A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről"

Átírás

1 TÁMOP.1..B.-13/ PEDAGÓGUSKÉPZÉS, PEDAGÓGUS- TOVÁBBKÉPZÉS MEGÚJÍTÁSA A KÖZÉP- DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről Kundra Anikó

2 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Jelentkezők száma fő Képzésre beiratkozók száma: 15 fő Képzést sikeres elvégzők száma: 15 fő Oktatók: Dr. Szabó Csilla Marianna, Dr. Balázs László

3 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés 5, 15 Mennyire elégedett az elvégzett képzés elméleti és gyakorlati részének oktatóival?

4 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés, Mennyire elégedett a képzéshez biztosított tananyagok színvonalával?

5 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés, Mennyire elégedett a gyakorlati képzés színvonalával?

6 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés, Mennyire feleltek meg elvárásainak a tudása ellenőrzésére alkalmazott módszerek?

7 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés, Mennyire elégedett a képző intézmény által biztosított infrastrukturális feltételekkel?

8 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés,7 1 1 Mennyire elégedett a képző intézménynek a képzés megszervezésével összefüggő tevékenységével?

9 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés, Mennyire elégedett a képző intézmény ügyfélszolgálati tevékenységével?

10 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Értékelés, Mennyire felelt meg elvárásainak a képzés összességében?

11 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 1. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legjobban? Gyakorlati. A képzésnek melyik része tetszett legkevésbé? A beadandók mennyisége. A képzésnek melyik részét tudják leginkább használni a munkájukban A résztvevő kollégák többsége alsó tagozatban tanít, tehát ők elsősorban kollegális illetve a szülőkkel való kapcsolatban tudják használni.

12 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 5. A képzésnek melyik részét tudják legkevésbé használni a munkájukban? Nincs ilyen/ használható/ ötvözni lehet. Mi a véleményük az oktatók szakmai tudásáról, munkájáról? Mennyire voltak elégedettek? Jól felkészült, tapasztalt, gyakorlatias, közvetlen, rugalmas. Szerintem mindketten annak a területnek a specialistái, amivel itt is foglalkoznak. Látszik az, hogy mögötte más ismeretek is vannak, amelyeket alkalmaznak. Sokszor kellett emberi érzésekről beszélni, ami azért a legbelsőbb dolgainkkal kapcsolatos, és ezt csak két olyan ember tudta vezetni jól, akiben megbízhattunk, mert bizalmat keltettek maguk iránt.

13 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 7. Mekkora erőfeszítése került, hogy a képzéshez tartozó kötelező feladatokat megcsinálja? /Mennyire volt megoldható a feladatok elvégzése? Semennyire nem volt vállalható, mivel vasárnapig ezeket a feladatokat el kell végezni. Illetve talán már tegnap tudtunk feltölteni a felületre. Az biztos, hogy a tanárnő is és a tanár úr is rugalmasan kezelte ezt szintén jeleztük nekik és kaptunk azért segítséget a feladat elvégzéséhez, és ez sokat számít, talán kicsit hamarabb tudunk végezni vele.. A feladatokhoz kaptak-e az oktatóktól megfelelő segítséget? A saját életemből nem biztos, hogy van olyan konfliktushelyzetem, amit rá tudok húzni vagy meg tudok oldani az adott feladat témába. Minden csoport munkájába besegítettek, belenéztek, és megpróbálták irányítani a csoport munkáját.

14 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 9. Menyire érzik úgy, hogy a feladatok, amiket meg kell oldani, az hasznosítható a munkában? Gyakorolni kell 1. Milyen terveik vannak a képzésben tanultakkal? Sajnos különböző társadalmi háttérrel érkező gyerekek konfrontálódnak az iskolában, és ezeket igenis kezelni kell. Sajnos én úgy érzem, hogy egyre nagyobb szerepe van az iskolának ebben. Át kell venni bizonyos szerepeket a szülőktől, ahol sokszor sem tudják ezeket a helyzeteket megfelelően kezelni.

15 ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI MÓDSZEREK AZ ISKOLÁBAN Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 11. Tervezik-e az képzésen tanult ismereteiket a jövőben még kibővíteni a témában? Én megkérdezném a többiektől, hogy ha egy fél év múlva lenne egy ugyanilyen képzés ami ezeket az ismereteket vinné tovább, Ti jelentkeznétek rá? Igen (egybehangzó válasz) Na ennyire.

16 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Jelentkezők száma 1 fő Képzésre beiratkozók száma: 15 fő Képzést sikeres elvégzők száma: 15 fő Oktatók: Dr. Ludik Péter, Dr. Kadocsa László

17 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés,93 Mennyire elégedett az elvégzett képzés elméleti részének oktatójával?

18 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés,7 Mennyire elégedett az elvégzett képzés gyakorlati részének oktatójával?

19 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés,7 Mennyire elégedett a képzéshez biztosított tananyagok színvonalával?

20 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés,93 Mennyire elégedett a gyakorlati képzés színvonalával?

21 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés, Mennyire feleltek meg elvárásainak a tudása ellenőrzésére alkalmazott módszerek?

22 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés,93 15 Mennyire elégedett a képző intézmény által biztosított infrastrukturális feltételekkel?

23 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés, Mennyire elégedett a képző intézménynek a képzés megszervezésével összefüggő tevékenységével?

24 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés,7 Mennyire elégedett a képző intézmény ügyfélszolgálati tevékenységével?

25 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Értékelés,93 Mennyire felelt meg elvárásainak a képzés összességében?

26 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 1. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legjobban? A gyakorlat.. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legkevésbé? Zavart, hogy ennyiszer benyitottak, meg olyan feladatokkal jöttek ide be, ami úgy éreztem, hogy az oktató számára is váratlan. 3. Mennyire találják használhatónak a munkájukhoz kapcsolódóan a képzésen hallottakat? Függ attól, hogy lesz-e az intézményben ilyen rendszer. Jelenleg nincs (erre többen helyeselnek), rajtunk is múlik, hogy felépítjük-e. Rendszergazdák bevonása. Több iskolának egy közös Moodle rendszer használat.

27 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 5. A képzésnek melyik részét tudják a legkevésbé használni a munkájában? Nincs ilyen, a fejlesztésen múlik.. Mi a véleményük az oktató szakmai tudásáról, munkájáról? 1%-ban (egyöntetű a válasz) Jól felkészült. Mindent megtett annak érdekében, hogy amit csak lehet 3 órában ennek a hatalmas nagy anyagnak az elsajátításához: kivetítők, gyakorlat, elmélet. Rajta nem múlhatott ez a dolog, hogy eljusson hozzánk. 7. Mi a véleményük az oktató hozzáállásán a kurzushoz, Önökhöz? Azt tapasztaltuk, hogy szereti, amit csinál és ez teljesen átjött. Már eleve, ahogy ránéztem az anyagra látszott a felépítéséből, hogy milyen szakmaisága van és a belecsempészett humor

28 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Alapítói interjún megosztott tapasztalatok. Mekkora erőfeszítésbe került, hogy a képzéshez tartozó kötelező feladatokat megcsinálni? Sok munkával járt, ami nem volt baj, mert a gyakorlatot segítette. De sokat kellett rajta dolgozni. Előzetes bemeneti tudásszint mérés, homogén csoportbontás szükségessége 9. Menyire érzik úgy, hogy a feladatok, amiket meg kell oldani, az hasznosítható a munkában? Gondolom, hogy mindenki igyekezett, ha már energiát fektettünk bele, hogy olyan tananyagot hozzon létre, amit hasznosítani tud.

29 E-TANULÁSI KOMPETENCIÁK FEJLESZTÉSE Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 1. Vannak-e terveik a témában való további tudás szerzésére? Konfliktuskezelés program iránti igény. 1. Tervezik-e más DUF_os képzésen a részvételt? Én igen. Nagyon jó, hogy ingyenes, hogy a környéken van. Szerintem nekem a kollégáim körében is jól megközelíthető, így lenne rá időm. (Dunaföldvárról vannak. Ide járt a tanárképző központba és visszahúzta a szíve.)

30 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Jelentkezők száma 1 fő Pedhálón, 1 fő jelent meg Képzésre beiratkozók száma: 15 fő Képzést sikeres elvégzők száma: 15 fő Oktatók: Cserné Valérius Antalné, Dr Gubán Gyula

31 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés, Mennyire elégedett az elvégzett képzés elméleti részének oktatójával?

32 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés,7 Mennyire elégedett az elvégzett képzés gyakorlati részének oktatójával?

33 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés,53 Mennyire elégedett a képzéshez biztosított tananyagok színvonalával?

34 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés, Mennyire elégedett a gyakorlati képzés színvonalával?

35 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés,7 Mennyire feleltek meg elvárásainak a tudása ellenőrzésére alkalmazott módszerek?

36 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés,73 Mennyire elégedett a képző intézmény által biztosított infrastrukturális feltételekkel?

37 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés, Mennyire elégedett a képző intézménynek a képzés megszervezésével összefüggő tevékenységével?

38 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés, Mennyire elégedett a képző intézmény ügyfélszolgálati tevékenységével?

39 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Értékelés,7 Mennyire felelt meg elvárásainak a képzés összességében?

40 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 1. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legjobban? A csoportmunka, az egymástól tanulás. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legkevésbé? Az oktatók alkalmazkodóak voltak, igényre szabottak, így nem volt ilyen. 3. Mennyire találják használhatónak a munkájukhoz kapcsolódóan a képzésen hallottakat? Azt gondolom, hogy kaptunk jó ötleteket, ami elindít minket egy úton. Új szemléletet is kaptunk kicsit. Tisztázott fogalmakat. / Mit is képzelnek el tőlünk a mentorálással. Kis szemlélet módot, szemléletmódot vagy szemléletváltást mutatott. Kaptunk visszaigazolást, hogy amit csinálunk, jó úton haladunk.

41 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Alapítói interjún megosztott tapasztalatok. Az intézményi keretek lehetőséget adnak arra, hogy ezt fel tudják használni? Igen (egybehangzóan) 5. A képzésnek melyik részét tudják leginkább használni a munkájukban? Tapasztalat függő, ismétlés- vagy új ismeret. Mi a véleményük az oktatók szakmai felkészültségükről? Jól felkészültek nyitottak, rugalmasak Értéket képviseltek

42 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 7. Milyen volt az oktatók hozzáállása a kurzushoz, tanulókhoz, időbeosztáshoz? Kollegának tekintettek minket. Nagyon rugalmas, megértő, de ugyanakkor pontos, precíz munkát tartottak. Az utolsó két napra beszélgető kör kialakulása. Ha Önök tudatosan ezt a témát választották a négyből, mennyire érzik úgy, hogy megkapták, amiért jöttek? ( hallgató ide lett beosztva) Megkaptuk a gerincét a hogyannak 9. Van, aki tervezi a szakvizsgás továbblépési lehetőségeket? Igen. (többen)

43 GYAKORNOKOK MENTORI TÁMOGATÁSA A PROBLÉMA ALAPÚ TANULÁS SEGÍTSÉGÉVEL Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 1. Mennyire fért bele, vagy került nagy erőfeszítésbe ezeket a feladatokat megcsinálni? Jó volt az időbeosztás, belefért. Életszerűek voltak a feladatok. 11. Beszélgettek már kollegákkal a tanfolyamról, átadtak-e már anyagokat, beszélgettek, vagy van-e terve kollégának eljönni? Igen Időzítés támogatása 1. Egyéb Mentortanári képzettséghez eddigi tanulmányok beszámítása.

44 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Jelentkezők száma 3 fő Pedhálón Képzésre beiratkozók száma: 11 fő Képzést sikeres elvégzők száma: 11 fő Oktatók: Dr Bacsa-Bán Anetta, Dr. Juhász Levente Zsolt

45 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés, Mennyire elégedett az elvégzett képzés elméleti részének oktatójával?

46 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés,5 Mennyire elégedett az elvégzett képzés gyakorlati részének oktatójával?

47 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés,91 Mennyire elégedett a képzéshez biztosított tananyagok színvonalával?

48 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés,55 Mennyire elégedett a gyakorlati képzés színvonalával?

49 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés, Mennyire feleltek meg az elvárásainak a tudása ellenőrzésére alkalmazott módszerek?

50 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés, Mennyire elégedett a képző intézmény által biztosított infrastrukturális feltételekkel? 1 1 5

51 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés,5 Mennyire elégedett a képző intézménynek a képzés megszervezésével összefüggő tevékenységével?

52 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés,5 Mennyire elégedett a képző intézmény ügyfélszolgálati tevékenységével?

53 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Értékelés,91 Mennyire felelt meg elvárásainak a képzés összességében?

54 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Alapítói interjún megosztott tapasztalatok 1. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legjobban? A gyakorlat.. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legkevésbé? Kis apró bakik: az utolsó nap most két produktum volt, de csak egyet tudtunk feltölteni, de nem tudom, hogy ez a mi hibáink, végül nem sikerült. Ilyen apróságok, hogy a mai napra való felkészülése egyik feltétele volt, hogy próbáljuk meg telepíteni azt a programot, amivel dolgoztunk, én ezt nem oldottam meg, neki se futottam. (összesen 3 ember nem tudta telepíteni a programot otthon a gépére) Teljesen egyetértek abban, hogy ez egy tartalmas, jól felépített, informatív továbbképzés volt. Csak nekem is az volt a probléma, hogy a számítógépes dolgokban mi annyira nem vagyunk tájékozottak, és ott arra több idő jó lett volna. Számítógép használat kérdése- homogén tudásszint hiánya

55 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Alapítói interjún megosztott tapasztalatok Folytatás:. A képzésnek melyik része tetszett Önöknek a legkevésbé? Statisztikai képletek a programban betáplálva- otthoni munkánál nem emlékeznek rá Power Point ismerete/ annak hiánya Elmélet/gyakorlat arány Az utolsó nap feladatát konkretizálni 3. A feltöltendő anyagok mennyisége megfelelő volt-e, a tudás megszerzéséhez szükséges? Mennyire járt erőfeszítéssel és mekkora erőfeszítéssel, hogy mindazt a feladatot megcsinálni? Elégséges volt Türelem kérdése az oktatók részéről / Tolerancia a számítógépes ismeretek esetleges hiánya miatt

56 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Alapítói interjún megosztott tapasztalatok. A beadandó és elkészítendő feladatokban van-e olyan rész, amit kiemelnének, hogy hasznos volt megcsinálni, tudják alkalmazni a munkájukban/nem tudják alkalmazni ezt a munkájukban? Hiányzott: A megfogalmazott kérdések mennyiségi kontrollja A kifejtős kérdés közös feldolgozása Két oktató egyeztetése Saját jegyzet készítésére nem volt idő 5. Mi a véleményük az oktatók szakmai felkészültségükről, hozzáállásáról? Felkészültek, alkalmazkodóak voltak Türelem eltérés?

57 A KUTATÁSMÓDSZERTAN ÉS A SZÁMÍTÓGÉPES ADATFELDOLGOZÁS ALAPJAI PEDAGÓGUSOKNAK Alapítói interjún megosztott tapasztalatok. Hogy érzik, megkapták-e amiért jöttek? Én vagyok a pályakezdők közül a legifjabb a csapatban. Előttem a héten körvonalazódott az, hogy milyen karrier lehetőséget tartogat akár a kutatás vagy kutatótanári dolog. Mivel nekem voltak előtte már szociológiai ismereteim, tanulmányaim, ez által lettem motiválva, hogy ezt a vonalat majd csináljam. (eredetileg nem erre a programra jelentkező hallgató) Ketten jöttek olyanok, akik már korábban is ezzel foglalkoztak, a többiek át lettek iránytava. Én is örülök neki, hogy a korlátaimat átléphettem és olyan dolgokkal ismerkedhettem, amivel korábban nem. 7. Egyéb Óvodapedagógusok, mint célcsoport IKT eszközök hiánya miatt. Elmélet-gyakorlat közelítése egymáshoz

58 HALLGATÓI ELÉGEDETTSÉGMÉRŐK ÖSSZESÍTETT EREDMÉNYE Alternatív konfliktuskezelési módszerek az iskolában,7 E-tanulási kompetenciák fejlesztése,1 A kutatásmódszertan és a számítógépes adatfeldolgozás alapjai pedagógusoknak,5 Gyakornokok mentori támogatása a probléma alapú tanulás segítségével,

59 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!

A program leírása: A program célja:

A program leírása: A program célja: A program leírása: Az EKMK Vitkovics Alkotóház ART AKTÍV néven művészeti műhelyeket szervez, tavasztól az anyaintézményünk legkisebbeknek szóló, Szivárvány alkotóköre is itt dolgozik. Évközben, heti rendszerességgel

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének!

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 6. c (21 fő 8 lány, 13 fiú) Résztvevők száma:

Részletesebben

A vizuális projekt, mint eszköz a kompetenciafejlesztésre a pedagógusképzésben

A vizuális projekt, mint eszköz a kompetenciafejlesztésre a pedagógusképzésben A vizuális projekt, mint eszköz a kompetenciafejlesztésre a pedagógusképzésben WIEDERMANN Katalin Apor Vilmos Katolikus Főiskola, Vác widi.kati@gmail.com A kulcskompetenciák Napjainkban a pedagógus szerepe

Részletesebben

Szakmai életutam. Bevezető és bemutatkozás

Szakmai életutam. Bevezető és bemutatkozás Szakmai életutam Bevezető és bemutatkozás Nehezen írok magamról. (Az a nemzedék vagyok, aki még ezt nem tanulta.) Ezért jó, hogy portfólióm elején megtalálható az önéletrajzom, mely kiindulópontja lehet

Részletesebben

a 2014-es év beszámolója

a 2014-es év beszámolója Şcoala Generală pentru Naţionalitatea Română, Grădiniţă Chitighaz, str. Úttörő nr. 89 Telefon,fax: 66/250-052 web:www.romansulioviketegyhaza.hu Kétegyházi Román Nemzetiségi Általános Iskola és Óvoda 5741

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS A 68/2012. (XII. 14.) BM

ÖSSZEFOGLALÓ JELENTÉS A 68/2012. (XII. 14.) BM Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Birtalan Géza SzVMSzK Oktatási és Minőségügyi elnökhelyettes 1132 Budapest, Kádár u. 13. Telefon: 36-1-220-5690; Fax: 36-1-220-8921 ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

Pedagógiai Program (Nevelési Program)

Pedagógiai Program (Nevelési Program) Mecsekaljai Iskola Testnevelési Általános és Középiskolája Pedagógiai Program (Nevelési Program) BEVEZETŐ AZ ISKOLA MOTTÓJA: A sport megtanít arra, hogyan lehet győzni és emelt fővel veszíteni. A sport

Részletesebben

Számítógépes tanfolyamok a paksi városi könyvtárban

Számítógépes tanfolyamok a paksi városi könyvtárban mélyrétegérõl, a tudáshordozók egyik legfontosabbikáról. A cseh-zsidó lángelme, a prágai Franz Kafka németül írt, de ez kényszerzubbony volt a számára. Nem volt az anyanyelve, nem volt a Mameloschen. Amikor

Részletesebben

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral VALÓSÁG Az alábbi interjúkból a pedagógus életút két állomásáról kaphatunk képet, egy mentortanár és egy pályakezdő pedagógus véleménye alapján. A beszélgetések főként a pedagógussá válás kezdeti szakaszáról,

Részletesebben

Belső elvárás (melyik intézményi dokumentumban, s hol található) Új belső elvárás, melyik dokumentumba, hova került) Külső elvárás

Belső elvárás (melyik intézményi dokumentumban, s hol található) Új belső elvárás, melyik dokumentumba, hova került) Külső elvárás Intézményi önértékelés: belső elvárások kialakítása a gyakorlatban az intézményi belső értékelési csoport (BECS) közreműködésével Belső kapcsolatok, együttműködés, kommunikáció terület Külső elvárás Belső

Részletesebben

A 2. sz. Napközi Otthonos Óvoda 2010/2011-es tanévének értékelése

A 2. sz. Napközi Otthonos Óvoda 2010/2011-es tanévének értékelése A 2. sz. Napközi Otthonos Óvoda 2010/2011-es tanévének értékelése Óvodánkban az oktató-nevelő munka a Helyi Óvodai Nevelési Program szerint, a Közoktatási Törvényben szabályozott módon és a költségvetésben

Részletesebben

Igazgató: Szabó Győzőné

Igazgató: Szabó Győzőné JÁSZ-NAGYKUN- SZOLNOK MEGYEI PEDAGÓGIAI INTÉZET PEDAGÓGIAI SZAKMAI ÉS SZAKSZOLGÁLAT, SZOLNOK PEDAGÓGIAI SZAKMAI SZOLGÁLTATÁS OM azonosító szám: 102312 OKÉV nyilvántartási szám: 16-0058-04 5000 Szolnok,

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

előkészítő irat * 10C-meghallgatás 1/10.

előkészítő irat * 10C-meghallgatás 1/10. előkészítő irat * 10C-meghallgatás 1/10. Észrevételek a 10./C. meghallgatásáról készült feljegyzéssel kapcsolatban: Általános megállapításaim: A meghallgatáshoz használt módszer véleményem szerint nem

Részletesebben

a Kommunikátor (FSZ) képzésben részt vevő, szakmai gyakorlatukat töltő hallgatók számára

a Kommunikátor (FSZ) képzésben részt vevő, szakmai gyakorlatukat töltő hallgatók számára T a n u l m á n y i t á j é k o z t a t ó a Kommunikátor (FSZ) képzésben részt vevő, szakmai gyakorlatukat töltő hallgatók számára Kedves Hallgatónk! Mint az Ön előtt már bizonyára ismert, a Kommunikátor

Részletesebben

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével

Nekem ez az életem. Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével Nekem ez az életem Beszélgetés Müller Henriknével, a solti Béke Patika vezetôjével A patika igényesen felújított, orvosi rendelôknek is helyet adó épületben található a kisváros egyik terének sarkán. A

Részletesebben

Intézményi Önértékelés

Intézményi Önértékelés Intézményi Önértékelés Pedagógus, vezető, Intézmény elvárások Belső Ellenőrzési Csoport 2015. szeptember 30. Készítette: BECS és Erdei Gyula igazgató Kompetencia A pedagógusra vonatkozó intézményi elvárásrendszer

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről.

Jegyzőkönyv. Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről. Jegyzőkönyv Készült: 2011. február 25-én, a Közösségi Házban megtartott közmeghallgatással egybekötött falugyűlésről. Jelen voltak: Bogács Község Képviselő-testülete a mellékelt jelenléti ív szerint Kásáné

Részletesebben

Tisztelt Olvasó! Németh Zsolt, igazgató Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. (angol, belga, francia, magyar) kialakulása, amely

Tisztelt Olvasó! Németh Zsolt, igazgató Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. (angol, belga, francia, magyar) kialakulása, amely Equal oldalak 1 8/13/07 3:35 PM Page 1 Beköszöntô Tisztelt Olvasó! A munkaügyi szervezet tevékenységét a társadalmi és a gazdasági élet jelentôs területeit érintôen végzi, szoros kapcsolatban a munkaerôpiac

Részletesebben

Kutatócsoportunk1 2006 2007-ben a SuliNova Kht. megbízásából végezte

Kutatócsoportunk1 2006 2007-ben a SuliNova Kht. megbízásából végezte A TOVÁBBKÉPZÉSEK HATÁSA A PEDAGÓGUSOK SZEMLÉLETÉRE Kutatócsoportunk1 2006 2007-ben a SuliNova Kht. megbízásából végezte el a Kht. által szervezett Integrációs program keretébe tartozó pedagógus továbbképzések

Részletesebben

Balaton. Háromhetes iskolai projekt a Somogyi TISZK Baross Gábor Közép-és Szakiskolában

Balaton. Háromhetes iskolai projekt a Somogyi TISZK Baross Gábor Közép-és Szakiskolában Balaton Háromhetes iskolai projekt a Somogyi TISZK Baross Gábor Közép-és Szakiskolában Visz, visz, csak visz. Balaton a neve, kékbe, zöldbe, szivárványba burkozik heve. Készítette: Nagy Márta Villányiné

Részletesebben

2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában

2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában ErkEl témahét 2010. november 8-12. Ábrányi Emil Általános Iskolában Felelős: Kiss Józsefné TARTALOM A témahét célja A témahét programja A feladatok megvalósítása A témahét értékelése Képek a témahétről

Részletesebben

V-tanú projekt. METALELEKTRO - MÁV Zrt. Területi Igazgatóság Szombathely 2006-2014

V-tanú projekt. METALELEKTRO - MÁV Zrt. Területi Igazgatóság Szombathely 2006-2014 V-tanú projekt METALELEKTRO - MÁV Zrt. Területi Igazgatóság Szombathely 26-214 A MÁV Zrt. Szombathelyi Területi Igazgatóság területén a közút-vasút szintbeni kereszteződések biztosítására jelenleg, 127

Részletesebben

KÉRDŐÍV AZ ELTE BTK DOKTORANDUSZAI/DOKTORJELÖLTJEI SZÁMÁRA

KÉRDŐÍV AZ ELTE BTK DOKTORANDUSZAI/DOKTORJELÖLTJEI SZÁMÁRA KÉRDŐÍV AZ ELTE BTK DOKTORANDUSZAI/DOKTORJELÖLTJEI SZÁMÁRA A kérdőív elérhetősége: https://goo.gl/jkrfgb A kitöltés időszaka: 2015. február 18. március 18. Kitöltések száma: 123 Összeállító: ELTE BTK Doktorandusz

Részletesebben

TÁMOP 3.1.2 12/1 Új tartalomfejlesztések a közoktatásban pályázathoz Budapest, 2012. december 19.

TÁMOP 3.1.2 12/1 Új tartalomfejlesztések a közoktatásban pályázathoz Budapest, 2012. december 19. Pedagógiai terv A Nemzeti alaptanterven alapuló, egyes műveltségi területek önálló tanulását támogató digitális tananyag és képzésmenedzsment rendszer létrehozása 9-12. évfolyamon tanulók számára TÁMOP

Részletesebben

Egy lehetséges tanulási program a felnőttek tanulásához Önfejlesztő - projektorientált tanulás

Egy lehetséges tanulási program a felnőttek tanulásához Önfejlesztő - projektorientált tanulás Egy lehetséges tanulási program a felnőttek tanulásához Önfejlesztő - projektorientált tanulás Tisztelt Olvasóm, elöljáróban szeretném leszögezni, hogy nem vagyok felnőttképzési szakember, de a felnőttképzéssel

Részletesebben

Dudáné Driszkó Adrienn. 10+1 tanács pedagógusoknak. a gyermekközpontú oktatás. megvalósításához

Dudáné Driszkó Adrienn. 10+1 tanács pedagógusoknak. a gyermekközpontú oktatás. megvalósításához Dudáné Driszkó Adrienn 10+1 tanács pedagógusoknak a gyermekközpontú oktatás A B C A k a d é m i a K f t w w w. a b c a k a d e m i a. h u Oldal: 1 Manapság nagyon divatos szakkifejezések, fogalmak tarkítják

Részletesebben

A HALLGATÓK VÉLEMÉNYE AZ E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁSOS KÉPZÉSRŐL

A HALLGATÓK VÉLEMÉNYE AZ E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁSOS KÉPZÉSRŐL MultiMédia az Oktatásban 2007 konferencia Budapesti Műszaki Főiskola, 2007. augusztus 23-24. A HALLGATÓK VÉLEMÉNYE AZ E-LEARNING ALAPÚ TÁVOKTATÁSOS KÉPZÉSRŐL Kovács Miklós Széchenyi István Egyetem Győr,

Részletesebben

TOBORZÁS. Szempontok és segédletek gyűjteménye a tanulótoborzáshoz és beíratáshoz. 1/8. EMIR Azonosító: TÁMOP-3.2.

TOBORZÁS. Szempontok és segédletek gyűjteménye a tanulótoborzáshoz és beíratáshoz. 1/8. EMIR Azonosító: TÁMOP-3.2. Apertus Közalapítvány NFT Iroda 1088 Budapest, Múzeum u. 17. Telefon: +361-411-5750 Fax: +361-209-3742 http://www.apertus.hu e-mail: iroda@apertus.hu EMIR Azonosító: TÁMOP-3.2.1-08/1/A-2009-0001 TOBORZÁS

Részletesebben

Lányok Napja 2016 Hálózatépítő esemény BME Informatika épület

Lányok Napja 2016 Hálózatépítő esemény BME Informatika épület Lányok Napja 2016 Hálózatépítő esemény BME Informatika épület 2015. októberében megszervezett eseményünk célja kettős volt: először is az, hogy a Lányok Napja fogadó cégei, kutatóintézetei és felsőoktatási

Részletesebben

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK

EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK EURÓPA 2000 TURISZTIKA- VENDÉGLÁTÓ, FILM ÉS KOMMUNIKÁCIÓS KÖZÉPISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA IGAZGATÓJÁNAK 3/2015. SZÁMÚ HATÁROZATA AZ EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT PEDAGÓGIAI PROGRAM MÓDOSÍTÁSÁRÓL Nevelőtestületi

Részletesebben

A fiatalok egészségműveltsége/ Az ifjúság és egészségfejlesztés

A fiatalok egészségműveltsége/ Az ifjúság és egészségfejlesztés A fiatalok egészségműveltsége/ Az ifjúság és egészségfejlesztés 2011. szeptember 29. Résztvevők száma: 180 fő Elégedettségi kérdőív kiértékelése Kérdőívet kitöltők száma: 131 db A konferencia a Nemzeti

Részletesebben

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje

A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány és Dobbantó projektje 173 Ecsédi Edit A diákok megismerése Az Egyéni Fejlődési Terv alkalmazásának tapasztalatai A Dobbantó program egyik fontos

Részletesebben

SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR

SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR SORSKÉRDÉSEK és a SEGÉLYEZÉSI IPAR Beszélgetés Majoros Márta szociálpszichológussal, narkológussal mélypont SORSRONTÓ SZENVEDÉLYEK A dohányzás, az alkohol, a kémiai szerek használata után a játékfüggõség

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola

II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola II. Rákóczi Ferenc Bölcsőde, Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola 3170 Szécsény, Rákóczi út 90. Tel/Fax: 06-32-372-490 Web: www.rfszkki.sulinet.hu E-mail: rfszkki@gimn-szecseny.sulinet.hu

Részletesebben

A TÁMOP 3.2.4/08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó NÉPMESE NAPJA (TÖRÖK PROJEKT) kipróbálásának gyakorlati tapasztalatai

A TÁMOP 3.2.4/08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó NÉPMESE NAPJA (TÖRÖK PROJEKT) kipróbálásának gyakorlati tapasztalatai A TÁMOP 3.2.4/08/2-2009-0001 Nevelési Tudásdepó című projektben kifejlesztett NÉPMESE NAPJA (TÖRÖK PROJEKT) című mintaprogram kipróbálásának gyakorlati tapasztalatai Készítette:Cserlakiné Hagymássy Krisztina

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2007. november 27. napján 14.00 órakor megtartott ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2007. november 27. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2007. november 27. napján 14.00 órakor megtartott ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal alagsori terme Jelen vannak: Borbély István polgármester,

Részletesebben

Erkölcstan óraterv. Idő Az óra menete Nevelési-oktatási stratégia Megjegyzések. Módszerek Munkaformák Eszközök

Erkölcstan óraterv. Idő Az óra menete Nevelési-oktatási stratégia Megjegyzések. Módszerek Munkaformák Eszközök A pedagógusok neve: T. R., K. M., B. D., B. S. Tantárgy: Erkölcstan Osztály: 2.a A hely előkészítése, ahol a foglalkozást tervezik: csoportasztalok Erkölcstan óraterv Az óra témája: Reggel, este szabályok.

Részletesebben

NEVELÉSI PROGRAM 2013.

NEVELÉSI PROGRAM 2013. NEVELÉSI PROGRAM 2013. A Gyermekekről...Gyermekeitek nem a ti gyermekeitek. Ők az Élet önmaga iránti vágyakozásának fiai és leányai. Általatok éreznek, de nem belőletek. És bár véletek vannak, nem birtokaitok.

Részletesebben

AZ EGYSZÜLŐS CSALÁDDÁ VÁLÁS TÁRSADALMI MEGHATÁROZOTTSÁGA 2 BEVEZETÉS DOI: 10.18030/SOCIO.HU.2013.3.22

AZ EGYSZÜLŐS CSALÁDDÁ VÁLÁS TÁRSADALMI MEGHATÁROZOTTSÁGA 2 BEVEZETÉS DOI: 10.18030/SOCIO.HU.2013.3.22 MONOSTORI JUDIT 1 AZ EGYSZÜLŐS CSALÁDDÁ VÁLÁS TÁRSADALMI MEGHATÁROZOTTSÁGA 2 DOI: 10.18030/SOCIO.HU.2013.3.22 BEVEZETÉS Az családokról való ismereteink bizonyos dimenziók vonatkozásában igen gazdagok.

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

Romológiai ismeretek kisebbségi mentálhigiéné 1 címő tantárgy bevezetésének tapasztalatai a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Fıiskolai Karán

Romológiai ismeretek kisebbségi mentálhigiéné 1 címő tantárgy bevezetésének tapasztalatai a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Fıiskolai Karán Romológiai ismeretek kisebbségi mentálhigiéné 1 címő tantárgy bevezetésének tapasztalatai a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Fıiskolai Karán a 2004/2005-ös tanévben *Dr. Mészáros Judit,**Szabóné Kármán

Részletesebben

Varga Domokos Általános Művelődési Központ. Gyakornoki szabályzat

Varga Domokos Általános Művelődési Központ. Gyakornoki szabályzat Varga Domokos Általános Művelődési Központ Gyakornoki szabályzat 2007 Tartalomjegyzék 1. Törvényi hivatkozás, Fogalmak meghatározása... 3 2. A szabályzat területi, személyi hatálya... 4 3. A szabályzat

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító

JEGYZŐKÖNYV. Gyányi Irén igazgatási főelőadó. Szociális Földprogram irányító II-2/455-2/2011. ikt. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2011. március 22-én megtartott Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Szociális és Egészségügyi

Részletesebben

V. fejezet A kollégium nevelési programja. I. Bevezetés

V. fejezet A kollégium nevelési programja. I. Bevezetés V. fejezet A kollégium nevelési programja I. Bevezetés 1. Pedagógiai programunk összeállítását a Köznevelési törvény 17. -a írja elő. A Kollégiumi nevelés országos alapprogramja összhangban a Köznevelési

Részletesebben

SZASZÁÉK gondoskodnak.

SZASZÁÉK gondoskodnak. ÉBREDÉS A PÁRI IFJÚSÁGI ÉS NEMZETISÉGI EGYESÜLET TÁJÉKOZTATÓ SZÓRÓLAPJA 2009. JÚNIUS PÁRI, Nagy utca 24. Teleház Telefon: 74/887-391 E-mail: ebredes.pari@vipmail.hu Meghívó PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY A Pári Ifjúsági

Részletesebben

tanári értékelés önértékelés

tanári értékelés önértékelés SZKC 208_01 T o l e r a n c i á r a n e v e l é s tanári értékelés önértékelés modul szerzője: N. Kollár Katalin, Somogyi Mónika SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK 8. ÉVFOLYM szociális, életviteli

Részletesebben

Az otthoni német tanulás körülményei és eredményessége közötti összefüggések. Egy kérdőíves felmérés tanulságai

Az otthoni német tanulás körülményei és eredményessége közötti összefüggések. Egy kérdőíves felmérés tanulságai Az otthoni német tanulás körülményei és eredményessége közötti összefüggések. Egy kérdőíves felmérés tanulságai Sági Norberta Kecskeméti Főiskola, Kecskemét sagi.norberta@tfk.kefo.hu Általános iskolás

Részletesebben

Helyi tanterv. Osztályfőnöki

Helyi tanterv. Osztályfőnöki Helyi tanterv Osztályfőnöki A fejlesztési területek nevelési célok a teljes iskolai nevelési-oktatási folyamat közös értékeit jelenítik meg, így áthatják e pedagógiai folyamatok egészét. E területek összhangban

Részletesebben

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó

Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó 1. Frank megállt kocsijával a folyó előtt, ami enyhén szakadékos partjával és sötét vizével tiszteletet parancsolt. Mindennek lehetett nevezni, csak jó barátnak nem. A motort nem állította le, halk zúgása

Részletesebben

ART08 2010 12 30 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2010. 12. 20. hétfő

ART08 2010 12 30 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2010. 12. 20. hétfő ART08 2010 12 30 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2010. 12. 20. hétfő (Előzetesen írtam!) Ezt a színházat megelőlegezem magunknak, mert csak hétfőn kerül rá sor. Én azonban nagyon rosszul vagyok, még

Részletesebben

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT. Érvényes: 2008. JANUÁR 01-től

GYAKORNOKI SZABÁLYZAT. Érvényes: 2008. JANUÁR 01-től KIRÁLY ENDRE IPARI SZAKKÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM VÁC GYAKORNOKI SZABÁLYZAT Érvényes: 2008. JANUÁR 01-től Vác, 2007. november 30. Mészáros Ferenc igazgató Tartalomjegyzék 1. Fogalmak meghatározása...

Részletesebben

67 Czető Krisztina: Az ír oktatási rendszer és társadalmi partnerség. 121 Jakab György: Szocializáció és média a diákok és az internet

67 Czető Krisztina: Az ír oktatási rendszer és társadalmi partnerség. 121 Jakab György: Szocializáció és média a diákok és az internet 2011/8-9 Tartalom Iskolarendszer, iskolaszerkezet Társadalmi partnerség Média/ szocializáció 2 Garami Erika: Az iskolarendszer szerkezete belső átalakulásának, az 5. és 6. évfolyam szerepváltozásának vizsgálata

Részletesebben

EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV

EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV EGÉSZSÉGNAP 4. Alsó tagozat PROGRAM TERV Balatonszabadi, 2014. Szeptember 26. Pedagógiai célok Célunk, hogy a kialakított programokkal, játékainkkal gyermekeknek emlékezetes és vidám időtöltést, felhőtlen

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzatának 2010. évi Éves ellenőrzési jelentése

Dombóvár Város Önkormányzatának 2010. évi Éves ellenőrzési jelentése Dombóvár Város Önkormányzatának 2010. évi Éves ellenőrzési jelentése Az éves ellenőrzési jelentés a költségvetési szervek belső ellenőrzéséről szóló 193/2003. (XI. 26.) kormányrendelet (továbbiakban: Ber.)

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Tehetségpont

Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Tehetségpont Szerencsi Többcélú Kistérségi Társulás Tehetségpont módszertani pályázata Készítette: Szabóné Sallai Judit tanító Petőfi Sándor Általános Iskola és Óvoda Taktakenéz Az emberi tehetség parányi lámpa, mely

Részletesebben

Beszámoló Török Mátyás

Beszámoló Török Mátyás Időrendi bontás 2016. február 15. Választmány 2016. február 16. Biológia szakterület bevonó 2016. február 17. EHSKB ülés 2016. február 18. Fizika szakterület bevonó 2016. február 18. Tanárképzési szakterület

Részletesebben

Ikt.szám:42-63/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT

Ikt.szám:42-63/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT Ikt.szám:42-63/2014. NÓGRÁD MEGYEI SZLOVÁK NEMZETISÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐKÖNYV Készült: a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat 2014. november 17-én, Vanyarc, Művelődési Ház (2688 Vanyarc, Veres

Részletesebben

Legénytoll a láthatáron II.

Legénytoll a láthatáron II. DIÓSI PÁL Legénytoll a láthatáron II. A fiatalok helyzetérõl, problémáiról Feladatunkat szûkösen értelmeznénk, ha megkerülnénk annak vizsgálatát, hogy a megkérdezettek milyennek látják generációjuk körülményeit.

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

8. A SZÜLŐ A SZOLGÁLATRA NEVELŐ

8. A SZÜLŐ A SZOLGÁLATRA NEVELŐ Kezdés 8. A SZÜLŐ A SZOLGÁLATRA NEVELŐ Olyannyira fontos téma a szolgálatra nevelés, hogy talán ezzel kellett volna kezdeni az egész sorozatot. A szolgálat az egyik leghatékonyabb gyógyír a mai tévútra

Részletesebben

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára?

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? 1. oldal Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? Nagy Erika, 2013 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI.

Részletesebben

Bevezetés Előszó A magyar kiadás előszava 1. SolutionCircle: Bevezetés 2. Négy alapelv 4. A SolutionCircle lépésről lépésre

Bevezetés Előszó A magyar kiadás előszava 1. SolutionCircle: Bevezetés 2. Négy alapelv 4. A SolutionCircle lépésről lépésre 5 Tartalomjegyzék Bevezetés 7 Ez a könyv felhívás 7 A rövidterápia modellje 9 A SolutionCircle 10 Megjegyzések és tanácsok 10 Előszó 12 A magyar kiadás előszava 12 1. SolutionCircle: Bevezetés 19 A SolutionCircle

Részletesebben

Molnár Katalin. Egy sikertörténet a rendészeti képzés területéről Országos Rendészeti Középiskolai Tanulmányi Verseny (I.

Molnár Katalin. Egy sikertörténet a rendészeti képzés területéről Országos Rendészeti Középiskolai Tanulmányi Verseny (I. Molnár Katalin Egy sikertörténet a rendészeti képzés területéről Országos Rendészeti Középiskolai Tanulmányi Verseny (I. kategória) Bevezető gondolatok Amikor 2009 januárjában felkérést kaptam az Országos

Részletesebben

AZ ISKOLA HELYI TANTERVE... 56 1. VÁLASZTOTT KERETTANTERVEK... 56 2. A KÖTELEZŐ ÉS A NEM KÖTELEZŐ TANÓRAI FOGLALKOZÁSOK... 57 3.

AZ ISKOLA HELYI TANTERVE... 56 1. VÁLASZTOTT KERETTANTERVEK... 56 2. A KÖTELEZŐ ÉS A NEM KÖTELEZŐ TANÓRAI FOGLALKOZÁSOK... 57 3. TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ... 3 KÜLDETÉSNYILATKOZAT... 4 A PEDAGÓGIAI PROGRAM TÖRVÉNYI HÁTTERE... 5 AZ ISKOLA NEVELÉSI PROGRAMJA... 7 1. AZ ISKOLÁBAN FOLYÓ NEVELŐ-OKTATÓ MUNKA PEDAGÓGIAI ALAPELVEI, ÉRTÉKEI,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK

J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGÁNAK Nagydorog Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi Bizottsága 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V NAGYDOROG

Részletesebben

Apedagóguskutatás nagy állomásai: a pedagógus tulajdonságainak személyiségének, A kezdõ pedagógus. Szivák Judit

Apedagóguskutatás nagy állomásai: a pedagógus tulajdonságainak személyiségének, A kezdõ pedagógus. Szivák Judit Szivák Judit A kezdõ pedagógus Az elsõ és legfontosabb dolog: legyen bátorságunk elkezdeni. Clemenceau Új címszó jelent meg a pedagóguskutatás nemzetközi szakirodalmában a hatvanas hetvenes években: a

Részletesebben

Nem vagyok mítoszteremtõ alkat Beszélgetés Puha Ferenc festõmûvésszel

Nem vagyok mítoszteremtõ alkat Beszélgetés Puha Ferenc festõmûvésszel Nem vagyok mítoszteremtõ alkat Beszélgetés Puha Ferenc festõmûvésszel Puha Ferenc 1951-ben született. 1975-tõl 1977-ig a Juhász Gyula Tanárképzõ Fõiskolára (Szeged) járt; 1985-1989 között a Magyar Képzõmûvészeti

Részletesebben

SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió

SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió SUCCESS INSIGHTS Vezetõi verzió "Aki másokat ismer, az tanult, aki önmagát ismeri, bölcs." -Lao Ce MINTA Anna 2004.2.16 BEVEZETÉS A viselkedéstudomány szerint a legeredményesebb emberek azok, akik tisztában

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Olvasd el:

Részletesebben

MENTOR(H)ÁLÓ 2.0 LEHETŐSÉG AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRE

MENTOR(H)ÁLÓ 2.0 LEHETŐSÉG AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRE MENTOR(H)ÁLÓ 2.0 PROGRAM TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 www.jgypk.hu/mentorhalo MENTOR(H)ÁLÓ 2.0 LEHETŐSÉG AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSRE TÁMOP-4.1.2.B.2-13/1-2013-0008 Mentor(h)áló 2.0 Program Az SZTE JGYPK TÓKI

Részletesebben

Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom,

Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom, A TASSI ÉS A GYULAI SZERETETOTTHON 2004 2009 Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom, amelyet általában nem ismernek az emberek mivel nem találkoznak vele naponként, vagy téves elképzelésük van

Részletesebben

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS A nem önkormányzati köznevelési intézmények támogatási rendszerének alapelveiről

Város Polgármestere. ELŐTERJESZTÉS A nem önkormányzati köznevelési intézmények támogatási rendszerének alapelveiről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/113, 142 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A nem önkormányzati

Részletesebben

A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS HÁTTERE

A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS HÁTTERE Háttér 1. lap A KOMPETENCIA ALAPÚ OKTATÁS HÁTTERE A jogi hátterét az Európai Unió adja ( szerencsére az anyagi hátterét is:)) 2000ben a lisszaboni határozatban felszólították a tagállamokat, hogy oktatási

Részletesebben

ÓRATERV A pedagógus neve: Horváth Attila Tantárgy: Irodalom Osztály: 10. Az óra témája: Petőfi Sándor, Felhők ciklus

ÓRATERV A pedagógus neve: Horváth Attila Tantárgy: Irodalom Osztály: 10. Az óra témája: Petőfi Sándor, Felhők ciklus ÓRATERV A pedagógus neve: Horváth Attila Tantárgy: Irodalom Osztály: 10. Az óra témája: Petőfi Sándor, Felhők ciklus Az óra cél- és feladatrendszere: Petőfi Sándor Felhők ciklusának elemzése négy kiválasztott

Részletesebben

Tisztelt Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság! A Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola Pedagógia programját az alábbiak szerint szeretné

Tisztelt Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság! A Lippai János Szakközépiskola és Szakiskola Pedagógia programját az alábbiak szerint szeretné LIpPAI JANOS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS SZAKISKOL4 4400 Nyíregybáza, Krúdy köz 2. Telefon/Fax: (42) 403-765, Telefon: (42) 403-750, (42) 403-751, (42) 500-232 E-maii: Iippai.szakko=episkolat{j) maii. com Internet:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Az ülés helye: Önkormányzati Hivatal Kissomlyó KISSOMLYÓ KÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE KISSOMLYÓ J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kissomlyó község Képviselő-testülete 2010. december 8-án megtartott közmeghallgatással egybekötött testületi ülésén Az ülés

Részletesebben

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1;

Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; Datum=03.07.2007; Forrás=Észak-Magyarország; Kiadás=157; Rovat=Társadalom; Oldal=1; A tüdő a túloldalon n A tüdôgyógyászati osztállyal 15 beteget költöztettek át hétvégén, de hétfôn már 20-an voltak. Miskolc

Részletesebben

Értô közönséget sikerült kialakítani Erdôs Jenôvel Olajos Gábor beszélget

Értô közönséget sikerült kialakítani Erdôs Jenôvel Olajos Gábor beszélget 2008 / Tavasz F o g a d ó a K a r n a g y o k h o z Értô közönséget sikerült kialakítani Erdôs Jenôvel Olajos Gábor beszélget Ki ne ismerné Erdôs Jenôt, a népmûvelô pedagógust, karnagyot, a hangversenyélet

Részletesebben

4. NAPIREND Ügyiratszám: 5/71/ 2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2008. április 04 -i ülésére.

4. NAPIREND Ügyiratszám: 5/71/ 2008. E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület 2008. április 04 -i ülésére. 4. NAPIREND Ügyiratszám: 5/71/ 2008. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2008. április 04 -i ülésére. Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: A 2007. évi belső ellenőrzésekről

Részletesebben

FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN TANULÓI ÖSSZETÉTEL

FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN TANULÓI ÖSSZETÉTEL 23 FEHÉRVÁRI ANIKÓ KUDARCOK A SZAKISKOLÁKBAN A tanulmány egy 2008-as vizsgálat eredményei 1 alapján mutatja be a szakiskolai tanulók szociális összetételét, iskolai kudarcait és az azokra adott iskolai

Részletesebben

A 2. Sz. Napköziotthonos Óvoda 2012/2013-as tanévének értékelése

A 2. Sz. Napköziotthonos Óvoda 2012/2013-as tanévének értékelése A 2. Sz. Napköziotthonos Óvoda 2012/2013-as tanévének értékelése Alsózsolca, 2013. június 12. Készítette: Takácsné Szabó Zsuzsanna óvodavezető Óvodánkban az oktató-nevelő munka a Helyi Pedagógiai Program

Részletesebben

A TÁVOKTATÁSBAN REJL ESÉLYEGYENLSÉG

A TÁVOKTATÁSBAN REJL ESÉLYEGYENLSÉG A TÁVOKTATÁSBAN REJL ESÉLYEGYENLSÉG Kriskó Edina GDF, krisko@gdf.hu Muhari Csilla GDF, muhari@gdf.hu Kivonat: A Szerzk mindenekeltt bemutatják az esélyteremt informatika és informatikai eszközökkel támogatott

Részletesebben

Éves beszámoló (2011/2012-es nevelési évről)

Éves beszámoló (2011/2012-es nevelési évről) Pilisi Általános Iskolák, Óvodák és Bölcsődék Közössége Óvoda Kindergarten Leinwar 2518 Leányvár, Erzsébet utca 46-48. Éves beszámoló (2011/2012-es nevelési évről) 1. Az óvoda működését meghatározó általános

Részletesebben

Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola PEDAGÓGIAI PROGRAM

Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola PEDAGÓGIAI PROGRAM M Á N D Y I V Á N Szakképző Iskola és Speciális Szakiskola PEDAGÓGIAI PROGRAM 2013 Tartalomjegyzék BEVEZETŐ... 3 AZ ISKOLA RÖVID TÖRTÉNETE... 4 AZ ISKOLA TANULÓI KÖZÖSSÉGE... 6 1. Iskolában folyó nevelő-oktató

Részletesebben

2.) Napirend: A Szociális rendelet megalkotása

2.) Napirend: A Szociális rendelet megalkotása 2.) Napirend: A Szociális rendelet megalkotása Keller László el terjeszt ként tájékoztatja a Képvisel -testület tagjait, hogy a rendeletet második olvasatban tárgyalják, miután a bizottsági ülésekre kézhez

Részletesebben

Berzsenyi Dániel Gimnázium 1133 Budapest Kárpát utca 49.-53.

Berzsenyi Dániel Gimnázium 1133 Budapest Kárpát utca 49.-53. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP-3.1.4/08/1-2008-0011 Berzsenyi Dániel Gimnázium 1133 Budapest Kárpát utca 49.-53. Tartalomjegyzék 1 Az érintett tevékenység

Részletesebben

Pedagógus továbbképzések. a Bakonyi Szakképzés szervezési Társulás. intézményeiben

Pedagógus továbbképzések. a Bakonyi Szakképzés szervezési Társulás. intézményeiben Pedagógus továbbképzések a Bakonyi Szakképzés szervezési Társulás intézményeiben A képzések hatékonyságának felmérése, javaslattétel a pedagógus kompetencia fejlesztési terv aktualizálására Készítette:

Részletesebben

Mesélnél általános iskolai tanulmányaidról? Már ott is érdekelt az iskolán kívüli kulturális élet?

Mesélnél általános iskolai tanulmányaidról? Már ott is érdekelt az iskolán kívüli kulturális élet? Szalai-Bordás Gergő a Földes Ferenc Gimnázium volt diákja, jelenleg az ELTE ÁJK jogász hallgatója. Középiskolás évei során magyar nyelv és irodalom tantárgyból ért el kimagasló eredményeket, valamint az

Részletesebben

""Juhász Orsolya, Projekt105, 2015.03.30., projektnap értékelése 10. évfolyam 5. csoport"" kérdőív

Juhász Orsolya, Projekt105, 2015.03.30., projektnap értékelése 10. évfolyam 5. csoport kérdőív ""Juhász Orsolya, Projekt105, 2015.03.30., projektnap értékelése 10. évfolyam 5. csoport"" kérdőív A kitöltők statisztikai adatai: A válaszadók létszáma: 13 Az eredmények összefoglalása 1. Kedves Résztvevő!

Részletesebben

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Szövegértés és szövegalkotás fejlesztése:

A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! Szövegértés és szövegalkotás fejlesztése: Beküldendő A feladatlap valamennyi részének kitöltése után, küldje meg konzulensének! 1. Mini-projektterv Záródolgozat Projekt a gyakorlatban Osztály/csoport: 7. osztály Résztvevők száma: 14 fő Időpont:

Részletesebben

A Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Herendi Általános Iskola és AMI keretében

A Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Herendi Általános Iskola és AMI keretében A Kompetencia alapú oktatás bevezetése a Herendi Általános Iskola és AMI keretében A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. ÚMFT

Részletesebben

Módszertani sokféleség

Módszertani sokféleség Módszertani sokféleség Egyéni anyanyelvi fejlesztés a Hallássérültek Tanintézetében A gyermeki személyiség egyénre szabott fejlesztése a korszerű pedagógia egyik legfontosabb követelménye. Fel kell mérni,

Részletesebben

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán

Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Molnár Katalin A rendészettudósok új generációja? Kiemelkedő szakdolgozatok a Rendőrtiszti Főiskola MA szakának első évfolyamán Sikeresen befejezték tanulmányaikat a Rendőrtiszti Főiskola mesterszakának

Részletesebben

környezet megteremtésérõl, amelyben a hallgatag kisgyermeket megszólítják,

környezet megteremtésérõl, amelyben a hallgatag kisgyermeket megszólítják, Útmutató a szülõknek A kilencvenes évek elején a kisgyermekek, óvodások nevelésével foglalkozó hasznos és tanulságos angol könyv szerzõje külön fejezetet szánt az átlagostól eltérõen fejlõdõ gyermekeknek.

Részletesebben

PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK

PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK PEDAGÓGUSKOMPETENCIÁK FEJLŐDÉSI SZINTJEI, PEDAGÓGIAI SZTENDERDEK A pedagógus az általa tanított műveltségi területek, tantárgyak alapvető fogalmainak, ezek fejlődésének, összefüggéseinek, megismerési,

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

EMLÉKEZTETŐ. Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2015. október 19. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről.

EMLÉKEZTETŐ. Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2015. október 19. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről. EMLÉKEZTETŐ Készült a Győr-Moson-Sopron Megyei Mérnöki Kamara 2015. október 19. napján, 14 órai kezdettel tartott elnökségi üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Győr, Csaba u. 16. (II. emelet 201/a.).

Részletesebben