Dr. Botka László polgármester. Ikt.sz.: /2014. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései. 7 db határozati javaslat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dr. Botka László polgármester. Ikt.sz.: 10441-5/2014. Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései. 7 db határozati javaslat"

Átírás

1 Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt.sz.: /2014 Tárgy: Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései Melléklet: 7 db határozati javaslat Véleményezésre megküldve: Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság Városüzemeltetési, Fejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság Törvényességi véleményezésre bemutatva:

2

3 Tisztelt Közgyűlés! I. Projekt támogató nyilatkozat utólagos jóváhagyása Az SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszéke azzal a kéréssel fordult SZMJV Önkormányzatához, hogy a LIFE+ Climate Governance and Information c. kiírásra beadandó pályázatukhoz Önkormányzatunk előzetes támogató nyilatkozatot adjon. A projektet nemzetközi összefogás keretében szeretnék megvalósítani, a porjektvezető a Kasseli Egyetem városklíma kutatója, Prof. Lutz Katzschner. A projekt címe: Urban Climate Map Tool for Urban Planning and Climate Change. A projekt vezérgondolatai: - a klímaváltozás hatásaihoz való adaptációs lehetőségek a városban - gyakorlati szempontú városklíma térképezés (Ehhez alapot ad az Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék mérőhálózata, ami nyarán állt fel.) - a tudásbázis eredményeinek átültetése a gyakorlatba, pl. várostervezés, zöldfelület management szintjén A kezdeményezés ebben a formában Magyarországon úttörő lenne, így sikeres pályázat esetén Szeged "vezérhajója" lehet a témának. A pályázat előkészítéseként az Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék munkatársainak egy projektbemutató előpályázatot kell összeállítaniuk, ami pozitív elbírálás esetén segíti a nagy projekt beadását. Ebben egyértelmű előny, ha a helyi önkormányzat kinyilvánítja érdeklődését a projekt törekvéseit illetően. A nyilatkozat egy kötelezettségvállalás nélküli támogató nyilatkozat, ami azt bizonyítja, hogy a partner figyelemre méltónak tartja a projektet, egyetért a célkitűzéseivel. A beadási határidőre tekintettel a nyilatkozat kiadásra került, jelen előterjesztés tárgya, hogy a Közgyűlés azt utólagosan jóváhagyja. II. Az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának épületenergetikai fejlesztése címmel benyújtott pályázat utólagos jóváhagyása SZMJV Önkormányzata én (határidőre) pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának épületenergetikai fejlesztése címmel. A pályázat a KEOP /F/ azonosító számot kapta. A projekt célja az SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának épületenergetikai fejlesztése, megújuló energiával kombinálva. A projekttel érintett Emelt szintű idősek otthona jelenleg F energetikai osztályú, panel-szerkezetű épületben működik. Az idősek otthona felújítása, mind környezetvédelmi-fenntarthatósági, mind gazdálkodási szempontból elengedhetetlen. A megvalósítás során a korszerű, magas minőségű alapanyagok, gépészeti rendszerek megvalósítására törekszünk, így az épület gazdaságos energiaellátása hosszú távon megoldódhat.

4 A pályázat 100%-os támogatási intenzitású, összköltségvetése e Ft. A pályázat műszaki tartalma: - nyílászárók cseréje (cc. 600 m 2 ) - kazánok cseréje korszerű kondenzációs kazánokra (2 db) - az épület külső falainak, valamint tetejének teljes hőszigetelése 10 cm-es polisztirol habbal, és kőzetgyapottal. - a használati melegvíz energiatakarékos biztosításához napkollektorok elhelyezése a tetőn (46,6 m 2 ) A tartósan magas kihasználtságú Idősek Otthona fenntartója a Szegedi Kistérségi Többcélú Társulás Egyesített Szociális Intézmény. A KEOP /F pályázatot a felhívásban részletezett pályázói körnek megfelelően a tulajdonos, Szeged MJV Önkormányzat nyújtotta be. III. Szent-Györgyi Albert AGÓRA végleges Beruházási Engedélyokiratának jóváhagyása A Közgyűlés a 365/2009.(VI.26.) Kgy.sz. határozatával elfogadta a Szeged Agóra Pólus a közművelődés szolgálatában c. projekt beruházási engedélyokiratát, melyet a 174/2012. (V.03.) Kgy. számú határozattal módosított. Jelen előterjesztés a beruházási engedélyokiratnak a beruházás pénzügyi zárásához kapcsolódó módosítására irányul. A beruházás a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) és a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) támogatásaival valósult meg. A pályázat során az utolsó támogatás összege án került kiutalásra, és a záró elszámolási csomag jóváhagyásáról án kapott SZMJV Önkormányzata értesítést levélben. IV. Értékelés az energiaracionalizálást célzó fejlesztésekről, valamint a tervezett és tényleges adatok alakulásáról (2013. évre vonatkozóan) Előzmények: Az Állami Számvevőszék SZMJV Önkormányzata részére február 26-án átadta Az energiaracionalizálást érintő állami és önkormányzati intézkedések, kiemelten az energiaracionalizálást célzó támogatások hatásának ellenőrzéséhez tárgyú ellenőrzési jelentését. Az abban megfogalmazottak végrehajtására az /2010. iktatószámú Intézkedési terv szerint a Városüzemeltetési Iroda és a Fejlesztési Iroda évente köteles értékelést készíteni a megvalósított energiaracionalizálást célzó fejlesztésekről, továbbá a Városüzemeltetési Iroda évente számításokat kell, hogy végezzen a tervezett és tényleges adatok alakulásáról. Az értékelés az elmúlt évi adatokat tartalmazza: 1. Közvilágítás üzemeltetése, korszerűsítése, területbővítése Szeged város közvilágítási hálózatának karbantartását és üzemeltetését 2013-ban, a december 15. napján kötött Szeged Megyei Jogú Város közvilágításának üzemeltetése, karbantartása című szerződés alapján az EDF DÉMÁSZ Zrt. látta el. A villamos energia szolgáltatást szintén az EDF DÉMÁSZ Zrt. végezte a közbeszerzési pályázat eredményeként megkötött keretszerződések alapján.

5 A közvilágítási hálózat éves fenntartási díja a évben a következők szerint alakult: Év Üzemeltetés és karbantartás Villamos energia fogyasztás költsége Közvilágítás költsége összesen Közvilágítás energia fogyasztása összesen bruttó Ft bruttó Ft bruttó Ft kwh Az elfogyasztott villamosenergia mennyisége 0,6%-ot, a közvilágítás összes költsége 1,7%-ot emelkedett a évi adatokhoz képest. Szeged Megyei Jogú Város közigazgatási területén évben 153 db közvilágítási lámpatest került újonnan beüzemelésre. A közvilágítási hálózat villamos energia fogyasztásának elszámolása a közvilágítási naptár alapján történik. A Városüzemeltetési Irodához folyamatosan érkeznek a lakosság részéről a közvilágítási hálózat bővítésére vonatkozó igények, melyeket az anyagi lehetőségek függvényében igyekszünk teljesíteni, így a hálózat bővülésével évről-évre számolhatunk. SZMJV Önkormányzatának elkötelezett szándéka a közvilágítás további fejlesztése, illetve a korszerűsítési lehetőségek keresése. Korszerű, energiatakarékos megoldásokkal nem csak az energiaköltségeken lehet takarékoskodni, hanem a kevesebb fogyasztással járó, alacsonyabb CO2 kibocsátással is hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez, valamint a körültekintően megválasztott fejlesztésekkel a közvilágítás minőségét is jelentősen javíthatjuk (hatékonyabb, egyenletesebb, a nappali fényviszonyokhoz közelebb álló színhőmérsékletű megvilágítás, kevesebb fényszennyezés). A város közvilágítási rendszerének komplexitása, a különböző korszerűsítési megoldások szerteágazó előnyei és hátrányai, valamint az ilyen jellegű beruházások magas költsége miatt a jövőbeni fejlesztések irányának kiválasztása alapos és körültekintő előkészítő munkát igényel. Ezért a Városüzemeltetési Iroda közbeszerzési eljárást indított a város közvilágítási rendszerének korszerűsítésére irányuló komplett közvilágítási tanulmányterv elkészítésének érdekében. A tanulmányterv elkészítését a Hivatal a évre irányozta elő. A tanulmányterv elkészítésével az Önkormányzat célja, hogy átfogó képet kapjon Szeged Város közvilágítási berendezéseinek állapotáról, valamint korszerűsítési javaslatokat kapjon azok költséghatékony üzemeltetésére és fejlesztésére vonatkozóan. A tanulmánytervben két fő feladat kerül meghatározásra. Egyik a közvilágítási berendezések leltárának aktualizálása, melynek során minden egyes lámpatest felmérésre kerül. A tanulmányterv második részében korszerűsítési koncepciók kerülnek kidolgozásra. Ezek közül kettő a LED fejlesztés különböző lehetséges megoldásait elemzi, melyek keretein belül információkat kapunk azok műszaki és gazdasági feltételeiről. A harmadik koncepció a fogyasztásmérés kialakításának lehetőségét dolgozza ki, figyelembe véve a területileg illetékes elosztói engedélyes üzletszabályzatában előírt szabályokat.

6 2. Önkormányzati intézmények üzemeltetése, fűtés- és energetikai korszerűsítése: 2.1. KIOP-Iskolák energetikai korszerűsítése Pályázati azonosító: KIOP-1.7.0F-05/ , Iskolák energetikai korszerűsítése Kivitelezés ideje: január október 15. Projekt összköltsége: bruttó e Ft A projekt célja öt szegedi oktatási intézmény (Béke Utcai Általános Iskola, Dózsa György Általános Iskola, Krúdy Gyula Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola, Csonka János Műszaki Szakközépiskola, Orczy István Általános Iskola) energetikai korszerűsítése volt. A projekt részeként iskolánként eltérő mértékben - fűtési rendszerek, éjszakai-hétvégi fűtéscsökkentést lehetővé tevő vezérlés, hőszigetelés, nyílászárócsere, napkollektor beépítés, valamint a világítás korszerűsítése valósult meg. A projekt október 15-én lezárult. A pénzügyi elszámolást követően a Közreműködő Hatóságtól (Energia Központ Nonprofit Kft.) decemberében az önkormányzat a projekt eredményes értékeléséről kapta meg a jegyzőkönyvet. Az értékelő, illetve az önkormányzati szakértők véleménye alapján a pályázatban megadott terv- és a projekt befejezését követő tényadatok jelentős energetikai megtakarítást jeleznek. A fenntartási időszakban a Projekt Fenntartási Jelentésben (továbbiakban PFJ) az alábbi megtakarítási adatok szerepelnek: A pályázatban (Pályázati formanyomtatvány 8.1. pont Indikátorok) meghatározott kiinduló energiafelhasználás értéke az 5 iskola vonatkozásában GJ volt. A projekt eredményeként Pályázati formanyomtatvány 8.2. pontja szerint az önkormányzat GJ hő és kwh villamosenergia-megtakarítással számolt, ami hőegyenértékben GJ-t jelent. A kiinduló értékhez képest a projekt megvalósítását követő 4. évben (2013. év) mért tényadatok alapján az energiamegtakarítás tényleges értéke GJ. Monitoring mutató megnevezése Energiahatékonysággal kiváltott éves energiahordozó megtakarítás hőegyenértékben (GJ/év) Vállalt megtakarítás évente (GJ/év) Ténylegesen megvalósult érték 2013-ban (GJ/év) A projektben érintett intézmények korszerűsítése megtörtént, a létesítmények hőellátása üzemszerűen működik. Az elért energiamegtakarítás a pályázatban vállalt értékek alatt marad, mely adódhat a kiinduló energiafogyasztási adatok pontatlanságából, ill. abból, hogy a pályázatban tervezett energiamegtakarítás feltételezhetően túlzott mértékű volt. A fűtési rendszerek karbantartását rendszeresen elvégzik. Az éjszakai és hétvégi fűtéscsökkentés minden épületben alkalmazásra kerül A Tas utcai Bölcsőde energetikai korszerűsítése Pályázati azonosító: KEOP Kivitelezés ideje: Projekt összköltsége: bruttó e Ft

7 A beruházás az alábbi tevékenységeket tartalmazta: - napkollektoros rendszer kiépítése (15 m 2 napkollektor telepítése) - fűtéskorszerűsítés: kazáncsere és szabályozók felszerelése - 64 db nyílászáró cseréje - Használati melegvíz rendszer korszerűsítése A beruházás szeptemberében befejeződött, és a projekt a fenntartási időszakba lépett. A naptári évre vonatkozó 4. sz. Projekt Fenntartási Jelentésben (továbbiakban PFJ) az alábbi megtakarítási adatok szerepelnek: Monitoring mutató megnevezése Mutató mértékegysége A jelentéstételi időszakban elért változás (2013.) Szerződésben vállalt célérték (egy évre) Energiahatékonyság növelés révén megtakarított éves elsődleges energiahordozó mennyisége Szén-dioxid-kibocsátás csökkenés GJ/év t/év A jelentés alapján megállapítható, hogy a beruházás által elért elsődleges energiahordozómegtakarítás a tervezett értékeket jelentősen, 68 %-kal meghaladja A Móricz Zsigmond Művelődési Ház energetikai korszerűsítése Pályázati azonosító: KEOP Kivitelezés ideje: szeptember november 30. Projekt összköltsége: bruttó eft A beruházás az alábbi elemeket tartalmazta: - Homlokzat és tető hőszigetelése - Külső nyílászárók cseréje - Fűtéskorszerűsítés - Biomassza kazán beépítése - Vizesblokk felújítása A beruházás novemberében befejeződött. A fenntartási időszakban a Projekt Fenntartási Jelentésben (továbbiakban PEJ) az alábbi megtakarítási adatok szerepelnek:

8 Monitoring mutató megnevezése Energiahatékonyság növelése révén megtakarított éves elsődleges (primer) energiahordozó mennyisége GJ/ év A jelentéstételi időszakban elért érték ( ) A jelentéstételi időszakban elért érték ( ) A jelentéstételi időszakban elért érték ( )* Szerződésben vállalt célérték (évente) 7, , A jelentéstételi időszakban elért érték ( ) Szén-dioxidkibocsátás csökkenése T/ év *a közreműködő szervezet 1,5 éves adatszolgáltatást kért 0, ,24 32,65 23, A felújítás előtt a művelődési ház fűtése időszakos volt. Az épület olyan rossz állapotban volt a szigetelés hiánya és régi ablakok miatt, hogy folyamatos fűtése kifizethetetlen rezsi költséget jelentett volna az üzemeltetőnek, így a házat csak rendezvények idejére fűtötték fel 19 o C fok körüli hőmérsékletre. Rendezvényeken kívül az épületben, csak 8-10 o C -on tartották a hőmérsékletet. Jellemző, hogy az elavult nyílászáróknak köszönhetően meglehetősen nehéz volt az épületben megfelelő hőmérséklet kialakítása, ezért a dolgozók gyakran hősugárzókat is használtak a megfelelő hőmérséklet eléréséhez. A pályázatban látható, hogy a felújítás előtti időszakos fűtés gázfogyasztását (349GJ energia felhasználás) alapul véve számolták ki a felújítás utáni épület energiaigényét (157GJ energia felhasználás). A felújítás megvalósulása után viszont oly mértékben változtak a fogyasztói szokások, hogy a pályázatban szereplő 349 GJ értékhez hasonlítva a mért adatokat, nem tükröződik a valós megtakarítás. Jelenleg a Művelődési ház kihasználtsága sokkal nagyobb, mivel az épület jellemzői oly mértékben javultak fűtés, világítás (szigetelés, korszerű fűtés, új nyílászárók), valamint esztétikai szempontokból is, hogy az emberek sokkal szívesebbeken vesznek részt a rendezvényeken és az üzemeltetőnek nem jelent problémát a rezsi költség kigazdálkodása. Az előzőek következményeként a felújítás utáni energiaigény megnövekedett a pályázatban a megvalósítás után tervezetthez képest. A mért és a tervben szereplő adatok tehát a fogyasztói szokások változása miatt nem összehasonlíthatóak, ezért az Önkormányzat a Ten-Plan Kft-vel műszaki felülvizsgálati jelentést készíttetett. A jelentésben látható, hogy ha a művelődési ház mai kihasználtságát (állandó fűtés az időszakos helyett) vesszük alapul a felújítás előtti energiaigény kiszámításhoz, akkor az energiaigény 418,21GJ (0,8-as üzemi korrekciós szorzónál), szemben a pályázatban szereplő 349 GJ-lal, ami az akkori fogyasztói szokásokkal (0,68-as üzemi korrekciós szorzó) elért gázfogyasztásból indult ki. A fentiek alapján a mostani állandó fűtés energiaigénye nem hasonlítható a pályázatban szereplő felújítás előtti időszakos fűtés energiaigényéhez, ezért műszaki felülvizsgálati jelentésben kiszámított 0,8 üzemi korrekciós szorzóval számított energiaigényhez (418 GJ) hasonlítottuk a 2011-évben mért adatokat és ezzel az adattal számoltunk az indikátor megadásánál. A művelődési ház energetikai korszerűsítése folyamán a pellet tüzelésű kazán mellett egy földgáztüzelésű fali kondenzációs kazán telepítése is szükségessé vált biztonsági

9 szempontokból, mivel a pellet kazán meghibásodása, vagy a tüzelőanyag kifogyása esetén a gázkazán biztosítja a fűtést. A Ten-Plan Kft. által készített műszaki felülvizsgálati jelentésben látható, hogy szükséges a gázkazán a fűtés kisegítésére: A pellet tároló tartály max. 450 kg tüzelőanyaggal tölthető fel, mely mennyiség teljes terhelés esetén kb. 45 óra üzemre elegendő. Elvileg ennyi ideig hagyható magára a fűtési rendszer emberi beavatkozás nélkül, amennyiben rendelkezik olyan biztonsági berendezéssel, mely üzemzavar esetén távjelzést ad meghatározott személynek, vagy helyre. Ez a rendszer nem rendelkezik ilyen berendezéssel. A hosszú felügyeletmentes pelletkazános üzem tehát jelentős kockázat nélkül e meglévő rendszer esetén nem valósítható meg, ugyanis a lényegesen nagyobb üzemi biztonsággal bíró gáztüzelésű kazán átváltása csak kézi módon történhet. Az Intézményért felelőséggel bíró vezető nem vállalhatja annak kockázatát, hogy üzemzavar esetén megszűnjön a fűtés, alacsony külső hőmérséklet esetén fagyveszély, lefagyás, ezzel jelentős anyagi kár keletkezik. A pellet kazán beszerelése után több esetben volt meghibásodás, illetve több napos zárva tartás esetén, szükségessé vált a gázkazán használata. A pályázatban látható, hogy a felújítás előtti időszakos fűtés gázfogyasztása (349GJ energia felhasználás) alapján számolták ki a felújítás utáni energiaigényt (157GJ energia felhasználás) az épületre, feltételezve a további időszakos használatot. A felújítás előtti Ten-plan Kft. által becsült energiaigény kielégítéséhez felhasznált gáz égésekor keletkező CO2 kibocsátása 26,92 t/év. Ehhez hasonlítva a 2011-ben mért adat 5,68 t/év volt, ami 21, 24 t /év megtakarítást jelent azonos fogyasztói szokások mellett Tisza-parti Általános Iskola energetikai korszerűsítése (Pályázati azonosító: KEOP-5.3.0/A/ ) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Tisza-parti Általános Iskola KEOP-os pályázati forrásból megvalósított energetikai korszerűsítésének lezárását követően, ellenőrzi és nyomon követi a létesítmény folyamatos üzemeltetési költségeit és körülményeit. Az NGSZ által szolgáltatott évi adatok szerint a földgáz- és villamosenergia fogyasztási/megtakarítási adatok az alábbiak szerint alakultak a 2008-as referencia év adatihoz képest: Energiafogyasztás Energiamérleg (ref ) Év Gáz, GJ (kwh) Áram, kwh Gáz, GJ (kwh) Áram, kwh ( ) ,997 ( ) ,003 ( ) (a negatív előjelű a jelentkező megtakarítás, a pozitív előjelű pedig a többletfogyasztás 2008-hoz képest) A táblázatból látható, hogy energiamegtakarítást és vele együtt helyi szinten az alábbi CO2- kibocsátás csökkenést lehetett elérni 2008-hoz képest:

10 Földgázban jelentkező megtakarítás (ref ) Üvegházhatású gáz kibocsátás csökkenés Év (GJ) (kwh) (%) földgázra számítva (CO 2 t/év) , ,5 24,8 Az energiafogyasztási adatokat megvizsgálva általánosságban elmondható, hogy a létesítmény üzemeltetése az energetikai korszerűsítést követően hatékonyabbá, gazdaságosabbá vált. Az üzemeltetési költségcsökkenés mellett a környezeti terhelés szempontjából jelentős, helyi CO2- kibocsátás csökkenés is számottevő a beruházás sikeres lezárása óta. Az iskola alapterület és ebből adódó légköbméter bővülése és a beépített többlet villamos fogyasztók miatt a villamosenergia-fogyasztás növekedett, így a referencia évhez képest természetesen villamosenergia-megtakarítást nem lehetett elérni. Ezzel együtt helyi szinten nem okozhatott CO2-kibocsátás csökkenést sem. Az iskola bővítéséből adódó, arányos villamosenergia-fogyasztás növekedésen felül jelentkező, a szellőzési- és klímatizálási komfortot biztosító berendezések éves villamosenergia-fogyasztása közelítőleg számítható. Ez éves szinten kwh körül növekedett az elmúlt években. Az épület az elvárásoknak megfelelően, gazdaságosan üzemeltethető. 2.5 Szegedi Petőfi Sándor sgt.-i Bölcsőde energetikai korszerűsítése Pályázati azonosító: KEOP-5.3.0/B/ Kivitelezés ideje: július október 24. Projekt összköltsége: eft A beruházás elemei és céljai: Az épület lehűlő falazatai és a födémek hőszigetelésre kerültek, szerkezettől függően 6-16 cm vastagságban, mely szigetelésekkel a szerkezetek már megfelelnek a hatályos előírásoknak. A felújítás során valamennyi külső ajtó és ablak lecserélésre került, új műanyag tokos hőszigetelt üvegezésű ablakok és ajtók kerültek beépítésre, melyek amellett, hogy alacsony hőátbocsátási értékkel bírnak, fokozottan légzárók is, csökkentve így az épület filtrációs hőveszteségét. A rekonstrukció során új korszerű kondenzációs földgáz tüzelésű falikazán került telepítésre hőtermelőként, mely magas hatásfokú, precíz időjáráskövető szabályozású és a beépített modulációs gázégőnek köszönhetően részterhelésen is hatékony tüzelő berendezés. A falikazán biztosítja a fűtőenergiát mind az épület fűtéséhez, mind pedig a használati melegvíz előállításhoz. Az épületben új fűtőcsőhálózat került kialakításra. A fűtött helyiségekben új korszerű acéllemez lapradiátorok biztosítják a fűtést, pontos hidraulikai beszabályozásra alkalmas fűtőtest szelepekkel és helyiségenkénti hőmérséklet-szabályozást biztosító termosztatikus fejekkel. A melegvíz előállítását két energiaforrás fedezi. A fő hőtermelő a kondenzációs gázkazán, továbbá a tetőre telepített napkollektorok tavasztól őszig üzemelve

11 csökkentik a gázkazán által használati melegvíz készítésre fogyasztott földgáz mennyiségét. Használati melegvíz cirkulációs hálózat is kiépítésre került. Monitoring mutató megnevezése Mutató mértékegysége A jelentéstételi időszakban elért változás (2013.) Szerződésben vállalt célérték (egy évre) Energiahatékonyság révén megtakarított GJ/év energiahordozó ÜHG kibocsátás csökkenés t/év Megújuló energiahordozó felhasználás GJ/év Szegedi Nemzeti Színház energetikai korszerűsítése Pályázati azonosító: KEOP-5.3.0/A/ Kivitelezés ideje: várhatóan május augusztus 30-ig Projekt összköltsége: eft Tervezett beruházási elemek: A fűtési rendszer korszerűsítése során a Színház meglévő hőközpontja teljesen elbontásra kerül és az új hőközpont a meglévővel azonos helyiségben kerülne kialakításra. Telepítésre kerül 8 db egyenként 130 kw-os zárt égésterű, 106%-os hatásfokú kondenzációs, gáztüzelésű kazán, megfelelő biztonsági és szabályozó szerelvényekkel, automatika elemekkel. A hőhidas homlokzati nyílászárókat, valamint a légzárás nélküli bejárati portálokat korszerű, hőhídmentes, megfelelő légtömörségű, fém profilos nyílászárókra kell cserélni A használati melegvizet a továbbiakban 2 db egyenként 750 literes indirekt fűtésű melegvíz készítő/tároló berendezés biztosítja. A hőközpontban minden fűtési kör új automatikus keverő szabályozást kap, fordulatszám szabályozású szivattyúkkal. új központi szellőzőgépház jön létre, melyben az új, korszerű befúvó gépek kerülnek elhelyezésre. Az energetikai mellékletben részletezett számítások szerint GJ energiamegtakarítással Ft-os költségcsökkentés érhető el. Valamennyi új gépészeti rendszer automatizált, kezelésük egyszerű, állandó felügyeletet nem igényelnek, korszerű biztonságtechnikai berendezéseknek köszönhetően az üzemviteli meghibásodás minimalizálható. A tervezett energiahatékonysági beruházás célja tehát az energiaköltségek csökkentése, az elavult energetikai infrastruktúra felújítása, valamint a komfortérzet ezen keresztül a szolgáltatási színvonal - javítása. A pályázathoz készített energetikai melléklet alapján a várható energiamegtakarítás GJ/év, amellyel Ft-os költségcsökkentés érhető el. Konkrét adatok az indikátorok

12 és a támogatási összeg tekintetében még nem állnak rendelkezésünkre, mivel még nem telt el egy teljes év a záró projekt előrehaladási jelentés elfogadása óta A projekt címe: Szeged Agóra Pólus hő-és hűtési igényének kielégítése megújuló energiaforrásokkal Pályázati azonosító: KEOP-4.2.0/B/ Kivitelezés ideje: október szeptember Projekt összköltsége: e Ft A projekt keretében a Szent-Györgyi Albert AGÓRA hőszivattyús és napkollektoros rendszereinek beszerzése és telepítése valósult meg. Az épületben a hűtő és fűtő energiát függőleges talajkollektorokkal szerelt víz hőszivattyú biztosítja. A használati melegvíz ellátást a hőszivattyúk és napkollektorok együttesen biztosítják. Monitoring mutató megnevezése Az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése Megújuló energiahordozó bázisú villamosenergia-termelés növekedése Megújuló energiahordozó felhasználás A jelentéstételi időszakban elért érték ( ) Szerződésben vállalt célérték (évente) t/év 33,29 35,67 GWh/év 0, GJ/év A projekt címe: Szeged Agóra Pólus villamos energia igényének kielégítése megújuló napenergiával Pályázati azonosító: KEOP-4.2.0/B/ Kivitelezés ideje: október szeptember Projekt összköltsége: e Ft A projekt keretében a Kálvária sgt.-londoni krt. -Gogol u.-jósika utca tömbbelsőben épült Szent-Györgyi Albert AGÓRA tetejére napelemek kerültek, s biztosítják a használati melegvíz ellátás segítését. Az épület villamosenergia felhasználásának csökkentését szolgálják a tetőre telepített 100 m 2 összfelületű napelem egységek. A napelemek a tetőre telepítettek, északi irányba néző felülvilágítók tetején kerülnek elhelyezésre. A Szent-Györgyi Albert Agóra épületét energiatakarékosra és szabályozott energiafelhasználásúra tervezték. A gépészeti terek kialakítása lehetővé teszi látogatók fogadását, ezáltal bármely érdeklődő megismerheti a megújuló energiákat előállító gépeket és rendszereket (hőszivattyú, napkollektorok, napelemek) működés közben is. A projekt keretében egy olyan, mintaértékű környezetbarát közművelődési intézmény jött létre, amely energiaigényének jelentős részét megújuló energiával elégíti ki, és a biotechnológiai kutatások bemutatására (amelyeknek szerves részét képezi a megújuló erőforrások kutatása) támaszkodva hozzájárulnak a környezettudatosság megerősödéséhez, a régióban zajló (főleg egyetemi) K+F

13 tevékenységek megismertetéséhez, a műszaki és természettudományok népszerűsítéséhez és az oktatási, valamint közművelődési rendszer korszerűsítéséhez. Monitoring mutató megnevezése Az üvegházhatású gázok kibocsátás csökkenése Megújuló energiahordozó bázisú villamosenergia-termelés növekedése A jelentéstételi időszakban elért érték ( ) Szerződésben vállalt célérték (évente) t/év 12,74 12,15 GWh/év 0,0137 0, Iparosított technológiával készült lakóépületek felújítása: Az Önkormányzat évtől kialakította az iparosított technológiával épült épületekben élő lakosság energiamegtakarítási törekvéseire szóló helyi pályázati rendszerét. A programra fordított, kiírásokhoz kapcsolódó összes önkormányzati támogatási összeg nagysága folyamatosan emelkedett, figyelemmel az emelkedő lakossági igényekre. A évi és évi országos panelrekonstrukciós pályázati kiírásban már nem kötelező elemként, csak alternatív lehetőségként szerepelt az önkormányzatok részéről nyújtható támogatás, de Szeged városa az összes olyan benyújtott pályázatot támogatta, amely megfelelt a pályázati kiírásnak. Az Önkormányzat ún. felülről nyitott kasszát biztosított ahhoz, hogy valamennyi pályázó lakóépület támogatásban részesülhessen. A panelprogram keretén belül támogatható tevékenységek köre: Nyílászárók energiatakarékos felújítása, cseréje Homlokzatok és födémek utólagos hőszigetelése Épületgépészeti és épület villamos rendszerek korszerűsítése, felújítása A megújuló energia-felhasználás növelése, a hagyományos energiahordozók megújuló energiaforrásokkal való helyettesítésére irányuló beruházások Az önkormányzati támogatás mértéke éves bontásban az alábbiak szerint alakult: Önkormányzati támogatás mértéke: év egységesen 33,33 % 0 % év differenciáltan 17 % 33,33 %

14 Pályázatban résztvevő épületek száma (db) Pályázatban résztvevő lakások száma (db) Önkormányzati támogatás (millió Ft) Legfontosabb mutatószámok * Összesen 29** 321** 154** 34** 538** ,3 (tényleges) 3524,7 (tényleges) 899,983 (tényleges) 361,762 (tervezett***) 4905 * 2007-es évben nem volt pályázati felhívás! ** Panelprogramban ténylegesen részt vevő társasházak db száma! *** Még nem zárult le az adott évi program! Az iparosított technológiával épült épületekben lévő lakások száma Szegeden: db, amelyből a panelrekonstrukcióban résztvevő lakásokból december 31-ig kihirdetett lakások száma: db. (74 %). A panelfelújítási programmal mintegy %-os fűtési hőenergia megtakarítás érhető el. A rekonstrukcióval érintett épületek homlokzatai és nyílászárói a város arculatát is megfiatalítják. A felújított lakások piaci értékének növekedése figyelhető meg ben 36 épület nyújtott be sikeres pályázatot, ebből egy pályázó visszalépett, az állam egy épület pályázatát formai okok miatt kizárta. Az állami támogatási rendszeren belül eddig 33 épületet hirdettek nyertesnek, ezek közül december 31-ig 9 épület kötött Önkormányzatunkkal támogatási szerződést, részükre kifizetésre is került az önkormányzati támogatás. V. KEOP /N Fotovoltaikus rendszerek kialakítása című pályázat benyújtásához szükséges nyilatkozatok aláírásáról szóló tájékoztatás Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése december 21. napján 603/2012. (XII.21.) Kgy. sz. határozatával hozzájárult, hogy a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a KEOP /A pályázati felhívására, megújuló energia alapú villamos- és hőenergia termelési célú 1*50 kw-os kiserőmű megvalósítására, és ~100 m2 felületű síkkolektor elhelyezésére pályázatot nyújtson be. A határozat 2. pontjában a Közgyűlés hozzájárult a pályázat megvalósításához a SzMJVÖ tulajdonában lévő 25892/2 hrsz.-ú területen, valamint annak a megvalósítást követő legalább 5 éves fenntartásához és üzemeltetéséhez is. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. a KEOP /A azonosítási számú pályázaton végül nem tudott elindulni, mivel a pályázatot a törvényi előírások szerint lefolytatott közbeszerzési eljárás közben lezárták évben ismét egy hasonló pályázat került kiírásra KEOP /N azonosító számmal, amely a korábbi pályázat folytatásának tekinthető.

15 Főbb különbségek a két pályázat között: KEOP /A KEOP /N Támogatott tevékenység Villamos- és hőenergia termelés Pályázat határideje beadásának Villamos energia termelés augusztus 21-től Pályázat összköltségvetése Ft + ÁFA ÁFA Támogatás mértéke 60 % 100 % Vissza nem térítendő támogatás mértéke Ft + ÁFA ÁFA Önerő mértéke Ft + ÁFA nincs A pályázatok egyéb tekintetben megegyeznek, a korábbiakhoz képest sem Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának, sem a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-nek többletkötelezettséget nem jelentenek. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft augusztus 8-án kelt levelében a KEOP /N azonosító számú pályázat benyújtásának szándékával megkereste Önkormányzatunkat és kérte, hogy a szükséges nyilatkozatok kerüljenek az Önkormányzat által kiállításra. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere a Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2013. (II.27.) önkormányzati rendeletének 92. -ában biztosított jogkörében eljárva a pályázat benyújtásához szükséges nyilatkozatokat augusztus 12. napján aláírta, amelyről ezen előterjesztés útján tájékoztatja a Közgyűlést. Az aláírt nyilatkozatok a határozati javaslat mellékletét képezik. VI. Közmeghallgatás a Szeged Algyő ivóvízminőség-javító program végrehajtásáról Az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program keretében az ivóvízminőségjavítására pályázott a Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás. A sikeres pályázat támogatásáról áprilisában született döntés (Támogatói Szerződés aláírása). A projekt kedvezményezettje a Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás, melynek tagjai Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata és Algyő Nagyközség Önkormányzata. Az ivóvízminőség-javító program alapvetően két részből áll: egyrészt a vízműtelepeken az ivóvíz- tisztítási technológiák (arzénmentesítés és ammónium ion mentesítés) fejlesztéséből, másrészt az ivóvízhálózat építésből, rekonstrukcióból és (mechanikai) tisztításból. A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító projekt keretében érintett vízművek jelenlegi paraméterei: A meglévő vízművek mértékadó kapacitása: m3/22h Ivóvízzel ellátott lakosok száma (Szeged és Algyő 2012.): fő Ivóvíz bekötések száma (Szeged és Algyő 2012.): db

16 A projektben érintett vízműtelepek a II., III., IV., V. és Északi Vízmű telepek, melyeken a technológiai berendezések telepítése mellett a medencék felújítása, a csőszakaszok és szerelvények cseréje és a medencefödém-szigetelések felújítása történik meg. Szeged és Algyő települések ivóvízellátását 6 vízműtelep és 2 nyomászóna biztosítja. Az ivóvízhálózat hossza 684,59 km. A hálózat legjellemzőbb hibája a tokfolyás, a korrózió. A hálózat legnagyobb mennyiségben azbesztcement csővezetékekből áll, melyeket több helyen már kiváltottak DUCTIL vagy KPE vezetékekre. A rekonstrukciós feladatok részeként előirányzásra került: - a mechanikus hálózattisztítást lehetővé tévő csomópontok kialakításához szükséges tolózárak beépítése, - a mechanikus hálózattisztítást lehetővé tévő csomópontok kialakításához szükséges mosatóaknák építése, - valamint nem megfelelő műszaki állapotú vezetékszakaszok cseréje, - Szeged-Algyő közötti NA 1000-es távvezetékről Algyő Nagyközség számára egy új, NA 400- as ellátó vezeték építése. A tervezésre és kivitelezésre vonatkozó igények: - Öt darab vízmű telep technológia fejlesztése ammónium és arzén eltávolítással, összesen m3 / d kapacitással, - Ivóvíz vezeték építés 4710 folyóméteren, - 25 db víztároló medence építése, felújítása, (900 m3 új, 240 m3 átépítése, felújítása) összesen m3 térfogattal, - Mechanikai hálózat tisztítás: fm hosszban. A tervek szerint a kivitelezésre november és május között kerül sor, a kivitelezés költsége nettó: forint. A projekt teljes elszámolható összege: forint. A Szeged-Algyő Ivóvízminőség-javító Önkormányzati Társulás kiválasztotta a projektmenedzsment szervezetet: a Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. és az RVI Magyarország Kft. által alkotott konzorciumot, akik felügyelik a teljes projektet. A mérnöki műszaki ellenőr feladatok elvégzésével az Oviber Kft. és a Szegedi Víziközmű Működtető és Fejlesztő Zrt. konzorciumát bízta meg. Fentiekről Szeged MJV Önkormányzata án, órai kezdettel közmeghallgatást tart a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő termében, melynek tárgya a Szeged-Algyő ivóvízminőség-javító projekt. A közmeghallgatáson a résztvevők rövid tájékoztatást kapnak a projekt megvalósításáról, annak jelenlegi állásáról. VII. Szeged Megyei Jogú Város víziközműveit érintő Gördülő Fejlesztési Terv jóváhagyása A víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. tv a alapján Szeged Megyei Jogú Város víziközműveit érintő Gördülő Fejlesztési Tervet (továbbiakban: GFT) kellett összeállítani és i határidővel a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal részére megküldeni. A GFT-et a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosíthatósága érdekében - a fenntartható fejlődés szempontjaira tekintettel - víziközmű-szolgáltatási ágazatonként 15 éves időtávra szükséges összeállítani, mely felújítási és pótlási tervből, valamint beruházási

17 tervből áll. A GFT-ben szereplő feladatok pénzügyi forrását a víziközművek hálózati bérleti díja adja, azaz a Vízügyi Építési Alap. A GFT-et a Városüzemeltetési Iroda a víziközmű szolgáltatóval, azaz a Szegedi Vízmű Zrt.-vel, közösen állította össze szeptember hó elején. Tekintettel arra, hogy a terv összeállítását követően - a választások közelsége miatt - rendes Közgyűlés összehívására a i határidőig nem került sor, így a törvényben rögzített határidő betartása érdekében a Városüzemeltetési Iroda a tervet közgyűlési jóváhagyás nélkül, csak előzetesen (01/ /2014. sz. alatt, napján) küldte meg a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak, és egyben jelezte, hogy a terv Közgyűlés által történt jóváhagyásáról a Hivatalt pótlólag tájékoztatja. Tekintettel a GFT több száz oldalas terjedelmére (általános leírás, műszaki leírás, nagy terjedelmű tervrajzok, részletező táblázatok) jelen előterjesztés mellékleteként a nevezett anyagból az érintett helyszíneken végzendő feladatok részletező táblázatai kerültek csak csatolásra. A teljes dokumentáció a Városüzemeltetési Irodán megtekinthető. Jelen előterjesztéshez csatolt táblázatok a következők: GFT felújítási és pótlási terv - Közműves ivóvízellátás - Termelés GFT felújítási és pótlási terv - Közműves ivóvízellátás - Vízhálózat rekonstrukció GFT felújítási és pótlási terv - Közműves szennyvízelvezetés és tisztítás - Szennyvízátemelés GFT felújítási és pótlási terv - Közműves szennyvízelvezetés és tisztítás - Szennyvíztisztítás GFT felújítási és pótlási terv - Közműves szennyvízelvezetés és tisztítás - Csatorna rekonstrukció GFT beruházás - Közműves ivóvízellátás - Termelés GFT beruházás - Közműves ivóvízellátás - Vízhálózat beruházás GFT beruházás - Közműves szennyvízelvezetés és tisztítás - Szennyvízátemelés GFT beruházás - Közműves szennyvízelvezetés és tisztítás - Szennyvíztisztítás GFT beruházás - Közműves szennyvízelvezetés és tisztítás - Csatorna hálózat beruházás A fentiek alapján javaslom, hogy az engedélyezési eljárásra én már benyújtott, szeptember hóban készített GFT-et a Közgyűlés hagyja jóvá. Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy az előterjesztést megtárgyalni, és a határozati javaslatnak megfelelő döntést hozni szíveskedjen. Szeged, 2014.november 14. Dr. Botka László Polgármester

18 I. sz. ponthoz tartozó határozati javaslat K i v o n a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 21. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből../2014. (XI.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés támogatja az SZTE - LIFE+ Climate Governance and Information című programkiírásra benyújtott, Urban Climate Map Tool for Urban Planning and Climate Change. című pályázatát azzal, hogy a pályázatok megvalósításához Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata anyagi kötelezettséget nem vállal. 2.) A Közgyűlés utólagosan jóváhagyja a Polgármester által aláírt - a határozat mellékletét képező - támogató nyilatkozatot. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, SZTE Éghajlattani és Tájföldrajzi Tanszék. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

19 ../2014. (XI.21.) Kgy. sz. határozat melléklete

20 ../2014. (XI.21.) Kgy. sz. határozat melléklete

21 II. sz. ponthoz tartozó határozati javaslat K i v o n a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 21. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből../2014. (XI.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés utólagosan jóváhagyja, hogy Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez SZKTT Egyesített Szociális Intézmény Idősek Otthonának épületenergetikai fejlesztése címmel. A pályázat a KEOP /F/ azonosító számot kapta. A pályázat összköltsége e Ft, 100%-os támogatási intenzitású, így pályázati önrész biztosítását nem igényli. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

22 K i v o n a t III. sz. ponthoz tartozó határozati javaslat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 21. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből../2014. (XI.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés a 174/2012. (V.03.) Kgy. számú határozat 2. pontjával módosított 365/2009. (VI.26.) Kgy. számú határozatának 1. pontját az alábbiak szerint módosítja: 1. A Közgyűlés jóváhagyja a Szeged Agóra Pólus a közművelődés szolgálatában című projektet a határozat mellékletét képező módosított beruházási engedélyokirat szerinti - beruházás pénzügyi zárásához kacsolódóan- bruttó e Ft összegben. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

23 /2014. (XI.21.) Kgy. számú határozat melléklete Beruházási engedélyokirat beruházás pénzügyi zárásához kapcsolódó tájékoztatás I.) A beruházás alapadatai: 1./A beruházó megnevezése, címe: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata 6720 Szeged, Széchenyi tér /A beruházás megnevezése, címe: Szeged Agóra a közművelődés szolgálatában 3./A beruházás kapacitása, rövid műszaki leírása: A beruházás keretében a Jósika utca Gogol utca Londoni körút - Kálvária sugárút által határolt tömbbelsőben 6751,2 m² nettó alapterületű új közművelődési létesítmény épült, melyhez 37 db fedett és 41 db nyitott parkoló is létesült. A földszint + három emeletes hagyományos szerkezetű épületben négy funkció kapott helyet: a Százszorszép Gyermekház, az Informatika Történeti Múzeum, az Informatórium és az SZBK látványlaboratórium. Ezeken túl közös használatú terek lettek kialakítva: aula, 280 fős és 85 fős előadóterem, gépészeti terek, fedett-nyitott parkoló, stb. Az ingatlanon kialakításra került még egy díszes kapuépítmény, nyári pavilon, 1643 m² térszinti zöldfelület, az épületen 915 m² zöldtető, valamint 2838,7 m² térburkolat. Az épület hő-és hűtési igényét hőszivattyús rendszer biztosítja. Az épületre felszerelésre került kb. 92 m² területen napelem az elektromos áram előállításához, illetve 46 m²-nyi napkollektor a hőszivattyús rendszer kiegészítéséhez. Ezen az ingatlanon a projekthez kapcsolódóan került felújításra szintén a meglévő IKV irodaház a Százszorszép Gyermekház irodái számára. II.) A megvalósítás időadatai: 1. Projekt-tevékenységek megkezdése: IV. negyedév, 2. Építési munkálatok megkezdése: II. negyedév, 3. Építési munkálatok befejezése: IV. negyedév, 4. Projekt-tevékenységek befejezése: I. negyedév, 5. Jogerős használatbavételi engedély: IV. negyedév 6. Pályázatos pénzügyi elszámolás lezárása: III. negyedév. III.) A beruházás költség-előirányzatának forrása és bruttó költségvetése ezer Ft-ban: önerő támogatás összesen TIOP KEOP 4.2.0/B- hő és energiaigény KEOP 4.4.0/A- napelem

24 V.) A beruházás költségelőirányzatának részletezése: (Bruttó) e Ft tervezési költség kivitelezési költség Eszközbeszerzés pályázati projektmenedzsment, pénzügyi szolgáltatás műszaki ellenőr kommunikáció, nyilvánosság egyéb költségek Bruttó összesen V.) A beruházás lebonyolításáért felelős szervezet: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzat Fejlesztési Iroda A beruházást Szeged MJV Közgyűlése a../2014. (XI.21.) Kgy. sz. határozatával hagyta jóvá. Szeged, november 21. Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője

25 IV. sz. ponthoz tartozó határozati javaslat K i v o n a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 21. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből../2014. (XI.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése elfogadja a megvalósított energiaracionalizálást célzó fejlesztésekről szóló értékelést. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

26 V. sz. ponthoz tartozó határozati javaslat K i v o n a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 21. napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből../2014. (XI.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatását, mely szerint a Szegedi Környezetgazdálkodási NKft. által benyújtott KEOP /N/ azonosító számú, fotovoltaikus rendszerek kialakításának megvalósításra irányuló pályázathoz jelen határozat 1. és 2. sz. melléklete szerinti nyilatkozatokat kiadta. Erről értesítést kap: a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Közgazdasági Iroda, a Városüzemeltetési Iroda. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

27 ./2014. (XI.21). Kgy. számú határozat 1.sz. melléklete

28 ./2014. (XI.21). Kgy. számú határozat 2.sz. melléklete

29 K i v o n a t VI. sz. ponthoz tartozó határozati javaslat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből./2014. (XI.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1.) SZMJV Önkormányzata az 1/2013. (II.27.) sz. ö. r., az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendeletének 54. (3) alapján közmeghallgatást tart, melynek időpontja december 3. 16,00 óra, helyszíne a Polgármesteri Hivatal Házasságkötő terme. 2.) A közmeghallgatás témája: Az ivóvízminőség-javító program állása Szegeden. 3.) A közmeghallgatás további napirendi pontjait a Közgyűlés az alábbiakban határozza meg: 1.) A fejlesztési elképzelésekkel kapcsolatos állampolgári észrevételek. 2.) A választópolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői által felvetett egyéb közérdekű kérdések és javaslatok. A határozatról jegyzőkönyvi kivonaton értesítést kapnak: a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, a Jegyzői Iroda, a Városüzemeltetési Iroda. Kmf. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző Kivonat hiteléül:

30 VII. sz. ponthoz tartozó határozati javaslat KIVONAT Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 21. napján tartott ülésének jegyzőkönyvéből.. /2014.(XI.21.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1.) A Közgyűlés utólagosan jóváhagyja a határozat mellékletét képező Szeged Megyei Jogú Város viziközműveit érintő 15 éves Gördülő Fejlesztési Tervet azzal, hogy az ehhez tartozó feladatok végrehajtásához szükséges pénzügyi forrást a mindenkori hálózatbérleti díj biztosítja. 2.) A Közgyűlés tudomásul veszi, hogy SZMJV Önkormányzata a víziközmű-szolgáltatásról szóló évi CCIX. törvény 11. -a, valamint az 1/2014. (III.4.) MEKH rendelet alapján Szeged Megyei Jogú Város víziközműveit érintő szeptember hónapban összeállított, a határozat mellékletét képező Gördülő Fejlesztési Tervet a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal részére 01/ /2014. sz. alatt benyújtotta. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Városüzemeltetési Irodát, a Jegyzői Irodát, a Szegedi Vízmű Zrt.-t, valamint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. K. m. f. Dr. Botka László s.k. polgármester Dr. Mózes Ervin s.k. címzetes főjegyző A kivonat hiteléül:

31 /2014. (XI.21.) Kgy. sz. határozat melléklete A határozat melléklete terjedelemre való tekintettel- a szegedvaros.hu oldalról letölthető

1. sz. KIEGÉSZÍTÉS a 12. sz. Napirendi ponthoz. (Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései)

1. sz. KIEGÉSZÍTÉS a 12. sz. Napirendi ponthoz. (Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései) 1. sz. KIEGÉSZÍTÉS a 12. sz. Napirendi ponthoz (Pályázatok közgyűlési döntést igénylő kérdései) Tisztelt Közgyűlés! I. Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/B/10-11 Települési szilárdhulladék

Részletesebben

Tájékoztató szerződés módosításról

Tájékoztató szerződés módosításról Tájékoztató szerződés módosításról Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/72 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről

Tájékoztató az eljárás eredményéről Tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/56 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ Eljárás

Részletesebben

PÁLYÁZAT. Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja:

PÁLYÁZAT. Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja: PÁLYÁZAT Program neve: Támogatás szakmai iránya: Program kódja: Megvalósítandó cél: Kedvezményezettek Környezet és Energia Operatív Program Épületenergetikai fejlesztések megújuló energiaforrás hasznosítással

Részletesebben

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com

FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 832/2011. 33. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez az

Részletesebben

kollektív beruházás esetén maximum 30 millió Ft 2/A 2,07 milliárd Ft 2/B 0,71 milliárd Ft 5/B 1,19 milliárd Ft 400 db

kollektív beruházás esetén maximum 30 millió Ft 2/A 2,07 milliárd Ft 2/B 0,71 milliárd Ft 5/B 1,19 milliárd Ft 400 db Pályázati felhívás: Támogatási intenzitás: Támogatás mértéke: Rendelkezésre álló forrás: Támogatott projektek száma: Területi korlátozás: Juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése - VP2-4.1.1.4-16 A közép-magyarországi

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl.

Jegyzıkönyv. Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl. Jegyzıkönyv Készült, 2012. december 12-én a Pallavicini Kastély Vadásztermében a Pénzügyi- és Településfejlesztési Bizottság rendkívüli ülésérıl. A jegyzıkönyv mellékletei: - Meghívó a 2012. december 12-i

Részletesebben

Pályázati felhívás: Támogatás mértéke: kollektív beruházás esetén maximum 200 millió Ft Rendelkezésre álló forrás: 5,95 milliárd Ft

Pályázati felhívás: Támogatás mértéke: kollektív beruházás esetén maximum 200 millió Ft Rendelkezésre álló forrás: 5,95 milliárd Ft Pályázati felhívás: Támogatási intenzitás: Támogatás mértéke: VP24.1.1.116 Állattartó telepek korszerűsítése A középmagyarországi régióban (KMR) az összes elszámolható költség 40%a, a nem középmagyarországi

Részletesebben

Polgármestere. 2009. évi zárszámadási rendelet. az előterjesztés melléklete (6db táblázat) 1 db határozati javaslat, rendelet-tervezet

Polgármestere. 2009. évi zárszámadási rendelet. az előterjesztés melléklete (6db táblázat) 1 db határozati javaslat, rendelet-tervezet Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 35129/2010. Tárgy: 2009. évi zárszámadási rendelet Melléklet: az előterjesztés melléklete (6db táblázat) 1 db határozati javaslat, rendelet-tervezet

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.1-15

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.1-15 FELHÍVÁS Az önkormányzati tulajdonban lévő épületállomány energetikai felújításának megvalósítására, megújuló energiaforrások fokozott bevonásával, megyei területi szereplők részére A felhívás címe: Önkormányzati

Részletesebben

Idősek nappali ellátása és orvosi rendelő energetikai felújítása Bojt községben című projekt

Idősek nappali ellátása és orvosi rendelő energetikai felújítása Bojt községben című projekt Idősek nappali ellátása és orvosi rendelő energetikai felújítása Bojt községben című projekt Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/115 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

A SZOMBATHELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KFT. 2015. ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE

A SZOMBATHELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KFT. 2015. ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE ,+ 2 A SZOMBATHELYI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ KFT. 2015. ÉVI ÜZLETI JELENTÉSE A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. elkészítette a társaság 2015. éves mérlegbeszámolóját. Alaptevékenységünk és egyben elsődleges

Részletesebben

Iktatószám: 30765/2014. Önkormányzat 2013. évi zárszámadása

Iktatószám: 30765/2014. Önkormányzat 2013. évi zárszámadása Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 30765/2014. Tárgy: Önkormányzat 2013. évi zárszámadása Melléklet: előterjesztés melléklete (8 db táblázat) 1 db határozati javaslat 1 db

Részletesebben

PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK LÉTREHOZÁSÁRA, MEGLÉVŐ GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.3.

PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK LÉTREHOZÁSÁRA, MEGLÉVŐ GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.3. PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK LÉTREHOZÁSÁRA, MEGLÉVŐ GOMBAHÁZAK - HŰTŐHÁZAK KORSZERŰSÍTÉSE VP2-4.1.3.4-16 A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA: Jelen felhívás egyik célja a kertészeti ágazaton

Részletesebben

számú kiegészítés 16. számú napirendi ponthoz

számú kiegészítés 16. számú napirendi ponthoz 2. számú kiegészítés a 16. számú napirendi ponthoz Tisztelt Közgyűlés! I. Önrész-hozzájárulás a Szeged Vízisport Egyesület (EDF-Démász Szeged) pályázatához A Szeged Vízisport Egyesület (EDF-Démász Szeged)

Részletesebben

Fenntartható és energiahatékony épületek égetett kerámia építőanyagokból

Fenntartható és energiahatékony épületek égetett kerámia építőanyagokból Meglévő épületek homlokzati és energetikai megújítása CREATON szerelt homlokzatburkolatokkal 1 Előadás tartalma: 1. Fenntartható jövő! 2. Épület- és panel rehabilitáció kérdéskörei 3. Panel lakóépület

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/87. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/87. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Gyarmat, Óvoda utcai Óvoda épületenergetikai fejlesztése KEOP-5.5.0/B/12-2013-0256 azonosító számú támogatási konstrukció keretében - tájékoztatás eredményről Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/87 Beszerzés

Részletesebben

Nógrád megye szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2010. (elsı forduló)

Nógrád megye szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2010. (elsı forduló) Nógrád megye szociális szolgáltatástervezési koncepciójának felülvizsgálata 2010. (elsı forduló) Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 2 I. Nógrád megye rövid bemutatása... 4 I. 1. Demográfiai változások... 5 I.1.1.

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt. sz.: D.741/18 /2010. A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság)

Részletesebben

KEOP-2014-4.10.0/F - Dobozi Általános Iskola és Egészségház épületenergetikai fejlesztése - eredmény

KEOP-2014-4.10.0/F - Dobozi Általános Iskola és Egészségház épületenergetikai fejlesztése - eredmény KEOP-2014-4.10.0/F - Dobozi Általános Iskola és Egészségház épületenergetikai fejlesztése - eredmény Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/106 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő Testülete 5662 Csanádapáca, Szent Gellért út 31. 29/2012 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Csanádapáca Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. november 15-én

Részletesebben

FELHÍVÁS. A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A Felhívás címe: Sertéstartó telepek korszerűsítése

FELHÍVÁS. A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A Felhívás címe: Sertéstartó telepek korszerűsítése FELHÍVÁS A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A Felhívás címe: Sertéstartó telepek korszerűsítése A Felhívás kódszáma: VP2-4.1.1.5-16 Magyarország Kormányának

Részletesebben

KEOP 5.5.0/B/12 azonosítószámú projekt keretében Sümeg Város intézményeinek energetikai korszerűsítése - tájékoztató a szerződés módosításáról

KEOP 5.5.0/B/12 azonosítószámú projekt keretében Sümeg Város intézményeinek energetikai korszerűsítése - tájékoztató a szerződés módosításáról KEOP 5.5.0/B/12 azonosítószámú projekt keretében Sümeg Város intézményeinek energetikai korszerűsítése - tájékoztató a szerződés módosításáról Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/12 Beszerzés tárgya: Építési

Részletesebben

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA

MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA MELLÉKLET 2012. ÉVI ÜZLETI TERVEK KIVONATA 1 1./ SZEGEDI KÖZLEKEDÉSI KFT A társaság az előző üzleti hez képest az alábbi változásokat építette be a 2012. június 22-i közgyűlésre benyújtott üzleti ébe:

Részletesebben

Energiahatékony iskolák fejlesztése

Energiahatékony iskolák fejlesztése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában Energiahatékonysági program keretében megjelenő HU02-2013 jelű Energiahatékony iskolák fejlesztése című pályázati konstrukcióhoz

Részletesebben

A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása

A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása A 2011. évi költségvetési beszámoló szöveges indoklása 1. Feladatkör, tevékenység 1.1. Az intézmény neve: Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság Törzskönyvi azonosító szám: 308450 Honlap: WWW.TIKOVIZIG.HU

Részletesebben

P á l y á z a t f i g y e l ő

P á l y á z a t f i g y e l ő P á l y á z a t f i g y e l ő Településeknek, közösségeknek, intézményeknek, vállalkozásoknak, személyeknek 2014/31. A civil eljárásokkal kapcsolatos hasznos tudnivalók A birosag.hu oldalon kibővítették

Részletesebben

A közel nulla energiaigényű épületek energiaellátási lehetőségei 2016. 01. 20

A közel nulla energiaigényű épületek energiaellátási lehetőségei 2016. 01. 20 energiaellátási lehetőségei energiaellátási lehetőségei Készítette: Petrikó László - tanársegéd SZE Építészeti és Épületszerkezettani Tanszék energiaellátási lehetőségei jogszabályi háttér Jogszabályi

Részletesebben

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Komlói Bányász Sport Klub tornaterem épülete energetikai fejlesztése

Tájékoztató a szerződés módosításáról - Komlói Bányász Sport Klub tornaterem épülete energetikai fejlesztése Tájékoztató a szerződés módosításáról - Komlói Bányász Sport Klub tornaterem épülete energetikai fejlesztése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/132 Építési beruházás Kivitelezés, bármilyen eszközzel, Beszerzés

Részletesebben

FELHÍVÁS. A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A Felhívás címe: Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése

FELHÍVÁS. A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A Felhívás címe: Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése FELHÍVÁS A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A Felhívás címe: Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése A Felhívás kódszáma: VP2-4.1.1.3-16 Magyarország Kormányának

Részletesebben

Előterjesztői kiegészítés a 8. napirendi ponthoz

Előterjesztői kiegészítés a 8. napirendi ponthoz Előterjesztői kiegészítés a 8. napirendi ponthoz Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Tisztelt Közgyűlés! Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú előterjesztéshez

Részletesebben

8660 Tab, Kossuth L. u. 49. hrsz.: 43/1 (Tabi Közös Önkormányzati Hivatal) 8660 Tab, Kossuth L. u. 49. Teljesítés helye:

8660 Tab, Kossuth L. u. 49. hrsz.: 43/1 (Tabi Közös Önkormányzati Hivatal) 8660 Tab, Kossuth L. u. 49. Teljesítés helye: KEOP-5.5.0/B/12-2013-0035 azonosítószámú projekt keretében Tab város egyes közintézményeinek energetikai korszerűsítése - tájékoztató az eljárás eredményéről Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/113 Beszerzés

Részletesebben

1/2012. (I.17.) taggyűlési határozat:

1/2012. (I.17.) taggyűlési határozat: 1/2012. (I.17.) taggyűlési határozat: A Taggyűlés felhatalmazza a Társaság ügyvezetőjét a DAOP-4.1.2/B-11 jelű, a Rehabilitációs szolgáltatások fejlesztése a Dél-Alföldi régióban című pályázat dokumentációjának

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS A ZEMPLÉNI VÍZMŐ KFT 2011. I-III. N. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL. Sátoraljaújhely, 2011. november 2.

ELİTERJESZTÉS A ZEMPLÉNI VÍZMŐ KFT 2011. I-III. N. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL. Sátoraljaújhely, 2011. november 2. ELİTERJESZTÉS A ZEMPLÉNI VÍZMŐ KFT 2011. I-III. N. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRİL Sátoraljaújhely, 2011. november 2. 1 A 2012. évi vízdíj-, illetve szennyvízdíj árterv összeállítása a 2011. I-III. negyedévi tényadatokra

Részletesebben

- A pályázó vállalkozások (távh szolgáltatók, távh termel k), jelen pályázati kiírásra csak akkor pályázhatnak, ha távh szolgáltatói m ködési

- A pályázó vállalkozások (távh szolgáltatók, távh termel k), jelen pályázati kiírásra csak akkor pályázhatnak, ha távh szolgáltatói m ködési Cím: Távh -szektor energetikai korszer sítése / KEOP-2009-5.4.0 Kiíró: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Határid : Folyamatos Pályázhat: 11 Jogi személyiség gazdasági társaság 113 Korlátolt felel sség társaság

Részletesebben

Martfű Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakóépületek energiatakarékosságot célzó beruházásainak.. évi támogatására

Martfű Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakóépületek energiatakarékosságot célzó beruházásainak.. évi támogatására 1. számú melléklet a 11/2013.(III.29.) Ö. rendelethez Martfű Város Önkormányzata pályázatot hirdet lakóépületek energiatakarékosságot célzó beruházásainak.. évi támogatására I. A támogatás célja A támogatás

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-2011-4.3.0 MEGÚJULÓ ENERGIA ALAPÚ TÉRSÉGFEJLESZTÉS c. konstrukcióhoz (jelen pályázati kiírás keretei között kizárólag a megvalósítási szakaszra

Részletesebben

Szegedi Tudományegyetem Fenntartható fejlıdési Stratégia 1/60. Fenntartható Fejlıdési Stratégia

Szegedi Tudományegyetem Fenntartható fejlıdési Stratégia 1/60. Fenntartható Fejlıdési Stratégia Szegedi Tudományegyetem Fenntartható fejlıdési Stratégia 1/60 Fenntartható Fejlıdési Stratégia 2011 Szegedi Tudományegyetem Fenntartható fejlıdési Stratégia 2/60 Tartalomjegyzék VEZETİI ÖSSZEFOGLALÓ...

Részletesebben

Magyarország-Budapest: Villamos energia 2014/S 174-307423. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés

Magyarország-Budapest: Villamos energia 2014/S 174-307423. Ajánlati/részvételi felhívás. Árubeszerzés 1/9 Ez a hirdetmény a TED weboldalán: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:307423-2014:text:hu:html Magyarország-Budapest: Villamos energia 2014/S 174-307423 Ajánlati/részvételi felhívás Árubeszerzés

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. Ikt.sz.: D.696/8/2014. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu A Közbeszerzési

Részletesebben

NÖVELÉSE GEOTERMIKUS ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉVEL VP-2-4.1.3.1.-16

NÖVELÉSE GEOTERMIKUS ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉVEL VP-2-4.1.3.1.-16 PÁLYÁZAT KERTÉSZET KORSZERŰSÍTÉSE- ÜVEG- ÉS FÓLIAHÁZAK LÉTESÍTÉSE, ENERGIAHATÉKONYSÁGÁNAK NÖVELÉSE GEOTERMIKUS ENERGIA FELHASZNÁLÁSÁNAK LEHETŐSÉGÉVEL VP-2-4.1.3.1.-16 A PÁLYÁZATI KIÍRÁS CÉLJA: A jelen

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/09-11. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program KEOP-1.1.1/09-11. Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a örnyezet és Energia Operatív Program EOP-1.1.1/09-11 Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése című konstrukcióhoz érvényes: 2013. január 9 -től Tartalom A. A

Részletesebben

KEOP-5.5.0/B/12-2013-0006

KEOP-5.5.0/B/12-2013-0006 Szerz.mód - Épületenergetikai racionalizálás Tompa Város Intézményeinél" elnevezésű KEOP-5.5.0/B/12-2013-0006 azonosítószámú pályázat keretében kivitelezési munkák elvégzése Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

H A T Á R O Z A T-ot.

H A T Á R O Z A T-ot. Ikt. sz.: D.606 /16/2010. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85 1025. 1525 Postafiók 166. Tel: 336-7776 Fax: 336-7778 E-mail cím: dontobizottsag@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére 8. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. február 11-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város Önkormányzata 2015. évi költségvetéséről

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2010. december 10. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó. 2010. december 10. (péntek) napjára de. 8.00 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

A RÉTSÁG, RÁKÓCZI ÚT 20-22. SZÁM ALATTI INGATLAN ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGE

A RÉTSÁG, RÁKÓCZI ÚT 20-22. SZÁM ALATTI INGATLAN ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSI LEHETŐSÉGE RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. Ikt.sz.: D.561/ 19 /2010. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármesterétől

Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármesterétől Salgótarján Megyei Jogú Város alpolgármesterétől Szám: 42487/2011 Javaslat Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata kizárólagos, vagy többségi tulajdonában lévő gazdasági társaságok,

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/239-1/2011/I. Üi.: Gila Gyöngyi Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: "A fürdővárosi funkciókat kiszolgáló,

Részletesebben

ÜZLETI JELENTÉS 2011. ÉV. FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft.

ÜZLETI JELENTÉS 2011. ÉV. FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. ÜZLETI JELENTÉS 2011. ÉV FTSZV Fővárosi Településtisztasági és Környezetvédelmi Kft. Budapest, 2012. március 21. Wohner Zsolt Ügyvezető igazgató 1186

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. decemberi ülésére

Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 2011. decemberi ülésére Csanytelek Község Polgármesterét l 6647 Csanytelek, Volentér János tér 2 Tel.: 63 / 578 510 Fax: 63 / 578-517 e-mail: csanytelek@csanytelek.hu, www.csanytelek.hu 3171/2011. E L T E R J E S Z T É S Csanytelek

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 28-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 28-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 28-I ÜLÉSÉRE 10. IKTATÓSZÁM:55-3/2013. MELLÉKLET: - DB. TÁRGY: Tájékoztató a megújuló energia hasznosításával kapcsolatos Fejér megyei eredményekrıl,

Részletesebben

2009. ÉVI ÜZLETI TERVE

2009. ÉVI ÜZLETI TERVE PRIMER 8400 Ajka, Móra Ferenc u. 26. Pf: 127 Tel/Fax: 88/312-394, 312-989 E-mail: primer@ajkanet.hu A PRIMER Ajkai Távhőszolgáltatási Kft 2009. ÉVI ÜZLETI TERVE 2 TARTALOMJEGYZÉK Pont oldal 1. Bevezető

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T - ot. KÖZB ESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1024 Budapest, Margit krt. 85. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/336-7776, fax: 06-1/336-7778 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.715/11 /2011. A Közbeszerzési

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Mutató: 114. 9/2011. (V.02.) számú rendelet 115. 10/2011. (V.02.) számú rendelet 48/2011. (IV.28.) 123. 49/2011. (IV.28.) 124.

Jegyzőkönyv. Mutató: 114. 9/2011. (V.02.) számú rendelet 115. 10/2011. (V.02.) számú rendelet 48/2011. (IV.28.) 123. 49/2011. (IV.28.) 124. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. április 28-án megtartott üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Beszámoló két ülés között eseményekről

Részletesebben

VP2-4.1.1.1-16 Állattartó telepek korszerűsítése

VP2-4.1.1.1-16 Állattartó telepek korszerűsítése VP2-4.1.1.1-16 Állattartó telepek korszerűsítése 1. Jogosultak köre: I. Mezőgazdasági termelő, amennyiben a. utolsó lezárt teljes üzleti évben, fiatal termelő esetében lezárt üzleti évben legalább 6000

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzési Hatóság nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T -ot. KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG KÖZBESZERZÉSI DÖNTŐBIZOTTSÁG 1026 Budapest, Riadó u. 5. 1525 Pf.: 166. Tel.: 06-1/882-8594, fax: 06-1/882-8593 E-mail: dontobizottsag@kt.hu Ikt.sz.: D.445/12/2014. A Közbeszerzési

Részletesebben

A Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub véleménye a Bátonyterenyét átszelő 21. számú főút négysávossá szélesítéséről,

A Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub véleménye a Bátonyterenyét átszelő 21. számú főút négysávossá szélesítéséről, A Levegő Munkacsoport és a Magyar Közlekedési Klub véleménye a Bátonyterenyét átszelő 21. számú főút négysávossá szélesítéséről, valamint a Bátonyterenyei Önkormányzat vonatkozó előterjesztése 1 Vélemény

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/3 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/3 Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Energetikai fejlesztések a Vámosgyörki Visontai Kovách László Katolikus Általános Iskolában (kódszám: KEOP-4.10.0/E/12-2014-0089) projekthez kapcsolódó kiviteli tervek elkészítésére és az építési beruházás

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről_a KEOP-4.1.0/E/12-2014-0026 azonosítószámú projekt keretében beruházási munkák elvégzése

Tájékoztató az eljárás eredményéről_a KEOP-4.1.0/E/12-2014-0026 azonosítószámú projekt keretében beruházási munkák elvégzése Tájékoztató az eljárás eredményéről_a KEOP-4.1.0/E/12-2014-0026 azonosítószámú projekt keretében beruházási munkák elvégzése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/2 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény

Részletesebben

A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban: Dönt bizottság) meghozta az alábbi. V É G Z É S - t.

A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban: Dönt bizottság) meghozta az alábbi. V É G Z É S - t. KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA KÖZBESZERZÉSI DÖNT BIZOTTSÁG 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.422/ 12 /2010. A Közbeszerzési Dönt bizottság (a továbbiakban:

Részletesebben

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot.

A Közbeszerzési Döntőbizottság (a továbbiakban: Döntőbizottság) a Közbeszerzések Tanácsa nevében meghozta az alábbi. H A T Á R O Z A T ot. K Ö ZB E S Z E R Z É S E K T A N Á C S A K Ö ZB E S Z E R Z É S I D Ö N TŐB I ZO T T S Á G 1024. Budapest, Margit krt. 85. 1525 Postafiók 166. Tel.: 336-7776 Fax: 336-7778 Ikt.sz.: D.805/ 13 /2009. A Közbeszerzési

Részletesebben

A társadalom mint energia felhasználó célja:

A társadalom mint energia felhasználó célja: A társadalom viszonya az energiatermelőkhöz Dr. Botos Katalin PPKE egyetemi tanár A társadalom mint energia felhasználó célja: - Elegendő - Olcsó - Környezetkímélő energia Európa kettős szorításban, versenyképesség

Részletesebben

Fordított áfa alá eső építőipari tevékenységek

Fordított áfa alá eső építőipari tevékenységek Fordított áfa alá eső építőipari tevékenységek Nyomtatható verzió Kedves Partnereink! Mivel az általános forgalmi adóról szóló 2008. január 1-én bevezetett, az építési munkákra vonatkozó un. fordított

Részletesebben

Budaörsi víziközmű rendszer leírása

Budaörsi víziközmű rendszer leírása Budaörsi víziközmű rendszer leírása A víziközmű rendszer megnevezése Budaörsi szennyvízrendszer Jele: TV-SZV Azonosító kód: 21-23278-1-001-00-06 Működési engedély kiadásának dátuma: 2015. július 28. Határozat

Részletesebben

B e s z á m o l ó ja

B e s z á m o l ó ja M Ü B S E Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete a Magyar Ügyvédek Kölcsönös Biztosító Egyesülete Elnökségének 2014. évi B e s z á m o l ó ja és üzleti terv jelentése Tisztelt Küldöttgyűlés! A

Részletesebben

Barcsa János Általános Iskola épületenergetikai felújítása

Barcsa János Általános Iskola épületenergetikai felújítása Barcsa János Általános Iskola épületenergetikai felújítása Közbeszerzési Értesítő száma: 2012/116 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Kivitelezés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010.

Hajdúszoboszlói kistérség Foglalkoztatási Stratégia FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. A TURISZTIKAI VONZERŐ FELHASZNÁLÁSA FOGLALKOZTATÁSRA A HAJDÚSZOBOSZLÓI KISTÉRSÉGBEN FOGLALKOZTATÁSI STRATÉGIA TÁMOP-1.4.4-08/1-2009-0016 2010. NOVEMBER MEGAKOM Stratégiai Tanácsadó Iroda, 2010. 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

FELHÍVÁS. A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A felhívás címe:

FELHÍVÁS. A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására. A felhívás címe: FELHÍVÁS A mezőgazdasági üzemek összteljesítményének és fenntarthatóságának javítására A felhívás címe: Kertészet korszerűsítése- üveg- és fóliaházak létesítése, energiahatékonyságának növelése geotermikus

Részletesebben

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló energia

Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló energia Pályázati felhívás az EGT Finanszírozási Mechanizmus 2009-2014-es időszakában a Megújuló energia program keretében megjelenő HU-03-A1-2013 jelű Geotermikus alapú távhőtermelő rendszerek létesítése - már

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS

ELLENŐRZÉSI JELENTÉS ELLENŐRZÉSI JELENTÉS Az Európai Uniós pályázatok vizsgálata A vizsgálatot végezte: Az ellenőrzött szervezeti egység: Fővárosi Bíróság Belső Ellenőrzési Osztály Fővárosi Bíróság Gazdasági Hivatala Hivatkozási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 141/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. május 17-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Térfelügyeleti rendszer üzemeltetése

Részletesebben

ti1.us Hivatela É,rkez it : 2013 L05,

ti1.us Hivatela É,rkez it : 2013 L05, ti1.us Hivatela Baráth Zsolt országgyűlési képviselő 4ar,,v-sr< r ~ : 1 / ( 7f -3 É,rkez it : 2013 L05, Írásbeli kérdés Dr. Kövér László úrnak, az Országgy űlés elnökének Helyben Tisztelt Elnök Úr! Az

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: 2007. június 18-án, 10 órakor Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1. Ady Endre Művelődési Ház Nagytermében.

Jegyzőkönyv. Készült: 2007. június 18-án, 10 órakor Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1. Ady Endre Művelődési Ház Nagytermében. Ügyiratszám: 1228/2007. Jegyzőkönyv Készült: 2007. június 18-án, 10 órakor Nyergesújfalu, Kálmán Imre tér 1. Ady Endre Művelődési Ház Nagytermében. Tárgy: Nyergesújfalu, Holcim Zrt. új cementgyárának környezetvédelmi

Részletesebben

SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI Közbeszerzési Értesítő 2012/133 száma: Beszerzés tárgya: Építési beruházás Tervezés és kivitelezés Hirdetmény típusa: Tájékoztató a szerződés módosításáról/ké/2011.12.30 KÉ Eljárás fajtája: Közzététel

Részletesebben

Beszámoló a polgármester Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulásban végzett tevékenységéről

Beszámoló a polgármester Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulásban végzett tevékenységéről Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Szitka Péter Polgárester Beszámoló a polgármester Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulásban végzett tevékenységéről Kazincbarcika,

Részletesebben

Nógrádsipek Iskola, Óvoda, Kultúrház épületenergetikai fejlesztése megújuló energia forrással kombinálva

Nógrádsipek Iskola, Óvoda, Kultúrház épületenergetikai fejlesztése megújuló energia forrással kombinálva Nógrádsipek Iskola, Óvoda, Kultúrház épületenergetikai fejlesztése megújuló energia forrással kombinálva Közbeszerzési Értesítő száma: 2014/116 Beszerzés tárgya: Építési beruházás Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

SÁRKÖZ-VÍZ Szolgáltató Kft. Székhely: 7100 Szekszárd, Erpreskert u. 9. Telephely: 7144 Decs, Fő u. 23 7143 Őcsény, Fő u. 35.

SÁRKÖZ-VÍZ Szolgáltató Kft. Székhely: 7100 Szekszárd, Erpreskert u. 9. Telephely: 7144 Decs, Fő u. 23 7143 Őcsény, Fő u. 35. SÁRKÖZ-VÍZ Szolgáltató Kft. Székhely: 7100 Szekszárd, Erpreskert u. 9. Telephely: 7144 Decs, Fő u. 23 7143 Őcsény, Fő u. 35. ÜZLETI JELENTÉS a kft. 2013. évi tevékenységéről Szekszárd, 2014. április 30.

Részletesebben

8. Energiatermelő rendszerek üzeme

8. Energiatermelő rendszerek üzeme Energetika 83 8. Energiatermelő rendszerek üzeme Az energia termelését (=átalakítását) műszaki berendezésekben valósítjuk meg. Az ember sütési-főzési feladatokra tűzhelyeket, fűtés biztosítására: kandallókat,

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/35

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/35 Mecseki ökoturisztikai élménypark kialakítása a pécsi állatkert funkcióbővítő fejlesztésével és kerékpár turisztikai infrastruktúra fejlesztésével - 2. szerződésmódosítás Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS FENNTARTHATÓ ENERGIA AKCIÓTERVE

KISÚJSZÁLLÁS VÁROS FENNTARTHATÓ ENERGIA AKCIÓTERVE 2016 március KISÚJSZÁLLÁS VÁROS FENNTARTHATÓ ENERGIA AKCIÓTERVE Szerző: Kray Zsuzsanna Szakmai vezető: Sáfián Fanni ENERGIAKLUB Szakpolitikai Intézet és Módszertani Központ IMPRESSZUM Kisújszállás város

Részletesebben

ÜZLETSZABÁLYZATA. HATÁLYBALÉPÉS IDŐPONTJA: 2014. december 1.

ÜZLETSZABÁLYZATA. HATÁLYBALÉPÉS IDŐPONTJA: 2014. december 1. BUDAPESTI TÁVHŐSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG A HATÁLYBALÉPÉS IDŐPONTJA: 2014. december 1. BUDAPEST, 2014. október 7. 1 TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK... 2 FÜGGELÉKEK JEGYZÉKE... 3 1.

Részletesebben

A Földművelésügyi Minisztérium. 2016. évi PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. a tanyák és a tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében

A Földművelésügyi Minisztérium. 2016. évi PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA. a tanyák és a tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében A Földművelésügyi Minisztérium 6. évi PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA a tanyák és a tanyás térségek megőrzése és fejlesztése érdekében a tanyagazdaságok indításának és fejlesztésének mezőgazdasági csekély összegű

Részletesebben

Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.1.1-15 kódszámú, Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tárgyú pályázatra

Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.1.1-15 kódszámú, Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tárgyú pályázatra Javaslat támogatási kérelem benyújtására a TOP-1.1.1-15 kódszámú, Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére tárgyú pályázatra Ózd, 2016. május 20. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.2-15

FELHÍVÁS. A felhívás kódszáma: TOP-3.2.2-15 FELHÍVÁS Az önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, újuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás valósítására yei területi szereplők részére A felhívás címe: Önkormányzatok

Részletesebben

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT

E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT 2006. szeptember 15. E.ON TISZÁNTÚLI ÁRAMSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG KÖZÜZEMI SZOLGÁLTATÓI ÜZLETSZABÁLYZAT Bekezdés TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1.AZ ÜZLETSZABÁLYZAT TÁRGYA ÉS HATÁLYA...5

Részletesebben

A műszaki tartalom a kiviteli tervdokumentációban került meghatározásra. Főbb mennyiségek:

A műszaki tartalom a kiviteli tervdokumentációban került meghatározásra. Főbb mennyiségek: 9. melléklet a 92./2011. (XII.30.) NFM rendelethez Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata, HU- 7621 Pécs, Széchenyi tér 1. 2. A közbeszerzés

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL. Hivatalos név: Dombóvár Térségi Szennyvízkezelési Önkormányzati Társulás

TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL. Hivatalos név: Dombóvár Térségi Szennyvízkezelési Önkormányzati Társulás I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet az 14/2010. (X.29.) NFM rendelethez TÁJÉKOZTATÓ A SZERZŐDÉS TELJESÍTÉSÉRŐL I.1) AZ AJÁNLATKÉRŐKÉNT SZERZŐDŐ FÉL NEVE ÉS CÍME Hivatalos név: Dombóvár Térségi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Csordásné Major Tünde jegyzőkönyvvezető

Jegyzőkönyv. A Büki Közös Önkormányzati Hivatal részéről: Dr. Tóth Ágnes jegyző, Szabó András aljegyző, Csordásné Major Tünde jegyzőkönyvvezető 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

Baromfitartó telepek korszerűsítése

Baromfitartó telepek korszerűsítése Baromfitartó telepek korszerűsítése Pályázat kódja VP2-4.1.1.2-16 Keretösszeg Támogatási összeg 19,86 Mrd Ft Intenzitás 40 70% Pályázók köre Területi szűkítés Egyéni projekt esetén maximum 500 millió Ft

Részletesebben

31 582 09 0001 31 01 Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő

31 582 09 0001 31 01 Épületgépészeti csőhálózat- és berendezés-szerelő 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Bejelenti, hogy a Testület nyilvános ülés keretében folytatja a munkát.

J e g y z ı k ö n y v. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Bejelenti, hogy a Testület nyilvános ülés keretében folytatja a munkát. 69 J e g y z ı k ö n y v Készül: Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 2013. december 20. napján tartott soros (nyílt) ülésérıl Üléselnök: Dr. Botka László polgármester Dr. Botka László polgármester,

Részletesebben

Beszámoló a 2006-2010 közötti városfejlesztési eredményekről

Beszámoló a 2006-2010 közötti városfejlesztési eredményekről Előterjesztő Dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Iktatószám: 68112/2010 Tárgy: Beszámoló a 2006-2010 közötti városfejlesztési eredményekről Melléklet: 1 db határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2010.02.06 Záró dátum: 2010.08.05. Tényleges kezdet dátuma: 2009.06.04 Várható befejezés dátuma: 2011.10.

Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 2010.02.06 Záró dátum: 2010.08.05. Tényleges kezdet dátuma: 2009.06.04 Várható befejezés dátuma: 2011.10. 1. A JELENTÉS AZONOSÍTÓ ADATAI: Tárgyidőszak Kezdő dátuma: 21.2.6 Záró dátum: 21.8.5 A projekt megvalósításának tényleges kezdete és várható befejezése: A jelentés kitöltéséért felelős személy: Tényleges

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/35. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa:

Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/35. Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01 KÉ. Hirdetmény típusa: Eredménytájékoztató - Közvilágítás korszerűsítése az ÉMOP-3.1.3-11-2012-0143 azonosítószámon nyilvántartott Füzér község kisléptékű településfejlesztése Projekt keretében Közbeszerzési Értesítő száma:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának 2011. évi egységes vagyonbiztosításáról

TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának 2011. évi egységes vagyonbiztosításáról TÁJÉKOZTATÓ Ózd Város Önkormányzatának 2011. évi egységes vagyonbiztosításáról Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Készítette: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály Ó z d,

Részletesebben

J/55. B E S Z Á M O L Ó

J/55. B E S Z Á M O L Ó KÖZBESZERZÉSEK TANÁCSA J/55. B E S Z Á M O L Ó az Országgyűlés részére a Közbeszerzések Tanácsának a közbeszerzések tisztaságával és átláthatóságával kapcsolatos tapasztalatairól, valamint a 2005. január

Részletesebben

J a v a s l a t a 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására

J a v a s l a t a 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására J a v a s l a t a 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Tervről szóló tájékoztató és a 2011. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv elfogadására Ózd, 2011. április 21. Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben