LG G4C. bluetooth fülhallgatóval Ft

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "LG G4C. bluetooth fülhallgatóval. 2990 Ft"

Átírás

1 X. évfolyam, 5. szám március 25. P A A N O R anno Á 2007 M

2

3 LG G4C bluetooth fülhallgatóval 2990 Ft

4 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) info@cegledipanorama.hu cegledipanorama.hu Lapigazgató-főszerkesztő: Krizsán Ervin Tel.: (20) Szerkesztő: Krizsán Anett R Á M 4 Szépül a Kossuth tér ÁPRILIS VÉGÉN TERVEZIK ÁTADNI a Kossuth tér következő felújított szakaszát. Kicserélik a térköveket, fákat ültetnek, padokat és kerékpártárolókat helyeznek ki. Természetesen mindezt úgy, hogy igazodjon a tér már felújított részeihez és a városképhez. Mint Szebeni Dávidtól, a Ceglédi Városfejlesztési Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, nem ez az utolsó szakasza a Kossuth téri felújításoknak. A városvezetés tervei szerint idén megújul a Kossuth tér piac felőli oldala is, amely így csatlakozik a Járásbíróság előtti szakasz tavalyi felújításához. Ezenkívül előkészítés alatt áll a Kossuth tér délkeleti oldalán a töredezett burkolatú parkolók helyzetének rendezése és egy a Kőrösi úti kerékpárút vonalát folytató kerékpársáv terveztetése. Külön nem jelölt fotók: Kisfaludi István Megjelenés: páros hét pénteken Következő lapzárta: április 4. hétfő Terjesztési reklamáció: 06/ Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Lapunk megjelenését támogatja: Megújul a Városháza díszterme is MÁRCIUS VÉGÉRE MEGSZÉPÜL A VÁROSHÁZA nagyterme, sőt a funkcionalitás jegyében az eddigi elrendezés is megváltozik. - Ceglédi vállalkozó végzi a felújítási munkálatokat. nyilatkozta lapunknak Szebeni Dávid, a beruházás műszaki felügyeletét ellátó Városfejlesztési Kft. ügyvezetője. Jelenleg a festés zajlik, de a régi, elhasználódott ajtók is megújulnak és egyidejűleg a légkondicionáló rendszer is tisztításra kerül. A terem berendezése is megváltozik, mert régi formájában nem volt alkalmas vetítéssel egybekötött konferenciák, értekezletek tartására. A pódium a terembe lépve jobb felől lesz kialakítva, ugyanide kerül a kivetítő vászna, a székek elrendezése is hosszirányú lesz az emelvény felé. mondta el Szebeni Dávid, majd hozzátette: céljuk, továbbra is nem annyira gigantikus beruházások teljesítése a városban, mint inkább folyamatosan több kisebb, de közérzetet jelentősen javító feladat elvégzése.

5 5 Hírek Március 15-ei ünnepség Nem kedvezett az időjárás az 1848-as megemlékezés ezévi ceglédi programjainak: a rendezvényt a Szabadság tér helyett a Kossuth Művelődési Központban nyitotta meg Takáts László polgármester. aváros első embere beszédében rámutatott, a ceglédiek azon szerencsések közé tartoznak: akiknek a 48-as forradalommal kapcsolatban lényegében személyes élményeik is vannak, hiszen tudjuk, hogy a szabadságharc sodrásában Kossuth Lajos a városunkban is megfordult. Jókai Mór későbbi könyvében megemlékezett az eseményről. Tőle tudjuk, hogy Cegléd vásárterén már egy felzúgó tenger várta Kossuth Lajost. Kossuth gyújtó hangú beszédet mondott Cegléden és Jókai Mór megemlékezése szerint egy óra múlva Czegléd minden férfi lakója talpra állt, a vezérek ki lettek nevezve, a tömeg csapatokra osztva. emlékeztetett a polgármester. Az ünnepi műsorban a Ceglédi Fúvószenekar, a Patkós Irma Színház és a Várkonyi iskola diákjai működtek közre. A Gubody-díjat idén Tűri László, a Kossuth Gimnázium fizikatanára vette át. A rendezvényhez kapcsolódó Szabad Sajtó napi ünnepségen Balga Gábor, az infocegled.hu szerkesztője mondott beszédet és a Kossuth Múzeumban megnyitották Kisfaludi István fotóriporter 2015-ös évet bemutató sajtófotó kiállítását. A programokon együtt ünnepelt, koszorúzott, vett részt a fáklyás felvonuláson a város lakóival a polgármester mellett Földi László parlamenti képviselő is, aki emellett a nap folyamán több környékbeli településen mondott ünnepi beszédet. A város temetőiben megkoszorúzták a hősi halottak sírjait a történelmi egyházak képviselőinek részvételével, a Szabadság téren pedig a Kossuth szobrot és a Kossuth-erkélyt.

6 6 Hírek Kiállítás a moziban MÁRCIUS 10-ÉN NYÍLT KIÁLLÍTÁS A TETZ Alapfokú Művészeti Iskola képzőművészeti tanszakán tanuló diákjainak alkotásaiból az Uránia Moziban. Máté Bálintné, Oldal Lászlóné, Szász Lídia Sára és Rónai Gábor művésztanárok képzőművész-növendékeinek ceglédi középületeket és épületbelsőket bemutató kiállítását Illyés Mariann főépítész és Pap Zsolt a CTV ügyvezetője nyitotta meg. A Közéletünk ceglédi színterei című tárlat néhány hétig megtekinthető. Cegléden a Lágervonat MÁRCIUS 19-ÉN SZOMBATON NYÍLT MEG a ceglédi vasútállomáson a Lágervonat utazó vagon kiállítás. A kiállítás az 1944 végén és 1945 elején a Szovjetunióba deportált politikai foglyokról és kényszermunkásokról emlékezik meg azzal, hogy felkeresi mindazokat a magyarországi vasútállomásokat, amelyekről deportálások indultak a Szovjetunióba. A Lágerjárat március 31-ig lesz megtekinthető városunkban, húsvét két napját kivéve, naponta óráig. Csíkszeredán a leánykar Herendi kiállítás Abonyban MÁRCIUS 18-ÁN NYÍLT MEG AZ ABONYI városházán a Herendi Porcelán Manufaktúra Zrt., és az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely közös szervezésében megvalósult Ezer titok-ezer szín: Herend című kiállítás. A vendégeket Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Dr. Simon Attila, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatója köszöntötte. A kiállítást Balázs Péter, Kossuth- és Jászai Mari díjas színművész, a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatója nyitotta meg. Ünnepi műsort adtak a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai. A tárlaton, mely április 19-ig lesz nyitva, látható az az étkészlet is, melyet Viktória királynő számára szánt mintával díszítettek. CSÍKSZEREDÁN VENDÉGSZEREPELT a Kossuth Lajos Gimnázium leánykara március én. Együttlét és megmaradás kulcsszavakat kiemelő ünnepi istentisztelettel, majd a világhírű leánykar koncertjével köszöntötte vasárnap Csíkszeredában egymást a helyi önkormányzat és a ceglédi városvezetés. A két évtizede keletkezett kapcsolat nem csupán önkormányzati, hanem egyben a ceglédi Leánykar és a helyi Nagy István művészeti iskola énekkarainak testvérkapcsolata is, ezért a kórusművek a testvérség közös nyelve is fogalmazott a maszol.ro híroldal. A koncert repertoárjába az énekkar Kodály-művektől kezdve erdélyi népdal-feldolgozásokon át az Amazing Grace régi skót dallamig sokféle művet válogatott. A Soltészné Lédeczi Judit karnagy vezette kórus másnap a csíksomlyói kegytemplomban, este pedig szabadtéri hangversenyt adott a Nagy István líceum kórusával közösen a Vár téren.

7 Elszállított faházak ELSZÁLLÍTOTTÁK A KOSSUTH TÉR ÚJSÁGÁRUS és zöldséges bódéját a felújítások miatt. Sőt, Cz. Zsoca nevű olvasónk péntek este készült fotóját küldte meg lapunknak, melyen a Rákóczi úton található újságárús bódét emelik egy kocsira. Mint megtudtuk, a tulajdonos a Kossuth tér felújítása miatt kellett, hogy elszállítsa az ottani faházat és úgy döntött mindkettőt elviteti. Azt, hogy ideiglenesen költöznek a bódék, vagy végleg új helyet keres a tulajdonos, nem sikerült megtudnunk. Nagy Lajos aljegyző arról tájékoztatott minket, hogy a tulajdonosok régóta fennálló szerződés keretében árusítottak, közterület használati díjat fizetve. A belváros megújítási munkáinak elvégzése után amennyiben városképi szempontból és az új szabályoknak is megfelelnek visszakerülhetnek. Vélhetőleg nincs összefüggés a két eset között, de a Budai úti fürdőnél néhány nappal korábban két faházat helyeztek el. Információink szerint az egyikben ajándéküzlet nyílik. Megnyitott a hulladékgyűjtő udvar MÁRCIUS 22-ÉN NYITOTTÁK MEG újra a Mizsei úti Hulladékgyűjtő udvart, az Ökovíz telephelye mellett a Gerje hídnál. A megnyitón Takáts László polgármester elmondta: korábban azért kellett bezárni a lerakót, mert nem rendelkezett a megfelelő engedélyekkel. A polgármester beszédében arra is kitért, hogy azért is nyitották újra a Mizsei úti telepet, mert az elmúlt évben megszaporodtak az illegális hulladéklerakó helyek a városban és a szelektív szigetek mellett. Figyelmeztetett: mivel most már minden feltétel adott a hulladék elhelyezésére a Külső-Kátai úton és a Mizsei úton is, intenzívebben fognak ellenőrizni. Ságodi Nándor az Ökovíz Kft. ügyvezetője arról beszélt, hogy a hulladékudvart kizárólag ceglédi lak-, és tartózkodási helyű lakossági ügyfelek vehetik igénybe, melyet lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal kell igazolni. 7

8 8 Hírek Kivonultak a tűzoltók is KISEBB CSŐDÜLET TÁMADT MÁRCIUS 18-ÁN dél körül a forgalmas Kossuth Ferenc utcában az egyik panelháznál, ahova a rendőrség, tűzoltók és a mentők is kiszálltak. Mint megtudtuk, öngyilkossági kísérletet jelentettek be és mivel a rendőrök a házba nem tudtak bejutni, az ott lakó egyedül élő hölgy pedig nem nyitott ajtót, riasztották a tűzoltókat, akik ablakon keresztül törtek a bezárt harmadik emeleti lakásba. A tűzoltók közreműködésének köszönhetően végül a lakásba bejutó rendőrök a mentőknek adták át a hölgyet, akit a Toldy Ferenc kórházba szállítottak kivizsgálásra. Fotó: Krizsán E Állami kitüntetést kapott ÁLLAMI KITÜNTETÉST VEHETETT ÁT március 15-én Dr. Erdős Zoltán. A szakembert a Gyümölcskutató Intézet igazgatójaként és egyetemi docensként végzett tevékenységének elismeréseként tüntették ki a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével. Dr. Erdős Zoltán a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetének igazgatója, a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docense a magyar kertészeti kutatásban, a Gyerekeiket molesztálták MEGKEZDŐDÖTT A BUDAPEST KÖRNYÉKI Törvényszéken az a megdöbbentő per, amely szörnyű ügyet tárgyal: egy ceglédi házaspárt és a férfi apját a család két kiskorú gyermekének molesztálásával, szexuális zaklatásával vádolják. Az MTI-t tájékoztató törvényszéki szóvivő, Gyimesi Kinga közölte: a családot a házaspár erősen kifogásolható életvitele miatt február 16. óta gondozta a Ceglédi Gyermekjóléti Központ, 2013 tavaszán pedig a gyerekeket ideiglenesen nevelőszülőknél helyezték el. A Budapest Környéki Törvényszéken múlt kedden kezdődött perben az apa mellett felesége és idősebb V. László is a vádlottak padján ült. Az asszony és apósa hozzájárult neve közléséhez, és azt is engedélyezték, hogy fotó készüljön róluk. Állítják: mivel ártatlanok, nincs félnivalójuk. Kevésbé tűnt nyugodtnak ifjabb V. László, ő azt mondta a bírónak, hogy a pedofilvád miatt rendszeresen megalázzák rabtársai, idegileg és fizikailag is tönkretették. magyar gyümölcsfajták megőrzése terén példamutató módon végzett szakmai és vezetői tevékenysége, különösen a kajszibarackfajták nemesítése, illetve új vetőmag-előállítási technológia kidolgozása terén végzett kiváló munkája elismeréseként vehette át a kitüntetést. De miniszteri elismerő oklevelet vehetett át a Gyümölcskutató Intézet kutatási ügyintézője, könyvtárosa, Gubán Klára is. Több évtizedes, a kutatás-fejlesztésben végzett kimagasló háttérmunkáját ismerték el nemzeti ünnepünkön az oklevéllel. CTV

9 9 Április 5-én élesítik a rendszert AZ ORFK KOMMUNIKÁCIÓS SZOLGÁLATÁNAK közleménye szerint most már pontosan tudható mikortól üzemelnek országszerte a közlekedésellenőrző kapuk köztük a Kőrösi úton felállított. Befejeződött a VÉDA Közúti Intelligens Kamerahálózat infokommunikációs vizsgálata. Az eszközök április 5-én órától üzemszerűen működnek. szól a közlemény. A korábbi hírek szerint az év végéig üzembe helyezték volna a VÉDA automata közlekedés-ellenőrzési rendszert, amely 365 fixen telepített, továbbá 160 szállítható, intelligens kamerából áll. A teljes rendszer kialakítása uniós és hazai forrásokat is felhasználó beruházás, amelynek összértéke 15 milliárd forint. A rendszer a gyorshajtástól a záróvonal átlépéséig számos jogsértést automatikusan regisztrál. Cegléden a 441-es úton (Kőrösi úton), a Cegléd táblától néhány 100 méterre állítottak fel rövid idő alatt kaput, mely elsősorban az útdíjak befizetését ellenőrzi, de sebességmérésre, vagy akár a biztonsági övek bekötésének ellenőrzésére is szolgálhat. A kamerákkal és lézeres érzékelőkkel felszerelt kapuk adatait a központi közlekedésbiztonsági automatizált feldolgozó és információs rendszer (KAFIR) köti majd össze a kiszolgáló alrendszerekkel, például a gépjármű-nyilvántartási vagy a körözési adatbázissal. Az elképzelések szerint a VÉDA rendszer hatására remélhetően jelentősen csökkenni fog a közlekedéshez kapcsolódó személyi sérülések, halálesetek száma, gazdasági károk mértéke. Fotó: Police.hu Mellényt kaptak a kerékpárosok A CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG Közlekedésrendészeti Osztálya március 9-én 16 órától 20 óráig figyelemfelhívó és baleset-megelőzési ellenőrzést hajtott végre. Az akció célja a kerékpárral és gyalogosan közlekedő személyek fokozott ellenőrzése volt, különös figyelemmel a láthatósági szabályok betartására. A fokozott ellenőrzés az érintettek tájékoztatásán túl arra irányult, hogy aki az előírt láthatósági mellénnyel nem rendelkezett, az a kapitányság munkatársaitól egy láthatósági mellényt kapott.

10 10 Székely-nap Cegléden MÁRCIUS 10-ÉN A SZÉKELY NAPON stílszerűen a Gubody parkban álló székelykaput újították fel önkéntesek. Kovács László szakoktató vezetésével a Csízió Kft. munkatársai keze munkájával újult meg a műalkotás március 10-én végezték ki a marosvásárhelyi Postaréten a székely vértanúkat. Bágyi Török János kollégiumi tanár, Martonosi Gálfi Mihály ügyvéd és Nagyváradi Horváth Károly földbirtokos a Makk-féle összeesküvés tagjaiként kívánták az elbukott magyar forradalom és szabadságharc lángját újra fellobbantani. A nemzeti önrendelkezés volt a céljuk, amelyért életüket adták, példát mutatva bátorságból és hűségből az utókornak. A ma élő székelyek számára ezért március 10. nemcsak a közös emlékezés napja, de az összetartozásé is. A ceglédi Jobbik Ifjúsági Tagozata ugyanezen a napon első ízben csatlakozott a Székely Szabadság Napja országos rendezvényeihez. A Református Nagytemplom előtt tartottak gyűlést, amint fogalmaztak: kifejezve támogatásunkat az elszakított területeken élő honfitársaink mellett. Az elmúlt években az erdélyi magyarság óriási tömegekben mozdult meg az autonómiáért. Hatalmas nyomás nehezedik az államhatalom részéről a kisebbségbe szorult honfitársainkra. Jogaik korlátozása, nemzeti jelképeink tiltása, félbeszakított koncertek, terrorizmussal vádolt magyarok és kirakatperek tömkelege jelzi ezt. Szabadlábon a brókerek AZ ESTI ÚJSÁG ÚGY TUDJA, A HUNGÁRIA Értékpapír Zrt. brókercég összes eddig bent lévő vezérét kiengedte a bíróság az előzetes letartóztatásból. Azt egyelőre nem tudni, hogy az ügyészség ezzel egyetértett-e vagy sem, az azonban mindenképpen érdekes, hogy ezen ceglédi brókervállalkozásnál komoly Fidesz- és állami milliárdok voltak, hiszen Újpest vagy épp Fót is súlyos milliárdokat tett ide a mesés 30 százalékos hozam fejében írja az Esti Újság. A lap értesülése szerint több nagy befektetőnek a hatalmas kamatokat előre fizették ki a pénzek átvételekor a brókervezérek és nemcsak a Fazekas Sándor miniszter vezette cégek tartottak itt pénzeket, hanem Újpest fideszes vezetése és Fót fideszes vezetése is itt fialtatta a város tartalékait.

11 Új Renault MEGANE Ébreszd fel a benned szunnyadó szenvedélyt! Mégane fogyasztás l/100 km: 3,7-6; CO 2 -kibocsátás g/km: NEDC-ciklus szerint. A feltüntetett üzemanyagfogyasztás, illetve CO 2 -kibocsátás a mindenkor hatályos szabályok által előírt mérések eredményei. A képen látható autó illusztráció. renault.hu ST-MOBILE KFT., 2700 CEGLÉD, MÉHÉSZ U. 18., TEL./FAX:

12 12 Szelektív hírlevél április június tisztelt Ügyfeleink! Cegléd Városban, továbbra is az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. végzi a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést. Célunk, a szelektív hulladék gyűjtés eddigi sikerességének megőrzése. Együttműködő munkájukat ezúton is köszönjük és kérjük, hogy tartsanak velünk és gyűjtsünk együtt szelektíven! HÁZHOZ MENŐ SZELEKTÍV CSO- MAGOLÁSI HULLADÉKGYŰJTÉS Az Újrahasznosítható csomagolási hulladékok gyűjtése: A szelektíven gyűjtött újrahasznosítható csomagolási hulladékokat (pl. papír, műanyag, fém, italos karton), az eddig alkalmazott térítésmentes zsákjuttatási rendszer szerint a rendelkezésre bocsátott sárga színű műanyag zsákban keverten gyűjtheti és az alábbi hulladékgyűjtési napokon reggel 7:00-ig helyezheti ki az ingatlana elé. A gyűjtési útmutató a zsákokon megtalálható. IDŐPONTOK: I. körzet II. körzet ÁPRILIS 19. (Kedd) 20. (Szerda) MÁJUS 17. (Kedd) 18. (Szerda) JÚNIUS 14. (Kedd) 15. (Szerda) Gyűjtési időszak: az Ön gyűjtési körzetében havonta egy alkalommal a fent megadott napokon. FONTOS: Kérjük, hogy a biztonságos munkavégzés érdekében üveget NE helyezzen a zsákokba! Zsákok gyűjtésének módja: A sárga zsákokat a gyűjtési napokon reggel 700 óráig szíveskedjen kihelyezni az ingatlana elé, mert a hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után, kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani! Amennyiben a zsákba háztartási vegyes hulladék, lom, üveg, vagy nem megfelelő típusú, illetve szennyezett hulladék kerül, úgy Társaságunk jogosult megtagadni annak elszállítását! Amennyiben a cserezsák kevésnek bizonyul, az újrahasznosítható hulladékokat továbbra is bármilyen más áttetsző, műanyag zsákban is kihelyezheti, az ingatlana elé! ELÉRHETŐSÉGEINK: Ügyfélszolgálati irodánk címe: 2700 Cegléd, Szolnoki út 6. Nyitva tartási idő: Hétfő ig; Kedd-Csütörtök ig; Péntek nincs ügyfélszolgálat Postacímünk: 2700 Cegléd, Pesti út 65. Tel.: 06 53/ ; 06 53/ ; Fax: 06 53/ ugyfelszolgalat@okoviz.hu Honlap: KÖRZETEK FELOSZTÁSA: I. KÖRZET - Harcsau. Közép út Pestiút mindkétoldala Rákóczi út mindkét oldala vasútvonal által határolt terület Almás u., Árok u., Bajza u., Bársony u., Berda J. u., Borház u., Borona u., Botond u., Budai út (Harcsa u.-ig), Citera u., Csákány u., Csalogány u., Csengettyűs u., Cserepes u., Csíz u., Csörgő u., Diófa köz, Diófa u., Egres köz, Ezerjó u., Fecske köz, Fecske u., Fehér u., Felszegi út, Furulya u., Füzér u., Gimnázium u., Görbe u., Gubody u., Harang köz, Harang u., Harcsa u., Hársfa u., Hold u., Horgász u., Ilona u., Jászberényi út (Felüljáróig), József A. u., József u., Kadar u., Kárpáti Aurél u., Kender u., Kenderföld u., Kisösszekötő út, Kosárfalu u., Kossuth Ferenc u., Kökény u., Könyök u., Közép u., Külső-Kátai út (Vasútig), Levél köz, Liliom u., Lugas köz, Madarász u., Magyar u., Malomtó szél, Mária u., Mező u., Mozdony u., Muskotály u., Múzeum u., Nagykátai út, Nefelejcs u., Népdal u., Nótás köz, Nótás u., Nyárfa u., Öreghegyi út (Közép útig), Összekötő út, Páva u., Pesti út (Közép útig), Rákóczi út Mindkét oldala, Reggel u., Retek u., Rostély u., Rozmaring u., Sárkány u., Sorház u., Sövény u., Szárcsa u., Széchenyi út (Felszegi út Rákóczi út között), Szekér u., Szent György tér, Szent Imre Herceg u., Szirom u., Szőlő u., Szövetkezet u., Szövetség u. (Jászberényi úttól Rákóczi útig), Táncsics Mihály u. (Jászberényi úttól Rákóczi útig), Tárogató u., Tavasz u., Téglagyár u., Teleki u. (Szt. Imre h. u.-tól Rákóczi útig), Vadrózsa u., Vécsey u., Venyige köz, Világ szél, Világ u., Virág u. - Pesti úttól délre eső terület Kossuth tér Szív u. mindkétoldala Kőrösi út mindkét oldala Gerje patak által határolt terület, valamint a Gerje telep, Oncsa telep Alkotmány u. (Szív u. Kossuth tér között), Álmos u., Aranymeggyes szél, Árnyas u., Árpád u., Avar u., Bajcsy-Zsilinszky tér, Bajcsy-Zsilinszky u., Báthory u. (Csutak K. Kőrösi út között), Béla u., Bezerédi u., Bimbó u., Bocskai út, Bokor u., Bulcsú u., Buzogány u., Csapó u., Csikós szél, Csinos u., Csokonai u., Csutak Kálmán u., Damjanich u., Déli út (Bajcsy Zs. út Kőrösi út között), Déllő u., Dessewffy u. (Csutak K. Kőrösi út között), Dorottya u., Dózsa György u. (Petőfi u. Kőrösi út között), Eötvös tér, Erdő u, Fácán u., Felház u., Földváry Károly u., Gém u., Gerje u., Hajó u., Halász u., Harmat u., Hattyú u. (Csutak K. Kőrösi út között), Hét vezér u., Hollós u., Honvéd u., Hunyadi u., Huszár u., Irinyi u., Iskola u., Jácint u., Kazinczy u. (Szív u. Kossuth tér között), Kereszt u., Kertész u., Kis u., Kiss Ernő u., Koppány u., Kossuth Lajos u. (Kőrösi úttól Mizsei út felé), Kossuth tér, Kőrisfa u., Kőrösi út, Körte u., Kővágó u., Kút u., Lajos u., Láp u., Lehel u., Lúd u., Madár u., Mályva u., Márvány u., Mátyás király u. (Petőfi u. Kőrösi út között), Mészáros Lőrinc u., Mikes u., Mizsei út (Hétvezér u.-ig), Mocsár u., Munkácsy u., Muskátli u., Nyereg u., Nyúl u., Otthon u., Örkényi u., Pásztor u., Perczel u., Petőfi u., Piac u., Pitli zug, Pókbangó u., Posta u., Remete u., Rét u., Sarló u., Sáska u., Sátor köz, Sátor u., Selyem u., Síp u., Sugár u. (Kőrösi úttól Mizsei útig), Sütő u., Szajkó u., Szalag u., Szarvas u., Szél u., Szérüskert u., Szív u., Tömörkény u., Tulipán u., Túzok u., Tükör u., Új u., Újárok u., Újváros szél (Kőrösi úttól Mizse út felé), Várkonyi István u. (Kőrösi úttól Mizse út felé), Vasvári u., Vidra u., Víz u., Vörösmarty tér (Kőrösi úttól Mizse útig), Zrínyi u. II. KÖRZET - Rákóczi úttól keletre eső terület Szabadság tér Bercsényi út mindkét oldala Malom tér Molnár u. mindkét oldala Csengeri u. mindkét oldala Csengeri szél által határolt terület, valamint a Bede, Szűcs telep, Kernács telep, Intézet dűlő Ady Endre u., Akasztó szél ( Molnár u.-tól a kórház felé), Alszegi út ( Bercsényi u.-tól Béke térig), Árpa u., Aszaló u., Baross u., Bástya u., Batthyány u., Bede szél, Bede u., Béke tér, Béke u., Bem u., Bercsényi út, Bokréta u., Borz u., Búvár u., Búzavirág u., Csatorna u., Csengeri szél, Csengeri u., Czigle tér, Dália u., Daráló u., Darázs u., Deák u., Dobó u., Dohány u. (Vasútig), Dugovics u., Eper u., Esze Tamás u., Fáy András u., Fegyver u., Fogoly u., Folyó u. (Molnár u.-tól a kórház felé), Fűtőház u., Fűzfa u., Gereblye u., Géza u., Gólya u., Gyopár u., Gyöngyvirág u., Hajnal u., Határ u., Illés u., Jókai u., Juhász Gyula u., Kalász u., Kálmán u., Kálvária u., Kasza u., Kaszárnya szél, Kékkő u., Kép u., Kernács telep, Kéve u., Kéz u., Kinizsi u.,

13 Kisfaludy u., Kishíd u., Klapka György u., Kovács u., Köd u., Kölcsey tér, Köztársaság u., Köztes u., Külső-Törteli út, Lachner György u., Lázár Vilmos u., Lovász u., Lövész u., Lövész-köz, Lövölde u., Malom tér, Malom u., Méhész u., Mérleg u., Molnár köz, Molnár u., Nád u., Népkör u., Nyír u., Nyitó u., Orgona u., Oroszlán u., Pacsirta u., Patak u., Perc u., Pince u., Pipacs u., Posta dűlő, Présház u., Puskaporos u., Puttony u., Rigó u., Rózsa u., Rövid u., Sáfrány u., Sajtó u. (Bercsényi úttól Kinizsi u.-ig), Sas u., Só u., Süveg u., Szabadság tér, Szabadság u., Szállás u., Szarka u., Széchenyi út (Rákóczi út Szolnoki út között), Szelei u., Szép u., Szilva u., Szolnoki út, Szoros u., Szövetség u. (Rákóczi úttól Köztársaság u.-ig), Szunyog u., Szüret u., Tabán u., Táncsics Mihály u. (Rákóczi úttól Juhász Gyula u.-ig), Tangazdaság u., Tél u., Teleki u. (Rákóczi úttól - Puskaporos u.-ig), Thököly u., Toldi u., Tőke u., Törteli u., Trombitás u., Tüske u., Vadász u., Vak Bottyán u., Vas u., Veréb u., Vessző u., Vetés u., Vezér u., Viola u., Vitéz u., Zerge u., Zöldfa u. - Bercsényi úttól délre eső terület Molnár u.-tól délre eső terület Akácos u. Szív u.-tól keletre eső terület Kőrösi úttól keletre eső terület Gerje patak által határolt terület, Külső-Budai út, valamint Öregszőlő Akácos u., Akasztó szél (Molnár u.-tól délre), Alkotmány u. (Szív u. Alszegi út között), Alszegi út (Bercsényi úttól Déli útig), Arany János u., Bakhát u., Báthory u. (Kőrösi út Etelka u. között), Benyus dűlő, Besnyő u., Blaha Lujza u., Bodrog u., Bojtorján u., Budai út bal oldala (Csókás József u. és Gyümölcs u. közötti szakasz), Cinege u., Csengőbarack u., Cseresznye u., Cserő u., Csókás József u., Csolnak u., Csuhé u., Daru u., Déli út (Kőrösi út Akasztó szél), Dessewffy u. (Kőrösi út Akácos u. között), Dézsa u., Dózsa György u. (Kőrösi út Alszegi út között), Erdész u., Etelka u., Fátyol u., Fehérakác u., Folyondár u., Folyó u. (Molnár u.-tól Nyár utcáig), Forgács Endre u., Fürdő u., Fürt u., Gerle u., Gémeskút u., Gőz dűlő, Gyík u., Gyümölcs u., Hattyú u. (Kőrösi út Török Ignác u. 13 között), Harkály u., Homok u., Ibolya u., Irtvány dűlő (Gőz Zsuzsi dűlő), Juharfa u., Kabak u., Kajszi u., Kámán u., Kanizsai Dorottya u., Kazinczy u. (Szív u. Alszegi út között), Kékszilva u., Királyka u., Kossuth Lajos u. (Kőrösi út Akasztó szélig), Kossuth Zsuzsanna u., Kövidinka u., Kukoricás u., Kürt u., Lorántffy Zsuzsanna u., Mandula u., Mátyás király u. (Kőrösi út Alszegi út között), Must u., Nádasdi u., Nádor u., Nagyközép út, Nyár u., Ölyv u., Ördögalja u., Őrház u., Ősz u., Pirosalma u., Piszke u., Porcsin u., Rák u., Rekenyő u., Sajtó u. (Bercsényi úttól Déli útig), Sárgarigó u., Sugár u. (Kőrösi út Akasztó szél), Szalmarózsa u., Szakátsy Gy. u., Szarvasbogár u., Székely u., Szellő u., Szélmalom zug, Szlanka u., Tarló u., Töles u., Törköly u., Török Ignác u., Török u., Újváros szél (Kőrösi út Akasztó szél), Unghváry László u., Vadgalamb u., Várkonyi István u. (Kőrösi úttól Török Ignác felé), Vörösmarty tér (Kőrösi úttól Török Ignác u.-ig), Wesselényi köz, Wesselényi u., Zrínyi Ilona u. Hulladékgyűjtő udvar nyílt Cegléd Város Önkormányzata és az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. értesíti a Tisztelt ceglédi Lakosságot, hogy március 22-én a Hulladékgyűjtő udvar megnyitásra kerül. Cím: Cegléd, Mizsei út ( ÖKOVÍZ Kft. telephelye mellett a Gerje hídnál) aa Hulladékudvar üzemeltetője: ÖKOVÍZ Nonprofit Kft Cegléd, Pesti u okoviz@okoviz.hu Honlap: hulladékgyűjtő udvarokban kizárólag a ceglédi lakosság helyezheti el az elkülönítetten gyűjtött hulladékot, az alábbi feltételek, és korlátozások mellett. Feltételek: A hulladékudvart kizárólag ceglédi lak,- és tartózkodási helyű lakossági ügyfelek vehetik igénybe, melyet a lakcímkártyával és személyi igazolvánnyal kell igazolni. MENNYISÉGI KORLÁTOZÁSOK, MINŐSÉGI KÖVETELMÉNYEK: Átvehető hulladék Minőségi követelmény akkumulátor ép, összeszerelt kis elektronikai hulladék (híradástechnikai berendezések, ép, összeszerelt háztartási kisgépek, számítógépek, mobiltelefonok) nagy elektronikai hulladék (televíziók, monitorok, ép, összeszerelt hűtő, mosó, mosogató, szárító gép) használt sütő zsiradék tiszta szennyeződés mentes használt étolaj tiszta, uszadék mentes fénycső, izzó ép állapotú festékek csomagolásai Festék nem vehető át! Csak festék csoamgolási hulladék (Üres festékes doboz)! lom hulladék Kizárólag nagydarabos hulladékok, melyek nem férnek bele a szabványos gyűjtőedényzetbe (kukába) növényvédő szerek csomagolásai Növényvédő szer nem vehető át. Csak növényvédő szer csomagolási hulladék (Üres növényvédő szeres doboz)! szárazelem nincs személyautó gumiabroncs nincs A hulladékgyűjtő udvar nyitva tartása: Vasárnap: ZÁRVA; Hétfő: SZÜNNAP Kedd: 10:00 18:00 Szerda: 8:00 16:00 Csütörtök: 8:00 16:00 Péntek: 8:00 16:00 Szombat: 8:00 16:00 A hulladékgyűjtő udvar az ünnepnapokon és munkaszüneti napokon zárva tart. Átvehető mennyiség háztartás / nap maximum 3 db maximum 4 db maximum 2 db maximum 10 l maximum 10 l maximum 10 db maximum 10 kg maximum 1 szoba berendezése maximum 10 kg maximum 1 kg 1 garnitúra (4 db)

14 14 Kémény, mint hivatás! Idén márciusban ünnepelte 15 éves születésnapját a Kémény Dr. Kft. A ceglédi céget Toronyai Antal alapította édesapjával március 6-án, akkor még Bt-ként, a ma 11 főt foglalkoztató Kft kémények építésével, szerelésével, felújításával, felbővítésével foglalkozik. Emellett a vállalkozás lámpa, és ajándékboltot is nyitott 2011-ben. A cégvezetővel beszélgettünk a jeles évforduló kapcsán. cégünk szilárdtüzelésű kazánok, kandallók kéményeinek, kondenzációs és turbós készülékek kéményeinek és ipari kémények kivitelezésével foglalkozik. Az ország egész területén vállalunk munkát, legyen szó egyszerű kéménybélelésről, vagy ipari kémény kivitelezéséről. Szerelünk egyedi vagy speciális kéményeket, felújítunk társasházi egycsatornás gyűjtőkéményeket, végzünk vizsgálatot, kéménydugulás elhárítást, vállaljuk szakvélemények beszerzését, engedélyeztetést. Különös figyelmet fordítunk a minőségi munka mellett az aktuális szabványok betartására. A felszerelésre kerülő kémények minőségtanúsítással rendelkező, első osztályú és garanciával rendelkező termékek. Vállalkozásunk kéményszerelői ÉMI minősítéssel rendelkezik. mutatta be vállalkozása területeit Toronyai Antal, cégvezető. - Van Cegléden a kémények frontján olyan általános probléma, amivel rendszeresen találkoznak mostanában? - Két kategória van, az egyik a társasházak gyűjtőkéményei, amelyek évek óta problémásak. Most ez különösen aktuális, hiszen a ceglédi társasházak többségében olyan hagyományos nyílt égésterű gázkészülékek (vízmelegítők, gázkazánok, konvektorok) vannak, amelyek elhasználódásuk esetén, a

15 július 1-jén bevezetendő új uniós szabályoknak már nem felelnek meg. Tehát cseréjük esetén, csak a kondenzációs kazánra, esetleg villanybojlerre lehet csak cserélni! Ehhez azonban át kell alakítani a kéményeket is, nem csak annak a lakónak, akinek elromlott a készüléke, hanem mivel a kémény közös az alatta-felette lakót is érinti a csere. A másik csoport a magánházak kategóriája, ahol, míg régebben a gázfűtés volt a népszerű, ma egyre gyakoribb a visszatérés a szilárdtüzelésre. Sokan rájönnek, hogy olcsóbban tudnak fűteni fával, aprítékkal esetleg pellettel, mint gázzal. A szilárd tüzelésű kéményekhez számos különböző bélelést, szerelést tudunk ajánlani: saválló acélból, szinte bontás nélküli Kamix belső vakolásból. - Miért jobb egy korszerű kéményt építtetni, mint egy egyszerű téglát, energiatakarékosabb vagy biztonságosabb? - Az első különbség a komfortérzet: a béleletlen szilárdtüzelésű kémények ugyanis kátrányosodnak, átvizesednek, szagosodnak, de például a bélelés a hatásfokot is emeli: van huzat, megfelelő a működés. Így végső soron költséghatékonyabbá válik a fűtés. Meg kell említenem, hogy a kéményesség külön szakma, vagyis egy mégoly kiváló kőműves által rakott téglakéménytől nem várhatunk olyan minőséget, mint egy megfelelő szakmai jártassággal, képzettséggel, a különböző kéménynél használatos anyagok ismeretével felvértezett szakembertől. Mi minden kéményt minősített szakemberrel kivitelezünk. Azt üzenem a kéményhasználóknak, hogy nem mindig az az olcsó, ami kevesebbe kerül. A hozzá nem értők által vég- 15 zett munka végül drága lehet, mert nem mindegy, hogy a kéményünk milyen anyagból, milyen garanciákkal készül. - Rendszeresen hallunk a cégük jótékonysági felajánlásairól is - Vannak olyan területek Cegléden is, ahová kevés anyagi forrás jut és nincs közadakozás sem. Gondolok itt alapítványokra, óvodákra, iskolákra, ezeket az intézményeket tudjuk néha segíteni. Az uszoda esetében, ahol felajánlottuk a kéményszerelést, a 2013-as Sportgála adta a segítő szándék ötletét. Nem azért, mintha nagy sportember lennék, csupán emberségből. - Mire a legbüszkébb a 15 év alatt? - Arra, hogy ütőképes csapatot tudtunk létrehozni, amely bárhol itthon vagy külföldön is piacvezető vállalkozásként tud megjelenni, minőségi munkát tud végezni. Egy vidéki kis vállalkozás számára óriási presztízs és megtiszteltetés, hogy a Nemzeti Múzeumban, a Zwack Unicum gyáraiban, vagy a Tűzoltó utcai Gyermekklinikán dolgozhattunk. Hitvallásunk: Minőséget, megfizethető áron! Gyümölcsfa, díszfa TERMELOI ÁRON! Szeretettel várjuk kedves vásárlóinkat konténeres díszfák, gyümölcsfák, díszfák, oltott szõlõfajták széles választékával. Nyitva: H-P: 8-17 óráig, Sz: 8-13 óráig 2700 Cegléd Külsõ-Budai út /Sorompónál/ Tel: w w w. j a k s i c s f a i s k o l a. h u

16 Találja meg nálunk álmai lámpáját, csillárját! fény nélkül nem lenne élet! A fény lehetővé teszi, hogy lássuk a körülöttünk lévő világot és általa részévé váljunk. Néhány generációval ezelőtthöz képest életünk sokban megváltozott a világítás terén is. Akkor kizárólag a nap sugaraira, esetleg gyertya, petróleumlámpa bizonytalan fényére számíthattunk. Ma már elég egyetlen kattintás és a legsötétebb éjszakában is fényt varázsolhatunk, amelynek a tökéletes funkcionalitás mellett a design, a kellemes, meleg hangulatot adó szerepe is fontos. A nekünk tetsző lámpa kiválasztása sohasem véletlen. A csillár vagy lámpa, ami megragadja figyelmünket, olyan amilyen mi magunk vagyunk, tükrözi egyéniségünket, ízlésünket. Ha lámpát vásárolunk otthonunkba, kicsit új szakaszába lép életünk, hiszen ilyenkor valami újat alkotunk. Ha pedig ajándékba adunk egy lámpát, magunkból is becsempészünk egy darabot a megajándékozott szférájába. Miért válasszon minket? - Minden Magyarországon elérhető lámpát forgalmazunk. Partnereink közt tudhatunk számos európai, vezető, világítással foglalkozó céget. - Igyekszünk mindenki ízlésének megfelelő kínálatot biztosítani. Árban és kínálatban rendkívül széles skálán kínáljuk termékeinket. Az egyszerűtől a legújabb design termékekig fellelhetők üzletünkben modern, kristály, rusztikus, klasszikus, spot, minimál és gyerek lámpák. - Kínálatunkban igyekszünk arra törekedni, hogy a multik és a villanyszerelési boltok megszokott kínálatán túl bemutassuk Önöknek milyen sokrétű napjainkban a lámpák, csillárok kínálata négyzetméteres üzletünkben, közel 800 lámpa közül választhat. Gyereklámpa kínálatunk is figyelemre méltó: magyar készítő falámpái, külföldi cégek design, a gyerekek által nagyon kedvelt mesefigurákkal díszített lámpáit is megtalálhatja nálunk. - Ha üzletünk készletében nem leli meg, amit keres, akkor mintegy 40 katalógusból segítünk Önnek kiválasztani álmai lámpáját. Hisszük, hogy a lakásunkat a megfelelő, jól elhelyezett csillárral/lámpával igazi, meleg otthonná tudjuk varázsolni! Minden ügyfelünk igényét kiemelten fontosnak, magunkénak érezzük, így is kezeljük. A lehető legjobb ár kialakítására törekszünk. - Lehetőséget kínálunk arra, hogy próbára elvigyék a lámpákat. Szeretjük, ha csak nézelődni, esetleg beszélgetni tér be hozzánk. A lámpaválasztás ugyanolyan fontos, mintha ruhát, szőnyeget, bútort, autót vásárolunk. Rá kell szánni a megfelelő időt. Ki gyorsan, ki lassabban választ, de ez nálunk nem okoz gondot! Jöhet naponta, hetente, havonta, ahogyan csak ideje engedi, mindig örülni fogunk. - Igyekszünk segíteni, tájékoztatást adni a termékekről szaktudásunkkal, amelyet folyamatosan gyarapítunk a partnereink által megrendezett vevőtalálkozók során és egyéb szakmai fórumokon. Az élethez a fény nélkülözhetetlen! Mi fényt viszünk otthonába! Szeretettel várjuk! IGAZFÉNY lámpabolt A fény otthona Cegléd, Árpád u. 29. Tel.: 20/

17 17 Vélemény Virágok, kertek az erkélyen Minden év elején a ceglédiek, közös összefogással igyekeznek még szebbé tenni városunkat, a virágos Ceglédért gondolat jegyében. Megszépülnek a közterületek, a kertek. agond csak az, hogy a vásárolt és ajándékba kapott növények földhöz ragadtak, az utca szintjén helyezkednek el. Kevés az olyan épület, ahol a lakók minden évben összefognak, és az erkélyeken pompázatos virágok nyílnak, szinte az egész évben. Ezzel nem csak a környezetüket, de a városunkat is szebbé teszik! A lakástulajdonosok egy része szerintem helytelenül úgy gondolkodik, hogy az erkély az utca, és nem a lakás része. Az ide kihelyezett virágok és fűszernövények kellemes környezetet teremthetnek, mintegy kitágítva a lakóteret. A virágok mellett ma már kínálnak olyan cserépben is nevelhető paprikát, paradicsomot, földiepret, amelyek erkélyen is gazdag termést hoznak. Ezzel a módszerrel a családok saját bio termesztést tudnak megvalósítani. A virágok, a mini kertek gondozásában a gyerekek is szívesen részt vesznek, megvalósítva a természet szeretetére nevelést. Nem egy helyen a felnőttek, gyerekek szívesen csereberélnek növényeket, megbeszélve a gondozásuk, ápolásuk módszereit is. Sajnos, találhatók olyan épületek a városban, amelyek erkélyein egyetlen virág sincs. Vélhetően ők a szóvirágokat szeretik. Közös összefogással, még szebbé, még virágosabbá tehetjük városunkat! Még nem késő! KOCSIS ISTVÁN Tiltott helyen dohányzásról TISZTELT CEGLÉDI PANORÁMA! Azért írom Önöknek levelem, mivel az összes hivatalos lehetőséget kimerítettem már, és továbbra sincs megoldás a vasútállomáson tiltott dohányzás megszüntetésére. - Minden reggel a vonatról leszálló középiskolások egy része azonnal rágyújt, ahogy a vonatról leszáll. Miért nem szól rájuk senki? Miért nem ellenőrzi ezt naponta az iskola, ÁNTSZ, MÁV-Start? - Miért nem figyelmezteti a dohányzás tilalmára a pöfékelőket az állomás egész területén a vasúti dolgozó? A forgalmista szeme láttára a vonat mellett dohányzó vasutasra a forgalmista nem szól rá, a vasútőr vagy más vasutas meg pláne nem. Az én figyelmeztetésemre Itt tilos a dohányzás, eloltaná?, csak egy pökhendi Tudom. Köszönöm! a válasz. - Miért nincsenek rendszeresen pótolva a dohányzást tiltó táblák, feliratok az állomás területén? Üdvözlettel, EGY HAVIBÉRLETES UTAS, kinek a füstfelhőket kell kerülgetnie az állomáson

18 18 Közlekedésbiztonsági vetélkedő Március 18-án került megrendezésre az Országos Rendőr-főkapitányság és a Ceglédi Rendőrkapitányság szervezésében a felső tagozatosok számára, közlekedésbiztonsági vetélkedő. atavasz és a jó idő közeledtével, amikor egyre többen választják újra közlekedési eszköznek a kerékpárt, illetve Cegléd belvárosában a megváltozott forgalmi viszonyok indokolták egy ilyen program megrendezését. Pacsuta Ágnes rendőr hadnagy, a PMRFK Rendészeti Osztály Balesetmegelőzési Csoportjának főelőadója segítette a nap lebonyolítását. Először a közlekedéssel, a szabályok betartásának fontosságával kapcsolatosan hallgathattak a diákok a rendőröktől egy ismertetőt. Utána három helyszínen folytak a programok. Minden felsős kitölthetett egy 13+1-es totót KRESZ-szel kapcsolatban, majd activity formában mérhették össze tudásukat: például hogyan mutogatja el a,,kerékpár és gyalogos átkelő vége kifejezést. (Sokszor bizony nem is volt ez annyira könnyű feladat). Az iskola egyik tornatermében lehetőségük volt kipróbálni, milyen egy ügyességi pályán a társuk irányításával végig sétálni és különböző akadályokat megoldani, bekötött szemmel. Az iskola udvarán pedig kerékpáros akadálypályát kellett teljesíteni, ahol a cél az volt, hogy minél kevesebb pontvesztéssel teljesítsék a pályát, minél kevesebb bóját döntsenek fel, illetve pontosan hajtsák végre a feladatot a biztonságos közlekedés jegyében. A rendőrök számos a közlekedés biztonságot elősegítő tárgyakkal, láthatósági eszközökkel jutalmazták a résztvevőket és a legjobbakat. Az iskola két tanulója Mercz Dorina és Jónás István lehetőséget kapott, hogy részt vegyen a megyei vetélkedőn. A KRESZ feladatok megoldásán és az akadálypályán túl, valós közlekedési szituációban kell megmutatniuk majd tudásukat a március 30-án megrendezésre kerülő versenyen. Ezúton is szeretnénk megköszönni a rendőrség segítségét a nap lebonyolításában, ugyanakkor szeretném megköszönni tanár kollégáimnak a segítséget. FRANKNÉ CZINEGE BEÁTA Nagyböjti lelki nap az Irgalmasság évében PEDAGÓGUS ÉLETEM EGYIK TAPASZTALATA, hogy a mai gyerekek jobban figyelnek kortársaikra, mint ránk, felnőttekre. Mi pedig akkor tudjuk érdeklődésüket az általunk fontosnak tartott célra irányítani, ha abban személyes élményeink is benne vannak, tehát, ha a bőrünkre megy a dolog. Ez lehetne probléma is, de a katolikus általános iskola lelki napjain inkább mindig nagyon mély, esetenként megrendítő, érzelmi hálót megpendítő alkalmakra kerül sor. A három helyszínen mozgó események közül

19 nekem a LiFT (Turai Dénes hitoktató kollégám csapata) pantomim előadásában volt szerencsém segítőként kicsit részt venni. A bűnbeesés, az isteni szeretettől való elszakadás, Krisztus önként vállalt áldozata, az örök szeretetbe visszahívó Fiú és az ember kapcsolata ennek ábrázolása, kifejezése mozgással, szavak nélkül felnőtteknek is nagy feladat. Hátborzongatóan szép pillanatokat éltünk át, valóban néma csendben, feszült figyelemmel követve ezeknek az 5., 6., 7. osztályos fiúknak és lányoknak a mozdulatait, arcjátékát. 19 Példamutató volt, hogy felvállalták lényüknek azt a részét a kortárs csoportok előtt, mely nem mindig kíméletes a kritikáiban. Hiszem, hogy a húsvéti előkészülethez hozzá tudtak tenni, a szív mélységébe juttatva valami fontosat. Ha nem így lenne, nem tudta volna egyszerre közel 100 gyerek egyetlen óriási körben, egymás kezét fogva tanáraikkal együtt imádkozni az imát, amit Jézus Krisztus tanított nekünk. Mi Atyánk, áldásodat kérjük minden diákunkra, szüleikre, pedagógusainkra! TÓTH PÉTER LÁSZLÓNÉ Szakmai fórum a Losontziban A LOGOPÉDIA NEMZETKÖZI NAPJA előtt tisztelegve tartott szakmai fórumot a Losontzi EGYMI utazó gyógypedagógusi hálózata március elején. Kósikné Ecseki Mária munkaközösség vezető megnyitója után Ondok Tímea logopédus interaktív előadásán vehettek részt vendégeink. A meghívottak köre a logopédia és bármely szakos gyógypedagógusokon túl kiterjedt a többségi intézményekben ellátott gyermekeket tanító kollégákra, szülőkre egyaránt. Vendégeink között köszönthettük többek között Takáts László polgármester urat, aki szülőként volt jelen a logopédiai előadáson, Patonainé Ignácz Tündét a szakszolgálatnál dolgozó logopédusok képviseletében, Szekerné Veres Katalint az óvodavezetők részéről, Rimóczi Gábort a Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatóját és Bagóné Domokos Mártát az utazó gyógypedagógusi hálózat vezetőjét. Ondok Tímea gyakorlati tanácsokkal is szolgált a közel 40 megjelentnek. Az óvónőknek, tanítóknak, tanároknak játékos feladatokkal illusztrálta, hogyan javíthatják a gyerekek hibás beszédét. Elhangzott, hogy az utazó gyógypedagógusi hálózat Cegléden és vonzáskörzetében, sőt Nagykátán, és Monoron is- közel 160 gyermeket fogad hetente, ennek majdnem ötöde logopédiai ellátásra is szorul. Óvodástól középiskolás korig szinte minden közoktatási intézményben van tanítványuk, melynek eredménye, hogy a térségben jelenleg nincs ellátatlan gyermek. Kósikné Ecseki Mária az utazó gyógypedagógusi hálózat gyógypedagógusa március 15-e alkalmából miniszteri dicséretben részesült szívből gratulálunk Neki, munkájához további jó egészséget kívánunk! PETRIK GÁBORNÉ

20 20 PIMI HÍREK Fejezetek a Patkós Irma Művészeti Szakközépiskola életéből Szalagtűző Gálaműsor A Patkós Irma Művészeti Szakközépiskolában március 11-én tartottuk végzőseink szalagavató gálaműsorát. Már nyugodtan nevezhetjük hagyománynak azt a gyakorlatot, ahogyan iskolánkban a végzősök szalagjukhoz juthatnak. Alanyi jogon senkinek nem jár a szalag! Ki kell azt érdemelni! ajelöltek változatos színpadi produkciókkal lépnek fel szüleik, barátaik és tanáraik nagy örömére. A dráma tagozatosok jelenete nyitotta a sort. Az általuk eljátszott tréfás történetet önállóan állították színpadra, de ha azt hisszük, hogy mesterük, Farkasházi István tanár úr nem kísérte figyelemmel munkájukat, akkor nagyot tévednénk. A produkció után a kalocsai viseletbe öltözött tizenegyedikesektől a jelenet szereplői megkapták megérdemelt szalagjaikat. Név szerint Sásvári Dávid, Csiki Anett, Csorna Noémi, Serbán Bernadett, Török Rita, Hauser Barbara, Sziráki Krisztina, Varga Tímea, Varga Dóra, Lupsa Ingrid, Bedő Bernadett, Negyedi Petra, Török Ramóna, Fotók: Töreki Zsolt Fekete Csilla, Juhász Bence és Sallós Luca. A táncosok több produkcióval készültek az ünnepre. Nagy Dávid koreográfus kortárs táncot tanított be Köck Evelin Fanninak és Pekker Kira Zsanettnek. Jámbrik Máté segítségével színpadra vitt divattánc után Pálfi Leila, Rubes Krisztina, Gábriel Mónika, Tóth Vivien, Fehér Csilla, Rusvai Rebeka és Kis Fanni örülhetett szalagjának. A keringő után amelyet ugyancsak Jámbrik Máté tanított be a diákok közül utolsónak Komonyi Dzsenifer Franciska és Ajtai Krisztián kapott szalagot. A végzősök műsorszámai között az iskolában korábban végzett színészek és táncosok szórakoztatták a közönséget, fergeteges sikert aratva követendő példát állítottak a jelenlegi növendékeknek. Betétként szolgált a évfolyamosok balett előadása (kor.: Misák Tünde) és néptánc bemutatójuk, a sárközi karikázó, amelynek gyönyörű ruháit a koreográfus, Izsák Zoltán bocsájtotta az iskola rendelkezésére. A rendezvény zárórészében szalagot kaptak az iskola vezetői és Baja Lívia osztályfőnök, majd az ünneplő közönség együtt elénekelte a Művészhimnuszt. A Gálaműsort hajnalig tartó mulatozás zárta. ANDÓ LÁSZLÓ

21 Fotó: Farkas Ildikó 21 Óvodások hónapja a múzeumban A MÁRCIUS AZ ÓVODÁSOK HÓNAPJA a Kossuth Múzeumban. Március 9-én a Kőrösi úti óvodából érkeztek gyerekek, hogy megnézzék a Kossuth-kiállítást. - Évről évre az a tapasztalat, hogy a nemzeti ünnephez közeledve a város óvodásai meglátogatják a múzeumot. Ezen a héten is öt csoportot vezettem végig a kiállításon. nyilatkozta lapunknak Reznák Erzsébet igazgató, aki azt is elmondta mi tetszik legjobban a gyerekeknek: - A képek, különösen a Kossuth-ot Cegléden ábrázoló kép és a nagy államférfi gyerekeiről készült portré az, ami érdekli a gyerekeket. A fiúknál osztatlan sikert arat a kard és az ágyúgolyó is. Nekem viszont hatalmas élményt jelent, amikor a gyerekek eléneklik a Kossuth-nótát és érdekes kérdéseket tesznek fel. Üdítő élmény végigkalauzolni a gyerekeket! tette hozzá Reznák Erzsébet, aki az óvodásokat Vámos Róbert készítette Kossuth Lajos-os kifestővel is meglepte. Megalakult a diákönkormányzat MÁRCIUS 21-ÉN MEGTARTOTTA ALAKULÓ ülését a frissen megválasztott Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat a Városházán. - A 23 fős testületet Dr. Diósgyőri Gitta jegyzőasszony tájékoztatta a választás eredményéről, felsorolva a bejutott képviselőket név szerint. tájékoztatott Baksa Dániel, a Ceglédi Ifjúsági Önkormányzat koordinátora. Ezt követően Hegedűs Ágota alpolgármester asszony köszöntötte a diákokat és átadta a megbízóleveleiket, majd tájékoztatás következett a diákönkormányzat munkájáról. A tisztségviselőket azonban nem választották meg, mert a 9 ceglédi iskola diákjai először találkoztak az alakuló ülésen. Részükre március 25-én az Ifjúsági Könyvtárban tartunk ismerkedő délutánt, majd április 4-én a soron következő ülésen megválasztják a legalkalmasabb személyeket a polgármesteri, két alpolgármesteri és a jegyzői funkciókra. Fotó: Szokolai A Fogászat A-Z-ig Digitális röntgendiagnosztika DOMBI-DENTAL Csíkos szél 9. Bejelentkezés telefonon: 06-30/

22 22 Országos verseny a Refiben A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda ebben az évben megrendezte a Református Általános Iskolák Országos Tanulmányi Versenyét, amely mind a meghirdetett versenyterületek, mind a jelentkező tanulók számát tekintve évről évre gyarapszik. Március 5-én, szombaton volt a versenynapunk, amikor a mi diákjainkon kívül 30 iskola 260 tanulója vett részt a megmérettetésen, mely a jelentős létszámra való tekintettel több helyszínen zajlott. A versenyek kö- i dén a felsősöket megszólító angol és német nyelv, valamint az egyháztörténeti levelezős, illusztrációs és csapatverseny mellett a második évfolyamon játékos szövegértés versenyt is hirdettünk.

23 zött és után, az eredményhirdetésig az aktív élményekben való kikapcsolódás, a vidámság is cél volt. Különböző csoportokban filmvetítés, játékos sportverseny, templomtorony látogatás tette emlékezetesebbé a napot minden résztvevő számára. Jó alkalom persze arra is egy ilyen versenynap szervezése, hogy megismerjünk minél több kollégát az ország különböző református iskoláiból, és megtapasztaljuk közvetlenül, hogy az ország más tájékán, más intézményekben milyen felkészültségű diákok tanulnak. A versenyt záró minőségbiztosítási kérdőívekből olyan visszajelzéseket kaptunk, hogy szívesen jönnek hozzánk, jól szervezett, érdekes feladatokkal tarkított versenyen vehettek részt, szép környezetben, és jól együttműködő pedagóguscsapatot ismerhettek meg. KENÉZ ÁGNES Meghívó Nyílt napra! A Ceglédi Református Általános Iskola és Óvoda Báthori utcai, Posta utcai és Kőröstetétleni tagóvodái szeretettel várják a leendő kiscsoportos gyermekeket és szüleiket április 6-án, szerdán délelőtt. Az érdeklődők betekinthetnek az óvoda életébe, megismerkedhetnek az óvó nénikkel, dadus nénikkel. ALMÁDINÉ RÓZSA KRISZTINA óvodavezető

24 24 Tavasz a református óvodákban Tagóvodáinkban immár ötödik éve közös, vidám programokkal köszöntjük a tavaszt. Ünneplésre ad okot a várva várt napsütés, a nyíló virágok, az ébredő természet megfigyelése. Ebben az évben a Nagyhétre, Jézus Krisztus halálának és feltámadásának ünnepe idejére esett ez a programsorozat. hagyományainkhoz híven virágvasárnapi istentiszteletre hívtuk a családokat, ahol a kicsik külön gyermek istentiszteleten ismerkedtek a húsvéti történettel. A barkácsolás, kézműves tevékenységek napján, az óvoda udvarán különféle eszközökkel, anyagokkal lehetőséget kínáltunk a gyermekeknek az alkotáshoz. Zenei és irodalmi élményeinket a Portéka Bábszínház előadása gazdagította. Dramatikus játékukkal felidézték az elfelejtett magyaros, népies beszédet, a gyerekek számára ismert mondókák, dalok és a gyerekek bevonása, aktivizálása fokozták a hangulatot. A mozgás napján zenés torna, a tornaszerekből kialakított játszótér, és játékos versengések tették tartalmassá a hetet. A húsvéti néphagyomány-éltetéshez kapcsolódó szokások: tojáskeresés, locsolkodás felelevenítése zárta a Tavaszköszöntő hetet óvodáinkban. ALMÁDINÉ RÓZSA KRISZTINA óvodavezető Városi röplabda bajnokság MÁRCIUS 21-ÉN A CEGLÉDI KÖZGAZDA- SÁGI és Informatikai Szakközépiskolában tartották a Városi Röplabda Bajnokságot. A rendezvényen minden ceglédi középiskola képviseltette magát, rekordszámú csapat vett részt a megmérettetésen. Színvonalas mérkőzések jellemezték a bajnokságot, legtöbb esetben három játszmában dőlt el a két pont sorsa. VÁRADI LÁSZLÓ testnevelő, rendező Bajnok csapat (képünkön): Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakközépiskola és Szakiskola 12. D - 2. Ceglédi SZC Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskolája és Szakiskolája - 3. Ceglédi SZC Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolája A

25 25 Suli Pénzügyi programok a Közgázban magyarország 2015-ben csatlakozott az Európa szerte 23 országban, egy időben zajló kezdeményezéshez, melynek célja, hogy már fiatal kortól segítse a fiatalokat megfelelő információkkal, melyek erősítik a pénzügyi világban való sikeres eligazodást, a pénzügyi tudatosság erősödését. Márciustól érdekes szakmai programoktól, a résztvevő iskolákban futó speciális eseményeken át játékos versenyekig számos csatornán találkozhatnak az érdeklődők a Pénz7 eseménysorozatával, amelyet a Magyar Bankszövetség a Pénziránytű Alapítvánnyal együttműködésben koordinál, mint főszervező. Iskolánk a Ceglédi Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola idén csatlakozott ehhez az igen hasznos kezdeményezéshez, mert mélyen egyetértünk azzal, hogy a pénzügyi kultúránkkal valóban baj van, és nem lehet elég korán kezdeni annak pallérozását. Ennek keretében március 8-án mintegy megnyitóként egy igazán gazdag pénzkiállításon csodálhatták meg az érdeklődők a régi idők különleges pénzeit, majd a 2008-as pénzügyi krízisből világgazdasági válságba torkolló eseményekről, okokról és következményekről néztünk meg egy izgalmas filmet. Tanáraink közgazdászok és közismereti kollégák egész héten, interaktív órákon próbálták közel hozni, tapinthatóvá tenni a pénz világát diákjaink számára. Közben idézetvadászat is zajlott és természetesen pénz témájú okos gondolatokat kerestek a gyerekek. Az eseménysorozat csúcspontjaként gazdasági játékot is szerveztünk, melyen hét, négyfős lelkes csapat indult, köztük egy tanár team is. Itt mindenki belekóstolhatott a vállalkozói lét sűrűjébe. Elképesztő volt tempó és hangulat. Minden csapatnak gyártania kellett, a piacon komoly kereslettel bíró árut jelen esetben papír pillangót, melyhez anyagot és eszközöket szereztek be, hitelt vettek fel, betétet helyeztek el helyi bankban, mint a való életben. Beindult a termelés, a késztermékek eladása, és az öt szimulált nap során könyvelték szorgosan a bevételeket és kiadásokat is. Természetesen az a csapat nyert, amelyik kis szerencsével okos stratégiát választott, figyelt a piaci viszonyok változására, hatékonyan dolgozott és minőséget produkált. Jó kis délutánt töltöttünk együtt és hisszük, senki nem távozott kudarcélménnyel, Inkább azon morfondíroztak sokan, hogyan csinálják jövőre még jobban, még ügyesebben. SZEKERNÉ CSÁK ÁGNES kukorica VETŐMAGOK AKCIÓS ÁRON Monsanto, LG, RAGT, Martonvásári, Szegedi, stb. fajták már Ft+áfa/zsák-tól Tavaszi árpa, tritikálé, zab, borsó fémzárolt vetőmagok Fémzárolt Verko lucerna vetőmag 1567 Ft+áfa = 1990 Ft/kg Zsákos és mini burgonya vetőgumók holland, német, francia fajták Cleopatra, Cristina, Desire, stb. Palántatálcák, palántaföldek, tasakos vetőmagok széles választékban Kapálógépek Honda és Quantum motoros kapálógépek Ft-tól

Hétfő. 48-as Ifjúság útja 4-32. Adria u. Álmos vezér u. Anna u. Arany János u. Arany János köz Arany János tér Árpád u.

Hétfő. 48-as Ifjúság útja 4-32. Adria u. Álmos vezér u. Anna u. Arany János u. Arany János köz Arany János tér Árpád u. Hétfő 48-as Ifjúság útja 4-32. Adria u. Álmos vezér u. Anna u. Arany János u. Arany János köz Arany János tér Árpád u. Árpád u. 2- től a Penny Marketig Bajcsy-Zsilinszky u. Béke u.-füredi ltp. Bem József

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2016. (III. 4.) önkormányzati r e n d e l e t e A TELEPÜLÉSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL ÉS ANNAK KÖTELEZŐ IGÉNYBEVÉTELÉRŐL Komló Város Önkormányzat

Részletesebben

200918 Székhely: 1. Telephely Bajcsy Zsilinszki úti Óvoda

200918 Székhely: 1. Telephely Bajcsy Zsilinszki úti Óvoda Intézmény OM azonosító: 200918 Székhely: 1. Telephely Bajcsy Zsilinszki úti Óvoda (5711 Gyula, Bajcsy Zs. u. 24.) 5711 AULICH LAJOS UTCA (teljes közterület), 5711 BAJCSY-ZSILINSZKY UTCA (teljes közterület),

Részletesebben

19/2002.(VI.25.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről

19/2002.(VI.25.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátás körzeteiről Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 36/2003.(VI.25.), 13/2005.(III.1.), 31/2005.(V.2.), 6/2006.(II.20.), 15/2007.(III.28.), 22/2010.(VIII. 16.), 3/2012. (I. 17.), 11/2012. (III. 26.), 40/2012.

Részletesebben

EBOLTÁS ÁPRILIS 4-TŐL!

EBOLTÁS ÁPRILIS 4-TŐL! HÍREK Lámpákat szereltek fel több városrészre KULTÚRA Interjú Nagy Otíliával SPORT Az NB II kapujában a ceglédi foci XXVII. évfolyam 7. szám Ceglédi Hírmondó A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA EBOLTÁS ÁPRILIS

Részletesebben

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Házi gyermekorvosi körzetek

Házi gyermekorvosi körzetek Házi gyermekorvosi körzetek Gyula 001. körzet Tól Ig Állandó lakosság Közterület neve Házszám Ép. Lh. Házszám Ép. Lh. Intervallum 0-14 éves 48-as utca 000005 000013 Páratlan 2 Akácos utca 0 Bánom tanya

Részletesebben

A kötelező felvételt biztosító általános iskolák körzethatárai

A kötelező felvételt biztosító általános iskolák körzethatárai A kötelező felvételt biztosító általános iskolák körzethatárai Balatonfüred Város Önkormányzata Tervezet a települési önkormányzat 2015. évi novemberi vélemény-nyilvánításához Járás/Tankerület székhelye:

Részletesebben

TEVK 001 001. szavazókör Cím: St. Hubertus Étterem, Nemeskéri út 33., Alagút utca páratlan házszámok 1-13 Alagút utca 10-10

TEVK 001 001. szavazókör Cím: St. Hubertus Étterem, Nemeskéri út 33., Alagút utca páratlan házszámok 1-13 Alagút utca 10-10 Göd Város szavazóköreinek jegyzéke TEVK 001 001. szavazókör Cím: St. Hubertus Étterem, Nemeskéri út 33., Alagút utca páratlan házszámok 1-13 Alagút utca 10-10 Ambrus László utca Arany János utca folyamatos

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselő-testületének 26/2014. (XI.09.) sz. önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátásról és körzeteinek kialakításáról Hatályba lépés napja: 2014. november 10. Ezen

Részletesebben

16 / 2008. (VIII.15.)

16 / 2008. (VIII.15.) Jánoshalma Város Önkormányzat Képviselő-testület 16 / 2008. (VIII.15.) Ör. sz. rendelete (egységes szerkezetben) a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Jánoshalma Város Önkormányzat

Részletesebben

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (VII. 01.) önkormányzati r e n d e l e t e

KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2002. (VII. 01.) önkormányzati r e n d e l e t e KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/00. (VII. 0.) önkormányzati r e n d e l e t e A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK KEZELÉSÉVEL (gyűjtésével, elszállításával és ártalommentes elhelyezésével)

Részletesebben

Hajdúhadház Város Önkormányzata

Hajdúhadház Város Önkormányzata Hajdúhadház Város Önkormányzata 4242. Hajdúhadház, Bocskai tér 1. Tel.: 52/384-103, Fax: 52/384-295 e-mail: titkarsag@hajduhadhaz.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Hajdúhadház Város Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Eszterlánc Óvoda (Budai Nagy Antal u. 6-8.)

Eszterlánc Óvoda (Budai Nagy Antal u. 6-8.) DUNAKESZI ÓVODÁK ÉS KÖRZETHATÁROK Eszterlánc Óvoda (Budai Nagy Antal u. 6-8.) 1. 2120, ÁGNES UTCA (teljes közterület) 2. 2120, ALSÓTABÁN (teljes közterület) 3. 2120, ANNA UTCA (teljes közterület) 4. 2120,

Részletesebben

DUNAHARASZTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2015. (XII. 4.) rendelete. az egészségügyi alapellátások körzeteiről

DUNAHARASZTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2015. (XII. 4.) rendelete. az egészségügyi alapellátások körzeteiről DUNAHARASZTI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2015. (XII. 4.) rendelete az egészségügyi alapellátások körzeteiről Dunaharaszti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Nagykőrös Deák tér és Szabadság tér Június 24-25.

Nagykőrös Deák tér és Szabadság tér Június 24-25. X. évfolyam, 12. szám 2016. június 17. 46-47. oldal P A N O R Á M anno 2007 A 2016 Nagykőrös Deák tér és Szabadság tér Június 24-25. 3 OKOSTELEFON MAGENTA 1 ÜGYFELEKNEK 50 000 FT KEDVEZMÉNNYEL KAMATMENTES

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI HULLADÉKKEZELŐ NONPROFIT KFT. EGYÉB TELEPÜLÉSI HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI NAPTÁRA KAPOSVÁR 2016.

A DÉL-DUNÁNTÚLI HULLADÉKKEZELŐ NONPROFIT KFT. EGYÉB TELEPÜLÉSI HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI NAPTÁRA KAPOSVÁR 2016. A DÉL-DUNÁNTÚLI HULLADÉKKEZELŐ NONPROFIT KFT. EGYÉB TELEPÜLÉSI HULLADÉKSZÁLLÍTÁSI NAPTÁRA KAPOSVÁR 2016. HÉTFŐ 48-as Ifjúság útja Áchim A. u. Adria u. Anna u. Arany J. köz Arany J. u. Árpád u. Bajcsy -Zs.

Részletesebben

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS

FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS TELEPÜLÉS OM FH. KÖTELEZŐ FELVÉTELT BIZTOSÍTÓ INTÉZMÉNY NEVE INTÉZMÉNY CÍME MEGJEGYZÉS Ambrózfalva 039539 007 039539 004 Ambrózfalvi Tagintézménye Apátfalva 201360 001 Apátfalvi Dózsa György Általános

Részletesebben

Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató Balatonszárszó Nagyközségi Önkormányzat Lakossági tájékoztató Tisztelt Ingatlantulajdonosok, Tisztelt Ügyfeleink! Az előző évekhez hasonlóan ez évben is tájékoztatást adunk az önkormányzat illetékességi

Részletesebben

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL Szám: 955-3/2014 Tárgy: 2014. évi Busójárás ideiglenes forgalomkorlátozása H A T Á R O Z A T A Közúti Közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 14. (1) bekezdése,

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. május 4.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. május 4. C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XVII. évfolyam 6. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu 2006. április 27-én tartotta ülését. Sós János a napirendi pontok tárgyalása elõtt

Részletesebben

4 Módosította a 13/2013. (V.30.) rendelet, hatályos 2013. 05.31-től

4 Módosította a 13/2013. (V.30.) rendelet, hatályos 2013. 05.31-től Dunavecse Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2011 ( XII.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésére szervezett közszolgáltatásról /Egységes szerkezetben 2013. május

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések

I. FEJEZET. Általános rendelkezések Albertirsa Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 11/1997. (V. 23.) rendelete a 7/1998. (V. 1.), a 2/1999. (I. 29.), a 23/1999. (X. 29.), a 3/2000. (II. 25.), a 27/2000. (XII. 29.), a 13/2001.

Részletesebben

NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. - NHSZ Zounok Zrt.

NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. - NHSZ Zounok Zrt. NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. - NHSZ Zounok Zrt. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy a KEOP-1.1.1/C/13-2013-0015 számú projekt keretein belül a Szolnok Térségi Regionális Hulladékgazdálkodási

Részletesebben

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI

ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI ÓVODÁK FELVÉTELI KÖRZETEI Monori Kossuth Lajos Óvoda (2200 Monor, Kossuth Lajos utca 37.) 1. Acsádi utca 2. Ady Endre utca páratlan oldala (vasút és a Kossuth Lajos utca közötti 3. Arany János utca 4.

Részletesebben

Törtel Község Önkormányzatának. 6./2012.(IV.27.) rendelete

Törtel Község Önkormányzatának. 6./2012.(IV.27.) rendelete Törtel Község Jegyzője 2747 Törtel, Szent István tér 1. Tel: 53/576-010 Fax: 53/576-019 E-mail: jegyzo@tortel.hu Törtel Község Önkormányzatának 6./2012.(IV.27.) rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2002. (VI. 28.) rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről*

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2002. (VI. 28.) rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről* PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2002. (VI. 28.) rendelete a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzetekről* Püspökladány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

Védőnői körzetek Komárom

Védőnői körzetek Komárom Védőnői körzetek Komárom 1. számú védőnői körzet Piskovszky Jánosné 2903 Komárom, Tamási Á. u. 8. Tel.: 34/343-662 Terhes tanácsadás: Kedd: 8:00 10:00 Csecsemő tanácsadás: Kedd, Csütörtök: 8:00 10:00 Kisgyermek

Részletesebben

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 33/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a

ÚJFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 33/2013. (I. 30.) számú. h a t á r o z a t a ÚJFEHÉRTÓ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA 4244 Újfehértó, Szent István út 10. Tel.:(42) 290 000 Fax: (42) 290 003 E-mail: polghiv@ujfeherto.hu Web: www.ujfeherto.hu K i v o n a t Újfehértó Város Önkormányzata

Részletesebben

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T

MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL H A T Á R O Z A T MOHÁCSI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI 1 HIVATAL JEGYZŐJÉTŐL Szám: 1469-2/2015. Tárgy: 2015. évi Busójárás ideiglenes forgalomkorlátozása H A T Á R O Z A T A Közúti Közlekedésről szóló 1988. évi I. tv. 14. (1) bekezdése,

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN PILISVÖRÖSVÁR

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN PILISVÖRÖSVÁR AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2016/2017. TANÉVBEN PILISVÖRÖSVÁR Köznevelési intézmény: Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Általános Iskola Deutsche Nationalitatenschule Werischwar 2085 Pilisvörösvár,

Részletesebben

Háziorvosi körzetek - Komárom

Háziorvosi körzetek - Komárom Háziorvosi körzetek - Komárom 1. számú felnőtt háziorvosi körzet Dr. Juhász Márton Rendelő: 2900 Komárom, Tóth L. u. 7. Tel.: 34/344-995 Rendelés idő: Hétfő: 13:00 16:30 Kedd, Csütörtök: 9:00 12:00 Szerda,

Részletesebben

2700 Cegléd, Kossuth tér-járásbíróság előtt, Kossuth tér-kőrösi út keresztőzédes közvilágítása kandelláberen

2700 Cegléd, Kossuth tér-járásbíróság előtt, Kossuth tér-kőrösi út keresztőzédes közvilágítása kandelláberen Adatkezelő szerv Adatkezelés megnevezése Adatkezelő /Adatkezelés nyilvántartási száma A képfelvevő helye 1. oldal A megfigyelt területre vonatkozó adatok Pest MRFK Dabasi RK Alsónémedi 1 Fő út - Somogyi

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sülysáp Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2011. (X. 4.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezeléséről EGYSÉGES SZERKEZETBEN az azt módosító 16/2012. (V. 22.) és (12/2013.

Részletesebben

2014. november 13-i rendkívüli ülésére

2014. november 13-i rendkívüli ülésére 10. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. november 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: A helyi adókról szóló új önkormányzati rendelet

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011. (XI.10.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a háziorvosi körzetekről

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011. (XI.10.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a háziorvosi körzetekről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 24/2011. (XI.10.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a háziorvosi körzetekről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete az egészségügyről szóló

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 27/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete. a tiltott, közösségellenes magatartásokról

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 27/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete. a tiltott, közösségellenes magatartásokról Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 27/2012. (IV.27.) önkormányzati rendelete a tiltott, közösségellenes magatartásokról Kaposvár Megyei Jogú Város Közgyűlése Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.

Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak. Helyi Választási Iroda Vezetıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Szám: 7146-15/2010. Tárgy: választókerületek kialakítása H a t á r o

Részletesebben

(2) A közút kezelője a forgalmi rendet meghatározó jelzésekről nyilvántartást vezet.

(2) A közút kezelője a forgalmi rendet meghatározó jelzésekről nyilvántartást vezet. Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének a város forgalmi rendjéről szóló 21/2011.(VIII.29.) önkormányzati rendelete a 28/2011. (XI.02.), a 3/2013.(II.01.), a 22/2013.(IX.12.), a 3/2014.(II.06.),

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Cegléd Város Önkormányzat Képviselő-testületének a közterületek használatának rendjéről és feltételeiről szóló 30/2011. (XII. 1.) 1 önkormányzati rendelete a 14/2012. (V. 24.), a 17/2012. (VII. 5.), a

Részletesebben

Ünnepnap-tár. szeptember október

Ünnepnap-tár. szeptember október 2015/19. szám (37. hét) 2015. szeptember 15.HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda:

Részletesebben

Gyöngyös Város Helyi Építési Szabályzatának mellékletei

Gyöngyös Város Helyi Építési Szabályzatának mellékletei - 1 - Gyöngyös Város Helyi Építési Szabályzatának mellékletei - 2-1. számú melléklet 67 a)szabályozási tervlapok (Rajzszám: GySzT_01/2-37) b) MÁTRAFÜRED belterület Szabályozási Tervlapja (VÁTI Kft. TSZ:4212/2008)

Részletesebben

Cegléd - ürítési napok:

Cegléd - ürítési napok: Cegléd - ürítési napok: Hétfő Akácos u. Intézet dűlő Rövid u. Akácos u. Jászberényi u. -Száchenyi u-malomtó szélig Sorompó u. Akasztó szél Jókai u.-rákóczy és Köztárs. Között Sugár u. Alszegi u. Kalász

Részletesebben

Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2002. (VII. 15.) számú rendelete a háziorvosi körzetekről

Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2002. (VII. 15.) számú rendelete a háziorvosi körzetekről Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2002. (VII. 15.) számú rendelete a háziorvosi körzetekről Gárdony Város Önkormányzat Képviselőtestülete az egészségügyi közszolgáltatások nyújtásáról,

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzatának 12/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi körzetbeosztásról 1. 1 2. 3.

Gyömrő Város Önkormányzatának 12/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi körzetbeosztásról 1. 1 2. 3. Gyömrő Város Önkormányzatának 12/2002. (VI. 13.) sz. rendelete a háziorvosi, gyermekorvosi és fogorvosi körzetbeosztásról a 11/2005. (III.24.) sz. a 14/2010. (IX.20.) sz. a 22/2011. (IX. 05.) sz. a 25/2011.(X.17.)

Részletesebben

a 46/2010. (XII.17.) Ör-rel módosított

a 46/2010. (XII.17.) Ör-rel módosított Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének a 46/2010. (XII.17.) Ör-rel módosított 30/2010. (VI.28.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013. J e g y z ő k ö n y v Készült Kiskunmajsa Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 1-jén, (csütörtök) 16 30 órai kezdettel

Részletesebben

A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA. Nagy László Lázár grafikája ÖNKORMÁNYZATI HÍREK

A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA. Nagy László Lázár grafikája ÖNKORMÁNYZATI HÍREK C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XVI. évfolyam 8. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu 2005. október 20. ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Sós János polgármester a két ülés közötti idõszakról

Részletesebben

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012. (V.24.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetek meghatározásáról 1

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012. (V.24.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetek meghatározásáról 1 Város Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2012. (V.24.) önkormányzati rendelete a háziorvosi körzetek meghatározásáról 1 Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

eménynaptár 2015. április május 2015. április 21., kedd 18 óra, művelődési ház.

eménynaptár 2015. április május 2015. április 21., kedd 18 óra, művelődési ház. 2015/9. szám (16. hét) 2015. április 15. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

Taksonyi Hírharang. Ünnepnap-tár. 2015. május június

Taksonyi Hírharang. Ünnepnap-tár. 2015. május június 2015/12. szám (21. hét) 2015. május 22.HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

Taksonyi Hírharang. Ünnepnap-tár. 2015. július

Taksonyi Hírharang. Ünnepnap-tár. 2015. július 2015/16. szám (25. hét) 2015. július 3. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III.24.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III.24.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról 1 Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2016. (III.24.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Sátoraljaújhely Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Cím Zalaegerszeg Andráshida Andráshida u. Zalaegerszeg Andráshida Apátfa u. Zalaegerszeg Andráshida Berek u. Zalaegerszeg Andráshida Cserfa u. Zalaegerszeg Andráshida Dukai Takács J. u. Zalaegerszeg Andráshida

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN CEGLÉD

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN CEGLÉD AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN CEGLÉD Köznevelési intézmény: Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola 2700 Cegléd, Eötvös tér 8. Felvételi körzet: Pesti út, Szabadság tér,

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések. 1. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatási terület határai

I. fejezet. Általános rendelkezések. 1. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatási terület határai PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2015. (V. 29.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Püspökladány Város Önkormányzata

Részletesebben

2014.04.03. Közterület neve Házszám, -tól -ig Szavazókör száma Ady Endre utca teljes 1.

2014.04.03. Közterület neve Házszám, -tól -ig Szavazókör száma Ady Endre utca teljes 1. 2014.04.03. A Ady Endre utca teljes 1. 1 12/A 20. Akasztó szél 13-25 7. Akácos utca teljes 21. Alkotmány utca 1-41 2. 2-40 2. 42-60 6. 43-59 6. Almavirág utca teljes 31. Almás utca teljes 31. Alsóerdőn

Részletesebben

Ssz. Rendőri szerv megnevezése 1. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság

Ssz. Rendőri szerv megnevezése 1. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság Ssz. Rendőri szerv megnevezése 1. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság 2. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőrfőkapitányság 3. Nyíregyházi Település Kamerák száma Kamerák pontos elhelyezése

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről

17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1. Szolnok város helyi parkolási rendjéről 1. oldal 17/2001. (V.24.) önkormányzati r e n d e l e t 1 Szolnok város helyi parkolási rendjéről Egységes szerkezetbe foglalva a 26/2001. (VI.18.), a 28/2001. (VIII.1.), a 45/2001. (XII.27.) KR. sz. és

Részletesebben

Nagyközségi Önkormányzat 8624 Balatonszárszó Hősök tere 1. Telefon: 84/362-501, 362-598, fax: 84/ 362-901

Nagyközségi Önkormányzat 8624 Balatonszárszó Hősök tere 1. Telefon: 84/362-501, 362-598, fax: 84/ 362-901 Nagyközségi Önkormányzat 8624 Balatonszárszó Hősök tere 1. Telefon: 84/362-501, 362-598, fax: 84/ 362-901 Tisztelt Ingatlantulajdonosok, tisztelt Ügyfeleink! Az előző évekhez hasonlóan ez évben is tájékoztatást

Részletesebben

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás körébe tartozó hulladék fajtája, jellege

A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás körébe tartozó hulladék fajtája, jellege 1. melléklet a 9/2013. (III. 27.) önkormányzati rendelethez A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás körébe tartozó hulladék fajtája, jellege 1. Szilárd nem veszélyes hulladékok. 1.1. szerves hulladékok

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN CEGLÉD

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN CEGLÉD AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN CEGLÉD Ceglédi Táncsics Mihály Általános Iskola 2700 Cegléd, Eötvös tér 8. Pesti út, Szabadság tér, Népkör utca, Dobó utca, Czigle tér, Köztes

Részletesebben

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról 1

Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról 1 Gyula Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013.(XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról 1 (Egységes szerkezetben az 5/2014.(II.28.), a 12/2015. (VI.1.),

Részletesebben

Belvíz program. Áteresztisztítás, csatorna takarítás és mélyítés. Csatorna- és áteresztisztítás. gaztalanítás

Belvíz program. Áteresztisztítás, csatorna takarítás és mélyítés. Csatorna- és áteresztisztítás. gaztalanítás Belvíz program Területútszakasz Munkálat Mennyiségi mutatók Bocskai utca Csatornaültetés, karbantartás 782 fm Zrínyi Miklós u., Pásztor János u., Kató utca, Tompa Mihály u. Jókai Mór u., Petőfi Sándor

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA 2012. március 1. XIV. ÉVFOLYAM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Képviselő-testületi határozatok és rendeletek TARTALOM Önkormányzati hírek 1-3. o. Meghívó március 15.

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének

Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének Tapolca Város Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2010. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékbegyűjtés és elszállítás díjáról 1 (módosítással egybefoglalva és lezárva: 2013.

Részletesebben

Szent János Utcai Óvoda felvételi körzete 2100 Gödöllı, Szent János u. 6-8.

Szent János Utcai Óvoda felvételi körzete 2100 Gödöllı, Szent János u. 6-8. ÁDÁM UTCA AGYAGOS UTCA ARADI UTCA ARANY JÁNOS UTCA ÁRPÁD UTCA ATTILA UTCA BARTÓK BÉLA UTCA BÁSTYA UTCA BÁTHORI ISTVÁN UTCA BÉKE UTCA BEM JÓZSEF UTCA BERCSÉNYI MIKLÓS UTCA BERKENYE UTCA BETHLEN GÁBOR UTCA

Részletesebben

Üllő Nagyközségi Önkormányzat 12/2002. (VI. 22.) számú Ö. K. rendelete a háziorvosi körzetek kialakításáról

Üllő Nagyközségi Önkormányzat 12/2002. (VI. 22.) számú Ö. K. rendelete a háziorvosi körzetek kialakításáról Üllő Nagyközségi Önkormányzat 12/2002. (VI. 22.) számú Ö. K. rendelete a háziorvosi körzetek kialakításáról egységes szerkezetben a módosításáról szóló 7/2005.(III.19.) számú, a 9/2008. (IV.5.), a 24/2014.

Részletesebben

Módosította: 7/2004.(III.5.)Kt, 33/2004.(XII.11.)ÖR, 20/2005. (X.15.) ÖR, 14/2007. (V.17.), 24/2009. (X.12.),

Módosította: 7/2004.(III.5.)Kt, 33/2004.(XII.11.)ÖR, 20/2005. (X.15.) ÖR, 14/2007. (V.17.), 24/2009. (X.12.), Szentes Város Önkormányzata Képviselı-testülete 27/2002.(XII.21.)KT rendelete Szentes város háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi körzeteinek megállapításáról Módosította: 7/2004.(III.5.)Kt, 33/2004.(XII.11.)ÖR,

Részletesebben

SZAVAZÓKÖRÖK TERÜLETI BEOSZTÁSA. 1. sz. szavazókör, szavazóhelyiség: Sárospatak, Eötvös út 11. ÉPSZER

SZAVAZÓKÖRÖK TERÜLETI BEOSZTÁSA. 1. sz. szavazókör, szavazóhelyiség: Sárospatak, Eötvös út 11. ÉPSZER SZAVAZÓKÖRÖK TERÜLETI BEOSZTÁSA 1. sz. választókerület: 1. sz. szavazókör, szavazóhelyiség: Sárospatak, Eötvös út 11. ÉPSZER Árok u., Baross Gábor u., Bercsényi u., Bláthy O. u., Bocskai u., Cirkáló hegy,

Részletesebben

I. körzet. I. körzet Területi Kötelezettség Ady Endre utca páratlan. Dr. Kelemen István 53/ 311-200 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 17.

I. körzet. I. körzet Területi Kötelezettség Ady Endre utca páratlan. Dr. Kelemen István 53/ 311-200 2700 Cegléd, Kossuth Ferenc utca 17. I. körzet I. körzet Ady Endre utca páratlan Alkotmány utca 1-17; 2-14 Arany utca 2,4 Árpád utca Bába Molnár dűlő Hétfő 13:00-17:00 Bán dűlő Kedd 8:00-12:00 Batthyány utca 1-15; 2-18 Szerda 13:00-17:00

Részletesebben

Tisztelt Egri Lakosok!

Tisztelt Egri Lakosok! Tisztelt Egri Lakosok! Az alábbiakban tájékoztatjuk Önöket a 2016.év I. féléves házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési időpontokról A papírhulladékot kihelyezhetik zsák nélkül összekötözve (papír esetében),

Részletesebben

Jegyzõi Iroda. lakóival a PR-tender gyõztesének tervei alapján, amely a program sikere érdekében. A Ceglédi Kaszinóban

Jegyzõi Iroda. lakóival a PR-tender gyõztesének tervei alapján, amely a program sikere érdekében. A Ceglédi Kaszinóban C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XV. évfolyam 10. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu 2004. október 14. A Képviselõ-testület 2004. október 7-ei ülésnapján Sós János úr

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (XI.13.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL

Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 21/2015. (XI.13.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2015. (XI.13.) önkormányzati rendelete A HELYI ADÓKRÓL Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi adókról szóló 1990. évi C.

Részletesebben

I. körzet Dr. Vukovics Csilla 53/ 311-451 2700 Cegléd, Kárpáti Aurél utca 9. Berda József utca Blaha Lujza utca

I. körzet Dr. Vukovics Csilla 53/ 311-451 2700 Cegléd, Kárpáti Aurél utca 9. Berda József utca Blaha Lujza utca Területi Kötelezettség I. körzet Gyerekorvos: Dr. Vukovics Csilla Almás utca Telefon: 53/ 311-451 Bajza utca 21-; 20- Rendelés helye: 2700 Cegléd, Kárpáti Aurél utca 9. Berda József utca Blaha Lujza utca

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda. Szám: 3556/2014. Javaslat óvodai beiratkozásra a 2014/2015-ös nevelési évre

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda. Szám: 3556/2014. Javaslat óvodai beiratkozásra a 2014/2015-ös nevelési évre Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Népjóléti Iroda Szám: 3556/2014. Javaslat óvodai beiratkozásra a 2014/2015-ös nevelési évre Tisztelt Közgyűlés! A nemzeti köznevelésről szóló 2011.

Részletesebben

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának fenntartásában működő óvodai körzetek jegyzéke. Érvényes a 2015/2016-ös nevelési évtől

Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának fenntartásában működő óvodai körzetek jegyzéke. Érvényes a 2015/2016-ös nevelési évtől Budapest Főváros XX. kerület Pesterzsébet Önkormányzatának fenntartásában működő óvodai körzetek jegyzéke Érvényes a 2015/2016-ös nevelési évtől Baross Ovi Kindergarten Baross Óvoda 1201 Baross u. 79.

Részletesebben

Tájékoztató. Sorszám: I.

Tájékoztató. Sorszám: I. Tájékoztató Sorszám: I. a Képviselő-testület két ülése között történt eseményekről, értekezletekről Békés Város Képviselő-testületének 2015. augusztusi-27 i ülésére 1. 2015.06.20-án a Békés Megyei Szimfonikus

Részletesebben

Ózd város belterületein kutyafuttatásra kijelölt területek. 1. Interspar felé vezető út Piac út által határolt terület (11505/7 hrsz.

Ózd város belterületein kutyafuttatásra kijelölt területek. 1. Interspar felé vezető út Piac út által határolt terület (11505/7 hrsz. 1. melléklet a /... ( ) önkormányzati rendelethez Ózd város belterületein kutyafuttatásra kijelölt területek 1. Interspar felé vezető út Piac út által határolt terület (11505/7 hrsz.); 2. A Vasvár út 64-82.

Részletesebben

(1) E rendelet 2010. május 1. napján lép hatályba. (2) E rendelet hatályát veszti a hatályba lépését követő napon. Kaposvár, 2010. április 28.

(1) E rendelet 2010. május 1. napján lép hatályba. (2) E rendelet hatályát veszti a hatályba lépését követő napon. Kaposvár, 2010. április 28. Kapos vár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 18/2010. (IV. 30.) önkormányzati rendelete az egészségügyi alapellátási szolgálatok körzeteiről szóló 65/2004. (XI. 29.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2010. (III. 31.) önkormányzati rendelete

Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 5/2010. (III. 31.) önkormányzati rendelete Nagymaros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2010. (III. 31.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Nagymaros Város Önkormányzatának

Részletesebben

Tanácsadó telefonszáma. Várandós Csecsemő és kisgyermek tanácsadás időpontja. Tanácsadó címe

Tanácsadó telefonszáma. Várandós Csecsemő és kisgyermek tanácsadás időpontja. Tanácsadó címe Ady Endre utca mindkét oldal végig: Szűcs Ildikó Erdősor út 1. 233 14 14 Hétfő 13 h 15 h Szerda 12 30 14 30 Almakerék utca mindkét oldal végig: Sebőkné Liptay Nóra Hargita utca 1. 230 28 06 Csütörtök 13

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat. 51/2005. (XII.22. ) Önk. r e n d e l e t e

Nagykálló Város Önkormányzat. 51/2005. (XII.22. ) Önk. r e n d e l e t e Nagykálló Város Önkormányzat 51/2005. (XII.22. ) Önk. r e n d e l e t e az állattartás szabályozásáról és az állati hullák ártalmatlanná tételéről (egységes szerkezetben a 11/2006. (III.23.) Önk., a 28/2007.

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2017/2018. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca Arany János utca Balassa János utca Balogh Ádám utca Barackos

Részletesebben

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL

AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL AZ ÁLTALÁNOS ISKOLA FELVÉTELI KÖRZETE A 2019/2020. TANÉVBEN GYÁL Gyáli Ady Endre Általános Iskola 2360 Gyál, Ady Endre utca 20. Ady Endre utca páros oldal, páratlan oldal 1-87-ig Balassa János utca Balogh

Részletesebben

(1) A Rendelet I. 18. (2) bekezdés helyére a következő bekezdés lép: (2) A Rendelet I. 67. (1) g) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép:

(1) A Rendelet I. 18. (2) bekezdés helyére a következő bekezdés lép: (2) A Rendelet I. 67. (1) g) pontja helyébe az alábbi rendelkezés lép: Dunakeszi Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2013. ( / ) önkormányzati rendelete Dunakeszi Város Önkormányzata egyes rendeleteinek módosításáról Dunakeszi Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 41/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete. az orvosi körzetek kialakításáról

TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 41/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete. az orvosi körzetek kialakításáról TAPOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 41/2004. (IX. 13.) Kt. rendelete az orvosi körzetek kialakításáról Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Felnőtt háziorvosi körzetek (2016. január 1-től)

Felnőtt háziorvosi körzetek (2016. január 1-től) Orvosi ügyelet Szent Lázár Megyei Kórház Salgótarján, Füleki út 54-56. Tel.: 522-000, 311-222, 310-222 1. számú felnőtt háziorvosi körzet Felnőtt háziorvosi körzetek (2016. január 1-től) Dr. Mester Mária

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i rendkívüli ülésére Határozati javaslat: egyszerű többség Rendeletmódosítás: minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. augusztus 10-i rendkívüli ülésére Tárgy: Az egészségügyi

Részletesebben

Eötvös József Általános iskola Szent István utca 232.

Eötvös József Általános iskola Szent István utca 232. Eötvös József Általános iskola Szent István utca 232. 1. Áfonyás u. 2. Aradi vértanuk u. 76-tól és 81-től 3. Árnyas u. páratlan oldal 4. Árvalányhaj u. 5. Átlós u. páratlan oldal 6. Badacsonyi u. 1-69

Részletesebben

Esemény Időpont Helyszín

Esemény Időpont Helyszín 2015. január 9. 2015/1. szám (2. hét) 2335 Taksony, Fő út 85. Tel.: 24/520-777, Fax: 24/520-770, e-mail: onkormanyzat@taksony.hu, www.taksony.hu Ügyfélfogadás: H: 8.00-18.00, Sze: 8.00-16.00, P: 8.00-12.00

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendelettár. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendelettár Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: 16/2006.(VIII.24.) Alap Az önkormányzat vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás szabályairól

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 31-én megtartott soron kívüli üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 31-én megtartott soron kívüli üléséről Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 31-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Beszámoló két ülés között

Részletesebben

KERESZTÚRI KISOKOS. Közérdekű adatok, címek, telefonszámok

KERESZTÚRI KISOKOS. Közérdekű adatok, címek, telefonszámok KERESZTÚRI KISOKOS Közérdekű adatok, címek, telefonszámok RÁCKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (2465 Ráckeresztúr Hősök tere 20.) Telefon: 25/517-900, 25/517-902 E-mail: racker.ph@rackeresztur.hu Honlap:

Részletesebben

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől. 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. HATÁROZAT

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől. 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. HATÁROZAT Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Választási Iroda Vezetőjétől 6800. Hódmezővásárhely. Kossuth tér. 1. Iktatószám: 23-2438/2007. Előadó: Daru Frigyes Tárgy: Egyéni választókerületek megosztása. HATÁROZAT

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1.

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK. 2006. június 1. C H A VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT LAPJA Nagy László Lázár grafikája XVII. évfolyam 7. szám Cegléd város honlapja: www.cegled.hu Cegléd Város Önkormányzatának Képviselõ-testülete 2006. május 25-én tartotta munkaterv

Részletesebben

2. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás

2. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás Balatonfüred Város Önkormányzata Képviselő-testületének 32/2015. (X.28.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás igénybevételének rendjéről Balatonfüred Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelete

Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2011. (VIII.31.) önkormányzati rendelete Szigetújfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/20. (VIII.3.) önkormányzati rendelete a települési kommunális szilárd hulladék gyűjtéséről, elszállításáról és ártalmatlanításáról Szigetújfalu

Részletesebben

KISKUNHALAS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 59/2005.(XI.30.) rendelete

KISKUNHALAS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 59/2005.(XI.30.) rendelete KISKUNHALAS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 59/2005.(XI.30.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Kiskunhalas Város Képviselő-testülete

Részletesebben