MAGYARORSZÁG NYÍLT NEMZETI MOTOCROSS BAJNOKSÁGA ÉS MAMS MOTOCROSS KUPA ALAPKIÍRÁS

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYARORSZÁG NYÍLT NEMZETI MOTOCROSS BAJNOKSÁGA ÉS MAMS MOTOCROSS KUPA ALAPKIÍRÁS"

Átírás

1 1 MAGYARORSZÁG NYÍLT NEMZETI MOTOCROSS BAJNOKSÁGA ÉS MAMS MOTOCROSS KUPA ALAPKIÍRÁS 2016 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Motocross szakági tanácsa MAMS Elnökség MAMS Titkárság, További szakági információk:

2 2 1.ÁLTALÁNOS 1.1. A Magyar Motorsport Szövetség évre kiírja az összesen hét fordulós Magyarország Nemzeti Nyílt Motocross Bajnokságot és Kupasorozatot az alábbi kategóriákban: Bajnokság: - I. osztály élsport MX1 - I. osztály élsport MX2 - II. osztály extra MX1 - II. osztály extra MX2 - Senior extra open - Senior amatőr open - Super Senior open - Utánpótlás MX2 Kupasorozat: - III. osztály tömegsport MX1 - III. osztály tömegsport MX A Magyar Motorsport Szövetség évre kiírja az összesen hét fordulós Nyílt Junior Motocross Bajnokságot az alábbi kategóriákban: - 50 ccm /mini-maxi/ - 65 ccm - 85 ccm - LADY 1.3. A Magyar Motorsport Szövetség évre kiírja a MX Mánia Nyílt Motocross Kupát az alábbi kategóriákban: - PRO OPEN (I. osztály II.osztály) - III. osztály tömegsport MX1 - III. osztály tömegsport MX2 - Senior extra open - Senior amatőr open - Super Senior open - Retro open (minimum 25 éves motorral) - Lady 2. A BAJNOKSÁG VERSENYEIRE ÉRVÉNYES SPORTSZABÁLYZATOK - a MAMS Általános Sportszabályzata - a MAMS 2016 Motocross Alapkiírása - az aktuális Verseny kiírása 3. VERSENYEN VALÓ RÉSZVÉTELI FELTÉTELEK A Nemzeti nyílt motocross bajnokságokon és kupasorozaton MAMS motocross licenc, valamint az adott osztálynak megfelelő enduro licenc birtokában jogosult indulni a versenyen.

3 A motocross bajnokságban való részvételhez az eltérő osztályú enduro licenc mellé kiegészítő licenc váltása szükséges a 8.1 táblázat szerint. Ennek hiánya esetén az enduro licenc a motocross bajnokság futamain való indulásra nem jogosít Külföldi versenyző a nyílt motocross bajnokságokon és kupasorozaton a 8.1 pont táblázatában felsorolt, illetve a FIM/FIM Europe tagszövetség által kiadott nemzetközi motocros / enduro licenccel, vagy a kibocsájtó ország tagszövetsége által kiadott motocross / enduro rajtengedéllyel is indulhat Egy adott versenyre való versenyzői részvételt a versenykiírási adatlapon a kategóriák rovatban leírtak szabályozzák A versenyzői részvételhez szükséges a 4, 5, 6,7,8. pontban leírt szabályozás alá eső feltételek teljesülése Licenc megváltásánál az egyesületek vezetői illetve a MAMS titkársága nyújtanak segítséget. Az egyesületek listája a weboldalon elérhető A MAMS lehetőséget ad D licenccel, azaz napi rajtengedéllyel való indulásra. (a D rajtengedéllyel induló versenyzők sem a bajnoki, sem a napi értékelésben nem vehetnek részt.) Tömegsport kategóriában egy alkalommal lehetőség van a D licenc díjának visszaigénylésére, melynek feltétele hogy az adott személy a 2016-os versenyszezon során éves versenyzői licencet váltson. Ebben az esetben az előzőleg nevezésénél megfizetett díj az éves licenc megváltásakor levonásra kerül Külföldi versenyzőnek is van lehetősége D napi rajtengedéllyel részt vennie a versenyen, amennyiben a helyszínen bemutatja az E111 Európai Egészségbiztosítási Kártyáját éven aluli versenyző esetében a D licenc váltásának feltétele az érvényes sportorvosi igazolás helyszínen való bemutatása A minimum vizsga követelmény és teszt lap kitöltése kötelező, a licencigénylő laphoz kell csatolni kell, elérhető a MAMS honlapon. A Junior kategóriák versenyzői szülői, vagy szakosztályvezetői segítséget vehetnek igénybe a minimum vizsgalap kitöltéséhez. A vizsgalapot ez esetben a segítőnek is alá kell írnia! Magyar versenyzőként nemzetközi versenyen való részvételhez napi rajtengedély, és napi biztosítás szükséges. Éves rajtengedély is kiváltható, ez esetben a versenyzőnek kell előzőleg bemutatni az általa kötött éves nemzetközi biztosítás meglétéről szóló igazolást az erre a célra létrehozott nyomtatványon. 4. NEVEZÉSI FELTÉTELEK 4.1. Nevezni minden versenyre az erre a célra rendszeresített nevezési űrlap kitöltésével, aláírásával, illetve a szakág által kiadott éves nevezési kartont a verseny helyszínén történő aláírásával lehetséges. A nevezés pontos helyét egy jól látható NEVEZÉSI PONT feliratú tábla jelzi.

4 A nevezéskor (kivétel napi licenc) be kell mutatni a 3. pontban, és hivatkozásaiban felsorolt licencek valamelyikét A szervező a Versenykiírásban előírhat elektronikus előnevezést A nevező, versenyző a helyszínen jelölheti meg 2 fő kísérő személy nevét, melyeket a nevezési lapon fel kell tüntetni A megnevezett személyek tevékenységéért, magatartásáért teljes körű felelősséget vállal. A megnevezett személyek által elkövetett fegyelemsértésért a versenyző, a Sportfelügyelő, vagy a Versenyigazgató által felelősségre vonható A nevezéseket a nevező és a versenyző aláírja, azt a versenyszervezőhöz eljuttatja. Aláírás hiányában a nevezés érvénytelen év alatti versenyző nevezési ívét a versenyző egyik szülője, gondviselője illetve a szülő, gondviselő meghatalmazottja aláírja. A Meghatalmazottnak rendelkeznie szükséges egy közjegyző által hitelesített szülői, gondviselői meghatalmazással A versenyző készpénzben megfizetni köteles a nevezési díjat, melynek maximális összege Ft a bajnokságra vagy kupasorozatra nézve. A rendezőnek jogában áll ettől alacsonyabb nevezési díjat meghatározni. 5. A VERSENYZŐ AZONOSITÁSA 5.1. Rajtszámok, rajtszámtáblák A MAMS licenccel rendelkező versenyzők éves rajtszámot kapnak a szakágvezetőtől, mely a versenyzői licencükön feltüntetésre kerül Amennyiben a versenyző az adott versenyen nem a licencének megfelelő rajtszámot viseli és erre kellő indokok alapján a Zsűri elnökétől, vagy a versenyigazgatótól engedélyt nem kapott, a versenyen nem vehet részt, gépátvételnél előírásnak nem megfelelő -nek kell minősíteni A rajtszámnak minden futamban tisztának és olvashatónak kell lennie A D napi rajtengedéllyel rendelkező versenyzők a helyszínen kapnak rajtszámot, mely a kilences számmal kezdődik és semmilyen körülmények közt nem ütközhet a licences versenyzők rajtszámával A versenyszervező felelőssége a rendezvény helyszínén a szükséges színű rajtszám alapokhoz, illetve számokhoz való hozzájutás lehetőségének megteremtése Rajtszám tábla Minden motoron 3 db fixen szerelt rajtszámtábla szükséges, melyből egy darab a motor elején, egy darab a motor bal, illetve egy darab a motor jobb oldalán kell legyen.

5 A rajtszám táblák alap színét a 8.1 pontban található táblázat szabályozza. Az aktuális bajnokság előtti évben bajnoki címet nyert versenyző jogosult piros alapon fehér rajtszámot használni A 8.1 táblázat szabályozása az irányadó abban az esetben is amennyiben a motorgyártó más színezéssel értékesíti modelljeit A táblák és a számok felületének, színének mattnak kell lennie (fénytelen, tompa színű) úgynevezett világítós, tükrös fóliázás tilos, elkerülendő a zavaró fényvisszaverődést Rajtszám A számok magassága minimum 140 mm, szélessége minimum 90 mm, vastagsága minimum 25 mm, a számok közötti távolság min.25 mm PW, 50ccm, 65ccm, kategóriában a méretek nem tarthatóak a motorok gyári kialakítása miatt, így a nevezett kategóriában szankció nélkül eltérhet a szám mérete, azonban semmilyen egyéb ide vonatkozó szabályozásban (szín, felület, darabszám) leírtaktól eltérés nem engedélyezett A rajtszám kialakításánál a design megengedett, de az az olvashatóságot, felismerhetőséget nem nehezítheti Rajtszám azonosság esetén az alacsonyabb szintű kategóriában induló, illetve a külföldi versenyző köteles rajtszámot módosítani! 5.4. Hátszám Minden versenyzőnek hátszámot kell viselnie, melynek meg kell egyeznie motorján feltüntetett rajtszámmal A hátszám minimális mérete: 25x25 cm, a számok mérete: 14x9x2,5 cm, reklám ezen a méreten belül nem lehet. ( Junioroknál ettől eltérő méret is megengedett.) A hátszám a szám háttértől, illetve a mez, kabát,stb. színétől, határozottan eltérő kell legyen Nem a motoron elhelyezett rajtszámmal egyező hátszám, illetve a hátszám hiánya esetén versenyző pályára hajtása nem megengedett A versenyszervezőnek lehetősége van valamennyi versenyző részére hátszámot biztosítani, amennyiben ezt a versenykiírásban előre közzéteszi. Ebben az esetben a versenyzők az edzések és versenyfutamok alatt kötelesek azt viselni. 6. A VERSENYZŐK FELSZERELÉSE, RUHÁZATA 6.1. Bukósisak és motoros szemüveg A versenyen használatra kerülő sisakoknak teljesen épnek kell lenniük, semmilyen módosítás nem lehet a sisak alapstruktúráján A sisakon az alábbi hitelesítés egyikének szerepelni kell az átvétel során:

6 6 - Általános: Snell M 2005 / M Európai Unió: ECE Ausztrália: AS Brazília: NBR Kanada: CSA CAN3-D230-M85 - Japán: JIS T Új Zéland: NZ India: IS USA: DOT FMVSS A gépátvételnél el kell távolítani minden olyan bukósisakról az engedélyezési jelzést, amelyet ellenőrzéskor sérültnek találtak Egyéb bukósisak tartozék, szemellenző, stb. vagy állszíj sem lehet sérült A versenyző a kézfejét teljes egészében takaró kesztyűt köteles viselni az edzések, és a futamok alatt A gépátvételen nem megfelelőnek talált bukósisakot a Versenyigazgató a verseny végéig, illetve a versenyző pályáról való távozásáig elzárhatja Csizma A versenyzőknek csizma használata az edzések illetve a futamok alatt is kötelező. A csizmáról szemrevételezés esetén is meg kell tudni állapítani, hogy az motorozásra rendszeresített csizma Nadrág A versenyzőnek az edzések és futamok alatt hosszú nadrágot kell viselnie. A nadrágnak a versenyző derekától a csizma felső vonala alatti vonalig teljesen zártnak kell lennie. A nadrág nem lehet éghető, hőre zsugorodó anyagból Felső ruházat A versenyzőnek az edzések és futamok alatt az alkart csuklóig takaró, zárt mezt kell viselnie. Amennyiben a mezen felül a hőmérséklet, vagy csapadék mennyisége indokolja további zárt zipzárral ellátott kabát viselése megengedett, azonban a hátszámot ezen a ruhadarabon is viselni kell Protektor A versenyzőnek az edzések és futamok alatt a mell, és hát védelmét szolgáló protektort kell viselnie A versenyzőnek az edzések és futamok alatt indokolt a térd, illetve a könyök védelmét szolgáló protektort viselnie A versenyzőnek az edzések és futamok alatt indokolt a nyak- és a kulcscsont védelmét szolgáló nyakvédő protektort viselnie.

7 Junior korú versenyzőknek a nyakvédő viselete kötelező A versenyzőnek az edzések és futamok alatt indokolt vesevédőt viselnie A felsorolt ruházatokból a sisakot a TECHNIKAI ÁTVÉTELI PONT feliratú táblával jelzett helyen be kell mutatni. 7. TECHNIKAI GÉPÁTVÉTEL 7.1. A technikai gépátvétel a szabadedzés előtt történik, ahol a versenyzéshez használt motorral, motorokkal kötelező megjelenni, de a szabadedzésen való részvétel nem kötelező. A technikai átvétel pontos helyét egy jól látható PARC FERMÉ feliratú tábla jelzi. A parc fermé minden verseny reggelén 8:15-ig van nyitva, addig minden nevezőnek oda kell juttatnia az átvetetni kívánt motort Csak műszakilag kifogástalan, valamint tiszta állapotban lévő versenygépeket vesz át a Technikai Bizottság Amennyiben a motor műszakilag nem felel meg, úgy a versenyző a hiba elhárításáig nem hajthat a pályára Az első bajnoki fordulón az alvázszámok regisztrációjára is sor kerül, a motorokon éves matrica kerül elhelyezésre. A verseny és a tartalék motor matricája különböző színű. Amennyiben a matrica megsérül, vagy a motor cserére kerül, úgy a matrica pótlására, illetve új matrica igénylésére a soron következő verseny regisztrációján van lehetőség Amennyiben a motoron elhelyezett jelzés az azonosító lap és a regisztrált motorszám nincs összhangban, úgy a versenyző nem vehet részt az adott futamban! 7.6. Egy versenyzőnek egy adott versenyen három versenymotort áll módjában nevezni, egy futamon csak egy versenymotor használható

8 8 8. LICENCEK, KATEGÓRIÁK, KORHATÁROK, FUTAMIDŐ, RAJTSZÁM ELŐÍRÁSOK 8.1. INFORMÁCIÓS TÁBLÁZAT BES. KATEGÓRIA KORHATÁR LICENC RAJTSZÁM FUTAMIDŐ JUNIOR SENIOR ÉLSPORT II. OSZTÁLY III. OSZTÁLY JUNIOR 50 CCM MINI 4-7 év (2012 dec jan. 01.) N 50 CCM MAXI 7-9 év (2009 dec jan. 01.) N 65 CCM 7-12 év (2009 dec jan. 01.) N 85CCM 9-15 év (2007 dec jan. 01.) N LADY min. 9 év ( 2007 jan. 1- előtt született) N UMX év (2002 dec jan.01.) N SENIOR EXTRA 1978 évben - vagy előtte szül. N SENIOR AMATŐR 1978 évben - vagy előtte szül. N SUPER SENIOR 1968 évben - vagy előtte szül. N MX1 MX2 MX1 MX2 min. 15 év (2001 dec előtt született) min. 14 év (2002 dec. 31. előtt született) min. 15 év (2001 dec előtt született) min. 14 év (2002 dec. 31. előtt született) N N N N FEHÉR alap FEKETE szám NARANCS alap FEKTE szám FEHÉR alap FEKETE szám FEHÉR alap FEKETE szám KÉK alap FEHÉR szám FEKETE alap FEHÉR szám FEHÉR alap FEKETE szám FEKETE alap FEHÉR szám NARANCS alap FEKTE szám FEHÉR alap FEKETE szám FEKETE alap FEHÉR szám FEHÉR alap FEKETE szám FEKETE alap FEHÉR szám MX1 min. 15 év (2001 dec előtt FEHÉR alap született) N FEKETE szám MX2 min. 18 év (1998 dec előtt FEKETE alap született) N FEHÉR szám RETRO min. 18 év (1998 dec előtt ZÖLD alap született) N FEHÉR szám ENDURO versenyre kiegészítő enduro licenc váltása szükséges! 8 perc + 2 kör 8 perc + 2 kör 12 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör 20 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör 25 perc + 2 kör 25 perc + 2 kör 20 perc + 2 kör 20 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör 15 perc + 2 kör Élsport, II., III. osztály, Retro korhatárok a licenc váltás évében betöltött, korra vonatkoznak! A 2015 ben bajnoki címet birtokló versenyző 2016 versenyszezonban használhat piros alapon fehér rajtszámot KATEGÓRIÁK ÖSSZEVONHATÓSÁGA - az 50ccm és a 65ccm kizárólag önálló kategóriaként indítható. - a Senior kategóriák egymással - az Élsport MX1 MX2 I. osztály és az UMX2

9 9 - az Élsport MX1 - MX2 II. osztály és az UMX2 - a 85ccm és a LADY - Tömegsport MX1, Tömegsport MX2 A verseny helyszínén egyéb kategória összevonás kizárólag a mindenkori versenyigazgató jogkörébe tartozó döntés KATEGÓRIÁK TECHNIKAI ELŐÍRÁSAI CCM - Az 50CCM kategóriában kétütemű, eredeti, gyári (standard) kivitelű motorok indíthatók. Maximum hengerűrtartalom 50ccm. Sem külméret, sem kerékméret gyáritól való eltérése nem megengedett. Ezek a motorok a hengerűrtartalomra való tekintet nélkül egy kategóriával feljebbi besorolásba kerülnek CCM - A 65CCM kategóriában kétütemű, eredeti, gyári (standard) kivitelű motorok indíthatók. Maximum hengerűrtartalom 65ccm. Sem külméret, sem kerékméret gyáritól való eltérése nem megengedett. Ezek a motorok a hengerűrtartalomra való tekintet nélkül egy kategóriával feljebbi besorolásba kerülnek CCM - A 85CCM kategóriában kétütemű, maximum 85ccm hengerűrtartalmú, illetve négyütemű maximum 150ccm hengerűrtartalmú, eredeti, gyári (standard) kivitelű motorok indíthatók. Sem külméret, sem kerékméret gyáritól való eltérése nem megengedett. Ezek a motorok a hengerűrtartalomra való tekintet nélkül egy kategóriával feljebbi besorolásba kerülnek MX1 - Az MX1 kategóriában kétütemű, minimum 151ccm maximum 500ccm hengerűrtartalmú, illetve négyütemű minimum 251 ccm maximum 650ccm hengerűrtartalmú motorok indíthatók MX2 - Az MX2 kategóriában kétütemű, minimum 100ccm, maximum150ccm hengerűrtartalmú, illetve négyütemű minimum 175ccm, maximum 250ccm hengerűrtartalmú motorok indíthatók.

10 10 9. VERSENYKIÍRÁS 9.1. A szervező köteles minden eseményről kiírást készíteni és azt 45 nappal az esemény előtt a Szövetség titkársága felé leadni és a verseny bejelentési díjat befizetni. Amennyiben a kiírás és a befizetés a határidőig nem érkezik be, úgy a szervező a bejelentési díjon felül pótdíjat is köteles fizetni. A pótdíj mértéke a versenykiírási díj 100%-a. A versenykiírás feldolgozása és jóváhagyása csak a kiírás és a befizetés beérkezése után indul el! A verseny időpontja előtt 45 nappal a szervező esetleges kérésének figyelembe vételével a MAMS Sportszakmai Kollégiumának meg kell jelölni a felkért Sportfelügyelő nevét. A MAMS a szakágvezető által engedélyezett kiírás egy példányát a szervezőnek visszaküldi, egy példányát a MAMS Titkárságon iktatja Az engedélyezett versenykiírásokról készült adatlapot a MAMS titkárság publikálja a MAMS hivatalos weboldalán legkésőbb a rendezvényt megelőző 21. napon A versenykiírásnak tartalmaznia kell: 1. a verseny nevét, jellegét 2. a kategóriákat 3. időpontját 4. helyszínét (város szintű helyszín) 5. a rendező nevét, telefon számát, címét 6. nevezési díjakat 7. versenypálya google térkép megjelölés nevét 8. a versenynap időtervét 9. a pályazár időpontját 10. valamint a nevezési feltételeket, határidőket és minden olyan információt, ami a versenyen való induláshoz szükséges, és a magasabb szintű szabály nem tartalmaz 9.5. Amennyiben a szervező biztosít minősített sportbírókat a versenyre, úgy azt a bírói igényen fel kell tüntetni az alábbi módon: - beosztani kívánt bíró neve - minősítése - motocross bírói továbbképzésének éve - beosztási helye /ahol foglalkoztatni kívánják/ 9.6. Az elfogadott versenykiírás adatlap letölthető a MAMS hivatalos weboldaláról, minden szervező ezen az adatlapon köteles bejelenteni a rendezési igényét A csapatverseny kiírását, és lebonyolítását a MAMS Motocross csapatverseny alapkiírása szabályozza. 10. DÍJAZÁS A motocross versenyeken az 1-3 helyezett versenyzők tárgyi díjazásban részesülnek. A második futam leintése után a kategóriánkénti helyezett nyakába babérkoszorút (vagy annak megfelelő másolatot) kapnak, amivel egy tiszteletkört tesznek, illetve ha ezt a nézők elhelyezkedése nem indokolja, egy nézők által határolt szakaszon tesznek meg egy kört.

11 11 Junior versenyeken az 50, 65 és 85ccm kategóriában minden induló részesül díjazásban A helyezetteknek a díjkiosztón kötelező részt venni. A díjat csak a díjazott versenyző veheti át a díjkiosztó ceremónián. Amennyiben ezt nem teszi meg, helyette más nem veheti át (nem adható át!), a díj a szervezőnél marad! A nyeremény későbbi átvételére nincs lehetőség A versenykiírásban megjelölt helyezetteknek a teljes díjkiosztó ideje alatt az alkalomhoz illő öltözetben a helyszínen kell tartózkodniuk Az díjazott versenyző részéről a verseny a díjátadón való megjelenéssel tekintendő teljesítettnek. Amennyiben a díjazott versenyző nem tesz eleget a 10.2 pontban leírtaknak úgy a versenyzőt a zsűri megbünteti, a napi eredménye törlésre kerül, és az eredményben őt követők kapják a díjat, illetve a helyezésért járó pontot. A törölt eredmény az éves bajnoki elszámolásba sem számítanak bele, itt is a kizárt versenyzőt követő versenyzők kapják a jobb helyezést, illetve pontokat A bajnokságban és kupasorozatokban géposztályonként a két futam összesített eredménye alapján részesülnek a helyezettek díjazásban. Holtverseny esetén a második futamban elért jobb helyezés dönt Az adott verseny eredmény hirdetését díjkiosztóval egybekötve a verseny után, de még a verseny napján kell megtartani A bajnoki sorozat versenyein díjazásra, a D licenc kivételével, minden 3. pontban felsorolt kritériumoknak megfelelő licenccel illetve rajtengedéllyel rendelkező versenyző jogosult. 11. VERSENYRENDEZÉS Nyílt bajnokság A nyílt bajnokság sorozatában, illetve kupasorozatban versenyszervezési joggal azon egyesületek, gazdasági társaságok rendelkeznek, amelyek érvényes MAMS tagsággal rendelkeznek A szervezőnek és az általa választott versenyhelyszínnek a 9. és a 13. pontban felsorolt kritériumnak mindegyikének meg kell felelnie A szervezőnek minden lehetséges eszközzel azon kell dolgoznia, hogy a versenye az elfogadott éves motocross versenynaptárban megjelölt időpontban kerüljön megrendezésre. Kivételt képez a vis maior esete. Ebben az esetben is jogában áll a motocross szakági tanácsnak más helyszínen, illetve más rendezővel lebonyolíttatni a rendezvényt A jól teljesítési biztosíték a szövetséget illeti meg minden olyan esetben, amikor a rendezvény nem kerül megrendezésre a megadott időpontban és helyszínen, és VIS MAJOR esete nem áll fent. Ebben az esetben a szövetségnek jogában áll akár más helyszínen, más rendezővel levezényeltetni a rendezvényt. A biztosíték összege a feltételek teljesülése esetén jóváírásra kerül a rendező felé.

12 A szervezőnek a pályalicencben előírt rendezői létszámot szükséges biztosítania a rendezvény idejére, melynek névsorát a rendezvény első napján 8:00-órig köteles átadni a versenyigazgatónak Külföldi Szövetséggel közös bajnokság A bajnoki sorozat esetében engedélyezett a külföldi Szövetséggel közös rendezés. Ezen sorozaton a versenyzőket tekintve a két kiíró közösen elfogadott szabályzatai, illetve irányelvei a meghatározók A közös rendezésű, de országhatáron túli versenyekre éves motocross versenyzői licenc és külföldi napi biztosítás megkötése szükséges. A nem Magyarországon rendezett versenyeken napi licencet nem lehet váltani Nemzeti licenc esetében külföldi helyszínen való részvételhez, nemzetközi rajtengedély és nemzetközi biztosítással szükséges rendelkezni Közös rendezésű bajnokság esetében az adott verseny helyszínéül szolgáló ország szövetségénél, versenyrendezőjénél kell a vonatkozó díjakat leróni. 12. A VERSENYPÁLYÁK A Motocross Nemzeti és Nyílt bajnokságok és kupasorozat versenypályáira vonatkozóan A pálya nem lehet 1500 méternél rövidebb és 3000 méternél hosszabb, szélessége minimum 6 méter (FIM / FIM Europe szabály szerint) Az 50CCM-es és a kategóriánál a nyomvonal kijelölésénél törekedni kell a minimum 700 méter és a maximum 1200 méteres hosszra. Törekedni kell arra, hogy a pálya nyomvonala egy adott pontról belátható legyen. A terepnek, az akadályok nehézségi fokának meg kell felelnie az életkori sajátosságoknak. A felnőtt géposztályok részére kijelölt nyomvonalat csak akkor lehet alkalmazni, ha a nagy kategóriák futamai után is megfelel a pálya ezeknek a követelményeknek A pálya kialakításánál törekedni kell arra, hogy az elérhető átlagsebesség ne haladja meg a 65 km/h-t A nézők elől elzárt területet jól láthatóan szalaggal, és lehetőség szerint táblákkal is jelölni szükséges A pályán extrém vízátfolyás nem lehet és a köves részek kerülendők A versenypálya vonalát megfelelő jól látható, egyértelmű jelölésekkel kell ellátni A pálya nyomvonalát jelölő fa, vagy műanyag karó föld feletti magassága, nem haladhatja meg az 50 centimétert Szükség szerint a nyomvonal két oldalán műanyag szalagot kell elhelyezni, az azon kívül eső oldalanként 1-1 méterre lévő terület a biztonsági zóna.

13 A biztonsági zónán belül nem lehet semmilyen akadályt képező tárgy (pl. autógumi, fa vagy vas pózna stb.). Amennyiben nem eltávolítható akadály van a biztonsági zónában, azt törekedve a legkisebb veszélyforrásra, alaposan be kell burkolni szalmabálával, vagy egyéb hasonló energiaelnyelő tulajdonsággal rendelkező anyaggal A pálya szélességének a rajtvonalnál elegendőnek kell lennie a pályalicencben meghatározott számú versenyző egy sorból való elrajtolásához A rajtelőkészítőnek 40 versenyző részére megfelelő befogadó képességűnek kell lennie, a rajthelyeket jobbról balra emelkedő számsorrendben számozni kell, a pálya egyéb részeitől szalaggal elhatárolva kell kialakítani, ki és bejárattal, órával, poroltó készülékkel ellátni A rajtnál minden motorkerékpárnak 1 m szélességű helyet kell biztosítani A rajt egyenesnek biztonsági okokból minimum 50 méter, maximum 125 méter hosszúságúnak kell lennie, az utolsó 1/3-ad része nem lehet füves! A rajt egyenesben semmiféle akadály, /ugrató, gödör, stb./ nem lehet az első fordulóig, egyenlő esélyt biztosítva mindegyik versenyzőnek Az első fordulónak min.15 méter szélesnek kell lennie A versenypálya lehetőleg cél előtti szakaszán, ahol a veszélytelen kiállás biztosított, egy lezárt, körülhatárolt, de a versenypálya nyomvonala felől nyitott technikai depót kell létesíteni A technikai depó pálya felöli oldala legalább 15 méter hosszban alkalmas a jelzést adó csapattagok munkájához A szerelődepó jelzése egy minimum 40 x 50 cm-es fehér tábla, középen franciakulcs ábrájával A hivatalos pályazár a Bajnoki versenyt megelőző hétfő 00:00 órától kezdődik, és a verseny napján az első edzésig tart. Az adott verseny szervezőjének jogában áll ennél korábbi időpontot is megjelölni, ebben az esetben kötelessége jelezni a versenykiírásban Az időmérést segítendő a pályának rendelkeznie kell a célvonalban két érzékelő vezetékkel egymástól 60cm-re párhuzamosan 30 cm mélységben, műanyag csőben vezetve. Az időmérés rendszerének zárt helyiséget kell biztosítani vagy a szolgáltató biztosítja, amelynek díját a szervező téríti meg a szolgáltatónak A gépátvétel elősegítéséhez el kell keríteni egy területet, mely harminc motor befogadására alkalmas és a motorok jól körbejárhatóak legyenek. Ez a terület a Parc Fermé Versenypálya jóváhagyása, licence A versenypályákról a MAMS Titkárság a Biztonságtechnikai Munkacsoport megfelelő minősítést tartalmazó pályaátvételi jegyzőkönyve alapján pályalicencet állít ki. Csak érvényes pályalicenccel rendelkező pályán engedélyezett a versenyrendezés.

14 A pályalicencek érvényessége 5 év. Megszűnik a pályalicenc érvényessége, ha a nyomvonalon a pályarajzhoz képest változások történnek. Ilyen esetben új pályalicencet kell kérni a módosított pályarajz benyújtásával. A pályalicencet a pálya tervrajzának birtokában 30 nappal a verseny előtt adja ki a Munkacsoport. A pályalicenc díját az aktuális évi díjtáblázat tartalmazza, mely csekken, illetve átutalással a MAMS számlájára fizetendő legkésőbb 45 nappal az esemény előtt. Bajnoki helyszínekhez pályalicencet legalább 2 hónappal az esemény előtt meg kell igényelni A Munkacsoport a pálya- és nyomvonal ismeretében meghatározza azt a minimális bírói létszámot, amely a verseny biztonságos lebonyolításához szükséges A rendezőnek, tulajdonosnak lehetősége van térítésmentesen az adott pályával összekötve egy kiegészítő pálya létrehozására (minicross, pitbike, quad ), mely részre nem az összes kategória hajthat rá. A kiegészítő szakaszt össze kell kötni az eredeti nyomvonallal, de egyértelműen jelezni kell, mely kategóriák számára lesz a versenypálya része. 13. TISZTSÉGVISELŐK, MUNKAKÖRÜK, KÖTELESSÉGÜK Versenyigazgató és helyettese A bajnokság versenyeire a versenyigazgatót a Sportszakmai kollégium vezetője jelöli ki a szervező javaslatának figyelembevételével. Versenyigazgató csak olyan személy lehet, aki a szükséges licenccel és minősítéssel rendelkezik, ismeretekkel és gyakorlattal bír a motocross sport területén. Kötelezettségeit a MAMS Sportbírói ÁMSZ pontja, illetve az Általános sportszabályzat 10.7 pontja tartalmazza. A versenyigazgató a rendezvényről Versenyigazgatói jelentést köteles készíteni Sportfelügyelő Az Alapkiírásban szereplő versenyekre a Sportfelügyelőt a MAMS Sportszakmai kollégiuma jelöli ki. A sportfelügyelőnek megfelelő szakmai felkészültséggel és az adott rendezvény szintjének megfelelő FIM/ FIM EUROPE/ MAMS sportfelügyelői licenccel kell rendelkeznie. (Lásd MAMS Általános Sportszabályzata) Technikai felügyelő A Technikai Felügyelőnek, aki a rendező ország Nemzeti Szövetsége által kerül kijelölésre, ellenőriznie kell a verseny motorkerékpárokat és a versenyzők felszerelését, a FIM / FIME, és a rendező ország Nemzeti Szövetségének szabályai és a versenykiírás szerint. A MAMS versenynaptárában szereplő versenyeken a Technikai Felügyelőnek FIM / FIME / MAMS Technikai Felügyelői licenccel kell rendelkeznie Értékelés vezetője A versenykiírás beadása előtt a szervezőknek a MAMS által előírt, a MAMS - al szerződésben álló időmérő szolgáltatót kell megrendelnie Az időmérés vezetője felel, a rendezvény alatti időmérés zavartalan működéséért Felügyeli egy adott futam leintését követően az eredmény 5 percen belüli papír alapon történő kifüggesztését a rendező által biztosított felületre.

15 Felügyeli az eredmények, és a bajnokságok összesítésének 12 órán belüli közzétételét a MAMS hivatalos weboldalán Versenytitkár A szervező bízza meg a versenyiroda működtetésére. Csak olyan személy lehet, aki megfelelő jártasággal bír a versenyrendezés területén, és megfelelő ismeretekkel rendelkezik a motocross sport területén. 14. BÍRÁSKODÁS A verseny során felmerült fegyelmi és döntőbírói eseteket és óvásokat a Sportfelügyelő bírálja el, illetve hagyja jóvá, de a MAMS Általános Sportszabályzata szerint a versenyigazgató is rendelkezik bizonyos döntési jogkörrel. A döntés ellen fellebbezni a MAMS Titkárságához lehet a fellebbezési eljárási díj megfizetése mellett. Ténybírói döntés ellen fellebbezésnek helye nincs! 15. IDŐMÉRÉS Időmérő jeladó (TRANSPONDER) A versenyeken a versenyzőknek rendelkeznie kell MYLAPS MX rendszerű jeladóval, amelyet megvásárolhatnak, vagy bérelhetnek a verseny idejére. A Jeladó bérleti díja legfeljebb 1000 Ft lehet verseny naponta, amit a nevezési díj tartalmaz Amennyiben saját transzponderrel rendelkezik egy versenyző, annak töltöttségéről a verseny ideje alatt saját feladata, felelőssége gondoskodni A jeladót a nevezéskor kapja a versenyző A jeladó TranX3 konzolra rögzíthető, mely a helyszínen is megvásárolható A jeladót minden verseny végén vissza kell szolgáltatni az időméréssel megbízott személyekhez. Amennyiben egy versenyző nem juttatja vissza a verseny végén a bérbe vett jeladóját, minden további napért bérleti díjat köteles fizetni és a jeladót köteles a lehető leghamarabb visszaszolgáltatni az időmérő cég részére A versenyző teljes felelősséget vállal a jeladó épségéért a verseny ideje alatt Amennyiben egy pályán tartózkodó versenymotoron nincs jeladó, az így megtett körök időmérése nem garantált A vezetőbíró a mért edzések alatt a jeladóval nem rendelkező versenyzőt fekete zászlóval kiintheti. 16. A VERSENYEK LEBONYOLÍTÁSA A versenyek egy, ill. két naposak lehetnek, ennek eldöntése a rendező joga. Kétnapos verseny esetén a második nap reggelén bemelegítő szabadedzést kell tartani.

16 Minden versenynapon kötelező a versenyzői eligazítás, melyet a versenyigazgató tart, az időpontja a verseny időtervén kerül kifüggesztésre Edzések Az edzéseket minden esetben a vonatkozó versenykiírás szerint kell lebonyolítani. A szabad- edzéseken a versenyzőket csak egyenként szabad indítani, a géposztályokat össze lehet vonni. Az edzés alatt a versenyzők idejét mérik Az időmérő edzés időtartama a mindenkori időtervben kerül kifüggesztésre A rajtbesorolás az időmérő edzés eredménye alapján történik Egy napos verseny esetén, az edzések befejezése és a versenyfutam kezdete között legalább egy órás pihenőt kell biztosítani. Két napos verseny esetén az edzéseket két részre kell osztani. Egyik részét a versenyt megelőző nap délután, a másik részét a verseny első napján kell megtartani. A versenyt megelőző napon tartott szabad, ill. mért edzéseknek a versenyfutamoknak megfelelő idejűeknek kell lenniük. A versenyeket 17:30 óráig ajánlatos befejezni Zászlójelzések A versenyeken és edzéseken alkalmazott zászlójelzések megegyeznek A zászlójelzések összefoglaló jelentése Nemzeti vagy egyesületi zászló: Rajtjel Sárga zászló mozdulatlanul: Veszély, vezessen óvatosan! Sárga zászló lengetve: Veszély, megállásra felkészülni, előzni, ugratni tilos! Piros zászló: A verseny azonnali leállítása! ( A versenyigazgatói utasításáig a rajtelőkészítőben kell várakozni) Zöld zászló: A rajt procedúra kezdete Fekete zászló + rajtszám: A jelzett versenyzőnek ki kell állni és jelentkezni a versenyigazgatónál Fekete-fehér kockás zászló: a futam vége, leintés. A versenybírók zászlójelzéseinek figyelembevétele minden versenyző részére a kizárás terhe mellett kötelező Futamok, futamidők Az egyes kategóriák futamidejét a 8.1. pont táblázata tartalmazza. A versenyek két futamból állnak. Egy futamban max. 40 versenyző vehet részt. A futamidő teljesítése után minden esetben az élen haladó versenyzőnek kell bemutatni a + 2 kört.

17 A versenyfutamok rajtja A versenyfutamok előtt a versenyigazgató a rajtelőkészítőből 1 felvezető körre elküldi a mezőnyt. A versenyzők közt pár másodperces szünetet tartva. A felvezető kör eltörölhető abban az esetben ha a napi időtervbe bármilyen okból csúszás következik be, és az gátolná a verseny szabályszerű befejezését. A rajtoltatás a bajnoki versenyek esetében rajtgéppel történik. A rajtgép meghibásodása esetén az indítás nemzeti ill. klub zászlóval is lehetséges. A rajt csoportosan, járó motorral történik. A rajtfelállítási sorrend megállapítása minden versenyen és minden futamban és minden géposztályban a mértedzéseken elért idők sorrendje alapján történik, bizonyos esetekben sorsolással. Az egyes futamoknál 5 perccel a rajt előtt minden versenygépnek a rajtelőkészítőben meg kell jelennie. Ezen rendelkezés megszegését az adott futamban a versenyvezetés időbüntetéssel sújtja. Az elrajtolt futamba nem lehet becsatlakozni büntetés terhe mellett sem! Az egyes futamok rajtfelállásánál a versenyzőket a rajtelőkészítő helyről az edzésen elért időeredményük sorrendjében egyenként kell a rajtvonalra beengedni. A rajtelőkészítő elhagyása után a versenyző oda már nem térhet vissza. A rajtelőkészítő zárása után a szerelők a helyszínen maradhatnak, de a rajtgéphez nem mehetnek oda, a rajtgép mögött csak a versenyző foglalhat helyet. Mindaddig zöld zászlót mutatnak be, amíg minden versenyző elfoglalja helyét a rajtgép előtt. Amint minden versenyző feláll a rajtgépnél, a zöld zászlóval menetiránynak megfelelően balról jobbra a versenyzők előtt elhalad, ekkor a rajt egyenes közepén "15 mp" - es táblát mutatnak be. A 15 mp elteltével "5 mp"- es táblát mutatnak fel, majd a felmutatását követő 1-5 mp-en belül leesik a rajtgép. Ez a rajt pillanata. A rajthelyet nem megfelelően elfoglaló versenyzőt a versenyigazgató / rajtbíró / figyelmezteti. Ha a versenyző a rajt pillanatában nem tud elindulni, akkor későbbi rajtja a biztonsági szempontok betartása mellett megengedett. A rajt után a rajtgép mögött a segítség megengedett. A rajtgép legalább 30 versenyző egy sorból való indításához elegendő, egyenként visszatartható tagokból álló, de csak egyszerre oldható sorompó, amely az indítás pillanatában a menetiránnyal ellenkezőleg önmagától leesik. Egy tag szélessége min. 80 cm. Egy versenyzőnek a rajtgépnél 1 m. széles helyet kell biztosítani. A rajtgép mögött 3 m.-el a rajthelyet szilárd anyaggal kell határolni. A rajtgéppel történő indításnál egy, a két oldalán számozott időelőjelző tábla használata kötelező. A tábla mérete minimum 300 x 300 mm. Egyik oldalán a "15", a másik oldalán az "5" fekete felirat látható, fehér alapon. Ezt a táblát a versenyzők részére jól látható módon, a felirat szerint értelemszerűen be kell mutatni a rajt előtt. Tilos a rajtgép elé kilépni. A kilépést kizárással büntetik Hibás rajt Hibás rajt esetén a versenyigazgató utasítására a pályabírók lengetett sárga zászlóval jelzik a versenyzőknek a megállásra való felkészülést, a versenyigazgató a megkezdett kör befejezése

18 18 előtt piros zászlóval megszakítja a versenyt. Ebben az esetben minden versenyző visszamegy a rajtelőkészítő helyre, hogy a kezdő helyét ismét felvegye. Hibás rajtot csak egy teljes kör megtétele előtt szabad megismételni. Zászlós indításnál a kiugró versenyző a második sorból 10 mp. késéssel az indítóbíró külön jelzésére indulhat el. Zászlós indításnál az indító órát, vagy táblát nem szabad használni Ha a versenyző úgy dönt, hogy a versenyt valamilyen okból feladja, köteles a pályát motorjával azonnal elhagyni. A pályán ellenkező irányban haladni, a fordulókban, és akadályoknál álló motorral tartózkodni tilos Minden versenyző bukás, vagy egyéb okból történt sérülés esetén a mindenkori versenyorvos /mentőorvos / engedélye szükséges ahhoz, hogy újból rajthoz álljon. - A verseny- igazgatónak kérnie kell az orvos véleményét A Versenyigazgatónak vis-major esetén jogában áll: a futamot leinteni /megszakítani/ a futamot megváltoztatni a futamot törölni. Az esetben, ha a futam leállítása a futamidő 50 %-ának teljesítése után történik, a futamot értékelni kell. Ekkor a futam leállítását megelőző teljes kör alapján kell értékelni. A futamok elhagyását, vagy időtartamának módosítását a résztvevőkkel, nevezőkkel időben közölni kell Verseny értékelése Minden futam, amikor az élen haladó versenyző az előírt idő + 2 kört teljesítette, leintésre kerül Az l. helyezett célvonalon történő áthaladása és leintése után 5 perc elteltével a futam lezárul Valamennyi géposztályban és valamennyi futamban csak azok a versenyzők értékelhetőek, akik a géposztályban elsőnek beérkezett versenyző által teljesített körök 75 %- át (leintés nélkül is) elérte. A minimális körszám megállapításánál amennyiben a körök száma nem egész szám- az eredményt lefelé kell kerekíteni a legközelebbi egész számra. Az 50ccm géposztályban és valamennyi futamban csak azok a versenyzők értékelhetőek, akik teljesítették az elsőnek beérkezett versenyző által teljesített körök 50 %- át, leintés nélkül is. A verseny leintése után a versenyzőknek a pályát a lehető legrövidebb idő alatt el kell hagyniuk! A Motocross Bajnoki és Kupa versenyek értékelése Géposztályonként és futamonként a versenyzők helyezésük alapján kapnak bajnoki/kupa pontokat. A versenyeken az első 20 versenyző kap bajnoki/kupa pontot az alábbi pontskála szerint: 1. hely 25 pont 11. hely 10 pont 2. hely 22 pont 12. hely 9 pont 3. hely 20 pont 13. hely 8 pont 4. hely 18 pont 14. hely 7 pont 5. hely 16 pont 15. hely 6 pont

19 19 6. hely 15 pont 16. hely 5 pont 7. hely 14 pont 17. hely 4 pont 8. hely 13 pont 18. hely 3 pont 9. hely 12 pont 19. hely 2 pont 10. hely 11 pont 20. hely 1 pont A két futam pontjait összesítik, és a verseny győztese az a versenyző, akinek a legtöbb pontja van. A verseny további helyezéseit az összesített pontszámok csökkenő sorrendje adja. Az összesített pontszámok azonossága esetén az utolsó futamban elért jobb helyezés dönti el a holtversenyt A versenyző részéről a verseny a díjazással tekintendő teljesítettnek. Az a versenyző, aki nem jelenik meg az értékelésen, nem teljesítette a versenyt, vagyis nem értékelhető, sem aznap, sem bajnoki, illetve kupasorozat pontot nem kaphat. A sorrendben őt követő versenyzők automatikusan egy helyezéssel előrébb kerülnek értékelésre. Alapkiírás pontja szerint A bajnokság versenyein teljes bajnoki pontok megszerzéséhez versenyenként minimum öt fő részvétele szükséges géposztályonként, a sorozat éves értékeléshez hat versenyzőnek kell bajnoki ponteredménnyel rendelkeznie. Csak az a forduló minősíthető MAMS teljes pontozású Egyéni Bajnoki fordulónak, amelyen legalább öt versenyző teljesítette a versenyen való rajthoz állás feltételeit. Amennyiben egy fordulóban öt versenyzőnél kevesebb teljesítette a rajthoz állás feltételeit, a résztvevők az alapkiírásban meghatározott helyezésüknek megfelelő pontok felét kapják meg. Az éves Egyéni Bajnokság csak abban az esetben minősíthető ilyen címmel, ha abban legalább három teljes pontozású egyéni bajnoki forduló került megrendezésre, és ha abban legalább hat versenyző került értékelésre Csak az a forduló minősíthető MAMS teljes pontozású Kupa fordulónak amelyen legalább négy versenyző teljesítette a versenyen való rajthoz állás feltételeit. Amennyiben egy fordulóban négy versenyzőnél kevesebb teljesítette a rajthoz állás feltételeit, a résztvevők az alapkiírásban meghatározott helyezésüknek megfelelő pontok felét kapják meg. Az éves Kupasorozat csak abban az esetben minősíthető ilyen címmel, ha abban legalább három teljes pontozású egyéni kupa forduló került megrendezésre, és ha abban legalább öt versenyző került értékelésre Bajnoki fordulón pontokat, illetve a sorozat végén bajnoki címet a D napi rajtengedéllyel rendelkező versenyező kivételével, minden 3. pontban meghatározott licenccel, rajtengedéllyel rendelkező versenyző szerezhet Szerelés, pályaelhagyás A kijelölt pályát a versenyzők nem hagyhatják el. Bármilyen kapu, vagy pályajel bármilyen okból történő kihagyása/ amennyiben a versenyző a vonatkozó részt nem ismétli meg a kapuk között / pályaelhagyásnak minősül. A pályáról való kicsúszás esetén a Zsűri dönti el, hogy származott - e előnye a versenyzőnek, és ezért a futamból kizárják ill. büntetést kap vagy sem. A pálya elhagyásnál az első kerék helyzete a meghatározó. Szigorúan tilos a pályán a motorkerékpárral menetiránnyal szemben haladni.

20 20 Pályaelhagyás esetén ugyanazon a ponton kötelező a visszatérés! Ha nincs rá lehetőség, akkor a lehető legrövidebb úton, a legközelebbi ponton kell visszatérni, lehetőleg akadály kihagyás nélkül. A versenyzőnek a pályaelhagyásból előnye nem származhat! A pályán a versenyzők kizárólag a magukkal vitt szerszámokkal, anyagokkal végezhetnek javítást! A szabály megsértése a futamból való kizárást vonja maga után. A fenti ténykedést a versenyigazgató és a pályabírók vezetője, ill. a pályabírók a pálya egész területén verseny közben ellenőrzik. A versenyzőhöz tartozó csapattagok csak a szerelő depóból adhatnak utasítási jelzéseket és információkat a versenyzők részére. A pálya más részén tilos, mert ez külső, idegen segítségnek minősül Idegen segítség igénybevétele - baleset elhárítást kivéve - kizárás terhe mellett tilos. Az FIM Europe vonatkozó előírásának megfelelően bármilyen külső segítséget igénybe venni a verseny folyamán tilos, kivéve, ha ezt a kijelölt pályabíró vagy a versenyzőhöz tartozó személyzet elkerülhetetlen szükség esetén biztonsági okból teszi meg. Idegen segítségnek minősül, ha a versenyzőhöz tartozó személyzet a külső depón kívül a pálya mentén ad információt, utasítást, táblás jelzést a versenyzőnek. ( Kivételt képez a III.o. és bármely meghívásos kategória, ill. az 50 és 65 ccm kategóriák!) A szerelő depóban csak a belépési jogosultsággal rendelkező személyek tartózkodhatnak! 17. ÓVÁS, FELLEBBEZÉS, VERSENYEREDMÉNYEK Minden óvást, fellebbezést a Sportfegyelmi és Döntőbíráskodási Szabályzat, óvás ügyében továbbá a motocross szabályok előírásainak megfelelően kell benyújtani. Az óvás benyújtásának utolsó határideje, a hivatalos végeredmény kifüggesztése utáni 30. percben lejár. Tehát a hivatalos végeredmény- kifüggesztés időpontja utáni 30 perc áll rendelkezésre a versenyzőknek az óvás benyújtására. A verseny helyszínén az óvásokat a sportfelügyelő hagyja jóvá. A helyszínen a versenyigazgató is rendelkezik döntési jogkörrel. Óvási díjak: MAMS díjtáblázat szerint. Általános óvás esetén: amennyiben az óvásnak a Sportfelügyelő helyt ad, az óvó fél az óvási díjat visszakapja. Amennyiben az óvásnak a Sportfelügyelő nem ad helyt, az óvási díjat a MAMS felé be kell fizetni Technikai óvás esetén: amennyiben a technikai óvásnak a zsűri helyt ad (tehát az óvott motor technikailag nem megfelelő), az óvó fél a kauciót és az óvási díjat visszakapja. Amennyiben a technikai óvásnak a zsűri nem ad helyt (tehát a motor technikailag megfelelő), a kauciót a megóvott fél kapja meg, az óvási díjat a MAMS felé be kell fizetni. Ténybírói döntés ellen óvás benyújtására nincs lehetőség. Az óvással kapcsolatos döntéssel szemben fellebbezni lehet a MAMS Sportfegyelmi és Döntőbíráskodási Szabályzatában foglaltak szerint. Az egyes futamok után közvetlenül közölt eredmény tájékoztató és ideiglenes jellegű.

21 21 A rendező szerv hivatalos eredményt csak a Sportfelügyelő jóváhagyása után a versenyigazgató és a Sportfelügyelő aláírásával adhat ki. A szervezővel megbízásban álló (szerződött) időmérés szolgáltató feladata, hogy az eredményeket az interneten a versenyt követő 12 órán belül publikálja az előre megadott elérhetőségeken. 18. AZ ÉVES BAJNOKSÁG VERSENYEINEK ÉRTÉKELÉSE A bajnokság értékelését a versenyek futamain szerzett pontszámok összegzése alapján végzik el. A MAMS 2016-ban minden bajnokság és kupa futamlevonás nélkül kerül értékelésre. A magasabb összpontszámot elért versenyző a jobb helyezett. Azonos pontszám esetén a végső sorrendet elsősorban a több jobb helyezés, másodsorban a második futamon elért jobb helyezések száma harmadsorban az első futamon elért jobb helyezések száma Ha a fentiek is egyeznek, akkor az utolsó nem egyező, jobb futamhelyezés dönt A bajnokság II., illetve a kupasorozat III. osztály sorozatának mindkét géposztály első két helyezettje 2017-ben kötelező jelleggel egy osztállyal magasabb kategóriában köteles licencet váltani, illetve versenyezni. 19. FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS Minden versenyszervező köteles a rendezvény költségvetése terhére a MAMS-on keresztül minden résztvevő (versenyző) részére harmadik személyre vonatkozó felelősségi biztosítást kötni A szervező köteles az eseményt követő első munkanapon déli 12 óráig a MAMS számlájára a verseny hivatalos rajtlistája alapján a felelősség biztosítás díját átutalni. 20. RENDEZVÉNY EGÉSZSÉGÜGYI MENTÉS BIZTOSÍTÁSA (MENTŐ) 20.1 A motocross versenyeken a rendező kötelessége gondoskodni 1 db esetkocsiról (orvossal és életmentő készülékkel), valamint 1 db szállító járműről Az 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről /c rendelkezése alapján motorversenyen kizárólag az Országos Mentőszolgálat láthat el egészségügyi biztosítást A szolgáltatás telefonon és faxon rendelhető. További információ a weboldalon. 21. RENDEZVÉNYRE BELÉPÉSI JOGOSULTSÁG

22 A MAMS Elnökségi igazolványok és Pályabelépők a Bajnokság és Kupasorozatok hazai rendezésű versenyeire érvényesek. A szervezőnek biztosítania kell a MAMS kapcsolatrendszeréből eredő belépők érvényességét, és egyértelműen meg kell határoznia, hogy a különböző belépők a versenypálya mely területeire érvényesek. A versenyszervező előzetes regisztrációt meghatározhat az ingyenes belépők tulajdonosainak. (Érvényes versenyzői licenccel csak az indulni kívánó versenyzőknek van jogosultsága két kísérővel a belépésre a nevezés és regisztráció végéig. Amennyiben az adott napon a kategóriájában nincs versenye, a szervező nem köteles ingyenesen beengedni!) A MAMS sportbírói igazolvánnyal, csak az adott versenyen közreműködő sportbírók léphetnek be térítésmentesen. 22. JOGFENNTARTÁS A Versenyigazgatónak jogában áll - az egyes fordulókon az adott versenyre vonatkozó versenykiírásban foglaltak megváltoztatására, az esetleges rendkívüli körülmény felléptekor. A változtatást sürgősen, Végrehajtási utasítás -ban kell az érdekeltek tudomására hozni Gépjavítást a futamok alatt csak a szerelődepóban lehet végezni. A szerelődepó ellenőrzésére beosztott sportbíró az itt észlelt szabálytalanságokat írásban köteles jelenteni, ill. megakadályozni Kutya a versenypályára kizárólag pórázon vihető be! 23. FELELŐSSÉG A motocross rendezvényeken minden versenyző saját felelősségére indul. A versenyzők a Nevezési ív aláírásával kijelentik, hogy ismerik a versenyszabályokat, a versenykiírás feltételeit, azokat és a verseny rendezőségének utasításait megértették, betartják, továbbá kijelentik, hogy a szervező egyesülettel- jogi, illetve magánszeméllyel szemben semmiféle kártérítési igénnyel nem lépnek fel A résztvevők minden, harmadik személynek okozott bármilyen káresemény kapcsán, tárgyi vagy személyi sérülés esetén, amelyekért együttesen, vagy külön-külön felelősek, felmentik a szervezőt, a rendezvény hivatalos tisztségviselőit, azok alkalmazottait és képviselőit mindennemű felelősség alól. 24. KÖRNYEZETVÉDELEM A szervezők, csapatok, versenyzők és segítőik kötelesek a MAMS környezetvédelmi szabályait, valamint a MAMS környezetvédelmi felügyelőjének, és a szervező előírásait és utasításait betartani, azt minden résztevőtől megkövetelni. Környezetártó magatartást tanúsító versenyző, vagy csapattag ellen a szervező jogosult fellépni A depó területén minden versenymotor alá helyezni kell egy 2 m x 1 m úgynevezett Geotex anyagot (környezetvédelmi szabály), illetve egy olyan erős, vastag, nem nedvszívó ponyvát, vagy ezzel egyenértékű anyagot, amely jelentősen meghaladja a motorkerékpár méreteit és az

23 23 esetlegesen kifolyó folyadékok felitathatóak róla. 25. ZÁRADÉK A jelen alapverseny kiírásban nem szabályozott kérdésben a FIM / FIM Europe szabályzatában és a MAMS Általános Sportszabályzatban rögzítettek az irányadóak. Jelen Alapkiírás 1 db melléklettel (büntetési tételek) együtt érvényes. Ezen alapkiírás 24 számozott oldalból áll, melyet a MAMS Elnöksége hagyott jóvá. Érvénybe lép február 24-én.

24 24 1.sz. melléklet Büntetési tételek MAMS motocross 2016 Szabálytalanság Lengő sárga zászló figyelmen kívül hagyása Versenyző A 2016-os MAMS motocross alapkiírás 1.számú mellékleteként. Szankció Edzésen Utolsó helyre sorolás a futamokon Futamon Adott futamban elért végeredményéhez képest 5 pozícióval hátrébb sorolás Szándékos pályaelhagyás Versenyző Utolsó helyre sorolás a futamokon Adott futamban elért végeredményéhez képest 1-10 pozícióval hátrébb sorolás Díjkiosztón való részvétel elmulasztása (1-3) Junior(1-6) helyezetteknek Nem a kiírásnak megfelelő motorkerékpár használata Rajtelőkészítőből való késés zárás után Versenyző Versenyző Versenyző Egy kategóriával feljebb sorolástól - a versenyből való kizárásig Versenyen szerzett pontok megvonása Egy kategóriával feljebb sorolástól - a versenyből való kizárásig Utolsó rajthelyről indulás Tisztségviselőkkel szembeni sportszerűtlen magatartás Rajtgép elé kilépés rajbesorolás elött, rajtgép előtti pályarész (rajtnegyenes) bárminemű módosítása Minden egyéb alapkiírásba, illetve sportszabályba ütköző cselekedet. Versenyző és segítői Versenyző és segítői Versenyző és kísérői Ft pénzbírság ft pénzbírság Versenyigazgatói jogkörben dől el, és a versenyből való kizárásig, illetve pénzbírságig terjedhet. Utolsó rajthelyről indulás Versenyigazgatói jogkörben dől el, és a versenyből való kizárásig, illetve pénzbírságig terjedhet.

MAMS Mini Cross Kupa 50ccm,65ccm

MAMS Mini Cross Kupa 50ccm,65ccm Utánpótlás sport MAMS Mini Cross Kupa 50ccm,65ccm 2012 évi Alapkiírása Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Motocross Bizottsága A MAMS Elnöksége A MAMS Titkársága, További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Motocross Szakág versenyeinek alapkiírása

Motocross Szakág versenyeinek alapkiírása Motocross Szakág versenyeinek alapkiírása 2013 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Motocross Bizottsága További szakági információk: www.mams.hu, 1. ÁLTALÁNOS 1.1. A Magyar Motorsport Szövetség 2013.

Részletesebben

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása

Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása Magyarország Endurocross Bajnokságainak és MAMS Kupáinak Kiírása 2016 Készítette: A MAMS Enduro Szakági Tanács Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

MOTOCROSS LICENCIGÉNYLŐ ADATLAP 2016

MOTOCROSS LICENCIGÉNYLŐ ADATLAP 2016 MOTOCROSS LICENCIGÉNYLŐ ADATLAP 2016 VERSENYZŐ RÉSZÉRE Magyar Motorsport Szövetség A licencigénylő elválaszthatatlan részét képezi a technikai minimum vizsgalap 1. MAMS Licenc száma Beadás kelte Licencdíj

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA HEGYI KUPA 2007. évi ALAPKIíRÁSA Utolsó frissítés: 2007.03.07 Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta

Részletesebben

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok

Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok Mezőhegyi Amatőr Gokart Bajnokság 2011. Általános Biztonsági Szabályok A pályán való tartózkodásra vonatkozó szabályok, valamint biztonsági követelmények megegyeznek az edzések és versenyek esetén. Pályára

Részletesebben

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2016. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Offroad Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Sporttanács Kiadja: az MNASZ Titkárság Tartalomjegyzék 1. MAGYARORSZÁGI RALLYCROSS

Részletesebben

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2004. évi KIÍRÁSA

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2004. évi KIÍRÁSA AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2004. évi KIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Autocross Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK...

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA 2016 Készítette: A MAMS Enduro SZT Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu I. A

Részletesebben

MNASZ GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2016. évi ALAPKIÍRÁSA

MNASZ GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2016. évi ALAPKIÍRÁSA MNASZ GOB 2016. Alapkiírás MNASZ GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2016. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: MGSZ Jóváhagyta: A Gokart Bizottság előterjesztése alapján a MNASZ Kiadja: a MNASZ titkársága 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2005. évi ALAPKIÍRÁSA

AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2005. évi ALAPKIÍRÁSA AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2005. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Autocross Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK...

Részletesebben

MINIMUM VIZSGA KÉRDÉSEK

MINIMUM VIZSGA KÉRDÉSEK 1. Mi a MAMS feladata? MINIMUM VIZSGA KÉRDÉSEK A MAMS egyik legfontosabb feladata, hogy a magyarországi motorsport tevékenységet szakmai szempontból irányítsa, szabályokat alkosson, azok betartását biztosítsa

Részletesebben

062-ES SZABÁLYZAT FIM ENDURO VILÁGBAJNOKSÁG ÁLTALÁNOS

062-ES SZABÁLYZAT FIM ENDURO VILÁGBAJNOKSÁG ÁLTALÁNOS 062-ES SZABÁLYZAT FIM ENDURO VILÁGBAJNOKSÁG ÁLTALÁNOS 062.1 Általános. 4 062.2 Pálya 4 062.3 A versenykiírás közzététele... 5 062.4 Nevezési lap.. 5 062.5 Bíráskodás 6 062.5.1 FIM licences tisztségviselők

Részletesebben

GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2010 évi ALAPKIÍRÁSA

GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2010 évi ALAPKIÍRÁSA GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2010 évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: a Gokart Munkabizottág az MNASZ Intéző Bizottsága az MNASZ Titkárság 2 Tartalomjegyzék I. FEJEZET...7 1 A MAGYARORSZÁGI GOKARTVERSENYEK

Részletesebben

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága

A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága A Magyar Köztársaság Nemzetközi Old Timer Gyorsasági Motoros Bajnoksága MAMS MZ Kupa SIMSON KUPA PANNONIA KUPA alapkiírása 2010 Melléklet: m szaki szabályzat Készítette: MAMS Old Timer Szakág Jóváhagyta:

Részletesebben

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2014. évi ALAPKIÍRÁSA

RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2014. évi ALAPKIÍRÁSA RALLYCROSS NYILT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2014. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Offroad Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság TARTALOMJEGYZÉK 1. MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása

MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása Élsport MAMS Stunt Riding Nyílt Magyar Bajnokság alapkiírása 2016 Alapkiírás Mellékletek: I. sz. melléklet: Stunt Riding (550 ccm felett) pontozási rendszer II. sz. melléklet: Stunt Riding Junior (550

Részletesebben

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6.

Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA. Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. Versenykiírás 68. HEGCSI RACE KUPA Kecskemét, Gokart Stadion ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2016 3. futam, FIA CEZ SLALOM CHAMPIONSHIP 2016 6. futam, Kecskemét, 2016. 06. 05. 1. A RENDEZŐ, AZ ESEMÉNY 1.1 A

Részletesebben

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA

MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA Utánpótlás sport MAGYARORSZÁG SALAKMOTOROS NYÍLT EGYÉNI MAMS KUPA ALAPKIÍRÁS 2013 Készítette: A MAMS Salakmotoros Szakága Jóváhagyta: A MAMS Elnöksége Kiadja: A MAMS Ttitkársága A MAGYARORSZÁG NYÍLT EGYÉNI

Részletesebben

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T M a g y a r L o v a s s p o r t S z ö v e t s é g D í j u g r a t ó S z a k b i z o t t s á g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T VALAMINT S Z

Részletesebben

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2014. évi ALAPKIÍRÁSA. az MGSZ titkársága

Magyar Nemzeti Autósport Szövetség GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2014. évi ALAPKIÍRÁSA. az MGSZ titkársága Magyar Nemzeti Autósport Szövetség GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁGA 2014. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: az MNASZ Szakági Bizottság az MGSZ elnöksége az MGSZ titkársága TARTALOMJEGYZÉK I. Fejezet

Részletesebben

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g D í j u g r a t ó S z a k b i z o t t s á g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T VALAMINT S Z A B A D T

Részletesebben

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat

Pénzdíjas, amatőr szlalomverseny sorozat Versenykiírás A DCS TUNING GROUP bemutatja autós és gokart versenyzők részére a szlalomverseny sorozatát a Hungaroring felső depójában 2008. évben. A verseny hivatalos neve: szlalomverseny sorozat. A versenyek

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Parádfürdő. MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ

VERSENYKIÍRÁS. Parádfürdő. MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ VERSENYKIÍRÁS Parádfürdő MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDURO BAJNOKSÁG, ALPOK ADRIA FUTAM Mátra Enduro Kupa ENDURO FUTAM 5-6. FORDULÓ A rendezvény időpontja: 2016. 06. 11-12. A rendezvény helyszíne: Parádfürdő,

Részletesebben

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG

Magyar Autómodell Bajnokság. Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK. Érvényes: 2008-tól MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Magyar Autómodell Bajnokság Pályaversenyek szabályzata 1/10 ELEKTROMOTOROS KATEGÓRIÁK Érvényes: 2008-tól ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1/10 ELEKTROMOS VERSENYEK MAGYAR MODELLEZŐ SZÖVETSÉG Összeállította: az MMSZ

Részletesebben

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 Készítette az MNASZ Drag és Drift Szakági Bizottsága Jóváhagyta az

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti CONGEN Motocross Kupasorozat Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti CONGEN Motocross Kupasorozat Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti CONGEN Motocross Kupasorozat Alapkiírás 2019 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Motocross Szakági Tanácsa MAMS Elnökség MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu,

Részletesebben

Magyarország MXMANIA Nyílt Nemzeti Motocross Kupasorozat Alapkiírás

Magyarország MXMANIA Nyílt Nemzeti Motocross Kupasorozat Alapkiírás Magyarország MXMANIA Nyílt Nemzeti Motocross Kupasorozat Alapkiírás 2017 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Motocross Szakági Tanácsa MAMS Elnökség MAMS Titkárság, További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VII. FUTAMA

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VII. FUTAMA VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VII. FUTAMA ORSZÁGOS AMATŐR RALLYCROSS BAJNOKSÁG III. FUTAMA A verseny helyszíne: Máriapócs, RabócsiRing Időpontja: 2015. október 23 - október 24.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA OLÁH-GUMI RALLYCROSS ÉS DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKI FESZTIVÁL

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA OLÁH-GUMI RALLYCROSS ÉS DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKI FESZTIVÁL VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA OLÁH-GUMI RALLYCROSS ÉS DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKI FESZTIVÁL RALLYCROSS ORSZÁGOS AMATŐR VERSENYSOROZAT II. FUTAMA A verseny helyszíne: Máriapócs

Részletesebben

GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2007. évi ALAPKIÍRÁSA

GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2007. évi ALAPKIÍRÁSA GOKART ORSZÁGOS BAJNOKSÁG 2007. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: a Gokart Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság 2 TARTALOMJEGYZÉK I. FEJEZET... 9 1. MAGYARORSZÁGI

Részletesebben

A GYORSASÁGI MOTORVERSENYZÉS SZABÁLYAI 2015. Kibocsátva: 2015. március 1.

A GYORSASÁGI MOTORVERSENYZÉS SZABÁLYAI 2015. Kibocsátva: 2015. március 1. A GYORSASÁGI MOTORVERSENYZÉS SZABÁLYAI 2015 Kibocsátva: 2015. március 1. 1. Általános Az alábbi szabályzások a MAMS Általános Sportszabályzatában (Sporting Code), valamint az éves Alapkiírásban foglaltakkal

Részletesebben

IMMAF világszervezet által felügyelt

IMMAF világszervezet által felügyelt 2015 2016 IMMAF világszervezet által felügyelt MAGYAR AMATŐR MMA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA képviselő szervezet: Magyar MMA Prémium Liga Az őszi Bajnoki szezon helyszínei és időpontjai: Első forduló: 2015

Részletesebben

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig.

GYMKHANA 16: VERSENYSZABÁLYZAT ÉS VERSENYKIIRÁS! Érvényes 2016.12.31-ig. FIGYELMEZTETÉS! Az autó versenyzés veszélyes sport! Olyan, hogy biztonságos verseny nem létezik. A versenyzés mindig magában hordozza a súlyos vagy halálos sérüléssel járó baleset kockázatát. Ez a veszély

Részletesebben

A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS. MNASZ által regisztrált verseny. A bajnokság honlapja: www.rte.hu

A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS. MNASZ által regisztrált verseny. A bajnokság honlapja: www.rte.hu A 2013 évi Rali - Túra Bajnokság 4. futama VERSENYKIÍRÁS MNASZ által regisztrált verseny A bajnokság honlapja: www.rte.hu (a verseny hivatalos dokumentációi,/átvételi idők,nevezési lista,rajtlista,stb./

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA 2012 Készítette: A MAMS Enduro Bizottság Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata

Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Motoros Kupájának Technikai Szabályzata 2016 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Gyorsasági Szakág A MAMS Elnöksége A MAMS Titkársága További szakági információk:

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY A verseny helyszíne: Autocross Pálya (Szeghalom)

VERSENYKIÍRÁS. MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY A verseny helyszíne: Autocross Pálya (Szeghalom) VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAM SZISZ FERENC EMLÉKVERSENY A verseny helyszíne: Autocross Pálya (Szeghalom) Időpontja: 2014. 06. 15. Fejezetek 1. Időbeosztás és helyszínek 2.

Részletesebben

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS

RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ. 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS RÖVIDPÁLYÁS GYORSKORCSOLYÁZÓ DIÁKOLIMPIA 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGOS DÖNTŐ 2016. március 04 06. Jászberény VERSENYKIÍRÁS A Magyar Diáksport Szövetség a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséggel együtt 2015/2016-os

Részletesebben

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Versenyszabályzata a 2015. évre (2015/02/27)

A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Versenyszabályzata a 2015. évre (2015/02/27) A Magyar Hegy- és Sportmászó Szövetség Versenyszabályzata a 2015. évre (2015/02/27) I. Versenyengedély II. Versenyrendszer III. A nehézségi versenyek szabályai IV. A gyorsasági versenyek szabályai V. A

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SPORTSZABÁLYZAT ÉS ELŐÍRÁSOK

ÁLTALÁNOS SPORTSZABÁLYZAT ÉS ELŐÍRÁSOK ÁLTALÁNOS SPORTSZABÁLYZAT ÉS ELŐÍRÁSOK TARTALOMJEGYZÉK TERVEZET Kiadja: MNASZ Titkárság Hatályos: 2016. február 1-től 1. Általános feltételek és szabályok... 1 2. Meghatározások... 1 3. Az MNASZ Versenynaptára...

Részletesebben

A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág

A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág VERSENYSZABÁLYZATA 2016 TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS RÉSZ... 4 1 Általános rész... 4 2 Általános meghatározások... 5 VERSENYZŐK... 6 3 A versenyző páros...

Részletesebben

TEREP-RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI 2007 Módosítva: 2007. 02. 01

TEREP-RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI 2007 Módosítva: 2007. 02. 01 TEREP-RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI 2007 Módosítva: 2007. 02. 01 Készítette: az MNASZ Terep-rallye Szakági Bizottság Ellenőrizte: az MNASZ Módszertani Munkabizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VI. FUTAMA

VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VI. FUTAMA Dömsöd Kupa VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG VI. FUTAMA A verseny helyszíne: Dömsöd (Autocross pálya) Időpontja: 2013. 09.01. Fejezetek 1. Időbeosztás és helyszínek 2. Rendezés 3. Rendező

Részletesebben

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA

AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA AUTÓS GYORSASÁGI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG HEGYI BAJNOKSÁG RENAULT CLIO KUPA SUZUKI KUPA SEAT LEON KUPA 2008. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette az MNASZ Gyorsasági Szakági Bizottsága Jóváhagyta az MNASZ Intéző Bizottsága

Részletesebben

Magyar Gyeplabda Szakszövetség Hungarian Hockey Federation

Magyar Gyeplabda Szakszövetség Hungarian Hockey Federation Magyar Gyeplabda Szakszövetség Hungarian Hockey Federation 1133 Budapest, Vág u. 7. Tel: +36 (1) 270-93-08 ;Fax: +36 (1) 270-93-03 E-mail: info@hockey.hu Honlap:: www.gyeplabda.hu Versenyszabályzat Budapest

Részletesebben

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI

ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI ÖTTUSA 2014. ÉVI VERSENYSZABÁLYAI 4. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ A VERSENYSZÁM.. 61 3.1 A VERSENYSZÁM LEÍRÁSA....61 1 Az úszás versenyszám 2 Versenytávok 3.2 HIVATALOS SZEMÉLYEK...61 1 Versenyszám igazgató

Részletesebben

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra

Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra Ezúton szeretnénk meghívni a 25. Sió-Rally Lóer Vetélked Zárt pályás, amatőr autós találkozóra A próba össztávja: Id méréses futamok: 0-40 nevez között 16 km (Ő x Ő kör) 40 nevez felett 1ő km (3 x ő kör)

Részletesebben

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016

MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 MNASZ Gyorsulási-Drag Országos Bajnokság Drag Street Nemzeti Kupa Drag Semi-Pro Nemzeti Kupa Drag Pro-ET Nemzeti Kupa Alapkiírás 2016 Készítette az MNASZ Drag és Drift Szakági Bizottsága Jóváhagyta az

Részletesebben

V. Dunlop - Trophy Amatőr Meghívásos Versenysorozat Sport szabályok

V. Dunlop - Trophy Amatőr Meghívásos Versenysorozat Sport szabályok V. Dunlop - Trophy Amatőr Meghívásos Versenysorozat Sport szabályok 2008 Készítette: Zettner Tamás 2007. december 1 1. Általános Az alábbi szabályzások a MAMS Sport Kódexben foglaltakkal együttesen határozzák

Részletesebben

8. OMV Full Syn Tesztrallye Országos meghívásos autóverseny 2004. MÁRCIUS 20. (szombat)

8. OMV Full Syn Tesztrallye Országos meghívásos autóverseny 2004. MÁRCIUS 20. (szombat) A RALLYE ELNEVEZÉSE: DŐPONTJA: HELYSZINE: 8. OMV Full Syn Tesztrallye Országos meghívásos autóverseny 2004. MÁRCIUS 20. (szombat) ÉCS, RÁBARING Ezen versenykiírás az MNASZ szabvány versenykiírás alapján

Részletesebben

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió

Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Nemzetközi rádióamatőr szövetség 1-es régió Rádió amatőr iránymérés bajnoki szabályzata B rész verseny 2.11/2013 változat Elfogadva: 2012. Szeptember 14-én, Kopaonikban IARU R1 ARDF Working Group ülésen

Részletesebben

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat

VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 2012 VII. Széchenyi Futam Kiegészítő Szabályzat 1. SZÉCHENYI FUTAM 1.1 Helyszínek Mobilis Interaktív Kiállítási Központ és parkolója (9026 Győr, Vásárhelyi Pál u. 66.) Nádor aluljáró és környéke (9023

Részletesebben

Eurocar 98 Humano IT Rali a Kamionfényező Kupáért. a Heves Megyei Autósport Szövetség közreműködésével. Abasár, 2009. Szeptember 12. 13.

Eurocar 98 Humano IT Rali a Kamionfényező Kupáért. a Heves Megyei Autósport Szövetség közreműködésével. Abasár, 2009. Szeptember 12. 13. Eurocar 98 Humano IT Rali a Kamionfényező Kupáért a Heves Megyei Autósport Szövetség közreműködésével Abasár, 2009. Szeptember 12. 13. Rali- Túra Bajnokság 6. futama LADA KUPA BMW KUPA STK KUPA MNASZ Országos

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu

VERSENYKIÍRÁS. BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu VERSENYKIÍRÁS BAKONYSZENTLÁSZLÓ SZLALOM 2014. május 03. A verseny hivatalos honlapja: www.bakonyrally.hu 2 Amatőr Szlalom verseny A verseny megnevezése: Bakonyszentlászló Szlalom A verseny szervezője:

Részletesebben

MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016

MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016 MAGYARORSZÁG AMATŐR RALLYE BAJNOKSÁGÁNAK SZABÁLYAI 2016 Készítette: Az MNASZ Rallye Bizottsága Jóváhagyta: Az MNASZ sporttanácsa TARTALOMJEGYZÉK: 1. ÁLTALÁNOS FELTÉTELEK... 3 1.1 A MARB országos bajnokság

Részletesebben

MEGYEI I/B-OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I/B-OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2009/2010.

MEGYEI I/B-OSZTÁLY FÉRFI FELNŐTT NAGYPÁLYÁS MEGYEI I/B-OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2009/2010. Pest Megyei Labdarúgó Szövetség (PMLSZ) Postacím: 1364 Budapest, Postafiók 301.; Székhely: 1052 Budapest, Városház utca 7.; E-mail: versenyiroda@pmlsz.hu; jb-iroda@pmlsz.hu; nyiab-iroda@pmlsz.hu; Telefon/fax:

Részletesebben

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat

MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat MAMI Kupa Simson Kupa technikai szabályzat A Simson Kupa futamai a MAMI Kupa betétfutamaiként kerülnek megrendezésre. A Simson Kupában csak éves licenccel lehet indulni. Kategóriák: széria; speciál. Általános

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Nyugati régió 2. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak az

Részletesebben

A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág VERSENYSZABÁLYZAT 2015.01.01-TŐL HATÁLYBA LÉPŐ MÓDOSÍTÁSAINAK KIVONATA

A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág VERSENYSZABÁLYZAT 2015.01.01-TŐL HATÁLYBA LÉPŐ MÓDOSÍTÁSAINAK KIVONATA A Magyar TáncSport Szakszövetség Versenytánc Szakág VERSENYSZABÁLYZAT 2015.01.01-TŐL HATÁLYBA LÉPŐ MÓDOSÍTÁSAINAK KIVONATA FIGYELEM! A KIVONAT NEM TELJESKÖRŰ, CSAK A FONTOSABB SZABÁLYZATVÁLTOZÁSOKAT TARTALMAZZA!

Részletesebben

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA

MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA MAGYARORSZÁG ENDURO BAJNOKSÁGAI ÉS A MAMS ENDURO KUPÁK ALAPKIÍRÁSA 2013 Készítette: A MAMS Enduro Bizottság Jóváhagyta: A MAMS Elnökség Kiadja: A MAMS Titkárság További szakági információk: www.mams.hu

Részletesebben

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás

Magyar Kupa. Mesterfokú-bajnokság. Versenysport kategória 2016. évi versenykiírás Magyar Kupa Mesterfokú-bajnokság Versenysport kategória 06. évi versenykiírás RITMIKUS GIMNASZTIKA MRGSZ Preambulum A Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség célja az egyesületekkel együttműködve megteremteni

Részletesebben

II. ROLAND-AUTÓ SZENDRŐ RALI

II. ROLAND-AUTÓ SZENDRŐ RALI II. ROLAND-AUTÓ SZENDRŐ RALI SZENDRŐ, 2007. SZEPTEMBER 22-23. Rali Túra Bajnokság 7. futama 2007. MNASZ Amatőr Rallye Kupa futama, STK kupa VERSENYKIÍRÁS A bajnokság honlapja: www.rte.hu A verseny hivatalos

Részletesebben

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében.

döntést hoz a versennyel kapcsolatos, versenyzők ill. csapatképviselőik által szóban megtett panaszok ügyében. 3. ÚSZÁS SZABÁLYAI A RÉSZ 3.1 Alkalmazás területe 3.1.1 Az egyéni versenyben az úszás távja felnőtteknek, junioroknak, ifi A és B korosztályoknak 200 m. Ifi C korcsoportban 100 m, ifi D és E korcsoportokban

Részletesebben

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA

STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA STEEL DARTS NEMZETI BAJNOKSÁG ÉS MAGYAR KUPA NŐI ÉS FÉRFI EGYÉNI VERSENYKIÍRÁSA A 2016. VERSENYÉVADRA Budapest, 2015. október. 6. oldal 1 I. A verseny célja A Magyar Darts Szövetség (a továbbiakban: MDSZ)

Részletesebben

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SPORTRENDEZVÉNYEK BIZTONSÁGÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA 2016.

A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SPORTRENDEZVÉNYEK BIZTONSÁGÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA 2016. A MAGYAR MOTORSPORT SZÖVETSÉG SPORTRENDEZVÉNYEK BIZTONSÁGÁRÓL SZÓLÓ SZABÁLYZATA 2016. 2 I. fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A MAMS Elnöksége a sportról szóló 2004. évi I. törvény 65. (4) bekezdésében

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. AMTOSZ által regisztrált verseny. Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama. A bajnokság honlapja: www.amtosz.

VERSENYKIÍRÁS. AMTOSZ által regisztrált verseny. Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama. A bajnokság honlapja: www.amtosz. VERSENYKIÍRÁS AMTOSZ által regisztrált verseny Az AMTOSZ Powersprint Bajnokság 2014. évi futama A bajnokság honlapja: www.amtosz.hu (a verseny hivatalos dokumentációi,/átvételi idők,nevezési lista,rajtlista,stb./

Részletesebben

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS

2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ VERSENYKIÍRÁS 1. Az országos döntő célja: A kerékpársport népszerűsítése az általános és középiskolák tanulói és pedagógusai körében. A fiatalok

Részletesebben

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05.

Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG. 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. Versenykiírás 4. DRAGRACING KUPA HUNGARORING ORSZÁGOS AMATŐR SZLALOM BAJNOKSÁG 7. futam HUNGARORING, 2013. 10. 05. ORSZÁGOS SZLALOM BAJNOKSÁG 2013 7. futam 4. DRAGRACING KUPA PROGRAM 06:50 Pályabírói eligazítás

Részletesebben

RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI

RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI RALLYE VERSENYEK SZABÁLYAI MAGYARORSZÁGI RALLYE BAJNOKSÁGOK 2012. évi ALAPKIÍRÁSA Készítette: az MNASZ Rallye Szakági Bizottság Jóváhagyta: az MNASZ Intéző Bizottság Kiadja: az MNASZ Titkárság 2 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA

A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA Az MJSZ VERSENYSZABÁLYZATA AZ OB I. ÉS A NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG SZÁMÁRA 2013/2014 1 A MAGYAR JÉGKORONG SZÖVETSÉG VERSENYSZABÁLYZATA AZ OB I., A MAGYAR KUPA ÉS A MEGHÍVÁSOS NEMZETKÖZI BAJNOKSÁG MÉRKŐZÉSEI

Részletesebben

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T

D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T M a g y a r L o v a s S z ö v e t s é g D í j u g r a t ó S z a k b i z o t t s á g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - D Í J U G R A T Ó S Z A B Á L Y Z A T VALAMINT S Z A B A D T

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS III. PM PEUGEOT VÁC RALLY. 2012. Szeptember 29 30..

VERSENYKIÍRÁS III. PM PEUGEOT VÁC RALLY. 2012. Szeptember 29 30.. VERSENYKIÍRÁS III. PM PEUGEOT VÁC RALLY 2012. Szeptember 29 30.. Rali- Túra Bajnokság 2012. évi 6. futama Országos Historic Rallye bajnokság 2. futama Az RTE bajnokság honlapja: www.rte.hu A verseny hivatalos

Részletesebben

NYUGAT-DUNÁNTÚLI MEGHÍVÁSOS AUTÓS SZLALOM VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 2008.

NYUGAT-DUNÁNTÚLI MEGHÍVÁSOS AUTÓS SZLALOM VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 2008. NYUGAT-DUNÁNTÚLI MEGHÍVÁSOS AUTÓS SZLALOM VERSENY VERSENYKIÍRÁSA 2008. Verseny kiírója: Vas Megyei Autósport Szövetség Verseny helye, időpontja: 1. sz. melléklet szerint Közzététel: www.duen.hu www.szlalomverseny.hu

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Kupasorozat 2016. RALLY MARB. NYUGATI RÉGIÓ 1.FUTAMA ÉCS RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu

CÉLTRANS 97 Rally Kupasorozat 2016. RALLY MARB. NYUGATI RÉGIÓ 1.FUTAMA ÉCS RÁBARING VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.hu CÉLTRANS 97 Rally Kupasorozat 2016. RALLY MARB. NYUGATI RÉGIÓ 1.FUTAMA ÉCS RÁBARING VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu TÁJÉKOZTATÁS a MARB szabályok változásáról Ezúttal is felhívjuk az MNASZ MARB versenyzők figyelmét

Részletesebben

Ezen versenykiírás az MNASZ szabvány versenykiírás alapján készült, de eltérve a MNASZ bajnoki futamok szabvány formájától.

Ezen versenykiírás az MNASZ szabvány versenykiírás alapján készült, de eltérve a MNASZ bajnoki futamok szabvány formájától. A RALLYE ELNEVEZÉSE: IDŐPONTJA: HELYSZINE: VII. OMV TESZTRALLYE 2003. MÁRCIUS 16. (vasárnap) ÉCS, RÁBARING Ezen versenykiírás az MNASZ szabvány versenykiírás alapján készült, de eltérve a MNASZ bajnoki

Részletesebben

VII. Sarkadi István Emlékverseny VERSENYKIÍRÁS

VII. Sarkadi István Emlékverseny VERSENYKIÍRÁS VII. Sarkadi István Emlékverseny VERSENYKIÍRÁS MNASZ AUTOCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG III. FUTAMA A verseny helyszíne: Túrkeve Autocross Pálya (Keviring) Időpontja: 2015. 08.01. Fejezetek 1. Időbeosztás és

Részletesebben

Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság és MAMS Motocross Kupa Alapkiírás

Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság és MAMS Motocross Kupa Alapkiírás Magyarország Nyílt Nemzeti Motocross Bajnokság és MAMS Motocross Kupa Alapkiírás 2018 Készítette: Jóváhagyta: Kiadja: A MAMS Motocross Szakági Tanácsa MAMS Elnökség MAMS Titkárság További szakági információk:

Részletesebben

CÉLTRANS 97 Rally Kupasorozat 2016. ALEXOVICS RALLY MARB. NYUGATI RÉGIÓ 2.FUTAMA KINCSESBÁNYA - FEHÉRVÁRCSURGÓ VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c.

CÉLTRANS 97 Rally Kupasorozat 2016. ALEXOVICS RALLY MARB. NYUGATI RÉGIÓ 2.FUTAMA KINCSESBÁNYA - FEHÉRVÁRCSURGÓ VERSENYKIÍRÁS. www.a-r-c. CÉLTRANS 97 Rally Kupasorozat 2016. ALEXOVICS RALLY MARB. NYUGATI RÉGIÓ 2.FUTAMA KINCSESBÁNYA - FEHÉRVÁRCSURGÓ VERSENYKIÍRÁS www.a-r-c.hu TÁJÉKOZTATÁS a MARB szabályok változásáról Ezúttal is felhívjuk

Részletesebben

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016

Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 1 Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió III. futama 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség által jóváhagyott és hatályos Magyarország Országos Rallye Bajnokságoknak

Részletesebben

Villámszer Kazár Rally Sprint a Copy & More kupáért

Villámszer Kazár Rally Sprint a Copy & More kupáért Villámszer Kazár Rally Sprint a Copy & More kupáért Magyar Amatőr Rallye Bajnokság 2016 Északi régió IV. futama (Versenykiírás tervezet) 1. BEVEZETÉS 1.1 Bevezetés A Villámszer Kazár Rallye a Copy & More

Részletesebben

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 RSB 2009 2

RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2009 RSB 2009 2 RSB 2009 2 Rallye Sprint Bajnokság 2009 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1.1. A Balatonyi Racing Team és a Marco Racing Team Kft. (a továbbiakban BRT-MRT), 2009. évre Rallye Sprint Bajnokság 2009 névvel versenysorozatot

Részletesebben

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017

Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 Nyíltvízi Úszás Nemzetközi Szabályai 2013-2017 OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS 2 VERSENYBÍRÓSÁG OWS 3 TISZTVISELŐK FELADATAI OWS 4 A RAJT OWS 5 A HELYSZÍN OWS 6 A VERSENY WS 7 A VERSENY VÉGE OWS 1 DEFINÍCIÓK OWS

Részletesebben

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata

VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata A Havranek József Tűzvédelmi Alapítvány és a Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltóság Szervezésében megrendezésre kerülő VII. Székesfehérvári Hagyományőrző Tűzoltó Verseny versenyszabályzata 2014-1 - I. fejezet

Részletesebben

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat

MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat MAMI Kupa Robogó kategória technikai szabályzat Általános technikai szabályzat (összes géposztály) 1. A variátor fedelet az összes gyári csavar minimum 90%-ával kell a motoron rögzíteni. 2. A motorblokkon

Részletesebben

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG MARATONI KAJAK-KENU VERSENYSZABÁLYOK

MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG MARATONI KAJAK-KENU VERSENYSZABÁLYOK MAGYAR KAJAK-KENU SZÖVETSÉG MARATONI KAJAK-KENU VERSENYSZABÁLYOK 2015 A Magyar Kajak-Kenu Szövetség megbízásából írta és összeállított az MKKSZ Szakmai Bizottság egyetértésével az MKKSZ Versenybíró Bizottsága

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAMA + Z I. FUTAMA

VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAMA + Z I. FUTAMA VERSENYKIÍRÁS MNASZ RALLYCROSS ORSZÁGOS BAJNOKSÁG I. FUTAMA + Z I. FUTAMA A verseny neve: Generali Kupa 2009 A verseny helyszíne: Máriapócs RABÓCSIRING időpontja: 2009. április 12-13. Fejezetek I. Program

Részletesebben

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2014/2015.

MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. MEGYEI AMATŐR KÖZÉPISKOLÁS KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁS 2014/2015. 5. d) Ebben a bajnokságban NEM SZEREPELHET olyan játékos, aki a 2014/2015-es bajnoki évre rendelkezik a JNSZ Megyei Kosárlabda Szövetség

Részletesebben

CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ

CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ III. SRT RALLYSPRINT KUPASOROZAT V. FORDULÓ CERED - ZAGYVARÓNA MNASZ regisztrált verseny Versenykiírás A verseny szervezője: Speed Rally Team Sportegyesület A verseny hivatalos honlapja: www.csapassunk.hu

Részletesebben

TR CONSULT RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2011

TR CONSULT RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2011 TR CONSULT RALLYE SPRINT BAJNOKSÁG 2011 RSB 2011 2 TR CONSULT Rallye Sprint Bajnokság 2011 1. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1.1. A Balatonyi Racing Team és a Marco Racing Team Kft. (a továbbiakban BRT-MRT), 2011.

Részletesebben

9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás

9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás 9. Kékpántlika ifjúsági távolsági verseny Balatonfüred, 2016. július 13. Versenykiírás A verseny rendezője: Magyar Vitorlás Szövetség Versenyvezető: Kerekes Kázmér A Versenybíróság elnöke: Tusnai Tamásné

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség Pest Megyei Igazgatóság (Pest Megyei Labdarúgó Szövetség) U16 KOROSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG Megyei U16 korosztályú fiú serdülő nagypályás labdarúgó-bajnokság versenykiírása 2015/2016.

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS 2016.Racing Stars Profil Kupa Amatőr Tehetségkutató versenysorozat II. futama

VERSENYKIÍRÁS 2016.Racing Stars Profil Kupa Amatőr Tehetségkutató versenysorozat II. futama VERSENYKIÍRÁS 2016.Racing Stars Profil Kupa Amatőr Tehetségkutató versenysorozat II. futama 1. Időbeosztás és helyszínek 2. Rendezés 3. Rendező 4. Pálya 5. A verseny tisztségviselői 6. Nevezés és biztosítás

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság

Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság Magyar Labdarúgó Szövetség Jász- Nagykun- Szolnok Megyei Igazgatóság MAGYAR KUPA Férfi felnőtt nagypályás Jász- Nagykun- Szolnok Megyei versenykiírása 2013 2014. 1. A kupa szervezője és rendezője, a kupa

Részletesebben

VERSENYKIÍRÁS. Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA

VERSENYKIÍRÁS. Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA VERSENYKIÍRÁS Oláh-Gumi Rallycross Közép-Európai Zóna és Országos Bajnoki Futam FIA KÖZÉP-EURÓPAI ZÓNA BAJNOKSÁG II. FUTAMA MNASZ RALLYCROSS NYÍLT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG II. FUTAMA SZLOVÁK ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

Részletesebben

MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDUROCROSS BAJNOKSÁG IGOL-BORSODNÁDASD KUPA 5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDUROCROSS BAJNOKSÁG IGOL-BORSODNÁDASD KUPA 5. FORDULÓ MŰSORFÜZET MAGYARORSZÁG NYÍLT ENDUROCROSS BAJNOKSÁG IGOL-BORSODNÁDASD KUPA 5. FORDULÓ A rendezvény időpontja: 2016. 09. 24. A rendezvény helyszíne: Borsodnádasd külterülete 25. számú főút, GPS: 48.115055,

Részletesebben

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE

DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE DIÁKSPORT ESEMÉNYEK A 2015/2016. TANÉVRE ÁLTALÁNOS ISKOLÁK Kőbányai Diáksport Bizottság Kocsis Sándor Sportközpont Fontosabb címek, telefonszámok Általános tudnivalók Versenykiírások Mellékletek Fontosabb

Részletesebben

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása

A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása A bajnokság szervezője és rendezője, a bajnokság típusa A bajnokság célja A bajnokság nevezési és részvételi feltételei A bajnokság nevezési eljárása során betartandó határidők A bajnokság résztvevői és

Részletesebben

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI

A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI A MAGYAR VITORLÁS SZÖVETSÉG 2015. ÉVI VERSENYRENDELKEZÉSEI VITORLÁS HAJÓK VERSENYEIRE 5/2015. (2015.01.13.) számú MVSz elnökségi határozat Bevezető

Részletesebben

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu

Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu Budapesti Vízilabda Szövetség 1053 Budapest, Curia u. 3. II. em. 4. Tel/Fax.: 266-8045 www.bvlsz.hu e-mail: bvlsz@bvlsz.hu A Budapesti Vízilabda Szövetség 2012/2013. évi bajnokságainak versenykiírása 1.

Részletesebben