Ragasztószalagos, szalagos, hajhosszabbító tincsek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ragasztószalagos, szalagos, hajhosszabbító tincsek"

Átírás

1 Ragasztószalagos, szalagos, hajhosszabbító tincsek

2 Jelenleg is létezl tező technikák 1. Hajbevarrás: Hátrányai: időigényes, tökéletesen tudni kell tresszelni, vagy tresszelten kell megvásárolni a hajat, vastagon lehet csak odavarrni, mert a pelenkaöltéseknek nagyon stabilaknak kell lenniük, az egyes sorok kitartják a felettük lévő tincseket, nagy a súly, ami egy csíkra nehezedik. Előnye: kibontás után egyszerű kiválasztani melyik tincs hova illik a második felrakásnál.

3 2. Keratinos hő illesztés Hátrányai: nagyon lassú, nagy precizitást és gyakorlottságot igényel, a rizsszem alakú illesztések tapintással jól érzékelhetőek, ha a szél fújja a hajat, akkor ki is látszanak, második felhasználásnál lehetetlen a bevágott forma szerint visszatenni a hajtincseket. Előnye: nincs

4 3. Hajklipszes hosszabbítás Hátrányai: kényelmetlen, csak alkalomra célszerű feltenni, mert alvás közben nyomnak a klipszek és amikor lazul, tépheti a hajszálakat. Előnyei: gyorsan felrakható, egyszerűen leválasztjuk a fejformát követő vízszintes csíkokat és felpattintjuk a tincseket. Különböző méretűek, ezért jól el lehet osztani a fejen. Sokszor felhasználható!

5 4. Mikrogyűrűs hajhosszabbítás Hátrányai: Könnyen kitapintható a hajban ezért vékonyszálúakra nem alkalmazató. A kész frizura tincsekből fog állni. Előnyei: Könnyű eltávolítani a hajról és sokáig viselhető, levételkor nincs vegyszeres eljárás.

6 Kapható hajminőségek Kínai vastag, rugalmatlan, rendszerint hasítva adják el európai hajként, gyorsan tönkre megy. Indiai - vastag, erős, jól festhető, szintén sokszor hasított. Európai - rugalmas, normál vastagságú. Orosz-ukrán-skandináv legmagasabb minőségű európai hajak, használatuk tökéletes illúziót biztosít.

7 A SEAMLESS1 RAGASZTÓSZALAGOS, SZALAGOS, VARRÁS NÉLKÜLI LI HAJHOSSZABBÍTÁS Ausztrál hajhosszabbítási technika ragasztócsíkkal. Fodrászok által kifejlesztett rendszer. Előnyei: Remy haj (a kutikulák az összes hajszálban azonos irányba állnak). Gyorsan megtanulható, gyorsan elkészíthető. Nagyon magas minőségű orosz-ukrán haj. Szinte láthatatlan, vékonyszálú hajhoz is jól illeszthető. Tapintással, simítással alig érezhető. Illesztésnél nincs súlya, nem húzza le a hajat. Előre megfestett és különleges UV színezett tincsek is kaphatók. Egy panel két árnyalatból is felrakható. Jól tapadó, minőségi ragasztó csíkok, amik cserélhetőek és méretezhetőek. Előre méretre vágott (4 cm) és méretre vágható szalagok.

8

9 Tervezés Alapos, minden részletre kiterjedő megbeszélés a vendéggel illetve, a kétpéldányos tájékoztató aláírása! Mi a cél? Hajhosszabbítás, hajdúsítás, dekor tincs, színhatások, melír, ombre, stb. Életvitel Napi rutin, mennyi időt áldoz hajápolásra, sportol-e, a sport mennyire veszi igénybe a hajat, pl. úszás, hol hordja a copfját, ha összefogja a haját, hogy hordja a haját a hétköznapokban. Anyagi vonzat: A hajtincsek minőségének megóvása érdekében fontos a fodrász által ajánlott otthoni hajápoló termékeket megvásárolni és használni! (pl. szulfát és olajmentes sampon, balzsam és hajsimító szérum stb.)

10 Haj állapotának felmérése Hajminőség, frizura A hajat három kategóriába sorolhatjuk: 1. Sima, a szálak egyforma hosszúak. 2. Sok a friss haj (rövidebbek, kicsit kiállnak a nagyobb tömegű alaphajból). 3. Nagyon szöszös. Ezen kívül felmérjük a haj hosszát, mennyiségét, hajhullás mértékét, frizura jelenlegi állapotát, stb. A hajhullással rendelkező vendégek hajhosszabbítását napoljuk el, előbb kezelje ezt a típusú problémát.

11 Haj előkész szítésese Mossuk meg a hajat 2x mélytisztító samponnal! Soha ne használjunk olaj tartalmú sampont. Argán, oliva, levendula, narancs stb. A legjobbak pl. Seamless1, illetve a hajegyenesítéshez készített samponok. Nagyon alaposan öblítsük ki a hajat! Távolítsunk el minden termékmaradékot és zsírt a hajról, különösen ügyelve a fej tarkó feletti részére. Balzsamozzuk be a hajvégeket, vigyázva, hogy véletlenül se kerüljön a tőre. Fésüljük át a hajat és szálirányban alaposan öblítsük ki. Szárítsuk meg a hajat a későbbi formának megfelelően egyenesre. Ne használjunk semmilyen fixáló anyagot.

12 Seameless1 hajtincsek Single: Kb. 4 cm széles, lefelé elvékonyodó tincs, 53cm hosszúak. Double: A tincsvégen is azonos vastagságú tincs. 53 és 63cm hosszúak. Melyiket mikor használjuk? Amikor vékonyszálú hajat hosszabbítunk, illetve dúsítunk, a Single tincsek a legtermészetesebbek. Amikor sűrű, vastag szálú hajat hosszabbítunk, (ebben az esetben a dúsítás, mint cél nem merül fel) a Double használata indokolt. Normál hajnál a vendég hosszabbítást és dúsítást is kérhet, mindkét esetben választhatunk a Single és a Double tincsek között, sőt akár kombinálhatjuk is őket. ( kombinációnál ügyeljünk, hogy a párok azonos típusúak legyenek, egy panelban ne keverjük a Double és Single tincseket).

13

14 Általános szabályok 1. Kontúroknál 2 ujjnyi távolságot tartsunk a hajnövéstől. (A tarkóban, a fül körül és a halántékon található pihék sokkal vékonyabbak és érzékenyebbek, mint a hajunk. Semmilyen hajhosszabbítási technológiával nem szabad ezekre a területekre tincseket építeni, mert a haj könnyen szakad és fájdalmasan húzhat.) 2. A tincseket a fej gömbölyűségének megfelelően a hajnövésnek, illetve a frizurának megfelelően vízszintesen vagy kb. 45 fokban előre vagy hátra átlósan helyezhetjük el. SOHA NEM HELYEZZÜK EL FÜGGŐLEGESEN! (a függőlegesen a tincs egy ponton feszíti a hajat, könnyen szakad!) 3. A tincsek felhelyezési szöge kövesse a frizura vágása során használt leválasztások szögeit.

15 A színv nválaszték

16 A hajhosszabbítás s lépéseil Tincsek elrendezésének megtervezése (függ a fej méretétől, a kész frizura viselési formájától - pl. copf). Minimum vállig érő eredeti haj mert, ha rövidebb a tincsek illesztése kilátszódhat! Ragasztócsíkok felrakási iránya kövesse a frizura vágásához szükséges leválasztások irányát. Sima soros vagy tégla elrendezés, tincsek mennyisége. Stílfésűvel leválasztjuk az első tincs helyét. Felcsipeszeljük a haj nagy részét. Leválasztunk egy hajszál vékony, nagyon tiszta tincset.

17 A hajhosszabbítás s lépéseil Kézbe vesszük a póthajat, lehúzzuk a ragasztócsíkot. A mutató és középső ujjunk közé fogjuk, kb.1-1,5 cm-re a ragasztócsíktól. Nagyon vigyázzunk, hogy kezünk soha ne érintse meg a ragasztószalagot. Felülről odapróbáljuk a megfelelő helyre, a ragasztócsíkkal finoman lesimítjuk a szöszöket és 1mm távolságra a tőtől, rányomjuk a hajra. Közép irányból kétfelé gyengéden rásimítjuk a ragasztócsíkot a hajra. Vigyázzunk, hogy közben tartsuk a tervezett szöget. A stylfésű fém szárával megemeljük a tincset. Kicsit emelgessük meg, ellenőrizzük, hogy könnyedén mozog, nem sérti a fejbőrt. Ha túl közel tettük, inkább azonnal oldjuk le és ismételjük meg a metódust.

18 A hajhosszabbítás s lépéseil Emeljük fel függőlegesen a tincset és a fésű végével válasszuk le azokat a szálakat, amik nem ragadtak bele a ragasztócsíkba. Ez a legtökéletesebb mód arra, hogy megfelelő mennyiségű haj legyen a két ragasztócsík között. A következő tincset alulról illesszük a feltett tincshez (a ragasztózott felével felfelé), engedjük le a függőleges tincset és középről a széle felé haladva finoman simítsuk össze a két csíkot szendviccsé. Hátulról haladunk a halánték felé, a fejtető részre nem teszünk tincseket. Fontos figyelembe venni a forgókat is, ha nagyon erős forgóval van dolgunk, kalkuláljuk bele, hogy ott szét fog nyílni a haj és láthatóvá válhat a ragasztás. Ezt igyekezzünk elkerülni. Fejezzük be a frizurát, hajvágással és hajsütéssel (alacsony hőfokon) alakítsuk ki a végső formát.

19

20 A tincsek eltávol volítása A tincsek eltávolítását a tarkónál kezdjük és felfelé haladunk. A stylfésű fémvégével a ragasztás közepénél picit megbontjuk a ragasztást és odafújunk egy csepp oldószert. Pár másodperc elteltével a stylfésűvel tovább nyitjuk a csíkot, ha kell még fújunk rá oldószert, majd teljesen szétnyitjuk és levesszük a tincseket. Ha maradék ragasztó van a hajon, Seameless1 olajat fújunk rá és a fésű sűrű fogazatával tökéletesen letisztítjuk a hajszálakat. (soha ne menjünk tovább, amíg a legkevesebb ragacsosságot is érezzük a hajon, mert nagyon megnehezítjük a dolgunkat a továbbiakban!)

21 A tincsek eltávol volítása Újraragasztózzuk a tincseket a következő felhasználásra. A levett tincseket, az eredeti elhelyezkedésüknek megfelelően rögzítsük a Seamless1 fésűfogas tálcán. Ha a vendég tiszta hajjal érkezik a hajleszedésre nem szükséges, de egyébként leszedés után célszerű kimosni a tincseket, megszárítani és kivasalni, majd újra ragasztózni. A visszarakást abban az esetben tudjuk aznap elkészíteni, ha a vendégnek van ideje megvárni a tincsek újraragasztózást.

22 Minőség g megóvás, garancia Erre külön tájékoztató formátum készül, amit alá kell íratni a vendéggel. A hajhosszabbítás 8-12 hétig hordható, utána el kell távolítani. A tincseket 2-3 alkalommal lehet újra felhelyezni. Hajhosszabbítás és dúsítás után 24 óráig ne mossunk hajat! Hajmosáshoz soha ne használjunk olaj alapú sampont, balzsamot, olaj ápoló termékeket. Ne mossunk hajat forró vízben. Bár az eredmény nagyon természetes, mégsem a saját hajunk. Speciális kezelést igényel. Naponta min 2x fésüljük, fésülködésnél haladjunk tincsenként és csak gömbvégű műanyagfogú fésűvel! Fogjuk le a hajat a ragasztásnál, hogy ne tépjük le a tincset.

23 Minőség g megóvás, garancia Használhatunk hajfixálót, de óvakodjunk a nagyon erős zseléktől, lakkoktól, ragadós anyagoktól. Úszáskor tegyük copfba, vagy fonjuk be lazán. Az uszodában használjunk úszósapkát, mert a fertőtlenítő szerek erősen tönkreteszik mind a saját, mind a póthajat. A tengerparton mindig öblítsük le a sót és a hajvégeket balzsammal óvjuk az erős napsütéstől. Lehetőség szerint használjuk a Seamless1 termékeket! Szauna nem javaslott vagy csak rövid ideig. Ha festett a haj, a hajhosszabbítást a festés után végezzük el. Egy hónap múlva a lenövés festhető. A tincseket színezhetjük, ha nagyon muszáj, de jobb, ha a színskálából kiválasztjuk a megfelelő árnyalatot. Hajvasaló, sütővas használható, de max C-on.

24 Garanciális kérdk rdések A garanciális kérdéseket tartalmazza a vendég által két példányban aláírandó tájékoztató, amely a megfelelő ápolásról szól. Garanciát csak az ebben leírtak szerint hajápolás ellenére bekövetkezendő problémák esetében tudunk adni. Általános esetben: amennyiben a levett és visszacserélni kívánt póthaj, a felragasztástól számított 8 10cm en belül ép, a hossz pedig mosás és balzsamozás után kifésülhető, a nem megfelelő ápolás okozta a gubancolódást.

25 Árak Egy 20 párt tartalmazó csomag kb. 44g. Tincsenként is lehet kapni. Egy Single tincs: br.2.800, db-ig 10% engedmény: br ,- / tincs. 20db-tól 20% engedmény: br ,- / tincs. 1 CSOMAG (20db-10pár, csak azonos színek esetében) 25% árengedmény: br ,- / tincs összesen br ,- A Double tincsek kb. 36%-al többe kerülnek. A 63cm-es Double tincsek kb. 50%-al kerülnek többe a Single 53cm-esnél. A ragasztócsíkok br ,-Ft / db.

26 Üzleti javaslatok Egy frizurához pár tincs szükséges. Anyagár a vendégnek br ,-Ft-tól. Felrakási javasolt ár: br ,-Ft-tól. A felrakási idő fél óra. Leszedés és újrarakás javasolt ára ,-Ft-tól. Az egész világon érvényes Seamless1 üzleti konstrukció: A vendég bárhol (webáruház, fodrászcikk, stb.) megvásárolhatja a hajat, ill. a fodrászától is, de mindenhol azonos áron kapható. A fodrász profitja a munkadíjból keletkezik. Pl. a fél órás első felrakás min ,-Ft-os profitja többszöröse egy hajfestésének vagy bármilyen egyéb szolgáltatásnak.

27 Bevezetési javaslatok 1. Osszunk szét pl. 100db szórólapot (angolul is megrendelhető) az érdeklődő ÉS megfelelő anyagi háttérrel rendelkező vendégek között. 2. Tájékoztassuk őket a ragasztószalagos hajhosszabbítási technológia jellemzőiről, előnyeiről és az árakról. 3. Rendeljünk a forgalmazó cégtől egy-egy pár, az érdeklődő vendégek hajszínének megfelelő tincset, majd ragasszunk fel vendégenként egy-egy darab szendvicspanelt és vágjuk hozzá a meglévő hajhoz. (a próbatincs rendelésre 25% árengedményt adunk) 4. Két hét után vegyük le és ragasszuk újra, hogy vendégeink az újraragasztott tincs tulajdonságait is megismerjék. 5. Vegyük fel a teljes hajhosszabbításra szóló rendelést a vendégtől. A fejkerület felrakási soronkénti megmérése és 4cm-el történő osztása egy tájékoztató db-számot ad a szükséges tincsmennyiségről az eredmény kétszerese kell majd a páronkénti ragasztás miatt. Pl. összkerület: 68cm, így a panelszám: 68cm:4cm=17. A tincsszám tehát 34db, ami egy csomag /20db-10pár/ és 14db vagyis még 7 pár). A próbatincs viselése után az érdeklődő vendégek sokkal nagyobb eséllyel döntenek pozitívan a hajhosszabbítás megrendeléséről.

28 A Seamless1 Vendég Szórólap Bevezetési javaslatok

29

30

31

32 KÖSZÖNJÜK!

33 ST-Beauty Kft Budapest, Ilosvai Selymes út 5. A pesti üzlet nyitva tartása: H - P: 9-17-ig KERESKEDELMI KÉPVISELŐK: Budapest és Nyugat Magyarország: Papp Tamás Kelet Magyarország: Kohári Lívia

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) SPAKARE Szépségápolás kender olajjal

Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) SPAKARE Szépségápolás kender olajjal Gyakran Ismételt Kérdések (GYIK) SPAKARE Szépségápolás kender olajjal 1. Mi a kender olaj? A kender olajat a Cannabis sativa nevű növény magjából nyerik ki. 2. Mitől jobb a kender olaj a többi, a kozmetikai

Részletesebben

LISSE DESIGN. Keratin Therapy. Tökéletes simaság - Teljes biztonságban

LISSE DESIGN. Keratin Therapy. Tökéletes simaság - Teljes biztonságban LISSE DESIGN Keratin Therapy Tökéletes simaság - Teljes biztonságban LISSE DESIGN Keratin Therapy Tökéletes simaság - Teljes biztonságban* FORMALDEHID MENTES MADE IN ITALY A piacon egyedülálló szolgáltatás

Részletesebben

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1. A szakképesítés azonosító száma: 33 815 01 1000 00 00 2. A szakképesítés megnevezése: Fodrász 3. Szakképesítések

Részletesebben

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe!

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe! A NATURLAND illóolajok 100 %-os tisztaságú, természetes eredetű, koncentrált hatóanyagok, ezért alkalmazásuk során pontosan tartsa be a felhasználási módokhoz javasolt cseppmennyiségeket! Általános felhasználási

Részletesebben

STYLING. a tökéletes frizuráért

STYLING. a tökéletes frizuráért STYLING a tökéletes frizuráért A LEGUTÓBBI TRENDEK EXKLUZÍV KIADÁSA szexisen kócos frizura matt hatással csodálatos glamour hullámok tökéletes hajformázás és hajminőség ámulatba ejtő, hamisítatlan, vizes

Részletesebben

A GYÉMÁNTOK ABSZOLÚT RAGYOGÁSA

A GYÉMÁNTOK ABSZOLÚT RAGYOGÁSA A GYÉMÁNTOK ABSZOLÚT RAGYOGÁSA A ragyogás új dimenziója A lenmagkivonat és a gyémántok csillogásának exkluzív kombinációja... Fedje fel a szépség minden titkát a Semi di Lino Diamante termékekkel A ragyogás

Részletesebben

33 7812 01 Fodrász Szakmai kommunikáció

33 7812 01 Fodrász Szakmai kommunikáció 2 1. Magas (kb. 175 cm), hosszú nyakú, középkorú (kb. 40 év), kosztümöt viselő, nem harsány színvilágú, határozott, de nem hivalkodó egyéniségű a vendég. Egy árnyalattal világosabb hajszínt szeretne, arany

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ

UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ UTASÍTÁSOK AZ UNICLIC BURKOLÓANYAG LERAKÁSÁHOZ 1) ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Az UNICLIC olyan forradalmian új rendszer, amellyel ragasztó nélkül végezhető a laminált padlóburkolók lerakása. A padlólapok összeillesztéséhez

Részletesebben

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei

A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei A 28/2003. (X. 18.) OM rendelet 1. számú melléklete 38. sorszáma alatt kiadott fodrász szakképesítés szakmai és vizsgakövetelményei FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEI I. A SZAKKÉPESÍTÉS

Részletesebben

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató

ECOROCK FF. Homlokzati hőszigetelő rendszer. Kivitelezési útmutató ECOROCK FF Homlokzati hőszigetelő rendszer Kivitelezési útmutató ECOROCK FF homlokzati hőszigetelő rendszer a ROCKWOOL-tól A ROCKWOOL eddig a hőszigetelő anyagok szakértőjeként volt ismert. Most továbbléptünk:

Részletesebben

A stílus azzal kezdődik, ami belül van.

A stílus azzal kezdődik, ami belül van. A stílus azzal kezdődik, ami belül van. Bemutatakozik a Paul Mitchell NEURO, elektromos, hajformázó termékcsalád. Finomhangolt, precíziós eszközök, professzionális felhasználók számára. Egy kreatív ötlet,

Részletesebben

NATURA KERATIN BRAZIL, KAKAÓS, KERATINOS TARTÓS HAJEGYENESÍTÉS PAUL MITCHELL AWAPUHI ÉS KERATIN NAGYHATÁSÚ HAJÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS

NATURA KERATIN BRAZIL, KAKAÓS, KERATINOS TARTÓS HAJEGYENESÍTÉS PAUL MITCHELL AWAPUHI ÉS KERATIN NAGYHATÁSÚ HAJÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS BEAUTY 2015 NATURA KERATIN BRAZIL, KAKAÓS, KERATINOS TARTÓS HAJEGYENESÍTÉS PAUL MITCHELL AWAPUHI ÉS KERATIN NAGYHATÁSÚ HAJÚJRAÉPÍTŐ KEZELÉS BONDPLEX KÖTÉSÚJRAÉPÍTŐ ADALÉKANYAG VEGYSZERES MUNKÁKHOZ PAUL

Részletesebben

Preprufe 300R & 160R

Preprufe 300R & 160R Építmények szigetelése Preprufe 300R & 160R Elõre felhelyezett szigetelõ membrán, mely a ráöntött betonnal ragasztott kötést alkot, megelõzve a vízvándorlást. Felhasználása alaplemezek alatt és alapfalazatokra.

Részletesebben

Az építményt érő vízhatások

Az építményt érő vízhatások Általános információk, alapfogalmak ACO Fränkische ACO MARKANT ACO ACO DRAIN DRAIN A megbízható szivárgórendszertõl biztonságot, ellenõrizhetõséget és nagy élettartamot várunk el. Ehhez szükséges a földdel

Részletesebben

ÜVEG SZERETET-CSEPPEK Anyák Napjára

ÜVEG SZERETET-CSEPPEK Anyák Napjára ASTERGLASS EGYEDI TERVEZÉSŰ ÜVEG AJÁNDÉK- ÉS DÍSZTÁRGYAK ÜVEG SZERETET-CSEPPEK Anyák Napjára kézzel készített, stílusos olvasztott üvegékszerek és festett üveglámpák 2012 Tavasz E L É R H E T Ő S É G :

Részletesebben

XXVII. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és VI. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY

XXVII. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és VI. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY XXVII. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és VI. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY 2014. december 7. (vasárnap) Helyszín: Pécsi Simonyi Károly Szakközépiskola és Szakiskola 7632 Pécs, Malomvölgyi út

Részletesebben

A 69. sorszámú Fodrász megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 69. sorszámú Fodrász megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 69. sorszámú Fodrász megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 55 815 01 1.2. Szakképesítés-ráépülés

Részletesebben

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor

Építési utasítás Schiedel ABSOLUT. kéményrendszerhez. www.schiedel.hu. Ha kémény, akkor Építési utasítás Schiedel ABSOLUT kéményrendszerhez www.schiedel.hu Ha kémény, akkor Általános építési útmutatások A Schiedel ABSOLUT kéményrendszert az építési utasítás alapján építse fel. Az építés során

Részletesebben

ORSZÁGOS EPIDEMIOLÓGIAI KÖZPONT 3. MÓDSZERTANI LEVÉL A TETVESSÉG ELLENI VÉDEKEZÉSRŐL

ORSZÁGOS EPIDEMIOLÓGIAI KÖZPONT 3. MÓDSZERTANI LEVÉL A TETVESSÉG ELLENI VÉDEKEZÉSRŐL ORSZÁGOS EPIDEMIOLÓGIAI KÖZPONT 3. MÓDSZERTANI LEVÉL A TETVESSÉG ELLENI VÉDEKEZÉSRŐL 1. melléklet A fejtetű és a fejtetvesség elleni védekezés gyermekközösségekben A fejtetvesség leggyakrabban a különböző

Részletesebben

2015 áprilisi AKCIÓK. Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk!

2015 áprilisi AKCIÓK. Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! 2015 áprilisi AKCIÓK Kiadja a Hair-Line Kft. Az esetleges nyomdai hibákért felelősséget nem vállalunk! AKCIÓ YE LISS A legerősebb növényi olajok (avokádó, kókusz, napraforgó, makadámdió, argán, lenmagolaj

Részletesebben

Különösen ajánlott rugalmas és alakváltozásnak kitett nem-fém aljzatokhoz.

Különösen ajánlott rugalmas és alakváltozásnak kitett nem-fém aljzatokhoz. Ultramastic III Felhasználásra kész, fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű ragasztó kerámia burkolóanyagok falra és padlóra történő ragasztásához EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az

Részletesebben

Bármilyen kerámia burkolólap és mozaik ragasztása kültéri falra.

Bármilyen kerámia burkolólap és mozaik ragasztása kültéri falra. [Mapei logo] Ultramastic 5 [D2TE embléma] Felhasználásra kész, fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes (tixotróp), nyújtott nyitott idejű diszperziós ragasztó, amely különösen alkalmas nedvszívó aljzatok

Részletesebben

LIEBHERR ENERGIATAKARÉKOS BORKLÍMA SZEKRÉNYEK WK TÍPUSOK BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS

LIEBHERR ENERGIATAKARÉKOS BORKLÍMA SZEKRÉNYEK WK TÍPUSOK BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS LIEBHERR ENERGIATAKARÉKOS BORKLÍMA SZEKRÉNYEK WK TÍPUSOK BEÉPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI UTASÍTÁS Importálja: ASSUR Kft 1117 Budapest, Budafoki út 183. Tel: 481-95-95, fax : 481-95-99 e-mail:assur@assur.hu web-site:www.assur.hu

Részletesebben

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15

A becsomagolt berendezés felemelése és mozgatása...11. A helyszín megválasztása...12. Kicsomagolás...13. 1.3.1 Összeszerelés...15 A Technogym, a Selection TM és az Ergo Multigrips TM a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. Szerzői jogok fenntartva Technogym s.p.a., 2003 május. A Technogym

Részletesebben

Napfénylámpa Használati utasítás

Napfénylámpa Használati utasítás TL60 H Napfénylámpa Használati utasítás Beurer GmbH Söflinger Str. 218 D-89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.de email: kd@beurer.de Tartalom 1 megismerése...

Részletesebben

HÁTÖV. Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek.

HÁTÖV. Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek. HÁTÖV pro comfort PR-1273 Használati útmutató A jelen termék megfelel az orvostechnikai eszközökről szóló 93/42/EEC EK-irányelvnek. 2 Használati útmutató A csomag tartalma 4 Műszaki adatok 4 Alkalmazott

Részletesebben

V. ZALAEGERSZEGI FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓ GYAKORLATI TANULMÁNYI VERSENY 2013. MÁRCIUS 3. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁMK 8900 ZALAEGERSZEG, APÁCZAI TÉR 5.

V. ZALAEGERSZEGI FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓ GYAKORLATI TANULMÁNYI VERSENY 2013. MÁRCIUS 3. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁMK 8900 ZALAEGERSZEG, APÁCZAI TÉR 5. V. ZALAEGERSZEGI FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓ GYAKORLATI TANULMÁNYI VERSENY 2013. MÁRCIUS 3. APÁCZAI CSERE JÁNOS ÁMK 8900 ZALAEGERSZEG, APÁCZAI TÉR 5. SZERVEZŐ ÉS FŐVÉDNÖK ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás Speciális olaj-/gázkazán Buderus Logano GE 615 Buderus Logano GE 615 Logano GE615 Szakemberek számára Szerelés és karbantartás előtt figyelmesen olvassa el! 6 720 643

Részletesebben

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002

Szerelési. útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL. Felhasználóbarát. útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Szerelési útmutató SZÚNYOGHÁLÓ AJTÓRA ALUKERETTEL myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #0500 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül

Részletesebben

POLIÉSZTER ALAPÚ ABLONCZY MŰGYANTA

POLIÉSZTER ALAPÚ ABLONCZY MŰGYANTA POLIÉSZTER ALAPÚ ABLONCZY MŰGYANTA ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Kötési mechanizmus: A műgyanta a hagyományos ragasztókkal, illetve kötőanyagokkal szemben nem az oldószer elpárologtatásával köt meg, hanem a B komponens

Részletesebben

Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer. Hôszigetelés. Tartós, gazdaságos, környezetbarát

Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer. Hôszigetelés. Tartós, gazdaságos, környezetbarát Baumit EPS Homlokzati Hôszigetelô Rendszer Hôszigetelés Tartós, gazdaságos, környezetbarát Hôszigetelés és homlokzatképzés egyben Költség- és energiatakarékos megoldás Védelem a hôhidak ellen Baumit EPS

Részletesebben

JDJ -200. Halogén detektor. felhasználói útmutató

JDJ -200. Halogén detektor. felhasználói útmutató JDJ -200 Halogén detektor felhasználói útmutató 1 Általános információk Az új JDJ-200-as termékünk egyesíti magában a könnyű kezelhetőséget, a stabil működést és a kis méretet, ezáltal válik az ideális

Részletesebben

ÜZEMMÓD A KIJELZŐ MEGVILÁGÍTÁSÁNAK MŰKÖDTETÉSE. Outbreaker Plus Megrend. szám: 84 00 90

ÜZEMMÓD A KIJELZŐ MEGVILÁGÍTÁSÁNAK MŰKÖDTETÉSE. Outbreaker Plus Megrend. szám: 84 00 90 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Outbreaker Plus Megrend. szám: 84 00 90 1. fejezet: Bevezetés A jelen Outbreaker sorozathoz három típus tartozik: OUTBREAKER SMART OUTBREAKER

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DX-8.25CD Borhűtő FIGYELEM! HASZNÁLAT ELŐTT OLVASSA EL FIGYELMESEN A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT. KÜLÖNÖSEN FONTOS A TERMÉK ELHELYEZÉSÉVEL ÉS A KÜLSŐ ILL. BEÁLLÍTOTT HŐMÉRSÉKLETEKKEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

Az erő a hosszú hajban van! Oroszul a sörény: koszmi, ami a kozmikus szóból ered

Az erő a hosszú hajban van! Oroszul a sörény: koszmi, ami a kozmikus szóból ered Az erő a hosszú hajban van! Oroszul a sörény: koszmi, ami a kozmikus szóból ered Szeretnéd megnöveszteni a hajad? Használd az Arany Gyömbér és a Bio Rehab készítményeket! A hajnövekedés általános gyorsasága

Részletesebben

ó ó ó ú ó ó ó ó ó ú ő ú ú ó ű ü ó ü ő ú ü ű ó ű ű ő ő ó ó ű ő ú ó ű ó ó ó ó ű ü ü ó ü ó ó ü ú ó ó ű ó ú ó ú ő ú ó ű ü ő ő ó ü ó ó ű ó ű ó ó ó ó ú ó ű ó ó ű ü ó ü ű ü ó ü ő ó ű ú ó ű ó ő ó ű ó ó ú ó ű ó

Részletesebben

KULTIVÁTOR. WingMaster. 2012-től Eredeti kézikönyv, 2012.01. hó

KULTIVÁTOR. WingMaster. 2012-től Eredeti kézikönyv, 2012.01. hó ÜZEMELTETÉSI ÉS KARBANTARTÁSI KÉZIKÖNYV KULTIVÁTOR WingMaster 2012-től Eredeti kézikönyv, 2012.01. hó Tartalomjegyzék 1. ELŐSZÓ... 1 1.1. A gép rendeltetésszerű használata... 1 1.2. Műszaki adatok...

Részletesebben

Készítette: Gyalus Katalin

Készítette: Gyalus Katalin Készítette: Gyalus Katalin 2011 Ha tetszik az írás, továbbküldheted másoknak is. Viszont ne változtasd meg, ne add el, ne tüntesd fel saját munkádnak! Tartalom CSOMÓZOTT NYAKLÁNC... 3 RÖVID CSOMÓZOTT NYAKLÁNC...

Részletesebben

A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény országos fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban.

A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény országos fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban. A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény országos fodrászversenyt hirdet tanuló és felnőtt kategóriákban. Időpont: 2011. október 30. vasárnap 9:00 órától Helyszín: Városi Sportcsarnok Orosháza

Részletesebben

Használati utasítás. Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi.

Használati utasítás. Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. CS 2163 CS 2165 CS 2171 CE-länder Használati utasítás Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. A szimbólumok magyarázata

Részletesebben

Faház M2412/16mm Építési útmutató

Faház M2412/16mm Építési útmutató Faház M212/16mm Építési útmutató 200 1200 HP076-0 16 15 5 10A 12 10B 6 13 7 19 11A 1 20 17 11B 22 2 3 23 8 2 21 1 9 2 1 ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 23 1 CSAVARCSOMAG 22 13 TAKARÓLÉC 15x38x00 21 1 AJTÓLAP 900x1787

Részletesebben

Használati utasítás. Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi.

Használati utasítás. Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. CS 2156, CS 2159 Használati utasítás Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. A szimbólumok magyarázata VIGYÁZAT A motorfırészek

Részletesebben

TRANSVENE 6937. TRANSVENE-SVC unipoláris, endokardiális, a vena cava superiorba helyezhető (SVC) vezeték. Műszaki leírás

TRANSVENE 6937. TRANSVENE-SVC unipoláris, endokardiális, a vena cava superiorba helyezhető (SVC) vezeték. Műszaki leírás TRANSVENE 6937 TRANSVENE-SVC unipoláris, endokardiális, a vena cava superiorba helyezhető (SVC) vezeték Műszaki leírás 0123 1999 A következők a Medtronic védjegyei vagy bejegyzett védjegyei az Amerikai

Részletesebben

Képernyő Egészség Felmérés

Képernyő Egészség Felmérés Képernyő Egészség Felmérés A büntetés-végrehajtásnál jelentősen megnőtt a képernyős munkahelyek száma. Szaporodásuk felgyorsulóban van. A számítógép, a monitor új igénybevételt jelent a felhasználó számára.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Tisztelt Vásárló!

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Tisztelt Vásárló! HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Sok éve már, hogy először használtam munkámhoz műgyantát, mely sokoldalúságával azonnal lenyűgözött. A felhasználási felsorolás csak az én fantáziám korlátait, és

Részletesebben

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer:

Funcosil1. cikkszám: 0750-0769. Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási rendszer: Műszaki Funcosil1 ismertető Restauriermörtel - Restaurálóhabarcs cikkszám: 0750-0769 A termék alapanyaga: Azonnal felhasználható szárazhabarcs. Kötő- és adalékanyagai tisztán ásványi alapúak. Minőségbiztosítási

Részletesebben

SIGMA PHENGUARD 930 (SIGMA PHENGUARD PRIMER) 7409

SIGMA PHENGUARD 930 (SIGMA PHENGUARD PRIMER) 7409 2005..szeptember 2003. januári kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, vastagrétegű, aminnal térhálósodó, fenolepoxi alapozó JELLEMZŐI SZÍN/FÉNY - a Sigma Phenguard tartálybevonat rendszer alapozó

Részletesebben

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ SVENDBORG FAHÁZ ÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HP0580/0 14 15 16 SVENDBORG FAHÁZ DARABLISTA 12 7 6 10 18 17 3 19 4 11 13 23 24 22 21 20 8 25 5 1 2 9 25 1 CSAVARCSOMAG 24 4 RÖGZÍTÕLÉC 24x34x480 23 1 ÜVEG 435x435x2 22

Részletesebben

Használati. útmutató

Használati. útmutató NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Gyors TV szimulátor myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 WWTS-1 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül

Részletesebben

Közegészségügyi tanácsok a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére

Közegészségügyi tanácsok a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére Közegészségügyi tanácsok a napsugárzás káros hatásainak megelőzésére Dr. Páldy Anna, Országos Környezetegészségügyi Intézet Az összeállítás a WHO Sun Protection kiadvány ajánlásai alapján http://www.who.int/uv/publications/en/primaryteach.pdf

Részletesebben

POW754 HU 1 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3

POW754 HU 1 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3 1 LEÍRÁS (A ÁBRA)... 2 2 CSOMAGOLÁS TARTALMA... 2 3 JELZÉSEK... 2 4 ÁLTALÁNOS BIZTONSÁGI SZABÁLYOK... 3 4.1 Munkakörnyezet... 3 4.2 Elektromos biztonság... 3 4.3 Személyi biztonság... 3 4.4 Az elektromos

Részletesebben

Térkövezés helyes kivitelezése!

Térkövezés helyes kivitelezése! 2013. Térkövezés helyes kivitelezése! Kiss Zoltán www.kissbau.com 2013. Térkövezés helyes kivitelezése! Az udvar tervezése először egy gondolattal kezdődik, hogy valamit kellene kezdeni az udvarral, mert

Részletesebben

ÜLTETÉSI ÚTMUTATÓ. A fentiek megállapításához talajfelmérésre lehet szükség.

ÜLTETÉSI ÚTMUTATÓ. A fentiek megállapításához talajfelmérésre lehet szükség. ÜLTETÉSI ÚTMUTATÓ ÜLTETÉSI ÚTMUTATÓ 01 A TALAJ ELŐKÉSZÍTÉSE A TALAJNAK A KÖVETKEZŐ FELTÉTELEKNEK KELL MEGFELELNIE: > a talajvíz szintje 2 méternél mélyebben legyen, > 6 m mélységig ne legyen sziklatömb,

Részletesebben

Használati- és szerelési útmutató EFC 9421 EFC 6421. Páraelszívók. http://www.markabolt.hu/

Használati- és szerelési útmutató EFC 9421 EFC 6421. Páraelszívók. http://www.markabolt.hu/ Használati- és szerelési útmutató EFC 9421 EFC 6421 Páraelszívók Tartalomjegyzék Biztonsági útmutatások a konyhabútorba való szereléshez a használathoz Általánosságok Elszívó üzemmód Keringtető üzemmód

Részletesebben

Beépíthet elektromos f z lap... 3

Beépíthet elektromos f z lap... 3 Beépíthet elektromos f z lap HU Tisztelt Vev! A beépíthet elektromos f z lap a háztartásban való felhasználasra készült. A csomagoláshoz környezetbarát anyagokat használunk, melyek a környezet veszélyeztetése

Részletesebben

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ

52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ 52 815 01 GYAKORLÓ FODRÁSZ SZAKKÉPESÍTÉS SZAKMAI PROGRAMJA, a XXX. SZÉPÉSZET ÁGAZATHOZ I. A szakképzés jogi háttere A szakképzési kerettanterv a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény, a szakképzésről

Részletesebben

A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható

A munkalap. Munkalapok jellemzői: Felhasználható: Teherbírás Kopás és ütésálló Könnyen tisztán tartható A munkalap A legkedveltebb és legolcsóbb típusok a postforming eljárással, rétegelt díszítőlemez felragasztásával készülő egy, vagy két oldalán kerekített élű forgácslapból készülő lapok. A 28mm-es munkalapok

Részletesebben

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó Adesilex P25 Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P25 a D1TE osztály szerinti hosszú nyitott idejű (E), lecsúszásmentes (T),

Részletesebben

Kézi forgácsolások végzése

Kézi forgácsolások végzése Gubán Gyula Kézi forgácsolások végzése A követelménymodul megnevezése: Karosszérialakatos feladatai A követelménymodul száma: 0594-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-018-30 KÉZI FORGÁCSOLÁSOK

Részletesebben

The Collection A Kollekció

The Collection A Kollekció The Collection A Kollekció A Kollekció - 2012 Tavasz / Nyár THE BEST OF PAUL MITCHELL PROFESSIONAL A PAUL MITCHELL LEGJOBB MODELLJEI A Paul Mitchell legjobb vágásainak és festéseinek gyűjteménye, leírásokkal

Részletesebben

ALKALMAZÁSI TERÜLET Bármilyen kerámia burkolólap és mozaik ragasztása beltérben falra, különösen ott, ahol hosszú felhordhatóságra van szükség.

ALKALMAZÁSI TERÜLET Bármilyen kerámia burkolólap és mozaik ragasztása beltérben falra, különösen ott, ahol hosszú felhordhatóságra van szükség. Keramastic Felhasználásra kész, nagyon könnyen felhordható, sima, fokozott terhelhetőségű, lecsúszásmentes (tixotróp), nyújtott nyitott és hosszú korrigálhatósági idejű diszperziós ragasztó EN 12004 SZERINTI

Részletesebben

Használati útmutató. Üveg dohányzóasztal. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002

Használati útmutató. Üveg dohányzóasztal. Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 NÉMETORSZÁGBAN GYÁRTVA Használati útmutató Üveg dohányzóasztal myhansecontrol.com myhansecontrol.com Felhasználóbarát útmutató ID: #05002 QR kódokkal gyorsan és egyszerűen célba érni Függetlenül attól,

Részletesebben

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra

Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra. Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra Nyomáscsatlakozó Minimum (by-pass) fúvóka 1. ábra Főzőlap kapcsológomb 2. ábra Piezoelektromos gyújtó 4. ábra Gázégőfúvóka 5. ábra 9. ábra 6. ábra 02/2002 IV 5410.239.00 1. rész Beszerelés GÁZTŰZHELY -

Részletesebben

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata

A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség. Országos Métabajnokságának szabályzata A Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség Országos Métabajnokságának szabályzata 1. A játék menetéről általában A játék során két csapat: az ütő ( A csapat) és a fogó ( B csapat) küzd egymással a pontokért.

Részletesebben

record your global partner for entrance solutions ajtónyitó automatikák DFA 127 your global partner for entrance solutions

record your global partner for entrance solutions ajtónyitó automatikák DFA 127 your global partner for entrance solutions record your global partner for entrance solutions record DFA 127 ajtónyitó automatikák your global partner for entrance solutions DFA 127 your global partner for entrance solutions DFA 127 2 record DFA

Részletesebben

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ

TERMÉK ADATLAP. Sika Level TERMÉKLEÍRÁS ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉK ADATLAP ÖNTERÜLŐ, CEMENTKÖTÉSŰ ALJZATKIEGYENLÍTŐ 3-15 MM-ES VASTAGSÁGHOZ TERMÉKLEÍRÁS A egykomponensű, polimerrel módosított, szivattyúzható, önterülő cementkötésű aljzatkiegyenlítő, beltéri aljzatok

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK

HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK Nyilvántartási szám: 666 HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEUTRÁLIS ÉS MELEGENTARTÓ VITRINEK XYZ MODELLEK Forgalmazó: KONYHA Kft. 1111 Vendéglátó utca 99. Tel.: +36 1 123 4567, Fax: + 36 1 765 4321 Weboldal: www.konyha.hu,

Részletesebben

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft.

Beépítési segédlet. Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez. A-Plast Kft. Beépítési segédlet Multiclear üregkamrás polikarbonát lemezekhez A-Plast Kft. Verzió: 2.0 Készült: 2013. május Érvényesség: következő segédlet kiadásáig. Anyagkezelési útmutató A MULTICLEAR lemezeket az

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM:

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS. A jelen útmutatóban és magán a készüléken is fontos biztonsági üzenetek szerepelnek, amiket mindig el kell olvasni és be kell tartani.

Részletesebben

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv

MAC 550 Profile. Felhasználói kézikönyv MAC 550 Profile Felhasználói kézikönyv Lámpa A kisülő lámpáról A MAC 550 Profile-t az OSRAM HTI 400-as fényforrással való alkalmazáshoz tervezték. Ez az igen gazdaságos rövidívű forrás 7500 K színhőmérsékletű

Részletesebben

Nino, Franco és Paolo Pellegrini

Nino, Franco és Paolo Pellegrini 1949 ÓTA OLASZ TERMÉK A Luxina termékcsalád 1949-ben jött létre, és vált Olaszország egyik ismert és kedvelt márkájává. Kezdetben kizárólag hajfénykrémet gyártottak, ami nagy sikert és hírnevet hozott

Részletesebben

HOBBYMŰVÉSZ KATALÓGUS 2014-2016 www.artexport.hu. Hagyomány és természetesség

HOBBYMŰVÉSZ KATALÓGUS 2014-2016 www.artexport.hu. Hagyomány és természetesség 210 HOBBYMŰVÉSZ KATALÓGUS 2014-2016 www.artexport.hu Hagyomány és természetesség Szövés, kender Hajdanán a szövés mesterségét, technikai ismereteit, motívumait az emberek közvetlenül adták át egymásnak.

Részletesebben

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl

PROFIKNAK! Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl 20%kal jobb hõszigetelõ képesség, 30%kal gyorsabb építés, 100%kal szebb falazat. Porotherm csak PROFIKNAK! POROTHERM PROFI és DRYFIX Új falazási technológia Magyarországon a Wienerbergertõl Új termék,

Részletesebben

Kezelési útmutató a szál-szóró berendezéshez

Kezelési útmutató a szál-szóró berendezéshez Kezelési útmutató a szál-szóró berendezéshez Először olvassa el! Majd akassza ki a munkahelyen! Kizárólag képzett személyzet üzemeltetheti ezt a berendezést! Tartalom Műszaki adatok 2 Kezelő-/Funkció-elemek

Részletesebben

Construction. Sikaflex -11 FC + Egykomponensű, rugalmas hézagtömítő- és sokoldalúan felhasználható ragasztóanyag. Termékleírás 1 1/5

Construction. Sikaflex -11 FC + Egykomponensű, rugalmas hézagtömítő- és sokoldalúan felhasználható ragasztóanyag. Termékleírás 1 1/5 Termék Adatlap Kiadás dátuma: 2010/12/15 Termékazonosító szám: 02 05 01 01 005 0 000001 Sikaflex -11 FC + Egykomponensű, rugalmas hézagtömítő- és sokoldalúan felhasználható ragasztóanyag Construction Termékleírás

Részletesebben

Slim Fitt mintaétrend

Slim Fitt mintaétrend Slim Fitt mintaétrend (gluténmentes, cukormentes) Az alábbi étrend egy jó példa arra, hogy bármilyen egészségügyi probléma mellett lehet egészségesen étkezni. Természetesen számos egyéni tényezőt figyelembe

Részletesebben

Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása

Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása Szizál és egyéb natúrrost szőnyegek tisztítása HOMETREND natúrszálas szőnyegek Szizál - A Szizál sima szövésű karakterével tökéletesen alkalmazható bármilyen igénybevételű helyiségben. A Szizál nedvességszabályozó

Részletesebben

TANGÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

TANGÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ A cserépcsalád kerámia elemei A cserépfedés nézete alapcserép szellõzõcserép hófogócserép - db / m db / szarufaköz, min. db / 0 m táblázat szerint jobbos szegõcserép,-, db / orom fm

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint

Biztonsági adatlap. Az 1907/2006/EC irányelv szerint 1. A termék/készítmény és az adatszolgáltató cég azonosítása 1.1 A termék/készítmény azonosítása Syngenta márkanév Formulációs kód 1.2 Felhasználási terület Rovarölő szer 1.3. A cég azonosítása Cég Syngenta

Részletesebben

Használati utasítás Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi.

Használati utasítás Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. Használati utasítás 355 Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. Magyar Szimbólumok A SZIMBÓLUMOK MAGYARÁZATA VIGYÁZAT

Részletesebben

XXVIII. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és VII. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY

XXVIII. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és VII. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY XXVIII. REGIONÁLIS FODRÁSZ ÉS KOZMETIKUS TANULÓVERSENY és VII. HESZ JÁNOS EMLÉKVERSENY 2015. december 6. (vasárnap) Helyszín: Pécsi SzC Simonyi Károly Szakközépiskolája és Szakiskolája 7632 Pécs, Malomvölgyi

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DOMUS FÜSTCSŐ BEÉPÍTÉSÉHEZ, BESZERELÉSÉHEZ ÉS KARBANTARTÁSÁHOZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DOMUS FÜSTCSŐ BEÉPÍTÉSÉHEZ, BESZERELÉSÉHEZ ÉS KARBANTARTÁSÁHOZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A DOMUS FÜSTCSŐ BEÉPÍTÉSÉHEZ, BESZERELÉSÉHEZ ÉS KARBANTARTÁSÁHOZ BEÉPÍTÉS ELŐT FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ÚTMUTATÓT! TARTALOMJEGYZÉK Műszaki tábla 3. old Megfelelőségi nyilatkozat 4.

Részletesebben

6 osszetevo 100% termeszetesseg

6 osszetevo 100% termeszetesseg A vilaghiru olasz konyhabol erkeznek a legkivalobb alkotoelemek, amelyek 100%-osan termeszetesek es apoljak a hajat. Alfaparf Milano bemutatja italian hair menu 6 osszetevo 100% termeszetesseg MEDITERraN

Részletesebben

Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel

Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel KIVITELEZÉSI ÚTMUTATÓ Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel Professzionális szigetelés Armaflex termékekkel Tartalomjegyzék Általános tudnivalók Kivitelezésrol általában Idomkészítés Armaflex

Részletesebben

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas.

Növeli a nyúlóképességet, a vízállóságot és a vegyi anyagokkal szembeni ellenállást; Csökkenti a vízáteresztı képességet és kiválóan rugalmas. ASOPLAST-MZ Cikkszám: 2 02222 Kötıanyag - Esztrich- és habarcsadalék Jellemzıi: Az ASOPLAST-MZ nem szappanosítható ragasztó adalékanyag; Acetát-, valamint lágyítóanyag-mentes; Nem korrozív; Az ASOPLAST-MZ

Részletesebben

Univerzális akrildiszperziós ragasztó rugalmas burkolatokhoz

Univerzális akrildiszperziós ragasztó rugalmas burkolatokhoz Adesilex V4 Univerzális akrildiszperziós ragasztó rugalmas burkolatokhoz ALKALMAZÁSI TERÜLET Beltéri vinil-, linóleum-, parafa-, kókusz- és textilszőnyeg burkolatok ragasztása. Jellemző alkalmazások Az

Részletesebben

VBV tetőventilátorok. Energiatakarékos szellőzés régi és új épületekben

VBV tetőventilátorok. Energiatakarékos szellőzés régi és új épületekben VBV tetőventilátorok Energiatakarékos szellőzés régi és új épületekben Energiatakarékos tetőventilátor társasházakra A panelépületek elavult, magas villamosenergia fogyasztású, régi tetőventilátorai a

Részletesebben

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó.

Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó. Adesilex P22 Felhasználásra kész, lecsúszásmentes, hosszú nyitott idejű csemperagasztó. EN 12004 SZERINTI BESOROLÁS Az Adesilex P22 D1TE osztály szerinti hosszú nyitott idejű (E), lecsúszásmentes (T),

Részletesebben

Az új Printy 4.0. 4911 38x14 mm 4 sor szöveg. 4912 47 18 mm 5 sor szöveg. 4913 58 22 mm 6 sor szöveg

Az új Printy 4.0. 4911 38x14 mm 4 sor szöveg. 4912 47 18 mm 5 sor szöveg. 4913 58 22 mm 6 sor szöveg Az új Printy 4.0 4911 38x1 4 sor szöveg cserepárna: 6/4911 4912 47 18 mm 5 sor szöveg 4913 58 22 mm 6 sor szöveg cserepárna: 6/4912 cserepárna: 6/4913 nagyszerű színek ECO-fekete ECO-szürke Tűzpiros Égkék

Részletesebben

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.09.21. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó

Részletesebben

Az álláspályázat szóbeli része

Az álláspályázat szóbeli része Az álláspályázat szóbeli része Az állásinterjú Az állásinterjúra való meghívással döntő ponthoz érkezett a jövőbeli munkahely megszerzésének útján. Fontos mérföldkövet ért el. Ekkor már tudhatja, hogy

Részletesebben

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T

Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T Mosógép WMD 25105 TS WMD 25105 T WMD 25085 T 1 Óvintézkedések Általános biztonsági kérdések Soha ne helyezze a gépet szõnyegre. A szükséges légáramlás nélkül ugyanis túlhevülhet a gép. Ez pedig problémákat

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

ÚJDONSÁGOK 2015 NYÁR ÉS SZ

ÚJDONSÁGOK 2015 NYÁR ÉS SZ ÚJDONSÁGOK 2015 NYÁR ÉS SZ ULTIMATE COLOR REPAIR SOROZAT FESTETT HAJRA 1. TÖKÉLETES SZÍNVÉD SAMPON, FESTETT HAJRA, 250ml és 1000ml 2. TÖKÉLETES SZÍNVÉD KONDICIONÁLÓ, FESTETT HAJRA, 200ml és 1000ml 3. TÖKÉLETES

Részletesebben

Pöttinger LION. Forgóboronák 97+231.10.0610

Pöttinger LION. Forgóboronák 97+231.10.0610 Pöttinger LION Forgóboronák 97+231.10.0610 LION 251 / 301 / 3002 / 4002 Forgóboronák 2,5 m-től 6 m munkaszélességig A talajművelés mindenesei A forgóborona fontos szerepet játszik a Pöttinger földművelési

Részletesebben

281XP 288XP. Használati utasítás. Magyar

281XP 288XP. Használati utasítás. Magyar Használati utasítás 281XP 288XP Olvassa el figyelmesen a használati utasítást, és gyœzœdjön meg róla, hogy megértette azt, mielœtt a gépet használatba veszi. Magyar A fırészen látható szimbólumok: A SZIMBÓLUMOK

Részletesebben

Vásárlási Információ (Általános Szerződési és Felhasználási feltételek)

Vásárlási Információ (Általános Szerződési és Felhasználási feltételek) Vásárlási Információ (Általános Szerződési és Felhasználási feltételek) A jelen Általános Szerződési és Felhasználási feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Teaház Webáruházat üzemeltető Pagács György am.(a

Részletesebben

Hibrid építési-szerelési ragasztó beltéri és kültéri használatra

Hibrid építési-szerelési ragasztó beltéri és kültéri használatra Ultrabond MS Rapid Hibrid építési-szerelési ragasztó beltéri és kültéri használatra ALKALMAZÁSI TERÜLET Az Ultrabond MS Rapid egykomponensű, deformálható, állékony, magas kezdeti tapadású ( szívó hatás

Részletesebben