2012. március 29-ei ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2012. március 29-ei ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E"

Átírás

1 Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: /2012. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület március 29-ei ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E C:\Users\tjozsef\Documents\00\ nyílt.doc

2 KISKUNFÉLEGYHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETE Szám: 26-5/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: március 29-én Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestületének üléséről. Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Balla László, Bense Zoltán, Dongó József, Ernyes László, dr. Garai István Levente, Gyenes Attila, Horváth Gábor, Jankovszki Zoltán, Kapus Krisztián, Kollár László, Mester Ernő, Dr. Réczi László, Szamosi Endre, Ván Jenő (14 fő képviselő), Dr. Csölle Yvette jegyző, Dr. Nánási Éva aljegyző, Bakos Aranka MOVIS irodavezető, Rádi Rudolf Városüzemeltetési csop. vez., Katonáné Tóth Judit Gazdasági Iroda vezetője, Kiss Jenő Városüzemeltetési csop. részéről, Németh Lászlóné beruh. csop. részéről, Hollenda Gabriella Beruh. csop. részéről, Dr. Faragó Péter Vagyonhasznosítási csoport vezetője, Dr. Vincze Sándor Városi Kórház Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ főigazgatója, Gálig Erzsébet Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény igazgatója, Zsótér Ágnes Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény igazgatója, Kállainé Vereb Mária Petőfi S. Városi Könyvtár és Művelődési Központ, Ifjúsági és Közösségi Ház igazgatója, Vaszkó József Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet igazgatója, Leiz Gábor Tűzoltóparancsnok, Ágoston Tibor Kkfházi Középiskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium igazgatója, Csáki Zsolt Mezőőri Szolgálat vezetője, Kimpián Ildikó Bautis Kft. részéről. Kapus Krisztián polgármester: Tisztelettel köszöntök mindenkit a mai képviselőtestületi ülésen. A Gazdasági Bizottság és a Közbeszerzési Bizottság is megtartotta az ülését. A mai ülés napirendi pontjait illetően van néhány módosításunk, melyeket reggel a frakcióvezetői ülésen egyeztettük. A két zárt ülés a napirendi pontok végén kerülne megtárgyalásra, utolsó előtti napirend lenne tehát a kitüntetésekről történő döntés, utolsó pedig a Városi Kórház főigazgatójának szóbeli tájékoztatója. A 15. napirendi pont, mely a területi együttműködés tárgyában készült, az I. pontját levesszük a napirendről, a 24. napirendi pontot, amelynek tárgya a Városi Mozi ingatlan hasznosítása, szintén levesszük napirendről. Három új napirendet veszünk fel, az egyik a TÁMOP-os pályázat, továbbá van egy Befektetőbarát Település Programban való részvétel, és az Agrárkamarával való együttműködés megkötése.

3 Tisztelettel kérdezem, van-e kérdés, észrevétel, Amennyiben nincs, szavazásra teszem fel a mai ülés napirendi pontjait és azok sorrendiségét. A Képviselőtestület 14 igen szavazattal (egyhangúlag) elfogadja a mai ülés napirendi pontjait és azok sorrendiségét, az alábbiak szerint: 1. Tájékoztató a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról 2. Előterjesztés az önkormányzat által alapított szervezetek tisztségviselőinek kiegészítése tárgyában 3. Előterjesztés a személyes gondosodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet módosítása tárgyában 4. Előterjesztés az állatok tartásáról szóló 31/2011. (X.07.) sz. rendelet módosítása tárgyában 5. Előterjesztés a távhőszolgáltatási tevékenységről valamint a díjalkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló rendelet megalkotása tárgyában 6. Előterjesztés az önkormányzati vagyonról, a vagyon hasznosításáról, használatának, forgalmának rendjéről, vállalkozások támogatásáról szóló 4/2012. (II.24.) rendelet módosítása tárgyában 7. Előterjesztés a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet gazdasági társasággá történő átalakításáról 8. Előterjesztés a Kék-víz Ivóvízminőség-javító Program megvalósítása tárgyában 9. Előterjesztés a KEOP /2F/09-11,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése konstrukcióra benyújtott pályázathoz szükséges RMT részét képező üzemeltetési koncepció módosított változatának elfogadása tárgyában 10. Előterjesztés a 4/2012. (III.1.) BM rendelettel közzétett felhívásra benyújtandó pályázat tárgyában 11. Előterjesztés a Béke téri piacot kiszolgáló meglévő parkolóhelyek biztosítása tárgyában 12. Előterjesztés Móra Ferenc szülőházának felújítása tárgyában 13. Előterjesztés területi ellátási együttműködés tárgyában 14. Előterjesztés a TKIKI Tehetségpont-hálózathoz való csatlakozás tárgyában 15. Előterjesztés a KÖÁI létszámcsökkentése tárgyában 16. Előterjesztés a Petőfi S. Városi Könyvtár és Művelődési Központ technikai berendezésének beszerzése tárgyában 17. Előterjesztés az Egészséges Városok Magyarországi Szövetségéből való kilépés tárgyában 18. Előterjesztés az önkormányzat által fenntartott intézmények alapító okiratainak módosítása tárgyában 19. Előterjesztés Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat, Polgármesteri Hivatal és a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet évi Közbeszerzési Tervének jóváhagyása, valamint Közbeszerzési Szabályzatának módosítása tárgyában 20. Előterjesztés a évben végrehajtott belső ellenőrzésekről készült éves összefoglaló ellenőrzési jelentés tárgyában 21. Előterjesztés a TÁMOP A-11/1. Tudásdepó Express pályázat benyújtása tárgyában 22. Előterjesztés a Befektetőbarát Településekért Programhoz való csatlakozás tárgyában 23. Előterjesztés együttműködési megállapodás megkötése tárgyában 24. Tájékoztató a személyes gondoskodást nyújtó intézmények évi tevékenységéről 25. Előterjesztés a Városi Kórház - Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ működéséről (zárt ülés)

4 26. Előterjesztés a Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata által adományozható városi kitüntetésekre és Elismerő Oklevelekre beérkezett javaslatok tárgyában (zárt ülés) 27. Interpellációk, kérdések 28. Egyebek Napirend előtt: Dr. Garai István képviselő: Mi lesz veled Városi Kórház Az elmúlt hetekben, hónapokban több alkalommal szóbeli és írásbeli megkeresést intéztem az illetékes Minisztérium felé, hogy hogyan lehetne előremozdítani a félegyházi Kórház ügyét. Általában Képviselőtársam is látta a Parlamentben, hogy állandó mellébeszélés és visszamutogatás volt a válasz. Most jött egy konkrét válasz is, ami talán rosszabb az összes eddigi mellébeszélésnél. Mi volt a konkrét kérdés: A Kiskunfélegyházi Városi Kórház vonatkozásában milyen struktúraváltást tud Miniszter úr elképzelni, mellyel az aktív betegellátás visszaállítható és egyben finanszírozható, és ebben a vonatkozásban milyen együttműködést és intézkedést vár Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatától? Úgy gondolom, ez egy korrekt kérdés volt. A válasz a következő (szó szerint): Az elmúlt hónapokban több alkalommal is egyeztettünk minden intézménnyel, és azok fenntartóival. Ismerik az őket érintő szakmai javaslatokat, amelyek megalapozzák az új intézményi struktúrát. Magyarul ez azt jelenti, hogy az elmúlt időszakban több tárgyalás folyhatott ezek szerint a Minisztériumban az intézmény, a Kórház jövőjét illetően. Amiről azért olyan nagyon részletes és egyértelmű információkat nem tudom, képviselőtársaim kaptak-e, mert én úgy gondolom, hogy talán mindenről nem tudhattunk. Ugyanakkor a következő mondat a válaszban a legborzalmasabb: A Kiskunfélegyházi Városi Kórház esetében megerősíthetem, (nem én, hangsúlyozom, hanem Miniszter úr nevében az illetékes államtitkár), hogy az egyeztetések során nem merültek fel olyan indokok, melyek megalapozták volna az aktív betegellátás visszaállítását. Magyarul ez azt jelenti, hogy a tárgyaló delegáció, nem tudom milyen felhatalmazással, semmilyennel, gyakorlatilag lemondott az aktív betegellátás visszaállításáról, vagy legalábbis nem tudott olyan indokokat felsorolni, hogy erre miért volna szükség. Úgy gondolom, ha lemegyünk a főutcára és ott egy egyszerű félegyházi polgárt, embert megkérdezünk, miért volna szükség Kiskunfélegyházán az aktív betegellátásra Kiskunfélegyházán, Ő is megfelelő emberi és szakmai választ tudna erre adni.

5 Kérdésem az, kik, miért és hogyan tárgyaltak mindenféle felhatalmazás nélkül a Minisztériumban azzal a céllal, vagy félig-meddig végeredménnyel, amit itt az Államtitkár úr is megfogalmazott, hogy semmi alapja az aktív betegellátás visszaállításának. Összefoglalva, a nemzet bölcsének mondatával, úgy gondolom, átmenetileg lezárhatjuk ezt a témát, mert utána gondolom, hogy továbbvisszük, és az aktív betegellátás visszaállítását nem adhatjuk fel, mert mit mondott Deák Ferenc: Amit elvesznek tőlünk, azt vissza lehet szerezni, de amiről önként lemondunk, az örökre oda lesz. Tisztelt Képviselőtársaim, Polgármester Úr, úgy gondolom, a következő napokban, hónapokban, hetekben próbáljunk mindent megtenni azért, hogy az aktív betegellátás valamilyen formában visszakerüljön a kiskunfélegyházi Városi Kórházba. Ha ilyen tárgyalások lesznek, felkérem a tárgyaló delegációt, hogy ennek a szellemében tegye meg a következő lépéseket. Kapus Krisztián polgármester: Napirend előtti hozzászólásra nem kell válaszolni, de tekintettel arra, hogy a téma közérdekű, érdemes elmondani, amit lehet tudni róla. Először is, az, hogy sok tárgyalás volt, túlzás. Legalábbis a sok igen relatív, hogy mit jelent. Ami a GYEMSZI-től érkezett információ, december 16-án voltunk tárgyalni, a delegációban a kórház igazgatója, a fenntartó részéről Aljegyző asszony, jómagam, gazdasági vezető, illetve a Kórház gazdasági vezetője, ápolási igazgatója volt jelen az akkori tárgyaláson. Ennek eredményéről a GYEMSZI kinevezett igazgatójával volt december 22-én itt sajtótájékoztató. Azóta más jellegű tárgyalások folytak. A Dél-alföldi Operatív Programban konzorciumi pályázat, melyről folyamatában kaptak tájékoztatást a bizottság tagjai. Ez a pályázat jó eredményen van, úgy tűnik, hogy megnyertük a pénzt. Ezeken a tárgyalásokon az igazgató úr és Aljegyző asszony képviselt bennünket általában. Ezek a konzorciumi megbeszélések általában Szegeden voltak. Az utolsó tárgyalás, melyről mi még tudunk, tegnap volt. Az, hogy tárgyalás, egy kicsit túlzás, inkább tájékoztatások a tárgyalásokkal kapcsolatosan. Jelen pillanatban azt a megerősítést kaptuk, hogy amit a GYEMSZI azóta kinevezett vezetője itt, Kiskunfélegyházán december án sajtótájékoztató keretében bejelentett, azok megerősítést nyertek, és abból nincs semmi elvéve. Annyit tudok mondani, azt tudom, - bár nem tudom, ki válaszolt, - azt megerősítem, nem titok, hogy természetesen Dr. Garai István Levente, mint képviselőtársam a Parlamentben ellenzékiként mindent megtesz az ügyért, hogy folyamatosan terítéken tartsa. Ezt meg is köszönöm. Azt a magunk részéről meg is beszéltük, hogy a félegyházi Kórház nem politikai téma, hiszen az aktív betegellátást soha nem felejtettük el, hogy fontos, ebből soha nem engedtünk, lehetőség szerint a legtöbbet visszaszerezni. Függetlenül a kórházi vizsgálatok, illetve a jövőbe tekintéssel kapcsolatosan az utolsó napirendi pontban igazgató úrtól fogunk tájékoztatást kapni. Küzdünk továbbra is, bár most már az időpont kitűzött. A kiskunfélegyházi Kórház benne van az elsőként funkcióváltó kórházak között. Május 1-jétől biztosan állami fenntartásba kerül.

6 1. Tájékoztató a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról (Tájékoztató írásban mellékelve!) Előterjesztő: Kapus Krisztián polgármester Kapus Krisztián polgármester: Amennyiben nincs hozzászólás, szavazásra teszem fel a tájékoztatót. A Képviselőtestület 14 igen szavazattal (egyhangúlag) elfogadja a tájékozatót, és az alábbi határozatot hozza: 41/2012. kt. h. Tájékoztató a folyamatos határidejű kt. határozatok végrehajtásáról H A T Á R O Z A T : 1./ Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete a 87/1997., 71/2009., 180/2011., 215/2011., 228/2011., 236/2011., 240/2011. kt. h. 2. pont, 248/2011., 1/2012., 2/2012., 3/2012., 4/2012., 5/2012., 6/2012., 7/2012., 8/2012., 9/2012., 12/2012., 13/2012., 15/2012., 16/2012., 17/2012., 18/2012., 22/2012., 24/2012., 25/2012., 26/2012., 27/2012., 29/2012., 30/2012., 31/2012., 35/2012., 37/2012., 38/2012., 40/2012. határozatok végrehajtásáról szóló tájékoztatót elfogadja. 2./ A Képviselő-testület a 248/2011. kt. sz. határozat végrehajtási határidejét június 30-ára módosítja. Erről értesül: VSZKSZ Polgármesteri Hivatal valamennyi irodája Képviselőtestület tagjai.

7 2. Előterjesztés az önkormányzat által alapított szervezetek tisztségviselőinek kiegészítése tárgyában (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Kapus Krisztián polgármester Kapus Krisztián polgármester: A határozat-tervezetben három pont van, melyeket külön teszek fel szavazásra. Frakcióvezetői egyeztetésen a következő személyekre esett jelölés: Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány felügyelő bizottsági tagjává javasolja a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület részéről Kapus Béláné Lenke asszonyt, aki vállalja a jelölést. A Képviselőtestület a Félegyházi Térségi Sportiskola Kft. felügyelő bizottsága kiegészítése céljából javasolja Abonyi Péter urat megválasztani. A Kiskunfélegyházi Szabadidő Sport és Kereskedelmi Kft. felügyelő bizottsága kiegészítése céljából két tag személyre nem érkezett javaslat. Akinek van javaslata, tegye meg. Amennyiben nincs, akkor a határozat-tervezet 1-2. pontját teszem fel külön-külön szavazásra, titkosan. Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestülete a Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány felügyelő bizottságának tagjává javasolja Kapus Béláné asszonyt. Az Ő személyét teszem fel szavazásra. Megállapítom, hogy a Képviselőtestület 14 igen (egyhangú) szavazattal elfogadta és támogatta a jelölést. A Félegyházi Térségi Sportiskola Kft. felügyelő bizottságának kiegészítése céljából a Képviselőtestület javasolja Abonyi Péter urat megválasztani. Szavazásra teszem fel személyét. Megállapítom, hogy a Képviselőtestület 14 igen (egyhangú) szavazattal elfogadta a javaslatot. A határozat-tervezet 3. pontját illetően nem érkezett javaslat, így nincs miről szavaznunk. A fentiekben rögzített szavazatok számszaki eredménye alapján a Képviselőtestület az alábbi határozatot hozza:

8 42/2012. kt. h. Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány Felügyelő Bizottsága kiegészítése H A T Á R O Z A T : Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete mint alapító a Ptk. 74/B.. (5) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva a Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány Felügyelő Bizottságának tagjait az alábbiak szerint egészíti ki: A Képviselő-testület a Kuratórium tagjává Kapus Bélánét megválasztja. A Képviselő-testület felhatalmazza Kapus Krisztián polgármestert az egységes szerkezetbe foglalt módosított Alapító Okirat aláírására és a Bács-Kiskun Megyei Bírósághoz történő benyújtására. Felelős: Bakos Aranka MOVIS irodavezető Határidő: április 15. Erről értesül: Kapus Béláné Félegyházi Közművelődésért Közalapítvány Polgármesteri Hivatal Gazdasági Iroda Polgármesteri Hivatal Művelődési, Oktatási, Vallásügyi, Ifj. és Sport Iroda Képviselőtestület tagjai. 43/2012. kt. h. Félegyházi Térségi Sportiskola Kft Felügyelő Bizottsága kiegészítése H A T Á R O Z A T : A Képviselő-testület a Félegyházi Térségi Sportiskola Kft. Felügyelő Bizottsága kiegészítése céljából Abonyi Pétert választja meg. A Képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a Félegyházi Térségi Sportiskola Kft. adatainak cégbíróságon történő módosítását kezdeményezze. Felelős: Balla László alpolgármester Bakos Aranka MOVIS irodavezető Határidő: április 15. Erről értesül: Abonyi Péter Félegyházi Térségi Sportiskola Kft. Polgármesteri Hivatal Gazdasági Iroda Polgármesteri Hivatal Művelődési, Oktatási, Vallásügyi, Ifj. és Sport Iroda Képviselőtestület tagjai.

9 3. Előterjesztés a személyes gondosodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló rendelet módosítása tárgyában (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Dr. Csölle Yvette jegyző Kapus Krisztián polgármester: Az egyik módosítás a bölcsődei gondozási díj bevezetésére vonatkozik, a másik pedig egy határozat-tervezet, amely a Hajléktalanok átmeneti szállásának 10 fő férőhely átminősítése Éjjeli menedékhellyé. A bizottságok tárgyalták és támogatták az előterjesztést. Kollár László képviselő: Ügyrendileg kérdezném, a két témáról együtt szavazunk, vagy külön? Külön. Jó, kifejteném a Jobbik álláspontját a bölcsődei gondozási díj bevezetésével kapcsolatban. A jelenlegi demográfiai helyzetben, amelyben van Magyarország, azon belül Kiskunfélegyháza is, főleg, hogy itt nem tud működni szülészet sem, mindenféleképpen elítélendőnek tartanám azt, hogy bevezessünk gyermekgondozási díjat, bármiféle plusz terhet tegyünk azoknak a szülőknek a nyakára, akik gyermeket vállalnak, és mindemellett dolgoznak. Hiszen aki nem dolgozik, annak nem érdeke, hogy a gyermeke bölcsődébe kerülhessen. A magam részéről nem tudok támogatni egyetlen egy olyan elképzelést sem, amelyben gyermekgondozási díj bevezetéséről lenne szó, akár 200, akár 500 Ft-os napidíjról van szó. Ernyes László képviselő: Kollár képviselőtársam részben megelőzött. A bizottsági ülésen is kifejtettem a véleményemet ezzel kapcsolatosan. Nem tartom a legszerencsésebb időpontnak, hogy a gyermekgondozási díjat bevezessük. Kiszámoltuk, havonta 6000 Ft körülbelül, ennyit jelentene. Tessenek elhinni, a családok döntő többsége nagyon rossz anyagi körülmények között van, és elnézve a fiatalabb generációt, menjetek be pelenkát vásárolni, egy kis cipő Ft-ba kerül, és sorolhatnám mindazokat, amit az emberek már nagyon nehezen viselnek el. Úgy tudom, a Kormány gyermek- és családpolitikát hirdetett meg. A havi Ft-ot, amit tudom, hogy nem mindenkinek kell kifizetni, azt mondom, gondolja végig a Képviselőtestület, és ne vezessük ezt be. Vagy a későbbiekben majd nézzünk egy jelképes összeget, de én most még a 200 Ft-ot is soknak tartom. A mi részünkről sem tudjuk támogatni. Kapus Krisztián polgármester: Köszönöm szépen a Jobbik támogató javaslatát.

10 Dr. Garai István képviselő: Az előttem szóló két Lászlóval teljes mértékben egyetértek. Halász Államtitkár úrtól megtanultam az állandó visszamutogatást, Ő írta alá azt a levelet, amiről az előbb szó volt. Annyit hadd mutogassak én is vissza, hogy volt egy olyan borzalmas világ, amit úgy hívtak, hogy Bokros csomag időszaka. Emlékezzünk arra vissza, mert akkor én találtam ki a bölcsődei normatívát egy költségvetési törvény módosítása alkalmával. Tehát ha akkor, abban a borzalmas időszakban el tudtunk jutni odáig, hogy a bölcsődei ellátást állami módon, és az állam segítségével támogassuk, ha most olyan időszak van, amilyen., nem akarom minősíteni, de akkor arra gondolok, talán ne vegyünk vissza ebből a támogatásból, akár abszolút, akár relatív, akár bármilyen más módon. Nem gondolnám, hogy ezt a fajta negatív hozzáállást az Önkormányzatnak fel kellene vállalni. Javaslom képviselőtársaimnak a félegyházi emberek érdekében, hogy ezt most ne szavazzuk meg. Kapus Krisztián polgármester: Amennyiben nincs több hozzászólás, szavazásra teszem fel a módosításokat. Azt tájékoztatásul elmondom, hogy a szociálisan rászorulóknak nincs térítési díj, ők mentesülnek ez alól. Ettől függetlenül láttam a televízióban különböző városokban ezeket a nyilatkozatokat, ahol elmondták, hogy minden egyéb címen így is, úgy is beszedték a bölcsődésektől a díjakat. Innentől kezdve legalább pontosan tudja, hogy mit miért fizet. Először a bölcsődei gondozási díj bevezetésére javaslatként felteszem a 300 Ft-os napidíjat. Megállapítom, hogy a Képviselőtestület 8 igen, 5 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadta a bölcsődei gondozási díj bevezetésére vonatkozó javaslatot. Ezt követően egyben teszem fel a rendeletet elfogadásra. Megállapítom, hogy a Képviselőtestület 8 igen, 5 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadta a rendelet-tervezetet. Van egy határozat-tervezet is, mely szerint Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete támogatja a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény keretein belül a Hajléktalanok Átmeneti Szállásának 10 fő férőhely átminősítését Éjjeli Menedékhellyé. Megállapítom, hogy a Képviselőtestület 14 igen szavazattal (egyhangúlag) támogatta a határozat-tervezetet. A fentiekben rögzített szavazatok számszaki eredménye alapján a Képviselőtestület az alábbi rendeletet alkotja, és határozatot hozza:

11 44/2012. kt. h. Kapocs Intézmény Hajléktalanok Átmeneti Szállásának átminősítésére vonatkozó jóváhagyás H A T Á R O Z A T : Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete támogatja a Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény keretén belül a Hajléktalanok Átmeneti Szállásának 10 férőhelyének átminősítését Éjjeli Menedékhellyé. A Képviselőtestület felhívja az Intézményt és a Hivatalt, hogy a szükséges dokumentációkat jóváhagyásra terjessze be, ezt követően a működési engedély módosítását a Kormányhivataltól kérje meg. Határidő: április 30. Felelős: Zsótér Ágnes intézményvezető Dr. Nánási Éva aljegyző Erről értesül: Kapocs Szociális, Gyermekvédelmi és Egészségügyi Intézmény Polgármesteri Hivatal Gazdasági Iroda Képviselőtestület tagjai.

12 Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012. (..) önkormányzati rendelete a személyes gondoskodást nyújtó szociális és gyermekjóléti ellátásokról szóló 20/2011. (VIII.30.) önkormányzati rendelet módosításáról Kiskunfélegyháza Város Képviselő-testülete az Alaptörvényben meghatározott eredeti jogalkotói hatáskörében, a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. törvény a /1/ bekezdésében, a többször módosított évi III. Tv. 58./B (2), 62., 92. (1) bekezdés a) pontjában, 92. (2) bekezdésében, 115. (3) bekezdésében valamint a gyermekek védelméről és gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény 29. foglalt felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja. 1.. A rendelet 2.. /3/ bekezdése helyébe az alábbi rendelkezés lép: E rendelet hatálya kiterjed a 4.. /1/ bekezdés b. és d. alpontja, 4.. /3/ bekezdés a. alpontja esetén a Kiskunfélegyházi Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulás társulási megállapodásában szereplő települések közigazgatási területére. 2.. A 4.. /2/ bekezdés a. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Ápolást, gondozást nyújtó intézmények: Idősek Otthona. 3.. (1) Az 5. fejezet főcíme helyébe az alábbi rendelkezés lép: Szakosított ellátási formák, ápolást, gondozást nyújtó intézmények (2) A 9.. hatályon kívül helyezve az alábbi /4/ bekezdéssel egészül ki: 4.. A bölcsődei ellátást igénybe vevő gyermek törvényes képviselője az étkezésen túl, a gondozásért bölcsődei gondozási díjat köteles fizetni. A gondozási díj fizetési kötelezettség megállapítása érdekében a szülő(k) kötelesek utolsó havi nettó jövedelmükről igazolást bemutatni a bölcsődevezetőnek, akinek a hatásköre a bölcsődei gondozási díj megállapítása. A bölcsődei gondozási díj összege a mellékletben kerül rögzítésre, melyet tárgyhóra kell megfizetni. 5.. A 16.. /3/ bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép:

13 Az intézményi jogviszony megszüntetése elleni panasz Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatalához (Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1.) kell benyújtani. 6.. /1/ A 18.. /1/ bekezdés b. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Jogi Bizottság elnöke /2/ A 18.. /1/ bekezdés d. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Jogi Iroda vezetője /3/ A 18.. /1/ bekezdés p. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. /4/ A 18.. /1/ bekezdés q. pontja hatályon kívül helyezve. /5/ A 18.. /2/ bekezdés helyébe az alábbi rendelkezés lép: A Kerekasztal működtetéséért felelős a szociális ágazat felügyeletéért felelős személy. 7.. A rendelet 1. számú melléklete helyébe az alábbi 1. számú melléklet lép: 1./Étkezés Szolgáltatás a.) Lakásra szállítással b.) Lakásra száll. nélkül 1 főre eső szolgáltatási önköltség és a szolgáltatáshoz biztosított normatív állami támogatás különbözete Ft/fő/nap Intézményi térítési díj Lakásra száll. Ft/fő/ebéd * Szállítás nélkül Ft/fő/ebéd * 2./ Házi segítségnyújtás Ft/óra 650,-Ft/óra 3./ Jelzőrendszeres házi segítségnyújtás 4./ Nappali ellátás Idősek Klubja (csak benntartózkodás) 5./ Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye - a) Ebéd + benntartózkodás b.) Csak benntartózkodás ,-Ft/nap Ebéd+benntartózkodás Ft/fő/nap Csak benntartózkodás Ft/fő/nap * Az ÁFÁ-t tartalmazza. A meg nem jelölt térítési díjtételek mentesek az ÁFA alól.

14 8.. (1) A rendelet 2. számú mellékletének I. tábla helyébe jelen rendelet 2. számú melléklet I. táblája lép. I. Bentlakásos intézményi ellátások: Szolgáltatás 1./ Időskorúak ellátása Nádasdy u / Időskorúak ellátása Csanyi út 3. 3./ Átmeneti elhelyezés Nádasdy u /Demens betegek ell. a) Nádasdy u főre eső szolgáltatási önköltség és a szolgáltatáshoz biztosított normatív állami támogatás különbözete Ft/fő/hő Ft/fő/nap Ft/fő/hó Ft/fő/nap Ft/fő/hó Ft/fő/nap Intézményi térítési díj Ft/fő/hó Ft/fő/nap Ft/fő/hó Ft/fő/nap Ft/fő/hó Ft/fő/nap Ft/fő/hó Ft/fő/nap b) Csanyi út Ft/fő/hó Ft/fő/nap A bentlakásos intézményi ellátás térítési díja mentes az ÁFA alól Ft/fő/hó Ft/fő/nap (2) A 2. sz. melléklet II. és III. sz. táblája hatályon kívül helyezve. 9.. A rendelet 3. számú mellékletének 2-3. pontja helyébe jelen rendelet 3. számú mellékletének 2-3. pontja lép. ÁTMENETI ELLÁTÁST BIZTOSÍTÓ ELLÁTÁSI FORMÁK INTÉZMÉNYI TÉRÍTÉSI DÍJA Családok Átmeneti Otthona Szolgáltatás Egy ellátottra jutó szolgáltatási önköltség összege Számított intézményi térítési díj (kerekített) összege Javasolt intézményi térítési díj (kerekített) összege Napi Havi Családok Átmeneti Otthona Ft/hó/fő Ft/napfő Ft/hó/fő 235 Ft/nap/fő Felnőtt: 200 Ft/nap/fő Gyermek: 100 Ft/nap/fő Felnőtt: Ft/hó/fő Gyermek: Ft/hó/fő

15 10.. A rendelet 4. számú mellékletének 2. pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: 2.) A játszócsoport szolgáltatás díja 645,- Ft/eset, melyet az igénybevevő a szolgáltatás megkezdését megelőzően köteles befizetni a bölcsődevezető által kiállított számla alapján. A térítési díj az ÁFÁ-t nem tartalmazza. A 4. számú melléklet az alábbi 4. ponttal egészül ki. 4./ A bölcsődei gondozási díj: A./ variáció 300 Ft/gyerek/nap B./ variáció 500 Ft/gyerek/nap A rendelet 5. számú melléklete az alábbi szöveggel egészül ki: Nyári gyermekétkeztetés a FONÓ-ban: - ebéd 207 Ft, - diétás ebéd 243 Ft. Ezen rendelet április 1-jén lép hatályba. 12..

16 4. Előterjesztés az állatok tartásáról szóló 31/2011. (X.07.) sz. rendelet módosítása tárgyában (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Dr. Csölle Yvette jegyző Kapus Krisztián polgármester: A bizottságok tárgyalták és egyhangúlag támogatták a rendelet-módosítást. Szavazásra teszem fel az előterjesztésben foglaltakat. A Képviselőtestület 14 igen szavazattal (egyhangúlag) elfogadja a rendelet-módosítást, és az alábbi rendeletet alkotja: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2012 ( ) önkormányzati rendelete az állatok tartásáról szóló 31/2011. ( X.07. ) önkormányzati rendelet módosításáról 1.. A Rendelet 3.. (1) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: (1) Közös udvarra nyíló lakások esetén, maximum 3 lakásig, az udvarban haszonállatot tartani az állategészségügyi, környezetvédelmi, állatvédelmi előírások és a rendelet ának betartása mellett lehet. A fentebb leírtak betartása mellett baromfiból lakásonként 20 darab tartható. Ezen ingatlanokon gyöngyös, páva tartása tilos. A tartásra engedélyezett állatokat nem lehet a közös udvarba kiengedni, legeltetni. 2.. E rendelet március 30-án lép hatályba, és hatálybalépését követő napon hatályát veszti.

17 5. Előterjesztés a távhőszolgáltatási tevékenységről, valamint a díjalkalmazási és díjfizetési feltételekről szóló rendelet megalkotása tárgyában (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Dr. Csölle Yvette jegyző Kapus Krisztián polgármester: A rendelet-tervezetet a bizottságok tárgyalták és támogatták. Egy módosító javaslat érkezett a rendelet 3.. /1/ bekezdésére vonatkozóan, a Gazdasági Bizottság javaslata alapján: Abban az esetben, ha a távhőszolgáltatás díját a felhasználó vagy a díjfizető felszólítás ellenére 15 napon belül nem fizeti meg, a hőszolgáltató jogosult a tartozással érintett fogyasztási helyet a távhőszolgáltatásból kikapcsolni. Szavazásra teszem fel a fenti módosító javaslattal a rendelet-tervezetet. A Képviselőtestület 12 igen és 2 nem szavazat mellett elfogadja a rendeletet a módosító javaslattal együtt, és az alábbi rendeletet alkotja: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 11/2012. (..) rendelete a távhőszolgáltatási tevékenységről valamint a díjalkalmazási és díjfizetési feltételekről Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a távhőszolgáltatásról szóló 2005 évi XVIII. törvény 60. (3) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján az alábbi rendeletet alkotja. I. Általános rendelkezések 1.. (1) A rendelet hatálya kiterjed Kiskunfélegyháza közigazgatási területén távhő és melegvíz szolgáltatást végző szolgáltatóra és a szolgáltatást igénybe vevő lakossági és egyéb fogyasztókra. Fogalom meghatározás: (2) Távhőrendszer: a szolgáltatói és a felhasználói berendezések összessége. (3) Hőhordozó közeg: a fűtési és használati melegvíz szolgáltatás biztosításához szükséges hőenergia továbbítására szolgáló közeg, esetünkben melegvíz.

18 2.. (1) A hőszolgáltató jogosult előzetes értesítés mellett, a távhőrendszer üzembiztonsága érdekében a nem általa üzemeltetett felhasználói berendezést ellenőrizni és a megállapított hiányosságokra, meghatározott határidőn belül történő megszűntetésére a lakóépület tulajdonosának vagy kezelőjének a figyelmét felhívni. (2) A távhőrendszernek a hőszolgáltató által üzemeltetett elzáró, szabályozó szerkezeteit a távhőszolgáltató, vagy az általa megbízott gazdálkodó szervezet működtetheti. (3) Távhőellátás keretében nyújtott fűtési szolgáltatás esetén amennyiben a felhasználói berendezés arra alkalmas úgy kell fűteni, hogy az emberi tartózkodás céljára szolgáló hőleadóval ellátott helyiségek belső hőmérséklete naponta 6- és 22 óra között átlagosan legalább +20 C, 22- és 6 óra között +18 C legyen. A hőszolgáltató és a felhasználói hőközpontból ellátott felhasználók összessége vagy a lakóépület tulajdonosa ettől eltérően is megállapodhatnak a központi szabályozás nyújtotta lehetőségeken belül. (4) Távhőellátás keretében a használati melegvizet úgy kell szolgáltatni, hogy annak hőmérséklete a kifolyó csapoknál legalább a csap kinyitását követően a melegvízmérő és a kifolyócsap közötti szakaszból a lehűlt víz kiengedése után +40 C legyen. II. A szolgáltatás feltételei 3.. (1) Abban az esetben, ha a távhőszolgáltatás díját a felhasználó vagy a díjfizető felszólítás ellenére 15 napon belül nem fizeti meg, a hőszolgáltató jogosult a tartozással érintett fogyasztási helyet a távhőszolgáltatásból kikapcsolni. (a) A fizetési kötelezettség elmulasztása következtében kezdeményezett fogyasztásból való kizárást a lakás bérlője, tulajdonosa köteles tűrni, és a lakásba való bejutást biztosítani. (b) A fogyasztásból kikapcsolt berendezéseket a fogyasztó nem helyezheti ismét üzembe a szolgáltató engedélye nélkül. (c) A fogyasztásból kikapcsolt berendezéseket a szolgáltató jogosult ellenőrizni. Amennyiben ellenőrzés céljából a lakásba való bejutást a fogyasztó nem engedi, akkor a szolgáltató visszamenőlegesen kiszámlázza a lakásra eső vélelmezett fogyasztást. (d) A fizetési kötelezettség elmulasztása miatti ki- és visszakapcsolás díját- a szolgáltató mindenkor hatályos árképzési szabályzatában közzétett összegben- a fogyasztó köteles megfizetni. (e) A fizetési kötelezettség elmulasztása miatti kizárás idejére a fogyasztó az alapdíj 100 %-át - az átmenő vezetékek és a szomszédos lakások hő leadása miatt a hődíj 40 %-át köteles megfizetni. (2) Fűtési szolgáltatás szüneteltetésére akkor kerülhet sor, ha az műszakilag megvalósítható, nem ütközik hatályos építési vagy műszaki előírásba, nem okoz épületfizikai, szerkezeti károsodást, és a szomszédos helyiségek fűtését lényegesen nem befolyásolja.

19 4.. (1) A hőszolgáltató köteles a hőszolgáltatás paramétereit a szolgáltatási szerződésben meghatározott mérési helyeken biztosítani. (2) Amennyiben egy felhasználói hálózat annak hibája miatt kizárásra kerül a szolgáltatásból, az alapdíjat a kizárás időtartamára a fogyasztó köteles megfizetni, a hődíj részfizetés arányos csökkentését azonban kérheti a hőszolgáltatótól. (3) Ha a hőszolgáltató a szolgáltatói kötelezettségnek 24 órát meghaladóan nem tud eleget tenni, úgy köteles a kiesett időszakkal arányos alapdíjat visszatéríteni. (4) Amennyiben a szolgáltatás paraméterei a szerződésben rögzített szintet tartósan, 48 órát meghaladóan nem érik el a szolgáltatás határon, akkor a szolgáltatás minőségi csökkenésével arányosan köteles a szolgáltató az alapdíjat visszatéríteni a fogyasztónak. (5) Ha a hőszolgáltató a felhasználóval szemben fennálló hőszolgáltatási kötelezettségnek folyamatosan, 48 órát meghaladóan, neki felróható okból nem tesz eleget, akkor a szerződésben meghatározott alapdíj - szüneteltetés időtartamával arányos részének kétszeresét fizeti vissza. III. A szolgáltatásért fizetendő díjak és az elszámolás módja A távhőszolgáltatás díja alapdíjból és hődíjból áll. (1) Az alapdíj tartalmazza: (a) a távhőtermelő létesítményének tüzelőanyag nélküli üzemeltetési és karbantartási költségét, (b) a szolgáltatói berendezések és egyéb a távhőszolgáltatáshoz szükséges épületek, eszközök üzemeltetési és karbantartási költségét, (c) az üzemeltetés és fenntartás során felhasznált villamos energia és szükségszerűen elfolyt víz költségét, (d) a távhőszolgáltatás adminisztrációs költségeit, (e) az alkalmazottak bérét, annak járulékait, valamint az alkalmazás összes egyéb költségét, (f) a távhőtermelő és a távhőszolgáltató nyereségét. (2) A fűtési alapdíj éves díj, amelyet a felhasználók vagy a díjfizetők az épület, épületrész fűtött légtérfogata vagy a lekötött hőteljesítmény után fizetnek. A fűtés alapdíját 12 havi egyenlő részletben, havonta előre kell megfizetni a tárgyhónapban a számlán megjelölt fizetési határidőre. (3) A fűtött légtérfogat meghatározásánál: (a) A fűtött légtérfogat az alapterület és a belmagasság szorzata. (b) Alapterületként kell figyelembe venni az épület belső falsíkjai közötti, valamint a beépített szekrény által elfoglalt területet, függetlenül attól, hogy van-e hőleadó az adott helyiségben. (c) Alapterületként nem kell figyelembe venni a falsíkokon kívül eső területeket, a falsíkokból kiugró falpillérek által elfoglalt területeket, ha azok nagysága egyenként a 0,1 m 2 -t meghaladja.

20 (f) Alapterületként nem vehető figyelembe az erkélyen lévő éléskamara valamint a lakás, helyiség légterének a közművezetékek által elfoglalt védőburkolattal elzárt része. (g) Fűtött légtérfogatként a fürdőszoba légterének csak 60 %-a vehető figyelembe, ha az előírt hőmérséklet az eredeti műszaki tervek alapján kiegészítő fűtéssel biztosítható. (h) A fűtött légtérfogat a helyiség légterének a 60 %-a azokban a hőleadóval ellátott lépcsőházakban és a közös célra használt helyiségekben, ahol a műszaki tervek alapján a hőmérséklet a fűtésszolgáltatással egy időben legalább 12 C. (4) A melegvíz alapdíjat: mérés szerinti elszámolásnál az elfogyasztott melegvíz mennyisége, nem mért fogyasztás az 1.sz. mellékletben meghatározott mennyiség (a továbbiakban: átalány mennyiség) szerint kell megfizetni utólag a tárgyhónapot követő hónapban, a számlán megjelölt fizetési határidőre. (5) A (2) és (4) bekezdésben található fizetési határidők tekintetében a közüzemi szerződésben a szerződő felek ettől eltérő fizetési határidőben is megállapodhatnak. 7.. (1) A hődíj az értékesített hőmennyiség fajlagos tüzelőanyag költségét tartalmazza. (2) A hődíjat mérés szerinti elszámolásnál az elfogyasztott hőmennyiség, átalánydíjas elszámolás esetén az átalány hőmennyiség után kell megfizetni a felhasználóknak vagy díjfizetőknek. (3) A mért fűtési hődíjat a költségosztókkal felszerelt épületeknél a 157/2005. (VIII.15.) Korm. rendelet 17/A-17/F -sok rendelkezései szerint, költségosztók hiányában lm 3 arányosan kell megosztani a felhasználók vagy díjfizetők között. (4) A fűtési hőmennyiség mérése a felhasználói hőközpontban történik. Elszámolás alapjául a törvényben meghatározott hitelesítéssel rendelkező mérőberendezést kell használni. A hőmennyiség mérés összes költsége a távhőszolgáltatót terheli. (5) A lakossági felhasználók a fűtési hődíjra az éves várható hőfelhasználásuknak megfelelően havonta azonos összegű részfizetést teljesítenek az alapdíjjal együtt a tárgyhónapban a számlán megjelölt fizetési határidőre. A fűtési szezon vége után a mérés és a (3) bekezdés szerinti megosztás alapján a távhőszolgáltató elszámol a felhasználókkal vagy díjfizetőkkel. (6) A melegvíz mérése a lakossági felhasználók esetében a lakásokban elhelyezett hiteles mellékvízmérőkkel történik. A mellékvízmérők tulajdonosa az ingatlan tulajdonos és köteles a mérő minden költségét viselni és a hitelességet biztosítani. (7) A melegvíz mérése egyéb felhasználók esetében a felhasználói hőközpontban vagy az ingatlanban elhelyezett hiteles mellékvízmérőkkel történik. A vízmérők tulajdonosa az ingatlan tulajdonos és köteles a mérő minden költségét viselni és a hitelességet biztosítani. (8) A melegvíz hődíjat az elfogyasztott vízmennyiség hozzáadott hőtartalma után kell megfizetni a felhasználóknak vagy díjfizetőknek számla szerint a melegvíz alapdíj fizetéssel egy időben. (9) A melegvíz költségosztó mérők tárgyhavi állását a felhasználók illetve díjfizetők a szolgáltató által megküldött Leolvasó lap -ra kötelesek feljegyezni, és a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig visszaküldeni a szolgáltató részére számla készítés céljából. Ha a mérő vagy mérők állását a felhasználók vagy díjfizetők nem jelentik be, akkor a szolgáltató jogosult a számított átlagfogyasztás szerinti mennyiség számlázására. Ha a nyilvántartott mérőállástól a leolvasott mérőállás minimum 30 m 3 -rel eltér, akkor a szolgáltató jogosult az átlagfogyasztás mennyiségét módosítani.

21 8.. (1) Az üresen álló lakások és helyiségek fűtési alap és hődíját a tulajdonos köteles megfizetni. (2) A tulajdonos változást mind a régi, mind az új tulajdonos köteles bejelenteni a szolgáltatónak a változás hivatalos igazolása mellett. A váltás napjáig a régi, azt követően az új tulajdonos köteles a díjakat megfizetni. Egyebekben a tulajdonosváltozással kapcsolatban a 157/2005. (VIII.15.) Korm. rendelet 3. sz. melléklete (Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzat pont.) szerint kell eljárni. (3) Amennyiben a tulajdonos a lakáshasználatot átengedte másnak, a lakás használója nevére is lehet, szerződéssel igazoltan számlát kérni, de a tulajdonosnak helytállási kötelezettsége van. (4) Az üzemelő és a fogyasztásból kizárt felhasználói berendezések, mérőeszközök állapotának ellenőrzésre jogosult a hőszolgáltató és a lakóközösség közös képviselője naponta 8-20 óráig. (5) Ha az épület fogyasztását mérő hőmennyiségmérő meghibásodik, azt az észleléstől számított lehető legrövidebb időn belül a hőszolgáltató megjavíttatni vagy kicserélni köteles. A meghibásodásról, a cseréről, a fogyasztott hőmennyiségről a fogyasztói közösség képviselője által hitelesített jegyzőkönyvet kell felvenni. A mérés szünetelésének időtartamára a fogyasztás hasonló hőtechnikai jellemzőkkel rendelkező felhasználási hely adott időszakban mért fajlagos fogyasztásával számolható el. IV. A távhőszolgáltatás fejlesztése, a szolgáltatás korlátozása, felfüggesztése 9.. (1) Kiskunfélegyháza Város többszintes épületekkel beépített területein környezetvédelmi, azon belül elsősorban levegő-tisztaságvédelmi szempontok alapján elsődleges a távhőszolgáltatás fenntartása és fejlesztése. (2) A (1) bekezdésben foglaltakkal összhangban távhőszolgáltató köteles ezeken a területeken az új vagy növekvő távhőigényeket kielégíteni, mely igények kielégítéséhez szükséges közmű fejlesztések költségeihez közmű csatlakozási díjat nem kérhet. (3) A távhőszolgáltató jogosult távhőszolgáltatásról szóló évi XVIII. törvény 41.. (1) bekezdése szerint a szolgáltatást korlátozni. A távhőrendszerben a szolgáltatás korlátozás fokozatai a következők: (a) I. fokozat: termelő, közellátásban részt nem vevő társaságok fogyasztási helyei (b) II. fokozat: középfokú és alsó fokú oktatási intézmények fogyasztási helyei (c) III. fokozat: lakossági fogyasztók, szociális és egészségügyi intézmények fogyasztási helyei (4) Ha a felhasználó a korlátozás rendelkezéseinek nem tesz eleget a korlátozás időtartama alatt felhasznált hőmennyiséget a felhasználó vagy díjfizető köteles a szolgáltató részére 100 % pótdíjjal megemelt hődíj egységárral megfizetni. (5) Ha a távhőszolgáltatás felfüggesztésére kerül sor, akkor a felhasználó vagy díjfizető 100 %-os mértékű alapdíjat, és a fogyasztói közösség által meghatározott mértékű mérsékelt hődíjat köteles fizetni.

22 V. A mérőeszközökkel kapcsolatos szabályok (1) Ha a felhasználó: 10.. (a) a mérőeszközt, vagy a mérőeszköz hitelességét tanúsító jelet (plombazár, hitelesítési bélyegzés, matrica) eltávolítja vagy megrongálja, (b) amennyiben a mérőeszköz olyan helyiségben van elhelyezve, amelybe a felhasználó állandó bejutása, vagy felügyelete biztosított a mérőeszköz meghibásodását, sérülését vagy a mérőeszköz hitelességét tanúsító jelek sérülését vagy hiányát azok észlelésétől számított 24 órán belül a távhőszolgáltatónak nem jelenti be (c) a mérőeszközt befolyásolja vagy megkerüli az utolsó igazolt hiteles, jó állapot időpontjától kezdődően a hiba vagy hiányosság megszűntetéséig az elszámolás alapja nem a mérőeszköz által mért érték. Az elszámolás alapja, amennyiben a fogyasztás körülményei közel azonosak az előző év azonos időszakának fogyasztása, ennek hiányában a távhőrendszer hasonló adottságokkal rendelkező másik felhasználójának fogyasztása a kérdéses időszakban, ennek hiányában műszaki számítás. A felhasználó vagy díjfizető köteles a szolgáltató részére az elszámolás alapját képező mennyiséget 50 % pótdíjjal emelt egységárral megfizetni. (2) Ha a felhasználó a tulajdonában lévő költségosztó elszámolási használati melegvízmérő időszakos hitelesítéséről és a hitelesítés végrehajtásának a szolgáltató részére történő bejelentéséről a hitelesség érvényessége évének utolsó napjáig nem gondoskodik köteles a szolgáltató részére pótdíjat fizetni. A pótdíjat a nem hiteles időszakban az utolsó hiteles mérőállást megelőző egy év fogyasztási adataiból számított időszaki fogyasztás után 30 %-al megemelt alap és hődíj egységárral kell megfizetni. (3) Jogosult a szolgáltató a melegvíz szolgáltatást a (1) és (2) bekezdés alapján a nem hiteles állapot megszűntetéséig felfüggeszteni. VI. Vegyes és záró rendelkezések 11.. E rendelet a kihirdetés napján lép hatályba, és ezzel egyidejűleg hatályát veszti a 36/2004.(IV.30.) önkormányzati rendelet valamint a módosítására kiadott 75/2004.(XI.29.), 1/2005.(I.31.), 25/2005.(VIII.30.), 50/2005.(X.28.), 54/2005.(XII.01.), 5/2006.(II.16.), 29/2006.(X.30.), 33/2006.(XI.28.), 39/2006.(XII.19), 51/2007.(XII.21.), 8/2008.(II.22.), 16/2008.(III.01.), 27/2008.(VI.30.), 37/2008.(IX.29.), 46/2008.(XII.22.) és 47/2009.(XII.18.)önkormányzati rendeletek.

23 6. Előterjesztés az önkormányzati vagyonról, a vagyon hasznosításáról, használatának, forgalmának rendjéről, vállalkozások támogatásáról szóló 4/2012. (II.24.) rendelet módosítása tárgyában (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Dr. Csölle Yvette jegyző Kapus Krisztián polgármester: A bizottságok tárgyalták és támogatták az előterjesztést. Amennyiben nincs kérdés, szavazásra teszem fel a rendelet-módosítást. A Képviselőtestület 13 igen szavazat és 1 tartózkodás mellett elfogadja a rendelet-módosítást, és az alábbi rendeletet alkotja: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület 12/2012. (.. ) sz. rendelete az önkormányzati vagyonról, a vagyon hasznosításáról, használatának, forgalmának rendjéről, vállalkozások támogatásáról szóló 4//2012. (II.24) sz. rendelet módosítására 1. A rendelet 12. -ának /3/ bekezdésében szereplő normaszöveg az alábbiak szerint módosul: /3/ Az önkormányzati tulajdonú mezőgazdasági ingatlanok cseréje, lízingbe adása és elidegenítése értékhatártól függetlenül a Képviselő-testület kizárólagos hatáskörébe tartozik. Bérbeadás esetén elegendő a helyben szokásos módon (helyi TV és sajtó) való közzététel. 2. Jelen rendelet kihirdetése napján lép hatályba. Kapus Krisztián polgármester: Fontosnak tartom elmondani, hogy nem precedens értékű, de ellenzéki javaslatként érkezett, és a Képviselőtestület támogatta az elképzelést.

24 7. Előterjesztés a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet gazdasági társasággá történő átalakításáról (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Kapus Krisztián polgármester Kapus Krisztián polgármester: Az eredeti határozat-tervezetben május 15-e a határidő, de a törvényi előírások betartásával nem lehet előre hozni, legalábbis jegyző és aljegyző asszony közös álláspontja ez. Marad a június 30-a, illetve a július 1-je. A bizottságok tárgyalták, támogatták, hónapokon keresztül foglalkozott a témával az előkészítő bizottság. A számlavezető pénzintézet monitoring cége jóváhagyta. Gyenes Attila képviselő: A munkacsoport rendesen ült, tehát a Képviselőtestület döntésének megfelelően folyamatosan egyeztetettünk. Az Önkormányzat szakmai álláspontja elkészült, ezután valóban pénzügyileg kellett megvizsgálni. Úgy gondolom, minden képviselőtársam megkapta a pénzügyi átvilágítást, amihez azért annyi kiegészítést el kell mondanunk, hogy ez a meglévőre vonatkozik, nem egy olyan fejleszthető, innovatív költségvetési üzem kialakítására, amit azért az önkormányzat tervez és támogatni fog. Kapus Krisztián polgármester: Természetesen a munkabizottság munkáját köszönjük. Munkájuk eredményét a hosszú évek folyamatában fogjuk megnézni, hogy jó lesz-e. Amennyiben nincs több észrevétel, szavazásra teszem fel az előterjesztést. A Képviselőtestület 12 igen szavazat és 2 tartózkodás mellett elfogadja a határozat-tervezetet, és az alábbi határozatot hozza:

25 45/2012. kt. h. VSZKSZ gazdasági társasággá történő átalakítása H A T Á R O Z A T : 1./ Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete jóváhagyja az előterjesztés mellékletét képező Budapest Investment ZRt. által elkészített Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet átalakítására vonatkozó szakértői véleményt. 2./ Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete úgy határoz, hogy a Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezetet gazdasági társasággá alakítja át, az előterjesztésben szereplő ütemezés szerint. Felhatalmazza a Polgármestert az átalakítási eljárás koordinálására és lefolytatására, valamint felkéri a közbenső határozatok meghozatalához szükséges előterjesztések elkészítésére. Felelős: Kapus Krisztián polgármester Katonáné Tóth Judit Gazdasági Iroda vezetője Vaszkó József VSZKSZ igazgatója Határidő: július 1. Erről értesül: Városfenntartó és Szolgáltató Költségvetési Szervezet Polgármesteri Hivatal Gazdasági Iroda Képviselőtestület tagjai.

26 8. Előterjesztés a Kék-víz Ivóvízminőség-javító Program megvalósítása tárgyában (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Kapus Krisztián polgármester Kapus Krisztián polgármester: Szerencsére a végén járunk, a Kormány döntése alapján az önrészt átvállalta, innentől önrész követelése sincs az önkormányzatunk tekintetében. A Gazdasági Bizottság tárgyalta és támogatta. Amennyiben nincs kérdés, szavazásra teszem fel a határozat-tervezetet. A Képviselőtestület 14 igen szavazattal (egyhangúlag) támogatja a határozat-tervezetet, és az alábbi határozatot hozza: 46/2012. kt. h. Kék-víz Ivóvízminőség-javító Program megvalósítása H A T Á R O Z A T : Kiskunfélegyháza Varos Önkormányzat Képviselő-testülete a Dél alföldi Ivóvízminőség javító Konzorcium taggyűlésének 8/2011 (12.7.) TGY. határozata alapján nyilatkozik arról, hogy a Dél alföldi Ivóvízminőség javító Konzorcium részére tervezési hozzájárulásként befizetett és fennmaradt önerő 70%-át, Ft., azaz Hárommillió-ötszázharmincháromezernégyszáznyolcvankilenc forintot az OTP Bank Nyrt.-nél vezetett számú bankszámlájára kéri átutalni, melynek tulajdonosa a Kékvíz Észak-Bács-Kiskun Megyei Ivóvízminőség javító Önkormányzati Társulás. Felelős: Kapus Krisztián polgármester Katonáné Tóth Judit gazdasági irodavezető Hartyáni Gyula projektfelelős Határidő: április 05. Erről értesül: Polgármesteri Hivatal Gazdasági Iroda Projektmenedzsment Csoport Képviselőtestület tagjai.

27 9. Előterjesztés a KEOP /2F/09-11,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése konstrukcióra benyújtott pályázathoz szükséges RMT részét képező üzemeltetési koncepció módosított változatának elfogadása tárgyában (Előterjesztés írásban mellékelve!) Előterjesztő: Katonáné Tóth Judit gazdasági irodavezető Kapus Krisztián polgármester: 82 települési önkormányzatnak együtt kell elfogadni ezt az előterjesztést. A szakemberek azt mondták, rendben van, a Gazdasági Bizottság pedig tárgyalta és támogatta. Amennyiben nincs kérdés, észrevétel, szavazásra teszem fel a határozat-tervezetet. A Képviselőtestület 14 igen szavazattal (egyhangúlag) elfogadja a határozat-tervezetet, és az alábbi határozatot hozza: 47/2012. kt. h. Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek fejlesztésére vonatkozó KEOP pályázathoz kapcsolódó üzemeltetési koncepció jóváhagyása H A T Á R O Z A T : Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete megtárgyalta a KEOP /2F/09-11,,Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése konstrukcióra benyújtott pályázathoz szükséges RMT részét képező üzemeltetési koncepció módosított változatának elfogadása tárgyú előterjesztést és az alábbi döntést hozza: 1. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadja az előterjesztés mellékletét, a KEOP-1.1.1/2F/ pályázati konstrukció keretében benyújtott Települési szilárd hulladék mechanikai-biológiai stabilizálására szolgáló rendszer kialakítása a Homokhátsági Települési Hulladékgazdálkodási Rendszerben című pályázati anyaghoz készített, Részletes Megvalósíthatósági Tanulmány részét képező, egységes szerkezetbe foglalt új üzemeltetési koncepciót azzal, hogy egyidejűleg, illetve a tagönkormányzatok általi elfogadást követően a korábbi üzemeltetési koncepció hatályát veszti. 2. Az új üzemeltetési koncepció valamennyi tagönkormányzat elfogadó határozatával hatályosul. 3. Az 1. pont szerinti jelen döntésével a Képviselő-testület módosítja a korábbi, 218/2011. kt. h. számú önkormányzati határozatának üzemeltetési koncepcióra vonatkozó rendelkezéseit azzal, hogy a határozat jelen módosítással nem érintett egyéb rendelkezései változatlan formában fennállnak.

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 26/2013. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület 2013. január 17-i ülésének J E G

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült:

JEGYZŐKÖNYV. Készült: JEGYZŐKÖNYV Készült: Gyula Város Polgármesteri Hivatal Ovális tárgyaló termében (5700.Gyula, Petőfi tér.3.) 2012. február 15-én 09.30 órakor kezdődő a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás Társulási

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: spatak.ph@t-online.hu 2800-2/2008. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. a Bizottság tagja. Műv. Iroda vez. Városüz. Csop. Mezőőrség. Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Műv. int.

JEGYZŐKÖNYV. a Bizottság tagja. Műv. Iroda vez. Városüz. Csop. Mezőőrség. Petőfi Sándor Városi Könyvtár és Műv. int. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kiskunfélegyháza Város Képviselőtestület Jogi Bizottságának 2012. március 27-én megtartott együttes üléséről. Jelen vannak: Dr. Réczi László Horváth Gábor Dongó József Dr. Garai István

Részletesebben

2014. november 27-i ülésének

2014. november 27-i ülésének Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 39-18/2014. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület 2014. november 27-i ülésének

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. N a p i r e n d Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3346 Bélapátfalva, IV. Béla u. 1. Tel.: 36/ 554-300 Bélapátfalva Város Önkormányzat Képviselő-testület 2012. október 29-i ülésének J E G Y Z Ő K Ö N

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. október 22-i ülésének

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület. 2015. október 22-i ülésének Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 J/51-14/2015. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testület 2015. október 22-i ülésének

Részletesebben

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak. Sárospatak Város Önkormányzata Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 2350-2/2010. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. július 30-án 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 640/2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak Város

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 32-8/2011. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület 2011. június 23-ai ülésének J

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújváros Város Polgármesteri Hivatal dísztermében Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. november 21-i munkaterv szerinti nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Pomáz Város Önkormányzata 18/2012. ÖTÜ. J E G Y Z İ K Ö N Y V Felvéve: Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 12.11-én tartott Képviselı-testületi ülésen a Polgármesteri Hivatal dísztermében.

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. április 30-i rendkívüli ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. április 30-i rendkívüli ülésére beterjesztett anyagok. I./A kötet Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2009. április 30-i rendkívüli ülésére beterjesztett anyagok I./A kötet M E G H Í V Ó... 2 Bizottsági ülések időpontjáról tájékoztatás... 3 A személyes gondoskodást

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1 MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5. számú J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Martonvásár Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. február 7-én megtartott soron kívüli, nyilvános

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra.

JEGYZŐKÖNYV. Ismerteti a meghívóban közölt napirendi pontokat, amelyeket javasol a Képviselő-testületnek elfogadásra. 8 JEGYZŐKÖNYV Készült: Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. január 25-én megtartott nyílt üléséről. Jelen vannak: Bornemisza János polgármester, Józsa Gábor alpolgármester, Botos Sándor,

Részletesebben

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: T á rgysorozat

Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: T á rgysorozat Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 11-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (79-80) T á rgysorozat 1.) Előterjesztés a Piac

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2014. október 9-én (csütörtök) napjára 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó. 2014. október 9-én (csütörtök) napjára 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselő-testülete 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J e g y z ő k ö n y v Készült: Sárospatak Város Önkormányzat

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet, Szeremi Krisztián képviselık

J e g y z ı k ö n y v. Jelen vannak: Rédai János polgármester, Ács Gyuláné, Bana Lajosné, Gelléné Tokai Erzsébet, Szeremi Krisztián képviselık J e g y z ı k ö n y v Készült: Kuncsorba Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. október 17-i rendkívüli n y í l t ülésén Az ülés helye: Községháza tanácskozó terme Jelen vannak: Rédai János

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő kérdésekről

ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő kérdésekről Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: jegyző@ biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS A bölcsőde működésével összefüggő

Részletesebben

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2010. ( II...).rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről I.

Pannonhalma Város Önkormányzat.../2010. ( II...).rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről I. Pannonhalma Város Önkormányzat.../2010. ( II...).rendelete az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről Pannonhalma Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének

EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének EDELÉNY VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2012. január 9-én megtartott rendkívüli ülésének a./ Tárgysorozata b./ Jegyzőkönyve c./ Határozata T Á R G Y S O R O Z A T 1./ Az ÉMOP-4.2.1/A,B-11 kódszámú,

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T

Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A H A T Á R O Z A T Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése 2002. március 7-én tartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvi K I V O N A T A Tárgy: Egy orvos egy rendelő kialakítására jóváhagyott keretösszeg maradvány felosztása

Részletesebben

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1 Ikt. szám: 508-14/2013. MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 14. számú j e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. június 4-én megtartott soron kívüli üléséről 2 J e g y z ő k ö n y v Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. március 08-i soros ülésén

J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. március 08-i soros ülésén J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Bugyi Nagyközségi Önkormányzat 2012. március 08-i soros ülésén Hozott határozatok: 26/2011. (III.08.) - tól 37/2011. (III. 08.) - ig Hozott rendelet: - 1 J E G Y Z

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. március 20-án Folyáson a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Folyási Kirendeltségének hivatalos helyiségében a Folyás Községi Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete

Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete Iktatószám: SZ/22/6/2010. Pécel Város Önkormányzata Képviselı-testülete JEGYZİKÖNYV Készült: 2010. január 7-én (16.00-16.10) megtartott nyílt rendkívüli képviselı-testületi ülésrıl. Jelen vannak: dr. Benkovics

Részletesebben

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás

398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe foglalt Társulási megállapodás Csanádpalota Város Polgármesterétől 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Tel.: 62/263-001 Fax: 62/263-105 398-30/2014. Tárgy: DAREH Társulás Társulási Megállapodás módosítása Mell.: egységes szerkezetbe

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete 15/I/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült a Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. augusztus 26-án /szerda/ 16 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata

Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzata 2 Tolna Város Önkormányzata 13/2007. (IV.27.) Önkormányzati rendelete Tolna Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat.

Jegyzőkönyv. A Bizottság 7 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadta a kiküldött napirendi pontokat. 365-4/2013 Humán Szolgáltatási Iroda Jegyzőkönyv Készült: az Emberi Erőforrás Bizottság 2013. április 16-án Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal (Eger, Dobó tér 2.) megtartott nyílt üléséről. Jelen

Részletesebben

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2010. február 17-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről.

Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2010. február 17-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. 1/2010. J e g y z ő k ö n y v Készült az Öreglaki Községi Képviselő-testület 2010. február 17-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: - 7 fő települési képviselő, a csatolt

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről. Jegyzőkönyv Készült: Kunhegyes Város Önkormányzatának Képviselőtestülete 2011. október 10-én megtartott nyilvános üléséről. Az ülés helye: Városháza nagy tanácskozó terme Jelen vannak: Szabó András polgármester

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 10. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 10. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 10. napján 13.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete: 18, d./ határozata: 175-183,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szatymaz Község Képviselő-testületének 2011. január 19. napján,a Teleházban (Szatymaz, II. körzet 115.) megtartott nyílt testületi üléséről. Napirendi pontok: 1. Hatályos rendeletek

Részletesebben

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő).

(15,42 órakor Vámosi Tibor bejött, a létszám: 18 fő). 66 296/2000. (XI. 23.) számú Képviselő-testület határozat: Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete kinyilvánítja azon szándékát, hogy a Várpalotai Ipari Park Kft. által a Gazdasági Minisztérium

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. november hó 26. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Polgármesteri Hivatal részéről: Komendáné Nagy Márta J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Szociális és Lakásügyi Bizottsága 2012. május 29-én (kedd) 14:00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal kis tanácskozó termében

Részletesebben

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4. számú jegyzőkönyve. 2012. július 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI

HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 4. számú jegyzőkönyve. 2012. július 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI HOLLÁD KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4. számú jegyzőkönyve 2012. július 24. NYÍLT ÜLÉS HATÁROZATAI 88/2012. (VII.24.) kt. határozat: A 2012. július 24-ei ülés napirendjének elfogadása 89/2012.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2009. június 29-én 14 órakor tartott rendes, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Bogdán

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE XVI. évfolyam 4. szám _ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZLÖNYE HIVATALOS LAP 2015. MÁRCIUS 13. TARTALOM SZEMÉLYI RÉSZ ZMJVK 45/2015. (III.05.) sz. hat. Kulturális, közművelődési gazdasági ellátó szervezet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28 i nyilvános ülésén.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28 i nyilvános ülésén. 1 SALFÖLD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8256 Salföld, Kossuth u. 27. Ikt.szám: 510-3 /2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 28

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. március 25-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. március 25-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. március 25-i rendkívüli üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Dr. Bagó Zoltán Dr. Deák Zoltán Dr.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén.

JEGYZŐKÖNYV. KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. március 26-án 15,00 órai kezdettel tartott soros, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

Részletesebben

J e g y zőkönyv. Faludi Tamás polgármester ismerteti a naprendi pontokat. Kéri a képviselőket, tegyék meg észrevételeiket a napirenddel kapcsolatban.

J e g y zőkönyv. Faludi Tamás polgármester ismerteti a naprendi pontokat. Kéri a képviselőket, tegyék meg észrevételeiket a napirenddel kapcsolatban. Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 1/2006. J e g y zőkönyv Készült a Kiskunmajsa Város Képviselő-testületének 2006. február 1-jén 15,30 órai kezdettel megtartott rendkívüli testületi

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13.236-2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Sárospatak

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 51 2513-2/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: Heves Város Képviselő-testületének 2011. február 18-án (pénteken) 15.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Heves Városháza 204-es

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes. főépítész J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2013. szeptember 12-én a Városháza emeleti kistermében 8 30 órai kezdettel megtartott rendkívüli

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban JEGYZŐKÖNYV Készült: Egercsehi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 18-án 10.00 órakor tartott nyilvános ülésén, a hivatalban Határozatok száma és tárgya: 66/2013. Közös Önkormányzati

Részletesebben

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ELSŐ RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK TAMÁSI VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 10/1994.(V.5.) számú önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és helyiségek bérletéről, valamint elidegenítésükről (A módosításokkal

Részletesebben

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete

Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 11/2010. (IV.29.) önkormányzati rendelete Kenderes Város Önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról,

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. április 20-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. április 20-i ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2016. április 20-i ülésére 10. Tárgy: Lajosmizse, Szabadság tér 13. szám alatti 700 hrsz-ú ingatlanon található víztorony meghatározott

Részletesebben

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete

Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestülete 6100 Kiskunfélegyháza, Kossuth u. 1. Tel.: 562-015 26-12/2013. Kiskunfélegyháza Város Önkormányzat Képviselőtestület 2013. május 31-i rendkívüli ülésének

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. 6/2013. (I.30.) számú képviselőtestületi. a 2013. január30. (szerda) napján 16:00

JEGYZŐKÖNYV. 6/2013. (I.30.) számú képviselőtestületi. a 2013. január30. (szerda) napján 16:00 Iktatószám: 327-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 30. napján 16:00 órakor, a Polgármesteri Hivatalban (8123 Soponya, Petőfi S. u. 32.) tartott,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2014. április 30-án, Újtikoson a Hajdúnánási Közös Önkormányzati Hivatal Újtikosi Kirendeltségének hivatalos helyiségében Újtikos Községi Önkormányzat Képviselő-testület

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l

JEGYZ KÖNYV. Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én megtartott nyílt ülésér l Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testülete Szám: 1/2015. Határozatok száma: 1-16/2015. (01.21.) Rendelet száma: - JEGYZ KÖNYV Visegrád Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2015. január 21-én

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletéről (módosításokkal egységes szerkezetben) Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról

12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat engedélyezésével kapcsolatos eljárásról JEGYZŐKÖNYV CSÓR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2008. OKTÓBER 30-ÁN TARTOTT NYÍLT ÜLÉSÉRŐL 1 Az ülésen született döntések jegyzéke: Rendeletek: 12/2008. (X. 30.) számú rendelet a közterület-használat

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2545 Dunaalmás, Almási u.32. Telefon: 34/450-012, Fax: 34/450-015 Iktatószám: 54-5/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2013. január 30-án Dunaalmás

Részletesebben

IV-3091-6/2011. J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. június 30. napján tartott üléséről.

IV-3091-6/2011. J e g y z ő k ö n y v. Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. június 30. napján tartott üléséről. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat Közgyűlésétől, Miskolc IV-3091-6/2011. J e g y z ő k ö n y v Készült: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés 2011. június 30. napján tartott üléséről. Az ülés

Részletesebben

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ. 39/2003.(XI.10.) ÖKT. sz. rendelet

BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ. 39/2003.(XI.10.) ÖKT. sz. rendelet Budaörs Város Önkormányzata BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SZERVEZETI ÉS MÛKÖDÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ a 12/2004. (III.24.) ÖKT. sz. és a 16/2004.(IV.07.) ÖKT. sz. 19/2004.(IV.20.) ÖKT. sz., 38/2004.(VI.24.),

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL a 7011 Alap, Dózsa György u. 31. ' 25/221-102, 6 25/220-370 8 titkar.aphiv@invitel.hu JEGYZŐKÖNYV ALAP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2009. JÚNIUS 15-ÉN TARTOTT RENDKÍVÜLI NYILVÁNOS ÜLÉSÉRŐL

Részletesebben

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Berekfürdő Községi Önkormányzat 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Berekfürdő Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. augusztus hó 13. napján tartott testületi ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült:

Részletesebben

Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzata

Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzata MÓRHŐ Kft. közüzemi szabályzat Móri Hőtermelő és Szolgáltató Kft. Távfűtési Üzletág Távhőszolgáltatási Közüzemi Szabályzata Mór, 2010... Jóváhagyta: Előszó A Móri Hőtermelő és Szolgáltató Kft. Távfűtési

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2013. június 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2013. június 17-én 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. október 30-án, 16:00 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Községháza

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2007. (V. 01.) rendelete Az önkormányzati lakások, helyiségek bérletéről és elidegenítéséről. ( Módosításokkal egysége szerkezetbe foglalva ) Kiskunmajsa

Részletesebben

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről.

Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Készült: Hort Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2008. február 14-én 15 órakor megtartott üléséről. Határozat száma Tárgy 30/2008.(02.14.) Átmeneti gazdálkodásról szóló beszámoló 31/2008.(02.14.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Komló Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. május 5-i ülésérıl Jelen vannak: a mellékelt jelenléti ív szerint A polgármester köszöntötte a megjelenteket, megállapította,

Részletesebben

Pomáz Város Polgármesterétıl 2013 Pomáz, Kossuth Lajos út 23-25. Telefon: (26) 814-300, 814-381 Telefax: (26) 325-640

Pomáz Város Polgármesterétıl 2013 Pomáz, Kossuth Lajos út 23-25. Telefon: (26) 814-300, 814-381 Telefax: (26) 325-640 Pomáz Város Polgármesterétıl 2013 Pomáz, Kossuth Lajos út 23-25. Telefon: (26) 814-300, 814-381 Telefax: (26) 325-640 E L İ T E R J E S Z T É S A Képviselı-testület 2012. szeptember 18. ülésére az önkormányzat

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2011. április 16-án 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe.

M E G H Í V Ó. 2011. április 16-án 14 órakor. kezdődő ülésére a Városháza Dísztermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Szabadság tér 1. Tel./Fax: (66) 386-122, (66) 283-288 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 49/2005.(12.20.)sz. rendelete a távhőszolgáltatásról

Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 49/2005.(12.20.)sz. rendelete a távhőszolgáltatásról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlésének 49/2005.(12.20.)sz. rendelete a távhőszolgáltatásról Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése a távhőszolgáltatásról szóló 2005. évi XVIII. törvény (továbbiakban: Tszt.) 60.

Részletesebben

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak:

Előterjesztő: Á c s János polgármester TISZTELT KÉPVISELŐ-TESTÜLET! Az irányelvek a koncepció szerint a következők voltak: 2. NAPIREND: Ügyiratszám: 5/18.028 /2006. E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2006. február 10-i ülésére Tárgy: Tapolca város 2006. évi költségvetéséről és a végrehajtásával kapcsolatos egyes

Részletesebben

328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet

328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet 328/2011. (XII. 29.) Korm. rendelet a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról A Kormány

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 26-án 17,10 órai kezdettel. tartott üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. május 26-án 17,10 órai kezdettel. tartott üléséről 10 / 2014. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2014. május 26-án 17,10 órai kezdettel tartott üléséről A képviselő-testületi ülés helyszíne: Városháza nagyterme Jelen vannak: - a képviselő-testület tagjai közül:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kalocsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i üléséről Ülés helye: Városháza Díszterme Jelen vannak: Borbély Gábor Derekas András Katus Attila Kondéné

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe.

M E G H Í V Ó. 2014. december 8-án 14 órakor. kezdődő ülésére az Új Városháza üléstermébe. Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Városfenntartó, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Vértessomló Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. május 26-án megtartott ülésén. Jelen vannak: Hartdégen József polgármester Pfiszterer Zsuzsanna alpolgármester Igó

Részletesebben

9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról. Szakmai továbbképzés

9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet. a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról. Szakmai továbbképzés 9/2000. (VIII. 4.) SzCsM rendelet a személyes gondoskodást végző személyek továbbképzéséről és a szociális szakvizsgáról A szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8301 Tapolca, Hősök tere 15. Ügyiratszám: 1/131-40/2007. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2007. október

Részletesebben

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg!

A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! A jegyzőkönyv eredeti példánya a Polgármesteri Hivatalban tekinthető meg! Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. december 15-én megtartott ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve

Részletesebben

MOZDONYVEZETŐK, VASÚTÜZEMI DOLGOZÓK SEGÉLYEZŐ EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA

MOZDONYVEZETŐK, VASÚTÜZEMI DOLGOZÓK SEGÉLYEZŐ EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA MOZDONYVEZETŐK, VASÚTÜZEMI DOLGOZÓK SEGÉLYEZŐ EGYESÜLETÉNEK ALAPSZABÁLYA Az MVDSE 115. Közgyűlése által 2015. november 19. napján és 2016. március 11. napján elfogadott és a Polgári Törvénykönyvről szóló

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Távol maradt bejelentéssel: Horváth Ferencné képviselı

Jegyzıkönyv. Távol maradt bejelentéssel: Horváth Ferencné képviselı Jegyzıkönyv Készült Kadarkút Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 28. napján 14 00 órakor a Polgármesteri Hivatal tanácstermében kezdıdı nyilvános képviselı-testületi ülésérıl. Jelen

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA LŐKÖSHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 5743 Lőkösháza, Eleki út 28. KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. december 5. KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Lőkösháza Község Önkormányzata közbeszerzéseinek lebonyolítására

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Szaniszló Tamás

Jegyzőkönyv. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester. Szaniszló Tamás Jegyzőkönyv Készült: 2012. február 6-án Bocskaikert Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának hivatalos helyiségében tartott rendkívüli testületi ülésről. Jelen vannak: Szőllős Sándor polgármester

Részletesebben

I. Fejezet Bevezet rendelkezések

I. Fejezet Bevezet rendelkezések Harkány Város Önkormányzat Képvisel -testületének 8/2011.(IV.13.) rendelete a Szervezeti és M ködési Szabályzatról egységes szerkezetben a 25/2011.(X.07.), a 6/2013. (IV. 3.), a 7/2013. (IV.15.) és a 14/2013.

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2013. szeptember 11-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: 2013. szeptember 11-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről Szám: 10/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült: 2013. szeptember 11-én a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli Képviselő-testületi ülésről Jelen vannak: Katona Imre polgármester

Részletesebben

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések

I. fejezet. 1. Általános rendelkezések A Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének..//2015. (.) önkormányzati rendelete a közterületek használatáról és használatuk rendjéről, valamint a közterületek tisztántartásáról Balatonfüred

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 769 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági és Városfejlesztési Bizottsága 2013. november 26-án 9 óra 00 perckor a Hatvani Közös Önkormányzati

Részletesebben

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/594/2012. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére. Császár László polgármester

3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/594/2012. ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére. Császár László polgármester 3. NAPIREND Ügyiratszám: 14/594/2012. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2012. április 27-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A járművek elhelyezéséről és parkolóhelyek

Részletesebben

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről.

9. s z á m ú. Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. 9. s z á m ú J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült a 2011. április 28-án megtartott képviselő-testületi ülésről. Képviselő-testületi ülés helye: Művelődési Ház /Jobbágyi Lakótelep 7. Ép./ Jelen voltak: Farkas

Részletesebben

48/2007. (VII.17.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet

48/2007. (VII.17.) Budapest Főváros VIII. kerület. Józsefvárosi Önkormányzati rendelet 48/2007. (VII.17.) Budapest Főváros VIII. kerület Józsefvárosi Önkormányzati rendelet az Önkormányzat tulajdonában álló lakás eladásának feltételeiről 16/2005. (IV. 20.) számú önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 215. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a lakások és helyiségek bérletérıl, elidegenítésük szabályairól

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jobb Gyula, Posch János alpolgármesterek Árva Helga jegyző Fekete Ágota, Oberrecht Tamás, Veress Sándor képviselők

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Jobb Gyula, Posch János alpolgármesterek Árva Helga jegyző Fekete Ágota, Oberrecht Tamás, Veress Sándor képviselők J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Kulcs Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2012. március 28-án 16.30 órakor tartott nyílt testületi ülésén. Jelen vannak: Igazoltan távol: Jobb Gyula, Posch János alpolgármesterek

Részletesebben

Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Szervezeti és Mőködési Szabályzat Szervezeti és Mőködési Szabályzat Tövishát Lakópark Társasház Tulajdonosainak Közössége 1186. Budapest Csáth Géza utca 1-3 és Visnyovszky Lajos utca 2-4. 2011. A Budapest, XVIII ker., Csáth Géza utca 1-3,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mezőkövesd Város Képviselő-testületének 2011. augusztus 31-én megtartott üléséről. Helye: Polgármesteri Hivatal B épület emeleti nagytanácskozó terem Mezőkövesd, Mátyás király

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT

KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZAT DUNAVARSÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2013. február 13. Elfogadva:../2013. (II.12.) sz. Kt. határozat 1 I. FEJEZET Általános rendelkezések A közpénzek

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás 50/2012. (II. 23.) Kt. határozat melléklete Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala, valamint az önállóan működő költségvetési szerv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Bakonykúti Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. május 30-án megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés helye: : Községháza (Bakonykúti, Szabadság u.

Részletesebben