Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc évi munkájáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc 2014. évi munkájáról"

Átírás

1 Beszámoló az Etka Jóga Egyesület Miskolc évi munkájáról 1. Szervezeti élet Egyesületünk taglétszáma 98 fő. Három közgyűlést tartottunk. A közgyűlést megelőzően elnökségi ülésen tárgyaltuk meg a napirendi pontokat. Az év nagy feladata volt a közhasznúsági fokozat megtartásához szükséges feladatok ellátása. A törvényi szabályok megváltozását átvezettük az alapszabályunkon, a közhasznúsági kérelemmel együtt a változásokat bejelentettük a Miskolci Törvényszéken. A bíróság a változásokat átvezette, a közhasznúsági kérelmet elfogadta. Év közben céljaink teljesítésén dolgoztunk és az egyesülettel kapcsolatos nyilvántartási, elszámolási, pénzügyi, szervezési és adatszolgáltatási feladatokat is elláttuk. Legfőbb feladatunk, hogy népszerűsítsük az egészséges, mozgás gazdag életmódot, Etka Anyó erőgyűjtő módszerét tanítva. Foglalkozásainkba, rendezvényeinkbe a lehető legtöbb embert, minden korosztályt vonjunk be. 2. Etka jóga erőgyűjtő foglalkozások - 12 oktatónk Miskolcon és környékén, 12 az ország más területein tart rendszeres foglalkozásokat. A megyében Abaújszántón, Bodrogkisfaludon, Boldogkőváralján, Encsen, Forrón, Halmajon, Kazincbarcikán, Kisgyőrben, Mádon, Mezőcsáton, Mezőzomboron, Szerencsen, Szikszón, Tarcalon, Tardonán, Tiszakesziben, Tiszaújvárosban, Tiszapalkonyán, Tiszaszederkényben. Baráti foglalkozást tartott hétfőnként a Megyei Könyvtárban Kanizsainé Rózsa, a Karacs Teréz kollégium kertjében júl. - aug. hónapban minden szerdán óráig Kanizsainé Rózsa, Sóvári Andrea, Káposztáné Borsi Erzsébet, dr. Simaházi György, Sárvári Mónika, Lövei Éva. Miskolcon és környékén kb. 500 embert mozgatnak meg oktatótársaink hetente rendszeresen, a nyári életmódtáborokban pedig további 200 főt. Tavasszal 20 fővel, Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer kezdőknek címmel tanfolyamot indítottunk Sóvári Andrea vezetésével Miskolcon az Ifi Házban, mely 10 héten át tartott. Áprilisban négy oktató, december 17-én öt oktató együttműködésével Encsen erőgyűjtő délutánon tréningezett és dalolt együtt 50, illetve 42 fő a gimnázium aulájában. Egyesületünk az encsi, Mezőcsát Kistérségi, Tiszakeszi, Ároktő és a Tiszaújváros városi pályázatok révén részt vett az egészséges életmód terjesztésében Etka Jóga Erőgyűjtő foglakozások tartásával. A foglalkozásokat Fortuna Judit, Sotkó Mónika, Dánfi Magdolna és Árvainé Dajka Erzsébet tartották. 3. EJEM Dalos Klub Szeptembertől minden hónap első péntekén Etka Anyó megzenésített verseit énekeljük Simivel és Böbével.

2 4. Oktatóképzés, továbbképzés Miskolcon februárban 6+6 fő, márciusban 5+2 fő, novemberben 4+3 fő, Velemben májusban 13+2 fő, októberben 5+4 fő részvételével. Ásotthalmon sikeres harmadikos vizsgát tett és EJEM képzett oktatója oklevelet kapott Harcos Éva és dr. Simaházi György. II. éves vizsgáját Sárvári Mónika sikeresen letette. Az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer képzett oktatóinak létszáma 78 főre növekedett, a névsor honlapunkon, baloldalon, az Oktatók/Foglalkozások menüpontban. 5. Honlap karbantartása Sóvári Andrea továbbra is szorgalmasan, lelkesen végzi ezt a tevékenységet. Az infók mindig aktuálisak, a fotók jók től a látogatók száma. Az utolsó 30 nap átlaga: naponta 91 fő látogató. (2015. január 31-ig). 6. Hírlevelek szerkesztése Minden hónapban szerkesztettünk hírlevelet. Elektronikusan 626 főnek juttatjuk el rendszeresen. Beszámoltunk az elmúlt hónap történéseiről és infót adtunk a következő hónapról. A szerkesztők: Káposztáné Borsi Erzsébet és Sóvári Andrea 7. Erőgyűjtő túrázás, kirándulás Egyesületünk 8 tagja Sóvári Andrea vezetésével Etka Jóga Erőgyűjtő Módszerrel gyalogosan a múlt évben 188 km-t teljesített az Országos Kéktúra útvonalán Írott-kőtől Keszthelyig. Augusztus elején Sárvári Mónika szervezésével a harsányi kalandparkban szereztünk élmény dús tapasztalatot a levegőben és a fák lombkoronája szintjén való közlekedésből. 8. Etka jóga erőgyűjtő hétvége szervező: Káposztáné Böbe és Fortuna Judit Május 9-11 között Szilvásváradon huszonegyen és október között Hercegkúton huszonöten töltöttük együtt a hétvégét erőgyűjtő mozgással, kirándulással, közös főzéssel, játékkal, énekkel, tánccal. Mindkét helyen gyönyörű természeti környezetben, jó csapatban voltunk 9. Baráti tábor Egyesületünk tizennyolcadik baráti táborát az Ifjúsági ház kertjében tartottuk 25 fővel június 14-én. Programok: erőgyűjtő tréningek több oktatóval, zenés erőgyűjtő mozgás, dalolás Simivel, ételkóstoló. 10. Rendezvényeken aktív részvétel Június 7-én a városi sportcsarnokban Etka jóga erőgyűjtő bemutatót tartottunk a Tökéletes Családi Napon. Október elején kapcsolódtunk a MOVE Week európai eseményéhez. A hét célja, hogy terjessze Európa szerte a mozgásgazdag életmód, a rendszeres testmozgás pozitív hatásait.

3 11. Évzáró rendezvény Egyesületünk december 13-án tartotta évzáró rendezvényét a Leszih úti óvodában. Vetített képes beszámolókat néztünk, hallgattunk a nyári táborokról. Megtartottuk a december 28-i Etka ünnep műsorának főpróbáját. A szünetben megvendégeltük egymást a magunk készítette finomságokkal. Encsen december 17-én családias légkörű Etka jóga erőgyűjtő foglalkozás és szeretet vendéglátás zárta az évet. A rendezvényt Fortuna Judit szervezte. 12. Támogatások szerzése SZJA 1 %-ra felhívást tettünk közzé a honlapon és hírlevélben és egyénileg is szervezkedtünk. 141 ezer forintot kaptunk, melyet ebben az évben használunk fel. A Tiszaújvárosi Önkormányzattól kapott Ft támogatást Tiszaújvárosi Szervezetünk, melyet foglalkozásokra és ételbemutatóra fordítottak. A 2014 évi működésre és az Országos Kéktúra Erőgyűjtő Módszerrel programra a Nemzeti Együttműködési Alaptól 531 eft, ill. 364 eft támogatást kaptunk. 13. Kapcsolatok ápolása Etka Anyó lakóházának falán május 24-én emléktáblát helyezett el a tanítványok közössége. Egyesületünk több tagja részt vett az ünnepségen és megkoszorúzta az emlékhelyet. Együttműködtünk az EJNE-vel és a nyugat-dunántúli egyesülettel az oktatóképzésben, pedagógus továbbképzésben, a budapesti egyesülettel az év végi születésnapi ünnep megrendezésében, ahol az Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer alkalmazásával és bemutatásával színes zenés, táncos, dalos műsorral szerepeltünk Egyesületünk tagjai részt vettek a budapesti városligeti Etka héten. Jó kapcsolatot ápolunk a Leszih úti óvodával, ahol rendszeres foglalkozásokat, oktatóképzést, baráti tábort, taggyűlést tartunk. Tagjai vagyunk az Egészségügyi és Szociális Műhelynek, melynek a Civil Ház ad otthont. A Civil Információs Centrumtól sok hasznos információt kaptunk működésünkhöz. A TISZAÚJVÁROSI SZERVEZET BESZÁMOLÓJA A ÉVRŐL A miskolci Etka-Jóga Egyesület tiszaújvárosi szervezetének taglétszáma 2014-ben 25 fő volt. Ebből 8 fő aktív tag és 17 fő nyugdíjas. Tiszaújvárosban Árvainé Dajka Erzsébet és Prókainé Szilágyi Klára Etka-Jóga oktatók tartottak foglalkozást. Nem csak a városi és környékbeli lakosok, hanem nyugdíjas egyesületek és az ovisok is szívesen vették, hogy foglakozunk velük. Januári hónapban megkezdtük rendszeres Etka-Jóga foglalkozásainkat több helyszínen, és heti több alkalommal.

4 Az évet szomorú eseménnyel kezdtük, Tóth Líviára emlékeztünk, aki január 4-én elhunyt. Megemlékeztünk munkásságáról, tanításairól, hiszen nagyon sok tudást adott át nekünk az AVIVA módszerből és a gyűrűs izmok titkáról. Január 24-én első közös rendezvényünkön, az Énekszó Baráti hangversenyen vettünk részt, amely nálunk már hagyomány. Április 12-én Kövi Szabolcs fuvolaművész előadását hallgattuk meg egy különleges helyen, a sóbarlangban. A művész nagyszerű játéka, a fény-játék hangulata, a só áldásos hatása elvarázsolt bennünket egy órán keresztül. Május ig bogácsi tavaszi erőgyűjtő héten voltunk a helyi csapattal és az ország minden részéről hozzánk csatlakozó Etka-Jógás társainkkal. Nagyon jó idő volt, sokat tartózkodtunk a szabadban, a foglalkozásokat kint tudtuk tartani a szálloda füves udvarán, túráztunk, ismerkedtünk a helyi nevezetességekkel, és élveztük a gyógyvíz áldásos hatását. Júniusban 3 napos életmód táborba mentünk Bükkszentkeresztre. Nagyokat túráztunk, közben Etka-Jóga erőgyűjtő mozgással frissítettük magunkat, töltekeztünk a Boldogasszony köveknél. A jó levegőn nagyon jól esett a magunk által készített húsmentes étel. Júniusban miskolci baráti találkozón vettünk részt. Július 20-án ismét Bükkszentkeresztre látogattunk, Gyuri bácsi, a füves ember által szervezett rendezvényre, ahol nagyon örültük Dr. Őry Ajándok előadásának is, és csapatunk több tagjával bemutattuk a meridián gyakorlatot. A július és augusztus hónapokban rendszeres foglalkozásokat nem tartottunk, mert részt vettünk a többi Etka-Jóga egyesületek által szervezett táborokban. A nyár sem múlt el összetartozás nélkül, mert szabadtéren heti 1 alkalommal ingyenes foglalkozásokat tartottunk. Augusztus végén vidám nyárbúcsúztató főzést rendeztünk egyesületünk tagjainak. Étkezés előtt vidám gyakorlatokat végeztünk és rezgőbotos gyakorlatokkal ismerkedtünk meg. Meglett a hatás, minden étel elfogyott, amit csipkebogyó teával öblítettünk le. Szeptemberben újra elkezdtük a rendszeres foglalkozásainkat. Szeptember 27-én csapatépítő kerékpár túrát szerveztünk a Tisza gáton Tiszatarjánba. A lelkes csapat a gyönyörű Tisza holt-ágánál meditáció közben megpihent. Tiszatarjánban egy jógás társunk finom haltepertővel várt bennünket. Októberben ismét Dobogókőn őszi táborban vettünk részt. Ismét élveztük már harmadszor Dobogókő csodálatos energia mezejét. Elbúcsúztunk Dobogókő energiájától. Őszi táborunknak új helyszínt keresünk, amely hely új energiákat fog nekünk adni. December 10-én közös rendezvénnyel zártuk az évet Etka-Jóga foglalkozásra járó csapattagjainkkal, a tiszaújvárosi Termálfürdőben. Etka anyó biztosan mosolygott ránk, mert vízi balettoztunk is a gyógyító vízben. Nagyon jól éreztük magunkat, éreztük az összetartozás erejét. December utolsó foglalkozásait ünnepélyessé tettük hangtál meditációval, és egy kis beszélgetéssel.

5 Ebben az évben is mi oktatók tesszük szeretettel dolgunkat, átadjuk tudásunkat, tapasztalatunkat a foglalkozásra járóknak. Az általam írt Fény Mantrával kívánok a évre mindenkinek sikereket és boldogságot. Fény Mantra Fényből jöttem - Fényben élek - Megyek a Fény felé Minden napomat - Ragyogja be - a Fény Tisztelettel vagyok a földanya felé Tisztelettel vagyok az égiek felé Tisztelettel vagyok magam felé Tiszaújváros, március 01. Árvainé Dajka Erzsébet Tiszaújvárosi Etka-Jóga szervezet vezetője 2014 évi SZAKMAI BESZÁMOLÓ Etka Jóga Erőgyűjtő Módszer Foglalkozások TÁMOP /LHH/11-A sz. projektben FORRÓ TELEPÜLÉS A két éves programot zárva sok pozitív dologról számolhatok be. Egyrészről nekünk oktatóknak nagy kihívás volt, hogy mindent egyeztetve, együtt csináljuk végig és ennek keretében 2 településen mégis egy térségben hozzunk létre működő csoportokat, találjuk meg és forrasszuk eggyé a mozogni vágyó, tevékeny embereket. Ez maximálisan megtörtént, ennek egyik bizonyítéka, hogy a csoport magját képező tag kérésére a projektet követően is megmaradnak és tovább mozognak vezetésünkkel. A létszám alakulása 25 fős stabil létszám állt be ebben az évben. Ezen felül mindig vannak új próbálkozók, akik rövidebb-hosszabb ideig maradtak majd eltűntek. A nemi megoszlás 1 fő állandó férfitagra tettünk szert, bár idén is volt több érdeklődő a férfi nemből, de megmaradni nem tudtak, elmondható tehát, hogy kitartásban a nők nyertek! Életkori összetétel A 8-75 év közötti megoszlás jól mutatja, hogy soha nem késő elkezdeni és újrakezdeni a mozgást!

6 Az az életre ébredés, ha felismerjük, hogy mit érhetünk el önmagunkkal, ha felismerjük a bennünk és minden élő sejtben együtt lüktető, fenntartó, építő, kifogyhatatlan természeti erőket, és megteremtjük a magabiztos testi és lelki egészséget. /Etka Anyó/ Éves terveink teljesülése áprilisban saját tervezésű, lógóval ellátott pólókat készíttetünk, szintén áprilisban egész estés jóga partit szerveztünk a Miskolci Egyesület oktatóival, akik megmutatták magukat és a mozgás örömét. A rendezvényt ételkóstolóval zártuk, több mint 30 fő vett részt rajta. a nyár folyamán erdélyi tábort szerveztem, ahol intenzíven jógázhattak, túrázhattak a résztvevők, az évet, a projektet a negyedszer megrendezett Családias légkörű Etka Jóga Erőgyűjtő Foglalkozással zártuk le december 17-én. Több, mint 40 fő vett részt rajta, jó hangulatú beszélgetéssel, egymás megvendégelésével köszöntünk el az esztendőtől. A résztvevők gondolataival zárom a beszámolót Mozgásszervi betegségem miatt kezdtem el jógázni évekkel ezelőtt. Az Etka Jóga Erőgyűjtő módszer jótékony hatását megtapasztaltam. A meglévő mozgásszervi problémáim nem súlyosbodtak, ami önmagában is nagy eredmény. A fájdalmak nem múltak el teljesen, de az izmok nem tapadnak le és nem korlátoznak a mozgásban. Sokkal jobb a közérzetem, könnyebb a mozgás. A jóga gyakorlása nélkül állapotom rosszabb lenne. Nemcsak a testre, a lélekre is nagyon jó hatással van az együtt eltöltött idő. A hangulat jó, a szép zene megnyugvást hoz. A kellemes légkörben eltöltött idő eredményeként, barátságok alakultak ki. A foglalkozáson való részvételem gyakoriságában szerepet játszott, hogy azt két évig térítésmentesen vehettem igénybe. Köszönöm a lehetőséget. Molnár Andrásné (Szalaszend) A jóga az jó, ha nem lenne jó, akkor rosszgának neveznék!!! Zsuzsanna (Encs) Nagyon fogom sajnálni, ha fizetős lesz a Jóga. Én személy szerint kevés nyugdíjból nem biztos, hogy tudok finanszírozni minden alkalmat, viszont a mozgásra nagyon nagy szükségem lenne. Egyedül élek nincs lehetőségem arra, hogy megfelelően mozogjak. Nagyon sokat segített nekem a Támop program keretében, az elmúlt évek ingyenes Etka Jóga Erőgyűjtő foglalkozása, a mozgás lehetősége a csoporttal. Most már január első napjaiban azonnal költségvetést kell csinálnom? Miről mondjak le? Nagyon át kell gondolnom, meg kell terveznem azt, hogy az eddig számomra sokat jelentő mozgás lehetőségét megtarthassam magamnak. Komoly része a csapatnak nyugdíjas, egyedülálló nő, akik szerényen élünk itt a végeken.

7 Erre az egészségmegőrző mozgásra sem lesz lehetőségünk már minden alkalommal? Szeretném, ha valaki vagy valakik közben járnának az érdekünkben! Jó mozogni komoly irányítással, jó kis, komoly csoporttal. A mozgás előnyeit hangsúlyozza minden sajtó! Akkor közbe kellene járni, hogy ez a kis mozogni akaró csoport ne széledjen szét az anyagi gondok miatt. Nem az akaratunkon múlik itt a mozgás. Akarunk mozogni, csak szűkösek a családi kasszáink. Járjanak el illetékesek illetékes helyen, ahol talán felfigyelnek ránk! Szeretnénk még az egészségünk érdekébe tenni mozgással, nem gyógyszerekkel és terápiákkal. A gyógyszerek és a terápiák biztosan többe kerülnek nekünk is és az állami költségvetésnek is. Én személy szerint kérem az erre jogosultakat, hogy járjanak el az ügyben, hogy kapjon a csapatunk támogatást az egészségmegőrző mozgás lehetőségére, hiszen a kormányunk is a mozgást támogatja. Szerintem nyitva vannak a kapuk, be kell kopogtatni azokon és talán szerencsénk lesz. Tóth Lajosné (Encs) Kedves Jucus! Két éve úgy hozta a sors, hogy Forrón rátaláltam az Etka Jóga mozgásformára, amit Káposztáné Borsi Erzsébet ismertetett meg velem Miskolcon. Nagy örömmel csatlakoztunk hát kislányommal együtt, a Te vezetésed alatt álló csoporthoz. A mozgás minden korosztály számára felpezsdítő, nagyon jól esik a napi munka után. Mindig mosolygós, vidám emberek társaságában tölthetjük az időt. A mozgáshoz kapcsolódó versek, dalok játékossá teszik a foglalkozást, - mindenki megfiatalodik ezek hallatán -, mint ahogy ETKA ANYÓ is tette. Napról napra érezzük jótékony hatását, rugalmasabb, vidámabb emberekké váltunk. Nagyon szeretjük a szinte családias légkört. A már hagyománnyá vált év végi közös torna, egészséges ételek, italok kóstolása valamint közös túrák, mind-mind összekovácsolja ezt a csapatot. Örülünk, hogy az EJEM forró-encsi csoportjának tagjai lehetünk. A Te szervezésednek köszönhető, hogy lett egy ilyen közösség. A természet önmagunk és egymás megértéséért. Ezúton is KÖSZÖNJÜK!!!! Orehóczki Katalin (Perecse) Mióta Forrón a Támop program keretében ingyenes Etka Jóga Erőgyűjtő Foglalkozást tartanak, én is csatlakoztam a csapathoz. Nagyon családias a légkör, és a gyakorlatokból mindig annyit csinálok, amit az egészségi állapotom megenged. Minden gyakorlatot még nem tudok megcsinálni, de próbálkozom, és biztosan tudom, hogy menni fog. Az Etka Jógát azért tartom jónak, mert minden izomzatomat megmozgat, aztán kellemes fáradság tölt el,

8 ami után a relaxáció nagyon jól esik. Mióta csatlakoztam érzem, hogy könnyebb a mozgásom. Figyelek a jó légzésre, a folyadék bevitelre, és próbálok egészségesen étkezni. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a mozgásformát. Én biztosan nem hagyom abba. És a jövőben hozzánk csatlakozóknak is garantálni tudom, hogy remekül fogják magukat érezni. Hiszen szuper jó oktatónk van. Thököly Zsuzsanna (Encs) Mivel is zárhatnám soraimat? Várjuk a folytatást december 31. Fortuna Judit

Beszámoló a 2013-as évről

Beszámoló a 2013-as évről Beszámoló a 2013-as évről 1. Szervezeti élet Egyesületünk taglétszáma 104 fő. Az éves rendes taggyűlést februárban megtartottuk. A taggyűlést megelőzően elnökségi ülésen tárgyaltuk meg a taggyűlés anyagát.

Részletesebben

A 2012-es év teljesítése

A 2012-es év teljesítése A 2012-es év teljesítése 1. Etka jóga erőgyűjtő foglalkozások - 12 oktatónk Miskolcon és környékén 20 az ország más területein tart foglalkozásokat. Díjmentes foglalkozást tartott hétfőnként a Megyei Könyvtárban

Részletesebben

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június

Hírlevél. Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház. 2014. január-június Hírlevél Mozsgó Biztos Kezdet Gyerekház 2014. január-június Gyerekházunk napi szinten 9-13. h áll a családok rendelkezésére. A napi foglalkozásokon túl folyamatos programokkal a jeles napok megünneplésével

Részletesebben

Budapest. 06-1-3871-282, 06-20-526-7573. VI. K Buday Ilona budayilona@freemail.hu

Budapest. 06-1-3871-282, 06-20-526-7573. VI. K Buday Ilona budayilona@freemail.hu Budapest Kerület Nap Név Email Telefon III. K Balázs Antalné Marica balazs.antalne@t-online.hu III. K; Sz Kertész Anna kerteszanna@t-online.hu IV. Sz Dudásné Baricza Margit dumargo@gmail.com 06-1-3871-282,

Részletesebben

Beszámoló a 24 órás sportnapról:

Beszámoló a 24 órás sportnapról: Beszámoló a 24 órás sportnapról: A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 számú pályázatunk iskolai hagyománnyá tehető eseményei között immár 2. alkalommal rendeztük meg a tanév vége előtti 24 órás sportnapot, amely

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület!

Tisztelt Képviselő Testület! ,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub 7144 Decs, Rákóczi u 2-8. Tisztelt Képviselő Testület! Az,,Őszi Napfény Nyugdíjas Klub pénzügyi nehézségei ellenére 2014 évben is folytatta tevékenységét, és az alapszabályban

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA

HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA HÍRLEVÉL 2014 AUGUSZTUSI KÜLÖNSZÁM SZEPTEMBER 1.-éN KEZDŐDIK AZ ÓVODA Személyi változások: A 7-es csoportba új dajka néni érkezett, Kádár Éva Éva néni személyében. Őt jól ismerjük hiszen gyermeke jelenleg

Részletesebben

3100 Salgótarján Kassai sor 2. ; Tel.: +36-32-521-550 ; Fax: +36-32-521-555 E-mail: mbbmk@bbmk.hu ; Web: www.bbmk.hu

3100 Salgótarján Kassai sor 2. ; Tel.: +36-32-521-550 ; Fax: +36-32-521-555 E-mail: mbbmk@bbmk.hu ; Web: www.bbmk.hu SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TALÁLKOZZUNK A KÖNYVTÁRBAN! ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK RENDEZVÉNYEI NÓGRÁD MEGYÉBEN címmel benyújtott nyertes pályázatra Pályázati azonosító: 3508-01184 A 2014-es évben is az Nemzeti

Részletesebben

Az Esélyegyenlőségi klub 2014. év februári beszámolója

Az Esélyegyenlőségi klub 2014. év februári beszámolója Az Esélyegyenlőségi klub 2014. év februári beszámolója Február 03-án, az idősödő szervezet, testi változások, és az egészséges öregedés 30 pontja című olvasmányok megvitatására került sor a hallottak alapján.

Részletesebben

Berentei Sakk-Kör 2014 Évi Eseményei

Berentei Sakk-Kör 2014 Évi Eseményei Berentei Sakk-Kör 2014 Évi Eseményei 1. Befejeződött 2013-2014 évi Megyei Cs.B ahol hatodik helyen végzett a csapat ez egy kicsit csalódás 2. Részt vettünk Tarcalon országos szenior versenyen ahol kimagasló

Részletesebben

Ezen dokumentum Jászárokszállás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesületének 2007. évi jelentősebb eseményeit, beavatkozásait, híreit foglalja magába Készítette: Tekse Csaba parancsnok-helyettes 2007. október

Részletesebben

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011.

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. I. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Bevételek: Megnevezés Költségvetési támogatás Központi költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól Helyi önkormányzattól Kapott támogatás

Részletesebben

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület

Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület Nyíri Arborétumért, Természetért, Kultúráért Egyesület KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. TARTALOM 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának

Részletesebben

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz.

Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett Önkéntesek Hete alkalmából pályázatot nyújtott be Alapítványunk az Önkéntes Központ Alapítványhoz. A Csabacsűdi játszótér felújítása az Önkéntesek Hete keretében című projekt megvalósulása Csabacsűdön Pályázó: Tiszta Környezetünkért Alapítvány Csabacsűd Az Önkéntesség Európai Éve keretében meghirdetett

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

PÉCSI FLAMENCO EGYESÜLET 2008. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

PÉCSI FLAMENCO EGYESÜLET 2008. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE PÉCSI FLAMENCO EGYESÜLET 2008. ÉVI KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE 1. Az Egyesület bemutatása: 1.1. Egyesület neve: Pécsi Flamenco Egyesület 1.2. Egyesület székhelye: 7625 Pécs, Babits M. u. 6. fsz. 1/A. 1.3.

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A SZENTESI FELSŐPÁRTI ÓVODA

BEMUTATKOZIK A SZENTESI FELSŐPÁRTI ÓVODA BEMUTATKOZIK A SZENTESI FELSŐPÁRTI ÓVODA A Szentesi Felsőpárti Óvoda öt óvodából áll: Intézményvezető: Geréné Dunaháti-Vas Márta (megbízása: 2013. augusztus 16-tól 2018. augusztus 15-ig szól) Int. vez.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2013. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS. 2013. évről. Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2013. évről Gyermekeink a jövő Alapítvány 7530 Kadarkút, Fő u.1. Tartalmi beszámoló a Gyermekeink a jövő Alapítvány 2013. évi működéséről A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2013-ban

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

A Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Közhasznúsági jelentése

A Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Közhasznúsági jelentése A Somogy Megyei Sclerosis Multiplex Egyesület Közhasznúsági jelentése 2010 Kaposvár 2011. május 11. Kristófné Kiss Emese elnök Tartalom: Adatok 1. Számviteli beszámoló 2. A költségvetési támogatás felhasználása

Részletesebben

Az ETKA - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata

Az ETKA - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata Az ETKA - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata Jelen szabályzatnak az a célja, hogy megfelelő keretbe és egységbe foglalja az ETKA-Jóga Nemzetközi Egyesület (továbbiakban EJNE) minőségi elvárásait

Részletesebben

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS

SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS SZEDERFA OTTHO : LAKÓOTTHO, ÉS APPALI ELLÁTÁS 28. évi Szakmai beszámolója Készítette: Turba Attila Székhely: 2181 Iklad, Szabadság u. 7. Ellátási terület appali Ellátás: Aszód, Bag, Domony, Galgahévíz,

Részletesebben

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló

Újvárosi városrészi nap. LEADER rendezvény. Beszámoló Újvárosi városrészi nap LEADER rendezvény Beszámoló A rendezvény helyszíne: 6800 Hódmezővásárhely, Széchenyi tér A rendezvény időpontja: 2012. július 21. A Visszhang utcai Olvasókör 12 éve rendezi meg

Részletesebben

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai

Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat 2015. február 25-i határozatai 1/2015. (II.25.) SZKT határozat 3 igen, 0 nem és 0 fő tartózkodott A Csabaszabadi Szlovák Önkormányzat Képviselő-testülete ülésének jegyzőkönyv

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/1/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 28-i ülésére Tárgy: Beszámoló az Eplényi Gyermekekért

Részletesebben

Kedves gyerekek! A kalandpark

Kedves gyerekek! A kalandpark Kedves gyerekek! Szeretném bemutatni nektek a gyulai GELLÉNY birtokot, ahol a kirándulásunk harmadik napját fogjuk tölteni. Ez a birtok, megfelelő helyszín a tökéletes lakodalomhoz, családi eseményekhez,

Részletesebben

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI

2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI 2014-2015-ÖS TANÉV EREDMÉNYEI Horvát nyelv, kulturális élet A tanévet megelőző nyári programok: 1) 2014.Június 22-29.- Pag (Horvátország)- Horvát nyelvi tábor 6 tanuló vett részt az egy hetes horvátországi

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

I. A szervezet alapadatai

I. A szervezet alapadatai TARTALOM I. A szervezet alapadatai II. Egyszerűsített könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolójának mérlege III. Kimutatás a költségvetési támogatás felhasználásáról IV.

Részletesebben

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai

Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai MÓRA FERENC VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS MÚZEUM SZENTGOTTHÁRD Országos Könyvtári Napok 2014. október 13-20. A szentgotthárdi Móra Könyvtár programjai Program: Versek és dalok a barátságról Alcím: Óvodás foglalkozás

Részletesebben

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve

A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve A Belvárosi Általános Iskola programjai, éves ütemterve időpont program felelős Augusztus 24. Alakuló értekezlet 25. 8 00 Osztályozóvizsga Dr. Kapusiné Szigethi Emese 26. Szakalkalmazotti értekezlet 27.

Részletesebben

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ

BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ BUDAPESTI ELEKTROMOS SPORTEGYESÜLET SPORTSZAKMAI BESZÁMOLÓ 2015. Budapest, 2016. május 24. Kunzer Ferenc elnök TARTALOMJEGYZÉK 1. SPORTEGYESÜLET MŰKÖDÉSE... 3 1.1 Sportolási lehetőségek és a szakosztályok

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Adószám: 18689156-1-13 Bejegyző szerv: PEST MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: 1100 SZENTJÁNOSBOGÁR KÖZHASZNÚ EGYESÜLET 2099. Dobogókő, Fény utca 1. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2003. Fordulónap: 2003. december

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: Budapesti Farkasok AFKE. 2013. május 2. Budapesti Farkasok AFKE 1204 Budapest, Tátra tér (Új Piaccsarnok) I/15-16. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013. május

Részletesebben

REGE KULTURÁLIS EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2005. ÉV Budapest, 2006. május 24. Elfogadva: KGy 3/2006 (05.24) 1. A szervezet alapadatai Elnevezés: Rege Kulturális Egyesület Képviselő: Vajna Balázs

Részletesebben

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve

Kossuth Lajos Evangélikus. Általános Iskola ÉS. 2014/2015. munkaterve Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 2014/2015. munkaterve 1 2014/2015. tanév helyi rendje és munkaterve A tanév szorgalmi rendje: 2014.szeptember 1.(hétfő) - 2015. június

Részletesebben

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója

NTP-TM-13-0003 A szem muzsikája. A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója A szem muzsikája című projekt szakmai beszámolója Az Orosházi Táncsics Mihály Tehetséggondozó Gimnázium, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium Vörösmarty Mihály Tagintézményében az ének-zenei

Részletesebben

Hírlevél. Gyerekesély Program. Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház. 2013. Iv.Hírlevél

Hírlevél. Gyerekesély Program. Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház. 2013. Iv.Hírlevél Hírlevél Patapoklosi Biztos Kezdet Gyerekház 2013. Iv.Hírlevél Gyerekházunk napi szinten nyitva áll a családok számára, valamint folyamatosan próbálja programokkal, jeles napok megünneplésével színesíteni

Részletesebben

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület

Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület Kulcsi Kemencés Kézműves Egyesület a 10 évig sikeresen működő Mesterségek Bölcsője Alkotó napok elnevezésű rendezvény kapcsán jött létre 2008-ban, azokkal a segítőkkel, akik az évente egyszer megrendezésre

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés és egyszerűsített éves beszámoló 2012

Közhasznúsági jelentés és egyszerűsített éves beszámoló 2012 Tárgyalási Szimulációs Társaság Közhasznú Egyesület 1074 Budapest, Dohány utca 1/b, VI/1. Közhasznúsági jelentés és egyszerűsített éves beszámoló 2012 Budapest, 2013. május 26. 1. Számviteli beszámoló

Részletesebben

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai

Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai Ünnepi elnökségi ülés napirendi pontjai 1./ Az elnökség 2014. évi tevékenységének értékelése, évzáró. Előterjesztő: Kárpáti Zoltán megyei elnök Előterjesztés módja: írásban illetve szóban 2./ A jelenlévők

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2014. ÉVRŐL

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2014. ÉVRŐL KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2014. ÉVRŐL GYERMEKEINK A JÖVŐ ALAPÍTVÁNY 7530 KADARKÚT, FŐ U. 1. Tartalmi beszámoló A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2104. évi működéséről A Gyermekeink a jövő Alapítvány 2014-ben

Részletesebben

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása

VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása VII. MediBall Országos Bajnokság Versenykiírása Nyíregyháza, 2015. május 16. Minden életjelenség mozgásban nyilvánul meg. Változtasd meg a mozgásod, megváltozik az életed! A verseny megnevezése: VII. MediBall

Részletesebben

Nyers ételkészítő Tábor

Nyers ételkészítő Tábor Nyers ételkészítő Tábor Első alkalommal, és reméljük lesz folytatása. megrendezzük a nyers életmód táborunkat. Együtt készítjük el a finomságokat, együtt is fogyasztjuk el, kirándulunk, énekelünk, jókat

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 1 Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592-660 Pf.: 76. fax: 592-676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007-évről

Közhasznúsági jelentés 2007-évről Magyar Jóga Társaság Egyesület 8200 Veszprém Ady Endre u. 77/D. 4/9. 88-403-558, 30-237-0838 yoga@yoga.hu Közhasznúsági jelentés 2007-évről A számviteli beszámoló Mérleg Eszközök (aktívák) 2007 december

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája

Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája Szivárvány Óvoda Toldi Tagóvodája 2007-2008-as nevelési év értékelése Készítette: Ceglédiné Csősz Erzsébet Tagintézmény vezető 1 Gyermeklétszám: 2007. évi statisztika szerint: 21 fő, köztük: 10 fiú, 11

Részletesebben

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület

Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület FAKULT Egyesület 2023 Dunabogdány, Hegy u.7. Fiatalok a Kultúráért Közhasznú Egyesület 2008. ÉVI K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 1 Dunabogdány, 2009. május 20. Tóth László FAKULT Egyesület

Részletesebben

Közhasznú társadalmi szervezet egyszerűsített beszámolója

Közhasznú társadalmi szervezet egyszerűsített beszámolója Zala Megyei Bíróság nyilvántartási száma Petrikeresztúri Közösségfejlesztő Közhasznú Egyesület 8984 Petrikeresztúr, Kossuth út 60. Közhasznú társadalmi szervezet egyszerűsített beszámolója A beszámolási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére

ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére Iktatószám: SZ-102 /2015. Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS az Egészségügyi Szociális és Sport Bizottság 2015. március 18 -i ülésére Tárgy: Javaslat a 3301. Egészségügyi

Részletesebben

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából.

Fülöpi Hírek. Karácsonyfa alatt. Szeretettel köszöntünk minden kedves fülöpi lakost a Fülöpi Hírek 2010. évi utolsó számának megjelenése alkalmából. Fülöpi Hírek V. évfolyam 4. szám 2010. december Karácsonyfa alatt Eljött a nap, mit várva-vártunk, Az égen csillagfény ragyog, Jézuska fáját, ím' elhozták A halkan szálló angyalok. Köszönjük neked, édes

Részletesebben

Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél

Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél Napsi-lap A Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ évente kétszer megjelenő intézményi folyóirata 2015/2016. ősz-tél Kedves Olvasó! A lap megjelenését 19 év gyógypedagógiai munka előzte meg. Nagy

Részletesebben

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 A zongorás tábor résztvevőinek a száma a tervezetthez képest jóval magasabb lett. Az eredetileg tervezett 25-30 gyermek helyett több mint 50 gyermek jelentkezett

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig

ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig PROGRAMAJÁNLÓ 2012. április hónapra a GYERMEKEK HÁZÁBA www.gyhgyor.hu ZENEBÖLCSI ALKALMAK: minden csütörtökön 10.30 órától 11.00 óráig 6 hónapos kortól 3 éves korig várjuk az apróságokat és szüleiket.

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 0 8 év. Vízililiom Egyesület egyéb szervezet megnevezése

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 0 0 8 év. Vízililiom Egyesület egyéb szervezet megnevezése 1 8 1 1 9 3 2 3 9 4 9 9 5 2 9 1 A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített beszámolója 2 8 év egyéb szervezet megnevezése 139.Budapest, Budakalász utca 1. X. 91. címe Keltezés:_Budapest,

Részletesebben

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március

forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március forrás: www.urban-eve.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. március Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptárja

Részletesebben

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER

A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER A 2014/15-ES TANÉV FELADATTERVE 2014. SZEPTEMBER 8. osztályok 1. (hétfő) 7.45 ELSŐ TANÍTÁSI NAP 8. (hétfő) 17.00 Szülői értekezlet alsó tagozat 11. (csütörtök) 16.30 Szülői Munkaközösségi értekezlet 15.

Részletesebben

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15.

1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. Szakmai beszámoló a kerületi kortárssegítő képzésről 1. A képzés kezdésének pontos időpontja, helyszíne: 2003. július 16-21. Dunapataj Szelidi tó Kastély u. 15. 2. A képzés további időpontjai és helyszíne:

Részletesebben

I. Intézményi minőségpolitika

I. Intézményi minőségpolitika I. Intézményi minőségpolitika Fenntartói elvárásokhoz igazodó pedagógiai és szervezeti minőségcélok 1.Az óvodára jellemző nevelési eredményeket és hatékony módszereket őrizzék meg kiemelt nevelési területeknek

Részletesebben

Teljes név: Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Közhasznú Egyesület. Rövid név: MABUHASZ KHE. 2013. évi Közhasznúsági melléklet

Teljes név: Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Közhasznú Egyesület. Rövid név: MABUHASZ KHE. 2013. évi Közhasznúsági melléklet Teljes név: Maitreya Buddhista Harcművész Szövetség Közhasznú Egyesület Rövid név: MABUHASZ KHE 2013. évi Közhasznúsági melléklet 1. A KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ADATAI Név: Mabuhasz Közhasznú Egyesület Székhely:

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Év: 2010 Székhely:Kiskunfélegyháza Kapcsolattartó: Mészáros Gyuláné Közhasznúsági jelentés szövege: Darvas Iskola Diákjaiért Oktatási Alapítvány 2010. évi közhasznúsági jelentése

Részletesebben

Turulmadár Tehetségműhely. József Attila Irodalmi és Beszédművelő Önképzőkör 2011. február május

Turulmadár Tehetségműhely. József Attila Irodalmi és Beszédművelő Önképzőkör 2011. február május Turulmadár Tehetségműhely József Attila Irodalmi és Beszédművelő Önképzőkör 2011. február május Turulmadár Tehetségműhely József Attila Irodalmi és Beszédművelő Önképzőkör A Turulmadár Ifjúsági Iroda 2011

Részletesebben

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai

A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai A Keresztényekért Alapítvány 2010. évi aktivitásai 1. 2010. év január 6-án, az Európai Bizottság Szociális, Foglalkoztatási és Antidiszkriminációs Bizottságának megkeresésére kérdőívet töltött ki és küldött

Részletesebben

BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL 2012. ÉV

BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL 2012. ÉV BESZÁMOLÓ TEVÉKENYSÉGRŐL 2012. ÉV VitaFutura az életért, a jövőért Közhasznú Alapítvány 1139 Budapest, Teve u. 9/c 3/15. Budapest, 2013. április 24. képviselő www.vitafutura.hu * info@vitafutura.hu * Tel.:

Részletesebben

Kis létszámú outdoor csapatépítés a Kristály Torony Kalandparkban

Kis létszámú outdoor csapatépítés a Kristály Torony Kalandparkban Kis létszámú outdoor csapatépítés a Kristály Torony Kalandparkban Csapatépítő programunk során a résztvevők, 10 18 fő, biztonságos, szabadtéri körülmények között olyan élményekhez jutnak, amelyben megélhetik

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2010.

Közhasznúsági jelentés 2010. Adószám: 18930191-1-19 Bejegyző szerv: VESZPRÉM MEGYEI BÍRÓSÁG Regisztrációs szám: PK. 60 010/2000 EGYÜTT A KÖNYVTÁRÉRT ALAPÍTVÁNY 8420 Zirc, JÓZSEF A. utca 1 2010. Fordulónap: 2010. december 31. Beszámolási

Részletesebben

--------------------------------------------------------- Óvoda hosszú bélyegzője ÓVODAI CSOPORTNAPLÓ. ---------- csoport részére

--------------------------------------------------------- Óvoda hosszú bélyegzője ÓVODAI CSOPORTNAPLÓ. ---------- csoport részére --------------------------------------------------------- Óvoda hosszú bélyegzője ÓVODAI CSOPORTNAPLÓ 0kksa09 ---------- csoport részére a 2015/2016-os nevelési évre ---------------------------------------------

Részletesebben

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására

ELŐTERJ ESZTÉS. - a Köznevelési, Kulturális és Sport Bizottsághoz. köznevelési eseti kérelmek elbírálására SZOCIÁLIS és KÖZNEVELÉSI OSZTÁLY 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +36 42 524-585; FAX: +36 42 524-586 E-MAIL: NYHSZOC@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám:8305/2015.05 Ügyintéző : Kertész Sándorné

Részletesebben

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola

Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola Pécsi József Nádor Gimnázium és Szakképző Iskola KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ OM azonosító: 201190 7632 Pécs, Melinda u. 23. Tel./fax: 72/410-596 email: postmaster@pjngszi.t-online.hu Kedves Érdeklődő! Ön a Pécsi

Részletesebben

Etka-Jóga Nemzetközi Egyesület OKTATÁSI SZABÁLYZATA. Az Etka - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata

Etka-Jóga Nemzetközi Egyesület OKTATÁSI SZABÁLYZATA. Az Etka - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata ETKA-JÓGA NEMZETKÖZI EGYESÜLET 6720 Szeged, Tisza Lajos krt.12. Etka-Jóga Nemzetközi Egyesület OKTATÁSI SZABÁLYZATA 2006 Az Etka - Jóga Nemzetközi Egyesület Oktatási Szabályzata Jelen szabályzatnak az

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011. évről

Közhasznúsági jelentés 2011. évről Közhasznúsági jelentés 2011. évről Fordulónap: 2011.december 31. Beszámolási időszak: 2011.január 1.-2011.december 31. A szervezet bemutatása: Elérhetőség: 2209 Péteri Zöldfa u. 4 Azonosító adatok: Péteri

Részletesebben

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013.11.28. 1 I.. A SZERVEZET ALAPADATAI A szervezet neve: Magyar Coach Egyesület Adószáma: 18218295-1-42 Székhelye: 1147 Budapest, Benkő

Részletesebben

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ

Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Tóth Mária tankerületi igazgató Tapolcai Tankerület Tapolcai Általános Iskola SZAKMAI BESZÁMOLÓ SZAKMAI BESZÁMOLÓ A innovatív pedagógiai-módszertani megújulása megnevezésű, TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0439 azonosítószámú projekt pályázati programjának Köznevelési intézményekben nevelési-pedagógiai tevékenységek

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

2013. június havi programtáblázat

2013. június havi programtáblázat Apáczai Csere János Városi Művelődési Központ 8900 ZALAEGERSZEG, Apáczai Csere János tér 5. Telefon: 92/511-210 Fax: 511-213, Pf.: 168 E-mail: kozmuvelodes@apaczaizeg.hu Web: www.apaczaizeg.hu 2013. június

Részletesebben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben

Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben Lezajlott a Gyermeknap az Igali Gyógyfürdőben 2011-ben is bekerült az Igali Gyógyfürdő nyári rendezvénysorozatába a már évek óta hagyományosan megrendezésre kerülő és töretlen sikernek örvendő gyermeknap,

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja

Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja Az Érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola diákújságja http://erdisportiskola.sulinet.hu 2015. január A 2014/15 tanév első féléve január 16-án fejeződött be. A tanulók az eltelt időszakban nyújtott

Részletesebben

Mozgással az Egészségért!

Mozgással az Egészségért! Mozgással az Egészségért! 2010. Június 12. (szombat) 9 óra Mátrai Gyógyintézet Mátraháza ABBA Feeling Show Ingyenes szűrővizsgálatok Közös Aerobik Színvonalas programok Gyermekvetélkedő Értékes tombolanyeremények

Részletesebben

Kedves Könyvtárlátogató!

Kedves Könyvtárlátogató! Kedves Könyvtárlátogató! Az Önök településén a Balassi Bálint Megyei Könyvtár által működtetett Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer biztosítja a könyvtári szolgáltatásokat. Ezzel a kérdőívvel arról szeretnénk

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK:

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről,

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

LdU Aktuell. 2010. február. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata

LdU Aktuell. 2010. február. Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1. HIVATALI HÍREK - MNOÖ által fenntartott iskolák igazgatói állásainak kiírása - Magyarországi Német Pedagógiai Intézet igazgatói állásának kiírása 2. PARTNERINTÉZMÉNYEK

Részletesebben

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája

A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája A Szerencsi Általános Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Óvoda és Bölcsőde különös közzétételi listája Az iskola pedagógusainak végzettsége, szakképzettsége: Sorszám végzettség Tantárgyfelosztás

Részletesebben

FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért. közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012.

FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért. közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. SZERVEZET ALAPADATAI 1. Elnevezés: FÉSZEK az Örökbefogadókért és Örökbefogadottakért közhasznú ALAPÍTVÁNY

Részletesebben

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus

A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben. Augusztus A Türr István Gimnázium és Kollégium Munkaterve a 2014/2015-ös tanévben Augusztus Augusztus 18. Augusztus 21. Augusztus 21-22 Augusztus 21-25. Augusztus 26. Augusztus 27. Augusztus 28. Vezetőségi értekezlet

Részletesebben

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és

Ennek kapcsán 1992. november 24 én megalakult az Országos Baleset megelőzési Bizottság, majd sora egymás után a megyei és Veszprém, 2013. április 17. Gradvolt Szilveszter r. őrnagy Pécs VBB. Titkára I. Pécs Városi Baleset megelőzési Bizottság bemutatása Aközlekedésről szóló 1988. évi I. tv. a közlekedési propaganda tevékenységet

Részletesebben

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA

2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA Erkel Ferenc Művelődési Központ 2013. ŐSZI PROGRAMAJÁNLÓJA 2092 Budakeszi, Fő u. 108. Tel/fax: 06-23-451-161 www.efmk-budakeszi.hu, info@efmk-budakeszi.hu Szeptemberi programjaink Szeptember 20-án, (péntek)

Részletesebben

Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét,

Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét, Hagyományainkhoz hűen az idei évben is megrendezzük a Kárpát-medence Magyarlakta Településeinek Virtusvetélkedőjét, ahol a magyarországi falvak csapatain kívül, a határon túli települések versenyzői ismét

Részletesebben

JÁTÉK-MOZGÁS-KÖRNYEZET TEVÉKENY MEGISMERÉSE NEVELÉSI KONCEPCIÓ MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT

JÁTÉK-MOZGÁS-KÖRNYEZET TEVÉKENY MEGISMERÉSE NEVELÉSI KONCEPCIÓ MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT JÁTÉK-MOZGÁS-KÖRNYEZET TEVÉKENY MEGISMERÉSE NEVELÉSI KONCEPCIÓ MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT A MOZGÁSFEJLESZTİ PROGRAM CÉLJA: MOZGÁSSAL AZ EGÉSZSÉGÉRT Rendszeres mozgással egészséges életvitel kialakítása,

Részletesebben

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008.

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. 1 I. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Bevételek: Megnevezés Költségvetési Központi Kapott Egyéb támogatás költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól, helyi önkormányzattól

Részletesebben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben

Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben Csillaghegyi Polgári Kör Egyesület Alapítva: 1912-ben, újjáalapítva: 2000-ben 1039 Budapest, Mátyás király út 77 Tel.: 240-9065 Számlasz: 11703006 20036249 Közhasznú szervezet Főv. Bíróság nyt. sz: 9236

Részletesebben