A kitöltött engedélykérelem benyújtása történhet személyesen vagy postai úton, vagy az ügyfélkapun keresztül elektronikusan e-nyomtatványon.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A kitöltött engedélykérelem benyújtása történhet személyesen vagy postai úton, vagy az ügyfélkapun keresztül elektronikusan e-nyomtatványon."

Átírás

1 TÁJÉKOZTATÓ A KONTINGENTÁLT VÁLLALKOZÁSI EXPORT SZERZŐDÉSEK TELJESÍTÉSÉRE VONATKOZÓ ENGEDÉLYKÉRELMEK ÉS TELJESÍTÉSI NYILATKOZATOK KITÖLTÉSÉNEK ÉS BENYÚJTÁSÁNAK ÁLTALÁNOS SZABÁLYAIRÓL Az áruk, szolgáltatások és anyagi értéket képviselő jogok országhatárt, illetve vámhatárt átlépő kereskedelméről szóló 110/2004.(IV.28.) Korm. rendelet (továbbiakban: R.) 6. -ának a) pontja értelmében a Németországi Szövetségi Köztársaság vonatkozásában engedélyhez kötött kontingentált vállalkozási exportot az ország egész területére kiterjedő illetékességgel a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) engedélyezi. A Magyar Köztársaságnak jelenleg csak a Németországi Szövetségi Köztársasággal van érvényben olyan a kontingentált vállalkozási exportra vonatkozó nemzetközi megállapodása, amely a magyar vállalkozások németországi bejegyzésű cégekkel kötött vállalkozási szerződéseinek Németországban történő teljesítése feltételeit szabályozza, különös tekintettel a kiküldött magyar munkavállalók ottani munkavégzésének engedélyezésére. (Kihirdette az 56/1990.(IX.20.) Korm. rendelettel módosított 14/1989.(II.17.) MT rendelet.) A magyar munkavállalók ideiglenes, határon átnyúló szolgáltatás keretében történő mozgását a Németországi Szövetségi Köztársaság a évi XXX. törvénnyel kihirdetett, a Magyar Köztársaság Európai Unióhoz történő Csatlakozásáról szóló Szerződés X. Mellékletének 13. bekezdésében meghatározott ideig és tevékenységek körében korlátozhatja. E tevékenységi köröket a R.4. számú melléklete is felsorolja. A hivatkozott Korm. rendeletek végrehajtására a kontingentált vállalkozási export engedélyezéséről szóló, többször módosított 53/1999.(IX.24.) GM rendelet (a továbbiakban: rendelet) előírásait kell alkalmazni. Az alábbiakban a Hivatal a kontingentált vállalkozási exportra vonatkozó engedélykérelmek és teljesítési nyilatkozatok kitöltéséről, továbbá a rendelet végrehajtásával kapcsolatos további tudnivalókról ad tájékoztatást. A kontingentált vállalkozási export engedélykérelmeket (a továbbiakban: engedélykérelem) a rendelet 1/A. számú mellékletében meghatározott, e célra rendszeresített formanyomtatvány felhasználásával, két példányban kell benyújtani. Az engedélykérelem nyomtatvány (jelen tájékoztató 1. sz. melléklete) kitölthető formában a Hivatal honlapjáról letölthető. Az engedélykérelmeket olvashatóan, nyomtatott betűkkel kitöltve, két példányban kell benyújtani. Az olvashatatlanul kitöltött kérelmeket az engedélyező hatóság érdemben elbírálni nem tudja, azokat hiánypótlásra szóló felhívással visszaküldi a kérelmezőnek. A kontingentált vállalkozási export engedély (a továbbiakban: engedély) a két-három évre érvényes vállalkozási szerződés teljesítéséhez egy engedélykérelem kitöltésével kérelmezhető.

2 A kitöltött engedélykérelem benyújtása történhet személyesen vagy postai úton, vagy az ügyfélkapun keresztül elektronikusan e-nyomtatványon. A kérelmek személyesen a Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájában (Iroda) adhatók le. Az Iroda hétfőtől csütörtökig naponta 8.30 és óra között, pénteken között fogad ügyfeleket. A kérelmező az engedélykérelem egyik példányát az átvétel igazolásával (iktatószám, dátum, ügyintéző neve, telefonszáma) visszakapja. Adatkiegészítések bekérése A hiányosan, vagy hibásan beadott kérelmekre hiánypótlási felhívás készül. A felhívás a kérelmen megadott címre, tértivevényes postai küldeményként kerül megküldésre. Az ügyfél kérésére a felhívás az Irodában személyesen is átvehető. Hiánypótlás esetén a kiegészítő iratok, igazolások stb. beküldése történhet postai úton, vagy személyesen is leadhatók az Irodában. Engedélyek átvétele A kérelem elbírálása után az engedély - az ügyfél kérése esetén - személyesen is átvehető az Irodától. Az átvételhez igazolni kell, hogy az átvevő a kérelmező cég alkalmazottja, vagy cégszerű meghatalmazással kell rendelkeznie a kérelmező cég vezetőjétől (személyazonosságot igazoló okirat, cégbélyegző). Ha az ügyfél a személyes átvételt nem kéri, az Iroda az engedélyeket tértivevényes küldeményként postán küldi meg a kérelmezőnek, illetőleg meghatalmazottjának. ÚTMUTATÓ A KONTINGENTÁLT VÁLLALKOZÁSI EXPORT ENGEDÉLYKÉRELEM KITÖLTÉSÉHEZ Az 1., 2., 3. rovat kitöltése az ott felsorolt adatok értelemszerű megadásával történik. Az 1. rovatban a kérelmező magyar vállalkozás (fővállalkozó vagy bizományos) nevét, székhelyét és németországi telephelyét vagy irodáját kell feltüntetni, utóbbit akkor, ha azzal rendelkezik. (Külföldi telephely hiányában bármely más cím is megadható, ahol a vállalkozási szerződéssel kapcsolatos okmányok megtalálhatók.) A 3. rovatban az alvállalkozó adatait kell megadni, ha a kérelmező nem azonos a kivitelezővel, vagyis a kivitelezést alvállalkozó végzi. Több alvállalkozó adatait az A. mellékletben kell feltüntetni. 4. és 5. rovat: A szerződő és célország nevét és kódját az ISO kódrendszer alapján kell kitölteni (országcsoport kód - gyűjtőkódszám - nem használható). Célországnak nevezzük, ahová a vállalkozási szerződés teljesítésére a munkavállalókat a foglalkoztató kiküldi. Németország ISO kódja: DE. 6. rovat: A külföldi szerződő fél pontos nevét és címét kell beírni. Azonosító jelként egy állandó, rövidített megnevezést kell alkalmazni max. 8 betű felhasználásával, pl. L.HOPMANN MALERBETRIEB állandó azonosító jele lehet: LHOPMANN. 7. rovat: A munkahely pontos címét (helység, utca, házszám, ezek hiányában helyrajzi szám - németül Flurstück Nr.) irányítószámmal kell megadni. Több munkahely esetén a B. mellékletet is ki kell tölteni. Helyrajzi szám esetén ajánlott helyrajzi térképet is mellékelni. 8. rovat: Ide a vállalkozási tevékenység TEÁOR szerinti megnevezése és annak 4 számjegy mélységű TEÁOR kódja írandó.

3 9. rovat: A szerződéses devizanem és annak ISO kódja feltüntetésére szolgál. Az alkalmazható ISO kódokat e tájékoztató 2. számú melléklete tartalmazza. 10. rovat: A különleges ügyletek kontingentált vállalkozási export engedélyezésnél alkalmazott kódjait a jelen tájékoztató 3. számú melléklete sorolja fel. 11. rovat: A vállalkozási szerződés nettó (értéktöbblet adó Mwst - nélküli) teljes árbevétele a megadott devizanemben (tizedes érték nélkül, egész számban kifejezve; japán yen esetében az érték JPY-ben). 12. rovat: X jellel jelölendő, hogy a 11. rovat szerinti árbevétel foglal-e magában a magyar vállalkozás által fizetendő szállásköltséget, vagy sem. 13. rovat: A vállalkozási tevékenység fajtájának meghatározása: 2 kód: építőipari vállalkozás 3 kód: szerelőipari vállalkozás 4 kód: egyéb vállalkozás. 14. rovat: X-szel kell az igen, vagy a nem rovatban jelölni azt, hogy a kérelem egy már kiadott engedély módosítására vonatkozik-e (pl. határidő, létszámterv, stb. változása miatt). A külföldi szerződő, illetve az alvállalkozók személye, a vállalkozási szerződés teljes árbevétele, a tevékenység TEÁOR szerinti besorolása nem módosítható. 15. rovat: Ha módosítási kérelem kerül benyújtásra, akkor a magyar alapengedély hatjegyű engedélyszáma mellett ebben a rovatban a német engedély számának (Auftragsnummer) utolsó öt számjegyét is fel kell tüntetni. 16. rovat: X-szel kell jelölni, hogy egy már befejezett munka garanciális munkáiról van-e szó, mellékelve a külföldi szerződő féllel felvett garanciális jegyzőkönyv, vagy jegyzék két példányát. 17. rovat: A kiküldött magyar munkavállalóknak a célországban munkavégzési célból történő kint tartózkodásának első és utolsó napját figyelembe véve kell kitölteni, egyezőleg a teljesítési szerződésben megadott kezdési időponttal és befejezési határidővel 18. rovat: A C. mellékleten kitöltött létszámterv alapján a szerződés teljes érvényességi idejére vonatkozó átlaglétszámot kell megadni, ami megegyezik a létszámterv végösszesen rovatában szereplő statisztikai munkahónapok és a munkavégzésre tervezett hónapok számának hányadosával. Az átlaglétszámot két tizedes pontossággal kérjük megadni. Statisztikai munkahónap számítása német viszonylatban: az egyes hónapok 25. napján várhatóan érvényben lévő, kiváltani tervezett munkavállalási engedélyek számát kell összeadni, ami megfelel a német hatóságok által használt ún. Mann/Monat mutatóval. 19. rovat: Maximális létszámként a kiküldetés hónapjaira tervezett legmagasabb létszámot (ez az adat csak egész szám lehet) kell megadni. 20. rovat: Anyagos árbevétel devizában, amely a magyar anyagos vállalkozási árbevételt (AVA) tartalmazza, amennyiben a vállalkozó a teljesítéshez anyagot is szállít a célországba. 21. rovat: Vállalkozási (anyagmentes) árbevétel devizában (VA), melyhez az anyagmentes

4 vállalkozási árbevételt kell feltüntetni. Ennek számítása úgy történik, hogy a vállalkozás értéktöbblet adó - Mwst - nélküli teljes nettó árbevételéből (11. rovat) le kell vonni az anyagok és a berendezések árát, valamint a nem magyar alvállalkozót illető ellenértéket. 22. rovat: Fajlagos anyagos vállalkozási árbevétel (FAVA), melynek kiszámítása úgy történik, hogy a magyar származású anyag és berendezés szállítása esetén az azok értékével növelt vállalkozási árbevételt (20. rovat: AVA) el kell osztani a kért statisztikai munkahónapok számával. 23. rovat: Fajlagos (anyagmentes) vállalkozási árbevétel (FVA) kiszámítása úgy történik, hogy az anyagmentes vállalkozási árbevételt (21. rovat: VA) el kell osztani a statisztikai munkahónapok számával. 24. rovat: Kérjük két számmal jelölni: az engedélykérelemhez beadott A, B, illetve C mellékletek + a kérelem beadásához előírt további mellékletek száma. Dátum és aláírás: A cégkivonat szerinti cégszerű, pecséttel ellátott aláírás, illetve aláírások szükségesek mind a kérelmezőtől, mind az alvállalkozótól. A Hatósági rájegyzés rovatot kérjük üresen hagyni! TÁJÉKOZTATÓ ADATOK A KÉRELEMHEZ CSATOLANDÓ EGYES MELLÉKLETEKRŐL (NÉMETORSZÁG, MINT CÉLORSZÁG ESETÉBEN) Az engedélykérelmekhez a módosított rendelet 2.. (2) bekezdésének megfelelő mellékleteket kell csatolni. Az adott kontingensévben benyújtásra kerülő első engedélykérelemhez: a cég és alvállalkozó képviseletére vagy jegyzésére jogosult személy közjegyző által hitelesített aláírási címpéldányát, vagy ügyvéd által ellenjegyzett aláírás-mintáját; az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatalnak a cég székhelye szerint illetékes járulékigazgatósága harminc napnál nem régebbi eredeti igazolását arról, hogy a cégnek és az alvállalkozó(k)nak nincs adó- és társadalombiztosítási tartozása; a cég és az alvállalkozó(k) kontingentált vállalkozási exportra való szakmai megfelelőségéről szóló előminősítéseket, melyeket a Vállalkozói Érdekegyeztető Fórum, valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara állított ki. a cég vagy az alvállalkozó átalakulását követő első engedélykérelem benyújtásakor a jogutód cég(ek) megjelölését tartalmazó hiteles társasági határozatot és az átalakulásról rendelkező cégbírósági végzés hiteles példányát; Az engedély iránti kérelemhez minden esetben mellékelni kell továbbá: a kivitelezést végző, a kiküldötteket foglalkoztató cég(ek) képviseletére vagy jegyzésére jogosult személy(ek) nyilatkozatát (lásd letölthető nyomtatványok) arról, hogy a kivitelező cég a kérelem benyújtásának időpontjában belföldön termelő tevékenységet folytat és nem csak

5 adminisztratív munkakörben, vagy nem csak adminisztratív munka végzésére foglalkoztat belföldön alkalmazottakat. a vállalkozási szerződés, az ún. Werkvertrag (rövidítve: WV) 2 példányban; (egy eredeti, egy másolat) a teljesítési szerződés, az ún. Teilleistungsvertrag (rövidítve: TLV) 2 példányban; (egy eredeti, egy másolat) a német előírások alapján készült díj- illetve árkalkuláció, az ún. Leistungsverzeichnis 2 példányban (rövidítve: LV); (egy eredeti, egy másolat) a német hatóság felé benyújtandó szakmánkénti nettó bérkalkulációt tartalmazó nyilatkozat, ún. Erklärung 3 példányban; a létszámtervre és a foglalkoztatottak létszáma szerinti havi kontingens terhelésre (statisztikai munkahónapra) vonatkozó számításokat havonkénti bontásban ún. Personaleinsatzplan 2 példányban; német építőipari kontingens alá tartozó kérelemnél a német fél kontingens lehetőségét igazoló dokumentumot (az ún. kvótanyilatkozat), valamint a német cég előző időszakra szóló, társadalombiztosítástól kapott tartozásmentességi igazolása, az ún. Zentral Versorgungskasse (rövidítve: ZVK) 2-2 példányban; Az engedély iránti kérelemhez mellékelni kell továbbá: Műemléképület esetén a külföldi, illetékes műemlékvédelmi hatóság igazolásának másolatát két példányban. A munkaerő-piaci helyzet alapján a külföldi munkavállalókkal szemben zárolt területre vonatkozó engedélykérelem esetén a külföldi, területileg illetékes munkaügyi hatósághoz intézett felmentés iránti kérelem másolatát két példányban. A C. melléklet szerinti létszámterv, a kérelmezett érvényességi időre vonatkozó statisztikai munkahónap terhelés meghatározásához a következőket is figyelembe kell venni: A kiküldött munkavállalók létszámát a minden hónap 25-én érvényes, kiváltott, személyre szóló munkavállalási engedélyek alapján kell kiszámítani. Amennyiben a tárgyhó 25-e ünnepnapra esik, ez esetben is a 25-én érvényes munkavállalási engedélyekkel kell számolni. Amennyiben a kiküldött dolgozó hazautazik éves szabadságára, és a munkavállalási engedélye nem kerül visszaadásra, akkor őt a havi létszám számításánál figyelembe kell venni. MÓDOSÍTÁSI KÉRELEM, ILLETVE GARANCIÁLIS MUNKÁRA VONATKOZÓ KÉRELEM AZ ALÁBBIAK SZERINT TERJESZTENDŐ ELŐ A külföldi szerződő, illetve az alvállalkozók személye, a vállalkozási szerződés teljes árbevétele, a tevékenység TEÁOR szerinti besorolása az alapengedélyben nem módosítható. Az egyéb feltételek módosítására, illetve a garanciális munkára vonatkozó engedélykérelem kitöltése - az alábbi eltérésekkel - az új szerződésre vonatkozó engedélykérelemmel azonos módon történik:

6 Az engedélykérelem jobb felső sarkában az Export Import rovatok felett is kérjük jelezni, hogy a kérelem Módosítás -ra (azon belül érvényességi idő, munkahely, vagy milyen más adat, engedélyben előírt feltétel módosítására), illetve Garanciális munkavégzés -re vonatkozik. A 11. rovatot nem kell kitölteni. A 17. rovatban a szerződés teljesítésének régi kezdési és új befejezési időpontját kell feltüntetni. Az ilyen kérelmekhez csatolni kell: a módosításra vonatkozó megállapodás és a módosított teljesítési szerződés (Teilleistungsvertrag), valamint a reláció szerinti ország előírásai alapján készült, a módosított határidőre vonatkozó ár-, illetve díjkalkuláció (Leistungsverzeichnis) egy eredeti és egy másolati példányát; a garanciális munkával kapcsolatos jegyzőkönyvet, vagy jegyzéket; a külföldi hatóság részére készített, szakmánkénti nettó bérkalkulációt tartalmazó nyilatkozat (Erklärung) 3 példányát; németországi vállalkozási exportra vonatkozó, a jelen tájékoztató 5. számú melléklete szerinti kétnyelvű létszámkimutatást a kontingenskeret terhelésének változásáról, két példányban; egyben az engedélykérelem C. mellékletét a is ismételten ki kell tölteni az eredeti szerződés teljes érvényességi idejére vonatkozóan, a kontingenst terhelő létszámadatok feltüntetésével. a munkavállaláshoz kapcsolódó külföldi keretengedély (Zusicherungsbescheid) másolatát két példányban. a módosítani kívánt engedély másolatát 1 példányban. ÚTMUTATÓ A TELJESÍTÉSI NYILATKOZATOK KITÖLTÉSÉHEZ A kontingentált vállalkozási exportról szóló teljesítési nyilatkozatot a jelen tájékoztató 4. számú mellékletét képező, fénymásolható formanyomtatványon, engedélyenkénti bontásban, az engedély érvényességétől kezdődően havonta kell kitölteni és a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Különleges Engedélyezési Osztályának kell beküldeni (Címe: Budapest, II. Margit krt. 85., posta 1537 Budapest, Pf. 345., telefax: , vagy ), függetlenül attól, hogy a munkavégzés megkezdődött-e, illetve a munkavállalási engedélyek kiváltása megtörtént-e. Ha a kiadott engedély három eredeti példányát és az engedélykérelem másodpéldányát "Tárgytalan, a munkavégzés meghiúsult" jelzéssel visszaküldik a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnak, akkor a teljesítési nyilatkozatot nem kell kitölteni. A 6., az Engedély sorszáma rovatban az adott szerződésre vonatkozó magyar és külföldi engedély(ek) engedélyszámát - a módosításokét is - kötelezően fel kell tüntetni. A 7. rovat kitöltésénél az e tájékoztató engedélykérelmek kitöltésére vonatkozó fejezetének 21., a 8. rovat esetében a 23., a 9. rovat esetében a 20. és a 10. rovat esetében a 22. rovatában foglaltakat kell figyelembe venni.

7 A várható statisztikai munkahónap meghatározásánál (14. rovat) a tárgyhónapot követően a munka befejezéséig, illetve a tárgyévet meghaladó lejáratú szerződés esetén az év végéig minden hónap 25-én előreláthatóan kiváltott és érvényes munkavállalási engedélyek számát kell figyelembe venni. A teljesítési nyilatkozat 15., Megjegyzés rovatába - a munka folytatódik, - a munka befejeződött, - a munka engedély hiánya, vagy a külföldi fél miatt késedelemmel indul, - a munkát a külföldi fél leállította, illetőleg - más magyarázó megjegyzés írandó. A teljesítési nyilatkozat másodpéldányát - az engedéllyel együtt - a nyilatkozat tevőjének meg kell őriznie. TOVÁBBI ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a német munkaügyi hatóság által kiállított munkavállalási engedélyek csak olyan vállalkozási szerződések teljesítéséhez használhatók fel, amelyekre a cég (és alvállalkozója) érvényes vállalkozási export engedéllyel rendelkezik. Ha a munkavállalási engedély ilyen módon teljes érvényességi idejére nem felhasználható, azokat a német munkaügyi hatóság részére vissza kell adni annak érdekében, hogy azok feleslegesen ne terheljék a kontingenst. A Németországgal kötött kormányközi megállapodás értelmében, a megállapodásban meghatározott kontingens-létszámok betartása érdekében magyar részről az egyes vállalkozási szerződésekre engedélyezett és a tényleges létszámot nyilván kell tartani. A német munkaügyi hatóságok részére a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal egy külön kétnyelvű engedélyt is kiállít. Az engedélyben megjelölt kezdési időpontot követően négy hónapon belül fel nem használt engedélyeket a cég köteles a Hivatalnak visszaküldeni. A jelen tájékoztató megjelenésével egyidejűleg a Gazdasági Közlöny évi 13. számában megjelent tájékoztató érvényét veszti.

8 1. számú melléklet Kontingentált vállalkozási export engedélykérelem 1. Kérelmező cég neve: adószáma: Székhely szerinti Telephelyének 2. Kérelmező képviselője: telefonszáma: 3. Alvállalkozó (kérelmezővel nem azonos kivitelező): neve: adószáma: 4. Szerződő ország neve: 5. Célország neve: kódja: kódja: 6. Külföldi szerződő fél: azonosító jele: Tevékenység megnevezése: TEÁOR kódja: 9. Devizanem kódja: 10. Különleges ügylet kódja: 11. Vállalkozási szerződés teljes 12. Szállásköltség: árbevételedevizában: _ igen: nem: 13. Vállalkozás fajtája: _ 14. Módosítás 15. Előző engedély száma: igen: nem: magyar német _ 16. Garanciális 17. Kérelmezett érvényesség: igen: nem: Átlaglétszám: 19. Maximális létszám: 20. Anyagos vállalkozási árbevétel devizában: 21. Vállalkozási árbevétel devizában: 22. Fajlagos anyagos vállalkozási árbevétel: 23. Fajlagos vállalkozási árbevétel: 24. Mellékletek száma: Dátum: Hatósági rájegyzés: A; B; C + csatolt:... kérelmező... alvállalkozó

9 Alvállalkozó neve: Alvállalkozó neve: Alvállalkozó neve: Alvállalkozó neve: Alvállalkozó neve: A. melléklet Alvállalkozók felsorolása B. melléklet Munkahelyek felsorolása C. melléklet adószáma: adószáma: adószáma: adószáma: adószáma: Év Létszámterv Hónap I. II. III. IV. V. VI. VII. VIII. IX. X. XI. XII. Összesen: Végösszesen: = Stat. munkahónap:

10 2. számú melléklet Az engedélyezésben használatos DEVIZANEM kódok KÓD AUD CAD CHF CZK DKK EUR GBP HUF JPY KWD NOK SEK SKK USD NÉV Ausztrál Dollár Kanadai Dollár Svájci Frank Cseh Korona Dán Korona EURO Angol Font Magyar Forint Japán Jen Kuvaiti Dínár Norvég Korona Svéd Korona Szlovák Korona USA Dollár 3. számú melléklet Különleges ügylet kódok a kontingentált vállalkozási export engedélyezéséhez 0011 ANYAG-BERENDEZÉS MENTES ÉPÍTÕIPAR 0012 ANYAG-BERENDEZÉS MENTES SZERELÕIPAR 0013 ANYAG-BERENDEZÉS MENTES EGYÉB 0014 NEM MAGYAR ANYAGOS ÉPÍTÕIPAR 0015 NEM MAGYAR ANYAGOS SZERELÕIPAR 0016 NEM MAGYAR ANYAGOS EGYÉB 0017 MAGYAR ANYAGOT IS TARTALMAZÓ ÉPÍTÕIPAR 0018 MAGYAR ANYAGOT IS TARTALMAZÓ SZERELÕIPAR 0019 MAGYAR ANYAGOT IS TARTALMAZÓ EGYÉB 0023 ANYAG-BERENDEZÉS MENTES MÛEMLÉK ÉPÜLET 0024 NEM MAGYAR ANYAGOS MÛEMLÉK ÉPÜLET 0025 MAGYAR ANYAGOS MÛEMLÉK ÉPÜLET 0026 SZOFTVER

11 4. számú melléklet az 53/1999. (IX. 24.) GM rendelethez KONTINGENTÁLT VÁLLALKOZÁSI EXPORT TELJESÍTÉSI NYILATKOZATA 1. A kontingens címzettjének neve: 3. Reláció (célország ISO kóddal): adószáma: 4. Szerződés devizaneme: 2. Ügyintéző neve, telefon-, telefaxszáma: 5. Tárgyhó megnevezése: Engedély sorszáma Nettó árbevételek Anyagmen- tes vállalkozási árbevétel (VA) Fajlagos anyagmentes vállalkozási árbevétel (FVA) Anyagos vállal- kozási árbevétel (AVA) Fajlagos anyagos vállalkozási árbevétel (FAVA) Anyagköltség 9. és 10. rovatból (A) Tényleges létszám a tárgy kontingenshónap utolsó napján Statisztikai munkahónap terhelés folyó kontingensévben összesen Megjegyzés tény várható Összesen: Dátum: cégszerű aláírás, pecsét Megjegyzések: - A nyilatkozatnak a tárgyhónapot követő hónap 10-éig a statisztikai munkahónap megadásával, a tárgynegyedévet követő hónap 20-áig az értékadatokkal bővítve kell a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz beérkeznie. A közölt adatok esetleges korrekcióját - legkésőbb a soron következő jelentés alkalmával - írásban közölni kell. - Az árbevételek rovataiba a tárgyhavi kiszámlázott nettó (MWSt nélküli) értékek írandók. - Cégszerű aláírást cégvezető vagy más, cégjegyzésre jogosult személy(ek) aláírásával fogadunk el.

12 5. számú melléklet az 53/1999. (IX. 24.) GM rendelethez Exportlizenz Nr..../számú engedély kontingensterhelésének változása Auftrags Nr..../Die Änderung der zugeteilten Kontingent Januar Februar März April Mai Juni Juli August September October November Dezember össz./insg Mindösszesen/Total Megjegyzés/Bemerkung: Dátum/Datum Teljesített, illetve engedély Többletigény Engedélyezett/ szerint várható/ /Erhöhung MM kérelem Genehmigte MM Gebrauchte, bzw. szerint/beantragt vorgesehene MM * ** *** * ** *** * ** *** * Munkakezdés naptári évében/im Kalenderjahr des Arbeitsbeginns. ** Munkakezdés második naptári évében/im zweiten Kalenderjahr der Arbeit. *** Munkakezdés harmadik naptári évében/im dritten Kalenderjahr der Arbeit. Kitöltendő/zur Ausfüllung

Tájékoztató. 2) magyarországi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára (utalási költségtıl mentesen), vagy

Tájékoztató. 2) magyarországi pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlára (utalási költségtıl mentesen), vagy Tájékoztató az ellátás külföldön élı jogosultak részére történı folyósításának lehetıségeirıl A társadalombiztosítási nyugellátásról szóló 1997. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tny.) 79. (2) bekezdése,

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye 1 / 6 211.8.29. 12:19 A jogszabály mai napon (211.VIII.29) hatályos állapota A jel a legutoljára megváltozott bekezdéseket jelöli. Tetszik 67/24. (IV. 28.) GKM rendelet az áruk, szolgáltatások és anyagi

Részletesebben

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYBEN: 2015. NOVEMBER 1-TŐL (az egyes, a

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Indoklás: Központ címe, email címe: 3000 Hatvan, Kossuth tér 22., Tel: 37/541-911, Fax: 37/541-910, kozpont@hatvan.tksz.

HIRDETMÉNY. Indoklás: Központ címe, email címe: 3000 Hatvan, Kossuth tér 22., Tel: 37/541-911, Fax: 37/541-910, kozpont@hatvan.tksz. HIRDETMÉNY Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámlák és lekötött betétszámlák kondícióiról valamint a devizában végzett műveletek teljesítésének

Részletesebben

GYÖNGYÖS-MÁTRA Takarékszövetkezet

GYÖNGYÖS-MÁTRA Takarékszövetkezet 1 GYÖNGYÖS-MÁTRA Takarékszövetkezet 3200 Gyöngyös, Magyar út 1. 1 em 7. Telefon: 37/505-220, Fax: 37/505-225 email: kozpont@gyongyosmatra.tksz.hu, www.gyongyosmatratakarek.hu Nyilvántartó bíróság: Egri

Részletesebben

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYBEN: 2016. FEBRUÁR 1-TŐL INTERNET: www.kh.hu

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK, DEVIZA ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK, DEVIZA ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Keretszerződés 1. melléklete ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK DEVIZÁBAN NYILVÁNTARTOTT PÉNZFORGALMI SZÁMLÁK, DEVIZA ELKÜLÖNÍTETT SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ A PÁTRIA Takarékszövetkezet

Részletesebben

TAJ szám: - - Kelt:,... * Állampolgársága és megszerzésének időpontja:

TAJ szám: - - Kelt:,... * Állampolgársága és megszerzésének időpontja: ONYF 3515504 B Igénybejelentő lap az 1997. évi LXXXI. törvény, a 2011. évi CLXVII. törvény valamint szociálpolitikai és szociális biztonsági egyezmény alapján öregségi típusú nyugdíj, vagy korhatár előtti

Részletesebben

DEVIZANEM AUD CAD CHF CNY CZK DKK EUR GBP HKD HRK HUF JPY NOK PLN RON RUB SEK TRY USD 2015. január 1. csütörtök X X X X X X X X X X X X X X X X X X X

DEVIZANEM AUD CAD CHF CNY CZK DKK EUR GBP HKD HRK HUF JPY NOK PLN RON RUB SEK TRY USD 2015. január 1. csütörtök X X X X X X X X X X X X X X X X X X X AUD CAD CHF CNY CZK DKK EUR GBP HKD HRK HUF JPY NOK PLN RON RUB SEK TRY USD 2015. január 1. csütörtök X X X X X X X X X X X X X X X X X X X 2015. január 2. péntek X X X X X X 2015. január 3. szombat 2015.

Részletesebben

HIRDETMÉNY PASSZÍV ÜZLETÁG KONDÍCIÓI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE

HIRDETMÉNY PASSZÍV ÜZLETÁG KONDÍCIÓI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE HIRDETMÉNY PASSZÍV ÜZLETÁG KONDÍCIÓI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE Pénzforgalmi forint számlák díj- és jutaléktételei, valamint vállalkozói forint betétek és egyéb szolgáltatások kondíciói A Hirdetmény hatályos:

Részletesebben

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYBEN: 2013. SZEPTEMBER 11-ÉTŐL INTERNET:

Részletesebben

Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói

Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói 1/b. sz. melléklet Érvényes: 2015. szeptember 15. Devizakülföldi/devizabelföldi természetes/nem természetes személyek részére vezetett devizaszámla kondíciói I. Általános feltételek A Takarékszövetkezet

Részletesebben

a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnevén: MÁV-START Zrt.)

a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnevén: MÁV-START Zrt.) Ajánlattételi Felhívás a MÁV-START Vasúti Személyszállító Zártkörűen Működő Részvénytársaság (rövidített cégnevén: MÁV-START Zrt.) Az eljárás felelős vezetője: Ádám-Liszkai Katalin Székhelye: 1087 Budapest,

Részletesebben

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETSZABÁLYZATA

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETSZABÁLYZATA 1 A Szombathelyi Távhőszolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság ÜZLETSZABÁLYZATA 2 TARTALOMJEGYZÉK Cégadatok 5. oldal 1. Felhasználói igénybejelentés, tájékoztatás 6. oldal 1.1. Előzetes tájékoztatás

Részletesebben

Hatályos: 2016. január 1.-tıl 2015.12.01-jei hatállyal változik a forgalmi kivonat díja. 2016.01.01-jei hatállyal a kamatadó mértéke módosult.

Hatályos: 2016. január 1.-tıl 2015.12.01-jei hatállyal változik a forgalmi kivonat díja. 2016.01.01-jei hatállyal a kamatadó mértéke módosult. Devizában és valutában végzett mőveletek Devizakülföldi/devizabelföldi nem természetes személy részére vezetett devizaszámlák és deviza/valuta mőveletek kondíciói Hatályos: 2016. január 1.-tıl 2015.12.01-jei

Részletesebben

NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ BANKSZÁMLA Általános Kondíciós Lista - Vállalati forint és devizaszámlák általános kondíciói STANDARD VÁLLALATI BANKSZÁMLA

NEM ÉRTÉKESÍTHETŐ BANKSZÁMLA Általános Kondíciós Lista - Vállalati forint és devizaszámlák általános kondíciói STANDARD VÁLLALATI BANKSZÁMLA Meghirdetve: 2016. február 1. Hatályos: 2016. február 1-től (kivéve a jelen Kondíciós Listában a konkrét kondíciónál megjelölt - ettől eltérő - hatályba lépési időponttal meghirdetett kondíciók) Díjak

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATTÉTELI DOKUMENTÁCIÓ Római Katolikus Egyházközség EMVA-Vidéki Örökség c. projekt részét képező, Római Katolikus Templom Felújítása Újszentmargitán tárgyú közbeszerzési eljáráshoz KÉ.21017/2010. Ajánlatkérő:

Részletesebben

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Nyílt eljárás. HU-Budapest: Hirdetési és marketingszolgáltatások

Európai Közösségek Vízügyi, energiaipari, szállítási és távközlési ágazatok Nyílt eljárás. HU-Budapest: Hirdetési és marketingszolgáltatások 1/11 HU-Budapest: Hirdetési és marketingszolgáltatások 2009/S 231-331781 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN Szolgáltatás I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK):

Részletesebben

AF-Fővárosi_Vízművek_Zrt-építőmesteri_és_épületépészeti_munkák_Keretmeg

AF-Fővárosi_Vízművek_Zrt-építőmesteri_és_épületépészeti_munkák_Keretmeg AF-Fővárosi_Vízművek_Zrt-építőmesteri_és_épületépészeti_munkák_Keretmeg Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/124 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás - Egyes ágazatokban/eu/2011.08.19.

Részletesebben

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE K&H Bank Zrt. 1051 Budapest, Vigadó tér 1. telefon: (06 1) 328 9000, (06 30) 761 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYBEN: 2010. MÁJUS 12-TŐL INTERNET:

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Kifizetési kérelemhez. a 6.356.01.01 jogcím keretében. a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján. megítélt támogatás igénylésére

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. Kifizetési kérelemhez. a 6.356.01.01 jogcím keretében. a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján. megítélt támogatás igénylésére KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ Kifizetési kérelemhez a 6.356.01.01 jogcím keretében a 112/2009. (VIII.29.) FVM rendelet alapján megítélt támogatás igénylésére TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK... 3 D3406-06 KIFIZETÉSI

Részletesebben

I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK. 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE. 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET. 22.

I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK. 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE. 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET. 22. TARTALOM I. FEJEZET: ALAPVETŐ INFORMÁCIÓK... 3. OLDAL II. FEJEZET: UTASÍTÁSOK AZ AJÁNLATTEVŐK RÉSZÉRE... 11. OLDAL III. FEJEZET: SZERZŐDÉSTERVEZET... 22. OLDAL IV. FEJEZET: IRAT ÉS NYOMTATVÁNYMINTÁK...

Részletesebben

SZ-28/2012. sz. Hirdetmény. Pénzforgalmi számla díjai, jutalékai és egyéb költségei. Hatályos: 2013. február 01-től

SZ-28/2012. sz. Hirdetmény. Pénzforgalmi számla díjai, jutalékai és egyéb költségei. Hatályos: 2013. február 01-től Pénzforgalmi forint számla vezetéshez kapcsolódó díjak és jutalékok Számlanyitás díja Elkülönített számlanyitás díja (kivéve az elkülönített betét) 1.500 Számlavezetési díj /Zárlati költség/ (havi) Internetbank

Részletesebben

HU-Debrecen: Tereprendezési munkák parkokban 2011/S 94-153849 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás

HU-Debrecen: Tereprendezési munkák parkokban 2011/S 94-153849 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:153849-2011:text:hu:html HU-Debrecen: Tereprendezési munkák parkokban 2011/S 94-153849 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Építési

Részletesebben

5. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez

5. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez 5. melléklet a 2/2006. (I. 13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA. Passzív üzletág kondíciói (Betétek) P/4/2015.

KONDÍCIÓS LISTA. Passzív üzletág kondíciói (Betétek) P/4/2015. KONDÍCIÓS LISTA Passzív üzletág kondíciói (Betétek) P/4/2015. Érvényben: 2015. május 26-tól Változás: Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy 1.) a jegybanki alapkamat, valamint a pénzpiaci kamatlábak

Részletesebben

Közzétéve 2015. november 16-án. Hatályos 2015. november 16-tól.

Közzétéve 2015. november 16-án. Hatályos 2015. november 16-tól. Hirdetmény azon devizaszámla tulajdonosok részére, akik számláját a Kiskun Takarékszövetkezet a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. megbízásából kezelte Közzétéve 2015. november 16-án. Hatályos 2015.

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) ALL FINANCE ÜZLETÁG

KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) ALL FINANCE ÜZLETÁG KONDÍCIÓS LISTA (HIRDETMÉNY) ALL FINANCE ÜZLETÁG Devizában és valutában végzett műveletek Devizakülföldi/devizabelföldi nem természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói Kiadás időpontja:

Részletesebben

II. MELLÉKLET. Postai

II. MELLÉKLET. Postai II. MELLÉKLET EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ - K0157 NYOMTATVÁNY. Általános tudnivalók:

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ - K0157 NYOMTATVÁNY. Általános tudnivalók: KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ - K0157 NYOMTATVÁNY Általános tudnivalók: Kitöltés előtt alaposan tanulmányozza át a vonatkozó jogszabályokat, a jelen kitöltési útmutatót, valamint a támogatási rendszerre vonatkozó

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. támogatási kérelemhez

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ. támogatási kérelemhez KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ támogatási kérelemhez az Öntözés, a melioráció és a területi vízgazdálkodás jogcím keretében a mezőgazdasági üzemi és közösségi létesítményeinek fejlesztéséhez nyújtandó támogatások

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Parkolóhely-üzemeltetési szolgáltatások 2015/S 212-385914. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Parkolóhely-üzemeltetési szolgáltatások 2015/S 212-385914. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:385914-2015:text:hu:html Magyarország-Budapest: Parkolóhely-üzemeltetési szolgáltatások 2015/S 212-385914 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

Tájékoztatások és közlemények AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK

Tájékoztatások és közlemények AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL, SZERVEITŐL, HIVATALAITÓL ÉS ÜGYNÖKSÉGEITŐL SZÁRMAZÓ TÁJÉKOZTATÁSOK Az Európai Unió Hivatalos Lapja ISSN 1725-518X C 41 Magyar nyelvű kiadás Tájékoztatások és közlemények 53. évfolyam 2010. február 18. Közleményszám Tartalom Oldal IV Tájékoztatások AZ EURÓPAI UNIÓ INTÉZMÉNYEITŐL,

Részletesebben

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE

VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE K&H Bank Zrt. 1051 Budapest, Vigadó tér 1. telefon: (06 1) 328 9000, (06 30) 761 9000 fax: (06 1) 328 9696 www.kh.hu bank@kh.hu hirdetmény VÁLLALATI ÜGYFELEK RÉSZÉRE ÉRVÉNYBEN: 2009. OKTÓBER 21-TŐL INTERNET:

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Szoftvermegvalósítási szolgáltatások 2013/S 186-321247. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés

Magyarország-Budapest: Szoftvermegvalósítási szolgáltatások 2013/S 186-321247. Ajánlati/részvételi felhívás. Szolgáltatásmegrendelés 1/13 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:321247-2013:text:hu:html Magyarország-Budapest: Szoftvermegvalósítási szolgáltatások 2013/S 186-321247 Ajánlati/részvételi

Részletesebben

AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK)

AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ I.1) NÉV, CÍM ÉS KAPCSOLATTARTÁSI PONT(OK) II. MELLÉKLET EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/123 OGYÉI 1051 Budapest, Zrínyi u. 3. szám alatti székhelyén, valamint a 1097 Budapest, Albert Flórián u. 3/A. szám alatti telephelyén elvégzendő takarítási feladatok ellátása Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat vagy részvételi jelentkezéseket a következő címre kell benyújtani: EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

VIII. Befektetési Termékek Kondíciós Lista Érvényben: 2016. június 16-tól visszavonásig

VIII. Befektetési Termékek Kondíciós Lista Érvényben: 2016. június 16-tól visszavonásig VIII. Befektetési Termékek Kondíciós Lista Érvényben: 2016. június 16-tól visszavonásig 1. Értékpapír letéti számlavezetés 2 2. Alapkezelő befektetési jegyei 4 2.1 Nyiltvégű, határozatlan futamidejű, forint

Részletesebben

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az év végi ünnepek alatt az alábbi nyitva tartási idő szerint állunk rendelkezésére:

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az év végi ünnepek alatt az alábbi nyitva tartási idő szerint állunk rendelkezésére: Budapest, 2015. december 8. Tisztelt Ügyfeleink! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az év végi ünnepek alatt az alábbi nyitva tartási idő szerint állunk rendelkezésére: 2015. december 23.(szerda) szerdai

Részletesebben

(nyugellátás elbírálásához)

(nyugellátás elbírálásához) ÚTMUTATÓ a Biztosítási Idő és Kereset/Jövedelem Igazolás 2011. kitöltéséhez (nyugellátás elbírálásához) ( b, E, M és P lapokhoz) A 2011. évi adatok közlésére szolgáló Biztosítási Idő és Kereset/Jövedelem

Részletesebben

Iratarchiválás 2006 jeligével, nemzeti, hirdetmény közzétételével indított gyorsított tárgyalásos eljárás dokumentációja

Iratarchiválás 2006 jeligével, nemzeti, hirdetmény közzétételével indított gyorsított tárgyalásos eljárás dokumentációja Iratarchiválás 2006 jeligével, nemzeti, hirdetmény közzétételével indított gyorsított tárgyalásos eljárás dokumentációja I. Részvételi felhívás II. A részvételre jelentkezés strukturája, tartalma III.

Részletesebben

Hatályos: 2013. augusztus 1-től (1309) Közzététel napja: 2013. július 15.

Hatályos: 2013. augusztus 1-től (1309) Közzététel napja: 2013. július 15. Hatályos: 2013. augusztus 1-től (1309) Közzététel napja: 2013. július 15. 1. Jelen Kondíciós lista az Általános Üzleti Feltételek elválaszthatatlan mellékletét képezi. A Kondíciós listában külön nem definiált

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM RÁKÓCZI MÚZEUMA KÁVÉZÓJÁNAK HASZNOSÍTÁSA TÁRGYÁBAN

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM RÁKÓCZI MÚZEUMA KÁVÉZÓJÁNAK HASZNOSÍTÁSA TÁRGYÁBAN PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A MAGYAR NEMZETI MÚZEUM RÁKÓCZI MÚZEUMA KÁVÉZÓJÁNAK HASZNOSÍTÁSA TÁRGYÁBAN A Magyar Nemzeti Múzeum (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16., a továbbiakban Kiíró) az állami vagyonnal való

Részletesebben

Ajánlattételi felhívás

Ajánlattételi felhívás Ajánlattételi felhívás A 2011. évi CVIII. tv a közbeszerzésekről (Kbt.) 122. (7) bekezdése szerint a. Az Ajánlatkérő neve, címe, telefonszáma, faxszáma: Az ajánlatkérő hivatalos neve: Nitrokémia Környezetvédelmi

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA KDB ALAP SZÁMLACSOMAGRA VONATKOZÓAN MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE

KONDÍCIÓS LISTA KDB ALAP SZÁMLACSOMAGRA VONATKOZÓAN MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE KONDÍCIÓS LISTA KDB ALAP SZÁMLACSOMAGRA VONATKOZÓAN MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE Érvényes: 2014. január 14étől Közzététel napja: 2014. január 13. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános kondíciók... 3 II. Számlavezetési

Részletesebben

AJÁNLATI FELHÍVÁS. 2014. tárgyában

AJÁNLATI FELHÍVÁS. 2014. tárgyában AJÁNLATI FELHÍVÁS A Gyomaendrőd Város Önkormányzata által a Kbt. 122/A. (1) bekezdés szerinti, feltételes közbeszerzési eljárásra TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉST SEGÍTŐ PROGRAMOK KIALAKÍTÁSA AZ ÖNKORMÁNYZATOKNÁL

Részletesebben

Pénzforgalmi számla 0,01 % (0,01%) Kamatláb % ( EBKM % ) 3 hónap 6 hónap 1 év 100-1.000.000 0,40 (0,41) 0,40 (0,41) 0,40 (0,41) 100

Pénzforgalmi számla 0,01 % (0,01%) Kamatláb % ( EBKM % ) 3 hónap 6 hónap 1 év 100-1.000.000 0,40 (0,41) 0,40 (0,41) 0,40 (0,41) 100 HIRDETMÉNY Lakásszövetkezetek és Társasházak részére a Takarékszövetkezetnél vezetett számlák kamat, jutalék és költség kondícióiról. Érvényes: 2015. április 2-től I. Megtakarítások kamatai: a.) Látraszóló

Részletesebben

Az illeték törlése/visszatérítése 2016.

Az illeték törlése/visszatérítése 2016. Az illeték törlése/visszatérítése 2016. Vagyontárgy szerzése, vagy közigazgatási, illetve bírósági eljárás kezdeményezése esetén, főszabály szerint illetéket kell fizetni az illetéktörvény 1 rendelkezései

Részletesebben

KONDÍCIÓS LISTA KDB ALAP SZÁMLACSOMAGRA VONATKOZÓAN MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE

KONDÍCIÓS LISTA KDB ALAP SZÁMLACSOMAGRA VONATKOZÓAN MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE KONDÍCIÓS LISTA KDB ALAP SZÁMLACSOMAGRA VONATKOZÓAN MAGÁNSZEMÉLYEK RÉSZÉRE Érvényes: 2015. július 3ától Közzététel napja: 2015. július 2. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános kondíciók... 3 II. Számlavezetési

Részletesebben

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) közzétételt Kbt. 22. (1) bekezdés b) pontja Harmadik rész, VI.

Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) közzétételt Kbt. 22. (1) bekezdés b) pontja Harmadik rész, VI. Nemzeti közbeszerzési hirdetmény feladására irányuló kérelem (5) A kérelemben meg kell adni az alábbiakat: b) a kérelem az Értesítőben történő közzétételt kezdeményezi; c) az ajánlatkérő a Kbt. mely rendelkezése

Részletesebben

Partneri akvizíció: Igen / Nem* Partner neve:* Partner székhelye:* Partnert képviselő neve:* Az igénylő (teljes) neve:

Partneri akvizíció: Igen / Nem* Partner neve:* Partner székhelye:* Partnert képviselő neve:* Az igénylő (teljes) neve: F I N A N S Z Í R O Z Á S I K É R E L E M L A K O S S Á G I I N G A T L A N P É N Z Ü G Y I L Í Z I N G FHBL azonosító: * Partneri akvizíció: Igen / Nem* Partner neve:* _ Partner székhelye:* Partnert képviselő

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Balassi Intézet 1016 Budapest Somlói út 51. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A Párizsi Magyar Intézet (92, rue Bonaparte 75006 Paris) épületének állapotrögzítő felmérési tervdokumentációja Az Ajánlati Dokumentáció

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

HU-Tatabánya: Szennyvíztisztító építése 2011/S 72-118519 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Építési beruházás

HU-Tatabánya: Szennyvíztisztító építése 2011/S 72-118519 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN. Építési beruházás 1/12 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:118519-2011:text:hu:html HU-Tatabánya: Szennyvíztisztító építése 2011/S 72-118519 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS EGYES ÁGAZATOKBAN

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Papíralapú benyújtás esetén két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell benyújtani.

Papíralapú benyújtás esetén két példányban, vagy elektronikus úton egy példányban kell benyújtani. 16T201 BEJELENTŐ ÉS VÁLTOZÁSBEJELENTŐ LAP a cégbejegyzésre nem kötelezett jogi személyek, nonprofit szervezetek a törzskönyvi jogi személyek és a civil szervezetek kivételével, külföldi vállalkozások,

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Azonnal cselekszünk elnevezésű támogatási program keretében meghirdetett

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Azonnal cselekszünk elnevezésű támogatási program keretében meghirdetett PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Azonnal cselekszünk elnevezésű támogatási program keretében meghirdetett Munkahelymegőrző támogatás átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások

Részletesebben

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A

EGYSZERŰ ELJÁRÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁSA A 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Munkahelymegőrző támogatás átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Munkahelymegőrző támogatás átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások foglalkoztatási kapacitásának megőrzése érdekében az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által az Azonnal cselekszünk elnevezésű támogatási program keretében meghirdetett Munkahelymegőrző támogatás átmeneti nehézséggel küzdő vállalkozások

Részletesebben

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS

AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELI FELHÍVÁS a) Az ajánlatkérő neve, címe, telefon és telefax száma (e-mail); KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 7300 KOMLÓ, VÁROSHÁZ TÉR 3. Telefon: +36-72/584-000 Fax: +36-73/584-008 E-mail: varosuzemeltetes.ph@komlo.hu

Részletesebben

HU-Veresegyház: Szennyvízcsatorna építése 2010/S 159-245681 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás

HU-Veresegyház: Szennyvízcsatorna építése 2010/S 159-245681 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Építési beruházás 1/11 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:245681-2010:text:hu:html HU-Veresegyház: Szennyvízcsatorna építése 2010/S 159-245681 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Építési

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS A MEZŐKOVÁCSHÁZA, VÉGEGYHÁZI ÚT 3. SZ. ALATTI INGATLANON TALÁLHATÓ ÉPÜLETEK FELÚJÍTÁSÁRA ÉS ÁTALAKÍTÁSÁRA, ÚT- ÉS KERÍTÉSÉPÍTÉSRE. tárgyban indult, a Kbt.

Részletesebben

Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás : Ajánlati felhívás, EUHL

Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás : Ajánlati felhívás, EUHL Felső-Tisza Vidéki Többcélú Kistérségi Társulás : Ajánlati felhívás, EUHL Közzététel dátuma: 12.03.2010 Szerződés típusa: Szolgáltatásmegrendelés Jelentkezési határidő: 22.04.2010 Dokumentáció beszerzésének

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (IX.26.) önkormányzati rendelete

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (IX.26.) önkormányzati rendelete KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2014. (IX.26.) önkormányzati rendelete A MUNKAHELYEK MEGTARTÁSA ÉRDEKÉBEN NYÚJTHATÓ BÉRLETI DÍJKEDVEZMÉNYEKRŐL (a 3/2015. (II.20.) önkormányzati rendelettel

Részletesebben

Postai irányítószám: 1041

Postai irányítószám: 1041 EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 42 670 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatványok:

Részletesebben

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről

HIRDETMÉNY. a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről HIRDETMÉNY a Számlatulajdonos fizetési számláját érintő fizetési megbízások benyújtásának és teljesítésének rendjéről A 3 A Takarékszövetkezet (továbbiakban: Takarékszövetkezet) a fizetési számlával rendelkező

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/120

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/120 Adásvételi keretszerződés konszignációs raktár létrehozásával földalatti tűzvédelmi szerelvények (földalatti tűzcsapok) szállítására a Fővárosi Vízművek Zrt. által üzemeltetett csőhálózat fenntartási,

Részletesebben

Hatályos: 2016. április 4-től (1603) Közzététel napja: 2016. március 18.

Hatályos: 2016. április 4-től (1603) Közzététel napja: 2016. március 18. Hatályos: 2016. április 4-től (1603) Közzététel napja: 2016. március 18. 1. Jelen Kondíciós lista az Általános Üzleti Feltételek elválaszthatatlan mellékletét képezi. A Kondíciós listában külön nem definiált

Részletesebben

Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói

Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói Kis-Rába menti Takarékszövetkezet 9343 Beled, Rákóczi Ferenc utca 131. Hatályos: 2014. március 14-től Devizakülföldi/devizabelföldi természetes személyek részére vezetett devizaszámlák kondíciói I. Valuta,

Részletesebben

Pénzforgalmi számla 1,25% (1,25%)

Pénzforgalmi számla 1,25% (1,25%) HIRDETMÉNY Lakásszövetkezetek és Társasházak részére a Takarékszövetkezetnél vezetett számlák kamat, jutalék és költség kondícióiról. Érvényes: 2013. február 22-től I. Megtakarítások kamatai: a.) Látraszóló

Részletesebben

KÉRELEM ÉS NYILATKOZAT

KÉRELEM ÉS NYILATKOZAT KÉRELEM ÉS NYILATKOZAT A d ó - v i s s z a t é r í t é s i t á m o g a t á s i g é n y l é s e c é l j á b ó l FHB azonosító: * / / / Ügynök kódja:* _ / _ / _ / _ / _ / _ A támogatás típusa: 1 Adó-visszatérítési

Részletesebben

Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén

Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén Kérelemhez szükséges dokumentumok belföldi magánszemély esetén 1. Formanyomtatványok (letölthetők weblapunkról, szerződő ügyfelenként 1-1 adatlapot kell kitölteni) Adatlap fiók kód, törzsszám, AZIR-kód,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Melléklet: A napirend előterjesztője: Az előterjesztést készítette: A

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ 1/2011. Lakossági forint alapú, piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelhez

TÁJÉKOZTATÓ 1/2011. Lakossági forint alapú, piaci kamatozású lakáscélú jelzáloghitelhez LAKOSSÁGI FORINT ALAPÚ, PIACI KAMATOZÁSÚ LAKÁSCÉLÚ JELZÁLOGHITELÜNK ELŐNYEI A felajánlott ingatlanfedezethez kapcsolódó vagyonbiztosítás kényelmesen a kirendeltségen is megköthető. Hátralékos tartozásukat

Részletesebben

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21201/2015 CPV Kód: 90514000-3;90511000-2;90512000-9;90513300-9 2016.01.11.

Eljárás fajtája: Közzététel dátuma: 2015.10.28. Iktatószám: 21201/2015 CPV Kód: 90514000-3;90511000-2;90512000-9;90513300-9 2016.01.11. MKB3/2016 2016. évre szolgáltatás-megrendelési keretszerződés Magyarország közigazgatási területén keletkező termékként tovább nem használható gumiabroncsok (EWC 160103) gyűjtése, szállítása és őrlés útján

Részletesebben

DOKUMENTÁCIÓ PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS KERETÉBEN SZOFTVEREK ÉS 2014.

DOKUMENTÁCIÓ PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS KERETÉBEN SZOFTVEREK ÉS 2014. DOKUMENTÁCIÓ PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS KERETÉBEN SZOFTVEREK ÉS HARDVEREK (OBU) SZÁLLÍTÁSA TÁRGYÁBAN INDÍTOTT KÖZBESZERZÉSI ELJÁRÁSÁHOZ 2014. 2/64 BEVEZETÉS Ön a Pécs Megyei

Részletesebben

ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG 1012 BUDAPEST, MÁRVÁNY UTCA 1/D. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG 1012 BUDAPEST, MÁRVÁNY UTCA 1/D. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ ORSZÁGOS VÍZÜGYI FŐIGAZGATÓSÁG 1012 BUDAPEST, MÁRVÁNY UTCA 1/D. AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Az EGYEDI ADÁSVÉTELI SZERZŐDÉS KERETÉBEN FÖLDMŰ FENNTARTÓ GÉPEK SZÁLLÍTÁSA TÁRGYÚ UNIÓS ÉRTÉKHATÁRT ELÉRŐ NYÍLT [KBT.

Részletesebben

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATKÉRÉSI DOKUMENTÁCIÓ Vegyszeres gyom -kártevő és rágcsáló irtás - 2014. NYÍLT ELJÁRÁS Tartalom: I. Tájékoztató II. Iratminták III. Műszaki előírás IV. Szerződés tervezet 2014. 1 I. TÁJÉKOZTATÓ 2

Részletesebben

Közzététel: 2016. május 23. napján Hatályos: 2016. május 24-től. A módosítás okai:

Közzététel: 2016. május 23. napján Hatályos: 2016. május 24-től. A módosítás okai: Közzététel: 2016. május 23. napján Hatályos: 2016. május 24től A módosítás okai: 1. A 2016. május 24.től megkötött széfbérleti szerződésekre a mindenkori hatályos Széfszolgáltatási hirdetmény feltételei

Részletesebben

Kondíciós lista jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek részére Általános és speciális rendelkezések

Kondíciós lista jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek részére Általános és speciális rendelkezések Kondíciós lista jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek részére Általános és speciális rendelkezések Érvényes: 2013. január 1-jétıl Közzétéve: 2012. november 1. Tartalomjegyzék Bankszámlavezetés,

Részletesebben

HU-Budapest: Vérgyűjtő tasak 2008/S 138-184642 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés

HU-Budapest: Vérgyűjtő tasak 2008/S 138-184642 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS. Árubeszerzés 1/8 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:184642-2008:text:hu:html HU-Budapest: Vérgyűjtő tasak 2008/S 138-184642 AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS Árubeszerzés I. SZAKASZ:

Részletesebben

Főzési alapanyagok beszerzése

Főzési alapanyagok beszerzése Főzési alapanyagok beszerzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/52 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Ajánlati felhívás/eu/2011.08.19. EUHL Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel dátuma: 2014.05.05.

Részletesebben

Kondíciós lista jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek részére Általános és speciális rendelkezések

Kondíciós lista jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek részére Általános és speciális rendelkezések Kondíciós lista jogi személyek, jogi személyiség nélküli szervezetek részére Általános és speciális rendelkezések Érvényes: 2014. május 1-jétıl Közzétéve: 2014. február 24. Tartalomjegyzék Bankszámlavezetés,

Részletesebben

Pénzforgalmi számla 0,01 % (0,01%) Kamatláb % ( EBKM % ) 3 hónap 6 hónap 1 év 100-1.000.000 0,10 (0,11) 0,10 (0,11) 0,10 (0,11) 100

Pénzforgalmi számla 0,01 % (0,01%) Kamatláb % ( EBKM % ) 3 hónap 6 hónap 1 év 100-1.000.000 0,10 (0,11) 0,10 (0,11) 0,10 (0,11) 100 HIRDETMÉNY Lakásszövetkezetek és Társasházak részére a Takarékszövetkezetnél vezetett számlák kamat, jutalék és költség kondícióiról. Meghirdetés: 2015. június 29. napján Hatályos: 2015. július 3. napjától

Részletesebben

Hajdúszovát Község Önkormányzatának hitelfelvétele szennyvízberuházáshoz

Hajdúszovát Község Önkormányzatának hitelfelvétele szennyvízberuházáshoz Hajdúszovát Község Önkormányzatának hitelfelvétele szennyvízberuházáshoz Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/1 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás Hirdetmény típusa: az egyszerű eljárás ajánlattételi felhívása_

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az agrárerdészeti rendszerek intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Jogcímkód: 6.244.01.01

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az agrárerdészeti rendszerek intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Jogcímkód: 6.244.01.01 KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ az agrárerdészeti rendszerek intézkedés támogatási kérelmének kitöltéséhez Jogcímkód: 6.244.01.01 Általános tudnivalók... 2 Támogatási kérelem - Főlap (D3100-03)... 3 Támogatási kérelem

Részletesebben

Telefon: + 36 (1) 511-3886 vagy +36 (1) 511-1922 vagy + 36 (30) 268-0434

Telefon: + 36 (1) 511-3886 vagy +36 (1) 511-1922 vagy + 36 (30) 268-0434 1. Ajánlatkérő neve, címe, telefon- és telefaxszáma (e-mail) MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. 1087 Budapest, Könyves Kálmán krt. 54-60. Kapcsolattartási cím: MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt.

Részletesebben

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani:

Ha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.II mellékletet Az ajánlatokat a következő címre kell benyújtani: 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ T1-es számú PARTNER BEJELENTŐ LAP A (volt MgSzH) NÉBIH Közös Törzs T1-es Partner bejelentő lapja új NÉBIH partner bejelentésére, illetve már regisztrált partner adatainak módosítására

Részletesebben

Csorna Mérnökségi Telep fejlesztése - eljárást megindító felhívás

Csorna Mérnökségi Telep fejlesztése - eljárást megindító felhívás Csorna Mérnökségi Telep fejlesztése - eljárást megindító felhívás Közbeszerzési Értesítő száma: None/None Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Eljárást megindító felhívás

Részletesebben

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet

xha attól eltérő, kérjük töltse ki az A.III mellékletet 3. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT Polgármesterétől

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT Polgármesterétől HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKKORMÁNYZAT Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő-testületének 2014. január 13-án tartandó ülésére Tárgy: Egészségügyi alapellátások fejlesztése

Részletesebben

MÓDOSÍTOTT AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

MÓDOSÍTOTT AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ Nyugat-magyarországi Egyetem MÓDOSÍTOTT AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A Zöld Egyetem program infrastrukturális feltételeinek megteremtése a Nyugat-magyarországi Egyetemen azonosító TIOP-1.3.1/07/2-2F-2009-0008

Részletesebben

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ

AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ AJÁNLATI DOKUMENTÁCIÓ A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nagy László Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium épületei rekonstrukciója 2 részben kivitelezési munkái tárgyú általános egyszerű közbeszerzési eljárás

Részletesebben

AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ

AJÁNLATI/RÉSZVÉTELI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRŐ EURÓPAI UNIÓ Az Európai Unió Hivatalos Lapjának Kiegészítő Kiadványa 2, rue Mercier, L-2985 Luxembourg Fax: (352) 29 29 4 E-mail: mp-ojs@opoce.cec.eu.int Információ és on-line formanyomtatv I. SZAKASZ:

Részletesebben