Ceglédi. Musical-est a gyerekekért. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 6. szám március 25. panorama-online.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ceglédi. Musical-est a gyerekekért. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 6. szám 2011. március 25. panorama-online."

Átírás

1 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 6. szám március 25. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Musical-est a gyerekekért

2 ORTOPÉD MAGÁNRENDELÉS DR KISS CSABA Cegléd, Rákóczi út 7. (rendelőintézet) Bejelentkezés: 30/ Üzlet csakis természetesen! Cegléd, Kossuth F. u Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: Szombat: Max-Immun Rák és Immunkutató Kft. termékei! Gyógygombák és Apigenin az étrendben! Interjúk Varga Gábor kutatóval, vélemények, riportok! Hiteles beszámolók esetleírások az üzletben! Információ: 06-30/ Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A fényre sötétedõ multifokális szemüveglencsék márciusban 20% kedvezménnyel Cégek vállalatok szemészeti szûrõvizsgálatát kedvezõ feltételekkel vállaljuk! Ajándék utalvány állandóan kapható! Állandó akciónk: komplett szemüveg 6990-tól! 2700 Cegléd, Rákóczi út 2. Tel/Fax: Mobil: Nyitvatartás: H-P: Szo:

3 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: április 4. hétfő 16 óra Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Kéziratot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. Fenntartjuk a jogot, hogy az olvasói leveleket szerkesztve adjuk közzé. Lapunk megjelenését támogatja: 3 a Címlap z Almafa családi napközit üzemeltető kft múlt évben rendezte első táborát Balatonlellén, ahol közel 50 gyermek táborozott együtt. A gyermekek teljesen ingyenesen vehettek részt a táborban, nem lesz ez máshogy ebben az évben sem. Terveink szerint 2011-ben is félszáz általános iskolást viszünk el táboroztatni, Kőszeg és környékére. A gyermekek kiválasztásához a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ is segítséget nyújt. Olyan gyermekes családoknak kívánunk ezzel segíteni, akiknek anyagi körülményei nem teszik lehetővé gyermekük nyári táboroztatását, nyaraltatását. A programhoz szükséges pénzügyi források előteremtésére jótékonysági musical-estet szervezünk április 2-án a Kossuth Étteremben. A fellépők Bordás Barbara, Pintér Tibor és Beleznay Endre lesznek. A résztvevők olyan exkluzív estre számíthatnak, ahol gazdag svédasztalos vacsora, neves fellépő énekesek és stand-up comedy után értékes tombola nyeremények is kisorsolásra kerülnek. Számos ceglédi vállalkozó ajánlott fel nyereményeket, a fődíj pedig egy családi vagy esküvői műtermi fotósorozat készítése lesz Braun Ágnes fényképész felajánlásából. Ez fiatal pároknak jelentheti az esküvőjük megörökítését, családoknak gyermekükről készült fotósorozatot. Akinek szívügye az est nemes célja, de nem tud eljönni, mégis támogatná a gyerekek táboroztatását, az támogatói jegyet vásárolhat. Aki viszont eljön, annak feledhetetlen élményben lesz része. Kérjük minél többen jöjjenek el, hogy a gyerekeknek is feledhetetlen nyaruk lehessen! Az estre jegyek és támogatói jegyek a Kossuth Étteremben válthatók. HASKÓNÉ KISS ANITA Almafa Csana Kft. ügyvezető igazgató

4 Kép: Kisfaludi István 4 Március 15. Ragyogó napsütésben ünnepelte a város az es forradalom és szabadságharc 163. évfordulóját a Református templom előtt, a Szabadság téren. A Ceglédi Fúvószenekar által szolgáltatott térzene és toborzó fogadta az ünnepségre érkezőket, majd a Himnusz és a Nemzeti dal elhangzása után Földi László polgármester tartott ünnepi beszédet. apolgármester kihangsúlyozta, az új alkotmány azért lehet tartós, mert széles nemzeti konszenzuson alapul. - A mi nemzedékünknek más fajta nehézségekkel kell szembenézni, nem idegen erőkkel, hanem a minket gúzsba kötő adóssággal kell megküzdenünk, ezért ma az összetartás, a kitartás ahhoz kell, hogy legyőzzük azt a nyomasztó adósságot, amely láncra köt bennünket ban elődeink eltörölték a korábbi hazug, az utolsó Hírek pillanatig durván elnyomó és erőszakosan asszimiláló rendszert. Ez az alap, amelyre a mai alkotmányozásnak is építeni kell. A forradalom eredményei a jogokon és az alkotmányos intézményeken keresztül épülnek ki és válnak állandóvá. Az ünnepi megemlékezést verses-zenés műsorokkal folytatták, melyeken felléptek a Tetz Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói, a Kicsi Hang Verséneklő Együttes és a Kecskeméti Vadhajtás Kamara. Az ünnepség végén került sor a Kossuth-szobor megkoszorúzására. Cegléd Debrecenben A CEGLÉDI FOTÓKLUB MUNKÁIBÓL nyílt kiállítás a Debreceni Művelődési Központ Mű-Terem Galériájában március 17-én, csütörtökön. A megnyitón Földi László, Cegléd polgármestere és Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere is részt vett. Nem ez az első bemutatkozása városunknak Debrecenben, hiszen a március 15-i ünnepségeken a Patkós Irma Színház mutatott be ünnepi műsort Ez itt az én hazám címmel. A két város 2010-ben kötött kulturális megállapodást egymással. Az egyeztetések gyümölcse egy izgalmas együttműködés lett, melynek idei programjairól sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Kép:

5 A Szabad Sajtó Napja MÁRCIUS 14-ÉN A SZABAD SAJTÓ NAPJA alkalmából adott fogadást Földi László polgármester, a sajtó helyi képviselőinek a Kossuth Múzeumban. Üdvözlő beszédében elmondta, reméli lesznek Cegléden olyan történészek, akik feldolgozzák a ceglédi sajtó legújabb történetét. Abban a hitben köszöntöm a ceglédi sajtó minden munkatársát, szeressék ezt a várost, tájékoztassák tényszerűen, és akkor biztos vagyok benne, hogy az a szabadság, amelyet 48-ban követeltek a sajtónak, megvalósul ebben a városban is. Süveges András, a Club TV főszerkesztő-műsorvezetője ünnepi felszólalásában először a ceglédi kultúra fenntartásában követésre méltó emberpéldákat említett városunk közösségéből. Majd emlékeztette az ünneplő megjelenteket: - Legyünk hálásak azért, hogy nekünk a szabadság megadatott. Talán nem úgy, ahogy megálmodták elődeink, de a korlátaival is értékelendő. A jól megmondom neki stílusnak szerintem nincs helye. Ez nem az a közösség, ahol a tényfeltárás egyenlő a másik gyalázásával, vádolásával. Úgy gondolom, ha valaki szóban, írásban vagy képekben annyit enged meg magának, mint amit elvár másoktól, akkor a sajtószabadság nem sérül. A fogadással egy időben került sor az Ez történt Cegléden című fotókiállítás megnyitójára Kisfaludi István képeiből, melyet Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum igazgatója nyitott meg. Az igazgató asszony bevezetőjében megjegyezte, tavaly 13 féle nyomtatott kiadvány jelent meg Cegléden, majd egy 1848-ben megjelent újságot mutatott be a jelenlévőknek, melyben egy azóta elfeledett újságíró tudósít a ceglédi 48-as mozgalmakról. - Az ő nevét nem jegyezték meg, de az írás túlélte őt. Készüljenek fel az újságírók is arra, ha nevük nem is, munkájuk fennmarad az utókor számára.

6 Hírek Szűkülő lehetőségek Gyűjtés uszodafestésre A CVSE ÁLTAL ÜZEMELTETETT városi strand tavaszi festésére gyűjtést szervez a szakosztály vezetése. A felújításhoz, szebbé tételhez a vízilabdázó gyerekek szüleit is szeretnék bevonni. Mindezt március 18-án jelentette be Bóbis Károly rendhagyó szülői értekezleten. - A szülők a kezdeményezést nagyon lelkesen fogadták. A festéshez szükséges pénz-, anyag-, szerszám-felajánlásokat várunk, de köszönettel elfogadjuk a munkát is. mondta Bóbis Károly. A strand vezetősége reméli, hogy nem csupán a kötelező festést, de más a fürdőben már régóta esedékes, de forráshiány miatt eddig halogatott munkát is el tudnak végezni a felajánlások segítségével. Hozzátette, örömmel fogadják, ha bárki, bármit hozzá tud tenni a strand tavaszi megújulásához. Kössön Pannónia Alkony biztosítást! Fõ célja: - Ügyfeleink még életükben gondoskodhassanak végtisztességükrõl! - Megkímélhessék szeretteiket a temetés költségeitõl, és az azzal járó intézkedés terheitõl! Cím: Cegléd, Alszegi u. 55. Tel: , Figyelem! A MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI Szervezete és a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány tartott március 17-én tájékoztató előadást a civil szervezetek által elérhető pályázati lehetőségekről. Pikó Zsuzsanna programvezető, a NIOK munkatársa előadásán kiderült, a Széchenyi tervben civilekre vonatkozó pályázat nincs. A szervezeteknek a tagdíjbevételekből, a pályázatokból és az adományokból kell a fennmaradásukhoz szükséges anyagiakat előteremteni. Működéshez szükséges forrásokhoz nem lehet hozzájutni, a pályázati lehetőségek csökkennek, ez a nehéz gazdasági helyzettel együtt a civil szervezeteket az ellehetetlenülés szélére sodorja. - A civil szervezetek már 3. éve ülnek le kerekasztal tárgyalásokra, hogy munkájukat összehangolják, érdekeiket pedig közösen tudják képviselni. Ha a helyi képviselőtestület elé minket is érintő napirend kerül, jó lenne, ha kikérnék véleményünket. Egyébként a kerekasztal sikeres, a résztvevő szervezetek már több közös rendezvényen túl vannak. összegezte Tölgyessy Attiláné a rendezvényt. Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén)

7 Hírek Utcát Benedek Péterről A KOSSUTH GIMNÁZIUM RAJZTERMÉBEN tartották azt a kerekasztal beszélgetést, melyen Dr. Szabó Alfréd, a TIT ceglédi titkára, Dr. Szilágyi Miklós az MTA Néprajzi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, Apáti-Tóth Sándor fotóművész és Csurgai Ferenc képzőművész osztotta meg a megjelentekkel személyes élményeit Benedek Péter parasztfestő életének utolsó, Cegléden eltöltött éveiről, a művész munkásságáról. Az esttel a Ceglédi Alkotók Egyesülete Benedek Péter halványuló emlékét szeretné frissíteni, életművét éves kiállítás témájául szándékozik tenni. Hosszabb távon pedig emlékszobát létrehozni a Selyem utcában, ahol a művész utolsó éveiben élt. - Tóth István fotóművész évtizedek óta kezdeményezi, hogy egy utcát nevezzenek el Benedek Péterről. A művész halálának 2015-ös, 30 éves évfordulójára szeretnénk, ha valamiféle kultusza alakulhatna ki. Jövő januárban a Magyar Kultúra napjára tervezünk egy kiállítást Benedek Péter inspirálta művekből. A művész életkörülményeit azért is fel kell idézni, hogy láthassuk, soha sem volt könnyű művésznek lenni. - mondta el Rónai Gábor, a rendezvény szervezője. A Kossuth Gimnázium rajzterme előtt e hónapban megtekinthető egy kamarakiállítás is, melynek szerződések, levelezés, fényképek, újságcikkek, plakett- és szobordokumentumok anyagával állít emléket a művésznek. Középiskoláknál is iskolarendőr HAGYOMÁNYTEREMTŐ SZÁNDÉKKAL tartott a Ceglédi Rendőrkapitányság március 9-én Szakmai Napot az Iskola Rendőre programról, mely eredetileg a közlekedés biztonság javításáért jött létre, mostanra azonban bűnmegelőzési elemekkel is bővült. A rendőrség célkitűzései között fontos szerepet kap, hogy munkatársaik az iskolákban megjelenő agresszióval szemben megtalálják a pedagógusokkal a közreműködés lehetőségét. A résztvevők szakmai előadásokat hallgathattak meg, fórum keretében megbeszélhették eddigi tapasztalataikat. Czigány János r. hdgy., a szakmai nap vezetője elmondta, a rendezvény után az együttműködésben eddig részt vevő általános iskolák mellé, a Török János Mezőgazdasági-, és a Bem József Műszaki Szakközépiskola is bejelentkezett a programba. Fogászat akár fúrás nélkül, hétvégén is. dr. Lakatos Balázs és dr. Sánta Mária magánrendelése Tel: Cegléd, Táncsics M.u.12. Ingatlanforgalmazás, értékbecslés európai színvonalon! Partner Ingatlan Tekintse meg kínálatunkat! Cegléd, Bercsényi u. 31. Tel:

8 Hírek Kevés a fiatal horgász MÁRCIUS 12-ÉN TARTOTTA MEG közgyűlését a 307. számú Ceglédi Horgász Egyesület az Unghváry László iskolában. A 170 területi engedélyt váltó és száz regisztrált taggal rendelkező egyesület elnöke, Horváth Szabolcs a közgyűlésen változtatásokat kezdeményezett a helyi horgászat rendjében. -Az egyesület életében két kihívás van: miként lehetne növelni a bevételeket és hogyan tudunk vigyázni az egyesület vagyonára, így az általunk befizetett tagdíjakból vásárolt halakra. A közgyűlésen többek között arról is határoztak, hogy a halőrzést tavanként szervezik meg. A közgyűlésen célként jelölték meg új, fiatal és a szervezet munkájában aktív tagok toborzását is. Itt járt Mátyás király A MÁTYÁS KIRÁLY A CSILLAGOK KÖZÖTT című zenés mesejátékot láthatták az óvodások és kisiskolások a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermében március 16-án. A Görbetükör Színtársulat nagy sikerű előadása a Tavaszi Gyermekbérlet második bemutatója volt. Alkotói kiállítás A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI NÉPMŰVÉSZETI Egyesület alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás a Ceglédi Galériában március 11-én. Kovács Zoltánné tojásfestő, csuhé fonó, népi iparművész, Kovács Zoltán csont- és szarufaragó, népi iparművész és Dr. Bolyós András kékfestő, a Népművészet Ifjú Mestere alkotásai láthatók március 27-ig.

9 Hírek Kolompos Táncház A CEGLÉDI KOSSUTH MŰVELŐDÉSI KÖZPONT március 11-én a kamarateremben Tavaszi táncházra hívta az érdeklődőket. A Kolompos együttes 16 órakor a kisgyermekeket várta aprók táncával, majd órakor kezdődött felnőtteknek szóló műsoruk. A hangszerbemutatót ének és tánc követte, a nagysikerű rendezvényen a 150 érdeklődő elsősorban moldvai és széki táncokat ÚJ RENAULT FLUENCE ismerhetett meg. A Táncház mindenkinek az Európai Unió és az Európai MÁR ÚJ RENAULT CLIO 000 CLIO MÁR FT-TÓL MÁR XXX XXX 000 Ft-tól Ft-tól Szociális Alap társfinanszírozásával valósult MÁR xxx x USB-s CD meg. Két ünnep a PI Színházban MÁRCIUS 8-ÁN PATKÓS IR- MA születésének 111. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a ceglédi származású színésznő nevét viselő iskola színházában. A színészpalánták Névadónkra emlékezünk című műsorukban elevenítették fel Patkós Irma életének meghatározó pillanatait. Az ünneplésre egyébként másik ok is adó dott, ezen az estén Presser-Sztevanovity: A padlás című musicaljével köszöntötték a PI Színház növendékei a Színházi világnapot. Az ünnepi előadás előtt Andó László és Tótin Lóránt mondott köszöntőtt. 5A feltüntetett ajánlatok jétől visszavonásig vagy a készlet erejéig, kizárólag a Renault Crédit Prémium vagy Prémium Renault Plus pénzügyi Fluence lízingkonstrukcióval vegyes fogyasztás: együtt 4,5 6,5 érvényesek. (l/100 THM: 5,14-19,61%, km), CO 2 kibocsátás: függően Euró-alapú fi (g/km). nanszírozás A esetén képen a látható THM nem autó tükrözi illusztráció. az árfolyamkock- *Az 5 év önerőtől és futamidőtől ázatot. Árfolyam: 277 HUF/EUR vagy 100 ( ). 000 km garancia *Csak Prémium kizárólag Plus esetén, Renault ill. a Crédit garancia Prémium a két feltüntetett érték közül a korábbi lejártáig érvényes. A feltüntetett ár tartalmazza a regisztrációs adót és az áfát. Plus fi - nanszírozás igénybe vétele esetén érvényes, és a kettő közül az előbb Clio fogyasztás l/100 km: vegyes: 4,0-5,8; CO 2 -kibocsátás g/km: Thalia fogyasztás l/100 km: vegyes: 5,9; CO 2 -kibocsátás elért g/km: értékre 136. Részletek vonatkozik. márkakereskedésünkben! **Privilege felszereltségi szinten széria km* Részletekről és feltételekről érdeklődjön márkakereskedésünkben! EXTREME LIMITÁLT SZÉRIA MÁR 2 xxx 390 xxx 000 Ft-tól USB-s CD/MP3 rádió klíma elektromos első ablakemelők bőr kormánykerék ködfényszórók RENAULT THALIA MÁR 1XXX 740XXX 000 Ft-tól PRIVILEGE FELSZERELTSÉGI SZINT MÁR 2 xxx 240 xxx 000 Ft-tól USB-s Prémium CD/MP3 Plus rádió fi nanszírozással * klíma ágas elektromos utastér, első ablakemelők 496 literes csomagtartó ködfényszórók ÚJ RENAULT FLUENCE MÁR FT-TÓL km Klíma, tempomat, 6 légzsák, ES Klíma, tempomat, 6 légzsák, ESP és az MP3 alapfelszereltségben CD-rádió az alapfelszereltségben Integrált Carminat Tom-Tom nav Integrált Carminat Tom-Tom navigációs 5 év rendszer vagy 100 ** 000 km garancia 5 év vagy km garancia Prémium Plus fi nanszírozással * ágas utastér, 496 literes csom km* Renault Fluence vegyes fogyasztás: 4,5 6,5 (l/100 km), CO 2 kibocsátás: (g/km). A képen látható autó illusztráció. *Az 5 év vagy km garancia kizárólag Renault Crédit Prémium Plus fi - nanszírozás igénybe vétele esetén érvényes, és a kettő közül az előbb elért értékre vonatkozik. **Privilege felszereltségi szinten széria. Részletekről és feltételekről érdeklődjön márkakereskedésünkben! ST-MOBILE KFT., 2700 CEGLÉD, MÉHÉSZ U. 18. ST-MOBILE DEALER NEVE, KFT., UTCA, 2700 VÁROS, CEGLÉD, TEL.: MÉHÉSZ U , TELEFON/FAX: FAX: TELEFON/FAX:

10 Hírek Vigyázat szélhálmosok! CEGLÉDEN A MEZŐ UTCÁBAN egy 75 éves sértett lopás áldozata lett. Két ismeretlen személy, a Démász alkalmazottjaiként nyertek bebocsátást a lakásba, az idős személynek azt mondták, hogy túlfizetése van, egy nagy címletű pénzt adtak át neki, amelyből vissza kellett adnia, az elkövetők kifigyelték, hogy honnan vette elő a pénzt, majd a figyelmét elterelték és kb ft-ot vittek el a sértettől. Ceglédbercelen az előző héten egy 77 éves sértettől ugyanilyen módon Ft-ot vittek el. Megverték az iskolában A CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG nyomozást rendelt el rablás bűntette alapos gyanújával, mivel egy édesanya feljelentést tett ismert személyek ellen, ugyanis az egyik helyi általános iskolába járó gyermekének testén több bántalmazásra utaló nyomot talált. A gyermek hoszszas faggatásra árulta csak el, hogy két diáktársa bántalmazta és fenyegette már huzamosabb ideje azért, hogy részükre különböző értéktárgyakat adjon át. Az egyik elkövető hasonló bűncselekmények elkövetése miatt február eleje óta előzetes letartóztatásban van. Rablás játékpisztollyal MÁRCIUS ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN ABONYBAN, a Penny Market üzletbe egy ezidáig ismeretlen személy ment be csuklyában, kezében fegyvernek látszó tárggyal és az egyik ott dolgozó női alkalmazottat a pénztárhoz tuszkolta. Egy másik alkalmazott ezt észlelve az elkövetőre kiáltott, illetve segítségért, erre az elkövető a helyszínről értékek megszerzése nélkül elmenekült. A helyszínen hátrahagyott fegyvernek látszó tárgyról megállapítást nyert, hogy az egy játékpisztoly. Doppinggyanú MINT ARRÓL AZ ORSZÁGOS MÉDIA is hírt adott Ungvári Attila Világkupa-győztes, EBbronzérmes, U23-as Európa-bajnok, 22 éves, ceglédi judos doppinggyanúba keveredett, legutóbbi versenye után. A sportolót azonnal fel is függesztették, mert mintájában sztanozololt egy 30 éve divatos testépítők által használt szert találtak. Ungvári Attila lapunknak elmondta, gyanítja, hogy valaki szánt szándékkal keverte ételébeitalába a tiltott szert, ezért feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen. Azóta hazugságvizsgálaton is átesett, ami állításai igazát bizonyította, de mivel ezt védelméül ebben az esetben nem használhatja, sorsát illetően a továbbiak a szövetség kezében vannak. Keresik a szervezetében talált szer forrását, most az általa szedett vitaminokat ellenőriztetik be. A sportoló minimum 2 év eltiltásra számíthat, de reménykedik, bizonyítani tudja ártatlanságát, és tovább versenyezhet. - Nagyon nehéz feldolgozni, hogy míg a Hungária Kupán elért szenzációs sikerünk után folyamatosan csörgött a telefon, most a negatív hír miatt hívogatnak. Esélyese voltam az olimpiai keretnek, most pedig visszaesek egy olyan szintre, hogy újra fel kell építeni magamat a csontdarálóban. A versenyzés alól felmentettek, de az edzőtáborokba még járhatok. Ha esetleg olyan mértékű az eltiltás, hogy nincs értelme folytatni, megszokott életemet fel kell rúgni, más tevékenységet kell keresnem. Ha két éves lenne az eltiltás, utána folytatni szeretném. nyilatkozta lapunknak Ungvári Attila.

11 Sport Győzelem, majd vereség A PEST MEGYEI NŐI kézilabda bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában a Ceglédi Kék Cápák az Alsónémedi csapatát fogadták és egy gólos győzelmet szereztek. Juhász Bernadett remek védései és indításai meghatározták a mérkőzés képét. A kapusunk mellett még három motorja is volt a csapatnak Szepesné Czakó Ágnes, Dobos Renáta és Spolmin Roberta személyében, de mindenki remekül küzdött a jól játszó Alsónémedi ellen. Ceglédi Kék Cápák - Alsónémedi (17-14) A KSI kupáért A MÁRCIUS I RANGLIS- TAV E R S E N Y E N ismét kiváló eredményeket értek el asztaliteniszezőink. A nemzetközi mezőnyben Velkey József második helyezése bíztató a korcsoportos újoncok között, Czvalinga Dóriék harmadik helyezése párosban kiegyensúlyozott játékra utal. Mindenképp a sok jó teljestmény közül kiemelném még Ecseki Nándi 2 arany és egy ezüst érmét. Kiss Dániel párosban a szinte már kötelező első és egyéni harmadik helyezése szintén nagyszerű eredmény. 3 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel zártak fiataljaink, ami a szakosztályi sorrendben a szenzációs második helyet jelentette a végelszámolásnál. Ötösre vizsgáztak A NESS HUNGA- RY NB II tavaszi szezonjának első hazai mérkőzésén a Restart- Ceglédi VSE lab darúgói az őszi felfogáshoz képest egy teljesen új játékstílussal léptek pályára, amely megnyerte a szép számban kilátogató közönség tetszését. A bátor támadójáték meghozta a várt sikert, magabiztosan 5-0 arányban legyőztük a Debreceni VSC II. csapatát. A gólokon megosztoztak a régi és új játékosok, Koncz Zs.(1), Szabó L.(2), Busa B.(1) és Odrobéna P.(1). Utánpótlás torna AZ U-8 KOROSZTÁLYBAN IS megrendezésre került március 12-én az Elekes József emléktorna mini változata, Elekes Kupa néven. A Ceglédi VSE meghívását négy csapat fogadta el: Abony KID, Törtel, Nagykőrös és Pilis. A kilátogató szülők és érdeklődök örömmel figyelhették a sok ügyes kis futballista palántát. Ebben a korosztályban még a játék öröme és tisztasága dominál, aminek köszönhetően minden csapatnak ki lehetett volna osztani a Fair Play díjat. A vendéglátó ceglédi csapat kitett magáért, veretlenül az első helyen végzett. Végeredmény: 1. Cegléd, 2. Törtel, 3. Abony, 4. Nagykõrös, 5. Pilis

12 12 Egyház-politika Március 17-én csütörtökön a város lelkészei fogadták Hegedűs Ágota alpolgármester asszonyt, hogy a keresztény-konzervatív elveket valló városvezetés képviselőjével az együttműködés lehetőségeiről egyeztessenek. Az ökumenikus kezdeményezésekben résztvevő felekezetek között több éves hagyománya van, hogy ügyeikről havi rendszerességgel egyeztetnek. Az együttműködés célja, hogy a keresztény értékeket a város előtt közösen és hatékonyabban tudják képviselni. Politika felvetődött a városi ünnepségekkel kapcsolatban ahol gyakran megjelennek az egyházak is, hogy jó lenne ha lennének valamiféle egyeztetések, és nem ad-hoc módon kerülnénk a programokba. számol be a felmerült igényekről dr. Sándor Balázs, a városvezetéssel kezdeményezett párbeszéd szervezője. Bár volt előkészítve néhány javaslatunk, eddig a konkrétumokig nem jutottunk el, mert a lelkészek között is vannak még kisebb nézeteltérések. Szeretnénk, ha az önkormányzat tisztázná, milyen szerepet szán az egyházaknak, nekünk pedig a magunk részét tehát közös erkölcsi, társadalmi és kulturális értékeinket kell letisztázni. Elmondható a résztvevő felekezetekről, hogy alapvetően közös elveket vallunk, mely az apostoli hitvallásban foglalható össze, tehát egy Istenben hiszünk, aki Jézus Krisztus megváltásában vált elérhetővé, és hiszünk az egyházban, amely a benne hívők gyarapodásáért jött létre. Fontos még, hogy tudunk együtt imádkozni és erkölcsi értékekben is megegyezünk. A megbeszélésen az egyházvezetők felajánlották akár szociális területen, a városi rendezvényeken, de más ügyekben is segítő szándékukat, és elmondták, hiányolják, hogy a városvezetés az elmúlt négy évben velük a kapcsolatot nem kereste, felkínált szolgálatukkal nem élt. - Azon leszek, hogy a szervező az eddigi gyakorlaton változtatva egyeztessen az összehangoltabb együttműködés érdekében a programokról. Ha a városban működő értékeket össze tudjuk nem csak velük, de a kulturális élet más résztvevőivel is - közösen kapcsolni, munkánk, rendezvényeink sokkal tartalmasabbá tudnak válni. összegezte a kapcsolattartásban tervezett változtatásokat Hegedűs Ágota alpolgármester asszony. Az egyház és a politika szerepe különválasztandó, de emellett elengedhetetlen, hogy harmóniában tudjanak együttgondolkodni. Nagyon örültem, amikor a szociális ügyekre vonatkozóan felajánlották segítő szándékukat, mert ezen a területen nagyon nagy hiányosságaink vannak, és minden segítségre szükség van. Ezért tervezzük, hogy a kapcsolódó témákban bevonjuk őket a bizottságok munkájába is, továbbá szeretnénk létrehozni egy kulturális kerekasztalt, ahol az érintett intézményekkel, egyházakkal egyeztetjük a programokat, elképzeléseket. A lelkészek találkozójukon döntöttek arról is, hogy ebben a hónapban kezdeményeznek a város lakóival történő hatékonyabb párbeszéd elősegítésére egy fórum sorozatot Kereszténység és társadalom címmel. Ezen a rendezvényen bár-

13 ki felteheti hittel kapcsolatos kérdéseit az egyházak közösen megjelenő, egy asztal körül helyet foglaló lelkészeinek. - Hagyománya van, hogy az 1% Kupán" együtt focizunk a helyi civil szervezetekkel, az Együtt Napon pedig közösen jelenünk meg a város előtt. Együtt vagyunk, családjaink is velünk vannak, egymásnak és az érdeklődőknek is bemutatjuk értékeinket, hitéletünket, illetve az egyház- és a városközösség felé viselt elkötelezettségünket. foglalta össze az egyházi terveket dr. Sándor Balázs református lelkész. KE Képekben Bajusz nélkül A BAJUSZ KLASSZIKUSAN A BÜSZKESÉG, önbizalom jelképe, amit a régi magyarok is előszeretettel hordtak. tudható meg bajusztörténelem irodalmából, a nagy bajusz pedig a hűség és a jellemesség kifejezője. Talán ez volt az oka, hogy polgármesterünk, Földi László bajuszával ezideig biztosan hódítani tudott a hölgyválasztók között. Néhány hete azonban váratlanul eltűnt a bajusz. Először nem is értettük, mi változott meg a városi híradásokban talán legtöbbször szereplő arcon. Aztán kiderült, a bajusz hiányzik. - Húsz év után egyszerűen levágtam. A feleségem gyakran mondta, ha megnőtt: nem jó. Sokan mondják is, vajon mi furcsa rajtad? Hát hiányzik a bajuszod! Egy darabig most így marad. mondta el lapunknak a polgármester. KEKEC Az akció tõl a készlet erejéig érvényes Képviselő-kismama HÖRÖMPŐ ANNA- MÁRIA VÁRANDÓS kismamaként lett a 3-as számú választókerület képviselője a Fidesz-KDNP színeiben. Az új önkormányzat megalakulása után nem sokkal egy fiúnak adott életet az így már három kisgyermekes anyuka. Veres Panka és Huba kisöccse, a 9 hetes Lél, egészséges kisfiú. A kampány idején többen aggódtak, félő, a képviselő családja rovására végzi majd a teljes embert kívánó önkormányzati munkát, a 3. kerületiek most inkább, arról panaszkodnak, nem tudják elérni képviselőjüket. Nekem sikerült megtalálnom és lencsevégre kapnom a képviselőt. Az első tavaszi napsütésben családja körében sétáló boldog anyukát látva nyilvánvaló, a gyermekekért aggódni semmi ok. KEKEC

14 14 Nem kell a kuka után fizetni? Lapunk előző számában Vélemény rovatcím alatt Szomszéd nevű olvasónk által írt cikkben hívja fel a figyelmet a megemelkedett szemétszállítási díjak általa javasolt csökkentési módjára. Jelesül a szemét térfogatának csökkentésére azzal, hogy mivel így kevesebb elszállítandó szemét keletkezik nem kell a 110 l-es kuka után fizetni a díjat, hanem a fizetős zsákot megvásárolva takarékoskodhat. A Panoráma megjelenése utáni első munkanapon sokan megrohamozták az Ökovíz irodáját, azzal, hogy ők is inkább ezt a megoldást választanák. Ott kiderült, hogy a szolgáltató az alábbi közleményben is olvasható okból ilyen megoldást nem fogad el, a zsák csak a többlethulladék elszállítására szolgál, önmagában nem lehet kitenni. aceglédi Panoráma előző számában megjelent Hogyan csökkenthető a szemétszállítási díj??? Szomszéd által írt cikkre az alábbi tényeket közöljük: Cegléd Város Önkormányzatának 33/2003. (XII.11.) rendelete alapján minden ingatlan tulajdonos köteles a szervezett közszolgáltatást igénybe venni és minden ingatlan tulajdonos számára kötelező a szabványos hulladékgyűjtő edények használata. 4. (1) ingatlanok tulajdonosai vagy használói kötelesek a szervezett közszolgáltatást igénybe venni. 4. (5) A helyi kötelező hulladékkezelési közszolgáltatás keretében kötött szerződés létrejön a Szolgáltató, valamint az ingatlan tulajdonosa vagy használója között 5. (1) A szervezett közszolgáltatást igénybe vevők számára a Szolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített szabványos hulladékgyűjtő edények, valamint konténerek (továbbiakban együtt: gyűjtőedény) használata kötelező 14. A hulladékszállításba bekapcsolt ingatlanok tulajdonosai vagy használói a közszolgáltatásért díjat kötelesek fizetni, melynek rendjét és mértékét az Önkormányzat külön rendeletben szabályozza. ÖKOVÍZ Kft. fehér színű zsákja a háztartásokban keletkező kommunális többlet hulladék gyűjtésére szolgál, melyet a kuka mellé kell kihelyezni. Elszállítása csak a kuka mellől, a gyűjtőedény ürítésekor történik. A fent említett rendelet e szerint szabályozza: 5. (5) A tárolóedény mellé hulladékot elhelyezni csak a Szolgáltatótól vásárolt, vagy kereskedelmi forgalomban kapható, jelzéssel ellátott zsákban lehet. A jelzett zsák ára tartalmazza a települési szilárd hulladék elszállításának, kezelésének és ártalmatlanításának díját. Önállóan jelzéssel ellátott zsák nem helyezhető ki. ÖKOVÍZ Kft.

15 Ismerje meg a Sensolite fényágy jótékony hatásait, illetve a polarizált fény gyógyító erejét! Az elsõ alkalom kedvezményesen vehetõ igénybe! 2700 Cegléd, Pesti út 1. 53/ Nyitva: H-P.: Szo.: A polarizáltfény-terápia az alábbi területeken fejti ki jótékony hatását: allergológia, bõrgyógyászat, reumatológia, sebészet, ortopédia, immunológia, pulmonológia, neurológia, pszichiátria, sportsérülések, egészségmegõrzés Humor Olvasni jó AZ ÖREG SZÉKELYhez egy újságíró látogat le falura, hogy riportot készítsen kisiskolások részére. - Kérem mondja el egy napját! - Hát édes fiam, reggel felkelek, megeszek egy fél oldal szalonnát. Megiszok rá 4-5 pálinkát... - Na de bátyám, ezt így nem lehet, mondja inkább hogy könyvet olvas. - Jól van fiam. Tehát felkelek reggel, megeszek egy fél oldal szalonnát. Elolvasok 4-5 könyvet, aztán addig dolgozok kinn a szántón, amíg olyannyira megnő a tudásszomjam, hogy 5-6 könyvet ismét el kell olvasnom. Bele is szédülök a sok olvasásba, ezért lefekszem, pihenek egyet. Mikor felébredek, megeszek egy jó nagy darab csülköt 1 vekni kenyérrel. Ebéd után elmegyek a könyvtárba. A Pista már rendszerint ott vár. Együtt elolvasunk vagy 12-t, egészen addig, amíg a könyvtár bezár. Utána meg átmegyünk a Józsihoz, mert neki meg nyomdája van!

Ceglédi. Újra SZENVEDÉLYEK HETE. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 7. szám 2011. április 8. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. Újra SZENVEDÉLYEK HETE. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 7. szám 2011. április 8. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 7. szám 2011. április 8. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Újra SZENVEDÉLYEK HETE Borovi fa nyílászárók K=1.0 hõszigeteléssel közvetlenül a gyártótól: fa ablak

Részletesebben

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6.

Ceglédi. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál. 2011. május 21. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 9. szám 2011. május 6. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 2011. május 21. IV. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál MÁJUS 5-ÉN MEGNYITOTTAM ARANYÉR- LÉZERSEBÉSZETI

Részletesebben

Ceglédi. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 5. szám 2011. március 11. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 5. szám 2011. március 11. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 5. szám 2011. március 11. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Ceglédi P A N O R Á M A Címlap 5 Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.:

Részletesebben

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ

Ceglédi. ...érkezik a Mikulás. A Kleopátra Ékszerüzlet elé... az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 24. szám 2010. december 3. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 A Kleopátra Ékszerüzlet elé......érkezik a Mikulás NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 6. szám 2013. március 22. P A A N cegledipanorama.hu O R Á M anno 2007 P A A N O R Á M Bevezetõ Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

2014. május 9. 23-24.

2014. május 9. 23-24. VIII. évfolyam, 9. szám 2014. május 9. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 9. Újszilvási Ágyaspálinka Fesztivál 2014. május 23-24. P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u.

Részletesebben

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál. 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem VIII. évfolyam, 2. szám 2014. január 31. Fotó: Hartyányi Norbert P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 IV. Ceglédi Menyegző Fesztivál 2014. február 8. (szombat) Kossuth Étterem

Részletesebben

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007.

Ceglédi. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. cegledipanorama.hu ANNO 2007. Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 7. szám 2010. április 9. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a : FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS

Részletesebben

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér...

Ceglédi. Coincidance, Kortárs Ír Tánc. az eredeti P A N O R Á M A. ...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 3. szám 2011. február 11. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Coincidance, Kortárs Ír Tánc...ahol az ír sztepp és a modern tánc összeér... Március 20-án 19 órakor

Részletesebben

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007

Ceglédi. Iskolaválasztás elõtt. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. panorama-online.hu ANNO 2007 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 2. szám 2011. január 28. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Iskolaválasztás elõtt A hirdetés felmutatója 10% kedvezményben részesül FÉRFI ÉS NÕI DIVATÁRU ÜZLET

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VII. évfolyam, 7. szám 2013. április 5. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu cegledipanorama.hu

Részletesebben

Ceglédi. Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz. Ingyenes P A N O R Á M A. 3. oldal. III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. ANNO 2007

Ceglédi. Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz. Ingyenes P A N O R Á M A. 3. oldal. III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. ANNO 2007 Ingyenes Ceglédi III. évfolyam, 6. szám 2009. március 27. P A N O R Á M A ANNO 2007 Elõbb-utóbb úgyis tavasz lesz 3. oldal Új nyílászárót szeretne, vagy a régit cserélné le újra? Keresse fel telepünket!

Részletesebben

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online.

Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 P A N O R Á M A. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! panorama-online. A külső borító hirdetés, LEVÁLASZTANDÓ! P A N O R Á M A ANNO 2007 panorama-online.hu Pontban a központban! Cegléd, Kossuth tér 4. (a piacnál) Tel.: 30/693-5468 Pontban a központban Új üzlet nyílt a Piaccsarnok

Részletesebben

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4.

Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP. 2015. július 4. lyam, 13. szám IX. évfo 2015. július 3. P ce A g le dip N a n or a O ma.h u R Csemői Virágünnep CSEMŐI FALUNAP 2015. július 4. Á M anno 2007 A STÍLUS, DIZÁJN, KARAKTER ÚJ MAZDA2 Az új Mazda2 kompakt, mégis

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 7. szám 2008. április 11. Ceglédi. Jojo Mayer. Cegléden, a dobgálán 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 7. szám 2008. április 11. Ceglédi. Jojo Mayer. Cegléden, a dobgálán 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 7. szám 2008. április 11. P A N O R Á M A Jojo Mayer Cegléden, a dobgálán 3. oldal SPINDELBAU Kft. BAXI gázkészülékek, fûtéstechnika = SPINDELBAU KFT Álló, fali, kondenzációs

Részletesebben

II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál

II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál VI. évfolyam, 2. szám 2012. január 27. P A N O R Á M A ANNO 2007 II. Ceglédi Menyegzõ Fesztivál P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 panoramainfo@freemail.hu

Részletesebben

Ingyenes. I. évfolyam, 1 szám 2007.szeptember 8. Ceglédi. Sidinek. bekötötték a fejét

Ingyenes. I. évfolyam, 1 szám 2007.szeptember 8. Ceglédi. Sidinek. bekötötték a fejét Ingyenes Ceglédi I. évfolyam, 1 szám 2007.szeptember 8. P A N O R Á M A Sidinek bekötötték a fejét 2700 Cegléd, Törteli út 24. Tel.: 53/310-239, 311-589 20 év az építõiparban és a kereskedelemben Õszi

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 20. szám 2008. október 10. Ceglédi ANNO 2007

Ingyenes. II. évfolyam, 20. szám 2008. október 10. Ceglédi ANNO 2007 Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 20. szám 2008. október 10. P A N O R Á M A ANNO 2007 C I V I L M E L L É K L E T 2 1-2 7. O L D A L Ajánló Májer Tibi célja az olimpia... 18 Az önkormányzati iskolákért...30

Részletesebben

Ceglédi. Nyár esti vigadalom. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 15. szám 2010. július 30.

Ceglédi. Nyár esti vigadalom. az eredeti P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 15. szám 2010. július 30. az eredeti Ceglédi IV. évfolyam, 15. szám 2010. július 30. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Nyár esti vigadalom NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e l t e n t á m o g a t j a :

Részletesebben

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja:

Bevezetõ. Lapunk megjelenését támogatja: VIII. évfolyam, 5. szám 2014. március 14. P A A N O R Á M P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu cegledipanorama.hu Lapunk megjelenését

Részletesebben

Ceglédi. Kezdõdik. a tavaszi hadjárat. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 3. szám 2010. február 12.

Ceglédi. Kezdõdik. a tavaszi hadjárat. Ingyenes P A N O R Á M A FŰTÉS- FÜRDŐSZOBA- BARKÁCS SZAKÁRUHÁZ. IV. évfolyam, 3. szám 2010. február 12. Ingyenes Ceglédi IV. évfolyam, 3. szám 2010. február 12. P A N O R Á M A cegledipanorama.hu ANNO 2007 Kezdõdik a tavaszi hadjárat Kép: Kisfaludi István NEGYEDI A l a p m e g j e l e n é s é t k i e m e

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. Ceglédi ANNO 2007. Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 23. szám 2008. november 21. P A N O R Á M A ANNO 2007 Mit kapnak karácsonyra? 3. oldal minden raktárkészleten levõ Zalakerámia mázas gres burkolólapot! S hogy a jó kedv is

Részletesebben

Ceglédi. A Magyar Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. panorama-online.hu

Ceglédi. A Magyar Fotográfia Napja. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. panorama-online.hu Ceglédi V. évfolyam, 15. szám 2011. augusztus 12. A Magyar Fotográfia Napja az eredeti P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány

Részletesebben

Legyen a szívünk szívügyünk!

Legyen a szívünk szívügyünk! IX. évfolyam, 5. szám 2015. március 13. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 Legyen a szívünk szívügyünk! ADOMÁNYGYŰJTŐ AKCIÓ a ceglédi Toldy Ferenc Kórház Kardiológiai Osztálya javára! 2015. március

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 14. szám 2008. július 18. Ceglédi. Fõszerepben: a ceglédi kanna. 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 14. szám 2008. július 18. Ceglédi. Fõszerepben: a ceglédi kanna. 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 14. szám 2008. július 18. P A N O R Á M A Fõszerepben: a ceglédi kanna 3. oldal 5 kamrás mûanyag ablakok 1.0 hõszigeteléssel, a szabvány méretekben raktárkészletrõl. ÚJDONSÁG

Részletesebben

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k

J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k VII. évfolyam, 14. szám 2013. július 12. P A A N O R Á M cegledipanorama.huanno 2007 A Csodák Palotája kiállítása Cegléden interaktív utazó J ú l i u s 2 0-2 1. - V á r o s i S p o r t c s a r n o k 2700

Részletesebben

A szabadság szent szerelme Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 161. évfordulóján méltóképpen emlékezett hõseire Badacsonytomaj

A szabadság szent szerelme Az 1848-49-es magyar forradalom és szabadságharc 161. évfordulóján méltóképpen emlékezett hõseire Badacsonytomaj XIX. évfolyam 3. szám BADACSONY Havonként megjelenõ közéleti lap. Ára: 150 Ft A Március 15-i ünnepség koszorúzással kezdõdött az alsó-temetõben, a Pöltenberg család sírjánál. Peti Géza, a Tomaj Ifjúságáért

Részletesebben

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00

Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 VIII. évfolyam, 4. szám 2014. február 28. P A A N O R Á M Írország hercegnője Cegléden 2014.04.04. 19 00 P A A N O Kiadó: Panoráma Média Kft. 2700 Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) 312-038 info@cegledipanorama.hu

Részletesebben

Ingyenes. II. évfolyam, 1. szám 2008. január 18. Ceglédi. Gyökerestõl. felforgatni. vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal

Ingyenes. II. évfolyam, 1. szám 2008. január 18. Ceglédi. Gyökerestõl. felforgatni. vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal Ingyenes Ceglédi II. évfolyam, 1. szám 2008. január 18. P A N O R Á M A Gyökerestõl felforgatni vagy korrekcióval folytatni? 3. oldal I S K O L A A J Á N L Ó M E L L É K L E T T E L 1 9-3 6. O L D A L

Részletesebben

Teljesíthető kihívás

Teljesíthető kihívás I n g y e n e s Váci X I I I. é v f o l y a m 4. s z á m Trianon Az elveszített országrészekre emlékezett a város. Dr. Duray Miklós író szólt a Dunaparti Ereklyés Országzászlónál. 4. oldal k i a d v á

Részletesebben