Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc évi munkájáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc 2014. évi munkájáról"

Átírás

1 Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc évi munkájáról 1. Szervezeti élet Egyesületünk taglétszáma 98 fő. Három közgyűlést tartottunk. A közgyűlést megelőzően elnökségi ülésen tárgyaltuk meg a napirendi pontokat. Az év nagy feladata volt a közhasznúsági fokozat megtartásához szükséges feladatok ellátása. A törvényi szabályok megváltozását átvezettük az alapszabályunkon, a közhasznúsági kérelemmel együtt a változásokat bejelentettük a Miskolci Törvényszéken. A bíróság a változásokat átvezette, a közhasznúsági kérelmet elfogadta. Év közben céljaink teljesítésén dolgoztunk és az egyesülettel kapcsolatos nyilvántartási, elszámolási, pénzügyi, szervezési és adatszolgáltatási feladatokat is elláttuk. Legfőbb feladatunk, hogy népszerűsítsük az egészséges, mozgás gazdag életmódot, Etka Anyó erőgyűjtő módszerét tanítva. Foglalkozásainkba, rendezvényeinkbe a lehető legtöbb embert, minden korosztályt vonjunk be. 2. Etka jóga erőgyűjtő foglalkozások - 12 oktatónk Miskolcon és környékén, 12 az ország más területein tart rendszeres foglalkozásokat. A megyében Abaújszántón, Bodrogkisfaludon, Boldogkőváralján, Encsen, Forrón, Halmajon, Kazincbarcikán, Kisgyőrben, Mádon, Mezőcsáton, Mezőzomboron, Szerencsen, Szikszón, Tarcalon, Tardonán, Tiszakesziben, Tiszaújvárosban, Tiszapalkonyán, Tiszaszederkényben. Baráti foglalkozást tartott hétfőnként a Megyei Könyvtárban Kanizsainé Rózsa, a Karacs Teréz kollégium kertjében júl. - aug. hónapban minden szerdán óráig Kanizsainé Rózsa, Sóvári Andrea, Káposztáné Borsi Erzsébet, dr. Simaházi György, Sárvári Mónika, Lövei Éva. Miskolcon és környékén kb. 500 embert mozgatnak meg oktatótársaink hetente rendszeresen, a nyári életmódtáborokban pedig további 200 főt. Tavasszal 20 fővel, Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer kezdőknek címmel tanfolyamot indítottunk Sóvári Andrea vezetésével Miskolcon az Ifi Házban, mely 10 héten át tartott. Áprilisban négy oktató, december 17-én öt oktató együttműködésével Encsen erőgyűjtő délutánon tréningezett és dalolt együtt 50, illetve 42 fő a gimnázium aulájában. Egyesületünk az encsi, Mezőcsát Kistérségi, Tiszakeszi, Ároktő és a Tiszaújváros városi pályázatok révén részt vett az egészséges életmód terjesztésében Etka Jóga Erőgyűjtő foglakozások tartásával. A foglalkozásokat Fortuna Judit, Sotkó Mónika, Dánfi Magdolna és Árvainé Dajka Erzsébet tartották. 3. EJEM Dalos Klub Szeptembertől minden hónap első péntekén Etka Anyó megzenésített verseit énekeljük Simivel és Böbével.

2 4. Oktatóképzés, továbbképzés Miskolcon februárban 6+6 fő, márciusban 5+2 fő, novemberben 4+3 fő, Velemben májusban 13+2 fő, októberben 5+4 fő részvételével. Ásotthalmon sikeres harmadikos vizsgát tett és EJEM képzett oktatója oklevelet kapott Harcos Éva és dr. Simaházi György. II. éves vizsgáját Sárvári Mónika sikeresen letette. Az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer képzett oktatóinak létszáma 78 főre növekedett, a névsor honlapunkon, baloldalon, az Oktatók/Foglalkozások menüpontban. 5. Honlap karbantartása Sóvári Andrea továbbra is szorgalmasan, lelkesen végzi ezt a tevékenységet. Az infók mindig aktuálisak, a fotók jók től a látogatók száma. Az utolsó 30 nap átlaga: naponta 91 fő látogató. (2015. január 31-ig). 6. Hírlevelek szerkesztése Minden hónapban szerkesztettünk hírlevelet. Elektronikusan 626 főnek juttatjuk el rendszeresen. Beszámoltunk az elmúlt hónap történéseiről és infót adtunk a következő hónapról. A szerkesztők: Káposztáné Borsi Erzsébet és Sóvári Andrea 7. Erőgyűjtő túrázás, kirándulás Egyesületünk 8 tagja Sóvári Andrea vezetésével Etka Jóga Erőgyűjtő Módszerrel gyalogosan a múlt évben 188 km-t teljesített az Országos Kéktúra útvonalán Írott-kőtől Keszthelyig. Augusztus elején Sárvári Mónika szervezésével a harsányi kalandparkban szereztünk élmény dús tapasztalatot a levegőben és a fák lombkoronája szintjén való közlekedésből. 8. Etka jóga erőgyűjtő hétvége szervező: Káposztáné Böbe és Fortuna Judit Május 9-11 között Szilvásváradon huszonegyen és október között Hercegkúton huszonöten töltöttük együtt a hétvégét erőgyűjtő mozgással, kirándulással, közös főzéssel, játékkal, énekkel, tánccal. Mindkét helyen gyönyörű természeti környezetben, jó csapatban voltunk 9. Baráti tábor Egyesületünk tizennyolcadik baráti táborát az Ifjúsági ház kertjében tartottuk 25 fővel június 14-én. Programok: erőgyűjtő tréningek több oktatóval, zenés erőgyűjtő mozgás, dalolás Simivel, ételkóstoló. 10. Rendezvényeken aktív részvétel Június 7-én a városi sportcsarnokban Etka jóga erőgyűjtő bemutatót tartottunk a Tökéletes Családi Napon. Október elején kapcsolódtunk a MOVE Week európai eseményéhez. A hét célja, hogy terjessze Európa szerte a mozgásgazdag életmód, a rendszeres testmozgás pozitív hatásait.

3 11. Évzáró rendezvény Egyesületünk december 13-án tartotta évzáró rendezvényét a Leszih úti óvodában. Vetített képes beszámolókat néztünk, hallgattunk a nyári táborokról. Megtartottuk a december 28-i Etka ünnep műsorának főpróbáját. A szünetben megvendégeltük egymást a magunk készítette finomságokkal. Encsen december 17-én családias légkörű Etka jóga erőgyűjtő foglalkozás és szeretet vendéglátás zárta az évet. A rendezvényt Fortuna Judit szervezte. 12. Támogatások szerzése SZJA 1 %-ra felhívást tettünk közzé a honlapon és hírlevélben és egyénileg is szervezkedtünk. 141 ezer forintot kaptunk, melyet ebben az évben használunk fel. A Tiszaújvárosi Önkormányzattól kapott Ft támogatást Tiszaújvárosi Szervezetünk, melyet foglalkozásokra és ételbemutatóra fordítottak. A 2014 évi működésre és az Országos Kéktúra Erőgyűjtő Módszerrel programra a Nemzeti Együttműködési Alaptól 531 eft, ill. 364 eft támogatást kaptunk. 13. Kapcsolatok ápolása Etka Anyó lakóházának falán május 24-én emléktáblát helyezett el a tanítványok közössége. Egyesületünk több tagja részt vett az ünnepségen és megkoszorúzta az emlékhelyet. Együttműködtünk az EJNE-vel és a nyugat-dunántúli egyesülettel az oktatóképzésben, pedagógus továbbképzésben, a budapesti egyesülettel az év végi születésnapi ünnep megrendezésében, ahol az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer alkalmazásával és bemutatásával színes zenés, táncos, dalos műsorral szerepeltünk Egyesületünk tagjai részt vettek a budapesti városligeti Etka héten. Jó kapcsolatot ápolunk a Leszih úti óvodával, ahol rendszeres foglalkozásokat, oktatóképzést, baráti tábort, taggyűlést tartunk. Tagjai vagyunk az Egészségügyi és Szociális Műhelynek, melynek a Civil Ház ad otthont. A Civil Információs Centrumtól sok hasznos információt kaptunk működésünkhöz. A TISZAÚJVÁROSI SZERVEZET BESZÁMOLÓJA A ÉVRŐL A miskolci Etka-Jóga Egyesület tiszaújvárosi szervezetének taglétszáma 2014-ben 25 fő volt. Ebből 8 fő aktív tag és 17 fő nyugdíjas. Tiszaújvárosban Árvainé Dajka Erzsébet és Prókainé Szilágyi Klára Etka-Jóga oktatók tartottak foglalkozást. Nem csak a városi és környékbeli lakosok, hanem nyugdíjas egyesületek és az ovisok is szívesen vették, hogy foglakozunk velük. Januári hónapban megkezdtük rendszeres Etka-Jóga foglalkozásainkat több helyszínen, és heti több alkalommal.

4 Az évet szomorú eseménnyel kezdtük, Tóth Líviára emlékeztünk, aki január 4-én elhunyt. Megemlékeztünk munkásságáról, tanításairól, hiszen nagyon sok tudást adott át nekünk az AVIVA módszerből és a gyűrűs izmok titkáról. Január 24-én első közös rendezvényünkön, az Énekszó Baráti hangversenyen vettünk részt, amely nálunk már hagyomány. Április 12-én Kövi Szabolcs fuvolaművész előadását hallgattuk meg egy különleges helyen, a sóbarlangban. A művész nagyszerű játéka, a fény-játék hangulata, a só áldásos hatása elvarázsolt bennünket egy órán keresztül. Május ig bogácsi tavaszi erőgyűjtő héten voltunk a helyi csapattal és az ország minden részéről hozzánk csatlakozó Etka-Jógás társainkkal. Nagyon jó idő volt, sokat tartózkodtunk a szabadban, a foglalkozásokat kint tudtuk tartani a szálloda füves udvarán, túráztunk, ismerkedtünk a helyi nevezetességekkel, és élveztük a gyógyvíz áldásos hatását. Júniusban 3 napos életmód táborba mentünk Bükkszentkeresztre. Nagyokat túráztunk, közben Etka-Jóga erőgyűjtő mozgással frissítettük magunkat, töltekeztünk a Boldogasszony köveknél. A jó levegőn nagyon jól esett a magunk által készített húsmentes étel. Júniusban miskolci baráti találkozón vettünk részt. Július 20-án ismét Bükkszentkeresztre látogattunk, Gyuri bácsi, a füves ember által szervezett rendezvényre, ahol nagyon örültük Dr. Őry Ajándok előadásának is, és csapatunk több tagjával bemutattuk a meridián gyakorlatot. A július és augusztus hónapokban rendszeres foglalkozásokat nem tartottunk, mert részt vettünk a többi Etka-Jóga egyesületek által szervezett táborokban. A nyár sem múlt el összetartozás nélkül, mert szabadtéren heti 1 alkalommal ingyenes foglalkozásokat tartottunk. Augusztus végén vidám nyárbúcsúztató főzést rendeztünk egyesületünk tagjainak. Étkezés előtt vidám gyakorlatokat végeztünk és rezgőbotos gyakorlatokkal ismerkedtünk meg. Meglett a hatás, minden étel elfogyott, amit csipkebogyó teával öblítettünk le. Szeptemberben újra elkezdtük a rendszeres foglalkozásainkat. Szeptember 27-én csapatépítő kerékpár túrát szerveztünk a Tisza gáton Tiszatarjánba. A lelkes csapat a gyönyörű Tisza holt-ágánál meditáció közben megpihent. Tiszatarjánban egy jógás társunk finom haltepertővel várt bennünket. Októberben ismét Dobogókőn őszi táborban vettünk részt. Ismét élveztük már harmadszor Dobogókő csodálatos energia mezejét. Elbúcsúztunk Dobogókő energiájától. Őszi táborunknak új helyszínt keresünk, amely hely új energiákat fog nekünk adni. December 10-én közös rendezvénnyel zártuk az évet Etka-Jóga foglalkozásra járó csapattagjainkkal, a tiszaújvárosi Termálfürdőben. Etka anyó biztosan mosolygott ránk, mert vízi balettoztunk is a gyógyító vízben. Nagyon jól éreztük magunkat, éreztük az összetartozás erejét. December utolsó foglalkozásait ünnepélyessé tettük hangtál meditációval, és egy kis beszélgetéssel.

5 Ebben az évben is mi oktatók tesszük szeretettel dolgunkat, átadjuk tudásunkat, tapasztalatunkat a foglalkozásra járóknak. Az általam írt Fény Mantrával kívánok a évre mindenkinek sikereket és boldogságot. Fény Mantra Fényből jöttem - Fényben élek - Megyek a Fény felé Minden napomat - Ragyogja be - a Fény Tisztelettel vagyok a földanya felé Tisztelettel vagyok az égiek felé Tisztelettel vagyok magam felé Tiszaújváros, március 01. Árvainé Dajka Erzsébet Tiszaújvárosi Etka-Jóga szervezet vezetője 2014 évi SZAKMAI BESZÁMOLÓ Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Foglalkozások TÁMOP /LHH/11-A sz. projektben FORRÓ TELEPÜLÉS A két éves programot zárva sok pozitív dologról számolhatok be. Egyrészről nekünk oktatóknak nagy kihívás volt, hogy mindent egyeztetve, együtt csináljuk végig és ennek keretében 2 településen mégis egy térségben hozzunk létre működő csoportokat, találjuk meg és forrasszuk eggyé a mozogni vágyó, tevékeny embereket. Ez maximálisan megtörtént, ennek egyik bizonyítéka, hogy a csoport magját képező tag kérésére a projektet követően is megmaradnak és tovább mozognak vezetésünkkel. A létszám alakulása 25 fős stabil létszám állt be ebben az évben. Ezen felül mindig vannak új próbálkozók, akik rövidebb-hosszabb ideig maradtak majd eltűntek. A nemi megoszlás 1 fő állandó férfitagra tettünk szert, bár idén is volt több érdeklődő a férfi nemből, de megmaradni nem tudtak, elmondható tehát, hogy kitartásban a nők nyertek! Életkori összetétel A 8-75 év közötti megoszlás jól mutatja, hogy soha nem késő elkezdeni és újrakezdeni a mozgást!

6 Az az életre ébredés, ha felismerjük, hogy mit érhetünk el önmagunkkal, ha felismerjük a bennünk és minden élő sejtben együtt lüktető, fenntartó, építő, kifogyhatatlan természeti erőket, és megteremtjük a magabiztos testi és lelki egészséget. /Etka Anyó/ Éves terveink teljesülése áprilisban saját tervezésű, lógóval ellátott pólókat készíttetünk, szintén áprilisban egész estés jóga partit szerveztünk a Miskolci Egyesület oktatóival, akik megmutatták magukat és a mozgás örömét. A rendezvényt ételkóstolóval zártuk, több mint 30 fő vett részt rajta. a nyár folyamán erdélyi tábort szerveztem, ahol intenzíven jógázhattak, túrázhattak a résztvevők, az évet, a projektet a negyedszer megrendezett Családias légkörű Etka Jóga Erőgyűjtő Foglalkozással zártuk le december 17-én. Több, mint 40 fő vett részt rajta, jó hangulatú beszélgetéssel, egymás megvendégelésével köszöntünk el az esztendőtől. A résztvevők gondolataival zárom a beszámolót Mozgásszervi betegségem miatt kezdtem el jógázni évekkel ezelőtt. Az Etka Jóga Erőgyűjtő módszer jótékony hatását megtapasztaltam. A meglévő mozgásszervi problémáim nem súlyosbodtak, ami önmagában is nagy eredmény. A fájdalmak nem múltak el teljesen, de az izmok nem tapadnak le és nem korlátoznak a mozgásban. Sokkal jobb a közérzetem, könnyebb a mozgás. A jóga gyakorlása nélkül állapotom rosszabb lenne. Nemcsak a testre, a lélekre is nagyon jó hatással van az együtt eltöltött idő. A hangulat jó, a szép zene megnyugvást hoz. A kellemes légkörben eltöltött idő eredményeként, barátságok alakultak ki. A foglalkozáson való részvételem gyakoriságában szerepet játszott, hogy azt két évig térítésmentesen vehettem igénybe. Köszönöm a lehetőséget. Molnár Andrásné (Szalaszend) A jóga az jó, ha nem lenne jó, akkor rosszgának neveznék!!! Zsuzsanna (Encs) Nagyon fogom sajnálni, ha fizetős lesz a Jóga. Én személy szerint kevés nyugdíjból nem biztos, hogy tudok finanszírozni minden alkalmat, viszont a mozgásra nagyon nagy szükségem lenne. Egyedül élek nincs lehetőségem arra, hogy megfelelően mozogjak. Nagyon sokat segített nekem a Támop program keretében, az elmúlt évek ingyenes Etka Jóga Erőgyűjtő foglalkozása, a mozgás lehetősége a csoporttal. Most már január első napjaiban azonnal költségvetést kell csinálnom? Miről mondjak le? Nagyon át kell gondolnom, meg kell terveznem azt, hogy az eddig számomra sokat jelentő mozgás lehetőségét megtarthassam magamnak. Komoly része a csapatnak nyugdíjas, egyedülálló nő, akik szerényen élünk itt a végeken.

7 Erre az egészségmegőrző mozgásra sem lesz lehetőségünk már minden alkalommal? Szeretném, ha valaki vagy valakik közben járnának az érdekünkben! Jó mozogni komoly irányítással, jó kis, komoly csoporttal. A mozgás előnyeit hangsúlyozza minden sajtó! Akkor közbe kellene járni, hogy ez a kis mozogni akaró csoport ne széledjen szét az anyagi gondok miatt. Nem az akaratunkon múlik itt a mozgás. Akarunk mozogni, csak szűkösek a családi kasszáink. Járjanak el illetékesek illetékes helyen, ahol talán felfigyelnek ránk! Szeretnénk még az egészségünk érdekébe tenni mozgással, nem gyógyszerekkel és terápiákkal. A gyógyszerek és a terápiák biztosan többe kerülnek nekünk is és az állami költségvetésnek is. Én személy szerint kérem az erre jogosultakat, hogy járjanak el az ügyben, hogy kapjon a csapatunk támogatást az egészségmegőrző mozgás lehetőségére, hiszen a kormányunk is a mozgást támogatja. Szerintem nyitva vannak a kapuk, be kell kopogtatni azokon és talán szerencsénk lesz. Tóth Lajosné (Encs) Kedves Jucus! Két éve úgy hozta a sors, hogy Forrón rátaláltam az Etka Jóga mozgásformára, amit Káposztáné Borsi Erzsébet ismertetett meg velem Miskolcon. Nagy örömmel csatlakoztunk hát kislányommal együtt, a Te vezetésed alatt álló csoporthoz. A mozgás minden korosztály számára felpezsdítő, nagyon jól esik a napi munka után. Mindig mosolygós, vidám emberek társaságában tölthetjük az időt. A mozgáshoz kapcsolódó versek, dalok játékossá teszik a foglalkozást, - mindenki megfiatalodik ezek hallatán -, mint ahogy ETKA ANYÓ is tette. Napról napra érezzük jótékony hatását, rugalmasabb, vidámabb emberekké váltunk. Nagyon szeretjük a szinte családias légkört. A már hagyománnyá vált év végi közös torna, egészséges ételek, italok kóstolása valamint közös túrák, mind-mind összekovácsolja ezt a csapatot. Örülünk, hogy az EJEM forró-encsi csoportjának tagjai lehetünk. A Te szervezésednek köszönhető, hogy lett egy ilyen közösség. A természet önmagunk és egymás megértéséért. Ezúton is KÖSZÖNJÜK!!!! Orehóczki Katalin (Perecse) Mióta Forrón a Támop program keretében ingyenes Etka Jóga Erőgyűjtő Foglalkozást tartanak, én is csatlakoztam a csapathoz. Nagyon családias a légkör, és a gyakorlatokból mindig annyit csinálok, amit az egészségi állapotom megenged. Minden gyakorlatot még nem tudok megcsinálni, de próbálkozom, és biztosan tudom, hogy menni fog. Az Etka Jógát azért tartom jónak, mert minden izomzatomat megmozgat, aztán kellemes fáradság tölt el,

8 ami után a relaxáció nagyon jól esik. Mióta csatlakoztam érzem, hogy könnyebb a mozgásom. Figyelek a jó légzésre, a folyadék bevitelre, és próbálok egészségesen étkezni. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mozgásformát. Én biztosan nem hagyom abba. És a jövőben hozzánk csatlakozóknak is garantálni tudom, hogy remekül fogják magukat érezni. Hiszen szuper jó oktatónk van. Thököly Zsuzsanna (Encs) Mivel is zárhatnám soraimat? Várjuk a folytatást december 31. Fortuna Judit

Beszámoló a 2013-as évről

Beszámoló a 2013-as évről Beszámoló a 2013-as évről 1. Szervezeti élet Egyesületünk taglétszáma 104 fő. Az éves rendes taggyűlést februárban megtartottuk. A taggyűlést megelőzően elnökségi ülésen tárgyaltuk meg a taggyűlés anyagát.

Részletesebben

A 2012-es év teljesítése

A 2012-es év teljesítése A 2012-es év teljesítése 1. Etka jóga erőgyűjtő foglalkozások - 12 oktatónk Miskolcon és környékén 20 az ország más területein tart foglalkozásokat. Díjmentes foglalkozást tartott hétfőnként a Megyei Könyvtárban

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

Beszámoló a 24 órás sportnapról:

Beszámoló a 24 órás sportnapról: Beszámoló a 24 órás sportnapról: A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 számú pályázatunk iskolai hagyománnyá tehető eseményei között immár 2. alkalommal rendeztük meg a tanév vége előtti 24 órás sportnapot, amely

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

Budapest. 06-1-3871-282, 06-20-526-7573. VI. K Buday Ilona budayilona@freemail.hu

Budapest. 06-1-3871-282, 06-20-526-7573. VI. K Buday Ilona budayilona@freemail.hu Budapest Kerület Nap Név Email Telefon III. K Balázs Antalné Marica balazs.antalne@t-online.hu III. K; Sz Kertész Anna kerteszanna@t-online.hu IV. Sz Dudásné Baricza Margit dumargo@gmail.com 06-1-3871-282,

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! ,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 7144 Decs, Rákóczi u 2-8. Tisztelt Képviselő Testület! Az,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub pénzügyi nehézségei ellenére 2014 évben is folytatta tevékenységét, és az alapszabályban

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Az Esélyegyenlőségi klub 2014. év februári beszámolója

Az Esélyegyenlőségi klub 2014. év februári beszámolója Az Esélyegyenlőségi klub 2014. év februári beszámolója Február 03-án, az idősödő szervezet, testi változások, és az egészséges öregedés 30 pontja című olvasmányok megvitatására került sor a hallottak alapján.

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA Személyi változások: A 7-es csoportba új dajka néni érkezett, Kádár Éva Éva néni személyében. Őt jól ismerjük hiszen gyermeke jelenleg

Részletesebben

3100 Salgótarján Kassai sor 2. ; Tel.: +36-32-521-550 ; Fax: +36-32-521-555 E-mail: mbbmk@bbmk.hu ; Web: www.bbmk.hu

3100 Salgótarján Kassai sor 2. ; Tel.: +36-32-521-550 ; Fax: +36-32-521-555 E-mail: mbbmk@bbmk.hu ; Web: www.bbmk.hu SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TALÁLKOZZUNK A KÖNYVTÁRBAN! ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK RENDEZVÉNYEI NÓGRÁD MEGYÉBEN címmel benyújtott nyertes pályázatra Pályázati azonosító: 3508-01184 A 2014-es évben is az Nemzeti

Részletesebben

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak.

Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. Játsszunk együtt! 4. Kedves Nagycsoportos Óvodások! Szeretettel hívunk és várunk benneteket iskolánkba játékos, iskolaelőkészítő foglalkozásainkra, melyet a tanítónők havonta tartanak. A részvétel ingyenes!

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. I. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Bevételek: Megnevezés Költségvetési támogatás Központi költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól Helyi önkormányzattól Kapott támogatás

Részletesebben

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról

Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Beszámoló a Vissza a múltba történelmi tehetségműhely munkájáról és a Tehetségnapról Iskolánk, a tornyosi Tömörkény István Általános Iskola (Tehetségpont) 2010. júniusában megnyerte az Oktatási Közalapítvány

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA

KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA Berentei Tündérkert Óvoda KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA 2017/2018. TANÉVRE Az adatokat a kormány 229/2012 (VIII. 28.) kormányrendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról

Részletesebben

Berentei Sakk-Kör 2014 Évi Eseményei

Berentei Sakk-Kör 2014 Évi Eseményei Berentei Sakk-Kör 2014 Évi Eseményei 1. Befejeződött 2013-2014 évi Megyei Cs.B ahol hatodik helyen végzett a csapat ez egy kicsit csalódás 2. Részt vettünk Tarcalon országos szenior versenyen ahol kimagasló

Részletesebben

Professzori Klub és Kiválóságok Klubja. országos rendezvény

Professzori Klub és Kiválóságok Klubja. országos rendezvény Professzori Klub és Kiválóságok Klubja országos rendezvény Domonyvölgy, Lázár Lovaspark 2016. június 05. Hálásan köszönjük a kedves meghívást! Decsi Tamás Nem először vagyok magam sem! De most sem bántam

Részletesebben

Természetközeli sporttábor

Természetközeli sporttábor TÁMOP 3.1.4.C-14-2015-0062 Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem Felzárkóztatás a magyar gazdaság versenyképességéért a gyulai szakiskolában Természetközeli sporttábor 2015. 10. 19-21. Természetközeli

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2017-2018. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2017/2018-as nevelési évre Szeretettel ajánljuk az érdeklődők figyelmébe a 2017

Részletesebben

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus

Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus Sávoly Község Önkormányzatának információs lapja XI. évfolyam III. szám 2018. szeptemberi szám melléklete Sávolyok fiataljainak identitás erősítő találkozója 2018 augusztus 13-21. Augusztusban immáron

Részletesebben

Szeptember havi program

Szeptember havi program Szeptember havi program szeptember 1. csütörtök Kezdődik az óvoda : bohócok várják a gyerekeket szeptember 7. szerda: BALETT Szülői értekezlet: 16.30 Akinek használt balettruhája és sztepp cipője van és

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről

ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről ÖSSZEFOGLALÓ a Törd A Fejed! Óvodásoknak Szóló Matematikai Versenyről A verseny megrendezésének időpontja: 2019.03.22. rendező intézményének neve: Dr. Enyedy Andor Református Általános Iskola, Óvoda és

Részletesebben

2015. évi Közhasznúsági jelentés

2015. évi Közhasznúsági jelentés 2015. évi Közhasznúsági jelentés Budapest, 2016. április 5. Popp Judit elnök 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Mező Tandem Egyesület a 2015. évben gazdálkodásáról a Számviteli törvénynek és a kapcsolódó előírásoknak

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája 2007-2008-as nevelési év értékelése Készítette: Ceglédiné Csősz Erzsébet Tagintézmény vezető 1 Gyermeklétszám: 2007. évi statisztika szerint: 21 fő, köztük: 10 fiú, 11

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Bálint Gyula Gyermekvédelmi Alapítvány évi közhasznúsági jelentése

Bálint Gyula Gyermekvédelmi Alapítvány évi közhasznúsági jelentése Bálint Gyula Gyermekvédelmi Alapítvány 2014. évi közhasznúsági jelentése Az alapítvány 2014. évben is az alapító okiratban kitűzött célok és feladatok szem előtt tartásával végezte tevékenységét. Az alapítvány

Részletesebben

Akikre büszkék vagyunk. (2018)

Akikre büszkék vagyunk. (2018) Akikre büszkék vagyunk. (2018) 2018. szeptember 08-án rendezte a Magyar Természetjáró Szövetsége Szövetség Verőcén a Természetjárók Fesztiválját Itt került sor a Fejér Megye Természetjárásáért kitüntetések

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A SZENTESI FELSŐPÁRTI ÓVODA

BEMUTATKOZIK A SZENTESI FELSŐPÁRTI ÓVODA BEMUTATKOZIK A SZENTESI FELSŐPÁRTI ÓVODA A Szentesi Felsőpárti Óvoda öt óvodából áll: Intézményvezető: Geréné Dunaháti-Vas Márta (megbízása: 2013. augusztus 16-tól 2018. augusztus 15-ig szól) Int. vez.

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Nyíregyházai Tankerülete Pályázati azonosító: TÁMOP-3.3.10.B-12-2013-0016. Továbbtanulás erősítő kezdeményezések támogatása pályázati felhívás keretében, Továbbtanulás erősítése a Móricz Zsigmond Iskolában. SZAKMAI BESZÁMOLÓ A

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg,

Az esti klubnapot rövid bevezetővel Dr.Duray Gergő főigazgató úr, mint vendéglátó és Dr. Soós Ágnes a MEM Klub elnöke nyitotta meg, Az Orosházi Kórház főigazgatójának Dr. Duray Gergő klubtagunk meghívására, október 13-14-én színvonalas szakmai és hangulatos baráti találkozón vettünk részt. Pénteken délután és este, a Hotel Corvus Aqua****

Részletesebben

VÁRUNK V NYÁRON IS! NY

VÁRUNK V NYÁRON IS! NY VÁRUNK NYÁRON IS! 2019. NAPKÖZIS NYÁRI TÁBOROK A PASARÉTI SÍISKOLÁBAN Síiskolánkban nyáron sem áll meg az élet! Színes programokkal várjuk táborainkba a gyerekeket. A napközis táborokban minden nap 90

Részletesebben

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda

b) utolsó tanítási nap június 15. péntek ballagás tanévzáró : június 20. szerda TANÉV RENDJE Tanítás nélküli munkanapok 1. szept.29. őszi nevelési értekezlet szépkorúak napja 2. dec.22. péntek ig. szünet 3. február 5. félévi értekezlet 4. ápr. 4. tavaszi nevelési ért. 5. ápr. 21.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Csak tiszta forrásból : az Országos Könyvtári Napok megvalósulása Somogy megye könyvtáraiban című pályázatról

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Csak tiszta forrásból : az Országos Könyvtári Napok megvalósulása Somogy megye könyvtáraiban című pályázatról Pályázati azonosító: 204108/01422 SZAKMAI BESZÁMOLÓ Csak tiszta forrásból : az Országos Könyvtári Napok megvalósulása Somogy megye könyvtáraiban című pályázatról (a beszámoló megtalálható a www.mvkkvar.hu

Részletesebben

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Az ETKA - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata

Az ETKA - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata Az ETKA - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata Jelen szabályzatnak az a célja, hogy megfelelő keretbe és egységbe foglalja az ETKA-Jóga Nemzetközi Egyesület (továbbiakban EJNE) minőségi elvárásait

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Nyári események iskolánkban A szünidő ideje alatt iskolánk ügyintézés céljából ügyeletet biztosított. Karbantartási munkálatok keretében több iskolaépületben

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai 1/2015. (II.25.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének jegyzőkönyv

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai MÓRA FERENC VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MÚZEUM SZENTGOTTHÁRD Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai Program: Versek és dalok a barátságról Alcím: Óvodás foglalkozás

Részletesebben

A Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Közhasznúsági jelentése

A Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Közhasznúsági jelentése A Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Közhasznúsági jelentése 2010 Kaposvár 2011. május 11. Kristófné Kiss Emese elnök Tartalom: Adatok 1. Számviteli beszámoló 2. A költségvetési támogatás felhasználása

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

Menedzser gyakorlatok a karcagi Kátai Gábor kórházban

Menedzser gyakorlatok a karcagi Kátai Gábor kórházban Egy éves késéssel ugyan, de sikerült megvalósítani, hosszú hétvégével, pihenéssel egybekötött tapasztalatcsere látogatásunkat, Nagyné László Erzsébet főigazgató asszony (klubtagunk) meghívására a karcagi

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére

Tájékoztató. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének április 26-i ülésére Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2012. április 26-i ülésére 1. 2012. március 31-én rendezték a Békés

Részletesebben

Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát,

Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát, Kálmánháza egy közel 2000 fős szép, virágos település. Szabolcs Szatmár Bereg megyében, Nyíregyházától 15 km-re fekszik. A településünk gyerekbarát, óvoda, általános iskola, bölcsőde is működik. A szépen

Részletesebben

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Budapest, 2016. május 24. Kunzer Ferenc elnök TARTALOMJEGYZÉK 1. SPORTEGYESÜLET MŰKÖDÉSE... 3 1.1 Sportolási lehetőségek és a szakosztályok

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

PÉCSI FLAMENCO EGYESÜLET 2008. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

PÉCSI FLAMENCO EGYESÜLET 2008. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE PÉCSI FLAMENCO EGYESÜLET 2008. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 1. Az Egyesület bemutatása: 1.1. Egyesület neve: Pécsi Flamenco Egyesület 1.2. Egyesület székhelye: 7625 Pécs, Babits M. u. 6. fsz. 1/A. 1.3.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: Budapesti Farkasok AFKE. 2013. május 2. Budapesti Farkasok AFKE 1204 Budapest, Tátra tér (Új Piaccsarnok) I/15-16. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013. május

Részletesebben

Tájékoztató. A szerződés időtartama (amennyiben határozott időre kötik) vagy az ellenszolgáltatás teljesítésének határideje

Tájékoztató. A szerződés időtartama (amennyiben határozott időre kötik) vagy az ellenszolgáltatás teljesítésének határideje 1. támogatási Egészségügyi Központ Mezőcsát 2009. évi működési támogatás Egészségügyi Központ Mezőcsát 3450 Hősök tere 33. Dr. Siska András Intézetvezető főorvos 2009. jan.01-2009. dec. 31. 700 000 Ft

Részletesebben

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét

NYÁRI KALENDÁRIUM. Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Június 01. hétfő NYÁRI KALENDÁRIUM Így fedezzük fel a világot! Gyermekhét Kalandozások Napja Lovas kocsikázás településeink utcáin Június 02. kedd Tűzoltók, Rendőrök Napja 10. 00 11. 00 Ismerkedés a tűzoltók,

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013.

FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. SZERVEZET ALAPADATAI 1. Elnevezés: FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY

Részletesebben

Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás

Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás Alkotóházzá alakult át a Bácsalmás 2. lakás Végre itt a jó idő, melegszik a levegő, így egyre többször alkalmunk nyílt a hónapban a szabadban szervezett programokra. Ismét sok színes közös programon vehettek

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. évre A szervezetet 20 alapító tag hozta létre 2001-ben, és 3 fős Elnökség vezeti. 2009. óta 3 fős pénzügyi bizottság is tevékenykedik. Az Egyesület 2011. évben a tagok által

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2013. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2013. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. évről Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. Tartalmi beszámoló a Gyermekeink a jövő Alapítvány 2013. évi működéséről A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2013-ban

Részletesebben

Hírlevél. Gyerekesély Program. Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház. 2013. Iv.Hírlevél

Hírlevél. Gyerekesély Program. Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház. 2013. Iv.Hírlevél Hírlevél Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház 2013. Iv.Hírlevél Gyerekházunk napi szinten nyitva áll a családok számára, valamint folyamatosan próbálja programokkal, jeles napok megünneplésével színesíteni

Részletesebben

I. Intézményi minőségpolitika

I. Intézményi minőségpolitika I. Intézményi minőségpolitika Fenntartói elvárásokhoz igazodó pedagógiai és szervezeti minőségcélok 1.Az óvodára jellemző nevelési eredményeket és hatékony módszereket őrizzék meg kiemelt nevelési területeknek

Részletesebben

Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a évről

Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a évről Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a 2013. évről A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány alapvető célja a Császártöltésen működő Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen

Részletesebben

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A tanév rendje: A 2018/19-ES TANÉV FELADATTERVE A 2018/2019. tanévben a tanítási év első tanítási napja 2018. szeptember 3. (hétfő), az utolsó tanítási napja 2019. június 14. (péntek). Az őszi szünet előtti

Részletesebben

BIZTOS KEZDET MOCORGÓ GYEREKHÁZ évi SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓJA NYÍRMADA

BIZTOS KEZDET MOCORGÓ GYEREKHÁZ évi SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓJA NYÍRMADA BIZTOS KEZDET MOCORGÓ GYEREKHÁZ 2017. évi SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓJA NYÍRMADA Készítette: Buza Andrea gyerekház vezető 1 Bevezetés A Biztos Kezdet program célcsoportja a hátrányos helyzetű családokban

Részletesebben

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS 28. évi Szakmai beszámolója Készítette: Turba Attila Székhely: 2181 Iklad, Szabadság u. 7. Ellátási terület appali Ellátás: Aszód, Bag, Domony, Galgahévíz,

Részletesebben

Nyers ételkészítő Tábor

Nyers ételkészítő Tábor Nyers ételkészítő Tábor Első alkalommal, és reméljük lesz folytatása. megrendezzük a nyers életmód táborunkat. Együtt készítjük el a finomságokat, együtt is fogyasztjuk el, kirándulunk, énekelünk, jókat

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság március 8-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság március 8-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-61/2017. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2017. március 8-i ülésére Tárgy: Javaslat a 3301. Egészségügyi

Részletesebben

Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a évről

Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a évről Közhasznú tevékenységről szóló rövid tartalmi beszámoló a 2014. évről A Csengőszó Császártöltési Iskolai Alapítvány alapvető célja a Császártöltésen működő Általános Iskola tanulóinak támogatása. Különösen

Részletesebben

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 A zongorás tábor résztvevőinek a száma a tervezetthez képest jóval magasabb lett. Az eredetileg tervezett 25-30 gyermek helyett több mint 50 gyermek jelentkezett

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben 1039 Budapest, Mátyás király út 77 Tel.: 240-9065 Számlasz: 11703006 20036249 Közhasznú szervezet Főv. Bíróság nyt. sz: 9236

Részletesebben

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN

JANUÁR 9. HULLADÉK-JÁTSZÓHÁZ SZENTESEN JANUÁR 9. Január 9-én a Vörösmarty Mihály Tagintézmény 3.a, 4.a és 5.b osztályos tanulói közös tanulmányi kiránduláson vettek részt. Szentesre látogattak el január 9-én egy országos rendezvényre. A projekt

Részletesebben

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából. Fülöpi Hírek V. évfolyam 4. szám 2010. december Karácsonyfa alatt Eljött a nap, mit várva-vártunk, Az égen csillagfény ragyog, Jézuska fáját, ím' elhozták A halkan szálló angyalok. Köszönjük neked, édes

Részletesebben

Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét,

Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét, Hagyományainkhoz hűen az idei évben is megrendezzük a Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét, ahol a magyarországi falvak csapatain kívül, a határon túli települések versenyzői ismét

Részletesebben

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny.

A Százszorszép Lovasközpontban az előző évhez hasonlóan idén sem került megrendezésre a kiirásban szereplő verseny. Pintérné Molnár Szilvia vagyok, az északnyugat-magyarországi régiófelelős 2016-óta. Régiónkat hat megye Vas, Veszprém, Zala, Fejér, Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyék alkotják. Térségünkben

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI 2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI Horvát nyelv, kulturális élet A tanévet megelőző nyári programok: 1) 2014.Június 22-29.- Pag (Horvátország)- Horvát nyelvi tábor 6 tanuló vett részt az egy hetes horvátországi

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

JÁTÉK-MOZGÁS-KÖRNYEZET TEVÉKENY MEGISMERÉSE NEVELÉSI KONCEPCIÓ MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT

JÁTÉK-MOZGÁS-KÖRNYEZET TEVÉKENY MEGISMERÉSE NEVELÉSI KONCEPCIÓ MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT JÁTÉK-MOZGÁS-KÖRNYEZET TEVÉKENY MEGISMERÉSE NEVELÉSI KONCEPCIÓ MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT A MOZGÁSFEJLESZTİ PROGRAM CÉLJA: MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT Rendszeres mozgással egészséges életvitel kialakítása,

Részletesebben

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2015. május 16. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: VII. MediBall

Részletesebben

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt

Beszámoló. Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola Készítette: Csiki Zsolt Beszámoló Biharkeresztesi Bocskai István Általános Iskola 2016-2017 Készítette: Csiki Zsolt Szeptember Beindítottuk az elemek szelektív hulladékként gyűjtését osztályok szintjén. Környezetünket az őszi

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Év: 2010 Székhely:Kiskunfélegyháza Kapcsolattartó: Mészáros Gyuláné Közhasznúsági jelentés szövege: Darvas Iskola Diákjaiért Oktatási Alapítvány 2010. évi közhasznúsági jelentése

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Kedves gyerekek! A kalandpark

Kedves gyerekek! A kalandpark Kedves gyerekek! Szeretném bemutatni nektek a gyulai GELLÉNY birtokot, ahol a kirándulásunk harmadik napját fogjuk tölteni. Ez a birtok, megfelelő helyszín a tökéletes lakodalomhoz, családi eseményekhez,

Részletesebben

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola

A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola A Létavértesi Irinyi János Általános Iskola hírei: Erdei iskola Iskolánk harmadikos és hatodikos tanulói szeptember végén idén is erdei iskola projekt keretében természet közelben tanultak öt-öt napig.

Részletesebben

Beszámoló a decemberi klubnap eseményeiről

Beszámoló a decemberi klubnap eseményeiről Beszámoló a 2016. decemberi klubnap eseményeiről 1 Tisztelt CSVOE Tagtársunk, Kedves Barátunk! 2016.12.15.-n csütörtökön tartotta Egyesületünk az évzáró KLUB rendezvényét. Az idei évre komoly célokat tűztünk

Részletesebben

A fókuszban a gyakorlatiasság a Bácsalmás 3. lakásban

A fókuszban a gyakorlatiasság a Bácsalmás 3. lakásban A fókuszban a gyakorlatiasság a Bácsalmás 3. lakásban Március beköszöntével a gyerekek nagyon várták már a jó időt, de a hónap elején még igencsak hidegek voltak, így rövid kinti sétákkal múlatták az időt,

Részletesebben

Beszámoló. 1. Törekvés az egészség fejlesztésére (torna) 3x10 alkalmas foglakozások az Óperint városrészen élő idős lakosság számára

Beszámoló. 1. Törekvés az egészség fejlesztésére (torna) 3x10 alkalmas foglakozások az Óperint városrészen élő idős lakosság számára Beszámoló Társadalmi együttműködést elősegítő komplex programok az Óperint városrészen" TOP- 6.9.1.-15-SH1-2016-00001 számú pályázat keretében megvalósult programok 2017.06.01-2018.12.31. 1. Törekvés az

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

KATICA CSOPORT. Kedves Szülők!

KATICA CSOPORT. Kedves Szülők! KATICA CSOPORT Kedves Szülők! Május legelején az Anyák Napi ünnepségünk került megrendezésre, melyre a csoport nagy örömmel készült az idei évben is, sok-sok szép verssel, dallal és alkotással. Reméljük

Részletesebben