAI UNIÓ RENDİRI MISSZIÓJÁNAK FELADATA BOSZNIA- HERCEGOVINA HATÁRİRSÉGÉNEK FEJLESZTÉSÉBEN. 1. Bevezetés

KAI SKOGSTROM AZ EURÓPAI UNIÓ RENDİRI MISSZIÓJÁNAK FELADATA BOSZNIA- HERCEGOVINA HATÁRİRSÉGÉNEK FEJLESZTÉSÉBEN. 1. Bevezetés KAI SKOGSTROM AZ EURÓPAI UNIÓ RENDİRI MISSZIÓJÁNAK FELADATA BOSZNIA- HERCEGOVINA HATÁRİRSÉGÉNEK FEJLESZTÉSÉBEN 1. Bevezetés Az Európai Unió Rendıri Missziójának (továbbiakban: misszió) felelıs vezetıjeként

Részletesebben

Dnešní kríze česko-slovenských vztahů. Szerkesztette: Fedor Gál, Studie, Praha 1992.

Dnešní kríze česko-slovenských vztahů. Szerkesztette: Fedor Gál, Studie, Praha 1992. A cseh-szlovák válás előtörténetéből Dnešní kríze česko-slovenských vztahů. Szerkesztette: Fedor Gál, Studie, Praha 1992. Diagnosztizálható-e egzakt társadalomtudományi módszerekkel egy olyan kórokozóegyüttes,

Részletesebben