Kész marketingterv sablon,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kész marketingterv sablon,"

Átírás

1 1 Kész marketingterv sablon, avagy a vevőszerzés lépésről lépésre A-tól Z-ig kis- és középvállalkozásra szabva

2 Kedves Marketingtervet Készítő Barátom, Ön nincs könnyű helyzetben, illetve eddig nem volt abban, ugyanis ahhoz, hogy a jövőben elég bevételt szerezzen, elég vevőből, elegendő termék eladásával, vagy szolgáltatás nyújtásával, most a jövőt kell befolyásolnia. A jövőt pedig látni és tervezni nagy kihívás! 2 Mostantól azonban egészen könnyű helyzete lesz, mert ezzel a sablonnal szinte gyerekjáték lesz kész, profi tervet készíteni, és szinte mindenre gondolni. Mielőtt azonban belefogunk a tervezésbe, szeretném figyelmeztetni Önt valami nagyon fontosra!: Ez a sablon nem tankönyvekből másolt, nyugati szerzők munkája. Ennek minden pontját a saját fejemből, a saját tapasztalataim nyomán osztom meg Önnel. Ön is látni fogja, hogy a terv lépései nagyon is életszerűek, tervezettek, tervezhetők és jól egymásra épülnek. Azért nem szerettem volna tankönyv-ízű marketingterv sablont adni Önnek, mert szerintem az olyanokat többnyire multinacionális nagy vállalatok számára készítik, és a legkisebb mértékben sem megvalósítható a kis- és középvállalkozásoknak, akiknek nincsenek felesleges millióik az image- és brandépítésre. Én sokkal inkább hiszem azt, hogy Önnek olyan tervre van szüksége, amivel egy kisebb cég bevételeit, termékeladásait javíthatja jóval kisebb büdzséből, mint egy nagyvállalat. Igaz? No, akkor vágjunk bele!

3 Íme a sikeres és ütős marketing terv kulcselemei, avagy 8 lépés, ami nem maradhat ki a marketingből 3, és adja át figyelmét a saját cége vevőszerző rendszerének, mert most azt fogjuk felépíteni! Az volna a legjobb, ha most készítene elő egy ceruzát is, és amikor az egyes lépéseken haladunk, akkor az Önben felmerülő ötleteket azonnal fel is jegyzetelné a lap szélére! Mire a 8 pont végére ér, összeáll a saját vevőszerző marketingstratégiája sok-sok ötlettel, és egy életképes, automatizálható ötlettel.

4 1. A piac feltérképezése, avagy nincsen jövőkép a jelen ismerete nélkül! Bármi legyen is az Ön feladata: termékeladás, szolgáltatás marketingje, projekt tervezése, stb. előtte ismerje meg a piaci környezetet, mit várnak a vevők, kik ők egyáltalán, mit olvasnak, hol járnak, és mivel bombázza őket a konkurencia? 4 Ez egy komoly piacelemzés, amit érdemes 2 irányból megtenni: Először is nézzen szét a piacon, tájékozódjon, gyűjtsön adatokat az alábbiakról: Hányan és kik kínálnak az Ön termékéhez hasonlót, vagy annak helyettesítőjét. (Ez a helyettesítő termék nagyon fontos. Ugyanis pl: a Ronson öngyújtónak nem csak a másik öngyújtó a versenytára, hanem pl: egy értékes toll is, ugyanis ez nem az öngyújtó-, hanem az ajándékozási piacról szól. Érti, ugye?) Hányan és kik lehetnek azok, akik vevők lehetnek az Ön termékére? Milyen iparági környezetben mozog az Ön terméke, milyenek az árak, a piaci szokások, szállítási határidők stb? Végül térképezze fel, hogy mik a jogszabályi lehetőségek, gátak, földrajzi, demográfiai változások, amik szintén elősegíthetik, vagy akadályozhatják a termékeladásokat, vagy a vevők befolyásolását! A másik vonal a saját korábbi vevőinek megkérdezése: Kérdezze meg a legjobb vevőit, hogy mit szeretnek az Ön termékében, hogy gondolkodnak a vásárlás előtt, miért épp azt választják, amit, mik a szempontjaik! Kérdezze meg azokat is, akik vevők lehetnének, de nem lettek, hogy vajon, miért nem akarják kipróbálni az Ön termékeit! Figyelje meg azt is, milyen szavakat használ a piaca, mert a kommunikációban azokra kell majd építkeznie. Ami a vevő fejében, az legyen az Ön reklámüzenetében.

5 2. A pozícionálás, vagyis amit bebetonozunk a vevő fejébe: Miben erős és specialista az Ön cége? Kit tekint ideális vevőnek, és mit hangsúlyozzon nekik az Ön előnyeiből? Mivel kell, hogy ők azonosítsák az Ön cégét? A pozícionálás a kulcsa az Ön marketingjének! A legfontosabb lépés! 5 Ezzel ugyanis irányíthatja, hogy mit gondoljon a piac az Ön termékéről, cégéről, mi legyen az első gondolata, amikor a termékre gondol! Pozícionálni szerintem úgy érdemes, hogy a pozícionálás szinte legyen azonos a cég szlogenével, mert azzal azonnal több legyet ütünk egy csapásra, és a megjegyezhetőség is kézenfekvőbb. Akkor jó tehát a szlogen pozícionálás, ha: leírja azt, amiben specialista Ön ezzel Önt egyediesíti szerepel benne a cég neve, vagy termék neve és rövid, dallamos. A kedvenceim közzé tartoznak az alábbiak: Robitusszin, válasz a köhögésre! Ettől a TV reklámtól sokan hideglelést kaptak, mert a reklám idétlennek, erőltetettnek tűnt, és mert hiányzott belőle a humor, amire szinte mindenki vevő, ha reklámról van szó. Azonban tetszik, nem etszik a reklám sztorija, a Robitussin-t tökéletesen pozícionálta. Beégette sok millió tv-néző fejébe, hogy, ha köhög egy családtag, akkor arra az egyetlen helyes és hatékony gyógyír a Robitussin lesz! Vagy hasonlón jók: Nokia, connecting people Pannon GSM, az élvonal Pozícionálhat egyébként az alábbi verziók valamelyikével: Célcsoport szerint: vagyis meghatározza, kiknek kínál egyedit! Itt fontos, hogy ez akkor célravezető, ha az Ön célcsoportja jól körülírható. pl: Modern divat kismamáknak. A termék jellemzői szerint is pozícionálhat, vagyis azt kidomborítva, hogy miért előnyös a termék a vevő számára. Pozícionálhat földrajzilag is ha a piaca egy adott területre koncentrálódik.

6 stb számos egyediesítés kitalálható! A kulcs az, hogy találjon olyan kört, olyan tulajdonságot, amiben Ön egyedit nyújt! A pozícionálás nagy előnye, hogy lecsökkenti az Ön versenytársainak számát. Minél speciálisabb az Ön ismertetőjegye, annál biztosabb, hogy kevés más cég mondhatja el ugyanazt magáról. A pozícionálásban segíthet Önnek az, ha összeszedi cége és terméke erősségeit, gyengeségeit, lehetőségeit és veszélyt jelentő körülményeit! 6

7 3. Az Új vevők megszerzésének eszközei, módjai A következő lépés már maga a marketingstratégia tervezése. 7 Először gondolja át, vesse papírra, hogy mi is az Ön terméke, mik annak a kommunikálható előnyei, illetve gondolja át és írja le, hogy mi jellemzi az Ön lehetséges vevőit, különösen az Ön számára ideális vevőket, ők hogyan gondolkoznak, mi alapján hoznak vásárlási döntést, milyen pontokon foghatók meg, mik lehetnek elbizonytalanodásuk okai! Most már kitalálhatja de eddigre magától fognak tódulni az ötletei - hogy milyen stratégia, taktika kell, amivel a teljesen szűz vevőket bevonzhatja, hogyan építhet bizalmat, hogyan ad el nekik egyre többet... Bátran szedjen össze minden ötletet! Csak kezdje azzal, hogy most megválaszolja az alábbi kérdéseket!: Hol fordulnak elő az Ön vevői? Mit csinálnak ott? Hogyan hozhatók el onnan Önhöz? Találja ki ennek az eszközeit: banner, szórólap, plakát, ajánlás? Vajon mi járhat a fejükben kommunikáljuk nekik azokat a szavakat, ami a fejükben lehet! (Mitől félnek, mire vágynak?) Jó, most hozzuk át őket az Ön honlapjára, üzletébe. de ott mit kezdjünk velük, hogy vásároljanak?..

8 4. A meglévő vevők újra vásárlókká generálása Aki egyszer már vevő volt, hogyan fog visszatérni minél hamarabb, és még többet rendelni, vásárolni Öntől? Vesse papírra azokat az ötleteit, hogy mikor, hogyan és mikkel szólítja meg a meglévő vevőit, hogy újabb vásárlásra bírja őket? 8 Milyen kampányt tervezzen nekik, milyen árakon, milyen akciókról adjon hírt! Egyszerűen tervezze meg az akciókat dátumokkal, részletes célokkal együtt! Most kövesse az alábbi kérdéseket, és válaszolja meg ezeket!: Milyen időintervallumon belül várható, hogy a vevő újravásároljon Önnél? Eladható-e a vevőnek kiegészítő termék, vagy egy újabb modell, drágább, prémium termék? Vajon milyen célból térne be újra Önhöz, vagy az Ön weboldalára újra a vevő? Mi legyen hát a visszacsalogató csali?.. Hogyan és hol kommunikáljuk neki a csalit?..

9 5. A régi vevőkből VIP vevőket A jó vevő másoknak is hírét viszi, büszkén veri a mellét, hogy Önnel dolgozhat. Emeljük őket fel az elégedett vevőket azzal, hogy Ön ad nekik plusz szolgáltatást, prémium terméket! 9 Persze, ezek után Ön is kérhet tőlük cserébe több vásárlást, esetleg (nagyon fontos!) ajánlást ismerőseikhez, avagy új vevőket nyerhet a meglévő, elégedett nagy vevőin keresztül. Találja ki most azonban ezeket a következőket!: Mik legyenek a vip vevők kritériumai?.. Miket kapjanak ők, milyen előnyöket élvezzenek?.. Hogyan és hol ajánlják Önt és termékét másoknak?

10 6. Az ajánlási rendszer automatizmussal Szuper, ha magától is ajánlja Önt a kedves vevő, de még jobb, ha Ön erre kifejezetten megkéri őt. 10 Persze, az a legjobb, ha ezt nem Önnek kell észben tartania, hanem a rendszer automatikája megteszi Önnek. Találja tehát ki: Milyen felületen, eszközön keresztül tudja begyűjteni az ajánlásokat a meglévő vevőktől?!.. Találja ki, mit ad Ön az ajánlásért a vevőnek!.. Mit fog adni az ajánlott leendő vevőnek és hogyan keresi fel őt az ajánlás után?.. Tudná-e mindezt a weboldalán automatizálni, hogy könnyebb dolga legyen?..

11 7. Mindez lépésről lépésre akció és költségtervvel Az egyes stratégiai lépésekhez egy-egy konkrét akció-tervet is készítsen! Írja össze tehát konkrét lépésenként az alábbiakat!: Az egyes akciók célja, melyek az érdeklődők szerzésére, vagy az 1. vevők szerzésére összpontosulnak, vagy arra, hogyan legyen a fentiek szerint visszatérő vevő az 1. vevőkből: 11 Célzott réteg: kiknek szól az akció? Az esemény, akció leírása: pontosan, mi is legyen az akció? Ki legyen / lesz az akció felelőse? Mi az akció határideje? Mennyi a várható költsége? és esetleg a (várható hozadéka)? Segítségül mutatok Önnek egy példát is: Az akció célja: Az érdeklődőkből első vásárlókat konvertálni! A célzott réteg: Akik már érdeklődnek, vagyis jártak a honlapon (talán konkrét céllal is), és megadták ott az elérhetőségeiket, feliratkoztak valami előnyért. Az esemény: a feliratkozottak keresztneveit figyelve nekik névnapi ajánlatot írunk, és programozunk, melynek keretében a névnapos 8 napon belül felhasználható extra kedvezményt élvez a névnapja alkalmából. Amennyire lehet, automatizáljuk a folyamatot a weboldalon. A felelős: Krapavcsák Hugó A határidő / költség / hozadék: Esemény Felelős Határidő Költség Hozadék Névnapi extra akcióval automatizált ajánlatot küldünk, hogy vevővé tegyük az érdeklődőket, akik feliratkoztak egy előnyért. Krapavcsák Hugó marketinges cégvezető kb: ft + áfa 1. Névnapi szoftvert keresünk 2. készítünk egy extra ajánlatot 3. Beprogramozzuk a rendszerbe 4. Teszteljük 5. Élesítjük 1. november november nioveber november november 15. Teveink szerint minden 3-4. névnapos él a neki névre szóló ajánlattal. Mérjük, hogy a vásárlás/névnapos aránya milyen!

12 8. Egy projekt tervvel - avagy hogyan fér mindez az időbe? Fontos, hogy készítsen egy időtervet a terv végére, amiben rögzíti, hogy a stratégiai célokat célzó lépések érdekében mikor mi a teendő. Így egészen biztosan jól kontrollálhatja egész évben a marketingfolyamatokat! 12 Remélem, tudtam Önnek segíteni, és eztán már valóban könnyebb dolga lesz! A tervezéshez sok sikert kívánok! Ha pedig szeretne további személyre szabott segítséget kapni, akkor nézzen be ide: Várom Ön sok szeretettel és tengersok ötlettel!

13 13

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja

Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja A KIADVÁNY A VÁLLAKOZÓI AKADÉMIA CÍMŰ RENDEZVÉNYSOROZAT TAPASZTALATAI ALAPJÁN KÉSZÜLT. Kisvállalkozások marketingje és kommunikációja Az elvektől az eszközökig Miért szükséges a marketing? Hogyan készíthetünk

Részletesebben

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok -

MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Marketing Commando blog - különkiadás MC blog nyílt nap - kérdések & válaszok - Háttér: 2007 novemberében meghirdettem egy "nyílt hetet" a Marketing Commando blog-on, ahol bárki beküldhetett olyan kérdést,

Részletesebben

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten?

Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? Villányi Balázs Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? onlinemarketinges.hu Előszó 1 Mikor lesz végre sikeres az én cégem is az Interneten? És egyáltalán: mi az, hogy siker az Interneten?

Részletesebben

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak?

Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED vásároljanak? HÍRLEVÉL TITKOK 1. Hogyan érj el több érdeklődőt és hogyan érd el, hogy TŐLED Ismerd meg az automatizált és célzott email marketing hatékonyságát és érj el látványos növekedést az értékesítésben! Égerházi

Részletesebben

ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT!

ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT! ActionCOACH: JOBB VILÁGOT TEREMTÜNK ÜZLETI KÉPZÉSEINKKEL! ÜZLETÉPÍTÉS INKÁBB, MINT KEMÉNY MUNKA AZ ÜZLETBEN KÖZREMŰKÖDÉSÜNK TELJESEBB ÉLETET BIZTOSÍT! Az ActionCOACH 7 pontos garanciája 1. Eredményeket

Részletesebben

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek

Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Tóth Mihály E-KERESKEDJ OKOSAN Praktikus útmutató webáruház üzemeltetőknek Író: Tóth Mihály Első kiadás Minden jog fenntartva. A könyv - a kiadó írásos jóváhagyása nélkül - sem egészében, sem részleteiben

Részletesebben

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára www.mft.org.hu/startupguide Tartalomjegyzék 1. Bevezető.......................................................... 3 2. Ajánlás...........................................................

Részletesebben

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára www.mft.org.hu/startupguide Tartalomjegyzék 1. Bevezető......................................................... 3 2. Ajánlás...........................................................

Részletesebben

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz!

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz! Bevezetés A vállalkozók, amikor webes megjelenésre szánják el magukat, alapvetően két típusba sorolhatók. Az egyik típusnak fogalma sincs az egészről, elképzelni sem tudja, hogy minek kellene szerepelnie

Részletesebben

Üzleti tanácsok. részére

Üzleti tanácsok. részére Üzleti tanácsok fejlõdõ vállalkozások részére 2015 NEKÜNK FONTOS A FEJLŐDÉS, FŐLEG HA AZ ÖNÉ. KISVÁLLALKOZÁSOK FINANSZÍROZÁSA Szeretné zökkenőmentessé tenni vállalkozása mindennapi pénzügyeit és biztosítani

Részletesebben

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok? Hello Csaba! Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelő tanfolyam első leckéjéhez. Ezt rögtön egy talán érdekesnek tűnő kérdéssel kezdeném:

Részletesebben

Eszik Zoltán - Homér Imre ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK MÁSODPERCBEN 100 ÜZLETI MANTRA. Az ActionCOACH Magyarország ajánlásával

Eszik Zoltán - Homér Imre ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK MÁSODPERCBEN 100 ÜZLETI MANTRA. Az ActionCOACH Magyarország ajánlásával Eszik Zoltán - Homér Imre ÜZLETFEJLESZTÉSI TIPPEK 30 MÁSODPERCBEN 100 ÜZLETI MANTRA Az ActionCOACH Magyarország ajánlásával Eszik Zoltán - Homér Imre Budapest, 2012 100 Üzletépítő Mantra A következő oldalakon

Részletesebben

M A R K E T I N G M A G A Z I N

M A R K E T I N G M A G A Z I N K i s - é s k ö z é p v á l l a l a t i M A R K E T I N G M A G A Z I N - különkiadás - 5 VÉGZETES MARKETING HIBA - és hogyan kerülheted el őket? - Milyen gondolkodásmód fosztja meg a kis- és középvállalatok

Részletesebben

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell

Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell Amit a direktmarketing kampánytervezésről tudni kell e-tanulmány Összeállította: Szeged, 2010. június 10. BEVEZETŐ Volt egyszer anno egy I. Szegedi Direktmarketing Szakmai Fórum, 2008 őszén. Ez a kis e-tanulmány

Részletesebben

Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka

Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka Ingyen honlap mindenkinek jár, és a siker megtanulható! A hatékony weboldalak 9 titka A hatékony weboldalak 9 titka Hogyan mutasd be a cégedet, és terméked az interneten úgy, hogy túléld a sorsdöntő első

Részletesebben

Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával?

Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával? Hogyan szerezzek új ügyfeleket listával? Az első három gondolat a, Tudnia kell, hogy mit vesznek a vevői Öntől. nem reklámtáblát vesznek, hanem egy olyan figyelemfelkeltő eszközt, amely magára vonja a

Részletesebben

Hogyan lesz profit termelő a weboldalad? A sikeres weboldal titka

Hogyan lesz profit termelő a weboldalad? A sikeres weboldal titka Hogyan lesz profit termelő a weboldalad? A sikeres weboldal titka Sok szeretettel üdvözlök mindenkit! Ha nem haragudtok meg, akkor tegeznélek titeket, így könnyebb lesz megosztani tapasztalataimat. Erdélyi

Részletesebben

Üzleti tanácsok fejlődő kisvállalkozások részére. Első kiadás

Üzleti tanácsok fejlődő kisvállalkozások részére. Első kiadás Üzleti tanácsok fejlődő kisvállalkozások részére 2014 Első kiadás Péter kisvállalkozó, tulajdonos-ügyvezetô. A tegnapra ígért kifizetés késik az ügyfelétôl, beosztottjai pedig holnapra várják a bérüket.

Részletesebben

AZ ÉV HONLAPJA PÁLYÁZAT SZEREPE A HAZAI ONLINE MARKETING KULTÚRA FEJLŐDÉSÉBEN

AZ ÉV HONLAPJA PÁLYÁZAT SZEREPE A HAZAI ONLINE MARKETING KULTÚRA FEJLŐDÉSÉBEN BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KERESKEDELEM ÉS MARKETING SZAK Nappali Tagozat Nemzetközi marketing szakirány AZ ÉV HONLAPJA PÁLYÁZAT SZEREPE A HAZAI ONLINE MARKETING KULTÚRA

Részletesebben

KÓDOK HATÉKONY HASZNÁLATA HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI A QR KÓDOKAT ÉS HOGYAN NEM? HATÉKONY HONLAPTIPPEK BÓNUSZ E-BOOK

KÓDOK HATÉKONY HASZNÁLATA HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI A QR KÓDOKAT ÉS HOGYAN NEM? HATÉKONY HONLAPTIPPEK BÓNUSZ E-BOOK QR KÓDOK HATÉKONY HASZNÁLATA HOGYAN ÉRDEMES HASZNÁLNI A QR KÓDOKAT ÉS HOGYAN NEM? HATÉKONY HONLAPTIPPEK BÓNUSZ E-BOOK A Hatékony HonlapTervezési Rendszer abból az egyszerű tényből indul ki, hogy Önnek

Részletesebben

Mi a marketing és miért van rá szükségünk?

Mi a marketing és miért van rá szükségünk? Ebben a tanulmányban 100 olyan marketing eszköz ötletet adunk, amivel a céged bevételeit növelni tudod! Mielőtt belekezdünk, tisztázzunk néhány alap fogalmat marketinggel kapcsolatban! Mi a marketing és

Részletesebben

MARKETING ÉS KOMMUNIKÁCIÓ

MARKETING ÉS KOMMUNIKÁCIÓ a sikeres újbudai kisvállalkozásokért 8. füzet MARKETING ÉS KOMMUNIKÁCIÓ Marketing és kommunikáció 2 Tisztelt újbudai vállalkozók! Magyarország fejlődésének talán legfontosabb motorját a hazai tulajdonú

Részletesebben

tartalomjegyzék Többszerzõs mû. Készült a Magyar Formatervezési Tanács megrendelésére.

tartalomjegyzék Többszerzõs mû. Készült a Magyar Formatervezési Tanács megrendelésére. 7.0 version tartalomjegyzék 1. Bevezetõ... 3 2. Ajánlás... 4 3. Mielõtt nekikezdenél...... 5 4.1. Üzleti tervezés... 6 4.2. SWOT analízis... 8 4.3. Piackutatás... 10 4.4. A marketingterv... 13 4.5. A pénzügyi

Részletesebben

tartalomjegyzék Többszerzõs mû. Készült a Magyar Formatervezési Tanács megrendelésére.

tartalomjegyzék Többszerzõs mû. Készült a Magyar Formatervezési Tanács megrendelésére. 8.0 version tartalomjegyzék Többszerzõs mû. 1. Bevezetõ... 3 2. Ajánlás... 4 3. Mielõtt nekikezdenél...... 5 4.1. Üzleti tervezés... 6 4.2. SWOT analízis... 8 4.3. Piackutatás... 10 4.4. A marketingterv...

Részletesebben

ÜZLETI TANÁCSOK INDULÓ KREATÍVIPARI VÁLLALKOZÓK SZÁMÁRA 2015. 10.

ÜZLETI TANÁCSOK INDULÓ KREATÍVIPARI VÁLLALKOZÓK SZÁMÁRA 2015. 10. ÜZLETI TANÁCSOK INDULÓ KREATÍVIPARI VÁLLALKOZÓK SZÁMÁRA 2015. 10. TARTALOMJEGYZÉK 1. Ajánlás 3 2. Bevezető 4 3. Mielőtt nekikezdenél... 5 4.1. Üzleti tervezés 7 4.2. SWOT analízis 10 4.3. Piackutatás 13

Részletesebben

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Írta: Pálinkás Róbert Marketingzseni.hu 2 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Mivel sokan kérdezték már tőlem, hogy honnan lehetne ötleteket meríteni új ügyfelek

Részletesebben

Marketing tanácsadó program! 12/1. CD

Marketing tanácsadó program! 12/1. CD Marketing tanácsadó program! 12/1 CD A Marketing EXPRESSZ egy marketing szakmai segédanyag, így a leírt példák és gyakorlati ötletek megvalósítása, mindenkinek a saját üzleti döntése 2013, Studio-B Marketing

Részletesebben

Vevőszerzés Magazin CSÁBÍTÓ KIRAKAT A FELIRATKOZÁS TRENDI TRÜKKJEI A VILÁGSZÍNVONALÚ HIRDETÉS TITKA EZ... A mindennapi vevőszerzés legjobb trükkjei

Vevőszerzés Magazin CSÁBÍTÓ KIRAKAT A FELIRATKOZÁS TRENDI TRÜKKJEI A VILÁGSZÍNVONALÚ HIRDETÉS TITKA EZ... A mindennapi vevőszerzés legjobb trükkjei Vevőszerzés Magazin I. évf. 3. Március 2014. A mindennapi vevőszerzés legjobb trükkjei A FELIRATKOZÁS TRENDI TRÜKKJEI MIRE CSERÉLD LE AZ ELAVULT, ÓSDI HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS FELIRATOT? A VILÁGSZÍNVONALÚ

Részletesebben