Pénzről, vállalkozás elindításról Junior Netvállalkozóknak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Pénzről, vállalkozás elindításról Junior Netvállalkozóknak"

Átírás

1 Beszéljünk róla sorozat: Pénzről, vállalkozás elindításról Junior Netvállalkozóknak Gondolatok arról, hogy a különböző vállalkozások elindításába befektetett pénzed mikor térülhet meg. Ajándékba, ingyenesen továbbadhatod a feliratkozóidnak Te is ezt a minitanulmányt akkor, ha a linkeket itt hagyod!

2 2 Kedves Junior Netvállalkozó! Bevezető gondolatok a pénzről Sok családban amíg a gyerek felnő, a pénzről csak az alábbi ostoba negatívumokat hallja: nem tisztességes munkával szerezték gürcölhetsz, úgyis másnak lesz belőle sok a pénz ahhoz megy, akinek már van a pénz minden bajnak a forrása Nem is folytatom a felsorolást, mert ez is sok! SOKK! Ha egy gyerek lelkébe ilyen gondolatokat ültetünk el, akaratlanul is a szegénységet kódoljuk a tudatába! Ha felnő és szeretne családot alapítani, a gyerekét Ő is szép ruhába, jó iskolába szeretné járatni ezért sok időt és energiát fordít majd a pénz keresésére és nem fogja érteni, hogy miért nincs arányban az elért anyagi javak és a gürcölésre fordított energiája! Mert nagy különbség van a teljesítmény és az eredmény között. Ha sokat teljesít vagyis sokat dolgozik valaki, attól még nem biztos, hogy eredményes is! Nem kell csodálkozni, hogy kamaszkorban kevés gyerek tud a pénzzel úgy bánni, hogy jusson is maradjon is. Ha voltál már diákmunkán akkor Te mit csináltál a pénzeddel? És vajon hány diákmunkás teszi félre a keresete 10-15%-át, hogy legyen egy kis tartalék a szűkösebb időkre? Gyakran mire megkapja a bankszámlára, addigra már meg is van a helye annak a pénznek. Megér egy felmérést, hogy a diákmunkából keresett pénzt mire költik el. De visszatérve a pénzhez való viszonyra, itt is felismerhető az az alapigazság, hogy minden a fejben dől el. Igen ott, a két fülünk közötti 15 cm-en múlik minden! Hatalmas, megengedhetetlen az a luxus, hogy még egy nemzedék olyan ostoba pénz-kultúrálatlanságban nőjön fel mint az előző generáció! A családnak kötelessége biztosítani a tagjai számára a szükséges dolgokat a kényelmes, jó élethez. Nem pedig az államnak. (akármennyire kényelmes is néha erről ábrándozni) Ezért minél előbb érdemes saját kézbe venni akár aktív akár passzív jövedelmet biztosító üzleti vállalkozás elindítását és a szűkebb környezetünk ebben sokat tud segíteni. Ha magának az egyénnek a kötelessége a munka akkor azt észre kell venni, hogy alkalmazotti munka már alig van, akinek még megmaradt az is bizonytalannak érzi. Már nincs nyugdíjas állás, van helyette életfogytig tanulás és kreatív vállalkozás indítás. Jó lesz erre felkészülni! Ennek a kivitelezéséhez pedig olyan pénzügyi gondolkodásra van szükség, amit az iskolapadban nem szerzünk meg. Nem tananyag sem az önfejlesztés sem a pénzgazdálkodás.

3 3 Nem kell hát csodálkozni azon, hogy országunkban a pénzügyi ismeretekből a családfők és háziasszonyok is sorra bukdácsolnak ebből a tantárgyból. Pedig gyerekkorban kell elkezdeni, majd otthon folytatni és a saját vállalkozásban, életvitelben pedig továbbvinni azt a tudatos, vállalkozói hozzáállású gondolkozást ami életben tartja a kisvállalkozást, a nagy céget és így a társadalmat és a családokat. A közoktatásban sok kiváló és kiválótlan pedagógus foglalkozik gyerekekkel de a meghatározott tananyagban nem lelhető fel a gyakorlati életre való felkészítés, nyoma sincs a vállalkozói kreatív, kezdeményezésre buzdító szemléletnek. A végzős éveseket a szépen megírt ballagási beszédekben kiengedik a nagybetűs életbe de nincs a kezünkbe az a szemlélet ami a vállalkozó életét sikerre viheti. A végzettek elenyésző százaléka helyezkedhet el alkalmazotti állásban és a család szembesül azzal, hogy most mihez kezdjen a gyerek? Hiába tanult szakmát, diplomát, nem talált munkahelyet. Vállalkozni kellene de nincs ismerete, nincs bátorsága, nincs pénze. Honnan is lenne? Vajon miért van az, hogy ha peres ügyünk van, azonnal előkerítjük az ügyvédet, ha fáj a fogunk, felkeressük a fogorvosunkat. Ha elromlik az autónk, elővesszük az autószerelőnk névkártyáját és már tárcsázzuk, ha beteg a kutya hívjuk az állatorvost! Ha viszont a pénzügyekről van szó akkor is van kit hívunk? Van erre is megfelelő szakember, tanácsadó de hányszor kérjük a tanácsát? Egy előrelátó befektetés vagy egy egyszerű biztosítás megkötésénél mennyire vagyunk körültekintőek? Mit tartunk szem előtt? Azt, hogy mennyi a havidíj vagy azt, hogy mire nyújt fedezetet? Vagy épp ha egy hitelt szeretnénk felvenni, milyen alaposan nézzük meg a banki ajánlatokat? Kiszámoljuk-e azt, hogy egy apró betűs eltérés miatt esetleg 5-8 millióval kevesebbet kellene visszafizetni ha egy másik jobb ajánlatot írnánk alá? Azután ott van az új vállalkozás vagy kényszervállalkozás elindítása. Vajon a legegyszerűbb, konyha asztalra való alapszámítást ki végzi el? Egyszerű megtérülési módokra gondolok, nem bonyolult üzleti tervre. De megmutatom, hogy mire gondoltam mert Itt az ideje, hogy a pénzről való gondolkozás megváltozzon!! Ma, amikor ilyen kevés az alkalmazotti állás, egyformán nehéz a pályakezdő, a középkorú vagy a nyugdíj előtt állók helyzete. Előtérbe kerül az önfoglalkoztatás kényszerű vagy önkéntes formája. Sok Egyéni vállalkozás, Kft, Bt, még több forgalmazói kisvállalkozás indul el. Nem mindegy, hogy mennyi pénzeszköz bevonásával kell elkezdeni a vállalkozást. Kézenfekvő, hogy olyan vállalkozást érdemes elindítanunk amihez a legkevesebb pénzeszközt kell bevonni, de a leggyorsabb eredményességet produkálja.

4 4 Akinek van megtakarítása az szeretné kamatoztatni, akinek pedig nincs az szeretne szerezni, hogy a pénze dolgozzon neki. Ha már az eredményeknél tartunk, nézzünk meg egy egyszerű (konyhaasztalnál is kiszámolható) összehasonlítást abból az aspektusból, hogy mire érdemes figyelni, ha pénzt szeretnénk megszerezni vagy megtöbbszörözni. Vajon hol van jobb helyen a pénzünk? Vagy milyen vállalkozási formát célszerű először elkezdeni suli után? A teljesség igénye nélkül, nézzük meg a következő többszöröző lehetőségeket: Banki folyószámla kamatok 1-3% körül Banki lekötött betétek...3 9,néha 10% körül Hosszútávú évi befektetés, a jövedelem 10%-os megtakarításával:kb % A fenti adatok a különböző bankok honlapjairól vett tájékoztató adatok csupán. De ha megnézzük, hogy a banki folyószámla éves szinten mennyit tesz hozzá (kezelési költség címen ennél többet is levesz) akkor a következő táblázat beszédesebben megmutatja, hogy mibe érdemes elindulni, ha valaki pénzt akar szerezni és gyüjteni a ma elvégzett munkájával. Nyitott szemmel nézzük meg a következő vállalkozási lehetőségeket: Hagyományos kisebb vállalkozás, üzlet indítása, árukészlet, stb millió Hagyományos nagyobb vállalkozás elindítása millió Saját Internet vállalkozás beindítása (kreativitástól függően) ezer Internet vagy sima MLM üzlet elindítása (már kész infrastruktúra) ezer Minden elfogultság nélkül látható, hogy melyik üzleti vállalkozások indítása térül meg a legrövidebb idő alatt. Ezért olyan népszerű az Interneten vállalkozni, akár saját termékkel, tanácsadással, webáruházzal vagy épp internetes MLM forgalmazással foglalkozni. A lakosság azon rétegének akik az utóbbi évek elbocsátási hulláma egyikébe estek, kevés volt a megtakarítható pénzük. Számukra evidens, hogy az MLM az egyik legkönnyebben elindítható vállalkozás. A 40 év fölöttieknek ez jobban a látótérbe kerül. Az is törvényszerű, hogy a havi ezres elindítási befektetés előbb térül meg mint a több milliós elindulás. Azt itt nem is tárgyaljuk, hogy hitellel indulni majdnem öngyilkosság. Miután a kis befektetéssel, kisebb kockázattal járó vállalkozásindítás tőkéje hamarabb visszaforgatható a vállalkozásba, érthető a két utóbbi üzleti modellnek a sikere. Ráadásul az mlm-be elég csak a kész modellbe beszállni és nem bajlódni a vállallkozás beindításával.

5 5 Persze annak is megvannak a kritériumai, hogy milyen szempontokat kell figyelembne venni a rengeteg mlm ajánlat és cég kiválasztásánál de ez nem tárgya ennek a tanulmánynak. Fentiekre tekintettel bátran javasolom az Önálló internetes vállalkozás elindítását annak aki most végzett és nem talált munkahelyet magának. Annak pedig aki még nappali tagozaton tanul, kifejezetten könnyített a vállalkozás kezdése és nagy eséllyel fog a saját tapasztalataiból tanulni addig amíg főállású vállalkozóvá nem válik. Kisebb a havi kiadásod, tapasztalatot gyűjtesz, megtanulsz vállalkozó ésszel gondolkozni, megtanulsz a pénzzel, emberekkel bánni, dolgozni és felelősséggel a saját életedet kézbe venni. A gazdaság és az ezen belül az egyéni boldogulási lehetőségeket egyszerűen megvizsgálva, nincs min gondolkozni a továbbiakban. Minél előbb el kell indítani egy internetes kisvállalkozást mert előbb térül meg mint ahogyan a diplomát kézbe kapnád! Lehet azt mondani erre a mini tanulmányra, hogy pongyola és sántít. De akármennyit pontosít rajta bárki is, ki merem jelenteni, hogy a megtérülés sorrendje nem fog megváltozni! Ez világos, ez van! Összegezve: Az internetes vállalkozást lehet ma a legkisebb pénzből elkezdeni és ez lehet a leggyorsabban megtérülő vállalkozás az állást vagy mellékest keresők részére. A legkézenfekvőbb egy netvállalkozást elkezdeni és azt művelni. Tisztában vagyok azzal, hogy a neten nem csak könnyebb de nehezebb is vállalkozni ha még nem csináltad vagy most kezdted. Ezért olyan segítséget tudok felajánlani aki tudja, hogy mit és hogyan kell csinálni. Azért mert én magam is ezt csinálom. Az összes tapasztalatomat átadom ezen az oldalon, hogy sikeres legyél kedves Junior Netvállalkozó! Ha van kedved megpróbálni, hogy mit tudsz kihozni az internetes vállalkozásodból akkor gyakorlati útmutatót kapsz tőlem ahhoz, hogy hogyan lehet pénzed legálisan, bevallandóan! De ne nekem higgy. Nézz körül a neten és ha utána engem választasz, minden segítséget megadok. Segítek, hogy a pénzzel jól gazdálkodj és sikeres vállalkozó legyél! Gazdagodó pénztárcát kívánok Nóra

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET

HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET HOGY KÉSZÍTSÜK FEL A CÉGÜNKET A VISSZAVONULÁSRA? INGYENES TANULMÁNY MUNKAVÉDELMISEKNEK Budapest, 2009.05.19 1/11. oldal 1. Miért fejezi be valaki a vállalkozását?... 3 1.1. Aktuális ok: a válság... 3 1.2.

Részletesebben

Szabadkai Igazgatóság Elemzés Elemzés logikai felépítése

Szabadkai Igazgatóság Elemzés Elemzés logikai felépítése Szabadkai Igazgatóság Elemzés Elemzés logikai felépítése 1. Bizalomkiépítés és Cégbemutató 2. Elemző képek: 9 kép 3. Múlt: ügyfél meglévő programjainak tisztázása 4. Jövő: ügyfél jövőbeni céljainak tisztázása

Részletesebben

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése

Múlt. Elemzés. Cégbemutató. Folyószámla Balesetbiztosítás KGF B Hitel Lakás Gyermek Nyugdíj. 20 év. Elemzés logikai felépítése Elemzés Elemzés logikai felépítése 1. Bizalomkiépítés és Cégbemutató 2. Elemző képek: 9kép 3. Múlt: ügyfél meglévő programjainak tisztázása 4. Jövő: ügyfél jövőbeni céljainak letisztázása 5. Védelem: meglévő

Részletesebben

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez

Pénzügyi kéziköny. Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Pénzügyi kéziköny Útmutató mindennapi pénzügyeidhez Előszó Bizonyára ismered a három kismalac meséjét: az első szalmából építette a házát, a második deszkából, a harmadik pedig téglából. Amikor jött a

Részletesebben

Hogyan válhatok befektetővé?

Hogyan válhatok befektetővé? Hogyan válhatok befektetővé? 1 dr. Tatár Attila Hogyan válhatok befektetővé? Rövidített kiadás Írta: dr.tatár Attila Frissítve: 2014.október Hogyan válhatok befektetővé? 2 dr. Tatár Attila Tartalomjegyzék

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

ÉLETREVALÓ fiataloknak

ÉLETREVALÓ fiataloknak ÉLETREVALÓ fiataloknak A könyv a Microsoft Magyarország felkérésére és finanszírozásával jött létre. Köszönjük Somogyi Edit tanárnô és Szabó Vince munkáját a Jedlik Ányos Gimnáziumból. Az internetes linkeket

Részletesebben

ÉLETREVALÓ fiataloknak

ÉLETREVALÓ fiataloknak ÉLETREVALÓ fiataloknak ÉLETREVALÓ fiataloknak Budapest, 2008 A könyv a Microsoft Magyarország felkérésére és finanszírozásával jött létre. Köszönjük Somogyi Edit tanárnô és Szabó Vince munkáját a Jedlik

Részletesebben

Elgondolkodtató MINT BÉKA A FORRÓ VIZBEN.

Elgondolkodtató MINT BÉKA A FORRÓ VIZBEN. Megszületünk és meghalunk. Közben lassan leperegnek életünk homokszemei, a másodpercek, a percek, az órák, a hetek, a hónapok, az ÉVEK. Lassan, biztosan, és MEGÁLLÍTHATATLANUL. Mindenki természetesnek

Részletesebben

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat!

Honlapkészítés egyszerűen. Tegyük tisztába a dolgokat! Honlapkészítés egyszerűen Tegyük tisztába a dolgokat! Az Internet beépült a mindennapjainkba A technikai fejlődésnek és a szélessávú Internet elterjedésének köszönhetően ma már weboldalak milliárdjai között

Részletesebben

Akkor nézz be a kulisszák mögé!

Akkor nézz be a kulisszák mögé! Érdekel egy cég és egy üzleti honlap fejlesztésének teljes története? Akkor nézz be a kulisszák mögé! nevem Juhász Attila. Alapító tag vagyok az Online Vállalkozó Klubban, Volenszki Sándor kollégámmal

Részletesebben

2009 Marketingzseni.hu. További ingyenesen letölthető marketing cikkek: Marketingzseni.hu

2009 Marketingzseni.hu. További ingyenesen letölthető marketing cikkek: Marketingzseni.hu 1 A végtelen marketing büdzsé titka Írta: Pálinkás Róbert Marketingzseni.hu 2 Történet az okos vállalkozóról és a buta reklámügynökségről Volt egyszer egy vállalkozó, aki évente több mint 10 millió forintot

Részletesebben

Mindennapi pénzügyeink

Mindennapi pénzügyeink Gazdálkodási és Tudományos Társaságok Szövetsége Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete Mindennapi pénzügyeink a Hogyan tovább Magyarország az Európai Unióban című előadás- és vitasorozat

Részletesebben

Felsôoktatási intézményben tanuljak tovább és diplomát szerezzek,

Felsôoktatási intézményben tanuljak tovább és diplomát szerezzek, 1 1. FEJEZET Sáhó Barnabás MI A TEENDÔ ISKOLA UTÁN????? 1. Bevezetés Felsôoktatási intézményben tanuljak tovább és diplomát szerezzek, vagy dolgozzak? Mikor és hogyan kezdjem a célirányos felkészülést?

Részletesebben

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára www.mft.org.hu/startupguide Tartalomjegyzék 1. Bevezető......................................................... 3 2. Ajánlás...........................................................

Részletesebben

A pénz beszél! Te is érted?

A pénz beszél! Te is érted? A pénz beszél! Te is érted? Tartalomjegyzék Köszöntő 2 Bankszámla és bankkártya 3 Megtakarítások 9 Hitelek 11 Nyugdíjpénztárak 16 Biztosítások 20 START-kártya 25 Amire minden pénzügyi döntésnél érdemes

Részletesebben

ÜZLETI TANÁCSOK INDULÓ KREATÍVIPARI VÁLLALKOZÓK SZÁMÁRA 2015. 10.

ÜZLETI TANÁCSOK INDULÓ KREATÍVIPARI VÁLLALKOZÓK SZÁMÁRA 2015. 10. ÜZLETI TANÁCSOK INDULÓ KREATÍVIPARI VÁLLALKOZÓK SZÁMÁRA 2015. 10. TARTALOMJEGYZÉK 1. Ajánlás 3 2. Bevezető 4 3. Mielőtt nekikezdenél... 5 4.1. Üzleti tervezés 7 4.2. SWOT analízis 10 4.3. Piackutatás 13

Részletesebben

Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget!

Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget! M A G Y A R C É G E K A L A P Í T Á S A FIGYELEM!!! Mielőtt ténylegesen is belemennénk a részletekbe, itt kell leszögeznem, hogy semmiért, amit írok, nem vállalom a felelősséget! Nem vagyok adótanácsadó,

Részletesebben

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához

Telepítési Csomag Kézikönyv önkéntes programok szociális intézményekben történõ elindításához HEFOP -2.2.1.-06/1-2006-12-0020/4.0. BEFOGADÓ INTÉZMÉNYEK. A SZOCIÁLIS SZEKTOR FEJLESZTÉSE ÖNKÉNTES PROGRAMOK SZOCIÁLIS INTÉZMÉNYEKBE TÖRTÉNÕ INTEGRÁLÁSÁN KERESZTÜL. Alcím: Szociális szakemberek és önkéntesek

Részletesebben

Ez a könyv rövidített elektronikus változata. Ez csak a teljes tartalom valamivel kevesebb, mint felét tartalmazza!

Ez a könyv rövidített elektronikus változata. Ez csak a teljes tartalom valamivel kevesebb, mint felét tartalmazza! Ez a könyv rövidített elektronikus változata. Ez csak a teljes tartalom valamivel kevesebb, mint felét tartalmazza! A teljes könyv beszerezhető dr. Tóth András internetes könyvesboltjában: http://tothandras.shoprenter.hu/

Részletesebben

AMIT A METABOND ÜZLETRŐL TUDNI KELL

AMIT A METABOND ÜZLETRŐL TUDNI KELL AMIT A METABOND ÜZLETRŐL TUDNI KELL (Munkatársi kézikönyv) TERJESZTŐI HÁLÓZAT Kiadva 2009-ben METABOND ÜZLET A GYAKORLATBAN MA KEZDJE EL A HOLNAP ÜZLETÉT!!! Üdvözöljük a METABOND Terjesztői Hálózatban!

Részletesebben

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide

Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára. www.mft.org.hu/startupguide Üzleti tanácsok kezdő művészeti vállalkozók számára www.mft.org.hu/startupguide Tartalomjegyzék 1. Bevezető.......................................................... 3 2. Ajánlás...........................................................

Részletesebben

Kérdések a könyvbemutatón. (Az alábbi szöveg a könyvbemutatón elhangzottak vázlatos átirata, nem tartalmaz mindent, ami a rendezvényen elhangzott.

Kérdések a könyvbemutatón. (Az alábbi szöveg a könyvbemutatón elhangzottak vázlatos átirata, nem tartalmaz mindent, ami a rendezvényen elhangzott. Kérdések a könyvbemutatón (Az alábbi szöveg a könyvbemutatón elhangzottak vázlatos átirata, nem tartalmaz mindent, ami a rendezvényen elhangzott.) Boér Tamás: Utoljára idén január 12-én ültünk ebben a

Részletesebben

www.hozam.info Pénzügyi Tervezés

www.hozam.info Pénzügyi Tervezés 1 Miért is született ez a füzet A gazdasági válság és a nyugdíjrendszer átalakítása egyaránt ráirányították figyelmünket pénzügyeinkre, a hosszú távú tervezés és az öngondoskodás fontosságára. Azonban

Részletesebben

Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled?

Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled? 2011. Itt,most valami egészen új kezdődik Az a kérdés,hogy veled vagy nélküled? Fekete Zoltán fekete.blackzo@gmail.com 2011.05.08. Üdvözlöm. Amiért most ön itt jár az csupán egy picit az én érdemem. Felhívtam

Részletesebben

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok?

Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Mi is pontosan a látogatottság? Mik a jó számok? Hello Csaba! Miért fontos a honlapod látogatottsága és hogyan mérd? Elérkeztünk az ingyenes honlap látogatottság növelő tanfolyam első leckéjéhez. Ezt rögtön egy talán érdekesnek tűnő kérdéssel kezdeném:

Részletesebben

FAKT CSR Projekt Tananyaga

FAKT CSR Projekt Tananyaga FAKT CSR Projekt Tananyaga 1. A pénz Alapvető fogalmak Mi a pénz? (Tipikus kinek van ötlete? kérdés) Bevezetés, pénztörténet: Őskor: önellátó emberek, közösségek, megtermelik maguknak, amire szükségük

Részletesebben

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz!

Bevezetés. Legyen célja a weboldallal! Értékes tartalom nélkül nehéz! Bevezetés A vállalkozók, amikor webes megjelenésre szánják el magukat, alapvetően két típusba sorolhatók. Az egyik típusnak fogalma sincs az egészről, elképzelni sem tudja, hogy minek kellene szerepelnie

Részletesebben

4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is. Írta: Chi*** Csapó Ida

4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is. Írta: Chi*** Csapó Ida 1 4 (nyílt) titok, amely segítheti női pénzügyi önismeretedet és spirituális tudatosodásodat is Írta: Chi*** Csapó Ida női önismereti tréner nők és pénz specialista www.gazdagnok.hu 2 FONTOS KÉRDÉSED LEHET:

Részletesebben

CIVIL VÁLLALKOZÁSOK FAILURE REPORT 1.1

CIVIL VÁLLALKOZÁSOK FAILURE REPORT 1.1 CIVIL VÁLLALKOZÁSOK FAILURE REPORT 1.1 Jelentés a szervezet működésében és a ban elkövetett hibákról 2013. május 23. www.civilvallalkozasok.hu www.civicenterprises.org 1 Kedves Olvasó! Amit most kézben

Részletesebben