Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc évi munkájáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc 2014. évi munkájáról"

Átírás

1 Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc évi munkájáról 1. Szervezeti élet Egyesületünk taglétszáma 98 fő. Három közgyűlést tartottunk. A közgyűlést megelőzően elnökségi ülésen tárgyaltuk meg a napirendi pontokat. Az év nagy feladata volt a közhasznúsági fokozat megtartásához szükséges feladatok ellátása. A törvényi szabályok megváltozását átvezettük az alapszabályunkon, a közhasznúsági kérelemmel együtt a változásokat bejelentettük a Miskolci Törvényszéken. A bíróság a változásokat átvezette, a közhasznúsági kérelmet elfogadta. Év közben céljaink teljesítésén dolgoztunk és az egyesülettel kapcsolatos nyilvántartási, elszámolási, pénzügyi, szervezési és adatszolgáltatási feladatokat is elláttuk. Legfőbb feladatunk, hogy népszerűsítsük az egészséges, mozgás gazdag életmódot, Etka Anyó erőgyűjtő módszerét tanítva. Foglalkozásainkba, rendezvényeinkbe a lehető legtöbb embert, minden korosztályt vonjunk be. 2. Etka jóga erőgyűjtő foglalkozások - 12 oktatónk Miskolcon és környékén, 12 az ország más területein tart rendszeres foglalkozásokat. A megyében Abaújszántón, Bodrogkisfaludon, Boldogkőváralján, Encsen, Forrón, Halmajon, Kazincbarcikán, Kisgyőrben, Mádon, Mezőcsáton, Mezőzomboron, Szerencsen, Szikszón, Tarcalon, Tardonán, Tiszakesziben, Tiszaújvárosban, Tiszapalkonyán, Tiszaszederkényben. Baráti foglalkozást tartott hétfőnként a Megyei Könyvtárban Kanizsainé Rózsa, a Karacs Teréz kollégium kertjében júl. - aug. hónapban minden szerdán óráig Kanizsainé Rózsa, Sóvári Andrea, Káposztáné Borsi Erzsébet, dr. Simaházi György, Sárvári Mónika, Lövei Éva. Miskolcon és környékén kb. 500 embert mozgatnak meg oktatótársaink hetente rendszeresen, a nyári életmódtáborokban pedig további 200 főt. Tavasszal 20 fővel, Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer kezdőknek címmel tanfolyamot indítottunk Sóvári Andrea vezetésével Miskolcon az Ifi Házban, mely 10 héten át tartott. Áprilisban négy oktató, december 17-én öt oktató együttműködésével Encsen erőgyűjtő délutánon tréningezett és dalolt együtt 50, illetve 42 fő a gimnázium aulájában. Egyesületünk az encsi, Mezőcsát Kistérségi, Tiszakeszi, Ároktő és a Tiszaújváros városi pályázatok révén részt vett az egészséges életmód terjesztésében Etka Jóga Erőgyűjtő foglakozások tartásával. A foglalkozásokat Fortuna Judit, Sotkó Mónika, Dánfi Magdolna és Árvainé Dajka Erzsébet tartották. 3. EJEM Dalos Klub Szeptembertől minden hónap első péntekén Etka Anyó megzenésített verseit énekeljük Simivel és Böbével.

2 4. Oktatóképzés, továbbképzés Miskolcon februárban 6+6 fő, márciusban 5+2 fő, novemberben 4+3 fő, Velemben májusban 13+2 fő, októberben 5+4 fő részvételével. Ásotthalmon sikeres harmadikos vizsgát tett és EJEM képzett oktatója oklevelet kapott Harcos Éva és dr. Simaházi György. II. éves vizsgáját Sárvári Mónika sikeresen letette. Az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer képzett oktatóinak létszáma 78 főre növekedett, a névsor honlapunkon, baloldalon, az Oktatók/Foglalkozások menüpontban. 5. Honlap karbantartása Sóvári Andrea továbbra is szorgalmasan, lelkesen végzi ezt a tevékenységet. Az infók mindig aktuálisak, a fotók jók től a látogatók száma. Az utolsó 30 nap átlaga: naponta 91 fő látogató. (2015. január 31-ig). 6. Hírlevelek szerkesztése Minden hónapban szerkesztettünk hírlevelet. Elektronikusan 626 főnek juttatjuk el rendszeresen. Beszámoltunk az elmúlt hónap történéseiről és infót adtunk a következő hónapról. A szerkesztők: Káposztáné Borsi Erzsébet és Sóvári Andrea 7. Erőgyűjtő túrázás, kirándulás Egyesületünk 8 tagja Sóvári Andrea vezetésével Etka Jóga Erőgyűjtő Módszerrel gyalogosan a múlt évben 188 km-t teljesített az Országos Kéktúra útvonalán Írott-kőtől Keszthelyig. Augusztus elején Sárvári Mónika szervezésével a harsányi kalandparkban szereztünk élmény dús tapasztalatot a levegőben és a fák lombkoronája szintjén való közlekedésből. 8. Etka jóga erőgyűjtő hétvége szervező: Káposztáné Böbe és Fortuna Judit Május 9-11 között Szilvásváradon huszonegyen és október között Hercegkúton huszonöten töltöttük együtt a hétvégét erőgyűjtő mozgással, kirándulással, közös főzéssel, játékkal, énekkel, tánccal. Mindkét helyen gyönyörű természeti környezetben, jó csapatban voltunk 9. Baráti tábor Egyesületünk tizennyolcadik baráti táborát az Ifjúsági ház kertjében tartottuk 25 fővel június 14-én. Programok: erőgyűjtő tréningek több oktatóval, zenés erőgyűjtő mozgás, dalolás Simivel, ételkóstoló. 10. Rendezvényeken aktív részvétel Június 7-én a városi sportcsarnokban Etka jóga erőgyűjtő bemutatót tartottunk a Tökéletes Családi Napon. Október elején kapcsolódtunk a MOVE Week európai eseményéhez. A hét célja, hogy terjessze Európa szerte a mozgásgazdag életmód, a rendszeres testmozgás pozitív hatásait.

3 11. Évzáró rendezvény Egyesületünk december 13-án tartotta évzáró rendezvényét a Leszih úti óvodában. Vetített képes beszámolókat néztünk, hallgattunk a nyári táborokról. Megtartottuk a december 28-i Etka ünnep műsorának főpróbáját. A szünetben megvendégeltük egymást a magunk készítette finomságokkal. Encsen december 17-én családias légkörű Etka jóga erőgyűjtő foglalkozás és szeretet vendéglátás zárta az évet. A rendezvényt Fortuna Judit szervezte. 12. Támogatások szerzése SZJA 1 %-ra felhívást tettünk közzé a honlapon és hírlevélben és egyénileg is szervezkedtünk. 141 ezer forintot kaptunk, melyet ebben az évben használunk fel. A Tiszaújvárosi Önkormányzattól kapott Ft támogatást Tiszaújvárosi Szervezetünk, melyet foglalkozásokra és ételbemutatóra fordítottak. A 2014 évi működésre és az Országos Kéktúra Erőgyűjtő Módszerrel programra a Nemzeti Együttműködési Alaptól 531 eft, ill. 364 eft támogatást kaptunk. 13. Kapcsolatok ápolása Etka Anyó lakóházának falán május 24-én emléktáblát helyezett el a tanítványok közössége. Egyesületünk több tagja részt vett az ünnepségen és megkoszorúzta az emlékhelyet. Együttműködtünk az EJNE-vel és a nyugat-dunántúli egyesülettel az oktatóképzésben, pedagógus továbbképzésben, a budapesti egyesülettel az év végi születésnapi ünnep megrendezésében, ahol az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer alkalmazásával és bemutatásával színes zenés, táncos, dalos műsorral szerepeltünk Egyesületünk tagjai részt vettek a budapesti városligeti Etka héten. Jó kapcsolatot ápolunk a Leszih úti óvodával, ahol rendszeres foglalkozásokat, oktatóképzést, baráti tábort, taggyűlést tartunk. Tagjai vagyunk az Egészségügyi és Szociális Műhelynek, melynek a Civil Ház ad otthont. A Civil Információs Centrumtól sok hasznos információt kaptunk működésünkhöz. A TISZAÚJVÁROSI SZERVEZET BESZÁMOLÓJA A ÉVRŐL A miskolci Etka-Jóga Egyesület tiszaújvárosi szervezetének taglétszáma 2014-ben 25 fő volt. Ebből 8 fő aktív tag és 17 fő nyugdíjas. Tiszaújvárosban Árvainé Dajka Erzsébet és Prókainé Szilágyi Klára Etka-Jóga oktatók tartottak foglalkozást. Nem csak a városi és környékbeli lakosok, hanem nyugdíjas egyesületek és az ovisok is szívesen vették, hogy foglakozunk velük. Januári hónapban megkezdtük rendszeres Etka-Jóga foglalkozásainkat több helyszínen, és heti több alkalommal.

4 Az évet szomorú eseménnyel kezdtük, Tóth Líviára emlékeztünk, aki január 4-én elhunyt. Megemlékeztünk munkásságáról, tanításairól, hiszen nagyon sok tudást adott át nekünk az AVIVA módszerből és a gyűrűs izmok titkáról. Január 24-én első közös rendezvényünkön, az Énekszó Baráti hangversenyen vettünk részt, amely nálunk már hagyomány. Április 12-én Kövi Szabolcs fuvolaművész előadását hallgattuk meg egy különleges helyen, a sóbarlangban. A művész nagyszerű játéka, a fény-játék hangulata, a só áldásos hatása elvarázsolt bennünket egy órán keresztül. Május ig bogácsi tavaszi erőgyűjtő héten voltunk a helyi csapattal és az ország minden részéről hozzánk csatlakozó Etka-Jógás társainkkal. Nagyon jó idő volt, sokat tartózkodtunk a szabadban, a foglalkozásokat kint tudtuk tartani a szálloda füves udvarán, túráztunk, ismerkedtünk a helyi nevezetességekkel, és élveztük a gyógyvíz áldásos hatását. Júniusban 3 napos életmód táborba mentünk Bükkszentkeresztre. Nagyokat túráztunk, közben Etka-Jóga erőgyűjtő mozgással frissítettük magunkat, töltekeztünk a Boldogasszony köveknél. A jó levegőn nagyon jól esett a magunk által készített húsmentes étel. Júniusban miskolci baráti találkozón vettünk részt. Július 20-án ismét Bükkszentkeresztre látogattunk, Gyuri bácsi, a füves ember által szervezett rendezvényre, ahol nagyon örültük Dr. Őry Ajándok előadásának is, és csapatunk több tagjával bemutattuk a meridián gyakorlatot. A július és augusztus hónapokban rendszeres foglalkozásokat nem tartottunk, mert részt vettünk a többi Etka-Jóga egyesületek által szervezett táborokban. A nyár sem múlt el összetartozás nélkül, mert szabadtéren heti 1 alkalommal ingyenes foglalkozásokat tartottunk. Augusztus végén vidám nyárbúcsúztató főzést rendeztünk egyesületünk tagjainak. Étkezés előtt vidám gyakorlatokat végeztünk és rezgőbotos gyakorlatokkal ismerkedtünk meg. Meglett a hatás, minden étel elfogyott, amit csipkebogyó teával öblítettünk le. Szeptemberben újra elkezdtük a rendszeres foglalkozásainkat. Szeptember 27-én csapatépítő kerékpár túrát szerveztünk a Tisza gáton Tiszatarjánba. A lelkes csapat a gyönyörű Tisza holt-ágánál meditáció közben megpihent. Tiszatarjánban egy jógás társunk finom haltepertővel várt bennünket. Októberben ismét Dobogókőn őszi táborban vettünk részt. Ismét élveztük már harmadszor Dobogókő csodálatos energia mezejét. Elbúcsúztunk Dobogókő energiájától. Őszi táborunknak új helyszínt keresünk, amely hely új energiákat fog nekünk adni. December 10-én közös rendezvénnyel zártuk az évet Etka-Jóga foglalkozásra járó csapattagjainkkal, a tiszaújvárosi Termálfürdőben. Etka anyó biztosan mosolygott ránk, mert vízi balettoztunk is a gyógyító vízben. Nagyon jól éreztük magunkat, éreztük az összetartozás erejét. December utolsó foglalkozásait ünnepélyessé tettük hangtál meditációval, és egy kis beszélgetéssel.

5 Ebben az évben is mi oktatók tesszük szeretettel dolgunkat, átadjuk tudásunkat, tapasztalatunkat a foglalkozásra járóknak. Az általam írt Fény Mantrával kívánok a évre mindenkinek sikereket és boldogságot. Fény Mantra Fényből jöttem - Fényben élek - Megyek a Fény felé Minden napomat - Ragyogja be - a Fény Tisztelettel vagyok a földanya felé Tisztelettel vagyok az égiek felé Tisztelettel vagyok magam felé Tiszaújváros, március 01. Árvainé Dajka Erzsébet Tiszaújvárosi Etka-Jóga szervezet vezetője 2014 évi SZAKMAI BESZÁMOLÓ Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Foglalkozások TÁMOP /LHH/11-A sz. projektben FORRÓ TELEPÜLÉS A két éves programot zárva sok pozitív dologról számolhatok be. Egyrészről nekünk oktatóknak nagy kihívás volt, hogy mindent egyeztetve, együtt csináljuk végig és ennek keretében 2 településen mégis egy térségben hozzunk létre működő csoportokat, találjuk meg és forrasszuk eggyé a mozogni vágyó, tevékeny embereket. Ez maximálisan megtörtént, ennek egyik bizonyítéka, hogy a csoport magját képező tag kérésére a projektet követően is megmaradnak és tovább mozognak vezetésünkkel. A létszám alakulása 25 fős stabil létszám állt be ebben az évben. Ezen felül mindig vannak új próbálkozók, akik rövidebb-hosszabb ideig maradtak majd eltűntek. A nemi megoszlás 1 fő állandó férfitagra tettünk szert, bár idén is volt több érdeklődő a férfi nemből, de megmaradni nem tudtak, elmondható tehát, hogy kitartásban a nők nyertek! Életkori összetétel A 8-75 év közötti megoszlás jól mutatja, hogy soha nem késő elkezdeni és újrakezdeni a mozgást!

6 Az az életre ébredés, ha felismerjük, hogy mit érhetünk el önmagunkkal, ha felismerjük a bennünk és minden élő sejtben együtt lüktető, fenntartó, építő, kifogyhatatlan természeti erőket, és megteremtjük a magabiztos testi és lelki egészséget. /Etka Anyó/ Éves terveink teljesülése áprilisban saját tervezésű, lógóval ellátott pólókat készíttetünk, szintén áprilisban egész estés jóga partit szerveztünk a Miskolci Egyesület oktatóival, akik megmutatták magukat és a mozgás örömét. A rendezvényt ételkóstolóval zártuk, több mint 30 fő vett részt rajta. a nyár folyamán erdélyi tábort szerveztem, ahol intenzíven jógázhattak, túrázhattak a résztvevők, az évet, a projektet a negyedszer megrendezett Családias légkörű Etka Jóga Erőgyűjtő Foglalkozással zártuk le december 17-én. Több, mint 40 fő vett részt rajta, jó hangulatú beszélgetéssel, egymás megvendégelésével köszöntünk el az esztendőtől. A résztvevők gondolataival zárom a beszámolót Mozgásszervi betegségem miatt kezdtem el jógázni évekkel ezelőtt. Az Etka Jóga Erőgyűjtő módszer jótékony hatását megtapasztaltam. A meglévő mozgásszervi problémáim nem súlyosbodtak, ami önmagában is nagy eredmény. A fájdalmak nem múltak el teljesen, de az izmok nem tapadnak le és nem korlátoznak a mozgásban. Sokkal jobb a közérzetem, könnyebb a mozgás. A jóga gyakorlása nélkül állapotom rosszabb lenne. Nemcsak a testre, a lélekre is nagyon jó hatással van az együtt eltöltött idő. A hangulat jó, a szép zene megnyugvást hoz. A kellemes légkörben eltöltött idő eredményeként, barátságok alakultak ki. A foglalkozáson való részvételem gyakoriságában szerepet játszott, hogy azt két évig térítésmentesen vehettem igénybe. Köszönöm a lehetőséget. Molnár Andrásné (Szalaszend) A jóga az jó, ha nem lenne jó, akkor rosszgának neveznék!!! Zsuzsanna (Encs) Nagyon fogom sajnálni, ha fizetős lesz a Jóga. Én személy szerint kevés nyugdíjból nem biztos, hogy tudok finanszírozni minden alkalmat, viszont a mozgásra nagyon nagy szükségem lenne. Egyedül élek nincs lehetőségem arra, hogy megfelelően mozogjak. Nagyon sokat segített nekem a Támop program keretében, az elmúlt évek ingyenes Etka Jóga Erőgyűjtő foglalkozása, a mozgás lehetősége a csoporttal. Most már január első napjaiban azonnal költségvetést kell csinálnom? Miről mondjak le? Nagyon át kell gondolnom, meg kell terveznem azt, hogy az eddig számomra sokat jelentő mozgás lehetőségét megtarthassam magamnak. Komoly része a csapatnak nyugdíjas, egyedülálló nő, akik szerényen élünk itt a végeken.

7 Erre az egészségmegőrző mozgásra sem lesz lehetőségünk már minden alkalommal? Szeretném, ha valaki vagy valakik közben járnának az érdekünkben! Jó mozogni komoly irányítással, jó kis, komoly csoporttal. A mozgás előnyeit hangsúlyozza minden sajtó! Akkor közbe kellene járni, hogy ez a kis mozogni akaró csoport ne széledjen szét az anyagi gondok miatt. Nem az akaratunkon múlik itt a mozgás. Akarunk mozogni, csak szűkösek a családi kasszáink. Járjanak el illetékesek illetékes helyen, ahol talán felfigyelnek ránk! Szeretnénk még az egészségünk érdekébe tenni mozgással, nem gyógyszerekkel és terápiákkal. A gyógyszerek és a terápiák biztosan többe kerülnek nekünk is és az állami költségvetésnek is. Én személy szerint kérem az erre jogosultakat, hogy járjanak el az ügyben, hogy kapjon a csapatunk támogatást az egészségmegőrző mozgás lehetőségére, hiszen a kormányunk is a mozgást támogatja. Szerintem nyitva vannak a kapuk, be kell kopogtatni azokon és talán szerencsénk lesz. Tóth Lajosné (Encs) Kedves Jucus! Két éve úgy hozta a sors, hogy Forrón rátaláltam az Etka Jóga mozgásformára, amit Káposztáné Borsi Erzsébet ismertetett meg velem Miskolcon. Nagy örömmel csatlakoztunk hát kislányommal együtt, a Te vezetésed alatt álló csoporthoz. A mozgás minden korosztály számára felpezsdítő, nagyon jól esik a napi munka után. Mindig mosolygós, vidám emberek társaságában tölthetjük az időt. A mozgáshoz kapcsolódó versek, dalok játékossá teszik a foglalkozást, - mindenki megfiatalodik ezek hallatán -, mint ahogy ETKA ANYÓ is tette. Napról napra érezzük jótékony hatását, rugalmasabb, vidámabb emberekké váltunk. Nagyon szeretjük a szinte családias légkört. A már hagyománnyá vált év végi közös torna, egészséges ételek, italok kóstolása valamint közös túrák, mind-mind összekovácsolja ezt a csapatot. Örülünk, hogy az EJEM forró-encsi csoportjának tagjai lehetünk. A Te szervezésednek köszönhető, hogy lett egy ilyen közösség. A természet önmagunk és egymás megértéséért. Ezúton is KÖSZÖNJÜK!!!! Orehóczki Katalin (Perecse) Mióta Forrón a Támop program keretében ingyenes Etka Jóga Erőgyűjtő Foglalkozást tartanak, én is csatlakoztam a csapathoz. Nagyon családias a légkör, és a gyakorlatokból mindig annyit csinálok, amit az egészségi állapotom megenged. Minden gyakorlatot még nem tudok megcsinálni, de próbálkozom, és biztosan tudom, hogy menni fog. Az Etka Jógát azért tartom jónak, mert minden izomzatomat megmozgat, aztán kellemes fáradság tölt el,

8 ami után a relaxáció nagyon jól esik. Mióta csatlakoztam érzem, hogy könnyebb a mozgásom. Figyelek a jó légzésre, a folyadék bevitelre, és próbálok egészségesen étkezni. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mozgásformát. Én biztosan nem hagyom abba. És a jövőben hozzánk csatlakozóknak is garantálni tudom, hogy remekül fogják magukat érezni. Hiszen szuper jó oktatónk van. Thököly Zsuzsanna (Encs) Mivel is zárhatnám soraimat? Várjuk a folytatást december 31. Fortuna Judit

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg.

kapott megyénk, mely 8706 rászoruló életét könnyítette meg. Folytatjuk a munkát összefogással! Az idén ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját a Mozgáskorlátozottak Sza bolcs- Szat már-bereg Megyei Egyesülete. Ez alkalomból Balogh Zoltánné az egyesület elnöke

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzatának lapja. Encsencs Község Képviselő-testülete 2010-2014

Encsencs Község Önkormányzatának lapja. Encsencs Község Képviselő-testülete 2010-2014 Sz.E.M. Szemes Encsencs Mindennapjai VI. évfolyam 3. szám 2010. október En Encsencs Község Önkormányzatának lapja Encsencs Község Képviselő-testülete 2010-2014 2010. október 14-én alakult meg önkormányzatunk

Részletesebben

Tisztelt Közgyűlés! Tisztelt Közgyűlés! B E S Z Á M O L Ó. A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesületének 2013.évben végzett tevékenységéről

Tisztelt Közgyűlés! Tisztelt Közgyűlés! B E S Z Á M O L Ó. A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesületének 2013.évben végzett tevékenységéről B E S Z Á M O L Ó A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesületének 2013.évben végzett tevékenységéről Tisztelt Közgyűlés! A Karitatív Önkéntesek Kisújszállási Egyesülete önálló, bíróság által bejegyzett

Részletesebben

VIII. évfolyam, 3. szám 2012. december

VIII. évfolyam, 3. szám 2012. december VIII. évfolyam, 3. szám 2012. december Önkormányzat hírei Tisztelt Tiszaszentimreiek, Újszentgyörgyiek! Az elmúlt három hónap történéseiről számolok be Önöknek. Eseményekben gazdag három hónap áll mögöttünk.

Részletesebben

Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL

Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2012 ŐSZ - TÉL Rólunk, nekünk... A Vadmadárkórház rajzpályázat sukorói nyertesének, Beta Emesének rajza. Címe: A költés Önkormányzati hírek Állattartási szabályok Szeretettel

Részletesebben

GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ

GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ GYERMEKVÉDELMI HÍRADÓ BORSOD ABAÚJ ZEMPLÉN MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT KIADVÁNYA MISKOLC, 2010. A Borsod Abaúj - Zemplén Megyei Gyermekvédelmi Központ minden dolgozójának és a Gyermekvédelmi Híradó kedves

Részletesebben

Tisztelt Egerfarmoson élők és hazalátogatók!

Tisztelt Egerfarmoson élők és hazalátogatók! EGERFARMOS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK HIVATALOS LAPJA XI. évfolyam 2. szám - 2013. december Tisztelt Egerfarmoson élők és hazalátogatók! A nyár közepén megjelent Hírmondó óta eltelt időszak eseményeit olvashatják

Részletesebben

SZABOLCS HÍRADÓ. Húsvét elõtt. Ember lenni mindig, minden körülményben. (Arany János) Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak!

SZABOLCS HÍRADÓ. Húsvét elõtt. Ember lenni mindig, minden körülményben. (Arany János) Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánunk minden kedves olvasónknak! SZABOLCS HÍRADÓ PUSZTASZABOLCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZÉLETI ÉS KULTURÁLIS LAPJA XXIII. ÉVFOLYAM 2013. MÁRCIUS Ára: 120 Ft Húsvét elõtt Az élet igazi nagy vállalkozásai legtöbbször nem hõstettek, hanem

Részletesebben

Másfél évtized. XV. évfolyam 11. szám 2007. november. Nap Klub Alapítvány ez évben ünnepli létrejöttének 15. évfordulóját.

Másfél évtized. XV. évfolyam 11. szám 2007. november. Nap Klub Alapítvány ez évben ünnepli létrejöttének 15. évfordulóját. XV. évfolyam 11. szám 2007. november Másfél évtized Ünnepi összeállításunk a számvetés szándékával készült. Alapítványunk életében eltelt másfél évtized jelentôsebb eseményeit, történéseit állandó krónikásunk,

Részletesebben

Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről...

Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről... Fotó: Tamás Gábor A TARTALOMBÓL: Hivatali hírek Kóbor kutyák Szelektív hulladékgyűjtés időpontjai 2015-ben A rendről... Mozaik Perbáli Ünnep Karácsonyi összeállítás Óvodai hírek Iskolai hírek A Közösségi

Részletesebben

Jánoshidai Híradó. XVI. évfolyam 2. szám 2013. június. POLGÁRMESTERI HIVATAL 5143 Jánoshida, Fő út 28. 57/558-060 www.janoshida.hu.

Jánoshidai Híradó. XVI. évfolyam 2. szám 2013. június. POLGÁRMESTERI HIVATAL 5143 Jánoshida, Fő út 28. 57/558-060 www.janoshida.hu. Jánoshidai Híradó POLGÁRMESTERI HIVATAL 5143 Jánoshida, Fő út 28. 57/558-060 www.janoshida.hu Önkormányzati lap 150 Ft XVI. évfolyam 2. szám 2013. június 2 Hírek az óvodából Napról napra: óvodánk naplójából

Részletesebben

A Falunap idén a Kállósemjéni Kastély Nap nevet viseli

A Falunap idén a Kállósemjéni Kastély Nap nevet viseli 2014. AUGUSZTUS 1 A Falunap idén a Kállósemjéni Kastély Nap nevet viseli Kállósemjén Nagyközség Önkormányzata 2014. augusztus 22-én (pénteken) és 23-án (szombaton) rendezi meg hagyományos Falunapi rendezvényét,

Részletesebben

Fraundschaft Nemzetiségi Vegyeskórus Egyesület minősítő versenye

Fraundschaft Nemzetiségi Vegyeskórus Egyesület minősítő versenye HERCEGKÚT KÖZSÉG INFORMÁCIÓS LAPJA 2010. JÚNIUS HÓ, 11. ÉVFOLYAM 6. SZÁM ÁRA: 160,- FT Fraundschaft Nemzetiségi Vegyeskórus Egyesület minősítő versenye A Magyarországi Német Ének-, Zene és Tánckarok Országos

Részletesebben

A babák Aranykoszorús mestere. földbirtokos Takács családból

A babák Aranykoszorús mestere. földbirtokos Takács családból 1 0 0 é v Téti Híradó Városi Folyóirat XIV. évfolyam 2. szám 2009. Nyár Köszöntöttük Tét legidõsebb lakóját Hegyi Endre Úr Tét, Fõ utca 114. szám alatti lakos 2009. június 3-án ünnepelte 100 éves születés

Részletesebben

Őri Hírek ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA. Szívem csengő

Őri Hírek ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA. Szívem csengő III. évfolyam 4. szám 2014. december 1 ŐRISZENTPÉTEREN ÉLŐK LAPJA Tartalomból Közmeghallgatás Házunk tája - Önkormányzati hírek Újraválasztották az elnököt Sokan, sokféleképpen emlékeztek Fesztiválváros

Részletesebben

A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2014-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa

A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2014-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2014-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Lépj közelebb! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Az országos ifjúsági

Részletesebben

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2011 TAVASZ-NYÁR. Rólunk, nekünk...

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2011 TAVASZ-NYÁR. Rólunk, nekünk... IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2011 TAVASZ-NYÁR Farsang az óvodában Március 15-i ünnep Hagyományörzők Rólunk, nekünk... Kedves Sukoróiak! Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. Felejts

Részletesebben

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet

2011. május 2-ig 1 263 598 379 forint támogatás elérésében működött közre Egyesületünk, melyet Visszaemlékezés Több mint 30 év eredményesen! Apró kavicsként görögnek emlékeim. Mintha ma lett volna. Arcok, fények, felvillanások, töredékek a közeli és távoli múltból. Már sokan nem élnek, csak emlékeink

Részletesebben

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is!

Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! A MEOSZ Ifjúsági Tagozatának a 2012-es ifjúsági tevékenységét összefoglaló kiadványa Rólad szól! Neked szól! Gyere velünk Te is! Összeállította: Vid Natasa 1 Bemutatkozás. Kik vagyunk? Szövetségünket,

Részletesebben

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2013 TAVASZ - NYÁR. Rólunk, nekünk... Sukoró - Éva forrás

IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2013 TAVASZ - NYÁR. Rólunk, nekünk... Sukoró - Éva forrás IDŐSZAKOSAN MEGJELENŐ MAGAZIN 2013 TAVASZ - NYÁR Rólunk, nekünk... Sukoró - Éva forrás Jegyzői bemutatkozás Szeretettel köszöntöm a helyi magazinunk régi és új olvasóit! Az időjárás, a tavaszba húzódó

Részletesebben

Gyógyászati nyílt napés életmód tanácsadás. Jövõre járási hivatalok, kormányablakok. Megújult a Kilátó ALÁÍRTÁK A MEGÁLLAPODÁST A KORMÁNYHIVATALLAL

Gyógyászati nyílt napés életmód tanácsadás. Jövõre járási hivatalok, kormányablakok. Megújult a Kilátó ALÁÍRTÁK A MEGÁLLAPODÁST A KORMÁNYHIVATALLAL Zalakaros város lapja XVII. évfolyam 18. szám Jövõre járási hivatalok, kormányablakok A közelmúltban az országban elsõként a Zala Megyei Kormányhivatal a megye valamennyi településével megállapodást kötött

Részletesebben

Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január

Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január A KLAUZÁL GÁBOR BUDAFOK-TÉTÉNYI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT 2013. ÉVI BESZÁMOLÓJA Készítette: Varga Barbara mb. intézményvezető 2014. január 1 Tartalomjegyzék I. Bevezető 3. oldal II. Klauzál Gábor Budafok-Tétényi

Részletesebben

KISBÍRÓ. Tisztelt Kisnánai Lakosok!

KISBÍRÓ. Tisztelt Kisnánai Lakosok! KISBÍRÓ XXII. évfolyam 1. szám 2013. december Tisztelt Kisnánai Lakosok! A K I S N Á N A I Ö N K O R M Á N Y Z A T H Í R M O N D Ó L A P J A Kisnána Község Önkormányzata a 2013. évben 17 alkalommal ülésezett,

Részletesebben

H Í R N G ÁSVÁNYRÁRÓI

H Í R N G ÁSVÁNYRÁRÓI ÁSVÁNYRÁRÓI H Í R H A R A N G 2014. ÁPRILIS IV. ÉVFOLYAM 1. SZÁM Ásványráró Képviselő-testületének időszaki kiadványa Kedves Olvasóink! Áldott húsvéti ünnepeket kívánva üdvözlöm Önöket a 2014. évi első

Részletesebben

MEGHÍVÓ. 2009. szeptember. XIX. évfolyam IX. szám

MEGHÍVÓ. 2009. szeptember. XIX. évfolyam IX. szám XIX. évfolyam IX. szám Előfizetve: 100 Ft Árusoknál: 150 Ft MEGHÍVÓ Szeretettel meghívjuk Önt és kedves családját az 1956. évi forradalom, szabadságharc 53. évfordulójának és a Magyar Köztársaság kikiáltásának

Részletesebben

10 ÉVE. A Szentes-Csongrád RC. alapító ünnepségének 10. évfordulójára. Szentes, 2015. Emlékkönyv a klub alapító ünnepségének 10.

10 ÉVE. A Szentes-Csongrád RC. alapító ünnepségének 10. évfordulójára. Szentes, 2015. Emlékkönyv a klub alapító ünnepségének 10. A Szentes-Csongrád RC 10 ÉVE A SZENTES-CSONGRÁD RC Emlékkönyv 10 ÉVE a klub alapító ünnepségének 10. évfordulójára Szentes, 2015. július 3. Emlékkönyv a klub alapító ünnepségének 10. évfordulójára Szentes,

Részletesebben

POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓ

POLGÁRMESTERI BESZÁMOLÓ Mi lesz veled, Vál KSE? Jövőnk zálogai? Ilyen körülmények között ebben a csapatban ennyi van. Én azt gondolom, nincs okunk szégyenkezni. Ádám Zsuzsanna beszélget az egyesület vezetőségével....összetört

Részletesebben

Tiszakeszi Község Lapja VIII. évfolyam 1. szám 2012. március

Tiszakeszi Község Lapja VIII. évfolyam 1. szám 2012. március Tiszakeszi Község Lapja VIII. évfolyam 1. szám 2012. március Tisztelt Tiszakesziek, Kedves Olvasók! Az ember és természetesen az önkormányzat is gyakran kerül olyan helyzetbe ebben a rohanó, feladatokkal

Részletesebben

Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre 2004-2009

Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre 2004-2009 Fonyódi Gimnázium Öregdiákjainak Baráti Köre 2004-2009 FONYÓDI GIMNÁZIUM ÖREGDIÁKJAINAK BARÁTI KÖRE 2004-2009 Ajánló gondolatok Az elmúlt évek és évtizedek bebizonyították, hogy az egykori osztály-, vagy

Részletesebben