Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)"

Átírás

1 Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/ % sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/ A botritiszes fürtök válogatása után, finom préseléssel nyert nedű, magyar tölgyfahordókban erjedt és 6 hónapig érlelés után került palackba. Az egyedi, finoman parfümös illat után érkezik a meglepetés, ízben a fajtától szokatlan, sűrű szövésű, mély szerkezetű komoly édes borral találkozhatunk. Királyudvar Henye 2003 (0,75 l) Félédes Furmint. Hűvös, kovaköves illat. Szájba véve elsőként az édességet érezzük, majd azonnal utána egy jól szerkesztett, magas struktúrájú, sima felszínű bor nyílik ki. Ízét meglepő módon még most, pár esztendő múltán is az őszibarackos jelleg határozza meg. Jó egyensúlyú, kellemes ivású, tartalmas bor. Demeter Zoltán Főbor ,05l/ ,375l/ Furmint, Hárslevelű. Olajos, telt bor. Illatában és ízében aszalt gyümölcsök, kajszibarack és datolya, kevés dohány és fűszeresség. Játékos, gazdag savkészlet, sima felszín. Kimondottan kerek bor, tömör szerkezettel és mindezek mellett csodálatos eleganciával. Szépségét kinyitást követően hosszú napokig megtartja. Szepsy Cuvée Furmint, Sárgamuskotály. A dűlők, saját magunk meg a hit együtt adnak valami olyat, amitől aztán a borivó úgy érzi, mintha egyszerre ropogna szájában az Úrágya talaja, beszélne hozzá a borász, és közben az Úristen vigyázná odafönn a világ békéjét. Ebbe a Szepsy Cuvée-be a legszebb hordók tételei kerültek, a muskotály pedig mosolygóssá teszi. Ünnepi alkalmakra, ünnepi bor, az élet nagy pillanatainak kísérője vagy maga a nagy pillanata. Elkérik érte a pénzt, de nem az ablakon dobjuk ki. Pelle Pince Zsófia Cuvée Furmint, Hárslevelű, Sárgamuskotály. Világos citromsárga szín, érett fehér húsú gyümölcsök, finom diszkrét fűszeresség, közepesen intenzív illattal.

2 Zemplén Hegyhát Aszú 5 puttonyos ,1l/ Furmint, Hárslevelű. A bor a Királyudvar műhelyében készült, a Zemplén Hegyhát mintegy kistestvére a Tokaj legjobbjai közé sorolt birtoknak. Királyudvar Domain Aszú 6 puttonyos 1999 Furmint, Hárslevelű. Amit egy 6 puttonyos Aszúnak tudni kell Királyudvar Esszencia ,1l/ ,02l/ Furmint, Hárslevelű. Mézes aszúszem illat, ízben mindez kiegészül birssel, csokoládéval, dohánnyal. Finom savösszetétel, tömény, olajos szerkezet, nagy test. Gróf Degenfeld 3 Puttonyos Aszú ,1l/ Halvány aranysárga szín, intenzív illatok, amely a citrus és az új fahordós érlelés együttesét jelenti. Kifejezetten a könnyed műfaj, ami nem nyomja el a kóstoló érzékszerveit, bárhol, bármikor fogyasztható. Szájban példás egyensúly, enyhe tanninos beütéssel, amely szépen beépül a bor szerkezetébe. Kellemes koncentráció, hosszú utóíz. Gróf Degenfeld Szamorodni édes ,1l/750.- Furmint (60%), Hárs (20%), Zéta (10%) és Kövérszőlő (10%) házasítása ez a világos, halványsárga színű, tiszta botrytiszes illatú, gyümölcsös szamorodni. Illatában elsősorban az ananász lé a főszerep, de megjelenik a narancshéj, és a mandarin is. Ízében is a gyümölcsök dominálnak, kiegészülve a nemespenész csokoládéaromájával. Szép, hosszú lecsengésű, szerethető bor, amely gazdagsága mellett is könnyed marad, bármikor lehet inni belőle még egy pohárral. - Mátra: Szőke Mátyás Muscat Ottonel 2010 félédes ,1l/600.- Finoman félédes, a frissen préselt muskotály illatával és ízével. Puha és bársonyos, azoknak, akik nem szeretik a savakat és örülnek, ha egy kis természetes cukor is maradt a borban.

3 Száraz fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Demeter Zoltán Kakas Furmint. A bor illata több vetülettel bír, ahogy benne a barack, a körte és a mangó csábítása mellett újabb távlatot nyitnak a fűszerek, az ásványosság és olajos magvak. A kortyban a minerális aromákat a gyümölcsös jegyek húsossá, kedvessé, a savak zamatossá teszik. Arányos szerkezet támasztja alá a tájhű aromavilágot. Királyudvar Sec Furmint. " A Percze-, Becsek- és a Henye dűlők termése. Húsosság, selymes felszín, finoman sós mineralitás. Igazi karakter - miként a pince összes bora az évjáratból. Fel sem tűnik a 11 grammnyi maradékcukor, annyira gazdag." Szepsy Úrágya Furmint. Az Úrágya 40 hektáros kerevetéből mindössze kispárnányit (5 ha) birtokol Szepsy. Ennek is legkövesebb 2, 3 hektárjáról gyűjtötte be az alapanyagot. A 46 éves tőkék érett férfikora, a talaj kemény riolitja-vörös agyaga és a mester gondolatai koncentrálódtak ebben a borban. Ásványisága szembeötlő, mellette jelzésszerűen a gyümölcsök is megjelennek. Fantasztikus bor. Bőrén sült malachús, báránysült mellett is megőrizte egzotikus vonásait. Tokaj Nobilis Barakonyi Hárs Hárslevelű. A tökéletesen érett fürtöket 23 mustfokkal szedik le. Érdemes pár percig szellőztetni, mert a levegővel illata kibomlik és még intenzívebb lesz. Megjelennek a virágos, vaníliás, mézes illatok. Gazdag, hosszú utóízű bor, aminek meghatározója sós-ásványos jelleg. Koncentrált, gazdag bor, amely hosszú percekig betölti a szánkat. Hétszőlő Szamorodni száraz ,1l/750.- Sárgás, halványzöldes szín. Tölgyes, pisztáciás, diós, szárított gyümölcsös illat, szándékosan oxidált, de krémes és gazdag a szájban. A kategóriájához képest rengeteg gyümölcs. Aperitifnek is tökéletes. Ritka élvezet. - Etyek-Buda: Nyakas Irsai Olivér Irsai Olivér. Élénk zöldfehér színű. Illatában muskotály fajtajellegbe 0,1l/600.- ágyazott birsalma jegyek illeszkednek harmónikus egységbe. Kedves illatos, amilyen minden évben lenni szokott. Ízében nagyon enyhe és nagyon finom édesség. Az első kortytól zamatos, illatos, fűszeres.

4 - Somló: Takács Lajos Hollóvár Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc. Közepes citrom szín. Némi levegőztetés után már jönnek az ásványok, de a hordóvanília nagyon erősen megmarad, mellette feketebors, szegfűszeg, egy kis őszibarack tűnik még fel díszítésként. Kóstolva közepes test, a mineralitás is jelen van, kevéske csalán mellett. Takács Lajos Hollóvár Hárslevelű Hárslevelű. Illatában az évjáratban szokásos gombán a szokásosnál több gyümölcs jutott át, sajttal és sziklával keverve. Alma és Emmentáli. Szájban remek struktúra. Takács Lajos Hollóvár Juhfark Juhfark. A juhfark orrban ismét köves, gombás. Kóstolva feltűnőek markáns savai, amik nem lógnak ki. Rusztikus bor. - Balaton felvidék: Káli Kövek Savignon Blanc 2010, Köveskál Savignon Blanc. Visszafogottan citrusos, jó sav, finom harmónia. Az érettebb harmad saját élesztővel, 500 literes fahordóban erjedt és érett, a másik kétharmad tartályban. - Balatonfüred-Csopak: Jásdi Lőczedombi Szürkebarát 2009 Illatában tűzkő, almás pite, amit szájban gazdag és sós íz követ rengeteg fűszerrel az érett gyümölcsök mellett. Hordóban spontán erjedt és érett, a battonage-nak, a finomseprős kavarásnak köszönhetően gazdagabb textúrájú. - Dél Balaton: Konyári Loliense Fehér 2010, Balatonlelle Sauvignon Blanc (40%), Olaszrizling (40%) és Chardonnay (20 %). 0,1l/700.- Kicsit frissebb, illatosabb, könnyebb, mint az előző évjárat, de továbbra is nagyon zamatos és gyümölcsös. Ikon Chardonnay Halvány citromszín. Friss aromáiban traubiszóda, zöldalma, melyet szájban fűszerezett alma követ. Élénk savasság, fiatalos, remekül megcsinált, jó gyümölcsösség és hossz.

5 - Eger: St Andrea Napbor Chardonnay, Pinot Blanc, Hárslevelű és kevesebb Sauvignon Blanc, Tramini és Pinot Gris. Minden része kis fahordóban, spontán erjedt. Intenzív illat, gazdag, vibráló íz, császárkörte, citrusok. - Pannonhalma: Apátsági Tramini Tramini. Halvány, üde szín, a szőlőre jellemző rózsavizes illat. Stílusa, tartása van: nem elnehezülő, inkább finoman édeskés, frissen, vidáman fajtajelleges tramini. - Sopron: Ráspi Leányka Leányka. Negyvenéves tőkékről származó, mészköves talajról szüretelt szőlőből készült bor, amely végérvényesen bebizonyította, hogy a Leányka is nagy bor készítésére alkalmas szőlőfajta. Színe világos aranysárga. Illata diszkrét, elegáns, ásványos, római kömény, és virágok aromái fedezhetők fel benne, amit eukaliptuszos jegyek festenek alá szolidan. Kóstolva száraz, kerek-, a bornak szép tartást biztosító savérzettel rendelkezik, teste, telt, húsos. Utóízében aztán érvényre jut a Ráspi borokra oly jellemző ásványosság, finom sós érzettel társulva, s mindez hosszan, teljessé téve a kóstolás élményét. - Délvidék, Vajdaság: ( Jelenleg Szerbia ) Maurer Oszkár Szerémi Szerelem Rajnai Rizling 30%, Sárgamuskotály70%. NAGYBETŰS SZERELEM Termőhely: Tarcal-hegység. Újlak és Erdővég "Probus" dűlője. Egy nőies és egy férfias karakterű bor frigyre lépése. - Felvidék, Révkomárom: (Jelenleg Szlovákia ) Bott Frigyes Zöldveltelíni Zöldveltelíni. Friss, ropogós, jól iható, mint egy klasszikus osztrák Grüner Veltliner. - Elzász, Franciaország: Ellenőrzött biodinamikus szemléletű birtok 1981 óta, Demeter védjegy birtokosa Domaine Pierre Frick Pinot Gris Rot Murlé Szürkebarát (Pinot Gris).

6 Domaine Pierre Frick Riesling Grand Cru Steinert Egy külön világ, legfőképp ha a német rizlingekhez hasonlítjuk. Kén hozzáadása nélkül készült, abszolút természetes bor vastag szerkezettel, érett almás/cideres ízvilággal, hosszú lecsengéssel és érlelhetőséggel. Érdemes dekantálni! - Burgundia, Franciaország: Domaine Aubert et Pamela de Villaine Bouzéron Aligoté. Letisztult, selymes, tömény gyümölcsös íz. Igazi különlegesség. Organikus birtok.1986 óta Qualité-France tanusítványuk van. - Loire völgye, Savenniéres, Franciaország: Nicolas Joly, Coulée de Serrant, Savenniéres Vieux Clos Chenin Blanc Ellenőrzött biodinamikus szemléletű birtok 1980 óta, Demeter védjegy birtokosa Mély és átható illat. Méz, füge, érett kajszi, fülledtség, ásványosság, ázottság. Szájban intenzív. Nagy test, mély aromakészlet, túlérett gyümölcsök, ásványosság, földesség, érlelt aromák. Kifejezetten élénk, magas, rétegzett savak, némi cseresség, a jelentős alkohol jótékonyan kiegyenlíti ezek hatását. - Pfalz, Németország: Weingut Eymann Riesling Classic Intenziv minerális, barack és lime aromák, 0,1l/600.- üdítő frissesség, a rizling mintapéldája. Weingut Eymann Riesling Spatlese Trocken Tökéletesen tiszta, fiatalos rizling illat. Hűvös, köves, minerális jegyek némi gyümölcsösséggel, zöldalmával, körtével és grapefruittal. Annyira friss hogy szinte már szénsavasnak tűnik a korty elején, de ez csak a bevezetője a szépen szétterülő almás/dinnyés/barackos, kényeztető szerkezetű kortynak. Egy hibátlan tartású és tartalmú bor, ami csak jobbá válhat az évek múlásával. - Chile, Central Valley: Montes Chardonnay Classic Series Halvány szalma szín, lime-os, őszibarackos, fűszerezett almás illat, szájban érett, hosszú, frissítő, szépen strukturált, ízében kandírozott gyümölcs és még több citrus. Itatja magát, telis-tele ízzel, frissességgel és élénkséggel.

7 - Új-Zéland, Marlborough: Mount Nelson Sauvignon Blanc 2010 Új-Zéland Csillogó, tiszta bor, friss, aromás illattal. Zamatos és gazdag: zöldfűszerek, ropogós, friss zöldpaprika, bodza. Hihetetlenül szép, újvilági sauvignon blanc stílus. Rosé borok - Szekszárd: Dúzsi Rosé Málnaszínű, erdei szamóca illatú újbor. Szép savú, de súlya is van. 0,1l/600.- Gyümölcsbomba, ahogy Dúzsi Tamástól megszoktuk. - Villány: Sauska Rosé Vidám pink szín, mezei virágok illata, bodza és eper. Könnyed, finom, 0,1l/600.- elegáns rozé, gurulós savakkal, alacsony alkohollal, leheletnyi természetes szénsavval és alig észrevehető maradék cukorral. Vörösborok - Eger: Thummerer Tréfli 2008 édes Világos piros színű, gyümölcsillatú, édes házasítás Egerből, a szőlőből 0,1l/600.- származó maradék cukorral, alacsony alkohollal. St Andrea Pinot Noir Pinot Noir. Az évjárat frissítő cseressége, kakaóbab, kávé, fűszerek és dohány, ízében piros bogyós gyümölcsök. Izgalmas savjáték, ásványos jegyek, vibrálás. Pók Tamás Pajdos Az Eger határában található, méltán híres és öreg dűlőről származó Pinot Noir, Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc arányos házasításának és fahordós érlelésének eredménye. Magáért beszél!

8 - Pannonhalma: Pannonhalmi Apátság Infusio Merlot és Cabernet Franc. Nugátos, kávés, konyakos-meggy illat, pici puncs. Ízben gazdag, de nem túlfűtött, szeder, áfonya, nemes fa. -Sopron: Luka Madárlátta Merlot A Harmler-dűlő 1 hektárjáról származó, a meleg évjáratnak köszönhetően jól beérett szőlő 11 hónapig érlelődött kis tölgyfahordóban. Gyümölcsös illatában sok szilva és egy kis fahéj, kóstolva lendületes, fűszeres, elegáns. Hűvösebb karakterű, fiatalos Merlot. Ráspi Kopár Cuvée Kékfrankos, Cabernet Sauvignon, Zweigelt 0,1l/600.- Ráspi Kékfrankos Ráspi Kékfrankos Selection Ráspi Zweigelt Válogatás Ráspi Electus Zweigelt Ráspi Máté Cuvée Kékfrankos, Zweigelt. Magyarország hírhedten legdrágább vörösbor remeke. Színe mély bíborvörös, lilás árnyalatokat is megjelenítő széli színnel. Illata gazdag, összetett, megrendítő koncentrációban közvetíti a termőhelyet, mindazt, amit gyűjtőnéven úgy hívunk Terroir. Kóstolva száraz, savai vibrálnak, tanninja fiatalosan viselkedik, de már most is ráillik a bársonyos jelző. Telt, kifejezetten izmos, kiemelkedő minőségű, várhatóan több mint egy évtizedre szóló érlelési potenciállal rendelkező kézműves bor. A "Máté 2006" nem más, mint évjárata tükörképe, a dűlő eszenciája. Egy megismételhetetlen boregyéniség, ami csakis "ott és akkor" születhetett meg... Weninger Frettner % Merlot, 28% Syrah, 16% Kékfrankos Illatában málna és finom dohány. Szájban friss gyümölcsök, cseresznye, málna és érett kökény. Jó savgerinc, érett tannin, krémes textúra. Hosszú utóíze igazán cseresznyés. - Badacsony: Csobánci Bormanufaktúra Gilgames Syrah, Merlot Oltalom alatt álló, eredetmegjelöléssel ellátott badacsonyi száraz vörösbor. Orientális íz- és illatvilágával Mezopotámia ősi eposzait idézi ez a különleges Merlot fajtára alapuló vörös házasítás, mely a vulkános ásványos tüzességével Csobánc-hegy méltó képviselője

9 - Dél-Balaton, Balatonlelle: Konyári Sessio Merlot. Vitán felül áll, hogy most a Sessio a pince legjobb bora. Mély bíbor szín, dió, meggylikőr, csokoládé, húsos, vastag struktúra, szép cserzővel. - Dél-Balaton, Balatonborglár: Ikon Evangelista Cabernet Franc. Koncentrált, testes, erdei és fekete gyümölcsök, lágy tannin. Amerikai és magyar tölgyhordókban érett több mint egy éven át. - Szekszárd: Pósta Borház Noirkékmerfranlotpinotkos Póstáék alap vörös házasítását már sokan várták a 2007-es sikere után. Igazi, természetes ízű veresbor a mindennapokra Heimann Merlot Egy Merlot, ami nem túl bódító illatától, túl hangsúlyos szilvásságától, túl érett tanninjaitól merlot. Egyszerűen csak szép, mélybíbor szín, hűvösebb, szilvás-fahéjas illat, egyensúly. Kerek és finom. Heimann Franciscus Fűszeres, hűvös illat: friss bazsalikom és menta. Ízében gazdag gyümölcsösség, olaszos tanninok. A Cabernet (60%) fűszeres, a Sagrantino (40%) markáns, a hordó kifinomult. Heimann Barbár Mélybordó, szinte fekete tónus színben, illatban és ízben egyaránt. Fekete bogyók, erdő. Markáns, gazdag, komplex. Merlot, Cabernet Franc, Tannat és Kékfrankos, 3, 5 és 10 hektós, többnyire új hordóban érlelve. Vesztergombi Cabernet Sauvignon Szépen érlelt, komplex, gyümölcsös-fűszeres cabernet Szekszárdról. Nagy tölgyfahordóban csaknem két éven át érlelték, így lett gazdag, telt és barátságos. Takler Bikavér Reserve Válogatott Kékfrankos, Merlot, Cabernet Franc és Sauvignon, valamint Kadarka, 16 hónapon át 500 literes magyar tölgyfahordókban érlelve. Összetett illat, testes, zamatos, vibráló vörösbor a piroshúsú gyümölcsök gazdagságával, hosszú, telt utóízzel.

10 -Mátra: Karner Gábor Szűcsi Kékfrankos Kékfrankos. Friss, gyümölcsös. Javasolt a bor perces szellőztetése. Karner Gábor Tavaszföld Kékfrankos. Közepes intenzitású rubin szín. Illatában az ásványos jegyek a meghatározók, amit szilvára, meggyre emlékeztető aromák egészítenek ki, szépen. Kóstolva száraz, sós, elegáns savak, közepes mértékű finoman simogató tannin jellemzik. Alkoholja határozottan melegít, utóíze hosszú, vibráló érzetű. Komoly bor, amely mindenekfelett szűk termőhelyéről, az évjáratról és a kézművességről mesél. - Villány: Bock Szent Márton Porutgieser Kékoportó. Szép színű, finom csersavtartalmú, kifejezetten lágy karakterű, 0,1l/700.- ugyanakkor fajtajelleges ízű és zamatú Bock Cuvée A Bock Pince zászlósbora ez a tüzes, testes, közel két évig új tölgyfahordókban érlelt Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasítás. Elegáns, intenzív illatú és zamatú bor, kellemes sav-tannin egyensúllyal. Feketecsokoládéra, kávéra emlékeztető ízvilágához jól illik leheletnyi extraktédessége Günzer Kadarka Mély színű, gazdag és gyümölcsös. Szeder és áfonya, intenzív pörkölt aromákkal, markáns tanninnal. A két kiváló dűlő, az Ördögárok és a Bocor tökéletesen érett termésének szigorú válogatása. Sauska Cuvée Két Cabernet és Merlot klasszikus házasítása. Mind az alapanyag, mind a hordóhasználat miatt könnyedebb a Cuvée 7-eseknél, mégis komplex, harmonikus, finoman fás, elegáns. Mélybíbor szín, erőteljes gyümölcsös illatok és olyan finom fakarakter, amit csak a legjobb minőségű hordók tudnak. Mayer Kopár Cuvée Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot. Sötét rubinvörös szín, intenzív, invitáló szilva és szárított gyümölcsös aromák. Szájban érett, telt, gazdag, lédús fekete gyümölcs, finom füstösség, majd kellemesen rusztikus, fűszeres lecsengés.

11 Gere Kopár Attila így gondolkodik csúcsboráról: - Mióta a Kopárt készítek, a legnagyobb évjáratnak tartom a 2003-ast. A napsütéses órák száma szinte megegyezett a 2000-essel, ugyanakkor dupla mennyiségű, mintegy 600mm csapadék is esett. Talán ennek, valamint a szüret időpontjának tudatos megválasztásának köszönhetően ez lett a legsúlyosabb és legmarkánsabb Kopárom. A fajtaösszetételen nem változtattam: továbbra is Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc és Merlot házasítása ez a bor. A szőlőt a különleges évjáratnak köszönhetően rendkívül korán, már augusztus végén, csúcsérettségük idején leszüretelhettük. Az erjedés fakádakban és acéltartályokban történt, amit 19 hónapig tartó, 80%-ban magyar, 20%-ban francia, új, első töltésű, égetett fahordókban való érlelés követett. Gere Cabernet Sauvignon Barrique Telt, vastag, fűszeres, a palackos érlelésnek köszönhetően szépen lekerekedett cabernet. A kisfahordós érlelés jegyei csak zamatosabbá teszik Gere Solus Merlot. Sötét rubin, tükrös, barnának nyoma se. Derekas templomablakok, lusta mozgás, komótos lefolyás. Módfelett állatos, földes, orvosságos, izgalmas, bordói illat, a gyümölcs csak második nekilendülésre jön, aszalt verzióban, rummal, likőrrel. Ízében középen jelentékeny édesség, nagy test, a vége száraz, bársonyos tanninnal, gyümölcsösen, szélesen cseng le Malatinszky Cabernet Sauvignon 2003 szűretlen Vylian Syrah Intenzív illat, sűrű anyag. Nagyon vad málna, avar és foszfor. Erős barrique, de milyen jól eltalált! Illatjegy: a kakaós nápolyi! LÁJK! Tiffán s Grande Selection Cabernet Franc, Savignon - Rhone völgye, Franciaország: Domaine des Escaravailles Les Sablieres Grenache, Syrah Organikus birtok

12 Domaine de Villeneuve, Chateauneuf du Pape 2006 Vieilles Vignes Grenache, Syrah, Mourvedre, Cinsault, Clairette Organikus termelés 2000 óta, biodinamikus szemléletű birtok 2005 óta - Burgundia, Franciaország: Domaine Aubert et Pamela de Villaine, Bouzéron Mercurey Les Montots 2009 Pinot Noir Organikus birtok. Nagyon fiatal cseresznye piros. Az orrban nagyon friss aromák piros gyümölcsök (cseresznye, meggy, ribizli), rózsavíz, ibolya, nedves föld. Szájban, az első érzés is hangsúlyozza a frissességet. Csodálatosan gyümölcsös, kecses, kiegyensúlyozott, Gyönyörű savak. Nagyon kellemes inni, íze hosszan megmarad a szánkban. -Bordeaux, Franciaország: Chateau Lagarette, Cuvée Renaissance % Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 20% Malbec, 24 hónap fahordós érlelés Premieres Cotes de Bordeaux Biodinamikus szemléletű birtok 2004 óta Ahhoz, hogy kibontakoztathassuk boraink egyedi jellegét és ízét, hagyományos, de mégis precíz módszereket kezdtünk alkalmazni: kézi szüretelést, terroir szelekciót, természetes élesztőt, lassú kádas erjesztést, és almasavbontást új tölgyfa hordókban, melyet 18 hónapos finom seprőn való érlelés követ. Minden évben kis mennyiségű, egyedi és ritka cuvée-t készítünk. A borokat vegyszer illetve szűrés nélkül palackozzuk, és hagyományos módon parafával dugózzuk. - Toszkána, Olaszország: Marchese Antinori Chianti Classico Riserva A családról elnevezett, kiemelkedő minőségű, viola- és dohányillatú Chianti Classico, mely legfőképpen a Santa Cristina, Badia a Passignano és Péppoli területekről származó Sangiovese és Cabernet szőlőkből készült, majd francia barrikhordókban érlelődött 14 hónapig. La Braccesca Nobile di Montepulciano % Merlot, 90% Sangiovese Grosso Diszkrét lekvárosság, fűszeresség, enyhe étcsokoládé. Közepes test, határozott tanninnal.

13 - Spanyolország, Montsant: Terra Personas, Terra Negra % Carignan, 30% Grenache noir, 20% Syrah. Organikus birtok Merész és gyönyörű bor. Fűszeres, édes Grenache noir, elegáns Carignan, valamint Syrah házasítása. 8 hónapon keresztül kap francia tölgyfahordós érlelést. Erős színintenzitással rendelkezik. Komplex érzést nyújt a szaglószerveknek: vegyes gyümölcs, pirítós, csokoládé és bőr jegyek jellemzik. A szájban intenzív, minerális, meleg és még sok sok más érzetet kelt. Fogyaszthatjuk esti lustálkodáshoz, vacsorához, sakkozáshoz, jazz hallgatáshoz. -Porto, Portugália: Graham's Six Grapes 0,1l/ A Graham's Six Grapes nevű portóija amolyan reserve Ruby, a legszebb - anno 6 szőlőfürttel jelzett - tételekből házasított, 3-4 éves hordós érlelést kapott, telt, ugyanakkor fiatalos portói. - Margaret River, Nyugat Ausztrália: Cape Mentelle, Cabernet Merlot Cabernet Sauvignon, Merlot. Kerek, telt és gazdag. Mélyvörös szín, karmazsin reflexszel. Vad bogyós gyümölcsök, friss dohány és csokoládé illat. Szájban feszes tanninok, fekete ribizli, csokoládé és cédrusfa, hosszú, élénk lecsengés. - Terrazas, Argentína: Terrazas Malbec Reserva Jellegzetes, virágos illatú mendozai Malbec, mely 1067 méter magasan fekvő területekről származik. Ízében friss, fiatalos, cseresznyére, piros bogyósokra emlékeztető zamatokkal bír. - Montes, Chile: Montes Alpha Syrah Izgalmas fűszeresség, elegáns francia hordóhasználat, kifinomultság, finesz. Kimért boraink: Sukorói Cuvée 2010 száraz fehérbor 0,1l/310.- Szekszárdi Rozé Cuvée 2010 száraz rozébor 0,1l/310.- Könnyű, halvány eper szín. Illatában és ízében rengeteg tetszetős szamóca. Élénk savak. Tiszta, gyümölcsös, ízletes és vidám bor. Remek bulira és baráti összejövetelekre. Szekszárdi Kékfrankos 2009 száraz vörösbor 0,1l/310.-

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!!

Pelle Pince, Manna cuvée 2013 9.900.- Furmint, Sárgamuskotály. Igazi Manna!!! Édes fehérborok - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar, Domain Aszú 6 puttonyos 2003 Furmint, Hárslevelű. Amit egy 6 puttonyos Aszúnak tudni kell 0,1l/5.400.- Királyudvar, Esszencia 2000 0,02l/2.600.- Furmint,

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica

Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica Tisztelt Vendégeink! Borkínálatunk nagy részével csatlakoztunk ahhoz az új POLITIKAMENTES összefogáshoz, amit Magyarországon a Terra Hungarica közösség zászlaja alatt összegyűlt Borászok képviselnek. A

Részletesebben

Borlap Wine Card Weinkarte

Borlap Wine Card Weinkarte Etyek Budai borvidék Etyeki Kúria pincészet Kúria White 14 dry 0.75 l 3.200 Ft 11.10 Királyleányka, szürkebarát Friss, gyümölcs illat, szájban körte és grapefruit jegyekkel. Friss savak jellemzik, melyek

Részletesebben

BOR. Év Bortermelője cím 1991-től megválasztott birtokosai

BOR. Év Bortermelője cím 1991-től megválasztott birtokosai BOR MAGYARORSZÁG BORVIDÉKEI Év Bortermelője cím 1991-től megválasztott birtokosai A Magyar Borakadémia által adományozott kitüntető cím: Az Év Bortermelője.A címet a Magyar Borakadémia évente egyszer,

Részletesebben

Karácsony 2012. Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek

Karácsony 2012. Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek Karácsony 2012 Év végi kedvezményes ajánlat cégeknek Állítsa velünk össze karácsonyi ajándékcsomagjait, amelyeket: a legjobb kedvezménnyel, szakértő segítséggel, egyedi csomagolásban, előre összekészítve,

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) 0,02l/2.400.- Furmint, Hárslevelű Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.550.- 100% Sárgamuskotály 0,5l/15.500.- Királyudvar Henye

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: -Tokaj: Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) 0,02l/2.400.- Furmint, Hárslevelű Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.550.- 100% Sárgamuskotály 0,5l/15.500.- Királyudvar Henye

Részletesebben

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel

2012. május 16-ai rendezvény: Bor és Étel A BORkultúra szabadegyetem május 16-ai rendezvényének témája a Bor és Étel volt. Meghívott előadóink Kovács János, Venesz díjas mesterszakács; Győrffy Zoltán, a Dél- Dunántúli Borturisztikai Klaszter Klasztermenedzsere

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok:

Fehérborok Édes fehérborok: Fehérborok Édes fehérborok: Tokaj Királyudvar Esszencia 2000 (0,5 l) 0,02l/2.400.- Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.550.- 0,5l/15.500.- Demeter Zoltán Főbor 2003 (0,375 l) 0,05l/1.850.- 0,375l/13.500.-

Részletesebben

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK CD CARGO KFT. www.cd-dplomat.hu tel.: +36 (20) 9711-640, e-mal: trade@cd-dplomat.hu Frssítve: 2016.01.27 Rendelés BALATON ÉS KÖRNYÉKE nfó Eladás 25111 25112 25115 25116 25118 25119 25021 25022 25023 25029

Részletesebben

Érmes fehérborok (64 db)

Érmes fehérborok (64 db) Érmes fehérborok (64 db) Nevező Minta Eredetmegjelölé s Borvidék Évjárat pontszám érem Gál Szőlőbirtok és Pincészet Gál Szürkebarát OEM Kunság 2015 88,6 arany Borbély Családi Pincészet Bács hegy Badacsonyi

Részletesebben

VARIETY BORFAJTA BOTTLE SIZE PRICE GLASS

VARIETY BORFAJTA BOTTLE SIZE PRICE GLASS Wine list Borlap Hungarian Wines / Magyar Borok GLASS POHÁR 0,15 L FRITTMANN CAB. FRANC 0,75 l 3 990,- Huf 990,- Huf FRITTMANN BORÁSZAT / SOLTVADKERT SOPRONI KÉKFRANKOS 0,75 l 3 990,- Huf 990,- Huf TASCHNER

Részletesebben

XXVI. Badacsonyi Borverseny, XIII. Kéknyelű borverseny EREDMÉNY LISTA 2016. április 28.

XXVI. Badacsonyi Borverseny, XIII. Kéknyelű borverseny EREDMÉNY LISTA 2016. április 28. TERMELŐ BORNÉV Évjárat Pont szám Érem Istvándy Pincészet Golgota késői szüret édes 2015 95 Champion Varga Pincészet Kft. Aranymetszés Szürkebarát töppedt 2014 94,8 Nagy Aranyérem Első Magyar Borház- Szeremley

Részletesebben

JÁSDI PINCE KÁLI KÖVEK. 1 / 5

JÁSDI PINCE KÁLI KÖVEK.  1 / 5 Ászár Neszmély BŐSZE CSABA Chardonnay 2016 1.530 Kövecses Cuvée 2014 / 2016 1.530 Fanni Rosé 2016 1.530 Zengő 2014 1.530 Zweigelt 2015 1.530 FÜLÖP PINCE 1000JÓ 2015 1.530 Olaszrizling 2016 1.530 Rosé 2016

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) 0,05l/1.600.- 100% sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/16.000.- A botritiszes fürtök válogatása

Részletesebben

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény

LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. T A R T A L O M. 1 1. S z á m T á r g y O l d a l. Közlemény LXV. ÉVFOLYAM 11. SZÁM 2015. december 7. A FÖLDMŰVELÉSÜGYI MINISZTÉRIUM HIVATALOS LAPJA T A R T A L O M 1 1. S z á m T á r g y O l d a l Közlemény Az Országos Főállatorvos 2/2015. számú határozata --------------------------------

Részletesebben

Champagnes, sparkling wines palack / pohár / bottle / glass

Champagnes, sparkling wines palack / pohár / bottle / glass Champagnes, sparkling wines palack / pohár / bottle / glass MAGYAR PEZSGŐK HUNGARIAN SPARKLING WINES Sauska Brut 11000 Ft / 1700 Ft Sauska Rosé Extra Brut 12500 Ft / 1800 Ft Sauska Extra Brut 18000 Ft

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok 2016. február 4.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 123/2016. Termékleírás

Részletesebben

Egy jó bor II. St. Andrea Napbor 2013 Willie s Cacao Narancsos étcsokoládé 50 g Karácsonyi papírtáska AZ ÜNNEPEK ALATT.

Egy jó bor II. St. Andrea Napbor 2013 Willie s Cacao Narancsos étcsokoládé 50 g Karácsonyi papírtáska AZ ÜNNEPEK ALATT. KARÁCSONY 2015 Egy jó bor I. Sauska C13 2013/2014 2 500 Eredeti ár 2 940 Egy jó bor II. St. Andrea Napbor 2013 Willie s Cacao Narancsos étcsokoládé 50 g Karácsonyi papírtáska 3 200 Eredeti ár 3 730 Egy

Részletesebben

HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák

HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák HunDeszt Pálinkaverseny 2007. aranyérmes pálinkák Agárdi Pálinkafőzde Kft. Bock Syrah Törkölypálinka (40%) arany Agárdi Pálinkafőzde Kft. Cigánymeggy Pálinka (40%) arany Agárdi Pálinkafőzde Kft. Erdei

Részletesebben

F E H É R B O R O K / W H I T E W I N E S

F E H É R B O R O K / W H I T E W I N E S F E H É R B O R O K / W H I T E W I N E S 1/16 1/8 1/1 TAKE ME HOME Angyal Furmint Birtok (2009) 490 890 4490 2990 Árvay Sauvignon Blanc (2010-11) 590 1090 5490 3590 Bakó Ambrus Olaszrizling (2011) 790

Részletesebben

SÁRISÁPI TÉRSÉGI NYILT BORVERSENY

SÁRISÁPI TÉRSÉGI NYILT BORVERSENY A borok és a pálinkák zártkörű bírálatára 2014. február 28.-án került sor. A bormintákat 225 borminta nevezése érkezett be - 5 x 5 tagú zsűri bírálta, minősítette. A Borbírálat elnöke Dr. URBÁN ANDRÁS

Részletesebben

Áts Családi pinészet Andante cuvée (Tokaj) Barnabás Pince Furmint (Somló)

Áts Családi pinészet Andante cuvée (Tokaj) Barnabás Pince Furmint (Somló) WINES WHITE WINES Áts Családi pinészet Andante cuvée (Tokaj) 2018 1340. 5580. 4465. Áts Családi pinészet Birtok furmint (Tokaj) 2017/20 18 1585. 6600. 5280. Balla Géza Pincészet Sauvignon Blanc (Ménes)

Részletesebben

HABZÓBOROK. HABLEGÉNY Ft / Ft Ft Fölföldi Pince Badacsony. PLÁNE FRIZZANTE WHITE Ft Ft Etyeki Kúria Etyek-Buda

HABZÓBOROK. HABLEGÉNY Ft / Ft Ft Fölföldi Pince Badacsony. PLÁNE FRIZZANTE WHITE Ft Ft Etyeki Kúria Etyek-Buda BORLAP WINE LIST HABZÓBOROK HABLEGÉNY 2012 350 Ft / 2 300 Ft 1 950 Ft Fölföldi Pince Badacsony 1.3 / 8.5 7.2 PLÁNE FRIZZANTE WHITE 3 500 Ft 2 600 Ft Etyeki Kúria 13 9.6 FRICI ROSÉ 3 500 Ft 2 600 Ft Gere

Részletesebben

VILLÁNY termékleírás. 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

VILLÁNY termékleírás. 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja Beérkezés dátuma (NN/HH/ÉÉÉÉ) [a Bizottság tölti ki!] Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 32 A kérelem nyelve Magyar Az akta száma: [a Bizottság tölti ki!] A kérelmező A jogi vagy természetes személy neve

Részletesebben

Karácsony 2014. cedrus deodara himalájai cédrus. picea pungens Szúrós luc. pinus rigida Szurkosfenyő. cedrus deodara himalájai cédrus

Karácsony 2014. cedrus deodara himalájai cédrus. picea pungens Szúrós luc. pinus rigida Szurkosfenyő. cedrus deodara himalájai cédrus cedrus deodara himalájai cédrus picea pungens Szúrós luc Karácsony 2014 pinus rigida Szurkosfenyő cedrus deodara himalájai cédrus picea abies Lucfenyő picea pungens Ezüstfenyő tsuga heterophylla nyugati

Részletesebben

VENDÉGFOGADÓ AJÁNLATAINK

VENDÉGFOGADÓ AJÁNLATAINK GERBEAUD GÁLAVACSORA A 155 éves Gerbeaud Kávéház egyike Európa legpatinásabb üzleteinek, amelynek hagyományait őrizzük ma is. A kávéház üzemeltetése mellett a Ház nevéhez méltó igényességgel a vendéglátás

Részletesebben

Államilag elismert fehérborszőlő-fajták

Államilag elismert fehérborszőlő-fajták Államilag elismert fehérborszőlő-fajták Arany sárfehér (Izsáki, Izsáki sárfehér) Convar. pontica, subconvar balcanica Későn fakad, virágzik és érik Fagyérzékeny, fagyok után jól regenerálódik Közepes Szárazságra,

Részletesebben

A Balatonfelvidéki borvidék szerkezet-átalakítási és átállási terve a 2008-200. 2009 borpiaci évre

A Balatonfelvidéki borvidék szerkezet-átalakítási és átállási terve a 2008-200. 2009 borpiaci évre Balatonfelvidéki Hegyközségi Tanács Badacsony, Római u. 2. A Balatonfelvidéki borvidék szerkezet-átalakítási és átállási terve a 2008-200 2009 borpiaci évre A borvidék hosszú távú céljainak megvalósítása

Részletesebben

Érvényes: 2016. március 16. - április 10.

Érvényes: 2016. március 16. - április 10. 2016 Érvényes: 2016. március 16. - április 10. Telephely: 9200 Mosonmagyaróvár, Timföldgyári út 4/A Telefon: 96-579-525, Fax: 96-204-900 Mobil: 30-303-7141 E-mail: family-friss@family-friss.hu Nyitvatartás:

Részletesebben

Heimann Zoli: Az idei év baromi izgalmas!

Heimann Zoli: Az idei év baromi izgalmas! Heimann Zoli: Az idei év baromi izgalmas! Feldolgozóból kísérleti labor 2015-11-11 Bánlaki D. Stella Szekszárdi túránk második napján verőfényes napsütésben robbantunk be a Heimann Birtokra. Ifjabb Heimann

Részletesebben

lakatosanita@mail.iif.hu

lakatosanita@mail.iif.hu Lakatos Anita 1 Kulka Gábor 2 - Májer János 3 A Balatoni Borrégió termékleírásának összehasonlítása az OEM minősítési kategóriába tartozó borok megoszlásának vizsgálata alapján Comprasion of the Product

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Az OEM borok bírálatáról készült jegyzőkönyv 2015. január 22.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 46/2015. Termékleírás

Részletesebben

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár

Bort hordok árlista - érvényes 2014. dec. 10. Csomagolás Kiszerelés Bolti ár 10 Laczkó György 1000 Mátrai Olaszrizling száraz fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1001 Mátrai Muskotály félédes fehér OEM bor Palack 0,75 liter 760,00 10 Laczkó György 1002 Mátrai

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. 2015. április 30.-i érzékszervi bírálat Bírálati lista 1./ Borok mintaszáma: BBBB 421/2015. Termékleírás szerinti megnevezése: Zalai

Részletesebben

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181.

Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Balatoni Borrégió Borbíráló Bizottság 8261 Badacsonytomaj, Római u. 181. Bírálatról készült jegyzőkönyv OEM-es borok 2016. június 10.-i érzékszervi bírálat 1./ Borok mintaszáma: BBBB 808/2016. Termékleírás

Részletesebben

BOR ÁRJEGYZÉK. 2015. Tavasz-Nyár

BOR ÁRJEGYZÉK. 2015. Tavasz-Nyár BOR ÁRJEGYZÉK 2015. Tavasz-Nyár 1 2 Baromfiudvar 2002 Kft. www.baromfiudvar.hu 16. old. VILLÁNY Gere Attila Gere & Weninger Kúcs Gyula Tiffán s Pincészet Kiss Gábor Csillagvögy Pincészet 03 06. old. BALATON

Részletesebben

badacsony new yorkban 5

badacsony new yorkban 5 badacsony new yorkban 5 a Badacsonyi Borvidék legjava Budapesten 2016. április 6. New York Palota Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület 8261 Badacsony, Park utca 14. badacsonytomaj@tourinform.hu

Részletesebben

Borvidéki szerkezetátalakítási és átállási terv Kunsági Borvidék

Borvidéki szerkezetátalakítási és átállási terv Kunsági Borvidék Borvidéki szerkezetátalakítási és átállási terv Kunsági Borvidék A 2009/2010. borpiaci évtıl érvényes borvidéki követelményrendszer a szılıültetvények szerkezetátalakítási és átállási támogatásához. A

Részletesebben

FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE FRITZ BORHÁZ DOBOSI PINCÉSZET TŰZKŐBIRTOK FIGULA PINCÉSZET NYAKAS PINCE SZENT TAMÁS PINCÉSZET BABARCZI PINCE

FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE FRITZ BORHÁZ DOBOSI PINCÉSZET TŰZKŐBIRTOK FIGULA PINCÉSZET NYAKAS PINCE SZENT TAMÁS PINCÉSZET BABARCZI PINCE FEHÉRBOR SZIEGL CSALÁDI PINCE TÜNDÉRFALU 2016 HAJÓS-BAJAII BORVIDÉK OLASZRIZLING,TRAMINI,RIZLINGSZILVÁNI TRAMINI 2016 HAJÓS-BAJAI BORVIDÉK TŰZKŐBIRTOK GRÜNER VELTLINER 2015 TOLNAI BORVIDÉK HÁRSLEVELŰ 2013

Részletesebben

100 évesek lettünk. Nyitva tartás Hétfő - Vasárnap 12.00 23.00. Konyhafőnök: Kozma Péter

100 évesek lettünk. Nyitva tartás Hétfő - Vasárnap 12.00 23.00. Konyhafőnök: Kozma Péter Anno 1913 100 évesek lettünk 1913-ban, néhány esztendővel azután, hogy Gundel Károly átvette városligeti vendéglője bérletét, elhatározta, hogy a szomszédságban családi jellegű éttermet nyit az Állatkert

Részletesebben

BORVIDÉKI TERV. Pannonhalmi Borvidék

BORVIDÉKI TERV. Pannonhalmi Borvidék BORVIDÉKI TERV Pannonhalmi Borvidék A 2008/2009 borpiaci évtıl érvényes borvidéki követelményrendszer szılıültetvények szerkezetátalakítási és -átállítási támogatásához Ezen Borvidéki terv a Hegyközségrıl

Részletesebben

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009

Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 2008 2008 2008 BOLYKI PINCÉSZET ÉS SZŐLŐBIRTOK BOLYKI ÉS BOLYKI 2009 2012 TAVASZ Prestige Reserve Grand Award SZEPSY BORÁSZAT TOKAJI ASZÚ 6 PUTTONYOS 2006 Prestige Reserve Medaillon d'or BOCK BORÁSZAT BOCK MAGNIFICO BOCK CUVÉE BOCK CABERNET SAUVIGNON SELECTION BOLYKI PINCÉSZET

Részletesebben

cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, kékfrankos

cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot, pinot noir, syrah, kékfrankos 40% merlot, 20% cabernet franc, 30% Sauska Borászat Villányi Cuvée 7 Villány 2007 vörös száraz cabernet sauvignon, 10% syrah nagy 228 95,2 arany 430 Monyók Pincészet Tokaji 6 putt. Aszú Tokaj-Hegyalja

Részletesebben

607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet. Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet. Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja Beérkezés dátuma (NN/HH/ÉÉÉÉ) [a Bizottság tölti ki!] Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 18 A kérelem nyelve Magyar Az akta száma: [a Bizottság tölti ki!] 607/2009/EK bizottsági rendelet I. Melléklet

Részletesebben

MALTA BUDAPEST WINE MENU

MALTA BUDAPEST WINE MENU MALTA BUDAPEST WINE MENU CHAMPAGNE Alfred Gratien Rose Brut Louis Roederer Premier Brut Mandois Victor Brut 2007 Taittinger Prestige Rose Brut Taittinger Folies de la Marquetterie Louis Roederer Brut Nature

Részletesebben

Államilag elismert vörösborszőlő-fajták

Államilag elismert vörösborszőlő-fajták Államilag elismert vörösborszőlő-fajták Bíbor kadarka (Cs. 4.) Kadarka x Muscat Bouschet (Kozma-Tusnádi) Hosszú tenyészidejű, késői érésű fajta Rendkívül érzékeny en érzékeny Szárazságtűrő Magas művelésmódok

Részletesebben

X. Kárpát medencei Borverseny EREDMÉNYEK

X. Kárpát medencei Borverseny EREDMÉNYEK Balla Géza Pincészete Feketeleányka Sziklabor Erdély 2013 NAGY ARANY Balla Géza Pincészete Aradinum Cuvée Erdély 2009 NAGY ARANY Dibonis Pincészet Shiraz Vajdaság 2009 NAGY ARANY Balla Géza Pincészete

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós 2016

Szent György-napi Borverseny Siklós 2016 Ruppert Borház Villányi Franc 2012 96,0 Champion Meszlényi Ferenc Merlot 2015 95,2 Nagy Aranyérem Günzer Zoltán Günzer Chardonnay 2013 95,0 Nagy Aranyérem Günzer Tamás Pincészete Rosé 2015 94,8 Nagy Aranyérem

Részletesebben

Nemzetközi Olaszrizling Verseny

Nemzetközi Olaszrizling Verseny Nemzetközi Olaszrizling Verseny Ar anytőke Borszemle és Nemzetközi Olaszrizling Borverseny 2016. április 8. egerszólát, Közösségi Ház 2016-ben XI. alkalommal került megrendezésre az Aranytőke, melyen nemzetközi

Részletesebben

POHARAZOTT BORAINK - WINES BY THE GLASS

POHARAZOTT BORAINK - WINES BY THE GLASS POHARAZOTT BORAINK - WINES BY THE GLASS VEN CHA MÓR SOP Pezsgők-Habzóborok SPARKLING WINES Frexinet Prosecco Extra Dry NV 2 500 12 500 Kreinbacher Classic Brut NV 2 900 14 500 Francois President Pinot

Részletesebben

Gildan 2000. Étcsolokádéval bevont liofilizált eper 100 gr/csomag. Étcsokoládéval, kakaóporral bevont liofilizált meggy 100 gr/csomag

Gildan 2000. Étcsolokádéval bevont liofilizált eper 100 gr/csomag. Étcsokoládéval, kakaóporral bevont liofilizált meggy 100 gr/csomag Gildan 2000 A liofilizálási folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott

Részletesebben

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 245 Portugieser 2013 Vörös bor 89.2 Aranyérem 7773 Borászat 246 Villányi Cuvée 2011 Vörös bor 81

borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 245 Portugieser 2013 Vörös bor 89.2 Aranyérem 7773 Borászat 246 Villányi Cuvée 2011 Vörös bor 81 borkod bornev evjarat katnev1 pontszam erem nev 245 Portugieser 2013 Vörös bor 89.2 Aranyérem 7773 Borászat 246 Villányi Cuvée 2011 Vörös bor 81 Ezüstérem 7773 Borászat 244 Rozé cuvée 2013 Rosé bor 79.8

Részletesebben

FELSŐ-MAGYARORSZÁG TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV

FELSŐ-MAGYARORSZÁG TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV 9. szám FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉRTESÍTŐ 315 FELSŐ-MAGYARORSZÁG TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV Felső-Magyarország (Felső-Magyarországi) eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés: földrajzi jelzés 9. szám FÖLDMŰVELÉSÜGYI ÉRTESÍTŐ

Részletesebben

Borlap wine selection

Borlap wine selection Borlap wine selection pezsgők champagne, sparkling wine Ft Alfred Gratien Millésime 29700 110.0 Ayala Brut Majeur 24300 90.0 Bollinger Special Cuvée Brut 24300 90.0 Duval-Leroy Brut 5400 24300 20.0 90.0

Részletesebben

Borlap/Wine List. Pezsgők, Habzóborok / Champagne, Sparkling wines. Meinklang Prosa Rosé ,75 l Ft Burgenland, Ausztria

Borlap/Wine List. Pezsgők, Habzóborok / Champagne, Sparkling wines. Meinklang Prosa Rosé ,75 l Ft Burgenland, Ausztria Borlap/Wine List Pezsgők, Habzóborok / Champagne, Sparkling wines Ár/Price Chateau Vincent sweet 0,2 l 1 050 Ft Dél-Balatoni borvidék, Balatonlelle Hungária Extra Dry 0,2 l 1 050 Ft Hungária Extra Dry

Részletesebben

BORVIDÉKI TERV A Hajós-Bajai Borvidék szerkezetátalakítási terve

BORVIDÉKI TERV A Hajós-Bajai Borvidék szerkezetátalakítási terve Melléklet a Hajós-Bajai Borvidék Rendtartásához BORVIDÉKI TERV A Hajós-Bajai Borvidék szerkezetátalakítási terve a 2008/2009. borpiaci évtıl Készült a Hegyközségekrıl szóló 1994. évi CII. tv., valamint

Részletesebben

Sas-hegy ízei menü 4 fogás 5.800 Ft 4 fogás borajánlattal 7.300 Ft. Cseresznyefán füstölt pisztráng rukkolás sült céklasalátával

Sas-hegy ízei menü 4 fogás 5.800 Ft 4 fogás borajánlattal 7.300 Ft. Cseresznyefán füstölt pisztráng rukkolás sült céklasalátával Szürke Csacsi menü (3 fogás) - Árpagyöngyös kakasleves - Vörösboros marha perkelt házi tarhonyával - Ágota pitéje (házi pite a szezon gyümölcsével) Borajánlat: Heimann Merlot 2 dl 59-es menü (hús nélkül

Részletesebben

103/2009. (VIII. 5.) FVM rendelet Hatályos: 2014.04.11 -

103/2009. (VIII. 5.) FVM rendelet Hatályos: 2014.04.11 - 103/2009. (VIII. 5.) FVM rendelet Hatályos: 2014.04.11-103/2009. (VIII. 5.) FVM rendelet a Káli védett eredetű borról A szőlőtermesztésről és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény 57. (1)

Részletesebben

VI. Egyházi és Világi Borok Versenye 2011. Tóalmás.

VI. Egyházi és Világi Borok Versenye 2011. Tóalmás. VI. Egyházi és Világi Borok Versenye 2011. Tóalmás. A versenykiírás szerint a kiadott érmek száma a nevezett borok 30%-a. Bornév Évjarat Termıhely Borászat Átlag Érem Olasz rizling 2008 Gyöngyös környéke

Részletesebben

BORKATALÓGUS 2016. In vino veritas A borban fekszik az igazság. (Alkäus, görög lírikus)v.chr.) Übungsfirma VIVIENNE BLANC VIN ETC.

BORKATALÓGUS 2016. In vino veritas A borban fekszik az igazság. (Alkäus, görög lírikus)v.chr.) Übungsfirma VIVIENNE BLANC VIN ETC. BORKATALÓGUS 2016 In vino veritas A borban fekszik az igazság. (Alkäus, görög lírikus)v.chr.) Übungsfirma VIVIENNE BLANC VIN ETC. Bad Kissingen-Platz 3 7001 Eisenstadt Tel.: (02682) 646 08 20 Fax: (02682)

Részletesebben

X. Egyházi és Világi Borok Versenye.

X. Egyházi és Világi Borok Versenye. X. Egyházi és Világi Borok Versenye. A Gödöllő Környéki Regionális Turisztikai Egyesület szervezésében évről évre más-más település (Gödöllő, Fót, Pécel, Mogyoród, Nagytarcsa, Tóalmás, Veresegyház, Nyársapát,

Részletesebben

Eredménylista Érem és nevezők szerínti ABC sorrendben. 12. VINAGORA NEMZETKÖZI BORVERSENY 2011. Július 16-19.

Eredménylista Érem és nevezők szerínti ABC sorrendben. 12. VINAGORA NEMZETKÖZI BORVERSENY 2011. Július 16-19. Eredménylista és nevezők szerínti ABC sorrendben 12. VINAGORA NEMZETKÖZI BORVERSENY 2011. Július 16-19. Bellavista Franciacorta Gran Cuvée Satén Franciacorta Brut 2009 Olasz Arany, Champion Gál Szőlőbirtok

Részletesebben

Keresésnél használhat szűrőket! (ha excel-t használod)

Keresésnél használhat szűrőket! (ha excel-t használod) Keresésnél használhat szűrőket! (ha excel-t használod) Borvidék Pincészet bor fajta színe típus ürtart./ lit Badacsony Borbély Bácsi dülő fehér száraz 0,75 Badacsony Borbély Cab. Sav. Rosé fehér félédes

Részletesebben

Pincészet rövid bemutatása

Pincészet rövid bemutatása Pincészet rövid bemutatása A pincészetet Dr. Porgányi Gyula kertészmérnök alapította, gazdagítva ezzel is Tokaj hegyalja mozaikszerűen épülő és szépülő szőlészetét és borászatát. Feladatunk, a hagyományokhoz

Részletesebben

Statisztika 14 th VinAgora International Wine Competition 14-16 th June 2013

Statisztika 14 th VinAgora International Wine Competition 14-16 th June 2013 Statisztika 14 th VinAgora International Wine Competition 14-16 th June 2013 Ország TOTAL Nagy Arany Arany Ezüst % -a medál Ausztrália 9-4 1 55,56% Ausztria 7-2 2 57,14% Bolívia 1 - - - 0,00% Brazília

Részletesebben

List of results in alphabetic order. 11TH VINAGORA INTERNATIONAL WINE COMPETITION 17-20th July 2010.

List of results in alphabetic order. 11TH VINAGORA INTERNATIONAL WINE COMPETITION 17-20th July 2010. List of results in alphabetic order 11TH VINAGORA INTERNATIONAL WINE COMPETITION 17-20th July 2010. 13 jul Plantaze Vranac barrique 2005 Montenegro Gold 13 jul Plantaze Vranac Pro Corde 2007 Montenegro

Részletesebben

MUNKAANYAG A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI 2009. július 24.../2009. (...) FVM rendelet a Káli védett eredető borról

MUNKAANYAG A MINISZTER ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI 2009. július 24.../2009. (...) FVM rendelet a Káli védett eredető borról .../2009. (...) FVM rendelet a Káli védett eredető borról A szılıtermesztésrıl és a borgazdálkodásról szóló 2004. évi XVIII. törvény (a továbbiakban: Btv.) 57. -a (1) bekezdésének t) pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Fél adag rendelése esetén az ár 70%-át számoljuk fel.

Fél adag rendelése esetén az ár 70%-át számoljuk fel. Étlap Köszöntjük2 Ke2dve2s Ve2ndé3e2ink2e2t! Felhívjuk szíves fiyelmüket, amennyiben bármilyen speciális étrendre van szükséük, kérjék kolléáink seítséét. SZÉP kártyát elfoadunk. - Áraink forintban értendők.

Részletesebben

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l)

Fehérborok Édes fehérborok: - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) - Tokaj-Hegyalja: Királyudvar Patrícia 2006 (0,5 l) Fehérborok Édes fehérborok: 0,05l/1.600.- 100% sárgamuskotályból készült, dűlőszelektált késői szüretű édes bor. 0,5l/16.000.- A botritiszes fürtök válogatása

Részletesebben

Szent György-napi Borverseny Siklós 2015

Szent György-napi Borverseny Siklós 2015 Heumann Pincészet Borosso 2011 96,0 Champion Bock Borászat Cabernet franc 2013 95,4 Nagy Aranyérem Hummel Pincészet Glückseligkeit 2013 95,0 Nagy Aranyérem Polgár Pincészet Cabernet franc Barrique 2007

Részletesebben

Szent György-hegy Hegyközségi Borverseny Minősítés 2016. 04.19. Sorszám Termelő Évjárat Bor neve Termőhely Pontszám Minősítés 1.

Szent György-hegy Hegyközségi Borverseny Minősítés 2016. 04.19. Sorszám Termelő Évjárat Bor neve Termőhely Pontszám Minősítés 1. Szent György-hegy Hegyközségi Borverseny Minősítés 2016. 04.19. Sorszám Termelő Évjárat Bor neve Termőhely Pontszám Minősítés 1. Szászi Endre 2015 Olasz rizling késői sz. 19,42 Nagy Arany 2. Borbély Családi

Részletesebben

<Duna-Tisza közi OFJ> termékleírás <OFJ> TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV

<Duna-Tisza közi OFJ> termékleírás <OFJ> TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV Duna-Tisza közi Oltalom alatt álló földrajzi jelzés TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV 1/16 II. A BOROK LEÍRÁSA II/1. Szőlőből készült termékek kategóriái: bor. Típusai: fehér fajta és küvé borok, rozé fajta és

Részletesebben

TERMELŐ BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE TERMŐHELY ÉVJÁRAT ÉREM BADACSONYI SZÜRKEBARÁT TÖPPEDT SZÜRETELÉSŰ BADACSONYI BORVIDÉK 2014 NAGY ARANY

TERMELŐ BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE TERMŐHELY ÉVJÁRAT ÉREM BADACSONYI SZÜRKEBARÁT TÖPPEDT SZÜRETELÉSŰ BADACSONYI BORVIDÉK 2014 NAGY ARANY TERMELŐ BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE TERMŐHELY ÉVJÁRAT ÉREM SZÜRKEBARÁT BADACSONYI SZÜRKEBARÁT TÖPPEDT SZÜRETELÉSŰ BADACSONYI BORVIDÉK 2014 NAGY ARANY BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET OLASZRIZLING JÉGBOR BADACSONYI

Részletesebben

MAGYAR BOROK. Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár

MAGYAR BOROK. Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár MAGYAR BOROK Bor megnevezése Űrtartalom / Pincészet Borvidék Cukor Szín Borbolt ár Badacsonyi Olaszrizling"Fröccsnek.."2012 0,75L Borbély Családi Pincészet Badacsony száraz fehér 1 500 Ft Badacsonyi Szürkebarát

Részletesebben

Termelő megnevezése Termék megnevezése Összpontszám Érem

Termelő megnevezése Termék megnevezése Összpontszám Érem Termelő megnevezése Termék megnevezése Összpontszám Érem Beck-Bor Kft. Cabernet cuvée 19,56 nagyarany Gál Családi Szőlőbirtok és Pincészet Ezerjó 19,04 arany Font Pincészet Kunsági Cserszegi fűszeres 19,00

Részletesebben

TERMELŐ BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE TERMŐHELY ÉVJÁRAT EREDMÉNY GYÖRGYKOVÁCS IMRE HÁRSLEVELŰ HÁRSLEVELŰ SOMLÓI BORVIDÉK 2013 95,0

TERMELŐ BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE TERMŐHELY ÉVJÁRAT EREDMÉNY GYÖRGYKOVÁCS IMRE HÁRSLEVELŰ HÁRSLEVELŰ SOMLÓI BORVIDÉK 2013 95,0 TERMELŐ BOR FAJTÁJA BOR FANTÁZIA NEVE TERMŐHELY ÉVJÁRAT EREDMÉNY GYÖRGYKOVÁCS IMRE HÁRSLEVELŰ HÁRSLEVELŰ SOMLÓI BORVIDÉK 2013 95,0 VARGA PINCÉSZET BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET BORBÉLY CSALÁDI PINCÉSZET BADACSONYI

Részletesebben

XXX. Jubileumi Országos Borverseny 2007. augusztus 12-14.

XXX. Jubileumi Országos Borverseny 2007. augusztus 12-14. Bíráli kegória Agro-Vitál Kft. Musc Ottonel Mátrai 1 3 2004 78,4-3262 Markaz Cabernet sauvignon Mátrai 3 9 2006 78,2 - Birkaparti u. 0142/46 hrsz. Sauvignon blanc Mátrai 1 1 2005 73-37-363 094 Kékfrankos

Részletesebben

BORLAP/ WINE LIST ELSŐ OSZTÁLYÚ ÉTTEREM

BORLAP/ WINE LIST ELSŐ OSZTÁLYÚ ÉTTEREM BORLAP/ WINE LIST ELSŐ OSZTÁLYÚ ÉTTEREM SÉF: Györffy Árpád / VEZETŐ: Kártyás Mihály A 2011. évi XLI. törvény értelmében tilos a dohányzás. Az árak tartalmazzák a 27%-os áfát. A számla végösszegéhez 12%

Részletesebben

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft.

pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. pár borpár Szakmai kóstolónapok 2015. szeptember 9-10. A résztvevő borászatok és kínált boraik katalógusa 6. stand Chateau Cloche Kft. Tokaj Furmint 2009 Száraz Szamorodni 2008 Egészségesen szüretelt és

Részletesebben

ARIA HOTEL BUDAPEST HIGH NOTE SKYBAR BOR- ÉS PEZSGŐLAP

ARIA HOTEL BUDAPEST HIGH NOTE SKYBAR BOR- ÉS PEZSGŐLAP ARIA HOTEL BUDAPEST HIGH NOTE SKYBAR BOR- ÉS PEZSGŐLAP POHARAZOTT BOROK, CHAMPAGNE ÉS PEZSGŐK A Ház Borai 0,1 l "Viktória" Figula Olaszrizling 2015, Balatonszőlős HUF 1 190 "Vencel" Günzer Rosé 2015, Villány

Részletesebben

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK BALATON ÉS KÖRNYÉKE Fajta # Megjegyzés 25101 25102 25103 25104 25105 25111 25112 25113 25114 25115 25116 25117 25118 25119 25021 25022 25023 25029 25027 25029 25030 25032 25033 25034 25121 LÉGLI OTTÓ,

Részletesebben

Váli Péter Badacsonyörs Évjárat Kiszerelés Ár

Váli Péter Badacsonyörs Évjárat Kiszerelés Ár Borok Balaton felvidék: Váli Péter Badacsonyörs Évjárat Kiszerelés Ár Pinot Noir Rozé 2013 0,75l 1990 Ft Olaszrizling 2012 0,75l 2490 Ft Szürkebarát 2013 0,75l 2490 Ft Chardonnay 2013 0,75l 2900 Ft Kéknyelű

Részletesebben

Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája

Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája Dr. Gazdag László Emlékverseny Bírált borok listája EREDMÉNY LISTA Raktári 86 35 Cabernet franc 2009 2.1 - DiBonis Borászat 95 NAGY ARANY 158 158 Chardonnay 2009 1.1 x Polgár Zoltán 94,8 NAGY ARANY 162

Részletesebben

Az új hordóalternatíva

Az új hordóalternatíva Az új hordóalternatíva www.flexcubegroup.com A Flexcube olyan hordógyártó cég, ahol célunk, hogy a tradicionális tölgyfahordók mellett új típusú hordóalternatívát alkossunk. Mesterei vagyunk a tölgynek,

Részletesebben

THE ART OF BANQUETING VACSORAMENÜK

THE ART OF BANQUETING VACSORAMENÜK Kempinski Hotel Corvinus Budapest Erzsébet tér 7-8 1051 Budapest Hungary T +36 1 429 3571 F +36 1 429 4475 meetings.corvinus@kempinski.com kempinski.com/budapest KEMPINSKI.COM THE ART OF BANQUETING VACSORAMENÜK

Részletesebben

ETYEK-BUDA TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV

ETYEK-BUDA TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV Etyek-Buda változatok: Etyek-Budai oltalom alatt álló eredetmegjelölés ETYEK-BUDA TERMÉKLEÍRÁS I. NÉV 1 /24 II. A BOROK LEÍRÁSA II/1. Szőlőből készült termékek kategóriái: bor Bortípusok: fehérbor, rozébor,

Részletesebben

SOMMELIER AJÁNLAT / SOMMELIER OFFERS

SOMMELIER AJÁNLAT / SOMMELIER OFFERS SOMMELIER AJÁNLAT / SOMMELIER OFFERS PEZSGŐ / CHAMPAGNE Kreinbacher Prestige Brut 2400- Louis Roederer Brut Premier NV 5900- Bortolomiol Prosecco Miól Frizzante Spago DOC 1980- FEHÉR BOROK / WHITE WINE

Részletesebben

ARIA HOTEL BUDAPEST HIGH NOTE SKYBAR BOR- ÉS PEZSGŐLAP

ARIA HOTEL BUDAPEST HIGH NOTE SKYBAR BOR- ÉS PEZSGŐLAP ARIA HOTEL BUDAPEST HIGH NOTE SKYBAR BOR- ÉS PEZSGŐLAP POHARAZOTT BOROK, CHAMPAGNE ÉS PEZSGŐK A Ház Borai 0,1 l "Viktória" Figula Olaszrizling 2015, Balatonszőlős HUF 1 190 / EUR 4.00 "Vencel" Günzer Rosé

Részletesebben

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK

CD CARGO KFT. EXPORT ÁRLISTA - BOROK BALATON ÉS KÖRNYÉKE Fajta # Megjegyzés 25102 25103 25104 25105 25111 25112 25113 25114 25116 25117 25118 25021 25022 25023 25027 25029 25030 25032 25035 25037 25121 25122 25124 25125 25126 LÉGLI OTTÓ,

Részletesebben

Versenyző neve Település Fajta Főzde Érem Champion

Versenyző neve Település Fajta Főzde Érem Champion 1. Almási Levente Budapest Hárslevelű törköly pálinka Etesi Pálinkafőzde Ezüst 2. Bacsa Béla Balassagyarmat Katinka szilva pálinka Rózsa Pálinkaház Kft. Ezüst 3. Bacsa Béla Balassagyarmat Quercus Lepotica-Besztercei

Részletesebben

Bemutatjuk. Minden, amit tudni akarsz a kadarkáról, de sohasem merted megkérdezni

Bemutatjuk. Minden, amit tudni akarsz a kadarkáról, de sohasem merted megkérdezni Bemutatjuk Minden, amit tudni akarsz a kadarkáról, de sohasem merted megkérdezni Hosszú idõn át, az elmúlt évszázadokban a magyar szõlészeti és borászati kultúránk meghatározó fajtája volt a kadarka. Ki

Részletesebben

Érvényes: 2014. október 10 22. között EGERVÁRY BIKAVÉR, CSILLAG, ROSÉ. 0,75 l, 999 Ft/l. 749 Ft

Érvényes: 2014. október 10 22. között EGERVÁRY BIKAVÉR, CSILLAG, ROSÉ. 0,75 l, 999 Ft/l. 749 Ft Érvényes: 2014. október 10 22. között EGERVÁRY BIKAVÉR, CSILLAG, ROSÉ 0,75 l, 999 Ft/l 749 Ft ÉSZAK DUNÁNTÚLI BOROK RÓKUSFALVI SAUVIGNON BLANC 0,75 l, 3 187 Ft/l 2 390 FT SZENT ISTVÁN CABERNET SAUVIGNON

Részletesebben

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet

Ft / palack. Eberhardt Pincészet Minőségi Száraz Fehérbor Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Eberhardt Pincészet Fehérborok Ft / palack Mohácsi Sauvignon Blanc 0,75 2006. 1500,- Könnyű és zamatos, intenzív illattal. Sültekhez, pörköltekhez ajánljuk. Mohácsi Olaszrizling 0,75 2005. 1500,- Finom gyümölcsös, viszont

Részletesebben

A BOROK MEGJELENÉSE A GELLÉRT SÖRÖZŐ ITALLAPJÁN, A PICÉSZETEK BEMUTATÁSA, BOROK ÉS ÉTELEK PÁROSÍTÁSA

A BOROK MEGJELENÉSE A GELLÉRT SÖRÖZŐ ITALLAPJÁN, A PICÉSZETEK BEMUTATÁSA, BOROK ÉS ÉTELEK PÁROSÍTÁSA Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelemi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar A BOROK MEGJELENÉSE A GELLÉRT SÖRÖZŐ ITALLAPJÁN, A PICÉSZETEK BEMUTATÁSA, BOROK ÉS ÉTELEK PÁROSÍTÁSA Konzulens: Lenkovics

Részletesebben

Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja

Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja Lapok száma (beleértve ezt a lapot) 18 Kérelem eredetmegjelölés vagy földrajzi jelzés regisztrációja A kérelem nyelve Magyar A kérelmező A jogi vagy természetes személy neve 1. Bükki Borvidék Hegyközségi

Részletesebben

2015. december. bortarsasag.hu

2015. december. bortarsasag.hu 2015. december bortarsasag.hu Fél éve nyitottunk itt, Újbuda szívében. Egyre többen kezdtek el nálunk vásárolni és most már úgy látom, hogy azok a borok fogynak a legjobban, amelyek nekünk is nagy élményt

Részletesebben

Culinart Esküvőpark Ravazd - 2016

Culinart Esküvőpark Ravazd - 2016 Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy megtisztelte cégünket érdeklődésével, esküvői rendezvényükkel kapcsolatosan a következő tájékoztatót adjuk. Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy a tájékoztatónk

Részletesebben

Etyek-Buda 0,75l Szentesi Buborék NV Somló Kreinbacher Brut Nature NV 9820

Etyek-Buda 0,75l Szentesi Buborék NV Somló Kreinbacher Brut Nature NV 9820 Pezsgés / Sparkling Etyek-Buda 0,75l Szentesi Buborék NV 7940 Somló Kreinbacher Brut Nature NV 9820 Tokaj Királyudvar Henye pezsgő 2012 14200 Szent Tamás Kishegy Brut Nature 2011 9700 Villány Wassmann

Részletesebben