Bér és munkaügyi modul help

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bér és munkaügyi modul help"

Átírás

1 Bér és munkaügyi modul help

2 Bér beállítások Ez az ablak a bér és munkaügyi modul beállításait tartalmazza. A beállítás minden esetben egy adott cég, adott évére vonatkozik, tehát cégenként és évenként lehet más és más. A beállításokat érdemes még a rendszer használatbavétele előtt áttekintenie, mivel előfordulhatnak olyan beállítási lehetőségek, melyek a rendszer használatbavételét követően már nem módosíthatóak. Beállítások értelmezése: SZJA fül: A személyi jövedelemadóval kapcsolatok adatokat tartalmazza (adókulcs kedvezmények). A jogszabály által meghatározott adatokat a felhasználó nem módosíthatja. Járulékok fül: A egyén és a cég által fizetendő járulékok adatait tartalmazza. Egyben itt kerül feltüntetésre a szociális hozzájárulási adó és a szakképzési hozzájárulás is. A jogszabály által meghatározott adatokat a felhasználó nem módosíthatja. Itt adható meg a magán nyugdíjpénztári tagok, valamint az önkéntes nyugdíjpénztári tagok számára nyújtott munkáltatói kiegészítés százalékos mértéke. Számfejtés fül: A bérszámfejtést meghatározó alapadatokat tartalmazza, úgymint Minimálbér, Garantált bérminimum, Betegszabadság éves alapértéke. Ezeket a jogszabály által meghatározott adatokat a felhasználó nem módosíthatja. A TB kifizetőhely és az EVA-s tulajdonságokat a cég adatai között lehet megadni, itt csak az áttekinthetőség érdekében kerültek kijelzésre.

3 Napi munkaidő: a cégben általánosan alkalmazott heti munkaidő elosztás megadására szolgál. A hét munkanapjaira naponta eltérő mértékű munkaidőt lehet meghatározni. Jogcímek fül: A juttatások különböző jogcímeinek bemutatására szolgál. Jelölőnégyzetek jelzik a jogcím fontosabb tulajdonságait (rendszeres jövedelem, béren kívüli juttatás, stb.), valamint hogy a jogcímből milyen adó és járulék kerül levonásra. Ezeket a jogszabály által meghatározott adatokat a felhasználó nem módosíthatja. A felhasználó meghatározhatja, hogy a bruttó bér kategória számításakor mely jogcímeket vegye figyelembe a program. A juttatások, levonások és egyéb adatok tekintetében be lehet állítani, mely jogcímeket kezelje aktívként a program. A számfejtés során csak az aktív jogcímeket kínálja fel a program. Ezzel ki lehet szűrni az adott cégnél nem használt jogcímeket, illetve, ha évközi jogszabályváltozás miatt egyes jogcímeket már nem lehet használni, célszerű azokat letiltani. Túlmunka fül: A műszakpótlékok, túlóra pótlékok, készenlét, ügyelet díjazásának százalékos mértéke látható. A jogszabály által meghatározott adatokat a felhasználó nem módosíthatja. Információ fül: Két táblázatban az éves alapszabadság életkortól függő alakulása, és a tárgyévi fizetett ünnepek és napcserék láthatók. Egyéb fül: A fülön a program működését befolyásoló adatok és beállítások találhatók. Adatbevitel Jogcímkód megjelenítése: a juttatás, levonás és egyéb adatok esetén a jogcímekhez az elnevezés mellett egy 3 vagy négyjegyű szám, jogcímkód is tartozik. Amennyiben ez a jelölőnégyzet be van jelölve, adatbevitelkor a megnevezés előtt egy külön oszlopban a jogcímkód is megjelenik. Adatbevitelkor a jogcím a kód bebillentyűzésével is megadható. A jogcímkód használata jelentősen gyorsítja az adatbevitelt, gyakorlott szakember számára sokkal egyértelműbb azonosítást tesz lehetővé.

4 Jelenlétben naptári órák megjelenítése: a jelenlét ablakban egy újabb oszlopban a naptári órák gyűjtött értékét is megjeleníti a program. Számfejtés Jogcímkód megjelenítése: az adatbevitelnél részletezett jogcímkód megjelenítése a számfejtés ablakban. Részletes megjelenítés: a Bérszámfejtés/ Egy jogviszony számfejtése ablakban ilyenkor további oszlopok jelennek meg. Ezek az adatok a számfejtéskor nem szükségesek, de egyes vitás számfejtési esetekben (illetve hibakereséskor) hasznos kiegészítő információt adhatnak. A plusz információ csak képernyőn jelenik meg, a nyomtatott formát nem befolyásolja. abevjava_start.bat útvonala (ÁNYK): a mezőbe az ÁNYK program abevjava_start.bat állományának pontos elérési útvonalát lehet feltüntetni, vagy a mappaválasztó gombbal beválasztani. Üres mező esetén a program a számítógépen telepített operációs rendszertől függően az alapértelmezett telepítési könyvtárat használja. IMP és XML fileok mentési útvonala: a bevallás feladására szolgáló imp vagy xml állomány elhelyezésére kijelölt könyvtár elérési útvonala. Üres mező esetén a program a Dimension rendszer Output alkönyvtárát használja. Cégenként eltérő könyvtárnév megadásával, cégenként külön helyre gyűjthetők az adott cég bevallás feladásai. Mentési útvonal választás generáláskor: a program mindig egy meghatározott könyvtárba helyezi el az imp vagy xml állományokat. A jelölőnégyzet bejelölésével a bevallás generálása közben, minden bevallás készítésekor egyedileg választhatjuk ki, melyik könyvtárba helyezze el a program a generált imp vagy xml állományt. Munkabér nettó értékének megőrzése után járó kedvezmény: A jelölőnégyzettel jelölhető, hogy a cég megfelel a kedvezmény igénybevételéhez szükséges valamennyi feltételnek. A dolgozóknál csak akkor számfejthető a kedvezmény, ha itt a jelölőnégyzet be van pipálva. Speciális fül: Műszakrendek használata: amennyiben a cégben a számfejtés során műszakrendeket szeretne használni, előtte ezt a jelölőnégyzetet be kell jelölni. Személyek többszörös felvitelének engedélyezése: a program a személyi adatokat csak egy példányban tárolja, még akkor is ha az illető párhuzamosan, vagy időben egymás után a cégnél több jogviszonnyal is rendelkezik. Adatfelvételkor az adóazonosító előfordulását ellenőrzi a program, ezzel gátolva meg egy személy adatainak többszörös tárolását. Bejelölt jelölőnégyzet mellett az adóazonosító előfordulását nem ellenőrzi a program.

5 Havi zárás Ezzel a funkcióval lezárhatja az aktuális hónapot. A zárást követően a következő hónap válik az aktuális hónappá. A hónap lezárása után, a lezárt hónapra már nem készíthet újabb számfejtést! A bérlistákat, nyomtatásokat, bevallásokat és egyéb adatszolgáltatásokat a hónap lezárása előtt el kell készíteni! Egyes lekérdezések később a lezárt időszak adataiból is elkészíthetők. Megfelelő jogosultság birtokában a lezárt hónap visszanyitható és a számfejtett adatok korlátozott mértékben módosíthatók. Amennyiben a lezárt és visszanyitott időszak adatait módosítja, gondoskodnia kell róla, hogy a változások a bevallásokon és adatszolgáltatásokon is átvezetésre kerüljenek! Bezár: ablak bezárása (forróbillentyű: Esc).

6 Évnyitás A funkció az aktuális céghez létrehozza az aktuális évi bér adatterületet. A funkció használata előtt a Dimension Rendszer / Új év nyitás ablak segítségével az adott cégben létre kell hozni az új évet. Ezt a funkciót használja, ha egy év utolsó hónapjának számfejtése után át szeretne térni a következő évre. Ilyenkor a program az új év adatterületének létrehozása után átvezeti a következő évre a felhasználó által létrehozható törzsadatokat, valamint a személy és jogviszony törzsadatokat, mintegy biztosítva a folyamatosságot az évek között. Amennyiben multi verzióval rendelkezik, akkor is ezt a funkciót használhatja, ha egy olyan cégben szeretne bérszámfejtést indítani, amelyben korábban bérszámfejtést még nem végzett. Ilyenkor az évnyitás után ki kell alakítania a törzsadatokat, csak utána célszerű a dolgozók adatainak felvétele és a számfejtés. Bezár: ablak bezárása (forróbillentyű: Esc).

7 Személy munkatárs kapcsolat Ezzel a funkcióval kapcsolatot alakíthat ki a Dimension rendszer más moduljaiban használt munkatárs törzsadat és a bérmodul személy törzsadatai között. A későbbiek során, amennyiben a rendszer más moduljai a bérszámfejtéshez adatokat tudnak szolgáltatni, ez a kapcsolat lehet az adatátadás alapja. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni.

8 Kijelentkezés (minden modulban a kijelentkezéshez tartozik) Ha felfüggeszti a munkát, de nem szeretne kilépni a Dimension rendszerből, mert később folytatni kívánja, használja a kijelentkezés menüpontot. Ezt követően a rendszer visszaadja a bejelentkezési ablakot és csak Ön léphet be újra a saját jelszavával. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

9 Kilépés a programból Ha befejezte a munkát a Dimension rendszerben, feltétlenül használja a kilépés menüpontot, mielőtt kikapcsolná a számítógépet. A kilépés funkció hatására a program ablak bezáródik, az adatbázisok lezárásra kerülnek és a vezérlés visszakerül az operációs rendszerhez (Windows). FONTOS! Kikapcsolás előtt mindig használja a Kilépés funkciót!

10 Számfejtési csoport A számfejtési csoport a törzsadatoknál tételesen megadható adat, segítségével tetszőleges gyűjtési szempontrendszer alakítható ki. Az egyszerre számfejtett dolgozók csoportokba foglalása, vagy a kifizetések ideje és helye szerinti csoportbontás megkönnyítheti a munkát. Új: új számfejtési csoport. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: számfejtési csoport törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

11 Telephelyek A telephelyek törzsadatoknál tételesen megadható adat, segítségével a telephelyekre vonatkozó gyűjtési szempontrendszer alakítható ki. Új: új telephely. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: telephely törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

12 Pénztárak Az önkéntes- és magánnyugdíj pénztárak törzsadatainak nyilvántartására szolgál. Magánnyugdíj pénztárak A magánnyugdíj pénztár törzsadatoknál tételesen megadható adat, megadható a pénztár azonosítója, elnevezése és bankszámlaszáma. Új: új pénztár. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: pénztár törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

13 Önkéntes nyugdíjpénztárak Az önkéntes nyugdíjpénztár törzsadatoknál tételesen megadható adat, megadható a pénztár azonosítója, elnevezése és bankszámlaszáma. Új: új pénztár. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: pénztár törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

14 Egészségpénztárak Az egészségpénztár törzsadatoknál tételesen megadható adat, megadható a pénztár azonosítója, elnevezése és bankszámlaszáma. Új: új pénztár. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: pénztár törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

15 Műszakrend A program műszakrend szervezési lehetőségét akkor lehet alkalmazni, amikor a munkaidő a héten belül naponta eltérő időpontban kezdődik, és/vagy a munkaidő hossza eltér a dolgozó szerződés szerinti átlagos napi munkaidejétől. Többműszakos munkarend esetén, ha a munkaidőkezdés hetente ciklikusan változik, szintén alkalmazható a műszakrend szervezés. Minden olyan esetben alkalmazható a műszakrend szervezés, ahol a munkaidő kezdete és időtartama fontos, mert ez alapján valamilyen pótlék vagy juttatás illeti meg a dolgozót. A személyi és jogviszony törzsadatok, valamint a műszakrend adatok alapján, automatikus számfejtés esetén a program számolni tudja például a műszakpótlékokat. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

16 Műszakrend típus Összefoglaló kategória. Az eltérő tulajdonságokkal rendelkező területek számára (pl. gyártás, szállítás,.stb.) külön-külön műszakrend típusokat kell létrehozni. Itt lehet az alapvetően meghatározó tulajdonságokat megadni (pl. többműszakos vagy folyamatos munkarend), ezek a tulajdonságok a műszakrend típushoz kapcsolódó valamennyi műszakrendre érvényesek. Tetszőleges darabszámú műszakrend típus létrehozható. Új: új műszakrend típus. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: műszakrend típus törlése. A műszakrend típus csak akkor törölhető, ha műszakrend vagy munkarend nem kapcsolódik hozzá. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

17 Műszakrend Az alkalmazott műszakrendek felsorolására, nyilvántartására szolgál. A műszakrendet egy egy műszakrend típushoz kapcsolva lehet létrehozni. Minden műszakrend tartalmazza a kapcsolt műszakrend típus tulajdonságait. Kód: egy szám, praktikusan sorszám, mely egy műszakrend típuson belül egyedi, nem ismétlődhet. Megnevezés: a műszakrend elnevezése. A név szabadon választható, akár egy karakter is lehet (pl. A), de célszerű rövid, az adott területre, tevékenységre jellemező, egyértelmű és jól megjegyezhető nevet választani. Használatban: itt jelezhető, ha egy műszakrendet a gyakorlatban már nem használunk. A lekérdezésekben az összes műszakrend megjelenik, de a műszakrend beosztás kitöltésekor csak a használatban lévő műszakrendeket kínálja fel a program. Új: új műszakrend. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: műszakrend típus törlése. A műszakrend típus csak akkor törölhető, ha műszakrend vagy munkarend nem kapcsolódik hozzá. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

18 Mukarend Az alkalmazott munkarendek, a munkaidő és a munkavégzés egyéb adottságainak nyilvántartására szolgál. A munkarendet egy egy műszakrend típushoz kapcsolva lehet létrehozni. Minden munkarend tartalmazza a kapcsolt műszakrend típus tulajdonságait. Megnevezés: a munkarend elnevezése. A név szabadon választható, akár egy karakter is lehet (pl. A), de célszerű rövid, az adott munkarendet jellemző, egyértelmű és jól megjegyezhető nevet választani. A munkaidőt több időblokkban lehet megadni, ha a munkaidő valamely részére pótlékot kell számfejteni, az külön időblokkban kell feltüntetni. -tól: az időblokk kezdete, óra:perc-ben kifejezve. -ig: az időblokk vége, óra:perc-ben kifejezve. Napszak: délelőtt, délután, éjszaka. Műszakpótlékra jogosult dolgozó esetén ki kell tölteni. Étkezési idő: étkezési idő vagy munkaközi szünet időtartama percben. Fizetett étk.idő: amennyiben a dolgozónak a munkaközi szünetre díjazás jár, azt itt lehet jelölni. Új: új munkarend. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: műszakrend típus törlése. A műszakrend típus csak akkor törölhető, ha műszakrend vagy munkarend nem kapcsolódik hozzá. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

19 Műszakrend beosztás A műszakrend beosztás kialakítására szolgál. Az oszlopok az aktív műszakrendeket tartalmazzák, a sorokba lehet felvenni az adott műszakrendhez adott napra rendelt munkarendet. Ez egy tervezet, amelyben kialakítható, hogy az egyes műszakrendhez tartozó dolgozók a tárgyhóban melyik napokon, illetve mettől-meddig, melyik munkarend szerint dolgozzanak. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

20 Iskolai végzettség Ebben az ablakban a dolgozó iskolai végzettségei adhatók meg. (Pl.: 8 általános, gimnázium, egyetem ). Megnevezés: a végzettség általánosan használt elnevezése. Törzsadatból választható. A megnevezés törzsadatban a végzettség típusát is fel kell tüntetni, mely szabadon kialakítható, általánosan használt értékei, alapfokú, középfokú, felsőfokú. Legmagasabb végzettség: több iskolai végzettség esetén a legmagasabb végzettség sorában lévő jelölőnégyzetet bejelölésével adható meg. Megszerzés időpontja: a végzettség megszerzésének időpontja, a végzettséget igazoló okirat alapján. Okmányszám: a végzettséget tanúsító okirat egyedi azonosító száma. Kiállító szervezet: a végzettséget tanúsító okmányt kiállító szervezet elnevezése. A szervezeteket törzsadatba kell felvenni, a mező tartalma innen választható. Új: új iskolai végzettség. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: iskolai végzettség törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

21 Szakképzettség Ebben az ablakban a dolgozó szakképzettségei adhatók meg. (Pl.: autó szerelő, minősített hegesztő ). Megnevezés: a szakképzettség általánosan használt elnevezése. Törzsadatból választható. A megnevezés törzsadatban a szakképzettség típusát is fel kell tüntetni, mely szabadon kialakítható törzsadat, általánosan használt értékei, alapfokú, középfokú, felsőfokú. Legmagasabb képzettség: több szakképzettség esetén a legmagasabb képzettség sorában lévő jelölőnégyzetet bejelölésével adható meg. Megszerzés időpontja: a képzettség megszerzésének időpontja, a képzettséget igazoló okirat alapján. Okmányszám: a képzettséget tanúsító okirat egyedi azonosító száma. Kiállító szervezet: a képzettséget tanúsító okmányt kiállító szervezet elnevezése. A szervezeteket törzsadatba kell felvenni, a mező tartalma innen választható. Új: új szakképzettség. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: szakképzettség törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

22 Nyelvismeret Ebben az ablakban a dolgozó nyelvismerete adható meg. (Pl.: angol középfok, német felsőfok ). Megnevezés: a nyelvvizsga elnevezése. Törzsadatból választható. A megnevezés törzsadatban a nyelvismeret típusát is fel kell tüntetni, mely szabadon kialakítható törzsadat, általánosan használt értékei, alapfok, középfok, felsőfok. Legmagasabb fokozat: több nyelvvizsga esetén a legmagasabb fokozat sorában lévő jelölőnégyzetet bejelölésével adható meg. Megszerzés időpontja: a nyelvvizsga megszerzésének időpontja, a nyelvvizsgát igazoló okirat alapján. Okmányszám: a nyelvvizsgát tanúsító okirat egyedi azonosító száma. Kiállító szervezet: a nyelvvizsgát tanúsító okmányt kiállító szervezet elnevezése. A szervezeteket törzsadatba kell felvenni, a mező tartalma innen választható. Új: új nyelvismeret. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: nyelvismeret törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni. * Előfordulhat, hogy a leírásban szereplő egyes funkciók, lehetőségek csak a rendszer nagyobb, fejlettebb változataiban elérhetőek. Az is lehetséges, hogy nem rendelkezik olyan szoftver modullal, amihez a funkció leírása kapcsolódik.

23 Munkakör Ezt a törzs az adott cégnél alkalmazott munkakörök meghatározására szolgál. A munkakör a munkaszerződés egyik elengedhetetlen eleme, ezért ennek a törzsnek a kialakítása fontos feladat. Kód: egy szám, praktikusan sorszám, mely egy műszakrend típuson belül egyedi, nem ismétlődhet. A törzsadat felhasználásakor a kiválasztás mellett a kód beírásával is megadható, ez gyorsítja az adatfelvételt. Megnevezés: a munkakör elnevezése Új: új munkakör. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: munkakör törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni.

24 FEOR Ezt a törzs a foglalkozások FEOR 8 rendszer szerinti elnevezését tartalmazza. FEOR: a nyilvántartásban alkalmazott négyjegyű kódszám. Megnevezés: a munkakör elnevezése A törzsadatot csak a programozó módosíthatja, ezért az [Új] és [Törlés] gombok nem elérhetők. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni.

25 Korkedvezményre jogosító munkakör Ezt a törzs a korkedvezményre jogosító munkaköröket tartalmazza. Kód: a korkedvezményre jogosító munkakörök kettő vagy ötjegyű kódja. A kétjegyű kóddal jelzett sorok a főcsoportokat jelölik, a felhasználás során nem választhatók. Megnevezés: a korkedvezményre jogosító munkakör elnevezése. A törzsadatot csak a programozó módosíthatja, ezért az [Új] és [Törlés] gombok nem elérhetők. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni.

26 Beosztás Ezt a törzs az adott cégnél alkalmazott beosztásokat tartalmazza. A beosztások rendszere általában cég specifikus, a törzsadatot mindig a cég által alkalmazott rendszer alapján kell feltölteni. Kód: egy szám, praktikusan sorszám,amely az ablakon belül egyedi, nem ismétlődhet. A törzsadat felhasználásakor a kiválasztás mellett a kód beírásával is megadható, ez gyorsítja az adatfelvételt. Megnevezés: a beosztás elnevezése Új: új beosztás. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: beosztás törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni.

27 Besorolási kategória A besorolási kategória tételesen megadható minősítő adat, mellyel gyűjtési, csoportosítási szempont alakítható ki. A munkakör lényeges tényezőiből (végzettség, szakismeret, felelősség ) kiválasztható egy-két meghatározó szempont, és ezek alapján besorolási kategória rendszer alakítható ki, melyhez bértarifa rendszer is kapcsolható. Kód: egy szám, praktikusan sorszám,amely az ablakon belül egyedi, nem ismétlődhet. A törzsadat felhasználásakor a kiválasztás mellett a kód beírásával is megadható, ez gyorsítja az adatfelvételt. Megnevezés: a besorolási kategória elnevezése Új: új besorolási kategória. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: besorolási kategória törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni.

28 Besorolás A besorolás tételesen megadható minősítő adat, mellyel gyűjtési, csoportosítási szempont alakítható ki. Kód: egy szám, praktikusan sorszám,amely az ablakon belül egyedi, nem ismétlődhet. A törzsadat felhasználásakor a kiválasztás mellett a kód beírásával is megadható, ez gyorsítja az adatfelvételt. Megnevezés: a besorolás elnevezése Új: új besorolás. Az utolsó tételsoron állva a le-nyíl kurzormozgatóval is lehet új tételsort nyitni. Törlés: besorolás törlése. Keresés: a keresés mezőbe írja be a keresendő adatot, majd nyomja meg az Enter billentyűt (forróbillentyű: CTRL+K). Ennek hatására az ablakban a keresett sorra áll a mutató. A keresés mindig annak az oszlopnak az adataira vonatkozik, amely szerint az ablak adatai rendezve vannak. Az adatok rendezettségét a fejléc adott oszlopának megnevezésére kattintva tudja megváltoztatni.

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció

Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Bóra - Munkaügyi-, bér-és SZJA elszámoló rendszer 1 Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció Munkaügyi-, bér- és SZJA elszámolási rendszer üzemeltetési dokumentáció 1 Általános

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft.

Felhasználói kézikönyv 2015. www.armada.hu. 1993-2015. Parallel Kft. Felhasználói kézikönyv 2015. Tartalomjegyzék Bevezetés...5 A telepítés folyamata...6 A szoftver indítása...6 A Főképernyő felépítése...6 Menü...7 Eszközsor...8 Információs sáv...8 Cégek menüpont...9 Cégek

Részletesebben

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára.

E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. 1. Bevezetés E könyv azzal a módszertani céllal íródott, hogy hatékony segítséget nyújtson a kezdeti lépésekben a kezdő Felhasználóink számára. A könyv végigvezeti a Felhasználót a telepítéstől a számfejtésen

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft.

Felhasználói Kézikönyv. XL Bér 2015. Bér, TB, SZJA és Munkaügy. www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Felhasználói Kézikönyv XL Bér 2015 Bér, TB, SZJA és Munkaügy www.parallel.hu parallel@parallel.hu Parallel Kft. Tartalomjegyzék Bevezetés...4 Mielőtt a szoftver indul...5 A telepítés folyamata...5 Alapvető

Részletesebben

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014.

CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi. programcsomag 2014. CobraMunBér bérszámfejtő és munkaügyi programcsomag 2014. 1 Tartalom RENDSZERKÖVETELMÉNYEK... 6 Operációs rendszerek... 6 Speciális... 6 Hardver igény... 6 Főbb jellemzők, tulajdonságok... 6 A PROGRAM

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Bér+ Személyi adatok nyilvántartására, bérszámfejtésre, TB adatok

Részletesebben

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0

Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program. Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg EVL Bér Bérszámfejtő és munkaügyi nyilvántartó program Szoftverdokumentáció 2008 V 1.0 Contorg Gazdasági Tanácsadó Kft 7020 Dunaföldvár, Gábor Pál utca 5. http//: www.contorg.hu E-mail: info@contorg.hu

Részletesebben

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011.

Makrodigit programcsomag. Bérszámfejtés modul. felhasználói ismertető. Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Makrodigit programcsomag Bérszámfejtés modul felhasználói ismertető Makrodigit Informatikai Kft. 2011. Tartalom Tartalom...2 Bér program, általános ismertető...4 Főmenü tartalma...6 Alapadatok...6 Más

Részletesebben

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT.

ElitBér SOFTWARE DOKUMENTÁCIÓ. NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. ES-Xpress. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1. Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA KFT. SOFTWARE NiaraSOFTWARE (B) Niara KFT. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA részéről szerzői jog védi, ezért

Részletesebben

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás

DbérWIN. Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió. Felhasználói leírás DbérWIN Windows alapú bérszámfejtő program 5.00 verzió Felhasználói leírás Végfelhasználói licenc szerződés Mely létrejött egyrészről a C.A.T. Consulting Kft. (8000 Székesfehérvár, Távírda u.2/a 3.em.5.)

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó MUNKAÜGY Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu I. Alapvető szabályok a KIRA munkaügyi adataiban A KIRA-ban

Részletesebben

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5

Kezelői leírás. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 Kezelői leírás 2015.. Alapszolgáltatási ellátások szoftvere T S Z G 2 0 1 5 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 4 2. A RENDSZER ÜZEMBEHELYEZÉSE 4 3. A RENDSZER INDÍTÁSA 5 4. A MENÜABLAK KEZELÉSE 6 5. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft.

SigMANI 2015 SOFTWARE. NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress. SigMANI. Felhasználói Kézikönyv. NIARA Kft. Bérszámfejtés Felhasználói Kézikönyv 1 Felhasználói Kézikönyv NIARA Kft. 2015 SOFTWARE NiaraSOFTWARE Niara Kft. DOKUMENTÁCIÓ ES-Xpress A programot és a dokumentációt a NIARA Kft. részéről szerzői jog védi,

Részletesebben

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár

2013.09. KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor. Magyar Államkincstár Magyar Államkincstár KLR - KIR lekérdező rendszer Felhasználói kézikönyv Beck Gábor 2013.09 Hasznos Adatok Kft 1. oldal; összesen: 66 KIR Lekérdező Rendszer Tartalom Rövid Ismertető... 4 Általános leírás...

Részletesebben

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés

Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Aromo tanfolyam I. Kezdeti adatfeltöltés Az Aromo készítői üdvözlik Önt, mint az Aromo Iskola-adminisztrációs Szoftver leendő felhasználóját. Reméljük, hogy az Aromo hosszú évekig hasznos társa lesz Önnek

Részletesebben

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció

2014 v4.1. Integrált. Felhasználói dokumentáció 2014 v4.1 Integrált Felhasználói dokumentáció Fekete Prog-RAM Kft. 1992-2014 Tartalomjegyzék Bemutatkozás... 3 Cégadatok... 3 Elérhetőségek... 3 Névjegy... 3 Rendszer követelmények... 5 Javascript engedélyezése...

Részletesebben

után kell a személyi jövedelemadó összegét megállapítani. Azok a változások, amelyekre külön is felhívjuk a figyelmüket:

után kell a személyi jövedelemadó összegét megállapítani. Azok a változások, amelyekre külön is felhívjuk a figyelmüket: Tartalom jegyzék: MUN v0101...2 MUN v0128...20 MUN v0201...26 MUN v0205...32 MUN v0226...52 MUN v0331...58 TAP v0408...60 MUN v0501...61 MUN v0508...67 MUN v0528...73 MUN v0601...76 MUN v0607...82 MUN

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-EVA

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-EVA FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-EVA - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva! Ezen szoftvertermék

Részletesebben

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció

ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték. Társasház kezelő szoftver. Felhasználói dokumentáció ÉRTÉK-Rendszerház Kft. Társasház Érték Társasház kezelő szoftver Felhasználói dokumentáció Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Telepítési útmutató... 5 Telepítés Windows 8/Windows 8.1 rendszerre... 6

Részletesebben

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció

CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció CT-EcoSTAT Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer PÉNZÜGY MODUL Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.08 Bizalmas! www.computrend.hu 1/223 Tanúsítvány Tanúsítjuk, hogy a CompuTREND Kft által a CT-EcoSTAT

Részletesebben

A program rövid ismertetése

A program rövid ismertetése 1. oldal A program rövid ismertetése Programunk 1989 óta szolgálja növekvő számú felhasználói körünket, alkalmazkodva az évről-évre megváltozó jogszabályi környezethez, kielégítve a felmerülő helyi igényeket

Részletesebben

1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...

1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI... TARTALOMJEGYZÉK 1 Tartalomjegyzék 1. A PROGRAM FUTTATÁSÁNAK FELTÉTELEI...3 1.1. SZÁMÍTÓGÉP TÍPUSA...3 1.2. OPERÁCIÓS RENDSZER...3 1.3. NYOMTATÓ TÍPUSA...3 1.4. A PROGRAM TELEPÍTÉSE...3 1.5. HÁLÓZATOS TELEPÍTÉS...4

Részletesebben

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os.

MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu. Kezelői leírás a Windows-os. MaBe-Szoft Számítástechnikai Kft. 4400 Nyíregyháza, Ér utca 13. Tel.: (42) 421-134 e-mail: info@mabeszoft.hu Kezelői leírás a Windows-os Főkönyv Kettős könyvelést, automatikus kontírozást, számlanyilvántartást

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Kulcs-Egyszeres és Kulcs-Egyszeres PLUSZ - Harmadik kiadás 2008 Jogvédelem a szerzői jogról szóló rendelkezések copyright 1989-2008. Kulcs-Soft Számítástechnika Zrt. Minden jog fenntartva!

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VÁLLALKOZÓK KETTŐS KÖNYVVITELI, FOLYÓSZÁMLA, ÉS ÁFA - NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉHEZ

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV VÁLLALKOZÓK KETTŐS KÖNYVVITELI, FOLYÓSZÁMLA, ÉS ÁFA - NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉHEZ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV A VÁLLALKOZÓK KETTŐS KÖNYVVITELI, FOLYÓSZÁMLA, ÉS ÁFA - NYILVÁNTARTÁSI RENDSZERÉHEZ ( 2012. évi módosított változat ) Készítette: Hegyi Gertrúd Zalaegerszeg, 2012. április hó BEVEZETÉS

Részletesebben

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés)

CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer. TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés) CT- E c o S T A T Gazdasági és Gazdálkodási Rendszer TÁRGYI ESZKÖZ modul (költségvetési könyvelés) Dokumentáció Frissítés dátuma: 2012.08.31. CompuTREND 1117 Budapest, Fehérvári út 84/A 06 (1) 353-96-50

Részletesebben

Cobra Munkaügy és bér programcsomag 2011 évi verzióinak változásai. Tartalomjegyzék: MUN v11.0101... 2 MUN v11.0125... 9

Cobra Munkaügy és bér programcsomag 2011 évi verzióinak változásai. Tartalomjegyzék: MUN v11.0101... 2 MUN v11.0125... 9 Cobra Munkaügy és bér programcsomag 2011 évi verzióinak változásai. Tartalomjegyzék: MUN v11.0101... 2 MUN v11.0125... 9 MUN v11.0101 2. A MunBér11 program első indítása A telepítés során a program automatikusan

Részletesebben

Forgalmazó: www.tensoft.hu

Forgalmazó: www.tensoft.hu Kettős könyvviteli rendszer felhasználói leírása 2010. Forgalmazó: TEN-SOFT Kft. 7100 Szekszárd, Arany János utca 23-25. Telefon: (74) / 417-005 (74) / 529-430 (74) / 511-657 (30) / 9464-437 Fax: (74)

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv NextStep Kereskedelmi programcsomag Felhasználói kézikönyv 1 Tartalomjegyzék Bevezetés 9 A rendszer hardverigénye 9 Javasolt konfiguráció 9 Általános Szabályok 10 A rendszer használata 11 1. Forgalom 12

Részletesebben

PARA EL. Armada Főkönyvi rendszer

PARA EL. Armada Főkönyvi rendszer PARALLEL Számítástechnikai, Ügyviteli Szolgáltató és Kereskedelmi Kft ( 273-3310 5 273-3311 Mobil 06 (20) 9-340-661 Bemutatóterem: 1165 Budapest, Jószef u. 18. INTERNET: http:/ /www.parallel.hu E-MAIL:

Részletesebben