végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2007-2008"

Átírás

1 végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán I.) BERLIN (A fıszereplıt, Nina Kalenkovot irányítod) - Természettudományi Múzeum, Vladimir Kalenkov Irodája (5. szoba) :

2 Nézd meg az ablak melletti tárolóban az érme-győjteményt. Egy érme hiányzik. Vizsgáld meg a jegyzetlapot, az éjjeli lámpánál az oklevelet és a mellette lévı képet. Tedd el az asztalról a porcelán kupát/porcelain bowl. Az asztal másik sarkáról a darab követ/piece of rock. Menj a géphez, tedd el róla az üveget/flask. Telefonálj (police)- Berlin: 0. Kombináld az inventory-ban a követ az üveggel: Flask with stone. Menj ki. - A Múzeum folyosóján: A faliújságon semmi különös. Balra kopogj be (4. szoba: Max Gruber), de eredménytelen. Jobbra menj le a lépcsın. A falon egy lista,és egy térkép (alaprajz): Flucht- und Rettungswegenplan. Menj a triceratops-hoz. A szemben lévı kövön egy felirat és egy rejtek-ajtó. Nyisd ki. Ott kuksol Eddie. Beszélgettek, majd Eddie elfut. Viszont otthagy egy kulcsot/key. Menj fel a lépcsın, az aloe vera növényrıl törj le egy darabot: Piecepf plant. Kombináld a a kupát (porcelain bowl)a növény-darabbal (aloe), készíts belıle aloeolajat. Az Eddie által itthagyott kulcs az emeleten a villamos-faliszekrényt nyitja. A kulcscsomóddal kapcsold ki Gruber irodájában az áramot. Beszélj Max Gruberrel,kérdezd:

3 - Father - Eddie - Work. Menj vissza apád szobájába. - Kalenkov irodája: Itt találkozol Kanski nyomozóval. Beszélje vele: -Chaos -Father -Police. - A Múzeum elıtt: Max elmegy. A jobb oldali szobor mellett találsz egy sárga cserépdarabot/yellowshard. Pattanj a motorra - Kalenkov háza: Leütnek Miután magadhoz térsz, vizsgálódj. Az íróasztalról tedd el a sószórót/salt shaker, a ceruzát/pencil és a pizzát/pizza. Az ágyon lévı fiókban találsz egy könyvet/book. Nyisd ki az inventoryban: Book casket.

4 Hajtsd fel a nagy szınyeg bal sarkát. A földön hordozhatómagnó /portable cassette player. Az inventory-ban vedd ki belıle az elemeket/batteries. Nyisd meg a számítógépet, a nyitó kód (enter code): Menj ki, a szemetes-kukában találsz egy gumikesztyőt/rubber glove és egy küllıt/spoke. A vödörben a csatorna-lefolyó alatt egy fogantyú/handle. A kerékpárról leveheted a pumpát/air pump. Ismét pattanj a motorra, menj a múzeumhoz. - A Múzeum elıtt: A padon Lisa. Kérdezd: - Sleep - Bike - Camera. Majd a motoron ismét a Kalenkov-házba. - Kalenkov háza: Menj a garázshoz, tedd el a ragasztót/glue és a szalagot/double-sided tape. Vissza Lisa-hoz. - A Múzeum elıtt: Szereld meg a lyukas gumit: Flat tube.

5 Kombináld a kesztyőt a ragasztóval: sticky rubber love. Fújd fel a gumit: Tube. Menj vissza a házhoz. - Kalenkov háza: Keresd meg a vödör vízben hol ereszt a gumi. Kombináld a kesztyőt a gumival: Patched tube. Menj ismét Lisa-hoz. - A Múzeum elıtt: Szereld fel a megjavított gumit a kerékpárjára és beszélj vele: - Bike. Neked adja a kamerát/camera. (A fotók bekerülnek az inventoryba.) Most már visszaadhatod a kamerát. Most egy mágnest/magnet kapsz tıle, majd elmegy. Menj vissza a Kalenkov-házba. - Kalenkov háza: Menj be. A küllıvel vedd ki a padló résébıl a kazettát/cassette. Játszd le az asztali magnó segítségével. Nézd meg az akváriumot, benne egy kulcs/key, amit a mágnessel (magnet) ki tudsz venni. Kombináld a kulcsot a könyvvel: note (LA-GO-AK-19-AL), és Vladimir s address book. Menj ki, majd motorral Oleg Kambursky házához.

6 - Oleg Kambursky háza: Csengess. Kambursky jön ki. A ház oldalánál tedd el seprőnyelet/broomstick.majd ki az utcára. - Az utcán: A telefonfülke mellıl vedd fel a mőanyag szatyrot/plastic bag. Menj vissza az ajtóhoz, tedd a macska tányérjába a pizzát. Menj az ajtóhoz. A macska eszik. Most kombináld a fogantyút (handle) a szatyorral (plastic bag) = Reinforced plastic bag. Majd kombináld a seprőnyelet (broomstick) az elızıleg létrehozott reinforced plastic bag-el = brailer. Vedd ki a motorod ülése alól a mobiltelefont (cell phone) és a napszemüveget/sunglasses. Ragaszda telefont a cicára és sózd meg pizzát. Közben a cica bemegy a házba. Most menj a telefonfülkéhez, hívd fel a mobil számodat. A cica kiszalad, fel a fára, közben leejti a telefont. A brailer-el szedd le a fáról a telefont, hallgasd le a beszélgetést. Menj a motorhoz vissza, irány a Múzeum. Négy órával késıbb. - A Múzeum, Max irodája: Menj be a múzeumba, beszélj Max-el:

7 - Tunguska - Eddy - Diadem - Oleg. Max oda adja neked a fejéket/diadem. Vedd ki a hőtıszekrénybıl az acid bottle /savas üvegcsét és a cementes csomagot/cement bag. Nézd meg a totem-oszlopot. Kombináld a kémcsövet és az üvegcsét, kapsz egy kristályt = amethyst. Nézd meg a szemüveggel a cserépdarabot ((shard) majd kombináld a szemüveget és a cserépdarabot = green shard. Menj ki. - Kalenkov irodája: Engedja radiátorból vizet a porcelánba = porcelain bowl with water. Tedd bele a cementet = putty in porcelain bowl. Ebbe tedd a fejdíszt, majd a köveket. Viszont egy még hiányzik. - A Múzeum folyosója: Menj a T-Rex-tıl jobbra lévı falilámpához. Vizsgáld meg a fejdíszt, majd vissza Max-hez. - Max irodája: A totembıl vedd ki a vörös gömbölyő gyöngyöt/red glasses bead. Tedd a fejdíszbe. Vidd a fejdíszt a folyosón lévı lámpához.

8 - A folyosón: Megvilágítja a túloldali plan-t. Megjön Max,kérdezd: - Tunguska -Room 8. - Max irodája: Nézz alaposan körül. A polcon: Relief, Vase. Tedd el a pénzérmét/coin. Az asztalon:incas relief. - Kalenkov irodája: Menj a pénz-győjteményhez. Tedd bele az érmét (coin). Egy rejtvényt kell megoldanod. A helyes megoldás: Tedd a B1-es érmét az A1-es helyére; a C2-es az A3-as helyére; a D4-es az A4-es helyére; a D1-est a B1-es helyére; a C4-est a B2-es helyére; a C2-est a B3-as helyére; a D1-est a C1-es helyére; a D3-ast a C3-as helyére; és végül a D3-.ast a C4-es helyére.

9 A filmbejátszást követıen megnyílik egy titkos rekesz, benne egy füzet/notes. II. MOSZKVA, KATONAI BÁZIS - Az utcán: Beszélj a csatorna munkással: - Angry - Car - Lottery - Soldiers. Vedd ki a táskából a kenyértartót/bread box. Benne: bread and butter (kenyér és vaj) és rubber band. Vedd fel a fal mellıl a téglát/bricks. Nézd meg a falon a hirdetményt és a kocsi mögött a törmelékeket: tedd el a csavart/nut és egy azonosíthatatlan dolgot/unidentifiable thing. Kombináld: rubber band + undentifiable thing = slingshot (csúzli). Majd újabb kombinálás: nut + slingshot = loaded slingshot. (Betöltötted a csavart a csúzliba.)

10 Kend meg az emelıt a vajjal. Tedd a kerékagy mögé a téglát. Vedd ki a car jackt. - A bázis bejárata elıtt: Menj a bázishoz és beszélj az ırrel: - Newspaper - Side entrance - Solotov. Nézd meg a földön a csikket, vedd fel a kavicsot/pebble. Nézd meg az újságot (356549). Beszélj a katonával (Yushin): - Cigaretts. Ad cigarettát/cigarette. Ezután lıdd ki a csúzlival a lámpán az égıt, majd vedd fel az újságot/newspaper. Menj vissza a csatornamunkáshoz, add neki az újságot. Menj le a csatornába. - A csatornalejáróban (sewer) Az ajtó nem nyílik, vissza fel. - Az utcán: Vedd fel a zöld kábelt/hose és a ragasztó-szalagot/barrier tape, valamint a vasrácsot/iron bars (2) és a gyufát/matches. Kombináld: matches + cigarett = lit cigarette.

11 - A csatornalejáróban: Az emelıvel nyisd ki az ajtót, menj be. Lefelé hiányzik két lépcsıfok. Vidd fel a két csövet a katonához: meghajlítja = bent iron bars. Tedd a csatornalejáróban a létra hiányzó fokai helyére. Mássz fel. Egy wc-ben vagy. Nézz be az elsı fülke alá. Egy férfi. Beszélj vele: - FSB - Train (2x) - Toilet. Menj ki. Tedd a slagot a csapra, a cigit a tányérba. Nyisd ki az 1. szekrényt. Tedd el a rádiót/radio és a harisnyakötıt/stocking envelope. A 2. szekrény zárva. A nyitókód: Benne: egy engedély/permit. Vedd fel az elsı szekrénybıl az egyenruhát, majd menj a wc-re, beszélj a férfivel ismét: - Key. Vezesd a slagot a piszoárba. Menj le. A víz melletti ajtónál tedd a kifolyóra a harisnyakötıt. Kösd rá a szalagot és forgasd el a kereket. Kint vedd le a harisnyakötıt = stocking with key. Menj a wc-be. Add a férfinak a kulcsot, majd menj a raktárba a szemben álló két férfihoz. Beszélj velük: 0.

12 Ki a vonathoz, beszélj a katonával: - Departure - FSB -Scientists - Train. Menj vissza Yushin-hoz, kérdezd: - FSB Menj ismét a vonatnál álló katonához. Mutasd meg neki az engedélyed (permit). A vonaton vagy. III. A VONATON Tedd el az asztalról az aszalt gyümölcsöt/dried fruit, és az üveg narancslét/bottle of orange juice. Menj a konyhába, tedd el a mézet/honey. Menj át a másik helyiségbe, tegyél el az asztalról fehérkenyeret/white bread. Beszélj az asszisztens-el (Assistant). Menj a konyhába: a csap mellett egy edény, tedd bele az aszalt gyümölcsöt és a narancs juice-t = empty bottle. Tedd bele a mézet és a kenyeret = pot with jam. Vidd az így megkent kenyeret a tudósnak (scientists): Dr. Lesniak. - Dr.Lesniak fülkéje: Kérdezd a doktort:

13 - work wagon - scientists -Sidorkin (a list diary-ban). Beszélj Alexei-el is: - scientists - Tunguska (2x). (Diary-ban: Research station in Tunguska) Menj tovább a folyosón, vedd ki a falikarból az izzót/100 watt bulb. A fémajtó zárva van. Vissza a katonához, kapcsold fel a villanyt. Majd le és tedd el az égıt: 25 watt bulb. Cseréld ki a 100 wattos izzóra,majd újra kapcsold fel. Vedd ki a csomagból: castor oil. Menj vissza Dr.Lesniak-hoz, tegyél el kenyeret/white bread. Tegyél a konyhába olajat az edénybe = pot with laxative jam. Ebbe kenyeret = white bread with laxative jam. Önts vizet az elosztóba. Közben az asszisztens kimegy. Tedd el az asztalról: egy korsót/plant sample in jar. Nyisd ki, lesz: plant sample (2). Keverd össze, majd vissza az edénybe. Tedd le az asztalra, közben az asszisztens visszajön. Idejön egy férfi. - Sidorkin kocsijában:

14 Az asztalon egy könyv, bekerül a diary-ba: Attacks by sect members. Vizsgálódj.Közben bejön egy férfi. - A Múzeum elıtt (Max): Tedd el a kutyapórázt/dog leash. Jobbra egy láda, benne: húsdarab/juicy steak. Tedd el a porszívó csövét/tube,és a gégecsövet is/hose. Kombináld: tube + leash= leash with pipe. Tedd a húst az üvegbe: meat in jar. Add be a kutyának a jobboldali rácson. Balról vedd ki a csontdarabot/piece of bone. Tedd a csontot a porszívóba. Vedd ki = vacuum cleaner bag. Most vegyél ki egy újabb darab húst. A csövet és a pórázt használd a tetıablakon. Mássz ki. Elıre. Vedd fel a pórázt és a csövet. Menj elıbbre, tedd a szellızıbe, majd ereszkedj. A szellızıbe dugd be a gégecsövet. Vissza. Vizsgáld meg a porzsákot: benne hajcsat/barrette és állatszır/animal hair. Tedd a szırt a gégecsıbe. Mássz le. - Sidorkin fülkéje: Vizsgálódj Sidorkin fülkéjébe: a csattal nyisd ki a fiókot. Benne: szobor/statue. Forgasd el a szobrokat és tedd el a virágvázát/flower vase.

15 Szobrok, balra, váza helyére a szobor. Bekerül a diary-ba: Trail to Ireland. Kinyílik a Lenin-képes rejtekajtó. Menj be. - A titkos szoba: A széken egy könyv/book. Menj vissza és tedd el a koponyát/skull. Könyvet tedd a polcra. A koponyát illeszd a kinyílt fülkébe. A kép elmozdul,mögötte egy rejtvény. A megoldás: Felülrıl 2. sor 4-et; felülrıl3.sor 2-est; felülrıl 3.sor3-ast; felülrıl 5.sor 1-re; felülrıl 5.sor 2-ik. Egy dokumentum (diary-ba).

16 IV. KATONAI KÓRHÁZ (Felváltva Max-al és Niná-val) - A kórház elıtt: Tedd el a buszmegállóban a szövet tarisznyát/textile bag. Szedjél vörös bogyókat/red berries. Tedd a szatyorba: dirty bag. Menj a kaputelefonhoz. Vedd elı a telefont: - Nina - Ambulance (03112). Add a szatyrot Olegnek, majd telefonálj. - A kórházban: A szemetes konténerbıl vedd ki az orvosi csipeszt/surgery pliers. A lámpából vedd ki a fogóval a kulcsot/key. Menj az ajtón be. (Max-el vagy.) Szemben a kartoték-szekrényen: kézi szerelıláda/handheld fan.anyitott fiókban diary-ba) Trail To Cuba. A polcon: érzéstelenítı/anesthetic.a kocsin: diktafon hallgasd le. Menj a boncterembe.

17 - A boncterem: Tedd el: a fecskendıt/syringe és a szikét/scalpel. A polcon: ammónia/ammonia gas. A boncasztalon: sztetoszkóp/stethoscope. A sztetoszkóppal hallgatózz a zárt ajtón. Nem tudsz bemenni. Menj ki az udvarra. - Az udvaron: Antenna (fogó). Menj az ereszcsatornához. A sztetoszkóppal hallgatódz. Önts bele ammóniát és kapcsold be a ventillátort. (Ha Nina képére klikkelsz, vele vagy.) Vedd fel a követ/small stone., lábtörlıt/crocheted place mat, kupát/bowl. Egy cérna/thread a fal repedésében. Kombináld: thread + stone = tied-up stone. Ereszd le a lyukba. Marad: egy elemi szál/fiber. (Válts Max-ra.) Kijött a kı a csatornán. Kösd rá a fogót (Ninához kerül). Küldd le kötélen Maxnek a kést is. (Újra Nina.) A székrıl a késsel válaszd le a széklábat/chair leg.majd küldd le Max-nek. Kombináld: chair leg + syringe = fúvócsı/blowgun. Ismét:blowgun + anesthetic = mérgezett fúvócsı/poisoned blowgun. A szikét küldd Ninának.

18 (Nina): Vágd fel a matracot. Benne: hab/foam. Küldd lemax-nek. Max-al menj be a tv-s szobába. Vedd fel az éket. Tedd el a faliújságról a rajzszeget/tack. A tv mellett használd a szivacsot/cheesy foam. Menj az ékes ajtóhoz,a kémlelın át lıdd le az ırt a fúvócsıvel. A középsıajtón nem tudsz bemenni. Menj fel a lépcsın. Ott egy ır. Gyere le, menj ki a csıhöz. Küld fel a szivacsot és a széklábat is. (Nina.) Kombináld: kötél + szivacs = chair leg. Ismét kombinálj: chair leg + bowl = patkányfogó/rat trap. Vidd a csapdát a lyukhoz. Filmbejátszás (a csapda megfogja a patkányt/rat.) Küld le a patkányt, és az ırnél ereszd el. Tedd a rajzszeget a székre. Az ırtıl vedd el a kulcsot/key to cell. Engedd ki. (Ismét Nina.) Repülıtér. V. TUNGUSKA - Repülıtér: Egy mezın vagy (Nina). Egy gyufa van nálad és a diary-ban: Coming to terms with the past. A dzsipbıl vedd ki az ásót/spade és a mentıdobozt/first aid kit, és ketchup. Ez utóbbit nyisd ki: vodka.

19 Menj be a konyhába. - Konyha: Tedd el a poharat/cup,az asztalról a fakanalat/ wooden spoon, a tőzhelyrıl a rácsot/grate, az oszlopról az ollót/scissors, a sajtból spárgát/twine. Menj ki. Az ásóval törd szét a ládát, benne: kosár/debris from a crate. Jobbra fel, a fa mellett a tőzhelynél vedd fel a festett követ/painted stone. Az ásóval hasíts a fából egy farabot: kéreg/bark. Tedd a hasítékot a hordó és a vályú közé. Vedd ki a hordó csapját. A rénszarvas iszik Meríts vizet: cup. Kotorj a fáról nedvet a pohárba. Tedd a platnit (grate) a tőzre, majd rá a poharat. Kombináld: kı + olló = hegyes olló/sharp scissors. (élezés) Vágjál szırt a rénszarvasról: reindeer hair. Kombináld: spárga + szır = wisp of hair. Ismét kombinálj: wisp of hair+ fakanál = ecset/brush. Majd újra: ecset + pohár = gyanta/brush with resin. Ásd ki a növényt a tőznél: gentian. Menj be a sátorba. - A sátorban:

20 Használd a seprıt a tőzhelynél: recept/recipe. Add az öregnek. Ad neked egy fiolát/vial. Menj ki, tegyél a fiolába vizet, gentian-t, vodkát, ketchup-öt. Tedd rá a rácsot, alá a fát és gyújtsd meg. Az elkészült keveréket add az öregnek. Beszélj vele. Egy erdei háznál vagy. - Az erdıben: Vetítı: 0. A virágládáról vedd fel a rongyot/rag. A földrıl üveg cserépdarabot/glass shard. Nézd meg a falnál a kandallót. Vedd fel az aluminium fail. Menj ki, balra. Vedd fel : slag/hose, petróleum lámpát/oil lamp. Kombináld: lamp + rag = átitatott rongy/saturated rag. Menj be az erdıbe. Egy teherautó. A kerékrıl vegyél le két diót/nut. A benzintartályból szívj a slaggal olajat a vodkásüvegbe: bottle withdiesel fuel. Menj elıre a vízeséshez, majd vissza a generátorhoz. Öntsd bele az olajatbeindul. Menj be a házba. - A házban: A kandallóhoz menj,gyújtsd meg a petróleum-lámpát. Egy feliratot látsz: 7 ½. 3, 10, ½, 6.

21 Nézd meg az iránytőt, délre mutat. Érintsd a végéhez a mágnest. S W gomb 7 ½ E gomb 3 W N gomb 11 S gomb 6 Kombináld: fólia + üveg = shard in aluminium foil. A fenti kombinációra kinyílik egy titkos fali-rekesz. Benne: egy filmtekercs/film reel. Tedd fel a tekercset a vetítıre. Használd az üveg+fólia kombinációt. Vetíts. - A vízesésnél: Két feketeruhás jön elfutsz katonák utánad beugrasz a dzsipbe lınek rád Max megment. A repülıgépen: Sibirien Polen Great Britanien AtlantiOcean Cuba VI. KUBA, ELMEGYÓGYINTÉZET (Választhatsz Maxot vagy Ninát irányítod.)

22 - Az Udvaron és a Recepción: Beszélj a kapussal, kérdezd: -Painting -Asylum. Menj be a recepcióra, kérdez a recepcióst: -Music -Asylum -Nicole Charleroi -Politics. Vegyél el a tartóból egy újságot/newspaper. Majd menj ki a passzázsra. Fordulj jobbra. Beszélj a kártyavár-építı férfival: -Asylum -Copier -Nicole Charleroi House of cards. Tedd el a szemüveget/glasses. Menj ki, jobbra. Beszélj a padon ülı munkással (worker): -work -Asylum -Break

23 -Nicole Charleroi Manuel perez Speech impediment. Menj a farakáshoz, vegyél fel 2 hasábot/log. Menj be a kétszárnyas ajtón. -Konyha: Tedd el a villát/meat fork. Vegyél le a füzérrıl egy fej fokhagymát/onion. Tedd el a virsli-fogót/sausage tongs, a merıkanalat/soup ladl, és a súlyokat/weights. Tedd a fát a tőzhelybe, rá az újságpapírt és a szemüveggel gyújtsd meg. Menj ki a munkáshoz (worker), és kérdezd: -Break. Majd vissza konyhába. Vedd ki a faszenet/charcoal a tőzhelybıl. -A cella-folyosó: A rácsos ajtón menj ki a folyosóra. Be a jobboldali cellába. A matrac alatt egy újság. Bekerül a notes-ba. Vizsgáld meg a falat. Menj ki az ápolóhoz (Sabrina), kérdezd: -Perez s cell -Surveillance camera. Menj a konyhába. -Konyha: Kijön egy férfi. Nézd meg a szennyes-tartót: 0. Kombináld: villa + portrait = nyársra húzott arckép/skewered portrait. Tőzd az ajtóra, ahonnan a férfi (Ramon) kijött. Ismét kijön, és észreveszi a képet. Menj utána.

24 - Kontroll szoba: Egy széf. A nyitó-kódja: 1, 4, 2, 8. Vedd ki a videószalagot/videotape. Tedd a VCR-lejátszóba. Bejön Ramon. - A barlang elıtt: A szigeten, egy barlang elıtt vagy. Itt van Perez, beszélj vele: -Asylum -Father -Tunguska. - Az udvaron: Vissza a szanatóriumba, kérdezd a kapust: -Manuel Perez. Vedd le a képet az ajtóról, menj a konyhába., tegyél el újra faszenet. Majd menj ki és mutasd meg Pereznek a képet és a faszenet. Rajzol ad neked egy jelképet/symbol. Filmbejátszás (Max-al vagy.) VII. ÍRORSZÁG, OLD STEVE SÖRÖZİJE

25 Tedd el a zászlót/flag. Nézd meg átellenben a táblát, tedd el: címtábla/sign. Menj le a partra. -A parton: Beszélj a horgásszal: -Morangie -Boat -Door. Kérj tıle egy halat/fish. Merítsd a vízbe a zászlót = wet flag. Vedd fel a követ/stone. Menj fel, be a sörözıbe. - Old Steve sörözıje: Beszélj a csapossal: -Morangie --Cellar -Guest -Pub -Whiskey. Menj az alvó vendéghez. Tedd el az asztaláról a poharat/tumbler. Kombináld:sign + fish = fish on sign.

26 - A parton: Menj le a partra, vegyél vizet a tengerbıl a puhárba: tumbler with water. Menj vissza a sörözıbe - Old Steve sörözıje: Vidd a poharat az alvó vendéghez:0. Tedd a táblát a kandallóra, elé a poharat. Süsd meg a halat. Vedd ki a táblát: sült hal/fried fish on sign. Add a halat az alvó vendégnek, majd menj a csaposhoz. Ad a poharadba: sót/salt. Menj ki az utcára. - Az utcán: Akaszd a piros zászlót a közlekedési táblára. Majd menj vissza a sörözıbe. -Old Steve sörözıje: Menj ki az utcára. - Az utcán: Van egy láda az úton, benne: citrom/lemon. Vidd be a vendégnek a sörözıbe. -Old Steve sörözıje: Tedd a sót a pulton lévı pohárba. Filmbejátszás (a csapos iszik).vedd le a pultoszlopáról a kulcsot/key. Menj le a partra.

27 -A parton: A kulccsal ki tudod nyitni a lakatot. Menj be. - Pince: A polcról vegyél el egy whiskys üveget/whiskey bottle. Vedd el az oszlopról a fáklyát/torch. Menj ki, add a whiskeyt a horgásznak. Klikkelj a csónakra. VII. ÍRORSZÁG, LORD MORANGIE KASTÉLYA - A Kastély-udvar: Tedd el a kardot/sword. Menj be jobbra a szarkofághoz. Gyújtsd meg a fáklyádat: burning torch. - A folyosó: Menj ki, majd be a szemközti ajtón. A folyosó faláról vedd le a drótot/wire Jobbra menj be. - Kínzókamra: A lépcsı baloldalán vedd le a falról az vasláncot/iron chain. Tedd el a fogót/pliers. Menj ki. - A folyosó: Be a jobboldali repkénnyel futtatott, falon lévı ajtón, a kis tetı alá.

28 - Hall: Az íróasztal felett egy festmény, ott a kard. Jobbra menj fel a lépcsın. Tedd el az olaj-mécsest/oil lamp. Vedd fel a tárolóról a nyilhegyeket/spearheads. Nézd meg a fölötte lévı könyvet. Húzd meg a kart. Majd menj le. - Az udvar: Menj balra, az ablakról vedd le a redınyt/shutter. Menj a szarkofághoz. Önts rá olajat, gyújtsd meg. Lett egy nyílás rajta.. Menj vissza a kínzókamrához, elıtte a kékes fényő ajtón lépj be. - Hálószoba: Nézd meg a szobrot, bekerül a diary-ba (tedd a kezébe a kardot). A baloldali éjjeliszekrényrıl tedd el: arany érme/gold coin. Húzd el a függönyt. Lejutsz a pincébe. A szarkofághoz. - Az udvar: Kombinálj: fogó + érme = pliers with gold coin. Menj a kínzókamrába. - Kínzókamra: Gyújtsd be a tőzhelyet, bele a pliers with gokld coin-t, lesz: pliers with red-hotgold coin.

29 Vissza a folyóhoz. - A parton: Meríts a pohárba vizet, majd vissza a kínzókamrába. - Kínzókamra: Az izzó fogót tedd a lépcsıtıl balra lévı vasra/iron maiden,lesz: pliers with redhot gold ring. Tedd ezt a pohár vízbe: arany győrő/gold ring és fogó/pliers. Vissza a boros pincébe. - Pince: Tedd a nyílhegyeket a satupadra. Menj jobbra a hordókhoz, és vedd le a hosszú deszkát/long board. A nyílhegyekkel főrészeld el a satupadon, kapsz: deszka/board. - Az utcán: Menj fel a sörözıhöz, nézd meg balra a földön az ereszcsatorna-darabot/rain gutter. Vissza a kastélyba. - Hall: Tedd a deszkát a kandalló elıtti kis székre. Tedd a végére a követ. Fel az emeletre, húzd meg a kart. Menj ki az udvarra.

30 - Udvar: Vedd fel a leesett kémény borítást/chimney cover. Tedd az esıcsatornát a húzópadra, lett: esıcsatorna/rain gutter (2). Menj ki, be a szobros terembe. Tedd a szoborra a két csatorna darabot, a pajzsot, a győrőt, és a deszkát elé. Menj le a csatornához. Lent minden rács kinyílt. Csak egy ajtó van zárva. Visszafelé a falon egy lyuk, benne:kulcs/key. - Kripta: Menj fel a kriptába, a kulccsal nyisd ki a fedelét. Vedd ki az amulettet/amulet. Kombináld a kötéllel = amulet with wire, majd ezt tovább kombináld a lánccal = amulet on a chain. Vidd fel és tedd a szobor nyakába. Majd menj le a csatornába. - Csatorna: A nagy kerek ajtó nyithatóvá vált. Nyisd ki. Repülés:Berlin Himalája Lhasa. VII. KÍNA, HIMALÁJA HEGYSÉG (Ninával vagy.) - Barlang: Az inventoryban: message.

31 Tedd el a koponyát/skull és a botot/peg. Balra tovább. A falon reliefek, a földön egy nagy kı, lent egy csontváz. - Vízesés. A bottal billentsd le a követ, egy tó képzıdik. Vedd fel a vízen lebegı csomagot/bag. Benne: csont/bone. - Barlang: Vissza, tedd a falon lévı 3 lyukba a csontot. Balra. Kinyílt a reliefeknél egy titkos ajtó. Menj be. Szembe egy rejtvény. Felette egy rajz. Nézd meg. VIII. ANTARKTISZ ÁLLOMÁS - Zuhanyozó:

32 Tedd el a wc-pumpát/plonger. Tekerj le a wc-papírból/toilet paper. Balra ki. - Karbantartó mőhely: Próbáld ki jobbra az állványos fúrót. Tedd el a satupadról a fémlemezt/metal plate. A polcról vedd el: billentyőt/tapper, piece of something, szilikont/silicone. A falról vedd le a kulcsot/key. Nézd meg balra az inkubátort. Tedd bele a pumpát. Tedd a fém lapot a fúrógépre. Tedd oda a wc-papírt. A satupadon görbítsd el = bent piece of something. Kombináld a kulccsal = piece of metal and key. Tedd a tőzbe. Lett: piece of metal and hot key. Ez kinyitja az ajtót. - Felhajtó: Nézd meg a klaviatúrát. Balra: control room. - Kontroll szoba: Tedd el az ajtótól balra a szekrény mellıl: robbanóanyag/explosive. És a bejáratnál lévı horgászbotot/fishing rod. Vissza, a jobboldali lift-aknába horgássz: szennyes/laundry ball. Menj le a lépcsın, jobbra ki. Kint vedd fel a vödröt/bucket. Menj balra. Egy pingvin és egy tábla. Tedd el a táblát/sign. Tedd a lyukba a robbanóanyagot. Menj be. Lent egy halott. Vedd fel az amulettet/amulet, a gyújtót/lighter és a naplót/diary. Vissza. A bejárat elıtt menj jobbra. - Hajóroncs:

33 Egy hajó-roncsot találsz. Menj a hordóhoz, mártsd bele a szennyes rongyot: olajos rongy/laundry ball in whale oil. Vedd ki a falon lévı kabátból: laposüveget/hip flask. - A lift-akna: Menj vissza a felvonóhoz, ahol horgásztál. Dobd rá az olajos rongyot. Menj le a lépcsın, tegyél a vödörbe sót: bucket of salt. Menj a roncshoz. - Hajóroncs: Tedd a sót a hajó elıttilyukra. Majd vissza az inkubátorhoz. Az amulettel vágd ki az üveget, vedd ki: ismeretlen tojás/strange egg. Kombináld: horgászbot + öngyújtó = fishing rod with bait Menj a jégen lévı lyukhoz és horgássz: hal/fish. Add a pingvinnek. Odamegy. Vedd fel a tojását és cseréld ki a nálad lévıvel: tojás/egg. Menj be. Az elsı liftnél ahol felvetted a sót tedd a gépbe a tojást. Engedj a fürdıbe vizet, lefolyik. Vedd ki a tojást a gépbıl. A fúrón vedd ki a flaskából a dugót: dugó/cork és üveg/hip flask. Tedd a dugót a lefolyóba és nyisd meg a csapot. Vedd ki a tojást, menj vissza: a víz megfagyott. Mássz fel a kamerához, vedd ki a kazettát/vhs tape. Menj a kontroll szobába. - Kontroll szoba: Tedd a kazettát a lejátszóba.

34 Menj ki a kontroll pulthoz. A kód: 2, 5, 1, 3. - Átjáró: Átmegy az átjáró, át tudsz menni rajta. Be az ajtón. - Radar szoba: A ládából vedd ki jelzıfényt/beacon és a gyufát/matches. Nézd meg a radarernyıt. Menj ki a hajóhoz. - Hajóroncs: Tedd a szigonyt az olajos hordóba, majd a kilövıbe. Filmbejátszás repülı jön leszáll. Max jön. Beszélgettek. - Kontroll szoba: Kimentek, (új dokumentuma diary-ban) bezárod Max-ot. Feljön a lift, lemész. Balra be az ajtón. Nézd meg a falat. Vedd le a hordóról a villácskulcsot/wrench. - Radiátor szoba: Menj ki, vágj menetet a radiátor forgatójára. Vissza. Kenj a hordómelletti táblára szilikont, lett: öntıminta/mold. Menj ki. A táblával törd le a kerek ajtó elıtt a plafonról lelógó jégcsapot/icicle. A jégcsapot tedd a láncra, akaszd a láncot a falon lévı két csı közé. Leesik: csavar/nut. Vedd fel.

35 Menj ki, tedd oda a radiátorra, ahol a menetet vágtad. A villáskulccsal forgasd el. A radiátor hideg. Kombinálj: tábla + villáskulcs = extended wrench. Ezzel próbálkozz. Sikerül. Nézz fel a kamerára. Majd vissza a méreg-hordós terembe. Menj ki a kamerához, tedd elé az öntımintát. Filmbejátszás (Max). Nézd meg a radiátort. Tedd az öngyújtót a kamera elé. Filmbejátszás (Max). - Gépterem: Kérdezd az öreget (Massino Gartuso): -Sect -Equipment. Add az öregnek a tojást. Dobd a telefont a gépbe. Forgasd el a kerekét. Bejön az öreg. Filmbejátszás: kiolvad a jégcsap pisztolyt fognak rád beömlik a víz fel a láncos kampón Maxnál vagy a vendéglıben. Kimentek, jön a fekete ruhás, nyakában az amulett

36 Elrepültök Vége 2008.júnisu 01.

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások:

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások: SCRATCHES végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: http://www.scratchesmystery.com/index.html Végigjátszások: http://www.gamesover.com/scratches/scratches_director's_cut_walkthrough.htm

Részletesebben

Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás

Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás Jack The Ripper Végigjátszás KÉSZÍTETTE: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2004.március 27 április 04. 1901, NEW YORK Az intro egy szép korabeli filmfelvétel (fekete-fehér) bejátszásával kezdıdik

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu.

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu. Wolfenstein - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: http:///elakadas Wolfenstein - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint a

Részletesebben

www.royalnyelviskola.hu 00-36-96-550-550

www.royalnyelviskola.hu 00-36-96-550-550 New English File Elementary A szójegyzéket File-onként szerkesztettük. Tartalmazza a tankönyv és a MultiROM Szókincs-tárait (Vocabulary Banks), a tankönyv összes kiemelt szavát, valamint a munkafüzet További

Részletesebben

Sands of Time végigjátszás

Sands of Time végigjátszás Prince of Persia The Sands of Time Végigjátszás (ha felrakjátok valahova, akkor kérlek, tüntessétek fel a Dahaka Team-et (http://dahakateam.uw.hu) és a szerzőket [Dzsiti (beszélgetések) & Leader Wolf (minden

Részletesebben

DRÁMAMELLÉKLET 1983 JANUÁR

DRÁMAMELLÉKLET 1983 JANUÁR DRÁMAMELLÉKLET 1983 JANUÁR SPIRÓ GYÖRGY Esti műsor Középfajú naturalista színmű szünet nélkül Szereplők: BÉLA, negyven körül BELLA, a felesége, negyven körül Géza, negyven körül GIZI. a felesége, negyven

Részletesebben

Steve Jackson Rakéta Könyvek

Steve Jackson Rakéta Könyvek Steve Jackson Rakéta Könyvek A mű eredeti címe: House of Hell Első kiadás: Penguin Books Ltd, Harmondsworth, Middlesex, England Tim Sell illusztrációival Fordította: Varsányi Mária Steve Jackson, 1984

Részletesebben

able abroad across actor, actress

able abroad across actor, actress able abroad across actor, actress address after afternoon again ago agree air alarm clock * all All right. alone already also always ambulance * angry animal answer anyone anywhere apple arm armchair army

Részletesebben

Szöveg: Nógrádi Gábor Rajz: Cakó Ferenc

Szöveg: Nógrádi Gábor Rajz: Cakó Ferenc Szöveg: Nógrádi Gábor Rajz: Cakó Ferenc Ked ves Ba rá tom! Az élet olyan, mint a fo lyó: cso dá la tos do log, de nem ve szély te len. Aho gyan meg kell ta nul ni úsz ni, mi e lôtt a fo lyó ba lépsz, úgy

Részletesebben

SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek -

SMS adatbázis II. Vicces, pimasz és malac SMS-ek - SMS adatbázis II Vicces, pimasz és malac SMS-ek - 1. A telefonszámát egy véletlen szám-generátor kiválasztotta. Ön nyert egy gyalogtúrát Sydney-be! Gratulálunk! 2. Gyakoroljunk matekot! Összeadhatnánk

Részletesebben

Hány éves a kapitány? MEGOLDÁSOK

Hány éves a kapitány? MEGOLDÁSOK Hány éves a kapitány? MEGOLDÁSOK 1. Els fejtör Te vezeted az utasszállító repülıt, a kapitány tehát annyi éves, ahány Te vagy. 2. Szabálykitalálós 2 3. Útveszt k Itt csak egy megoldást mutatunk be; egy-egy

Részletesebben

félidőben 2012. november sport, kultúra, egészség

félidőben 2012. november sport, kultúra, egészség 2010 2012 félidőben 2012. november A különkiadása sport, kultúra, egészség 2 köszöntő Tisztelt Bagi Polgárok! Az Önök bi zal má ból im má ron második pol gár mes teri meg bí za tá so mat tölt he tem, és

Részletesebben

Adorján Katalin Nyelvi ismeretek HÓNAPRÓL HÓNAPRA Meixner-módszerű anyanyelv munkafüzet második osztályosoknak

Adorján Katalin Nyelvi ismeretek HÓNAPRÓL HÓNAPRA Meixner-módszerű anyanyelv munkafüzet második osztályosoknak Adorján Katalin Nyelvi ismeretek HÓNAPRÓL HÓNAPRA Meixner-módszerű anyanyelv munkafüzet második osztályosoknak 1 Ez a munkafüzet a Meixner Ildikó szellemi örökségét gondozó Meixner Alapítvány keretei között,

Részletesebben

Pol gár mes ter mun ka köz ben Ta tár Lász ló pol gár mes tert kér dez tük mun ká já ról. Jól pá lyá zott a Sport egye sü let

Pol gár mes ter mun ka köz ben Ta tár Lász ló pol gár mes tert kér dez tük mun ká já ról. Jól pá lyá zott a Sport egye sü let Pol gár mes ter mun ka köz ben Ta tár Lász ló pol gár mes tert kér dez tük mun ká já ról. - Las san vé get ér az idei tan év. Ho gyan ké szül Fegy ver nek Nagy köz ség Ön kor mány za ta a kö vet ke zõ

Részletesebben

ALAPOZÓ TANFOLYAM. teljesen kezdők és újrakezdők számára. LETÖLTHETŐ JEGYZET Rev. 2.1 2014. dec. 11.

ALAPOZÓ TANFOLYAM. teljesen kezdők és újrakezdők számára. LETÖLTHETŐ JEGYZET Rev. 2.1 2014. dec. 11. M O L N Á R B E R T A L A N ALAPOZÓ TANFOLYAM teljesen kezdők és újrakezdők számára LETÖLTHETŐ JEGYZET Rev. 2.1 2014. dec. 11. Alapozó tanfolyamunk - amelynek jegyzetét éppen olvasod - segítségével elsajátíthatod

Részletesebben

Wordlist. Starter unit. first name (n) keresztnév floor (n) padló

Wordlist. Starter unit. first name (n) keresztnév floor (n) padló v = verb n = noun adj = adjective adv = adverb prep = preposition pl = plural Starter unit ige főnév melléknév határozószó elöljárószó többesszám actor (n) színész actress (n) színésznő address (n) cím

Részletesebben

FIZIKAI FELADATGYÚJTEMÉNY a 7-8. oszt. tanulók számátra Válogatta és szerkesztette Barkáts Jenı

FIZIKAI FELADATGYÚJTEMÉNY a 7-8. oszt. tanulók számátra Válogatta és szerkesztette Barkáts Jenı FIZIKAI FELADATGYÚJTEMÉNY a 7-8. oszt. tanulók számátra Válogatta és szerkesztette Barkáts Jenı 7. OSZTÁLY BEVEZETÉS 1. Mit tanulmányoz a fizika? 1. A következı felsorolásban melyek a fizikai jelenségek:

Részletesebben

Viliam Klimáček: Virágzó fejszék. (kíndráma)

Viliam Klimáček: Virágzó fejszék. (kíndráma) Viliam Klimáček: Virágzó fejszék (kíndráma) SZEREPLŐK:, munkanélküli (45), bérszámfejtő (40), érettségiző diák (18), fogyatékos (20), büfés (33) Kisvárosi kétszobás panellakás, a történet egy év alatt

Részletesebben

hackelés.txt " A Hacklife ötletek " Vissza Főoldal Bezár

hackelés.txt  A Hacklife ötletek  Vissza Főoldal Bezár " A Hacklife ötletek " hackelés.txt Vissza Főoldal Bezár 'Hack Az Életben avagy az igazi Galaxis útikalauz' - volt a tulajdonképpeni címe az alább dolgoknak. A tartalomért a hozzászólóknak, MaD MiND és

Részletesebben

Jelmagyarázat. Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be!

Jelmagyarázat. Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be! Jelmagyarázat Rajzold le! Írd le! Kösd össze! Húzd alá! Színezd ki! Számozd meg! Keresd ki! Karikázd be! Esztergályosné Földesi Katalin Szövegértést fejlesztõ gyakorlatok. osztály MÁSODIK KIADÁS CELLDÖMÖLK,

Részletesebben

Van ér tel me! let te sen ki, sem mi más, / És nem se - gít se átok, sem si rás. // Az élet tá vol,

Van ér tel me! let te sen ki, sem mi más, / És nem se - gít se átok, sem si rás. // Az élet tá vol, evangélikus hetilap www.evangelikuselet.hu 79. évfolyam, 16. szám g 2014. április 20. g Húsvét ünnepe Ára: 275 Ft A kon cert ér zel mek re ha tó, és az Omega ed dig nem lá tott ar cát mu tat ja be. Koncert

Részletesebben

LUK ÁCS TA MÁS. Add, hogy lás sak... SEMJÉN ZSOLT: JUS RESISTENDI

LUK ÁCS TA MÁS. Add, hogy lás sak... SEMJÉN ZSOLT: JUS RESISTENDI LUK ÁCS TA MÁS Add, hogy lás sak... SEMJÉN ZSOLT: JUS RESISTENDI 33 34 KERESZTÉNYSÉG ÉS KÖZÉLET LUK ÁCS TA MÁS Add, hogy lás sak... SEMJÉN ZSOLT: JUS RESISTENDI 35 22 KERESZTÉNYSÉG ÉS KÖZÉLET Git tá nak

Részletesebben

60. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. má jus 19., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2783, Ft. Oldal

60. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. má jus 19., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2783, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. má jus 19., péntek 60. szám Ára: 2783, Ft TARTALOMJEGYZÉK 121/2006. (V. 19.) Korm. r. A Magyar Köztársaság Kormánya és az Indonéz Köztársaság Kor -

Részletesebben

FON TOS TUD NI VA LÓ VE SZÉLY HELY ZE TEK BEN. Fog lal koz ta tó fü zet 8 10 éve sek nek

FON TOS TUD NI VA LÓ VE SZÉLY HELY ZE TEK BEN. Fog lal koz ta tó fü zet 8 10 éve sek nek 112 FON TOS TUD NI VA LÓ VE SZÉLY HELY ZE TEK BEN Fog lal koz ta tó fü zet 8 10 éve sek nek Kedves Gyerekek! AJÁNLÁS Sokszor, sokat hallhattok, olvashattok, láthattok különféle veszélyekrõl, veszélybe

Részletesebben

A ROMÁNIAI ÍRÓK SZÖVETSÉGE ÉS A MAROS MEGYEI TANÁCS SZÉPIRODALMI FOLYÓIRATA

A ROMÁNIAI ÍRÓK SZÖVETSÉGE ÉS A MAROS MEGYEI TANÁCS SZÉPIRODALMI FOLYÓIRATA 1 A ROMÁNIAI ÍRÓK SZÖVETSÉGE ÉS A MAROS MEGYEI TANÁCS SZÉPIRODALMI FOLYÓIRATA Fõszerkesztõk: MARKÓ BÉLA (1989. december 2005.) GÁLFALVI GYÖRGY (2005. december 2007.) Fõszerkesztõ: Szerkesztõk: Tördelõszerkesztõ:

Részletesebben

Csipke és tulipán Tóth Z. László Mikes International Hága, Hollandia 2007.

Csipke és tulipán Tóth Z. László Mikes International Hága, Hollandia 2007. Csipke és tulipán Tóth Z. László Mikes International Hága, Hollandia 2007. Kiadó 'Stichting MIKES INTERNATIONAL' alapítvány, Hága, Hollandia. Számlaszám: Postbank rek.nr. 7528240 Cégbejegyzés: Stichtingenregister:

Részletesebben

Ez a könyv. alias. Kalózvadász tulajdona

Ez a könyv. alias. Kalózvadász tulajdona Hajósinas - leckék leendı kalózvadászoknak Legfontosabb leckék listája Kikötıi rend, kalózvadász-csónakok felszerelései Kalózvadász-csónakok szakszerő használata Kalózfogó csomók kötelekre Kalózvízek útjelzései,

Részletesebben

KMCSSZ. Óvodai Program. Összeállította: Merényi Rita cscst kiscserkész vezetőtiszt

KMCSSZ. Óvodai Program. Összeállította: Merényi Rita cscst kiscserkész vezetőtiszt KMCSSZ Óvodai Program Összeállította: Merényi Rita cscst kiscserkész vezetőtiszt 2005 KMCSSZ 2 Óvodai program Tartalomjegyzék Kedves Vezető!... 3 1. Karácsony... 4 2. Húsvét... 5 3. Töktündér (Halloween)...

Részletesebben

Kísérleti tankönyv. Olvasás. munkafüzet. II. kötet

Kísérleti tankönyv. Olvasás. munkafüzet. II. kötet Kísérleti tankönyv 1 Olvasás munkafüzet II. kötet A tankönyv megfelel az 51/201 (XII. 2) számú EMMI-rendelet melléklete Kerettanterv az általános iskola 1 évfolyama számára megnevezésű kerettanterv Magyar

Részletesebben

Így se jó, úgy se jó. A hónap mûvésze. Kis haraszti helytörténet II. Képviselõ-testületi ülés. Muzsikával a civil Európáért

Így se jó, úgy se jó. A hónap mûvésze. Kis haraszti helytörténet II. Képviselõ-testületi ülés. Muzsikával a civil Európáért XXI. évfolyam 2012. április * Dunaharaszti Város Önkormányzatának Lapja Így se jó, úgy se jó A hónap mûvésze Kis haraszti helytörténet II. Képviselõ-testületi ülés Muzsikával a civil Európáért 2. oldal

Részletesebben