Megjegyzés: A hírlevélben a megkülönböztethetőség érdekében a sáv és az útpálya fogalmakat használjuk.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megjegyzés: A hírlevélben a megkülönböztethetőség érdekében a sáv és az útpálya fogalmakat használjuk."

Átírás

1 Tisztelt Hölgyem/Uram! Alant olvashatja az ASFINAG új hírlevelének őszi kiadását, amelyben rendszeresen és naprakészen tájékoztatjuk az osztrák autópálya- és gyorsforgalmi hálózaton zajló legnagyobb és a teher, valamint a buszforgalmat leginkább érintő útépítésekről! A forgalmi rend változásaihoz és az ütemtervekhez kapcsolódó információk mellett tanácsokat és tudnivalókat is közlünk az útépítések melletti minél egyszerűbb és zökkenőmentesebb elhaladás érdekében. Ez az építkezésekről szóló tájékoztató áttekintést ad a szeptember közepétől 2015 végéig tartó útépítési szezon tehergépkocsik és buszok számára legkritikusabb forgalomkorlátozásairól. Hívja az ASFINAG új útépítési forró drótját! További kérdései vannak az ASFINAG folyamatban lévő útépítéseiről, vagy szeretne külön rákérdezni valamire? Akkor hívja az ASFINAG új útépítési tudakozóját! Tudakozónkat a telefonszámon érheti el. Az interneten a webcímen szintén naprakész információkat talál a folyamatban lévő útépítésekről. Megjegyzés: A hírlevélben a megkülönböztethetőség érdekében a sáv és az útpálya fogalmakat használjuk. Az útépítésekről szóló tájékoztató angol, cseh, magyar, lengyel, horvát és olasz nyelven is megtalálható a mellékletben. Szívélyes üdvözlettel Az ASFINAG útépítési csapata 1. A4 Keleti autópálya: a repülőtér és Fischamend közötti szakasz Október végéig tartanak a Keleti autópálya repülőtér és Fischamend között szakaszának három sávra bővítésének munkálatai, amelytől nagyobb áteresztőképességet és a közlekedésbiztonság javulását várjuk. Az egész szakaszon útpályánként két-két sáv áll rendelkezésre ben a Magyarország felé haladó útpályán épül meg a harmadik sáv, ezért a teljes forgalom a Bécs felé menő útpályán halad, szembeforgalomban (a forgalmi irányokat betonelemek választják el). A három sávra bővült autópályát október végén adjuk át véglegesen a forgalomnak. A három sávra bővítést a Repülőtér csomópont környékén a tervezettnél két hónappal korábban sikerült lezárni és a forgalomnak átadni. A Magyarország felé haladó útpálya forgalmát kb. 1,5 kilométerrel keletebbre, a Repülőtér csomópont után tereljük át. Az útépítés teljes hossza így 7 kilométerről csupán 5,5 kilométerre csökken.

2 Mindkét irányban a következő érvényes: A külső sáv szélessége 3,5 méter, így ez használható tehergépkocsikkal és buszokkal. A belső sáv szélessége 2,75 méter, ezért ebben a sávban nem haladhatnak 2 méternél szélesebb gépjárművek. FIGYELEM: A sebességellenőrzést az átlagsebességet ellenőrző készülékkel végezzük, az útépítés teljes hosszában 80 km/h-s sebességkorlátozás érvényes. 2. A4 Keleti autópálya: a Neusiedl és Gols/Weiden közötti szakasz Még október végéig tartanak az útpálya, a rámpák és a csomópontok felújítására irányuló munkálatok. Az ASFINAG új táblákat és közlekedési jelzéseket helyez ki, és számos intézkedést vezet be az útszakasz biztonságának növelése érdekében. Irányonként mindig két-két sáv áll rendelkezésre, egy-egy irányba a két sáv egymástól fizikailag elválasztva halad, szembeforgalomban. A Magyarország irányába haladók esetében a következő érvényes: A két sáv szűkített, ezért a teherforgalom csak az első sávot használhatja, a másodikat annak elégtelen szélessége miatt nem. A Bécs irányába haladók esetében a következő érvényes: A két sáv egymástól fizikailag elválasztva halad, szélességük azonban lehetővé teszi azok tehergépkocsik és buszok általi használatát. A Weiden/Gols, a Gewerbepark, valamint a Neusiedl csomópont csak az első sávon közelíthető meg, ezért kérjük, időben soroljon be! FIGYELEM: Radaros sebességellenőrzés mindkét útpályán.

3 3. A2 Déli autópálya: az arnwieseni szakasz Július végétől szeptember végéig tart az Olaszország felé haladó útpálya felújítása és az elválasztósáv fejlesztése a közlekedés biztonságának javítása érdekében. Az egész szakaszon irányonként két-két sáv áll rendelkezésre. A felújítás az Olaszország felé haladó irányt érinti, ezért a teljes forgalom a Bécs felé haladó útpályán halad, szembeforgalomban. A forgalmi irányokat betonelemek választják el. Szeptembertől az Olaszország irányába haladók esetében a következő érvényes: Az Arnwiesen pihenőhely az egész időtartam alatt csak egy ideiglenes bekötőúton közelíthető meg. Használja az útépítés előtti ideiglenes lehajtót (a 152,7. kilométernél). Az A2-en és a tartományi úthálózaton ki van táblázva ez a felhajtási lehetőség! 4. A2 Déli autópálya: a Wolfsberg Süd és St. Andrä közötti szakasz November közepéig tart a kopóréteg cseréje Karintiában: A közlekedés biztonságának javítását szolgálja a jobban tapadó útfelület kialakítása, a szalagkorlátok cseréje, valamint a két útpálya fizikai elválasztása. A felújítás utolsó szakasza szeptember elejétől november közepéig tart: Ebben az időszakban egyegy sáv áll a forgalom rendelkezésére a Bécs felé haladó útpályán. Irányonként egy-egy, 3,5 méter széles sáv áll rendelkezésre.

4 5. A10 Tauern autópálya: a Salzburg csomópont és Salzburg Süd közötti szakasz Az ASFINAG november végéig kicseréli a Salzburgtól délre futó útpálya burkolatát őszén a Salzburg felé menő útpályán halad a forgalom, a Villach irányába haladó szemközti oldal építési terület. A teljes forgalom irányonként két-két sávon, szembeforgalomban halad (a forgalmi irányokat betonelemek választják el). Szeptember elejétől mindkét irányban a következő érvényes: A külső sáv szélessége 3,25 méter, így ez használható tehergépkocsikkal és buszokkal. A belső sáv szélessége 2,8 méter, ezért ebben a sávban nem haladhatnak 2 méternél szélesebb gépjárművek. 6. A10 Tauern autópálya: a flachaui szakasz november végéig tart a hidak és a közelben élők védelmét szolgáló zajvédő falak felújítása. A felújítás utolsó szakasza szeptember közepétől november közepéig tart: Ebben az időszakban egyegy sáv áll a forgalom rendelkezésére. Irányonként egy-egy, 3,5 méter széles sáv áll rendelkezésre.

5 7. S16 Arlbergi gyorsforgalmi út: az Arlberg-alagút teljes lezárása Az ASFINAG 2017-ig felújítja Ausztria leghosszabb közúti alagútját, amelynek keretében 37 új menekülési útvonalat alakít ki és a legkorszerűbb biztonságtechnikai berendezéseket építi be. A munkálatokhoz április közepétől november közepéig teljesen le kell zárni az alagutat. Az alagút a közeli Arlbergi-hágón, illetve Németországon és Svájcon keresztül kerülhető el. Fontos: A regionális és távolsági közlekedéshez kapcsolódó valamennyi információt, valamint a közlekedési tilalmak, korlátozások, kerülőutak és terelések részletes adatait lásd a http: // weboldalon! 8. A23 bécsi délkeleti összekötő: intézkedéscsomag 1. Az Inzersdorfi felüljáró projekt A 2010 és 2014 között zajló előkészítő munkákat követően 2015 márciusában elindultak a munkálatok az Inzersdorfi felüljárón. Az ASFINAG 2018-ig felújítja a tartószerkezeteket, és a szakaszt részben új töltésen vezeti. A felszerelést és a biztonsági berendezéseket a technika mai állásához igazítjuk és javítjuk a zajvédelmet is. Szeptember elejétől 2016 tavaszáig: A forgalom szembeforgalomban halad (a forgalmi irányokat betonelemek választják el) irányonként két-két sávon (a kétsávos szakaszon), valamint három-három sávon (a háromsávos szakaszon) az ideiglenes útszélesítésen. Sterngasse felhajtó Altmannsdorf irányába: június és szeptember között mintegy 15 éjszakai lezárásra kell számítani (22:00 és 05:00 óra között).

6 A jobb sávban haladjon, tartsa be a 60 km/h-s sebességkorlátozást (átlagsebesség ellenőrzése) és a megfelelő követési távolságot. 2. A fly over projekt Az ASFINAG a mobil hídszerkezet segítségével a teljes forgalom fenntartása mellett újítja fel az A23 vasúti felüljáróit. A kicsivel a Landstraße csomópont előtt felállított fly over szerkezetet szeptember :00 óra és szeptember :00 óra között bontjuk el. Súly és hosszkorlátozás (max. 44 tonna összsúly és max. 22 méteres hosszúság); tartsa be a max. 60 km/h-s sebességkorlátozást! 3. A Práter csomópont átalakítása projekt Az ASFINAG 2014 márciusától 2017 februárjáig újraépíti a már elöregedett Erdbergi hidat. A23 déli irányba: Déli irányba egy sáv, valamint a déli irányba haladó A23 és a központ, illetve Nickelsdorf felé menő A4 közötti kapcsolatok, valamint a St. Marx felé menő lehajtó az új tartószerkezeteken halad, az Erdbergi hídon két sáv marad meg. A23 északi irányba a Práter csomópontnál: Az Erdbergi hídon egy sáv szembeforgalomban halad Észak/Kagran felé, két sáv az ideiglenes hídon halad egyenesen Észak/Kagran felé. Egy sáv az ideiglenes hídon át megy az A4/Központ felé, valamint egy az A4-re Nickelsdorf irányába.

7 A Práter csomópontban az új tartószerkezetek sávját mindkét irányba használhatják a tehergépkocsik és buszok, ezért kérjük, időben soroljon be és a jobb külső sávban haladjon! Az A4 Keleti autópályán mindkét irányban tartsa be a 4,2 méteres magasságkorlátozást az Erdbergi híd környékén! 4. A Práter híd felújítása projekt A Práter híd felújítási munkálatai 2015 márciusától 2017 augusztusáig tartanak. Az ASFINAG valamennyi munkát a folyamatos forgalom és a Práter híd útpályánként négysávos forgalmi rendjének megtartása (szűkített sávok) mellett végzi. Így úgynevezett építési szigetek alakulnak ki (építési terület középen, a sávok azoktól jobbra és balra haladnak). Sávlezárásokra csak éjszaka, 22:00 és 05:00 óra között kerül sor. Ilyenkor 30 km/h-s éjszakai sebességkorlátozás lép életbe. Kérjük, tartsa be a 30 km/h-s éjszakai sebességkorlátozást, hogy a munkákat szabályszerűen lehessen elvégezni a híd tartószerkezeteinek kilengése nélkül! Kérjük, gondosan tartsa be a mindenkori közlekedési helyzetekre vonatkozó táblák utasításait. 9. A1 Nyugati autópálya: a Steinhäusl és St. Christophen közötti szakasz felújítása Szeptember közepétől október végéig a Salzburg irányába menő útpálya felújítása zajlik. A most zajló első építési szakaszban mindig két-két sáv áll rendelkezésre. Az október elején induló második szakaszban éjszakánként egy-egy sávra (3,5 méter maradék szélesség) szűkül az útpálya.

8 Figyelem: Egysávos forgalmi időszakok 3,5 méteres maradék szélességgel október elejétől október végéig. 10. A9 Pyhrn-autópálya: a Voralpenkreuz és Inzersdorf közötti szakasz felújítása Az ASFINAG 2015 szeptember közepétől októberig felújítja az útpályát és a rámpákat, valamint a Wartberg-alagút biztonsági berendezéseit. A felújítás szeptember közepétől október végéig tartó utolsó szakaszában irányonként egy-egy sáv áll a forgalom rendelkezésére. Az Inzersdorf csomópont rámpáinak felújításához a hétvégékre le kell zárni a Voralpenkreuz és Graz felé menő útpályák felhajtó rámpáit (várhatóan szeptember 25. és 28. között). A forgalmat a B138-as útra tereljük. A 3,0 méternél magasabb túlméretes szállítmányok az Inzersdorf csomópont B138 Ried csomópont útvonalat használhatják. 11. A22 Duna-menti autópálya: a Kaisermühlen-alagút teljes körű felújítása A 2013-ban zajló előkészítő munkákat követően szeptember 18-án elindultak a munkálatok a Kaisermühlen-alagút teljes körű felújítására és helyreállítására. Az alagút mellett felújítjuk a Kaisermühlen csomópont és a Brigittenaui híd között a szabadban menő útszakaszt.

9 2015 őszén sávelhúzással megmarad a meglévő három-három sáv, éjszakánként (22:00 és 05:00 óra között) akár egy-egy sávra szűkül az útpálya. A jobb sávban haladjon, tartsa be a 60 km/h-s sebességkorlátozást (átlagsebesség ellenőrzése) és a megfelelő követési távolságot. A teherforgalomnak az első építési szakasz alatt a jobb külső sávot kell használnia. Impresszum: Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft 1011 Wien, Rotenturmstraße 5-9 info@asfinag.at,

Megjegyzés: A hírlevélben a megkülönböztethetőség érdekében a sáv és az útpálya fogalmakat használjuk.

Megjegyzés: A hírlevélben a megkülönböztethetőség érdekében a sáv és az útpálya fogalmakat használjuk. Tisztelt Hölgyem/Uram! Alább olvashatja az ASFINAG hírlevelének tavaszi kiadását, amelyben rendszeresen és naprakészen tájékoztatjuk az osztrák autópálya- és gyorsforgalmi hálózaton zajló legnagyobb és

Részletesebben

1. ÁLTALÁNOS TERVEZÉSI ELŐÍRÁSOK

1. ÁLTALÁNOS TERVEZÉSI ELŐÍRÁSOK 1. ÁLTALÁNOS TERVEZÉSI ELŐÍRÁSOK Az országos és a helyi közutak hálózatot alkotnak. A közúti fejlesztési javaslatok a különböző szintű, az ötévenként, valamint a területrendezési tervek felülvizsgálatakor

Részletesebben

Tisztelt Hölgyem/Uram!

Tisztelt Hölgyem/Uram! Tisztelt Hölgyem/Uram! Alant olvashatja az ASFINAG új hírlevelét, amelyben mostantól fogva rendszeresen és naprakészen tájékoztatjuk az osztrák autópálya- és gyorsforgalmi hálózaton zajló legnagyobb és

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉG ÜGYRENDJE

KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉG ÜGYRENDJE Iktatószám:. SZABOLCS SZATMÁR - BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL KÖZLEKEDÉSI FELÜGYELŐSÉG ÜGYRENDJE Hatályos: 2011. év április hó. napjától A szakmai irányító szerv vezetőjével történő egyeztetés igazolása.

Részletesebben

K i v o n a t. a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2014. K i v o n a t a Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2014. július 9-i ülésének jegyzőkönyvéből /Kihagyva a kihagyandókat!/ Kiskunmajsa

Részletesebben

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK ÚTMUTATÓJA

ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK ÚTMUTATÓJA ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK ÚTMUTATÓJA a 2007-2013 időszakban a Közlekedési Operatív Program keretében a Közlekedési módok összekapcsolása, gazdasági központok intermodalitásának és közlekedési infrastruktúrájának

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV. Vértes Center Születésnap rendezvény. Vértes Center Bevásárlóközpont 2800 Tatabánya, Győri út 7-9.

BIZTONSÁGI TERV. Vértes Center Születésnap rendezvény. Vértes Center Bevásárlóközpont 2800 Tatabánya, Győri út 7-9. BIZTONSÁGI TERV Vértes Center Születésnap rendezvény Vértes Center Bevásárlóközpont 2800 Tatabánya, Győri út 7-9. őrzés-védelmi- és rendezvénybiztosítási tevékenységének ellátására TARTALOMJEGYZÉK Vértes

Részletesebben

7. számú melléklet. A projekt műszaki tartalmának meghatározása. 2. Állomások

7. számú melléklet. A projekt műszaki tartalmának meghatározása. 2. Állomások 7. számú melléklet A projekt műszaki tartalmának meghatározása 1. Vonalalagutak Két különálló, egyvágányú alagútból álló 7,34 km hosszú alagútpár (beleértve a kapcsolódó műtárgyakat - összekötő alagutakat,

Részletesebben

Használati útmutató analóg karórához Cal. 1N00, Cal. VJ32, Cal. VJ33 Cal. VX3K, Cal. VX32, Cal. VX42, Cal. VX50, Cal. VX51, Cal.

Használati útmutató analóg karórához Cal. 1N00, Cal. VJ32, Cal. VJ33 Cal. VX3K, Cal. VX32, Cal. VX42, Cal. VX50, Cal. VX51, Cal. Használati útmutató analóg karórához Cal. 1N00, Cal. VJ32, Cal. VJ33 Cal. VX3K, Cal. VX32, Cal. VX42, Cal. VX50, Cal. VX51, Cal. VX82 - M 2 6 Y Ön mostantól egy PULSAR analóg, kvarc-szerkezetű karóra boldog

Részletesebben

2. A pénztárgéphasználatra kötelezett adózó elektronikus naplóval rendelkezı, hagyományos pénztárgépet 2013. december 31-ig üzemeltethet.

2. A pénztárgéphasználatra kötelezett adózó elektronikus naplóval rendelkezı, hagyományos pénztárgépet 2013. december 31-ig üzemeltethet. A Magyar Közlöny 2013/24. számában 2013. február 15-én megjelent a pénztárgépek és taxaméterek mőszaki követelményeirıl, a nyugtakibocsátásra szolgáló pénztárgépek és taxaméterek forgalmazásáról, használatáról

Részletesebben

2006.9.2. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja. tekintettel a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság második olvasatra adott ajánlására (A6-0076/2005),

2006.9.2. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja. tekintettel a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság második olvasatra adott ajánlására (A6-0076/2005), 2006.9.2. HU Az Európai Unió Hivatalos Lapja C 33 E/425 tekintettel az EK-Szerződés 251. cikkének (2) bekezdésére, tekintettel eljárási szabályzata 62. cikkére, tekintettel a Közlekedési és Idegenforgalmi

Részletesebben

ó ó ó ú ó ó ó ó ó ú ő ú ú ó ű ü ó ü ő ú ü ű ó ű ű ő ő ó ó ű ő ú ó ű ó ó ó ó ű ü ü ó ü ó ó ü ú ó ó ű ó ú ó ú ő ú ó ű ü ő ő ó ü ó ó ű ó ű ó ó ó ó ú ó ű ó ó ű ü ó ü ű ü ó ü ő ó ű ú ó ű ó ő ó ű ó ó ú ó ű ó

Részletesebben

KÖKIR. koztató a Közúti Közlekedési Információs Rendszer bevezetéséről. Budapest, 2009. június 19.

KÖKIR. koztató a Közúti Közlekedési Információs Rendszer bevezetéséről. Budapest, 2009. június 19. KÖKIR Sajtótájékoztat koztató a Közúti Közlekedési Információs Rendszer bevezetéséről Budapest, 2009. június 19. 1 Stratégiai cél a korábban különálló programok helyett: egységes hatósági keretrendszer

Részletesebben

Működtetett kommunikációs fórumok

Működtetett kommunikációs fórumok II. fázis III. kötet Alsómocsoládi Körjegyzői Hivatal Működtetett kommunikációs fórumok Javaslat című pályázatban ÁROP- 1.A.2/A-2008-0138 vállalt feltételek szerinti szervezet-fejlesztési és képzési szolgáltatás

Részletesebben

Úttartozékoknak nevezzük a padkán, a járdán és az út mentén elhelyezett elemeket.

Úttartozékoknak nevezzük a padkán, a járdán és az út mentén elhelyezett elemeket. 4. tétel Forgalomtechnikai eszközök, úttartozékok Sorolja fel az úttartozékokat (padkán, járdán, út mentén)! Jellemezze a vezetőoszlop és a vezetőkorlát korszerű kialakításának szempontjait! Beszéljen

Részletesebben

E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMHÁLÓZATI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA

E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMHÁLÓZATI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA 2013. március 1. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMHÁLÓZATI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA MEH 46/2013. számú határozatának kötelezéseivel egységes szerkezetbe foglaltan. TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

polgármester városi főépítész Tárgy:

polgármester városi főépítész Tárgy: Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Lautner Emőke városi főépítész Javaslat a Kazincbarcika városközpontjában elhelyezkedő Völgy park és Liget park fejlesztésére és fedett rendezvény

Részletesebben

Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről

Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Dozmat község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2011./VII.13./ önkormányzati rendelete a közterület használat rendjéről Dozmat község Önkormányzatának képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Területi hatály. Tárgyi hatály

Területi hatály. Tárgyi hatály TARTALOM Területi hatály... 2 Tárgyi hatály... 2 Személyi hatály... 3 A fizető parkolóhelyek igénybevételének szabályai... 3 A fizető parkolók üzemeltetése... 3 Általános üzemeltetési idők... 4 Várakozási

Részletesebben

38/2007. (III. 28.) GKM

38/2007. (III. 28.) GKM 38/2007. (III. 28.) GKM rendelet a közúti jármővezetık és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet módosításáról A gazdasági

Részletesebben

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól

5/2004. (I. 28.) GKM rendelet. a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól 5/2004. (I. 28.) GKM rendelet a helyi közutak kezelésének szakmai szabályairól A közúti közlekedésr l szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának 4. alpontjában kapott felhatalmazás alapján

Részletesebben

9. Jelzőlámpás forgalomirányítás

9. Jelzőlámpás forgalomirányítás SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM MŰSZAKI TUDOMÁNYI KAR KÖZLEKEDÉSÉPÍTÉSI TANSZÉK KÖZÚTI FORGALOMTECHNIKA 1. Tantárgykód: NGB_ET009_1 9. Jelzőlámpás forgalomirányítás Dr. Kálmán László egyetemi adjunktus Győr,

Részletesebben

T P T A L E N T P L A N Tervezõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

T P T A L E N T P L A N Tervezõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. T P T A L E N T P L A N Tervezõ, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 9023 Gyõr, Richter János u. 11.; Tel: 96 418 373; Fax: 96 418699; email: talent_plan@arrabonet.hu; www.talent plan.hu Győr Rendezési terv

Részletesebben

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Az Európai Unió második kétéves jelentése az Egyesült Nemzetek Éghajlat-változási Keretegyezménye alapján

A BIZOTTSÁG JELENTÉSE. Az Európai Unió második kétéves jelentése az Egyesült Nemzetek Éghajlat-változási Keretegyezménye alapján EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.12.15. COM(2015) 642 final A BIZOTTSÁG JELENTÉSE Az Európai Unió második kétéves jelentése az Egyesült Nemzetek Éghajlat-változási Keretegyezménye alapján (az üvegházhatást

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:vi.3604/2004 Előadó:Erdei József Mell.:4 db. Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66)

Részletesebben

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos 2012. január 01-től

36/2007. (III. 26.) GKM rendelet Hatályos 2012. január 01-től 36/2007. (III. 26.) GKM rendelet az autópályák, autóutak és főutak használatának díjáról A gazdasági és közlekedési miniszter feladat- és hatásköréről szóló 163/2006. (VII. 28.) Korm. rendelet 1. e) pontja

Részletesebben

1995L0057 HU 01.01.2007 004.001 1

1995L0057 HU 01.01.2007 004.001 1 1995L0057 HU 01.01.2007 004.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A TANÁCS 95/57/EK IRÁNYELVE (1995. november 23.) az

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. november 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. november 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében. PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 1/ 1-43/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2009. november 26-i ülésén, a Városháza A épületének nagytermében.

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 59/2003. (12.22.) sz. rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 59/2003. (12.22.) sz. rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának 59/2003. (12.22.) sz. rendelete a füstköd (szmog)-riadó intézkedési tervről Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a környezet védelmének általános szabályairól szóló

Részletesebben

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. a közúti közlekedés szabályairól I. RÉSZ. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya.

1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet. a közúti közlekedés szabályairól I. RÉSZ. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya. 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet a közúti közlekedés szabályairól A közúti közlekedés biztonsága és zavartalansága fontos társadalmi érdek. A biztonságos és zavartalan közlekedés alapvető feltétele,

Részletesebben

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS KÖZÚTI KERÉK- ÉS TENGELYTERHELÉS MÉRŐK HE 11-2009

HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS KÖZÚTI KERÉK- ÉS TENGELYTERHELÉS MÉRŐK HE 11-2009 HITELESÍTÉSI ELŐÍRÁS KÖZÚTI KERÉK- ÉS TENGELYTERHELÉS MÉRŐK HE 11-2009 TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ELŐÍRÁS HATÁLYA... 4 2. MÉRTÉKEGYSÉGEK, JELÖLÉSEK... 4 3. ALAPFOGALMAK és MEGHATÁROZÁSOK... 4 3.1 Kerékterhelésmérő...

Részletesebben

AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA

AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA I. AZ ÖNKÖLTSÉGSZÁMÍTÁSI SZABÁLYZAT CÉLJA, TARTALMA Az önköltség számítási szabályzat célja, a vállalkozás gazdálkodásának hatékonyabbá tétele a költséggazdálkodás tervezése, elemzése útján. Szabályozza

Részletesebben

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT 2006. szeptember 15. E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT Bekezdés TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1.AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA ÉS HATÁLYA...5

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/35

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/35 Mecseki ökoturisztikai élménypark kialakítása a pécsi állatkert funkcióbővítő fejlesztésével és kerékpár turisztikai infrastruktúra fejlesztésével - 2. szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

ti1.us Hivatela É,rkez it : 2013 L05,

ti1.us Hivatela É,rkez it : 2013 L05, ti1.us Hivatela Baráth Zsolt országgyűlési képviselő 4ar,,v-sr< r ~ : 1 / ( 7f -3 É,rkez it : 2013 L05, Írásbeli kérdés Dr. Kövér László úrnak, az Országgy űlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az

Részletesebben

86. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése. Ramada Resort Aquaworld Budapest. 2013. december 12-14.

86. ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK. Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése. Ramada Resort Aquaworld Budapest. 2013. december 12-14. 86. Magyar Dermatológiai Társulat Nagygyűlése Dermatológiai Továbbképző Tanfolyam és XII. Dermato-Pharma Szakkiállítás ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Ramada Resort Aquaworld Budapest 2013. december 12-14. www.convention.hu

Részletesebben

M Á S O L A T 3/2012. (I.

M Á S O L A T 3/2012. (I. M Á S O L A T Vác Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2012. (I. 20.) számú rendelete a korlátozott forgalmú övezetek behajtási rendjének szabályozásáról (az időközi módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2013. október 3. (OR. en) 14424/13 TRANS 512

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, 2013. október 3. (OR. en) 14424/13 TRANS 512 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2013. október 3. (OR. en) 14424/13 TRANS 512 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2013. szeptember 23. Címzett: a Tanács Főtitkársága Biz. dok. sz.:

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. február 8. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. február 8. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. február 8. (OR. en) 5895/16 ADD 1 MAR 31 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2016. február 5. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: a Tanács Főtitkársága

Részletesebben

I r á n y e l v A L A C S O N Y K I B O C S Á T Á S Ú Z Ó N Á K

I r á n y e l v A L A C S O N Y K I B O C S Á T Á S Ú Z Ó N Á K I r á n y e l v A L A C S O N Y K I B O C S Á T Á S Ú Z Ó N Á K Verzió: 2015. november Az alacsony kibocsájtású zónák (LEZ) olyan területek, melyek megkövetelik a járművek adott kibocsátási normának történő

Részletesebben

A Felügyelet jogállása, illetékességi területe és feladatai

A Felügyelet jogállása, illetékességi területe és feladatai Sok mindent el lehet érni szigorral, még többet szeretettel, de a legtöbbet belátással és pártatlan igazságossággal, amely nincs tekintettel egyes személyekre ( J.W. Goethe ) A Szombathelyi Közterület-felügyelet

Részletesebben

az új uniós vezetési- és pihenőidő szabályozás (561/2006/EK rendelet) és a vonatkozó ellenőrzési előírások kapcsán

az új uniós vezetési- és pihenőidő szabályozás (561/2006/EK rendelet) és a vonatkozó ellenőrzési előírások kapcsán az új uniós vezetési- és pihenőidő szabályozás (561/2006/EK rendelet) és a vonatkozó ellenőrzési előírások kapcsán 2007. április hó 11. napjától történő hatályba lépéssel az alábbi jelentős módosulásokra

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2007. június 18-án, 10 órakor Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1. Ady Endre Művelődési Ház Nagytermében.

Jegyzőkönyv. Készült: 2007. június 18-án, 10 órakor Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1. Ady Endre Művelődési Ház Nagytermében. Ügyiratszám: 1228/2007. Jegyzőkönyv Készült: 2007. június 18-án, 10 órakor Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1. Ady Endre Művelődési Ház Nagytermében. Tárgy: Nyergesújfalu, Holcim Zrt. új cementgyárának környezetvédelmi

Részletesebben

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE

PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE PEST MEGYE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZLÖNYE 2013. ÉVI 7/5. SZÁM A MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA 2013. december 10. TARTALOMJEGYZÉK 7/5. SZÁM (2013. DECEMBER 10. ) MELLÉKLET 77/2013. (11.29.) PMÖ határozat

Részletesebben

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 fax.:63/510-388

6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 fax.:63/510-388 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZAT FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 fax.:63/510-388 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: E- /2013. Tárgy:

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

ő Ö ő ó ő ó ő ő ó ő ő ő ó ő ú ó ő ú ő ú ő ő ú ó ő ő ú ő ő ő ú ú ű ú ő ó ő ű ó ő ő ú ő ő ő ú ú ő ó ű ő ő Ö úú ő ó ú Ö ó ó ő ő Ö ó ú ő ő ő ú ő ó ő ó Ö ó ú Ű ő ő ó ő ő ó ő ú Ö ú Ö ő ő ú ú ő ő ú ú ó ó ő ó

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS RENDELETE. a Clean Sky 2 Közös Vállalkozásról. (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2013) 257 final} {SWD(2013) 258 final}

Javaslat A TANÁCS RENDELETE. a Clean Sky 2 Közös Vállalkozásról. (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2013) 257 final} {SWD(2013) 258 final} EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.7.10. COM(2013) 505 final 2013/0244 (NLE) C7-0255/13 Javaslat A TANÁCS RENDELETE a Clean Sky 2 Közös Vállalkozásról (EGT-vonatkozású szöveg) {SWD(2013) 257 final} {SWD(2013)

Részletesebben

2008. április 30. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA

2008. április 30. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA 2008. április 30. E.ON DÉL-DUNÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŐEN MŐKÖDİ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG ELOSZTÓI ÜZLETSZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ ÜZLETSZABÁLYZAT HATÁLYA... 9 1.1 Az Üzletszabályzat alapját képezı

Részletesebben

TELJESKÖRŰ (KOMPLEX) AKADÁLYMENTESÍTÉSI AJÁNLÁS A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom.

TELJESKÖRŰ (KOMPLEX) AKADÁLYMENTESÍTÉSI AJÁNLÁS A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom. A Magyar Szállodaszövetség kérésére összeállította: Fogyatékosügyi Kommunikációs Intézet www.fokom.hu Ajánlásunk elsődleges célja az akadálymentes környezet kialakítására irányuló munkák tervezése és kivitelezése

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁS AZ ÉV LAKBERENDEZŐ TEAMJE 2014 cím elnyerésére a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata

PÁLYÁZATI KIÍRÁS AZ ÉV LAKBERENDEZŐ TEAMJE 2014 cím elnyerésére a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata PÁLYÁZATI KIÍRÁS AZ ÉV LAKBERENDEZŐ TEAMJE 2014 cím elnyerésére a Lakberendezők Országos Szövetsége nyílt pályázata Pályázati feltételek: Pályázhatnak olyan csoportok, akiknek tagjai között legalább egy

Részletesebben

ITS Hungary Kiválósági Díj PÁLYÁZAT. Az M0 autóút üzemi hírközlő rendszer hiányzó elemeinek megvalósítása

ITS Hungary Kiválósági Díj PÁLYÁZAT. Az M0 autóút üzemi hírközlő rendszer hiányzó elemeinek megvalósítása ITS Hungary Kiválósági Díj PÁLYÁZAT Az M0 autóút üzemi hírközlő rendszer hiányzó elemeinek megvalósítása Pályázó szervezet neve: Állami Autópálya Kezelő zrt. Címe: 1134 Budapest, Váci út 45. B épület Összeállította:

Részletesebben

ő ü ő ü ő ü ő Ő ü ő ú ő ű ü ú ő ű ű ű ú ű ő ő ő ő ő Ó Á Á ő ő ő ő ő ő ő ő Ó Ó ü ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ü ü ü ü ü ő Á ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ü ő ü ü ő ű ő ü ő ő ü ő ő ő ü ű ű ű ű ű ú ű ú ű ú ü É ü ő É ű ő ű

Részletesebben

ő ő Ü ü Á ú ú ü ú ú ü ú ü ú ú ü ő ú Á ü ú Á ü ü ü ú Á Á Ó Ü ő ü ú ú ú ü ű ú Ü ü ű Ü ú Á ú Ó ő ü Ú ú Á ő ő ú ű Á ú ü ő Á ú ú Á ú Á ú Ü Á Ö ú ú ő ő ú ű ü ő Á ő Ú ü Ö Á Á Á Á ő Ü Ö ü Ú Ö Á Á ú ő Ú Á Á ü

Részletesebben

tekintettel az Európai Unió működéséről szóló szerződésre, különösen annak 291. cikkére,

tekintettel az Európai Unió működéséről szóló szerződésre, különösen annak 291. cikkére, L 343/558 Az Európai Unió Hivatalos Lapja 2015.12.29. A BIZOTTSÁG (EU) 2015/2447 VÉGREHAJTÁSI RENDELETE (2015. november 24.) az Uniós Vámkódex létrehozásáról szóló 952/2013/EU európai parlamenti és tanácsi

Részletesebben

Ú Ó ö Ő ö Ú Ú Ó Á Á ü ő ö Ú Ú Ó ű ő ő ő ő ü Á ö ü ö ö ő Ó Á Á ő Á Ú ö Ó Ű Ú Ó ű Á ő ő ő ö Ú ö ű ö ö ö ő Ó Á Á ű ű ö ü ű ü Á Á ű ű ö ü ű ü ü ö ü ő ü Ó Ó ő ő ő ő ű ö ő ű ü Á Á ő ü ő Ú Ó ü ö ő ő ö ő ö ö ő

Részletesebben

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2015. ÁPRILIS

VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG 2015. ÁPRILIS VESZPRÉMI RENDŐRKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI HÍRLEVELE 2015. ÁPRILIS T A R T A L O M: 1. Lakásbetörések, hétvégi ház betörések, védekezési lehetőségek 2. Tanácsok gyalogosoknak 1. Lakásbetörések, hétvégi

Részletesebben

KRESZ módosítás 2010

KRESZ módosítás 2010 KRESZ módosítás 2010 A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet módosításáról 1. A rendszámmal kapcsolatos rendelkezések pontosítása (A rendelet 5. változásai) (1)

Részletesebben

AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA

AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA DR. RIXER ATTILA * DR. TÓTH LAJOS ** AZ EU KÖZÖS ÁRUSZÁLLÍTÁSI LOGISZTIKAI POLITIKÁJA 1. BEVEZETÉS Az EU közös áruszállítási logisztikai politikája önállóan nem létezik, de az EU közös közlekedéspolitikájának

Részletesebben

2014.10.14. Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. BME 2014. október 13. 2

2014.10.14. Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. BME 2014. október 13. 2 ITS rendszerek Budapesten Rónai Gergely fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. A fővárosi ITS kezdetei BME 2014. október 13. 2 1 ITS fejlesztések szervezeti háttere Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal

Részletesebben

A tej és tejtermékek közös piacszervezése

A tej és tejtermékek közös piacszervezése A tej és tejtermékek közös piacszervezése Piaci rendtartások az Európai Unióban sorozat része A Magyar Agrárkamara információs kiadványa Az EU mezőgazdasági jogi szabályozásának napi követését elősegítő,

Részletesebben

ú ú ú Ú ú ú ő ő ú ű ú ő ő ú ő ú ő ő Ó Ó ő ű ő ő ú ő Ó Ó ú ú ú Ú ü ú ú ő Ü ü ő ü ő ő ú ú ő ő ú ő ő ü ü ú ő ű ü ő ő Ü ű ű ű ű ú ü ü ő ú Ö ű ű ő ú Ü ú ü ő ú ő ü ő ű Á Ü Ó Ó ű ü Ü ü ú Ü ő ő ő ő ő ő ő ü Ü ü

Részletesebben

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.

Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email. Balatonkeresztúr Község Polgármesterétől 8648 Balatonkeresztúr Ady u. 52. Telefon: 85/575-817, fax: 85/575-823. e-mail: keresztur@t-email.hu M E G H Í V Ó Balatonkeresztúr Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült Balatonföldvár Város Képviselőtestületének 2009. október 21. napján tartott üléséről. Jelen vannak: Bezeréti Katalin polgármester, Holovits Huba alpolgármester, Babina Éva, Bóza Attila,

Részletesebben

Józsefváros Palotanegyed. Pollack Mihály tér Bródy Sándor utca - Gutenberg tér. városépítészeti és építészeti. hallgatói ötletpályázat

Józsefváros Palotanegyed. Pollack Mihály tér Bródy Sándor utca - Gutenberg tér. városépítészeti és építészeti. hallgatói ötletpályázat Józsefváros Palotanegyed Pollack Mihály tér Bródy Sándor utca - Gutenberg tér városépítészeti és építészeti hallgatói ötletpályázat tervpályázati kiírás és tervezési program 2013.május 1. Tervpályázat

Részletesebben

Javaslat a Pusztaszabolcs: A Föld Órája Fővárosa települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a Pusztaszabolcs: A Föld Órája Fővárosa települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Pusztaszabolcs: A Föld Órája Fővárosa települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: Horváth Milán (név). (aláírás) Pusztaszabolcs, 2014. június 20. (település, dátum) (P. H.) I. A JAVASLATTEVŐ

Részletesebben

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi

CompLex Hatályos Jogszabályok Gyűjteménye Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi 1 / 15 218.29. 1:53 Ingyenes, megbízható jogszabály szolgáltatás Magyarország egyik legnagyobb jogi Hatály: 21IX. tartalomszolgáltatójától Váltás a jogszabály Tetszik mai napon hatályos állapotára A jel

Részletesebben

A Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub véleménye a Bátonyterenyét átszelő 21. számú főút négysávossá szélesítéséről,

A Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub véleménye a Bátonyterenyét átszelő 21. számú főút négysávossá szélesítéséről, A Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub véleménye a Bátonyterenyét átszelő 21. számú főút négysávossá szélesítéséről, valamint a Bátonyterenyei Önkormányzat vonatkozó előterjesztése 1 Vélemény

Részletesebben

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv

Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése és intézkedési terv Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Közlekedésinformatikai és - környezeti Igazgatóság Közlekedésinformatikai Központ 1119 Budapest, Thán Károly u. 3-5. Fő közlekedési létesítmények stratégiai zajtérképezése

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Erzsébet Kórház-Rendelőintézet. Ajánlattételi felhívás

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Erzsébet Kórház-Rendelőintézet. Ajánlattételi felhívás Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat Ajánlattételi felhívás Inkontinencia termékek, és betegalátétek szállítására 1. Az ajánlatkérő neve, címe, telefonszám, telefax szám: Telefonszám: 62/532-222,

Részletesebben

É Ő É É Á É Á Ü Ú ű Á ü Á ú ü ú ü Á Á Ú Ü ü ű ú ü ú Ü ű Ü ü ü ű ü ü ű ű ü ü ü ü ü ü ú ü ü ú ű ü ü ü ü ü ü ú Ü ü ü Á Ü ú ü ú ü ü ü ü ü ü ú ü Ú ú ü ü ü ü ú ú ű ú ü ü ú ű ü ü É ú ü ü ü ü ú Á ü ü É Á ü ü ü

Részletesebben

A Telekom Telekom Buddy promóciós játék részvételi- és játékszabályzata

A Telekom Telekom Buddy promóciós játék részvételi- és játékszabályzata A Telekom Telekom Buddy promóciós játék részvételi- és játékszabályzata 2015.06.09. 1. A játék üzemeltetői A Magyar Telekom Nyrt. (székhelye: 1013 Budapest, Krisztina krt. 55.), mint szervező és adatkezelő

Részletesebben

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es Terminál Határátkelőhely Rendje

Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es Terminál Határátkelőhely Rendje Száma: 29023/ 11351 /2014/ált. Repülőtéri Rendőr Igazgatóság Határrendészeti Osztály 1675 Budapest, Pf. 10. Telefon: 296-88-66, 37-715, Telefax:291-06-85, 37-702 1. sz. pld. Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi

Részletesebben

ű ú ü ö ö ü ö ö ö ú ü ü ö ö ö ú ö ö ü ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ú ö ü ö ü ü ü ú ö ö ü ö ü ü ö Ó ü ű ö ö ü ö ü ö ú ö ö ö ö ű ú ú ű ö ö ü ö ö ö ö ü ú ö ü ö ü ü ö ú ü ü ü ű ú ö ü ö ö ö ü ö ü ú ö ö ö ü Ú ű ü ö

Részletesebben

Használati útmutató. Fa és széntüzeléső tőzhely SALGÓ. Termék kód: 123480

Használati útmutató. Fa és széntüzeléső tőzhely SALGÓ. Termék kód: 123480 Használati útmutató Fa és széntüzeléső tőzhely SALGÓ Termék kód: 123480 Tisztelt Vásárló! Köszönjük megtisztelı bizalmát, hogy cégünk készülékét vásárolta! A SALGÓ tőzhely egy nagyon közkedvelt készülék

Részletesebben

10193/12 KH/md DG E2

10193/12 KH/md DG E2 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2012. június 4. (OR. en) 10193/12 Intézményközi referenciaszám: 2012/0048 (NLE) ENER 181 COTRA 19 OC 276 JOGALKOTÁSI AKTUSOK ÉS EGYÉB ESZKÖZÖK Tárgy: MEGÁLLAPODÁS az Amerikai

Részletesebben

60/2010. (OT 34.) ORFK utasítás

60/2010. (OT 34.) ORFK utasítás 60/2010. (OT 34.) ORFK utasítás a közlekedési balesetek és a közlekedés körében elkövetett bűncselekmények esetén követendő rendőri eljárás szabályairól Szám: 60/2010. A közlekedési balesetek, a közlekedési

Részletesebben

RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47.

RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. OM-azonosító: 030570 1 RÁBATAMÁSI MÓRA FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA 9322 Rábatamási, Szent István u.47. Telefon: 0696 / 282340 Telefax:

Részletesebben

Biatorbágy Város Tópark Projekt

Biatorbágy Város Tópark Projekt Biatorbágy Város Tópark Projekt Településrendezési eszközei Településszerkezeti terve, Helyi Építési szabályzata és Szabályozási terve 2016. május hó OBELISZK Stúdió Tervező és Szolgáltató Kft. H-1056

Részletesebben

2. A tiltott, közösségellenes magatartás fogalma

2. A tiltott, közösségellenes magatartás fogalma Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 31/2012. (VI. 01.) önkormányzati rendelete a tiltott, közösségellenes magatartásokról Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése Magyarország

Részletesebben

Ó Á Á Í Á ő ő ő ő ű ő Í ü ú ű ú ú ü ü ő ú ő ő ü ű ü ő ő ü ő ő ő ő ú Á Ú ú ő ő ő ő ú ú ü ő ő ú ú ő ü ü ü Í Í ő ü Á ő ő ő ú Í ü Ó Á Á Á ű Ó Á Á Í Á Á Í ü Í ü ő ő Ú ú ő Í ü ü Á ÍÁ ú Í ő Á Á Ó Á ú ő ő Á Ó

Részletesebben

11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet. a közvilágításról

11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet. a közvilágításról 11/1985. (XI. 30.) IpM rendelet a közvilágításról A villamosenergia fejlesztésér l, átvitelér l és elosztásáról szóló 1962. évi IV. törvény (a továbbiakban: VET) végrehajtására kiadott 40/1962. (XI. 11.)

Részletesebben

IK - 435. Vezetıtér és környezete

IK - 435. Vezetıtér és környezete IK - 435 Vezetıtér és környezete 1 mőszerfal 2 vezetı melletti szerelvényfal 3 kombinált karos-irányjelzı kapcsoló 4 kulcsos világításkapcsoló 5 vezetıülés 6 kormányoszlop 7 fıkapcsoló tábla (kívülrıl

Részletesebben

KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS KÖVEGY KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉHEZ, SZABÁLYOZÁSI TERVÉHEZ ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁHOZ

KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS KÖVEGY KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉHEZ, SZABÁLYOZÁSI TERVÉHEZ ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÖRNYEZETI ÉRTÉKELÉS KÖVEGY KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉHEZ, SZABÁLYOZÁSI TERVÉHEZ ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁHOZ készült a 2/2005. (I.11.) Korm. rendelet alapján kidolgozó: Önkormányzata A környezeti

Részletesebben

Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése

Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése Nagyatád és környéke csatornahálózatának és Nagyatád szennyvíztelepének fejlesztése Résztvevő települések: Bakháza, Görgeteg, Háromfa, Kutas, Lábod, Nagyatád, Ötvöskónyi, Rinyaszentkirály, Tarany Projektidőszak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. április 26-án 18,40 órai kezdettel. tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2010. április 26-án 18,40 órai kezdettel. tartott üléséről 10 / 2010. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. április 26-án 18,40 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme

Részletesebben

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0

A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 A www.webkiallitas.hu oldal leírása látogatóknak v1.0 2013.10.07. Netex-Magyarország Kft. Bevezető Ez a leírás a www.webkiallitas.hu oldal használatát írja le. A webkiallitas.hu egy interaktív web oldal,

Részletesebben

Í ó Ü Á Ü Ü Ü Ú Ü Ü Á Ü Ü Í Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ű Ü Ü Í Í Ü Ü Ü Ü Ü Í Á ó Á Í Í Í Ü Á Í Í Ü Í Ü Ü Ü Í Ő Á Á Í Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Á Í Í Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ó Á Á Á Ü Í Á Ü Ü Í Í Ü Ü Ü Í Í Á Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü Ü Ü Ü Ü

Részletesebben

észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számított 30 napot kell biztosítani.

észrevételek megtételére a közzététel időpontjától számított 30 napot kell biztosítani. Tisztelt Ivanics András! Tájékoztatjuk Önt, hogy a KTI Közlekedéstudományi Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) a környezeti zaj értékeléséről és kezeléséről szóló 2002/49/EK irányelvben, valamint az irányelvet

Részletesebben

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i rendkívüli ülésére

6. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i rendkívüli ülésére 6. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 22-i rendkívüli ülésére Tárgy: Fenntartható kerékpáros közlekedésfejlesztés keretében

Részletesebben

2201_08_DU_01_E_2015_M-01. Munkaárok kialakításának elvi vázlata 1/1

2201_08_DU_01_E_2015_M-01. Munkaárok kialakításának elvi vázlata 1/1 2201_08_DU_01_E_2015_M-01 Munkaárok kialakításának elvi vázlata 1/1 Módosítások részletes leírása Sorszám 1. 1 DÁTUMA 2016. 05.06. MÓDOSÍTÁS HELYE (Leírása) II. A dokumentum írója fejezetben az alábbi

Részletesebben

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű!

M E G O L D Ó L A P. Emberi Erőforrások Minisztériuma. Korlátozott terjesztésű! Emberi Erőforrások Minisztériuma Érvényességi idő: az írásbeli vizsga befejezésének időpontjáig A minősítő neve: Rauh Edit A minősítő beosztása: mb. elnökhelyettes M E G O L D Ó L A P szakmai írásbeli

Részletesebben