Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? 1.) Határozd meg a célösszeget. 2.) Adj címet kampányodnak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? 1.) Határozd meg a célösszeget. 2.) Adj címet kampányodnak"

Átírás

1 Hogyan gyűjts sikeresen pénzt az Összedobjuk-kal? A pénzgyűjtés nagy kihívás lehet, az Összedobjuk azonban jelentősen megkönnyíti számodra kampányod indítását és promótálását, végső soron pedig céljaid mielőbbi elérését. Kézikönyvünk célja, hogy lépésrőllépésre támogatást nyújtsunk a kampányindításban, hiszen minél hatékonyabb a kampányod, annál több pénzt fogsz gyűjteni! Túl vagy már a kampányindításon? Semmi gond! Bármikor visszatérhetsz és - a lejárati dátum, a célösszeg és a kategória kivételével - utóbb is szerkesztheted kampányodat! Ne feledd, ha nem sikerült összegyűjtened a célösszeget, a kampányzárást követően újraindíthatod kampányodat. 1.) Határozd meg a célösszeget A célnak reálisnak kell lennie. Valószínűleg nem fogsz 200 millió forintot gyűjteni az Összedobjuk-kal, de biztosan gyűjthetsz forintot az orvosi számlák fedezésére, forintot egy zenei album felvételére, vagy forintot, hogy a nagymama 80. születésnapjára hazautazhass. Gondold át, ténylegesen mennyi pénzre van szükséged, és ez alapján határozd meg a célt. Gondold át pénzügyi kereted Gondold át, mennyi pénzre van szükséged a teljes kampányban. A teljes összeget akarod összegyűjteni, vagy csak egy részét? Számoltál az ajándékok létrehozásának és szállításának költségével is? Végeztél kutatást, mielőtt a kampányt elindítottad, és a kampányod annyira átlátható, amennyire csak lehetséges? Hidd el, a támogatóid értékelni fogják. 2.) Adj címet kampányodnak Ez az első dolog, amit az emberek meglátnak az Összedobjuk-on - próbálj egy megragadó címet találni, hogy az emberek többet akarjanak tudni rólad. A cím esetében mindenképpen törekedj arra, hogy rövid és egyszerű legyen. Nincsen túl sok helyed, ám biztosan azt akarod, hogy a kampányod szembetűnő legyen azoknak az embereknek, akik a nekik tetsző kampányokat keresik. Kövesd ezeket a tippeket annak érdekében, hogy egy nagyszerű kampánycímet találj: LÉGY INFORMATÍV. Egy olyan cím, mint pl. a "Kérem, segíts" nem mond semmit a kampányodról. A címnek tartalmaznia kell valami informatív dolgot, mint pl. "András-nak új vesére van szüksége" vagy "Az üzletemben új felszerelés kell", vagy "Balettcipők szegény gyerekeknek", és ehhez hasonlók. RAGADD MEG A FIGYELMET. Egy "Mentsd meg az üzletem, és a józanságom" típusú cím szinte kiugrik az oldalról, amikor keresgélünk, ugyanakkor egy kis információt is elmond. Találj olyan címet, amely lendületes, fülbemászó és megragadja az olvasók figyelmét. SEMMI SZÜKSÉG SEGÍTSÉGET KÉRNI. Az Összedobjuk-on mindenki segítséget vagy támogatást kér. Nincs szükség arra, hogy ezt a címben is leírd - a tény, hogy az Összedobjuk-on vagy, mindent elmond!

2 3.) Kép vagy Youtube videó hozzáadása A kampányindításkor hozzáadott ellenállhatatlan képek és videók nagyban elősegítik a támogatók erdeklődésének felkeltését. Mivel ezek a képek és videók csak a cím alatt jelennek meg, szánd rá az időt, hogy valami nagyszerűt alkoss! A statisztikák szerint a videóval rendelkező kampányok négyszer annyi támogatást képesek gyűjteni, mint azok, amelyek nem rendelkeznek videóval. Ha képet használsz, próbálj olyat választani, ami visszatükrözi a kampányod fő mondanivalóját. Amit a kampánytól függően tartalmazhat: Üzlet logója Album vagy könyv borító Fotó saját magadról vagy egy szeretett személyről Állatok, akiknek segítségre van szükségük Illusztráció vagy fénykép Képek a közösség akcióiról Ugyanez igaz a videóra is. Itt van néhány ötlet, amiket más Összedobjuk felhasználók használtak: A magadról készített videó elmagyarázza, miért is gyűjtesz támogatásokat Egy trailer ahhoz a filmhez, amit készíteni szeretnél Előadások Nem vagy biztos benne, hogy mit tartalmazzon a videód? Kövesd az alábbi tippeket: Tedd érdekessé - senkit nem érdekel egy unalmas videó Már a videó elején mondd el a kulcsfontosságú eladási pontokat Ahol helyénvaló, legyél vicces Használj szavakat és képeket egyaránt, hogy elmeséld a történeted Használj megfelelelő terjedelmet a kampányodhoz Próbáld kerülni az ismétléseket Válaszold meg a legáltalánosabb kérdéseket a kampányról Zárd egy kéréssel a támogatók felé, és közösségi megosztással Találj ki érdekes ajándékokat Amikor videót készítesz, mindig használj forgatókönyvet. Lehetőleg egyezzen meg a szöveg a képekkel, vagy videóklippel, hogy a legtöbbet hozd ki a rendelkezésedre álló időből. Használd az alapvető szerkezetet, hogy az segítsen egy nagyszerű videót alkotni: 1. Beszélj a közönségnek saját magadról. A támogatók szeretnék tudni, hogy kit is támogatnak. 2. Beszélj a kampányodról, és arról, hogy miért gyűjtesz pénzt. Ennek a szekciónak tartalmaznia kell egy felhívást a cselekvésre, abban az esetben, ha a támogató nem nézi meg a videót. 3. Írd le az ajándékokat, amiket a támogatásért cserébe szeretnél adni. 4. Beszélj a csodás dolgokról, amiket meg tudsz tenni, ha a kampány sikeres lesz. 5. Zárj egy cselekvésre felhívással. Kérj támogatást azoktól, akik tudnak segíteni, és kérd meg azokat, akik nem tudnak segíteni, hogy osszák meg a kampányod barátaikkal és családjukkal.

3 Ha tényleg egy nagyszerű videót akarsz készíteni, kérd meg a barátaidat, hogy nézzék meg azt, mielőtt kiteszed a kampányodhoz. Bizonyosodj meg arról, hogy barátaid még nem tudnak semmit a kampányodról, ezért "szűz" szemekkel nézik azt. Hallgasd meg a visszajelzéseiket, és változtass a videón, hogy minél egyértelműbb legyen a kampány leírása. Ne feledd, minél jobb a minőség, annál jobb a kampányod! 4.) Válassz kategóriát Válaszd ki a kampányodhoz leginkább illő kategóriát! Amennyiben bizonytalan vagy, összehasonlításképpen tallózz a kampányok közt, nézd meg milyen más kampányok vannak az adott kategóriában! 5.) Töltsd ki a részleteket Győződj meg róla, hogy a kampányod nincs rejtve a közönség elől Néhány esetben előfordulhat, hogy olyan kampányt akarsz létrehozni, amivel úgy tudsz támogatásokat gyűjteni, hogy az nem látható az Interneten. Ha kipipálod a Keresés elől rejtve mezőt, létrehozhatod a kampányod, elküldheted a linket annyi embernek, amennyinek csak akarod, de senki más számára nem lesz látható, aki az Interneten keres. Akárhogy is, a legtöbb ember arra használja az Összedobjuk-ot, hogy pénzt gyűjtsön a lehető legtöbb embertől. Ha promótálni akarod a kampányod az Összedobjuk-on, és könnyedén kereshetővé akarod tenni az Interneten is, győződj meg róla, hogy nem pipáltad ki a Keresés elől rejtve mezőt. Írd be az irányítószámod Itt annak az irányítószámnak kell szerepelnie, ahová majd a támogatásaid küldhetjük. A későbbiekben, amikor a fizetési módszert állítod be, a szám automatikusan megjelenik. 6.) Írj részletes leírást Ez a kampányod létrehozásának legfontosabb része. Miután a megkapó cím valamint az ellenállhatatlan kép és videó meggyőzött egy potenciális támogatót, hogy kattintson a kampányodra, itt van az esély, hogy meggyőzd arról, hogy támogasson is. Ez a Te nagy dobásod! Légy kreatív, amennyire csak akarsz, de ha szükséged van egy helyre, ahonnan elindulhatsz, ezt a mintát ajánljuk: 1. Tegyél jó első benyomást. o Írd le, hogy ki vagy és mi a háttered. o Röviden magyarázd el a kampányod, és azt, hogy miért olyan fontos neked. Légy szenvedélyes! o Mondd el a csodálatos végkimenetelét annak, ha megkapja a kampányod az emberek támogatását. o Gondold át, hogy kik lesznek azok, akik a legvalószínűbben fognak támogatni, és használd azt a nyelvezetet, amit értenek. Ki a célközönség?

4 o Használj felsorolást és rövid mondatokat, a könnyen olvashatóság érdekében. 2. Mondd el, hogy pontosan mennyi pénzre van szükséged és hogyan fogod felhasználni o Használj egy címsort, így a támogatók közvetlenül ide tudnak ugrani, ha átlapozzák. o Az emberek azokat a kampányokat támogatják, amelyeknél úgy hiszik, hogy reális esélyük van arra, hogy speciális eredményeket érjenek el. o Írd a tetőpontot vastag betűkkel, színesben. o Részletezd, hogyan fogod felhasználni a pénzt; győződj meg róla, hogy minden lépés hihető. 3. Emlékeztesd az embereket, hogy más módon is segíthetnek o Kérd meg az embereket, hogy osszák meg a kampányodat a Facebook barátaikkal és Twitter követőikkel. o Kérd meg az embereket, hogy küldjék el ben a kampány URL-t a barátaiknak, és így kérjenek támogatást az ügyednek. A több részlet jobb, mint a kevesebb, de ne hagyd az embereket elveszni a részletekben, amint elkezdenek olvasni. Győződj meg róla, hogy az első bekezdés egy precíz összegzést ad arról, hogy mi is a lényeg; ha a támogató többet akar tudni, folytatja az olvasást. 7.) Ajándékok létrehozása Néhány ember csupa szívjóságból támogatja a kampányod, másoknak szükségük van egy kis motivációra, hogy kinyissák a pénztárcájukat. A különböző támogatási szintek felállítása a különböző összegekhez jó módja annak, hogy bátorítsd őket a magasabb támogatásra. Például, használj Bronz, Ezüst és Arany Ajándékokat. Ha jó ajándékokat ajánlasz, az is jelenthet egy különbséget, és emiatt a támogató a te kampányod választja egy másik helyett. Szóval jól gondold át, mit is ajánlasz. Az ajándék gyakorlatilag bármi lehet - ez nagyon jó alkalom arra, hogy kreatív legyél. Íme néhány ajándék ötlet, amiket használhatsz: Kézzel írott köszönő levél Említés a Facebook-on vagy Twitter-en Link egy saját vagy üzleti weboldalhoz Köszönő telefonhívás A kampány CD-je vagy videója, ha elkészül Képek arról a helyről, ahová eljutottál Részvétel a kampányban Kövesd az alábbi tippeket, amikor eldöntöd, hogy milyen típusú ajándékokat ajánlasz: Ha van rá lehetőség, akkor az ajándékok kapcsolódjanak a kampányhoz Győződj meg róla, hogy a legkisebb ajándék is könnyen teljesíthető, arra az esetre, ha nagyon sokan kérnék Fontos, hogy ésszerű árakat adj az ajándékoknak Ajánlj több ajándékot is a támogatóknak forint alatt Ajánlj néhány exkluzív ajándékot azoknak a támogatóknak, akik magasabb összeget adnak Ajánlj időben korlátozott ajándékokat azért, ha elérsz egy bizonyos mini-célt, összeget, mérföldkövet Tartalmazzon számos fizetési szintet köztük néhány nagyobb réssel Állíts be ajándék korlátokat, a könnyebb teljesítés érdekében, és azért, hogy az embereket bátorítsa a minél hamarabbi támogatásra Adj valami személyes ajándékot is - aláírt CD, kézzel írott köszönő levél, vagy add a támogató nevét a termékhez

5 Az ajándékok lehetnek szellemi vagy virtuális dolgok is - légy kreatív! A kampányod közben ajánlj fel újabb ajándékokat, hogy ösztönözd az embereket az újabb támogatásra, vagy újabb támogatókat szerezz 8.) Oszd meg a kampányod Ne hagyd kárba veszni mindazt a rengeteg erőfeszítést amit azért tettél, hogy sikeres Összedobjuk kampányt indíts! "Ha felépítetted, majd jönni fognak" - elv nem működik a támogatásgyűjtésben - meg kell kérned az embereket, hogy támogassanak. Nagy szerencse, hogy az Összedobjuk Megosztás Központ könnyűvé teszi ezt! Tartsd észben a következőket, amikor promótálod a kampányod: MENNYISÉG Minél több embert kérsz meg a támogatásra, valószínűleg annál többet is kapsz. Gyűjtsd össze az címeket, építs fel egy listát a Facebook barátaidról, és turbózd fel Twitered, hogy növelje a követőid számát. MINŐSÉG Ha a barátaidhoz és családodhoz fordulsz, ne csak egy linket küldj, hanem szánj egy kis időt arra, hogy elmagyarázd, mit is csinálsz és miért. A Twitter ad egy kis teret arra, hogy ellenállhatatlan ajánlatot adj. Küldj egyénileg eket azoknak, akik a legvalószínűbben fognak támogatni. Tedd személyessé. Tedd vonzóvá. VÁLTOZATOSSÁG Minél több helyen reklámozod az Összedobjuk kampányod, annál több embert érsz el vele. Valószínűleg nem ugyanazok az címek a címjegyzékedben, mint a Facebook vagy Twitter fiókodban. Használd az összes elérhető lehetőséget arra, hogy promótáld a kampányod. Adj egy linket hozzá a személyes blogodon, tegyél egy támogatásgyűjtő videót a Youtube-ra, használj kapcsolódó fórumokat, stb. Nincsen Twitter fiókod? Nyiss egyet ingyen, vagy ami még jobb, kérd meg egy barátod, akinek nagy a követőtábora, hogy promótálja a kampányod! GYAKORISÁG Statisztikák azt mutatják, hogy legalább 6 megosztás szükséges ahhoz, hogy az emberek lépjenek. Ha az első megosztásodra nem érkezik jelentős válasz, akkor se bosszankodj. Egyszerűen várj néhány napot és próbáld meg újra. Csak ne legyél túl erőszakos - senki nem szereti, ha egyfolytában spammelik, még akkor sem, ha barátok vagy a család promótál egy jó ügyet. Kövesd az alábbi tippeket, amikor promótálod a kampányod: Először a legközelebbi barátokat és a családot kérd meg, mielőtt egy szélesebb kört is megcélzol, így generálhatsz lendületet, mielőtt szétterjed a kampányod Szabd személyre az eket, amiket a barátoknak és a családnak küldesz Frissítsd gyakran a kampányodat Kérj meg mindenkit, hogy ossza meg a kampányt, még akkor is ha nem támogatott A támogatóid olyanok, mint a csapatod tagjai, bánj velük eszerint 9.) Frissítsd gyakran a kampányod A kampányfrissítések a legjobb módjai annak, hogy megoszd, éppen hogyan állsz. A támogatóid tudni akarják, hogyan költöd el a pénzüket, mit tettél azért, hogy elérd a célt, és minden kis sikert, amit megtapasztaltál.

6 Minden kampányfrissítést automatikusan elküldünk a támogatóidnak, és ők könnyen megoszthatják a saját közösségi hálózataikkal. Soha nem tudhatod, talán inspirálhatja őket, hogy még többet adjanak neked! Ne feledd, légy kreatív. Nem minden posztnak kell pénzt kérnie. Közzétehetsz képeket, videókat, rövid frissítéseket arról, hogyan áll a kampány folyamata. Válaszold meg az általánosan feltett kérdéseket, hogy a támogatók még többet tudjanak meg a kampányodról. Találj ki új ajándékokat és promótáld őket egy új frissítésben. Ne feledd, a célod az, hogy elkötelezd a támogatókat, nem az, hogy bombázd őket olyan információkkal, amelyeket nem tudnak használni. Azután is folytathatod a posztok közzétételét, miután a kampányod lejárt, azért, hogy tudasd az emberekkel, hogy mikor várhatóak az ajándékok, és hogyan használod fel a támogatásaikat annak érdekében, hogy a célod elérjed. 10.) Ajándékok küldése Ha ajándékokat ajánlasz a különböző támogatási szintekhez, nagyon fontos, hogy tartsd be az ígéreted. Az Összedobjuk különböző eszközöket biztosít, amelyek segítségével összegyűjthetsz minden információt annak érdekében, hogy az ajándékokat eljuttasd a támogatóidnak, elküldhess egy letöltő linket, vagy postázd magát a terméket vagy ajándékot. Ha azt tervezed, hogy postai úton küldöd el a terméket vagy ajándékot, ne felejtsd el bekalkulálni a szállítási költséget a kampány pénzügyi keretébe (postai és csomagolási költség egyaránt). Akár meg is kérheted a támogatóidat, hogy fedezzék a szállítási költséget, ha egy ajándékért cserébe támogattak. Ha elárasztanak a küldésre váró ajándékok, és úgy tűnik, az ütemterv is összeomlik, bizonyosodj meg arról, hogy kommunikálsz a támogatókkal, hogy tudják mire számítsanak. Légy átlátható, amennyire csak lehetséges, és így a támogatóid is elégedettek lesznek. Bónusz Tipp - Gondolkodj a Facebook-on kívül is Az , Facebook vagy Twitter nem az egyetlen lehetőség arra, hogy megoszd a kampányod. Használd az összes elérhető eszközt a Megosztás Központban annak érdekében, hogy a legtöbb támogatást gyűjtsd. Igen, az Összedobjuk egy nagyszerű módja annak, hogy pénzt gyűjts az Interneten keresztül, de ez nem azt jelenti, hogy a való világban nem tudsz tényleges tevékenységet folytatni a kampányod promótálása érdekében. Szervezz egy támogatói party-t ismerőseidnek, vagy nyomtass posztereket a Megosztás Központban, hogy részvételre buzdítsd közösséged tagjait. A kampányfrissítések elkötelezik a támogatóidat. Azokat, akik már támogattak, egyértelműen érdekli, mit is csinálsz. Kérd meg őket, hogy osszák meg az Összedobjuk kampányod a közösségi hálózataikban, hogy minél több embert elérhess vele. A helyi sajtó imádja a jó sztorikat a közösség tagjairól. Légy Te ez a sztori! Az újságok, és más nyomtatott sajtó, a TV, és rádió mind nagyon nagy lehetőséget ad arra, hogy elérj minél nagyobb közönséget. Sőt, még a helyi sajtón túl is eljuthat, ha megemlíted a kampányod a kapcsolódó blogokban vagy más online fórumokon.

7 Emlékezz rá, ne légy spammer. A linked közzététele más emberek blogján, vagy Összedobjuk oldalán az engedélyük nélkül egyértelműen nem támogatott tevékenység. Meg lennél lepve, ha tudnád, hány ember támogatna azzal, hogy megosztja a linkedet - egyszerűen csak kérned kell! Támogatott és nem javasolt tevékenységek az Összedobjuk sikerért Támogatott Állíts fel egy reális célt Adj egy szellemes kampánycímet Használj ellenállhatatlan képeket és videókat Tedd a kampányod a legtalálóbb kategóriába Csak akkor pipáld ki a Kereséstől elrejtve mezőt, ha kampányodat bizalmasan szeretnéd kezelni. Írj egy részletes leírást, amely elmagyarázza, hogy mire is gyűjtesz pénzt, és hogyan fogod felhasználni Találj ki olyan ajándékokat, amelyek támogatásra ösztönzik az embereket Promótáld kampányod a különböző csoportoknak, jónéhány alkalommal Nem javasolt Ne kérj több pénzt, mint amennyire szükséged van Ne használj általános címeket, amelyek nem túl informatívak Ne használj gyenge minőségű és nem odavaló képeket Ne válassz helytelen kategóriát azért, mert úgy gondolod, hogy népszerűbb Ne pipáld ki a Kereséstől elrejtve mezőt, ha azt akarod, hogy a kampányod mindenki lássa Ne írj túl általános vagy helytelen leírást Ne felejts el ajándékokat létrehozni Ne légy spammer

Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3.

Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3. Így kereskedj az ebay-en magas haszonnal, problémamentesen! Tartalom Bevezető...1. I. Piackutatás és marketing...3. II. Hogyan tudod nyomon követni a vásárlásokat?...11. III. Hogyan építsünk vásárlói bizalmat?

Részletesebben

A Facebook használata

A Facebook használata Nógrádi László Mindennapi számítástechnika A Facebook használata Jelen dokumentum a Hétköznapi számítástechnika, avagy idősebbek is elkezdhetik című könyv egy fejezete A könyv online megvásárolható a www.pcsuli.hu

Részletesebben

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?

Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon? Hogyan kerülje ki a Spam szűrőket (és a levelezőprogramok egyéb bogarait) itthon és a nemzetközi piacon?...gyakorlati útmutató azoknak, akik nem akarják, hogy leveleik ártatlanul a Spam mappában vagy a

Részletesebben

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére

63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Írta: Pálinkás Róbert Marketingzseni.hu 2 63 bevált módszer új ügyfelek szerzésére Mivel sokan kérdezték már tőlem, hogy honnan lehetne ötleteket meríteni új ügyfelek

Részletesebben

Projekttervezés Jegyzet

Projekttervezés Jegyzet Projekttervezés Jegyzet Általános áttekintés Tartalom A jegyzet célja projektek tervezésével, előkészítésével, az egyes lépések logikai összefüggéseivel összefüggő tapasztalatok átadása, közérthető, a

Részletesebben

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között?

avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? avagy mi a különbség az éppen csak működő és a tulajdonosaik álmait beteljesítő weboldalak között? Bevezető 2007 nyarán, amikor az első honlapomat indítottam anyukáknak babalélektanról (és mamalélektanról)

Részletesebben

Üzleti tanácsok. részére

Üzleti tanácsok. részére Üzleti tanácsok fejlõdõ vállalkozások részére 2015 NEKÜNK FONTOS A FEJLŐDÉS, FŐLEG HA AZ ÖNÉ. KISVÁLLALKOZÁSOK FINANSZÍROZÁSA Szeretné zökkenőmentessé tenni vállalkozása mindennapi pénzügyeit és biztosítani

Részletesebben

the WEB WANT Online, egymás közt Fiatalon és aktívan a neten Internet, ahogy mi szeretnénk Az Európai Unió társfinanszírozásával

the WEB WANT Online, egymás közt Fiatalon és aktívan a neten Internet, ahogy mi szeretnénk Az Európai Unió társfinanszírozásával Kiadó: the WEB WE WANT 0 3 Online, egymás közt Fiatalon és aktívan a neten Internet, ahogy mi szeretnénk Az Európai Unió társfinanszírozásával Előszó Online lenni jó. A neten elérhetjük a barátainkat,

Részletesebben

ÚTMUTATÓ ÚJSÁGÍRÓKNAK A KÖZÉRDEKÛ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRÕL

ÚTMUTATÓ ÚJSÁGÍRÓKNAK A KÖZÉRDEKÛ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRÕL ÚTMUTATÓ ÚJSÁGÍRÓKNAK A KÖZÉRDEKÛ ADATOKHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSRÕL A Legal Leaks eszköztárat az Access Info Europe és a Network for Reporting on Eastern Europe n-ost készítette. Az eszköztárat Helen Darbishire,

Részletesebben

Pénzgyártó Sor. Kivitelezés. Így készül a pénzgyártó sorod! ver. 1.1

Pénzgyártó Sor. Kivitelezés. Így készül a pénzgyártó sorod! ver. 1.1 Pénzgyártó Sor Kivitelezés ver. 1.1 Pénzt akarsz keresni az interneten Az interneten kétféleképpen kereshetsz pénzt: 1. Kiszolgálod azokat, akik az interneten saját terméküket, szolgáltatásukat akarják

Részletesebben

Teremtsd meg az első milliódat!

Teremtsd meg az első milliódat! Korosztály: 6-18 év Teremtsd meg az első milliódat! M u n k a f ü z e t g y e r e k p é n z ü g y e k I I. Pénzügyi sikeralapozó útmutató és munkafüzet 6-18 éves gyerekeknek. www.elsomillio.hu Tel: + 36

Részletesebben

A teljesítmény- és tanulási terv, valamint az év végi teljesítményértékelés folyamatának áttekintése, közvetlen felettesi/egységvezetői útmutató

A teljesítmény- és tanulási terv, valamint az év végi teljesítményértékelés folyamatának áttekintése, közvetlen felettesi/egységvezetői útmutató A teljesítmény- és tanulási terv, valamint az év végi teljesítményértékelés folyamatának áttekintése, közvetlen felettesi/egységvezetői útmutató A teljesítmény- és tanulási terv (Performance & Learning

Részletesebben

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak

INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak INDULJ EL! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Indulj el! Irányjelző vállalkozni szándékozó fiataloknak Köszöntő Mindenkinek van egy álma vagy legalábbis ötlete, elképzelése arra vonatkozóan,

Részletesebben

A Pályázatírásról mindenkinek. Tartalom:

A Pályázatírásról mindenkinek. Tartalom: A Pályázatírásról mindenkinek Tartalom: I. A források egyik formája csak II. Mikor írjunk pályázatot? III. Honnan szerezzük be az információkat a pályázati lehetoségekrol? A szelekció IV. A szervezeti

Részletesebben

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT

BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT Netre fel! BARHÁCS OKTATÓKÖZPONT ÉS VIZSGAKÖZPONT www.facebook.com/barhacs www.barhacs.hu Az Internet olyan globális számítógépes hálózatok hálózata, amely felhasználók milliárdjait kapcsolja össze Az

Részletesebben

Hogyan tanulhatsz nyelveket

Hogyan tanulhatsz nyelveket Hogyan tanulhatsz nyelveket Ezt az útmutatót az Európa Tanács és az Európai Unió közösen készítette 2001-ben a Nyelvek Európai Éve alkalmából. Az Év sikere nyomán az Európa Tanács szeptember 26-át a Nyelvek

Részletesebben

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára

A belső piaci információs rendszer. Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára A belső piaci információs rendszer Az IMI-rendszer beállítása: útmutató az első hatósági felhasználók számára HU A Europe Direct szolgáltatás az Európai Unióval kapcsolatos kérdéseire segít Önnek választ

Részletesebben

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ

A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Forrás: eq_focus_1_20080306.mp3 A szolgáltatási folyamat speciális elemei 1. EQUAL FÓKUSZ Jó. Tehát szolgáltatási folyamaton haladunk keresztül, néhány területet mi meghatároztunk, amiről majd szó lesz,

Részletesebben

Személyes jelentés: Doe John February 27, 2013

Személyes jelentés: Doe John February 27, 2013 Személyes jelentés: Doe John February 27, 2013 Elméleti alapok Felmérések kimutatták, hogy az emberek számos módon motiválhatók és ösztönözhetők. Személyes kapcsolatainkban öt alapvető magatartásminta

Részletesebben

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Magyar Nemzeti Bank

KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Magyar Nemzeti Bank Köszöntő A pénz nem boldogít, járja a mondás, még ha így is van, akkor nem is kell vele foglalkozni?! Ha tisztában vagyunk azzal, miként működik a pénz világa, mikor és mire kell figyelnünk, sokkal egyszerűbbé

Részletesebben

IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI

IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT DAGANATOS BETEGEK SZÁMÁRA HOGYAN LEHET AZ ONKOLÓGUSUKTÓL A LEGTÖBBET MEGTUDNI www.esmo.org/patients/ A következő szervezetek segítségével készült: IRÁNYELVEK AZ ELŐREHALADOTT

Részletesebben

4.1. A szakcikkek felépítése... 4

4.1. A szakcikkek felépítése... 4 Kutatási eredmények publikálásának módszertana 1. Előszó a fejezethez... 2 2. Első lépés... 2 3. A kutatástól tudományos közlésig... 3 4. Tudományos szakcikk... 4 4.1. A szakcikkek felépítése... 4 5. Egyéb

Részletesebben

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv)

Dolores Ready: Imádság. (munkafüzet és tanári kézikönyv) Dolores Ready: Imádság (munkafüzet és tanári kézikönyv) Ezt a füzet Fogassy Judit nővértől kaptuk meg angolul. Unokatestvéremnek, Csobai Ildikónak hála van magyar fordítása. Ezt most itt lényegében változatlanul

Részletesebben

TőzsdeParkett.hu. bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK. Tudással az ember rengeteg pénzt kereshet!

TőzsdeParkett.hu. bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK. Tudással az ember rengeteg pénzt kereshet! TőzsdeParkett.hu Ingyenes Alap Tőzsdetanfolyam Mindenkinek 1 / 11 oldal TőzsdeParkett.hu bemutatja INGYENES ALAP TŐZSDETANFOLYAM MINDENKINEK Írta: Szikra Zoltán tőzsdeoktató Tudással az ember rengeteg

Részletesebben

"Rendbehozzuk az 500 Ft-os frizuráját!"

Rendbehozzuk az 500 Ft-os frizuráját! "Egy jómódú nyugat-magyarországi városban, amit gyakran látogatnak a turisták, egy ügyfelem, Forgács Kata már évek óta működtetett egy elegáns és népszerű fodrászatot. Exkluzív hely volt, ahol a legolcsóbb

Részletesebben

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes!

Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 1 Kulcsár Tibor A világon élni csak hősként érdemes! 2014 Borítóterv: Pawlik Tamás 2 Tartalom Bevezető... 6 A siker titka... 7 Álom... 7 Vágy... 10 Hit... 12 Célok... 14 A küldetésről... 16 Gyorsítók...

Részletesebben

INFORMATIKA MINDENKINEK 7 ELSŐ RÉSZ A GÉP, AZ INTERNET ÉS TE 10

INFORMATIKA MINDENKINEK 7 ELSŐ RÉSZ A GÉP, AZ INTERNET ÉS TE 10 INFORMATIKA MINDENKINEK 7 ELSŐ RÉSZ A GÉP, AZ INTERNET ÉS TE 10 INFORMÁCIÓS RENDSZEREK 13 AZ EMBER SZEREPE AZ INFORMÁCIÓS RENDSZERBEN 16 A SZOFTVER 19 RENDSZERSZOFTVEREK 19 ALKALMAZÁSOK 20 A HARDVER 23

Részletesebben

Magyar nyelvű összefoglaló az Európai Bizottság által összeállított, hat részből álló, webinar-sorozat második előadásáról.

Magyar nyelvű összefoglaló az Európai Bizottság által összeállított, hat részből álló, webinar-sorozat második előadásáról. Magyar nyelvű összefoglaló az Európai Bizottság által összeállított, hat részből álló, webinar-sorozat második előadásáról. Készítette: Kocsis Erika - www.beautifulhargita.com A webinar eredetiben, angol

Részletesebben