Final Project Analízis

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Final Project Analízis"

Átírás

1 impro School Zenei Producer képzés 2013 szeptember 2014 február Final Project Analízis Szerző: Lokody Ákos Artista név: Oscr Cím: Zenith Műfaj: Downtempo BPM: 98 DAW: Ableton Live 9.01 Felhasznált külső plugin-ek: Valhalla Room izotope Ozone 5

2 Inspiráció Vizsgafeladatomat Felix Baumgartner világrekorder ejtőernyős ugrása inspirálta. Ő az első ember, aki ejtőernyős ugrás során átlépte a hangsebességet október 14-én méterről ugrott ki, 1342,8 km/h sebességgel zuhant a Föld felé a hangsebesség 1,24- szeresét elérve, 4 perc 19 másodpercet töltött szabadesésben, és végül sikeresen földet ért. Ezzel a teljesítményével a Guiness rekordok könyvébe is bekerült. Workflow A vízióban meghatározott keretek és az előbb ismertetett esemény által meghatározott hangulatból kiindulva először a kompozíció vázát hoztam létre, ami egy dob alapból, basszusból és egy akkordmenetből állt. Ekkor hívtam segítségül egy jazz gitáros barátomat, aki az akkordmenethez és a hangulathoz illeszkedően improvizált. A hangokat egy Boss Micro BR eszközzel rögzítettük, a felvételeket wav formátumban importáltam az Abletonba. Az improvizáció alapvetően három szakaszból állt: Először a lassú, úszós részeket rögzítettünk, majd egy ritmusosabb, karakteresebb szakasz következett. Ezután egy konkrét ötletemet valósította meg, amely végeredménye egy visszafelé elhangzó futam, egy adott hangra megérkezve. A hangminták utóéletét a későbbiekben ismertetem részletesen.

3 Hangszerek Kick Egy ingyenes hangminta készletből (VIP Series - Optiv & BTK / CM novemberi melléklet) olyan hangmintát választottam, amihez a későbbiekben nem kell túlzottan hozzányúlni. Az eredeti mintát EQval és Multiband Dynamics-szal szűrtem, majd kompresszáltam az energikusabb hangzás érdekében. Snare Ugyanaból a hangminta készletből választottam, mint a lábdobot, hasonló kritériumok szerint. A hangzás eredetileg kissé doboz-szerű volt, ezért ugyanazokat az eszközöket használtam, mint a lábdobnál, az alábbi beállításokkal. Amen Break A The Winstons zenekar Amen, Brother című 1969-es felvételében elhangzó közismert, 6 másodperces hangmintát sokakhoz hasonlóan- én is felszabdaltam és effekteztem. Az alábbiakban az egyik jellegzetes rész szerkezete látható. A felhasznált eszközök: Ping-Pong Delay, Compressor, Limiter. Hihat (Open/Close) Az Operator 808-as gyári beállításait némi kompresszálás után használtam fel.

4 Whobble Bass A basszus témát játszó hangszer készítésénél az Ableton Analog szintetizátorát vettem alapul, amelyet egy groupban, 2 chain-re bontottam. Bass Főbb paraméterek Fűrészfog hullám mindkét oszcillátoron a harapós hangzás érdekében. Attack 150ms, release 20ms a sidechain kompresszió elkerülése érdekében,amit nem lehetett teljesen kiküszöbölni végül Filter frekvencia: 640Hz, resolution 39% (próbálgatás alapján) EQ: 800Hz-en -5db vágás, a későbbi magas, snare-szerű hangok érdekében, -6 db high shelf 12kHz-en a túl magas hangok kiszűrésére. Chorus effekt a szélesebb hangzás érdekében Saturator (A Bit Warmer) Flanger (a gyári beállításokhoz képest visszavettm a feedback-ből és a Dry/Wet arányt is csökkentettem) Sub Főbb paraméterek Színusz hullám az Osc1 oszcillátoron. Attack 150ms, release 20ms Erőteljes low pass filter (150Hz) Mindkét chain-re kompressziót alkalmaztam az egységes hangzás érdekében.

5 Végül az egészet a send reverb-re küldtem (-40-es dry/wet aránnyal), de csak a mély frekvenciákra szerettem volna alkalmazni, ezért egy 140 Hz-es low cut filtert helyeztem a reverb elé. Automatizáció Az LFO1 a Fil1 cutoff frekvenciáját módosítja, ennek mértékét, a Rate paramétert makróztam ki, illetve a későbbiekban a retrigger funkciót, amely, egy új hang megszólalásánál ugyanonnan folytatja a modulációt, ahol abbahagyta (On értéken) illetve mindig újrakezdi (Off értéken). Drone Pad Ez egy gitárhangokból készült szőnyeg-szerű, ambient hangulatú pad. Az úszós, tehát lassabb improvizációs felvételből kivágtam azokat a tranziens nélküli részeket, ahol különböző akkordok szólalnak meg. Ezeket a viszonylag rövid részeket ismételgetve egymáshoz ragasztottam, majd ráadtam egy nagy reverb-et (Valhalla Room VSTi), majd hanghullámként rögzítettem. Az így keletkezett pad-eket egy általam jónak ítélt sorrendben fade-in/out-tal egymásba úsztattam.

6 Freqency Guitar A ritmusosabb gitárimprovizációs felvételekből kivágtam egy kb. 1 bar-nyi részt, majd warp-pal a ritmushoz igazítottam. Mivel az egyik hang hibás volt (halk volt és rövid lecsengésű), ezért kerestem egy ugyanolyan hangot a felvételen és beillesztettem. Ezután autopan-t és ping-pong delay-t tettem rá és filtereztem az alábbiak szerint. Ezt követően Auto filter modulációt alkalmaztam. Backward Guitar Az egyik legizgalmasabb hang keletkezésének lényege még az Abletonba való importálás előtt véget ért. Viszonylag konkrét elképzeléseim voltak azt illetően, hogy milyen végeredményt szeretnék, így konkrét instrukciókkal tudtam ellátni a gitárosomat a kiinduló- és vég-hangokat, valamint a ritmust illetően. A végeredményt egy ping-pong delay segítségével sikerült még izgalmasabbá tenni. FX A többnyire rövid, kattanás-szerű effekteket több forrásból válogattam össze: ingyenes sample pack-okból, a freesound.org oldalról, illetve a korábbi szintézis és sampling vizsgamunkáimból. Ezek javarészt fel pitch-cselt hangok nagy reverb-bel és high pass filterrel.

7 Mixing & Mastering Az egyes hangsávokkal való munkák során, a hangszínek kikeverése közben már elkezdtem használni mastering eszközöket (kompresszorok, sidechain, multiband compression), azonban a végső simításoknál is szükség volt némi korrekcióra. Erre a célra az izotope Ozone 5 plugint használtam. A hagyományos megközelítéssel szemben nem a renderelt mixet processzáltam, hanem a master csatornára kötöttem rá az eszközt. Ennek egyik nagy előnye, hogy monitorként tudtam használni és a felfedezett hibákat közvetlenül az adott csatornán tudtam korrigálni. Erre jó példa a sztereó kép, melynek vizsgálata során jöttem rá arra, hogy a munkám nem mono kompatibilis. Ezért viszont jól beazonosíthatóan egyetlen sáv volt felelős, így az adott sávon visszavettem az autopan-ból, amivel nagyjából meg is oldódott a probléma. Ez szerintem előnyösebb megoldás, mintha az egész mixhez kellett volna hozzányúlni. Az alábbiakban részletezem az egyes hangsávokra, majd az egész mixre alkalmazott mastering korrekciókat. Drone Pad 1&2 A frekvencia átfedés miatt mindkét sávra sidechain kompressziót alkalmaztam amelyet a snare-rel vezéreltem. Freq Giutar A sávon Multiband Dynamics eszközt használtam a magas frekvencia tartományok kiemelésére és Glue Compressort a hangzás egységesebbé tételére.

8 Whobble Bass A frekvencia átfedés miatt sidechain kompressziót alkalmaztam amelyet a lábdobbal vezéreltem. FX A group-on belül 17 hangszer található, melyek javarészt nagyon rövid, felpitch-cselt hangminták, időnként nagy terezéssel. Próbaképpen a mixet átkonvertáltam mp3-ba és ekkor jöttem rá, hogy ezen a csoporton belül több hangszer is nagyon magas, akár 17kH-et is meghaladó frekvencián szól, ami a átkonvertált felvételen torzan hangzott. Ekkor egyenként leellenőriztem a sávokat és ahol szükséges volt, ott visszavettem a pitch-ből, majd a biztonság kedvéért 13Hzen meredek vágást alkalmaztam az egész csoportra. A kompresszióval a csoporton belül megszólaló hangok egységesebbé tétele volt a célom.

9 Master csatorna Equalizer Biztonsági vágás 20Hz-nél és 14kHz-nél Harmonic Exciter Az excitert az összhangzás izgalmasabbá tétele érdekében alkalmaztam, azonban tartottam a nem kívánt hatásoktól, ezért az ammount és a mix értékeket is nagyon alacsony értéken tartottam. Dynamics Az összhangzásban nem hallottam hibát, ezért a fülemre hagyatkozva állítgattam az egyes tartományok kompresszálási értékeit, miközben figyelemmel követtem a spektrumot és a hullámformát.

10

11

12 Stereo Imaging A sztereo képnél fontosnak tartottam a mély tartományok mono-ban tartását, a magasabb tartományoknál viszont inkább szétnyitottam a képet az alábbiak szerint. Maximizer Végül az IRC II-es mód mellett a treshold és a jelszint értékeket úgy állítottam be, hogy a jelszint a zöld tartományon belül a legmagasabb legyen.

13

14 Jövőbeli tervek, irányok Bár nagyon elégedett vagyok a fél év alatt elért tudásszinttel, úgy gondolom, hogy bőven van még szükségem fejlődésre. Ezért a folyamatos gyakorlást és a tanulást tartom rövidtávon a legfontosabbnak. A final projekt vizsgamunka készítése közben született néhány vázlat, ezeket mindenképp szeretném kidolgozni. Közép-hosszú távon szeretnék megtanulni keverni (DJ skills) és hosszútávú tervem egy live act, amelyre addig gyűjtöm a tapasztalatot és összeállítom a setup-ot.

ZENESZERKESZTÉS, MIXING SZÁMÍTÓGÉPEN

ZENESZERKESZTÉS, MIXING SZÁMÍTÓGÉPEN ZENESZERKESZTÉS, MIXING SZÁMÍTÓGÉPEN Kezdőknek és középhaladóknak Gyuricza Ferenc ISBN 978-963-12-5113-5 2016 COPYRIGHT Gyuricza Ferenc www.gyuriczaferenc.hu 1 ZENESZERKESZTÉS, MIXING SZÁMÍTÓGÉPEN - Előszó

Részletesebben

Tartalom. Brigitta Varga - Final Project 2015

Tartalom. Brigitta Varga - Final Project 2015 Tartalom Bevezetés... 2 Háttérkutatás... 2 Deep House zenék hangzása... 2 Szaxofon/fuvola tanulmányozása a Saxlab Manual-ban... 2 Bob Owsinski - Audio Mastering Techniques... 2 Wavesurfer... 2 Munkaterv

Részletesebben

Clavia Nord Electro 5D 61 + Roland KS18Z állvány

Clavia Nord Electro 5D 61 + Roland KS18Z állvány Clavia Nord Electro 5D 61 + Roland KS18Z állvány digitális színpadi zongora ajándék ROLAND KS18Z állvánnyal Értékelés: Még nincs értékelés Ár Alapár áfával együtt: Fogyasztói ár: 537.900 Ft 1 / 5 Kedvezmény:

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: A stúdiótechnikai és munkavédelmi alapismeretek

A vizsgafeladat ismertetése: A stúdiótechnikai és munkavédelmi alapismeretek A vizsgafeladat ismertetése: A stúdiótechnikai és munkavédelmi alapismeretek A tételekhez segédeszköz nem használható. A feladatsor első részében található 1-20-ig számozott vizsgakérdéseket ki kell nyomtatni,

Részletesebben

YAMAHA EMX62M POWER-MIXER. Kezelési útmutató

YAMAHA EMX62M POWER-MIXER. Kezelési útmutató YAMAHA EMX62M POWER-MIXER Kezelési útmutató Fontos! Kérjük, olvassa el az alábbi pontokat az EMX62M használatba vétele elõtt! Óvintézkedések A berendezés belsejébe ne kerüljön víz vagy más folyadék, különben

Részletesebben

Hauptwerk orgona (HW4.0 és 3.x verzió) online szoftveres visszhangosítása

Hauptwerk orgona (HW4.0 és 3.x verzió) online szoftveres visszhangosítása Hauptwerk orgona (HW4.0 és 3.x verzió) online szoftveres visszhangosítása Aki Hauptwerk orgonával foglalkozik, az előbb-utóbb jó pár különböző csatornákon át beszerzett hangmintával (sample set) rendelkezik.

Részletesebben

AC Hangosítási tanfolyam 4/a. Óra Kiegészítk

AC Hangosítási tanfolyam 4/a. Óra Kiegészítk A hangrendszer kiegészít elemei AC 4/a. Óra Kiegészítk Kábelek -mikrofonkábelek, stage kábelek Általában szimmetrikus kábelek, amelyben 2 ér fut középen természetesen összesodorva, és ezeket veszi körül

Részletesebben

Biztonsági előírások; Megfelelőségi nyilatkozat

Biztonsági előírások; Megfelelőségi nyilatkozat MX200 K é t c s a t o r n á s E f f e k t p r o c e s s z o r Felhasználói Kézikönyv Biztonsági előírások; Megfelelőségi nyilatkozat A villám jel a végén nyíllal egyenlőszárú háromszögben ábrázolva arra

Részletesebben

DJ KEVERŐPULT DJM-400

DJ KEVERŐPULT DJM-400 DJ KEVERŐPULT DJM-400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy Pioneer terméket választott. Kérjük tanulmányozza át ezt a használati útmutatót, hogy alaposabban megismerkedhessen a készülék működetésével. Az

Részletesebben

Audio mastering és mixing. Bevezetés kezdőknek. Burucs Ádám

Audio mastering és mixing. Bevezetés kezdőknek. Burucs Ádám Audio mastering és mixing Bevezetés kezdőknek Burucs Ádám t Jogi tudnivalók Néhány jog fenntartva! Creative Commons licenc http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.hu Megoszthatod másolhatod

Részletesebben

01V96 szótár. 1-4 mikrofon csatornák P48 fantom tápfeszültség kapcsolója (hátoldali) CH5-8 OFF/ON

01V96 szótár. 1-4 mikrofon csatornák P48 fantom tápfeszültség kapcsolója (hátoldali) CH5-8 OFF/ON SZÓTÁR 01V96 szótár 2TR -10dBV (UNBAL) 2 csatornás -10dBV érzékenységű asszimmetrikus bemenet (RCA) 2 TR IN DIGITAL közvetlen digitális 2 csatornás bemenet (2 csatornás rögzítőhöz) 2 TR OUT DIGITAL közvetlen

Részletesebben

Előzenei hangosítások Szabadalmaztatott jelkódolás Több mint 100 csatorna egyidejű használata Gyorsbeállítás mód, spektrum-analizátor és rehearsal mód Strapabíró teljesen fém konstrukció Mélyvágó szűrő,

Részletesebben

E208 akusztikus gitárkombó. Használati utasítás

E208 akusztikus gitárkombó. Használati utasítás E208 akusztikus gitárkombó Használati utasítás Óvintézkedések Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen figyelembe minden figyelmeztetést! Kövessen minden utasítást!

Részletesebben

Final Project Analízis Zenei Producer Képzés március július

Final Project Analízis Zenei Producer Képzés március július Final Project Analízis Zenei Producer Képzés 2016. március július 1 1. Final Project címe: Neero - Sultry 2. Háttérkutatás: Rövid összefoglalás a smooth hangzásról, és a live vibe-ről az saját értelmezésemben:

Részletesebben

54 213 02 0000 00 00 Hangtechnikus Hangtechnikus 54 213 02 0100 51 01 Hangmester Hangtechnikus

54 213 02 0000 00 00 Hangtechnikus Hangtechnikus 54 213 02 0100 51 01 Hangmester Hangtechnikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Bevezetés A DriveRack jellemzői... 2 Biztonsági információk... 3 Szerviz információk... 3

Bevezetés A DriveRack jellemzői... 2 Biztonsági információk... 3 Szerviz információk... 3 Bevezetés A DriveRack jellemzői... 2 Biztonsági információk... 3 Szerviz információk... 3 1. Fejezet Kezdeti lépések 1.1 Hátoldal... 4 1.2 Előlapi kezelőszervek... 4 1.3 Funkciók gyors áttekintése... 5

Részletesebben

Használati útmutató. 1.1 verzió 2001. április

Használati útmutató. 1.1 verzió 2001. április Használati útmutató 1.1 verzió 2001. április BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK FIGYELEM: Az elektromos áramütés kockázatának csökkentése érdekében soha nem vegyük le a berendezés fedőlapját vagy hátlapját. A berendezés

Részletesebben

AUDIO ENGINEERING SOCIETY

AUDIO ENGINEERING SOCIETY HUNGARIAN SECTION HÍREK MAGYAR TAGOZAT Szerkeszti: dr. Takács Ferenc, Titkár 36. szám. 2002. március 26. PRO TOOLS HD Mérföldk a Digidesign történetében A Digidesign története a nyolcvanas évek közepére

Részletesebben

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása 1. Legfontosabb tulajdonságok 1,5 colos TFT képernyő MP3, WMA, FLAC, APE audio formátumok támogatása MPEG-4 (AVI) video formátum támogatása Beépített FM rádió A zeneszámok szövegének egyidejű kijelzése

Részletesebben

Tankcsapda Rider 2008

Tankcsapda Rider 2008 Tankcsapda Rider 2008 A zenekar a szervezők által biztosított színpadot, színpadfedést, hangtechnikát és világítást használja, a minimum követelmények a rider további részeiben ismertetésre kerülnek. A

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: Stúdiótechnikai és munkavédelmi, balesetvédelmi alapismeretek

A vizsgafeladat ismertetése: Stúdiótechnikai és munkavédelmi, balesetvédelmi alapismeretek A vizsgafeladat ismertetése: Stúdiótechnikai és munkavédelmi, balesetvédelmi alapismeretek A tételekhez segédeszköz nem használható. A feladatsor első részében található 1-20-ig számozott vizsgakérdéseket

Részletesebben

ZANZIBAR Technikai Adatlap (Technical Rider)

ZANZIBAR Technikai Adatlap (Technical Rider) ZANZIBAR Technikai Adatlap (Technical Rider) A zenekar felállása: Főének: Rita Gtr +vocal: Sidi Bass +Vocal: Miki Dob: András Hangtechnikus (keverős), és színpadi technikusok (roadok) kísérik a zenekart

Részletesebben

54 213 02 0000 00 00 Hangtechnikus Hangtechnikus 54 213 02 0100 51 01 Hangmester Hangtechnikus

54 213 02 0000 00 00 Hangtechnikus Hangtechnikus 54 213 02 0100 51 01 Hangmester Hangtechnikus A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK

KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK KÖRNYEZETVÉDELMI TUDNIVALÓK A termék a kiselejtezésekor nem kezelhető háztartási hulladékként, leadása az elektromos és elektronikai hulladékok újrahasznosítására kijelölt gyűjtőhelyeken történik. Ezt

Részletesebben

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR DIGITAL MUSIC PLAYER MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR TARTALOM 4 MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed Mellékelt tartozékok Különlegességek Biztonság Környezetvédelmi tudnivalók 5 Áttekintés

Részletesebben

Bánkuti Gábor: synthesis modul vizsga munka analízise

Bánkuti Gábor: synthesis modul vizsga munka analízise Bánkuti Gábor: synthesis modul vizsga munka analízise Bevezetés Sokat elmélkedtem azon, hogy valami teljesen új irányból közelítsem meg a projekt munkát, hogy szélesüljön a látóköröm. De az eddigi alkotások

Részletesebben

REFERENCE 1K REFERENCE 3K

REFERENCE 1K REFERENCE 3K REFERENCE K-SERIES REFERENCE 1K Típus: High-End, padlón álló hangsugárzó Mérnöki Alapelv: 3-utas Bass Reflex rendszer Nom. / Zenei terhelhetőség: 500/900 Watt SPL (1 W / 1 m): 89,5 db Frekvenciaátvitel:

Részletesebben

ConCorde MIRROR Használati útmutató

ConCorde MIRROR Használati útmutató ConCorde MIRROR Használati útmutató 1 Köszönjük, hogy a ConCorde Mirror MP4 lejátszót választotta. A készülék első használata előtt, kérjük olvassa el ezt a használati útmutatót. Figyelem! A készülék bármely

Részletesebben

Multifunkcionális feladatszerkesztő egyedi szoftver fejlesztése (TÁMOP-3.1.2-12/2-2012-0020) TE

Multifunkcionális feladatszerkesztő egyedi szoftver fejlesztése (TÁMOP-3.1.2-12/2-2012-0020) TE Multifunkcionális feladatszerkesztő egyedi szoftver fejlesztése (TÁMOP-3.1.2-12/2-2012-0020) TE Közbeszerzési Értesítő száma: 2013/99 Beszerzés tárgya: Szolgáltatásmegrendelés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

PENTA UNIO OKTATÁSI CENTRUM

PENTA UNIO OKTATÁSI CENTRUM PENTA UNIO OKTATÁSI CENTRUM A fuvarozási szolgáltatás teljesítési helye 2010. előtt és napjainkban Név: Durmics Erika Szak: Okleveles forgalmi-adó szakértő Konzulens: Szilágyi Miklósné TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Dr. Saxné Dr. Andor Ágnes Márta. Immateriális javak a számviteli gyakorlatban

Dr. Saxné Dr. Andor Ágnes Márta. Immateriális javak a számviteli gyakorlatban Dr. Saxné Dr. Andor Ágnes Márta egyetemi tanársegéd, Budapesti Corvinus Egyetem Immateriális javak a számviteli gyakorlatban A szerző a SZAKma 2012. novemberi számában a szellemi tőkével kapcsolatos hazai

Részletesebben

BELÜGYI RENDÉSZETI ISMERETEK

BELÜGYI RENDÉSZETI ISMERETEK Belügyi rendészeti ismeretek emelt szint 1312 ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 21. BELÜGYI RENDÉSZETI ISMERETEK EMELT SZINTŰ ÍRÁSBELI ÉRETTSÉGI VIZSGA JAVÍTÁSI-ÉRTÉKELÉSI ÚTMUTATÓ EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA

Részletesebben

Utángyártott autóalkatrészek és Volkswagen Eredeti Alkatrészek minőségi összehasonlítása

Utángyártott autóalkatrészek és Volkswagen Eredeti Alkatrészek minőségi összehasonlítása PORSCHE HUNGARIA Kommunikációs Igazgatóság Utángyártott autóalkatrészek és Volkswagen Eredeti Alkatrészek minőségi összehasonlítása Kraftfahrzeugtechnisches Institut und Karosseriewerkstätte GmbH & Co.

Részletesebben

Mini DJ-Mixer McCrypt DJ-50

Mini DJ-Mixer McCrypt DJ-50 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: 319 0250 Mini DJ-Mixer McCrypt DJ-50 Megrend. szám: 30 13 54 Ez a kezelési útmutató a készülékhez tartozik, az üzembehelyezésével és a kezelésével

Részletesebben

E O N 5 1 0 E O N 5 1 5 E O N 5 1 8 S

E O N 5 1 0 E O N 5 1 5 E O N 5 1 8 S E O N 5 1 0 E O N 5 1 5 E O N 5 1 8 S A VALAHA GYÁRTOTT LEGERŐSEBB EON THE NEXT GENERATION A JBL a híres EON sorozatnak is köszönhetően már több mint 14 éve tölt be vezető szerepet a hordozható hangfalak

Részletesebben

2010. évi CLXXXV. törvény. a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról 1

2010. évi CLXXXV. törvény. a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról 1 1. oldal 2010. évi CLXXXV. törvény a médiaszolgáltatásokról és a tömegkommunikációról 1 Az Országgyűlés a közösség és az egyén érdekeinek felismeréséből, a társadalom integritásának előmozdítása, a demokratikus

Részletesebben

A vizsgafeladat ismertetése: Az 5.3.1. B) vizsgafeladatban manipulált hanganyag értékelése

A vizsgafeladat ismertetése: Az 5.3.1. B) vizsgafeladatban manipulált hanganyag értékelése A vizsgafeladat ismertetése: Az 5.3.1. B) vizsgafeladatban manipulált hanganyag értékelése Az 5.3.3. A) és B) szóbeli vizsgafeladat elvégzéséhez a korábban elkészített soksávos hanganyag automatikákkal

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PIONEER PRO-440FLT http://hu.yourpdfguides.com/dref/3174798

Az Ön kézikönyve PIONEER PRO-440FLT http://hu.yourpdfguides.com/dref/3174798 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban: Dönt bizottság) meghozta az alábbi. V É G Z É S - t.

A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban: Dönt bizottság) meghozta az alábbi. V É G Z É S - t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNT BIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.422/ 12 /2010. A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

VIBROCONTROL-6000. A megbízható rezgésvédelem

VIBROCONTROL-6000. A megbízható rezgésvédelem VIBROCONTROL-6000 A megbízható rezgésvédelem Forgalmazza: B & K Components Kft. H-1096 Budapest, Telepy u. 2/F Tel: +36 (1) 215-8305, 215-8929; www.bruel.hu Fax: +36 (1) 215-8202 Biztonságos felügyelet

Részletesebben

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK EURÓPAI CHARTÁJA

HELYI ÖNKORMÁNYZATOK EURÓPAI CHARTÁJA 1 A Helyi Önkormányzatok Európai Chartájáról szóló, 1985. október 15-én, Strasbourgban kelt egyezmény HELYI ÖNKORMÁNYZATOK EURÓPAI CHARTÁJA PREAMBULUM Az Európa Tanácsnak a jelen Chartát aláíró tagállamai

Részletesebben

A 92. sorszámú Stúdióvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 92. sorszámú Stúdióvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 92. sorszámú Stúdióvezető megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 53 213 06 1.2.

Részletesebben

5. A kiscsoport a rajzolt bábok segítségével közösen kialakít egy jelenetet, nagy vonalakban elpróbálja.

5. A kiscsoport a rajzolt bábok segítségével közösen kialakít egy jelenetet, nagy vonalakban elpróbálja. MÉDIAISMERETI FOGLALKOZÁSOK KÖNYVTÁRI KÖRNYEZETBEN Alsó tagozatos (3-4 osztályos) gyerekek részvételével Max csoportlétszám: 18 fő Moderátorok száma: 3 fő (készítette Nagy Krisztina - Televele Médiapedagógiai

Részletesebben

Mérési útmutató. A/D konverteres mérés. // Első lépésként tanulmányozzuk a digitális jelfeldolgozás előnyeit és határait.

Mérési útmutató. A/D konverteres mérés. // Első lépésként tanulmányozzuk a digitális jelfeldolgozás előnyeit és határait. Mérési útmutató A/D konverteres mérés 1. Az A/D átalakítók főbb típusai és rövid leírásuk // Első lépésként tanulmányozzuk a digitális jelfeldolgozás előnyeit és határait. Csoportosítás polaritás szempontjából:

Részletesebben

PARAMÉTERES GÖRBÉK ALKALMAZÁSA VALÓSIDE- JŰ DIGITÁLIS HANGFELDOLGOZÁS SORÁN

PARAMÉTERES GÖRBÉK ALKALMAZÁSA VALÓSIDE- JŰ DIGITÁLIS HANGFELDOLGOZÁS SORÁN Multidiszciplináris tudományok, 3. kötet. (2013) sz. pp. 251-258. PARAMÉTERES GÖRBÉK ALKALMAZÁSA VALÓSIDE- JŰ DIGITÁLIS HANGFELDOLGOZÁS SORÁN Lajos Sándor Mérnöktanár, Miskolci Egyetem,Ábrázoló geometriai

Részletesebben

Horváth Mihály tér eredmény.

Horváth Mihály tér eredmény. Horváth Mihály tér eredmény. Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/90 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás fajtája:

Részletesebben

Tervezte és készítette Géczy lászló 1999-2003

Tervezte és készítette Géczy lászló 1999-2003 Tervezte és készítette Géczy lászló 1999-2003 A célszerűség azt kivájna, hogy a Perifériák, Multimédia eszközök témát, tárgyat bemutassam és rövid áttekintést adjak a várható tárgyalás módról. Általában

Részletesebben

Zoom R16 FELVEVŐ- INTERFACE-KONTROLLER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Magyar

Zoom R16 FELVEVŐ- INTERFACE-KONTROLLER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Magyar Zoom R6 FELVEVŐ- INTERFACE-KONTROLLER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Magyar Biztonsági előírások. Biztonsági előírások Fontos tudni! Olvassa el figyelmesen az utasításokat! Tartsa be ezeket az utasításokat! Vegyen

Részletesebben

h a t á r o z a t o t.

h a t á r o z a t o t. 1054 Budapest, Alkotmány u. 5. Levélcím: 1391, Budapest 62. Pf. 211. Telefon: (06-1) 472-8865, Fax: (06-1) 472-8860 Ügyszám: Vj/54/2013. Iktatószám: Vj/54-181/2013. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa

Részletesebben

4.2. ELİREGYÁRTOTT VB. FÖDÉMEK

4.2. ELİREGYÁRTOTT VB. FÖDÉMEK 4.2. ELİREGYÁRTOTT VB. FÖDÉMEK 4.2.1. ALAPFOGALMAK: ELİREGYÁRTÁS, FESZÍTÉS A monolit vb. födémek rengeteg elınye (kisebb födémvastagság, egyszerő konzolképzés, többtámaszúsíthatóság, kétirányú teherhordás

Részletesebben

VERSENYTANÁCS. határozatát

VERSENYTANÁCS. határozatát VERSENYTANÁCS VJ-30/2007/20. Ikt. sz.: 30/2007/18. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa az Országos Takarékpénztár és Kereskedelmi Bank Nyrt. (Budapest) vállalkozással szemben fogyasztói döntések

Részletesebben

FM modulátor SWM 165 RDS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

FM modulátor SWM 165 RDS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FM modulátor SWM 165 RDS HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FŐ FUNKCIÓK: Egyetlen gombnyomással kiválaszthatja a lejátszás módot vagy a mappát Nagy, 1,4 (3,5 cm) kijelző a zeneszám címének és szövegének megjelenítésével

Részletesebben

H6 hordozhato felvevo. Használati útmutató

H6 hordozhato felvevo. Használati útmutató H6 hordozhato felvevo Használati útmutató H6 hordozható felvevő Bevezetés Köszönjük, hogy a Zoom H6 hordozgató felvevőjét választotta. A H6 tulajdonságai összefoglalva: Felhasználástól függően állítható

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK

FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK FONTOS BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK A fenti nemzetközileg elfogadott jelek figyelmeztetnek a készülék belsejében előforduló elektromos veszély lehetőségére. Az egyenlő oldalú háromszögben elhelyezkedő nyílhegyben

Részletesebben

HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató

HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató HPR sorozatú aktív hangsugárzók Használati útmutató HPR122i HPR152i HPR153i HPR151i HPR181i 12, 2 utas hangsugárzó 15, 2 utas hangsugárzó 15, 3 utas hangsugárzó 15, mélysugárzó 18, mélysugárzó Biztonsági

Részletesebben

Regressziószámítás alkalmazása kistérségi adatokon

Regressziószámítás alkalmazása kistérségi adatokon Lengyel I. Lukovics M. (szerk.) 2008: Kérdıjelek a régiók gazdasági fejlıdésében. JATEPress, Szeged, 264-287. o. Regressziószámítás alkalmazása kistérségi adatokon Szakálné Kanó Izabella 1 A lokális térségek

Részletesebben

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata

Országos Rádió és Televízió Testület. 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Országos Rádió és Televízió Testület 237/2008. (I.30.) sz. Határozata Az Országos Rádió és Televízió Testület (a továbbiakban: Testület) a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény (továbbiakban:

Részletesebben

Az Ön kézikönyve LG E2380VX http://hu.yourpdfguides.com/dref/3975671

Az Ön kézikönyve LG E2380VX http://hu.yourpdfguides.com/dref/3975671 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben

Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására az amerikai filmtörténetben Azonosító: ART18 2011 10 31 Lelkednek sem Art egy kis táplálék 2011. 10. 05. szerda Bálint-házban, a Szabad Zsidó Tanház előadássorozat keretében elhangzott: Kárpáti Ildikó, Példák a zsidóság ábrázolására

Részletesebben

ALTO GENESIS SAT ALTO GENESIS SUB TERMÉK ADATLAP. Art. No. 5971. Art. No. 5978. Az ALTO GENESIS SUB/SAT, egy 3-utas kompakt rendszer.

ALTO GENESIS SAT ALTO GENESIS SUB TERMÉK ADATLAP. Art. No. 5971. Art. No. 5978. Az ALTO GENESIS SUB/SAT, egy 3-utas kompakt rendszer. ALTO GENESIS SAT 4 Ω Art. No. 5971 ALTO GENESIS SUB 4 Ω Art. No. 5978 Az ALTO GENESIS SUB/SAT, egy 3-utas kompakt rendszer. Készletben külön vásárolható meg a szatellit és külön a szub! Az ALTO GENESIS

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 23.9.2008 EP-PE_TC1-COD(2008)0044 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA

EURÓPAI PARLAMENT. Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 23.9.2008 EP-PE_TC1-COD(2008)0044 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA EURÓPAI PARLAMENT 2004 2009 Egységes szerkezetbe foglalt jogalkotási dokumentum 23.9.2008 EP-PE_TC1-COD(2008)0044 ***I AZ EURÓPAI PARLAMENT ÁLLÁSPONTJA amely elsı olvasatban 2008. szeptember 23-án került

Részletesebben

Egy helytelen törvényi tényállás az új Büntető törvénykönyv rendszerében

Egy helytelen törvényi tényállás az új Büntető törvénykönyv rendszerében 6 Dr. Fá z si Lá sz l ó PhD * Egy helytelen törvényi tényállás az új Büntető törvénykönyv rendszerében 1. Miről van szó A 2012. évi C. törvénnyel elfogadott új Büntető Törvénykönyv [Btk.] Különös Részének

Részletesebben

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. június 25.-én megtartott Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

SZENT KORONA SZABADEGYETEM TANTERV A VIZSGÁK ÉS SZÁMONKÉRÉSEK CSAK A FELNŐTT TOVÁBBKÉPZÉSEN RÉSZTVEVŐ HALLGATÓK RÉSZÉRE KÖTELEZŐ!

SZENT KORONA SZABADEGYETEM TANTERV A VIZSGÁK ÉS SZÁMONKÉRÉSEK CSAK A FELNŐTT TOVÁBBKÉPZÉSEN RÉSZTVEVŐ HALLGATÓK RÉSZÉRE KÖTELEZŐ! SZENT KORONA SZABADEGYETEM TANTERV A VIZSGÁK ÉS SZÁMONKÉRÉSEK CSAK A FELNŐTT TOVÁBBKÉPZÉSEN RÉSZTVEVŐ HALLGATÓK RÉSZÉRE KÖTELEZŐ! NEMZETI MÉDIA SZAK Elmélet és gyakorlat GYAKORLAT TANTÁRGYAI ÉS TEMATIKÁJA

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

ÁLATI Ú ÚTMUTATÓÓ ConCorde X-900 MP5 lejátszó

ÁLATI Ú ÚTMUTATÓÓ ConCorde X-900 MP5 lejátszó ÁLATI Ú ÚTMUTATÓÓ ConCorde X-900 MP5 lejátszó 1 Kérjük, használat előtt olvassa el figyelmesen a használati útmutatót. Biztonsági előírások: 1. Ne használja a kzüléket túl forró, hideg, poros nyirkos környezetben.

Részletesebben

12. Vig Zoltán: Vizsgálatok a felsıoktatásban tanulók internethasználatával

12. Vig Zoltán: Vizsgálatok a felsıoktatásban tanulók internethasználatával 12. Vig Zoltán: Vizsgálatok a felsıoktatásban tanulók internethasználatával kapcsolatban A BME Mőszaki Pedagógia Tanszékén 2002-ben kezdıdött meg a hallgatók internet- és az ezzel kapcsolatos IKT-használatának

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/12. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/12. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinika részére 2 db lélegeztetőgép beszerzése, valamint karbantartási és hibajavítási feladatok ellátása - Tájékoztatás az eljárás eredményéről Közbeszerzési

Részletesebben

Mintavételezés: Kvantálás:

Mintavételezés: Kvantálás: Mintavételezés: Időbeli diszkretizálást jelent. Mintavételezési törvény: Ha a jel nem tartalmaz B-nél magasabb frekvenciájú komponenseket, akkor a jel egyértelműen visszaállítható a legalább 2B frekvenciával

Részletesebben

Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Stratégia 2010 Készítették: Dr. Szabó Ildikó és Marián Béla Az anyaggyűjtésben közreműködött: Márton Sándor

Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Stratégia 2010 Készítették: Dr. Szabó Ildikó és Marián Béla Az anyaggyűjtésben közreműködött: Márton Sándor Észak-alföldi Regionális Ifjúsági Stratégia 2010 Készítették: Dr. Szabó Ildikó és Marián Béla Az anyaggyűjtésben közreműködött: Márton Sándor Nullpont Kulturális Egyesület Debrecen, 2010 1 Tartalom 1.

Részletesebben

A C-22B Sztereó két-utas aktív crossover

A C-22B Sztereó két-utas aktív crossover Crossover-ek A C-22B Sztereó két-utas aktív crossover VOICE-KRAFT Jel - zaj viszony: >103dB (súlyozott A szűrővel) Sávszélesség: 20Hz - 20 khz +/- 5dB Teljes harmonikus torzítás:

Részletesebben

Szakdolgozat GYIK. Mi az a vázlat?

Szakdolgozat GYIK. Mi az a vázlat? Szakdolgozat GYIK szerző: Pusztai Csaba, adjunktus, Közgazdaságtan és Jog Tanszék, EKF, Eger Mi az a vázlat? Elvárásként szerepel a GTI szempontrendszerében az, hogy az őszi félévben a szakdolgozó elkészítsen

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/114. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/114. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Észak-alföldi Operatív Program Funkcióbővítő, integrált települési fejlesztések című, támogatási rendszeréhez benyújtott, Integrált városfejlesztési célok megvalósítása Máriapócson című, ÉAOP-5.1.1./D-09-2f-2013-0002

Részletesebben

D-Tronic Q5. Elektronikus dobkészlet. Használati utasítás

D-Tronic Q5. Elektronikus dobkészlet. Használati utasítás D-Tronic Q5 Elektronikus dobkészlet Használati utasítás 1 GONDOSAN ORIZZE MEG A KÖVETKEZO BIZTONSÁGI ELOÍRÁSOKAT! Fontos biztonsági eloírások: FIGYELEM elektromos készülékek használatakor néhány alapveto

Részletesebben

ÍRÁSBELI SZORZÁS ELŐKÉSZÍTÉSE; TÖBBTAGÚ ÖSSZEADÁSOK, TÖBBSZÖRÖZÉSEK. 37. modul

ÍRÁSBELI SZORZÁS ELŐKÉSZÍTÉSE; TÖBBTAGÚ ÖSSZEADÁSOK, TÖBBSZÖRÖZÉSEK. 37. modul Matematika A 3. évfolyam ÍRÁSBELI SZORZÁS ELŐKÉSZÍTÉSE; TÖBBTAGÚ ÖSSZEADÁSOK, TÖBBSZÖRÖZÉSEK 37. modul Készítette: KONRÁD ÁGNES matematika A 3. ÉVFOLYAM 37. modul ÍRÁSBELI SZORZÁS ELŐKÉSZÍTÉSE; TÖBBTAGÚ

Részletesebben

TECHNIKAI RIDER 2015.

TECHNIKAI RIDER 2015. TECHNIKAI RIDER 2015. Műsorrendelés: E-mail: koncert@mirigy.hu Fodor Péter +36 20 9918666 Színpad, dobogórendszer SZÍNPAD: A produkció színpad méretének igénye: 10m (széles) x 8m (mély) min. 1,2m (magas)

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2012. október 17-i ülésére Tárgy: Önkormányzati

Részletesebben

Az ELTE angol francia szakán végzett, ugyanakkor Svédországban is tanult. Miért ott?

Az ELTE angol francia szakán végzett, ugyanakkor Svédországban is tanult. Miért ott? operaportal.hu, 2013. 10. 13. "OLYAN NINCS, HOGY VALAMI KÖNNYŰ..." Interjú Havas Ágnessel, az Armel Operafesztivál igazgatójával. Havas Ágnessel, az Armel Operafesztivál alapítójával és igazgatójával,

Részletesebben

Oszcilloszkópos mérések II. laboratóriumi gyakorlat

Oszcilloszkópos mérések II. laboratóriumi gyakorlat Oszcilloszkópos mérések II. laboratóriumi gyakorlat Készítette: Bodnár Péter bopnaat.sze mősz.info. III. évf. 2007. szeptember 19. Mérıtársak: Laczó Péter Szögi Balázs Szekeres Gábor 1.Feladatok 1.1. Kapcsoljon

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. június 22-én tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. június 22-én tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. június 22-én tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés kezdete:

Részletesebben

Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium

Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium Hajléktalanokért Közalapítvány Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet KUTATÁSI BESZÁMOLÓ Szociális szolgáltatások és kábítószer-fogyasztók

Részletesebben

Access 2010 Űrlapok és adatelérés

Access 2010 Űrlapok és adatelérés 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az Európai Uniós pályázatok vizsgálata A vizsgálatot végezte: Az ellenőrzött szervezeti egység: Fővárosi Bíróság Belső Ellenőrzési Osztály Fővárosi Bíróság Gazdasági Hivatala Hivatkozási

Részletesebben

AM 120 MKII. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55. Felhasználási javaslat:

AM 120 MKII. www.sulitech.com Ingyenes szállítás az egész országban! tel.: 06 22 33 44 55. Felhasználási javaslat: AM 120 MKII 3 csatornás keverőpult PHONIC Jellemzők: Csatornák száma: 3 (1 mikrofon, 2 sztereó) 2T be- és kimenet Fejhallgató kimenet 2 x 4 LED-es kivezérlésmérő +48V Phantom táp Technikai adatok: Sávszélesség:

Részletesebben

A magzat életének védelme az új alkotmányban

A magzat életének védelme az új alkotmányban HÁMORI ANTAL A magzat életének védelme az új alkotmányban 1967-ben született Komlón. Állam- és jogtudományi, valamint kánonjogi doktor, okl. levéltáros, etika- és hittanár. Egyetemi tanulmányait az ELTE

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június

ÚTMUTATÓ. 1.4 tevékenység. Dieter Schindlauer és Barbara Liegl. 2007 június MUNKAANYAG, KÉRELMEZŐ ELSŐ INTERJÚ ÚTMUTATÓ A HU2004/IB/SO01-TL számú Egyenlő bánásmód elvének érvényesítése és az anti-diszkriminációs törvény végrehajtásának elősegítése Twinning Light projekt összesített

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. V. Játékos Balaton projekt marketingkommunikációs terve... 5. VI. Mellékletek... 11

TARTALOMJEGYZÉK. V. Játékos Balaton projekt marketingkommunikációs terve... 5. VI. Mellékletek... 11 MARKETING TERV Az Interaktív Játéktér az NFGM és a BFT támogatásával, a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Közhasznú Nonprofit Kft. koordinációjával valósult meg. 1 TARTALOMJEGYZÉK I. A projekt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. október 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. október 18-i rendes ülésére 1 1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. október 18-i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról,

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/130

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/130 Abony Város Önkormányzata részére a HULEJAF-2013-0002 pályázat keretén belül Házhozmenő szelektív gyűjtéséhez eszközbeszerzés - tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/130

Részletesebben

16. Tétel. Hangkártya szabványok. Hangállományok tömörítése, szabványok, kódolási módszerek Az MPEG Audio. Egyéb állományformátumok (PCM, WMA, OGG).

16. Tétel. Hangkártya szabványok. Hangállományok tömörítése, szabványok, kódolási módszerek Az MPEG Audio. Egyéb állományformátumok (PCM, WMA, OGG). 16. Ön részt vesz egy internetes zenei-album megvalósításában. A tervezett alkalmazás lehetővé teszi a zenei hanganyagok adatbázisában való keresést, zenei hanganyagok, narrációk feltöltését, lejátszását.

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030

A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA 2015-2030 Egyeztetési anyag 2015. november 18. 1 A MAGYARORSZÁGI NATÚRPARKOK FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓJA Egyeztetési anyag 2015. november 18. A koncepció

Részletesebben

REFERENCE 1.2 DC REFERENCE 2.2 DC

REFERENCE 1.2 DC REFERENCE 2.2 DC REFERENCE REFERENCE 1.2 DC Típus: High End álló hangsugárzó Kivitel: 3½-utas bass-reflex rendszer Névleges/zenei teljesítmény: 500/900 Watt SPL (1W / 1m): 89,5 db (1 W, 1 m) Frekvencia tartomány: 18...40.000

Részletesebben

TELEPÜLÉSÉPÍTÉS. Faszerkezetek. Faszerkezetek alkalmazási lehetőségei

TELEPÜLÉSÉPÍTÉS. Faszerkezetek. Faszerkezetek alkalmazási lehetőségei TELEPÜLÉSÉPÍTÉS Faszerkezetek Az ökológiai szempontokra manapság egyre nagyobb figyelmet fordítanak. A fának mint szerkezeti anyagnak a szén-dioxid-emisszió és az energetika szempontjából vannak előnyei.

Részletesebben

Használati utasítások

Használati utasítások VOM-1200DV VOM-1200DX 12"Motor onitor és DVD Használati utasítások Video Stream Technologies Világítás Vezeték nélküli hangszóróval is használható (ez csak Figyelem Ne tartson mágneses tárgyat például

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu.

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu. SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

Howard Hanson életműve és szimfonikus művészete

Howard Hanson életműve és szimfonikus művészete DLA doktori értekezés tézisei Holics László Howard Hanson életműve és szimfonikus művészete Témavezető: Wilheim András Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem 28. számú művészet- és művelődéstörténeti tudományok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V tanú folytatólagos kihallgatásáról

J E G Y Z Ő K Ö N Y V tanú folytatólagos kihallgatásáról Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Főosztály Életvédelmi Osztály Életvédelmi Alosztály II. Ügyszám: 01000/257/2011/ bü. J E G Y Z Ő K Ö N Y V folytatólagos kihallgatásáról Készült a(z) Budapesti Rendőr-főkapitányság

Részletesebben

HELYI TANTERV A 27/1998. (VI. 10.) MKM RENDELET 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE ALAPJÁN, A 2011/2012. TANÉVTŐL KIFUTÓ RENDSZERBEN MEGVALÓSULÓ KÉPZÉSBEN

HELYI TANTERV A 27/1998. (VI. 10.) MKM RENDELET 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE ALAPJÁN, A 2011/2012. TANÉVTŐL KIFUTÓ RENDSZERBEN MEGVALÓSULÓ KÉPZÉSBEN HELYI TANTERV A 27/1998. (VI. 10.) MKM RENDELET 1. SZÁMÚ MELLÉKLETE ALAPJÁN, A 2011/2012. TANÉVTŐL KIFUTÓ RENDSZERBEN MEGVALÓSULÓ KÉPZÉSBEN A tanulói teljesítmény ellenőrzése, mérése, értékelése, minősítése

Részletesebben