STEPP-SCIENCE, TECHNOLOGY AND EDUCATION PLATFORM FOR PHOTONICS, HUNGARY KLASZTER

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "STEPP-SCIENCE, TECHNOLOGY AND EDUCATION PLATFORM FOR PHOTONICS, HUNGARY KLASZTER"

Átírás

1 STEPP-SCIENCE, TECHNOLOGY AND EDUCATION PLATFORM FOR PHOTONICS, HUNGARY POLGÁRI JOGI TÁRSASÁGI SZERZŐDÉSE

2 I. PREAMBULUM 1. A jelen szerződésben foglalt dokumentummal a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény Hatodik Könyvének XXIV. címében foglalt, a polgári jogi társasági szerződésre vonatkozó szabályok szerint a szerződő felek (a továbbiakban: Tag) együttműködésre vállalnak kötelezettséget STEPP SCIENCE, TECHNOLOGY AND EDUCATION PLATFORM FOR PHOTONICS, HUNGARY (a továbbiakban: ) elnevezéssel. A korábban Lézerek és Alkalmazásai Oktatási Klaszter (LAOK) néven jött létre a Szegedi Tudományegyetem, Pécsi Tudományegyetem, Kecskeméti Főiskola és az ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság, mint alapító tagok részvételével. II. A ALAPVETŐ ADATAI, JOGÁLLÁSA 2. (1) A neve: STEPP-SCIENCE, TECHNOLOGY AND EDUCATION PLATFORM FOR PHOTONICS, HUNGARY (2) A levelezési címe: 6722 Szeged, Boldogasszony sgt. 21. (3) A központi ügyintézésének helye: 6722 Szeged, Boldogasszony sgt. 21. (4) A tagjai: Megnevezés: Szegedi Tudományegyetem Székhely: 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Cégjegyzékszám/Nyilvántartási szám: /2009 Adószám: Bankszámlát vezető pénzintézet és bankszámlaszám: Képviselő: MÁK Dr. Szabó Gábor rektor Dr. Dömötör Máté az SZTE kancellárja helyett általános jogkörrel eljáró igazgatásszervezési és szolgáltatási főigazgató Megnevezés: Pécsi Tudományegyetem Székhely: 7622 Pécs, Vasvári Pál u. 4. Cégjegyzékszám/Nyilvántartási szám: FI 58544

3 Adószám: Bankszámlát vezető pénzintézet és bankszámlaszám: Képviselő: MÁK Dr. Bódis József rektor Jenei Zoltán kancellár Megnevezés: Kecskeméti Főiskola Székhely: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. Cégjegyzékszám/Nyilvántartási szám: Adószám: Bankszámlát vezető pénzintézet és MÁK bankszámlaszám: Képviselő: Dr. Ailer Piroska rektor Hegmanné Nemes Sára kancellár Megnevezés: ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 6720 Szeged, Dugonics tér 13. Cégjegyzékszám/Nyilvántartási szám: Adószám: Bankszámlát vezető pénzintézet és MÁK bankszámlaszám: Képviselő: Lehrner Lóránt ügyvezető Megnevezés: DUTIREG Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság Székhely: 6720 Szeged, Roosevelt tér 14. Cégjegyzékszám/Nyilvántartási szám: Adószám: Bankszámlát vezető pénzintézet és OTP Bank Nyrt bankszámlaszám:

4 Képviselő: Balogh Éva ügyvezető (5) A nem jogi személy, minden tagja önállóan, saját nevében tett együttműködési vállalása alapján vesz részt a tevékenységében. A saját neve alatt jogokat nem szerezhet, kötelezettségeket nem vállalhat, önállóan pert nem indíthat és nem perelhető. (6) A jelen szerződéssel a Tagok arra vállalnak kötelezettséget, hogy közös céljuk elérése érdekében együttműködnek, a közös cél megvalósításához szükséges vagyoni hozzájárulást teljesítenek, és tevékenységük kockázatát közösen viselik. III. A CÉLJA 3. (1) A olyan összefogás, amelyet a Tagok abból a célból hoztak létre, hogy a) együttműködésükkel, tudásuk megosztásával és fejlesztésével elősegítsék a fotonika tudományos és ipari ágazati K+F+I és oktatás, képzés megszervezését, b) előmozdítsák a tagok egymás közti együttműködését, gazdasági versenyképességük növelését, közös piaci, marketing, innovációs és fejlesztési tevékenységüket. (2) A Klaszter missziója, hogy egy dinamikus, kooperáló, hídképző szervezetként aktívan képviselje a magyarországi K+F+I+O és ipari fotonikai szektor érdekeit, hogy annak tagjai (felsőoktatási intézmények, KKV-k, oktatók, kutatók) közösen és egyénileg is fokozni tudják nemzetközi versenyképességüket új fejlesztések, termékek, szolgáltatások, együttműködések létrehozásával. IV. A TEVÉKENYSÉGI KÖRE, FELADATAI 4. (1) A elsődleges tevékenysége a fotonika ágazat oktatás/képzési, kutatásfejlesztés és innovációs feladatainak koordinálása, az ágazatban tevékenykedő intézmények munkájának összehangolása; közös stratégiák fejlesztése. A céljai megvalósítása érdekében:

5 összefogja a hazai fotonikai és ezen belül a lézeres ágazat területén működő K+F+I és ipari szereplőket; közreműködik az ágazat stratégiai elképzeléseinek kialakításában, formálásában; képviseli ezen stratégiai elképzeléseket és egyéb közös érdekeket hazai és nemzetközi szakmai és szakmapolitikai fórumokon; közös fórumok, rendezvények szervezésével elősegíti az ágazati kommunikációt; magas hozzáadott értékű szolgáltatások fejlesztésében közreműködik és ezeket a tagok részére rendelkezésre bocsátja; kapcsolatot tart az ágazati munkaadók képviselőivel; közös arculati megjelenést biztosít tagok részére; biztosítja a tagságának közös képviseletét nemzetközi szervezetekben, hálózatokban, klaszterekben; elősegíti a kooperációt más hazai és nemzetközi klaszterekkel, platformokkal, szerveződésekkel a K+F+I területén; az oktatás, képzés területén a és tagjai által előkészített és kidolgozott képzéseket folyamatosan adaptálja az ágazati munkaerő piaci igényekhez; összehangolja, racionalizálja a képzési programokat a közös képzések lehetőségének megteremtésével, és azok beépítésével az egyes intézmények programjába; hatékonyan megszervezi az ágazati oktatást és összehangolja a különböző képzési formákat; és megteremti annak a lehetőségét, hogy a felsőbb képzések átjárhatók legyenek; szakmai képzéseket, oktatásokat szervez klaszter tagok és egyéb érdeklődők számára. (2) A felméri a) a lézeres ágazati oktatásba bevonható gyakorlati képzőhelyeket, és adatbázisba foglalja azokat; b) a különböző képzéseket, pontos áttekintést készít az egyes oktatási intézményekben mind a négy felsőoktatási szinten (felsőoktatási szakképzés, BSc, MSc, PhD) hozzáférhető kurzusokról, ezek tematikájáról és anyagáról; c) a technológiai és laboratóriumi kapacitásokat a felsőoktatási képzés minden szintjén; d) az oktatói kapacitásokat és szakterületeket.

6 (3) A lépéseket tesz annak érdekében, hogy minél több ágazati piaci szereplő és felsőoktatási intézmény csatlakozzon hozzá, és hogy más, rokon ágazatok hasonló szervezeteivel kapcsolatokat építsen ki. V. A TAGOK VAGYONI HOZZÁJÁRULÁSA 5. A működését pályázati forrásokból, harmadik fél részére nyújtott szolgáltatások bevételeiből, támogatásokból, a tagok belépési és tagdíjából, illetve vagyoni hozzájárulásából finanszírozza. 6. (1) Tagok belépési és tagdíj, illetve vagyoni hozzájárulást jelen okiratban meghatározott mértékben és módon kötelesek teljesíteni. (2) A vagyoni hozzájárulás tárgya lehet pénz, vagyoni értékkel rendelkező dolog, vagyoni értékű jog vagy bármilyen egyéb szolgáltatás, így különösen személyes munkavégzés. (3) A nem pénzben nyújtott hozzájárulásokat a tagok maguk értékelik, és ennek alapján megállapítják a hozzájárulások egymáshoz viszonyított arányát. (4) A Tagok vagyoni hozzájárulásának mértékét és jellegét, a rendelkezésre bocsátás módját és idejét a Tagok egyhangúlag állapítják meg. (5) Belépő tag csatlakozási kérelmének Közgyűlés általi elfogadásától számított 15 napon belül köteles az 1. számú mellékletben meghatározott összegű belépési díjat fizetni a Klaszter Menedzser szervezet általi felhívásban foglaltak szerint. (6) Tagok a klaszter működési feltételeinek biztosítására tagdíj fizetésére kötelesek a Közgyűlés által meghatározott mértékben 1. számú mellékletben rögzítettek szerint az adott év március 31. napjáig, illetve a belépés évében a belépési díj megfizetésével egyidőben. Felek rögzítik, hogy a belépő tagnak a belépés évében is a teljes éves tagdíjat meg kell fizetnie. 7. (1) A hozzájárulásként adott el nem használható dolgok közös használatba, az elhasználható dolgok közös tulajdonba kerülnek. (2) A közös tulajdonba került dolog tulajdoni hányadával a Tag önállóan nem rendelkezhet. 8. (1) Ha valamelyik Tag nem szolgáltatja a szerződésben vállalt hozzájárulást, bármelyik tag követelheti tőle a nevében a szerződésszerű teljesítést. A tagok ezen jogát érvényesen nem lehet kizárni.

7 (2) Ha valamelyik Tag olyan magatartást tanúsít, amely veszélyezteti a közös tevékenység sikerét vagy a szerződéses célt, bármelyik Tag követelheti, hogy ettől a magatartástól tartózkodjon. 9. (1) A közös tevékenység nyeresége és vesztesége a Tagok közt hozzájárulásuk arányában oszlik meg. (2) Tilos az olyan megállapodás, amely valamely Tagot a veszteség viselése alól mentesít, vagy a nyereségben való részesedésből kizár. (3) Ha a Tagok harmadik személlyel kötött szerződésük alapján a veszteség viselésének arányától eltérően kötelesek helytállni, a szerződésben meghatározottak szerint el kell számolniuk egymással. VI. A MŰKÖDÉSE 10. A elsődlegesen a Tagok körében működik, de nyitott a HEZ csatlakozni kívánó, hasonló szakterületen működő szervezetekkel történő együttműködésre, amennyiben azok a által kitűzött és felvállalt célokat elfogadják, illetve magukévá teszik. 11. (1) A Tagok segítik egymást a beszerzési, termelési, piaci kooperációk kialakításában, azok hatékonyságának növelése érdekében. Az együttműködést a kölcsönös előnyök figyelembe vételével, célirányosan, a saját szakmai, üzleti érdekeik szem előtt tartásával végzik. (2) A Tagok a kezdeti együttműködés eredményei és tapasztalatai alapján közös fejlesztési stratégiát dolgoznak ki, mely megalapozza a hosszú távú működését, a tagok fenntartható fejlődése, a közös innováció és fejlesztés, az üzleti sikeresség érdekében. VII. A SZERVEZETE 12. (1) A döntéshozó szerve a Közgyűlés. (2) A Tagok jogosultak a Közgyűlésen részt venni, szavazati jogukat gyakorolni, a Közgyűlés rendjének megfelelően felszólalni, kérdéseket feltenni, javaslatokat és észrevételeket tenni. 13. (1) A Közgyűlés évente legalább egy alkalommal ülésezik.

8 (2) A Közgyűlés nem nyilvános; azon a Tagokon kívül a Közgyűlés összehívására jogosult által meghívottak és a Közgyűlés határozata alapján tanácskozási joggal rendelkező személyek vehetnek részt. 14. A közgyűlés hatáskörébe tartozik (1) a társasági szerződésének elfogadása és módosítása; (2) a megszüntetésének elhatározása; (3) a Klaszter menedzser szervezet megválasztása, visszahívása, díjazásának megállapítása; (4) az éves költségterv és annak rendelkezésre bocsátásának módja elfogadása; (5) az éves beszámoló, ezen belül a Klaszter menedzser szervezetnek az vagyoni helyzetéről szóló jelentésének és a vagyoni hozzájárulásokkal és egyéb bevételekkel való elszámolásának elfogadása; (6) az olyan szerződés megkötésének véleményezése, amelyet a saját tagjával vagy ezek Ptk. 8:1. szerinti hozzátartozójával köt; (7) a vagyoni hozzájárulás mértékének, módjának meghatározása, módosítása; (8) döntés a csatlakozási kérelem elfogadásáról; (9) döntés a tag kizárásáról és a vele való elszámolás módjáról (10) a Tagjai és a Klaszter menedzser szervezet ellen kártérítési vagy egyéb igények érvényesítéséről való döntés; (11) a nevében benyújtandó, önerőt igénylő pályázatokról való döntés; (12) a stratégiai és taktikai irányvonalának kidolgozása, végrehajtásának irányítása, és a meghatározott eredményességi mutatók alapján történő ellenőrzése. 15. (1) A Közgyűlést a Klaszter menedzser szervezet szükség szerint, de évente legalább egy alkalommal hívja össze. (2) Bármely Tag kérésére a Klaszter menedzser szervezet köteles a kezdeményezéstől számított 15 napon belül összehívni a Közgyűlést. (3) A Klaszter menedzser szervezet köteles a közgyűlést összehívni a szükséges intézkedések megtétele céljából, ha a) a vagyona az esedékes tartozásokat nem fedezi; b) a előreláthatólag nem lesz képes a tartozásokat esedékességkor teljesíteni; vagy c) a céljainak elérése veszélybe került.

9 (4) Az (3) bekezdés alapján összehívott közgyűlésen a tagok kötelesek az összehívásra okot adó körülmény megszüntetése érdekében intézkedést tenni vagy a megszüntetéséről dönteni. (5) A Közgyűlésre valamennyi Tagot meg kell hívni. A meghívónak tartalmaznia kell a Közgyűlés helyét és időpontját, a napirendi pontokat. (6) A Klaszter menedzser szervezet a Tagokat dokumentálható módon értesíti akként, hogy a meghívó átvétele és a Közgyűlés időpontja között legalább 8 nap időköz legyen. A megismételt Közgyűlés helyét és időpontját az eredeti meghívóban kell rögzíteni, azt a rendes ülést követő 5 napon belüli időpontra kell összehívni. 16. A közgyűlési meghívó kézbesítésétől vagy közzétételétől számított 3 napon belül a Tagok a Közgyűlést összehívó Klaszter menedzser szervezettől a napirend kiegészítését kérhetik, a kiegészítés indokolásával. 17. (1) A Közgyűlés akkor határozatképes, ha azon tagok több, mint a felének képviselője jelen van. (2) A Közgyűlés határozatot csak akkor hozhat, ha szabályszerűen hívták össze. A meghívóban nem szereplő kérdéseket a Közgyűlés csak akkor tárgyalhatja, ha a Közgyűlésen valamennyi Tag jelen van és ehhez egyhangúlag hozzájárul. (3) Amennyiben a Közgyűlés nem szabályszerűen került összehívásra, a Közgyűlés akkor tarható meg, ha azon minden Tag jelen van és a Közgyűlés megtartása ellen nem tiltakozik. (4) A Közgyűlésen a tagok 1-1 szavazattal rendelkeznek. A Közgyűlés határozatait, jelen okiratban kiemelt esetek kivételével, a jelen lévő összes szavazatszámhoz viszonyított egyszerű többséggel hozza. 18. (1) A Közgyűlést a Klaszter menedzser szervezet képviselője vezeti, akadályoztatás esetén erre bármely Tagot helyettesként felkérhet. Az ülés megnyitását követően a Közgyűlés elfogadja a napirendi pontokat és a kijelöl két tagot vagy képviselőjüket a jegyzőkönyv hitelesítésére. Az egyes napirendi pontok megtárgyalásánál valamennyi Tagnak lehetőséget kell biztosítani arra, hogy kifejtse álláspontját. A Tagok a napirendhez csatolt határozati javaslathoz módosító javaslatot nyújthatnak be. Az álláspontok kifejtését követően a Klaszter menedzser szervezet, akadályoztatása esetén a kijelölt személy, szavazásra bocsátja a határozati javaslatot, illetve a módosító javaslatokat.

10 (2) Az ülésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amely tartalmazza az ülés helyét, idejét, a résztvevők személyét, az elhangzott nyilatkozatokat, a határozati javaslatot és határozatokat, a szavazatok, ellenszavazatok és tartózkodások számát és minden, bármely tag által lényegesnek minősített körülményt. A jegyzőkönyvet lezárása után a Klaszter menedzser szervezet és két hitelesítésre felkért tag aláírja. (3) Az ülésről készült jegyzőkönyvet a Klaszter menedzser szervezet 30 munkanapon belül a Tagjainak rendelkezésére bocsátja. 19. A Tagok ülés tartása nélkül is határozhatnak. Az ülésen kívül javasolt határozat tervezetét a Klaszter menedzser szervezet levélben, vagy más dokumentálható módon (elektronikus úton) 8 napos határidő tűzésével megküldi a tagoknak. Ha valamelyik tag ezen időszak alatt szavazatáról nem értesíti a Klaszter menedzser szervezetet, abban az esetben ezt úgy kell tekinteni, hogy a határozattervezethez nem járult hozzá. A határozatot az utolsó szavazat beérkezését követő napon kell meghozottnak tekinteni. A szavazás eredményéről és a határozathozatalról, valamint annak keltéről a tagokat az utolsó szavazat beérkezésétől számított 3 munkanapon belül a Klaszter menedzser szervezet írásban tájékoztatja. Bármely Tag kérésére a Klaszter menedzser szervezet köteles a Közgyűlést a határozati javaslat megtárgyalása érdekében összehívni. 20. (1) A ügyviteli szerve a Klaszter menedzser szervezet, mely tisztséget január 28. napjától január 28. napjáig a DUTIREG Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság látja a közgyűlési döntésben meghatározottak szerint. (2) A Klaszter menedzser szervezetet a Tagok egyhangúlag maguk közül 3 évre választják. Ha a Klaszter menedzser szervezet jogi személy vagy egyéb szervezet, akkor a Klaszter menedzser szervezeti feladatokat annak törvényes képviselője vagy az általa meghatalmazott személy látja el. A Klaszter menedzser feladatait az ilyen tisztséget betöltő személyektől elvárható fokozott gondossággal, a érdekeinek elsődlegessége alapján kötelesek ellátni. (3) A Tagok az ügyek vitelére a Klaszter menedzser szervezetet hatalmazzák fel; a kifejezetten fel nem jogosított tagok nem jogosultak az ügyek vitelére. (4) Az ügyek vitelére a EN kívül álló személy nem jogosítható fel. Az ügyvitel személyesen látható el. (5) Az önálló ügyviteli jogkörrel rendelkező Klaszter menedzser szervezet ügyviteli intézkedése ellen bármelyik Tag ellentmondással élhet. Az ellentmondásról a Tagok a Közgyűlésen egyszerű

11 többséggel, együttesen döntenek. A tervezett intézkedés a Tagok döntésének meghozataláig nem hajtható végre. 21. (1) Az ügyvitelre feljogosított Klaszter menedzser szervezettől az ügyvitel jogát a többi tag egyhangú döntéssel megvonhatja; ilyenkor az ügyek további vitelének módjáról a tagok döntenek. (2) Az ügyvitel jogával felruházott Klaszter menedzser szervezet erről a jogáról lemondhat. A lemondás a bejelentéstől számított 30. napon hatályos. A lemondás nem eshet alkalmatlan időre. (3) Ha nem marad ügyvitelre jogosított tag, az ügyvitel joga valamennyi tagot megilleti. 22. A tagok feljogosítják a Klaszter menedzser szervezetet a harmadik személyekkel szembeni teljes körű képviseletére. 23. A Klaszter menedzser szervezet feladata a operatív irányítása, közvetlen vezetői és menedzsment feladatainak ellátása, adminisztratív feladatok elvégzése. A Klaszter menedzser szervezet a tagjairól nyilvántartást vezet. 24. A Klaszter menedzser szervezet speciális feladatai: (1) a operatív vezetőjeként folyamatosan ellátja a napi szervezési és irányítási feladatokat; (2) a munkájáról és a tevékenységéről legalább évi egy alkalommal, a Közgyűlés rendes ülésén beszámol; (3) minden év végén, általában novemberben vagy decemberben előkészíti és döntésre beterjeszti a stratégiai terveit, valamint költségvetését, továbbá a mindezek előző évi végrehajtásáról szóló, indokolt beszámolóját; (4) gondoskodik a vagyonának rendeltetésszerű használatáról, növeléséről és megóvásáról; (5) rendelkezik a pénzeszközeit kezelő elkülönített bankszámla és egyéb pénzeszközei felett; (6) a Közgyűlés által elhatározott pályázatok benyújtása és kezelése, továbbá az önerőt nem igénylő pályázatok benyújtása (7) Tájékoztatni a Tagokat az önerőt nem igénylő pályázatokon való indulás tényéről; (8) a fejlesztési forrásainak (projekt forrásainak) felhasználásáról történő döntés és az ezzel kapcsolatos végrehajtás ellenőrzése;

12 (9) a nevében jogokat szerez és kötelezettségeket vállal; (10) gondoskodik a mellékszolgáltatások teljesítésének ellenőrzéséről; (11) kezdeményezi a Közgyűlés szükséges döntéseinek meghozatalát, és javaslatot tesz az ülések napirendjére; (12) összehívja, előkészíti és levezeti a Közgyűlés üléseit; (13) elnököl Közgyűlés ülésein; (14) gondoskodik a Közgyűlés határozatainak nyilvántartásáról és végrehajtásáról, valamint mindezekről szükség szerint tájékoztatja a Tagokat; (15) szükség szerint gondoskodik a Közgyűlés ülésen kívül meghozott szavazás előkészítéséről és technikai lebonyolításáról; (16) gondoskodik a tagnyilvántartás vezetéséről, a vagyoni hozzájárulások és a szolgáltatási átalány díjak beszedéséről, valamint szükség szerint a csatlakozás technikai lebonyolításáról; (17) folyamatosan gondoskodik a jelen szerződésben előírt feladatok megfelelő ellátásáról, a szolgáltatásainak teljesítéséről és fejlesztéséről, valamint mindezek rendszeres ellenőrzéséről; (18) gondoskodik a iratainak őrzéséről, kezeléséről, valamint a szellemi tulajdonjogok védelméről, az erre vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően. (19) Jelzi a Közgyűlésnek, ha valamely tag tevékenységével a céljainak megvalósítását veszélyezteti, vagy ha a Tag a vagyoni hozzájárulás megfizetésével késedelembe esik és azt az írásbeli felszólítást követő 5 munkanapon belül sem teljesíti. VIII. CSATLAKOZÁS A HEZ 25. A önkéntesen csatlakozó tagja az a közvetlenül vagy közvetve a fotonika szektorhoz kapcsolódó természetes személy, jogi személy vagy jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, intézmény, egyéb szervezet, közhasznú szervezet lehet, aki / amely a jelen szerződésben foglalt rendelkezésékkel egyetért, azokat magára nézve kötelezőnek elfogadja és a szerződéshez való csatlakozását a Közgyűlése egyhangú döntéssel elfogadja. 26. A Tagok kijelentik, hogy a taglétszámát nem korlátozzák. 27. Az önkéntesen csatlakozó a szerződés részesévé válik, melyre tekintettel a szerződést létrehozó tagokkal azonos jogok illetik, illetve azonos kötelezettségek terhelik.

13 28. Az önkéntesen csatlakozó, a csatlakozást megelőzően keletkezett kötelezettségekért a többi taggal azonos módon köteles helytállni. 29. (1) A csatlakozni kívánó (természetes vagy egyéb) személy, szervezet csatlakozási szándékát a Klaszter menedzser szervezethez intézett, a Közgyűléshez címzett kérelemmel jelentheti be, legalább 1 alapítótag ajánlásával. (2) A Klaszter menedzser szervezet a csatlakozni kívánó személy, szervezet kérelmét 15 munkanapon belül megküldi a Közgyűlés tagjainak azzal, hogy arról ülés tartása nélkül írásban szavazzanak. Bármely Tag kérésére a Klaszter menedzser szervezet köteles a Közgyűlés ülését összehívni. Szükség esetén a kérelmezőt személyesen meg kell hallgatni, ekkor a Közgyűlést kötelező összehívni. (3) A csatlakozó tag a Közgyűlés egyhangú döntéssel hozott határozatával és jelen szerződés rendelkezéseinek írásban történő elfogadásával és a belépési díj megfizetésével válik a szerződés részesévé. (4) A csatlakozási szándék elfogadásáról, illetve elutasításáról a Klaszter menedzser szervezet tájékoztatja a csatlakozni kívánó személyt. A tagok nyilvántartása 30. (1) A Klaszter menedzser szervezet a tagjairól nyilvántartást vezet, amely tartalmazza a tag adatait, valamint a tagság keletkezésének és megszűnésének időpontját, illetve az erről rendelkező határozat számát, továbbá a vagyoni hozzájárulás előírására és biztosítására vonatkozó adatokat. (2) A Tagja köteles a nyilvántartott adataiban történő változást a Klaszter menedzser szervezet részére a változást követő 8 munkanapon belül bejelenteni. A bejelentés elmulasztásából eredő következményekért a felelősség a tagot viseli. A tagok jogai és kötelezettségei 31. (1) A Tag jogosult részt venni a Közgyűlésén, ott felszólalhat, véleményt nyilváníthat és szavazhat.

14 (2) A Tag jogosult közreműködni a működésében és szervezésében, valamint részt venni a tagok számára nyújtott rendezvényeken. (3) A Tag jogosult a működésével és tevékenységével kapcsolatos ügyekről tájékozódni, megfelelő információkhoz jutni. (4) A Tag jogosult igénybe venni a szolgáltatásait. (5) A Tag felhasználhatja a Klaszter menedzser szervezet által licenciába kapott szellemi tulajdont, és amennyiben teljesíti az adott megjelölés használatára vonatkozó feltételeket használhatja a tanúsító és együttes védjegyét. 32. (1) A Tag köteles a munkájában aktívan részt venni, és sikeres működésének biztosításában közreműködni. (2) A Tagok kötelesek a Közgyűlés határozatával meghatározott vagyoni hozzájárulást teljesíteni. (3) A Tagok a Közgyűlés határozatában meghatározott mellékszolgáltatások teljesítésére kötelesek. 33. (1) Tagok a részére mellékszolgáltatás címén kötelesek: a) bemutatni a -t a meghatározott kommunikációs elemeket használva - a tag által működtetett saját weboldalon; b) önálló PR tevékenységet folytatni a népszerűsítése érdekében c) szakembert biztosítani a tagot érintő feladatok ellátásához, e tevékenység során közvetlen részvételt biztosítani. (2) A fentiekben meghatározott mellékszolgáltatásokat a Tagok rendszeresen, a folyamatos működésének biztosítása érdekében kötelesek végezni. A mellékszolgáltatásért a Tagot külön díjazás nem illeti meg. A tagság megszűnése 34. A jelen szerződést bármelyik tag amennyiben nem kíván tovább a tagja maradni, írásban, legalább három hónapos felmondási határidővel a Klaszter menedzser szervezet képviselőjéhez címezve kell a Közgyűlésnek megküldenie (rendes felmondás). Felmondáskor a már befizetett vagyoni hozzájárulás (vagy annak időarányos része) nem igényelhető vissza. A felmondó Tag tagsága megszűnésének időpontjáig köteles befizetési és egyéb tagi kötelezettségeinek eleget tenni. Amennyiben a felmondás alkalmatlan időre esik, és a jogviszonyt

15 írásbeli felhívás ellenére nem tartja fenn a Közgyűlés által megfelelőnek tartott időpontig, de legfeljebb további 9 hónapig, úgy a jogviszony alkalmatlan időpontra történt felmondása miatt előálló károk megtérítéséért felelős. Egyebekben a jogviszony megszűnésének pontos időpontját a Klaszter menedzser szervezet a Tagok nyilvántartásában rögzíti. 35. (1) A szerződés fontos okból rendkívüli felmondással is megszüntethető. (2) Fontos oknak minősül különösen, ha valamely Tag a szerződésből eredő lényeges kötelezettségét felróhatóan megszegi. 36. (1) A szerződés megszűnik bármelyik Tag halála vagy megszűnése esetén. (2) A megmaradt Tagok egyhangúlag dönthetnek úgy, hogy a szerződést a meghalt vagy megszűnt Tag nélkül hatályban tartják. (3) Ha a meghalt vagy megszűnt Tag jogutódja kérelmezi, és ehhez a megmaradt tagok hozzájárulnak, a szerződésben a jogutód a jogelőd helyébe lép. 37. (1) A Tagot a többi tag egyhangú döntésével a társaságból kizárja, ha a kizárandó tag érdekkörében felmerülő okból valamely másik Tagot rendkívüli felmondási jog illetne meg. A Tagkizárásának időpontját a Klaszter menedzser szervezet a tagnyilvántartásban rögzíti. (2) A kizárt Taggal el kell számolni. (3) A kizárt Tag a közös vagyonba tartozó vagyontárgyak kiadását természetben nem követelheti. A többi Tag azonban választása szerint kiadhatja természetben a követelt vagyontárgyat vagy annak értékét. IX. A gazdálkodása 38. A gazdasági tevékenységét a megbízott Klaszter menedzser szervezet útján folytatja, amely köteles elkülönített pénzforgalmi számlán nyilvántartani a pénzeszközeit. 39. A Klaszter menedzser szervezet vállalja, hogy törvényes képviselője vagy az általa meghatalmazott személy útján ellátja a Klaszter menedzser szervezet feladatait, és ehhez a saját szervezetén belül a tevékenysége ellátásához szükséges erőforrást hozzárendeli. Kötelezettséget vállal arra, hogy jogait a érdekeinek szem előtt tartásával gyakorolja,

16 biztosítja a önállóságát. Vállalja, hogy nyilvántartásait mindenkor úgy vezeti, hogy azon belül elkülönítetten tartja nyilván a vagyonát, pénzeszközeit, eszközeit és forrásait annak érdekében, hogy a nyilvántartásokból mindenkor pontosan megállapítható legyen a bevétele és kiadása, tartozása és követelése, vagyongyarapodása és vagyoncsökkenése. 40. (1) A pénzügyi alapjai: a) a belépő tagok által fizetendő belépési díj b) a tagok által fizetendő tagdíjak c) a Tagok által fizetendő vagyoni hozzájárulás; d) támogatások; e) a szolgáltatásiból származó vállalkozói díjak. 41. (1) A Tagjai a Közgyűlés döntése esetén vagyoni hozzájárulást adnak a -nek. (2) A vagyoni hozzájárulás mértékét és formáját, rendelkezésre bocsátásának módját a Közgyűlés határozza meg. A döntés határideje a tárgyévet megelőző év december 15. napja. (3) A vagyoni hozzájárulás rendelkezésre bocsátásáról a Klaszter menedzser szervezet nyilvántartást vezet, továbbá a Tagok részére igazolást ad. 42. A a céljai elérése érdekében mind szakmai, mind költségvetési szempontból nyitott hazai, Európai Uniós és egyéb támogatások megszerzésére. Ezen támogatások felhasználásának szabályait minden esetben az adott támogatási konstrukció általános és speciális szabályai rendezik, amelyeket a minden esetben betart. 43. A vagyoni hozzájárulás és támogatások mellett a legfontosabb jövedelemszerző forrás a szolgáltatásaival való piaci megjelenés és azok értékesítése. Az éves várható/ tervezhető bevételekről a Klaszter menedzser szervezet minden évben üzleti tervet készít. 44. A vagyonát a működési feltételeinek biztosítására és célkitűzéseinek valamint feladatainak teljesítésére fordítja. X. A IDŐTARTAMA ÉS MEGSZŰNÉSE

17 45. A, jelen szerződés aláírásával határozatlan időre jön létre. 46. A megszűnik (1) ha tagjainak száma 1-re csökken; (2) a Tagok a megszűnést egyhangú szavazatukkal elhatározzák. 47. (1) A megszűnése után a Tagok között elszámolásnak van helye. (2) Az elszámolás során a közös vagyont a tagok között hozzájárulásuk arányában kell felosztani. (3) A közös használatba adott dolgokat vissza kell szolgáltatni az eredeti tulajdonosnak. XI. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 48. (1) A Tagok, jelen szerződést annak elolvasását és egymás felé igazolt egységes értelmezését követően, mint szerződési akaratukkal mindenben megegyezőt, 7 eredeti példányban írják alá. (2) Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a magyar anyagi és eljárásjog rendelkezései, így különösen a Polgári Törvénykönyvről szóló évi V. törvény szabályai az irányadók. (3) A Tagok egybehangzóan kijelentik, hogy képviseleti joguk önálló és korlátlan, jelen szerződésben foglalt megállapodás megkötéséhez esetlegesen szükséges felhatalmazással rendelkeznek, harmadik személy(ek)nek semminemű olyan jogosultsága nincs, mely a részükről megakadályozná vagy bármilyen módon korlátozná a jelen szerződés megkötését és az abban foglalt kötelezettségek maradéktalan teljesítését. Alulírottak, mint a STEPP-SCIENCE, TECHNOLOGY AND EDUCATION PLATFORM FOR PHOTONICS, HUNGARY Tagjai jelen dokumentumot mint akaratunkkal mindenben megegyezőt, jóváhagyólag aláírjuk. Kelt: Szeged, január 28.

18 Dr. Szabó Gábor Dr. Dömötör Máté rektor az SZTE kancellárja helyett általános jogkörrel eljáró igazgatásszervezési és szolgáltatási főigazgató Szegedi Tudományegyetem Dr. Bódis József Jenei Zoltán rektor kancellár Pécsi Tudományegyetem Dr. Ailer Piroska Hegmanné Nemes rektor Sára kancellár Kecskeméti Főiskola Lehrner Lóránt ügyvezető ELI-HU Kutatási és Fejlesztési Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Balogh Éva ügyvezető DUTIREG Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság

19 1. számú melléklet STEPP-SCIENCE, TECHNOLOGY AND EDUCATION PLATFORM FOR PHOTONICS, HUNGARY tagjai által január 28. napjától fizetendő belépési és tagdíj 1. Belépési díj (egyszeri): - Felsőoktatási Intézmény: 0 Ft, azaz Nulla forint - Minden egyéb tag: Ft, azaz Egyszázötvenezer forint 2. Tagdíj (éves): - Felsőoktatási Intézmény: 0 Ft, azaz Nulla forint - Mikrovállalkozás és MTA intézmény: Ft, azaz Egyszázezer forint - Kisvállalkozás: Ft, azaz Kettőszázezer forint - Középvállalkozás: Ft, azaz Háromszázezer forint - Nagyvállalkozás: Ft, azaz Négyszázezer forint - Egyéb tagok: Ft azaz Egyszázötvenezer forint Szeged, január 28.

K i v o n a t a Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből:

K i v o n a t a Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: K i v o n a t a Téglás Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: Téglás Város Önkormányzata Képviselő-testületének 48/2014. (V. 29.) határozata:

Részletesebben

Társulási megállapodás. Preambulum

Társulási megállapodás. Preambulum Társulási megállapodás Preambulum Jelen megállapodást aláíró társult önkormányzatok képviselő-testületei önkéntes és szabad elhatározásukból, egyenjogúságuk tiszteletben tartásával, a kölcsönös előnyök

Részletesebben

Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések

Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA. I. Általános rendelkezések Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesületének ALAPSZABÁLYA Dunaszentpál Község Önkéntes T zoltó Egyesülete (nyilvántartási száma: 08-02-0000783, a továbbiakban: Egyesület) összhangban a Polgári Törvénykönyvben,

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1 Szaporodásbiológiai Társaság Alapszabálya (az 2014. 11. 07. napi módosításokkal egységes szerkezetben, a módosult rendelkezések vastagított betűvel kerültek kiemelésre) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.

Részletesebben

IPARTESTÜLETEK REGIONÁLIS SZÖVETSÉGE. ALAPSZABÁLY módosításokkal

IPARTESTÜLETEK REGIONÁLIS SZÖVETSÉGE. ALAPSZABÁLY módosításokkal IPARTESTÜLETEK REGIONÁLIS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY módosításokkal 1 I. Általános rendelkezések 1.1. A Szövetség neve: Ipartestületek Regionális Szövetsége A Szövetség rövidített neve: IRSZ Az Alapszabályban:

Részletesebben

MOZDONYVEZETŐK, VASÚTÜZEMI DOLGOZÓK SEGÉLYEZŐ EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

MOZDONYVEZETŐK, VASÚTÜZEMI DOLGOZÓK SEGÉLYEZŐ EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA MOZDONYVEZETŐK, VASÚTÜZEMI DOLGOZÓK SEGÉLYEZŐ EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA Az MVDSE 115. Közgyűlése által 2015. november 19. napján és 2016. március 11. napján elfogadott és a Polgári Törvénykönyvről szóló

Részletesebben

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tájékozódási Futásért Egyesület TÁJFUTE ALAPSZABÁLYA Nyíregyháza, 2014. szeptember 11. 2 ALAPSZABÁLY (egységes szerkezetben, a 2014. szeptember 11.-i módosítások vékony

Részletesebben

ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 2008.04.18. i állapot szerint)

ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 2008.04.18. i állapot szerint) ELSŐ HAZAI ENERGIA-PORTFÓLIÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ALAPSZABÁLY EGYSÉGES SZERKEZETBEN (a 2008.04.18. i állapot szerint) amely a gazdasági Társaságokról szóló 2006. évi IV. tv. alapján a Név:

Részletesebben

INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET ALAPSZABÁLYA

INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET ALAPSZABÁLYA AZ INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA Módosítások félkövér dőlt betűkkel szedve. A Lakásszövetkezetekről szóló 2004. évi CXV. törvény, valamint a módosításáról

Részletesebben

a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan

a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan A Shopline-webáruház Internetes Kereskedelmi Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Alapszabálya a módosításokkal egységes szerkezetbe foglaltan 2014. február 07. A L A P S Z A B Á L Y A Fővárosi Bíróság,

Részletesebben

AZ AXA HORIZONT MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ AXA HORIZONT MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ AXA HORIZONT MAGÁNNYUGDÍJPÉNZTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA hatályos: 2014. január március 10-jétől A Horizontz AXA Magánnyugdíjpénztár (korábbi nevén: AXA Magánnyugdíjpénztár, a továbbiakban:

Részletesebben

Közalapítványok Tolnai Tudásért Közalapítvány Tolna Város Kultúrájáért és Sportjáért Közalapítvány Tolnai Háló Közalapítvány

Közalapítványok Tolnai Tudásért Közalapítvány Tolna Város Kultúrájáért és Sportjáért Közalapítvány Tolnai Háló Közalapítvány Közalapítványok 1. Tolnai Tudásért Közalapítvány, Tolna, Hısök tere 1. 1.1.Alapító okirat (melléklet) 1.2. Kuratórium tagjai: Szabolcskáné Szentes Ilona kuratórium elnök Hága Lászlóné kuratórium tag Pálinkás

Részletesebben

A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség ALAPSZABÁLYA

A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség ALAPSZABÁLYA A Magyar Kábeltelevíziós és Hírközlési Szövetség ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. A szervezet neve: Magyar Kábeltelevíziós És Hírközlési Szövetség 2. A Szövetség rövidített neve: MKHSZ

Részletesebben

Püspökladányi Víziközmő Társulat. Alapszabálya. 1. A Társulat elnevezése és székhelye. 2. A Társulat célja

Püspökladányi Víziközmő Társulat. Alapszabálya. 1. A Társulat elnevezése és székhelye. 2. A Társulat célja Püspökladányi Víziközmő Társulat Alapszabálya 1. A Társulat elnevezése és székhelye 1.) A Társulat elnevezése: Püspökladányi Víziközmő Társulat 2.) A Társulat székhelye: 4150 Püspökladány, Kossuth u.26.

Részletesebben

eokr_aszf_20140315 1/7

eokr_aszf_20140315 1/7 ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az OPTEN Informatikai Korlátolt Felelősségű Társaság Egységes Online Követelés-nyilvántartó Rendszer szolgáltatása igénybevételére Az OPTEN Informatikai Korlátolt Felelősségű

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

ALAPSZABÁLY. FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ALAPSZABÁLY FuturAqua Ásványvíztermelő és Vagyonkezelő Nyilvánosan Működő Részvénytársaság 2014. január 31. 1 ALAPSZABÁLY A (Cg. 02-10-060369 7623 Pécs, Ungvár utca 22. III. em.) alapszabályát a társaság

Részletesebben

Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó. Nyilvánosan M köd. Részvénytársaság EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA

Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó. Nyilvánosan M köd. Részvénytársaság EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA 6/A.számú melléklet Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Nyilvánosan M köd Részvénytársaság EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA 2 Linamar Hungary Autóipari és Gépgyártó Részvénytársaság ALAPSZABÁLYA

Részletesebben

MAGYAR ATLANTI TANÁCS 1016 Budapest, Bérc u. 13-15. ALAPSZABÁLY. Budapest, 2015. május 27.

MAGYAR ATLANTI TANÁCS 1016 Budapest, Bérc u. 13-15. ALAPSZABÁLY. Budapest, 2015. május 27. MAGYAR ATLANTI TANÁCS 1016 Budapest, Bérc u. 13-15. ALAPSZABÁLY Budapest, 2015. május 27. 1 MAGYAR ATLANTI TANÁCS ALAPSZABÁLY egységes szerkezetben a 2015. május 27. napi állapot szerint, a 2015. május

Részletesebben

ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY

ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY ULTRAFUTÓK MAGYARORSZÁGI SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY 2006 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) Az Ultrafutók Magyarországi Szövetségének (a továbbiakban: Szakági Szövetség) a Magyarországon mőködı, az atlétika

Részletesebben

2004. évi CXV. törvény. a lakásszövetkezetekrıl

2004. évi CXV. törvény. a lakásszövetkezetekrıl 2004. évi CXV. törvény a lakásszövetkezetekrıl Az Országgyőlés az önkéntes társuláson alapuló lakásszövetkezetek önállósága, a lakásszövetkezetek létesítése és biztonságos fenntartása, szabályszerő és

Részletesebben

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Tel.: 62/263-001 Fax: 62/263-105 398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe

Részletesebben

Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete

Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA Szeged, 2014. október 09. 1 Tisza-parti Cukorbetegek Egyesülete ALAPSZABÁLY Alulírott Alapítók az egyesülési

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS közös önkormányzati hivatal létrehozásáról

MEGÁLLAPODÁS közös önkormányzati hivatal létrehozásáról MEGÁLLAPODÁS közös önkormányzati hivatal létrehozásáról Tiszakürt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (5471 Tiszakürt, Hősök tere 1.; képviseli: Tálas László polgármester) és Nagyrév Község Önkormányzatának

Részletesebben

A RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYRT. ALAPSZABÁLYA

A RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYRT. ALAPSZABÁLYA A RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYRT. ALAPSZABÁLYA A 2016. április 15-i közgyűlés 6/2016.04.15. számú határozatával a módosításokkal egységes szerkezetben elfogadott Alapszabály A RÁBA JÁRMŰIPARI HOLDING NYRT.

Részletesebben

A MAGYAR KERTÉSZETI SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK SZÖVETSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA

A MAGYAR KERTÉSZETI SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK SZÖVETSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA A MAGYAR KERTÉSZETI SZAKKÉPZŐ INTÉZMÉNYEK SZÖVETSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYA (módositással egységes szerkezetben ) 2016 február 15. I. BEVEZETŐ RÉSZ A magyar középfokú kertészképzést folytató intézmények (így

Részletesebben

I. A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, JOGÁLLÁSA

I. A TÁRSASÁG CÉGNEVE, SZÉKHELYE, JOGÁLLÁSA T Á R S A S Á G I S Z E R Z Ő D É S (változásokkal egységes szerkezetbe foglalva) Szerződő felek, mint a SOPRONTISZK Szakképzés-szervezési Nonprofit Kiemelkedően Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság

Részletesebben

MAGYAR ÉPÍTŐMŰVÉSZEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA 2014 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) A Magyar Építőművészek Szövetsége (rövidített elnevezése: MÉSZ) az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint

Részletesebben

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS

SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS SZÁLLÍTÁSI SZERZŐDÉS a TIOP 2.1.2. Kistérségi járóbeteg-szakellátó központok kialakítása és fejlesztése tárgyú pályázatok keretein belül kombinált felvételi/átvizsgáló röntgen berendezés és hozzá kapcsolódó

Részletesebben

TIBORCOS SZÜLŐK A GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ( Alapszabály )

TIBORCOS SZÜLŐK A GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ( Alapszabály ) TIBORCOS SZÜLŐK A GYERMEKEKÉRT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ( Alapszabály ) 1. Az Egyesület neve és székhelye 1.1. Az Egyesület neve: Tiborcos Szülők a Gyermekekért Egyesület ( Egyesület ) 1.2. Az Egyesület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY 2006. május 1.

ALAPSZABÁLY 2006. május 1. ALAPSZABÁLY 2006. május 1. UNIQA Egészségpénztár Alapszabálya 1.) Általános adatok 1.1.) Elnevezés: UNIQA Önkéntes Kölcsönös Kiegészít Egészségpénztár továbbiakban: Egészségpénztár Az Egészségpénztár rövidített

Részletesebben

Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA A PMI BUDAPEST, MAGYAR TAGOZATNAK

Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA A PMI BUDAPEST, MAGYAR TAGOZATNAK Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA A PMI BUDAPEST, MAGYAR TAGOZATNAK amely abból a célból készült, hogy a tagok a Polgári Törvénykönyvr l szóló 1959. évi IV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Módosítással egységes szerkezetben. Hatályos: 2013.

Módosítással egységes szerkezetben. Hatályos: 2013. MAGYAR ZARÁNDOKÚT ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS Módosítással egységes szerkezetben. Hatályos: 2013. Magyarország Alaptörvénye 32. cikk k) pontja alapján, a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

BUDAPESTI KERESKEDELMI É S I P A R K A M A R A

BUDAPESTI KERESKEDELMI É S I P A R K A M A R A BUDAPESTI KERESKEDELMI É S I P A R K A M A R A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ALAPSZABÁLY (elfogadta a 2001. 01.25-ei, módosította a 2001.09.27-ei, 12.13-ai, 2002.04.18-ai, 11.28-ai, 2003.12.11-ei,

Részletesebben

MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség ALAPSZABÁLYA

MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség ALAPSZABÁLYA MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség ALAPSZABÁLYA PREAMBULUM A Magyar Villamos Művek Zrt. (székhelye: 1031 Budapest, Szentendrei út 207-209. cégjegyzékszáma: 01-10-041828) és a többségi vagy kizárólagos

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZAT. ALFA-NOVA Energetikai, Fejlesztő, Tervező és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság SZEKSZÁRD

ÜZLETSZABÁLYZAT. ALFA-NOVA Energetikai, Fejlesztő, Tervező és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság SZEKSZÁRD ÜZLETSZABÁLYZAT ALFA-NOVA Energetikai, Fejlesztő, Tervező és Vállalkozó Korlátolt Felelősségű Társaság SZEKSZÁRD Hatálybalépés időpontja: 2013. február 01. Szekszárd, 2013. február 01. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

Felelős Társaságirányítási Jelentés és Nyilatkozat a Felelős Társaságirányítási Ajánlásokban foglaltaknak való megfelelésről

Felelős Társaságirányítási Jelentés és Nyilatkozat a Felelős Társaságirányítási Ajánlásokban foglaltaknak való megfelelésről Felelős Társaságirányítási Jelentés és Nyilatkozat a Felelős Társaságirányítási Ajánlásokban foglaltaknak való megfelelésről a FORRÁS nyrt-nél követett társaságirányítási gyakorlatról a Budapesti Értéktőzsde

Részletesebben

Kollektív munkáltatói biztosítás általános feltételei (KMÁSF/02014) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16271

Kollektív munkáltatói biztosítás általános feltételei (KMÁSF/02014) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16271 Kollektív munkáltatói biztosítás általános feltételei (KMÁSF/02014) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16271 Tartalomjegyzék Kollektív munkáltatói biztosítás általános feltételei (KMÁSF/02014)... 3 I.

Részletesebben

DÓZSA Lakásfenntartó Szövetkezet A L A P S Z A B Á L Y A

DÓZSA Lakásfenntartó Szövetkezet A L A P S Z A B Á L Y A 1 DÓZSA Lakásfenntartó Szövetkezet A L A P S Z A B Á L Y A ( Az 1995. április 4-ei, az 1998. április 23-ai, a 2000. április 27-ei, a 2002.március 28-ai, a 2005.november 23-ai, a 2009. május 6-ai és a 2012.

Részletesebben

DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY

DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY DOKTORANDUSZOK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLY 1 A Doktoranduszok Országos Szövetsége a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (továbbiakban: Nftv.) 63. (2) bekezdése értelmében a felsőoktatási

Részletesebben

A MAGYAR LESZBIKUS, MELEG, BISZEXUÁLIS ÉS TRANSZNEMŰ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A MAGYAR LESZBIKUS, MELEG, BISZEXUÁLIS ÉS TRANSZNEMŰ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN A MAGYAR LESZBIKUS, MELEG, BISZEXUÁLIS ÉS TRANSZNEMŰ SZÖVETSÉG ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. A szövetség neve: Magyar Leszbikus, Meleg, Biszexuális és

Részletesebben

Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Szervezeti és Mőködési Szabályzat Szervezeti és Mőködési Szabályzat Tövishát Lakópark Társasház Tulajdonosainak Közössége 1186. Budapest Csáth Géza utca 1-3 és Visnyovszky Lajos utca 2-4. 2011. A Budapest, XVIII ker., Csáth Géza utca 1-3,

Részletesebben

Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület

Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület Dél-Balatoni Sporthorgász Egyesület változásokkal egységes szerkezetbe foglalt, 2012.03.25. napjától hatályos alapszabálya Az alapítók a Balatonlellén, 1997.03.07. napján jóváhagyott alapszabállyal, az

Részletesebben

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének módosított ügyvédi felelısségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek)

Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének módosított ügyvédi felelısségbiztosítási feltétele (biztosítási feltételek) Hatályos: 2009. május hó 1. 2009. március hó 30-i küldöttközgyőlési módosítások..számú biztosítási feltétel Magyar Ügyvédek Biztosító és Segélyezı Egyesületének módosított ügyvédi felelısségbiztosítási

Részletesebben

K I V O N A T. KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 176/2015. (XII.10.) sz. határozata

K I V O N A T. KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 176/2015. (XII.10.) sz. határozata K I V O N A T a képviselő-testület 2015. december 10-i ülésének jegyzőkönyvéből KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 176/2015. (XII.10.) sz. határozata A Komlói Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Részletesebben

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építőmérnöki Kar Kari Hallgatói Önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (továbbiakban: Egyetem)

Részletesebben

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR ALAPSZABÁLY

PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR ALAPSZABÁLY PRÉMIUM ÖNKÉNTES EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR ALAPSZABÁLY Hatályos: 2016. április 2-től Tartalom I. Fejezet ÁLTALÁNOS RÉSZ 4 II. Fejezet - A PÉNZTÁRTAGSÁG 6 1. A tagsági kör 6 2. A Pénztártag felvételének

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. június 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2013. június 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 2011. március 26-27. napi munkakongresszuson elfogadott Alapszabály szövegével egybeszerkesztve 1 2011. augusztus 27. napján módosított,

Részletesebben

Az önkormányzat által alapított alábbi közalapítványok neve, székhelye, hatályos, egységes szerkezet alapító okirata, kezel szervének tagjai:

Az önkormányzat által alapított alábbi közalapítványok neve, székhelye, hatályos, egységes szerkezet alapító okirata, kezel szervének tagjai: Az önkormányzat által alapított alábbi közalapítványok neve, székhelye, hatályos, egységes szerkezet alapító okirata, kezel szervének tagjai: A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZOKTATÁSI KÖZALAPÍTVÁNY MÓDOSÍTÁSOKKAL

Részletesebben

MAGYAR TAIJI KULTURÁLIS KÖZPONT SPORT, REKREÁCIÓS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET

MAGYAR TAIJI KULTURÁLIS KÖZPONT SPORT, REKREÁCIÓS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET A MAGYAR TAIJI KULTURÁLIS KÖZPONT SPORT, REKREÁCIÓS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ EGYESÜLET MÓDOSÍTÁSOKKAL EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT ALAPSZABÁLYA 1 A MAGYAR TAIJI KULTURÁLIS KÖZPONT SPORT, REKREÁCIÓS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ

Részletesebben

VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZAT

VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZAT VAGYONGAZDÁLKODÁSI ÉS HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZAT 2015. 1 Preambulum A Szolnoki Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a Főiskola vagyonkezelésében lévő állami vagyonnal, valamint a saját bevételekből

Részletesebben

K I V O N A T. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2016. február 11-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének. 2016. február 11-i ülésének jegyzőkönyvéből Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testülete L a k i t e l e k K I V O N A T Lakitelek Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i ülésének jegyzőkönyvéből Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA ÉLETFA TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (módosításokkal egységes szerkezetben) Jelen Alapszabályt az egyesület alapító tagjai a 2010. november 6. napján megtartott közgyűlésen az 1989. évi II. tv.,

Részletesebben

M.9. számú melléklet. EDF DÉMÁSZ Zrt. lakossági fogyasztók villamos energia vásárlási szerződésének egyedi és általános feltételei

M.9. számú melléklet. EDF DÉMÁSZ Zrt. lakossági fogyasztók villamos energia vásárlási szerződésének egyedi és általános feltételei Villamos Energia Kereskedelmi Üzletszabályzat M.9. számú melléklete M.9. számú melléklet Az lakossági fogyasztók villamos energia vásárlási szerződésének egyedi és általános feltételei Villamos Energia

Részletesebben

MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA ÉS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a módosításokkal egységes szerkezetben

MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA ÉS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a módosításokkal egységes szerkezetben MAGYAR SZÁLLODÁK ÉS ÉTTERMEK SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA ÉS SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA a módosításokkal egységes szerkezetben Kelt Budapesten 2016. március 31. 1 Az eredetileg Magyar Szállodaszövetség

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2016. január 11-i soron kívüli ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2016. január 11-i soron kívüli ülésére Tárgy: A KBC Nonprofit Kft. társasági szerződésének Sorszám: IV/1. módosítása Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző dr. Tari Béla aljegyző Döntéshozatal módja: Minősített többség Véleményező bizottság:

Részletesebben

MATURE. Magyar Tradícionális Usui Reiki Egyesület ALAPSZABÁLY. 2014. szept. 29.

MATURE. Magyar Tradícionális Usui Reiki Egyesület ALAPSZABÁLY. 2014. szept. 29. MATURE Magyar Tradícionális Usui Reiki Egyesület ALAPSZABÁLY 2014. szept. 29. 2007. január 31-i megalakulását követő módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt és a hatályos jogszabályokkal harmonizált

Részletesebben

Vad- és háziállatkár kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (VKBKF)

Vad- és háziállatkár kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (VKBKF) Vad- és háziállatkár kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (VKBKF) Hatályos: 2012. november 15-étől Nysz.: 16052 Vad- és háziállatkár kiegészítő casco biztosítás különös feltételei (VKBKF) 1.

Részletesebben

Idősek Otthona Gödöllő, fokozott ápolást igénylő idősek otthona kialakításának műszaki ellenőrzése

Idősek Otthona Gödöllő, fokozott ápolást igénylő idősek otthona kialakításának műszaki ellenőrzése Idősek Otthona Gödöllő, fokozott ápolást igénylő idősek otthona kialakításának műszaki ellenőrzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/88 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás megrendelés Hirdetmény típusa: Eljárást

Részletesebben

1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /259-4 / 2008. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. május13 i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /259-4 / 2008. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. május13 i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /259-4 / 2008 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2008. május13 i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: A Széchenyi István Szakképző Iskola fenntartásának visszavétele a Veszprém

Részletesebben

KINIZSI TTK ALAPSZABÁLY Elfogadva: 2013. november 27.

KINIZSI TTK ALAPSZABÁLY Elfogadva: 2013. november 27. KINIZSI TTK ALAPSZABÁLY Elfogadva: 2013. november 27. 1 ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Kinizsi Technikai és Tömegsportklubok Köre (a továbbiakban sportegyesület) az egyesületi jogról szóló 1989. évi II.

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testületének 32/2012. (IX. 24.) önkormányzati rendelete a lakásokról és a nem lakás céljára szolgáló helyiségekről Egységes szerkezetben Budapest

Részletesebben

Általános szerzôdési feltételek

Általános szerzôdési feltételek Általános szerzôdési feltételek Hatálybalépés napja: 2013.05.01. www.fizessenmobillal.hu I. fejezet ALAPFOGALMAK, AZ ÁLTALÁNOS SZERZÕDÉSI FELTÉTELEK HATÁLYA, TÁRGYA ALAPFOGALMAK, AZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI

Részletesebben

Földgáz energia beszerzése 2014

Földgáz energia beszerzése 2014 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA (8600 Siófok, Fő tér 1.) DOKUMENTÁCIÓ Földgáz energia beszerzése 2014 TÁRGYÚ KBT. MÁSODIK RÉSZE SZERINTI NYÍLT [KBT. 83. (1) BEKEZDÉS SZERINTI] KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSHOZ 2014.

Részletesebben

Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete (MaVan) ALAPSZABÁLY

Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete (MaVan) ALAPSZABÁLY Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete (MaVan) ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A Magyar Vállalkozónők Közhasznú Egyesülete az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Nyírtávhő Kft. Arday Balázs TARTALOMJEGYZÉK oldal BEVEZETÉS.... 3. SZERVEZETI ÁBRA....... 4. 1. ÁLTALÁNOS ADATOK...... 5. 1.1. A társaság alapadatai.. 5. 1.2. A társaság

Részletesebben

A MAGYAR TRANSZPLANTÁCIÓS TÁRSASÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A MAGYAR TRANSZPLANTÁCIÓS TÁRSASÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1 A MAGYAR TRANSZPLANTÁCIÓS TÁRSASÁG EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA / Egységes szerkezetben a 2016. február.-i módosításokkal / M T T 2 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A T neve: M (röviden MTT) (angolul: Hungarian

Részletesebben

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. V. fejezet

Semmelweis Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat. V. fejezet V. fejezet A hallgatói fegyelmi és kártérítési ügyek elbírálásának rendje, a fegyelmi bizottság megalakítása, tárgyalás és bizonyítás, védelem, nyilvánosság, a mentesítés szabályai a felsőoktatásról szóló

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/239-1/2011/I. Üi.: Gila Gyöngyi Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: "A fürdővárosi funkciókat kiszolgáló,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jegyzőkönyv Készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Vagyongazdálkodási Bizottsága 2014. április 14. napján tartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Dr. Bohács Zsolt a bizottság elnöke Gila

Részletesebben

MŰSZAKI TARTALOM. a 8600 Siófok, Halápy utca kivitelezési munkáihoz kapcsolódó teljes körű műszaki ellenőri tevékenység elvégzésére

MŰSZAKI TARTALOM. a 8600 Siófok, Halápy utca kivitelezési munkáihoz kapcsolódó teljes körű műszaki ellenőri tevékenység elvégzésére MŰSZAKI TARTALOM a 8600 Siófok, Halápy utca kivitelezési munkáihoz kapcsolódó teljes körű műszaki ellenőri tevékenység elvégzésére 1. A pályázati kiírás célja: Megbízási szerződés megkötése a 8600 Siófok,

Részletesebben

AZ MKB BANK ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A HITELMŰVELETEK VÉGZÉSÉRŐL. Budapest, 2008. február 20.

AZ MKB BANK ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A HITELMŰVELETEK VÉGZÉSÉRŐL. Budapest, 2008. február 20. AZ MKB BANK ZRT. ÜZLETSZABÁLYZATA A HITELMŰVELETEK VÉGZÉSÉRŐL Budapest, 2008. február 20. TARTALOMJEGYZÉK 1. Az üzletszabályzat hatálya... 3 2. Hitelműveletek... 3 3. A hitelműveletek általános feltételei...

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet, Szeremi Krisztián képviselık

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet, Szeremi Krisztián képviselık J e g y z ı k ö n y v Készült: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 17-i rendkívüli n y í l t ülésén Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme Jelen vannak: Rédai János

Részletesebben

Délmagyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Délmagyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Délmagyarországi Áramszolgáltató Nyilvánosan Működő Részvénytársaság ALAPSZABÁLY Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szöveg (2006. október 16.) Szeged 1 PREAMBULUM A gazdálkodó szervezetek és a

Részletesebben

Javaslat az Ózdi Vállalkozói Központ és Inkubátor Alapítvány alapító okiratának módosítására

Javaslat az Ózdi Vállalkozói Központ és Inkubátor Alapítvány alapító okiratának módosítására Javaslat az Ózdi Vállalkozói Központ és Inkubátor Alapítvány alapító okiratának módosítására Ó z d, 2014. július 17. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: ÓVK alapítvány ügyvezetője Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS ALAPJAI

VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS ALAPJAI VÁLLALKOZÓVÁ VÁLÁS ALAPJAI 1 Tartalom 1. Az egyéni vállalkozói tevékenység... 3 2. Egyéni vállalkozók bejelentési és nyilvántartási kötelezettsége... 6 3. Egyéni cég alapítása... 8 4. A közkereseti (kkt.)

Részletesebben

Ápolás Extra Egyesület

Ápolás Extra Egyesület Ápolás Extra Egyesület Az Ápolás Extra Egyesület közgyűlése alapszabályát a következőkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Ápolás Extra Egyesület Az Egyesület székhelye: 6766

Részletesebben

Generali Munkáltatói Egészségprogram szolgáltatásfi nanszírozó egészségbiztosítás általános szerződési feltétele (GMEP14) Hatályos: 2014. március 15.

Generali Munkáltatói Egészségprogram szolgáltatásfi nanszírozó egészségbiztosítás általános szerződési feltétele (GMEP14) Hatályos: 2014. március 15. Generali Munkáltatói Egészségprogram szolgáltatásfi nanszírozó egészségbiztosítás általános szerződési feltétele (GMEP14) Hatályos: 2014. március 15. Nysz.: 16239 Tartalomjegyzék Generali Egészségprogram

Részletesebben

A L A P S Z A B Á L Y. I. fejezet Az egyesület neve, székhelye, jogállása

A L A P S Z A B Á L Y. I. fejezet Az egyesület neve, székhelye, jogállása A SMaragd Kecskemét és Vonzáskörzete Sclerosis Multiplexes Betegeinek Egyesülete, 6000 Kecskemét, Vörösmarty utca 12. (Pk. 60.120/2004.) alapszabályának (a továbbiakban: alapszabály) az idıközi, valamint

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

KERTVÁROS" GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA

KERTVÁROS GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA KERTVÁROS" GYÁLI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁSA 3. sz. melléklet A Gyáli kistérség társult önkormányzatai a helyi önkormányzatok társulásáról és együttmőködésérıl szóló

Részletesebben

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata Budapest 2009. Tartalom I. Szervezeti és Működési Rend II. Foglalkoztatási követelményrendszer III. Hallgatói követelményrendszer IV.

Részletesebben

(székhelye:, cégjegyzékszám:.; adószám: ; képviseli.. ügyvezető, mint Üzemeltető a továbbiakban: Üzemeltető,

(székhelye:, cégjegyzékszám:.; adószám: ; képviseli.. ügyvezető, mint Üzemeltető a továbbiakban: Üzemeltető, BÉRLETI ÉS ÜZEMELTETÉSI EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a i-tv Digitális Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1144 Budapest, Rátót utca 18-20., cégjegyzékszám: 01-09-667975),

Részletesebben

A MÁV VEZÉRIGAZGATÓSÁG SPORT CLUB ALAPSZABÁLYA

A MÁV VEZÉRIGAZGATÓSÁG SPORT CLUB ALAPSZABÁLYA MÁV Vezérigazgatóság alapítva 1948. Sport Club (Fővárosi Törvényszék nyt. sz. 1964.) 1087 Budapest, Kerepesi út 1-3. A MÁV VEZÉRIGAZGATÓSÁG SPORT CLUB ALAPSZABÁLYA egységes szerkezetben Budapest, 2016.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2015. (V.29.) önkormányzati rendelete az útépítési érdekeltségi hozzájárulás megfizetésének rendjéről Kiskunhalas Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A SZÉCHENYI LÍZING Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen működő részvénytársaság

A SZÉCHENYI LÍZING Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen működő részvénytársaság A SZÉCHENYI LÍZING Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen működő részvénytársaság kölcsön nyújtására, illetve pénzügyi lízingre vonatkozó általános szerződési feltételeket tartalmazó Üzletszabályzata 1 Kifüggesztve:

Részletesebben

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály

Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály Pécsi Székesegyház Nagycsaládos Egyesület Alapszabály VI. számú módosítás és egységes szerkezetbe foglalás 1. Általános rendelkezések: Az egyesület neve: PÉCSI SZÉKESEGYHÁZ NAGYCSALÁDOS EGYESÜLET Rövidítése:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. október 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. október 18-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Minősített többség I. határozati javaslat Egyszerű többség II. határozati javaslat ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 18-i rendes ülésére

Részletesebben

SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben)

SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET. ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben) SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (Módosításokkal egységes szerkezetben) 2010.11.13. 1 SZAJKI TAVAK ARANYKÁRÁSZ HORGÁSZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI KÖZHASZNÚ

Részletesebben

és a 2005.05.18-i rendkívüli közgyűlés A MISKOLCI HELYIIPARI TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

és a 2005.05.18-i rendkívüli közgyűlés A MISKOLCI HELYIIPARI TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A MISKOLCI HELYIIPARI TERMÉSZETBARÁT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. Általános rendelkezések /1/ Az Egyesület neve: Miskolci Helyiipari Természetbarát Egyesület /HTE/ /2/. Székhelye: 3527. Miskolc, Selyemrét

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselı-testületének 15/2014.(XI.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési

Részletesebben

POLGÁRI JOGI ÖSSZEFOGLALÓ A TŐKEPIACI ALAPISMERETEKHEZ

POLGÁRI JOGI ÖSSZEFOGLALÓ A TŐKEPIACI ALAPISMERETEKHEZ DR. TOMORI ERIKA POLGÁRI JOGI ÖSSZEFOGLALÓ A TŐKEPIACI ALAPISMERETEKHEZ Gárdos Füredi Mosonyi Tomori Ügyvédi Iroda 2015. szeptember 14. 1. TARTALOM 2. Bevezetés 7 3. Általános értelmezési kérdések 8 4.

Részletesebben

A LAKÁSSZÖVETKEZET AZONOSÍTÓ ADATAI ÉS SZERVEZETE

A LAKÁSSZÖVETKEZET AZONOSÍTÓ ADATAI ÉS SZERVEZETE INTERCISA LAKÁSSZÖVETKEZET SZERVEZETI SZABÁLYZAT (SZSZ) Dunaújváros, 2012. 05. 10. 2 I. A LAKÁSSZÖVETKEZET AZONOSÍTÓ ADATAI ÉS SZERVEZETE 1. A szövetkezet pontos neve: Intercisa Lakásszövetkezet (továbbiakban:

Részletesebben

amely egyrészről másrészről

amely egyrészről másrészről M U N K A M EG O S Z T Á S I M E G Á L L A P O D Á S amely egyrészről másrészről harmadrészről PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE székhely: 2721 Pilis, Kossuth Lajos út 47. adószám: 15730655-2-13

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. az Opten Informatikai Kft. Törvénytár, EU Törvénytár, Cégtár és APAFI szolgáltatásának igénybevételére

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK. az Opten Informatikai Kft. Törvénytár, EU Törvénytár, Cégtár és APAFI szolgáltatásának igénybevételére ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK az Opten Informatikai Kft. Törvénytár, EU Törvénytár, Cégtár és APAFI szolgáltatásának igénybevételére Az Opten Informatikai Kft., mint szolgáltató (továbbiakban: Szolgáltató)

Részletesebben

S Z E L L E M I T U L A J D O N - K E Z E L É S I

S Z E L L E M I T U L A J D O N - K E Z E L É S I A S Z E G E D I T U D O M Á N Y E G Y E T E M S Z E L L E M I T U L A J D O N - K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T A Szeged, 2014. november 03. A Szegedi Tudományegyetem Szellemitulajdon-kezelési Szabályzata

Részletesebben

MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE. 2014. év március hó 28. napján a Küldött Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE. 2014. év március hó 28. napján a Küldött Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLETE 2014. év március hó 28. napján a Küldött Közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt Alapszabálya 2014. év március hó 28. nap MAGYAR VÉDŐNŐK EGYESÜLET

Részletesebben

Dokumentáció Hirdetmény nélkül induló általános egyszerű közbeszerzési eljárásban

Dokumentáció Hirdetmény nélkül induló általános egyszerű közbeszerzési eljárásban Dokumentáció Hirdetmény nélkül induló általános egyszerű közbeszerzési eljárásban Makón belterületi csapadékvíz csatorna rekonstrukció és építés (2011.) tárgyban Makó Város Önkormányzata 6900 Makó, Széchenyi

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. I. Pályázat tárgya

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. I. Pályázat tárgya PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (1013 Budapest, Attila út 13/A., a továbbiakban: BFVK Zrt.) mint ajánlatkérő a Budapest Főváros Önkormányzata

Részletesebben

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1

2011. évi CLXXV. törvény. az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1 Hatály: 2015.I.1. - 2011. évi CLXXV. törvény az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról 1 Az Országgyűlés elismerve, hogy az emberek önkéntes

Részletesebben