Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group 2013. 02.11. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN"

Átírás

1 Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Orbán: Visszavásároltuk a gáztározókat Orbán Viktor Moszkvában bejelentette, hogy Budapesten visszavásárolták az E.On gáztározóit. Részleteket nem árultak el, lehet, hogy Brüsszel vizsgálni fogja a vásárlást, ami rejtett állami támogatásnak minősülhet. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Magyarország olyan ország, amely energia behozatalra szorul, mondta a miniszterelnök, ezért érdekelt abban, hogy növekedjen az országban előállított energia aránya, legyen szó alternatív forrásról vagy akár atomenergiáról, amely területen régi együttműködés él a két ország között. Orbán Viktor hangsúlyozta: a kormány eddig a magyar gazdaságban sikerrel csökkentette a külföldről behozott gáz mennyiségét, úgy, hogy közben Magyarország jó ütemben halad afelé, hogy egy regionális gázelosztó országgá fejlődjön. A kormányfő arról isbeszámolt, hogy az atomenergia kérdésében az együttműködés legfontosabb része a Paksi Atomerőmű két blokkjának felújításával kapcsolatos. "Ez orosz technológiával épült atomerőmű, ezért az oroszok is újítják most fel" - mondta Orbán Viktor. Arról is beszámolt: hamarosan döntés születik a bővítésről, amelyre nemzetközi pályázatot írnak ki. Ez örvendetes jó üzlet a biztonságért. Nyilvánvaló, hogy az Orosz beleegyezés Is lényeges és ezért nem nagy ár Paks felújjítása, ami úgy is esedékes.

2 Várják az emberek a 13. havi nyugdíjat Napi Gazdaság, Index A magyar lakosság több mint fele úgy véli, hogy a kormány, függetlenül az ezzel kapcsolatos nyilatkozatoktól, bevezeti a 13. havi nyugdíjat derül ki egy friss felméréséből. A megkérdezettek 54 százaléka támogatná az intézkedést. Az emberek 68 százaléka hallott arról, hogy sajtóértesülések szerint a kormány a 13. havi nyugdíj vagy egy ahhoz hasonló összegű egyszeri juttatás bevezetését tervezi derül ki a Policy Agenda felméréséből. Ezt a kutatók magas aránynak tartják annak tükrében, hogy a hírek viszonylag rövid ideig jelentek meg a médiában. Elsőként az Index számolt be arról, még január elején, hogy felmerült kormányzati körökben a 13. havi nyugdíj visszahozatalának gondolata. Később kormányzati körökből ezt úgy pontosították, hogy egy egyszeri nyugdíjjuttatásról lehet szó, amit történetesen épp ez év végén, nem sokkal a választások előtt kapnának meg a nyugdíjasok. Nem meglepő módon a 60 év felettiek között 64 százalékos a 13 havi nyugdíj támogatottsága, míg a 30 év alattiaknál kisebbségben van ez a csoport. A évesek 52 százaléka pártolja a pluszjuttatást. A Policy Agenda Szerint kutatásuk azt bizonyítja, hogy a társadalom többsége támogatja ugyan a 13. havi nyugdíj bevezetését, de a fiatalok körében erős az elutasítása, így a szavazatokban kifejezhető nyereség mellett hasonló veszteséggel is számolnia kellene a kormánypártoknak, ha mégis a juttatás kifizetése mellett döntenének. Azt most hagyjuk, hogy milyen politikai cél van a 13. havi nyugdíj mögött a lényeg, hogy egy kicsit utolérik magukat a kis nyugdíjasok.

3 Újabb gyorsétterem lánc jönne Budapestre Tőkeerős magyar franchisepartnert keres az amerikai Chuck E. Cheese's étteremlánc, olyan vállalkozást, amely a szerződésért 75 ezer dollárt (mintegy 17 millió forintot), majd a bruttó árbevétel után havi 5 százalékot fizet - írta szerdai számában a Világgazdaság. Mint írták, ezért cserébe a vállalkozás üzemeltetheti a 2-12 éves gyerekek számára kitalált éttermet. A New York-i tőzsdén részvényenként 33 dollár körüli értéken jegyzett társaság legalább három egység nyitását tervezi a jövőben Magyarországon, továbbá Lengyelországban, Csehországban, Romániában és Ukrajnában is szeretne megtelepedni. A cikk megjegyzi, hogy rövid idő alatt meghiúsult a szintén amerikai Dairy Queen piacra lépése, amely éppen egy éve keresett franchise-partnereket Magyarországon. A hamburgeres-fagyis cég igazgatója nem ismerte a magyar gazdasági viszonyokat, ezért eredménytelenül tárgyalt az érdeklődő vállalkozókkal - tették hozzá. Ha jó lesz a marketing akkor a gyerekek kisírják (már akinél lehet). Nem az egészséges táplálkozásról híres ez a cég sem. Nem pont ezt a külföldi tőkét várnám.

4 Elképesztő magyar blues siker Amerikában Minden idők egyik legnagyobb magyar zenei sikerét könyvelhetik el a bluesrajongók. Múlt évben a paksi Gastroblues fesztiválon hallgathattuk Szűcs Gábor gitárjátékát, most a memphisi nemzetközi bluespárbajon tarolt. Február 2-án éjjel magyar idő szerint február 3-án hajnali 3 óra körül vehette át Little G. Weevil (Szűcs Gábor) az első díjat a memphisi Orpheum Színház nagytermében a szóló/duó kategória győzteseként. Emellett megkapta a legjobb gitárosnak járó címet is ebben a kategóriában. Elképesztő siker ez a blues fővárosában, Memphisben. Száz előadó, zenekar jutott a pénteki középdöntőbe, ahonnan két zenekar, valamint szóló/duó kategóriából mindössze tizenhatan jutottak a szombat délután kezdődött döntőbe, köztük a magyar Little G. Weevil is. Little G. Weevilt az Atlanta Blues Society nevezte be a versenyre. A zsűri közöttük a blueslegenda Muddy Waters fia, Big Bill Morgenfield a szóló/duó kategóriában versenyző nyolc döntős közül Little G. Weevilnek ítélte az első díjat. A győztes kétezer dollárt, egy sajtópromóciós csomagot és több nemzetközi bluesfesztiválon való fellépést kapott. Ezen túl mint kategóriája legjobb gitárosa egy Saint Blues Cigar Box gitárral lett gazdagabb. Hihetetlen! Ez olyan mintha Tonga olimpiát nyerne műlesiklásban. Gratulálunk egy újabb magyar tehetségnek!!! A legendás Beale Street klubjaiban zajló párbajra tizenhét országból több mint 250 előadó és zenekar nevezett.

5 Egy mosoly, szeretettel! Ha eddig magad elé meredve jártál-keltél, gondoltad át a napi teendőket, vagy éppen a bevásárlási listát magoltad, próbáld ki akár csak egyetlen napra azt, hogy mosolyogsz. Semmibe sem kerül Érdemes kipróbálni. Tudatosan alkalmazzuk és ne feledkezzünk meg róla. "Dönts szíved szerint: aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt", szól az örök érvényű idézet Tatiosztól. Tapasztald meg Te is a saját életedben, hogy ez mennyire igaz. A legegyszerűbb kifejezési módja annak, hogy a szívedben szeretet van, a mosoly. Közösségben élünk, dolgozunk, telnek mindennapjaink. Emberek között létezünk, és akarva vagy épp akaratlanul is interakciók sokaságát éljünk meg - mi, együtt, embertársainkkal. Éppen ezért fontos az, hogy milyen kapcsolatot ápolsz a környezeteddel, azokkal az emberekkel, akik körülvesznek. Morogva nézel a buszvezetőre, mert 2 perccel később érkezett? Idegesen kéred a reggeli szokásos péksüteményed? Vajon elhagyja-e egyetlen mosoly is az arcod, mikor megköszönöd a kávét, átveszed az újságot a trafikban, vagy fizetsz egy csokor virágért? Sugározz kedvességet, és az viszszasugárzik rád A saját magaddal való jó kapcsolat után az emberi kapcsolataid a legfontosabb dolog. Ne fukarkodj a kedvességgel, bármilyen rossz napod van, mert ezzel nemcsak mások, hanem a saját búskomorságod is elűzheted. A mosoly ingyen van és nagyon nagy dologra képesek az apróságok is. Ne járj hát lehajtott fejjel, nézz bátran az emberek szemébe, és a kedves mosolyoddal csalj mások arcára is egy kis vidámságot. Szerző: Uzsu - Pozitív Nap

6 Pozitív hozzáállásból jeles: Schwarzenegger 6 tippje a sikerhez Egy Graz melletti kis faluban jött világra, ikonikus testépítő bajnok, akciófilm szupersztár, majd Kalifornia állam kormányzója lett. Arnold Schwarzenegger szinte mindent elért, amit elérhetett, de útja nem volt mentes a rögöktől. Egy előadásán a sikere titkait osztotta meg a közönségével. Tanulságos. Gyakran nekem szegezik a kérdést, hogy mi a sikerem titka. 1. Bíznod kell magadban, de ami még ennél is fontosabb, hogy magadba kell szállnod, és meg kell tudnod, ki akarsz lenni. Nem mi, hanem KI. Nem az a kérdés, hogy a szüleid, vagy a tanáraid mit szeretnének, hanem hogy NEKED mik a céljaid az életben. Tudnod kell, mi tesz boldoggá, nem számít, mindez milyen őrültségnek tűnik mások szemében. 2. Döntsd le a korlátokat. Oly sok korláttal találkozunk az életben, szerintem jó részük fölösleges. Nem azt mondom, hogy szegd meg a törvényt, de lehetetlen eredetinek, vagy úttörőnek lenned, ha túlságosan jófiú vagy ahhoz, hogy átlépd a korlátokat. El kell vetned a berögződéseket. Miért lenne értelme úgy élni ezen a Földön úgy, hogy csak másokhoz akarsz hasonlítani, és kerülöd a konfliktusokat? 3. Ne félj a kudarctól! Bármit tettem is életemben, mindig ott lebegett a bukás kockázata. Egyszerűen nem nyerhetsz mindig, de sohase félj meghozni a döntéseket. Ne hagyd, hogy a kudarctól való rettegés lebénítson, mert így sohasem fogsz tudni mindent beleadni. Ha minden tőled telhetőt megteszel, mert hiszel magadban, a céljaidban, és tudod, hogy amit csinálsz, a lehető leghelyesebb dolog, a siker hamarosan eljön. 4. Sose hallgass a kishitűekre! Hányszor hallottad már, hogy te nem tudod megcsinálni, vagy hogy azt még sohasem csinálták meg? Én szeretem, amikor ezeket hallom, mert számomra azt sugallják, hogy én lehetek az első, akinek sikerül. Nem fogadom el, hogy valami lehetetlen, mindig a belső hangomra hallgatok, ami azt mondja, igen, meg tudom csinálni.

7 5. Az ötödik szabály talán mind közül a legfontosabb hogy dolgozz keményen! Mozgass meg minden létező követ! Egyszer megkérdezték Mohammed Alitól, az egyik legnagyobb példaképemtől, a hetvenes évek egyik nagy elméjétől, hogy hány felülést tud megcsinálni. Azt felelte, csak akkor kezdi számolni, amikor már érzi, hogy fáj, mert onnantól számít igazán. Ez fog téged is bajnokká tenni, ez az alapja mindennek. Fájdalom, erőbedobás nélkül nincs növekedés. Miközben te bulizol, és ide-oda csapódsz, valaki valahol keményen dolgozik, okosabb lesz, és ő nyer. Ha nyerni akarsz, nincs más módja, hogy elérd, csak a megfeszített munka. Egyik szabályom sem működőképes, csak ha te magad megteszed a tőled telhetőt. Ha egy nap 24 órából áll, és 6 órát töltesz alvással, még mindig marad 18 órád. Sokan mondják, hogy álljunk meg, ők 8-9 órát alszanak. Nos, erre az a válaszom, hogy akkor aludjanak kevesebbet. 6. A hatodik szabályom szintén nagyon fontos: adj vissza. Mindegy, milyen úton jutottál el a sikerig, vagy hol tartasz éppen, arra mindig találj alkalmat, hogy viszszaadj a közösségednek, a városodnak, vagy az országodnak. Hadd áruljam el: amikor a rászorulókhoz fordulsz, és segítesz rajtuk, az nagyobb elégedettséggel tölt majd el, mint bármi, amit valaha is csináltál. A hat szabályom tehát ez: bízz magadban, döntsd le a korlátokat, ne félj a kudarctól, kerüld a kishitűeket, dolgozz kőkeményen, és adj vissza. Mindössze ennyi. Forrás: Tudatbazis.hu Ilyen egyszerű! Egyszerű szabályok és sikerre visznek.

8 Ki vagyunk szolgáltatva az államnak A nyugdíjrendszer fenntarthatósága mind hazánkban, mint nemzetközi téren komoly nehézséget jelent, hiszen vannak olyan tényezők, amelyet nagyon nehezen lehet megváltoztatni. Ilyen például Magyarországon a nemzetközi összehasonlításban is kedvezőtlen demográfiai helyzet, az alacsony adófizetési hajlandóság és foglalkoztatottság. Igaz történt próbálkozás a problémák hathatós kezelésére, amikor a 90-es évek végén több országhoz hasonlóan mi is a tőkefedezeti (nyugdíjpénztári) rendszert vezettük be, a megtakarítások hiányában azonban csak úgy lehetett az új pillért létrehozni, hogy az költségvetési hiányt és államadósságot generált. Ez a folyamat vezetett oda a válságot követően, hogy sok ország inkább a tőkefedezeti pillér leépítésébe vagy éppen teljes megszüntetésébe ment bele. Magyarországon ez utóbbi történt, néhány tízezer tag maradt a vegyes rendszerben, a foglalkoztatottak többsége az állami nyugdíjrendszerből várhatja későbbi járandóságát. Mindez nagyon fontos, hiszen a nyugdíj az időskori jövedelembiztonság alapintézménye, a 65 év feletti háztartásoknál a nettó jövedelem több mint 90%-a innen származik. A KSH gyűjtése szerint a 65 év felettiek esetében a szegénységi arány azért lehet csak 4,5 százalék, mivel a társadalmi juttatások, így a nyugdíjak rendelkezésre állnak. A nemzetközi összehasonlítás szerint hazánkban a legnagyobb szerepe van a társadalmi juttatásoknak a szegénység csökkentésében, ha ezeket figyelmen kívül hagynánk, akkor a szegénységi arány 20-szorosára emelkedne. Mindez azt jelenti, hogy a magyar lakosság a leginkább kiszolgáltatott az állami ellátásoknak mind a nyugdíjak átlagos szintjéhez, mind pedig a minimálbér, illetve a nettó átlagkereset összegéhez viszonyítva. A nyugdíjminimum az átlagellátás mintegy 64 százalékát tette ki 1990-ben, 2000-ben már csak a felét, 2011-ben pedig nem érte el az egyharmadát sem. Ugyanakkor az elmúlt évtizedekben mind a szociális segélyekre való jogosultságot, mind a segélyek színvonalát hozzá igazították. Nem tudom kinek szimpatikus a cím jelentése, de talán jobb lenne ha a saját kezünkbe vennénk a sorsunkat. Az állam ellátása igencsak bizonytalan. A befektetések amiket ajánlunk azok már jó lépések e felé.

9 Mekkora nyugdíjat tudunk kifizetni? összege 2008 óta változatlanul forint, értéke csökkent az elmúlt évtizedben mind a szociális segélyekre való jogosultságot, mind a segélyek színvonalát hozzá igazították ben a nyugdíjak és nyugdíjszerű ellátások egy főre jutó havi átlagos összege forint volt, az országos nettó átlagkeresethez viszonyított aránya 64,7 százalék. Az elmúlt évtizedben 5,6 százalékponttal emelkedett a mutató értéke. A férfiak és a nők nyugellátásának összege a keresetekhez hasonlóan jelentős mértékben eltér egymástól. E különbségben a nők rövidebb szolgálati ideje is kifejeződik. A nők átlagos nyugdíja a férfiakénak mindössze 84 százalékát teszi ki. A nyugdíjasok, járadékosok mintegy 60 százalékának ellátása alacsonyabb az átlagnyugdíjnál. Ezen belül 8 százalék körüli (246 ezer fő) a 30 ezer forintnál kisebb összegű ellátásban részesülők aránya (ez az összeghatár csak csekély mértékben haladja meg a forintos nyugdíjminimumot). Az öregségi nyugdíjminimum

Barabás Gyula Bodor András Erdős Mihály Fehér Csaba Hamecz István Holtzer Péter

Barabás Gyula Bodor András Erdős Mihály Fehér Csaba Hamecz István Holtzer Péter Barabás Gyula Bodor András Erdős Mihály Fehér Csaba Hamecz István Holtzer Péter A nyugalom díja 1 Roskadófélben van a ház, Hámlik le a vakolat, S a szél egy darab födéllel Már tudj isten hol szalad; Javítsuk

Részletesebben

(A www.hirtv.hu teljes szövegéből szerkesztve)

(A www.hirtv.hu teljes szövegéből szerkesztve) (A www.hirtv.hu teljes szövegéből szerkesztve)... Emlékezzenek vissza, hogyan kezdtük el a tavalyi évértékelő beszélgetést. Akkor azt mondtuk, hogy a szokásunk lényege az, hogy minden esztendőben odaállunk,

Részletesebben

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának 2014. december 9-én, kedden, 8 óra 06 perckor az Országház főemelet

Részletesebben

ELÉGSÉGES-E A MAI MAGYAR NYUGDÍJRENDSZER? ÖNGONDOSKODÁSI LEHETŐSÉGEK

ELÉGSÉGES-E A MAI MAGYAR NYUGDÍJRENDSZER? ÖNGONDOSKODÁSI LEHETŐSÉGEK BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Tőzsde-pénzintézetek szakirány ELÉGSÉGES-E A MAI MAGYAR NYUGDÍJRENDSZER? ÖNGONDOSKODÁSI LEHETŐSÉGEK Készítette:

Részletesebben

Az idősek helyzete, a nyugdíjrendszer válsága Magyarországon a rendszerváltozást követően

Az idősek helyzete, a nyugdíjrendszer válsága Magyarországon a rendszerváltozást követően Czagány L. Garai L. (szerk.) 2004: A szociális identitás, az információ és a piac. SZTE Gazdaságtudományi Kar Közleményei 2004. JATEPress, Szeged, 356-372. o. Az idősek helyzete, a nyugdíjrendszer válsága

Részletesebben

Hogyan válhatok befektetővé?

Hogyan válhatok befektetővé? Hogyan válhatok befektetővé? 1 dr. Tatár Attila Hogyan válhatok befektetővé? Rövidített kiadás Írta: dr.tatár Attila Frissítve: 2014.október Hogyan válhatok befektetővé? 2 dr. Tatár Attila Tartalomjegyzék

Részletesebben

Mindennapi pénzügyeink

Mindennapi pénzügyeink Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Mindennapi pénzügyeink a Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban című előadás- és vitasorozat

Részletesebben

A nyugdíjrendszer átfogó reformjának a demográfiai, foglalkoztatási és adózási problémára egyaránt választ kell találnia

A nyugdíjrendszer átfogó reformjának a demográfiai, foglalkoztatási és adózási problémára egyaránt választ kell találnia Barabás Gyula 1 : Nyugdíjreform az adórendszer és az alacsony foglalkoztatottság csapdájában I. Vezetői összefoglaló A népességfogyás és elöregedés nyugdíjrendszert terhelő hatásai ma még visszafogottak,

Részletesebben

Nagyszülõ-gyes, alkonyattól felfüggesztve *

Nagyszülõ-gyes, alkonyattól felfüggesztve * Nagyszülõ-gyes, alkonyattól felfüggesztve * SELMECZI GABRIELLA (Fidesz), a napirendi pont elõadója: Tisztelt képviselõtársaim! A nemzeti családpolitikai koncepció egyik további építõköveként képviselõtársaimmal

Részletesebben

Hazánk. A Gyurcsány-kormány története a kudarcok története. Három kereszténydemokrata jelölt a Fidesz KDNP közös listáján Európai Parlamentbe

Hazánk. A Gyurcsány-kormány története a kudarcok története. Három kereszténydemokrata jelölt a Fidesz KDNP közös listáján Európai Parlamentbe K E R E S Z T É N Y S É G É S A KDNP, az MKDSZ és a BIA lapja Költõi felütéssel: hogyan is kezdõdött minden? Miként lett az Orvostovábbképzõ Egyetem patológus docensébõl, népjóléti miniszterbõl külpolitikus?

Részletesebben

TŐZSDE HABBAL CD! AJÁNDÉK ALKÉR ORSOLYA KEZDŐKNEK ÉS ÚJRAKEZDŐKNEK AMIT SOHA NEM MONDTAK EL A TŐZSDÉRŐL - PEDIG MINDENKINEK EZZEL KELLENE KEZDENI.

TŐZSDE HABBAL CD! AJÁNDÉK ALKÉR ORSOLYA KEZDŐKNEK ÉS ÚJRAKEZDŐKNEK AMIT SOHA NEM MONDTAK EL A TŐZSDÉRŐL - PEDIG MINDENKINEK EZZEL KELLENE KEZDENI. ALKÉR ORSOLYA Magánpénzügyi Akadémia megalapítója TŐZSDE HABBAL KEZDŐKNEK ÉS ÚJRAKEZDŐKNEK A legnagyobb tőzsdei szakértők véleményével AJÁNDÉK CD! AMIT SOHA NEM MONDTAK EL A TŐZSDÉRŐL - PEDIG MINDENKINEK

Részletesebben

Makro egyensúly és gazdasági növekedés

Makro egyensúly és gazdasági növekedés Makro egyensúly és gazdasági növekedés Macro Balance and Growth English Summary Kiadta a Central European Management Intelligence 2006 áprilisában Tartalom 1 EGY ÁTFOGÓ HELYZETÉRTÉKELÉS AKTUALITÁSA...

Részletesebben

/ Esztergom / Régió Demokratikus ABC / Blogfigyelő / Kultúra. Mikulás II. ÉVFOLYAM 20. SZÁM / 2012. DECEMBER 4. / ELEKTRONIKUS KIADÁS

/ Esztergom / Régió Demokratikus ABC / Blogfigyelő / Kultúra. Mikulás II. ÉVFOLYAM 20. SZÁM / 2012. DECEMBER 4. / ELEKTRONIKUS KIADÁS CIVILHETES Jegyzet / Esztergom / Régió Demokratikus ABC / Blogfigyelő / Kultúra Mikulás II. ÉVFOLYAM 20. SZÁM / 2012. DECEMBER 4. / ELEKTRONIKUS KIADÁS y A ZENÉSZKLUB BEMUTATJA Jegyárak helyszínen 1.200

Részletesebben

Összehangolt gazdasági és társadalmi lépések kellenek

Összehangolt gazdasági és társadalmi lépések kellenek Az MKKSZ Akadémia első félévi záró konferenciáján elhangzott előadások Járai Zsigmond, (2009. július 9.) az Orbán-kormány pénzügyminisztere, az MNB volt elnöke, jelenleg a Pannónia biztosító felügyelőbizottságának

Részletesebben

Ételt! Életet! 200 forint

Ételt! Életet! 200 forint 2013. október 26. MUNKÁSPÁRT 2013. október 26. 1 200 forint Ételt! Életet! A Munkáspárt egy új jövő ígérete. Egy jobb, egy emberibb világé, ahol nem a pénz számit, hanem a munka, a becsület, a szolidaritás.

Részletesebben

Elgondolkodtató MINT BÉKA A FORRÓ VIZBEN.

Elgondolkodtató MINT BÉKA A FORRÓ VIZBEN. Megszületünk és meghalunk. Közben lassan leperegnek életünk homokszemei, a másodpercek, a percek, az órák, a hetek, a hónapok, az ÉVEK. Lassan, biztosan, és MEGÁLLÍTHATATLANUL. Mindenki természetesnek

Részletesebben

Az új magyar nyugdíjrendszer és problémái

Az új magyar nyugdíjrendszer és problémái Az új magyar nyugdíjrendszer és problémái 689 Közgazdasági Szemle, XLV. évf., 1998. július augusztus (689 708. o.) SIMONOVITS ANDRÁS Az új magyar nyugdíjrendszer és problémái 1998. január 1-jén a felosztó-kirovó

Részletesebben

MAGYAR GYÁRIPAR. Törékeny bázis, biztató jelek. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja

MAGYAR GYÁRIPAR. Törékeny bázis, biztató jelek. A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja MAGYAR GYÁRIPAR A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének lapja Törékeny bázis, biztató jelek Dr. Niklai Ákos a szállodaipar kilátásairól (12-15. oldal) MGYOSZ-elemzés a fenntartható növekedésrõl

Részletesebben

Kiemelt ajánlatunk Egyedi ajánlatunk Önnek

Kiemelt ajánlatunk Egyedi ajánlatunk Önnek Kiemelt ajánlatunk Egyedi ajánlatunk Önnek Brian Tracy AZ ELADÁS PSZICHOLÓGIÁJA Brian Tracy Az eladás pszichológiája Hogyan értékesíthetsz többet, könnyebben és gyorsabban, mint valaha gondoltad volna

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter

Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter 2012. szeptember Dr. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter M e g h a l l g a t á s i h á t t é r a n y a g A Z O R S Z Á G G Y Ű L É S I K É P V I S E L Ő K R É S Z É R E K é p v i s e l ő i I n f

Részletesebben

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Pénzügyi kéziköny Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Előszó Bizonyára ismered a három kismalac meséjét: az első szalmából építette a házát, a második deszkából, a harmadik pedig téglából. Amikor jött a

Részletesebben

Vágóképek rögzítve 2008

Vágóképek rögzítve 2008 Vágóképek rögzítve 2008 Vágóképek rögzítve 2008 Nincs mese, ha egyszer ki kell fizetni, akkor ki kell fizetni A Magyar Szegénységellenes Hálózat jelentése a szegénységben vagy annak közelében élõ gyerekes

Részletesebben

Átszervezések kora. Cigánynak lenni Magyarországon. Jelentés 2002 2006. Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány

Átszervezések kora. Cigánynak lenni Magyarországon. Jelentés 2002 2006. Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány Európai Összehasonlító Kisebbségkutatások Közalapítvány Átszervezések kora Cigánynak lenni Magyarországon Jelentés 2002 2006 Szerkesztette: Kállai Ernô és Törzsök Erika Budapest, 2006 Európai Összehasonlító

Részletesebben

J e g y zőkönyv SZKB/29/2010. SZKB/29/2010-2014.

J e g y zőkönyv SZKB/29/2010. SZKB/29/2010-2014. SZKB/29/2010. SZKB/29/2010-2014. J e g y zőkönyv az Országgyűlés Számvevőszéki és költségvetési bizottságának 2010. október 19-én, kedden 10 óra 40 perckor az Országház főemelet 64. számú tanácstermében

Részletesebben

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 23., hétfő. Tartalomjegyzék

NAPI SAJTÓSZEMLE. 2008. június 23., hétfő. Tartalomjegyzék NAPI SAJTÓSZEMLE 2008. június 23., hétfő Tartalomjegyzék I. Az Aegon Magyarországot érintő konkrét hírek... 2 II. Hazai pénzügyi hírek... 2 Biztosítói hírek... 2 Félrebiztosított a vállalati szektor Magyarországon...

Részletesebben

Útmutató A Binárishoz

Útmutató A Binárishoz Útmutató A Binárishoz Eddig fel nem fedett titkok a binárisból való pénzkereséshez! Bevezetés Ez a könyv a bináris marketingterv azon részeit magyarázza el, amire korábban esetleg nem került sor, és bemutatok

Részletesebben

Jäckel Katalin * Tasi László ** MAJD CSAK LESZ VALAHOGY! MOST, VAGY MÁSKOR VAGY SOHA? MIKOR IS? A MAGYAR BEFEKTET I MAGATARTÁS VIZSGÁLATA

Jäckel Katalin * Tasi László ** MAJD CSAK LESZ VALAHOGY! MOST, VAGY MÁSKOR VAGY SOHA? MIKOR IS? A MAGYAR BEFEKTET I MAGATARTÁS VIZSGÁLATA Jäckel Katalin * Tasi László ** MAJD CSAK LESZ VALAHOGY! MOST, VAGY MÁSKOR VAGY SOHA? MIKOR IS? A MAGYAR BEFEKTET I MAGATARTÁS VIZSGÁLATA Az átlagember feltételezésünk szerint ma Magyarországon magasabb

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/60-1/2013. FVB-33/2013. sz. ülés (FVB-135/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkönyv. Ikt. sz.: FVB/60-1/2013. FVB-33/2013. sz. ülés (FVB-135/2010-2014. sz. ülés) Ikt. sz.: FVB/60-1/2013. FVB-33/2013. sz. ülés (FVB-135/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkönyv az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottságának 2013. október 28-án, hétfőn, 10 óra 38 perckor kezdődően, az

Részletesebben

Szegénység és szociális feszültségek

Szegénység és szociális feszültségek Szegénység és szociális feszültségek - Politikai Megbékélés Beszélgetéssorozat III. - 2013. június Tartalomjegyzék 1. Szegénység és egyenlőtlenség Magyarországon... 3 1.1. Szegények száma és aránya...

Részletesebben