Igazoltan távol van: Németh Sándor polgármester, Patthy Sándor képviselő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Igazoltan távol van: Németh Sándor polgármester, Patthy Sándor képviselő"

Átírás

1 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában június 27-én, órai kezdettel megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak a mellékelt jelenléti ív szerint: (Jelenléti ív a jegyzőkönyv 1. sz. mellékletét képezi) Baranyai Róbert alpolgármester, Pócza Csaba, Patthy Sándor, Németh Violetta, Bodorkós László, Taródi Lajos képviselők Igazoltan távol van: Németh Sándor polgármester, Patthy Sándor képviselő A Polgármesteri Hivatal részéről:, Szabó András aljegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Guttmann Andrásné adócsoport vezetője, Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető, Koltay Péter műszaki csoportvezető, Csordásné Major Tünde jkv. vezető Meghívottak: Teklits István nyugalmazott településvezető Bittenbinder Miklós Büki Gyógyfürdő Vállalat nyugalmazott igazgatója Horváth Tiborné Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke Pócza Mária Gabriella Csodaország Óvoda megbízott vezetője Benkőné Klára Júlia Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár intézményvezetője Pálffy Tamás BBTKE menedzsere Tóth Gyuláné Parkom Kft. ügyvezetője Tömböly Ágnes Büki Újság felelős szerkesztője Ruzsicska József Büki Gyógyfürdő Zrt. Igazgató Tanácsának tagja Popovits Ferenc Büki Gyógyfürdő Zrt. Igazgató Tanácsának tagja Horváth Zoltán Dózsa u. Csóka József Hunyadi u. Krizmanits Márton Büki Gyógyfürdő Zrt. Gazdasági Igazgatója Németh Csaba Büki Gyógyfürdő Zrt. Műszaki Igazgatója Csóka Csaba BTK elnöke Vojtkó Tibor Bük és Térsége Vízmű Kft. ügyvezetője Németh Sándor polgármester távollétében Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 5 fő képviselő jelen van. Javaslatot tesz a jegyzőkönyv hitelesítőkre: 1. Pócza Csaba és 2. Taródi Lajos képviselők személyében A Képviselő-testület egyhangúlag,5 igen szavazattal 1. Pócza Csaba és 2. Taródi Lajos képviselőket jelöli ki az ülésről készült jegyzőkönyv hitelesítőinek.

2 2 Javaslatot tesz az ülés napirendjére, melyet a meghívóban kiküldöttektől eltérően az alábbiak szerint kér módosítani: 16. napirendi pontban kéri tárgyalni: dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ nyílászáró cseréjét, a 17. napirendi pontban az autóbuszöblök kialakítását. Zárt ülés keretében: 2. napirendi pontként a kitüntetések megtárgyalását A Képviselő-testület egyhangúlag, 5 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyta jóvá a napirendeket: NAPIREND 1. Beszámoló a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Németh Sándor polgármester 2. Tájékoztató a BGY Zrt évi működéséről, illetve a kiemelt projektek állásáról Előterjesztő: a BGY Zrt. által megbízott személy 3. A BGY Zrt. felügyelő bizottságába és az igazgatóságba az Önkormányzat által delegált tagok beszámolója Előterjesztő: a delegáltak 4. A településen dolgozó háziorvosok, gyermekorvos, fogorvos és gyógyszerész beszámolója Előterjesztő: háziorvosok, gyermekorvos, fogorvos és gyógyszerész 5. Beszámoló a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság munkájáról Előterjesztő: a Bizottság elnöke 6. Óvodavezetői pályázat elbírálása Előterjesztő: 7. A Bük Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2006. (X.31.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő: 8. A szociális rendelet módosítása Előterjesztő: 9. A környezetvédelemről szóló 9/2002. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő: 10. Pályázati felhívás az Autóbusz pályaudvaron található helyiség bérbevételére Előterjesztő: 11. A Parkom Kft-vel kötött vállalkozási szerződés módosítása Előterjesztő: Németh Sándor polgármester 12. Bük 317/8 hrsz-ú ingatlanon kerítés építése Előterjesztő: Koltay Péter műszaki csoportvezető 13. NYDOP-4.1.1/B-11 bel- és csapadékvíz elvezetési pályázat Előterjesztő: Molnár Zoltán pályázati-referens 14. A Kőszegi Kistérség és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktum című TÁMOP / pályázat fenntartása Előterjesztő: Szabó András aljegyző 15. Bük Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata támogatási kérelme Előterjesztő: Németh Tiborné elnök

3 3 16. Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ nyílászárók cseréje. Előterjesztő: Szabó András aljegyző 17. Autóbuszöblök kialakítása. Előterjesztő: Szabó András aljegyző Zárt ülés: 1. Első lakáshoz jutók támogatása Előterjesztő: 2. Kitüntetési javaslatok megtárgyalása. Előterjesztő: Indítványok, bejelentések. 1. Napirend: Beszámoló a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Németh Sándor polgármester (Írásos előterjesztés a jkv. 2. sz. mellékletét képezi) Németh Sándor polgármester távollétében Írásos előterjesztését az alábbiakkal egészíti ki: Szombaton, július 25-én tartottuk meg a Fürdővárosok sporttalálkozóját hagyományosan, immár 11. alkalommal. Hajdúszoboszló, Harkány Hévíz és Bük részvételével. A vándorkupát ismét Bük hozhatta el. Mindenki részvételét megköszöni. E napirend keretében kéri megtárgyalni a TDM kérése a játszótér megvilágítását, valamint a Peter Cerny Alapítvány ,-Ft támogatási kérelmét. TDM játszótér megvilágítása: A Pénzügyi, valamint a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság is tárgyalta. Két db. kétkarú lámpatest kihelyezéséről már döntött a testület, csak abban nem, hogy hagyományos energiával, vagy napenergiával ellátottak legyenek. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A hagyományos energiával ellátottat javasolják, mert akkora a bekerülési költségbeli különbség, ami nem tud megtérülni. Formája pedig olyan legyen, mint amilyen a környékbelieké. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A bekért ajánlatok alapján a napelemes nagyon drága, így bizottsága is a hagyományosat javasolja, formájában a környékbeliekhez igazodjon. Az égők legyenek energiatakarékosak. Kéri a Képviselő-testület döntését a TDM parkban felállításra kerülő közvilágítási lámpatestekkel kapcsolatban:

4 4 245/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a büki 1226 hrsz-ú, TDM parkban a felnőtt játszótéren 2 db. kétkaros, hagyományos energiaforrással ellátott villanyoszlop és egy villamos fogyasztásmérő hely kialakítását elrendelni. A felmerülő bruttó ,- Ft összeget a évi költségvetés tartaléka terhére biztosítja. Mészáros Szabolcs műszaki ügyintéző Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető : Peter Cerny Alapítvány a Beteg koraszülöttek Gyógyításáért kérelemmel fordult polgármester úrhoz. Polgármester úr saját keretéből 50 ezer forint összeget akart adni, tekintettel viszont arra, hogy az alapítványoknak támogatást csak testület nyújthat, szükséges a Képviselőtestület döntése. Évek óta adunk támogatást a koraszülött gyerekeknek. Kéri a Képviselő-testület döntését a Peter Cerny Alapítvány a Beteg koraszülöttek Gyógyításáért kérelmével kapcsolatban. 246/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ,-Ft egyösszegű támogatást biztosít a Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért Kiemelten közhasznú szervezet részére a évi költségvetés tartaléka terhére. Felhatalmazza a polgármestert a támogatási megállapodás aláírására. Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető Németh Sándor polgármester: További hozzászólás hiányában kéri a Képviselő-testületet, hogy a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót fogadja el.

5 5 247/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a két ülés között történt fontosabb eseményekről és a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról szóló beszámolót elfogadja. 2. Napirend: Tájékoztató a BGY Zrt évi működéséről, illetve a kiemelt projektek állásáról Előterjesztő: a BGY Zrt. által megbízott személy (Írásos előterjesztés a jkv. 3. sz. mellékletét képezi) Krizmanits Márton Büki Gyógyfürdő Zrt. Gazdasági igazgatója: Részéről nem kívánja kiegészíteni az írásban tett beszámolóját. Németh Csaba Műszaki igazgató: A kiemelt projektről pár szóban: Elkezdődött a használatbavételi eljárás. A létesítmények közül a csúszdarendszer próbaüzemeltetése június 4-től zajlik. A július 1.-i éjszakai fürdőzésen már működni fog. Július közepétől várhatóan a további részek is üzembe állnak. A pénzügyi zárás augusztus 15. Az étteremkialakítás tekintetében is folyamatban van a konyhatechnikai gépek telepítése, így azt is hamarosan üzembe állítják. Pócza Csaba képviselő: Miután a gyógyfürdő beléptetési struktúrája teljesen megváltozik most lehetne még változtatásokat eszközölni. Korábban ígéretet tettek arra, hogy az új típusú bejára kialakítása során az Európa út felől is meg lehet majd közelíteni a fürdőt és ott is lesz valamilyen bejárat a gyalogos, illetve kerékpáros forgalom számára. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi bizottság a részletes, mindenre kiterjedő beszámolót elfogadásra javasolja. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság is elfogadásra javasolja. Mivel az idegenforgalmi főszezon elején vagyunk javasolja, hogy mielőbb frissítsék fel az információs táblákat, mert a fehér táblákon a citromsárga feliratok megfakultak. Az ide érkező vendégek nem tudják merre orientálódjanak. Kéri a Képviselő-testült döntését azzal kapcsolatban, hogy az Európa út felől gyalogos ill. kerékpáros forgalom számára lehetőséget kérünk-e a Büki Gyógyfürdő Zrt-től.

6 6 248/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megkeresi a Büki Gyógyfürdő Zrt.-t, hogy az Európa út felől a gyalogos és kerékpáros forgalom részére a gyógyfürdő látogatható legyen, valósítson meg egy bejáratot. Koltay Péter műszaki csoportvezető Kéri a Képviselő-testületet, hogy a Büki Gyógyfürdő Zrt évi működéséről, illetve a kiemelt projektek állásáról szóló tájékoztatót vegye tudomásul. 249/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Büki Gyógyfürdő Zrt évi működéséről, illetve a kiemelt projektek állásáról szóló tájékoztatóját tudomásul vette. Dr. Németh István BGY Zrt. elnök-vezérigazgatója 3. Napirend: A BGY Zrt. felügyelő bizottságába és az igazgatóságba az Önkormányzat által delegált tagok beszámolója Előterjesztők: a delegáltak (Írásos előterjesztés a jkv. 4. sz. mellékletét képezi) Németh Violetta képviselő, a Büki Gyógyfürdő Zrt. Felügyelő Bizottságának tagja: A bizottsági ülésen hosszú időn keresztül beszélték át a dolgokat. Úgy érzik, hogy a jogi dolgok terén segítségre szorulnak. Tudomásuk szerint hiányzik a felügyelő bizottság elnökének a megválasztása. Kéri a menedzsment segítségét a felmerülő kérdések tisztázásában. : Az Alapszabály kell, hogy kezelje ezt a jogi helyzetet. A Felügyelő bizottság saját tagjai sorából választa ki az elnököt. Krizmanits Márton Büki Gyógyfürdő Zrt. Gazdasági Igazgatója: A Büki Gyógyfürdő Zrt. működését az SZMSZ szabályozza. Az elnök-vezérigazgató betegsége a munkát nem befolyásolja. A testületeknek össze kell ülni, ennek egyedüli oka az emberek összehívhatóságának a nehézsége. A vezető testületek kompetenciája ez. Elnökvezérigazgató urat ő helyettesíti vezérigazgatói feladataiban, de az igazgatósági elnöki feladatokban nem.

7 7 Pócza Csaba képviselő, a Büki Gyógyfürdő Zrt. Felügyelő Bizottságának elnöke: Az alapszabály valóban rendelkezik ezekről, de szerencsés lenne most az átadásnál minél hamarabb az Felügyelő Bizottság és Igazgatóság elnökeit megválasztani. Bodorkós László képviselő, Pénzügyi Bizottság elnöke: A beszámolót elfogadásra javasolták. Kéri a Képviselő-testületet, hogy fogadja el a Büki Gyógyfürdő Zrt. Felügyelő bizottsága, valamit Igazgató Tanácsa tagjainak beszámolóját. 250/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Büki Gyógyfürdő Zrt. Felügyelő Bizottságába, valamint Igazgatóságba általa delegált tagok beszámolóját elfogadja. BGY Zrt. Felügyelő Bizottságának tagjai BGY Zrt. Igazgató Tanácsának tagjai 4. Napirend: A településen dolgozó háziorvosok, gyermekorvos, fogorvos és gyógyszerész beszámolója Előterjesztő: háziorvosok, gyermekorvos, fogorvos és gyógyszerész (Írásos előterjesztés a jkv. 5. sz. mellékletét képezi) A felkértek írásban leadták tevékenységükről szóló beszámolóikat. Mayer Csaba gyógyszerész órakor megérkezik Dr. Mayer Csaba gyógyszerész: Rendkívülinek tartja, hogy őt is, mint gyógyszerészt meghívták az ülésre. Szeretné, ha helyes véleményt tudnának kialakítani. Közösen kell gondolkodni ahhoz, hogy az hathatós legyen a bükiek egészségügyi állapotára nézve. A biztonságos gyógyszerellátást nekik kell biztosítani. Két dolgot vett ki a reá irányadó törvényből: A gyógyszertár egészségügyi szolgáltatást végző, egészségügyi intézmény, és nem kiskereskedelmi egység. Együtt kell működniük a kórházakkal is és egymással is. az állam kötelezi őket arra, hogy ragaszkodjanak hozzá, és így be vannak szabályozva, korlátozva. A kötelezettségeik viszont jelentősen kiterjedtek. A gyógyszertár stratégiája: úgy létesíthető új gyógyszertár, ha meghaladja a környezete a 4500 főt. Bükön nem érik el ezt a számot. Ezáltal a büki patika működése nem biztonságos, ezért az a dolga, hogy 4500 embert szervezzen így a környező településekkel fel kell vállalnia a konfliktusokat. Bükfürdőn fiókpatikát szeretne létrehozni, ez azért is fontos, mert a

8 8 reumatológiai ambulanciát a sajtoskáli gyógyszertár látja el, ahogy a Danubius Hotel vendégeit is. Másik harcirány: Bő és Gór, mivel a bőiek kézi patikáját is Sajtoskál látja el. Területi elven voltak a gyógyszertárak megszervezve. Bő és Gór Bükhöz tartoztak, de mégis Sajtoskál látja el őket. A harmadik irány Acsád, ott is próbálják a gyógyszerellátást javítani. A gyógyszerész közszolgálati funkciót lát el ugyanúgy, mint a képviselő-testület, és mégsem kapnak semmilyen támogatást érte. Megértjük a problémát. Általános helyzet ez, úgy gondolja. Önkormányzati módszerekkel nem tudjuk befolyásolni. Bodorkós László képviselő: Köszöni a beszámolót. Kicsit képbe kerültünk általa. Az orvosok beszámolót egy kicsit ő is kezdeményezte. Ez abból indult ki, hogy néhányak véleménye az, hogy a kapcsolattartást javítani kell. Többen panaszolták, hogy az újabb visszahíváskor nem ismerik már fel őket a háziorvosuk, illetve nem emlékszik, hogy milyen betegséggel járt korábban nála. Jobb kapcsolatot kell kialakítani a betegekkel. A vérnyomás csökkentésére szolgáló gyógyszer felírása előtt kéri a vérnyomást megmérni. Németh Violetta képviselő: A gyógyszerész úrral személy szerint nagyon meg van elégedve, ahogy a kiszolgáló személyzettel és a gyógyszertár működésével is. Sajnálattal hallja, hogy a büki szállodák nem a büki gyógyszertárból szerzik be gyógyszereiket. Ha ez ügyben segítségre szorul, mindenben segíti, javasolja, hogy tessék megtenni az előrelépést ez ügyben. Dr. Mayer Csaba gyógyszerész: Nagyon köszöni Németh Violetta képviselő felajánlott segítéségét, mert pont ilyen segítségre számít és kérné a testületét. A TDM-be is azért lépett be, hogy ilyenfajta segítségre számíthasson. Taródi Lajos képviselő: Mostanában sajnos gyakran kell a gyógyszertárba mennie. Furán érzi magát, mert a járólapok hiányosak. Önkormányzati tulajdonban van az épület. Kinek a dolga a járólap megjavítása? A gazdasági bejárat korlátja is el van korhadva. Kinek a dolga ez ügyben intézkedni? Az ingatlan az önkormányzaté, az észlelt hibákat a Parkom Kft. is jelezte, a Polgármesteri Hivatal intézkedni fog. A gyógyszertár pozíciójának növelése érdekben mondja, hogy van olyan területünk a fürdőn, amelyet bérbe tudunk adni a fiókgyógyszertár részére az autóbusz megállónál. Dr. Mayer Csaba gyógyszerész: A fürdőre való kijutás elég nehéz. Nagyon szívesen venni az önkormányzatnak ezt a fajta segítségét, csak sajnos kőfallal ellátott helyiség kellene neki a gyógyszerek miatt és közvetlen vízvételi lehetőség és legalább 26 m2 nagyság. A jelenlegi állapotában nem felel meg neki a felajánlott helység.

9 9 Az önkormányzat nem tervezi, hogy komolyabb beruházást végez az épületen. Dr. Szilasi Imre háziorvos: 11 éve él a településen. A betegkörével bizonyos kapcsolatot tart. Mindig szondázott, és igyekezett lemérni, hogy hogyan távozik tőle a vendég. Eléggé családias a kapcsolata a betegivel. Nyugaton van recepciós, s nem az orvosi időből veszi el az időt a kérdezősködés. Erre nálunk nincs személyzet. Ő sem szereti, ha várakoznia kell és a betegeit sem szívesen várakoztatja. Mindig törekszik, hogy még inkább elégedettek legyenek a betegei. Mérhetetlen felelőssége van egy-egy döntés során, mert élet és halálról kell döntenie. A túlságosan atyáskodó kapcsolat viszont lehet, hogy a szakmaiság rovására megy. Csak azt tudja folytatni, amit ebben a 11 évben is csinált. 11 éve el akarja mondani, hogy ezt az Eötvös utcát másképp csinálta volna, a régi épületet nem újította volna fel, hanem az egészet ledózerolta volna, és városközpontot csinálta volna a helyére. A szakmai kérdésekben sem kéri senki a segítségét. Nincs pl fektetője. Egy csomó dolgot másképp csinált volna. Az utak olyan rosszak, hogy a vendég nem fog emiatt visszatérni Bükre. Az egészségügyi fejlesztések terén megkérdezhették volna. Dr. Nagy Mária és dr. Szirmai László orvosok: Nem kívánják szóban kiegészíteni írásos beszámolójukat. Kéri a Képviselő-testület döntését a háziorvosok beszámolójával kapcsolatban. 251/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a településen dolgozó háziorvosok, gyermekorvos, fogorvos és gyógyszerész beszámolóját elfogadja. Előterjesztők 5. Napirend: Beszámoló a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság munkájáról Előterjesztő: a Bizottság elnöke (írásos előterjesztés a jkv. 6. sz. mellékletét képezi) Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: Írásos beszámolójának tartalmát röviden ismerteti. Egyre jobb és szorosabb a kapcsolatuk a TDM szervezettel Folyamatosan figyelemmel kísérik a gyógyfürdő beruházásait és gazdasági működését is. Pócza Csaba képviselő: Amióta a TDM tevékenykedik, azóta a bizottság feladatainak egy részét átvállalja.

10 10 A település fejlesztésére irányuló nyertes pályázatunk nem volt. Ezen el kell gondolkodnunk, és figyelembe kell venni, hiszen most tapasztaltuk, hogy minden település nyert, csak Bük nem az óvoda felújítás kapcsán. Ha mást nem, stratégiát kell váltanunk. Bízik abban, hogy az elutasításos tendencia nem fog sokáig tartani. De közben keresni kell az okát. De erről a bizottság nem tehet. Kéri a Képviselő-testületet, hogy a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság munkájáról szóló beszámolót fogadja el. 252/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság munkájáról szóló beszámolót elfogadja. Németh Violetta bizottság elnöke 6. Napirend: Óvodavezetői pályázat elbírálása Előterjesztő: (Írásos előterjesztés a jkv. 7. sz. mellékletét képezi) dr. Tóth Ágnes jegyző: Hornyák Istvánné óvodavezető nyugdíjazása miatt a Csodaország Óvoda vezetői munkaköre megüresedik október 21. napjával. A felhívásra egy pályázó jelentkezett: Pócza Mária Gabriella, aki jelenleg a Csodaország Óvoda vezető-helyettese. A Kulturális, Oktatási és Sportbizottság június 22-i ülésén a pályázót meghallgatta. A pályázó döntése szerint - a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 12. (4) bekezdés a) pontja alapján - ha a nyílt ülés tartásához nem járul hozzá, az előterjesztést zárt ülésen kell megtárgyalni. Megkérdezi a jelenlévő pályázót, hogy a nyílt ülésen történő tárgyaláshoz hozzájárul-e. Pócza Mária Gabriella pályázó: A nyílt ülés megtartásához hozzájárul. : Ismerteti a nevelőtestület, a szülői munkaközösség és az alkalmazotti közösség véleményét. Mint a felolvasott véleményekből kiderül, a véleményezők támogatják a pályázót, alkalmazotti közösség tagjai közül tartózkodtak ketten a szavazásnál. Pócza Csaba képviselő, a Kulturális, Oktatási és Sportbizottság elnöke: Az óvoda vezető helyettese jelentkezett vezetőnek, ezért tevékenységét már jó ideje követhettük. A bizottság egyhangúlag javasolja az ő intézmény vezetővé történő kinevezését. Valamelyes ismeri, hogy milyen belülről pályázni, és milyen elfogadtatni magát az alkalmazotti közösségen belül. Nagyon kívánja, hogy az óvoda hierarchikus rendje legyen

11 11 rendkívül kemény. Az óvoda valamely liberális elveit jó lenne konzervatív oktatási módszerekkel megspékelni. A dadáknak is legyen meg a maguk helye, eddig túlságosan demokratikus rendszer uralkodott. Pócza Mária Gabriella pályázó: Jó színvonalú nevelési, oktatási tevékenységet kíván megvalósítani, ahova a szülők szívesen és biztonságtudattal hozhatják a gyerekeket. Igyekezni fog, hogy világos munkaköri leírásokat és szabályrendszert alakítson ki, hogy mindenki tudja mi a feladata. Tájékoztatja a Képviselő-testületet az illetményről. Kéri a Képviselő-testület döntését a Csodaország Óvoda vezetői állásának elbírálásáról. 253/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Csodaország Óvoda óvodavezetőjének PÓCZA MÁRIA GABRIELLA Bük, Petőfi u. 12. sz. alatti lakost október 22-től július 31-ig kinevezi. Illetményét bruttó ,-Ft-ban határozza meg. Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető, illetve a határozatban foglaltak szerint Pócza Mária Gabriella pályázó: Köszöni a támogatást és a bizalmat, és igyekszik, hogy a tudásával hozzájáruljon az óvoda fejlődéséhez. Szeretné megköszönni a testületnek az óvodának nyújtott eddigi támogatását is. 7. Napirend: A Bük Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2006. (X.31.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő: (írásos előterjesztés a jkv. 8. sz. mellékletét képezi) : A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv július 1. napjával történő változása felhatalmazást ad a Képviselő-testületnek, hogy a helyi sajátosságoknak megfelelően az általa megalkotott rendelet előkészítésében való társadalmi részvétel szabályait rendeletben állapítsa meg, melyet javasol az SZMSZ-ben szabályozni. 21/A -al egészüljön ki az SZMSZ, melyben 9 bekezdés szabályozná a társadalmi részvétel szabályait a rendeletalkotásban. 30 napos véleményezésre kerülnének a rendeletek az önkormányzat honlapjára, mielőtt elfogadásra kerülnek. De csak azok, amelyek kifejezetten igénylik a társadalmasítást. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság elfogadja az előterjesztés szerinti SZMSZ módosítást.

12 12 Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság is elfogadja. Taródi Lajos képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke: A Szociális és Egészségügyi Bizottság is támogatja a szövegszerű kiegészítés alapján. Kéri a Képviselő-testület döntését az SZMSZ módosításáról. A Képviselő-testület egyhangúlag, 5 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotta: Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 14/2011. (VI.28.) önkormányzati rendelete Bük Város Önkormányzata Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 13/2006. (X.31.) önkormányzati rendelet módosításáról. 8. Napirend: A szociális rendelet módosítása Előterjesztő: (Írásos előterjesztés a jkv. 9. sz. mellékletét képezi) : A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló évi III. törvény (a továbbiakban: Szoctv.) szeptember 1. napjától hatályos változásai miatt a helyi önkormányzati rendeleteket is módosítani szükséges. Alapvetően a normatív lakásfenntartási támogatás eljárási szabályai változnak, mivel a helyi támogatás a normatív szabályain alapul, ezért azok módosítását tartalmazza a helyi rendeletre tett - az előterjesztés mellékletét képező - módosító javaslat. A helyi lakásfenntartási támogatás mindössze 1 bekezdéssel módosítja a rendeletet, de alaposan átgondolásra kerül. Korábban a családban 1 főre jutó jövedelemhez igazodott a támogatás igénylése és megítélése. E helyett a megoldás helyett a fogyasztási egység fogalmát vezeti be a törvényalkotó, mely alapján a különböző státuszú családtagok különböző szorzószámot kapnak, de így is emelkedik a támogatás nagysága. Át kell tekinteni mindenkinek a háztartási helyzetét. A második szakasz a temetési segélyt szabályozza. Kérésként merült fel, hogy előre megkapott segéllyel utólag lehessen elszámolni. A Kormányhivatal jelzése alapján kifejezetten csak rászorultság esetén tehetjük ezt, automatikusan nem. Így egy plusz feltételt kellett beépíteni, mely alapján az öregségi nyugdíjminimum 180 %-át meg nem haladó egy főre jutó jövedelem esetén lesz lehetőség a segélyt előre felvenni. A 3. és 4. pedig a törvény szövegét vezeti át a rendeleten, a kérelem nyomtatványok is e szerint módosulnak. Taródi Lajos képviselő, a Szociális és Egészségügyi Bizottság elnöke: Magasabb rendű jogszabály hozza magával a helyi változtatást, így a bizottság egyhangúlag támogatta a rendelet módosítását. Kéri a Képviselő-testület döntését a szociális rendelet módosításáról. A Képviselő-testület egyhangúlag, 5 igen szavazattal az alábbi rendeletet alkotta:

13 13 Bük Város Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2011.(VI.28.) önkormányzati rendelete a szociális gondoskodás helyi szabályairól szóló 2/2010. (II.16.) önkormányzati rendelet módosításáról. 9. Napirend: A környezetvédelemről szóló 9/2002. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosítása Előterjesztő: (Írásos előterjesztés a jkv. 10. sz. mellékletét képezi) : A hatályos rendeletben található kétértelmű megfogalmazás és a kötelezettség pontosítása érdekében javaslom, hogy a Képviselő-testület határozza meg a fű magasságára vonatkozó követelményt és pontosítsa az egyéb megállapodásra vonatkozó előírást. A lakossági jelzésre figyelemmel javaslom továbbá, hogy a zajkeltő munkák végzését munkaszüneti napokon korlátozza a Képviselő-testület: eddig 20 órától volt tiltott a zajkeltő munkák végzése, most 12 órától lenne tilos pl. füvet nyírni. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A bizottsága vegyes döntéseket hozott, mivel részéről olyan javaslata volt a zajkeltő munkákra, - tekintettel arra, hogy idegenforgalmi központ vagyunk és a vendégek nagyon fontosak számunkra - nagyon fontos lenne, és bizalmat keltene, ha május 15. és szeptember 15. között a munkaszüneti napokon az ilyenfajta tevékenységek tiltottak lennének. A fű magasságával mindenki egyetértett. Pócza Csaba képviselő: Ha a büki valóságba próbáljuk átültetni e javaslatot, akkor úgy gondolja, hogy nem tart ott a polgárság, hogy ezt így elfogadja. Jelentős különbségek vannak a település egyes részei között is, ezzel is csak a feszültséget növelnénk a településen. Részéről nem tudja támogatni. Eddig minden nap meg volt engedve, kivéve este a zajkeltő tevékenység. Környezetében már kialakult egy ilyenfajta viselkedési norma. A szavazás során az eredeti változat mellett áll. Taródi Lajos képviselő: El kell indulnunk a rendelettel. Időtlen idők óta a parasztember tudta, hogy dél és 3 óra között pihenőidő van. Bük üdülőövezet. Van, aki pihenni is szeretne. Mindig ideológiát gyártunk arra, hogy miért kell hangoskodni. Nem kell minden hétvégén fát vágni. Tervezze az életét úgy, hogy a másikat ne zavarja. Az életét másnak ne keserítsem meg. Szerinte a jogszabálytervezet korrekt és betartható. Németh Violetta képviselő: Virágh János elnök úr bejelentést tett egy korábbi ülésen, mivel az Elsőáldozás alatt valaki a füvet nyírta. Ezzel a rendelettel ezt ki tudnánk védeni. Az egyházi eseményekre is gondolnunk kell, nem csak a vendégek miatt célszerű a rendeletet javaslata szerint megalkotni. Kéri a Képviselő-testület döntését a környezetvédelemről szóló 9/2002. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosításáról, az elhangzott módosító javaslatra tekintettel, miszerint munkaszüneti napokon a zajkeltő tevékenység tilos.

14 14 A Képviselő-testület 2 igen és 3 nem szavazattal elveti a módosító indítványt. Kéri a Képviselő-testület döntését az előterjesztés szerinti rendeletmódosításra tekintettel. A Képviselő-testület 1 igen és 4 nem szavazat mellett elveti az előterjesztés szerinti rendeletmódosítást. Megállapítja, hogy többségi szavazat hiányában nem került elfogadásra a környezetvédelemről szóló 9/2002. (IX.30.) önkormányzati rendelet módosításának előkészítésére vonatkozó határozat. 10. Napirend: Pályázati felhívás az Autóbusz pályaudvaron található helyiség bérbevételére Előterjesztő: (Írásos előterjesztés a jkv. 11. sz. mellékletét képezi) : A Képviselő-testület április 28.-i ülésén hozott határozata szerint a büki 1333/22 hrsz.-ú ingatlanon elhelyezkedő Autóbusz pályaudvar felülépítményben lévő 26 m2 alapterületű helyiséget meghirdettük bérbevételre. Pályázni június 1. napjáig lehetett, de nem érkezett egyetlen pályázat sem. A helyiségek bérbeadása a 3/2010.(II.16.) önkormányzati rendelet alapján történik. A bérleti díjat képviselő-testületi határozat állapította meg, ennek alapján a helyiség havi bérleti díja: 2.520,-Ft/hó/m2. A Pénzügyi és a TIB is tárgyalta. Mindkét bizottság azt javasolta, hogy ne térjünk el a bérleti díj nagyságától, amit 3.000,- Ft/hó/m2-ben tartalmazott a pályázati felhívás, csak többször hirdessük meg. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság változatlan bérleti díjjal történő hirdetést javasol. Valószínű, hogy a szezon úgy megy ki, hogy nem tudjuk kiadni a helyiséget. Az újabb hirdetésben a határidő véleménye szerint legyen augusztus 1. Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A bérletre vonatkozó kondíciókat ők sem kívánják megváltoztatni, ugyanakkor több helyen kell meghirdetni, pl. képújságban, Győr-Moson-Sopron megyei napilapban. Pócza Csaba képviselő: Száz ezres nagyságrendű a hirdetés költsége, egyszerre rendeljük meg a négyet, mert ha az elsőre jelentkezik valaki, akkor felesleges pénzkidobás lesz. Bodorkós László képviselő: Ha nem hirdetünk bérlőt sem várhatunk. A hirdetésnél van olyan akciót, hogy hármat fizet négyet kap. Kéri a Képviselő-testület döntését az Autóbusz pályaudvaron található helyiség bérbevételére vonatkozóan az elhangzott bizottsági javaslatokra tekintettel.

15 15 A Képviselő-testület 4 igen és 1 nem szavazattal az alábbi határozatot hozta: 254/2011. (06.28.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a büki 1333/22 hrsz.-ú ingatlanon elhelyezkedő Autóbusz pályaudvar felülépítményben lévő 26 m2 alapterületű helyiségre vonatkozó - határozat mellékletét képező pályázati felhívást elfogadja. A felhívást 4 alkalommal megjelentetni rendeli a Büki Újságban, az önkormányzat honlapján és apróhirdetésként a Vas Népe című megyei napilapban, a Győr-Moson-Sopron megyei napilapban és a képújságban is. A pályázat benyújtási határideje: augusztus 1. Molnár Zoltán pályázati referens 11. Napirend: A Parkom Kft-vel kötött vállalkozási szerződés módosítása Előterjesztő: Németh Sándor polgármester (Írásos előterjesztés a jkv. 12. sz. mellékletét képezi) : Az elmúlt évek során több ízben került sor önkormányzati területek eladására, illetve más területek vételére, valamint új utcák kialakítására. A Parkom Kft-vel 2004-ben kötött szerződés 3. számú melléklete tartalmazza a rendszeresen géppel nyírt parkok és zöldterületek helyét, nagyságát és a fűnyírás gyakoriságát. A év óta történt változások indokolják a 3. számú melléklet felülvizsgálatát és módosítását. A jelenleg érvényes szerződés szerint a 2011-es évben m 2 területet nyír a Parkom Kft Ft+ÁFA összegért. A módosított 3. számú melléklet szerint a gondozandó zöldfelület m 2 területre módosulna, amelynek évben a fűnyírási díja Ft lenne. Ez az idei évben a 2. félévben ,- Ft +ÁFA ( ,- Ft) megtakarítást jelentene. A fentiek szerint módosított 3. számú melléklet alapján a 374/2010. (12.30.) számú képviselőtestületi határozattal elfogadott Parkom Kft szolgáltatási díjtételei az alábbiak szerint változnának: Parkgondozás Ft-ról Ft-ra módosulna, a tevékenységek összesen ,- Ft+ÁFA összegről ,- Ft+ÁFA összegre változna, a végösszeg (bruttó) pedig ,- Ft-ról ,- Ft-ra változna. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A módosított területet vették alapul, s ezt javasolják elfogadásra. Németh Violetta képviselő a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A Bizottság és ő személy szerint is nagyon örül, hogy ez végre felülvizsgálatra került, mert látható egy nagyon jelentős eltérés, 3-1 arányban elfogadásra került a Bizottság részéről a módosítás.

16 16 Tóth Gyuláné Parkom Kft. ügyvezetője: Nem egészen a területek nagyságából adódik az eltérés, hanem a nyírások számából. Most vagyunk pillanatnyilag a megfelelő mennyiségben. Volt olyan nyár, hogy a 11 alkalom helyett 13-szor kellett nyírniuk, most csak 8 alkalommal kell. Kéri a Képviselő-testület döntését a Parkom Kft.-vel kötött szerződés módosításáról. 255/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Parkom Kft-vel kötött vállalkozási szerződést az alábbiak szerint módosítja: a november 12. napján kelt szerződés 3. számú melléklete helyébe a határozat mellékletét képező melléklet lép. Felhatalmazza a Polgármestert a szerződésmódosítás aláírására. Markó József Tamás Határidő: /2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Parkom Kft-vel kötött vállalkozási szerződésben módosítása alapján a évben meghatározott díjtételek közül a parkgondozás díja ,- Ft+ÁFA, ezzel a képviselőtestület 374/2010. (12.30.) határozatát módosítja. Markó József Tamás Határidő: Napirend: Bük 317/8 hrsz-ú ingatlanon kerítés építése Előterjesztő: Koltay Péter műszaki csoportvezető (Írásos előterjesztés a jkv. 13. sz. mellékletét képezi) dr. Tóth Ágnes jegyző: A Településfejlesztési és Idegenforgalmi, valamint a Pénzügyi Bizottság azt javasolta, hogy ezt a napirendet együk le a tárgyalandók sorából. Kéri a Képviselő-testület döntését a bizottsági javaslatok alapján.

17 17 257/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bük 317/8 hrsz-ú ingatlanon kerítés építésre vonatkozó napirendi pontot nem tárgyalja meg. 12. Napirend: NYDOP-4.1.1/B-11 bel- és csapadékvíz elvezetési pályázat Előterjesztő: Molnár Zoltán pályázati-referens (Írásos előterjesztés a jkv. 14. sz. mellékletét képezi) Molnár Zoltán pályázati referens: A Nyugat-dunántúli Regionális Operatív Program keretében megjelent a NYDOP-4.1.1/B-11 Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése című konstrukció. A pályázati felhívás értelmében június 30-tól november 2-ig van lehetőség a pályázat benyújtására. A pályázat célja: az önkormányzatok feladatkörébe tartozó belterületi vízrendezési fejlesztések esetén a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetésének, a belterületen áthúzódó vízfolyások és belvízcsatornák, belvíz elvezető rendszerek rendezésének megoldása. Mint ismeretes az önkormányzat 2009-ben sikertelenül pályázott a bükfürdői településrész teljes csapadék és belvíz elvezetési rendszerének kivitelezésére. Az akkori kivitelezési költség Ft volt, ebből a költségből azóta a megvalósult Termál körút Éva Camping és az Apartman Hotel közti szakasz levonásra kerül, aminek kivitelezése Ft volt. A június 10-i Képviselő-testületi ülésen döntés született, hogy a Forrás és a Kristály utcák csapadék- és belvíz elvezetési rendszerét meg kell terveztetni, amelynek várható kivitelezési költsége Ft lesz. A pályázat 85%-os támogatási intenzitású az önkormányzatunknak, mivel társadalmigazdasági és infrastrukturális szempontból nem elmaradott település. A támogatás összege minimum 20 millió Ft, de maximum 300 millió Ft. Amennyiben a kivitelezési költség hasonló nagyságú lenne, mint a 2009-es évben, akkor a várható önkormányzati önerő 80 millió Ft körül alakulna. A bükfürdői településrész teljes területének csapadék-belvíz elvezetési rendszerének tervezése megtörtént, az engedélyeztetési eljárás folyamatban van. A pályázati felhívás értelmében az önkormányzatoknak kötelező előírás, hogy a pályázat beadása előtt 60 nappal a Területi Vízgazdálkodási Tanács szakmai véleményét megkérje, amely véleményt a pályázat mellékleteként szerepeltetni szükséges. A pályázat további feltétele, hogy készüljön a projektre vonatkozóan egy megvalósíthatósági tanulmány (MT), amelyben ismertetni szükséges a projekt lényegi adatait, úgy mint tervezési adatok, és azokat közvetlenül alátámasztó indoklásokat, helyszínrajzokat, fényképeket, ábrákat, és egyéb műszaki dokumentumokat. A pályázati felhívás az MT-nek is szigorú formai követelményeket ír elő. A projekt előkészítés költségei a pályázatban elszámolható költségek. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság támogatja a pályázat benyújtását. Úgy kell spórolni a pénzzel, hogy az önerőre maradjon elegendő.

18 18 Németh Violetta képviselő, a Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság elnöke: A Településfejlesztési és Idegenforgalmi Bizottság is egyhangúlag támogatja a pályázat benyújtását. Mindannyiunknak az a véleménye, hogy hiba lenne egy ekkora támogatással járó pályázatot kihagyni. Az önerő millióra rúg majd. A megvalósítás 2013-ra várható. Véleménye szerint is ragadjuk meg az alkalmat, hiszen előbb utóbb ránk érik ennek a munkának az elvégzése. Kéri a Képviselő-testület döntését a NYDOP-4.1.1/B-11 bel- és csapadékvíz elvezetési pályázat benyújtásáról. 258/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, a NYDOP-4.1.1/B-11 Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése című konstrukción részt kíván venni a bükfürdői településrész teljes területének, a Forrás illetve a Kristály utca csapadék-és belvíz elvezetési rendszerének kivitelezése érdekében és utasítja a Polgármesteri Hivatalt, hogy a pályázat beadását készítse elő. Szabó András aljegyző Koltay Péter műszaki csoportvezető Molnár Zoltán pályázati-referens Határidő: Folyamatos, de legkésőbb november Napirend: A Kőszegi Kistérség és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktum című TÁMOP / pályázat fenntartása Előterjesztő: Szabó András aljegyző (Írásos előterjesztés a jkv. 15. sz. mellékletét képezi) Szabó András aljegyző: Básthy Béla Irányító Csoport elnöke június 1-jén adott írásbeli választ a kérdéseinkre. Az ICS június 15-én tartott megbeszélése során a projekt záró konferencia időpontjának, a készülő befektetői kiadvány megjelenésének megbeszélése mellett szó esett a projekt fenntartás lehetőségeiről. A pályázat végrehajtásában részt vevő BFH Európa Kft. szakmai szervezet, javaslatára, egyeztetve a Munkaügyi Központ vezetőjével az fogalmazódott meg, hogy célszerű lenne a paktum fenntartásához szükséges egyesületet létrehozni a paktum konzorciumi tagjainak, és partnerek, tagok bevonásával legkésőbb az év végéig. Miután az egyesület megfelel azoknak a feltételeknek, hogy pályázni tudjon a Munkaügyi Központ felé 4 millió Ft-os támogatás lehívásához, onnantól az Írottkő Natúrparkért Egyesülettől átvenné a paktum fenntartásában tevékenykedő 1 fő alkalmazását. A paktumot 3 évig fenn kell tartani az 1 fő alkalmazásával és a fenntartás költségeit vállalni kell, ami 5 millió forint. A pályázattal közel 4 millió forintot lehet nyerni. 3 város, Kőszeg, Csepreg és Bük a településen működő vállalkozások számának megfelelően ezer forinttal támogatná az éves fenntartási költséget. Ahhoz, hogy a Paktum tudjon pályázni a Munkaügyi Központ felé, egyesületet kell létrehozni. Ilyen az

19 19 Írottkő Natúrpark, ezért javasolja, hogy ők pályázzanak erre a forrásra. Az Egyesület munkatársa lesz a Paktum által fenntartott személy, aki a Munkaügyi Központban bír irodahelyiséggel. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság tárgyalta, ő személy szerint túl sok értelmét nem látja, de benn vagyunk a sodrásban, így 350 ezret ki kell fizetni. Nem látja, hogy tömeges foglalkoztatási lehetőséget tudnánk ez által biztosítani. Ennek ellenére a bizottság javasolja, hogy június 31-ig fizesse ki a kért 350 ezer forintot. Pócza Csaba képviselő: Megfinanszírozunk a Kőszegi Önkormányzatnak egy munkahelyet. A hozzájárulás mértékével kapcsolatban megjegyzi, hogy rögzíteni kellene, hogy Büknek ilyen súlya van, s ezt ne feledjük el akkor sem, amikor esetleg arról kell dönteni, hogy ki legyen kistérség, járásközpont stb. Kéri a Képviselő-testület döntését arról, hogy a foglalkoztatási paktum fenntartását a továbbiakban a kőszegi Írottkő Natúrparkért Egyesület lássa-e el, és a foglalkoztatási paktum fenntartásához kapcsolódó feladat ellátási megállapodásban rögzítettek szerint évi ,- Ft-al támogatja-e az egyesületet. A támogatás biztosítása feltételeként kérjük az ICs-t és az elnökét, hogy év végéig alapítson egyesületet, a Paktum fenntartása érdekében. 259/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: 1. Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete kinyilvánítja szándékát, miszerint a Kőszegi és a Felső-Répcementi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma pályázat konzorciumi tagjai javaslatának értelmében július 1-től a paktum fenntartásával kapcsolatos feladatokat az Írottkő Natúrparkért Egyesület közreműködésével látja el. A támogatás feltételeként kéri a Paktum Irányító Csoportját, hogy a paktum fenntartása érdekében december 31-ig egyesületet hozzon létre a paktum tagjainak részvételével. 2. Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete évben a foglalkoztatási paktum fenntartásához kapcsolódó feladat ellátási megállapodásban részletezett közreműködés fejében ,-Ft finanszírozást biztosít, a évi költségvetés tartaléka terhére, mely összeget június 30-ig átad az Írottkő Natúrparkért Egyesület részére. 3. Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja az előterjesztéshez mellékelt Írottkő Natúrparkért Egyesülettel megkötendő feladat ellátási megállapodást, és felhatalmazza polgármestert annak aláírására. Szabó András aljegyző Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető, ,

20 Napirend: Bük Város Cigány Kisebbségi Önkormányzata támogatási kérelme Előterjesztő: Németh Tiborné elnök (Írásos előterjesztés a jkv. 16. sz. mellékletét képezi) Németh Tiborné Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke: A kisebbségi önkormányzat azzal a kéréssel fordul az önkormányzathoz, hogy december 9-én szeretnének megszervezni egy roma futballmérkőzést 4 csapat részvételével. A résztvevőknek szendvicset és díjat szeretnének adni, melyhez 50 ezer forint támogatást kérnek. December 16-án pedig a szomszédos települések gyermekeinek bevonásával játékos műveltségi vetélkedőt szerveznek, melyhez szintén 50 ezer forintos támogatást kérnek. Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság véleménye az, hogy jó a kezdeményezés, de rendszert nem szeretnénk csinálni belőle. Tehát egyszeri alkalommal nyújtjuk a támogatást, így javasolja, hogy a 2 x ,- Ft támogatást fizessük ki. Jó lenne, ha az ilyenfajta kérésekről már a költségvetés tervezésének időszakában tudnánk. Kéri a Képviselő-testület döntését a Cigány Kisebbségi Önkormányzat kérelmével kapcsolatban. 260/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Bük Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat kérelmére ,-Ft egyszeri, vissza nem térítendő támogatást nyújt. A támogatás összegét a évi költségvetés tartaléka terhére biztosítja. Németh Istvánné pénzügyi csoportvezető Németh Tiborné Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke: Jó célra fogja fordítani. Nem csak cigánygyerekek javára, hanem a magyar gyerekek javára is szolgál. Itt köszöni meg a vállalkozóknak és az önkormányzatoknak is az eddigi támogatását. Patthy Sándor képviselő órakor megérkezik 15. Napirend: Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ nyílászáró cseréje. Előterjesztő: Molnár Zoltán pályázati referens (írásos előterjesztés a jkv. 17. sz. mellékletét képezi) Molnár Zoltán pályázati referens: Elég nagy logisztikai kérdéseket vet fel, de az intézmény mindent megtesz a cél érdekében. Augusztus 15.ével a szerződés megkötésre kerülhet. Szeptember 15-től a munkaterület átadásra kerülne, s kb. egy hónap alatt befejeződne a nyílászárók cseréje.

21 21 Bodorkós László képviselő, a Pénzügyi Bizottság elnöke: A Pénzügyi Bizottság egyetért az előterjesztéssel. A legjobb árat kínálót választjuk majd ki a kivitelezésre. Taródi Lajos képviselő, a Dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ vezetője: Valóban egy örömteli pillanat ez az intézményük életében, hiszen az épület és a nyílászárók is 100 évesek, és tönkre mentek. A feladatot úgy kell megoldani, hogy az a lakókat ne zavarja. Az építkezés alatt páran hazamennek, így meg tudják oldani azt, hogy az épület egy részét kiürítsék, hiszen a maximális intimitást biztosítani szükséges. Bízik abban, hogy a telet már a megszépült környezetben tölthetik. Hosszú évek óta tervezett beruházás ez. Pócza Csaba képviselő: A mai viszonyok között egy jó vállalkozó kellően rugalmasan meg tudja oldani a feladatot. Kéri a Képviselő-testület döntését a dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ nyílásszáróinak cseréjével kapcsolatban. 261/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Szállítói szerződés dr. Horváth Tibor Szociális és Gyermekvédelmi Központ Bük, Baross u. 11. nyilászáróinak beszerzése tárgyában indítandó közbeszerzési eljárás ajánlattételi felhívását és ajánlatkérési dokumentációját elfogadja. Az ajánlati felhívást a következőknek rendeli kiküldeni: 1. Kövér István egyéni vállalkozó Csepreg, Rákóczi u Czetin István egyéni vállalkozó Tormásliget Fő u Baán Andor egyéni vállalkozó Bük, Rákóczi u Kajtár László egyéni vállalkozó Bük, Kossuth u. 10/C. 5. Rozmán János egyéni vállalkozó Egyházasfalu, Fő u. 43. Vigh Edit közbeszerzési szakértő Molnár Zoltán pályázati referens 16. Napirend: Autóbuszöblök kialakítása. Előterjesztő: Szabó András aljegyző (írásos előterjesztés a jkv. 18. sz. mellékletét képezi) Szabó András aljegyző: m2 útfelület felújítása történik napjainkban a Közútkezelő Kht. Lebonyolításába. Ebből településünkön a Kossuth és Petőfi utca átkelő szakaszán mintegy m2.

22 22 Kényszerűen meg kell tenni a buszöblök javítását és további 2 buszöböl kialakítása is szükségessé vált. A vasúti átjárónál lévők térburkolata sérült, szegélye elporladt, célszerű lenne ezek javítása a mostani felújítás keretében. Az anyagi megvalósításától a Közútkezelő Kht. elzárkózott. Egyeztettünk Laki Károllyal, aki azt javasolta, hogy ha az önkormányzat megkeresi őket írásban, akkor ők hozzájárulásukat adják. A megvalósítás nem olyan egyszerű dolog. Egyrészt ideiglenes le- és felszállót kell biztosítani. Kompromisszum készek, nekünk az lenne a jó, ha lekanyarodnának a buszok a főútról. A jelenleg dolgozó kivitelezővel felmérte a műszaki csoport a területet. A lokális javítás nem oldaná meg a problémát, hanem teljes szerkezetcserére van szükség, és szegőzésre, majd c10-es betonréteg 25 cm vastagságban, alatta kavicsréteg, erre kerülne vissza a térkőburkolat. Kéri a testületet, hogy a közel bruttó 1,5 millió forintos beruházás elindításáról hozzon döntést. A hatályos beszerzési szabályzat alapján kerül a vállalkozó kiválasztásra. Bodorkós László képviselő: Az eddig elkezdett beruházás takarja a 3000 m2-es felújítást? Szabó András aljegyző: 3000 m2 effektíve nincsen meg, de a költsége be van építve szegőzés és más egyéb munkákba. Bodorkós László képviselő: A m2-nek nem a negyedét, hanem csak a töredékét csinálták meg. A bevezető részek nagyon rossz állapotban voltak, most ezek javításra kerültek, jók is, csak keveselli a felújítást. 1,5 millió kellene a vasútnál lévő 2 buszmegálló felújításához, s ő ezt javasolja rászánni. Patthy Sándor képviselő: A Kossuth utcában meg tudták csinálni a buszmegállót, itt meg nem. Ott sem terelték el a buszokat. Le kellene egy kicsit gléderezni és visszarakni. Nincs értelme az egész kiszedésének, mert majd nem tudják rendesen visszatenni. Azzal mindenki egyetért, hogy ezt a két buszöblöt kijavíttassuk. Acélhálót tegyenek a betonba. Kéri a Képviselő-testület döntését arról, hogy biztosítja-e a 1,5 millió forintot a 2 buszöböl felújításához. 262/2011. (06.27.) számú Képviselő-testületi határozat: Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a vasúti átjárónál lévő 2 db autóbuszöböl kijavításához 3 ajánlatot kér a beszerzési szabályzat szerint. A műszaki tartalomban kikötésként szerepeljen, hogy nem kell a kavicságyat felszedni, csak kiegyenlíteni, a betonba pedig helyezzenek acélhálót. Szabó András aljegyző Koltay Péter műszaki csoportvezető

23 23 Indítványok, bejelentések: Németh Violetta képviselő: A településen több helyen padok kerültek kihelyezésre, illetve hirdetőtáblák is. Ezek karbantartását, festését javasolja. A buszmegállókban lévőkét is. Taródi Lajos képviselő: A Baross utcai parkban is van 6 pad, közülük egy az árokban van, a fiatalok húzzák, vonják. Javasolja, hogy a végleges park kialakításig betontuskókra legyen rögzítve. A Coop üzletház déli bejáratától egy légvezeték megy az út túloldalára. Ez tart egy köteget, ahol a bandázsolás leoldódott, erős szél csapkodja. Vissza kellene rögzíteni eredeti helyére. A temetőben lévő betontörmelék elszállításra került a kérésére, köszöni. A felsőbüki illegális szemétlerakó továbbra is létezik. Mi történt ez ügyben? Pócza Csaba képviselő: A körforgalom környékén jó lenne a gyalogátkelők festését megvalósítani. Szabó András aljegyző: Megrendeltük a kerékpárutak felfestését, s akkor kértük a jelzett terület festését is. : Tájékoztatja a testületet, hogy a korábbi tsz majori felvetésre egy hatósági eljárást kezdeményeztünk, és ezt folytatjuk is. A padot ki fogjuk venni az árokból és az E-ont is felhívjuk, hogy nézze meg a vezetéket. Bodorkós László képviselő: A közterület-felügyelő átnézte azokat a területeket, ahol nincs nyírva a fű? Végig kellene menni az utcákon. : 10 szabálysértési feljelentést tett a múlt héten is. legtöbb esetben cég tulajdonában vannak ezek a területek. De sok esetben tehetetlenek vagyunk, pl. Rácz vendéglő. Tájékoztat továbbá az óvoda átszervezéséről. Szeptember 1-től emelt létszámmal indulhat, az átszervezést a közoktatási szakértő indokoltnak tartja. Ezt követően a megyei önkormányzat véleményezte, az átszervezést támogatja, így az átszervezésről szóló döntése a Képviselőtestületnek fenntartható. Kéri a Képviselő-testületet, hogy az óvoda átszervezéséről szóló beszámolót vegye tudomásul és az átszervezésről szóló döntését erősítse meg.

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában 2011. október 24-én, 13.30 órai

Részletesebben

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D :

A Képviselő-testület egyhangúlag, 11 igen szavazattal az alábbiak szerint hagyja jóvá a napirendeket: N A P I R E N D : 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár (9737. Bük, Eötvös u. 11.) galériájában, Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

Németh Sándor polgármester: Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 5 fő képviselő jelen van.

Németh Sándor polgármester: Köszönti a megjelenteket, megállapítja a határozatképességet, 5 fő képviselő jelen van. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában 2011. április 28-án, 13.30 órai

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: A Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Galériájában (9737. Bük, Eötvös u. 11.), Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről.

Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. július 23-án megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak a mellékelt jelenléti

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 18-án 13.30 órai kezdettel a Büki Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalótermében

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 2-án 13.30 órai kezdettel a Büki Közös Önkormányzati Hivatal tárgyalótermében

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. 20 816/2012. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves város Képviselő-testületének 2012. január 25-én (szerdán) 9.00 órai kezdettel megtartott üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es tanácskozó terme

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. március 23-án reggel 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tárgyaló terme Jelen vannak:

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 2800-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Csordásné Major Tünde jegyzőkönyvvezető

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Csordásné Major Tünde jegyzőkönyvvezető 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

E L T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2015. január 15-i ÜLÉSÉRE

E L T E R J E S Z T É S. HARKÁNY VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2015. január 15-i ÜLÉSÉRE Tárgy: Beszámoló a lejárt határidej határozatokról Melléklet: E L T E R J E S Z T É S HARKÁNY VÁROS KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 2015. január 15-i ÜLÉSÉRE EL TERJESZT : AZ EL TERJESZTÉST KÉSZÍTETTE: VÉLEMÉNYEZÉSRE

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az ÉMOP-4.2.1/A,B-11 kódszámú,

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről Jegyzőkönyv Készült Dömös Község Önkormányzat Képviselőtestületének 2007. október 25-én megtartott üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dénes Kálmánné alpolgármester Szilágyi Gábor Cseh János

Részletesebben

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv

Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005. február 10-én a Városháza tanácskozótermében megtartott rendkívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005. február 10-én a Városháza tanácskozótermében megtartott rendkívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2005. február 10-én a Városháza tanácskozótermében megtartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: Benedek Mihály polgármester, dr. Bárdos

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal B épület emeleti nagytanácskozó terem Mezőkövesd, Mátyás király

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Dr. Imri Sándor polgármester Barkó Béla, Döme Róbert, Krutek Norbert, Markovics János, Éva Ferenc képviselők

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Dr. Imri Sándor polgármester Barkó Béla, Döme Róbert, Krutek Norbert, Markovics János, Éva Ferenc képviselők Jegyzőkönyv Készült a Harkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 21.-én (péntek) 7.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli testületi üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. október 29-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

ALSÓSZÖLNÖK. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2012. október 29-én megtartott. nyílt. üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v ALSÓSZÖLNÖK Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. október 29-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Alsószölnök Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jelen vannak: Tóth Csaba polgármester Dr. Benedek Ádám, Morvainé Szücs Ágota, Varjúné Fodor Edit és Zámbó Mária képviselő LESENCEISTVÁND TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8319 Lesenceistvánd, Kossuth L. u. 145. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ülés helye: Lesenceistvánd Települési Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének

Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Monorierdő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 5-én 14:30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt ülésének Tárgysorozata: Jegyzőkönyve: Határozatai: 231-232 T á r g y s o r o z

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Vál Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Helye: 2013. február 14-én megtartott nyílt üléséről Polgármesteri Hivatal emeleti tanácskozó terem Jelen vannak: Bechtold Tamás, Ádám Zsuzsanna al, Artai Balázs képviselő, Csókás

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető.

JEGYZŐKÖNYV. Dr. Molnár Ibolya megyei aljegyző, Farkas Boglárka költségvetési ügyintéző, Dégi-Deme Rita testületi ügyek referense, jegyzőkönyvvezető. Szám:12/3-8/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: A Veszprém Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 9-én 10:05 órai kezdettel a Megyeháza Képviselő irodájában megtartott nyilvános üléséről. Jelen voltak:

Részletesebben

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv

I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv I-1/5-8/2012. ikt. sz. Jegyzıkönyv Készült: Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2012. június 25.-én megtartott Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság nyílt ülésén.

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata 2 Tolna Város Önkormányzata 13/2007. (IV.27.) Önkormányzati rendelete Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jegyzőkönyv Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. november 25-én megtartott munkaterv szerinti rendes üléséről Jelen vannak: Novák Lajos polgármester Dr. Pálinkási Csaba Dr. Kóthy

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án, a Városháza Nagytermében (Békés, Petőfi u. 2. sz.) megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Jelen vannak: Izsó Gábor

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. május 29-én (kedd) 14:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Kósáné Szakonyi Zsuzsanna

Jegyzőkönyv. Kósáné Szakonyi Zsuzsanna Jegyzőkönyv Készült: Pécsely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. január 24-én, 18:00 órai kezdettel, a pécselyi Önkormányzat tanácstermében megtartott Képviselő-testületi üléséről. Jelen

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Bezeréti Katalin polgármester, Holovits Huba alpolgármester, Babina Éva, Bóza Attila,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Istvánné alpolgármester Csabáné Varga Anikó képviselő Perger János képviselő Piros Zita képviselő

JEGYZŐKÖNYV. Kuti Istvánné alpolgármester Csabáné Varga Anikó képviselő Perger János képviselő Piros Zita képviselő BALATONRENDES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8255 Balatonrendes, Fő u. 1. JEGYZŐKÖNYV Készült: Balatonrendes Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2015. szeptember 22. napján 11:00 órakor

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 640/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

Ikt.sz: 35-32/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 70-től 80-ig. Határozat száma. 10-tól 12-ig. Rendeletek:

Ikt.sz: 35-32/2011. Jegyzőkönyv. Határozatok: 70-től 80-ig. Határozat száma. 10-tól 12-ig. Rendeletek: Ikt.sz: 35-32/2011. Jegyzőkönyv Készült: Hevesaranyos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 28- án megtartott testületi üléséről. Határozatok: 70-től 80-ig Határozat száma 71/2011.(IX.28.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzati Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság 2012. január 24-án 9,00 órakor a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11. számú JEGYZŐKÖNYVE HATÁROZATAI 109/2011. (XI.29.) kt. határozat: A 2011. november 29-ei ülés napirendjének elfogadása 110/2011. (XI.29.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 8.-án, a Művelődési Házban 17 órai kezdettel megtartott, közmeghallgatásos üléséről. Jelen vannak:, Farkas

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V VI.1-300/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. december 15-ei ülésérıl 2 KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS VI.1-300/2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Tatabányán, a Komárom-Esztergom

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről.

Jegyzőkönyv. Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jegyzőkönyv Készült: a Csévharaszt Község Önkormányzat Dísztermében 2015. szeptember 03-án megtartott képviselő-testületi ülésről, hangfelvételről. Jelen vannak: Mocsáry Balázs, Antal Erzsébet aljegyző,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2010. június 23-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl.- Jelen vannak: Bogdán Péter polgármester, Dr. Almássy Antalné,

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. március 19-én megtartott n y i l v á n o s ülésén hozott határozatok/rendeletek

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. március 19-én megtartott n y i l v á n o s ülésén hozott határozatok/rendeletek Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. március 19-én megtartott n y i l v á n o s ülésén hozott határozatok/rendeletek Rendelet száma Rendelet tárgya Kód 7/2009. (III. 25.) A személyes

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Ikt.szám: III. 1930-5/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlése

Részletesebben

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı

Horváth István polgármester, Halmai Gáborné, Dr. Tóth Csaba Attila képviselı Szám: IV.110-1/2014. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Közgyőlésének 2014. február 20-án (csütörtökön) 9 óra 15 perckor a Polgármesteri Hivatal konferencia termében megtartott rendkívüli ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 16/2014 nyílt Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testület ülése 2014. november 27. J E G Y Z Ő K Ö N Y V JEGYZŐKÖNYV Készült: Tárnok Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. november

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Serényfalva, Kossuth L. út 63.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal tanácsterme Serényfalva, Kossuth L. út 63. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 30-án 16:00 órai kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 30-i rendkívüli üléséről Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 24-3/2012/JT. 18-29 /2012. sz. határozat 1-3/2012.sz. rendelet J E G Y Z Ő K Ö N Y V Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 3. Javaslat közterület-felügyeleti tevékenység ellátására vonatkozó megállapodás elfogadására

Jegyzőkönyv. 3. Javaslat közterület-felügyeleti tevékenység ellátására vonatkozó megállapodás elfogadására Jegyzőkönyv Készült: 2009. április 23-án 15.00-16.30 óráig a Borsodnádasd Városi Önkormányzat nyílt ülésén Képviselő-testületének ülésén. Jelen vannak: Dorkó György, Magyar János, Pallagi Ákos, Sági Tibor,

Részletesebben

Száma: 123-4/2013. T á r g y s o r o z a t

Száma: 123-4/2013. T á r g y s o r o z a t Mátészalka Város Képviselő-testület 2013. március 28. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: 6-11, d./ határozata: 30-61, Száma:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. június 29-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 30/2008.(02.14.) Átmeneti gazdálkodásról szóló beszámoló 31/2008.(02.14.)

Részletesebben

Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv

Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv Szil Község Önkormányzat Képviselőtestülete 9326 Szil, Hunyadi tér 3. 197-15/2013. Jegyzőkönyv Készült: Szil Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 17-én (kedd) 19,oo órakor a Községháza

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről

Jegyzőkönyv. Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről iktató szám: 6238-15/2013 Jegyzőkönyv Készült a Költségvetési és Gazdálkodási Bizottság nyílt üléséről Felvéve: Polgármesteri Hivatal, Eger, Dobó tér 2 I. Tanácskozó Ideje: 2013. 05. 15. Jelen vannak:

Részletesebben

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről

NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/2012. sz. jegyzőkönyve. a 2012. december 03-án megtartott üléséről NEMTI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/2012. sz. jegyzőkönyve a 2012. december 03-án megtartott üléséről 2 3 Jegyzőkönyv Készült: Nemti Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2012. december

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Csordásné Major Tünde jkv.

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Molnár Zoltán pályázati referens, Csordásné Major Tünde jkv. 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében

JEGYZİKÖNYV. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal (Veszprém, Óváros tér 9.) II. emeleti 206-os tárgyalótermében JEGYZİKÖNYV Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata PÉNZÜGYI ÉS KÖLTSÉGVETÉSI BIZOTTSÁGÁNAK 2012. szeptember 05-én 14,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. április 27-én tartott rendes üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. április 27-én tartott rendes üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 618-12/2015 JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2015. április 27-én tartott rendes üléséről 12.

Részletesebben

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről.

Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. Bősárkány Nagyközség Képviselő-testülete 1-11/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Bősárkány Nagyközség Képviselő-testületének 2011. december 16-án tartott nyilvános üléséről. A képviselő-testületi ülés

Részletesebben

J E G Y Z Õ K Ö N Y V

J E G Y Z Õ K Ö N Y V ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu Száma: 7-105/2012. J E G Y Z Õ K Ö N Y

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Dunabogdányi Polgármesteri Hivatal 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZŐKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. OKTÓBER 14-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRŐL Jegyzőkönyv Dunabogdány

Részletesebben

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76.

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. MÁJUS 17-ÉN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

I. Fejezet Bevezet rendelkezések

I. Fejezet Bevezet rendelkezések Harkány Város Önkormányzat Képvisel -testületének 8/2011.(IV.13.) rendelete a Szervezeti és M ködési Szabályzatról egységes szerkezetben a 25/2011.(X.07.), a 6/2013. (IV. 3.), a 7/2013. (IV.15.) és a 14/2013.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 44 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2010. június 23-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Csőgér Bálint polgármester, Patkó András alpolgármester, Helli József képviselő, Tőzsér András képviselő, Nagy István

Részletesebben

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ

BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE MEGHÍVÓ Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján a

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2013. szeptember 11-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2013. szeptember 11-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről Szám: 10/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. szeptember 11-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről Jelen vannak: Katona Imre polgármester

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. október 22-i ülésének

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. október 22-i ülésének Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 J/51-14/2015. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület 2015. október 22-i ülésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz.

JEGYZŐKÖNYV. - Jánossomorja Város Önkormányzata 2011. évi költségvetésének háromnegyedéves teljesítéséről szóló beszámoló (3. sz. Ikt.sz.: 12-16/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: 2011. november 30-án (szerdán) 16 órakor a Körzeti Általános Iskola hivatalos helyiségében megtartott önkormányzati képviselő-testületi ülésről. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2010. november 10-én (szerdán) 16.00 órakor megtartott ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. november

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Gönyű Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 67. Szám: 46-15/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2011. október 6-án 15.00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácskozótermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

Részletesebben

Kálmán Tibor sportreferens Egészségügyi és Szociális Bizottság, Kulturális és Sport Bizottság

Kálmán Tibor sportreferens Egészségügyi és Szociális Bizottság, Kulturális és Sport Bizottság Tárgy: Gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2008. évi ellátásának átfogó értékelése Elıkészítette: Dr. Heinerné Dr. Kecskés Aranka jegyzı Tárnok Lászlóné aljegyzı Bimbó Mária gyámhivatali ügyintézı

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a Tápiómenti Területfejlesztési Társulás 1998. december 10-én megtartott üléséről. Az ülés helye: Nagykáta Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme (Nagykáta,

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén.

J e g y z ő k ö n y v. 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2015. szeptember 22-én a Sárospataki Polgármesteri Hivatal Dísztermében az ülésén. Jelen vannak: Oláh József Csaba a bizottság elnöke Egyed Attila Szabó András Szvitankó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 51 2513-2/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Balatonfűzfő Város Önkormányzata 8184 Balatonfűzfő, Nike körút 1. Telefon: 06/88 596-910 Fax: 06/88 596-901 e-mail: jegyzo@balatonfuzfo.hu Szám: 4/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balatonfűzfő Város

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat rendkívüli, nyilvános képviselőtestületi üléséről. Ideje: 2015. augusztus 13-án 15:00 órakor. NAPIRENDI

Részletesebben

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről

Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV. Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének. 2012. április 10-én. megtartott nyílt üléséről Szám: 159-4/2012. JEGYZŐKÖNYV Salomvár Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2012. április 10-én megtartott nyílt üléséről Határozatok: Sorszáma Kódja 15/2012. (IV. 10.) Z 1 16/2012. (IV. 10.) Z

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok:

JEGYZİKÖNYV. Napirendi pontok: Rábakecöl Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2/2010. szám JEGYZİKÖNYV Készült: a rábakecöli polgármesteri hivatal hivatalos helyiségében 2010. március 29-én (hétfın) 17,00 órakor megtartott képviselı-testületi

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testülete Szám: 1/2015. Határozatok száma: 1-16/2015. (01.21.) Rendelet száma: - JEGYZ KÖNYV Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én

Részletesebben

A 3 9/2013 (II.12.) PTB

A 3 9/2013 (II.12.) PTB Jegyzıkönyv Készült, 2013. február 12-én a Széchenyi Ifjúsági Közösségi Központ Kamaratermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2013. február

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 01-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 01-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 158-6/2014/ÁBR. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2014. október 01-én 11:00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról

12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2008. OKTÓBER 30-ÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 1 Az ülésen született döntések jegyzéke: Rendeletek: 12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián

JEGYZİKÖNYV. Róka László mőv.ház igazgató. Zádori Krisztián JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. augusztus 2- án 14.00. órakor kezdıdı a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen

Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen Jegyzőkönyv amely készült Nagykovácsi Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 30-án megtartott testületi ülésen Az ülés helye: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár Az ülés kezdete:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 5-én megtartott rendkívüli üléséről. Helye: Mezőkövesdi Közös Önkormányzati Hivatal B ép. félemeleti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. november 3. napján 15.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. november 3. napján 15.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. JEGYZŐKÖNYV Készült Polgárdi Város Képviselő-testület 2011. november 3. napján 15.00 órakor megtartott rendkívüli testületi ülésén. Az ülés helye: Polgárdi Polgármesteri Hivatal Polgárdi, Batthyány u.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/I/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült a Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 26-án /szerda/ 16 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Sonkád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 26-án megtartott nyilvános ülésének

Sonkád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 26-án megtartott nyilvános ülésének Községi Polgármestertől S o n k á d 11-2/2009. Sonkád Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 26-án megtartott nyilvános ülésének a) jegyzőkönyve, b) tárgysorozata, c) rendeletei: 6/2009.

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2015. május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2015. május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 29-37/2015/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2015 május 12-én megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 7 Rendelet száma Rendelet tárgya Kódszám 12/2015

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 27-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Kiss Miklós polgármester Bársony János alpolgármester Gazdag

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 5-i ülésérıl Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint A polgármester köszöntötte a megjelenteket, megállapította,

Részletesebben

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő.

J E G Y ZŐKÖNYV. Szavazáskor jelen volt 6 képviselő. 1260 1269 J E G Y ZŐKÖNYV Készült: Földes Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 26-án (csütörtökön) 15 00 órakor megtartott Képviselő-testület nyílt ülésén. Helye: Községháza emeleti

Részletesebben