ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:"

Átírás

1 1 Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület januári ülésére Tárgy: A Siófok Petőfi sétány sétálóutcává alakított szakaszának üzemeltetése Előterjesztő: dr. Baráth István ügyvezető igazgató Tárgyalja: Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság

2 2 Tisztelt Képviselő-testület! A siófoki Petőfi sétány sétálóutcává alakított szakaszát 10 éves bérleti szerződéssel a Petőfi sétány üzemeltette, mely bérleti szerződés őszén lejárt. A Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság, valamint az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság a Képviselő-testület tagjaival és meghívott szakértőkkel egy informális ülést tartott december 01-én. Ezen az ülésen kialakult egy olyan koncepció, amely mentén a Petőfi sétány sétálóutcaként működő szakaszát a továbbiakban üzemeltetni szükséges december 15-én megtartott ülésén a Képviselő-testület úgy határozott, hogy évben a Balaton-parti Kft üzemeltetésébe adja a Petőfi sétányt. A Képviselő-testület a Balaton-parti ügyvezetőjét megbízta, hogy a januári ülésre terjessze be a részleteiben kidolgozott munkatervet. A Balaton-parti egyeztetést folytatott a Petőfi-sétány tagjaival, a Városőrség vezetőjével, valamint Siófok Város Rendőrkapitányával. Véleményeket kértünk, és a szakmai referenciák alapján Schőn Péter urat felkértük a feladat markáns részét képező védelmi terv összeállításra. Schőn Péter úr egyben megbízást kapott, hogy biztonsági vezetőként irányítsa a szezonra történő felkészülés során a szükséges eszközök és humán erőforrások felmérését, előkészítését, azt követően pedig lássa el a szezon végéig a biztonsági munka gyakorlati irányítását. A Petőfi sétány taggyűlésére is meghívást kaptunk, ahol a területen működő vendéglátó egységek üzemeltetői az ismertetett tervekkel nagyrészt egyetértettek, több témakörben fogalmaztak meg kérést, melyek az alábbiak: A Petőfi sétány javaslatai: - A Karinthy utcára a Köztársaság utca sarkáig csak engedéllyel rendelkező gépjárművel hajthassanak be, valamint ezen utcaszakasz takarítását is a Balaton-parti Kft végezze, mivel itt is folyamatos takarítás szükséges. Ezt a javaslatot a Balaton-parti elfogadásra javasolja. - A Petőfi sétány bevezető szakaszainál kerüljenek telepítésre WC-k, amelyek a Jókai-parkban már meglévő nyilvános WC-vel, valamint a Nagystrand területén lévő WC-kkel együtt 0-24 óráig tartsanak nyitva, és ingyenesek legyenek. - Az egyes szórakozóhelyek megbízásából a programokat hirdető hölgyek problematikájával kapcsolatban azt javasolják a vállalkozók, hogy csak 24 óra után, a törvényes kereteken belül, a jó ízlés határát betartva kezeljük ezt a problémát. E tekintetben a biztonsági szolgálat legyen felhatalmazva a rend fenntartására. - Az üzletek napi nyitva tartásával kapcsolatban azt javasolják, hogy 04:30 órakor legyen a zeneszolgáltatás megszüntetésének időpontja, azt követően a vasútállomásról induló legkorábbi vonatok elszállíthatják a távozó vendégeket, az állomásokon nem torlódna fel a tömeg. A Balaton-parti a zeneszolgáltatás megszüntetésének időpontját 04:00 órában javasolja meghatározni.

3 3 A Siófoki Rendőrkapitányság javaslatai: - Nem feltétlenül szükséges, hogy a 23/2011-es Kormány rendeletben megfogalmazott rendezvényterület legyen a Petőfi sétány, a Nagystrand és a Beach House által alkotott terület, megfelel az is, amit javasoltunk, hogy ez egy szórakoztató övezet -ként legyen azonosítva. Ebben az esetben pontosítani kell, hogy ez mit jelent, és egy ilyen szórakoztató övezet működésének, üzemeltetésének melyek a szabályai (jogszabályi háttér, ki miért felelős?) fő képzett civil biztonsági személy valószínű, elegendő lesz a feladat ellátáshoz, az egyes szórakozóhelyek biztonsági személyzetén felül. A 30 fő minden péntek-szombat-vasárnap este 18 órától másnap reggel 6 óráig felügyeli a teljes terület biztonságát a biztonsági vezető irányításával. A biztonsági vezető utasításait csak két személy: közbiztonsági-bűnügyi okok esetén a helyszínen tartózkodó rendőr; elemi csapás, katasztrófavédelmi kockázat esetén a helyszínen tartózkodó katasztrófavédelmi hivatalos személy írhatja felül. Rendőr állandó jelleggel jelen lesz a sétányon. - A beléptető, szűrő helyeken szolgálókat is és a 30 fős biztonsági személyzetet is fel kell ruházni azzal a diszkrécionális joggal, hogy eldöntse, eldönthesse, hogy kit enged be és kit nem, továbbá, hogy a már bent tartózkodók közül ki az, akit indoklás nélkül kiküldhet, kikísérhet a teljes terület bármely részéről. - A rendőrség iránymutatása alapján fog sor kerülni a térvilágítás megerősítésére, és további térfigyelő biztonsági kamerák telepítésére. Természetesen a Rendőrkapitányságra is be lesznek vezetve az újabb kamerák felvételei. A felvételek rögzítése az OIK-ban történik. - A terület központi részén célszerű létrehozni egy Operatív Irányító Központot (OIK), ahol a biztonsági vezető, vagy a technikai vezető, vagy rendőr lássa át a teljes területen a helyzetet. A térfigyelő kamerák képei is legyenek megtekinthetők az OIK-ban. Ebben a helyiségben kell kialakítani a minden irányú és minden formájú információáramlás központját. - Az OIK-ban egy központi értékmegőrzőt is üzemeltetni kell. - Ügyelni kell arra, hogy a Beach House ne legyen állam az államban. Nem képezhet külön jogokat élvező területet, alá kell vesse magát a biztonsági és egyéb szabályoknak. A biztonsági vezető feladatai: - A biztonsági vezető egyszemélyben irányítja a Petőfi sétány, a Nagystrand és a Beach House biztonsági szolgálatát, valamint a Petőfi sétány és a Nagystrand terültén lévő kamerarendszer figyelését. Nagyon fontos feladata továbbá, a kapcsolattartás a Rendőrséggel, Katasztrófavédelemmel, az Önkormányzat Hatósági Osztályával, a Városőrséggel.

4 4 - Megszervezi OIK működését, melyen keresztül szakmailag irányítja és ellenőrzi, a feladatellátás során felügyeli az őrző-védők, strandfelügyelő, portás, egészségügyi, vízi mentő, és rendvédelmi szolgálatok munkáját. - Feladatellátásával összefüggésben kapcsolatot tart a szakszolgálatokkal, Önkormányzattal, közüzemi szolgáltatókkal, hatóságokkal. - Együttműködik a rendőrség, katasztrófavédelem, és egyéb hatóságok kijelölt szervezeteivel, vezetőivel, kijelölt szakembereivel. - Kidolgozza és szükség esetén aktualizálja a Biztonsági Szabályzatot. - Javaslatot tesz a feladat ellátásához szükséges technikai eszközök beszerzésére. - Javaslatot tesz a feladat ellátásával összefüggő szervezeti változtatásokra, létszámbővítésre, a költségigényt is beleértve. - Részt vesz a terület turisztikai idény megkezdését megelőző biztonsági feladatainak előkészítésében, végrehajtásában. - Ellátja a biztonsági vezetői feladatokkal összefüggő kommunikációs feladatokat, kapcsolatot tart a sajtóval. - Esetenként további kommunikációs feladatokat is ellát. - A Balaton-parti részéről az ügyvezető jogosult a biztonsági vezető részére további feladatokat meghatározni, a feladatellátásról rendszeresen tájékoztatást kérni. Részletes biztonsági munkaterv: A decemberi ülésén a Képviselő-testület által elfogadott koncepció, valamint az elmúlt két hétben folytatott többszöri egyeztetések, konzultációk alapján a biztonsági vezető által összeállított Biztonsági Tervet az előterjesztéshez mellékelem. Mellékelem továbbá a Biztonsági Tervben foglaltak alapján összeállított táblázatokat a szükséges technikai beruházásokról, logisztikai költségekről, és tervezett létszám adatokról. Két változatban terveztük meg a költségigényt. Az A változat magasabb költségigényt tartalmaz, a B változat takarékossági szempontokat is figyelembe vesz. Az egyes feladatok ellátását például kapcsolt munkakörökkel, feladattársításokkal próbáltuk költségtakarékosabban megtervezni. A B változatban bemutatott költségigényt mindenképpen biztosítani szükséges, az annál alacsonyabb költségek a feladatellátás minőségének csökkenéséhez vezetnének. A Biztonsági Munkaterv elfogadását követően a szükséges rendeletalkotási javaslatainkat a jogszabályi környezet további részletesebb tanulmányozását követően terjesztjük elő.

5 5 Határozati javaslat: A Képviselő-testület a Balaton-parti által összeállított, a Petőfi sétány Porec tértől a Glatz Henrik utcáig terjedő szakaszának üzemeltetésére vonatkozó részletes biztonsági munkatervet jóváhagyja. A költségigényt az előterjesztés B változata szerinti forintban határozza meg. Felelős: dr. Lengyel Róbert polgármester (a határozat közléséért) Határidő: értelem szerint Siófok, január 11. dr. Baráth István ügyvezető igazgató Mellékletek: - Biztonsági Terv - Technikai beruházások költségigénye A változat - Logisztikai költségek tervezete A változat - Tervezett létszámadatok A változat - Technikai beruházások költségigénye B változat - Logisztikai költségek tervezete B változat - Tervezett létszámadatok B változat

6 6 Biztonsági Terv A SIÓFOKI PETŐFI SÉTÁNY Biztonságának növeléséhez 2016

7 Biztonsági Terv Bevezetés: A siófoki Petőfi sétány sétáló utcává alakított szakaszát, az elmúlt 10 évben, bérleti szerződéssel a Petőfi Sétány üzemeltette, mely bérleti szerződés őszén lejárt. A Pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság, valamint az Idegenforgalmi és Rendészeti Bizottság a Képviselő-testület tagjaival és meghívott szakértőkkel, informális ülést tartott december 01.- én, ahol kialakítottak egy koncepciót, amely alapján a terület további üzemeltetésének szükségességéről született döntés. A döntés értelmében az üzemeltetést a évi idegenforgalmi szezonban a Balaton-parti végzi. Egységes koncepció került kialakításra a Nagystrand, Beach House és a Petőfi sétány üzemeltetésére. Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testülete, december 15.-én megtartott rendes ülésén megtárgyalta Siófok Petőfi sétány sétálóutcává alakított szakaszának üzemeltetése című előterjesztést, és úgy határozott, hogy a 2016-os évben, a Balaton-parti üzemeltetésébe adja a Petőfi sétányt, valamint felkérte a cég ügyvezetőjét, hogy a januári bizottsági/ és képviselőtestületi ülésre terjessze be a részleteiben kidolgozott munkatervet. Üzemeltetési, rendészeti, hatósági-igazgatási szempontok: - a buliturizmus fokozatos háttérbe szorításával egy kulturáltabb vendégkör és programkínálat megjelenítése - rendezvényterület - biztonsági tevékenység irányítása, koordinálása - őrzésvédelem, rendészeti feladatok - nyitvatartás - szórakozóhelyek, szolgáltatások kulturált reklámozása - zajhatárérték betartása - tisztaság, takarítás - illemhelyek - gépjárműforgalom, gépjármű behajtás - taxik - tájékoztatás, informálás A Védelmi Koncepció Tervezet célja, azon követelmények, feladatok és szabályok meghatározása, melyek megvalósulásával és betartásával, csökkenthetők illetve elkerülhetők a tűz-, baleset és tömegszerencsétlenségek kialakulásának veszélyei, javítható a közbiztonság, növelhető a látogatók, vendégek szubjektív biztonságérzete, és egy színvonalasabb, minőségibb, kulturáltabb szórakoztatás is biztosítható. Ezek összességében megvalósítják a kitűzött célokat, és megelégedést válthatnak ki a helyi lakosság, hazai és külföldi vendégek és a társadalom részéről. Védelmi Koordinációs Bizottság A szakfeladatok meghatározása, összefogása, végrehajtása, irányítása és ellenőrzése érdekében Védelmi Koordinációs Központ kerül felállításra az együttműködő felek képviseletével, akik együttesen képezik a Védelmi Koordinációs Bizottságot. A hatékony munkavégzés, és a kitűzött célok eredményes megvalósítása érdekében a VKK. tagjai közé szükséges minden érintett hatóság, szervezet delegálása.

8 - Balaton-parti - Petőfi Sétány - Önkormányzat - Rendőrség - Katasztrófavédelem - Városőrség 1 A VKK. meghatározott időnként illetve rendkívüli esetben ülésezik. Az üléseken kitűzik a feladatokat, ellenőrzik a határidők betartását, a feladatok végrehajtását, kiértékelik az adott időszak meghatározott feladatait, és intézkedéseket hoznak a továbbiak végrehajtásához. VKK. tevékenysége: - a terület védelmi stratégiájának megtervezése - az elfogadott védelmi stratégia kialakítása, végrehajtása, fenntartása - Biztonsági és Tűzriadó Terv, Házirend, Őrutasítás, Adatvédelmi Szabályzat, Közlekedési Terv, Kommunikációs-Híradó Terv, Egészségügyi-mentési Terv elkészítése - részt vesz a turisztikai idény előkészítési feladataiban, ellenőrzi a védelmi stratégia szerinti megfelelőséget a terület és a bérlemények vonatkozásában - mechanikai és elektronikai védelmi alrendszerek felülvizsgálata, telepítése, üzemeltetése, karbantartása - biztonságtechnikai és a védelmi stratégiában meghatározottakhoz kapcsolódó beruházási, fejlesztési igények felmérése, ehhez kapcsolódó költségvetési terv készítése - képzések, oktatások megszervezése, végrehajtása - élőerős védelem megszervezése, irányítása, ellenőrzése, valamint a bérlemények őrzésvédelmi feladatait ellátó személyeinek oktatása, képzése, ellenőrzése, meghatározott esetekben tevékenységük irányítása - Operatív Irányítási Központ megszervezése, kialakítása, és működtetése - kapcsolattartás a közüzemi szolgáltatókkal, szakszolgálatokkal, hatóságokkal - biztosítja a hatályos jogszabályi, törvényességi feltételeket - rendkívüli események bekövetkeztekor átveszi az operatív irányítási feladatokat

9 2 A VKK. felelős vezetője a vezetőség jóváhagyása mellett, illetve szakmai kérdésekben a Biztonsági önállóan dönt. A Biztonsági akadályoztatása esetén a Technikai - szervezi, irányítja, ellenőrzi és felügyeli a védelmi stratégiában meghatározott célok érvényesülését, a feladatok végrehajtását, az Operatív Irányítási Központ, Biztonsági Szolgálat, Egészségügyi Szolgálat, Takarító- és Műszaki Szolgálat tevékenységét. Kapcsolatot tart a hatóságokkal, szervezetekkel, terület bérleményeinek tulajdonosaival, üzemeltetőivel, szakszolgálatokkal, társadalmi és civil szervezetekkel. Közvetlenül, önállóan felügyeli az Operatív Irányítási Központ tevékenységét. Jogi szabályozás Az üzemeltetési, rendészeti, hatósági-igazgatási szempontok megvalósítása, és a védelmi stratégia végrehajtása érdekében, a terület működését indokolt az alábbi jogszabályok figyelembevételével önkormányzati rendeletben szabályozni. Tűzvédelmi Műszaki Irányelv (TvMI 2.1: ) 5/2006. (II. 7.) EüM rendelet a mentésről 253/1997. (XII. 20.) Korm. rendelet az országos településrendezési és építési követelményekről évi CXXXIII. törvény a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól 22/2006. (IV.25.) BM rendelet a személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység szabályairól szóló évi CXXXIII. törvény végrehajtásáról 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet a zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről évi V. törvény a Polgári Törvénykönyvről 54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól

10 évi CLXIV. törvény a kereskedelemről 46/2001. (XII. 27.) BM rendelet a szabad vízen való tartózkodás alapvető szabályairól Helyi Önkormányzati Rendeletek A rendeletnek ki kell térnie az alábbiakra: - területi hatály indokolt a területi hatály kiterjesztése, zóna kialakítása (figyelembe véve korábbi önkormányzati rendeletek pl. közterületi alkoholfogyasztással kapcsolatos rendelet területi hatályát) Az így kialakított zónát a város egyedi negyedeként lehet kezelni. - időbeli hatály állandó (éves) vagy időszakos (turisztikai idény) - terület, rendezvény jogi megítélése (szórakoztató övezet) A területre történő belépés rendjének meghatározása, a területen őrzésvédelmi feladatokat ellátók intézkedési jogosultsága a terület jogi minősítésétől, jogszabályi megfelelőségétől, meghatározott normáktól függ. - nyitvatartás - A védelmi stratégia végrehajtása, a köznyugalom megtartása, valamint infrastrukturális, köztisztasági, és közbiztonsági feladatok maradéktalan megvalósítása érdekében szükséges a területen működő szórakozóhelyek, vendéglátóhelyek nyitvatartásának szabályozása. Indokolt figyelembe venni a terület turisztikai idénybeli jellegét, hazai és külföldi látogatók számát, szórakozási szokásait, a helyi lakosság igényeit, a közlekedési eszközök (bulivonatok, tömegközlekedési eszközök) menetrendjét a biztonságos, köznyugalmat, közbiztonságot és köztisztaságot nem veszélyeztető elvonulás miatt, valamint a hatóságok, szervezetek és bérlemények tulajdonosainak, üzemeltetőinek ezirányú, korábbi tapasztalatait. Indokolt a lépcsőzetes zárás meghatározása (1. zeneszolgáltatás és kiszolgálás leállítása, 2. vendégek távozása, teljes zárás). A korai időpont meghatározása eredményezheti a város más helyein megszaporodó közbiztonsági, köztisztasági és köznyugalmat sértő cselekmények elszaporodását. A terület védelmi övezetei A terület védelme zónákra tagozódik, mert így biztosítható a terület teljes körű védelmi stratégiai lefedettsége.

11 4 Szűrőpontok A Petőfi Sétány keleti és nyugati pontján illetve további megközelítési utakon egy-egy szűrőpont kerül felállításra. Ezen helyek feladata a gépjárművel történő indokolatlan behajtás megelőzése, megakadályozása, menekítési, menekülési útvonalak biztosítása, a látogatók, vendégek tájékoztatása, informálása, a területre vonatkozó jogszabályok, rendeletek betartatása, közbiztonságot, élet-és testi épséget veszélyeztető cselekmények rendkívüli események, esetleges terrorcselekmények megelőzése, megakadályozása, valamint illegális szerek területre történő bejuttatásának kiszűrése. Itt kerülnek elhelyezésre a területre vonatkozó tájékoztató táblák, itt működnek a csomagmegőrzők, valamint kialakításra kerülnek a taxik számára fenntartott várakozási helyek. Központi helyen kerül létrehozásra az értékmegőrző. Járőrök, őrök A legforgalmasabb, leglátogatottabb, valamint a közbiztonsági szempontból kiemelkedő helyeken, a teljes időszakban, fix felállítási hellyel rendelkező őrök, míg a további területeken járőrök látnak el szolgálatot. Feladatuk a rend fenntartása, információ- és segítségnyújtás, szabálysértés vagy bűncselekmények elkövetésének megelőzése, megakadályozása, megszakítása, az elkövetők elfogása és a szükséges intézkedések foganatosítása. Portaszolgálatok A védelmi háló szerves részét képezik az egyes vendéglátó- és szórakozóhelyek által biztosított biztonsági-, vagyonvédelmi személyek, őrök. Detektívek Elsősorban a strand területén látnak el szolgálatot. Feladatuk, hogy a bűncselekményeket, szabálysértéseket elkövető személyeket kiszűrjék, a jogellenes cselekmények megelőzésében, megszakításában, az elkövetők tettenérésében közreműködjenek. Akciócsoport - bűncselekmény elkövetése esetén, az elkövető/k elfogása, hatósági intézkedéshez segítségnyújtás, sértett, tanú felkutatása, helyszín biztosítása együttműködve a hatósági személyekkel - Tűz-, közveszély-, és egyéb rendkívüli helyzetben életmentés, a veszélyhelyzet elhárításának megkezdése, helyszín, terület leürítése, zárása, biztosítása. Együttműködés a hatóságokkal, tevékenységük segítése, biztosítása. - Verekedés, garázdaság, rendzavarás és egyéb a köznyugalmat súlyosan veszélyeztető cselekmények elkövetése esetén, az elkövetés továbbfolytatásának megszakítása, az elkövetők elfogása. A biztonsági szolgálat tevékenységét segítik a területhez vezényelt rendőri és városőri állomány tagjai. Operátorok Az Operatív Irányítási Központ által felügyelt kamerarendszeren keresztül folyamatosan figyelemmel kísérik a területen zajló eseményeket. Jogsértés észlelése esetén közreműködnek a szükséges intézkedések végrehajtásában, kezelik, működtetik a biztonságtechnikai rendszereket (kamerarendszer, evakuációs hangrendszer). Hatósági megkereséseket teljesítenek (kamera felvételek mentése).

12 5 A biztonsági szolgálat tagjai, feladatukat formaruhában, (speciális feladathoz civil ruhában) a szükséges felszereléssel, kommunikációs eszközökkel látják el. Irányításuk, ellenőrzésük az Operatív Irányítási Központ feladata. Egészségügyi szolgálat Feladatok: - a területen jelentkező sürgősségi valamint általános orvosi feladatok, szolgáltatások ellátása a vendégek, látogatók, fellépők, közreműködők, személyzetek vonatkozásában - a területen bekövetkezett veszélyhelyzetek, balesetek, egészségügyi jellegű veszélyforrások és kockázati tényezők (pszichoaktív szerek, fertőzés, mérgezés, infrastrukturális rendszerek fertőzése, járvány jellegű megbetegedések, időjárási veszélyhelyzetek, erőszakos cselekmények) megelőzésének, felszámolásának, egészségügyi feladatainak ellátása, szükség esetén az OMSZ egységeivel együttműködve - jogszabályokban meghatározott feltételek és a biztonsági vezető által meghatározott egészségügyi és vízimentő bázis kialakítása - mozgó egészségügyi járőrtevékenység feltételeinek megteremtése, kialakítása, működtetése - mentési terv, dokumentáció elkészítése - a terület biztonságáért felelős vezető által meghatározott helyeken, helyszíneken történő elsősegélynyújtó-mentési feladatok ellátásához szükséges személyi-, tárgyi feltételek biztosítása, a feladatok végrehajtása - kommunikációs eszközök biztosítása - az egészségügyi biztosítást rögzítő dokumentációk készítése, folyamatos vezetése, rögzítése, valamint adatszolgáltatási kötelezettség teljesítése - oktatások, képzések szervezése, végrehajtása Vízimentési feladatok: - a terület vízpart menti részeinek felügyelete, biztosítása - a biztonságos fürdőzéssel kapcsolatos figyelmeztető és tiltó táblák kihelyezése, ellenőrzése, a fürdőzéssel és egyéb szabályozott tevékenységekkel kapcsolatos szabályok betartatása - eltűnt személyek keresése, mentése víz felszíni és víz alatti kutatással - mentett személyekkel kapcsolatos egészségügyi, elsősegély nyújtási feladatok ellátása - víz felszíni és víz alatti tárgyak kutatása, és mentési feladatok ellátása - szélsőséges meteorológiai eseményekkel kapcsolatos tájékoztatási, riasztási feladatok ellátása - tájékoztatási kötelezettség teljesítése szabálytalan tevékenység észlelése esetén Szervezeti felépítés: - mentésvezető - egészségügyi bázis - szakorvos, mentők, vízimentők - járőrök A mentésvezető járőr és mentőcsatornákon kommunikál a mentés koordinátorral, az ellátó egységekkel, személyekkel, a járőrökkel, valamint az Operatív Irányítási Központtal. Tevékenysége magába foglalja a terület egészségügyi operatív és szakmai vezetését. Szükség esetén kommunikál az egészségügyi szakhatóságokkal, intézményekkel.

13 6 A védelmi stratégia egyik kiemelt, hangsúlyos része az egészségkárosodások, halálesetek megelőzése, kivédése. Ebben jelentős szerep hárul az egészségügyi járőrökre, akik a teljes területen, meghatározott útvonalakon, közvetlen irányítás mellett látják el szolgálatukat. Kiemelt, és elsődleges feladatuk az, hogy a területen szórakozó vagy már valamilyen legális, illetve illegális szertől megfáradt látogatókat felvilágosítsa a biztonságos szórakozás lehetőségeiről, illetve szükség esetén az egészségügyi ellátórendszer megfelelő eleméhez eljuttassa. A segítségre szoruló vendég számára a lehetőségek közül a legmegfelelőbbet választja ki. A járőrözés során a problémával nem rendelkező, azonban érdeklődő fiatalok, vendégek számára is tud információt nyújtani, rendelkezésére áll egy olyan adatbázis, ami az ország területére kiterjedően tartalmazza a szociális ellátórendszer tagjait, a hatályos jogszabályi változásokat. Egészségügyi ellátási feladataik mellett figyelik a balesetre veszélyes területeket, valamint közbiztonsági megelőző (információforrás, megelőzés) tevékenységet is folytatnak. Környezetvédelem, hulladékgazdálkodás - nyilvános mosdók, WC-k non-stop nyitvatartása - illemhelyek számának (megfelelő hely kiválasztásával) növelése - szemétgyűjtő pontok kialakítása - takarító járőrszolgálat (területen folyamatosan járőröznek, és takarítási, hulladékgazdálkodási feladatokat látnak el, valamint biztonsági, tűzbiztonsági szempontból is ellenőrzik a területet) Operatív Irányítási Központ Az OIK-ban a legfontosabb biztonsági és üzemeltetési szempontból kiemelkedő szereppel bíró közreműködő, belső illetve külső közreműködők egy-egy delegált vezetője foglal helyet, és saját szakterületének ügyvitelébe becsatlakozva kapcsolatot tart a helyszínen tartózkodó társszervezetekkel, egy esetleges veszélyhelyzet esetén irányítási központként szolgál, koordinálja az élet- és vagyonvédelem biztosításában résztvevő egységeket. A központ jól felszerelt eszközparkkal bír, minden a területen releváns adat, információ ide fut be, a gyors és hatékony döntéshozatal segítéséért. Veszélyhelyzet bekövetkezte, vagy a veszélyhelyzet tudható, számított bekövetkezése (pl. viharos időjárás) esetén a döntéshozó lehet az OIK központba delegált katasztrófavédelmi hatóság hivatásos szakembere. AZ OIK elektromos hálózattól független, kommunikációs eszközökkel, evakuációs és tájékoztatási rendszerekkel ellátott, videó megfigyelő rendszerrel biztosított központ. Itt történik a kamerarendszeren keresztül a terület megfigyelése. Tagjai: - Biztonsági (OIK vezető) - Technikai (OIK vezető-helyettes) - Balaton-parti delegáltja (műszaki vezető) - Rendőrség delegáltja - Katasztrófavédelem képviselője - Városőrség vezetője - Egészségügyi szolgálat vezetője - Biztonsági Szolgálat - Operátor - Technikus - Ellenőrök (pl. zajhatárérték betartására) - Adminisztrátor

14 7 Siófok, január 8. Schőn Péter biztonsági vezető SIÓFOK KÖLTSÉGVETÉS: A változat: Technikai beruházás Megnevezés Várható kltsg. Időpont Felelős Kamerarendszer bővítése 8 db IP kamerával, a meglévő Ft Április Biztonsági 24 analóg kamera IP rendszerbe integrálása, 2 db videós munkahely kialakítása Biztonságtechnikai opcionális tartalékkészlet képzés, Ft Április Biztonsági redundancia Térvilágítás fejlesztése Ft Március Balaton-parti Tereprendezés Ft Április Balaton-parti Technikai helységek felújítása (OIK, EÜ pont, Ft Április Balaton-parti értéktár...) Szűrési pontok kialakítása - forgalomterelő elemek, mobil Ft Április Biztonsági sátrak, asztalok Híradástechnikai eszközök biztosítása Ft Júniustól havi bontásban Biztonsági Információs táblarend kialakítása Ft Április Balaton-parti

15 8 Környezetvédelem (mobil WC - napi elszállítás, mobil Ft Júniustól Balaton-parti hulladékgyűjtő) Logisztikai költségek Szállás biztosítása Ft Júniustól havi bontásban Balaton-parti Szolgáltatási díjak Rendezői élőerős költség Ft Júniustól havi bontásban Biztonsági EÜ szolgálat költsége Júniustól havi bontásban Biztonsági Takarító járőrszolgálat Ft Júniustól havi bontásban Biztonsági Szerződtetett rendőri és városőri állomány költsége Személyi jellegű kiadások Júniustól szerződés szerint Biztonsági Balaton-parti Költségek összesen: Ft Tervezett létszám adatok (heti óraszámok) Megnevezés/ Hétf Ked Szer Csütört Pént Szomb Vasárn Heti Nap ő d da ök ek at ap óraszá m Rendező fő Rendező fő 12 fő 18 fő 12 fő 12 fő 12 fő 12 fő 12 fő fő 35 fő 60 fő 60 fő 50 fő 3 108

16 9 Operátor 0-24-ig 1 fő 1 fő 1 fő 2 fő 2 fő 2 fő 1 fő 240 Technikus fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 168 EÜ biztosítás 0-1 fő 1 fő 1 fő 1 fő + 1 fő 1 fő + 1 fő önk. + önk. önk. önk. Karbantartó fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 168 Rendőr fő 2 fő 2 fő 2 fő 96 Takarító járőr 2 fő 2 fő 2 fő 6 fő 6 fő 6 fő 6 fő 360 WC 0-24 üzemeltető 3 fő 3 fő 3 fő 6 fő 6 fő 6 fő 3 fő 720 SIÓFOK KÖLTSÉGVETÉS: B változat: Technikai beruházás Ssz. Megnevezés Várható kltsg. Időpont Felelős 1 Kamerarendszer bővítése Ft Április Biztonsági 2 Biztonságtechnikai opcionális tartalékkészlet képzés, redundancia Ft Április Biztonsági 3 Térvilágítás fejlesztése Ft Március Balatonparti 4 Tereprendezés Ft Április Balatonparti 5 Technikai helységek felújítása (OIK, EÜ pont, értéktár...) 6 Szűrési pontok kialakítása - forgalomterelő elemek, mobil sátrak, Ft Április Balatonparti Ft Április Biztonsági asztalok 7 Híradástechnikai eszközök biztosítása Ft Júniustól havi Biztonsági bontásban

17 10 8 Információs táblarend kialakítása Ft Április Balatonparti 9 Környezetvédelem (mobil WC - napi elszállítás, mobil hulladékgyűjtő) Ft Júniustól Balatonparti Logisztikai költségek 10 Szállás biztosítása Ft Júniustól havi Balatonparti bontásban Szolgáltatási díjak 11 Rendezői élőerős költség Ft Júniustól havi bontásban Biztonsági 12 EÜ szolgálat költsége Júniustól havi Biztonsági bontásban 13 Takarító járőrszolgálat Ft Júniustól havi Biztonsági 14 Szerződtetett rendőri és városőri állomány költsége bontásban Júniustól szerződés szerint Biztonsági 15 Személyi jellegű kiadások Balatonparti 16 Üzemeltető személyzet költsége Tervezett költségek összesen Ft Az egyes tételek leírása: 1. Kamerarendszer bővítés a. A terület megfigyelését ellátó analóg rendszer korszerűsítése. A két különböző típusú DVR cseréje modern Tribrid rendszerű rögzítőre. A cserével a régi kamerák és az újonnan telepítendő kamerák egy rendszerként kezelhetőek. A korszerűsítés érinti a szünetmentes tápellátást is.

18 11 b. 8 db új PTZ kamera telepítése. Az új kamerák 1080P felbontással, saját infra megvilágítással, kétirányú hang kommunikációval rendelkeznek. Alkalmazásuk éjszaka is biztosítja a személyfelismerésre alkalmas felvételt. 2. Biztonságtechnikai opcionális tartalékkészlet képzés, redundancia a. Tartalék eszközök deponálása az OIK-ban (kamera, HDD, rögzítő). Ezáltal biztosítható a kamerarendszer folyamatos üzembiztonsága. Bármely meghibásodás esetén azonnal cserélni lehet az eszközöket. 3. Térvilágítás fejlesztése a. A terület egyes pontjain nem megfelelő a térvilágítás. A fejlesztést elsősorban baleset és vagyonvédelmi szempontok teszik szükségessé. 4. Tereprendezés a. A fák, bokrok gyökerei balesetveszélyesek, illetve lombkoronájuk szűkíti a kamerák látómezejét. 5. Technikai helységek felújítása (OIK, EÜ pont, értéktár...) a. A már meglévő helységek szezonra felkészítése (festés, javítás), illetve a megnövekedett létszám szerinti bútorzat/munkahely beszerzése. 6. Szűrési pontok kialakítása a. A szűrő/áteresztő pontok eszköz és bútor igénye. (mobil kordonok, csomag és ruházatátvizsgálás végzéséhez, valamint a területre be nem vihető tárgyak megőrzésére átvett eszközök tárolására alkalmas mobil helység, információs pult kialakítása) 7. Híradástechnikai eszközök biztosítása a. A nagyszámú közreműködői létszám szerinti rádió kommunikációs eszközök biztosítása, valamint átjátszó állomások ideiglenes telepítése. 8. Információs táblarend kialakítása a. A területre vonatkozó módosult Házirend valamint egyéb információs táblák gyártása és megjelenítése (három nyelven) a szükséges helyeken. 9. Környezetvédelem a. Mobil illemhelyek és hulladékgyűjtők beszerzése, azok napi szintű ürítése. 10. Szállás biztosítása a. A közreműködő személyzet szállásának időszakos és állandó biztosítása. 11. Rendezői élőerős költség

19 12 a. Ez a tétel egyesíti a nappali minimális, az esti megnövelt rendezői létszámot, az operátori illetve a technikusi költségeket. (közel óra az alábbi táblázat szerint) 12. EÜ szolgálat költsége 13. Takarító járőrszolgálat a. A közös területek folyamatos hulladékmentesítésére, hulladékkezelésére szakosodott szolgálat díja. 14. Szerződtetett rendőri és városőri állomány költsége a. A rendezők munkájának hatékonyabbá tétele érdekében szerződtetett szabadnapos rendőri és városőri állomány díja. 15. Személyi jellegű kiadások a. A projekttel kapcsolatos bérjellegű kiadások. 16. Üzemeltető személyzet költsége a. WC üzemeltetők, karbantartók költsége. Tervezett létszám adatok (heti óraszámok) Megnevezés/ Hétf Ked Szer Csütört Pént Szomb Vasárn Heti Nap ő d da ök ek at ap óraszá m Rendező fő 2 fő 2 fő 2 fő 2 fő 2 fő 2 fő 168 Rendező fő 12 fő 12 fő 30 fő 40 fő 40 fő 30 fő Operátor 0-24-ig 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 2 fő 2 fő 1 fő 216 Technikus fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 168 EÜ biztosítás 0-1 fő 1 fő 1 fő 1 fő + 1 fő 1 fő + 1 fő önk. + önk. önk. önk. Karbantartó fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 1 fő 168 Rendőr fő 2 fő 2 fő 2 fő 96 Takarító járőr 2 fő 2 fő 2 fő 6 fő 6 fő 6 fő 6 fő 360 WC 0-24 üzemeltető 3 fő 3 fő 3 fő 6 fő 6 fő 6 fő 3 fő 720

20 13

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

Biztonsági, veszélyhelyzeti és Tűzvédelmi Szabályzat

Biztonsági, veszélyhelyzeti és Tűzvédelmi Szabályzat Biztonsági, veszélyhelyzeti és Tűzvédelmi Szabályzat A Siófoki Petőfi sétány és Nagystrand rendezvény területhez 2016 1 A biztonsági terv védelmi stratégiája arra épül, hogy a Siófok Petőfi sétány és Nagystrand,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:

ELŐTERJESZTÉS. Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Balaton-parti Fenntartó és Hasznosító Kft. 8600 Siófok, Petőfi sétány 3. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016.

Részletesebben

62/2011. (XII. 29.) BM rendelet. a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól

62/2011. (XII. 29.) BM rendelet. a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól 62/2011. (XII. 29.) BM rendelet a katasztrófák elleni védekezés egyes szabályairól A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény, a 81. a),

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2015. december 2... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N K O R M Á N Y Z A T I R E N D E L E T E Marcali Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 8700 Marcali, Rákóczi u. 11. Tel.: 85/501-000 Hatályos: 2013. augusztus 16-tól MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 23/2003. (XI. 21.) Ö N

Részletesebben

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/1999. (II.25.) rendelete

Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 3/1999. (II.25.) rendelete Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 3/1999. (II.25.) rendelete az önkormányzati tulajdonú víziközmű által biztosított szennyvízelvezetés, szennyvíztisztítás- és kezelés díjáról Balatonfüred

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ szakmai programjának jóváhagyásáról

Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ szakmai programjának jóváhagyásáról Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere. számú előte~jesztés Előterjesztés a Humánszolgáltatási Bizottság részére a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ szakmai programjának

Részletesebben

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. február 15. Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Térfigyelő kamerarendszer üzemeltetésével kapcsolatos együttműködési

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajógalgóc Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 11-én, 8:00 kezdettel megtartott munkaterv szerinti nyílt üléséről. Az ülés helye: Községháza, Sajógalgóc

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjének szabályozásáról szóló 8/2010.(III.29.) önkormányzati

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 204-20/2010. Képviselő-testülete. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2010. október 13-ai nyílt, alakuló üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 204-20/2010. Képviselő-testülete. J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2010. október 13-ai nyílt, alakuló üléséről Pátka Község Önkormányzatának 204-20/2010. Képviselő-testülete J E G Y Z Ő K Ö N Y V a képviselő-testület 2010. október 13-ai nyílt, alakuló üléséről Rendeletek: Határozatok: 184/2010.(X.13.) 185/2010.(X.13.)

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére. Szociális szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálata 12. NAPIREND Ügyiratszám: 4/1497/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. november 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szociális szolgáltatástervezési

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség Szeghalmi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság H-5520 Szeghalom, Széchenyi u. 2-8. Telefon: 66/371-211 Fax: 66/371-962 E-mail

Részletesebben

A rendelet hatálya 1.

A rendelet hatálya 1. Erdőkertes község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2009. (XII. 17.) sz. és 10/2010. (V.27.) sz. rendeletével módosított 14/2008. (12.04.) sz. rendelete a közterületek rendjéről Erdőkertes község

Részletesebben

I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Alapelvek

I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. Alapelvek Zamárdi Város Önkormányzatának 13/2009. (IX.29.) számú rendelete a kulturális javak védelméről, és a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról, és a közművelődésről (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

STRAND ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2016

STRAND ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2016 STRAND ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2016 Szervezet neve: Címe: Fonyódi Városfejlesztési és Városüzemeltetési Nonprofit Közhasznú Kft 8640 Fonyód, Vágóhíd u.17. Adószáma: 23793121-2-14 Képviseletre jogosult

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 25. napján 13:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen:

MEGHÍVÓ. Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 25. napján 13:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Hunya Község Önkormányzata 5555 Hunya, Rákóczi út 19. MEGHÍVÓ Tisztelettel meghívjuk Önt a Képviselő-testület 2015. március 25. napján 13:00 órakor tartandó ülésére, az alábbi helyszínen: Községháza Tanácskozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 1-i üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 1-i üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Lakitelek Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 1-i üléséről. Határozat számok: 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200,

Részletesebben

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. I. Tartalmi összefoglaló. . számú előterjesztés

Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat. I. Tartalmi összefoglaló. . számú előterjesztés . számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Jegyző je Előterjeszt és a Képviselő-testület részére az üzletek éjszakai nyitva tartásáról, valamint a nem lakás céljára szolgáló

Részletesebben

KERESKEDELMI TERÜLETET ÉRINTŐ TÁJÉKOZTATÓ. 1. Kereskedelmi tevékenység bejelentése, üzletköteles termékek működési engedélyezése

KERESKEDELMI TERÜLETET ÉRINTŐ TÁJÉKOZTATÓ. 1. Kereskedelmi tevékenység bejelentése, üzletköteles termékek működési engedélyezése BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy 1014 Budapest, Kapisztrán tér 1., Levélcím: 1250 Budapest, Pf. 35., Tel: 458-3000, Fax:458-3091

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd Város Önkormányzatának 14/2007.(III.29.) ÖK számú R E N D E L E T E a közterület eltérő használatáról és a használat díjának meghatározásáról A Mezőkövesd Város Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Foktő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. augusztus 26-án, 17.00 órakor kezdődő rendkívüli nyílt üléséről Ülés helye: Önkormányzati Hivatal tanácsterme Jelen

Részletesebben

E LŐ T E R J E S Z T É S

E LŐ T E R J E S Z T É S E LŐ T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő- Testülete 2004. április 26- i ülésére Tárgy: A hirdető- berendezések és hirdetmények elhelyezéséről szóló 40/2003.(X.27.) ÖK. rendelet felülvizsgálata.

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2012. április 23-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testületének Oktatási, Kulturális és Sport Bizottsága 2012. április 23-i ülésére Tárgy: Múzeum SZMSZ-ének módosítása Sorszám: Döntéshozatal módja: Előkészítette: Sápiné Turcsányi Ildikó igazgató Egyszerű szótöbbség Tárgyalás módja: Nyilvános ülés Tisztelt Bizottság! Egyéb előterjesztés

Részletesebben

Látrány Község Önkormányzata 14/2013.(X. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és használatáról

Látrány Község Önkormányzata 14/2013.(X. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Látrány Község Önkormányzata 14/2013.(X. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Látrány Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

10/2015. (IV. 30.), 3/2014. (II.28.), 13/2009. (XII. 17.) 10/2010. (V.27.) 9/2011. (IV.1.) 6/2012. (IV.10.) 14/2012. (XII.

10/2015. (IV. 30.), 3/2014. (II.28.), 13/2009. (XII. 17.) 10/2010. (V.27.) 9/2011. (IV.1.) 6/2012. (IV.10.) 14/2012. (XII. Erdőkertes község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2015. (IV. 30.), 3/2014. (II.28.), 13/2009. (XII. 17.) sz., 10/2010. (V.27.) sz., 9/2011. (IV.1.) sz., 6/2012. (IV.10.) és 14/2012. (XII. 18.) számú

Részletesebben

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009.

Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. Oroszlány város szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2009. TARTALOM JEGYZÉK Bevezető 1 1. A koncepció elvi alapjai 1 1.1. Jövőkép megfogalmazása 3 1.2. Alapelvek megfogalmazása

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja

I. fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet célja Szentimrefalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013.(IX.16.) önkormányzati rendelet a közterületek rendeltetéstől eltérő célú használatának szabályairól Közterületekről Szentimrefalva Község

Részletesebben

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére

12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére 12. NAPIREND Ügyiratszám: 15/42055/2006 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2006. március 17-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: Tapolca Város Közművelődési Feladatellátási

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI BESZÁMOLÓ

KÖZGYŰLÉSI BESZÁMOLÓ Lakatos úti 2. sz. Lakásszövetkezet a lakók szolgálatában 1184 Budapest, Lakatos út 32/A. 295-12-77 vezetoseg2szlakszov@digikabel.hu www.lakatosszovetkezet.hu KÖZGYŰLÉSI BESZÁMOLÓ a 2015. évi pénzügyi-gazdasági

Részletesebben

Hk-2010-09-09. Változat: 1. Sorszám: 11. HATÁROZAT-KIVONAT a Képviselő-testület 2010. szeptember 9-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvéből

Hk-2010-09-09. Változat: 1. Sorszám: 11. HATÁROZAT-KIVONAT a Képviselő-testület 2010. szeptember 9-én megtartott üléséről készült jegyzőkönyvéből Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc - Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete Hk-2010-09-09. Változat: 1. Sorszám: 11. HATÁROZAT-KIVONAT a Képviselő-testület 2010. szeptember 9-én megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szentgyörgyvölgy Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 24-én (kedden) 15,30 órai kezdettel a szentgyörgyvölgyi művelődési házban megtartott rendes nyilvános

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. december 16-i és 2010. december 20-i ülésszakára Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzatának 2011. évi költségvetési koncepciója

Részletesebben

Szerkesztette: Horváthné Kemecsei Erika. Kádár Attila. módszertani munkatársak

Szerkesztette: Horváthné Kemecsei Erika. Kádár Attila. módszertani munkatársak É S Z A K - A L F Ö L D I R E G I O N Á L I S S Z O C I Á L I S F E J L E S Z T Ő, T A N Á C S A D Ó É S M Ó D S Z E R T A N I K Ö Z P O N T K O N Z O R C I U M P A R T N E R E 2 0 1 1. J A N U Á R NEMZETI

Részletesebben

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT 1 TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT E L Ő S Z Ó A tűz elleni védekezésről, a műszaki mentésről és a tűzoltóságról szóló 1996. évi XXXI. törvény, valamint a tűzvédelmi szabályzat készítéséről szóló 30/1996. (XII.6.)

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2015. november 27-i ülése 2. számú napirendi pontja Tájékoztató a katasztrófavédelem által Tolna megyében végzett 2015. 01-09 havi munkáról Előadó:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI FÜRDŐEGYLET TURISZTIKAI EGYESÜLET E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. szeptemberi ülésére Tárgy: Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület pénzügyi

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november 14-én megtartott soros, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

Intézmény neve: Óvoda. Mesevirág- Gyermekvilág. Szabályzat típusa:

Intézmény neve: Óvoda. Mesevirág- Gyermekvilág. Szabályzat típusa: Intézmény neve: Mesevirág-Gyermekvilág Óvoda Szabályzat típusa: Óvodai szervezeti és működési szabályzat- a dőlt betűs módosításokkal egységes szerkezetben Intézmény székhelye, címe: 2000 Szentendre, Rózsa

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER ÉS JEGYZŐ 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2014. júliusi ülésére Tárgy:

Részletesebben

II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI

II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI II. FEJEZET A RENDŐRKAPITÁNYSÁG JOGÁLLÁSA, IRÁNYÍTÁSA, FELADATAI 3. A rendőrkapitányság - a Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben (továbbiakban: Rtv.) és a fegyveres szervek hivatásos állományú

Részletesebben

a Kubinyi Ferenc Múzeum és Krúdy Gyula Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyására

a Kubinyi Ferenc Múzeum és Krúdy Gyula Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyására E LŐTERJESZTÉS a Kubinyi Ferenc Múzeum és Krúdy Gyula Könyvtár Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-i ülésére.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület. 2016. áprilisi ülésére SIOTOUR Kft. 8600 Siófok, Szent László u. 183. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő:. Kónyáné dr. Zsarnovszky Judit jegyző ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2016. áprilisi ülésére Tárgy:

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ebes Községi Önkormányzat Képviselő - testületének 2016. április 20-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Ebes Községi Önkormányzat Képviselő - testületének 2016. április 20-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Ebes Községi Önkormányzat Képviselő - testületének 2016. április 20-án megtartott rendkívüli nyilvános üléséről. Az ülés helye: Ebesi Polgármesteri Hivatal, tanácsterem (Ebes,

Részletesebben

SZOLGÁLATI SZABÁLYZATA

SZOLGÁLATI SZABÁLYZATA Országos Polgárőr Szövetség SZOLGÁLATI SZABÁLYZATA 2016. ELFOGADVA: AZ OPSZ 2012. MÁRCIUS 23-AI ELNÖKSÉGI ÜLÉSÉN HOZOTT, ELN/ 6/2012. SZÁMÚ HATÁROZATÁVAL MÓDOSÍTVA: AZ OPSZ 2016. FEBRUÁR 19-EI ELNÖKSÉGI

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

KIVONAT. Balatonlelle Város Képviselő-testület 2016. I. 14-i ülésének jegyzőkönyvéből. 1/2016. (I. 14.) KT számú határozat. K. m. f.

KIVONAT. Balatonlelle Város Képviselő-testület 2016. I. 14-i ülésének jegyzőkönyvéből. 1/2016. (I. 14.) KT számú határozat. K. m. f. 2016. I. 14-i ülésének jegyzőkönyvéből 1/2016. (I. 14.) KT számú határozat A képviselő-testület 2016. január 14. rendkívüli ülésének napirendje. 1.) A kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés megszüntetése.

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának 2015. október 27-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Oktatási, Kulturális és Sport Bizottságának 2015. október 27-i ülésére Tárgy: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyása Előkészítette: Koszecz Sándor Igazgató Sorszám: 6 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 5-én megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma

Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 5-én megtartott rendkívüli nyílt ülésén hozott Határozat tartalma Pusztaszabolcs Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2490 Pusztaszabolcs, Velencei út 2. Tel./fax: 25/273-002; 25/273-036; 25/271-833 honlap: www.pusztaszabolcs.hu e-mail: polghivatal@pusztaszabolcs.hu

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

Ú ő É ő ű ő ű Á É ő Ó Á Á ő ű ű Á ű Ú É ő É Ú Ö ő ő Á ő ő Á É É Á ő ő ő ő ő ő Á Ó Á É Ú Á Á Á ő Á Á Á Á Á É ő ő ű ő ő É ő ő Á Á Ó Ü Á É Á ő Á ő ő ő Á É Ü ő Á Á ő Ö ő ő Á É ő ő ű ő Ö Á Á Ú Á Á Á É É ő ű

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben

3/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete. a szociális ellátások helyi szabályozásáról 1

3/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete. a szociális ellátások helyi szabályozásáról 1 SZÓLÁD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2012. (III.30.) önkormányzati rendelete a szociális ellátások helyi szabályozásáról 1 Szólád Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a szociális

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Ó Ú Ö Ú É Ö É Á ű ű ű ű ű ű ű ű Á ű Á Ú ű Ü ű ű Ü ű Ó ű ű Ú ű Ö Ö ű ű ű ű Á É Ó ű ű Ü Ö ű ű Ü Ú É ű ű ű ű É Ü Ü Ü É Ü Ü Ü Ü ű ű ű ű ű ű ű Ú É ű ű ű ű É Ü ű ű ű ű ű ű ű ű ű Ú ű Ö ű Ü ű ű ű ű É ű Ó ű ű É

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30.

ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére. A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESÜLET 2016. március 30-i rendes ülésére A napirendet tárgyaló ülés dátuma: 2016. március 30. A napirendet tárgyaló ülés: Képviselő-testület Az előterjesztést készítette: Gállné

Részletesebben

Ú ű Ú ű ű ű Á ű Ö Á ű ű ű ű ű ű Ö ű Á ű ű Á ű ű ű ű ű Á ű Ú Ü Ü ű ű Ü Ü Ö ű ű ű ű ű Ú Ü ű ű ű ű ű Ú Ó ű ű ű Á É ű ű ű Ű ű ű ű É Á Á Á Á Ó Ó ű Ü Ú Ú Ö Ú ű Ö Ő Ú Ú ű Ó Ő Ú Ö Ö Ő Ű É ű Ó É Á Á ű ű Ú Á É É

Részletesebben

Á É ö ö ő ő ő Ú Ü ö ö ő ő ö ú ő ö ő ö ú ü ö Ü Ó ö ö ö ö ö ő ö ú ú ö ü Ü ö ö ö ö ö ö ő ö ö ő ö ü ő ö ő ü Ü Ó Ó ö ö ő Ü Ó ö ő ő ő ő Á ő ő Ü ő ö ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő ő É ü É ö ö É Ó ő ő ő ő Ü É ő Ó ő ő

Részletesebben

Á Á é é ő ö ó é é é é é ő é é é ő ő ő é ü ő ó ó ó ö ö é é ő é ő é ő ö é é é é é é é ő é ű ő é é é é é ó ő ö é ú ö é ö é é ö ő ó ő ó é ő é ő ő é ő ó ó é ő ő é é ü ő é ó é ö ő é ő é ó ő é é ő é é ő é é é

Részletesebben

ö É ö ö ő ő ö ó ó ú ő ó ö ö ő ő ö ö ó ű ű ó ú ó ő ő ö ű ó ő ö ö ű ű ó ú ő ó ó ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ő ö Ü Ü ö ű ó ő ö ö ű ű ó ő ó Ü Ü ó ő ő ű ö ö ű ű ű ű ő ö ó ű ó ö ű ö ó ö ó ö ő ó ö ö ő ó ö ö ö ű Ö ö ö

Részletesebben

Á ő ő ő ö ö Ó ő ú ö Á É É ü Ö ő ö ő ő ö Ó ö Ú Ó ő ő ő ö Ö Ú Ú ő Ö ú ö ő ú ú ú Ó ö Ó Ó Ú Ú Ú Ú Ö Ó ő ő ú ő ű ü ő ö ö ö ő ü Ó Ó ő ő Ó ö Ó Ó ü ő ő Ó ő ö ő ő Ó ő ő ő Ú ö ő Ó Ó ő Ó ő Ö ő ö ő ü ü ű ö ö ö Ó ö

Részletesebben

Tartalom. Munkabiztonság. Tisztelt Előfizetőnk! 2012. november X. évfolyam 11. szám. Szakmai folyóirat. Munkabiztonság

Tartalom. Munkabiztonság. Tisztelt Előfizetőnk! 2012. november X. évfolyam 11. szám. Szakmai folyóirat. Munkabiztonság Munkavédelem Szakmai folyóirat 2012. november X. évfolyam 11. szám Munkabiztonság rovatunkban szó lesz az előzetes bejelentéssel történő hatósági ellenőrzések eljárási rendjéről, az egészséges ivóvíz biztosításához

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2011. szeptember 22-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2011. szeptember 22-i rendes ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet I/A kötet 1. oldal Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2011. szeptember 22-i rendes ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó... 2 Tárgy: Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás...

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képviselő-testülete. /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete /. (..) önkormányzati rendelet-tervezete A HELYI KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete /.. (..) önkormányzati

Részletesebben

É É É É É Ö Á Á É Ő ű ű ű Ü ű ű ű Ú Á ű Ö ű Ú Á Ú ű Ó Ú Ú Ú Ú ű Ú Ú ű É ű ű É É É ű É É Ü ű ű É Á ű Á Á Ü Á Ü É Ú Á Ú Ó Ü Ü Ú ű ű Ú Ü Ü ű Ú É Ö ű ű Ü Ó Á Ö Ö ű Ö É É ű ű É ű ű ű Ú ű Ö É Ó ű Ú Ú Ú É Ú Ú

Részletesebben

Á ú ő ú Ú ü Ö ú Á Ó ú ü ő ő ő ú Ö ú É ú ű ü É ü ú ő ő ő ú ú ü ü Ö Ö ú ő ő ű É ü ü ü ú ő ő ú ü ü ő ő ő ú ü ő Ö ű ő ü ő ü ő ő Á É ő ü ő ü ú ú ő ü ü ü ő ü ő Ó ü ü ü ü ú É ő ü ü ü ú ő ü Ó ü ü ő ú ő ő ü ü ú

Részletesebben

ö Á É É ö ö Ö ö ű ö ő ö ő ö ú ü ö Ü ö ö ö ö ü ö ú ö ő ü ö Ú ü ü ö Ü ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ö ü ő ö ú ö ö ü ö ö ö ö ő ő ö ű ö ö ű ö ö ő Ü ö Ü ö ü Ü ö ö ö ú Ó ö ö ö ö ö ő ö ö ú ö ő ö ö ő ő ö ö ö ü ö ö É ö

Részletesebben

ú ú ű ú ú Ú É É Ó ű ű ü ú ü ű ü ú ú ü ü ü ú ü ú ü ü ü ü ú ű ü ü ú ű ü ü ü Á ű ű ú ű ü ü ú ű ü ű ú ü ü ü ú ű ü ü ü ű ú ü ú ü ü ü ű ű ú ü ú ű Ö ú ü ü ü ü ü ú ű Ö ü Ú É ú ú ü ü ü ü ü ü ü ü ü ú ü ú ü ú ü ü

Részletesebben

ö ű ö ö ö ö ü ö ö ü ö ö ö ö ö ö ű ö ü ú ö ö ö ö ű ü ü Ö ü ö ű ű ű ö ú Ü Á Á Á ö ö ú ü ú Ü ö ö ö ö ö ú Ü Ü ö ö Ü ö ü ö ú ö ü ö ü ü Ü ü ű ö ü ö Ü Ú Ü ü Ü ü Ü ú Ü ö ö ü ö ö ű ű ü ö ű Á ö ü ö ö ú ö Ü Á Ü Ő

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ő ű Ö ő Ö ő ő ő ő ő ő ő ő ü Ö ő ő ü É ő ő ü ő Ú üü ő ő Á Á É É Á ü Ú ő Ó ű ő É ő ű ő ő ő ő ő ű É Ö ű Ú Ö É ő ű ü ő ü É É É É É ő É ü ű ő ü űú ű ü ű Ú É ü ű É É É ő Ó ő ű Á ÚÚ ő ő É

Részletesebben

Á ű Ú ÚÉ Á Á Ü Ü ű Ü Ü Ü Ú Ü Ü Ü É Ú Ü ű Ü Ü Ö ű ű Ü Ü Ü Ü Ü ű ű ű Ú ű ű Ú ű ű ű ű Á Ú É Á ű Á É Á Ú ű Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á Á ű Á Á Á Á Á É ű Ü ű Á ű ű ű Á ű Ú Ó Á Á ű Ú ű Ü ű Ü Á Á ű ű É

Részletesebben

ö ő ö Ö ö ó ő ő ő ú ö ö ő ó ü ö ö ő ő ő ő ő ö ő ö ő ó ő ö ő ő ő ú ó ő ö ó ö ő ó ö ő ő ő ó ő ő ő ő ö ö ő ö ő ó ú ö ö ő ő ó ő ő ú ő ü ő ó ö ö ő ő ő ü ö ö ő ó ó ö ő ő ö ő ö ö ö ö ő ő ő ü ű ö ö ő ő ó ö ö ö

Részletesebben

É ú ú Á É ú É ű Á Ú ú ú ú ű ú É ű ú ú ű ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ű ű ú Á Á ű É É ú ú ú ú ú ú ű Ü ű ű ű Ö Ú ú Ú ú ű ú ú ű ú ű ű ú ú Ö ű ú ú ú ű ű ű ű ú ú É É ű ű É É ú ú ű Á ú ú ú É Ú ű ú ú ű ú ú ú Ü ú

Részletesebben

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011. (III.24.) Kt. rendelete A település közművelődéséről

Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011. (III.24.) Kt. rendelete A település közművelődéséről Telekgerendás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2011. (III.24.) Kt. rendelete A település közművelődéséről A közművelődéshez való jog gyakorlása közérdek, a közművelődési tevékenységek támogatása

Részletesebben

É Ú ú Á Ú Ú Á Á Ú ú ú ú Ú ú Á Ú Ü Ü ű ű ú ú ú ú Ü ú Ü Ú ú ű ú É ú Ü ű ú ú Ú É É Á Á Á Á Ü ú Á Á É Ú É ú Á Ü É Ü Ü Ü Ü Á Á ű ú ű ú Ü ű Á ú ű ű ú ű ű ű ú ű ű ű ű ú Ü É ű ú ű Ü ű ú ű Ü Ü Ü ú Ú ú ú ú ű ú ű

Részletesebben

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről.

Balatonederics községben a Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselőtestületének 2010. április 29-én 19 órai kezdettel megtartott üléséről. Balatonederics Települési Önkormányzat Képviselő-testülete 8312 Balatonederics, Kossuth u. 84. Telefon: 87 466 133, fax: 87 566 023 E-mail: bekorj@asat.hu Ügyiratszám: 20-9/2010. J e g y z ő k ö n y v

Részletesebben

Ó Á É Ő É ő ő ő ó ó ó ó ó ő Ö ó ő ó ü ő ó ő ű ó ó ó ő ő ő ő ő ű ő ó ü ó ő ő ő ő ó ü ó ó ó ű ő ó ő ó ő ú ő ő ü ő ó ü ó ő ő ő ü ó ó ő ő ü ő ó ő ó ő ű ő ő ű ő ó ó ó ó ó ó ő ő ó ó ó ő ó ő ü ó ű ő ő Á ó ó Ó

Részletesebben

ú ő ü ő ő ü ő ű ű ő ü ü ő ő Ü Á ő ü ő ő ü ő ő ü ő ú ő ő ő ü ő ő ő ő ő ő ü ő ü ő ő ű ű ő ü ő ő ő ü ő ü ő ű ő ü ő ő ő ő ü ü ü ő ő ű ú ü ü ő ő ő ő ü ü ő ő ő ü ő ő ő ő ű ő ú ő ő ü ő ő ü ő ő ő ű ő ő ű ü ü ő

Részletesebben

Á ö ü ö ő ö ű ö ú ú ö ú ő ő Á ő ő ö ú ü ő ő ú ő ő ő ő ö ü ő ő ú ő ö ö ü ü ő ö ü ü ö ő ú ő ő ő ö ú ú ö ö ú ő ü ü Ü ő ö ő ű ü ö ú ú ú ö ő ö ő ö ú ö ű ő ő ö ő ö ü ö É É É É Ú É É É É É öö É É ő É ö É

Részletesebben

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS TERVEZÉSI FOLYAMATOK KÉZIRAT

BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS TERVEZÉSI FOLYAMATOK KÉZIRAT InterMap Térinformatikai Tanácsadó Iroda 1037 Budapest, Viharhegyi út 19/c. Tel.: 06-1-212-2070, 06-1-214-0352, Fax: 06-1-214-0352 Honlap: www.intermap.hu, e-mail: info@intermap.hu BÜKKSZENTKERESZT ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bükkszék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. október 24-én, 17.00 órakor tartott falugyűlésén és közmeghallgatásán Jelen vannak: Zagyva Ferencné polgármester

Részletesebben

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető

VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend. Bevezető VÖRÖSMARTY MIHÁLY ÁLTALÁ OS ISKOLA ÉS ÓVODA 7084, PINCEHELY, KOSSUTH U. 67. Házirend Az óvoda neve: Vörösmarty Mihály általános iskola és óvoda Napköziotthonos óvodája Az óvoda címe: 7084 Pincehely Kossuth

Részletesebben

É Ő É é ö í é í é í í Ú é é é í í ő ö ö é É Ó É Á í é ő é í í í Í Í í í É É É í é é í Í é Íő é í é í é í í Í ú é é ű í í é í í Í ö ö ő é ö ö é é í Á ő é é é í é Í ö é é é é é é ö Í ö é é é í í é ö í í

Részletesebben

ú Ö ó ú ó ú Ö ő ü ú ő ó ü ú ő ü ú ő ó ó ó ó Ö ő ü ü ü ü ő ú ű ü ú Ö ő ü ő ó ü ü ü ő ő ő ü ó ő ü ú ő ü ő ő ő ó ó ő ó ó ü ő ó ü ó ó ü ú ó ó ő ú Ö ó ü ó ő ó ő ó ő ó ó ü ó ó ó ó ú ő ü ó ü ú ó ő ü ó ő ő ő ü

Részletesebben

ü Ü ö ö ö Á ő ö ö ö ü ú ö ő Á ő ö ő ü ú ő ő ő ö ö ö ő ú ő ő ő ö ő ö ű ő ő ő Ú ö ü ő ő ú ú ö ő ö ő ú ú ő ú ö ö ő ú ő ü Ü ö ő É ő ő ü ö ő ú ő ö ű ő ő ü ő Ú ű Ö ü ő ú ő ő ő ú Ú ü ö ő ő ú ő ű ő ö ö ü ö ö ő

Részletesebben

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM. sz. példány ESÉLYEGYENLŐSÉGI TERV a 2005. január 1-jétől 2006. december 31-ig terjedő időszakra (TERVEZET) Jelen Esélyegyenlőségi Terv az egyenlő bánásmódról

Részletesebben

Á Á É É Ü Á Ú Ü é ő ó ő ő í é Á é é é í ő í ó ó í ü é ó é ő ő ő í í ü ő í ő ü ő í ö ü ő í í ó ő é é é ó é é é é é é é ü é é é é é é ú ó é ö é é é é í ü ü ő é ő é ó é ő é ü ő í ó ü ő í Í ö ő ü ü ő ö é é

Részletesebben