NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje"

Átírás

1 BÉKÉSCSABA MEGYEl JOGÚ V.4ROS POLGÁRMESTERÉTŐl Békéscsaba, Szent István tér 7. lkl. sz.: f.l36/2008. Elóado: Mell.: Hiv. sz.: () 1.~ Postacím: 5601 Pf 112. Telefon. (66) Telefax: (66) ~ NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: T10P-l.l.l/O?Il. pályázat benyújtása Előkészítő: Titkársági Osztály Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoport Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Közmüvelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének február 28-án tartandó nyilvános ülésére Tisztelt Közgyiílés! A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program "A pedagógiai módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra-fejlesztés (kódszám: TIOP-1.1.II07/1.)" elnevezésü pályázatán a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény szerinti nappali szakrendszerü nevelésioktatási intézmények fenntartói pályázhatnak intézményeik infrastrukturális fejlesztésére. A program kiemelt célja az ún. "intelligens iskolák" létrehozása. A projekt az óvodák kivételével minden közoktatási intézmény számára egységes alapinformatikai infrastruktúrát biztosít, mely nélkülözhetetlen fcltétele a kompetenciaalapú oktatás elterjesztésének és hozzájárul a területi különbségek mérsékléséhez és kiegyenlítéséhez. A pályázaton számítógépek, Wifi hálózati elemek, interaktív táblák, projektorok, kiszolgáló eszközök beszcrzési költségének 100 %-át lehet igényelni vissza nem térítendő támogatás formájában. Az EuroRaptor Tanácsadó Iroda Kft. ajánlatában vállalta, hogy elkészíti a fent ismertetett pályázati konstrukcióban a benyújtandó pályázati csomag elkészítését az összes békéscsabai önkormányzati oktatási intézmény vonatkozásában. Az ajánlat tartalmazza az adatbekérést, a pályázati dokumentáció szakszerű összeállítását és benyújtását, a szakértői tevékenységet, a technikai segítségnyújtást és a tájékoztatási kötelezettség teljesítésének ellenőrzését. Az előzetes becslések szerint a pályázati támogatásból hozzávetőleg 500 millió forintos fejlesztés valósulna meg az intézményekben. A társaság számára a sikerdíjat csak nyertes pályázat esetén kellene megfizetnie az Önkormányzatnak.

2 Kérem a Tisztelt Közgyülést, a mellékelt határozati javaslat alapján hozza meg döntését. A döntés végrehajtásában közremúködő felelős hivatali egység: Titkársági Osztály Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoport és a Stratégiai-Fejlesztési Osztály HATÁRűZATIJAVASLAT: l. Békéscsaba Megyei.Iogú Város Önkormányzat Közgyűlése megbízza az EuroR:lptor Pályázati Tamicsadó lrod~t Kft.-t a pályázati csomag elkészítésével "A pcdagógüti, módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése (TIOP-1.1.1/07/1)" pály~'iz~ltra. 2. Az EuroRaptor Tanácsadó Iroda Kft-t nyertes pályázat esetén ,- Ft, azaz hétmillió-kilencsz<l.znyolcvanezer forint + M:t sikerdíj illeti meg a pályázati csonulg elkészítéséért. 3. Forrás: liltahinos tarhllék. Felelős: Vant~lra Gyula polgármester Határidő: március 31. Békéscsaba, február 14. EII~I)j~yzés-: Jogi:.. Jl". T.-;>-'-J Pénzügyi:. Vantara Gyula polgánnester.;í--l

3 OEKESCSABA MECiI'EI JOCiV VAROS Ö,vKOR.IIANlZIT KÖZCi I'ÜLESENEK KÖZMÜVELŐDEsI, IFJUSAGI. OKTATASI ES SPORTBIZOTTSAGA 8éké.\'c!wb(t, Szem ISfl'lill,ér 7. KIVONAT :.l Közrníí\'Clödési, IfjtIS:'"lgi, Oktal:ísi és Sportbizotls:.íg fcbru:ír 20-ai ülésének jcgyzőköny"éből T:il"gv: TI 01'-1.1.1/07/1. p:ily:ízlll bt.'nyíljt:ísa TeleJite (66) E-maíl:varoshaza0l.bekescsaba.hu ljékéscsaba Mcgyci Jogú Város Önkormúnyzat Közgyül0s0nek Közmüvclődési. Oktatúsi és Sporlbizottsága az alábbi Ifjúsági, hozla: HATÁROZATOT (11.20.) sz. KICS bizolts<1.!ú határozat: Békéscsaba Megyci Jogú Város Önkormányzat Közgyiílésének Közművelődési. IIJtlsági. Oktatási és Sporlbizotlsága az alábbi h31ározati jav<lslalok elfogad:isát javasolja a Kőzgyülésnck a 4. pennal kiegészítve: 5 igen. 1 nem szavazatial. 3 tartózkodús mcllett I. Békéscsaba Meg)'ci Jogll Vüros Önkormányzat Közgyülése megbízza az EuroRapIOr Pályázali Tanúcsadó Iroda KflA a pályázati csomag elkészítésével..a pedagógiai. módszertani reformot támogató informatikai infrastruktúra fejlcsztése (TIOP 1.1.1/07/1)" pályázatro. 2. Az EuroRaptor Tanácsadó Iroda Kft-{ nyertes ptil)az.:'ll csetén 7.9S0.000.~ FL azaz hctmil1ió-kilencszüznyolcvanczcr forint + áfa sikerdíj illeti meg a palyazati csomag c1készítéséért. 3. Forrás: é.iltalános tartalék. Felelős: Vantara Gyula polgarl1lestcr Határidő: 200S. március igen. 1 nem sz<'1vaz.:'1ltal -I. l3ékéscs<'1ba Mcg)ci Jogú Város Önkonminyzat KÖzl.!.Yül~sinek Közmüve!ődési. IIjús<Ígi. Oklatási és Sportbizotts..íga felhívja az dőlcrjesztö és az előkészítők figyclmel arra. hog~ hasonló pályázat csctén Ichetőleg békéscsabai székhcl) íi pályázatíró céget bízzanak meg a púly<izat elkészítésévcl.

4 A kivonat hiteléül: SJ...C"-~~ I;l L r 0d& Szabóné Adám Erika biz. titkár Kiss Tibor sk. a bizottság elnöke

5 'C"7r Postacím: 560/ Pf 112. TelefoII: (66) 523~OI BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szell! Istvan tér 7. Előkészítő: Stratégiai - Fejlesztési Osztály Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság Ikl. sz.: IV Előadó: Mártoo László Mell: 3 db. Telefax: (66) jz3~04 E-ma: wmtara.gyu'a@bekescsaba.hu NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minösíleu többséget igényel! Tárgy: A 6249/1, 6250, 6251 hrsz-ú területek elcserélése Előterjesztés Békéscsaba Megyei logó Város Önkormányzat Közgyúlésének február 28-án tartandó nyiivanos ülésére Tisztelt Közgyíílés! A Szarvasi úton, az ún. hadivágány melletti. 3 ha 3075 ml összterületü ingatlan három ingatlanból áll: a 6249/1, 6250 és a 625 I hrsz alatt földterületekból. A terület egybefiiggó egészet alkot, kb. fele fel van töltve, a másik fele azonban helyenként 6 m mélységet is elérő anyaggödör. A terület hadivágány felöli szélén a szabályozási terv egy 16 m széles út létesítését irányozza elő, amely egyrészt területi veszteséget jelent, másrészt az egész terület gazdaságosabb feltárhatóságát teszi lehetövé. A befektetői érdeklődés folyamatos a területre, hiszen kereskedelmi szempontból is jó fekvésünek mondható, ugyanakkor a jelentős területfeltöltési igény miau viszonylag kedvező vételár érhető el a vevő számára. Megfontolásra ajánlom azonban azt a tényt, hogy az önkormányzat gazdaságfejlesztésre felhasználható területei mára annyira lecsökkentek. hogy ez gátja lehet a fejlődésnek. Ezért bármekkora bevétele lehetne ennek a területnek az értékesítéséből az önkormányzatnak. ez a hosszabbtávú érdekeinkkel ellentétes lehet. A Dr. Kovács Zoltán Ügyvédi Iroda ajánlattal kereste meg az önkonnányzatol, mely lényege abban foglalható össze, hogy elcserélnék velünk a fenti ingatlant a Hódút Kft. Berényi út melletti telephelyéből leválasztásra kerülő területre, értékarányosan. A területcsere azzal az előnnyel járna a számunkra, hogy területért területet kapnánk., egy feltöltésre, közmuvesitésre szontló területért cserébe közmüvesített, rendezett területet kapunk, amelyamai formájában már közvetlenül alkalmas lenne a fejlesztések megkezdéséhez. Az értékarány meghatározásához ingatlanforgalmi szakértő segítségét vettük igénybe, eszerint a Szarvasi úti területek forgalmi értékét bruttó 5.500,- Ftlm 2 -ben, a Berényi út melletti terület forgalmi értékét bruttó 3.500,- FtJm 2 -ben adta meg a szakértő. Ez a gyakorlatban azt jelentené. hogy az utcanyitáshoz szükséges terület leválasztását követően a Szarvasi út melletti területen visszamaradó kb. 2,9 ha területért cserébe kb. 4,6 ha területet kapnánk cserébe a Berényi úti telephelyból.

6 -2- Az értékarány meghatározásánál figyelembe lett véve, hogya Szarvasi úti terület kereskedelmi szempontból is énékesnek mondható. míg a Berényi út melleui elsösorban ipari célú fejieszlésekre alkalmas. A Gazdasági. Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a február 2S-én tartott ütésén a területcserét megtárgyalta, a bizottsági ülésről készült jegyzőkönyv kivonatat mellékeltük az elóterjesztéshez. A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a február 19-én tartott ülésen a területcserét megtárgyalta., a bizottsági ülés jegyzökönyvi kivonatát mellékeltük az elöterjesztéshez. A határozat végrehajtásában közreműködő felelős hivatali egység: Stratégiai - Fejlesztési Osztály. Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy döntését az alábbi határozati javaslat alapján hozza meg. HATÁROZATI JAVASLAT: Békéscsaba Megyei logó Város Önkormányzat Közgyűlése területcsere ajánlatot tesz a hrsz-ú ingatlan tulajdonosának az alábbi feltételek mellett: l. A Közgyülés az önkormányzat tulajdonát képező , 6250, és 6251 hrsz-ú területekböl kialakított kb. 2,9 ha területén cserébe kb. 4,6 ha területet fogad el a 0632/6 hrsz-ú ingatlanból értékarányos csere eimén. A esereként felajánlott terület az ún. hadivágannyal párhuzamosan kialakitandó 16 m széles Úl területét nem tartalmazza. Az önkormányzat által tulajdonba adott területek múvelésool történő kivonása az önkormányzat feladata és költsége. 2. Az önkomlanyzat által tulajdonba adott terület rendelkezik közlerületi kapcsolattal, a minőségi igények teljesítése az új tulajdonos feladata és költsége. Az önkormanyzat azzal a feltétellel veszi a 0632/6 hrsz-ú területből kialakított kb. 4,6 ha területet tulajdonba, hogy a tulajdonba adó a tulajdonába maradó területen keresztül út és átjárási s7..olgalmi jogot biztosít a tulajdonba vevő számára. 3. Az önkonnányzat azzal a feltétellel adja a , 6250 és 625\ hrsz-ú területekbőt kialakított kb. 2,9 ha területet tulajdonba, hogy annak csapadékvíz elvezetését a swmszédos Volán telephellyel együtt kell biztositani. 4. A felek egyebekben megtekintett állapotban. per, teher-, és igénymentesen adják a területeket tulajdonba. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: december 31. Békéscsaba, február 22. ) Ellenjegyzés: Vlln/tlrll GYUlll polgármester JOgi:...~.. -l{. Pénzügyi:./. fjij.),.f./.c ~

7 i---._ ---.~... I1. 1 j : :.. I'. I: /....:1...::. I.'.,., ~ I / I 1 I a fl

8 l ls lj' ". tn / '/ OJ / <? 't. ~,~~a~ ~~>-;_ ~~:::f:;~:;::::<~'<-:~~'.: ~... ::.:::/. '..'. ti'is ~ Q O t.. :!!:~-s:' 'lftl<h, ;ti ib' 'ti.. '. e::.--. f'1 I ~ ~. a cl,~ "-, -": ~ '" " ~ {l is a~ <», < D D \ ~, '", '" \, II ~ O IjJ, tn,, """. l:' ~.. " -,

9 Békescsaba Megyei Jogú Város Közgyülesenek Vilrosfejlesztési Környezetvédelmi és-mezögazdasági Bizottsága 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. KIVONAT a Városfejlesztési Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság február 19-i munkaterv szerinti nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: A 6249/1, 6250, 6251 hrsz-ú területek elcserélése.., Békéscsaba Megyei Jogú Város Onkonnányzat Közgyülésének Városfejiesztési, Környezetvédelmi es Mezögazdasági Bizottsága,.A , 625/ hrsz-lí területek e/cserélése tárgyú e!ötcrjcszlest megismerte. A bizottság l igen 4 tartózkodó I nem szavazallal határozatol nem hozott.., Dr. Ferenczi Attila s.k. elnök A kivonat hiteléül:.>..., \ "",,-ell>'-- Bondámé Viczián Anikó Bizottsági titkár

10 BÉKÉSCSABA MECVEI JOCÚ VAROS ALPOLC.4RMESTERE Békéscsaba, Szent Is/vál1 IéI' 7. Ikl. sz.. IV /2008. Előadó: Mell.. /-liv. sz: Postacím: 560J Pf lj2. re/ejon: (66) Telefax: (66) E-maiI: NYILV.4NOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgv: Békéscsabai Pinc és Vásárcsarnok üzemelictése Előkészítő: Véleménvező: Stratégiai-Fej lesztési Osztály Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Előterjeszlés Békéscsaba Megyci Jogu Város Önkormányzat Közgyülésének február 28-án tartandó nyilvános ülésére Tiszteli KÖZb'Yűlés! Békéscsaba Mcgyci Jogú Város Önkormányzata évben a "Piac és környéke fejlesztése'" tárgyában nyilvános pályázata! írt ki. A beérkezett pályázatok értékelése után a pályázatot a közgyülés 437/2006. (IX. 14.) számú határozata alapján ercdménytelcnnck nyilvánította. A piac és környéke fejlesztését azonban az Önkormányzat továbbra is elengedhetetlenül szükségesnck tartja. Békéscsaba város vczctése a piac jelenlegi üzemeltetési rendjére, fcjlesztési lehetőségeire vonatkozó elképzelések áttekintéset határozta el. Ezért az 585/2006.(XI.16.) számú határozatában kinyilvánitotta szándékát, hogy az eddigi tárgyalásokat lezártnak tekinti és új tárgyalási fordulót kezd. Megállapítható, hogy a jelenlegi üzemeltetéshez kapcsolódó szerződéses rendszer szinte útlekinthetetlen, számos nyitott kérdést nem szabályoz, és az Önkormányzat számára - a szerződés feltételeit illetően - az üzleti viszonyok kedvezőtlenek. Az elmúlt évben az Agóra-Csaba Zrt. pályázaton kívüli ajánlatot terjesztett elő a szükséges fejlesztések mielőbbi elkezdése érdekében. A május IS-án kelt ajánlat áttekintésére, pol1tositására és az Önkormányzat által megfogalmazott feltéte1rendszer ismertetésére a június l2-én megtartott egyeztető tárgyaláson került sor. Ezt követően az Agóra-Csaba Zrt június 27-én újabb ajánlatot nyújtott be, amely nem minden tekintetben felelt meg az egyeztető tárgyaláson előzetesenelfogadott "rendező elvcknck és kiindulúsi feltételeknek". Ezen időszakban jelentkezett fejlesztésre vonatkozó ajánlattal a Csaba-Center Invest Kft is, amelyet az ajánlattevőközvetlenül juttatott cl a képviselők részére.

11 2 Az ügy fontosságára való tekintettel polgámlcster ur a augusztus 28-án kelt levelébenmellékelve az Agóra-Csaba Zn. eredeti és módosított ajánlalát - felkérte a Közgyűlés valamennyi tagját. hogya szükséges konszenzus kialakítása érdekében fejtsek ki véleményüket. A felkéréste 7 képviselő nyújtott be a probléma megoldását elősegítö írásbcli véleményt. Ezek ismeretében és az előzmények lárgyilagos értékelése alapján megfogalmazható Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnállyzala illetve a város lakossága érdekeinek leginkább megfelelő tárgyalási feltételrendszer. A feltétclrendszer alapján a Közgyűlés által meghatározható, hogy a hivatkozott közgyülési határozatban előírt új tárgyalási forduló során milyen konkrét követelményeket és szempontokat képvisc1jen polgármester lll A "Piac és környéke fejlesztése" tárgyában folytatandó tárgyalások során képviselendő önkormányzati álláspont kialakítására és a közgyülési felhalalmazás megalapozására a következő szempontok Iigyelembe vétele eélszerü. 1.) Az előzményeklárgyihlgos értékelése A Békéscsabai Piac és Vásárcsarnok tárgyban hozott legfontosabb közgyülési határozatok az alábbiak: 462/1992. (XII. 18.), 274/1993. (V. 27.), 316/1993. (VI. 17.), 455/1993. (X. 7.) határozatokkal lelt biztosítva a piac területének bövítése. a beépítési terv módosítása. a munkarészek kidolgozása, annak pénzügyi fedezete. a szükséges lakóingatlanok és területek felvásarlása (I 20 millió Ft); 84/1994. (II. 17.) jánlati dokumentáció készült nyílt pályázati kiirásra; 121/1994. (III. 14.) a KorinlOsz KO-vci előszer.wdés megkötése a kiviteli tervek készítésére, és a vállalkozói szerződés határidőn belüli megkötésére; 172/1994. (IV. 14.) a vállalkozói szerződés el rogadása és aláínisa; 329/1994. (VII. 7.) és 33U/1994.(VII. 7.) keretszerződés és a Vállalkozói Szerződés kiegészítésének elfogadása, aláírása (bérlői szerződések, munkaerő átvétele, 90 millió Ft készlizető kezesség vállalása; 304/1995. (VII. 6.) Vállalkozói Szerződés kiegészítése és egységes szerkezetben való elrogadása a piacfenntartói kötelezettségek előírásával (egyeztetést követően IX. 12-en került aláírásra); 4/1996. (Ill. 12.) Vállalkozói Szerződés kiegészítése. bcrleti díjak emelésének lehetőségei a piac területén (Gazdasági Bizottsági határozat. átruházott hatáskörben); 135/1997. (III. 27.) a Vállalkozói Szerződés módosítása: piac müszaki átadásanak határidő módosítása, a müszaki és egyéb költségek ellenőrzése, a beruházási költségek bérleti dijba történő be nem s7..ámíthatósága): (IX. 10.) a piaci beruházás forgalmi értékbecslésének felülvizsgálata: (VI 17.) a piac beruházás I. ütem vagyonértékének elfogadása (156 millió Ft), a II. ütem Piac, Vásárcsarnok relújítás reltételeinek meghatározása: 543/1999. (IX. 9.) Piac, Vásárcsarnok felújítására 28,06 millió Ft költségvetés elrogadása, és az üzemeltetési idő 20H). december 31-ig történő meghossz~lbbít{lsa, továbbá újabb szerzödés módosítás (szerzödésmódositás aláírása: XI. 17-éll);

12 3 305/2001. (VI. 21.) a Piac, Vásárcsarnok felújítására és korszerusílésére 90 millió Ftos költségvetés elfogadása, az Agóra-Csaba Rt. megbízása a lebonyolitással (kizáró feltételekkel), maximum 35 millió Ft önkonnányzati támogatással. és a Vállalkozói Szerződés egységes szerkezetbe foglalásával. A Vásárcsarnok korszerüsítésevel kapcsolatos fcnli határozat módosítása a felújítás 80 millió Ft-ban történő meghatározása. további 10 millió Ft önkonnányzat saját költségen történő finanszírozasa, a költségvetésból 35 millió Fl Agóra-Csaba Rt. részére történő megtérítése, a Vállalkozói Szerződés módosítása: a bérleti díj 50%-05 csökkentése ig, és ri bérleti idő meghosszabbítása t-ig; (X. 18.) a Vásárcsarnok és Piac Uzemeltetésének átadása a Vagyonkezelő Rt-nek, 45 millió Ft fejlesztési célú pénzeszköz átadása a Vásárcsarnok beruházására felújítására és korszerűsitésére, felhatalmazás szerződések megkötésére beszámolási kötelezenséggel, és az alapszerződés módosítasának közgyűlési hatáskörben való tartása. Vállalkozói Szerződés Módosítása (háromoldalú szerződés) VIII. I-én; 596/2005. (XI. 17.) ajánlati felhívás közzététele a Vásárcsarnok és Piac, valamint a környezetében lévő önkormányzati ingatlanok fejlesztésére és hasznosítására; 437/2006. (IX. I t) a évben a..piac és környéke fejlesztése" tárgyában kiírt nyilvános pályázatok értékelése után a pályázatot a közgyűlés eredmén)1e1ennek nyilvánítja: 585/2006. (XI. 16.) a közgyülés az eddigi tárgyalási fordulókat lezártnak tekinti, és új tárgyalási pozíció kialakítását kezdeményezi (felelős: Hanó Miklós alpolgármester). A Hirgyi ügy ismeretében tényként kezelhető, hogy a piac infrastrukturája elöregedett, a meglevő csarnok és szabad elárusítóhelyek a kor követelményeinek megfelelő piaci létesítmény szintjére gazdaságosan nem fejleszthetők, felmerül tehát egy új piac építésének lehetősége. Ehhez különböző pályázati források rendelkezésre állása várható. Célszerű felhatalmazást adni polgármester úr részére, hogya piac fejlesztési elképzelései re vonatkozó konkrét tartalmat kidolgozza, illetve erre vonatkozóan konkrét ajánlatot kérjen be a piac jelenlegi üzemeltetöjétöl és ajánlattal jelentkező Csaba-Center Invest Kft-tő\. 2.) A képviselői vélemények összefoglalasa A beérkezett képviselői véleményekben megfogalmazott aggályok és javaslatok (a zárójelben lé\'ö számok a kérdéskörben egyelértö képviselők számát jelzik): Az Agóra-Csaba Zrt. 'A S""ajániata nem eléggé kidolgozott (4): A szerződéstervezet egyoldalúan az Agóra-Csaba Zrt. számára kedvező feltételeket tartalmaz. lényeges kérdéseket nem érinl, vagy szakszerütlenül szabályoz (4): Az ingatlan és a piacrendezési jog 50 évre történő átadása túl hosszú időtartam, legfeljebb év indokolt (6); Az Agóra-Csaba Zrt. ajánlata egyérte1müen kedvezőtlen, az önkormányzati kötelezettségvállalások értéke messze mcghaladja alrt. viszont-szolgáltatásainak értékét, arányaiban jclcl1lősen eltér az ésszerli mértéktől (5);

13 4 A jelenlegi és az ajánlat szenntl eves bérleti díj, valamint az emelések tervezett mértéke elfogadhatallanul alacsonyak, a bérleti díjat évi 4 millióról millióra kellene emelni (5); A hatósági húsbolt külön kezelése nem indokolt (3); Nem lenne célszerű egy szórakoztató negyedet is magában foglaló, túlméretezett vásárcsarnok létrehozása (I); Célszerű lenne megvárni a jelenlegi szerződés 20l l. évi lejártát, új vállalkozói csoport bevonásával megvalósítani a fejlesztést (5); Megoldást jclenthetne egy közös holding felállítása a piac üzemeltetésére. hazai és külföldi bcfcktetök bevonásával (2); A jelenlegi piac igen értékes területét hasznosítani (értékesíteni) lehetne, és új piacol lenne célszerű létrehozni a Körös Kazángyártó és Gépipari Kft. területén (I). Általános vélemény volt, hogy a képviselők nem tekintcnék kcllőcn részletesnek és kidolgozottnak az ajánlattevő fejlesztési elképzeléseit. Hiányolták, hogy konkrét műszaki tartalom nélkül készült az ajánlat, mely képlékennyé teszi az üzleti feltételek pontos meghatározását. Az is többségi véleményként fogalmazódott meg, hogya szerződés tervezet az Önkormányzat számára garanciákat nem tartalmaz, nem elég konkrét és elsősorban az ajánlattevő érdekeit fogalmazza meg, számára biztosít szabad Illozgásterct a szerződéses kapcsolatban. A képviselők abban is többségi véleményt alkottak, hogy rendkivül hosszúnak tartják a fél évszázados határozott idejü bérleli jogviszonyt. Többen felvetették, hogy az Önkormányzat számára előnyösebb lenne, ha kivárná a jelenlegi szerződés lejártát, vagy közös megegyezéssel megszüntetné a bérlővel a szerződést, és maga végezne el a piac beruházást az igénybe vehető uniós támogatások fclhasználásával. Többen javasolták szélesebb körben a fejlesztés ajánlatát versenyezletni. A képviselői ajánlatát. vélemények egybehangzóan elfogadhatatlannak tartják az Agóra-Csaba Zr!. Mindezen felvetések figyelembe vétele alapján azt lehet megfogalmazni, hogy az eddig rcndelkezésre álló információk nem elégségesek ahhoz, hogy érdemben tárgyalni lehessen az ügyről. Természetesen figyelemmel kell lenni arra a körülményre is, hogy az Önkormányzatot szerződéses kapcsolat korlátozza döntésében a fejlesztési elképzeléseket illetően, hiszen az üzemeltetésre vonatkozó szerződés behatárolja az Önkormányzat mozgásterét. 3.) Az újabb tárgy.alási fordulóban képviselendőönkorm:lnyz~lti~lihíspont Az újabb tárgyalási fordulóban a szükségesnek ítélt fcjlesztések megvalósítására a következő lehetőségeket célszerű számításba venni: a) ajelenlcgi szerződéses rendszer megfelelő módosítása, b) a jelenlegi szerződés felbontása, és más vállalkozással hasonló típusú, de megfelelő feltételeket tartalmazó szerződés megkötése, c) önkormányzati tulajdonú vállalkozás által üzemeltett piac létrehozása, vagy d) vegyes tulajdonú vállalkozás által üzemelteti piac létrehozása.

14 5 Az újabb tárgyalási fordulóban képviselendő kifejtése az alábbi: önkormányzati álláspont részletesebb ValamennYi valtozatnál érvényesítendő követelménvek: a piac funkcióinak a teljes hasznosítási időszakban meg kell maradnia a jelenlegi helyén, tisztességes díj ellenében biztositani kell az egyéni árusok. österme]ők és kiskcreskedök árusítási lehetőségeit, a piac funkcióinak a fejlesztés időtartama alall is működnie kell, megfelelő nagyságrendű beruházás; Önkormányzattal egyeztetett fejlesztési terv alapján, 2 éven belüli kezdéssel új nagybani piac kialakítása a kijclöjésre kerülő önkormányzati területen. megvalósihisa 2 éven belül. átgondolt, az árufeltöltést. a közlekedést figyelembe vevő logisztikai rendszer kialakítása, megfelelő számú parkolóhely kialakítása a területen belül. továbbá parkolóház építése. a környezet rendbetétele. igényes kialakítása, a környezetvédelmi szemponlok maradéktalan teljesítése. a.) A jelenlegi s7..erződéscs rendszer megfelelő módosítása eseten érvénvesitcndő további kövctelménvek Meg kell vizsgálni a hosszú tavu bérleten alapuló müködtetés Önkormányzat számára cl fogadható megoldásának lehetőségét a következő kiegészítő feltételek figyelembe vételével: méltányos bérleti díj, a fóldlerület és a piacrendezési jog az Önkormányzalnál marad. elfogadható időtartamú, határozott idejű szerlődés. megfelelő garanciák a szerződés teljesitésére. folyamatos c1lenörlési jogosultság biztosítása az Önkonnányzat részére. A méltányos induló bérleti díj megállapításanál abból kell kiindulni. hogya fizetendő díjak két részből tevődnek összc. Egyik rész a piacrendezési jog érvényesítésének ellenénéke. a másik rész az önkomlányzati tulajdonú ingatlan valós, piaci énékévcl arányos bérleti dij. A bérleli időszakban alkalmazható évenkénti díjcmclések ménékeként legalább a hivatalos infláció 80 %-át kell kikötni. A határozott idejű szerződés elfogadható időtartamanak meghalározásánál Ichetőleg az ingatlanpiacon el fogadott megtérülési időszakot kell alapul venni, az esetleges Európai Uniós támogatási hányad megtérulési időt csökkentő hatásának figyelembe véteiévci. Lehetőség szerint munkahely teremtési feltételeket is érvényesíteni kell. a szerződés megkötését követő 3 éven belül megvalósítandó berubázásokkal.

15 6 b,l A jelenlegi szerződés felbontása. és feltételeket tartalmazó szerződés követelmények más vállalkozással hasonló típusú. de megfelelő megkötése esetén érvénvesílendö további Az Önkonnányzat tárgyalási pozicióinak javítása érdekében meg kell vizsgálni a hosszú távú bérleten alapuló működtetés lehetőségét más vállalkozással is az előző változatlal azonos kiegészítő feltételek figyelembe vételével: méltányos bérleti díj, a földterület és a piacrendezesi jog az Önkofmányzatnál marad, elfogadható időtartamú, határozotl idejí't szerződés, megfelelő garallciák a szerződés teljesítésére, folyamatos ellenőrzési jogosultság biztosítása az Önkormányzat részére. A feltételek tartalmi vonatkozásai azonosak az 3.) pontbcli meghatározásokkal. Más vállalkozóval létesítendő bérlet estén figyelembe kell venni a jelenlegi szerződés fel mondásából adódó önkonnimyzati terhek átvállalásának lehetöségeit is. c.) Önkonnánvzati tulajdonú vállalkozás által üzemeltett piac létrehozása esetén mérlegelendőszempontok Az önkonnányzati tulajdonú vállalkozás által üzemeltett piac létrehozásának lehetőségét az új tárgyalási forduló során a következőkben részletezett szempontok miatt feltétlenül meriegeini kell. A piac működtetése az Önkonnányzat.Jövedelemtermelő"vagyongazdálkodási tevékenységi körébe sorolható. Meglévő. vagy célszerűen létrehozott önkormányzati tulajdonú vállalkozással az előbbi két változathoz viszonyítva a méltányos bérleti díj bérlői haszonnal növelt összegének megfelelő vagyonhasznosítási bcvétellcnne elérhető. A c.) változat legfontosabb előnye azonban nz lenne, hogy az elérhető Európai Uniós támogatásokkal megvalósitott rejlesztf~sek teljes egészében az Önkormányzat forgalomképes vagyonát növelnék. A c.) változat megvalósíthatóságának feltétele a fejlesztésekhez szükséges pénzügyi források..önrészének az önkonnányzati költségvetési egyensúlyt nem veszélyeztető biztosítása. Az önkonnányzati tulajdonú koncepció rendező elveit. cég alapításánál figyelembe kell venni az új vagyonkezelési d.) Vegves tulajdonú vállalkozás által üzemeltett piac létrehozása esctén mérlegelendő szempontok Az Önkormányzat fejlesztési célú teherviselő képességének közeljövőben várható alakulása indokolttá teheti a vegyes tulajdonú vállalkozás által üzemeltelt piac létrehozását. A d.) változat megvalósíthatóságának vizsgálatánál mérlegelni kell, hogy közvetlenül az Önkormányzat, vagy Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. hozzon létre vegyes tulajdonú vállalkozást a piac üzemeltetésére és a szükségesnek ítélt fejlesztések lllcgvalósílására. Az Önkormányzat. vagy Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. tulajdoni részesedése nem lehet 50 % alatti.

16 7 A vegyes tulajdonú cég alapítása esctén ki kell dolgozni egy hosszabb távú bérleti szerzödéstervezetel is. Ez esetben ugyanis az Önkormányzat egyrészt a vegyes tulajdonú cég közvetlen vagy közveletl tulajdonosa. másrészt a piacrendezési jog rendelkezésre OOcsálója és az ingatlan bérbeadója. A d.) változat megvalósílása csctén a c.) változat előnyei természetesen csak fele részben érvényesülnének. Az új tárgyalási fordulóban azonban törekedni kell arra, hogy a mérsékeltebb előnyöket az Önkormányzat fejlesztési forrásainak tehermentesítése ellensúlyozza. A vegyes lulajdonú vállaikozas létrehozása esetén is figyelembe kell venni a jelenlegi szerződés felmondásából adódó önkormányzati terhek átvállalásának lehetőségeit. A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi BizoUság február 25-i ülésén tárgyalja a fenti tárgyú előterjesztést. A bizottság haláro7.3ta a közgyűlésen kerül isrnertetésre. Kérem a Tisztelt Közgyűlést a határozati javaslat elfogadására. A döntés végrehajtásában közreműködő felelős hivatali egységek: - Stratégiai-Fejlesztési Osztály, - Jogi, Önkormányzati és Szervezési Csoport. HATÁROZATI JAVASLAT: Békéscsaba Megyei Jogu Város Önkonnányzat Közgyűlése a Békéscsabai Piac és Vásárcsarnok üzemcllelésére vonatkozó tájékoztatót tudomásul veszi. A közgyülés felhatalmazza Vantara Gyula polgármestcrt, hogy folytasson tárgyalási az c1öterjesztésben meghatározot! irányelvek alapján a Békéscsabai Piac és Vásárcsarnok hasznosításávalmcgbizott Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. cégvezetőjének bcvonásával. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: június 19. Békéscsaba február 22. ~Jv-~ Hanó Miklós al polgármester Ellenjegyzés Jogi: Pénzügyi:.

17 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szelll Jstván/ér 7. lk,. sz.: IV (}()8. Előadó: Mell: 2 db Már/on László Előkészítő: Stratégiai - Fejlesztési Osztály Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városfejlemési, Kömyezetvédel mi és Mezögazdasági Bizottság NYlLVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: Parkoló értékesítése az Univerzál Zrt. részére Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnanyzat Közgyűlésének2008. február 29-en tartandó nyilvános ülésére Tisztelt Közgyűlés! Az Univeraíl 211. a telephelyének bövítéset kivánja megvalósítani, emiatt megkereste az önkonnányzatot a szomszédos terület tulajdonjogának megszerzése érdekében. Az ügyben hozott 643/2007. (XII. 13.) közgy. hatarozat értelmében a Zn-nek lehetőségevan arra, hogya 6226/4 hrsz-ú földrészletnek a telephely és az iparvágány közé eső részét megvásárolja. Az Univerzái Zn. írásban nyilatkozott a közgyűlési határozatban foglaltak elfogadásaról, jelenleg a szerződéshez szükséges változási vázrajz engedélyezése van folyamatban. Az Univerzál Zrt. egy másik kérelmet is előterjesztett, mely lényege, hogyatelephelye előtti aszfaltozott parkoló tulajdonjogát is szeretné megvásárolni. A parkoló még a rendszerváltás előtt létesült. Formailag beépítetlen területként az önkormányzat tulajdona. Helyrajzi száma: 6232, alapterülete 2576 ml. A vételi ajánlat alapjan elkészíttettük az ingatlan értékbecslését, eszerint a forgalmi értéket bruttó 12,9 millió forintban adta meg a szakértő. Az értékbecslés a burkolat kialakitását is tartalmazza, ezt viszont korábban a Zrt. jogelődje készítette el. Figyelembe véve az újbóli előállítás költségét (és annak 10 %-ával számolva) az aszfaltozás értéke bruttó 5 millió forintban adható meg. így az ügyfél által felajánlott vételár bruttó 7,7 millió forint, amelyből kb ,- Ft/m 2 fajlagos ár számítható, ami összhangban van a környéken kialakult telekárakkal. A parkolót az Univerza! Zrt. üzemelteti, döntő részben csak az ő vevőköre használja. Amennyiben ezt a kérést is teljesítjük, egy nagy múltra visszatekintő telephelyének teljes körű kibővítését tudnánk elősegíteni. helyi vállalkozás A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a február 18-án tartott ülésén az előterjesztést megtárgyalta és 6 igen., egyhangú szavazattal támogatja a határozati javaslat elfogadását.

18 -2- A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a február 19-én tartott ülésen az előterjesztést megtárgyalta és 6 igen, egyhangú szavazattal támogatja a határozati javaslat elfogadását, azzal megkötéssel, hogy az abban szereplő vételárat bruttó 10 millió forintban javasolja meghatározni. A határozat végrehajtásában közreműködő felelős hivatali egység: Stratégiai - Fejlesztési Osztály. Kérem a Tisztelt Közgyúlést, hogy döntését az alábbi határozati javaslat alapján hozza meg. HATÁROZATI JAVASLAT: Békéscsaba Megyei logó Város Önkonnányzat Közgyülése helyhez kötöttség miatt, vevókijelölés útján értékesíti az önkormányzat tulajdonát képező békéscsabai 6232 hrsz-ú. beépitetlen terület művelési ágú ingatlant az Univerzál Zrt. számára, az alábbi feltételekkel: I. Az ingatlan vételára bruttó 12,9 millió forint. 2. A vevő köteles az általa megvásárolt területen található közmüvezetékekre térítésmentesen szolgalmi jogot alapítani a vezetékek tulajdonosaival. 3. Az ingatlan vételárát az adásvételi szerzödés aláírásától számított 8 napon belül kell megfizetni. Felelős: Hanó Miklós alpolgármester Határidö: december 31. Békéscsaba, február 20. >Mg FodorLf;: a bizottság elnöke Ellenjegyzés: ~.~ Pénzügyi.~~.

19 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE december hó B-án tarfőtt nyilvános ülésének jcgyzőkönyvi KIVONATA Tárgv: Földterület értékesítése az Univerzál Zrt. részére A közgyűlés 23 igen szavazattal, I tartózkodá.ssal a következő határozatot hozta: 643/2007. (XII.13.) közgy. HATÁROZAT Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése helyhez kötöttség miatt, vevőkijelölés útján él1ékesít az önkormányzat tulajdonát képező békéscsabai 6226/4 hrsz-ú ingatlanból kb. 1 ha 3668 m 2 területet az Univerzá! Zrt. számára, az alábbi feltételekkel: l. A fóldterületet a szántó művelési ágból ki kell vonni. A művelési ág változtatásának költsége a vevőt terheli. 2. Az ingatlanrész vételára bruttó Ftlm l. 3. Az ingatlanra a végleges adásvételi szerződést a változási vázrajz hatósági jóváhagyását követően kell megkötni. 4. Az ingatlan teljes vételárának 50 %-át szerződéskötéskor, 50 %-át legkésőbb december 15-ig kell megfizetni. A vételár halasztott 50%-a utan a mindenkori jegybanki alapkamatnak megfelelő kamatot meg kell fizetni. A teljes vételár kifizetéséig a tulajdonjog fenntartással történő értékesítés tényét -az ingatlannyilvántartásba be kell jegyeztetni. 5. A vevő köteles az általa megvásárolt területen található közművezetékckre térítésmentesen szolgalmi jogot alapítani a vezetékek tulajdonosaival. Felelős: Határidő: Hanó Miklós alpolgánnester december 31. K.m.f. Dr. Benedek Mária sk. jegyző

20 <>

21 BÉKÉSCSABA MEGYEI logú VÁROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba. Szent /s/1'án lér 7. Ikl. s=.: XIV Elóadó: Kis Be/a Mell.: lenle:esi program es beépítési len' Hiv. s:: Postacím: 5601 Pf / f2. Telefon: (66) Teleft/x: (66) E-maii: wli1wra@bekescsaba.hu NYI LVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: White Shell Gyógyaszati központ létrehozása Előkészítő: Stratégiai-Fejlesztési Osztály. Városépítészeti Csopon Vélcmén\'czö: Városfejlesztési. Környezetvédelmi és Mezögazdasagi Bizottság Gazdasági. Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Előterjesztés Békéscsaba Mcgyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése február 28-án tartandó nyilvános ülésere. Tisztelt KÖlgyíílés! A White Shell Kft. (5600 Békéscsaba. Berényi ut 401a.) azzal a fejlesztési szándékkal fordult a Városépítészeti Csoporthoz. hogy a tulajdonában lévő Békéscsaba. Árpád sor sz. alatti (hrsz.: 302; 303) volt Tüzeléstechnikai Vállalat telkein egy emelt szintű gyógyászati ellátást biztosító központot alakítson ki. A fejlesztési elképzelések alapadatait tarmlrnazó tervezési program és beépítési terv kidolgozásával a CSABATERV BtA (5600 Békéscsaba. Szölö u ) bízták meg. A tervezett beruházás során a meglévö épületek átalakításával és oovitésével egy komplex. szállodaszetúen működö 100 féröhelyes gyógyászati centrumot kivánnak létrehozni. melyben kezelöket. orvosi rendelöket, fiirdőházat, valamint konyhát és énermet kívánnak üzemeltetni. ezzel a ho h-tengeri gyógyászat európai központját kivánják létrehozni Békéscsabán. A fentebb említen gyógyászati tevékenység szándékaik szerint speciális kezelések és diélák bevezetésére is kiterjedne. Gyógyászati módszereiket a mellékeh tervezési programvázlat és tevékenység bemutatás szerint holt-tengeri eredetű tennészetes anyagok használatával végeznék. A tervezett beruházás nem igazodik a jelenleg hatályos szabályozási tervhez. emiatt megval6sításához a területet a jelenleg Lke-Ok (kertvárosias lakóterület oldalhatáron álló

22 beépítéssel) övezeti besorolásból Lk-Zk (kisvárosias lakótetiilet zártsorúlhézagosan zártsotú beépítéssel) övezetbe kell átsorolni. mivel ebben az övezeti besorolásban biztosítottak a tervezen program megvalósít<isá.hoz szükséges építési feltételek. Az előterjesztést február 19-én Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfejlesztési. Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága megtárgyaha és 6 igen egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta:,.békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfejlesztési. Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága közgyűlés elé terjesztésre alkalmasnak tartja és a közgyülésnek támogatásra javasolja a White Shell Kft. (5600 Békéscsaba, Berényi út 40/a) kezdeményezését, miszerint a Békéscsaba, Árpád sor (hrsz.: 302; 303) alatti volt Tüzeléstechnikai Vállalat épületeinek átalakításával és bővítésével gyógyászati központol hozzon létre, egyben elviekben hozzájárul vagy szándékát fejezi ki a hatályos szabályozási terv módosításához. A kömyezö lakók véleményét ki kell kémi."' A fentiek alapján kérem a Tisztelt Közg)'űlésl az alábbi határozati javaslat elfogadására: HATÁROZATI.JAVASLAT: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése elfogadja a White Shell Kft. (5600 Békéscsaba. Berényi út 40/a) kezdeményezését. miszerint a Békéscsaba. Árpád sor (hrsz.: 302: 303) alatti volt Tüzeléstechnikai Vállalat épületeinek átalakításával és bövítésével gyógyászati központot hozzon létre. egyben hozzájárul a hatályos szabályozási terv módosításához. valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló 1997" évi LXXVIII tv. 30/A elöírásiban foglaltaknak megfelelően településrendezési szerződést köt a tervezett fejlesztési cél megvalósítójával. Felelős: Vantara Gyula polgármester Határidő: március I. Békéscsaba február 19. ) Vantara G)'ula polgármester Ellenjegyzés: Jogi:. P " ;....--/< enzugy~.

23 BÉKÉSCSABA MEGYElJOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, SzentIstván tér 7. Ikt. sz.: IV Előad6: Mell: Opauszki Zoltán.-. Hiv. sz.: ') C PostaCÍm: 560/ Pf. lj 2. Telefon: (66) Telefax: (66) E-maii: vantara.gyula@bekescsaba.hli NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: DAüP D komponens Békési Szilvapálinka Út pályázat benyújtása Előkészítő: Véleményező: Kabinet Városfejleszlési, Kömyezetvédelmi és Mezőgazdasági Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Bizottság Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jagú Város Önkormányzat Közgyűlésének február 28-án tartandó nyilvános ülésére Tisztelt Közgyűlés! tavaszán a Dél-Alföldi Operatív Program (DAü?) a5 Regionális Akciótervének (RAT) társadalmi egyezletésén a Közép-Békési Centrum (Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás) kezdeményezte, hogy a turisztikai attrakciók fejlesztésénél a borturizmus mellett nevesítsék a földrajzilag eredetvédett szilvapálinkát is. A Regionális Fejlesztési Ügynökséggel folytatott egyeztetéseket követően a Regionális Fejlesztési Tanács támogatta a javaslatol, így bekerült a pályázható tevékenységek közé a szilvapálink~lval kapcsolatos turisztikai attrakció fejlesztés, a RAT-ban pedig nevesítésre került a Közép-Békési Centrum, mint prioritást élvező terület. A RAT elfogadását követően őszén a Békési és Fia Zlt. részéről Békési Zoltán felkereste az érintett három város polgármesterét kérve, támogassák a pályázat benyújtását, megvalósítását. Erre mindhárom városvezető nyitott volt, így a három település egy-egy vállalkozója (Békés: Békési és Fia Zrt. - Békési Zoltán, Békéscsaba: Kisrét Manufaktúra Kft. - ifj. Nagy Árpád és I-Iegedüs Mónika, Gyula: Lovász Reklámiroda Bt. - Lovász Sándor) és a vállalkozasok altal felkért projektmenedzserek megkezdték a projektfejlesztést. A DAOP L kiírás D komponensére 50 %-os támogatási intenzitás mellett a Délalfóldi Régióbóllehet pályázni, március l-ig.

24 A kialakult projektkoncepció alapján az érintett vállalkozók a KBe-vei közösen az alábbi tartalommal, külön megállapodás alapján nyújtják be a pályázatol: A projektben pájinkakóstoló és bemutatóhelyek kerülnek kialakításra, ahol a termék hagyományait, előállítását ismerhetik meg a látogatók. Mindhárom városban a vállalkozók saját ingatlanukon alakitják ki a bemutatóhelyeket, amely beruházásokhoz az önerőt maguk biztosítják. A vállalkozók a projekt kapcsán létrehozzák a "Békési Szilvapálinka Út Okm"-t, amely a Közép-Békési Pálinkaút kiindulópon~a. Ez a bemutató és kóstoltató hely Gyulán kerül kialakításra, a Kossuth u. 20. szám alatt. Innen kerül koordinálásra a 3 bemutatóhelyre a látogatók szervezése, a programok promotálása, stb. A bemutatóhely üzemeltetésére a három vállalkozás közös kft.-t (Pálinkaúl Kft.) alapított. A pályázat benyújtása és pozitív elbírálás esctén a projekt megvalósitási:l konzorciumi formában történik. melynek tagjai: Közép-Békési Terilletfejlesztési Önkormányzati Társulás, Békési és Fia Zn., Kisrét Manufaktúra Kft, Lovász Reklámiroda Bt. és a Pálinkaút Kft. A projekt jelenleg tervezett összköltsége 200 millió forint, melyre 50 %-os támogatás nyerhető el. A pályázati önerőt szinte teljes egészét az érintett vállalkozások biztosítják, akik a KBe-nek (és rajta keresztül az érintett önkormányzatoknak) a marketingköltségekhez való jelképes hozzájárulását kérték, amit a évi költségvetésükben kellene biztosítaniuk. városonként bruttó 500 ezer forint összegben. A projekt marketingeszközeiben igy biztosítható a települések megjelentetése. jelentős rendezvényeinek, látnivajóinak népszerűsítése. Az érintett önkormányzatok a kért önerőhöz való hozzájárulásukat, testületilközgyülési határozat meghozatalával tudják biztositani. A testületi határozatokat a febmári üléseken szükséges meghozni. mert a pályázat beadási hahirideje március l. A Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzali Társulás Ügyvezető Testülete február 5-i ülésén az alábbi határozatot hozta: "A Közép-Békési Terüleljejlesztési Önkormányzati Társulás Ügyvezető Testülete egyetért azzal, hogy a Társulás a DAO? I. D komponensének kiírására konzorciumiformában benyújtsa a "Békési Szilvapálinka Út" cífmi pályázatot. A pályázathoz a Társulást érintő önerőt, azaz l OOO Ft-ot, a Társulás a évi költségvetésében biztosítja. Az Ügyvezető Testület felhatalmazza a Társulás elnökét a konzorciális szerződés és a pályázati dokumentáció aláírására, \'Olamint a szükséges nyilatkozatok megtételére. A Társulás Ügyvezető Testülete felkéri a tagtelepülések önkormányzatait, hogy a " Békési Szilvapálinka Ut" projekt Társulást érintő önerejéhez évi költségvetésük terhére vállaljanak kötelezetlséget önkormányzatonként bruttó ,- Ft hozzájárulás biztosítására, és annak nyertes pályá:at esetén január l5-ig a Társulás projektszámlájára történő átlllolására. " Kérem a Tisztelt Közgyülést a határozati javaslat elfogadására. A döntés végrehajtásában közremüködő felelős hivatali egység: Kabinet, Stratégiai-Fejlesztési Osztály, Pénzügyi és Gazdasági Osztály. 2

25 H a t á r O z a t i i a l' a s l a t: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése támogatja a Közép-Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás kezdeményezését a "Békési Szilvapálinka Úf' címü pályázat benyújtására. A Közgyűlés kötelezeuséget vállal arra, hogy nyertes pályázat esetén a Társulást érintő önerőhöz a évi költségvetésben bruttó ,- Ft hozzájárulást biztosít. Felelős: Határidő: Felelős: I-Iatáridő: Dr. Benedek Mária jegyző, a halározat továbbításáért február 29. Vantara Gyula polgánnester, a hozzájárulás átutalásáérl január 15. Békéscsaba, rebruár 15. Vantara Gyula polgánnester Ellenjegyzés -jogi: ~~. -pé nzugyi:.... /' 3

26 Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyiilésének Városfejleszlési Környezetvédelmi és Mezőgazdasági 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Bizottsága KIVONAT a Városfejlesztési Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság február 19-i munkaterv szerinti nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Tárgy: DAOP I.D komponens Békési Szilvapálinka Út pályázat benyújtása (11.19.) VKMB határozata 6 igen egyhangú szavazattal Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága támogatja a Közép-Békési Területfejlesztési Önkomlányzati Társulás kezdeményezését a "Békési Szilvapálinka Út" címü pályázat benyújtására. A Közgyiilés kötelezettséget vállal arra, hogy nyertes pályazat esetén a Társulást érintő önerőhöz a évi költségvetésben bruttó ,-Ft hozzájárulást biztosít. Felelős: Dr. Benedek Máriajegyző, a határozat továbbításáért Határidő: február 29. Felelős: Vantara Gyula polgánncster, a hozzájárulás átutalásaért Határidő: január 15. Km r. Dr. Ferenczi Attila s.k. elnök A kivonat hiteléül: ~ Bondámé Viczián Anikó Bizottsági titkár

27 KIVONAT Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat KözgyűlésénekGazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága február 18-i nyilvános ülése jegyzőkönyvéből Tárgy: DAOP D komponens Békési Szilvapálinka Út pályázat benyújtása A Bizottság 6 igen, egyhangú szavazattal az alábbi határozatot hozta: S. (IJ.JS.) Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Határozat Békéscsaba Megyei logú Város Önkonnányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága az előterjesztésben foglaltakat megismerte és javasolja a Közgyülésnek az alábbi határozati javaslat elfogadását: Békéscsaba Megyei logó Város Önkonnányzat Közgyűlése támogatja a Közép-Békési l':rületfejlesztési Önkormányzati Társulás kezdeményezését a "Békési SzilvapáJinka Út" címú pályázat benyújtására. A Közgyídés kötelezettséget vállal arra, hogy nyertes pályázat esetén a Társulást érintő önerőhöza évi költségvetésben bruttó , Ft hozzájárulást biztosít. Felelös: Dr. Benedek Mária jegyző, a határozat továbbításáért Vantara Gyula polgánnester, a hozzájárulás átutalásáért Határidö: január január 15. Kmf. "~I V Fodor Lajos sk. a bizottság elnöke kivonat hiteléül:? '1W S

28 BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ város KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent ls/lián tér 7. Ik/. sz.: IV, Előadó: Márton László Mell: 3 db Előkészítő: Stratégiai - Fejlesztési Osztály Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Tárgy: Területek biztosítása körforgalmak építéséhez Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének február 29-én tartandó nyilvános ülésére Tisztelt Közgyíilés! Az elkerülő út valamint a Békési és a Dobozi utak kereszteződésében körforgalmak kiépítésére kerül sor, várhatóan a 2008-as évben. A körforgalmakhoz szükséges területek megszerzése a beruházó feladata, ebben az ügyben Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata mint érintett ingatlantulajdonos vesz részt. A beruházó már 2007-ben megkereste az önkomlányzatot azzal a kéréssel, hogy a tulajdonában lévő ingatlanokból biztosítson területet a körforgalom céljára. Mivel a beruházás megvalósítása városi érdek is, az ügyben hozott 485/2007. (IX. 20.) közgy. határozat 1. pontja - amely szándéknyilatkozatnak tekinthető - az önkormányzati területek ingyenes biztosításáról rendelkezett. A szándéknyilatkozat kiadását követően került sor a tervek véglegesítésére, a változási vázrajzok is elkészültek, így lehetőség van arra, hogy pontos területnagyságok alapján végleges döntést lehessen hozni a tulajdonba adásról. A már hivatkozott közgyűlési határozatban foglaltak csak a Békési úti kereszteződéssel kapcsolatban módosultak lényegesen, itt ugyanis 0560/1, 0560/3 hrsz-ú ingatlanok már nem érintettek, ezen a részen a Békés Megyei Vízművek Zrt. által kezelt, 18 önkormányzat tulajdonában lévő 0594/13 hrsz-ú ingatlan egy részére van szükség a körforgalom kiépítéséhez. A Dobozi úti kereszteződés kiépítésével kapcsolatban érintett ingatlanok nem változtak. A Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság a 200S. február IS-án tartott ülésén az előterjesztést megtárgyalta és 6 igen, egyhangú szavazattal támogatja a határozati javaslat elfogadását. A Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság a 200S. február 19-én tartott ülésén az előterjesztést megtárgyalta és 6 igen, egyhangú szavazattal támogatja a határozati javaslat elfogadását.

29 -2- A határozat végrehajtásában közreműködő felelős hivatali egység: Stratégiai - Fejlesztési Osztály. Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy döntését az alábbi határozati javaslat alapján hozza meg. HATÁROZATI JAVASLAT: I. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése közcéira, országos közúthálózat kiépítéséhez az alábbi önkonnányzati tulajdonú ingatlanokat adja térítésmentesen a Magyar ÁJlam tulajdonába: Az osztatlan közös tulajdonban lévő békéscsabai 0594/13 hrsz-ú földrészletböl 0594/89 hrsz alatt leválasztott, kizárólagosan Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonában lévő 102 m 2 területet, a békéscsabai 18631/2 hrsz-ú földrészletből 18631/4 hrsz alatt leválasztott 268 m 2 területet, a békéscsabai hrsz-ú földrészletből 18698/2 hrsz alatt leválasztott 42 m 2 területet, a békéscsabai Irrsz-ú földrészletből 18697/2 hrsz alatt leválasztott 102 m 2 területet, a békéscsabai hrsz-ú földrészletböl 18695/2 hrsz alatt leválasztott 48 m 2 területet lj. Az önkormányzat a I. pontban írt teruleteket megtekintell állapotban, per-, teher-, és igénymentesen adja a Magyar Állam tulajdonába. A teruletátadással kapcsolatos valamennyi tennivaló (változási vázrajz készítése, szerződés elkészítése, művelési ág változtatása, meglévő műszaki létesítmények, zajvédő fal átépítése) aberuházó feladata és költsége. A közgyűlés tudomásul veszi, hogya 0594/89 hrsz-ú terület átadását követően visszamaradó 0594/90 hrsz-ú, osztatlan közös tulajdonban lévő röldrészletben Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkonnányzatának tulajdoni hányada 882/1344-ed lesz. lll. A közgyűlés felhatalmazza Vantara Gyula polf;ármestert, hogy az I. és lj. pontban rögzített feltételeknek megfelelően a Magyar Allam képviseletében eljáró Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt-vel a területek átadásáról szóló megállapodást aláírja. Felelős: Hanó Miklós alpolgármester Határidő: június 30. Békéscsaba, február 20. Ellenjegyzés: Jogi:.Y.'.."ff>"'-4"'-----' C(

BÖd",sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLf,sÉNEK. GAZfJASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba, SzentIstván tér 7.

BÖd,sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLf,sÉNEK. GAZfJASÁGI, KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba, SzentIstván tér 7. BÖd"sCSABA MEGYEJ JOGÚ VÁROS KOZGYŰLfsÉNEK GAZfJASÁGI KÖLTSÉGVETÉSI ÉS PÉNZÜGY' BIZOTTSÁGA Békéscsaba SzentIstván tér 7. Ikt. sz.: IV 377/2008. Előadó: Múrlon László Mell: J db NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! i BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lk!. sz.: ly. 713-3 /2011. Előadó: Gál Gabriella Mell.: 8112011. (XI. 24.) sz. KKT határozat kivonata Hiv. SZ:- Postacím:

Részletesebben

ZÁRT ÜLÉS napirendje

ZÁRT ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: IV 717-4/2011. Előadó: Dr. Kiss Gyula, Dr. Marosvölgyi Emese, Kozma János Mell.: 3 db Hiv. sz.: - Postacím: 5601

Részletesebben

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés

BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Előterjesztés BÉKÉSCSABA VAGYO KEZELŐ ZRT IGAZGATÓSÁGA BÉKÉSCSABA, IRÁNYI U. 4-6. Ikl.sz.:5/200S. Véleményező: Gazd:lsligi, Költségvetési és Pénzüg)'i Bizotts:íg Előterjesztés NYILVANOS ÜLÉS napirendje A döntéshoz:lt:tl

Részletesebben

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság

Véleményező: Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Városgazdálkodási, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottság Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és jj f Pénzügyi Bizottsága Postacím: 5601 Pf. 112. Telefon: (66) 452-252/1211 Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. szeptember 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság elnöke Baji Lajos Tímár Ella Aranyi Tímea Kovács Sándor

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGl'EJJOGÚ VAROS. Előterjesztés. Békéscsaba Mcgyei Jogú Város Önkormányzat Közgyülésének 2008. szeptember l8-án tartandó nyilvános ü!

BÉKÉSCSABA MEGl'EJJOGÚ VAROS. Előterjesztés. Békéscsaba Mcgyei Jogú Város Önkormányzat Közgyülésének 2008. szeptember l8-án tartandó nyilvános ü! ) ) BÉKÉSCSABA MEGl'EJJOGÚ VAROS A LPOLGARMESTERÉrőL Békéscsaba, Szent ISlván/ér 7. Ikl. s=.: V.40Il2008. Előadó: Dr. Urbán-Zsilák Klára Mell.: I Hiv. 8Z..' Poswcim: 5601 Pf Jl2. relefon: (66) 523-819

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS. Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEJ JOGÚ V AR OS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent Jstván tér 7. Ikt. sz.: IV. 457/2013. Előadó: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.: l db Hiv. sz.: - Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent Istvim tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS. Békéscsaba, Szent Istvim tér 7. BÉKÉSCSABA MEGlEl JOGÚ VAROS POLcARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent Istvim tér 7. lk!. sz.: l 21512010. Előadó: dr. László Jenő Mell.: J db megállapodás, 2 db véleli (ljánlal Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112.

Részletesebben

CSEVAK Zrt. VEZÉRIGAZGATÓ J A V A S L A T. a Budapest XXI. ker. Gyömbér u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítására.

CSEVAK Zrt. VEZÉRIGAZGATÓ J A V A S L A T. a Budapest XXI. ker. Gyömbér u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítására. BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA CSEVAK Zrt. VEZÉRIGAZGATÓ J A V A S L A T a Budapest XXI. ker. Gyömbér u. 1. szám alatti ingatlan hasznosítására. Készítette: Előterjesztő: Baranyai Zsolt CSEVAK

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. május 2-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. május 2-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. május 2-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: A kommunista diktatúrák áldozatainak emlékműve A közgyűlés a határozat 1./ pontját

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2008. szeptember 9-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Jánosné bizottsági tag Dr. Ferenczi Attila bizottság elnöke Mezei

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007. március hó 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007. március hó 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007 március hó 29-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Aljegyzői pályázat kiírása A közgyűlés 17 igen szavazattal, 9 tartózkodással

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: III. 84812011. Előadó: Rita Mell.: 2 db Hiv. sz.: Liptákné Szarvas Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-802 Telefax:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. A Budapest XVI. kerület, Prodám utca 11. szám alatti, 105937/1 hrsz-ú, 1397 m 2

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE. A Budapest XVI. kerület, Prodám utca 11. szám alatti, 105937/1 hrsz-ú, 1397 m 2 3 / l ü l O BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Javaslat a Budapest, XVI. kerület Prodám utca 11. szám alatti, 105937/1 hrsz-ú, önkormányzati tulajdonú beépítetlen ingatlan

Részletesebben

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/20/2015. J e g y z ő k ö n y v

SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. Szám: 002/20/2015. J e g y z ő k ö n y v 1 SZIKSZÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: 002/20/2015. J e g y z ő k ö n y v Készült Szikszó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 8. napján 13.00 órakor a Szikszói Közös

Részletesebben

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2007. február hó 15. napján tartandó nyilvános ülésére

Előterjesztés Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 2007. február hó 15. napján tartandó nyilvános ülésére BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGU VÁROS ikt. sz.: I. 235 /2007. JEGYZŐJÉTŐL Előadó: dr. Kiss Gyula Békéscsaba, Szent István tér 7. Surányi Tiborné Mell.: rendelet-tervezet Hiv. SZ.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefax:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Makád község Képviselő-testületének 2008. június 2-i üléséről a Makád és Lórév Körjegyzőségi Hivatalban - Makádon Jelen vannak: Dosztály László Baski Mária Márkus László

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2007. május 21-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak: Fodor Lajos a bizottság

Részletesebben

~~~~ Dr. Kovács Ferenc

~~~~ Dr. Kovács Ferenc NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-501 E-maii: polgarmester@nvireg.vhaza.hu Ügyiratszám: 13.826/2012.v111. Ügyintéző:

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E. az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 12/1994. (VIII. 31.) SZ. R E N D E L E T E az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítésére egységes szerkezetben a 19/2006. (VI. 28.), 5/2004. (II.

Részletesebben

2.) Árubeszerzés tárgyú közbeszerzési eljárásokban közreműködő Bíráló

2.) Árubeszerzés tárgyú közbeszerzési eljárásokban közreműködő Bíráló BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2007. február hó 15-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A HUNGAROTEL Rt. koncessziós ügye - Takács Péter képviselő kérdést tett

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Postacím: 560/ Pf II 2. Telefon. (66) 523-80/ BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGrÍRMESTERE Békéscsaba, Szent ls/ván fér 7. Ikt. sz.: I. 6/0-312009. Előadó: Dr. László Jenő Mell.: megál/apodás Hiv. sz: Telefax:

Részletesebben

BÉKÉSC5ABA MECYEI JOCÚ VAROS POLGARMESTERE

BÉKÉSC5ABA MECYEI JOCÚ VAROS POLGARMESTERE BÉKÉSC5ABA MECYEI JOCÚ VAROS POLGARMESTERE Békéscsaba. S=enf /s/váll IéI' -. Ik/. s=.: W 7S9-6 2009. Elóadó: dr. Zelel/)'ám3i Miklós Mell.: hér/ell.\":er:cjdés Hi\'. S=: Postacím: 560I Pf / f2. Telefoll."

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. szeptember 29-én megtartott nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE ALPOLGÁRMESTERE Ikt. sz.: IV. 369-2/2005. Mell: Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-808 Telefon: (66) 523-805 E-mail:bajil@bekescsaba.hu Véleményező: Gazdasági és Mezőgazdasági Bizottság

Részletesebben

Miskolc Holding Zrt elnök-igazgató

Miskolc Holding Zrt elnök-igazgató MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE MIK: 3072 25 /A10/2007. Mell: 1 db értékbecslés J a v a s l a t a Szentpéteri kapuban kereskedelmi, gazdasági célra hasznosítható ingatlan értékesítésére Összeállította:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. november 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: 1. 982/20 J 4. Előadó: dr. Tőgye Ildikó, Tarné Stuber Éva, dr. Deák Zoltán Mell.: 4 db Hiv. sz. : Postacím: 5601

Részletesebben

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje

NYILVÁNOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.!kt. sz.: IV. 383-12010. Előadó: Vass Csaba Mell.: pályázat elutasítás indokai, koncepcionális javaslat Hiv. sz.: Postacím:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS MEZŐGAZDASÁGI BIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:iv. 393-2/2005. Előadó: Mell.: 2 db Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax:

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT. POLGÁRMESTEftE

BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT. POLGÁRMESTEftE BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT. POLGÁRMESTEftE Tárgy: Kérelem a Hősök fasora - Galgahévíz utca 102767/1 hrsz-ú közterületből telekhatár rendezéssel történő terület részletfizetéssel történő

Részletesebben

CSEVAK Zrt. vezérigazgató JAVASLAT. a Budapest XXI. kerület Csőgyár utca 48. című, 210180 hrsz-ú ingatlan megvásárlására

CSEVAK Zrt. vezérigazgató JAVASLAT. a Budapest XXI. kerület Csőgyár utca 48. című, 210180 hrsz-ú ingatlan megvásárlására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA CSEVAK Zrt. vezérigazgató JAVASLAT a Budapest XXI. kerület Csőgyár utca 48. című, 210180 hrsz-ú ingatlan megvásárlására Készítette: Szenteczky János vezérigazgató

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Kérem a Képviselő-testületet, hogy a sürgősségi indítványt napirendre venni szíveskedjék.

POLGÁRMESTERE. Kérem a Képviselő-testületet, hogy a sürgősségi indítványt napirendre venni szíveskedjék. 8 1 l l O \ G BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLET ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Tárgy: Sürgősségi indítvány Tisztelt Képviselő-testület! A Budapest Főváros XVI. Kerület Önkormányzat SZMSZ-e lehetőséget ad sürgősségi

Részletesebben

A Képviselő-testület döntésétől függően zárt ülés anyaga lehet

A Képviselő-testület döntésétől függően zárt ülés anyaga lehet A Képviselő-testület döntésétől függően zárt ülés anyaga lehet Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Ikt. sz.: 15306-2/2008 Az előterjesztés készítésében

Részletesebben

Az ER 1. (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép:

Az ER 1. (2) bekezdés helyébe a következő rendelkezés lép: Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2010. (IV. 7.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő bérlővel terhelt nem lakás céljára szolgáló

Részletesebben

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Oláh Károly Melléklet: vezetékjog vázrajzok

Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Oláh Károly Melléklet: vezetékjog vázrajzok Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. sz. Készítette: Oláh Károly Melléklet: vezetékjog vázrajzok E l ő t e r j e s z t é s vezetékjog alapítás és ahhoz kapcsolódó kártalanításról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2013. január 21-én tartott nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Városfejlesztési Bizottsága 2013. január 21-én tartott nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Városfejlesztési Bizottsága 2013. január 21-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III. tárgyaló Jelen vannak: Dr. Ferenczi Attila bizottsági elnök Tímár Ella

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. OKTÓBER 11-12-I ÜLÉSSZAKÁNAK 1995. OKTÓBER 11-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVI

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. OKTÓBER 11-12-I ÜLÉSSZAKÁNAK 1995. OKTÓBER 11-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVI BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 1995. OKTÓBER 11-12-I ÜLÉSSZAKÁNAK 1995. OKTÓBER 11-ÉN TARTOTT ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVI K I V O N A T A Tárgy: Javaslat az 1995. évi költségvetés módosítására - A közgyűlés

Részletesebben

Javaslat önkormányzati tulajdonban álló lakások értékesítésére, illetve értékesítési módjának meghatározására

Javaslat önkormányzati tulajdonban álló lakások értékesítésére, illetve értékesítési módjának meghatározására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat önkormányzati tulajdonban

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 14-i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. október 14-i nyilvános ülésén. - 1 - ÁBRAHÁMHEGY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Ábrahámhegy, Badacsonyi u. 13. Ikt.szám: 27-165/2008. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ábrahámhegy Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 24-i üléséről.

Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 24-i üléséről. Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 3-21/2011/JT. Tárgy: jkv-i kivonat Készült: Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. november 24-i üléséről. Napirend:

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Velence telep 9/1. szám alatti (hrsz: 1239/A/1) magántulajdonú ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára

J a v a s l a t az Ózd, Velence telep 9/1. szám alatti (hrsz: 1239/A/1) magántulajdonú ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára J a v a s l a t az Ózd, Velence telep 9/1. szám alatti (hrsz: 1239/A/1) magántulajdonú ingatlan megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Bekéscsaba, Szent istván fér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS. Bekéscsaba, Szent istván fér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Bekéscsaba, Szent istván fér 7. lk!. sz.: V122512010. Előadó: Petrovszki Zoltán Mell.: közgyülési halározal Körös Vo/án Zn. levele l-liv. sz: Pos1acím: 5601

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2006. október hó 26-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2006. október hó 26-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE 2006. október hó 26-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Zárt ülés elrendelése A közgyűlés 25 igen, egyhangú szavazattal a következő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2012. március 5-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: 2012. március 5-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: 2012. március 5-én, Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Városháza díszterme. JELEN VANNAK: dr. Garay Rita

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. május 16-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe.

M E G H Í V Ó. 2011. május 16-án 8.00 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel!

NYIL VANOS ÜLÉS napirendje A döntéshozatal minősített többséget igényel! Ikt. SZ.: IV. 837-2/2011. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Előadó: Csizmadia Bernadett, Gál Gabriella Mell.: - Hiv. sz:- Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2009. november 10-én tartott nyilvános üléséről Jelen voltak:

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. március 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. március 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2004. március 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Javaslat az önkormányzat tulajdonában lévő állami tartalékföldek hasznosítására

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŐLÉSE 2012. szeptember 3-án tartott soron kívüli nyilvános ülésének jegyzıkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Telekértékesítés az Északi Ipartelepen A közgyőlés

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. képviselő. jegyző

JEGYZŐKÖNYV. képviselő. jegyző JEGYZŐKÖNYV Készült: Bodrog Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. január 20 én 18.00 órai kezdettel az önkormányzat hivatalos helységében megtartott soros nyilvános ülésén. Jelen vannak: Sütő

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ALPOLGARMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szem /sn 1 ál1 tér 7. lkl. sz.: l. S47/2009. Előadó: Opallszki Za/tán Mell.: / db megállapodás Hiv. sz.: PosWCÍm: 5601 Pf l l 2. TelejolI: (66)

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 3-án megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 3-án megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kunadacs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 6097. Kunadacs, Rákóczi u. 2. 1-1/2011. Kunadacs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. január 27-én megtartott üléséről felvett J E G Y Z Ő

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. október 21- én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendes, nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. május 3-án megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. május 3-án megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Nagykáta Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. május 3-án megtartott üléséről. Az ülés helye: Városi Könyvtár Vadász utcai rendezvényterme (Dózsa György út 15/a)

Részletesebben

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. Helyiséghasznosítási iroda Miskolc, Széchenyi u. 60. iktatószám: 11676 1 /G30/2013. MISKOLC, Békeszálló telep 23103/4 helyrajzi számú INGATLAN FORGALMI ÉRTÉKBECSLÉSE

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottsága 2008. június 16-án tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Ikt. sz.: V.510/2007. Előadó: dr. Komán Ágnes Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802 E-mail: benedek.maria@bekescsaba.hu

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Hazai és EU-s források terhére kiírt pályázatok benyújtásával kapcsolatos döntéshez javaslattétel. Előadó: Pap Tibor polgármester

Jegyzőkönyv. 1. Hazai és EU-s források terhére kiírt pályázatok benyújtásával kapcsolatos döntéshez javaslattétel. Előadó: Pap Tibor polgármester I-1/3-9/2009.ikt.sz. Jegyzőkönyv Készült: Dévaványa Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában 2009. május 25-én megtartott Pénzügyi- Ellenőrző- Önkormányzati Vagyonkezelő Bizottság nyílt ülésén. Jelen

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE ELŐTERJESZTÉS BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE POLGÁRMESTERE Előterjesztés száma: 206/2015/09.10. A határozati javaslat elfogadásához az SZMSZ 49. u) pontja alapján minősített többség szükséges ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 28-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./C kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 28-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./C kötet I/C kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2010. január 28-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./C kötet A panelprogramban résztvevő társasházakkal kötendő támogatási és együttműködési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2005. év február 21.-ei ülésére Tárgy: Állami ingatlanok önkormányzatok részére történő ingyenes tulajdonba adása. Előadó: Horváth

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. december 15-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. december 15-i rendkívüli ülésére 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. december 15-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az önkormányzat 2012. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

BEKESCSABA MEGl'EI JOGU varas ÖNKORMANYZAT KÖZGYÜLtSENEK. OKTATASf És SI'ORTBIZOTTSAGA Bekéscsaba. Szent ls/ván/ér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BEKESCSABA MEGl'EI JOGU varas ÖNKORMANYZAT KÖZGYÜLtSENEK. OKTATASf És SI'ORTBIZOTTSAGA Bekéscsaba. Szent ls/ván/ér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BEKESCSABA MEGl'EI JOGU varas ÖNKORMANYZAT KÖZGYÜLtSENEK KÖZMÜVELŐVESf,fFJÚSAGf, OKTATASf És SI'ORTBIZOTTSAGA Bekéscsaba. Szent ls/ván/ér 7. Ikl. s::.: V 22-1/2008. E/óodó: USf\"(j,me "ricw\"ú1.li lu/ili/illo

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Készítő: Milicz Sándor ügyvezető igazgató Lövey Zoltán ügyvezető igazgató Tárgy: Javaslat városi szintű központi konyha kialakítására

Részletesebben

391 Jelentés a helyi önkormányzatok 1996. évi normatív állami hozzájárulása igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól

391 Jelentés a helyi önkormányzatok 1996. évi normatív állami hozzájárulása igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól 391 Jelentés a helyi önkormányzatok 1996. évi normatív állami hozzájárulása igénybevételének és elszámolásának ellenőrzési tapasztalatairól TARTALOMJEGYZÉK I. Összegző megállapítások, következtetések,

Részletesebben

POLGÁRMESTERE. Készült a Képviselő-testület 2012. április 4.-i ülésére.

POLGÁRMESTERE. Készült a Képviselő-testület 2012. április 4.-i ülésére. 6 1 BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI POLGÁRMESTERE ÖNKORMÁNYZAT Készült a Képviselő-testület 2012. április 4.-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Javaslat a Budapest, XVI. kerület, Sasvár u. -

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2014.december 18-án tartott rendkívüli, nyilvános üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2014.december 18-án tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Ádánd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2014.december 18-án tartott rendkívüli, nyilvános üléséről JEGYZŐKÖNYV Készült: Ádánd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T

J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzat Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottsága J E G Y Z Ő K Ö N Y V I K I V O N A T Készült: A Városgazdálkodási és Pénzügyi Bizottság 2011. december

Részletesebben

Tanácskozási joggal vett részt: Dr. Benedek Mária jegyző, Dr. Szvercsák Szilvia aljegyző

Tanácskozási joggal vett részt: Dr. Benedek Mária jegyző, Dr. Szvercsák Szilvia aljegyző Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. sz. I. 250-12/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2007. október 18-án Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Polgármesteri

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. lkt. sz.: Vl 569-412015.; Vl 706-512015. Előadó: dr. Bacsáné, Fazekas István,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nagyvázsony Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 25-én 18.00 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helyszíne: Községháza

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje

BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEf JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, SzentIstván tér 7. Ik/.s

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. szeptember hó 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. szeptember hó 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSE 2004. szeptember hó 23-án tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Innovációs Központ Üzemeltetési szerződéseinek

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 1712/2009 ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 6/2009. Balatonvilágosi

Részletesebben

Kalocsa Város Önkormányzata NYILVÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁST. tesz közzé

Kalocsa Város Önkormányzata NYILVÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁST. tesz közzé 1 Kalocsa Város Önkormányzata NYILVÁNOS PÁLYÁZATI FELHÍVÁST tesz közzé Pályázati azonosító: KPH-JO-2590/2016 a dunaszentbenedeki 0106 hrsz. alatti Vízimadárpark és Szabadidőközpont ingatlan bérbeadására,

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS ALPOLGARMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS ALPOLGARMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 452-252 BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS ALPOLGARMESTERE Békéscsaba, Szent István tér 7. /kt. SZ.: VI-I230/2007 Előadó: Hadabásné Szigethy Gyöngyi Mell.: Újkígyósi VízműKft.

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS JEGI'ZŐJE. Békéscsaba, Szent István IéI' 7.

BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS JEGI'ZŐJE. Békéscsaba, Szent István IéI' 7. Poswcím: 5601 Pf JJ2. TelefoII: (66) 523-S02 BÉKÉSCSABA MEGfEJ JOGÚ VAROS JEGI'ZŐJE Békéscsaba, Szent István IéI' 7. Ikl. sz.: I. 2S11200S. Elóadó: dr. Komál1lÍgl1es, dr. Kiss Gyula, Kuk/a Emese Mell.:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Pénzügyi Bizottsága 2009. május 11-én tartott nyilvános üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal III számú tárgyalója Jelen vannak: Fodor Lajos bizottsági elnök Tímár Ella bizottsági

Részletesebben

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. március 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. március 25-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből Polgármesteri Hivatal 4201 Hajdúszoboszló, Hősök tere 1. Telefon: 52/557-300. Fax: 52/557-301. Email: polgmhiv@hajduszob.hu Szám: 6316/2010. K I V O N A T Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Pusztazámor Községi Önkormányzatának 13/2012. (XII.19.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól

Pusztazámor Községi Önkormányzatának 13/2012. (XII.19.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Pusztazámor Községi Önkormányzatának 13/2012. (XII.19.) számú rendelete az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól Pusztazámor Községi Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. évi január hó 28. napján tartott soros nyílt képviselő-testületi ülésének N A P I R E N D J E

Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. évi január hó 28. napján tartott soros nyílt képviselő-testületi ülésének N A P I R E N D J E Kövegy Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. évi január hó 28. napján tartott soros nyílt képviselő-testületi ülésének N A P I R E N D J E 1.) Polgármesteri tájékoztató Előadó: Galgóczkiné Krobák

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. április 16-án 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe.

M E G H Í V Ó. 2011. április 16-án 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

Békéscsaba, Szent istván tér 7.

Békéscsaba, Szent istván tér 7. BÉKÉSCSABA lviegyel JOGÚ VAROS POLGAR1l1ESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent istván tér 7. Ikt. sz.: fv. 72212013. Eldado: Czigléczkiné Liszkai Edit Mell.:ldh Hiv. sz.:- Postacím: 5601 ri J 12. Telefon : (66) 5:!3-

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ács Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 25-én 16. 00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében megtartott üléséről. Jelen vannak: A csatolt jelenléti

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS. Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. IIá. sz.: V547/2007 Előadó:NagyÁrpád Mell.:l Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-806 Telefax: (66) 523-808

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzat Képviselő-testületének 7/1994.(V.4.) számú RENDELETE A lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek elidegenítéséről (egységes szerkezetben) 1 Budapest

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

J E G Y Z Ő K Ö N Y V E SAJÓBÁBONY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. szeptember 02. napján megtartott rendkívüli, nyílt ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Határozat szám Megnevezése 154/2015.(IX.02.) Napirendi pont

Részletesebben

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések. 7 határozati javaslat mellékletekkel

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések. 7 határozati javaslat mellékletekkel Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 23433-50/2013. Tárgy: Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Melléklet: 7 határozati javaslat mellékletekkel

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének ^ A. /2007.(IL15.)sz. önkormányzati rendelete. a 2006. évi költségvetés módosításáról

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének ^ A. /2007.(IL15.)sz. önkormányzati rendelete. a 2006. évi költségvetés módosításáról Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének ^ A /.(IL.)sz. önkormányzati rendelete a. évi költségvetés módosításáról Békéscsaba,. február. Előkészítő: Szendlacsekné Dr. Pelle Beatrix aljegyző Előterjesztő:

Részletesebben

Jegyzőkönyv Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének üléséről

Jegyzőkönyv Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének üléséről Jegyzőkönyv Készült a Pusztazámor Községi Önkormányzat Képviselő-testületének üléséről Az ülés helye: a Községháza tanácskozóterme (Pusztazámor, Munkácsy Mihály u. 1.) Az ülés időpontja: 2013. december

Részletesebben

A 2010. október 15.-én készült értékbecslési szakvéleményben tárgyi ingatlan - jelen állapotában - meghatározott forgalmi értéke 3.500.000,-Ft.

A 2010. október 15.-én készült értékbecslési szakvéleményben tárgyi ingatlan - jelen állapotában - meghatározott forgalmi értéke 3.500.000,-Ft. Kőbányai Vagyonkezelő Zrt. s>u?ir>pest Kfívüros X. kerület Kőbányai önkorinánr/at Képviselő-testület ülése lc.llsi.[ 57, {ZOtO- Uu^ 15M.lI Tárgy: Bp. X. Petrőczy u. 24. fsz. 3. sz. alatti 42011/0/A/6 hrsz-ú

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Javaslat alpolgármester választására, illetménye és költségtérítése

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT. Javaslat alpolgármester választására, illetménye és költségtérítése JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Készült Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testület 2010. december 15-én 15.00 órakor a Józsefvárosi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal III. em. 300-as tárgyalójában megtartott

Részletesebben

Stratégiai-Fejlesztési Osztály Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Önkormányzati Közbeszerzési Döntéshozó Bizottság.

Stratégiai-Fejlesztési Osztály Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottság Önkormányzati Közbeszerzési Döntéshozó Bizottság. Ikt. SZ.: IV. 202/2010. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS POLGÁRMESTERE Békéscsaba, Szent István fér 7. Elóadó: Upták Margit Mell.: I db Hiv. sz: Postacim: 5601 Pf 112. Telefo,,: (66) 523-801 Telefax: (66)

Részletesebben

IK. 1.ATf.\~P/.'c Í\T,íf:VF

IK. 1.ATf.\~P/.'c Í\T,íf:VF IK. 1.ATf.\~P/.'c Í\T,íf:VF ", ", ' ~ J- L.,, ",t r\ J l t- ~--, BUDAPEST FOVAROS X. KERULET KOBANYAI ONKORMANYZAT KÉPVISEL9-TESTÜLET~NEK 2014 ft8r 16. GAZDASAGI BIZOTTSAGA JEGYZŐKÖNYV Készült a Gazdasági

Részletesebben

ÁLTALÁNOS TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ AEGON Magyarország Hitel Zrt. ingatlanvásárlási célú kölcsöne

ÁLTALÁNOS TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ AEGON Magyarország Hitel Zrt. ingatlanvásárlási célú kölcsöne ÁLTALÁNOS TERMÉKTÁJÉKOZTATÓ AEGON Magyarország Hitel Zrt. ingatlanvásárlási célú kölcsöne AEGON Magyarország Hitel Zrt. Információs vonal: +36/40 400 800 1091 Budapest, Üllői út 1. www.aegonhitel.hu Érvényes:

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. október 20-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2015. október 20-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza Üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Oktatási, Kulturális, Kisebbségi és Esélyegyenlőségi Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 283-288 Web site:

Részletesebben