PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ"

Átírás

1 PÁLYÁZATI TÁJÉKOZTATÓ a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata által a Szent István park és Mátyás király sétány területén lévő árusító helyekre vonatkozó közterület-használati jogosultság elnyerésének feltételeiről március

2 2 Tartalomjegyzék: - Pályázati tájékoztató - Közterület-használati engedély iránti kérelem - Szent István park árushelyek térképmásolat - esőterv - Mátyás király sétány árushely térképmásolat - Bánatpénz befizetésére szolgáló csekkszelvény - Hatósági szerződés tervezete - 5/2009.(II.26.) Ör.sz. rendelet a közterület-használat, közterülethasznosítás helyi szabályairól

3 3 P Á L Y Á Z A T I T Á J É K O Z T A T Ó a Hajdúszoboszló Város Önkormányzata által a Szent István park és Mátyás király sétány területén lévő árusítóhelyekre meghirdetett közterület-használati jogosultság elnyerésének feltételeiről (pályázatot benyújtók számára nyilvános árverésen - licittel) 1./ Hajdúszoboszló Város Önkormányzata /továbbiakban: engedélyező/ felhatalmazása alapján a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési, Kommunális Irodája /továbbiakban:iroda/ pályázatot hirdet a közterület használat, közterület hasznosítás helyi szabályairól szóló 5/2009.(II.26.) Ör. számú helyi rendelet /továbbiakban: rendelet/ főszezon időtartamára közterület-használati jogosultság elnyerésére. 2./ Az ideiglenes közterület használati jogosultság a pályázatot benyújtók számára nyilvános árverésen történik, az árverésen kizárólag az az egyéni vállalkozó vagy cég képviselője vehet részt, aki a pályázatát a megadott határidőig benyújtotta. A pályázati tájékoztatót és mellékleteit az Önkormányzat térítésmentesen biztosítja pályázók részére, azonban annak átvételére csak érvényes adószámmal rendelkező vállalkozó vagy cég képviselője jogosult. 3./ A bérleti időszak - főszezon - minden közterület-használati jogosultságot elnyerő /továbbiakban:engedélyes/ esetében 3 hónap, amelyet június 01. napjától kezdődik és augusztus 31. napján ér véget. A nyerteseket az elő- és utószezon hónapjaira elő-használati jog illeti meg. Az előszezonra május 01. napjától május 31. napjáig - vonatkozó lehetőségről a licitet követően a helyszínen haladéktalanul nyilatkozni kell, míg az utószezoni szeptember 01. napjától szeptember 30. napjáig - árusításról augusztus 19-ig lehet az Irodához az igényt eljutatni. A pályázat útján bérelhető közterületi árusítóhelyek pontos helyét a mellékelt térképmásolatok tartalmazzák. A bérleti díj mértéke a rendelet 1.sz. függeléke alapján : - elő- és utószezonban az alapár - főszezonban a nyilvános árverésen elért legmagasabb összeg. 4./ Az árusító helyért fizetendő alapár elő- és utószezonban 1.560,- Ft/m 2 /nap. Főszezon esetén a nyilvános árverés induló licitára 2.800,-Ft/m 2 /nap.

4 4 4/A. Szent István park közterületi elárusító helyek ( Ft/m 2 /nap) 2012-ben a Szent István parkban összesen 26 db kijelölt árusítóhelyre lehet pályázni, az alábbi tevékenységeknek megfelelően: 1, 6, 23, 26 hely: - portrérajzolás, - hajfonás, - HENNA testfestés, témafestés 2, 18, 19, 23, 24, 27, hely: - előre csomagolt, vagy kézzel készített lédig édesség (pld: vattacukor, kandírozott cukorka, gumicukor stb, kivéve fagylalt, jégkrém) - pattogatott kukorica, főtt kukorica 18, 19 hely: - hot-dog, hamburger, - pattogatott kukorica, főtt kukorica 25. hely: - kávépörkölés, előre csomagolt, főzött kávé és tea árusítása 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 21, 22, 23, 26, 27, hely: - napilap és hetilap, folyóirat, könyv, képeslap, levelezőlap - ajándéktárgy, játék, - népi iparművészeti, valamint zsűrizett népművészeti, iparművészeti képzőművészeti, fotóművészeti, kézműves termékek A 2-19 és helyeken az árusítás csak gurulókocsiról (illetve a 2-5, 7, és helyeken kivételesen az Iroda és a Városi Főépítész által a nyilvános árverés lebonyolítását megelőzően jóváhagyott, ízléses, szép kivitelű árusítóasztalról) történhet ( főtt kukorica, pattogatott kukorica, vattacukor, hot-dog, hamburger értékesítése esetén lehetőség van típus - csak mobil kivitelű! - elárusító pultokról is árusítani, melyek fotóit vagy tervdokumentációit előzetesen meg kell küldeni az Iroda részére véleményezés céljából). A nyilvános árverésen elnyerhető terület minimális nagysága 2 m 2 - kivéve a portré rajzolás, HENNA testfestés, hajfonás, témafestés, ahol 1 m 2 -, azonban kizárólag a gurulókocsikra, annak szerkezeti anyagával megegyező kivitelben oldalra max cm hosszúságú konzolos kinyúlás, min. 2,20 m vagy afeletti magasságban megengedett mindkét irányban. Ettől eltérő megoldás vagy eltérő méret nem megengedett! Amennyiben engedélyes a fentebb leírt konzol kialakításától eltér, az Iroda jogosulttá válik annak leszereltetésére, engedélyes pedig köteles azt leszerelni illetve átalakítani az Iroda által előírt határidőn belül.

5 5 A bérelt területek tisztántartása bérlő feladatát képezi. A tevékenység gyakorlása időtartamára - főszezon - bérlő köteles legalább 2 db hulladék gyűjtőzsákot megvásárolni a Hajdúszoboszlói Városgazdálkodási Zrt-től a keletkezett hulladék összegyűjtése érdekében. A gyűjtőzsák meglétét igazoló dokumentum a hatósági szerződés megkötésének egyik feltétele. Főszezonon kívüli időszakban havonta 1-1 zsák megvásárlásával teljesíti fenti kötelezettségét. Amennyiben a gurulókocsiról folytatott tevékenység gyakorlásához további terület szükséges, úgy az csak külön állványról lehetséges, mely további terület megvásárlásával helyezhető ki a kocsi mellé (maximum 1db és maximum 1 m 2 területen), amennyiben a szomszédos árusítóhely jogosultjának tevékenységét az kedvezőtlenül nem befolyásolja. Ezen túl a gurulókocsi mellett semmi más árusításra szolgáló eszköz (különösen papírdoboz!) kihelyezése nem megengedett. Fentieket meghaladó mértékű területhasználat jogellenes közterülethasználatnak minősül és a rendelet 19. szerinti eljárást vonja maga után. Azon tevekénységekhez, melyek áramszolgáltatást igényelnek, áramvételi lehetőséget az Önkormányzat biztosít. Az ezzel járó áramszámlát a bérlőnek kell kiegyenlítenie az Önkormányzat számlázása alapján. Ettől eltérő áramvételezés nem megengedett. Egy almérőre több árusítóhely csatlakozik (4 db), ezért az egy elosztóra csatlakozóknak egymás között kell megállapodniuk a fogyasztás mértékének felosztásában. Az elektromos energiára igényt tartóknak a hatósági szerződés megkötésével egyidejűleg az Önkormányzat felé ,-Ft kauciót kell befizetniük, s egyúttal be kell nyújtani az egymás között megkötött, és az energiafogyasztás felosztására vonatkozó megállapodás egy példányát. Lehetőség szerint minden hónap végén, akadályoztatás esetén a szezon befejezésével árusítóhelyenként megtörténik az energiafogyasztás számlázása, mely biztosítékát a kaució szolgálja. Amennyiben valamely engedélyes kevesebbet fogyaszt úgy az általa korábban befizetett kaucióból fennmaradó összeg visszafizetésre kerül számára legkésőbb a hatósági szerződés lejártát követő 8 napon belül, amennyiben többet fogyasztott, úgy azt köteles az Önkormányzat felé a kiállított számla alapján legkésőbb 8 napon belül megfizetni. Az elektromos kábelek vezetése levegőben, díszburkolaton TILOS! A strandfürdő főbejárata előtti fedett rész csak eső esetén vehető igénybe, a jegypénztárak szabadon hagyásával. Amennyiben az eső eláll, az engedélyes köteles eredeti kijelölt helyére visszaállni. Az un. esőterv a Pályázati tájékoztató részeként megismerhető pályázók részéről, akik pályázatukat illetve az árverésre jelentkezésüket ennek tudatában nyújtják be. A közterületen elhelyezett padok árusítás céljára nem vehetők igénybe.

6 6 A közterületi árusító helyek személygépkocsival még rakodás, áruszállítás céljából sem közelíthetők meg. (díszburkolatra gépkocsival ráhajtani TILOS!) A 25, 26, 27 számú helyeknek az eső elleni védettség - a strandfürdő főbejárata előtti fedett rész használata - nem biztosított. Az árusító helyekre ideiglenesen telepíthető, esővédelemmel bíró árusító létesítmény (pavilon, sátor) tervdokumentációját vagy fotóját előzetesen a nyilvános árverést megelőzően! - a főépítésszel és az Irodával jóvá kell hagyatni. A nyilvános árverésen csak az vehet részt, aki birtokolja ezen előzetes jóváhagyásokat! A nyilvános árverést megelőzően legalább 5 munkanapnak kell rendelkezésre állni a jóváhagyásra. Az esővédelemmel is bíró árusító létesítmények (pavilon, sátor) ideiglenesen telepíthetők elő-, utó- és főszezonban, mely időtartam az előszezont megelőzően vagy az utószezont követően, összesen maximum 1 hónappal meghosszabbítható. Ideiglenes létesítmény (pavilon, sátor) a közterületen maximum 180 nap időtartamig helyezhető el. A kijelölt árusítóhelyeken - a és 27. valamint 6, 8-14 és helyek kivételével - olyan tevékenység végezhető, mely gurulókocsiról, elárusító asztalról vagy típus - csak mobil kivitelű! - elárusító pultról (pld. hot-dog, hamburger, főtt vagy pattogatott kukorica, vattacukor) végezhető, pavilon vagy sátor telepítésére nincs további lehetőség! Valamennyi elárusító helyre vonatkozóan a hatósági szerződéssel biztosított időtartam lejártát követő 72 órán belül az ideiglenes árusítóhelyet - gurulókocsi, elárusító asztal vagy pult, pavilon, sátor stb - a közterületről el kell szállítani! Amennyiben az ideiglenes árusítóhely elszállítása a megadott határidőn belül nem történik meg, úgy az jogellenes közterület-használatnak minősül és a rendelet 19. szerinti eljárást vonja maga után, különös tekintettel annak (5) bekezdésére. 4/B. Mátyás király sétány közterületi elárusító hely ( Ft/m 2 /nap) 31. hely: - portrérajzolás - HENNA testfestés, témafestés - hajfonás 5./ Az induló licit ár: 2800,- Ft/m 2 /nap. A használati jogot azon pályázó kapja meg, aki a nyilvános árverésen (liciten) a legnagyobb használati díjra tesz ajánlatot. Több pályázó esetén a licit minden esetben 200,-Ft-onként emelkedik. Azonos végső ajánlat esetén a pályázók között sorsolás dönt.

7 7 6./ A közterületi árusító hely használati joga a pályázat nyertesét illeti meg, vele az engedélyező hatósági szerződést köt. Az elnyert közterületi árusító hely használati joga tovább nem adható! 7./ A közterület-használati engedély iránti kérelem nyomtatványa és a pályázati tájékoztató anyag a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Kommunális Irodáján a B épület II. emelet 203. szobájában vehető át. 8./ A pályázatokat zárt borítékban kell leadni, melyet "Közterület-használati pályázat" jeligével kell ellátni, megjelölve a borítékon a pályázandó hely megnevezését (Szent István Park / Mátyás király sétány ) és az árusító hely számát. A pályázatot a következő nyomtatványokkal együtt kell benyújtani: a. Közterület használati engedély iránti kérelem /pályázati tájékoztatóban található/ b. A bánatpénz befizetését igazoló csekkszelvény fénymásolata c. Amennyiben a pályázó egyéni vállalkozó, akkor a nyilvántartási számot tartalmazó dokumentum fénymásolatát, ha gazdasági társaság, a cégkivonat fénymásolatát d. Meghatalmazás esetén az erről szóló dokumentumot A pályázat beadásakor kötelező bemutatni minden vállalkozónak a piaci vásározó ill. egyéb üzleten kívüli tevékenység végzésére jogosító okiratot A pályázat csak az e célra rendszeresített nyomtatványon adható le, a más formában leadott pályázat érvénytelen. Érvénytelen továbbá az a pályázat is, amelyből a 8. a, b, c, d, pontban meghatározott nyomtatvány, fénymásolat bármelyike hiányzik. Mindegyik pályázandó helyre külön-külön pályázati lapot kell leadni, különkülön borítékban. A pályázatok beadása folyamatos, a beérkezés véghatárideje: április 10. (kedd) 9.00 óra A nyilvános licit és eredményhirdetés időpontja: április 10. (kedd) óra A nyilvános licit és eredményhirdetés helye: Hajdúszoboszló Polgármesteri Hivatal A épület I.em. Pávai tanácsterem

8 8 A hatósági szerződés megkötésének tervezett időpontja: május 28.(hétfő) A pályázatok beadhatók személyesen a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési és Kommunális Iroda 201. szobájában /Hajdúszoboszló, Hősök tere 1./ 9./ A nyilvános licitálást az e célra létrehozott bizottság tartja. A pályázat elbírálásán részt vehet a pályázó vagy meghatalmazással ellátott megbízottja. Meghatalmazás esetén az erről szóló dokumentumot is csatolni szükséges a pályázathoz. 10./ A közterület-használat csak ideiglenes jelleggel engedélyezhető. a. visszavonásig; b. előre meghatározott feltétel bekövetkezéséig; c. meghatározott időre. 11./ A közterület-használati engedéllyel rendelkező a közterületet csupán tevékenysége időtartama alatt használhatja. 12./ A közterület-használati jogosultság másra át nem ruháztató és kizárólag a megjelölt tevékenység gyakorlására jogosít. 13./ Az engedélyező) az engedélyessel hatósági szerződést köt. A használati díj összegét havonta előre, az adott hónapot megelőző 25. napjáig kell megfizetni. A bérleti díj meg nem fizetése esetén megnyílik Engedélyező azonnali felmondási joga. 14./ A közterület-használati díj beszedéséről, kezeléséről és a közterület rendeltetésszerű használatának ellenőrzéséről a Hajdúszoboszlói Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési, Kommunális Irodával együttműködve a Közterületfelügyelet gondoskodik. 15./ A közterület-használati jogosultságot az Önkormányzat, illetve annak Városfejlesztési, Műszaki Bizottsága közérdekből bármikor megszüntetheti. Ebben az esetben az engedélyező (amennyiben a lehetősége engedi) a város egyéb területén újabb közterület használati lehetőséget biztosít, vagy ha ez nem lehetséges, illetőleg engedélyes a felajánlott közterületet nem fogadja el, az időarányos díjat részére vissza kell fizetni. 16./ Engedélyező a hatósági szerződést felmondhatja azonnali hatállyal, ha:

9 9 a., az engedélyes a közterületet nem az engedélyezett célra vagy módon használja, b., a közterület-használatot jogosulatlan számára átengedi, c., a jogosultsághoz a kérelmező hamis vagy téves adatszolgáltatás alapján jutott. d., a szerződésben megállapított hatósági díjat határidőre nem fizeti meg. 17./ Egyéb esetekben engedélyes a hatósági szerződést csak hónap végére 10 napos felmondási idővel mondhatja fel. 18./ Ha a közterület-használat a 16. a., b., c./ pontokban említett módon szűnik meg, a már esedékessé vált és befizetett közterület-használati díjat visszakövetelni nem lehet. 19./ A pályázat beadásának feltétele, hogy a pályázó Ft/pályázat összegű bánatpénzt megfizet legkésőbb a pályázat beadással egyidejűleg az engedélyező részére. A bánatpénzt a pályázat elnyerése esetén a használati díjba beszámításra, a nem nyertes pályázó részére haladéktalanul, de legkésőbb 8 napon belül visszafizetésre kerül. Ha a pályázat nyertese a hatósági szerződés megkötése előtt visszalép, a bánatpénzt nem követelheti vissza. A bánatpénz megfizetéséről szóló eredeti csekk(ek)et a pályázat beadásával egyidejűleg be kell mutatni. Egy pályázó maximum 2 db helyre adhatja be pályázatát. 20./ A pályázatra jelentkező személy az engedély iránti kérelemben aláírásával igazolja, hogy a pályázati tájékoztatót átvette, s jelentkezését a tájékoztatóban foglaltak ismeretében és elfogadása mellett adta le. 21./ A pályázati tájékoztatóban nem szabályozott kérdésekre a vonatkozó helyi rendelet előírásai az irányadóak. 22./ A pályázók tudomásul veszik, hogy a minden évben megrendezésre kerülő az engedélyező közreműködésével szervezett - rendezvények időtartama alatt a használati jogviszonya nem szűnik meg, legfeljebb a kijelölt árusító helye változhat. Nem nyújthat be pályázatot: - akinek Hajdúszoboszló Város Önkormányzata felé bárminemű tartozása van, melynek ellenőrzésére a pályázat benyújtásával pályázó felhatalmazza bérbeadót. - akivel szemben az elmúlt két évben Hajdúszoboszlón a közterület jogellenes használata miatt a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyelete eljárást kezdeményezett, illetve folytatott le.

10 10 Azon elárusítóhelyek hasznosítását illetően, melyek nem kerülnek megpályázásra, illetve eredménytelen pályázat miatt felszabadulnak, valamint visszaadásra kerülnek, az Iroda a rendelet előírásai alapján jár el. Hajdúszoboszló, március 20. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2.

A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL. I. cím A rendelet hatálya 1. II. cím Közterület használati engedély 2. BABÓT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5 /2005. (VIII. 29.) RENDELETE A KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL Babót Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (továbbiakban: Képviselő-testület) a Magyar

Részletesebben

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017.

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. Szervezet neve: Címe: Fonyód Város Önkormányzat 8640 Fonyód, Fő u.19. Adószáma: 15731405-2-14 Képviseletre jogosult személy neve: Hidvégi József polgármester

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadására. pályázatot hirdet.

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadására. pályázatot hirdet. PÁLYÁZATI KIÍRÁS nem lakás céljára szolgáló helyiség bérbeadására A Szerencsi Városüzemeltető Non-Profit Kft. (3900 Eperjes út 9.), mint bérbeadó a Szerencs Város Önkormányzata (3900 Rákóczi út 89.) tulajdonában

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó,

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó, 1. számú melléklet PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ásotthalom Község Önkormányzata pályázatot hirdet a kizárólagos tulajdonában lévő, 6783 Ásotthalom Béke u. 10/A sz. alatti volt Őzike Presszó, összesen 113 m 2 alapterületű

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET. a tulajdonát képező PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Makó Város Önkormányzata EGYFORDULÓS, NYÍLT PÁLYÁZATOT HIRDET a tulajdonát képező MAKÓ, SZÉCHENYI TÉR 10. SZÁM ALATTI KORONA ÜZLETI SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT I. EMELET, 201-208-AS 51 m 2 ALAPTERÜLETŰ

Részletesebben

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JÚNIUS 13 -I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE

BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JÚNIUS 13 -I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE BOJT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2013. JÚNIUS 13 -I RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Rendeletek: 8/2013. (VI. 14.) önkormányzati rendelet A közterület használat szabályairól és díjáról

Részletesebben

Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek

Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek Eladó ingatlan Jegenyés utcai építési telek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK PIACFELÜGYELETE PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzat Piacfelügyelete (a továbbiakban: Piacfelügyelet ) az

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek

Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek Eladó ingatlan Botfy Lajos utcai építési telek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Cím (Zalaegerszeg) Megnevezés Alapterület

Részletesebben

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról.

Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E. a közterület használatáról és közterület-használati díjról. Nagybánhegyes község Önkormányzatának 7/1994./VI. 30./ számú R E N D E L E T E a közterület használatáról és közterület-használati díjról. A rendelet hatálya 1.. E rendelet hatálya kiterjed az ingatlan-nyilvántartás

Részletesebben

Eladó ingatlan Budai völgy utcai építési telkek

Eladó ingatlan Budai völgy utcai építési telkek Eladó ingatlan Budai völgy utcai építési telkek Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján kívánja értékesíteni az alábbi ingatlanokat: Cím (Zalaegerszeg) 1. Zalaegerszeg,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Helyi zsűrizés és licittárgyalás: február 27-én órakor, Szentendre, Polgármesteri Hivatal, I. emelet Kistárgyaló

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Helyi zsűrizés és licittárgyalás: február 27-én órakor, Szentendre, Polgármesteri Hivatal, I. emelet Kistárgyaló PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 43/2007. (II.13.)Kt. sz. határozat 1. sz. mellékelte Szentendre Város Önkormányzata pályázatot hirdet közterületi árusító asztalok bérletére, 2007. március 1. és 2007. november 1.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság szeptember 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság szeptember 18-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-364/2013. ELŐTERJESZTÉS A Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság 2013. szeptember 18-i ülésére Tárgy: 2013.

Részletesebben

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre

Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Pályázati felhívás ingatlan értékesítésre Helvécia Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete nyílt pályázatot hirdet Helvécia Nagyközség Önkormányzatának kizárólagos tulajdonát képező helvéciai 1136.

Részletesebben

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani.

Pályázati felhívás m ,- Ft ,- Ft. A pályázatokat 15465/9 hrsz jeligével, zárt borítékban lehet benyújtani. Pályázati felhívás 1. melléklet Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata nyilvános pályáztatás útján építési telekként kívánja értékesíteni az alábbi ingatlant: Megnevezés a zalaegerszegi 15465/9 hrsz-ú,

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ikt.sz.: 1/893-1/2013/I Tárgy: Pályázat kiírása a Rudnay utca

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi, és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi, és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi, és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ikt.sz.: 1/578-1/2012/I. Tárgy: Makó, Széchenyi tér 7.

Részletesebben

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról -

GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - A Képviselő-testület: GÉGÉNY KÖZSÉG KÉPVISELŐTESTÜLETE 6/2001 (V.29.) K. sz. r e n d e l e t e - A közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról - Az 1990. évi LXV. tv. 16.. (1) bekezdése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához

ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához 6/1. Napirend ELŐTERJESZTÉS közterület-használati engedély iránti kérelem elbírálásához Tisztelt Képviselő-testület! Tompa László 2120 Dunakeszi, Lehár F. u. 50. szám alatti lakos 2010. május 1. napjától

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE. a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 3/2011. (II.15.) RENDELETE a közterületek használatáról Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testülete (továbbiakban: képviselő-testület) a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya

Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról. A rendelet hatálya Csengőd Község Képviselőtestülete 12/2008.(XII.31.) rendelete a közterületek használatáról Csengőd Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése és

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt területén lévő büfé üzemeltetésének elnyerésére Felhívás A HM CURRUS Gödöllői Harcjárműtechnikai ZRt (továbbiakban: CURRUS ZRt.) (2100 Gödöllő,

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete

Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete Rákóczifalva Város Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2019. (V. 24.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről és elidegenítéséről Rákóczifalva Város Önkormányzatának

Részletesebben

1.. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város közigazgatási területén található közterületekre terjed ki. 1 2..

1.. A rendelet hatálya Borsodnádasd Város közigazgatási területén található közterületekre terjed ki. 1 2.. Borsodnádasd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2001.(IX.24.) számú rendelete a közterület-használat engedélyezéséről, egységes szerkezetben a módosításáról szóló 21/2008.(XI.28) számú rendelettel,

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 7/1998.(II.15.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közúton végzett munkák engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról szóló 5/1996.(II.1.)

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. költségalapú lakás bérbeadására. pályázatot hirdet

PÁLYÁZATI KIÍRÁS. költségalapú lakás bérbeadására. pályázatot hirdet PÁLYÁZATI KIÍRÁS költségalapú lakás bérbeadására A Szerencsi Városüzemeltető Non - Profit Kft (3900 Szerencs, Eperjes út 9.), mint bérbeadó a Szerencs Város Önkormányzata (3900 Szerencs, Rákóczi út 89.)

Részletesebben

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal

Neumann János Egyetem Kancellári Hivatal PÁLYÁZATI KIÍRÁS a vagyonkezelésében lévő Kecskemét 6124/8 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben a 6000 Kecskemét, Ceglédi út 2. szám alatti épületekben lévő üzlethelyiségek bérlet útján történő hasznosítására

Részletesebben

24/2008.(IX.17.) rendelete

24/2008.(IX.17.) rendelete Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2008.(IX.17.) rendelete a helyi vásárok és piacok tartásának rendjéről Módosítás: 11/2009.(V.13.) rendelet 26/2009.(XI.26.) rendelet Hatályos: 2009.

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 18/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 18/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2015. (VI.19.) önkormányzati rendelete a helyiségek bérletéről szóló 19/2011.(V. 18.) önkormányzati rendelet módosításáról Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Vál Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010.(XII.14.) önkormányzati rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Az épített környezet alakításáról és védelméről szóló

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS ÜZLETHELYISÉG BÉRLETÉRE HOTEL CLUB SIÓFOK SZÁLLODAÜZEMELTETŐ ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI KFT. 8600 Siófok, Petőfi sétány 13.

AJÁNLATI FELHÍVÁS ÜZLETHELYISÉG BÉRLETÉRE HOTEL CLUB SIÓFOK SZÁLLODAÜZEMELTETŐ ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI KFT. 8600 Siófok, Petőfi sétány 13. AJÁNLATI FELHÍVÁS ÜZLETHELYISÉG BÉRLETÉRE HOTEL CLUB SIÓFOK SZÁLLODAÜZEMELTETŐ ÉS VENDÉGLÁTÓIPARI KFT. () A Hotel Club- Siófok Szállodaüzemeltető és Vendéglátóipari Kft., mint Ajánlatkérő, ajánlati felhívást

Részletesebben

Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE

Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE Á R V E R É S I H I R D E T M É N Y INGATLANOK ÉRTÉKESÍTÉSÉRE A Tiszaújváros Polgármesteri Hivatala értékesítésre meghirdeti az önkormányzat tulajdonában lévő alábbi tehermentes ingatlanokat: Helyrajzi

Részletesebben

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján.

2. (2) i.) üres helyiség bérbeadása a 4. (16) bekezdése alapján. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 40/2005.(IX.29.) Kgy. rendelete az önkormányzat tulajdonában levő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000.(III.31.) Kgy. rendelet módosításáról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Dombóvár Város Önkormányzata pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS pályázat útján kívánja bérbe adni az alábbi Dombóvár, Dombó P. u. 9. szám alatti ingatlant. A bérlemény általános adatai: Dombóvár, Dombó P. u. 9. - Hrsz.: 1299/5/A/76 - Ingatlan megnevezése:

Részletesebben

A Rendelet 2. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet 2. (1) bekezdése az alábbiak szerint módosul: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2015.(V.26.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata tulajdonát képező közterületek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a képviselő-testület 2011. július 26-án megtartásra kerülő ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a képviselő-testület 2011. július 26-án megtartásra kerülő ülésére Ecsegfalva Községi Önkormányzat Polgármesterétől 5515 Ecsegfalva Fő u. 67. Tel.: 66/487-100 ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület 2011. július 26-án megtartásra kerülő ülésére az önkormányzat tulajdonában

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22.

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Lakásügyi és Turisztikai Bizottsága 6900 Makó, Széchenyi tér 22. Ikt.sz.: 1/344-1/2013./I. Tárgy: Makó, Széchenyi tér 7. I.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. A közterület használata és a közterület-használati hozzájárulás

1. A rendelet hatálya. 2. A közterület használata és a közterület-használati hozzájárulás Kakucs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 19./2000. (IX. 12.) sz. Rendelete A helyi közterületek használatáról és a közterületek rendjéről (módosítva a 9./2008. (VI. 10.) és a 16/2010. (IX. 15.)

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2019 (II.14.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről Celldömölk

Részletesebben

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról. Fejezet ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK Gáborján Község Önkormányzat Képviselőtestületének 6/1997. (V.29.) sz. Rendelete A közterület használatáról, díjáról I. Fejezet 1. A rendelet hatálya: Gáborján Község közigazgatási területén a közterületet

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ A VKSZ VESZPRÉMI KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓ ZRT. PÁLYÁZATOT ÍR KI A VESZPRÉM, KOSSUTH UTCA 21. SZÁM ALATTI TÁRSASHÁZBAN LÉVŐ 2547/A/2, 2547/A/4, 2547/A/5 ÉS A 2547/A/6 HRSZ. ALATTI ÜZLETHELYISÉGEK

Részletesebben

Hivatkozási szám: Tárgy: Pályázati kiírás PÁLYÁZATI KIÍRÁS

Hivatkozási szám: Tárgy: Pályázati kiírás PÁLYÁZATI KIÍRÁS Hivatkozási szám: Tárgy: Pályázati kiírás PÁLYÁZATI KIÍRÁS Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 14/2011. (III.31.) önkormányzati rendelete (továbbiakban: Rendelet) szerint Budapest

Részletesebben

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/ 2006. (XII. 27.) rendelete. A közterületek használatáról

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 15/ 2006. (XII. 27.) rendelete. A közterületek használatáról KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/ 2006. (XII. 27.) rendelete A közterületek használatáról Kékkút község Önkormányzata Képviselő-testülete Az épített környezet alakításáról és védelméről

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános szabályok

A rendelet hatálya. Általános szabályok Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2000.(XII.1.) önkormányzati rendelete a közterület használatáról Kaskantyú Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. ( II. 15.) határozata az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbe vételének szabályozásáról, valamint a bérleti

Részletesebben

A KARÁCSONYI VÁSÁR MEGSZERVEZÉSÉRŐL

A KARÁCSONYI VÁSÁR MEGSZERVEZÉSÉRŐL Mátészalka V á r o s Alpolgármestere Mátészalka, Hősök tere 9. Tel: 44/501-362. Fax. 44/501-358. e-mail: alpolgarmester@mateszalka.hu Száma: 2669/2007. ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testülethez A KARÁCSONYI

Részletesebben

Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról

Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról Bakonyoszlop Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2009.(VI. 15.) rendelete a közterületek használatáról Bakonyoszlop Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN

30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL EGYSÉGES SZERKEZETBEN ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 30/2004. (VII. 1.) RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT TULAJDONÁBAN LÉVŐ KÖZTERÜLETEK HASZNÁLATÁRÓL ÉS RENDJÉRŐL A 14/2005. (III. 23.), A 45/2005. (X. 28.), A

Részletesebben

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki:

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki: 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2017. (XII.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy.

Részletesebben

Pályázati felhívás. Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő lakások költségelven történő bérbeadására

Pályázati felhívás. Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő lakások költségelven történő bérbeadására Pályázati felhívás Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat tulajdonában lévő lakások költségelven történő bérbeadására Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Egészségügyi

Részletesebben

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2)

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2) 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2015. (IV. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000. (III.31.)

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról

Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Pátka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2011 (III.28.) rendelete a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról Pátka Község Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK KÉKKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2013. (VII. 26.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról szóló 15/2006. (XII. 27.) önkormányzati rendelete módosításáról Kékkút Község

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. rendelete a vásár és piac rendjéről Záradék: Kihirdetés ideje: 2009. május 28. Hatálybalépés ideje: 2009. június

Részletesebben

20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1. a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről

20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1. a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről UZSA TELEPÜLÉS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2006. (XII. 20.) Kt. rendelete 1 a közterület használatáról és az üzemképtelen járművek elhelyezésének rendjéről Uzsa Település Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete. a közterület-használati díjakról

Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete. a közterület-használati díjakról Szederkény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1998. (XII. 10.) számú rendelete a közterület-használati díjakról Szederkény községi Önkormányzat Képviselőtestülete az 1990. évi LXV. tv. 16..

Részletesebben

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS NYILVÁNOS KONCESSZIÓS PÁLYÁZATI FELHÍVÁS DUBICSÁNY I. SZÉN VÉDNEVŰ BÁNYATELEK TERÜLETÉRE BARNAKŐSZÉN KONCESSZIÓ KERETÉBEN TÖRTÉNŐ FELTÁRÁSÁRA ÉS KITERMELÉSÉRE VONATKOZÓAN A Magyar Állam nevében a Nemzeti

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések

1. A rendelet hatálya. 2. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2015.(V.26.) sz. rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről Budapest Főváros IX. kerület Ferencvárosi

Részletesebben

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan bérbeadására

Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan bérbeadására Pályázati felhívás önkormányzati ingatlan bérbeadására Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény (Nvtv.), valamint az önkormányzat vagyonáról, a vagyongazdálkodás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak belterület 2894/5 helyrajzi számú ingatlan adásvétel útján történő értékesítésére Készítette: Sárospatak Város Önkormányzata 2013. december 16. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Sárospatak

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Modix Kft. (cégjegyzékszám: 01-09-064045, székhely: 1027 Budapest, Vitéz utca 9.., levelezési cím: 1027 Budapest, Vitéz utca 9..), mint a(z) Révai Nyomda Kft. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A támogatás célja: hatályos: 2015.08.18 - A legalább

Részletesebben

15/2015.(XI.23.) önkormányzati rendelete

15/2015.(XI.23.) önkormányzati rendelete 15/2011.(VI.17.) önkormányzati rendelet (módosításokkal egységes szerkezetben) Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015.(XI.23.) önkormányzati rendelete a hivatali helyiségen kívüli és

Részletesebben

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete a Jánoshalma Városban épített fecskeházban történő elhelyezés feltételeiről Jánoshalma Város Önkormányzati Képviselő-testülete a fiatal

Részletesebben

4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata

4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata 4/2008. ( XI. 17. ) Hidegkút Község Önkormányzat Képviselő-testület rendelete a közterület használat szabályairól Hidegkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében biztosított

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A támogatás célja: Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pályázati felhívása a tartósan betöltetlen háziorvosi körzeteket betöltő orvosok letelepedésének támogatására A legalább 12 hónapja betöltetlen

Részletesebben

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya. Értelmező rendelkezések Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.3.) számú rendelete az egyes anyakönyvi események engedélyezésének szabályairól, valamint az azokért fizetendő díjak mértékéről*

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete (A0)

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete (A0) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2011.(IV.28.) önkormányzati rendelete (A0) A hivatali helyiségen kívüli, illetve a hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés és bejegyzett élettársi

Részletesebben

BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT évi lakáspályázata üres lakások piaci alapon történő bérbeadására

BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT évi lakáspályázata üres lakások piaci alapon történő bérbeadására BUDAPEST I. KERÜLET BUDAVÁRI ÖNKORMÁNYZAT 2019. évi lakáspályázata üres lakások piaci alapon történő bérbeadására Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat, Pénzügyi, Tulajdonosi és Jogi Bizottsága a Képviselő-testület

Részletesebben

4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e

4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e NAGYKÁLLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2000. (III.30.) Kt. számú r e n d e l e t e a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról (a 61/2008. (XII.29.) Önk., a 32/2009.

Részletesebben

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3.

A Rendelet 3. (1) bekezdés d) és g) pontja az alábbiak szerint módosul, továbbá a 3. (1) bekezdés az alábbi l) ponttal egészül ki 3. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 32/2017.(IX. 27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. rendelet

Részletesebben

Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy. Pályázati felhívás

Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy. Pályázati felhívás Budapest I. Kerület Budavári Önkormányzat Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy Pályázati felhívás A Budapest I. kerület Budavári Önkormányzat nyilvános pályázatot hirdet a tulajdonában lévő

Részletesebben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben 20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1 A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben A rendelet hatálya 1.. 2 E rendelet hatálya kiterjed a./ a közhasználatra szolgáló

Részletesebben

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól

Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2012.(X.31.) önkormányzati rendelete a közterület-használat szabályairól Farkaslyuk Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS nyilvános pályázati felhívást tesz közzé Vagyontárgy adatai, műszaki állapota: II. III. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS Ábrahámhegy Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi út 13.) a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény, valamint az önkormányzat vagyonáról

Részletesebben

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról DECS Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016.(VII.1.) önkormányzati r e n d e l e t e a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 13253/2013. Javaslat a salgótarjáni 6225/14 és 6225/15 helyrajzi számú, Ipari Parkban lévő területek megszerzésére Tisztelt Közgyűlés! A Salgó Vagyon Kft

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést szíveskedjen megvitatni és az alábbi határozatot meghozni: Határozat

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztést szíveskedjen megvitatni és az alábbi határozatot meghozni: Határozat Ásotthalom Község Önkormányzata Polgármesterétő l 21/2008 Témafelelős: Dr. Csúcs Áron Ikt. szám: 32- /2008. Véleményező bizottság: PTB, TVMB Tárgy: Az ÁSOTT-TELSZO Nonprofit Kft. értékesítésére pályázat

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról

Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról Zalakomár Község Önkormányzati Képviselő-testülete 24/2005.(X.26) számú rendelete a közterület használatáról Zalakomár Község Önkormányzat Képviselő-testülete (továbbiakban képviselő-testület) Az 1990.

Részletesebben

(Módosításokkal egységes szerkezetben)

(Módosításokkal egységes szerkezetben) Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/1995. (VI. 19.)önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú lakások és helyiségek bérletéről (Módosításokkal egységes szerkezetben) A képviselőtestület

Részletesebben

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya

Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 7/2013. (VII. 19.) rendelete. a közterület használat szabályairól és díjáról. A rendelet hatálya Szátok Községi Önkormányzat képviselő-testületének 7/2013. (VII. 19.) rendelete a közterület használat szabályairól és díjáról. Szátok Község Önkormányzata (továbbiakban: önkormányzat) Képviselő-testülete

Részletesebben

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás

Pályázati Hirdetmény. nyilvános pályázati felhívás Pályázati Hirdetmény A(z) Advoco Kft. (cégjegyzékszám: 08-09-003091, székhely: 9022 Győr, Liszt F. utca 37.., levelezési cím: 9022 Győr, Liszt F. utca 37..), mint a(z) Acélárugyár Zrt. f.a (cégjegyzékszám:

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének Hatályos: Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015.(XI.23.) önkormányzati rendelete 1 a hivatali helyiségen kívüli és hivatali munkaidőn kívül történő házasságkötés engedélyezésének szabályairól

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Kiíró: Szentendre Város Polgármestere Tárgy: Élelmiszer- és zöldségpiac üzemeltetése Idő: 2010. március 8 2015. március 1. Tartalom: I. A pályázat tárgya és célja II. A pályázaton

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjesztő: Vargáné

Részletesebben

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt.

(2) A nem lakás céljára szolgáló helyiség 12 hónapot meg nem haladó (ideiglenes) bérbeadásáról a PETB dönt. Esztergom Város Önkormányzat Képviselő-testületének 46/2012. (VII.10.) önkormányzati rendelete az Esztergom Város Önkormányzatának tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásának

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Pályázat benyújtásáig befizetendő biztosíték összege (Ft) Bérl. díj alsó határa, melyről a licit indul (Ft/ m 2 /hó+áfa)

HIRDETMÉNY. Pályázat benyújtásáig befizetendő biztosíték összege (Ft) Bérl. díj alsó határa, melyről a licit indul (Ft/ m 2 /hó+áfa) HIRDETMÉNY A XIII. Kerületi Önkormányzat megbízásából a XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. Ingatlangazdálkodó Divíziója (1131 Budapest, Béke utca 65.) 2014. november 17-től 2014. december 15-ig nyilvános

Részletesebben

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2004.(IV.2.)Rendelete a közterület használat szabályairól

Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2004.(IV.2.)Rendelete a közterület használat szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete 13/2004.(IV.2.)Rendelete a közterület használat szabályairól Ruzsa Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A..(2) bekezdésében és a helyi

Részletesebben

Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat. 1/2010. (I.29.) rendelete. a közterületek használatáról

Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat. 1/2010. (I.29.) rendelete. a közterületek használatáról Jászfelsőszentgyörgy Községi Önkormányzat 1/2010. (I.29.) rendelete a közterületek használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján,

Részletesebben

Pályázati dokumentáció. Nagykőrös, Rákóczi u. 6/a. 13 m 2 -es garázs

Pályázati dokumentáció. Nagykőrös, Rákóczi u. 6/a. 13 m 2 -es garázs Pályázati dokumentáció Nagykőrös, Rákóczi u. 6/a 13 m 2 -es garázs 1. Pályázat benyújtásának módja: A bérletre vonatkozó pályázati ajánlatokat zárt borítékban, Rákóczi u. 6/a 13 m 2 -es garázs jelige feltüntetésével

Részletesebben

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések

A rendeletet alkalmazási köre. Értelmező rendelkezések Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16 /2012.(VI.29.) Önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és közterület használati díjakról Békésszentandrás Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 7/2015.(IV.02.)

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról A Mezőkövesd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

10/2006. (05.12.) rendelete

10/2006. (05.12.) rendelete Serényfalva Közsgé Önkormányzat Képviselõtestületének 10/2006. (05.12.) rendelete a közterület használat szabályairól Serényfalva Község Önkormányzat Képviselõ-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

a közterületek használatáról

a közterületek használatáról 1 Tabdi Község Képviselőtestülete 5/1998. (III. 25.) Kt. sz. rendelete a közterületek használatáról Tabdi Község Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16. (1) bekezdése

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Látrány Község Önkormányzata 14/2013.(X. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és használatáról

Látrány Község Önkormányzata 14/2013.(X. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Látrány Község Önkormányzata 14/2013.(X. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Látrány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben