Biztosítástan és nyugdíjbiztosítás. Jegyzet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztosítástan és nyugdíjbiztosítás. Jegyzet"

Átírás

1 Biztosítástan és nyugdíjbiztosítás Jegyzet Készítette: Erdıs Péter, PhD hallgató BME Pénzügyek tanszék

2 Tartalomjegyzék Biztosítástan és nyugdíjbiztosítás... 1 Jegyzet... 1 Pénzintézeti szolgáltatások gazdaságtana...hiba! A könyvjelzı nem létezik. Készítette: Erdıs Péter, PhD hallgató... 1 BME Pénzügyek tanszék Tartalomjegyzék Életbiztosítás és nem-életbiztosítás Kockázatok a biztosításokban Tiszta kockázat (pure risk) Üzleti kockázat (speculative risk) Kockázatok kezelése biztosítástani szempontból Biztosítható kockázatok Biztosítás definíciója A biztosíthatóság kritériumai Biztosításközvetítık A biztosítások csoportosítása Személybiztosítások Vagyonbiztosítások Életbiztosítás Nem-életbiztosítás Viszontbiztosítás Együttbiztosítás Az életbiztosítás típusai Járadékbiztosítások Az életbiztosító által köthetı nem-élet kiegészítı biztosítások Életbiztosítási kalkulus Alapfogalmak Kockázati életbiztosítás díjkalkulációja Elérési és vegyes életbiztosítások díjkalkulációja Járadékbiztosítások díjkalkulációja A term fix biztosítás díjkalkulációja Nyugdíjbiztosítás Nyugdíjtervek Felosztó-kirovó rendszer Tıkefedezeti rendszer Szolgáltatással meghatározott nyugdíjrendszer Hozzájárulással meghatározott nyugdíjrendszer Névleges hozzájárulással meghatározott nyugdíjrendszer A nyugdíjrendszer elemzésére szolgáló néhány mutató Hogyan értelmezik az egyes szervezetek a nyugdíjrendszerek pilléreit (összehasonlítás)? A hazai nyugdíjrendszer A nyugdíjrendszerek befizetései és kifizetései közötti viszony Nyugdíjpénztári vagyonkezelés A pénztári vagyonkezelés teljesítménymérése Felhasznált anyagok... 23

3 1. Életbiztosítás és nem-életbiztosítás 1.1 Kockázatok a biztosításokban Tiszta kockázat (pure risk) A biztosításokban a releváns kockázatok szempontjából két világállapot lehetséges: 1., változatlan állapot (pl. nem lesz tőz) 2., veszteség (kár) következik be (tőz lesz). Tiszta kockázatot rejtenek magukban a vihar, földrengés, földcsuszamlás, villámlás, havazás által okozott károk, de idesorolhatók a balesetek és a gépekben bekövetkezett meghibásodás kockázatai Üzleti kockázat (speculative risk) A kockázat három lehetséges kimenetet hordoz magában: 1., veszteség 2., változatlan állapot (nem jellemzı, gondoljunk például a részvénybefektetésekre, ritka az, hogy a piacon nem történik semmi) 3., nyereség. Az összetett (üzleti) kockázatok nem jellemzık a biztosításelméletben, az ilyen jellegő kockázatot más típusú eszközökkel lehet kezelni (pl. opciók, határidıs ügyletek, swapok, stb.). 1.2 Kockázatok kezelése biztosítástani szempontból A biztosítható kockázatokat jellemezhetjük egyrészt a bekövetkezés valószínőségével (gyakoriságával) és a bekövetkezés súlyosságával (nagyságával).

4 1., Ha a bekövetkezés gyakorisága jól becsülhetı és a súlyosság viszonylag alacsony, akkor egy vállalkozás a kockázatait egyszerően fedezheti a költségeibıl. Például a kiskereskedelmi (bolti) lopások gyakorisága tapasztalati úton jól becsülhetı, a bolt tulajdonosa tudja, hogy a kisebb lopások mindennaposak, ezért külön biztosítási eszközzel nem lép fel ellenük, hanem bekalkulálja az üzletmenetbe (az áraiba) és ha lopás merül fel, akkor egyszerően ráfordításként elszámolja. Természetesen a tulajdonosnak lehetnek egyéb eszközei a lopások alacsony szinten tartása végett, például kamerát szereltet fel, leltározást tart, stb. 2., Ha a kárvalószínőség (gyakoriság) alacsony és a súlyosság nem veszélyezteti a vállalkozás továbbmőködtetését, akkor a menedzsment dönthet a tartalékolás mellett is. Ennek fıleg nagyobb értékő termelési eszközök esetén van relevanciája. Például a vállalat tudja, hogy 2-3 évente a gyártósora meghibásodik, de gazdaságossági oknál fogva nem köt biztosítást, hanem inkább a tartalékolás mellett dönt. 3., A kockázat fedezése biztosítással. Ennek az a feltétele, hogy az adott kockázatra legyen megfelelı biztosítás a piacon. 4., A biztosítást a szerzıdı gyakran alkuszon keresztül köti meg. Az alkusz arra vállalkozik, hogy megkeresi a biztosított számára a legmegfelelıbb biztosítót/biztosítást. Az alkusz a jutalékát nem a szerzıdıtıl kapja, hanem a biztosítótól, akinek a szerzıdést közvetítette. 1 Ez egy nem-életbiztosítás egy éves szerzıdése esetén egy-két havi díjat, egy életbiztosítás esetén akár egy teljes évi díjat jelenthet (szerzési jutalék). Ha nagyvállalati méretekben gondolkodunk, akkor a szerzési jutalék elérheti azt az összeget, hogy megéri a vállalatcsoportot egy biztosítási alkuszcéggel bıvíteni. Így a leány alkuszcég kapja meg a csoport biztosításai után a szerzési jutalékot. Az alapítást követıen az alkusz a vállalatcsoporton kívül is köthet üzleteket. 5., Biztosító (captive) alapítása. Maradva a nagyvállalati méret mellett egy bizonyos szint felett, akár biztosító alapítása is gazdaságos lehet. A captive biztosítókat jellemzıen adóparadicsomokban, offshore cégekként szokták bejegyezni. 1 Közvetetten a szerzıdı fizeti meg a szerzési jutalékot, mivel a bruttó díjba a biztosító belekalkulálja.

5 1.3 Biztosítható kockázatok Biztosítás definíciója A biztosítás virtuális (veszély)közösség révén megvalósuló kockázattranszfer. A veszélyközösség egy konkrét kockázat (veszély) kivédésére, csökkentésére szervezett közösség, amely a tagok befizetéseibıl mőködik és célja, hogy a közösség egyes tagjait ért kárt kompenzálja. Aki biztosítást köt az a közösség tagja lesz. A veszélyközösség szervezı elve, hogy kár bármelyik tagot érheti, de elıre nem lehet tudni, hogy kit és mikor. Akit viszont sújt, önmagában nehezen tud megbirkózni vele, ezért a veszélyközösség azt vállalja, hogy közösen fedezik annak a tagnak a kárát, aki azt elszenvedte A biztosíthatóság kritériumai 1. Legyen nagyszámú megfigyelési egység, hogy a kockázat valószínőségi alapon elemezhetı legyen. Ennek némileg ellentmond az egyedi szerzıdések esete. A biztosítónak olykor érdekében állhat speciális, egyedi kockázatok vállalása. Ha egy nagyvállalati ügyfél, egy speciális kockázatát akarja biztosítani, akkor a biztosító esetleg annak ellenére is szerzıdést köt, hogy az adott kockázat nem tartozik a profiljába. (Nem szeretné elveszíteni a legjobb ügyfeleit és találhat viszontbiztosítót az adott szerzıdésre). 2. Legyenek homogének a kockázatok. A homogenitás biztosítása kulcskérdés lehet az árazás során. A biztosítók a díjszabás megállapítása elıtt homogén csoportokat képeznek: az életbiztosítások esetén például nem és kor szerint differenciálnak, kötelezı gépjármő-felelısségbiztosításnál pedig életkor, nem, lakhely, stb. szerint. 3. A károk véletlenszerően következzenek be.

6 Erre több szempontból is odafigyelnek a biztosítók, egyrészt a szándékosságot kizárják az általános szerzıdési feltételekben, másrészt a biztosítás tervezése során figyelembe veszik a kontraszelekció 2 és az erkölcsi kockázat jelenségeit. 4. A károk legyenek egyértelmően becsülhetık, leírhatók. A biztosítási esemény oka, helye, ideje, szereplıi legyenek egyértelmően meghatározhatók. A kár nagysága (nem-életbiztosítás esetén) legyen jellemezhetı matematikai-statisztikai módszerekkel. 5. A kár legyen korlátos, a biztosító szempontjából ne érjen el katasztrofális mértéket. A biztosítók kizárják a vis majort esetét, illetve a felelısségbiztosításoknál ki szoktak kötni egy maximum összeget, aminél többet nem fizetnek. 6. A biztosítás legyen gazdaságos mind a biztosító, mind a szerzıdı számára. 1.4 Biztosításközvetítık A biztosítási alkusz arra vállal kötelezettséget, hogy a szerzıdı számára megtalálja a legmegfelelıbb biztosítót/biztosítást. Az alkusz jutalékát a biztosítótól kapja, így a szerzıdı közvetlenül nem fizet a közvetített szolgáltatásért. Az alkusz általában a piacon lévı összes biztosító összes terméke közül választja ki a legmegfelelıbbet (elképzelhetı, hogy bizonyos biztosítók termékeit nem ajánlja rossz tapasztalata miatt). Az ügyfél meghatározhat az áron kívül minıségi kritériumokat, amelyeket figyelembe kell vennie az alkusznak a keresés során (ez általában a biztosítási díj növekedésével jár). Az alkusz felelısséggel tartozik a közvetített ügyletért, ezért tevékenysége felügyeleti engedélyhez kötött, a minimális tıkekövetelménye 5 millió Ft és káreseményenkét legalább 250 millió Ft-os felelısségbiztosítást kell kötnie. A biztosító ügynöke, a biztosító alkalmazásában álló személy, kizárólag a biztosító termékeit értékesítheti, a biztosító teljes felelısséggel tartozik érte. A jövıbeli ügyfelek/ügyletek reményében a biztosító érdekei mellett az ügyfelek érdekeit is figyelembe kell vennie. Az önálló ügynök a magyar piacon a biztosító ügynökétıl csak annyiban különbözik, hogy vállalkozói státusban van. A többes ügynökre több biztosító termékeit árulhatja. Ugyanazok a szabályok vonatkoznak rá, mint az alkuszra. 2 A kontraszelekcióról lásd bıvebben George A. Akerlof, The Market for Lemons : Quality Uncertainty and the Market Mechanism, 1970, The Quarterly Journal of Economics cikkét.

7 1.5 A biztosítások csoportosítása Személybiztosítások Olyan biztosítások, amelyek az egyéneket életükben, testi épségükben, egészségükben fenyegetı károk anyagi következményei ellen nyújtanak védelmet. Idetartozik az élet-, baleset-, és betegség-biztosítások Vagyonbiztosítások A dolgokban esett károk biztosítására szolgál. Idetartozik valamennyi nem-életbiztosítás, kivéve az egészség- és balesetbiztosításokat Életbiztosítás A biztosításokat két nagy ágazatra szokták bontani: életbiztosításra és nem-életbiztosításra. Kompozit biztosítónak nevezzük azt a biztosítót, amely mindkét ágazatot mőveli. A január 1-jén hatályba lépett biztosítási törvény (Bit.) az új alapítású biztosítókra kompozit tilalmat rendelt el. A 1996 elıtt alapított kompozit biztosítók a két ágazat elkülönítésével folytathatják tevékenységüket a keresztfinanszírozás tilalma mellett. Az életbiztosítás az egyén életével kapcsolatos biztosítási események (halál, elérés) nyújt védelmet. Ide nem értve a baleseti halálra szóló biztosítást Nem-életbiztosítás Nem-életbiztosítás az összes vagyonbiztosítás, illetve a baleset és egészségbiztosítások (minden, ami nem életbiztosítás).

8 Típusai: - Casco biztosítás (szárazföldi-, sínpályához kötött jármővek, tengeri-, folyami-, tavi jármővek cascoja). A jármővekben bekövetkezett károkat biztosítja. - Szállítmányokban (beleértve árukat, poggyászokat és valamennyi más vagyontárgyat) bekövetkezett károk biztosítása, függetlenül a használt szállítási eszköz típusától. - Biztosítás tőz és elemi károk (vihar, talajsüllyedés, földrengés, földcsuszamlás, jégverés, villámlás) ellen. - Biztosítás lopás és vandalizmus ellen. - Felelısségbiztosítás: Gépjármővek, légi-, tengeri-, tavi-, folyami jármővek kötelezı felelısségbiztosítása. Jelentıs még a környezetszennyezés elleni, az alkuszok, tanácsadó cégek (akár egy-egy projektre külön-külön) felelısségbiztosítása. - Hitelbiztosítás: Általános fizetésképtelenségre, export-hitelbiztosítás (Magyarországon a MEHIB-en keresztül), jelzáloghitel-biztosítás. - Biztosítás pénzügyi veszteségek ellen. Például rossz idıjárás miatt a termés nem megfelelı, a cég profitabilitása nem a terveknek megfelelıen alakul (pl. elmaradt bevételek, bérleti díjak). - Jogvédelmi biztosítás az eljárás költségeire. - Temetési biztosítás. Az életbiztosítás és nem-életbiztosítás összehasonlítása: Életbiztosítás Nem-életbiztosítás Idıtartam Több évre szól 1 év Kifizetés Összeg Kár Árazás Várható érték alapján (nagy állományok miatt). Nincs kockázati pótlék. Valószínőségi alapon (valószínőségi változók) nettó díj, kockázati pótlék, költségek) Biztosítási esemény Többszöri (kár: Mekkora? Milyen Egyszeri ("kár": Mikor?) gyakorisága gyakran?) Tartalékolás Hosszú távú Rövid távú

9 1.6 Viszontbiztosítás Viszontbiztosítási tevékenység: a biztosítási tevékenységet folytató vállalat kockázatának egy részének vagy egészének szerzıdésben elıre meghatározott feltételek alapján, díjfizetés ellenében más biztosító által történı átvállalása. (Bit.) A biztosítók közötti kockázatmegosztást szolgálja. A viszontbiztosító a direkt biztosító kockázatának egy részét a biztosítási díj meghatározott hányadáért vállalja át. A direktbiztosító (cedens) szempontjából a viszontbiztosításba adás passzív (nostro) ügylet, míg viszontbiztosító részérıl aktív (loro) üzlet. A viszontbiztosító viszontbiztosíthatja az adott ügyletet/állományt, ezt nevezik retrocessziónak. Viszontbiztosítási ügylet megkötésekor figyelembe kell venni a viszontbiztosító partnerkockázatát. A szerzıdéses (keretjellegő) viszontbiztosítás esetén a direktbiztosító egy biztosítási ágazat vagy termék szerzıdéseit adja viszontbiztosításba és nem vizsgálja az egyes szerzıdéseket. Fakultatív viszontbiztosítás egy-egy szerzıdés (nagy kockázata miatt vagy mert nem illik az adott szerzıdés a direktbiztosító profiljába) viszontbiztosítását jelenti. Arányos viszontbiztosítás esetén a direktbiztosító a biztosítási díj adott hányadát fizeti a viszontbiztosítónak, akinek ilyen arányban kell a károkat fedeznie. Nem arányos viszontbiztosítás esetén a direktbiztosító kisebb összeget fizet a viszontbiztosítónak, amelynek csak bizonyos kárösszeg felett van kötelezettsége. A fronting 100%-os viszontbiztosítás, a direktbiztosító csak ügyintézı. 1.7 Együttbiztosítás Nagy kockázatok biztosítására direkt biztosítók közösen vállalkoznak. Például egy nagyvállalat tőzbiztosítására csak több biztosító együttesen vállalkozik. A biztosítók ilyenkor kineveznek egy vezetı együttbiztosítót, aki az üzletkötést megszervezi és általában ı részesedik a legnagyobb arányban kockázatból. Annyi biztosítási szerzıdés jön létre, ahány direktbiztosító érdekelt a kockázatvállalásban.

10 1.8 Az életbiztosítás típusai Az életbiztosítás szereplıi a szerzıdı, a biztosító, a biztosított és a kedvezményezett. Életbiztosítások esetén kétféle biztosítási esemény képzelhetı el: 1, a biztosított egy adott idıtartamon belül (biztosítás tartama) meghal; 2, a biztosított egy adott idıtartamot túl él. Ezekbıl a biztosítási eseményekbıl következik az életbiztosítás két alaptípusa: Kockázati életbiztosítás: a biztosítási esemény a biztosított halála. Elérési életbiztosítás: biztosítási esemény egy elıre adott idıpont túlélése. Az elérési és kockázati életbiztosítások kombinációja a vegyes életbiztosítás. Unit Linked vagy befektetési egységhez kötött életbiztosítás egy speciális vegyes életbiztosítás. A szerzıdı díjfizetéseibıl a biztosító a befizetéskor elvon egy részt a költségeire, a többi a biztosító egyik befektetési alapjába ( eszközalap, egységalap ) kerül. Az ügyfél többféle befektetési alap közül választhat. A biztosítás tartalmaz egy garantált összeget, amit a biztosított halála esetén kifizet, akár elérte a befektetési alapban lévı pénz a haláleseti szolgáltatást, akár nem. A biztosítás lejártával pedig az ügyfél megkapja a befektetés aktuális értékét. A term fix biztosítás egy adott összeget lejáratkor mindenképpen kifizet (az elérésivel szemben, ahol csak akkor fizet, ha túléli a biztosított a biztosítási idıszakot) a kedvezményezettnek. Ha a biztosított a lejárat elıtt meghal, akkor is megkapja a kedvezményezett a biztosítási összeget, attól függetlenül, hogy a tartalékokban mekkora összeg van. A díjfizetési idıszak vagy a biztosítási idıszak végéig tart, vagy a biztosított korábbi haláláig (onnantól kezdve díjmentes lesz). A konstrukció például annak lehet elınyös, aki a gyereke taníttatására mindenképpen félre akar tenni egy bizonyos összeget, ugyanis ha a biztosított idıközben elhalálozik a kedvezményezett akkor is megkapja a pénzt, ha a biztosítottnak nem sikerült az egész összeget megtakarítania.

11 1.9 Járadékbiztosítások A járadékbiztosítások esetén a biztosító díj ellenében arra vállal kötelezettséget, hogy egy meghatározott idıintervallumban és meghatározott feltételek mellett rendszeres kifizetést teljesít. Elıleges (utólagos) járadéknak nevezik, ha a biztosító a járadéktagot mindig az idıszak elején (végén) fizeti (hónap, vagy év elején). Egyszeri díjas (rendszeres díjas) a biztosítás, ha a biztosítási díjat egy összegben (rendszeresen havonta/negyedévente/évente) fizeti a szerzıdı. Azonnal induló (halasztott) a járadékbiztosítás, ha a szerzıdéskötés után azonnal (meghatározott idıvel késıbb, pl. 5 évvel késıbb) indul a járadékfizetés. Egyszemélyes (többszemélyes) a járadékbiztosítás, ha a járadék fizetése csak egy (több) ember életétıl függ. Többszemélyes járadékbiztosításra tipikus példa lehet egy házaspár biztosítása, ami az özvegynek fizet járadékot, a házastárs halálától az özvegy haláláig. Elıl garanciaidıs (hátul garanciaidıs) járadék esetén a biztosító garantálja a járadék fizetését a járadékfizetés megindulásától y évig (a biztosított halála után y évig). Ha a garanciaidıs járadék biztosítottja meghal, akkor az örököse/kedvezményezettje kapja a járadékot. Idıleges járadék olyan biztosítás, amely csak egy elıre rögzített idıintervallumban, vagy a biztosított korábbi haláláig teljesít kifizetést, ezzel szemben az életjáradék mindenképpen a biztosított haláláig szól. A járadékbiztosítások, életjáradékok szolgálhatnak nyugdíjcélú megtakarításként Az életbiztosító által köthetı nem-élet kiegészítı biztosítások Kiegészítı biztosításként (valamilyen életbiztosítás mellé, nem önálló biztosításként) az életbiztosító köthet bizonyos nem-életbiztosításokat az alábbi kockázatokra: - Baleseti halál. Nem életbiztosítás, mivel egy évre kötik és a halálozás valószínősége nem függ a biztosított korától. - Baleseti rokkantság. Gliedertaxe, vagy csonkolási táblázat tartalmazza, hogy a biztosított rokkantsága után a biztosítási összeg hány százaléka jár. Ha a biztosított megrokkan, akkor a biztosító felajánlhatja a díjmentes leszállítást, ami azt jelenti, hogy a szerzıdınek nem kell több díjat fizetni, azonban biztosítás összege a

12 befizetett díjak arányában lefelé módosul. Gyakori a baleseti rokkantság járadék kiegészítı biztosítás is. - Dread diseae/ rettegett betegségek. Ha a biztosítottat valamilyen súlyos betegség éri (pl. szívinfarktus, agyvérzés), akkor a biztosító a kórházban töltött napok után napi díjat fizet, vagy fedezi a kórházi költségeket Életbiztosítási kalkulus Alapfogalmak A halálozási valószínőség q x azt mutatja meg, hogy mi annak a valószínősége, hogy egy x éves ember nem éli meg az x+1-edik életévét. Túlélési valószínőség: p x =1-q x. Annak a valószínősége, hogy ha valaki megélte x. életévét, megéli a x+t-ediket is: tp x =p x *p x+1 * *p x+t. Legyen ω az emberi életkor felsı határa, ez a magyar aktuáriusi gyakorlatban 100 év szokott lenni. A kihalási rend, (l x ) tisztított halálozási valószínőségekbıl képzett számsor, amely azt mutatja meg, hogy az induló l 0 = es populációból mennyien lesznek életben x éves korukban: l x+1 =p x *l x. A KSH halandósági táblájában találunk a fenti fogalmakra adatot. x éves korukban elhunytak száma: d x =l x -l x+1. q x =d x /l x A biztosításoknál a nettó díj a kockázati díjrészt jelenti. Életbiztosításoknál a bruttó díj a nettó díjból és a vállalkozó díjrészbıl (költségek) tevıdik össze. Ugyan kockázati díjpótlék nincs az életbiztosítások kalkulációjánál, de a halálozási valószínőségeket az országos halandósági táblából veszik, pedig a biztosítottak túlélési esélyei ennél jobbak. Ez azzal függ össze, hogy a jobb anyagi helyzetben lévık kötnek elsısorban életbiztosítást, akiknek a halálozási valószínőségeik jobbak, mint az átlagos. A technikai kamatláb a biztosító által a díjtartalék után fizetendı garantált hozam. A Pénzügyminisztérium szabályozza a maximumát, ami óta 2,9%.

13 A biztosítások árazásánál az aktuáriusok az ekvivalencia elvet használják, azaz a biztosító várható bevételeinek jelenértéke meg kell, hogy egyezzen a várható kiadások jelenértékével Kockázati életbiztosítás díjkalkulációja A díjkalkulációk során feltételezem, hogy a biztosítási összeg 1Ft (ha 1 millió Ft-os biztosítási összegre szeretnénk meghatározni a díjat, akkor a kapott érték 1 milliószorosát kell vnni). Továbbá tegyük fel, hogy a biztosítási esemény mindig év végén következik be, ezért a biztosítónak mindig év végén keletkezik fizetési kötelezettsége (pontosabb eredményt kapnánk, ha azt feltételeznénk, hogy a halál az év közepén következne be). 1. példa: Mennyi egy 22 éves férfi egyéves kockázati életbiztosításának egyszeri nettó díja, ha a technikai kamatláb 0 és a biztosítás összege 1? Megoldás: az ekvivalencia elvet alkalmazva a biztosítás egyszeri díja meg kell, hogy egyezzen a várható kiadások jelenértékével. Mivel egy 22 éves férfi halálozási valószínősége q 22, ezért annak a valószínősége, hogy ki kell fizetni az 1Ft biztosítási összeget q 22, így a válasz 1* q példa: Mennyi egy 22 éves férfi kétéves kockázati életbiztosításának egyszeri nettó díja, ha a technikai kamatláb 0 és a biztosítás összege 1? Megoldás: 1* q 22 +1* p 22 * q példa: Maradjunk a fenti példánál azzal a különbséggel, hogy a technikai kamatláb legyen i. Megoldás: a diszkontfaktor legyen v=1/(1+i), így: 1* q 22 *v+1* p 22 * q 23 *v 2.

14 Az életbiztosítások általános díjképleteit a kommutációs számok segítségével szokták felírni, amelyet az alábbi táblázatban definiálok: l x d x =l x -l x+1 C x D x Kihalási rend x éves korukban Halottak Élık diszkontált elhunytak száma diszkontált száma száma d 0 *v 1 l 0 *v d 1 *v 2 l 1 *v d 2 *v 3 l 2 *v ω 0 d x *v x+1 l x *v x Az 1. példa megoldása kommutációs számokkal: C 22 /D 22 =d 22 v 23 /l 22 v 22 =q 22 v. A 2. példa megoldása kommutációs számokkal: (C 22 +C 23 )/D 22 =(d 22 v 23 + d 23 v 24 )/ l 22 v 22 = q 22 v+ d 23 v 2 / l 22 = q 22 v+l 23 /l 22 *d 23 /l 23 v 2 = q 22 v+ p 22 q 23 v 2. Az általános felíráshoz vezessük be az M x kommutációs számot, amely M x =C x +C x+1 + +C ω. Egy x éves személy n éves kockázati életbiztosításának nettó egyszeri díja: (M x - M x+n )/D x. A képletben szereplı (M x - M x+n ), azt mutatja meg diszkontált formában, hogy várhatóan hányan halnak meg a biztosítási idıszak végéig Elérési és vegyes életbiztosítások díjkalkulációja Az elérési biztosítás elméleti konstrukció, a piacon nincs ilyen életbiztosítás, mivel kevesen kockáztatnák meg, hogy ha meghalnak, akkor örököseik a befizetéseik után nem kapnak semmit. Elméleti jelentısége viszont nagy, mivel az összes biztosítás a kockázati és elérési biztosítások kombinációjából épül fel. 4. példa: Mennyi egy 22 éves férfi egyéves elérési életbiztosításának egyszeri nettó díja, ha a technikai kamatláb i és a biztosítási összeg 1?

15 Megoldás: Alkalmazzuk az ekvivalencia elvet! A biztosítónak akkor keletkezik fizetési kötelezettsége, ha a biztosított túléli a biztosítási idıszakot, ennek valószínősége éppen p 22, mivel a biztosítási összeg 1, ezért a válasz p 22 v. 5. példa: Mennyi egy 22 éves férfi kétéves elérési életbiztosításának egyszeri nettó díja, ha a technikai kamatláb i és a biztosítás összege 1? Megoldás: p 22 p 23 v 2. Egy x éves személy n éves elérési életbiztosításának nettó egyszeri díja D x+n /D x. A képletben szereplı D x+n, azt mutatja meg diszkontált formában, hogy várhatóan hányan lesznek életben a biztosítási idıszak végén. Egy x éves személy n éves vegyes életbiztosításának nettó egyszeri díja (M x - M x+n +D x+n )/D x (mivel a vegyes életbiztosítás az elérési és a kockázati életbiztosítás kombinációja) Járadékbiztosítások díjkalkulációja A járadékbiztosítások, elérési biztosítások sorozatai. 6.példa: Mennyi egy 60 éves nı 3 éves elıleges járadékának nettó egyszeri díja, ha a járadéktag 1Ft és a technikai kamatláb i? Megoldás: Ismét alkalmazzuk az ekvivalencia elvet! A biztosítónak akkor keletkezik kifizetése, ha a biztosított év elején életben van. Az elsı évben biztosan kap pénzt, mert az mindjárt a szerzıdéskötéskor esedékes, a többi évben csak, akkor ha megéli: 1+p 60 v+p 61 v 2, vagy kommutációs számokkal felírva: (D 60 +D 61 +D 62 )/D 60. Vezessük be a következı kommutációs számot: N x =D x +D x+1 + +D ω. Az életjáradék nettó egyszeri díja N x /D x. n éves idıleges járadék nettó egyszeri díja: (N x - N x+n )/D x.

16 A term fix biztosítás díjkalkulációja A term fix biztosítás nettó egyszeri díja v n. Ez a konstrukció nem életbiztosítás, mivel hiányzik belıle a halálozási, elérési kockázat. Ez csak egy elméleti konstrukció, ami jól használható a többi term fix biztosítás díjszámításához. v n nem más, mint az n éves diszkontfaktor, ami azt mutatja meg, hogy az n év múlva esedékes 1 Ft ma mennyit ér. Az n éves term fix biztosítás nettó rendszeres díja: Használjuk az ekvivalencia egyenletet! Most pontosan tudjuk, hogy mennyi lesz a biztosító kifizetése, v n. A biztosító bevételeit pedig elképzelhetjük úgy, mint egy n éves elıleges idıleges járadékot, azzal a különbséggel, hogy most nem a biztosított (kedvezményezett) kapja a járadéktagot, hanem a szerzıdı fizeti a biztosítónak. Az n éves idıleges járadék nettó egyszeri díja pedig (N x - N x+n )/D x. Most már fel tudjuk írni az ekvivalencia egyenletet: v n =P*(N x - N x+n )/D x, ahol P az n éves term fix biztosítás nettó rendszeres díja. A jobb oldalon azért szoroztuk meg az n éves idıleges járadék nettó egyszeri díját P-vel, mert a biztosító bevételeit nem 1 Ft-os összegő biztosításként kell elképzelni, hanem P Ft-osként. Nincs más dolgunk, mint kifejezzük az egyenletbıl P-t, így adódik v n /(N x - N x+n )/D x. Megjegyzés: a többi életbiztosítás rendszeres díjánál is így járunk el, még egyszer a lépések: 1., kiszámítjuk a nettó egyszeri díjat 2., felírjuk az ekvivalencia egyenletet, a kiadások jelenértékének várhatóértéke meg fog egyezni az 1., pontban kiszámított nettó egyszeri díjjal 3., kifejezzük az egyenletbıl P-t. 2. Nyugdíjbiztosítás 2.1 Nyugdíjtervek A nyugdíjbiztosítás mindig valamilyen nyugdíjterven alapszik. Jogilag kötelezı szerzıdésbe foglalni a nyugdíjtervet. A szerzıdés lehet kollektív szerzıdés, amennyiben munkáltatói tervrıl van szó, de lehet törvény, amennyiben állami, kötelezı nyugdíjról van szó, vagy alapszabály nyugdíjpénztárak esetén. A nyugdíjtervek tartalmaznak egy ellátási célt, ami azt mutatja meg milyen színvonalú szolgáltatást céloz a szervezı. Az ellátási cél lehet explicit (DB-nél jellemzı), vagy implicit (tıkefedezeti & DC).

17 A nyugdíjterv tartalmazza a fedezendı kockázatokat: elsı sorban a nyugdíjkorhatár elérése (öregség), de lehetnek egyéb fedezett kockázatok is a rendszerben, úgymint halál (özvegység, árvaság), rokkantság, betegség. Állami nyugdíjterv esetén az ellátást fizetheti a helyi, vagy központi kormányzat. Az állami nyugdíjak általában valamilyen minimális ellátást céloznak (létminimum). Az állami nyugdíjrendszer, akkor mőködik jól, ha a társadalom legnagyobb részére kiterjed. Az állami nyugdíjakat általában adóból, vagy járulékból finanszírozzák felosztó-kirovó alapon (lehet tıkefedezeti is, de nem jellemzı). A nem állami nyugdíjakat munkáltató, vagy önálló jogi személy (pénztár) nyújtja. A nem állami nyugdíjterveket általában az állami nyugdíjak helyettesítésére/kiegészítésére hozzák létre. 2.2 Felosztó-kirovó rendszer A felosztó-kirovó (pay as you go, PAYGO) rendszer finanszírozási típust jelent, az aktuálisan befolyó járulékokból folyósítják a nyugdíjakat. Jellemzıen állami nyugdíjterveknél használják ezt a formát. Keresı tevékenységet végzık száma * járulékalapot képzı átlagjövedelem=nyugdíjasok száma * átlagnyugdíj. A rendszer legnagyobb problémája, hogy érzékeny a befizetık számára, az átlagos befizetés nagyságára és a nyugdíjasok számára. Az 1. pillér Magyarországon is felosztó-kirovó finanszírozású és hazánkban is komoly problémát jelent a rendszer fenntarthatósága szempontjából az életkilátások fokozatos javulása és ezzel párhuzamosan a születési szám lecsökkenése (öregedı társadalom), illetve az alacsony aktivitási ráta. A rendszer leváltását nehezíti az, hogy a kormányzatok nem szívesen teszik explicitté a kényelmes implicit államadósságot. 2.3 Tıkefedezeti rendszer A tıkefedezeti rendszerben a befizetések tartalékok formájában a tıkepiacon kerülnek befektetésre. A rendszer hatékonyságának alapja a tıkepiaci eredmény. Jellemzıen a magán nyugdíjterveknél használják. A legnagyobb kockázat a tıkepiaci teljesítményben van. Magyarországon a 2. és a 3. pillér, azaz a magán nyugdíjpénztárak és az önkéntes nyugdíjpénztárak tıkefedezeti típusúak. 2.4 Szolgáltatással meghatározott nyugdíjrendszer A szolgáltatással meghatározott (defined benefit) rendszerekben a szolgáltató egy bizonyos ellátási szintet garantál. A befektetési és a hosszú élet (longevity) kockázata a szponzoré. Nem

18 minden esetben vállalja mindkét kockázatot, de ha igen, akkor az ellátási szint elıre rögzített és ebben az esetben a nyugdíj csak a jövedelemtıl és a munkában töltött idıtıl függ. Az állami nyugdíjrendszerek általában szolgáltatással meghatározott rendszerek felosztókirovó finanszírozással. A magán nyugdíjtervek esetén a munkáltatói terveknél fordul elı szolgáltatással meghatározott rendszer. A magyar nyugdíjrendszer elsı pillére szolgáltatással meghatározott. 2.5 Hozzájárulással meghatározott nyugdíjrendszer A hozzájárulással meghatározott (defined contribution) nyugdíjtervekben csak azt rögzítik, hogy a tagoknak mekkora hozzájárulást kell teljesíteniük. A befektetési és a longevity kockázatot a biztosított viseli. Tıkefedezeti nyugdíjrendszerrel szokták kombinálni. Nem ritkák a hibrid tervek sem, amelyek elsı sorban hozzájárulással meghatározott nyugdíjak, de biztosítanak egy minimumot (DC, DB keveréke, vagy másképp DC minimum garanciával). 2.6 Névleges hozzájárulással meghatározott nyugdíjrendszer A hagyományos állami nyugdíjrendszerek (PAYGO DB) fenntarthatósága világszerte problémát okoz. Az egyik alternatívát a névleges hozzájárulással meghatározott (notional defined contribution, NDC) rendszer jelentheti. Az NDC rendszerek felosztó-kírovó finanszírozásúak, de a tagok a járulékokat egy névleges egyéni számlára fizetik be. Névleges, mivel a számla csak számviteli célokat szolgál, valójában a mostani befizetések a jelenlegi nyugdíjak alapjául szolgálnak. A számlához kapcsolódik egy hozamszerő növekedési ráta, amelyet általában valamilyen makroökonómiai változó(k)hoz kapcsolnak. A hozam leggyakrabban a gazdaság átlagos bérnövekedési üteme, de gyakran alkalmazzák az inflációt és a GDP növekedési ütemét is. Nyugdíjkorhatár elérésével a nyugdíjat egy annuitásként határozzák meg az egyéni számla hozamokkal növelt egyenlege és a várható hátralévı élettartam alapján. A nyugdíjkalkulációhoz unisex korspecifikus várható élettartamot használnak, amit néhány évente szoktak frissíteni. A rendszernek két nagy elınye van a hagyományos PAYGO DB rendszerekkel szemben: 1., a biztosítottra ösztönzıleg hat, hogy a befizetéseit és annak hozamait nyomon tudja követni az egyéni számláján ; 2., a demográfiai folyamatokra kevésbé érzékeny, mivel a nyugdíj meghatározásakor figyelembe veszi az aktuális várható élettartamot. 2.7 A nyugdíjrendszer elemzésére szolgáló néhány mutató A rendszer fenntarthatóságát a függıségi rátákkal is lehet jellemezni: - fiatalkori: 0-14 évesek aránya az aktív korú (15-64 évesek) lakossághoz viszonyítva - idıskori: 65 év felettiek aránya évesekhez viszonyítva

19 - teljes függıségi ráta: az elızı kettı összege. A rendszer másik jellemzıje lehet, hogy mekkora helyettesítési rátát biztosít. A helyettesítési ráta az elsı nettó nyugdíj aránya az utolsó nettó jövedelemhez képest. A nyugdíjrendszer fedezettsége azt jelenti, hogy minden pillanatban képes a kötelezettségeinek teljesítésére. Ezt úgy kell értelmezni, hogy a rendszer nemcsak a mostani nyugdíjak fizetésére képes, hanem a jövıbeli kötelezettségek jelenértékére is megfelelı fedezettséget biztosít (biztosításmatematikailag korrekt). A DC rendszerek a konstrukciójukból fakadóan mindig fedezettek, azonban egy DB rendszer lehet fedezett és fedezetlen is. Ha fedezetlen, akkor a szolgáltatás elıbb-utóbb vagy csökkeni fog ahhoz képest, mint ami a nyugdíjtervben szerepelt, vagy a szolgáltató (szponzor) befizetésre kényszerül. A szponzori befizetés elsısorban munkáltatói tervek esetén jellemzı. 2.8 Hogyan értelmezik az egyes szervezetek a nyugdíjrendszerek pilléreit (összehasonlítás)? 1. pillér Világbank ILO OECD EU Direktíva Állami, felosztó-kirovó, szolgáltatással meghatározott Egy minimum szegénység ellen, általánosan elérhetı, indexált adóbevételekbıl Állami ellátások Állami szolgáltatással meghatározott, általában adóból 2. pillér Magánkezeléső, kötelezı, befizetéssel meghatározott Kötelezı, állami, felosztó-kirovó, elfogadható helyettesítési arány Kötelezı munkahelyi, Önkéntes munkahelyi Magánkezeléső munkáltatói szerzıdésen alapulva 3. pillér Önkéntes, egyéni számlás, magánkezeléső Fedezett, befizetéssel meghatározott, magánkezeléső, kiegészítı, munkahelyi vagy egyéni Kötelezı egyéni, önkéntes egyéni Egyéni megtakarítási és járadékszolgáltató formák

20 2.9 A hazai nyugdíjrendszer 1. pillér 2. pillér Nyugdíjterv Szolgáltató Tagság Finanszírozás Állami, DB Állam, társadalombiztosítás Fedezett szükséglet Kötelezı Felosztó-kirovó Alap Magán, DC Magánnyugdíjpénztár Kötelezı Tıkefedezeti Alap 3. pillér Magán, DC Önkéntes nyugdíjpénztár, bankok (nyugdíjelıtakarékossági számla esetén) Önkéntes Tıkefedezeti Magasabb igény, akár luxus is A foglalkoztató január 1-jétıl 29 % mértékő társadalombiztosítási járulékot fizet (24% nyugdíjbiztosítási-, 4,5% természetbeni egészségbiztosítási-, és 0,5% pénzbeli egészségbiztosítási járulék). A biztosított összesen 15,5% egyéni járulékot fizet (9,5% nyugdíj-, 4% a természetbeni egészségbiztosítási- és 2% a pénzbeli egészségbiztosítási járulék). Ha a biztosított magánnyugdíj-pénztári tag, akkor 1,5 % nyugdíjjárulékot és 8 % tagdíjat kell fizetnie A nyugdíjrendszerek befizetései és kifizetései közötti viszony A biztosításmatematikai korrektség (ekvivalencia elv) és a szolidaritási elv között trade off van. A szolidaritási elv a redisztribúciót testesíti meg. A nyugdíjrendszerekben jellemzıen egyrészt van egy elosztási funkció a gazdagoktól a szegények felé, másrészt a férfiaktól a nık felé. Ez utóbbi például tetten érhetı az unisex várható élettartam használatában. A nyugdíjrendszerek általában meghatároznak egy minimálnyugdíjt, ami szintén a szegények felé történı újraelosztást jelenti. A magyar állami nyugdíj kalkulációnál alkalmazzák az ún. degressziót, ami azt jelenti, hogy az egyre magasabb jövedelmek egyre kisebb arányát veszik figyelembe a nyugdíjak meghatározásánál. Az egyenértékőség elve azt jelenti, hogy a szolidaritási hozzájárulásból az egyénre esı, illetve a társadalombiztosítási intézményrendszer fenntartásából rá jutó részen felül az egyén - várható értéken - annyi anyagi javat és szolgáltatást kapjon az intézményrendszertıl, amennyit - várható értéken oda befizet. Átláthatóság elve: az egyén számára legyen minél világosabb, hogy az intézményrendszerben mi mennyibe kerül, illetve, hogy a pénzével mi történik. Egyéni tudatosság elve: az egyén a rendszerhez való hozzájárulásait a hosszú távú igényeinek felmérése alapján, tudatosan tegye meg. A fent felsorolt elvek közül az egyes nyugdíjrendszerek nem, vagy csak bizonyos mértékig felelnek meg.

21 2.11 Nyugdíjpénztári vagyonkezelés A kezelt vagyon nagysága: Mrd ft-ban Mnyp Önyp A pénztári vagyont kezelheti: - alapkezelı - hitelintézet - pénzügyi vállalkozás - befektetési vállalkozás: értékpapír bizományos, értékpapír kereskedı, értékpapírbefektetési társaság - biztosító - pénztár saját maga. Ez utóbbi nem jellemzı, a pénztárak inkább professzionális szakemberekre bízzák a vagyonkezelést. Egyes önkéntes nyugdíjpénztárak, illetve 2008-tól több magánnyugdíjpénztár is lehetıvé teszi az egyéni portfólióválasztást január 1-tıl minden nyugdíjpénztárnak legalább három különbözı portfóliót kell ajánlania (konzervatív, közepes, növekedési). Ennek elınyeit fıként a fiatalok élvezhetik, nekik érdemes lesz a hosszabb távon magasabb hozamot ígérı növekedési portfóliót választaniuk. Az önkéntes nyugdíjmegtakarítások esetén egy nyugdíjelıtakarékossági számla nyitásával jelenleg is van lehetıség teljesen szabad portfólióösszeállításra, bármilyen értékpapírt tehetünk a számlánkra, legyen szó belföldi vagy külföldi állampapírokról, részvényekrıl, vagy befektetési alapokról. A pénztárak befektetési politikájáról az igazgatótanács dönt, de általában a vagyonkezelınek is van beleszólása. Az egyes pénztáraknak el kell dönteniük, hogy passzív vagy aktív portfólió-menedzsmentet kívánnak végezni. Amennyiben az aktív menedzsment mellett döntenek, a befektetési politikában meg kell határozni a stratégiai eszközcsoportok részarányát (a kezelt vagyon hány 3 Forrás:

22 százaléka kerüljön részvénybe, kötvénybe, befektetési alapba, ingatlanba, stb.). Az eszközcsoportokra meghatároznak egy cél, egy minimum és egy maximum értéket. Ezzel párhuzamosan meghatározzák a portfólió benchmarkját. Ezután az egyes eszközcsoportokon belül az egyes befektetési lehetıségek kiválasztása történik A pénztári vagyonkezelés teljesítménymérése A pénztárak gyakran megelégszenek a benchmarkhoz viszonyított hozameltéréssel (mennyivel teljesítette felül/vagy alul a benchmarkot?). Ezzel az a probléma, hogy nem veszi figyelembe a benchmark-portfólió és pénztári portfólió eltérı kockázatát. A többlethozam-dekompozíció azt mutatja meg, hogy a benchmark felett elért hozamtöbblet minek köszönhetı (melyik eszközcsoportnak?, melyik eszköznek?). A kockázatot is figyelembe vevı teljesítmény mutatók: - Sharpe-ráta: (r p -r f )/σ p - Treynor-ráta: (r p -r f )/β p - Jensen alfa: r p -r f =α+β(r m -r f ). Az információs hányados azt mutatja meg, hogy portfóliómenedzser mekkora többlethozamot ér el a benchmarkoz viszonyítva figyelembe véve a benchmarktól eltérı kockázatot. Információs hányados=(r p -r bm )/ σ TE, ahol σ TE a követési hiba (tracking error) és TE=r p -r bm.

23 3. Felhasznált anyagok Banyár József: Életbiztosítás, Aula, 2003 Banyár József A biztosítás gazdaságtan alapjai, elıadássorozat, BME, 2006 Dögei Sándor: Biztosítástan jegyzet Erdıs Mihály Nyugdíjbiztosítás tárgyból tartott elıadásai, BCE, 2005 ısze

1. Befektetési alapok 1

1. Befektetési alapok 1 1. Befektetési alapok 1 A befektetési alap egy jogi személyiséggel rendelkező vagyontömeg, amelyet a befektetési alapkezelő a befektetők érdekében a meghirdetett befektetési elveknek megfelelően kezel.

Részletesebben

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata 1. Általános rendelkezések 1.1. Jelen szabályzat azokat a feltételeket tartalmazza, amelyek - ellenkezı szerzıdéses

Részletesebben

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata

ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata ERGO Életbiztosító Zrt. Unit Linked termékeinek Általános Személybiztosítási Szabályzata Ny.sz.:1039V01 1. Általános rendelkezések 1.1. Jelen szabályzat azokat a feltételeket tartalmazza, amelyek - ellenkezı

Részletesebben

8. Cím. Biztosítási szerzıdések. I. Fejezet Közös szabályok

8. Cím. Biztosítási szerzıdések. I. Fejezet Közös szabályok 8. Cím Biztosítási szerzıdések I. Fejezet Közös szabályok 5:360. [A biztosítási szerzıdés fogalma] Biztosítási szerzıdés alapján a biztosító a szerzıdésben meghatározott biztosítási kockázat viselésére

Részletesebben

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK ÉS SZÁMÍTÓGÉPEK BIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI

ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK ÉS SZÁMÍTÓGÉPEK BIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI ELEKTROMOS BERENDEZÉSEK ÉS SZÁMÍTÓGÉPEK BIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI A Garancia Biztosító Rt. (a továbbiakban: biztosító) az Elektromos Berendezések és Számítógépek Biztosításának Különös Feltételei

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-49/2007/064. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a Citibank Zrt. Budapest a Shell Hungary Zrt. Budapest a Magyar Légiközlekedési Zrt. Budapest a Magyar Telekom Nyrt.

Részletesebben

P É N Z Ü G Y I S Z O L G Á L T A T Á S O K I R O D Á J A

P É N Z Ü G Y I S Z O L G Á L T A T Á S O K I R O D Á J A P É N Z Ü G Y I S Z O L G Á L T A T Á S O K I R O D Á J A Ügyszám: Vj-19/2011. A Gazdasági Versenyhivatal a Groupama Garancia Biztosító Zrt. és a Magyar Ingatlanszövetség eljárás alá vont vállalkozások

Részletesebben

Ingatlanfinanszírozás és befektetés

Ingatlanfinanszírozás és befektetés Nyugat-Magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar Ingatlanmenedzser 8000 Székesfehérvár, Pirosalma u. 1-3. Szakirányú Továbbképzési Szak Ingatlanfinanszírozás és befektetés 5. Befektetések értékelése, ingatlanbefektetések

Részletesebben

ATLASZ ÉDES OTTHON LAKÁSBIZTOSÍTÁS

ATLASZ ÉDES OTTHON LAKÁSBIZTOSÍTÁS ATLASZ ÉDES OTTHON LAKÁSBIZTOSÍTÁS (MJK: AEOLB 001-2010) MJK: AEOLB 001-2010 Érvényes: 2010. június 1-tıl 1/37 ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK 1.) A jelen feltételek alapján a QBE Insurance (Europe) Limited

Részletesebben

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET Az UNIQA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2007. évi beszámolójához

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET Az UNIQA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2007. évi beszámolójához KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET Az UNIQA és Egyesült Közszolgálati Nyugdíjpénztár 2007. évi beszámolójához Általános rész 1. Bevezetı Az UNIQA és Heller Farkas Elsı Magyar Közszolgálati Önkéntes Kölcsönös és Magán-nyugdíjpénztár

Részletesebben

s z o l g á l t a t á s i i r o d a

s z o l g á l t a t á s i i r o d a s z o l g á l t a t á s i i r o d a Ügyszám: Vj-162/2006/006. A Gazdasági Versenyhivatal a Dr. Kézdi Ügyvédi Iroda (ügyintézı: dr. K. A.) által képviselt Fıvárosi Közterületi Parkolási Társulás eljárás

Részletesebben

Gyakran ismétlıdı kérdések, válaszok

Gyakran ismétlıdı kérdések, válaszok Gyakran ismétlıdı kérdések, válaszok 1. Tájékoztatást kérı levelükben annak megállapítását kérték, hogy a gazdasági társaság, amely egy külföldi cég 100 százalékos tulajdonában van és kizárólag az anyacége

Részletesebben

1. oldal, összesen: 34. 1993. évi XCVI. törvény. az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

1. oldal, összesen: 34. 1993. évi XCVI. törvény. az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról. I. Fejezet ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. oldal, összesen: 34 A jogszabály mai napon hatályos állapota 1993. évi XCVI. törvény az Önkéntes Kölcsönös Biztosító Pénztárakról A szociális biztonság erısítése sürgetı társadalmi érdek. A szociális

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31.

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB GOLD Private Banking Tıkevédett

Részletesebben

SZEGVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET

SZEGVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET SZEGVÁR ÉS VIDÉKE TAKARÉKSZÖVETKEZET NYILVÁNOSSÁGRA HOZATALI TÁJÉKOZTATÓJA A 2013. PÉNZÜGYI ÉVRE 2014. június A Szegvár és Vidéke Takarékszövetkezet a Hitelintézetek nyilvánosságra hozatali követelményének

Részletesebben

MKB PAGODA TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP TÁJÉKOZTATÓJA

MKB PAGODA TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP TÁJÉKOZTATÓJA MKB PAGODA TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP elnevezéső nyilvános nyílt végő értékpapír befektetési alap TÁJÉKOZTATÓJA Alapkezelı: MKB Befektetési Alapkezelı zártkörően mőködı Rt. 1056 Budapest, Váci utca

Részletesebben

ATLASZ TÁRSASHÁZ BIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK

ATLASZ TÁRSASHÁZ BIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK ATLASZ TÁRSASHÁZ BIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK 1.) A jelen feltételek alapján az Atlasz Biztosító Rt. (a továbbiakban: biztosító) arra vállal kötelezettséget, hogy a biztosított részére,

Részletesebben

ATLASZ KÖNYVELİK FELELİSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (MJK: KÖNYVELİIFEL 001-2008) QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe

ATLASZ KÖNYVELİK FELELİSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (MJK: KÖNYVELİIFEL 001-2008) QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe ATLASZ KÖNYVELİK FELELİSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA (MJK: KÖNYVELİIFEL 001-2008) KÖNYVELİIFEL 001-2008 Érvényes: 2008. 10. 01.-tıl 1/9 ATLASZ KÖNYVELİK FELELİSSÉGBIZTOSÍTÁSÁNAK SZABÁLYZATA I). BIZTOSÍTOTTAK

Részletesebben

QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe

QBE Insurance (Europe) Limited Magyarországi Fióktelepe 1. ATLASZ KOMPÁNIA CSOPORTOS BIZTOSÍTÁS A BIZTOSÍTOTT BÁRHOL, BÁRMIKOR BEKÖVETKEZETT BALESETI HALÁLÁRA SZÓLÓ BIZTOSÍTÁS KÜLÖNÖS FELTÉTELEI 1. Biztosítási esemény: A biztosított bárhol, bármikor bekövetkezett

Részletesebben

Ipar. Szent Korona Értékrend

Ipar. Szent Korona Értékrend Ipar Az ipar anyagi kincseink embert szolgáló átalakítása, vagy környezetromboló szakbarbarizmus? Úgy használjuk, hogy megmaradjon, vagy úgy, hogy felégetjük a jövıt? Miért? Mit? Hogyan? Az EU belsı piaca

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-139-044/2009. A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. G. Sz. J. ügyvéd (Dr. Giró Szász és Társa Ügyvédi Iroda) által képviselt Lyoness Hungary Kft. (Budapest) és Lyoness

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 ELİTERJESZTÉS

Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 ELİTERJESZTÉS Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Referatúra Népjóléti, Sport és Lakás Referatúra 7601.Pécs.Kossuth tér 1-3.tel:533-800 Ügyiratszám:10-10 /1001/2011 ELİTERJESZTÉS a Népjóléti és Sport Bizottság

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 500/2009. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Lakossági kölcsönökhöz. Hatályba lépés napja: 2010. november 27. Kölcsönszerzıdés száma:.

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Lakossági kölcsönökhöz. Hatályba lépés napja: 2010. november 27. Kölcsönszerzıdés száma:. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK Lakossági kölcsönökhöz Hatályba lépés napja: 2010. november 27. Kölcsönszerzıdés száma:. A Forrás Takarékszövetkezet (székhelye: 8164 Balatonfıkajár, Kossuth u. 16.; cégjegyzékszáma:

Részletesebben

Az óvodai és iskolai étkezés, napközi /tények és vélemények/

Az óvodai és iskolai étkezés, napközi /tények és vélemények/ Az óvodai és iskolai étkezés, napközi /tények és vélemények/ Budapest, 2006. június Bevezetés A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Program Iroda 2006. márciusában megbízást adott a Szonda Ipsos Média,- Vélemény-

Részletesebben

Kovács Kornélia Popper Klára Princz Róbertné KÉZIKÖNYV A FÜGGÕ ÉS FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSKÖZVETÍTÕI HATÓSÁGI VIZSGÁHOZ

Kovács Kornélia Popper Klára Princz Róbertné KÉZIKÖNYV A FÜGGÕ ÉS FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSKÖZVETÍTÕI HATÓSÁGI VIZSGÁHOZ Kovács Kornélia Popper Klára Princz Róbertné KÉZIKÖNYV A FÜGGÕ ÉS FÜGGETLEN BIZTOSÍTÁSKÖZVETÍTÕI HATÓSÁGI VIZSGÁHOZ Tartalom 1. Gazdaságpolitika, pénzügypolitika, az államháztartás rendszerei.11 1.1. A

Részletesebben

EF-090 ERGO TGR Befektetési egységekhez kötött Életbiztosítások Általános Feltételei

EF-090 ERGO TGR Befektetési egységekhez kötött Életbiztosítások Általános Feltételei EF-090 ERGO TGR Befektetési egységekhez kötött Életbiztosítások Általános Feltételei Tartalomjegyzék 1. A szerzıdéssel kapcsolatos fogalmak 2. Általános rendelkezések 3. A biztosítási szerzıdés alanyai

Részletesebben

A HB EURO KÁR- ÉS JOGVÉDELEM-BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI

A HB EURO KÁR- ÉS JOGVÉDELEM-BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI A HB EURO KÁR- ÉS JOGVÉDELEM-BIZTOSÍTÁS FELTÉTELEI A biztosító jelen biztosítás keretében a biztosítási díj ellenében megtéríti a harmadik személy által a megjelölt országok területén okozott és a biztosított

Részletesebben

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET az ACCESS Befektetési Alapkezelı Zrt. 2008. évi Éves beszámolójához 1. Általános rész A társaság fıbb adatai: A cég elnevezése: ACCESS Befektetési Alapkezelı Zrt. Székhelye: 1054 Budapest,

Részletesebben

IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS

IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI TÁVBESZÉLİ SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE H1HANG SZOLGÁLTATÁS Készült: 2003. március 01. Az utolsó módosítás hatályos: 2010. április 1-tıl 1. oldal Tartalomjegyzék 1. A szolgáltató

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/

KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ KÖZLEKEDÉSI BIZTOSÍTÓ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA /A 2008. május 23-án megtartott Küldöttgyőlésen elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben/ Jóváhagyta a KÖBE 2008. május 23-i Küldöttgyőlése Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kft. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE

Kft. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE 1.oldal A Kft. ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEI INTERNET HOZZÁFÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS IGÉNYBEVÉTELÉRE Létrehozva: 2004. február 05. Utolsó módosítás: 2010. március 1. Hatályba lépés: 2010. április 1-tıl 2.oldal

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK KÜLFÖLDI, KONVERTIBILIS PÉNZNEMBEN NYILVÁNTARTOTT FIZETÉSI SZÁMLÁK ÉS LEKÖTÖTT BETÉT SZÁMLÁK VEZETÉSÉHEZ Hatályos: 2013. január 1. A Polgári Takarékszövetkezet (székhelye:

Részletesebben

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI

MUNKAANYAG A KORMÁNY ÁLLÁSPONTJÁT NEM TÜKRÖZI FÖLDMŐVELÉSÜGYI ÉS VIDÉKFEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM IGAZSÁGÜGYI ÉS RENDÉSZETI MINISZTÉRIUM 41.381/5/2007 ELİTERJESZTÉS a Kormány részére a földrendezı és földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény

Részletesebben

A Befektetési Alapkezelık és Vagyonkezelık Magyarországi Szövetsége

A Befektetési Alapkezelık és Vagyonkezelık Magyarországi Szövetsége A Befektetési Alapkezelık és Vagyonkezelık Magyarországi Szövetsége (BAMOSZ) Teljesítménybemutatási és Hirdetési Normái Tartalomjegyzék Preambulum... 2 1 Teljesítménybemutatás... 2 1.1 Általános szabályok...

Részletesebben

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl

Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl Tervezet Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelveirıl Budapest, 2010. május A Magyar Tudományos Akadémia 2011. évi költségvetési irányelvei A Magyar Tudományos Akadémiáról

Részletesebben

BÉRSZÁMFEJTÉST ÉRINTİ VÁLTOZÁSOK 2011

BÉRSZÁMFEJTÉST ÉRINTİ VÁLTOZÁSOK 2011 BÉRSZÁMFEJTÉST ÉRINTİ VÁLTOZÁSOK 2011 VÁLTOZÁSOK 2011.ÉVRİL SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ Egykulcsos SZJA 2011. január 1-jétıl az adó mértéke egységesen 16 százalék, ami a felbruttósítás elıtti jövedelemre vetítve

Részletesebben

Lakossági fórum helye: Mővelıdési Ház és Könyvtár nagyterme.

Lakossági fórum helye: Mővelıdési Ház és Könyvtár nagyterme. 1 Készült: 2009. október 14-én tartott lakossági fórumról. Lakossági fórum helye: Mővelıdési Ház és Könyvtár nagyterme. Jelen vannak: Belágyi Mihály polgármester Gubics Lajos, Kucsó István képviselık Káposzta

Részletesebben

Tájékoztatás az Évgyőrők Magánnyugdíjpénztár és a Postás Magánnyugdíjpénztár beolvadásáról a Pannónia Nyugdíjpénztárba

Tájékoztatás az Évgyőrők Magánnyugdíjpénztár és a Postás Magánnyugdíjpénztár beolvadásáról a Pannónia Nyugdíjpénztárba Tájékoztatás az Évgyőrők Magánnyugdíjpénztár és a Postás Magánnyugdíjpénztár beolvadásáról a Pannónia Nyugdíjpénztárba Tisztelt Érdeklıdık, Pénztártagok! Az Évgyőrők Magánnyugdíjpénztár és a Postás Magánnyugdíjpénztár

Részletesebben

PROVIDENCIA OSZTRÁK-MAGYAR BIZTOSÍTÓ RT. VÁLLALKOZÁSOK ÖSSZETETT VAGYONBIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI. Tartalom:

PROVIDENCIA OSZTRÁK-MAGYAR BIZTOSÍTÓ RT. VÁLLALKOZÁSOK ÖSSZETETT VAGYONBIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI. Tartalom: PROVIDENCIA OSZTRÁK-MAGYAR BIZTOSÍTÓ RT. VÁLLALKOZÁSOK ÖSSZETETT VAGYONBIZTOSÍTÁSÁNAK KÜLÖNÖS FELTÉTELEI Tartalom: Általános Vagyonbiztosítási Feltételek (ÁVF) Vállalkozók Elemikár Biztosításának Különös

Részletesebben

A magyar nyugdíjrendszer kapcsolódása az EU nyugdíjharmonizációs elemeihez

A magyar nyugdíjrendszer kapcsolódása az EU nyugdíjharmonizációs elemeihez DOI: 10.21637/GT.2015.3.05. A magyar nyugdíjrendszer kapcsolódása az EU nyugdíjharmonizációs elemeihez Juhász Zita 7 ABSZTRAKT: Napjainkban a magyarok EU-n belüli migrációjának intenzitása jelentősen megnövekedett.

Részletesebben

BELFÖLDI UTASBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS ÉS KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK (EUB2007-12BF)

BELFÖLDI UTASBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS ÉS KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK (EUB2007-12BF) BELFÖLDI UTASBIZTOSÍTÁS ÁLTALÁNOS ÉS KÜLÖNÖS BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEK (EUB2007-12BF) Jelen általános biztosítási feltételek (a továbbiakban: általános feltételek) és különös biztosítási feltételek (a továbbiakban:

Részletesebben

KEZESSÉGI ÁLTALÁNOS 1. oldal SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

KEZESSÉGI ÁLTALÁNOS 1. oldal SZERZİDÉSI FELTÉTELEK KEZESSÉGI ÁLTALÁNOS 1. oldal SZERZİDÉSI FELTÉTELEK érvényes: 2012. július 1-jétıl A 2012. szeptember 1-jétıl érvényes Hirdetménnyel Kölcsönszerzıdéshez LEADER Helyi Akciócsoportok (a továbbiakban: Akciócsoportok)

Részletesebben

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik

Integrált rendszerek az Európai Unió országaiban Elınyeik és hátrányaik TÁMOP 1.3.1-07/1-2008-0002 kiemelt projekt A foglalkoztatási szolgálat fejlesztése az integrált munkaügyi és szociális rendszer részeként Stratégiai irányítás és regionális tervezés támogatása komponens

Részletesebben

Preambulum. I. Az Üzletszabályzatban alkalmazott fogalmak

Preambulum. I. Az Üzletszabályzatban alkalmazott fogalmak LOMBARD PÉNZÜGYI ÉS LÍZING ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDÖ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ÜZLETSZABÁLYZATA PSZÁF engedély száma: 2138/1998/F Gépjármő és gép lízing tevékenységre PLAT/2010.05.31. Preambulum A Takarékbank Zrt. 2010.

Részletesebben

Kölcsönszerzıdés Lakossági deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelhez

Kölcsönszerzıdés Lakossági deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelhez Iktatószám: Kölcsönszám: Hitelszámla száma: CB határozatszám: Kölcsönszerzıdés Lakossági deviza alapú szabad felhasználású jelzáloghitelhez amely egyrészrıl a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet (8380 Hévíz,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. február 15-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl.

JEGYZİKÖNYV. Készült: 2010. február 15-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. február 15-én Ordacsehi Község Önkormányzatának hivatali helyiségében a Képviselı-testület ülésérıl. Jelen vannak: Bársony János alpolgármester Kránicz József Tibor képviselı

Részletesebben

1. Bankok speciális szerepe

1. Bankok speciális szerepe 1. Bankok speciális szerepe 1.1. Transzformációs szerepkör A bankok a gazdaság különleges szereplıi. E különleges jelleg a monetáris/pénzügyi közvetítı szerepbıl fakad, melynek keretében a bankok összehangolják

Részletesebben

1.A rendelet hatálya. 1.. A rendelet hatálya kiterjed a helyi önkormányzatra és költségvetési szervére.

1.A rendelet hatálya. 1.. A rendelet hatálya kiterjed a helyi önkormányzatra és költségvetési szervére. Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7./2011 (IV.13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetésének végrehajtásáról. Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testülete

Részletesebben

Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról

Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Módosításokkal Egységes Szerkezetbe Foglalt Tájékoztató Az Európa Ingatlanbefektetési Alap befektetési jegyeinek nyilvános forgalomba hozataláról Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete engedélyének száma:

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj-1/2008/77. sz. A Gazdasági Versenyhivatal eljáró versenytanácsa a Magyar Ingatlanszövetség (Budapest) eljárás alá vont vállalkozás ellen versenykorlátozó megállapodás tilalma

Részletesebben

víz elvezetésére, vagy felfogására szolgáló létesítményekben, árkokban, gátakban, öntözıberendezésekben, vízügyi

víz elvezetésére, vagy felfogására szolgáló létesítményekben, árkokban, gátakban, öntözıberendezésekben, vízügyi IB98 TŐZBIZTOSÍTÁS - ZÁRADÉKOK 001 ELEKTROMOS ÁRAM OKOZTA TŐZ 2 002 FÖLDRENGÉS 2 003 FÖLDCSUSZAMLÁS, Kİ- ÉS FÖLDOMLÁS, ISMERETLEN ÜREG BEOMLÁSA 2 004 ÁRVÍZ, BELVÍZ 3 005 FELHİSZAKADÁS 3 006 VIHAR 4 007

Részletesebben

IGÉNYLİLAP CIB INGATLANFEDEZETES KÖLCSÖN FELVÉTELÉHEZ

IGÉNYLİLAP CIB INGATLANFEDEZETES KÖLCSÖN FELVÉTELÉHEZ IGÉNYLİLAP CIB INGATLANFEDEZETES KÖLCSÖN FELVÉTELÉHEZ Kérjük, hogy az igénylılapot NYOMTATOTT NAGYBETŐKKEL töltse ki! ADATOK A Bank tölti ki! Kölcsönigénylı neve:... Igénylés módja saját nevében adóstárssal

Részletesebben

Nyilvánosságra hozandó szerzıdési feltételei az Országos Földfelszíni Analóg Rádió és Televízió Mősorszórási Szolgáltatások tárgyában

Nyilvánosságra hozandó szerzıdési feltételei az Országos Földfelszíni Analóg Rádió és Televízió Mősorszórási Szolgáltatások tárgyában ANTENNA HUNGÁRIA ZRT. 1119 Budapest, Petzvál J. u. 31-33. Adószáma: 10834730-2-44 Cégjegyzék száma: 01-10-042190 a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa DH-2644-2/2008. számú határozata alapján az Átláthatóság

Részletesebben

A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása

A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása A Heves megyei egyéni vállalkozók 2011. évi tevékenységének alakulása Az elmúlt évek válsághatásai a társas vállalkozásokhoz képest súlyosabban érintették az egyéni vállalkozásokat, mivel azok az egyre

Részletesebben

AZ ÁTMENET GAZDASÁGTANA POLITIKAI GAZDASÁGTANI PILLANATKÉPEK MAGYARORSZÁGON

AZ ÁTMENET GAZDASÁGTANA POLITIKAI GAZDASÁGTANI PILLANATKÉPEK MAGYARORSZÁGON AZ ÁTMENET GAZDASÁGTANA POLITIKAI GAZDASÁGTANI PILLANATKÉPEK MAGYARORSZÁGON Készült a TÁMOP-4.1.2-08/2/A/KMR-2009-0041pályázati projekt keretében Tartalomfejlesztés az ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszékén

Részletesebben

ALAPTÁJÉKOZTATÓ. QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság, mint Kibocsátó

ALAPTÁJÉKOZTATÓ. QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság, mint Kibocsátó ALAPTÁJÉKOZTATÓ QUAESTOR FINANCIAL HRURIRA Tanácsadó és Szolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság, mint Kibocsátó 50 milliárd forint keretösszegő 2008-2009. évi Kötvényprogramjáról Forgalmazó: QUAESTOR

Részletesebben

- 1 - Utasbiztosítási Feltételek I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

- 1 - Utasbiztosítási Feltételek I. ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK Mit nyújt Önnek a Chartis Travel Guard utasbiztosítás? A Chartis Hungary biztosítóról Jelen feltételek (a továbbiakban: Utasbiztosítási Feltételek) szerinti biztosítási fedezetet a Chartis Europe S.A.

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ A negyedéves munkaerı-felmérés tapasztalatai a dél-dunántúli régióban 2009. I. negyedév A felmérés lényege A PHARE TWINING svéd-dán modernizációs folyamat során

Részletesebben

Átalakulási Tájékoztató és Alapkezelési Szabályzat. Elixír Tıkevédett Nyíltvégő Származtatott Alapra vonatkozóan

Átalakulási Tájékoztató és Alapkezelési Szabályzat. Elixír Tıkevédett Nyíltvégő Származtatott Alapra vonatkozóan Átalakulási Tájékoztató és Alapkezelési Szabályzat a nyíltvégő és nyilvános Elixír Tıkevédett Nyíltvégő Származtatott Alapra vonatkozóan A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete által kiadott jóváhagyó,

Részletesebben

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter. / 2008.(..) KvVM rendelete

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter. / 2008.(..) KvVM rendelete TERVEZET A környezetvédelmi és vízügyi miniszter / 2008.(..) KvVM rendelete a környezetvédelmi és a vízügyi elıirányzatok felhasználásának és ellenırzésének szabályairól Az államháztartásról szóló 1992.

Részletesebben

egységes szerkezetbe foglalt RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA Alapkezelı: QUAESTOR Befektetési Alapkezelı ZRt. 1132 Budapest, Váci út 30.

egységes szerkezetbe foglalt RÖVIDÍTETT TÁJÉKOZTATÓJA Alapkezelı: QUAESTOR Befektetési Alapkezelı ZRt. 1132 Budapest, Váci út 30. A Aranytallér Vegyes Nyíltvégő Értékpapír Befektetési Alap Borostyán Kötvény Nyíltvégő Értékpapír Befektetési Alap Deviza Nyíltvégő Értékpapír Befektetési Alap Kurázsi Pénzpiaci Nyíltvégő Értékpapír Befektetési

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 10/2011. (III.02.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat költségvetésének végrehajtási szabályairól Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése az Alkotmány 44/A. (2) bekezdés

Részletesebben

Rab Henriett: 1. A foglalkoztatáspolitikai eszközök szabályozásának változása napjainkban

Rab Henriett: 1. A foglalkoztatáspolitikai eszközök szabályozásának változása napjainkban Rab Henriett: 1 A foglalkoztatáspolitikai eszközök szabályozásának változása napjainkban Bevezetés A piacgazdaság viszonyai között a munkaerı-kereslet és-kínálat viszonyai általában nincsenek összhangban

Részletesebben

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET. A MOBILITÁS Nyugdíjpénztár 2012.01.01-2012.03.31. idıszaki, tevékenységet lezáró beszámolójához

KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET. A MOBILITÁS Nyugdíjpénztár 2012.01.01-2012.03.31. idıszaki, tevékenységet lezáró beszámolójához KIEGÉSZÍTİ MELLÉKLET A MOBILITÁS Nyugdíjpénztár 2012.01.01-2012.03.31. idıszaki, tevékenységet lezáró beszámolójához ------------------------------------------------------ az Igazgatótanács elnöke Budapest,

Részletesebben

Postai irányítószám: 1027

Postai irányítószám: 1027 AJÁNLATI FELHÍVÁS I. SZAKASZ: AJÁNLATKÉRİ I.1) Név, cím és kapcsolattartási pont(ok) Hivatalos név: Diákhitel Központ Zrt. Postai cím: Csalogány u. 9-11. Város/Község Budapest Postai irányítószám: 1027

Részletesebben

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Készítette: Takács Szilvia Mátyás Tibor Attila

Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ. Készítette: Takács Szilvia Mátyás Tibor Attila Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Készítette: Takács Szilvia Mátyás Tibor Attila TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETİ... 1 2. A 2007. ÉVI MONITORING VIZSGÁLAT ÖSSZEFOGLALÓ ADATAI... 1 3. A MONITORING VIZSGÁLAT

Részletesebben

TÁRSASHÁZ KÖZÖSSÉGEK ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEI

TÁRSASHÁZ KÖZÖSSÉGEK ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK BIZTOSÍTÁSI FELTÉTELEI A TÜV NORD Z.U.G. tanúsítja, hogy az OTP - Garancia Biztosító Rt. mőködése az ISO 9001 nemzetközi szabványban megfogalmazott minıségügyi követelményeknek megfelel. TÁRSASHÁZ KÖZÖSSÉGEK ÉS LAKÁSSZÖVETKEZETEK

Részletesebben

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2010-2012. évi költségvetési koncepciója (tervezet)

TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2010-2012. évi költségvetési koncepciója (tervezet) AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 238. MELLÉKLET: - TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2010-2012. évi költségvetési koncepciója (tervezet) E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

PR riport. Magyar Munkaerı-kölcsönzık Országos Szövetségének megjelenései 2010. október december. KNK Média Bt. Knapcsek Katalin 2010. december 15.

PR riport. Magyar Munkaerı-kölcsönzık Országos Szövetségének megjelenései 2010. október december. KNK Média Bt. Knapcsek Katalin 2010. december 15. PR riport Magyar Munkaerı-kölcsönzık Országos Szövetségének megjelenései 2010. október december KNK Média Bt. Knapcsek Katalin 2010. december 15. Tartalom Megjelenések a társszervezetek kiadványaiban MMOSZ

Részletesebben

MKB EURÓPA CSILLAGAI EURÓ Tıkevédett Származtatott Alap

MKB EURÓPA CSILLAGAI EURÓ Tıkevédett Származtatott Alap MKB EURÓPA CSILLAGAI EURÓ Tıkevédett Származtatott Alap elnevezéső nyilvános, zártvégő értékpapír befektetési alap KEZELÉSI SZABÁLYZAT Alapkezelı: MKB Befektetési Alapkezelı zártkörően mőködı Rt. 1056

Részletesebben

visszaigazolására szolgáló dokumentumokat és egyéb bizonylatokat, amelyeket a Felek egymás között kicseréltek vagy kicserélésre kerülnek. 1.

visszaigazolására szolgáló dokumentumokat és egyéb bizonylatokat, amelyeket a Felek egymás között kicseréltek vagy kicserélésre kerülnek. 1. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2010. január hó 21-én tartott nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: A CIB Bank Zrt.-vel kötött keretszerzıdés A közgyőlés 17 igen,

Részletesebben

(2007. évben kidolgozott változat, 2011. évben felülvizsgált, egységes szerkezetbe foglalt változata)

(2007. évben kidolgozott változat, 2011. évben felülvizsgált, egységes szerkezetbe foglalt változata) ELFOGADOTT VÁLTOZAT! (2011.06.30.) 2011. ÉVBEN ELFOGADOTT VÁLTOZTATÁSOK: VASTAG BETŐVEL KIEMELVE! PILIS, 2011. JÚNIUS 30. DR. CSIKI GÁBOR JEGYZİ Pilis Város Önkormányzatának Számviteli Politikája és Számlarendje

Részletesebben

DR. SZÓKA KÁROLY Ph.D. Egyetemi adjunktus, NYME-KTK, Pénzügyi és Számviteli Intézet, Sopron

DR. SZÓKA KÁROLY Ph.D. Egyetemi adjunktus, NYME-KTK, Pénzügyi és Számviteli Intézet, Sopron DR. SZÓKA KÁROLY Ph.D. Egyetemi adjunktus, NYME-KTK, Pénzügyi és Számviteli Intézet, Sopron Kis- és középvállalkozások elıremutató pénzügyi tervezési lehetıségei Megjelent a Kheops 2008 konferencia tanulmánykötetében

Részletesebben

Oktatási Bizottság 2014-2015. évi Ügyvédiskola beszámoló tesztkérdések. Budapesti Ügyvédi Kamara

Oktatási Bizottság 2014-2015. évi Ügyvédiskola beszámoló tesztkérdések. Budapesti Ügyvédi Kamara 1 Büntetı ügyben ellenérték fejében védelmet ki láthat el? a) kizárólag ügyvéd b) bárki c) közeli hozzátartozó 2 Az ügyvéd ellenérték fejében foglalkozhat-e ingatlanközvetítéssel? c) csak engedéllyel 3

Részletesebben

N-Telekom Kft. Általános Szerzıdési Feltételek kivonata adatátviteli Internet hozzáférés szolgáltatására

N-Telekom Kft. Általános Szerzıdési Feltételek kivonata adatátviteli Internet hozzáférés szolgáltatására N-Telekom KFT 1 IT ÁSZF kivonat N-Telekom Kft. Általános Szerzıdési Feltételek kivonata adatátviteli Internet hozzáférés szolgáltatására 1. A szolgáltató neve, címe: Az N-Telekom Szolgáltató és Kereskedelmi

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı- testületnek - Sárospatak Város

Részletesebben

MNB-tanulmányok 48. A magánnyugdíjpénztárak mûködése és szabályozása DR. CZAJLIK ISTVÁN SZALAY GYÖRGY

MNB-tanulmányok 48. A magánnyugdíjpénztárak mûködése és szabályozása DR. CZAJLIK ISTVÁN SZALAY GYÖRGY MNB-tanulmányok 48. 2006 DR. CZAJLIK ISTVÁN SZALAY GYÖRGY A magánnyugdíjpénztárak mûködése és szabályozása dr. Czajlik István Szalay György A magánnyugdíjpénztárak mûködése és szabályozása 2005. december

Részletesebben

GYAKORLÓ PÉLDÁK A KÖZBESZERZÉSI REFERENS KÉPZÉSHEZ

GYAKORLÓ PÉLDÁK A KÖZBESZERZÉSI REFERENS KÉPZÉSHEZ 1. Közgazdaságtan teszt kérdések: GYAKORLÓ PÉLDÁK A KÖZBESZERZÉSI REFERENS KÉPZÉSHEZ 1. Szükséglet a. azt jelenti, hogy a gazdasági szereplık igényei végtelenek b. hiányérzet, amely cselekvést vált ki

Részletesebben

Gyakran feltett kérdések a gázszolgáltató-váltással kapcsolatban

Gyakran feltett kérdések a gázszolgáltató-váltással kapcsolatban Gyakran feltett kérdések a gázszolgáltató-váltással kapcsolatban Már megszoktuk, hogy nem csak egy bank vagy távközlési szolgáltató létezik, itt az ideje, hogy azt is megszokjuk, hogy gázszolgáltatót is

Részletesebben

Fogyasztási (személyi) kölcsönszerzıdés (Készült az 1996. évi CXII. alaptörvény és azt módosító törvények alapján)

Fogyasztási (személyi) kölcsönszerzıdés (Készült az 1996. évi CXII. alaptörvény és azt módosító törvények alapján) Iktatószám: Kölcsönszám: Hitelszámla száma: CB határozatszám: Fogyasztási (személyi) kölcsönszerzıdés (Készült az 1996. évi CXII. alaptörvény és azt módosító törvények alapján) amely létrejött egyrészrıl

Részletesebben

Elıterjesztés és általános indoklás az Önkormányzat 2010. évi költségvetésérıl szóló 3/2010. (III. 03.) sz. önkormányzati rendelethez

Elıterjesztés és általános indoklás az Önkormányzat 2010. évi költségvetésérıl szóló 3/2010. (III. 03.) sz. önkormányzati rendelethez Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés és általános indoklás az Önkormányzat 2010. évi költségvetésérıl szóló 3/2010. (III. 03.) sz. önkormányzati rendelethez A Magyar Köztársaság 2010. évi költségvetésérıl

Részletesebben

1996. évi LXXXI. törvény. a társasági adóról és az osztalékadóról

1996. évi LXXXI. törvény. a társasági adóról és az osztalékadóról Az állami feladatok ellátásához szükséges bevételek biztosítása, a vállalkozások kedvezı mőködési feltételeinek elısegítése, továbbá az Európai Közösségekhez való társulásból eredı szempontok érvényesítése

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK B melléklet (TKSZ) ÁLTALÁNOS SZERZİDÉSI FELTÉTELEK külföldi, konvertibilis pénznemben nyilvántartott fizetési számlák és lekötött betétszámlák vezetéséhez természetes személyek részére Jelen Általános

Részletesebben

Kiegészítı melléklet a 2008. évi éves beszámolóhoz. Bizalom Nyugdíjpénztár. Budapest, 2009. március 14.

Kiegészítı melléklet a 2008. évi éves beszámolóhoz. Bizalom Nyugdíjpénztár. Budapest, 2009. március 14. Kiegészítı melléklet a 2008. évi éves beszámolóhoz Bizalom Nyugdíjpénztár Budapest, 2009. március 14. 2 Bevezetı A Bizalom Önkéntes Kölcsönös Kiegészítı Nyugdíjpénztár az 1994. május 16-i alakuló közgyőlésén

Részletesebben

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV Bocskai István Szakképzı Iskola Hajdúszoboszló ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV Érvényes: 2009. szeptember 01-tıl 2 A Bocskai István Szakképzı Iskola igazgatója, mint munkáltató, valamint az intézményben mőködı AOKDSZ

Részletesebben

apró betűk helyett amit a K&H lakásbiztosításról tudni érdemes

apró betűk helyett amit a K&H lakásbiztosításról tudni érdemes apró betűk helyett amit a K&H lakásbiztosításról tudni érdemes Gyakran találkozunk olyan levelekkel és hirdetésekkel, amelyek csak az adott termék vagy szolgáltatás előnyeit, legjobb tulajdonságait emelik

Részletesebben

az Útalapról 1. Az Útalap

az Útalapról 1. Az Útalap Esztergom Város Önkormányzata Képviselı-testületének 17/2013.(XI.05.) önkormányzati rendelete [a dılt betős hivatkozások csak magyarázatként szolgálnak, az nem a rendelet szövegének része!] az Útalapról

Részletesebben

7. Pályázhat-e az újra, aki már korábban életjáradéki szerzıdést kötött a Magyar Állammal?

7. Pályázhat-e az újra, aki már korábban életjáradéki szerzıdést kötött a Magyar Állammal? Gyakori Kérdések és Válaszok 1. Hol kapható részletes felvilágosítás a programmal kapcsolatosan? A Magyar Nemzeti Vagyonkezelı Zrt. (MNV Zrt.) felajánlandó termıföld fekvése szerinti megyei területi irodáin,

Részletesebben

Az ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata (SV-00/2000/1)

Az ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata (SV-00/2000/1) Az ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. Általános Életbiztosítási Szabályzata (SV-00/2000/1) TARTALOMJEGYZÉK I. ALAPFOGALMAK...1 II. A BIZTOSÍTÁSI SZERZİDÉS FORMAI SAJÁTOSSÁGAI...4 A biztosítási

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. február 18-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. február 18-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2009. február 18-i ülésére 4. Tárgy: Szerzıdéskötés a közvilágítás üzemeltetésére, karbantartására Az elıterjesztést készítette: Szilágyi

Részletesebben

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2007. I. félévi gazdálkodásáról

Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat 2007. I. félévi gazdálkodásáról KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS E L N Ö K E VI. 1218/2007. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. szeptember 27-ei ü l é s é r e Tárgy: Tájékoztató a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat

Részletesebben

A közterületeken elvárt magatartásformák

A közterületeken elvárt magatartásformák - MEZİCSÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ TESTÜLETÉNEK 7/ 2007. (V.24.) évi R E N D E L E T E a közterületek használatáról Mezıcsát Önkormányzatának Képviselı-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

1994. évi LIII. törvény. a bírósági végrehajtásról ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK I. FEJEZET ALAPVETİ RENDELKEZÉSEK

1994. évi LIII. törvény. a bírósági végrehajtásról ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK I. FEJEZET ALAPVETİ RENDELKEZÉSEK 1994. évi LIII. törvény a bírósági végrehajtásról ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS ELJÁRÁSI SZABÁLYOK I. FEJEZET ALAPVETİ RENDELKEZÉSEK A törvény alkalmazási köre 1. A bíróságok és a jogvitát eldöntı más szervek határozatait,

Részletesebben

KÜLFÖLDÖN MUNKÁT VÉGZİK ÉS CSALÁDTAGJAIK EGÉSZSÉG- BALESETBIZTOSÍTÁSA ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSI SZABÁLYZATA /KMEB/

KÜLFÖLDÖN MUNKÁT VÉGZİK ÉS CSALÁDTAGJAIK EGÉSZSÉG- BALESETBIZTOSÍTÁSA ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSI SZABÁLYZATA /KMEB/ KÜLFÖLDÖN MUNKÁT VÉGZİK ÉS CSALÁDTAGJAIK EGÉSZSÉG- BALESETBIZTOSÍTÁSA ÉS SEGÍTSÉGNYÚJTÁSI SZABÁLYZATA /KMEB/ Röviden a QBE Atlasz Biztosító Részvénytársaságról Biztosító társaságunk 1988. május 1-én alakult

Részletesebben

1995. évi CXVII. törvény. a személyi jövedelemadóról ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet ALAPELVEK

1995. évi CXVII. törvény. a személyi jövedelemadóról ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. I. Fejezet ALAPELVEK Az adóbevételek biztosítása érdekében, az állampolgárok közterhekhez való hozzájárulásának alkotmányos kötelezettségébıl kiindulva az Országgyőlés a következı törvényt alkotja: ELSİ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Részletesebben

V E R S E N Y T A N Á C S

V E R S E N Y T A N Á C S V E R S E N Y T A N Á C S Vj/012-36/2012. Nyilvános változat! A Gazdasági Versenyhivatal Versenytanácsa a dr. U. Gy. vezetı jogtanácsos által képviselt TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt. (Budaörs) eljárás alá

Részletesebben

INNOVATÍV ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSA

INNOVATÍV ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSA Innovatív ötletek megvalósítása INNOVATÍV ÖTLETEK MEGVALÓSÍTÁSA tanácsadó füzet Megvalósíthatósági tanulmány, üzleti terv, különös tekintettel a pénzügyi tervezésre A kiadvány a Kutatás-fejlesztési Pályázati

Részletesebben

BAMOSZ ajánlás a befektetési alapok kategorizálására

BAMOSZ ajánlás a befektetési alapok kategorizálására BAMOSZ ajánlás a befektetési kategorizálására Jelen ajánlás hatálya kiterjed a BAMOSZ tagjai által kezelt befektetési ra, továbbá a BAMOSZ hivatalos adatbázisában szereplı minden egyéb befektetési alapra.

Részletesebben

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése

A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése A Gardénia Csipkefüggönygyár NyRt 2006. I. féléves gyorsjelentése Tájékoztatásunk a Számviteli Törvény 10. (2) bekezdésével összhangban a nemzetközi számviteli (IFRS) standardoknak megfelelı szabályok

Részletesebben