JANUÁR. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Oslany, Motoršport Aréna Beckert Kapcsolat:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JANUÁR. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Oslany, Motoršport Aréna Beckert Kapcsolat: www.autoslide.sk, www.mmi.sk"

Átírás

1

2 JANUÁR január 10. AUTOSLIDE 2016 Mindenütt érezhető energia, adrenalinnal, benzingőzzel telített levegő, fülsértő motorzaj, por és hó a kerekek alatt. A felturbózott négykerekű táltosok volánja mögött ülő kis-nagy fiúk, akik szívesen megmutatják a Oslany január 14. február 17. Téli étel fesztivál Második alkalommal megrendezik a Téli étel fesztivált, melyen több mint 30. étterem elkészíti egy különleges menüt január Kutyakiállítás Nemzetközi kutyakiállítás, minden faj FCI. A rendezvény típusa: kiállítás Helyszín: Nyitra / Nitra, Výstavníctvo Agrokomplex Kapcsolat: január SKIINTERKRITERIUM VRATNA SLOVAKIA A SKIINTERKRITERIUM VRATNA SLOVAKIA nemzetközi síverseny a maga nemében a világon a legnagyobb presztizsű verseny. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Oslany, Motoršport Aréna Beckert Kapcsolat: A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Szlovákia, 8 régió / kerület Kapcsolat: A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Vrátna Kapcsolat: január ISU -Műkorcsolya Európa Bajnokság 2016 Szlovákia fővárosában Pozsonyban - 15 év után - rendezik meg Európa legnagyobb presztízsű műkorcsolya rendezvényét. 5 nap alatt a nézőknek alkalma nyílik arra, hogy találkozzanak az valamennyi versenyszámban rajtoló műkorcsolyázók elitjével. Az értékes érmekért mérik összes tudásukat a férfiak, nők, táncosok és párosok is, a verseny csúcspontja a befejező Gála bemutató lesz. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat:

3 2016. január ITF Slovakiatour Nemzetközi utazási és idegenforgalmi kiállítás Pozsonyban /Bratislava/. A kísérő rendezvények a következők: Vadászat és pihenés, Danubius Gastro, Exposhop, Gastropack. A rendezvény típusa: kiállítás Helyszín: Pozsony / Bratislava, Výstavisko Incheba Kapcsolat: január Biela Stopa EUROLOPPET 2016 Sítávfutás január 30. február 27. Felső-nyitrai téli ünnepségek A népművészet kétségtelenül a szlovák kultúra kincse. A különböző formáit több községben megnézhetjük Felső-nyitrai vidék téli ünnepségein. Különböző gyermek- és felnőtt folklórcsoportok és énekkarok fellépéseit láthatjuk, valamint farsangi maszkok felvonulását, a Pravnói -völgy és a Felső-nyitrai régió kézműves-mesterei alkotásainak hagyományos bemutatását, valamint egy hagyományos népmulatságot. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Kremnica, Skalka Kapcsolat: A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Felső-nyitrai községek Kapcsolat:

4 FEBRUÁR január 14. február 17. Téli étel fesztivál Második alkalommal megrendezik a Téli étel fesztivált, melyen több mint 30. étterem elkészíti egy különleges menüt január 30. február 27. Felső-nyitrai téli ünnepségek A népművészet kétségtelenül a szlovák kultúra kincse. A különböző formáit több községben megnézhetjük Felső-nyitrai vidék téli ünnepségein. Különböző gyermek- és felnőtt folklórcsoportok és énekkarok fellépéseit láthatjuk, valamint farsangi maszkok felvonulását, a Pravnói -völgy és a Felső-nyitrai régió kézműves-mesterei alkotásainak hagyományos bemutatását, valamint egy hagyományos népmulatságot február Dudás-farsang Ez a nemzetközi részvételű nagyszabású és egyedülálló fesztivál a dudások virtuózságát mutatja be dudás-zenék, folklórzenekarok és együttesek gazdag műsorában, melyek farsangi szokásokat mutatnak be február 6. A szlovákiai szánverseny A hagyományos kis-szánverseny a Krížna díjért. Vad szórakozás a szarv-szánokon, melyek egyetlen szög vagy csavar nélkül készültek február Valentin hétvége a kastélyban Azoknak a szerelmeseknek ajánlott rendezvény, akik szeretnének a szerelmükről megemlékezni Szent Valentin napján. A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Szlovákia, 8 régió / kerület Kapcsolat: A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Felső-nyitrai községek Kapcsolat: A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Malá Lehota község Kapcsolat: A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Turecká község Kapcsolat: Helyszín: Bojnický zámok vár Kapcsolat:

5 2016. február 13. Bazini /Pezinok/ borospincék Hagyományos borászati esemény, melyen a látogatók belekóstolhatnak a Kis-Kárpátok szépségébe, de főként megkóstolhatják a bazini borokat. Szívesen látjuk Önöket Bazinban! A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Borászatok és borospincék, Pezinok Kapcsolat: február Gazdalovak versenye A gazdalovak hagyományos és rendhagyó versenyének 15. évfolyama és farsangi maszkok bemutatója. A rendezvény típusa: folklór Helyszín: Juraj Jánošík szobra alatt Terchovában / Terhely Kapcsolat: február 27. Nemzetközi kolbászfesztivál A hazai disznóölések hagyománya a festői Diószeg /Sládkovičovo/ városában sokéves múlttal bír. Az esemény részét képezi a kolbászfesztivál is, amely egyre nagyobb sikert élvez. A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Sládkovičovo község Kapcsolat:

6 MÁRCIUS március 5. ZIMOMRAVENIE Egy kis téli családi fesztivál, amely életet visz Banská Štiavnica (Selmecbánya) történelmi központjába a tél vége során. A program sokrétű, és széles skálájú kellemes szórakozást és tevékenységeket kínál kezdve a pantomimtől, a színházi előadásokon, koncerteken, alkotóműhelyek házán, nagy gyermekjátékon keresztül a városban egészen a zeneterápiáig. Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat: március 13. Poniky-i fujara 2016 A népzene és a népdal szerelmeseit meghívjuk márciusban a festői szépségű Poniky falucskába, nem messze Besztercebányától /Banská Bystrica/. Itt kerül sor a Poniky-i fujara 2016 elnevezésű gyermekfolklórfesztiválra március 13. április 24. Malackai zenés tavasz március 17. április 10. FEBIO FEST 2016 Nemzetközi televízió, videó- és filmfesztivál március 19. Livin Blues A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Művelődési Központ - Ponická Lehôtka Kapcsolat: Feledhetetlen tavaszi, de elsősorban zenei élmények Malackában (Malacky). Helyszín: Malacka / Malacky Kapcsolat: Helyszín: Bratislava, Prešov, Martin, Banská Bystrica, Trnava, Trenčín, Košice Kapcsolat: Blues és rythm& blues együttesek és egyének nemzetközi fesztiválja. Helyszín: Pozsony / Bratislava Petržalka, Dom kultúry Lúky Kapcsolat:

7 2016. március 25. április 2. Pribina CUP 2016 A Pribina CUP az egyike a Grand Prix motor nélküli vitorlázó repülőgépek világbajnoksága 10 selejtező körének. A rendezvény szabad belépésű a motor nélküli vitorlázó repülőgépek iránt érdeklődők számára, akik néhány nap során élvezhetik, hogyan szelik át az eget a vitorlázó repülőgépek a térség felett. A rendezvény típusa: sport Helyszín: Nyitra / Nitra, repülőtér Kapcsolat: március április A francia kultúra napjai A Kassai /Košice/ Francia Szövetség által szervezett többzsáneres fesztivál, amely a francia kultúrát mutatja be már hagyományosan Kassán, különböző szempontokból, mégpedig koncertek, kiállítások, színházak és kulináris élmények által. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat:

8 2016. március 13. április 24. Malackai zenés tavasz március 17. április 10. FEBIO FEST 2016 Nemzetközi televízió, videó- és filmfesztivál. ÁPRILIS Feledhetetlen tavaszi, de elsősorban zenei élmények Malackában (Malacky). Helyszín: Malacka / Malacky Kapcsolat: március 25. április 2. Pribina CUP 2016 A Pribina CUP az egyike a Grand Prix motor nélküli vitorlázó repülőgépek világbajnoksága 10 selejtező körének. A rendezvény szabad belépésű a motor nélküli vitorlázó repülőgépek iránt érdeklődők számára, akik néhány nap során élvezhetik, hogyan szelik át az eget a vitorlázó repülőgépek a térség felett március április A francia kultúra napjai A Kassai /Košice/ Francia Szövetség által szervezett többzsáneres fesztivál, amely a francia kultúrát mutatja be már hagyományosan Kassán, különböző szempontokból, mégpedig koncertek, kiállítások, színházak és kulináris élmények által április Szenci /Senec/ kéz Helyszín: Bratislava, Prešov, Martin, Banská Bystrica, Trnava, Trenčín, Košice Kapcsolat: A rendezvény típusa: sport Helyszín: Nyitra / Nitra, repülőtér Kapcsolat: Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: Tapasztalja meg az erős emberek közti hangulatot Szencen az armwrestling nemzetközi versenyén. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Szenci Városi Művelődési Központ /Mestské kultúrne stredisko v Senci/ Kapcsolat: április 2. Vlado Tatarka emlékverseny Nemzetközi Hegyi Mentőszolgálati Verseny. Helyszín: Magas - Tátra Kapcsolat:

9 2016. április 3. ČSOB Bratislava Marathon 2016 Kezdje a tavaszt mozgással! Vegyen részt Ön is a már hagyományos, érdekes sportrendezvényen. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: április Hegyek és város elnevezésű nemzetközi hegyi-film- és kalandfesztivál A fesztiválon a nézők hegyi témájú adrenalinos és utazási filmeket láthatnak, meglátogathatják az utazási klubok érdekes előadásait és vetítéseit, vagy megtekinthetnek néhány fotókiállítást. Új kötélattrakciók várják a gyerekeket, továbbá mászóversenyek, vagy outdoor felszereltségű kiállító-sátrak. Helyszín: Pozsony / Bratislava, Aupark Kapcsolat: április 9. Modori Pincék Napja Kóstolóval egybekötött pincelátogatás Modorban (Modra). A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Modor / Modra Kapcsolat: április 10. május 8. Trencséni Zenei Tavasz Hagyományos rendezvény nemcsak a komolyzene szerelmeseinek, amely megnyitja a trencséni (Trenčín) tavasz kapuit április 12. Dévényi Nemzeti Futás Hagyományos futórendezvény valamennyi korcsoport és teljesítménycsoport számára nemzetközi részvétellel április Kassai zenei tavasz /komolyzene Helyszín: Trencsén / Trenčín Kapcsolat: A rendezvény típusa: sport Helyszín: a Dévényi vár alatt Kapcsolat: Nagytekintélyű nemzetközi komolyzenei fesztivál. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat:

10 2016. április Túraautó - világbajnokság FIA WTCC Adrenalinnal telített esemény az erős és gyors autók kedvelőinek - A Szlovák Köztársaság Nagydíja, közúti autók pályaversenye április Pozsony mindenki számára Ingyenes belépő a múzeumokba, képtárakba, sportpályákra, stb. és sok más attrakció a városban a hétvége során április Búrszentgyörgyi (Svätý Jur) búcsú A legnagyobb kulturális és társadalmi rendezvény Búrszentgyörgyön (Svätý Jur), amelynek része a májfaállítás is április 23. Samo játékai Szezonnyitó, de egyben vívás, tánc, zene, lovasbemutató, történelmi iparművészeti mesterségek, április 24. A vár kapui kinyitása A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Orechová Potôň Kapcsolat: A rendezvény típusa: egyéb Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: A rendezvény típusa: folklór, gasztronómiai Helyszín: Búrszentgyörgy / Svätý Jur Kapcsolat: információs sátrak, tanulmányi kirándulások is és sok-sok történelmi elem A rendezvény típusa: egyéb Helyszín: Dévényújfalu / Devínska Nová Ves Kapcsolat: nyári turista szezon megnyitása. A rendezvény típusa: egyéb Helyszín: Ólublón / Stará Ľubovňa, Középkori katonai tábor Kapcsolat: április Nemzetközi szellem- és kísértetfesztivál A nemzetközi szellem- és kísértetfesztivál a Bajmóci /Bojnice/ várban a maga nemében a legnagyobb esemény Szlovákiában, a sajátos kísérteties hangulatával és a látogatók sokadalmával. Helyszín: Bajmóci várkastély / Bojnický zámok Kapcsolat:

11 2016. április 30. Évezredek a védőfalak mögött A régészeti fesztivál a tapolyhanusfalvi (Hanušovce nad Topľou) Élő régészet Archeopark 2016-os szezonjának megnyitásához kapcsolódik. Az őskort és a korai középkort megidéző élménydús rendezvény az ókori kézművesek munkáját (kerámiaégetés, bronzöntés, kosárfonás, kovácsolás, textilipari mesterségek stb.), a régi konyhát (főzés, kenyérsütés stb.), zenét, divatot stb. mutatja be. A rendezvény a kézművesek bemutatóin és egyúttal a látogatók bevonásán, kosztümkölcsönzésen és az éjszaka az Archeoparkban való eltöltésén alapul. Helyszín: Hanušovce nad Topľou Kapcsolat: április 30. május 1. Thurzo-ünnepségek A nádor visszatérése a nyári lakba, Thurzó Kézművesi Vásár, Történelmi Nap, Vasárnapi Délután - népszokások szemléje Az Árvai vár megnyitása az új szezonban. Helyszín: Árvai vár /Oravský hrad Kapcsolat:

12 MÁJUS április 10. május 8. Trencséni Zenei Tavasz Hagyományos rendezvény nemcsak a komolyzene szerelmeseinek, amely megnyitja a trencséni (Trenčín) tavasz kapuit április 30. május 1. Thurzo-ünnepségek A nádor visszatérése a nyári lakba, Thurzó Kézművesi Vásár, Történelmi Nap, Vasárnapi Délután május 1. Hajózási szezon megnyitása a Baťa-csatornán Látogasson el a Baťa-csatorna szlovákiai részén található egyetlen kikötőbe Skalicára, egy szép romantikus hajókázásra, vegyen részt a hajózási szezon megnyitóján, ahol sor kerül a Baťa-csatorna vizének a szimbolikus megnyitására. A megnyitó után ismét hajók, csónakok hajókáznak majd ezen a mesterségesen kialakított vízi úton május 1. A Čiernohroni kisvasút és az erdészeti skanzen megnyitása A szezon kezdetét színesebbé teszi a Chvatimechból Čierny Balogba tartó pálya és a szórakoztató műsor. /komolyzene Helyszín: Trencsén / Trenčín Kapcsolat: népszokások szemléje Az Árvai vár megnyitása az új szezonban. Helyszín: Árvai vár /Oravský hrad Kapcsolat: Helyszín: Szakolca / Skalica, kikötő Kapcsolat: Helyszín: Čierny Balog Község és környéke Kapcsolat: május Nemzetközi szellem- és kísértetfesztivál A nemzetközi szellem- és kísértetfesztivál a Bajmóci /Bojnice/ várban a maga nemében a legnagyobb esemény Szlovákiában, a sajátos kísérteties hangulatával és a látogatók sokadalmával. Helyszín: Bajmóci várkastély / Bojnický zámok Kapcsolat:

13 2016. május Nemzetközi dixieland-fesztivál Érezze jól magát Besztercebányán /Banská Bystrica/ a halhatatlan Louis Armstrong jelszava jegyében: A dixiland-zene a boldog emberek zenéje. Találkozzon családtagjaival, barátaival, hallgassa a nagyon kellemes zenét, sörözzön, esetleg üljön más drink mellett - üdvözölje a tavaszt! A kiállítások kedvelőinek készül kísérőprogram is - fotókiállítás az NC Európában a Régi városházán. Helyszín: Besztercebánya, SNP tér / Banská Bystrica, Nám. SNP Kapcsolat: május 14. TRDLOFEST 2016 Kürtőskaláccsal, borral és jókedvvel teli nap május Ekotopfilm - Envirofilm Környezetvédelmi filmek nemzetközi fesztiválja május A kunst, a kézművesség és a szórakozás fesztiválja Amely a hagyományos mesterségeket mutatja be gazdag kultúrműsor, a Starý Zámok szemléje és sok egyéb meglepetés kíséretében. A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Szakolca / Skalica Kapcsolat: Helyszín: Banská Bystrica, Zvolen, Banská Štiavnica, Kremnica Kapcsolat: A rendezvény típusa: piac, vásár Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat: május Nyitott napok a Szent Orbán pincékben, összekapcsolva a Kis-kárpáti Borút szezonnyitásával. Hagyományos esemény a bor kedvelőinek. A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Kapcsolat: május Pozsony Napóleon általi ostroma Pozsony Napóleon általi ostromának rekonstrukciója ben Pozsonynál jelentős történelmi csaták zajlottak le, amelyek a nagy kiterjedésű osztrák-francia háború hadműveleteinek részét képezték 1809-ben. Az I. Napóleon francia császár hadseregei több mint egy hónapon át hiába próbálták meg bevenni ezt a fontos várost. A rendezvény típusa: egyéb Helyszín: Pozsony, Janko Kráľ Kert / Bratislava, Sad Janka Kráľa Kapcsolat:

14 2016. május 21. Múzeumok éjszakája A múzeumok és galériák éjszakája egy összeurópai esemény, amit az Európai Tanács patronátusa alatt valósítanak meg azzal a céllal, hogy a lehető legnagyobb mértékben mutatkozzon meg azon kulturális örökség május Belvárosi ünnepségek Zsolnán (Žilina) A legnagyobb és leginkább várt rendezvény Szlovákia északi részén, amely kulturális programban gazdag május Slovak Food Festival Gasztronómiai vendéglátóüzemek, amelyek a minőségi ranglétrán előkelő helyeket foglalnak el, specialitásaikat kínálják a nyilvánosság számára. Ízlelve ismerd meg Szlovákiát a legnagyobb piknik keretén belül a városban! május Frankovka fesztivál A népszerű hagyományos pozsonyi Frankovka ahol a látogatók megkóstolhatják a pozsonyi borászok és szőlészek világszerte ismert Frankovkáját május Konvergencia fesztivál május 28. Juhtúrós galuska főző és evő világbajnokság Hagyományos verseny, ahol négyfős csapatok vagy egyének versengenek a juhtúrós galuska főzésében és fogyasztásában. Helyszín: Szlovákia Kapcsolat: A rendezvény típusa: egyéb Helyszín: Zsolna / Žilina Kapcsolat: A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Pozsonyi Vár / Bratislavský hrad Kapcsolat: A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: Nemzetközi kamarazenei fesztivál, mint a nyitott kéz kis ünnepsége. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Terhely / Terchová Kapcsolat:

15 2016. május Történelmi fesztivál Vöröskő várában (Červený Kameň) / ROTENSTEIN A legjobb zsoldosok Csehországból, Morvaországból és valamennyi magyar területről, hogy megmutassák Vöröskő várának ostromát. Jöjjenek el, és tekintsék meg a táborokat, felfegyverzett osztagokat, katonai versenyeket, pirotechnikai effektusokat és a kaszkadőrmutatványokat. A fesztivál azonban más érzékeiket is célba vesz a legjobb szakácsok, bódító italok előállítói, kézművesek és természetesen szemfényvesztők, zenészek és vívók is jelen lesznek. JÖJJENEK EL, ÉS HAGYJÁK, HOGY BEKEBELEZZE ÖNÖKET A KÖZÉPKOR. /kultúra, színház, történelem Helyszín: Vöröskői Vár / Hrad Červený Kameň Kapcsolat: május 29. Teherhordó százas 100 A Juraj Petranský-megemlékezésen a résztvevők 100 kg teherrel a hátukon versenyeznek. A versenyzők kétperces időközökben indulnak Tarajkáról a Zamkovsky menedékház felé. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Magas-Tátra Kapcsolat:

16 JÚNIUS június 1. Nemzetközi gyermeknap a kastélyban A Bojnicei Múzeum érdekes programmal várja a gyermekeket. Helyszín: Bajmóci várkastély / Bojnický zámok Kapcsolat: június Use the C!ty Festival utcai művészet festiválja Kassa város pályázati szlogenje a Kultúra Európai fővárosa címért és egyben a nyertes INTERFACE projekt szlogenje a következő szókapcsolat: USE THE C!TY HASZNÁLD A VÁROSODAT. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: június Nemzetközi Népviseletes Bábuk Fesztiválja A maga nemében egyedülálló Szlovákiában, melynek szimbóluma az egyes résztvevő együttesek eredeti népviseletbe felöltöztetett bábujai. Évente kerül megszervezésre 1997-től a három napos esemény, mindig június első hetében június 2. szeptember 14. Kulturális nyár és vári ünnepségek Pozsony /Bratislava/ nyáron kultúrával telített. Az Óváros utcáin utcaszínházakat, folk-koncerteket, június Zvoleni /Zólyomi/ Vári Játékok Dráma-előadás. Helyszín: Tátraalji városok Kapcsolat: hagyományos kézműveseket, mozit a téren, és sok mást láthatnak. Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: A rendezvény típusa: színház, opera Helyszín: a zvoleni /zólyomi/ vár udvara, a zólyomi J. G. Tajovsky Színház termei Kapcsolat: június Igetavasz A szlovák irodalom, könyvkultúra és művészi szó hagyományos fesztiválja. /irodalom Helyszín: Turócszentmárton / Martin Kapcsolat:

17 2016. június FIVA World Rally A motoros rendezvények szervezése a múlt század harmincas éveiben kezdődött, és ebben az évben is a hagyomány szellemében folytatódik. Gazdag programmal bíró rendezvény, körút a Kis- Kárpátokban Nagyszombaton /Trnava/ keresztül a vöröskői várhoz /Červený kameň/ és vissza a Pöstyéni fürdő-szigetre. A találkozó csúcspontja a "Concours d élégance" lesz a Thermia Palace hotel előtt június Ballonfieszta Ballonnal való repülés többéves hagyományú csodálatos fesztiválja minden év júniusában a Kassa feletti repülés egyedülálló élményének lehetőségét nyújtja, a ballonok éjszakai felfúvásával és kísérőprogrammal. Élvezze Kassa látványát a magasságból, több tíz ballonnal együtt a horizonton, a ballonfieszta alatt június Štefánik Trail A legfiatalabb futóverseny Szlovákia ultra-trail színhelyein. Három párhuzamos verseny a Kis- Kárpátok gerincén, a Štefánik trailen 140 km hosszú útvonalon ultra egyének, ultra párok és staféták. Helyszín: Pöstyén / Piešťany Kapcsolat: Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: A rendezvény típusa: sport Útvonal: Bradlo / M. R. Štefánik halom Pozsony / Bratislava, M. R. Štefánik tér Kapcsolat: június Košice Gurmán Fest különleges ízek fesztiválja Egyedülálló kulináris fesztivál, melynek során a legjobb éttermek mutatkoznak meg. A gasztronómiai specialitások elkészítését kitűnő mesterszakácsok mutatják be egy beszélgetős szakács-show keretén belül. Ne habozzon és jöjjön el, harapjon a legjobba, kóstolja meg Kassát! A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: június Gurmán Fest Bratislava A szabad ég alatt a legjobb séfek és sommelierek, étel- és italkészítők kápráztatják el a látogatókat. Hazai és egzotikus gasztronómiai specialitások a gasztronómia világát bemutató Ínyencmester Szlovákiában kiadványban szereplő legérdekesebb éttermek közvetítésében. Az érdeklődőket gazdag kísérőprogram várja: degusztálás, konyha show, workshop és különféle versenyek. A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat:

18 2016. június Nemzetközi zsiványtalálkozó Terchován Egy egyedülálló zsiványtalálkozó tanúi lehetnek a látogatók, ahol a legjobb zsiványgulyásért, grillezett specialitásokért folyik a párbaj. Érdekes erő- és ügyességi versenyek gyermekek és felnőttek részére egyaránt június A Tátra körül 2016 A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Terhely / Terchová Kapcsolat: A kerékpáros túrázás rendezvényének 48. évfolyama. A rendezvény típusa: sport Helyszín: a Tátra környéke Kapcsolat: június 11. Várünnep Léván A lévai vár és a vár körüli park ad otthont a hagyományos rendezvénynek, amely során a vár lakóinak az életével ismerkedhetnek meg a látogatók. Helyszín: Léva/Levice/ Kapcsolat: június 11. Pienini Jókedv-menet A Pienini humormenet számos felfrissítő megállóval, a regionális különlegességek végigkóstolásával, Vöröskolostor és környéke természeti, kulturális és sportlátványosságainak és lehetőségeinek megismerésével várja az érdeklődőket. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Červený Kláštor Kapcsolat: június Aero-moto Víkend A poprádi repülőtéren az Aero-moto Víkend rendezvény ideje alatt minden évben változatos repülőbemutató és számtalan kísérőrendezvény várja a látogatókat. Természetesen nem hiányozhatnak az autószalonok és a zenei előadók sem. Ne hagyja ki a poprádi nyári kulturális szezon és a szlovákiai repülőnap elválaszthatatlan részét képező rendezvényt! A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Poprad Kapcsolat:

19 2016. június június Mesekastély Mesefilmek, TV mesék, amelyeket a bojnicei kastélyban és a közelében forgattak. Helyszín: Bajmóci várkastély / Bojnický zámok Kapcsolat: június Arany Koldus Az európai lokális televíziók első és legöregebb nemzetközi fesztiválja (megalapítva 1995-ben). A lokális demokráciát támogató témákra összpontosít. Az Arany Koldus az európai lokális televíziók első és legöregebb nemzetközi fesztiválja, amely minden év június elején kerül megrendezésre Kassán. Az Arany Koldus a rendkívül minőségi lokális televízió-műsorok adatbázisa, és egyúttal a kezdeményező workshopok, előadások, prezentációk, kerekasztal-beszélgetések és vitafórumok helyszíne is. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: június Musica Sacra nemzetközi szakrális zenei fesztivál A nemzetközi szakrális zenei fesztivál egy énekkari verseny, kiírva a gyermek-, ifjúsági, és felnőtt férfi, női és vegyes-karokra vonatkozóan június Nyári szezon megnyitása a Magas-Tátrában Az egész Tátra területén több rendezvény valósul meg, tehát az emberek reggeltől estig eltölthetik szabadidejüket a Tátrában. Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: Helyszín: Magas - Tátra Kapcsolat: június Zamagurai folklórünnepségek A zamagurai folklórünnepségek a Zamagurie vidék népdalainak, táncának, játékainak és szokásainak seregszemléje Szlovákia északi részén lévő Pieniny csodálatos természetében. A fesztiválhoz tartozik a népi mesterségek kiállítása és a hagyományos gorál ételek kóstolója. A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Vörös Kolostor / Červený Kláštor, Amfiteátrum Kapcsolat:

20 2016. június Nemzetközi Myjavai Folklórfesztivál Myjava városnak is meg van a maga folklórfesztiválja. Helyszín: Myjavai / Myjava Kapcsolat: június ART FILM FEST 2016 Bár a művészeti filmek Artfil elnevezésű fesztiváljának nincs olyan gazdag múltja, mint pl. a Cannes, San Sebastiane vagy Karlové Vary városokban lévő fesztiváloknak, jelenleg Közép-Európa legjelentősebb filmfesztiváljai közé tartozik június Bor- és mézfesztivál / Via Regia Zarándokút Szent Ambrushoz, a méhészek védőszentjéhez Szepeshelyre (Spišská Kapitula) (fafaragó szimpózium Szent Ambrus nevével fémjelezve) június 19. Euro Folk Rozhanovce abai /Abovce/ folklórünnepségek Nemzetközi folklórfesztivál. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: A rendezvény típusa: egyéb Helyszín: Európaház Szepeshely (Spišská Kapitula) / Szepesváralja (Spišské Podhradie) Kapcsolat: Helyszín: Rozhanovce község Kapcsolat: június Érintések és kapcsolatok A Martini Színházfesztivál az aktuális szlovákiai színházalkotásokat mutatja be. A fesztivál által megtalálhatók a legérdekesebb és leginspiratívabb színházi előadások. A fesztivál helyet ad az alkotók, kritikusok és a nézők közti beszélgetésre. A fesztivál nem versenyszemle, nem rangsorol, de szóbeli visszajelzést nyújt az alkotókkal való dialógusban. A rendezvény típusa: színház, opera Helyszín: Martin Kapcsolat:

21 2016. június Cassovia folk fest Nemzetközi folklórfesztivál június Koronázási Ünnepségek A bratislavai /pozsonyi/ koronázási ünnepségek nagyszabású háromnapos esemény, amikor a város középkori hangulatot kap királyokkal, királynőkkel, nemességgel, trubadúrokkal és sokezer kíváncsi nézővel június Horehroni Dal- és Táncnapok Nemzetközi folklórfesztivál június Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat: Helyszín: Heľpa város Kapcsolat: Tájékozodási Futóverseny Szlovákiai Nagydíja A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Ortuty / okolie Malachova Kapcsolat: június 29. július 2. Mazal Tov! Az első zsidó kulturális fesztivál Szlovákiában, amely ismerteti a zsidó kultúra értékeit a nyilvánossággal, hogy a tudatlanság ne adjon teret az előítéletnek, intoleranciának. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: június 30. július 3. Východnái Folklórfesztivál Szlovákia legnagyobb folklórfesztiválja, a Východnái Folklórfesztivál a legjobb hazai és külföldi népi együttesek és a hagyományos népi kultúra legrangosabb szemléje. Helyszín: Východná község szabadtéri színpada Kapcsolat:

22 2016. június 30. augusztus 31. Viva Musica! A Viva Musica! fesztivál egy nyári fesztivál valóban értékes művészeti hozammal. A legjobbat kínálja az embereknek a komolyzenéből, dzsesszből és a world music-ből a tömegek számára vonzó módon a szabad ég alatt a nyári Belváros szívében és rendszerint belépődíj nélkül. A fesztivál néhány egészestés zenei programot, előkelő nemzeti és világszintű művészeket is tartogat számunkra. /zene Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat: janka@vivamusica.sk

23 JÚLIUS június 2. szeptember 14. Kulturális nyár és vári ünnepségek Pozsony /Bratislava/ nyáron kultúrával telített. Az Óváros utcáin utcaszínházakat, folk-koncerteket, hagyományos kézműveseket, mozit a téren, és sok mást láthatnak. Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: június 29. július 2. Mazal Tov! Az első zsidó kulturális fesztivál Szlovákiában, amely ismerteti a zsidó kultúra értékeit a nyilvánossággal, hogy a tudatlanság ne adjon teret az előítéletnek, intoleranciának. Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat: június 30. július 3. Východnái Folklórfesztivál Szlovákia legnagyobb folklórfesztiválja, a Východnái Folklórfesztivál a legjobb hazai és külföldi népi együttesek és a hagyományos népi kultúra legrangosabb szemléje. Helyszín: Východná község szabadtéri színpada Kapcsolat: június 30. augusztus 31. Viva Musica! A Viva Musica! fesztivál egy nyári fesztivál valóban értékes művészeti hozammal. A legjobbat kínálja az embereknek a komolyzenéből, dzsesszből és a world music-ből a tömegek számára vonzó módon a szabad ég alatt a nyári Belváros szívében és rendszerint belépődíj nélkül. A fesztivál néhány egészestés zenei programot, előkelő nemzeti és világszintű művészeket is tartogat számunkra. /zene Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat: janka@vivamusica.sk július 2. Štrbai folklórünnepségek A štrbai és külföldi folklór-együttesek zene, tánc- és énekünnepsége hagyományos mesterségek szemléjével együtt. A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Štrba község Kapcsolat:

24 2016. július Búcsújárás a levočai /lőcsei/ Mariánska hegyre A legrégebbi és legismertebb szlovákiai zarándokhelyek közé tartozik. Az évente megszervezett búcsújárásra az első júliusi vasárnap kerül sor azóta, hogy a Mária-tiszteletet terjesztő szerzetesek a 14. század végén felszentelték a Szűz Mária Megjelenése ünnepének magaslatán lévő kápolnát. A rendezvény típusa: vallási rendezvény Helyszín: Lőcse / Levoča, Mariánska hora hegy Kapcsolat: július Nyitra, kedves Nyitra Pribina és Cyril - Metód ünnepségek, melyek Nyitra történelmi és jelen személyiségeinek vannak szentelve július 2. augusztus 13. Kremnicai /Körmöcbányai/ Vári Orgona július 3. Podbielanskéi folklórünnepségek Folklórfesztivál július Pohoda fesztivál Az évente Trenčínben /Trencsén/ megrendezett Pohoda zenei fesztivál a legnagyobb szlovákiai szabad ég alatti fesztivál és Közép-Európa legnagyobbjai közé is tartozik. A műsor több színpadon zajlik, melyek egyes zsánerekre specializálódnak, így tehát a world music, rock, punk, pop, dance music, hip hop, techno és sok egyéb stílus kedvelői is megtalálják a magukét. A kamarajellegű előadásokat kedvelő látogatók beszélgethetnek az irodalomról, színi- vagy folkelőadást tekinthetnek meg július A Domasa körül A rendezvény típusa: más esemény Helyszín: Nyitra / Nitra Kapcsolat: Nemzetközi orgonafesztivál, ahol az orgonajáték legjelentősebb személyiségei mutatkoznak be. Helyszín: Körmöcbánya / Kremnica Kapcsolat: A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Podbiel község Kapcsolat: Helyszín: Trencsén / Trenčín, repülőtér Kapcsolat: Szlovákia kerékpár-rendezvényeinek csúcsa. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Domaša - Dobrá Kapcsolat:

25 2016. július Drotária Nemzetközi folk- és trampfesztivál, amatőr versennyel és drótos vásárral egybekötve. Helyszín: Turzovka község Kapcsolat: július Poľana-hegyaljai folklórünnepségek A hagyományos népi kultúra fesztiválja Detva községben, a Poľana hegy alatt. Helyszín: Detva község Kapcsolat: július Európai Népi Mesterség Fesztiválja EĽRO Kežmarokban /Késmárk/ az Európai Népi Mesterség fesztiválja a népi mesterségek legjelentősebb és legnagyobb felvonultatása Szlovákiában. A fesztivált gazdag kultúrműsor egészíti ki táncegyüttesek, solymárok, vándorszínházak, vívók fellépésével, úgyszintén bővelkedik szlovák nemzeti ételek kínálatával és sajtpiaccal július Szepesi vásár A Szepesi vásár Szepesújfalun (Spišská Nová Ves) a király által adományozott kiváltság alapján szervezett éves vásárok hagyományának folytatója. Jelenleg már több mint ötvenéves történelemre július Juhtúrós sztrapacska főző fesztivál Turecká 2016 A sztrapacska-főző bajnokságot csak egyetlen csapat szerezheti meg, a krumplit kézzel kell megpucolni és lereszelni, tésztát készíteni, kiszaggatni a sztrapacskát, megfőzni és megenni. Nem mindenki tudja ezt megtenni... A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Késmárk / Kežmarok Kapcsolat: tekinthet vissza, és az egyik legrégebbi ilyen típusú rendezvény Szlovákiában. A rendezvény típusa: piac, vásár Helyszín: Szepesújfalu / Spišská Nová Ves Kapcsolat: A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Turecká község Kapcsolat:

26 2016. július Beckói /Beckov/ Ünnepségek Beckó utcáit majdnem száz különböző sátor telíti el, melyekben utánozhatatlan művészetüket a legjobb népi kézműves-mesterek mutatják be. A középkor csodálatos illatát hozzák meg lovakon a lovagok. Felejthetetlen korabeli harci bemutatók már hagyományosan elmaradhatatlan részei a Beckói Ünnepségeknek, valamint a Villadobáló Világbajnokság is. Helyszín: Beckó vára / hrad Beckov Kapcsolat: július Dobsinai Domb Európa bajnokság Európa legjobb dombmászóinak versenye automobilverseny dombnak felfelé. A rendezvény típusa: sport Helyszín: Dobsina község Kapcsolat: július Trencséni /Trenčín/ Történelmi Ünnepségek Trencsén egyik fontos kulturális eseménye, amivel a város a történelmére emlékezik vívók, zsonglőrök, lovagok által, mégpedig korabeli kosztümökben, korabeli fegyverekkel, címkével, amikor Trencsénben elsősorban az igazság, tisztesség és a bátorság uralkodott. Helyszín: Trencsén / Trenčín Kapcsolat: július Mercedes Benz Grand Prix Bratislava 2016 Szlovákia legrégebbi ugró-vezető eseménye július Népi Oravice A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: Folklórfesztivál, szlovákiai és külföldi népi együttesek szemléje. Helyszín: Oravice község Kapcsolat: július 27. augusztus 16. Nyári Shakespeare-ünnepségek A nyári shakespeare-ünnepségek a világ legjelentősebb drámaírója műveinek színpadi seregszemléje a szabad ég alatt a bratislavai /pozsonyi/ vár egyedülálló színfalai közt. A nyári shakespeareünnepségek a pozsonyi Kulturális nyár keretén belül megszervezett Várünnepségek részét képezik. A rendezvény típusa: színház, opera Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat:

27 2016. július Rysy nemzetközi ifjúsági találkozó A leglátogatottabb tátrai csúcsok közé vitathatatlanul a Tengerszem-csúcs (Rysy) is odatartozik. Népszerűségét elsősorban a minden év augusztusának elején megrendezett szervezett csoportos mászásnak köszönheti július Szép Zene fesztivál Klasszikus zene kiváló hazai és külföldi előadókkal, 6 hangverseny keretében a történelmi helyszínen július augusztus Pál Mester Napok, nemzetközi kulturális fesztivál A levočai /lőcsei/ Pál Mester Napok nemzetközi kulturális fesztivál a kultúra küldetésének bizonyítéka, melynek részét képezik még az utcán fellépő vándorszínházak, zenészek és táncosok. A 2001-es évtől rendezik meg az eseményt, júliusban és augusztusban, és a kultúra valamint a művészet minden fajtájával csábítja a látogatókat július 31. szeptember 11. Trnavai /Nagyszombati/ Orgona-napok Nagyszombat város meghív minden komolyzene-kedvelőt a nemzetközi részvételű orgonazenei fesztiválra. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Magas - Tátra Kapcsolat: Kísérő rendezvények: képkiállítás, borkóstoló, selmeci pogácsakóstoló. Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat: Helyszín: Lőcse / Levoča Kapcsolat: Helyszín: Nagyszombat / Trnava Kapcsolat:

28 AUGUSZTUS június 2. szeptember 14. Kulturális nyár és vári ünnepségek Pozsony /Bratislava/ nyáron kultúrával telített. Az Óváros utcáin utcaszínházakat, folk-koncerteket, hagyományos kézműveseket, mozit a téren, és sok mást láthatnak. Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: június 30. augusztus 31. Viva Musica! A Viva Musica! fesztivál egy nyári fesztivál valóban értékes művészeti hozammal. A legjobbat kínálja az embereknek a komolyzenéből, dzsesszből és a world music-ből a tömegek számára vonzó módon a szabad ég alatt a nyári Belváros szívében és rendszerint belépődíj nélkül. A fesztivál néhány egészestés zenei programot, előkelő nemzeti és világszintű művészeket is tartogat számunkra. /zene Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat: janka@vivamusica.sk július 2. augusztus 13. Kremnicai /Körmöcbányai/ Vári Orgona Nemzetközi orgonafesztivál, ahol az orgonajáték legjelentősebb személyiségei mutatkoznak be. Helyszín: Körmöcbánya / Kremnica Kapcsolat: július 27. augusztus 16. Nyári Shakespeare-ünnepségek A nyári shakespeare-ünnepségek a világ legjelentősebb drámaírója műveinek színpadi seregszemléje a szabad ég alatt a bratislavai /pozsonyi/ vár egyedülálló színfalai közt. A nyári shakespeareünnepségek a pozsonyi Kulturális nyár keretén belül megszervezett Várünnepségek részét képezik. A rendezvény típusa: színház, opera Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: július augusztus Pál Mester Napok, nemzetközi kulturális fesztivál A levočai /lőcsei/ Pál Mester Napok nemzetközi kulturális fesztivál a kultúra küldetésének bizonyítéka, melynek részét képezik még az utcán fellépő vándorszínházak, zenészek és táncosok. A 2001-es évtől rendezik meg az eseményt, júliusban és augusztusban, és a kultúra valamint a művészet minden fajtájával csábítja a látogatókat. Helyszín: Lőcse / Levoča Kapcsolat:

29 2016. július 31. szeptember 11. Trnavai /Nagyszombati/ Orgona-napok Nagyszombat város meghív minden komolyzene-kedvelőt a nemzetközi részvételű orgonazenei fesztiválra augusztus Trencséni /Trenčín/ Várünnepségek Az ismert és híres Trencséni vár által megszólítja Önt a történelem. Tanúja lehet a lovagok és vívók harcának, a vár úrhölgyek elvarázsolják Önöket a régi divattal, saját szemükkel láthatják a vári solymászok munkáját, elsétálhat a Szerelem-kút mellett és lehet, hogy egy pillanatra a tömegben meglátja a halhatatlan szerelmeseket, Omart és Fatimát augusztus Rock Pod kameňom Helyszín: Nagyszombat / Trnava Kapcsolat: augusztus Medvenapok Egy sikeres tátrai medvefesztivál, tele medve-hangulattal a gyerekek és a felnőttek részére, melynek során talán a legtöbb medve található egy helyen, éppen Tátrában. Jöjjön el és válasszon a különböző medve-verseny közül, nézze meg az érdekes kiállítást a medvékről, és rengeteg medveszórakozásban lesz része a 3 felejthetetlen nap alatt! Helyszín: Magas Tátra - Hrebienok Kapcsolat: Helyszín: Trencsén vára / Trenčiansky hrad Kapcsolat: Szlovákia egyik legnagyobb rock- és metálfesztiválja szlovák, cseh és más európai előadókkal. Helyszín: Sninské rybníky Kapcsolat: augusztus Jánošík-napok A Jánošík-napok nemzetközi folklórfesztivál a szlovákiai fesztiválok közül eredeti formával bír, és már kétszer az év turista-attrakciójának lett kinevezve. Helyszín: Terchová község Kapcsolat: augusztus Podroháčskéi folklórünnepségek Nemzetközi folklórfesztivál, népi mesterségek vására és kísérő kiállítások. Helyszín: Zuberec község Kapcsolat:

30 2016. augusztus Pál mester nemzetközi plein air V4 országbeli művészek festők, szobrászok bemutatkozása. Helyszín: Lőcse / Levoča Kapcsolat: augusztus Trnavská brána (Nagyszombati kapu) A Szentháromság tér Nagyszombatban tanúja lesz a legjobb hazai és külföldi népi együttesek fellépésének augusztus Beskydi ünnepségek Nemzetközi folklórfesztivál augusztus Nyár a parkban A Nyár a Parkban egy olyan nyári fesztivál, amely gazdag és minőségi kultúrműsort kínál a zene, a színház, a film és a vizuális művészet területén. A fesztivál fő programján kívül néhány kísérőrendezvényt is kínál, művészeti workshopokat, de a gyermekes családok is megtalálják a maguk programját augusztus Cap á l Est Út kelet felé Európai költészeti, színházi és zenei fesztivál augusztus Zvuk for Štiavnica folklór Helyszín: Nagyszombat / Trnava Kapcsolat: Helyszín: Turzovka község Kapcsolat: Helyszín: Kassa / Košice, Kasárne, Kulturpark Kapcsolat: Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat: Nyári közép-európai jazzfesztivál. Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat:

31 2016. augusztus Honti parádé Hrušovban A honti régió hagyományos kultúrájának fesztiválja. A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Hrušov község Kapcsolat: augusztus Hagyma ünnepségek Hagymából készült hagyományos és különleges finomságok, kísérlet a rekordok könyvébe való beírásért a nem hagyományos hagymaaktivitásoknak köszönhetően, alkotóműhelyek és gazdag kísérő program augusztus Autóverseny a 2016-es pályán Szlovák Nagydíj A Blancpain GT Series autóverseny világszínvonalon is a legjobb sorozatok közé tartozik. Jelenleg augusztus Operalia Banská Bystrica Új nemzetközi operafesztivál az Operalia Banská Bystrica gazdagítja, amely egyenesen a Zólyomi augusztus Bártfai (Bardejov) vásár Ha kedvelik a hamisítatlan vásári hangulatot, ahol mindenhol sült kolbász és finom murci illata terjeng, és az eladósátrak a körhinták forgataga közepette különböző vásári portékát kínálnak, akkor augusztus Kremnicai /Körmöcbányai/gagek A humor és szatíra fesztiválja. A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Madunice Kapcsolat: bolygónk legjobb GT versenyzőit összekötő rendezvény. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Orechová Potôň Kapcsolat: Várjátékok opera részének a több mint 40-éves hagyományához kapcsolódik. Helyszín: Besztercebányai / Banská Bystrica Kapcsolat: augusztus utolsó hétvégéjén látogassanak el Bártfa történelmi városába. A rendezvény típusa: piac, vásár Helyszín: Bártfa / Bardejov Kapcsolat: Helyszín: Körmöcbánya / Kremnica Kapcsolat:

32 2016. augusztus Színpadi aratás A szlovákiai amatőr színjátszó körök legjelentősebb versennyel egybekötött bemutatójának. A rendezvény típusa: színház, opera Helyszín: Turócszentmárton / Martin Kapcsolat: augusztus Nemzeti Repülőnapok A Nemzeti Repülőnapok szervezői folytatják a már bevált hagyományt és a repülőnap látogatóit ismét érdekes programmal várják, külföldi pilóták és repülőgépek részvételével. Helyszín: Sliač, reptér Kapcsolat: augusztus szeptember Gastro-Fest Spiš (Szepesség) 2016 A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Európaház Szepeshely (Spišská Kapitula) / Szepesváralja (Spišské Podhradie) Kapcsolat:

33 SZEPTEMBER június szeptember Kulturális nyár és vári ünnepségek Pozsony /Bratislava/ nyáron kultúrával telített. Az Óváros utcáin utcaszínházakat, folk-koncerteket, hagyományos kézműveseket, mozit a téren, és sok mást láthatnak. Helyszín: Pozsony / Bratislava Kapcsolat: július 31. szeptember 11. Trnavai /Nagyszombati/ Orgona-napok Nagyszombat város meghív minden komolyzene-kedvelőt a nemzetközi részvételű orgonazenei fesztiválra augusztus szeptember Gastro-Fest Spiš (Szepesség) szeptember Szent Hubertusz Napok szeptember Az ÚĽUV kézmesterei Népi áruk gyártásának és hagyományos mesterségek fesztiválja. Több mint 100 gyártó Szlovákia különböző régióiból élőben bemutatja kézművesi tudását szeptember Közép-Európai Színházak Fesztiválja Közép-Európa állami színházainak legérdekesebb és a mai trendek által befolyásolt előadásait néhány napig Kassán láthatják. A fesztivál részét képezik a nemzetközi konferenciák, előadások és workshopok. Helyszín: Nagyszombat / Trnava Kapcsolat: A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Európaház Szepeshely (Spišská Kapitula) / Szepesváralja (Spišské Podhradie) Kapcsolat: Szlovákiai vadászünnepségek, szarvascsalogató Európa-bajnokság, Szent Hubertusz mise. Helyszín: Szentantal / Svätý Anton Kapcsolat: A rendezvény típusa: piac, vásár Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat: A rendezvény típusa: színház, opera Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat:

34 2016. szeptember Tatry Food Festival Ízelítő a Tátrából, amilyet még nem látott! A Tátra a maga nemében egyedülálló gasztronómiai rendezvénye a Food Festival kóstolókkal és főzőversenyekkel, népszerű szlovák mesterszakácsokkal, csapos- és bárbemutatókkal, gyermekek és családok számára szóló látványosságokkal és nagyszerű kísérőprogrammal várja a látogatókat az ízletes tátralomnici fesztivál egész ideje alatt szeptember Szalamandra-napok Banská Štiavnicán /Selmecbányán/ A legszebb szlovákiai bányászváros eltűnt dicsőségére emlékeztetnek, amely az UNESCO Világörökségi Listájára került. A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Magas - Tátra Kapcsolat: Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat: szeptember Besztercebányai /Banská Bystrica/ Városi Napok, Radvani Kézművesvásár Fogadja el a meghívást a hagyományos Radvani Kézműves-vásárra, melynek története egészen a 17. századig nyúl vissza. Hagyja, hogy elbűvölje a régi kézművesség - a fazekasok, a kosárfonók, a kovácsok. Hódoljon be a méhmesterek finomságainak, vagy csodálja meg a kézzel készített Húsvéti tojások szépségét. A jó hangulatról a gyermek- és felnőtt népi együttesek különböző fellépései gondoskodnak, ne felejtse el megkóstolni a hagyományos vásárkolbászt vagy a murcit - a vásár szinonimáját. Jöjjön el és biztos nem bánja meg! A rendezvény típusa: piac, vásár Helyszín: Főtér, Banská Bystrica, Dolná ulica - Banská Bystrica, a LUX Hotel környéke Kapcsolat: szeptember Kassai borünnepségek A város és a régió bor-hagyományaihoz kötődik ez a különleges fesztivál, amely keretén belül az Alsó kapu területén és Mikluš-börtön melletti utcán érdekes szlovák és nemzetközi borászatok mutatkoznak be. Olyan borok kóstolása, melyeket értékelhet is, a korabeli zene mellett és a történelmi helyeken egyedülálló élményt nyújt! A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Kassa / Košice Kapcsolat:

35 2016. szeptember Hagyományos Trnavai /Nagyszombati/ Vásár A vásár a múlt hagyományainak és értékeinek megőrzésére hivatott, és szelleme a legrégebbi szlovákiai szabad királyi város sikeres vásári múltját idézi. A rendezvény típusa: piac, vásár Helyszín: Nagyszombat / Trnava Kapcsolat: szeptember Lőcsei vénasszonyok nyara A nemzetközi zenei fesztivál 9. évfolyama szeptember / Rača szeptember / Pezinok Szüret Szüreti ünnepség, kísérőrendezvények, nemzetközi Fyzulnačka /bableves/-főzőverseny. A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Rača, Pezinok Kapcsolat: szeptember Cinematik Nemzetközi Filmfesztivál A Cinematik Piešťany fesztivál egyik ambíciója egyrészt kitölteni a szlovákiai filmfesztiválok kínálatában lévő réseket, másrészt egy olyan rendezvényt megvalósítani, melynek hosszú távú stratégiája a fiatal filmnézőre való orientálás, hangsúlyozva a filmes műveltségének fejlesztését. Egy olyan fesztivállá válni, amely a széles körű közönséget főként a hangulatával vonzza, nem pedig sztárokkal, vörös szőnyeggel szeptember Római játékok Oroszváron (Rusovce) Vágyódik az ókori Róma magasztosság után? Nincs időgépe? Mi sem egyszerűbb ennél. Jöjjenek el szeptember Biely Potoki kő Nemzetközi Kőfaragó Plein air. Helyszín: Lőcse / Levoča Kapcsolat: Helyszín: Pöstyén / Piešťany Kapcsolat: szeptemberben az ókori Gerulata-ba. Itt egy napig életre kel a történelem... Helyszín: Oroszvár / Rusovce Kapcsolat: Helyszín: Oravský Biely Potok Kapcsolat:

A legszebb helyek Szlovákiában www.slovakia.travel

A legszebb helyek Szlovákiában www.slovakia.travel A legszebb helyek Szlovákiában www.slovakia.travel KRAKÓW Szlovák Köztársaság PL CZ ŽILINA Szlovákia bemutatása POPRAD PREŠOV TRENČÍN Megalakulás ideje: 1993. január 1. Terület: 49 035 km 2 Lakosok száma:

Részletesebben

Kora-római kocsi és ló sírok kincsei Állandó kiállítás (1 teremben). Partnerünk a Magyar Nemzeti Múzeum és a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága

Kora-római kocsi és ló sírok kincsei Állandó kiállítás (1 teremben). Partnerünk a Magyar Nemzeti Múzeum és a Pest Megyei Múzeumok Igazgatósága MUNKATERV 2014 A Budaörs területén évtizedek óta folyó régészeti feltárások és helytörténeti kutatások gazdag eredményei lehetővé tették, hogy településünk több ezer éves múltját először időszakos kiállításokon,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi utca 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi utca 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi utca 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Beszámoló - a Képviselő- testületnek Sárospatak Város Kulturális Stratégiájának

Részletesebben

1. Általános nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap 10-16 óráig A kiállítás megtekintése és a tárlatvezetés díjtalan!

1. Általános nyitva tartás: hétfő kivételével minden nap 10-16 óráig A kiállítás megtekintése és a tárlatvezetés díjtalan! BESZÁMOLÓ 2012 A Budaörs területén évtizedek óta folyó régészeti feltárások és helytörténeti kutatások gazdag eredményei lehetővé tették, hogy településünk több ezer éves múltját először időszakos kiállításokon,

Részletesebben

Az UNESCO világörökség kincsei. www.slovakia.travel

Az UNESCO világörökség kincsei. www.slovakia.travel Az UNESCO világörökség kincsei www.slovakia.travel Természeti és kulturális műemlékek az UNESCO Világörökségi Listáján VLKOLÍNEC (VLKOLINEC) LEŠTINY (LESTIN) TVRDOŠÍN (TURDOSSIN) HRONSEK (GARAMSZEG) BANSKÁ

Részletesebben

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015.

KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 2015. KECSKEMÉTI KULTURÁLIS ÉS KONFERENCIA KÖZPONT NONPROFIT KFT. FESZTIVÁLIRODA 6000 KECSKEMÉT, DEÁK F. TÉR I. TEL.: +36 76/503-880 KECSKEMÉT MEGYEI JOGÚ VÁROS 2015-ÖS RENDEZVÉNYTERVE 2015. XXX. Kecskeméti

Részletesebben

Programajánló. Veszprémi Tavaszi Fesztivál VII. Bábolnai Sonkafesztivál Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013 VIII. Szalmalekvár Fesztivál

Programajánló. Veszprémi Tavaszi Fesztivál VII. Bábolnai Sonkafesztivál Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013 VIII. Szalmalekvár Fesztivál Veszprémi Tavaszi Fesztivál VII. Bábolnai Sonkafesztivál Budapesti Tavaszi Fesztivál 2013 VIII. Szalmalekvár Fesztivál Nemzetközi Autós-motoros kiállítás, fesztivál és show Egyedi Kézműves termékek V.

Részletesebben

XXIX. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ

XXIX. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ XXIX. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI A rendezvénysorozat főszervezője: Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ 2008. április 29. - 2008. június 15. 2008. április 29. ( kedd ) 17.3o

Részletesebben

Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. Üzleti terv 2016. Szentendre, 2016. január 29.

Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. Üzleti terv 2016. Szentendre, 2016. január 29. Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. Üzleti terv 2016. Szentendre, 2016. január 29. 1 I. A Szentendrei Kulturális Központ küldetése A Szentendrei Kulturális Központ Nonprofít Kft. 2007-ben alakult,

Részletesebben

Stájerország 2012/2013 tél

Stájerország 2012/2013 tél Stájerország 2012/2013 tél Világbajnoki téli szezon Már alig több mint 100 napot kell csupán várni a 2013-as schladmingi sívilágbajnokságig, az idei téli szezon legnagyobb sporteseményéig. Természetesen

Részletesebben

Heti garantált programfüzet 2016

Heti garantált programfüzet 2016 Heti garantált programfüzet 2016 HÉTFŐ május 1 - október 1. Vízisí és wakeboard oktatás, fánkozás hajóvontatással a tiszta és kellemes vizű Pilismarótiöbölben Az oktatás a hajóforgalomtól elkülönítve egy

Részletesebben

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28.

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tisztelt Tiszaszigeti, Térvári lakosok! MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tiszasziget Község Önkormányzata a korábbi évek hagyományait követve - és néhány új ötlettel gazdagítva

Részletesebben

COSTA BRAVA ÉS KÖRNYÉKE ÜDÜLŐHELYEK

COSTA BRAVA ÉS KÖRNYÉKE ÜDÜLŐHELYEK COSTA BRAVA ÉS KÖRNYÉKE Barcelona Spanyolország és a világ leglátogatottabb és legsokoldalúbb városa, Katalónia fővárosa, ahol a középkori emlékek, a modernizmus és az építészeti remekek mellett igazi

Részletesebben

Juhász Gyula: Húsvétra

Juhász Gyula: Húsvétra Röjtökmuzsaj Önkormányzatának lapja IX. évfolyam 1. szám 2016. március Juhász Gyula: Húsvétra Köszönt e vers, te váltig visszatérő Föltámadás a földi tájakon, Mezők smaragdja, nap tüzében égő, Te zsendülő

Részletesebben

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR A Magyarkúti gyermektábor A Magyarkúti gyermektábor Magyarkúton található Verőcétől 5 km-re körülvéve tölgyes és bükkös erdőkkel. Budapesttől 58 km, Váctól 15 km-re, közúton és vasúton

Részletesebben

KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Ifjúságnevelési, Közművelődési,

Részletesebben

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN TURISZTIKAI HÍRLEVÉL www.videkjaro.hu 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük a magyar kézm ves sajtokat

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

Óvárosháza Szent Márton székesegyház Miháli-kapu

Óvárosháza Szent Márton székesegyház Miháli-kapu S z l o v á k i a Szlovákiának vannak magas bércei, kiváló termőföldjei, nagy folyói és fürge patakjai. Körülvesz a dicső történelem és lüktet a modern élet. A természeti szépségek nyugalmát kiegészítik

Részletesebben

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem RENDEZVÉNYEK 2008. október 2. csütörtök 11 óra Nagyanyáink főztje Vas megyei ételek főzőversenye nyugdíjas klubok részvételével Szervező: MMIK, Nyugdíjas Klub A rendezvényt a Vas Megyei Közgyűlés Oktatási,

Részletesebben

2013. május 6. - 12. Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál

2013. május 6. - 12. Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál Madárgyűrűzési bemutató-májusban a Hortobágyihalastónál Ízek fesztiválja Erős emberek versenye II. Kenyér- és Péksütemény-fesztivál 2013 Vitorlabontó ünnepség Gyógynövényekkel az egészség megőrzéséért

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2016. május 19-i ülésére Iktató szám: 112/2016. Tárgy: Javaslat a kulturális tevékenységek, civil szervezetek támogatására

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok!

KÖSZÖNTŐ. Kedves Természetbarátok! VERSENYKIÍRÁS KÖSZÖNTŐ Kedves Természetbarátok! Engedjétek meg, hogy egy kicsit saját szemszögemből ajánljam nektek az idei rendezvényt. Elolvastam az előző évek köszöntőit és mindegyikben megtaláltam,

Részletesebben

TELEFON: +3642524.520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 E-MAIL: KULTALPOLG@NY1REGYHAZA.HU ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

TELEFON: +3642524.520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 E-MAIL: KULTALPOLG@NY1REGYHAZA.HU ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1, PF.: 83. NYíREGYHÁZA TELEFON: +3642524.520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 E-MAIL: KULTALPOLG@NY1REGYHAZA.HU ALPOLGÁRMESTERE Ügyiratszám : KULT-15-1j2016. Ügyintéző

Részletesebben

A CET projekt 1. Időrendi áttekintés Önkormányzat

A CET projekt 1. Időrendi áttekintés Önkormányzat A CET projekt 1. Id rendi áttekintés 2006-ban Budapest F város Önkormányzata (Önkormányzat) közbeszerzési eljárást kezdeményezett a nyertes ajánlattev saját finanszírozásában megvalósítandó Közraktárak

Részletesebben

WRC autó is ott száguld majd az évzárón

WRC autó is ott száguld majd az évzárón A felújítás kezdete óta az idei Szilveszter Rallye lesz az első verseny a Hungaroringen WRC autó is ott száguld majd az évzárón Hivatalosan még csak nemrég van lehetőség az idei, 17. alkalommal megrendezendő

Részletesebben

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG Bemutatkozás: Csodálatos természeti környezetben, a zalai dombok között helyezkedik el Zalaegerszeg városa. Fogadónk könnyen megtalálható a város északdéli főútja mentén. Kellemesen

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit

Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit A K É K M A D Á R A L A P Í T V Á N Y a b e t e g g y e r m e k e k é r t Közhasznúsági jelentése 2008. Készült: 2009. június 27. Készítette: Soponyainé Nagy Edit 2 a.) Közhasznú egyszerűsített beszámoló

Részletesebben

Gabriel Zubriczký: Pozsony szuburbanizációja. 1. Pozsony térbeli fejlődése. 2. Pozsony népességének alakulása

Gabriel Zubriczký: Pozsony szuburbanizációja. 1. Pozsony térbeli fejlődése. 2. Pozsony népességének alakulása Gabriel Zubriczký: Pozsony szuburbanizációja 1. Pozsony térbeli fejlődése Pozsony (Bratislava) több évszázados fejlődése során Szlovákia legfontosabb központjává vált. Az országon belüli excentrikus fekvése

Részletesebben

Hotel Írottkő *** Magyarország - Vas megye - Kőszeg http://www.reise.info.hu/hotel-irottko/hu/

Hotel Írottkő *** Magyarország - Vas megye - Kőszeg http://www.reise.info.hu/hotel-irottko/hu/ http:///hotel-irottko/hu/ Bemutatkozás Magyarország100 csodájának egyike az Alpokalján elhelyezkedő történelmében és műemlékeiben gazdag kisváros, Kőszeg. Az idelátogatót megérinti a középkor varázslatos

Részletesebben

programajánló 2014. december

programajánló 2014. december programajánló 2014. december 2 XXIV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó XXIV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Időpont: 2014. december 12 13. Megnyitó: december 12-én, 17.00 órakor, a Kossuth téren Helyszín:

Részletesebben

XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása. Helyszín: Tále, Szlovákia. Időpontja: 2015. február 12-15. Rendező: Mátrai Erőmű Zrt.

XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása. Helyszín: Tále, Szlovákia. Időpontja: 2015. február 12-15. Rendező: Mátrai Erőmű Zrt. XXXII. VILLAMOSENERGIA-IPARI SÍTALÁLKOZÓ 1 XXXII. Villamosenergia-ipari sítalálkozó kiírása Helyszín: Tále, Szlovákia Időpontja: 2015. február 12-15 Rendező: Mátrai Erőmű Zrt. XXXII. VILLAMOSENERGIA-IPARI

Részletesebben

EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ BORRAL KÉSZÜLŐ ÉTELEK ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYE

EZERJÓ FAKANÁLFORGATÓ BORRAL KÉSZÜLŐ ÉTELEK ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYE BORRAL KÉSZÜLŐ ÉTELEK ORSZÁGOS FŐZŐVERSENYE MÓR, 2016. április 23. (szombat) F E L H Í V Á S A Móri Borbarát Hölgyek Egyesülete a Lamberg-kastély Kulturális Központ és Mór Város Önkormányzatának támogatásával

Részletesebben

A Sziget Fesztivál turisztikai vonatkozásai 1. A Magyar Turizmus Zrt. kutatása alapján összeállította: Kovács Gábor 2

A Sziget Fesztivál turisztikai vonatkozásai 1. A Magyar Turizmus Zrt. kutatása alapján összeállította: Kovács Gábor 2 A Sziget Fesztivál turisztikai vonatkozásai 1 A Magyar Turizmus Zrt. kutatása alapján összeállította: Kovács Gábor 2 A Sziget Fesztivál önmagában is fontos, hatalmas tömegeket megmozgató kulturális esemény,

Részletesebben

Programajánló. XVI. Zalakarosi Bornapok Budavári Palotakoncert MUSTO Katamarán Párbaj. Bereg Barangolás - Kecskesajt Fesztivál Tiszaadonyban

Programajánló. XVI. Zalakarosi Bornapok Budavári Palotakoncert MUSTO Katamarán Párbaj. Bereg Barangolás - Kecskesajt Fesztivál Tiszaadonyban XVI. Zalakarosi Bornapok Budavári Palotakoncert MUSTO Katamarán Párbaj Bereg Barangolás - Kecskesajt Fesztivál Tiszaadonyban VIII. Sárréti Boszorkányfesztivál XXXII. Kösely Kupa Lovasverseny Szatmári Fesztivál:

Részletesebben

FIP Kongresszus 2010 - Lisszabon Posztkongresszusi út - Barcelona

FIP Kongresszus 2010 - Lisszabon Posztkongresszusi út - Barcelona FIP Kongresszus 2010 Lisszabon Portugália A 70. FIP Kongresszus fı témája: A gyógyszerészet felfedezı útja a molekulától a gyógyszerig a maximális eredményesség jegyében Találkozunk Lisszabonban, hogy

Részletesebben

Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

2016.05.02. MICHELIN, MGE, BOCUSE D OR TÖRTÉNETE VÖRÖS KÖNYV CSILLAGOK

2016.05.02. MICHELIN, MGE, BOCUSE D OR TÖRTÉNETE VÖRÖS KÖNYV CSILLAGOK ...A MICHELIN ÉTTERMI KALAUZ AZ ÚJ ÉVSZÁZADDAL ÉRKEZIK, ÉS LÁTNI FOGJA MÉG AZ ÚJ ÉVEZREDET IS. MOTTÓ. (GUIDE MICHELIN 1900.) MICHELIN, MGE, BOCUSE D OR 1929-es Michelin Guide étterem és szállodakalauz

Részletesebben

Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező. Horgász Egyesület közgyűlése Művelődési Ház Horgász Egyesület

Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező. Horgász Egyesület közgyűlése Művelődési Ház Horgász Egyesület Rendezvénynaptár 2016. Hónap Nap Időpont Program Helyszín Szervező Január 24. 15 00 Magyar Kultúra Napja Művelődési Ház Művelődési Ház közgyűlése Művelődési Ház Február 6. Ovis farsang Művelődési Ház Óvoda

Részletesebben

Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete Rákoczi út 15, H 1088 Budapest, Magyarország

Szlovák Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete Rákoczi út 15, H 1088 Budapest, Magyarország SZLOVÁKIA Szlovák Köztársaság (Slovenská republika) Függetlenség: 1993. január 1. Politikai rendszer: parlamentáris demokrácia Népesség: 5 447 502 Terület: 49 035 km² Főváros : Pozsony (Bratislava) Szomszédos

Részletesebben

Szlovákia településszerkezete a 21. században 1

Szlovákia településszerkezete a 21. században 1 Szlovákia településszerkezete a 21. században 1 Horeczki Réka Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézete Absztrakt A kutatásom célja, hogy

Részletesebben

Királyok és fejedelmek útján - kirándulás Erdélyben

Királyok és fejedelmek útján - kirándulás Erdélyben Királyok és fejedelmek útján - kirándulás Erdélyben A Határtalanul pályázati program keretében a Tolnay Lajos Általános Iskola hetedikesei az idén is részt vehettek egy csodálatos négy napos erdélyi kiránduláson.

Részletesebben

Finnország. Munkavállalási feltételek Európa országaiban

Finnország. Munkavállalási feltételek Európa országaiban Munkavállalási feltételek Európa országaiban Finnország Terület: 338 145 km2 Főváros: Helsinki Népesség: 5, 405 millió fő Államforma: parlamentáris köztársaság EU Tag belépési év: 1995 A schengeni térség

Részletesebben

Felvidék Magyarország Románia

Felvidék Magyarország Románia Csoportvezetés Szllovákiia Magyarország Romániia B e m u t a t k o z á s Szeretnénk Önöket a vendégeink között üdvözölni. Hozza családját, barátait, munkatársait és kapcsolódjon ki! Az idegenvezetéssel

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Helyi tanterv. Környezetismeret. készült

Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont. Helyi tanterv. Környezetismeret. készült 1 Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont Helyi tanterv Környezetismeret készült a 51/2012. (XII. 21.) EMMI rendelet 1. sz. melléklet 1-4./1.2.5. alapján 1-4. évfolyam 2 KÖRNYEZETISMERET Ahogyan a gyermek

Részletesebben

Kedves Igazgató Asszony/Úr! Nyolcadik alkalommal kívánjuk megrendezni a magyarországi református általános iskolák

Kedves Igazgató Asszony/Úr! Nyolcadik alkalommal kívánjuk megrendezni a magyarországi református általános iskolák REFORMÁTUS KOLLÉGIUM ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA ÉS GIMNÁZIUMA 6060 TISZAKÉCSKE, TEMPLOM TÉR 3. TEL./FAX. 76/441-052, 76/540-012, 540-013 e-mail: realis@t-online.hu www.realisgimi.hu A mesék arra valók - és arra

Részletesebben

Etyeki Kulturális Rendezvények - 2014

Etyeki Kulturális Rendezvények - 2014 Etyeki Kulturális Rendezvények - 2014 Időpont Kezdés Rendezvény Helyszín Szervező január 18. Téli Etyeki Piknik Szépvölgy, Újhegy Roxer Produkció január 21. kedd 18.00 Ünnepi műsor a Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

IV. PETREZSIROM FESZTIVÁL KUNSZIGET BIZTONSÁGI TERV. Kunsziget, 2016. május 21.

IV. PETREZSIROM FESZTIVÁL KUNSZIGET BIZTONSÁGI TERV. Kunsziget, 2016. május 21. IV. PETREZSIROM FESZTIVÁL KUNSZIGET BIZTONSÁGI TERV Kunsziget, 2016. május 21. Kérjük Kedves résztvevőinket, hogy figyelmesen olvassák el a Petrezsirom Fesztiválra vonatkozó jelen biztonsági tervet, mely

Részletesebben

TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

TELEFON: +36 42 524520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TER l. PF.: 83. NYíREGYHÁZA TELEFON: +36 42 524"520; MEGYEI JOGÚ VÁROS FAX: +36 42 524-521 ALPOLGÁRM ESTERE E MAII.; KULTALPOLG@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: KULT- 26-1/2015. Ügyintéző:

Részletesebben

2016. április 29. péntek

2016. április 29. péntek IX. VELENCEI-TAVI HAL-, VAD-, BOR- ÉS PÁLINKAFESZTIVÁL, AGÁRD 2016. 04. 29-05.01. 2016. április 29. péntek NAGYSZÍNPAD 16:00 Fesztivál-megnyitó 16:10 Kongattack 17:00 Abba show Siménfalvy Ágotával és Janza

Részletesebben

Új Étterem a Gresham Palotában: Megnyílt a KOLLÁZS Brasserie & Bar

Új Étterem a Gresham Palotában: Megnyílt a KOLLÁZS Brasserie & Bar Új Étterem a Gresham Palotában: Megnyílt a KOLLÁZS Brasserie & Bar June 30, 2015, Budapest, Hungary Él# koncerttel és kortárs m#vészeti kiállítással, több száz vendég jelenlétében nyitotta meg kapuit Budapest

Részletesebben

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t

Tisztelt Elnök Úr! módosító javaslato t tar é vít!és Hi u. :k' t Baráth Zsolt Országgyűlési képviselő Iro iac', S g2ám : 1 dc ' Érkezzit : "013 0KT 3 Módosító javaslat! Kövér László úrnak, az Országgyűlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr!

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz

be/sfphpm01-05247/2015/mkosz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Kozármisleny Sportegyesület A kérelmező szervezet rövidített neve KSE A szakszövetség vagy a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség versenyrendszerében

Részletesebben

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10 00-12 00 és 14 00-17 00 ; Gyöngyös 3200, Szent Bertalan út 3.

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10 00-12 00 és 14 00-17 00 ; Gyöngyös 3200, Szent Bertalan út 3. Nagyrédei Kecskefarm, Nagyréde Kézműves kecskesajtok kóstolása egy csodálatos családi birtokon. A program egyéni bejelentkezés alapján történik és a házigazda személyesen a vendégekkel járja be a birtokot.

Részletesebben

Programajánló. Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Programajánló. Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Kobuci Blues Fesztivál Balaton Sound Fesztivál Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Bajai Halfőző Fesztivál X. Jubileumi Dobfesztivál New Orleans Jazz Fesztivál Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok 2. Gönci

Részletesebben

AGORA MINDEN, AMI KULTÚRA

AGORA MINDEN, AMI KULTÚRA AGORA MINDEN, AMI KULTÚRA 1 Tisztelt Olvasók! Kedves Szombathelyiek! A Kárpát-medence egyetlen 2000 éve folyamatosan lakott városának polgármestereként köszöntöm Önöket! Mi, szombathelyiek büszkék vagyunk

Részletesebben

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat

Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL MEGVALÓSÍTÁSA című, 7707/00750 azonosító számú pályázat A Nemzeti Kulturális Alap Kulturális Turisztikai Fesztiválok Ideiglenes Kollégiumának döntése alapján 8.000.000,-Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Szerencsi Művelődési Központ által benyújtott

Részletesebben

Pályázati figyelő 2012. június

Pályázati figyelő 2012. június Jelmagyarázat Műemlék-felújításhoz pályázatok kapcsolódó 1 kiíró Nemzeti Fejlesztési Ügynökség szervezet Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése DDOP-2.1.1/D-12, KDOP-2.1.1/D-12, NYDOP-2.1.1/F-12,

Részletesebben

Nyílt nap a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékén

Nyílt nap a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékén Nyílt nap a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékén Szeretettel hívjuk az érdeklődőket a Zeneakadémia Egyházzene Tanszékének nyílt napjára, amely 2014. december 9-én, kedden 11-18 óra között lesz a Régi Zeneakadémián

Részletesebben

Üdülési lehetőség 2016

Üdülési lehetőség 2016 Üdülési lehetőség 2016 Kedves Kollégák! A PSZ Tolna Megyei Szervezete üdülői: 1. 2. 3. 4. 5. Balatonmáriafürdő, Dózsa György u. 95. Óbánya, Fő u. 67. Fadd-Dombori üdülőtelep, Ibolya u. 9. Harkány, Bartók

Részletesebben

Državni izpitni center. 1. feladatlap. Nem művészi szöveg elemzése. 2013. június 3., hétfő / 60 perc SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA

Državni izpitni center. 1. feladatlap. Nem művészi szöveg elemzése. 2013. június 3., hétfő / 60 perc SZAKMAI ÉRETTSÉGI VIZSGA A jelölt kódszáma: Državni izpitni center *P131A10311* TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK 1. feladatlap Nem művészi szöveg elemzése 2013. június 3., hétfő / 60 perc Engedélyezett segédeszközök: A jelölt golyóstollat

Részletesebben

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet-

az integrart bemutatja MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- az integrart bemutatja VÁRSZ? FESZTIVÁL MIRE 2016. Április 4-8. -Programfüzet- Káin Gyermekei - dokumentumfilm Időpont: 2016. április 4. 19:00-21:00 Helyszín: Szabadkikötő (Király utca 64.) A Káin gyermekei

Részletesebben

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide.

Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele megjelenítéssel, kattintson ide. Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Elnökségi értekezlet A januári értekezlet témái voltak: A NESZ anyagi helyzetének elemzése; Döntés

Részletesebben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben 1038 Budapest, Valéria u. 4-6. Tel.: 240-9065 Számlaszám: 11703006 20036249 Közhasznú szervezet Főv. Bíróság nyt. szám: 9236

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Intézményi Társulás. 2011. december 22. napján tartandó rendes üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Gyomaendrőd Város Önkormányzata. Intézményi Társulás. 2011. december 22. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Gyomaendrőd Város Önkormányzata Intézményi Társulás 2011. december 22. napján tartandó rendes üléséhez ELŐTERJESZTÉS Az Intézményi Társulás 2011. december 22-i ülésére 1. napirendi pont

Részletesebben

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT

BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT 2011 ((V.. ÉVFOLLYAM)) 12.. SZÁM www..ttmamk..hu Valamennyi kedves együttműködő vagy közreműködésüket igénybe vevő partnerüknek BOLDOG KARÁCSONYT ÉS ÖRÖMÖKBEN GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT kívánnak a TMÁMK munkatársai

Részletesebben

C Í M K E ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS TELEPHELYI KÉRDŐÍV. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T. Untitled-9 1 2006.03.01.

C Í M K E ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS TELEPHELYI KÉRDŐÍV. s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T. Untitled-9 1 2006.03.01. C Í M K E ORSZÁGOS KOMPETENCIAMÉRÉS TELEPHELYI KÉRDŐÍV s u l i N o v a K h t. É R T É K E L É S I K Ö Z P O N T 2 0 0 6 Untitled-9 1 2006.03.01. 14:53:04 Tisztelt Tanárnő / Tanár Úr! Az Országos kompetenciamérés

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 Email: gereby@gereby.hu www.gereby.hu Miként is lehetne szavakkal leírni

Részletesebben

A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015

A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015 A kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív Intézményekben TÁMOP 3.1.4./08/2-2009-0015 Boldog gyermekkor, vidám tanulás, biztos munka elérhetősége Tatabánya közoktatási intézményeiben KERTVÁROSI

Részletesebben

Bakony. A fenyőfői ősfenyves. A Cuha-patak völgye

Bakony. A fenyőfői ősfenyves. A Cuha-patak völgye Bakonyi Tájakon Bakony A Bakony hazánk legnagyobb kiterjedésű és legváltozatosabb morfológiájú hegysége, amely elnyúló dolomit- platóival, lomha hegyhátaival, meredek vulkáni kúpjaival, hol szelíd, hol

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2015.10.19 2015.11.01.

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2015.10.19 2015.11.01. Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2015.10.19 2015.11.01. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő Közkívánatra ismét nyugdíjas kedd! 2015. szeptember 8. és december 8. között minden kedden "NYUGDÍJAS

Részletesebben

Visszaemlékezés. Gulyás Sarolta Aranka

Visszaemlékezés. Gulyás Sarolta Aranka IX. ÉVFOLYAM 2.SZÁM A KULTURÁLIS EGYESÜLET KIADVÁNYA 2015. december Visszaemlékezés Gulyás Sarolta Aranka Folyvást rohanunk, soha meg nem állunk. Még arra sincs időnk néhanap, hogy a tenyerünkbe rejtsük

Részletesebben

V. SPIRIT OPEN 2016 BUDAPEST

V. SPIRIT OPEN 2016 BUDAPEST V. SPIRIT OPEN 2016 BUDAPEST Verseny megnevezése: V. SPIRIT OPEN Nyílt Taekwon-do Bajnokság 2016 Rendező szervezet: Rendező: TKD Spirit Egyesület Szász Péter V.Dan +36-20-398-5391, szasz.peter.tkd@gmail.com

Részletesebben

Környezetismeret. 1. évfolyam 1 óra 32+4 óra. 2. évfolyam 1 óra 32+4 óra. 1. évfolyam. Az iskolás gyerek. Hóban, szélben, napsütésben

Környezetismeret. 1. évfolyam 1 óra 32+4 óra. 2. évfolyam 1 óra 32+4 óra. 1. évfolyam. Az iskolás gyerek. Hóban, szélben, napsütésben Környezetismeret heti óraszám éves óraszám 1. évfolyam 1 óra 32+4 óra 2. évfolyam 1 óra 32+4 óra 1. évfolyam Az iskola Az iskolás gyerek Hóban, szélben, napsütésben Tájékozódás az iskolában és környékén

Részletesebben

Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet!

Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet! Ne hagyjuk, hogy ellopják tőlünk az iskola iránti szeretetet! A köznevelés átalakuló rendszerében a nagyobb állami szerepvállalás célja az, hogy az ország minden iskolájában egyformán magas színvonalú

Részletesebben

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE

AI AI. 250-700 m FREE FREE FREE POREC Egyike a leglátogatottabb isztriai fürdőhelyeknek. A tengerpart legrégibb városai közé tartozik. Művészettörténeti ritkasága a VI. századból származó, bizánci stílusban épített, mozaikokkal díszített

Részletesebben

Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011.

Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011. Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011. I. A tanév rendjét meghatározó legfontosabb jogszabályok 1. A 22/2010. (V.13.)

Részletesebben

Április 1. MŰVÉSZETI SZEMLE GÁLAMŰSORA

Április 1. MŰVÉSZETI SZEMLE GÁLAMŰSORA Április 1. Czina Sándor Tagintézmény MŰVÉSZETI SZEMLE GÁLAMŰSORA A Művészeti Szemle után évente gálaműsort rendezünk a legjobb produkciókból, ez is motiválja tanulóinkat a felkészülés során. A zsűri és

Részletesebben

Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesülete. Felosztási Szabályzat

Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesülete. Felosztási Szabályzat 1 A FilmJus Filmszerzők és Előállítók Szerzői Jogvédő Egyesületének (továbbiakban: FilmJus) Választmánya az alábbiakban határozza meg a FilmJus FELOSZTÁSI SZABÁLYZATÁT 1 1. A hatálya 1.1. A jelen ot kell

Részletesebben

Korfu. Odüsszeusz szigete. Fakultatív programok. Sidari. Korfu. Moraitika. Messonghy

Korfu. Odüsszeusz szigete. Fakultatív programok. Sidari. Korfu. Moraitika. Messonghy Odüsszeusz szigete Sidari A Jón szigetvilág egyik legelbűvölőbb szigete csodás búja növényzetével, látnivalói gazdagságával, kellemes klímájával páratlan élmény nyújt az idelátogatóknak. A szigetet kis

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

A KMO 2006/2007. téli programel?zetese www.kispest.hu - 2006.12.01.

A KMO 2006/2007. téli programel?zetese www.kispest.hu - 2006.12.01. RENDEZVÉNYEK 2006. december 9. 15 óra Ünnep előtti sztárrandevú Korda György és Balázs Klári műsora Belépődíj: 1.000,-Ft. 2006. december 16. 15 óra Csendes éj a KMO Nótaklubjának karácsonyi ajándékműsora

Részletesebben

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275 2016. JANUÁR Címlapsztori főcíme A tartalomból: Önkormányzati hírek 1-2. oldal Óvodai hírek 2. oldal Iskolai hírek 3. oldal Visszatekintő 4-5. oldal Felhívások 6. oldal Közelgő események: Iskolás farsang

Részletesebben

II. Nyílt Magyar Bajnokságra

II. Nyílt Magyar Bajnokságra MEGHÍVÓ a II. Nyílt Magyar Bajnokságra Nemzetközi Grappling Bajnokság Gi és No Gi kategóriákban Felnőtt és Ifjúsági korosztályok részére Nemzetközi Pankráció Bajnokság Felnőtt és Ifjúsági kategóriákban,

Részletesebben

Hallássérültek Felelős kiadó Kiadja a Siketek és Nagyothallók

Hallássérültek Felelős kiadó Kiadja a Siketek és Nagyothallók . Si Rö la da Világ ajno ság N m mu a ozha a si Óvodás O szágos lnö ségi lés... 32 6 Si Világna ja 4 14 Mi ll udni a ha ili áci s á yá l? Ella ici u ya, d iási s g ség 10 15 Baja Vá osi Sz v z év s 20

Részletesebben

Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Lengyel Magyar Klub közös szervezésében 2016. május 6-án és 7-én megtartottuk a II. Szolnoki Lengyel Kultúra

Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Lengyel Magyar Klub közös szervezésében 2016. május 6-án és 7-én megtartottuk a II. Szolnoki Lengyel Kultúra Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Lengyel Magyar Klub közös szervezésében 2016. május 6-án és 7-én megtartottuk a II. Szolnoki Lengyel Kultúra Napokat Lengyelesen Lendületesen, az Európa Nap keretében.

Részletesebben

LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI HÍRŰ OKTATÓKAR. Hatalmas szakmai tudásvagyon!

LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI HÍRŰ OKTATÓKAR. Hatalmas szakmai tudásvagyon! Magyar Lovassport Szövetség Egy kicsit több tudományt és ügyes, fényes végrehajtást. Gróf Széchenyi István Lovakrul, 1828 LOVASTANÁR (HIPPOLOGUS) ÉS SZERVEZŐ SZAK 2016-17. CSAK NÁLUNK! EGYEDÜLÁLLÓ NEMZETKÖZI

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés a 2008. évi tevékenységrıl

Közhasznúsági jelentés a 2008. évi tevékenységrıl Adószám: 18665161-2-13 Cégbíróság: Pest Megyei Bíróság Cégjegyzék szám: 13-14-000003 GÖDÖLLİI KIRÁLYI KASTÉLY KÖZHASZNÚ TÁRSASÁG 2100 Gödöllı, Grassalkovich Kastély a 2008. évi tevékenységrıl Fordulónap:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. október 14-i soros nyílt üléséről.

J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. október 14-i soros nyílt üléséről. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: 2011. október 14-i soros nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Sükösd Tamás polgármester Novák-Kovács Zsolt Ferencz Kornél alpolgármester képviselő

Részletesebben

A Diósgyőri vár házirendje

A Diósgyőri vár házirendje Szeretettel köszöntjük a Diósgyőri várban! Nagyon fontos számunkra, hogy az intézményünkben eltöltött idő alatt minden látogatónk jól érezze magát, ezért arra törekszünk, hogy elkerüljük az esetleges félreértéseket.

Részletesebben

H E G Y E K V Á N D O R A I T U R I S T A E G Y E S Ü L E T

H E G Y E K V Á N D O R A I T U R I S T A E G Y E S Ü L E T H E G Y E K V Á N D O R A I T U R I S T A E G Y E S Ü L E T 2016/1 Berda József Barangolókhoz Ha dühödten zuhog az égi csapadék, még akkor is megyünk! Már várnak a hegyek. Boldog barangolók, hajrá a szabadba!

Részletesebben

NAGYMAROSI KITTENBERGER KÁLMÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

NAGYMAROSI KITTENBERGER KÁLMÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA NAGYMAROSI KITTENBERGER KÁLMÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA NAGYMAROS, FEHÉRHEGY 2. (OM: 032423) PEDAGÓGIAI PROGRAM és Helyi Tanterv 2013. Nagymarosi Kittenberger Kálmán Általános Iskola

Részletesebben

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró Székes fehér vár 2016 vendégváró csomagok szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra Belvárosi hétvége a Hotel Magyar Királyban Székesfehérvár szívében, a megszépült történelmi belvárosban, a színház

Részletesebben

WIZZ Guides compiled by Universal Business Media Ltd. Stockholm. Áttekintés. Látványosságok. Stockholm Katedrális. Gamla Stan.

WIZZ Guides compiled by Universal Business Media Ltd. Stockholm. Áttekintés. Látványosságok. Stockholm Katedrális. Gamla Stan. Stockholm Áttekintés Stockholm a skandináv Svédország fővárosa. Az ország középső, dél-keleti részén található a város, amely egyben Svédország legnagyobbja: az ország populációjának több mint 20 %-a él

Részletesebben

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére

Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2014. április 30-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Békési Rendőrkapitányság Békés városában végzett 2013. évi tevékenységéről Előkészítette: Ladányi Zoltán r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető Véleményező bizottság:

Részletesebben

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről Művelődési Ház és Könyvtár 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. E-mail: muvhaz@kunfeherto.hu WEB: www.muvhaz.kunfeherto.hu Tel.: +36 (77) 407-065 E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről

Részletesebben

RENDEZVÉNYTERV 2015. Jelmagyarázat: RENDEZVÉNY NEVE Szervező Helyszín 1. VÁROSI TÁRSADALMI ÜNNEPEK, MEGEMLÉKEZÉSEK. február 25. 16.

RENDEZVÉNYTERV 2015. Jelmagyarázat: RENDEZVÉNY NEVE Szervező Helyszín 1. VÁROSI TÁRSADALMI ÜNNEPEK, MEGEMLÉKEZÉSEK. február 25. 16. Jelmagyarázat: RENDEZVÉNY NEVE Szervező Helyszín RENDEZVÉNYTERV 2015 1. VÁROSI TÁRSADALMI ÜNNEPEK, MEGEMLÉKEZÉSEK RENDEZVÉNY MEGNEVEZÉSE, RENDEZŐ, HELYSZÍN KOMMUNIZMUS ÁLDOZATAINAK EMLÉKNAPJA Déri-kert

Részletesebben

A Fogorvostudományi Kar története

A Fogorvostudományi Kar története Debrecen Debrecen Magyarország második legnagyobb és legnépesebb városa, lakossága meghaladja a 200 000 főt. Az ország keleti részén fekvő Debrecen a Tiszántúl és Kelet-Magyarország történelmi, kulturális

Részletesebben