VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye."

Átírás

1 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) Szám: 02/285-12/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 17-i ülésére Tárgy: Tájékoztató az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről (2009. november november 30.) Előadó: Lasztovicza Jenő a megyei közgyűlés elnöke Az előterjesztés készítésében részt vett: Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala munkatársai Jurics Imréné szakkönyvtárvezető

2 2 Eseményjegyzék November 3-4. A Visegrádi Országok Turisztikai Munkacsoportja alakuló ülését a Vas megyei Bükfürdőn tartotta Majthényi László Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, a munkacsoport vezetője irányításával. A 4 országból 29 régió, illetve megye képviseltette magát, megyénket kijelölésemmel - Veiland László Megyei Turisztikai Hivatal vezetője. A jelenlévők a közös turisztikai marketing tevékenység feladatait egyeztették, megvitatva az európai pályázat segítségével megvalósuló kiadvány kereteit. November 4. Ezen a napon került sor a Megyeháza Szent István termében a Veszprém Megyei Önkormányzat mint projektgazda TÁMOP / Szélrózsa elnevezésű projektjének projektnyitó rendezvényére és sajtótájékoztatójára. A rendezvényen Talabér Márta, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke tartott köszöntő beszédet. November 5. Budapesten tartotta éves közgyűlését az Országos Tourinform Szövetség, értékelve éves tevékenységét, a tourinform hálózat működésének helyzetét, a további feladatokat. Ezt követően került sor a Magyar Turizmus Zrt. vezetői által tartott munkaértekezletre, ahol ismertették a jövő évi marketing tervet, a magyar turizmus nonprofit hálózatának ez évi működési tapasztalatait, a soron következő feladatokat, együttműködés lehetőségeit. Mindkét programon részt vett a Megyei Turisztikai Hivatal vezetője Veiland László és munkatársa Balajthy Zsuzsa. Ülést tartott a Balaton-felvidék Somló Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanácsa. Stolár Mihály, a Társulási Tanács elnöke arról tájékoztatta a Társulási Tanács tagjait, hogy a Társulás által benyújtott TÁMOP /1 Globális kihívások, lokális válaszok című pályázat Ft támogatásban részesült. November 6. Talabér Márta, a Veszprém Megyei Önkormányzat közgyűlésének alelnöke nyitotta meg a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és Kollégiumban a TÁMOP / Szélrózsa elnevezésű projekt intézményi projektindító napját. Bakonyszentkirályon megrendezett Idősek Világnapján mondott ünnepi beszédet Talabér Márta alelnök Cseszneken, az Idősek Világnapján Talabér Márta alelnök mondott ünnepi beszédet. Öskün, a HEMO Fotóklub fotókiállítást nyitotta meg Talabér Márta alelnök. A Petőfi Színházban Latinovits Zoltánra emlékező kiállítását nyitotta meg Talabér Márta alelnök. November 9. A veszprémi Latinovits Játékszín újbóli megnyitásán Talabér Márta alelnök mondott ünnepi beszédet.

3 3 November 10. A Balatonkenesén a Kippkopp Óvoda és Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése c. Európai Uniós támogatásból megvalósult beruházás átadási ünnepségén mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök. November 12. Ünnepélyes keretek között Devecserben tartottuk meg idén a Szociális Munka Napjának Veszprém megyei rendezvényét a megye területén tevékenykedő szociális és gyermekvédelmi szakemberek részvételével. A szociális segítő szakma nagy érdeklődését kiváltó eseményére a Városi Művelődési Központban került sor. A helyi önkormányzat nevében Holczinger László polgármester köszöntötte a közel 300 résztvevőt, bemutatva Devecser városát, és méltatva a szociális szakterületen dolgozók tevékenységét. Ezt követően Hegedűs Árpádné, a devecseri Közös Fenntartású Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat vezetője a helyi önkormányzat szociális intézményeinek a tevékenységét ismertette. A szakmai előadások sorában Gulyásné Dr. Kovács Erzsébet, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium főosztályvezetőhelyettese az önkéntes munka jogszabályi alapjairól és lehetőségeiről a gyermekvédelemben témában tartott nagyon érdekes előadást. Szalai József, a Középdunántúli Regionális Szociális Módszertani Intézmény vezetője a szociális segítők nagyon nehéz, kevés elismeréssel járó tevékenységéről beszélt. A megyei önkormányzat nevében Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke ünnepi beszédében kiemelte a szociális területen dolgozók elhivatottsággal végzett, áldozatkész tevékenységét. A köszöntőket és előadásokat követően 2009-ben a Gyermekvédelemért, illetve a Szociális Munkáért szakmai díjban részesített szakemberek részére virág és ajándéktárgy került átadásra, majd továbbadásra került a rendezvény vándorvázája is a jövő évi házigazda Balatonalmádi Város Önkormányzata jelen lévő képviselőjének. Az ünnepség a helyi általános iskolások, énekegyüttesek és fúvószenekar műsorával, és állófogadással zárult. A rendezvényen a megyei közgyűlés tagjai közül Dr. Németh Márta tanácsnok, valamint Kovács József és Pap Tamás képviselők vettek részt. November 13. Rendelő alapkövét helyeztem el Sümegen. A Megyeháza Szent István termében megrendezett Kárpát-medencei Fiatal Politológusok Konferenciáját nyitotta meg Talabér Márta alelnök. A XII. Bakonyi Turisztikai Konferencián, Zircen a jelenlevők meghallgatták a település és térsége ezévi eredményeit, problémáit, részletezték a fejlesztési lehetőségeket, különös tekintettel a természetjáró turizmusra, a téli sportturizmusra. A programon a Megyei Turisztikai Hivatalt Mihalecz-Kálmán Tímea referens képviselte November 14. Ajka-Padragkúton köszöntőt mondtam a felújított ravatalozó átadásán. A Veszprém Megyei Német Önkormányzatok és Elektorok Közössége által Városlődön megrendezett megyei gálaünnepségen mondott köszöntőt Polgárdy Imre alelnök. A csetényi óvoda és a Vámbéry Ármin Általános Iskola Márton-napi Bált rendezett, melyen Talabér Márta alelnök vett részt.

4 4 November 15. A Várpalotán megrendezett IV. David Popper Nemzetközi Csellóhangversenyen, mondott köszöntőt Talabér Márta alelnök. November 16. Galambos Szilvia, a társulási tanács elnöke nyitotta meg a zirci Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégiumban a Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Leonardo ECVET trust partnerségi projektjének első projekttalálkozóját. A balatonfűzfői, várpalotai, zirci szakképző iskolák és hat külföldi partner közreműködésével megvalósuló kétéves projekt résztvevőit Talabér Márta, a közgyűlés alelnöke, a társulási tanács tagja is köszöntötte. November 17. Köszöntőt mondtam Sümegen, az új vízügyi rendszer kiépítése beruházásindító ünnepségén. Megköszöntem a Vöröskereszt és a véradók munkáját ünnepségükön, a megyeházán. November 18. Megyei zenei találkozón vettem részt Tapolcán. A Zirci Országzászló Alapítvány szervezésében a Zirci Katolikus Legényegylet táblájának ünnepélyes avatásán mondott beszédet Talabér Márta alelnök. November 19. Megyegyűlést vezettem és sajtótájékoztatót tartottam. November 20. A Nyugdíjasok Életet az Éveknek Veszprém Megyei Egyesülete ünnepelte megalakulásának 20 éves jubileumát Veszprémben, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. A rendezvényen a megyei önkormányzat képviseletében Talabér Márta, a megyei közgyűlés alelnöke mondott ünnepi köszöntőt, kiemelve a megyében 8500 tagot számláló és 110 klubot működtető szervezet fontos szerepét az időskorúak nyugdíjazást követő civil, társasági, kulturális és tömegsport megnyilvánulásainak összefogásában, szervezésében. A Veszprém Megyei Önkormányzat több mint 10 éve hivatalosan is együttműködik a nyugdíjas szervezettel, melynek keretében lehetőségeihez mérten pénzügyileg és helyiségek biztosításával is támogatja annak működését. Az ünnepség keretében Talabér Márta emlékoklevelet vehetett át annak elismeréseképpen, hogy az elmúlt 20 évben a Veszprém Megyei Önkormányzat nagyon sokat tett a nyugdíjas személyekért. November 21. A Nyugdíjasok Életet az Éveknek Országos Szövetsége Budapesten, a Syma Sportcsarnokban ünnepelte a szervezet fennállásának 20. éves évfordulóját. A rendezvényen Talabér Mára, a Veszprém Megyei Önkormányzat alelnöke a nyugdíjas társadalom érdekében kifejtett tevékenységéért a szervezet Életet az Éveknek Díját vehette át.

5 5 November 25. Részt vettem Marian Cozma emlékére kiadott könyv bemutatóján, a városházán. A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Fenékpuszta-vönöcki bemutató-, kutatóhelyén tartotta soros ülését a Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság, Veiland László turisztikai hivatalvezető, a RIB tagja részvételével. Megvitatta a Balaton régió ifjúsági turizmusának helyzetéről és problémáiról készített előterjesztést, valamint a tourinform irodák működési helyzetét, és a szezonról szerzett tapasztalatait. Tájékozódott a Balaton kártya jelenlegi helyzetéről. Közvetlenül az ülés után került sor a RIB és a Nemzeti Park ökoturisztikai szakmai fórumára, ahol bemutatásra került a Kis-Balaton fejlesztésének II. üteme, és annak turisztikai hasznosítása. November 26. Vezettem a védelmi bizottság ülését Pápán, a Bázisrepülőtéren. Üdvözöltem a megújult alapellátási központ átadását Badacsonytomajon. Munkaértekezlet keretében ismertette a Megyei Turisztikai Hivatal együttműködő partnereinek az ezévi marketing tevékenység eredményeit, és a közösen vitatták meg a jövő évi együttműködés lehetséges kereteit, főként a marketing eszközök megjelenítése és a megyénk értékeit, kínálatait bemutató kiállításokon történő részvétele kérdésköreiben. A programon a tourinform hálózat munkatársai, a társintézmények, és egyes kiemelt szolgáltatók szakemberei mellett először vettek részt az újonnan megalakult turisztikai egyesületek képviselői. A Turisztikai Hivatal az egyeztetéseknek megfelelően küldte meg a részt vevőknek az írásos együttműködési ajánlatokat. November 27. A Pannon Térség Fejlődéséért Közhasznú Alapítvány A jövőnk a tét: a vidéki Magyarországért címmel rendezett találkozón vett részt Talabér Márta alelnök. A Thuri György Gimnázium végzős diákjainak szalagavató bálján vett részt Talabér Márta alelnök. November 28. Reményi Antal, a Veszprém Megyei Közgyűlés korábbi tagja, Veszprém Megye Érdemrendje kitüntetettje temetésén mondott búcsúztatót Talabér Márta alelnök. November 29. A Veszprém Megyei Közművelődési Intézet szervezésében került sor Budapesten, a Művészetek Palotájában, az ezer éves Veszprém megye bemutatkozására. A rendezvényt Talabér Márta alelnök nyitotta meg. Lasztovicza Jenő s.k.

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/349-6/2011. E L Ő T E R J E S Z T É S A Veszprém

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye. Szám: 02/211-7/2014. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére

a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2008. június 12-i ülésére Szám: 02/225-14/2008. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu ELÕTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 14/144-5/2011. ELŐTERJESZTÉS a Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. évi tevékenységéről

B e s z á m o l ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. évi tevékenységéről 86-3/2013/231. Heves Megyei Közgyűlés H E L Y B E N B e s z á m o l ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. évi tevékenységéről Tisztelt Közgyűlés! Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület 2012. február 15-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A képviselő-testület 2012. február 15-i ülésére ELŐTERJESZTÉS 8. A képviselő-testület 2012. február 15-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás 2011. II. félévi tevékenységéről Ikt. sz{m: 298-19/2012. Előterjesztés jellege:

Részletesebben

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE

E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE E L Ő TERJESZTÉS A BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2006. MÁRCIUS 16-I ÜLÉSÉRE IKTATÓSZÁM: 334-5 /2006. MELLÉKLETEK: 5 DB TÁRGY: Tájékoztató a Baranya Megyei Önkormányzat és a civil szervezetek

Részletesebben

Elnöki jelentés. A) Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról

Elnöki jelentés. A) Beszámoló a lejárt határidejű közgyűlési határozatok végrehajtásáról 28-2/2015/231. Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n Elnöki jelentés Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet 28.

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/593-1/2010/I. Üi.: dr. Dobó A. Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ TÁJÉKOZTATÓ Tárgy: Tájékoztató Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete

Részletesebben

Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány 2012. évi szakmai beszámolója 2011. évi áthúzódó, folyamatos programjai

Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány 2012. évi szakmai beszámolója 2011. évi áthúzódó, folyamatos programjai Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány Bírósági bejegyzés száma: 15.Pk.60.069/2010/2. 3526 Miskolc, Eperjesi u. 5. Tel.: 06-20-4312806 e-mail: lano@chello.hu Honlap: www.harmadikkoregyeteme.hu

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére 195-12/2011. ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 30-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata polgármesterének beszámolója a Kecskemét és Térsége

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 29-i ülésére Tárgy: Beszámoló a Zirc Kistérség Többcélú Társulása Tanács munkájáról Előadó: Fiskál János polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

Krónika. Január 17-19. A "Mediáció és resztoratív igazságszolgáltatás a büntetés-végrehajtásban" Január 16.

Krónika. Január 17-19. A Mediáció és resztoratív igazságszolgáltatás a büntetés-végrehajtásban Január 16. Krónika Akadémián hazai és külföldi szakemberek részvételével. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán A Foresee Kutatócsoport szervezésében megvalósult együttműködési megállapodást írt alá dr.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. január 29-i ülésére Tárgy: A helyi közművelődési feladatok ellátásáról szóló 33/2009.(X.1.) önkormányzati rendelet felülvizsgálata

Részletesebben

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-6/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. december 09-i nyilvános ülésére

NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-6/2011. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2011. december 09-i nyilvános ülésére NAPIREND ELŐTT Ügyiratszám: 1/204-6/2011. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. december 09-i nyilvános ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármester és az alpolgármesterek fontosabb tárgyalásairól, valamint

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2009. december 21-i ülésére Tárgy: Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Tourinform Zirc beszámolója tevékenységéről Előadó

Részletesebben

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve

A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve A zánkai EGRY JÓZSEF KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM évkönyve 2013/2014. tanév Az Egry József Középiskola, Szakiskola és Kollégium évkönyve ~ 2013/2014. tanév ~ Írták: az iskola tanárai. Összeállította

Részletesebben

RÁKÓCZI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ 2012

RÁKÓCZI SZÖVETSÉG BESZÁMOLÓ 2012 TARTALOMJEGYZÉK SZERVEZETI ÉLET 2 TÁRSADALMI- ÉS MÉDIAKAPCSOLATOK 9 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG 2012-BEN MEGVALÓSULT KÖZPONTI RENDEZVÉNYEI 16 A 2012. ÉVI DIÁKUTAZTATÁSI PROGRAMOK BEMUTATÁSA 41 A RÁKÓCZI SZÖVETSÉG

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2013. március 27-i ülésére Tárgy: Az Önkormányzat és a civil szervezetek együttműködése. Beszámoló a 2012. év tapasztalatairól és az elvégzett feladatokról. A 2013. évre

Részletesebben

XXV. évfolyam 1. szám 2015. február 19. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA

XXV. évfolyam 1. szám 2015. február 19. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA XXV. évfolyam 1. szám 2015. február 19. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZLÖNYE A JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI KÖZGYŰLÉS HIVATALOS LAPJA TARTALOM Szám Tárgy Oldal I. JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI

Részletesebben

Megújul a városközpont

Megújul a városközpont 2009. április Csongrád város vezetése egy több ütemben megvalósítandó város-rehabilitációs program végrehajtását tűzte ki célul, amely kedvező feltételeket teremt a magánberuházások ösztönzésére. Ezen

Részletesebben

2013. november Ára: 200 Ft 24. évfolyam 11. szám. Régi vágya teljesül Jászfényszaru Homok tanyai lakosainak, amikor vezetékes villamoshálózatra

2013. november Ára: 200 Ft 24. évfolyam 11. szám. Régi vágya teljesül Jászfényszaru Homok tanyai lakosainak, amikor vezetékes villamoshálózatra JÁSZFÉNYSZARU VÁROS LAPJA 2013. november Ára: 200 Ft 24. évfolyam 11. szám Meghívó Amíg vannak, akik szeretnek, van értelme az életednek. Mindegy, hogy rohannak az évek, ha érzed melegét egy kéznek. Tanyavillamosítás

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. év I. félévi tevékenységéről

T á j é k o z t a t ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. év I. félévi tevékenységéről 86/2013/231. Heves Megyei Közgyűlés H E L Y B E N T á j é k o z t a t ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. év I. félévi tevékenységéről Tisztelt Közgyűlés! A Heves Megyei Önkormányzati Hivatal

Részletesebben

Beszámoló a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány (3.KEMA) 2013. év szakmai munkájáról

Beszámoló a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány (3.KEMA) 2013. év szakmai munkájáról Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Közhasznú Alapítvány Bírósági bejegyzés száma: 15.Pk.60.069/2010/2. 3526 Miskolc, Eperjesi u. 5. Tel.: 06-20-4312806 e-mail: lano@chello.hu Honlap: www.harmadikkoregyeteme.hu

Részletesebben

NAPLÓ 2011. Január 16.

NAPLÓ 2011. Január 16. NAPLÓ 2011. Január 6. Halzl József az OTP Bank Központjában találkozott Nagy Zoltán Péter marketing igazgatóval. Köszönetet mondott a Banknak a Rákóczi Szövetség részére múlt évben nyújtott támogatásért

Részletesebben

M EGHÍVÓ. b) Kisebbségkutató Közalapítvány alapító okiratának módosítása (kisebb)* Előterjesztő: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke

M EGHÍVÓ. b) Kisebbségkutató Közalapítvány alapító okiratának módosítása (kisebb)* Előterjesztő: dr. Hargitai János, a közgyűlés elnöke BARANYA MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK E LNÖKE M EGHÍVÓ Szám: 1416-3/2007 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a Pécs, Papnövelde utca 5. szám alatti Dísztermében 2007. szeptember 20-án (csütörtökön)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Csaba, a megyei közgyűlés elnöke JEGYZŐKÖNYV A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2005. június 16-án 9.00 órai kezdettel Veszprémben, a Megyeháza I. emeleti Szent István termében megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:, a

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2015. március 26-i Közgyűlésére

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának ALPOLGÁRMESTERE. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2015. március 26-i Közgyűlésére Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának ALPOLGÁRMESTERE Szám: KOZP/1-3/2015. ELŐTERJESZTÉS Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2015. március 26-i Közgyűlésére Tárgy: Tájékoztató Veszprém Megyei

Részletesebben

Szekszárd Megyei Jogú Város Aranykönyve 2013.

Szekszárd Megyei Jogú Város Aranykönyve 2013. Szekszárd Megyei Jogú Város Aranykönyve 2013. I. Önkormányzat, közigazgatás Január 5. A Szent István-házzal szemközti parkos területen felavatták a 2. világháború után városunkban és a megyében letelepült

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ A MAGYAR NÉPFŐISKOLAI TÁRSASÁG 2008. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL Bevezető Az MNT valamennyi szakmai programját maga dolgozta ki és kutatta fel hozzá a forrásokat, pályázatok és előterjesztések benyújtásával

Részletesebben