A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA"

Átírás

1 A FRANKELES VÁLASZTÁS JELÖLTJEINEK BEMUTATKOZÁSA Választás napja: március 1. 9:00 17:00

2 BARTA PÉTER május 16-án születtem. Nagyszüleim vallásos zsidók voltak, szüleimtől tradicionális zsidó neveltetést kaptam. Kisgyermekként a Frankel Talmud Tórájára jártam (Verő Tamás rabbival együtt). A Webstation csoport informatikai fejlesztő csoport és szolgáltató cégemet 1997-ben alapítottam, mára már egy igen szerteágazó tevékenységet folytató céggé nőtte ki magát (a Frankel körzet honlapját is mi működtetjük térítésmentesen évek óta). A Ludwig Múzeum Baráti Körének elnöke vagyok. Az utóbbi években elmerültem a borászat művészetében is, így lettem a Tálya Wine borászat egyik alapítója és tulajdonosa. A Frankelbe 12 éve járok aktívan élettársammal, Winkler Nórával együtt. Nagyon szeretjük a közösséget, örök helyem is van. Szívesen hozzájárulnék az elöljáróság munkájához és a Frankel képvisletéhez.

3 BUDAI GÁBOR Stark felmenőim az első világháború után, Liptó megyéből költöztek Budapestre, dédapám a Csáky utcai körzet tagja volt, édesanyám, aki gyerekként épphogy túlélte 45-öt, ma a Délpesti körzet tagja. Én Budapesten, én születtem, most Csillaghegyen lakom. 2 fiam van, 24 és 20 évesek. Saját környezetemben kellemetlenül érint az érezhetően egyre erősödő antiszemitizmus. Ezért is fontosnak tartom, hogy saját magunk hozzunk létre olyan közösségi életet ahol vallásunkat, hagyományainkat mindenki igényei szerint, tartalommal töltheti ki. Örömmel ajánlom munkámat, ha azzal körzetünk, illetve a budapesti zsidóság javát szolgálhatom! szakmai Tapasztalat 2010-napjainkig Betafence Hungary Zrt. Projekt menedzser tanulmányok : Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, üzemgazdász Sz.I Műszaki Főiskola, közlekedésgépész Nyelvismeret: középfokú angol nyelvvizsga, német társalgási szint Érdeklődési körök Windsurf, vadászat, síelés, színház, gasztronómia, stb

4 BÜCHLER ANDRÁS 1981-ben születtem. Kisgyerek korom óta aktív tagja vagyok a budapesti zsidó közösségnek. Szarvason madrich, a Hasomer Hacair és a Kidma szervezetben vezető szerepet töltöttem be évekig. Jelenleg a Libri Könyvkiadói Csoport kommunikációs vezetője vagyok. Gyermekeimmel rendszeres látogató vagyunk a Frankeles gyerekprogramoknak. A Frankel Zsinagógában volt fiam brisze, és lányom névadása.

5 CSILLAG FERENC Budapesten december 6-án születtem. Szüleim pedagógusok voltak, magam is ezt a mesterséget folytattam. Életemet a pedagógiai munka, tevékenység határozta meg. Először magyar nyelv és irodalom és ének-zene tanári szakot végeztem Szegeden a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán. Második diplomámat a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán szereztem. Közoktatási szakértői diplomát pedig az Eszterházy Károly Főiskolán szereztem. Zsidó családból származom. Nagy gyerekeim vannak, öröm számomra, hogy unokáim is vannak. A Frankel Zsinagógába másfél évtizede járok. Nagyon jó ez a közösség, igazi barátokra leltem. Itt hosszabb ideje az elöljáróság tagja vagyok, szívesen teszek a közösségért szeptemberétől a MAZSIHISZ oktatási osztályát is vezetem. A Sófár című újságba rendszeresen jelennek meg cikkeim. Amennyiben megtisztel a közösség a bizalmával, úgy a továbbiakban is örömmel vállalom az elöljárósági feladatokat.

6 FORRÁS DÁVID 28 éves vagyok, családommal együtt több, mint tíz éve kezdtünk a Frankelbe járni, előtte a Rabbiképző Intézet zsinagógai közösségének voltunk a tagjai. 15 éves koromban vettem részt előbb ifjúsági vezetőként, majd finanszírozási és külkapcsolati felelősként a Habonim Dror zsidó ifjúsági szervezet munkájában, később pedig a szarvasi táborban is madrich lettem. Két diplomám van, a madridi Instituto de Empresa egyetemen végeztem vállalati kommunikáció szakon, előtte pedig közgazdász oklevelet szereztem a budapesti IBS-en. Jelenleg egy francia biztosító társaságnál dolgozom és a marketingért felelek, valamint részt veszek az üzletfejlesztésben. Önkéntesként korábban antiszemitizmus jelentéseket írtam a Hitközségnek és tavaly nyár óta a MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportjának vagyok az alelnöke. A MAZSIHISZben betöltött szerepemmel célom, hogy közelebb hozzam a zsidó ifjúsági és civil szervezeteket a Hitközséghez és ezzel erősítsük a zsidóság érdekképviseleti képességét. Azért tartom fontosnak, hogy velem együtt minél több fiatal kerüljön be a MAZSIHISZ és a BZSH Közgyűléseibe, mert csak így garantálható, hogy a hagyományos témákon túl egyre többször előkerülnek majd azok a szempontok is, melyek folytonosságot teremtenek a Hitközségben és egy modern, a zsidóság széles rétegeire nyitott egyházzá alakítják azt. Közgyűlési küldöttként vezető szerepet szeretnék vállalni az Ifjúsági Csoport által útjára indított MAZSIHISZ 2030 kezdeményezés véghezvitelében, melynek keretén belül megalkotnánk a Hitközség hosszú távú stratégiáját és bemutatnánk azt a zsinagógai körzeteknek, majd szavazásra bocsátanánk a Közgyűlésben. Ebben a munkábanszámítani fogunk minden olyan küldött munkájára, aki felül tud emelkedni a megszokott törésvonalakon és új lendülettel hajlandó a magyarországi zsidóság érdekeiért dolgozni, a Hitközség keretein belül. A Frankel zsinagóga közössége és programjai példaként szolgálhatnak a teljes magyarországi zsidó közösség előtt és ezt a tudást és szellemiséget szeretném majd minél szélesebb körben megosztani és képviselni a MAZSIHISZ-en belül is.

7 HEGEDŰS ANDRÁS Budapest, nőtlen. Okleveles közgazdász és diplomás informatikus vagyok, 2 nyelvvizsgával rendelkezem. Multinacionális cégnél dolgozom, 14 év munkatapasztalatom van. 12 éve vagyok a Frankel Zsinagóga közösségének tagja, habár családom mindig is ide tartozott. Ugyanúgy a Kavics lépcsőn jövök, mint ahogy Dédapám (Rákosi Jenő) járt élete végéig édesanyámmal minden pénteken, szombaton és nagyünnepen akkor még Beneschofsky rabbihoz. Az előjártsági választáson azért indulok, hogy még többet adhassak a közösségnek. Eddig 3 év bejárati előtti szolgálatot, 4 sikeres Balagan bulit (80% saját erőből), 1 nyáron át tartó önkéntes turista vezetést (külföldieknek és nem zsidóknak is) nyújtottam. A Balagan bulikat az azóta a Frankel fiataljainak magját adó csapattal szerveztük. Jelenleg filmklub projekten dolgozunk. Célom, hogy Verő Tamás rabbi által vezetett hitélet mellett, minél több közösségi programot és szolgáltatást nyújtson a hitközség, úgy hogy az erőforrásokat a lehető leghatékonyabban használja fel, sőt akár bevételt is termeljen.

8 DR. SÁGI GYÖRGY dolgozik. Dr. Sági György vagyok, Budapesten születtem március 24 - én. Ügyvédi Irodám 1987-ben kezdte tevékenységét óta nős vagyok. A feleségem a MAZSIHISZ pénzügyi osztályán dolgozik. A fiam 31 éves és kőolajkutatással foglalkozik, egy angol cég alkalmazásában, Leeds-ben él. A lányom 26 éves, Globalizáció mesterszakon végzett a UCL egyetemen, jelenleg a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárban években a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület elnöke voltam. Ebben a körben az akkor alakult Zsidó Közösségi Fórum keretében próbálkoztunk a zsidó közösségi tevékenység új kereteinek kialakításával. Ez akkor elhalt. Neológ zsidó kötődésem van. Korábban, a Lauder Iskola alakulásától a Korlát Klubban tevékenykedtem, az akkor Raj Tamás vezette péntek estéket szerveztük. Miután ez, abban a formájában megszűnt, néhány éve a Frankelbe járok. Szabadidőmben könyveket, novellákat írok.

9 KÉKESI ZSOLT Ahogyan a Frankel Zsinagóga közösségének több tagja, úgy én is a József kőrúti Rabbi szeminárium zsinagógájában, kezdetben Scheiber Sándor majd a napokban elhunyt Schweitzer József péntek estéin nőttem fel. A kor adottságainak megfelelően, akkoriban szinte mindenki megfordult a Rabbiképzőn, aki a zsidó identitásával, gyökereinek keresésével bajlódott. A nyolcvanas évek végén a Zsidó Kulturális Egyesület, kilenc tagú alapító elnökség egyike voltam és még szinte ugyanakkor megalapítottuk a korosztályunkhoz közelebb álló, Zsidó Diákok Magyarországi Egyesületét, amelynek később több éven keresztül az elnöke lettem. Az átalakuló közösségek világában a Frankel Zsinagógára is megújulás vár. A közelben létrejött Óbudai Zsinagóga sokakat vonzott magához, ami meglátszik a péntek estéinken és a szombat reggelek szűkös látogatottságán. Ugyanakkor a főünnepeken csordultig telő zsinagógánk közönségét alig tudjuk megszólítani a mindennapokban. Ránk férne egy kis közös gondolkodás, hogy mivel tudnánk a közösségteremtő erőinket megújítani. Van egy 22 esztendős fiam, Dani, közgazdász egyetemista. Elvált vagyok, Budapesten születtem október 13.-án, több tanulmányom mellett a Rabbiképző Zsidó Művelődéstörténet szakát is elvégeztem és a doktoriskolába is belekezdtem. Évtizedeken keresztül a Magyar Televízióban dolgoztam, utóbb a kommunikációs igazgatóság vezetőjeként, majd a Magyar Fejlesztési Bank, fejlesztési igazgatójaként is évek állnak mögöttem. Gazdasági szakértőként, kommunikációs és marketing tanácsadóként számos területen dolgoztam Mostanában tanítok, egy online magazin szerkesztésével foglalkozom, valamint a MÚOSZ (újságíró szövetség) elnökségének vagyok a tagja.

10 KORDÉLY JÓZSEFNÉ szül: Kádár Györgyi Szül: Budapest, november 06. Középiskolai tanulmányaim után a Nikex Külkereskedelmi Vállalatnál dolgoztam, majd 1968-ban férjhez mentem, s Szigetvárra költöztem férjemhez ben visszaköltöztünk (honvágy, családi kötődés) Budapestre, s újra a külkereskedelemben helyezkedtem el. Elvégeztem különböző tanfolyamokat, majd letettem az 5 felsőfokú külkereskedelmi szakvizsgát, s ügyviteli szervezőként (az adminisztratív munkát egységesítettük számítógépre) dolgoztam. A rendszerváltás után egy KFT-nél helyezkedtem el irodavezetőként (ARKA KFT), ahol szintén külkereskedéssel foglalkoztak. Innen mentem rokkantsági nyugdíjba. Egy lányom van, aki orosz-angol szakos tanár. Két unokám van: Benedek és Natália. Benedek autista. Férjem súlyos betegsége miatt otthon nem ápolható, de a család rendszeres szeretettel, törődéssel veszi körül. Évek óta járok a Frankel Zsinagógába, ahol nagyon szeretném szerény képességeimmel segíteni, támogatni a közösséget.

11 KŐSZEGI ZOLTÁN 1964/03/01, Budapest A menyasszonyom Eszter szintén a Frankel közösség tagja. Gyermekeim időszakosan látogatják a Frankel-t. 30 éve, a Rabbiképzőben, Scheiber Sándor idejében kezdődött a kötödésem a budapesti zsidó közösséghez. Ahogy a generációm többsége számára nekem is Schweitzer József főrabbi volt évtizedeken keresztül a mértékadó a zsidóságom megélésében. 20 éve vagyok aktív tagja a Frankel közösségnek, ahol otthon érzem magam. A BZSH-ban és a MAZSIHISZ-bean, az elmúlt 4 évben aktív szerepet vállaltam. Minden lehetséges fórumon és eszközzel törekedtem rá hogy a szervezetet a progresszió jellemezze. Aktívan együttműködtem a jelenlegi vezetéssel abban, hogy a szervezet működése tiszta, átlátható és hatékony legyen. Ezt az irányt szeretném tovább erősíteni a jövőben.

12 LIGETI ANDRÁS Ligeti András vagyok, idén töltöm be a 30. életévemet. Kisgyerek korom óta aktív tagja vagyok a zsidó közösségnek, a Bar Micvómat a Hegedűs Gyula utcai zsinagógában tartottam, ahol a B'resit hetiszakasz mellett avattak felnőtté. 18 éves koromban a Habonim Dror zsidó ifjúsági szervezetnek voltam a vezetője, majd Izraelben nemzetközi kapcsolatok szakon szereztem a diplomámat. Több nemzetközi projektben veszek és vettem részt, tagja vagyok a Budapesti Amerikai Nagykövetség Ifjúsági Tanácsának és 2014 óta a MAZSIHISZ Ifjúsági Csoport elnöke vagyok. A társdalmi munkák mellett egy nemzetközi cégnél dolgozom üzleti elemzőként. A Frankel zsinagógába fiatal korom óta járok, ahol sokáig a zsinagóga előtt is látható voltam a közösség önkénteseként. A Mazsihisz közgyűlésének és vezetőségének 2014 óta vagyok tagja, ahol az Ifjúsági Csoportot képviselem. Megtisztelve fogadtam el a jelölést a Frankel Zsinagóga elöljáróságába, mert úgy gondolom, hogy a Frankel zsinagóga közössége az, amit az ifjúság is képvisel: dinamizmus, hovatartozás és a jövő zsidóságának építése. Függetlenül attól, hogy megválasztanak -e a zsinagóga elöljárójának vagy nem, én azon szeretnék dolgozni, hogy megteremtsük azt a 21. századi közösséget, amely a zsidó identitást hivatott erősíteni legyen az vallási, kultúrális, vagy bármi más.

13 NÓGRÁDI TAMÁS PÁL én születem Nyíregyházán. Általános iskolába Nyíregyházán jártam középiskolai tanuémányaimat Debrecenben végeztem. Tanult stakmám, ill. végzettségem szerint vegyészmérnök vagyok, amit a későbbiekben külkereskedelmi tanulmányokkal bővítettem. Hosszú idő óta az egészségiparban dolgozom, korábban a Medimpex Gyógyszerkülkereskedelmi Vállalatnál kereskedelmi igazgatóként elsősorban a gyógyszerkereskedelemben, majd a jelelegi munkahelyemen, az Euromedic cégcsoportnál különböző vezető tisztségeket töltöttem be. Most az Euromedic International marketing és fejlesztési igazgatója vagyok. Feleségem, gyerekeim szintén rendszeres látogatói a Frankel zsinagógának, melyhez elhunyt szüleimen és a Frankel Elnökéhez, Főrabbijához és Kántorához családi kapcsolatokkal való kötődésen keresztül hosszú évek óta szoros érzelmi és hitéleti kötődésem van. Megválasztásom esetén igyekszem hozzájárulni a Frankel zsinagóga híveinek megtartásában és bővítésében valamint zsidó identitásuk, hitéletük mai modern korunk kihívásainak megfelelő erősítésében.

14 SÁROSI GYÖRGY Sz.:Karcag, An.:Weisz Margit Külkereskedelmi Főiskola Medimpex Gyógyszerkülker válla.-, Kereskedelmi kirendeltség, Lagos- Multiprogres Kft. Sütőipari gép forgalmazó 2004 évig Bethlen tér, 2004-től Frankel zsinagóga Feleség: Sárosi Györgyné, BZSH alkalmazott a Frankel irodában (200 4 év-) Előző ciklusban előljárósági tag

15 SZERÉNYI GYŐZŐ Születési idő, hely : Rudabánya Lakhely : 1025 Budapest Battai utca 20/b. Családi állapot : nős, két gyermek Foglalkozása : Vezető építész tervező : É/ /15 Vezető település tervező : TT/ /15 Szakmai tagság: - Magyar Urbanisztikai Társaság Magyar Építőművész Szövetség Budapesti Építész Kamara 1997 Publikációban való megjelenés : - Rudolf Klein, Éva Lampel, Miklós Lampel : Contemporary Architecture in Hungary - Kortárs Magyar Építészet - Többlakásos Házak - Magyar Építőművészet /2 Frankel Zsinagógához való kötődéseim : házasságkötés Sonnenschein Hedviggel : rabbi : Schőner Alfréd Úr Szerényi Robi Bár-Micvá avatása rabbi : mb. Singer Ödön Úr Szerényi Ádám Bár-Micvá avatása rabbi : mb. Singer Ödön Úr a szombati ünnepi ima, és azon résztvevőkkel való találkozás mb. Kovács Tibi, Robicsek Gyuri, a nagy öregek bölcseletei Verő Tamás rabbi Tervek, elgondolások : Amikor megbíznak egy település, vagy egy épület tervezésével, minden esetben az előzményeket, a környezetet, a történelmi múltat, a meglévő adottságokat igyekszem alaposan feltárni. Az ismeretanyag elemzése után vázlatokat készítek, és a résztvevők (megbízók, kollégák) konszenzusa után jöhet a tervezés. Azt hiszem nem lehet más ez egy közösség képviselete esetén sem. Ezért addig amíg nem ismerem a jelenlegi adottságokat, méltatlan lenne elgondolásokról, tervekről beszélnem.

16 TORDAI PÉTER 1975 óta vagyok a Frankel körzet tagja (40 éve) és 1987 óta dolgozom a magyar zsidóságért, a neológiáért, nem vagyok sem haszid, sem orthodox, én családilag ragaszkodom a magyar zsidóság hagyományaihoz. Úgy vélem, jó zsidó vagyok, akinek fontos a magyar zsidóság, és mi a saját magyar zsidó utunkat járjuk, ne a haszidokét. Van saját múltunk, vannak hőseink, mártírjaink, történészeink, mestereink: őket kell követnünk, s nem kóser pálinkával intézzük a zsidóság marketingjét. Mindig a jogszerűség alapján álltam (pl. a Schwezoff-ügyben is, ahol BZS elnöki tisztemet áldoztam fel), mert úgy vélem, nekünk, magyar zsidóknak fontos a zsidó jog, a halacha-t és a polgári jog. Nekem ez nem a rang miatt, hanem érzelmi kötődés és a vallásos hitem miatt fontos. Vannak még feladatok, amelyek elvégzésre várnak, ezeket szeretném végigvinni. Bebizonyítottam, hogy tudok szervezetet vezetni, és helyt tudok állni kaotikus időkben is. A szükséges források jelentős részét jó gazdálkodással, adománygyűjtésből, önerőből és pályázatokból teremtettük elő illetve fogjuk előteremteni.

17 DR. VÁRINÉ DR. KŐNIG EDIT Budapesten születtem án. Gyerekkoromat vidéken töltöttem, egy Piszke nevű faluban. Szüleim kereskedők voltak, a holokauszt után találtak egymásra, elveszítve szüleiket, testvéreiket és azok családját. Édesapám korán meghalt, Budapestre már csak édesanyámmal költöztem 1970-ben. Az ELTE Állam és Jogtudományi Karán szereztem diplomát és tettem ügyvédi és jogtanácsosi szakvizsgát. Aktív életemben jogtanácsosként és önkormányzati hivatali vezetőként dolgoztam, négy éve nyugdíjas vagyok. Elváltan élek, egy fiam van, aki életem fő műve. Ma már családos ember, egy kisfiú boldog és büszke édesapja. A Frankel zsinagógába még édesanyámmal együtt kezdtünk járni, igaz leginkább csak a nagy ünnepeken. Halála után, most már több, mint 13 éve vagyunk a közösség része, rendszeres látogatói a zsinagógának és a rendezvényeknek.

18 JELÖLTEK MÉG: ESZLÁRI GÁBOR MEDGYESI ANDREA MEDGYESI TIBOR SZEGŐ SÁNDORNÉ

Tisztelt Választópolgárok!

Tisztelt Választópolgárok! KÜLÖNSZÁM www.tahitotfalu.hu 2014. SZEPTEMBER Önkormányzati választás 2014. A települési és a megyei önkormányzatok választására 2014. október 12-én kerül sor, melyrôl minden választópolgár személyre szóló

Részletesebben

Olvasóinkhoz. A jövõ óvodája napjainkban. 12 milliós TÁMOPtámogatás 2010. SZEPTEMBER ASZÓD VÁROS KÖZÉLETI HAVILAPJA. Kisebbségi képviselõ-jelöltek

Olvasóinkhoz. A jövõ óvodája napjainkban. 12 milliós TÁMOPtámogatás 2010. SZEPTEMBER ASZÓD VÁROS KÖZÉLETI HAVILAPJA. Kisebbségi képviselõ-jelöltek ingyenes kiadvány i ASZÓD VÁROS KÖZÉLETI HAVILAPJA A jövõ óvodája napjainkban Lezárult a TÁMOP pályázati program alapszakasza Augusztus 31-én lezárult a Városi Óvoda Szivárvány tagintézményében a TÁMOP-forrásból

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2010. OKTÓBER 3.

ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2010. OKTÓBER 3. ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSOK 2010. OKTÓBER 3. Tisztelt Választópolgár! A 2010. október 3-ai önkormányzati érvényes igazolványai átadásával lehetővé képviselők, polgármesterek, a megyei köz- teszi a bizottságnak,

Részletesebben

Tököli Tükör válsztási melléklete

Tököli Tükör válsztási melléklete Választási melléklet Tököli Tükör válsztási melléklete Tisztelt választópolgárok! Magyarország köztársasági elnöke 2014. október 12. napjára kitűzte a 2014. évi helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek

Részletesebben

Kedves Tátiak! Tisztelt Választópolgár!

Kedves Tátiak! Tisztelt Választópolgár! TÁT TÁT NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1191 2002 2002. október KÖZÉLETI LAPJA XIII. évf. 2. szám Kedves Tátiak! A leköszönő képviselőtestület és a magam nevében megköszönöm az elmúlt ciklus során az Önöktől

Részletesebben

Bársonyos. Pálinkáspoharak gyűjtése! II. Ongai Pálinkaverseny!

Bársonyos. Pálinkáspoharak gyűjtése! II. Ongai Pálinkaverseny! Onga új övezeténél nagy telken, 3 szintes családi ház 70%-os készültséggel áron alul eladó. Érd.: 46/439-304 Pálinkáspoharak gyűjtése! Az Ongai Kulturális Egyesület a Dravas Közösségi Ház és Múzeum egyik

Részletesebben

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2.

BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2. BUDAPESTI UNITÁRIUS HÍRLEVÉL A BUDAPESTI NAGY IGNÁC UTCAI UNITÁRIUS EGYHÁZKÖZSÉG HÍRLEVELE 2014. ÁPRILIS JÚNIUS XIV. ÉVFOLYAM, 2. SZÁM Fiatalok ünnepi konfirmációja (2014. június 22. vasárnap) Egyházközségünk

Részletesebben

Pilismaróti VÁLASZTÁSI Hírek

Pilismaróti VÁLASZTÁSI Hírek Pilismaróti VÁLASZTÁSI Hírek A Helyi Választási Bizottság különkiadása 2006. szeptember Tisztelt Választópolgárok! Ismét választ az ország. A helyhatósági választással a helyi képviselőket, valamint az

Részletesebben

jpr / kutatási beszámoló

jpr / kutatási beszámoló jpr / kutatási beszámoló Institute for Jewish Policy Research 2011 Szeptember Zsidó élet Magyarországon: Eredmények, kihívások és célok a kommunista rendszer bukása óta Kovács András és Forrás-Biró Aletta

Részletesebben

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII.

SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. SEREGÉLYES NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI LAPJA XXIII. évfolyam 3. szám 2014. október TÁJÉKOZTATÓ A 2010 2014-ES ÖNKORMÁNYZATI CIKLUSRÓL 2010 20142. oldal 12. oldal 19. oldal 23. oldal TARTALOM: Összefoglaló

Részletesebben

POLGÁRMESTER JELÖLTEK BALATONKENESÉN:

POLGÁRMESTER JELÖLTEK BALATONKENESÉN: KÜLÖNKIADÁS 2014. SZEPTEMBER Balatonkenese Város Jegyzõjétõl mint a Helyi Választási Iroda Vezetõjétõl H I R D E T M É N Y Értesítem a lakosságot, hogy Balatonkenese Helyi Választási Bizottsága a 2014.

Részletesebben

Egyházkerületi tisztségre jelöltek bemutatkozása

Egyházkerületi tisztségre jelöltek bemutatkozása Dunántúli Református Egyházkerület Választási Bizottsága Egyházkerületi tisztségre jelöltek bemutatkozása 2014. Püspök Steinbach József Isten Lelke elvezet minket minden igazságra, eszünkbe juttatja mindazt,

Részletesebben

BALATONGYÖRÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INGYENES KIADVÁNYA

BALATONGYÖRÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INGYENES KIADVÁNYA Ősszel is vár a Balaton 2. oldal A Sóvár hírei 15. oldal Szent Mihály-napi búcsú 16. oldal 2014. VI. szám Október VÁLASZTÁS BALATONGYÖRÖK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK INGYENES KIADVÁNYA Megkezdődött a körforgalom

Részletesebben

Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség presbiterei

Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség presbiterei Mátészalka Kossuth téri Református Egyházközség presbiterei Bakkné Kecskés Ágnes vagyok, húsz éve élek Mátészalkán. Ifjúkori éveimet egy kis erdőháti faluban, Gacsályban töltöttem. Fehérgyarmaton a Közgazdasági

Részletesebben

Képviselőjelöltek. Szirtes Balázs. Böröcz József

Képviselőjelöltek. Szirtes Balázs. Böröcz József Képviselőjelöltek Szirtes Balázs Független polgármester- és képviselőjelöltként vállaltam az indulást a 2014. október 12-i önkormányzati választáson. Meggyőződésem, hogy a politikai és gazdasági kötődésektől

Részletesebben

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÖZÉLETI LAPJA

BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÖZÉLETI LAPJA 2010. XII. évfolyam, 7. szám Ingyenes kiadvány BIHARKERESZTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÖZÉLETI LAPJA HELYI VÁLASZTÁSI IRODA 4110 BIHARKERESZTES, SZÉCHENYI U. 57. SZÁM TÁJÉKOZTATÓ A választási eljárásról szóló

Részletesebben

ALTÁRÓI TÜKÖR ALTÁRÓI TÜKÖR A TOKODALTÁRÓI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA

ALTÁRÓI TÜKÖR ALTÁRÓI TÜKÖR A TOKODALTÁRÓI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA ALTÁRÓI TÜKÖR A TOKODALTÁRÓI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA 2006. szeptember VÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ 2006. október 1-jén ismét polgármestert és települési képviselőket választunk. 2006. szeptember 8-án 16 órakor lezárultak

Részletesebben

KUNSZIGETI HÍRMONDÓ. Választási különszám KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA

KUNSZIGETI HÍRMONDÓ. Választási különszám KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA XIV. évfolyam 11. szám 2002. október 16. KUNSZIGET KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK LAPJA KUNSZIGETI HÍRMONDÓ Választási különszám Tájékoztató a szavazás módjáról Tájékoztatjuk a T. Választópolgárokat, hogy a 2002.

Részletesebben

www.fasor.hu A Budapest-Fasori Református Egyházközség Hírmondója 2012. május Újfolyam 50. szám Fotó: Devich Márton

www.fasor.hu A Budapest-Fasori Református Egyházközség Hírmondója 2012. május Újfolyam 50. szám Fotó: Devich Márton www.fasor.hu Újfolyam 50. szám A Budapest-Fasori Református Egyházközség Hírmondója 2012. május Fotó: Devich Márton MAGVETÉS A RÁNK BÍZOTT KINCS A rád bízott drága kincset ôrizd meg a bennünk lakozó Szentlélek

Részletesebben

Mécses Extra. Egyházközségünk (Szent Anna Plébánia) 2009. március 29-én, vasárnap új egyháztanácsot választ.

Mécses Extra. Egyházközségünk (Szent Anna Plébánia) 2009. március 29-én, vasárnap új egyháztanácsot választ. Mécses Extra Egyházközségünk (Szent Anna Plébánia) 2009. március 29-én, vasárnap új egyháztanácsot választ. Március 15-től, a legalább két jelölő szelvényt kapott és a jelöltséget elvállaló személyek nevei,

Részletesebben

Munkahelyi esélyegyenlőség- Vállalati felelősségvállalás II. ESÉLYKONFERENCIA. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának lehetőségei

Munkahelyi esélyegyenlőség- Vállalati felelősségvállalás II. ESÉLYKONFERENCIA. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának lehetőségei Munkahelyi esélyegyenlőség- Vállalati felelősségvállalás II. ESÉLYKONFERENCIA 2011. május 26. A megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásának lehetőségei Farmer Szakács Fagylaltos Balogh Ágnes,

Részletesebben

Helyhatósági választások 2010

Helyhatósági választások 2010 IV. évfolyam 16. szám, 2010. szeptember 3. AZ ÖSSZEFOGÁS Helyhatósági választások 2010 FÜZESABONYÉRT EGYESÜLET KIADVÁNYA WENCZEL ÁRPÁD MÁRKUS RÓBERT ZSOLT SZEKERES JÁNOSNÉ GULYÁS LÁSZLÓ polgármester-jelölt

Részletesebben

Választ Szigetmonostor

Választ Szigetmonostor 2014. augusztus - szeptember XX. 8-9. Választ Szigetmonostor Polgármester- és képviselő jelöltek 2014. A Helyi Választási Bizottság által, a 2014. október 12-én tartandó helyi önkormányzati képviselő és

Részletesebben

A konferencia szakértőinek bemutatkozása és előzetes, kedvcsináló a konferencia előadásaihoz

A konferencia szakértőinek bemutatkozása és előzetes, kedvcsináló a konferencia előadásaihoz Az élhető vidékért: gazdaság- és közösségfejlesztés A konferencia szakértőinek bemutatkozása és előzetes, kedvcsináló a konferencia előadásaihoz BEKE IBOLYA Szakközgazdász, társadalombiztosítási szakértő,

Részletesebben

Tudnivalók a szavazásról A polgármester- és képviselőjelöltek bemutatkozása

Tudnivalók a szavazásról A polgármester- és képviselőjelöltek bemutatkozása INGYENES PUSZTAZÁMOR KÖZÉLETI FÓRUMA XV. ÉVFOLYAM 2010. SZEPTEMBER VÁLASZTÁSI KÜLÖNSZÁM Választási különszám Tudnivalók a szavazásról A polgármester- és képviselőjelöltek bemutatkozása 2010/SZEPTEMBER

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSRÓL VÁLASZTÁSI KÜLÖNSZÁM 2014. szeptember 30. TÁJÉKOZTATÓ A HELYI ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁSRÓL Magyarország köztársasági elnöke 2014. október 12. napjára tûzte ki a helyi önkormányzati képviselõk és polgármesterek

Részletesebben

É.V.I. City Hungary. Életminőség Jelentés 2012. május 30. Élhető város:

É.V.I. City Hungary. Életminőség Jelentés 2012. május 30. Élhető város: É.V.I. City Hungary Életminőség Jelentés 2012. május 30. Élhető város: a minél magasabb életminőség elérésének érdekében, a város egészének a jelenlegi és jövőbeli működéséhez szükséges fenntartható keretrendszer

Részletesebben

Új plébános Gödön: bemutatkozik Marton Zsolt atya

Új plébános Gödön: bemutatkozik Marton Zsolt atya A gödi evangélikus, katolikus és református egyházközségek, a Kolping család, valamint a Búzaszem Iskola lapja 2008. IV. évf., 1 szám Új plébános Gödön: bemutatkozik Marton Zsolt atya Budapesten születtem,

Részletesebben

III. ESÉLYKONFERENCIA

III. ESÉLYKONFERENCIA Munkahelyi esélyegyenlőség- Vállalati felelősségvállalás III. ESÉLYKONFERENCIA 2013. május 30. Családbarát intézkedések vállalati gyakorlata Munkahelyi esélyegyenlőség vállalati felelősségvállalás III.

Részletesebben