KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. - könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata (olvasóterem, helytörténet, zenei részleg)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT. - könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata (olvasóterem, helytörténet, zenei részleg)"

Átírás

1 KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Szolgáltatások: - könyvtárlátogatás, a gyűjtemény helyben használata (olvasóterem, helytörténet, zenei részleg) - állományfeltáró eszközök használata (katalógus) - információ a könyvtár és a könyvtári rendszer szolgáltatásairól - tájékoztatás a könyvtár és más könyvtárak állományáról a könyvtár által vásárolt, előfizetett, vagy készített adatbázisokban, adattárakban és az interneten elérhető információkról - könyvtári dokumentumok meghatározott körének kölcsönzése, előjegyzése, a kölcsönzési határidő meghosszabbítása, könyvtárközi kölcsönzés - szakirodalmi tájékoztatás, irodalomkutatás, sajtófigyelés - közhasznú információk nyújtása - Európai Uniós információk nyújtása - Internet hozzáférés biztosítása - előzetes bejelentés alapján csoportok fogadása, csoportos könyvtári foglalkozások tartása - rendezvények szervezése, kiállítások rendezése - Németh László emlékszoba működtetése - városi fiókkönyvtári ellátás (emagyarország Pontok) - információs társadalmi tanácsadás - számítógépes szolgáltatások (szövegszerkesztés, nyomtatás, szkennelés) - oktatás (internethasználati és elektronikus ügyintézési tematikában) - könyvtár szakos hallgatók gyakorlati oktatása - digitalizálás - NAVA pont (Nemzeti audiovizuális archívumhoz való hozzáférés biztosítása) - filmklub - babázó klub

2 - reprográfiai szolgáltatás - könyvkötészet - spirálozás - laminálás - faxolás Szolgáltatásaink igénybevételének szabályai: Könyvtárhasználó lehet: - könyvtárlátogató A kulturális javak védelméről és a muzeális értékekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló évi CXL. Tv alapján minden könyvtárlátogató jogosult az alábbi ingyenes szolgáltatásokra: a dokumentumok (könyv, folyóirat, CD, CD-ROM) helyben használata az állományfeltáró eszközök használata, segítségnyújtás katalógusaink, kézikönyvtárunk, számítógépes adatbázisaink használatához, tájékoztatás a könyvtár és más könyvtárak állományáról, a könyvtár által vásárolt, előfizetett vagy készített adatbázisokban, adattárakban és az Interneten elérhető információkról, szakirodalmi tájékoztatás, irodalomkutatás, folyóirat-figyelés Az alábbi költségtérítéses szolgáltatásokra: nyomtatás szkennelés fénymásolás, spirálozás, laminálás könyvkötés, faxolás számítógépes szövegszerkesztés - könyvtári tag Könyvtári tag lehet az, aki évente regisztráltatja magát. A regisztráció díjszabása megtalálható az áraink menüpontban honlapunkon. A könyvtárlátogató éves látogatójegyet (olvasójegyet) kap, melynek felmutatása a könyvtárhasználat feltétele. Ha a könyvtárhasználó tagságát megszünteti, adatait, - amennyiben nincs könyvtári tartozása - töröljük a nyilvántartásból.

3 A könyvtári tagnak a regisztrálás alkalmával hitelt érdemlő dokumentum (személyi igazolvány vagy útlevél + diákigazolvány) felmutatásával igazolnia és közölnie kell saját adatait: név születési hely, idő anyja neve állandó és ideiglenes lakhelye, személyi igazolványának, útlevelének száma, foglalkozás munkahely (tanulók esetén az oktatási intézmény megnevezése) a 18 év alattiak esetében a vele közös háztartásban élő eltartója nevét A könyvtári tag személyes adataiban bekövetkezett változásokat köteles bejelenteni a könyvtárnak. A regisztrált személyi adatokat a könyvtár kizárólag nyilvántartása számára használja, más személynek, vagy szervezetnek át nem adja és nyilvánosságra nem hozhatók. A kedvezményes beiratkozásra vonatkozó információk megtalálhatók az áraink menüpont alatt. Könyvtári tagok számára biztosított térítésmentes szolgáltatások: könyvek kölcsönzése, a kölcsönzési határidő meghosszabbítása könyvtárközi kölcsönzés az internet használata napi 1 órában, a gyermekkönyvtárban napi fél órában video-és DVD filmek megtekintése a gyermekkönyvtárban társasjátékok használata a gyermekkönyvtárban zenehallgatás térítéses szolgáltatások: előjegyzés, könyvtárközi kölcsönzés bonyolítása videokazetta, DVD kölcsönzés zenei klubtagság és a klubtagok számára: -CD-ROM kölcsönzés -hangoskönyvtári kölcsönzés -hanglemezkölcsönzés -hangkazetta kölcsönzés -zenei CD kölcsönzés A térítéses szolgáltatások aktuális díjai honlapunkon elérhetők.

4 A szolgáltatások igénybevételének részletezése Kölcsönzés, előjegyzés, hosszabbítás, regisztráció az Internetre: A könyvtári dokumentumok kölcsönzését, előjegyzését, a kölcsönzési idő meghosszabbítását a regisztrációs (kölcsönző) pultnál rögzítjük. Szintén itt tartjuk nyilván az Internes szolgáltatásunkra jelentkezőket is. Érkezési sorrendben történik a gépek igénybevétele, előjegyzéseket nem tudunk elfogadni. A dokumentumok kölcsönzési ideje 28 nap. Az olvasójegyen feltüntetjük a kölcsönzött dokumentumok darabszámát és a lejárati határidőt. Egyszerre 10 dokumentum kölcsönözhető. A kézikönyvek kölcsönzése egyedi elbírálás alapján, rövid határidőre (zárástól nyitásig, szombat estétől - hétfő reggelig). A könyvtári tag, ha az általa keresett dokumentum megtalálható a könyvtár állományában, de ez nem elérhető (kölcsönzés, köttetés stb. miatt) - kérheti a dokumentum előjegyzését. A könyv beérkezéséről az olvasót a könyvtár értesíti. Az előjegyzett dokumentumok az előjegyzést kérőnek 8 napon át fenntartjuk, csak helyben használatra adjuk át más olvasónak. A kölcsönzés a határidő lejárta előtt - amennyiben a dokumentumra nincs előjegyzés - két alkalommal meghosszabbítható telefonon is. A könyvtár a kölcsönzési határidő lejárta után a késedelmes olvasót postai úton figyelmezteti. A késedelmes olvasót anyagi felelősség terheli. Három felszólítás után, vissza nem hozott könyvek esetén félévenként tértivevényes levél formájában küldünk felszólítást. Az elveszett dokumentumok megtérítése esetén, ha az adott dokumentum(ok) kereskedelmi forgalomban nem kapható(ak), a dokumentum értékétől függően az eredeti ár többszörösét is kérheti a könyvtár. A könyvtári tagok számára kölcsönözhető könyvek témacsoportos és hagyományos (betűrend - szakrend) elrendezésben találhatók. Tájékoztatás: A könyvtáros segítséget nyújt a könyvek kiválasztásában, egy-egy témakör szakirodalmának összeállításában. Segítséget adunk a cédulakatalógus használatában (1998-ig megvásárolt dokumentumok) a könyvek kikeresésében. A Huntéka számítógépes katalógusunk is a tájékoztató munka segítését szolgálja. Olvasóink önállóan, vagy a könyvtáros segítő közreműködésével meghatározott keresésre, a könyvtár és más könyvtárak állományából való tájékozódásra vehetik igénybe az interneten keresztül.

5 Olvasóterem, folyóiratolvasó: Térítésmentes szolgáltatásaink közül szakirodalmi tájékoztatást nyújtunk, az olvasók itt rendelhetnek irodalomkutatást, témafigyelést. Az olvasótermi dokumentumok, adatbázisok (könyvek, jegyzetek, kézikönyvek, retrospektív folyóiratok stb.) a könyvtár nyitvatartási ideje alatt helyben használhatók. A raktárban tárolt dokumentumokhoz a könyvtáros közreműködésével jut az olvasó. A könyvtári tagsággal rendelkező olvasónak lehetősége van az olvasótermi könyvek kölcsönzésére a könyvtár zárva tartási idejére (zárástól nyitásig, hétvégére). A kölcsönzést regisztráljuk. Egyszerre 3 könyv kölcsönzésére van lehetőség. Az olvasótermi kölcsönzés egyedi elbírálás alá esik a dokumentum(ok) gyűjteményi értékének, forgalmának és állapotának figyelembe vételével. Késedelem esetén a könyvtár a lejárati határidőt követő munkanapon intézkedik a könyv visszakéréséről. Az olvasóteremben találhatók a folyóirattárolók, a legfrissebb napilapokkal, folyóiratokkal. A szolgáltatást minden könyvtárhasználó részére biztosítjuk. A folyóiratokat elolvasás után a (folyóirat címével jelölt) helyére kérünk visszatenni. Az olvasótermi dokumentumokból (könyvek, jegyzetek, folyóiratok stb.) a könyvtár épületében lévő másoló igénybevételével lehet másolni. Az olvasóterem részét képezi a könyvtár Internetes szolgáltatása. E szolgáltatást minden beiratkozott könyvtári tag igénybe veheti. Az Internet használata ingyenes, egy olvasó naponta 1 órát internetezhet. Térítésmentes szolgáltatásaink: - szakirodalmi tájékoztatás - adatbázisok használata (CD-Jogtár, Pressdok, stb.) - multimédiás CD-ROM-ok használata Térítéses szolgáltatások: - könyvtárközi kölcsönzés: amennyiben az olvasónak a gyűjteményünkben nem található dokumentumra van szüksége. Az ily módon kölcsönzött dokumentumok használatának feltételeit a kölcsönadó könyvtár szabja meg. Az általa kért térítési díjat a dokumentumot, fénymásolatot igénylő olvasónak kell megtéríteni. - nyomtatás, szkennelés, faxolás, fénymásolás. Belső raktárhoz tartozó dokumentumok (1945 előtti kiadásúak) nem kölcsönözhetőek, helyben használatra vehetők igénybe. Régi könyvek - csak kutatási célra és csak helyben használatra vehetők igénybe. Helytörténet - A megőrzés és a tudományos kutatás érdekében a gyűjtemény állományát nemcsak látens módon, de lokálisan is elkülönítettük, a könyvtárhasználók számára helyben használható.

6 GYERMEKKÖNYVTÁR Szolgáltatások:A gyermekkönyvtárban a szolgáltatások ingyenesek. Helyben olvasás: könyvek, gyermek-,ifjúsági és ismeretterjesztő folyóiratok. Indokolt esetben kézikönyvtári könyveink a könyvtár zárva tartásának idejére (zárástól nyitásig, hétvége, ünnepek) kikölcsönözhetőek. Tájékoztatás: Olvasóink iskolai feladataik megoldásához, szabadidős tevékenységükhöz kérhetik a gyermekkönyvtárosok segítségét. Számítógép használat: Internet, CD-ROM, játék. Videófilm nézés Társasjátékok használata: A gyermekolvasók több mint harminc társasjátékot használhatnak helyben. Gyermekfoglalkozások megtartása: Gyermekcsoportokat előzetes bejelentkezés és egyeztetés alapján fogadunk, és vállaljuk (könyvtárbemutató, könyvtárhasználati, ünnepekhez, népszokásokhoz, iskolai tananyaghoz kapcsolódó és óvodás foglalkozások) Amennyiben a gyermekkönyvtár állományából nem tudunk megfelelő dokumentumot biztosítani, akár kölcsönözhetőt, akár tájékoztatáshoz, olvasóink átjárhatnak a felnőtt könyvtárba. A gyermekkönyvtár olvasói igénybe vehetik a könyvtár egyéb szolgáltatásit is (helytörténet, fénymásolás, zenei részleg használata) Zenei részleg Szolgáltatások:Olvasóinknak lehetőségük van zenei tájékoztatást kérni, a zenei folyóiratokat helyben olvasni, a hangzó dokumentumokat helyben hallgatni, a zenei könyveket kölcsönözni - A könyveket, folyóiratokat, hanglemezeket szabad polcon találhatják meg és választhatják ki. A hangkazettákat és CD-ket üvegajtó mögött, zárt szekrényben tároljuk. Ezeket a kiválasztás után a könyvtárostól kell kérniük. Zenei klub: A zenét szerető, a zene iránt mélyebben érdeklődő olvasóink számára alakult a Zenei klub. Tagjainak emelt szintű szolgáltatást nyújtunk, zenei programokat, rendezvényeket szervezünk. A klubtagság feltételei: 1. Felnőtt könyvtári tagság, vagy gyermekkönyvtári tagság + személyi igazolvány. 2. Éves tagsági díj befizetése Szolgáltatások: CD-, CD-ROM, kazetta- és hanglemezkölcsönzés Kölcsönzési rend: Kölcsönözhető dokumentumok száma: 5 db Kölcsönzési idő: 1 hét Hosszabbításra kétszer van lehetőség, ha nincs igény a dokumentumra. A késedelmi díj és a felszólítási díj összegét lásd. honlapunkon.

7 Art- téka A város egyedüli művészfilm gyűjteménye, amely kiegészül ismeretterjesztő, természet- és rajzfilmekkel. Beiratkozott olvasóink kölcsönzési díj fizetése mellett 2 napra vihetik el a kazettákat és DVDket. Kötészet Alapfeladata a könyvtári állomány állagmegóvása érdekében könyvek újrakötése, esetleges restaurálása, a megőrzésre szánt folyóiratpéldányok bekötése. Saját könyvtára ellátásán túl vállal más könyvtárak, intézmények és magánszemélyek részére is kötési munkákat (pl. szakdolgozatok kötése, emléklapok készítése) A kötési díjakat lásd a honlapunkon. Fiókkönyvtárak és emagyarország Pontok Szolgáltatások: Könyvkölcsönzés, újságolvasás helyben, tájékoztatás, internet, nyomtatás, szkennelés, fénymásolás, tanfolyamok internethasználati és elektronikus ügyintézési témakörökbe. Beiratkozás: lásd a könyvtárhasználati szabályzat könyvtári tag címszava alatt, valamint a honlapunkon található aktuális árlistát. Ezek a könyvtárak azért létesültek, hogy a város külterületén, valamint az egyes kerületekben lakókhoz közelebb vigye a könyvet, a kultúrát.

8 A könyvtárhasználat általános szabályai - A könyvtárhasználók számára a ruhatár használata kötelező és ingyenes. A ruhatárban elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk. - A könyvtár egész területén tilos a dohányzás. - A könyvtár olvasói tereiben mobiltelefont használni nem szabad. - Az olvasói terekbe csak kézitáskát szabad bevinni. - A könyvtár területén hirdetések, közlemények csak az intézmény igazgatójának az engedélyével rakhatók ki. - A könyvtárhasználó köteles a könyvtár dokumentumainak épségére vigyázni. - Amennyiben megrongálja a dokumentumokat, a könyvtár a dokumentum gyűjteményi értékének megtérítését kéri. -A könyvtár térítéses szolgáltatásait igénybe vevők a kölcsönző pult pénztárgépénél fizethetnek. Befizetésüket blokkal, kérés esetén számlával igazoljuk. - A könyvtár rendjét megszegő, a használat szabályait be nem tartó használótól a szolgáltatások teljesítését a könyvtár megvonhatja. - A könyvtárhasználók reklamációikkal, javaslataikkal az intézmény igazgatójához, ill. az intézményi ügyeleteshez fordulhatnak. A könyvtárhasználó kezdeményezheti a könyvtárhasználati szabályzat módosítását.

9 A Németh László Városi Könyvtár házirendje 1. Az évi CXL Tv. értelmében minden állampolgárnak alapvető joga az ingyenes könyvtárhasználat. 2. Helyben bárki térítésmentesen használhatja a könyvtárat. 3. Igénybe veheti a térítéses szolgáltatások egy részét is a költségek megtérítése esetén (fénymásolás, nyomtatás, szkennelés, faxolás, spirálozás, laminálás, köttetés, szövegszerkesztés). 4. Más térítéses szolgáltatásokat már csak beiratkozott, olvasójeggyel rendelkező olvasó vehet igénybe (videofilm, DVD kölcsönzés, zenei klubtagság). 5. Az internet használat a szabályozott mértékig díjtalan, de beiratkozáshoz kötött. 6. A beiratkozás feltételei: Személyi igazolvány, érvényes diákigazolvány és beiratkozási díj. 7. Ingyenes a beiratkozás: a 16 éven aluliak, 70 éven felüliek, a kulturális, közgyűjteményi területen dolgozók számára. Kedvezményes tagdíjat fizetnek a diákigazolvánnyal rendelkező 16 éven felüliek, a pedagógusok és a nyugdíjasok. 8. Egyszerre 10 db könyv és 5 db egyéb dokumentum kölcsönözhető. 9. A könyvek kölcsönzési határideje négy hét, amely személyesen, telefonon és interneten keresztül is hosszabbítható. A lejárat időpontján túli hosszabbítás csak személyes megjelenéssel lehetséges. 10. A lejárt kölcsönzési időn túli felszólítások díjtételei a felmerült posta- és nyomtatvány költségek szerint alakulnak. 11. A kivitt könyvekért az olvasó anyagilag felelős: megrongálása vagy elvesztése esetén kártérítéssel tartozik. A kártérítés mértékét A könyvtárhasználat általános szabályai tartalmazza. 12. Az olvasóteremből csak hétvégén, indokolt esetben lehet könyvet kölcsönözni. Erre lehetőséget csak azok számára biztosítunk, akik lakcímmel rendelkeznek a hódmezővásárhelyi kistérségben. 13. Folyóiratot nem adunk ki még hétvégére sem! 14. A könyvtár rendjére, tisztaságára és csendjére minden olvasónak ügyelni kell. 15. Ételt és italt nem lehet bevinni a kiszolgáló helyiségekbe. 16. A könyvtár egész területén tilos a mobil telefon használata. Ne feledjék a telefonjukat kikapcsolni! 17. A kölcsönző, illetve az olvasótermi terekbe tilos kabátot és táskát bevinni. A ruhatár használata díjtalan és kötelező. 18. A könyvtár egész területén tilos a dohányzás. 19. A házirend előírásait megszegők a könyvtár használatából kizárhatók. A könyvtárhasználati szabályzat az interneten elérhető.

10 Az internetezés házi szabályai a felnőtt könyvtárban Az internetes szolgáltatást igénybe veheti minden 14 évet betöltött, beiratkozott olvasónk, saját olvasójeggyel. Gépfoglalás a pultnál csak személyesen és aznapra lehetséges. Gépidő: naponta egy alkalommal max. 1 óra. Ha van szabad gép, igénybe lehet venni tovább is térítés ellenében. Ha az előre lefoglalt időpontra az olvasó nem tud megjelenni, 10 perc várakozási idő után másnak adjuk a gépet. Egy számítógépnél egyszerre csak egy ember tartózkodhat. Programot és egyéb állományokat ne telepítsenek fel! A gépek beállításait (hátteret, képernyőkímélőt stb.) ne változtassák meg! Munkájukat, valamint az internetről letöltött anyagokat lementhetik. Kérjük, hogy saját CD-t, CD-ROM-ot ne használjanak! Nyomtatási szándékukat a könyvtárosnál jelezzék! Kérjük a közízlést sértő oldalak látogatásának mellőzését! Legyenek tekintettel azokra, akik az olvasói terekben olvasnak, tanulnak, dolgoznak! Attól, aki nem hajlandó betartani a fenti szabályokat, megvonjuk a számítógép használatának lehetőségét. Kérdéseikkel, problémáikkal forduljanak bizalommal a könyvtárosokhoz!

11 A számítógép használat szabályai a gyermekkönyvtárban 1. Az internetes szolgáltatást igénybe veheted, ha 14 év alatti, beiratkozott olvasónk vagy saját olvasójeggyel. 2. A számítógépeket ingyenesen használhatod. 3. Naponta fél órát tölthetsz számítógép előtt. 4. Előzetesen csak az adott napon jelentkezhetsz személyesen, vagy telefonon. 5. A számítógépeknél csak egyedül tartózkodhatsz. 6. Másokat a géphasználatban nem zavarhatsz, nem avatkozhatsz bele tevékenységükbe! 7. Saját CD-t és CD-ROM-ot nem használhatsz! 8. A gépek beállítását nem változtathatod mg, a hátteret, képernyőkímélőt stb. nem cserélheted le, és nem állíthatsz be jelszavas védelmet! 9. Könyvtárunk gyermek és kulturális intézmény, ezért ide nem illő, a közízlést sértő (erotikus, pornográf, erőszakot sugalló stb.) internetes oldalak látogatását mellőzd. 10. Amennyiben nem tartod be a fenti szabályokat, eltiltunk a számítógépek használatától.

12 emagyarország PONTjaink HÁZI SZABÁLYZATA 1. Könyvkölcsönzésre és géphasználatra az a személy jogosult, aki a fiókkönyvtár beiratkozott olvasója, saját olvasójeggyel. 2. Könyvek kölcsönzési ideje 3 hét, a sajtótermékek helyben olvashatók. 3. Gépfoglalás a könyvtárosnál, csak személyesen és aznapra lehetséges. 4. A gépidő: naponta egy alkalommal max. 1 óra, ill. amennyiben nincs jelentkező a gépre, +1 óra térítéssel. 5. Ha az aznapra, előre lefoglalt időpontra az olvasó nem tud megjelenni, 10 perc várakozási idő után másnak adjuk a gépet. 6. Egy számítógépnél egyszerre max. 2 ember tartózkodhat. 7. Programot és egyéb állományokat ne telepítsenek fel! 8. A gépek beállításait (hátteret, képernyőkímélőt stb.) ne változtassák meg! 9. Munkájukat, valamint az Internetről letöltött anyagokat lementhetik. 10. Nyomtatási szándékukat a könyvtárosnak jelezzék! 11. Kérjük a közízlést sértő oldalak látogatásának mellőzését! 12. Legyenek tekintettel azokra, akik a helyiségben olvasnak, tanulnak, dolgoznak! 13. Attól, aki nem tartja be a fenti szabályokat, megvonjuk a számítógép használatának lehetőségét. Kérdéseikkel, problémáikkal forduljanak a könyvtároshoz!

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A SOMOGYI-KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA Szeged 2008. Módosítva: 2013. I. ÁLTALANOS TUDNIVALÓK 0 Bevezető Jelen szabályzatot Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Kulturális, Egyházügyi, Közművelődési

Részletesebben

AZ ADY ENDRE KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2014. január 1-jétől

AZ ADY ENDRE KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA. Érvényes: 2014. január 1-jétől AZ ADY ENDRE KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA Érvényes: 2014. január 1-jétől Hatvan 2014. 2 1. Bevezető Az Ady Endre Könyvtár (továbbiakban könyvtár) általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtár és

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT A Tarnai Nándor Városi Könyvtár és Kulturális Intézmény Könyvtára nyilvános városi közművelődési könyvtár, amely iskolai könyvtári feladatokat is ellát. Fenntartója: Mágocs

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Székhely: Kultúrház és Könyvtár 8181 Berhida, Kossuth u. 18. Telephely: Petőfi Művelődési Ház és Könyvtár 8182 Berhida, Orgona u. 2. 2015. Az 1997. évi CXL. törvény a muzeális

Részletesebben

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR V PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS A KINCSKERESŐ GYERMEKKÖNYVTÁR KÖNYVTÁR- ÉS INTERNETHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2013 A könyvtárak használatára vonatkozó törvény:

Részletesebben

Nyitva tartás: HÉTFŐ SZÜNNAP; KEDD:10-14; SZERDA:12-20; CSÜTÖRTÖK:12-20;PÉNTEK 10-14; SZOMBAT:14-20;

Nyitva tartás: HÉTFŐ SZÜNNAP; KEDD:10-14; SZERDA:12-20; CSÜTÖRTÖK:12-20;PÉNTEK 10-14; SZOMBAT:14-20; SZMSZ. 2.SZ. MELLÉKLET KÖZSÉGI, ISKOLAI KÖNYVTÁR ÉS KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 1. BEVEZETŐ Az intézmény nyilvános könyvtár, ennek megfelelően az 1997. évi CXL. tv. és az erre vonatkozó más

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A II. RÁKÓCZI FERENC MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2007. Tartalomjegyzék 1.A MEGYEI KÖNYVTÁR ELÉRHETİSÉGE...3 2.A KÖNYVTÁRHASZNÁLAT FELTÉTELEI ÉS AZ EHHEZ KAPCSOLÓDÓ SZABÁLYOK...3 2.1.

Részletesebben

Könyvtár- és számítógép-használati szabályzat 201 0 5. 5

Könyvtár- és számítógép-használati szabályzat 201 0 5. 5 Könyvtár- és számítógép-használati szabályzat 2015. S z a b á l y z a t Oldal: 2/11. Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Beosztás könyvtárvezető mb. jogi igazgató Név Göröcsné Orsó Ágnes dr. Bíró Barbara

Részletesebben

A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata

A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A Faludi Ferenc Könyvtár Könyvtárhasználati és Szolgáltatási Szabályzata A körmendi Faludi Ferenc Könyvtár nyilvános közkönyvtár. A könyvtár nyilvános szolgáltatásait igénybe veheti bárki, aki a könyvtárhasználati

Részletesebben

Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár 5624 Doboz Hunyadi tér 1. Tel.:66/ 268-159 E-mail: konyvtar@doboz.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár 5624 Doboz Hunyadi tér 1. Tel.:66/ 268-159 E-mail: konyvtar@doboz.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Dobozi Közösségi Ház és Könyvtár 5624 Doboz Hunyadi tér 1. Tel.:66/ 268-159 E-mail: konyvtar@doboz.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1 Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék... 2 2 Általános információk... 3

Részletesebben

A Somogyi-könyvtár térítési díjai

A Somogyi-könyvtár térítési díjai A Somogyi-könyvtár térítési díjai Beiratkozási díj 16 év alatt, 70 év felett Diákigazolvánnyal, pedagógusigazolvánnyal rendelkezőknek, nyugdíjasoknak, GYES-en, GYED-en lévőknek A kedvezményben nem részesülőknek

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI FŐISKOLA KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT A Dunaújvárosi Főiskola szenátusa a 76-2008/2009. sz. határozatával 2009. június 16. napján elfogadta 2009. Dunaújváros

Részletesebben

VÁROSI KÖNYVTÁR. Dunaharaszti KÖNYVTÁRI HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2016.

VÁROSI KÖNYVTÁR. Dunaharaszti KÖNYVTÁRI HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2016. VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRI HASZNÁLATI SZABÁLYZATA 2016. Az információs társadalom és a demokratikus jogállam működésének alapfeltétele a könyvtári rendszer, amelyen keresztül az információk szabadon, bárki

Részletesebben

A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A MÉLIUSZ JUHÁSZ PÉTER KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZATA A Méliusz Juhász Péter Könyvtár (továbbiakban: könyvtár) általános gyűjtőkörű, nyilvános könyvtár, gyűjteményeihez, szolgáltatásaihoz való

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1) Az intézmény nyilvános könyvtár, ennek megfelelıen az 1997. évi CXL. tv. és az erre vonatkozó más jogi normák keretei között minden érdeklıdı számára nyitott. 2) A könyvtárhasználót

Részletesebben

HASZNÁLATI SZABÁLYZAT A BÉKÉS MEGYEI KÖNYVTÁR FÖLDSZINTI SZOLGÁLTATÓ TEREINEK HASZNÁLATI SZABÁLYZATA

HASZNÁLATI SZABÁLYZAT A BÉKÉS MEGYEI KÖNYVTÁR FÖLDSZINTI SZOLGÁLTATÓ TEREINEK HASZNÁLATI SZABÁLYZATA HASZNÁLATI SZABÁLYZAT A BÉKÉS MEGYEI KÖNYVTÁR FÖLDSZINTI SZOLGÁLTATÓ TEREINEK HASZNÁLATI SZABÁLYZATA A könyvtár nyilvános szolgáltatásainak igénybevételére minden könyvtárhasználó jogosult, aki a könyvtárhasználati

Részletesebben

A MIHÁLYFI ERNŐ MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRIIASZNÁLATI SZABÁLYZATA

A MIHÁLYFI ERNŐ MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRIIASZNÁLATI SZABÁLYZATA A MIHÁLYFI ERNŐ MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉS KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRIIASZNÁLATI SZABÁLYZATA 1. Általános rendelkezések Az 1997. évi CXL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről

Részletesebben

A könyvtárban a katalógus segítségével tud gyorsan könyveket megtalálni.

A könyvtárban a katalógus segítségével tud gyorsan könyveket megtalálni. Országos Idegennyelvű Könyvtár és Zeneműtár Elérhetőségek: Cím: Budapest, V. ker. Molnár u. 11. Telefonszám: 06-1-318-3688 Mobil: 06-70- 5472-051 Fax: 06-1-318-0147 E-mail: tajekoztato@oik.hu; zenemutar@oik.hu;

Részletesebben

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeum H-2510 Dorog, Bécsi út 42. H-2511 Dorog, Pf.: 17. Tel./Fax: +36 33/509 640 E-mail: info@dorogikonyvtar.hu KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 1. Az intézmény

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Cserkeszőlő, Ady E u. 1/a SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT OM azonosító: 201884 Hatályba lépés időpontja: 2013. I. A KÖNYVTÁR ÁLTALÁNOS ADATAI 1. A könyvtárra vonatkozó adatok Hivatalos neve: Petőfi Sándor

Részletesebben

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

SZMR melléklet száma: I. KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT SZMR melléklet száma: I. Cím: KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT Hatályos: 2012.11.15-től Az 1997. évi CXL. törvény a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről c. többször

Részletesebben

Teleki László Városi Könyvtár Pásztó KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 2011.

Teleki László Városi Könyvtár Pásztó KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 2011. Teleki László Városi Könyvtár Pásztó KÖNYVTÁRHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 2011. A Teleki László Városi Könyvtár (továbbiakban könyvtár) települési könyvtár, szolgáltatásainak használata mindenkit korlátozás és

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT CSANÁDPALOTAI VÁROSI KÖNYVTÁR

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT CSANÁDPALOTAI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT CSANÁDPALOTAI VÁROSI KÖNYVTÁR 2014. I. Csanádpalotai Városi Könyvtár 1. A Városi Könyvtár azonosító adatai: Neve: Székhelye: Csanádpalotai Városi Könyvtár Csongrád megye,

Részletesebben

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Könyvtára Ügyrendjének 1. sz. melléklete. Könyvtárhasználati szabályzat

A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Könyvtára Ügyrendjének 1. sz. melléklete. Könyvtárhasználati szabályzat A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Könyvtára Ügyrendjének 1. sz. melléklete Könyvtárhasználati szabályzat 2013 A Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Kar Könyvtára felsőoktatási

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. számú melléklet A TISZAVASVÁRI ÁLTALÁNOS ISKOLA KÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Tiszavasvári, 2013. Tartalomjegyzék Az iskolai könyvtár működési szabályzatának alapdokumentumai... 1

Részletesebben

Könyvtár és Információs Központ Könyvtárhasználati Szabályzata

Könyvtár és Információs Központ Könyvtárhasználati Szabályzata Könyvtár és Információs Központ Könyvtárhasználati Szabályzata A Könyvtár és Információs Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának 1. sz. melléklete* 3. SZ. VERZIÓ A hatálybalépés dátuma: 2007. JÚLIUS

Részletesebben

Az Országos Széchényi Könyvtár. Olvasószolgálati Szabályzata

Az Országos Széchényi Könyvtár. Olvasószolgálati Szabályzata Az Országos Széchényi Könyvtár Olvasószolgálati Szabályzata Tartalomjegyzék 1. Bevezető rendelkezések...3 2. A könyvtár nyitva tartása...3 3. A könyvtár használata...4 4. A beiratkozás és az olvasójegyek...4

Részletesebben

CIVILHÁZ - Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

CIVILHÁZ - Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. melléklet a 107/2015. (IV. 24.) képviselő-testületi határozathoz CIVILHÁZ - Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések 1) Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÖNYVTÁR

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÖNYVTÁR 2. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 11. függelék A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KÖNYVTÁR

Részletesebben

KÖNYVTÁRI SZABÁLYZATOK

KÖNYVTÁRI SZABÁLYZATOK Oldalszám:1 1. számú melléklet KÖNYVTÁRI SZABÁLYZATOK Leltári szabályzat a könyvtári állomány nyilvántartásáról, leltározásáról, leltári ellenőrzéséről és az állományból történő törlés rendjéről I. Általános

Részletesebben

Lengyel Menyhért Városi Könyvtár SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Balmazújváros

Lengyel Menyhért Városi Könyvtár SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Balmazújváros Lengyel Menyhért Városi Könyvtár SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Balmazújváros 2013 A BALMAZÚJVÁROSI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK AZ INTÉZMÉNY ALAPADATAI... 3 1.

Részletesebben

A Karikó János Könyvtár gyűjtőköri szabályzata

A Karikó János Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A Karikó János Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A könyvtári állomány gyűjtésének helyi szabályozását, mindig a Gyűjtőköri szabályzat foglalja össze. A Gyűjtőköri szabályzat megalkotásának célja, hogy meghatározza

Részletesebben

Gondozási Központ - Házirend

Gondozási Központ - Házirend Gondozási Központ - Házirend Átány Község Önkormányzat Gondozási Központja HÁZIREND 2009 Községi Önkormányzat Gondozási Központja Átány, II. Rákóczi Ferenc út 34. Tel: 36/482-017 e-mail: gkatany@freemail.hu

Részletesebben

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE Deák Ferenc Kollégium OM azonosító: 040556 4024 Debrecen, Tímár u. 1. Tel.: 52-534-949, Fax: 52-534-948 www.deakkoli.sulinet.hu, e-mail: deakkoli@freemail.hu, deak@kollegium.debrecen.hu A DEÁK FERENC KOLLÉGIUM

Részletesebben

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 224/2012. (VIII.31.) sz. Ökt. határozat melléklete AZ EGRESSY BÉNI VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Molekné Kőrösi Beatrix mb. könyvtárvezető Jóváhagyta: Kazincbarcika Város

Részletesebben

SZÉCHENYI ZSIGMOND MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÉCHENYI ZSIGMOND MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZÉCHENYI ZSIGMOND MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA AZ ISKOLAI KÖNYVTÁR MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013 1 A Széchenyi Zsigmond Mezőgazdasági Szakképző Iskola (8734 Somogyzsitfa- Szőcsénypuszta, Ady E. u. 8.) iskolai

Részletesebben

A Szervezeti és Működési Szabályzat 1. sz. melléklete. A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata

A Szervezeti és Működési Szabályzat 1. sz. melléklete. A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzat 1. sz. melléklete A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A Simontornyai Városi Könyvtár gyűjtőköri szabályzata A könyvtárak feladatait az 1997. évi CXL.

Részletesebben

K I V O N A T. H a t á r o z a t

K I V O N A T. H a t á r o z a t K I V O N A T Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 31. napján megtartott soros nyílt ülésének jegyzőkönyvéből 181/2012. (X. 31.) Kt.h. Tárgy: Városi Könyvtár Szervezeti

Részletesebben

MEDIA MARKT NYERJÜNK EGYÜTT KÁRTYA PROMÓCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA ( Játékszabályzat )

MEDIA MARKT NYERJÜNK EGYÜTT KÁRTYA PROMÓCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA ( Játékszabályzat ) MEDIA MARKT NYERJÜNK EGYÜTT KÁRTYA PROMÓCIÓHOZ KAPCSOLÓDÓ NYEREMÉNYJÁTÉK RÉSZVÉTELI- ÉS JÁTÉKSZABÁLYZATA ( Játékszabályzat ) 1. A Promóció szervezője A Media Markt Saturn Holding Magyarország Kft. (székhely:

Részletesebben

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA BUDAI NAGY ANTAL UTCAI TAGÓVODA H Á Z I R E N D J E

VÁROSKÖZPONTI ÓVODA BUDAI NAGY ANTAL UTCAI TAGÓVODA H Á Z I R E N D J E VÁROSKÖZPONTI ÓVODA BUDAI NAGY ANTAL UTCAI TAGÓVODA H Á Z I R E N D J E Készítette: Dr. Kapitányné Móré Anna óvodavezető 1. Információk az óvodáról A Házirend hatálya az óvodába járó gyermekekre és szüleikre

Részletesebben

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A PAKSI PÁKOLITZ ISTVÁN VÁROSI KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PAKS, 2014 Tartalomjegyzék BEVEZETŐ 4 AZ SZMSZ ELKÉSZÍTÉSÉNEK CÉLJA, RENDELTETÉSE 4 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 4 1. Az alapító

Részletesebben

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok

1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok A KECSKEMÉTI REFORMÁTUS KOLLÉGIUM HÁZI RENDJE 1 1. A házirend szabályozási hatáskörével kapcsolatos jogszabályok 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 229/2012.

Részletesebben

PETŐFI SÁNDOR EMLÉKKÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

PETŐFI SÁNDOR EMLÉKKÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PETŐFI SÁNDOR EMLÉKKÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A korábbi szabályzat átdolgozását az 1997. évi CXL. Törvény megjelenése, annak III. részében a nyilvános könyvtári ellátás új szabályozása

Részletesebben

A PEST MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA

A PEST MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA A PEST MEGYEI LEVÉLTÁR KUTATÓTERMI SZABÁLYZATA A Pest Megyei Levéltár (továbbiakban Levéltár) Pest Megye Önkormányzata által fenntartott általános levéltár, amely feladatait az 1995. évi többször módosított

Részletesebben

Az iskolai könyvtár szervezeti és működési szabályzata

Az iskolai könyvtár szervezeti és működési szabályzata Budafoki Herman Ottó Általános Iskola 1222. Budapest Pannónia u. 50. Az iskolai könyvtár szervezeti és működési szabályzata SZMSZ 1. számú melléklet Takács Éva Igazgató 1 TART ALOMJEGYZÉK 1.1. Fenntartás,

Részletesebben

HÁZIRENDJE 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola

HÁZIRENDJE 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola HÁZIRENDJE Aktualizálva: 2015. szeptember 10. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben

2.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK

2.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK 2.szám 2. TARTALOMJEGYZÉK I. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK RENDELETEI 7-28. oldal II. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK HATÁROZATAI 29-65. oldal III. TULAJDONOSI BIZOTTSÁG ÁLTAL HOZOTT

Részletesebben

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás

Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc. Iskolai rendtartás Szenczi Molnár Albert Alapiskola Szenc Iskolai rendtartás Az iskolai rendtartás rögzíti a tanulók jogait és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának

Részletesebben

Az iskolai könyvtár működési szabályzatának alapdokumentumai:

Az iskolai könyvtár működési szabályzatának alapdokumentumai: I I I.s z mellékl e t A Z I S K O L AI KÖNYVTÁR MŰKÖDÉSI S ZA B Á L Y Z A T A Az iskolai könyvtár működési szabályzatának alapdokumentumai: Az iskolai könyvtár működési szabályzata a közoktatásra vonatkozó

Részletesebben

A pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsga lebonyolítására vonatkozó szabályokat tartalmazó vizsgaszabályzat

A pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsga lebonyolítására vonatkozó szabályokat tartalmazó vizsgaszabályzat A pénzügyi szolgáltatás közvetítői hatósági vizsga lebonyolítására vonatkozó szabályokat tartalmazó vizsgaszabályzat Készült: 2014. május Tartalom I. A Vizsgaszabályzat tárgyi és személyi hatálya... 3

Részletesebben

Az iskolai könyvtár működési szabályzata

Az iskolai könyvtár működési szabályzata Városligeti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola 1146. Budapest, Hermina út 9-15. Az iskolai könyvtár működési szabályzata Az SZMSZ 1. melléklete Bevezetése: 2013. március 27. Vizi Andrea

Részletesebben

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012.

Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény Sárbogárd HÁZIREND 2012. Fejér Megyei Kossuth Zsuzsanna Általános Iskola, Speciális Szakiskola és HÁZIREND 2012 2 Tartalom ELFOGADÁSRA VONATKOZÓ NYILATKOZATOK 4 1 A HÁZIREND CÉLJA 5 2 A TANULÓ KÖTELESSÉGEI 5 3 A TANULÓ JOGAI 5

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2014. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2014. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL 2014. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: BALASSI BÁLINT MEGYEI KÖNYVTÁR, SALGÓTARJÁN, KASSAI SOR 2. AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878

5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu. OM azonosító: 035878 5000 Szolnok, Templom út 6. Tel.: 56/511-050, fax.: 56/511-055, e-mail: belvarosi.iskola@upcmail.hu OM azonosító: 035878 a Szegő Gábor Általános Iskola HÁZIRENDJE Módosításokkal együtt hatályba lép: 2015.

Részletesebben

Házirend Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI

Házirend Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI Házirend Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola és AMI 2013 1. BEVEZETÉS 1.1. A 2011.évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről és a 20/2012.EMMI rendelet előírása értelmében, az iskola életével kapcsolatos

Részletesebben

HÉVÍZ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 8380 HÉVÍZ, SZÉCHENYI U. 66. Ig. 3/2015. (01.29.) számú ÜZLETSZABÁLYZAT

HÉVÍZ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 8380 HÉVÍZ, SZÉCHENYI U. 66. Ig. 3/2015. (01.29.) számú ÜZLETSZABÁLYZAT HÉVÍZ ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET 8380 HÉVÍZ, SZÉCHENYI U. 66. Ig. 3/2015. (01.29.) számú ÜZLETSZABÁLYZAT Jelen Üzletszabályzatot a módosításokkal egységes szerkezetben a Takarékszövetkezet Igazgatósága

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola 2. Szervezeti és működési szabályzat - Könyvtár

Tartalomjegyzék. Jókai Mór Általános és Német Nemzetiségi Iskola 2. Szervezeti és működési szabályzat - Könyvtár H-1125 Budapest, Diana u. 4. Tel: (36-1) 395-8167 Fax: (36-1) 275-4009 e-mail: jokai@jokaiiskola.t-online.hu KÖNYVTÁR 2013 Tartalomjegyzék 1 Az iskolai könyvtár meghatározása... 4 2 Az iskolai könyvtár

Részletesebben

A Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Iskolai Könyvtárának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ISKOLAI SZMSZ FÜGGELÉKE

A Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Iskolai Könyvtárának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ISKOLAI SZMSZ FÜGGELÉKE A Hosszúhetényi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Iskolai Könyvtárának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ISKOLAI SZMSZ FÜGGELÉKE HOSSZÚHETÉNY 2013. 1.Az iskolai könyvtár működési szabályzatának

Részletesebben

Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium. Az iskolai könyvtár működési szabályzata 2013.

Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium. Az iskolai könyvtár működési szabályzata 2013. Damjanich János Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Az iskolai könyvtár működési szabályzata 2013. 2 1. A könyvtár működésének célja, a működés feltételei Az iskola könyvtára az iskola működéséhez,

Részletesebben

Kedves Olvasó! A Csuka Zoltán Városi Könyvtár használati szabályzata 2010. január 1-jétıl. Beiratkozás

Kedves Olvasó! A Csuka Zoltán Városi Könyvtár használati szabályzata 2010. január 1-jétıl. Beiratkozás Kedves Olvasó! Örömmel látjuk, hogy ön is a Csuka Zoltán Könyvtár olvasója, látogatója szeretne lenni. Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi használati szabályzatot, amely tulajdonképpen egy szerzıdés

Részletesebben

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE A KTKT Általános Iskola és Középiskola BORÓKA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK HÁZIRENDJE 2010. Bevezető rendelkezések A házirend az iskola diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint az

Részletesebben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben

20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1. A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben 20/1994.(07.04.) Kgy. sz. rendelet 1 A közterület használatáról és a közterülethasználati díjról egységes szerkezetben A rendelet hatálya 1.. 2 E rendelet hatálya kiterjed a./ a közhasználatra szolgáló

Részletesebben

NARACOM INFORMATIKAI KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ

NARACOM INFORMATIKAI KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ NARACOM INFORMATIKAI KFT. ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉHEZ Létrehozás dátuma: 2003.10.01 Utolsó módosítás dátuma : 2009.05.22 Érvényes: 2009.06.25-től

Részletesebben

Nagy László Általános Iskola és Gimnázium. Házirend 2013. április 1-től

Nagy László Általános Iskola és Gimnázium. Házirend 2013. április 1-től Nagy László Általános Iskola és Gimnázium Házirend 2013. április 1-től Tartalomjegyzék 1. A tanulói jogok gyakorlásának módja 2. A tanulói kötelességek végrehajtásának módja 3. Az iskola által elvárt viselkedés

Részletesebben

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775

A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 TÁJÉKOZTATÓ A BUDAPEST II. KERÜLETI MÓRICZ ZSIGMOND GIMNÁZIUM BEJÖVŐ OSZTÁLYAINAK FELVÉTELI ELJÁRÁSÁRÓL ISKOLÁNK OM KÓDJA: 037775 A Budapest II. Kerületi Móricz Zsigmond Gimnázium a 2016/2017-es tanévben

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

1.3. A szolgáltató hibabejelentőjének valamennyi elérhetőségei (cím, telefonszám, egyéb elérhetőség, nyitvatartási idő)

1.3. A szolgáltató hibabejelentőjének valamennyi elérhetőségei (cím, telefonszám, egyéb elérhetőség, nyitvatartási idő) K I V O N A T a Nánáskábel Szolgáltató Kft. hírközlési szolgáltató 2015.12.04. napjától hatályos, nyilvános televízió-műsorelosztási és nyilvános rádió műsorelosztási szolgáltatásra vonatkozó Általános

Részletesebben

AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Az Algyői Faluház és Könyvtár szervezeti és működési szabályzata - 1-96/2015. (III.04) Kt. határozat 1. sz. melléklete AZ ALGYŐI FALUHÁZ ÉS KÖNYVTÁR SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Algyő, 2015 Az Algyői

Részletesebben

JELENTÉS DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR 2013.

JELENTÉS DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR 2013. JELENTÉS DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR 2013. Bevezetés Nagyon nehéz esztendő összegzését tartalmazza intézményünk 2013. évi beszámolója. Ebben az évben rövid idő alatt másodszor váltottunk fenntartót:

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek 1. Bevezetés Általános szerződési feltételek Jelen Általános Szerződési Feltételek tartalmazza a www.sexfashion.hu webáruházban (a továbbiakban: Webáruház) elérhető online termék értékesítési szolgáltatás

Részletesebben

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe:

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe: Fenntartó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Felügyeleti szerv: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ellátási területe: Országos Székhelye: 1146 Budapest, Hermina út 21. Telephely címe: 1146

Részletesebben

A tanuló jogviszonya. A tanuló kötelességei. A tanuló jogai

A tanuló jogviszonya. A tanuló kötelességei. A tanuló jogai A tanuló jogviszonya A tanulói jogviszony kezdete a beiratkozás napja. Az osztályba sorolás rendjét az igazgatóhelyettes terjeszti elő, az intézmény vezetője hagyja jóvá. A tanuló felvételéről az igazgató

Részletesebben

BERUHÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ NYÍLT PÁLYÁZATI ELJÁRÁSBAN TÖRTÉNŐ AJÁNLATTÉTELRE VALÓ FELHÍVÁS

BERUHÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ NYÍLT PÁLYÁZATI ELJÁRÁSBAN TÖRTÉNŐ AJÁNLATTÉTELRE VALÓ FELHÍVÁS BERUHÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓ NYÍLT PÁLYÁZATI ELJÁRÁSBAN TÖRTÉNŐ AJÁNLATTÉTELRE VALÓ FELHÍVÁS Kőbányai Diákok Sportegyesülete 1105 BUDAPEST, Ihász u. 24. Tisztelt Ajánlattevő! A Kőbányai Diákok Sportegyesülete

Részletesebben

A Őszi stílusváltás az ÁRKÁD Győrrel! Ajándéksorsolás hivatalos Játékszabályzata

A Őszi stílusváltás az ÁRKÁD Győrrel! Ajándéksorsolás hivatalos Játékszabályzata A Őszi stílusváltás az ÁRKÁD Győrrel! Ajándéksorsolás hivatalos Játékszabályzata I. A Játék szervezője A Őszi stílusváltás az ÁRKÁD Győrrel! elnevezésű nyereményjáték (a továbbiakban: Játék) szervezője

Részletesebben

Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és EGYMI. Diákotthon szervezeti egység

Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és EGYMI. Diákotthon szervezeti egység Általános Iskola, Speciális Szakiskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Diákotthon, Gyermekotthon és EGYMI Diákotthon szervezeti egység HÁZIREND Hatályos: 2013. szeptember 01. Készítette: Varga

Részletesebben

AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE

AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE AZ EGRESSY BÉNI ZENEISKOLA ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE Tartalom Általános információk 2. o. 1. Tanulói jogviszonnyal kapcsolatos rendelkezések 2. o. 2. Az iskola munkarendje 3. o. 3.

Részletesebben

BorsodWeb Kft. Általános Szerződési Feltételek. Előző módosítás kelte: 2009.01.11. Utolsó módosítás kelte: 2009.10.01. Érvényes: 2009.11.

BorsodWeb Kft. Általános Szerződési Feltételek. Előző módosítás kelte: 2009.01.11. Utolsó módosítás kelte: 2009.10.01. Érvényes: 2009.11. BorsodWeb Kft. Általános Szerződési Feltételek Előző módosítás kelte: 2009.01.11. Utolsó módosítás kelte: 2009.10.01. Érvényes: 2009.11.01-től 2 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK.....2 1. A szolgáltató neve,

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtár

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtár SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND Széchenyi István Egyetem Egyetemi Könyvtár -2014- Tartalom A könyvtár jogállása... 3 A könyvtár feladata... 4 A könyvtár gyűjtőköre... 4 A könyvtári állomány gyarapítása, feltárása...

Részletesebben

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2013. évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2013. évi beszámolójához Kiegészítő melléklet a Szentes Városi Könyvtár Nonprofit Közhasznú Kft. 2013. évi beszámolójához I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1.) A cég: Jogi formája: Nonprofit Közhasznú Korlátolt Felelősségű Társaság Alapító okirat

Részletesebben

A szabályzatot a Szervezeti és Működési Szabályzat részeként kell kezelni!

A szabályzatot a Szervezeti és Működési Szabályzat részeként kell kezelni! A szabályzatot a Szervezeti és Működési Szabályzat részeként kell kezelni! Az iskolai tanulók tankönyvtámogatása megállapításának, az iskolai tankönyvellátás megszervezésének, a tankönyvrendelés, tanszerellátás

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 101/2011.

Részletesebben

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős EGYSÉGES HÁZIRENDJE. Készítette: Kővári Zoltánné igazgató. 2011. szeptember 01.

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős EGYSÉGES HÁZIRENDJE. Készítette: Kővári Zoltánné igazgató. 2011. szeptember 01. Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős EGYSÉGES HÁZIRENDJE Készítette: Kővári Zoltánné igazgató 2011. szeptember 01. 1 Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS HÁZIREND...3 1.1. A házirend célja

Részletesebben

Békéscsabai Andrássy Gyula. Gimnázium és Kollégium

Békéscsabai Andrássy Gyula. Gimnázium és Kollégium Békéscsabai Andrássy Gyula Házirend 2013 Békéscsabai Andrássy Gyula 1 HÁZIREND Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Gimnáziumi Házirend 2013 Békéscsabai Andrássy Gyula 2 HÁZIREND A Békéscsabai

Részletesebben

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának 46/2003. (XII. 30.) ÖR. számú rendelete a könyvtárhasználati szabályzatról 1

Tiszaföldvár Város Önkormányzatának 46/2003. (XII. 30.) ÖR. számú rendelete a könyvtárhasználati szabályzatról 1 Tiszaföldvár Város Önkormányzatának 46/2003. (XII. 30.) ÖR. számú rendelete a könyvtárhasználati szabályzatról 1 1 Egységes szerkezetbe foglalva a legutóbbi módosítást tartalmazó 23/2013. (XI.04.) önkormányzati

Részletesebben

HENKEL Magyarország Kft.: Nyerje meg a 4 csodás utazás egyikét a VAPE-val! SMS Promóciós játék játékszabály

HENKEL Magyarország Kft.: Nyerje meg a 4 csodás utazás egyikét a VAPE-val! SMS Promóciós játék játékszabály A Nyerje meg a 4 csodás utazás egyikét a VAPE-val! SMS promóciós játék hivatalos játékszabálya 1 A játék elnevezése, szervezője: A promóciós játék elnevezése: Nyerje meg a 4 csodás utazás egyikét a VAPE-val!

Részletesebben

K I V O N A T. A változások Törvényi és rendeleti kötelezettség miatt váltak szükségessé.

K I V O N A T. A változások Törvényi és rendeleti kötelezettség miatt váltak szükségessé. K I V O N A T a NetKábel Kft hírközlési szolgáltató 2015.12.01. napjától hatályos, internet elérési szolgáltatásra vonatkozó Általános Szerződési Feltételeiből A jelen kivonat a fent megjelölt hírközlési

Részletesebben

INFORMATIKAI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

INFORMATIKAI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT 2013 SZMSZ 4. sz. melléklete INFORMATIKAI ÉS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT Szentlőrinci Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium

Részletesebben

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

A Szabályzat célja és hatálya

A Szabályzat célja és hatálya ELNÖK 7100 Szekszárd, Dózsa György u. 2. 7101 Pf. 92 t. 06 74 505-800 f. 06 74 505-801 e. birosag@szekszardit.birosag.hu szekszarditorvenyszek.birosag.hu Ügyiratszám: 2014. El. I. D. 33. A Szekszárdi Törvényszék

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL

BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN 2013. VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL BESZÁMOLÓ A DEÁK FERENC MEGYEI ÉS VÁROSI KÖNYVTÁR KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZERBEN VÉGZETT MUNKÁJÁRÓL 2013. AZ INTÉZMÉNY SZÉKHELYE: ZALAEGERSZEG AZ INTÉZMÉNY VEZETŐJÉNEK NEVE: KISS GÁBOR Összeállította:

Részletesebben

A KISKUNMAJSAI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA és EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE

A KISKUNMAJSAI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA és EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE A KISKUNMAJSAI ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA és EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE 2014 2 Az intézmény tanköteles korú gyermekeinek jogaira, kötelezettségeire, ellátására, a szülőkkel

Részletesebben

Az iskola házirendje

Az iskola házirendje Az iskola házirendje Debreczeni Márton Szakképző Iskola Házirend Az intézmény székhelye: 3518 Miskolc, Debreczeni Márton tér 1. Az intézmény OM azonosítója: 029340 Az intézmény felügyeletei szerve: Miskolc

Részletesebben

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI LEVÉLTÁR SZAKKÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI LEVÉLTÁR SZAKKÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI LEVÉLTÁR SZAKKÖNYVTÁRÁNAK SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rész 1. A könyvtár adatai 1.1. Megnevezése: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Levéltár [a továbbiakban:

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest Táncművészeti Szakközépiskola, Kortárs Művészeti Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény a Budapest Kortárstánc Főiskola Gyakorlóiskolája SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT I. Fejezet...2

Részletesebben

MWEBNET Informatikai KFT. Helyhez kötött vezeték nélküli Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek

MWEBNET Informatikai KFT. Helyhez kötött vezeték nélküli Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek MWEBNET Informatikai KFT. Helyhez kötött vezeték nélküli Internet szolgáltatás Általános Szerződési Feltételek Módosításokkal egybekötött egységes szerkezetbe foglalva: 2013. december 9. Hatályos: 2014.

Részletesebben

AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE

AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE Miskolci Arany János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 3528 Miskolc, Csele u. 14. AZ ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY HÁZIRENDJE 2013. Tartalomjegyzék Házirend

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK (hatályos 2015. november 01. napjától) I. Bevezető rendelkezések Eltérő írásbeli megállapodás hiányában jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) vonatkoznak

Részletesebben

U S Z O D A H Á Z I R E N D

U S Z O D A H Á Z I R E N D MOM Sportközpont U S Z O D A H Á Z I R E N D MOM 1123 Budapest, Csörsz utca 14-16 I. Általános rendelkezések 1. MOM Sportközpont uszoda házirendjének jogszabályai alapján: A MOM Sportközpont Házirendjét

Részletesebben

HAMISÍTÁS MAGYARORSZÁGON - 2015 A hamisítással kapcsolatos lakossági attitűdök alakulása 2009-2015 között

HAMISÍTÁS MAGYARORSZÁGON - 2015 A hamisítással kapcsolatos lakossági attitűdök alakulása 2009-2015 között HAMISÍTÁS MAGYARORSZÁGON - 2015 A hamisítással kapcsolatos lakossági attitűdök alakulása 2009-2015 között Kutatási jelentés KIVONAT 2015. szeptember 1 Tartalom Bevezetés... 3 1. A hamis termékekkel kapcsolatos

Részletesebben

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491

Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje. 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda házirendje 9330 Kapuvár Fő tér 27. Tel: 96/596-160 Fax: 96/596-166 OM azonosító: 030491 TARTALOMJEGYZÉK Jogszabályi háttér:... 3 A házirend célja és

Részletesebben