Ceglédi. Musical-est a gyerekekért. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 6. szám március 25. panorama-online.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Ceglédi. Musical-est a gyerekekért. az eredeti P A N O R Á M A. V. évfolyam, 6. szám 2011. március 25. panorama-online."

Átírás

1 az eredeti Ceglédi V. évfolyam, 6. szám március 25. P A N O R Á M A panorama-online.hu ANNO 2007 Musical-est a gyerekekért

2 ORTOPÉD MAGÁNRENDELÉS DR KISS CSABA Cegléd, Rákóczi út 7. (rendelőintézet) Bejelentkezés: 30/ Üzlet csakis természetesen! Cegléd, Kossuth F. u Nyitva tartás: Hétfő - Péntek: Szombat: Max-Immun Rák és Immunkutató Kft. termékei! Gyógygombák és Apigenin az étrendben! Interjúk Varga Gábor kutatóval, vélemények, riportok! Hiteles beszámolók esetleírások az üzletben! Információ: 06-30/ Szeretettel várunk minden érdeklődőt! A fényre sötétedõ multifokális szemüveglencsék márciusban 20% kedvezménnyel Cégek vállalatok szemészeti szûrõvizsgálatát kedvezõ feltételekkel vállaljuk! Ajándék utalvány állandóan kapható! Állandó akciónk: komplett szemüveg 6990-tól! 2700 Cegléd, Rákóczi út 2. Tel/Fax: Mobil: Nyitvatartás: H-P: Szo:

3 Ceglédi P A N O R Á M A Kiadó: Panoráma Média Kft Cegléd, Csalogány u. 3. Tel/Fax.: (53) cegledipanorama.hu Lapigazgató: Krizsán Ervin Tel.: (20) Megjelenés: minden páros hét pénteken Következő lapzárta: április 4. hétfő 16 óra Példányszáma: db ISSN Nyomdai munkák: START Nonprofit Kft., Nyíregyháza Felelős vezető: Balogh Zoltán vezérigazgató Kéziratot nem őrzünk meg és nem küldünk vissza. Fenntartjuk a jogot, hogy az olvasói leveleket szerkesztve adjuk közzé. Lapunk megjelenését támogatja: 3 a Címlap z Almafa családi napközit üzemeltető kft múlt évben rendezte első táborát Balatonlellén, ahol közel 50 gyermek táborozott együtt. A gyermekek teljesen ingyenesen vehettek részt a táborban, nem lesz ez máshogy ebben az évben sem. Terveink szerint 2011-ben is félszáz általános iskolást viszünk el táboroztatni, Kőszeg és környékére. A gyermekek kiválasztásához a Ceglédi Kistérségi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ is segítséget nyújt. Olyan gyermekes családoknak kívánunk ezzel segíteni, akiknek anyagi körülményei nem teszik lehetővé gyermekük nyári táboroztatását, nyaraltatását. A programhoz szükséges pénzügyi források előteremtésére jótékonysági musical-estet szervezünk április 2-án a Kossuth Étteremben. A fellépők Bordás Barbara, Pintér Tibor és Beleznay Endre lesznek. A résztvevők olyan exkluzív estre számíthatnak, ahol gazdag svédasztalos vacsora, neves fellépő énekesek és stand-up comedy után értékes tombola nyeremények is kisorsolásra kerülnek. Számos ceglédi vállalkozó ajánlott fel nyereményeket, a fődíj pedig egy családi vagy esküvői műtermi fotósorozat készítése lesz Braun Ágnes fényképész felajánlásából. Ez fiatal pároknak jelentheti az esküvőjük megörökítését, családoknak gyermekükről készült fotósorozatot. Akinek szívügye az est nemes célja, de nem tud eljönni, mégis támogatná a gyerekek táboroztatását, az támogatói jegyet vásárolhat. Aki viszont eljön, annak feledhetetlen élményben lesz része. Kérjük minél többen jöjjenek el, hogy a gyerekeknek is feledhetetlen nyaruk lehessen! Az estre jegyek és támogatói jegyek a Kossuth Étteremben válthatók. HASKÓNÉ KISS ANITA Almafa Csana Kft. ügyvezető igazgató

4 Kép: Kisfaludi István 4 Március 15. Ragyogó napsütésben ünnepelte a város az es forradalom és szabadságharc 163. évfordulóját a Református templom előtt, a Szabadság téren. A Ceglédi Fúvószenekar által szolgáltatott térzene és toborzó fogadta az ünnepségre érkezőket, majd a Himnusz és a Nemzeti dal elhangzása után Földi László polgármester tartott ünnepi beszédet. apolgármester kihangsúlyozta, az új alkotmány azért lehet tartós, mert széles nemzeti konszenzuson alapul. - A mi nemzedékünknek más fajta nehézségekkel kell szembenézni, nem idegen erőkkel, hanem a minket gúzsba kötő adóssággal kell megküzdenünk, ezért ma az összetartás, a kitartás ahhoz kell, hogy legyőzzük azt a nyomasztó adósságot, amely láncra köt bennünket ban elődeink eltörölték a korábbi hazug, az utolsó Hírek pillanatig durván elnyomó és erőszakosan asszimiláló rendszert. Ez az alap, amelyre a mai alkotmányozásnak is építeni kell. A forradalom eredményei a jogokon és az alkotmányos intézményeken keresztül épülnek ki és válnak állandóvá. Az ünnepi megemlékezést verses-zenés műsorokkal folytatták, melyeken felléptek a Tetz Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói, a Kicsi Hang Verséneklő Együttes és a Kecskeméti Vadhajtás Kamara. Az ünnepség végén került sor a Kossuth-szobor megkoszorúzására. Cegléd Debrecenben A CEGLÉDI FOTÓKLUB MUNKÁIBÓL nyílt kiállítás a Debreceni Művelődési Központ Mű-Terem Galériájában március 17-én, csütörtökön. A megnyitón Földi László, Cegléd polgármestere és Somogyi Béla, Debrecen alpolgármestere is részt vett. Nem ez az első bemutatkozása városunknak Debrecenben, hiszen a március 15-i ünnepségeken a Patkós Irma Színház mutatott be ünnepi műsort Ez itt az én hazám címmel. A két város 2010-ben kötött kulturális megállapodást egymással. Az egyeztetések gyümölcse egy izgalmas együttműködés lett, melynek idei programjairól sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők. Kép:

5 A Szabad Sajtó Napja MÁRCIUS 14-ÉN A SZABAD SAJTÓ NAPJA alkalmából adott fogadást Földi László polgármester, a sajtó helyi képviselőinek a Kossuth Múzeumban. Üdvözlő beszédében elmondta, reméli lesznek Cegléden olyan történészek, akik feldolgozzák a ceglédi sajtó legújabb történetét. Abban a hitben köszöntöm a ceglédi sajtó minden munkatársát, szeressék ezt a várost, tájékoztassák tényszerűen, és akkor biztos vagyok benne, hogy az a szabadság, amelyet 48-ban követeltek a sajtónak, megvalósul ebben a városban is. Süveges András, a Club TV főszerkesztő-műsorvezetője ünnepi felszólalásában először a ceglédi kultúra fenntartásában követésre méltó emberpéldákat említett városunk közösségéből. Majd emlékeztette az ünneplő megjelenteket: - Legyünk hálásak azért, hogy nekünk a szabadság megadatott. Talán nem úgy, ahogy megálmodták elődeink, de a korlátaival is értékelendő. A jól megmondom neki stílusnak szerintem nincs helye. Ez nem az a közösség, ahol a tényfeltárás egyenlő a másik gyalázásával, vádolásával. Úgy gondolom, ha valaki szóban, írásban vagy képekben annyit enged meg magának, mint amit elvár másoktól, akkor a sajtószabadság nem sérül. A fogadással egy időben került sor az Ez történt Cegléden című fotókiállítás megnyitójára Kisfaludi István képeiből, melyet Reznák Erzsébet, a Kossuth Múzeum igazgatója nyitott meg. Az igazgató asszony bevezetőjében megjegyezte, tavaly 13 féle nyomtatott kiadvány jelent meg Cegléden, majd egy 1848-ben megjelent újságot mutatott be a jelenlévőknek, melyben egy azóta elfeledett újságíró tudósít a ceglédi 48-as mozgalmakról. - Az ő nevét nem jegyezték meg, de az írás túlélte őt. Készüljenek fel az újságírók is arra, ha nevük nem is, munkájuk fennmarad az utókor számára.

6 Hírek Szűkülő lehetőségek Gyűjtés uszodafestésre A CVSE ÁLTAL ÜZEMELTETETT városi strand tavaszi festésére gyűjtést szervez a szakosztály vezetése. A felújításhoz, szebbé tételhez a vízilabdázó gyerekek szüleit is szeretnék bevonni. Mindezt március 18-án jelentette be Bóbis Károly rendhagyó szülői értekezleten. - A szülők a kezdeményezést nagyon lelkesen fogadták. A festéshez szükséges pénz-, anyag-, szerszám-felajánlásokat várunk, de köszönettel elfogadjuk a munkát is. mondta Bóbis Károly. A strand vezetősége reméli, hogy nem csupán a kötelező festést, de más a fürdőben már régóta esedékes, de forráshiány miatt eddig halogatott munkát is el tudnak végezni a felajánlások segítségével. Hozzátette, örömmel fogadják, ha bárki, bármit hozzá tud tenni a strand tavaszi megújulásához. Kössön Pannónia Alkony biztosítást! Fõ célja: - Ügyfeleink még életükben gondoskodhassanak végtisztességükrõl! - Megkímélhessék szeretteiket a temetés költségeitõl, és az azzal járó intézkedés terheitõl! Cím: Cegléd, Alszegi u. 55. Tel: , Figyelem! A MAGYAR VÖRÖSKERESZT PEST MEGYEI Szervezete és a Nonprofit Információs és Oktató Központ (NIOK) Alapítvány tartott március 17-én tájékoztató előadást a civil szervezetek által elérhető pályázati lehetőségekről. Pikó Zsuzsanna programvezető, a NIOK munkatársa előadásán kiderült, a Széchenyi tervben civilekre vonatkozó pályázat nincs. A szervezeteknek a tagdíjbevételekből, a pályázatokból és az adományokból kell a fennmaradásukhoz szükséges anyagiakat előteremteni. Működéshez szükséges forrásokhoz nem lehet hozzájutni, a pályázati lehetőségek csökkennek, ez a nehéz gazdasági helyzettel együtt a civil szervezeteket az ellehetetlenülés szélére sodorja. - A civil szervezetek már 3. éve ülnek le kerekasztal tárgyalásokra, hogy munkájukat összehangolják, érdekeiket pedig közösen tudják képviselni. Ha a helyi képviselőtestület elé minket is érintő napirend kerül, jó lenne, ha kikérnék véleményünket. Egyébként a kerekasztal sikeres, a résztvevő szervezetek már több közös rendezvényen túl vannak. összegezte Tölgyessy Attiláné a rendezvényt. Tankó-Walter és társa Kegyeleti kft. Éjjel-nappal ügyelet 06-20/ , 06-30/ TELJES KÖRÛ TEMETKEZÉSI SZOLGÁLTATÁS Cegléd, Alszegi út / (Régi kerékpárszaküzlet helyén)

7 Hírek Utcát Benedek Péterről A KOSSUTH GIMNÁZIUM RAJZTERMÉBEN tartották azt a kerekasztal beszélgetést, melyen Dr. Szabó Alfréd, a TIT ceglédi titkára, Dr. Szilágyi Miklós az MTA Néprajzi Kutatóintézetének tudományos tanácsadója, Apáti-Tóth Sándor fotóművész és Csurgai Ferenc képzőművész osztotta meg a megjelentekkel személyes élményeit Benedek Péter parasztfestő életének utolsó, Cegléden eltöltött éveiről, a művész munkásságáról. Az esttel a Ceglédi Alkotók Egyesülete Benedek Péter halványuló emlékét szeretné frissíteni, életművét éves kiállítás témájául szándékozik tenni. Hosszabb távon pedig emlékszobát létrehozni a Selyem utcában, ahol a művész utolsó éveiben élt. - Tóth István fotóművész évtizedek óta kezdeményezi, hogy egy utcát nevezzenek el Benedek Péterről. A művész halálának 2015-ös, 30 éves évfordulójára szeretnénk, ha valamiféle kultusza alakulhatna ki. Jövő januárban a Magyar Kultúra napjára tervezünk egy kiállítást Benedek Péter inspirálta művekből. A művész életkörülményeit azért is fel kell idézni, hogy láthassuk, soha sem volt könnyű művésznek lenni. - mondta el Rónai Gábor, a rendezvény szervezője. A Kossuth Gimnázium rajzterme előtt e hónapban megtekinthető egy kamarakiállítás is, melynek szerződések, levelezés, fényképek, újságcikkek, plakett- és szobordokumentumok anyagával állít emléket a művésznek. Középiskoláknál is iskolarendőr HAGYOMÁNYTEREMTŐ SZÁNDÉKKAL tartott a Ceglédi Rendőrkapitányság március 9-én Szakmai Napot az Iskola Rendőre programról, mely eredetileg a közlekedés biztonság javításáért jött létre, mostanra azonban bűnmegelőzési elemekkel is bővült. A rendőrség célkitűzései között fontos szerepet kap, hogy munkatársaik az iskolákban megjelenő agresszióval szemben megtalálják a pedagógusokkal a közreműködés lehetőségét. A résztvevők szakmai előadásokat hallgathattak meg, fórum keretében megbeszélhették eddigi tapasztalataikat. Czigány János r. hdgy., a szakmai nap vezetője elmondta, a rendezvény után az együttműködésben eddig részt vevő általános iskolák mellé, a Török János Mezőgazdasági-, és a Bem József Műszaki Szakközépiskola is bejelentkezett a programba. Fogászat akár fúrás nélkül, hétvégén is. dr. Lakatos Balázs és dr. Sánta Mária magánrendelése Tel: Cegléd, Táncsics M.u.12. Ingatlanforgalmazás, értékbecslés európai színvonalon! Partner Ingatlan Tekintse meg kínálatunkat! Cegléd, Bercsényi u. 31. Tel:

8 Hírek Kevés a fiatal horgász MÁRCIUS 12-ÉN TARTOTTA MEG közgyűlését a 307. számú Ceglédi Horgász Egyesület az Unghváry László iskolában. A 170 területi engedélyt váltó és száz regisztrált taggal rendelkező egyesület elnöke, Horváth Szabolcs a közgyűlésen változtatásokat kezdeményezett a helyi horgászat rendjében. -Az egyesület életében két kihívás van: miként lehetne növelni a bevételeket és hogyan tudunk vigyázni az egyesület vagyonára, így az általunk befizetett tagdíjakból vásárolt halakra. A közgyűlésen többek között arról is határoztak, hogy a halőrzést tavanként szervezik meg. A közgyűlésen célként jelölték meg új, fiatal és a szervezet munkájában aktív tagok toborzását is. Itt járt Mátyás király A MÁTYÁS KIRÁLY A CSILLAGOK KÖZÖTT című zenés mesejátékot láthatták az óvodások és kisiskolások a Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár Színháztermében március 16-án. A Görbetükör Színtársulat nagy sikerű előadása a Tavaszi Gyermekbérlet második bemutatója volt. Alkotói kiállítás A HAJDÚ-BIHAR MEGYEI NÉPMŰVÉSZETI Egyesület alkotóinak munkáiból nyílt kiállítás a Ceglédi Galériában március 11-én. Kovács Zoltánné tojásfestő, csuhé fonó, népi iparművész, Kovács Zoltán csont- és szarufaragó, népi iparművész és Dr. Bolyós András kékfestő, a Népművészet Ifjú Mestere alkotásai láthatók március 27-ig.

9 Hírek Kolompos Táncház A CEGLÉDI KOSSUTH MŰVELŐDÉSI KÖZPONT március 11-én a kamarateremben Tavaszi táncházra hívta az érdeklődőket. A Kolompos együttes 16 órakor a kisgyermekeket várta aprók táncával, majd órakor kezdődött felnőtteknek szóló műsoruk. A hangszerbemutatót ének és tánc követte, a nagysikerű rendezvényen a 150 érdeklődő elsősorban moldvai és széki táncokat ÚJ RENAULT FLUENCE ismerhetett meg. A Táncház mindenkinek az Európai Unió és az Európai MÁR ÚJ RENAULT CLIO 000 CLIO MÁR FT-TÓL MÁR XXX XXX 000 Ft-tól Ft-tól Szociális Alap társfinanszírozásával valósult MÁR xxx x USB-s CD meg. Két ünnep a PI Színházban MÁRCIUS 8-ÁN PATKÓS IR- MA születésének 111. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést a ceglédi származású színésznő nevét viselő iskola színházában. A színészpalánták Névadónkra emlékezünk című műsorukban elevenítették fel Patkós Irma életének meghatározó pillanatait. Az ünneplésre egyébként másik ok is adó dott, ezen az estén Presser-Sztevanovity: A padlás című musicaljével köszöntötték a PI Színház növendékei a Színházi világnapot. Az ünnepi előadás előtt Andó László és Tótin Lóránt mondott köszöntőtt. 5A feltüntetett ajánlatok jétől visszavonásig vagy a készlet erejéig, kizárólag a Renault Crédit Prémium vagy Prémium Renault Plus pénzügyi Fluence lízingkonstrukcióval vegyes fogyasztás: együtt 4,5 6,5 érvényesek. (l/100 THM: 5,14-19,61%, km), CO 2 kibocsátás: függően Euró-alapú fi (g/km). nanszírozás A esetén képen a látható THM nem autó tükrözi illusztráció. az árfolyamkock- *Az 5 év önerőtől és futamidőtől ázatot. Árfolyam: 277 HUF/EUR vagy 100 ( ). 000 km garancia *Csak Prémium kizárólag Plus esetén, Renault ill. a Crédit garancia Prémium a két feltüntetett érték közül a korábbi lejártáig érvényes. A feltüntetett ár tartalmazza a regisztrációs adót és az áfát. Plus fi - nanszírozás igénybe vétele esetén érvényes, és a kettő közül az előbb Clio fogyasztás l/100 km: vegyes: 4,0-5,8; CO 2 -kibocsátás g/km: Thalia fogyasztás l/100 km: vegyes: 5,9; CO 2 -kibocsátás elért g/km: értékre 136. Részletek vonatkozik. márkakereskedésünkben! **Privilege felszereltségi szinten széria km* Részletekről és feltételekről érdeklődjön márkakereskedésünkben! EXTREME LIMITÁLT SZÉRIA MÁR 2 xxx 390 xxx 000 Ft-tól USB-s CD/MP3 rádió klíma elektromos első ablakemelők bőr kormánykerék ködfényszórók RENAULT THALIA MÁR 1XXX 740XXX 000 Ft-tól PRIVILEGE FELSZERELTSÉGI SZINT MÁR 2 xxx 240 xxx 000 Ft-tól USB-s Prémium CD/MP3 Plus rádió fi nanszírozással * klíma ágas elektromos utastér, első ablakemelők 496 literes csomagtartó ködfényszórók ÚJ RENAULT FLUENCE MÁR FT-TÓL km Klíma, tempomat, 6 légzsák, ES Klíma, tempomat, 6 légzsák, ESP és az MP3 alapfelszereltségben CD-rádió az alapfelszereltségben Integrált Carminat Tom-Tom nav Integrált Carminat Tom-Tom navigációs 5 év rendszer vagy 100 ** 000 km garancia 5 év vagy km garancia Prémium Plus fi nanszírozással * ágas utastér, 496 literes csom km* Renault Fluence vegyes fogyasztás: 4,5 6,5 (l/100 km), CO 2 kibocsátás: (g/km). A képen látható autó illusztráció. *Az 5 év vagy km garancia kizárólag Renault Crédit Prémium Plus fi - nanszírozás igénybe vétele esetén érvényes, és a kettő közül az előbb elért értékre vonatkozik. **Privilege felszereltségi szinten széria. Részletekről és feltételekről érdeklődjön márkakereskedésünkben! ST-MOBILE KFT., 2700 CEGLÉD, MÉHÉSZ U. 18. ST-MOBILE DEALER NEVE, KFT., UTCA, 2700 VÁROS, CEGLÉD, TEL.: MÉHÉSZ U , TELEFON/FAX: FAX: TELEFON/FAX:

10 Hírek Vigyázat szélhálmosok! CEGLÉDEN A MEZŐ UTCÁBAN egy 75 éves sértett lopás áldozata lett. Két ismeretlen személy, a Démász alkalmazottjaiként nyertek bebocsátást a lakásba, az idős személynek azt mondták, hogy túlfizetése van, egy nagy címletű pénzt adtak át neki, amelyből vissza kellett adnia, az elkövetők kifigyelték, hogy honnan vette elő a pénzt, majd a figyelmét elterelték és kb ft-ot vittek el a sértettől. Ceglédbercelen az előző héten egy 77 éves sértettől ugyanilyen módon Ft-ot vittek el. Megverték az iskolában A CEGLÉDI RENDŐRKAPITÁNYSÁG nyomozást rendelt el rablás bűntette alapos gyanújával, mivel egy édesanya feljelentést tett ismert személyek ellen, ugyanis az egyik helyi általános iskolába járó gyermekének testén több bántalmazásra utaló nyomot talált. A gyermek hoszszas faggatásra árulta csak el, hogy két diáktársa bántalmazta és fenyegette már huzamosabb ideje azért, hogy részükre különböző értéktárgyakat adjon át. Az egyik elkövető hasonló bűncselekmények elkövetése miatt február eleje óta előzetes letartóztatásban van. Rablás játékpisztollyal MÁRCIUS ELSŐ HÉTVÉGÉJÉN ABONYBAN, a Penny Market üzletbe egy ezidáig ismeretlen személy ment be csuklyában, kezében fegyvernek látszó tárggyal és az egyik ott dolgozó női alkalmazottat a pénztárhoz tuszkolta. Egy másik alkalmazott ezt észlelve az elkövetőre kiáltott, illetve segítségért, erre az elkövető a helyszínről értékek megszerzése nélkül elmenekült. A helyszínen hátrahagyott fegyvernek látszó tárgyról megállapítást nyert, hogy az egy játékpisztoly. Doppinggyanú MINT ARRÓL AZ ORSZÁGOS MÉDIA is hírt adott Ungvári Attila Világkupa-győztes, EBbronzérmes, U23-as Európa-bajnok, 22 éves, ceglédi judos doppinggyanúba keveredett, legutóbbi versenye után. A sportolót azonnal fel is függesztették, mert mintájában sztanozololt egy 30 éve divatos testépítők által használt szert találtak. Ungvári Attila lapunknak elmondta, gyanítja, hogy valaki szánt szándékkal keverte ételébeitalába a tiltott szert, ezért feljelentést is tett ismeretlen tettes ellen. Azóta hazugságvizsgálaton is átesett, ami állításai igazát bizonyította, de mivel ezt védelméül ebben az esetben nem használhatja, sorsát illetően a továbbiak a szövetség kezében vannak. Keresik a szervezetében talált szer forrását, most az általa szedett vitaminokat ellenőriztetik be. A sportoló minimum 2 év eltiltásra számíthat, de reménykedik, bizonyítani tudja ártatlanságát, és tovább versenyezhet. - Nagyon nehéz feldolgozni, hogy míg a Hungária Kupán elért szenzációs sikerünk után folyamatosan csörgött a telefon, most a negatív hír miatt hívogatnak. Esélyese voltam az olimpiai keretnek, most pedig visszaesek egy olyan szintre, hogy újra fel kell építeni magamat a csontdarálóban. A versenyzés alól felmentettek, de az edzőtáborokba még járhatok. Ha esetleg olyan mértékű az eltiltás, hogy nincs értelme folytatni, megszokott életemet fel kell rúgni, más tevékenységet kell keresnem. Ha két éves lenne az eltiltás, utána folytatni szeretném. nyilatkozta lapunknak Ungvári Attila.

11 Sport Győzelem, majd vereség A PEST MEGYEI NŐI kézilabda bajnokság alapszakaszának 13. fordulójában a Ceglédi Kék Cápák az Alsónémedi csapatát fogadták és egy gólos győzelmet szereztek. Juhász Bernadett remek védései és indításai meghatározták a mérkőzés képét. A kapusunk mellett még három motorja is volt a csapatnak Szepesné Czakó Ágnes, Dobos Renáta és Spolmin Roberta személyében, de mindenki remekül küzdött a jól játszó Alsónémedi ellen. Ceglédi Kék Cápák - Alsónémedi (17-14) A KSI kupáért A MÁRCIUS I RANGLIS- TAV E R S E N Y E N ismét kiváló eredményeket értek el asztaliteniszezőink. A nemzetközi mezőnyben Velkey József második helyezése bíztató a korcsoportos újoncok között, Czvalinga Dóriék harmadik helyezése párosban kiegyensúlyozott játékra utal. Mindenképp a sok jó teljestmény közül kiemelném még Ecseki Nándi 2 arany és egy ezüst érmét. Kiss Dániel párosban a szinte már kötelező első és egyéni harmadik helyezése szintén nagyszerű eredmény. 3 arany, 1 ezüst és 3 bronzéremmel zártak fiataljaink, ami a szakosztályi sorrendben a szenzációs második helyet jelentette a végelszámolásnál. Ötösre vizsgáztak A NESS HUNGA- RY NB II tavaszi szezonjának első hazai mérkőzésén a Restart- Ceglédi VSE lab darúgói az őszi felfogáshoz képest egy teljesen új játékstílussal léptek pályára, amely megnyerte a szép számban kilátogató közönség tetszését. A bátor támadójáték meghozta a várt sikert, magabiztosan 5-0 arányban legyőztük a Debreceni VSC II. csapatát. A gólokon megosztoztak a régi és új játékosok, Koncz Zs.(1), Szabó L.(2), Busa B.(1) és Odrobéna P.(1). Utánpótlás torna AZ U-8 KOROSZTÁLYBAN IS megrendezésre került március 12-én az Elekes József emléktorna mini változata, Elekes Kupa néven. A Ceglédi VSE meghívását négy csapat fogadta el: Abony KID, Törtel, Nagykőrös és Pilis. A kilátogató szülők és érdeklődök örömmel figyelhették a sok ügyes kis futballista palántát. Ebben a korosztályban még a játék öröme és tisztasága dominál, aminek köszönhetően minden csapatnak ki lehetett volna osztani a Fair Play díjat. A vendéglátó ceglédi csapat kitett magáért, veretlenül az első helyen végzett. Végeredmény: 1. Cegléd, 2. Törtel, 3. Abony, 4. Nagykõrös, 5. Pilis

12 12 Egyház-politika Március 17-én csütörtökön a város lelkészei fogadták Hegedűs Ágota alpolgármester asszonyt, hogy a keresztény-konzervatív elveket valló városvezetés képviselőjével az együttműködés lehetőségeiről egyeztessenek. Az ökumenikus kezdeményezésekben résztvevő felekezetek között több éves hagyománya van, hogy ügyeikről havi rendszerességgel egyeztetnek. Az együttműködés célja, hogy a keresztény értékeket a város előtt közösen és hatékonyabban tudják képviselni. Politika felvetődött a városi ünnepségekkel kapcsolatban ahol gyakran megjelennek az egyházak is, hogy jó lenne ha lennének valamiféle egyeztetések, és nem ad-hoc módon kerülnénk a programokba. számol be a felmerült igényekről dr. Sándor Balázs, a városvezetéssel kezdeményezett párbeszéd szervezője. Bár volt előkészítve néhány javaslatunk, eddig a konkrétumokig nem jutottunk el, mert a lelkészek között is vannak még kisebb nézeteltérések. Szeretnénk, ha az önkormányzat tisztázná, milyen szerepet szán az egyházaknak, nekünk pedig a magunk részét tehát közös erkölcsi, társadalmi és kulturális értékeinket kell letisztázni. Elmondható a résztvevő felekezetekről, hogy alapvetően közös elveket vallunk, mely az apostoli hitvallásban foglalható össze, tehát egy Istenben hiszünk, aki Jézus Krisztus megváltásában vált elérhetővé, és hiszünk az egyházban, amely a benne hívők gyarapodásáért jött létre. Fontos még, hogy tudunk együtt imádkozni és erkölcsi értékekben is megegyezünk. A megbeszélésen az egyházvezetők felajánlották akár szociális területen, a városi rendezvényeken, de más ügyekben is segítő szándékukat, és elmondták, hiányolják, hogy a városvezetés az elmúlt négy évben velük a kapcsolatot nem kereste, felkínált szolgálatukkal nem élt. - Azon leszek, hogy a szervező az eddigi gyakorlaton változtatva egyeztessen az összehangoltabb együttműködés érdekében a programokról. Ha a városban működő értékeket össze tudjuk nem csak velük, de a kulturális élet más résztvevőivel is - közösen kapcsolni, munkánk, rendezvényeink sokkal tartalmasabbá tudnak válni. összegezte a kapcsolattartásban tervezett változtatásokat Hegedűs Ágota alpolgármester asszony. Az egyház és a politika szerepe különválasztandó, de emellett elengedhetetlen, hogy harmóniában tudjanak együttgondolkodni. Nagyon örültem, amikor a szociális ügyekre vonatkozóan felajánlották segítő szándékukat, mert ezen a területen nagyon nagy hiányosságaink vannak, és minden segítségre szükség van. Ezért tervezzük, hogy a kapcsolódó témákban bevonjuk őket a bizottságok munkájába is, továbbá szeretnénk létrehozni egy kulturális kerekasztalt, ahol az érintett intézményekkel, egyházakkal egyeztetjük a programokat, elképzeléseket. A lelkészek találkozójukon döntöttek arról is, hogy ebben a hónapban kezdeményeznek a város lakóival történő hatékonyabb párbeszéd elősegítésére egy fórum sorozatot Kereszténység és társadalom címmel. Ezen a rendezvényen bár-

13 ki felteheti hittel kapcsolatos kérdéseit az egyházak közösen megjelenő, egy asztal körül helyet foglaló lelkészeinek. - Hagyománya van, hogy az 1% Kupán" együtt focizunk a helyi civil szervezetekkel, az Együtt Napon pedig közösen jelenünk meg a város előtt. Együtt vagyunk, családjaink is velünk vannak, egymásnak és az érdeklődőknek is bemutatjuk értékeinket, hitéletünket, illetve az egyház- és a városközösség felé viselt elkötelezettségünket. foglalta össze az egyházi terveket dr. Sándor Balázs református lelkész. KE Képekben Bajusz nélkül A BAJUSZ KLASSZIKUSAN A BÜSZKESÉG, önbizalom jelképe, amit a régi magyarok is előszeretettel hordtak. tudható meg bajusztörténelem irodalmából, a nagy bajusz pedig a hűség és a jellemesség kifejezője. Talán ez volt az oka, hogy polgármesterünk, Földi László bajuszával ezideig biztosan hódítani tudott a hölgyválasztók között. Néhány hete azonban váratlanul eltűnt a bajusz. Először nem is értettük, mi változott meg a városi híradásokban talán legtöbbször szereplő arcon. Aztán kiderült, a bajusz hiányzik. - Húsz év után egyszerűen levágtam. A feleségem gyakran mondta, ha megnőtt: nem jó. Sokan mondják is, vajon mi furcsa rajtad? Hát hiányzik a bajuszod! Egy darabig most így marad. mondta el lapunknak a polgármester. KEKEC Az akció tõl a készlet erejéig érvényes Képviselő-kismama HÖRÖMPŐ ANNA- MÁRIA VÁRANDÓS kismamaként lett a 3-as számú választókerület képviselője a Fidesz-KDNP színeiben. Az új önkormányzat megalakulása után nem sokkal egy fiúnak adott életet az így már három kisgyermekes anyuka. Veres Panka és Huba kisöccse, a 9 hetes Lél, egészséges kisfiú. A kampány idején többen aggódtak, félő, a képviselő családja rovására végzi majd a teljes embert kívánó önkormányzati munkát, a 3. kerületiek most inkább, arról panaszkodnak, nem tudják elérni képviselőjüket. Nekem sikerült megtalálnom és lencsevégre kapnom a képviselőt. Az első tavaszi napsütésben családja körében sétáló boldog anyukát látva nyilvánvaló, a gyermekekért aggódni semmi ok. KEKEC

14 14 Nem kell a kuka után fizetni? Lapunk előző számában Vélemény rovatcím alatt Szomszéd nevű olvasónk által írt cikkben hívja fel a figyelmet a megemelkedett szemétszállítási díjak általa javasolt csökkentési módjára. Jelesül a szemét térfogatának csökkentésére azzal, hogy mivel így kevesebb elszállítandó szemét keletkezik nem kell a 110 l-es kuka után fizetni a díjat, hanem a fizetős zsákot megvásárolva takarékoskodhat. A Panoráma megjelenése utáni első munkanapon sokan megrohamozták az Ökovíz irodáját, azzal, hogy ők is inkább ezt a megoldást választanák. Ott kiderült, hogy a szolgáltató az alábbi közleményben is olvasható okból ilyen megoldást nem fogad el, a zsák csak a többlethulladék elszállítására szolgál, önmagában nem lehet kitenni. aceglédi Panoráma előző számában megjelent Hogyan csökkenthető a szemétszállítási díj??? Szomszéd által írt cikkre az alábbi tényeket közöljük: Cegléd Város Önkormányzatának 33/2003. (XII.11.) rendelete alapján minden ingatlan tulajdonos köteles a szervezett közszolgáltatást igénybe venni és minden ingatlan tulajdonos számára kötelező a szabványos hulladékgyűjtő edények használata. 4. (1) ingatlanok tulajdonosai vagy használói kötelesek a szervezett közszolgáltatást igénybe venni. 4. (5) A helyi kötelező hulladékkezelési közszolgáltatás keretében kötött szerződés létrejön a Szolgáltató, valamint az ingatlan tulajdonosa vagy használója között 5. (1) A szervezett közszolgáltatást igénybe vevők számára a Szolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített szabványos hulladékgyűjtő edények, valamint konténerek (továbbiakban együtt: gyűjtőedény) használata kötelező 14. A hulladékszállításba bekapcsolt ingatlanok tulajdonosai vagy használói a közszolgáltatásért díjat kötelesek fizetni, melynek rendjét és mértékét az Önkormányzat külön rendeletben szabályozza. ÖKOVÍZ Kft. fehér színű zsákja a háztartásokban keletkező kommunális többlet hulladék gyűjtésére szolgál, melyet a kuka mellé kell kihelyezni. Elszállítása csak a kuka mellől, a gyűjtőedény ürítésekor történik. A fent említett rendelet e szerint szabályozza: 5. (5) A tárolóedény mellé hulladékot elhelyezni csak a Szolgáltatótól vásárolt, vagy kereskedelmi forgalomban kapható, jelzéssel ellátott zsákban lehet. A jelzett zsák ára tartalmazza a települési szilárd hulladék elszállításának, kezelésének és ártalmatlanításának díját. Önállóan jelzéssel ellátott zsák nem helyezhető ki. ÖKOVÍZ Kft.

15 Ismerje meg a Sensolite fényágy jótékony hatásait, illetve a polarizált fény gyógyító erejét! Az elsõ alkalom kedvezményesen vehetõ igénybe! 2700 Cegléd, Pesti út 1. 53/ Nyitva: H-P.: Szo.: A polarizáltfény-terápia az alábbi területeken fejti ki jótékony hatását: allergológia, bõrgyógyászat, reumatológia, sebészet, ortopédia, immunológia, pulmonológia, neurológia, pszichiátria, sportsérülések, egészségmegõrzés Humor Olvasni jó AZ ÖREG SZÉKELYhez egy újságíró látogat le falura, hogy riportot készítsen kisiskolások részére. - Kérem mondja el egy napját! - Hát édes fiam, reggel felkelek, megeszek egy fél oldal szalonnát. Megiszok rá 4-5 pálinkát... - Na de bátyám, ezt így nem lehet, mondja inkább hogy könyvet olvas. - Jól van fiam. Tehát felkelek reggel, megeszek egy fél oldal szalonnát. Elolvasok 4-5 könyvet, aztán addig dolgozok kinn a szántón, amíg olyannyira megnő a tudásszomjam, hogy 5-6 könyvet ismét el kell olvasnom. Bele is szédülök a sok olvasásba, ezért lefekszem, pihenek egyet. Mikor felébredek, megeszek egy jó nagy darab csülköt 1 vekni kenyérrel. Ebéd után elmegyek a könyvtárba. A Pista már rendszerint ott vár. Együtt elolvasunk vagy 12-t, egészen addig, amíg a könyvtár bezár. Utána meg átmegyünk a Józsihoz, mert neki meg nyomdája van!

16 SPINDELBAU Gázkészülék mi is az a flexibilis cső? Hol található a lakásban? - Épületgépészeti szerelvényeket, (csaptelepek, wc tartályok, gázkészülékek) a legegyszerűbb könnyen alakítható, hajlítható csövekkel a fali elzáró csappal összekötni. Előszeretettel alkalmazzák víz, fűtés és gáz bekötéséhez is. Nem mindegy viszont, hogy milyen flexibilis csövet használunk fel. A gyakoribb gumibetétes csövet kívülről fémszálakkal erősített védőszövet borítja, aminek jó vezetőképességel kell rendelkeznie, hogy a berendezések azonos elektromos potenciálra kerüljenek. Ezen különféle színnel jelölik a felhasználhatóságát, kék, piros-víz, sárga-gáz. A különbség az egyes gyártók flexibilis csövei között a belső gumi vastagsága és minősége, valamint a védőszövet erőssége. Ezek határozzák meg a cső ellenállását a nyomással és a hőmérséklettel, valamint a vezetékes gázban lévő pentánnal szemben. Itt is igaz a régi mondás, olcsó húsnak híg a leve. A nagyon alacsony áron árult csövek minősége és élettartama gyakran csak fele a néhány száz forinttal drágábban beszerezhető minőségi termékeknek. Kevésbé elterjedt a teljes mértékben acélból készült, hajlékony gázbekötő cső, ami sokkal ellenállóbb és biztonságosabb is. - Mennyi az élettartama ezeknek a csöveknek, Kft. szerviz Gázkészülékek - Gázkészülék szerviz - Cegléd Tel.: 06-53/ Mobil: 06-20/ Időzített bomba a flexibilis cső? és hogyan tudok meggyőződni az otthonomban lévők állapotáról? - Ideális esetben a flexibilis cső egyik végéhez közel egy öntapadós cimkének kell lennie, amin a gyártó, a forgalmazó, ÉMI engedélyezési szám, a felhasználás célja, maximális hőmérséklet és nyomás, gyártási év és a felhasználhatóság ideje szerepelnek. Ha ilyen cetlit nem találunk, már sokkal nehezebb dolgunk van, de vannak egyértelmű figyelmeztető jelek. A szúrósan szálkásodó védőszövet, jelentős keresztmetszetcsökkenés, törés, vagy a szivárgó víz, esetleg gáz észlelése azonnali cserét igényel, amit bízzunk szakemberre! - Milyen veszélyeket rejtenek az elöregedett, repedezett gumibetétes flexibilis csövek? - A vízhálózatban lévő csövek 3-4 bar nyomást tartanak vissza, ha kirepednek, megnyílnak rövid idő alatt tetemes mennyiségű víz áraszthatja el lakásunkat. Fűtési rendszerben lévő gumibetétes csövek gyorsan elöregednek, belül mállani kezdenek, ezzel veszélyeztetve a gázkészülékünket, ezért a gázkészülék gyártók tiltják ezek használatát. Sokkal nagyobb bajt okozhat egy szivárgó gázbekötőcső. Mozgatható gáztűzhelyeknél fokozott igénybevételnek van kitéve a bekötő cső is, hamarabb elfárad, megreped. Már egy kisebb robbanás is lerombolhatja lakásunkat, házunkat, komoly kárt okozhatunk másoknak is, és emberéletek is veszélybe kerülhetnek. - Mit tegyek, hogy biztonságban érezhessem magamat és családomat? - Jelölés nélküli, sérült, megtört vagy szivárgó, lejárt szavatosságú flexibilis csövet azonnal cserélni kell. A jó állapotúnak tűnő csöveket is érdemes évente szakemberrel ellenőriztetni. A gumibetétes gázbekötő csövet ötévente cseréltetni kell! Lehetőség szerint acélból készült hajlékony csőre. Összeállította: SPINDELBAUER ATTILA

17 Közérthető és kortárs A Kossuth Gimnázium Dísztermében március 22-én Dr. Nagy Molnár Miklós a karcagi Győrffy István Múzeum igazgatója mutatta be városa két megbecsült művészét. akiállítók egyike Munkácsi-díjas szobrász, Győrfi Sándor. A laikusok is ismerhetik Szent István szobrairól, Kun-emlékhelyeiről, vagy neves művészekről mintázott köztéri szobrairól, melyek pátosz nélkül idézik fel alakjait. - Milyen a monumentális szobrászat helyzete? - Az ezredfordulóhoz képest kevesebb a felkérés. Itt a helyszűke miatt inkább nagyméretű fotókkal reprezentáltam e munkáimat. Most Marosvásárhelyre, Tatabányára és Ceglédre is szánok szobrokat, utóbbiba a Kommunizmus áldozatai emlékművet. Remélem, hamarosan megteremtődik az anyagi feltétele, hisz az előkészületek lezajlottak. - Más városokban gyűjtést rendeztek köztéri alkotások érdekében - Igen, elsősorban a városvédő egyesületek állnak élére az ilyen kezdeményezéseknek. - Nálunk ha jól tudom kies helyszínen tervezik a szobrot felállítani. Nem jelent ez gondot a szobor állapotának megóvásában? - Ma már megfelelő technikai háttér áll rendelkezésre az alkotások lopás elleni védelmére. Persze a közadakozás is lehet megtartó erő. Úgy látom, hogy az Alföld e táján de különösen a Kunságban ősi kultúrája van a kőszobor-állításnak, így a mai alkotások iránti tisztelet is kimutatható. Alkotók - Mit láthatunk a tárlókban és posztamenseken? - Plakettjeim, kisplasztikáim jó része a magyar történelem nagyjait eleveníti meg, de elhoztam azokat a munkáimat is, melyeket belső ihletettségből, újabb plasztikai megoldásokkal kísérletezve hoztam létre. A viaszveszejtéses eljárás újrafelfedezése sok időmet lekötötte, de tanítványaimnak is átadhatom technikáját, mely megelégedettséggel tölt el. A GIMNÁZIUM RAJZTERME KÜLÖNLEGESSÉGNEK számít az országban, nagy mérete és felszereltsége miatt. Megerősített ebben Kabai László képzőművész-rajztanár, a másik kiállító. A tárlat megnyitója alatt is láthattuk filozofikus filmetüdjeinek egyikét. Dokumentumfilmet is készít, mégis akvarelljeiről kérdeztem. - Régóta járom a sík zugait téma, tájrészletek után kutatva. A Jász Nagykun Szolnok Megyei Önkormányzat kitüntetését vehettem át e vidék esztétikájának közvetítéséért. - A vizuális értéket felismerni, felismertetni igazi pedagógusfeladat, de az ember már csak olyan, hogy szüksége van feltöltődésre - Nekem egy angliai tanulmányút komoly szemléletváltást hozott festői pályámon. Azóta a színeim felfokozottak, tájképeim az absztrakció irányába mozdultak el. Még nem jött el az ideje a nonfiguratív képeknek, azok elmélyültebb szellemi folyamat eredményei lehetnének. A képeket látva nemigen kesergek emiatt, hisz így a közérthetőség párosul a korszerű festői megközelítésekkel. A tárlatot Dr. Novák Lászlóné, a Kossuth Gimnázium tanára rendezte, melyet április 22-ig, munkaidőben láthatnak. P. RÓNAI GÁBOR 17

18 Képekben Ez történt Cegléden Képek: KISFALUDI ISTVÁN

19 HOLLÓ ÉS TÁRSA BT. Temetkezési Szolgálat Temetkezési szolgáltatás Cegléd, Pesti út 15., Tel: 53/ Vidéken: Tápiószõlõs, Dózsa Gy. u. 1. Alföldi Józsefné, Tel: 53/ Újszilvás, Alkotmány u. 62. Ledacs-Kiss Imréné, Tel: 53/ Farmos, Széchenyi ul 30. Szécsényi Gáborné, Tel: 53/ Ceglédbercel, Cserõi út 21. Holló Pálné, Tel: 53/

20 20 Doppingesetek a múltból Futótűzként terjedt el a hír a sportvilágban, hogy Ungvári Attilának, a Restart CVSE versenyzőjének, a magyar judo válogatott tagjának dopping ellenőrzése pozitív A minta vételével zárult. A Magyar Olimpiai Bizottság és a WADA néhány évvel ezelőtt elfogadott szabályzata alapján, amennyiben a B próba is megerősíti a vétséget, az a sportoló eltiltásával jár. Mindez a mostani állás szerint nem bíztató kilátás a londoni olimpiai kvalifikáció megszerzése szempontjából, pedig Attila e vonatkozásban nagyon bíztatóan állt eddig de nézzük meg a legújabb kori, de új keletűnek egyáltalán nem mondható tévelygésnek, a doppingolásnak és következményeinek ceglédi vonatkozású múltját. Sajnos van miről beszélni, pedig a teljesítményt növelő szerek az anabolikus szteoridok bevitele a sportolók szervezetébe amellett, hogy tiltott dolog, káros az egészségre, kísértetként jelennek meg az élsportban, a győzelemhez vezető úton. Úgy is mondják, hogy az orvostudomány témát érintő kutatásai és a doppingolás formáinak fejlődése közötti versenyben utóbbi folyamatosan lépéselőnyben van. (lásd. többek között korábban a volt szovjet-államok, az NDK-beli, História vagy legújabban a kínai sportolók teljesítményeit) ban a szöuli olimpián két magyar súlyemelő vétségét is megállapították. Ennek nyomán a Magyar Súlyemelő Szövetség szigorította az ellenőrzéseket. Még az évben a novemberi-decemberi országos bajnokságokon 108 mintát vettek, melyekből négy volt a pozitív, köztük két ceglédi versenyző esetében is. Romhányi László felnőtt magyar bajnok és csúcstartó volt, korábban a Los Angelesi olimpiai keret tagja és az ifjú tehetség, Sándor Attila bukott el a mintavétel során. A CVSE két súlyemelőjét 1-1 évre tiltotta el a szövetség, amit később a fellebbezéseik után csökkentettek. Edzőiket figyelmeztetésben részesítette a fegyelmi bizottság. A másik tetten ért eset is a súlyemeléshez kötődik ben történt, hogy Tóth Ferenc a CVSE versenyzője a Sokolovban (cseh) megrendezett felnőtt Európa-bajnokságon, sorsolás útján esett az ellenőrzés áldozatául, az A és a B próba is pozitív volt. A +108 kg-os súlycsoport egyébként rendkívül tehetséges sportolója szervezetében stanozolt mutattak ki, amit a versenyző elmondása szerint injekció formájában, a verseny előtt négy hónappal adtak be neki. Arról nem szólt sem a sportoló, sem a fegyelmi ítélet, hogy ki volt a közreműködő orvos, vagy más személy A 21 éves Tóth Ferencet a magyar szövetség négy, míg a Nemzetközi Súlyemelő Szövetség egy évre tiltotta el a sportolástól. Miután letelt a kiszabott büntetés, folytatta a súlyemelést és kiváló eredményeket ért el a hazai és nemzetközi versenyeken is. Tanulságokkal és fiatalságának teljében, erejében. Valószínűleg okulva az előzményekből tiszta szervezettel. MAGYAR LÁSZLÓ

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa I. évfolyam. 16. szám Dabason az U-11, U-13 megyeválogatott A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink,

Részletesebben

A Haza és haladás vetélkedő döntője

A Haza és haladás vetélkedő döntője A Haza és haladás vetélkedő döntője 2013. május 27. Debrecen Részletek az előzetes feladatokból A megnyitó A csapatok munka közben Nézzük, kit rejt a léggömb? A zsűri a feladatok értékelése közben, nagy

Részletesebben

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014

A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 A HAMVAS BÉLA VÁROSI KÖNYVTÁR ÜNNEPI FÉLÉVÉNEK RENDEZVÉNYEI 2014 SZEPTEMBER Szeptember 16. kedd 18:00 Találkozás a festészettel I. Színek versek hangulatok: Hölgyek ecsettel és tollal Festménykiállítás

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 17. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2015. november 14 Visszapillantó 2015. november 14 A Debreceni Főnix

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti Vendégeit alapításának 14. évfordulója alkalmából Tájékoztató az Alapítvány elmúlt éves munkájáról 2012. novemberében a 13. születésnap alkalmából

Részletesebben

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról

Összefoglaló a Református Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról Összefoglaló a Középiskolák Országos Röplabda Bajnokságáról A verseny megrendezésének időpontja: 2017. 03.31 04.01. rendező intézményének neve: Debreceni Kollégium Gimnáziuma és Diákotthona szervezőjének

Részletesebben

Téma: Az írástudók felelőssége

Téma: Az írástudók felelőssége Téma: Az írástudók felelőssége 2002. november 21 Meghívott vendégünk: Fábián Gyula író, a Szabad Föld főszerkesztője Bevezető előadásának címe: A sajtó hatalma 2002. december 20 Meghívott vendégünk: Gyurkovics

Részletesebben

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája

Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola. Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/

A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ DÉR NAPOK RENDEZVÉNYSOROZAT Mottó: A legnagyobb tanári művészet, hogy az alkotás és felismerés örömét ébresszék. /A. Einstein/ Iskolánk 2003-ban vette fel Dér István festőművész (1937 1993) nevét. A település

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE VICEMAYOR OF MAKÓ 1/162-1/2015/I. Ea: Varga Erika Tárgy: Czirbus Gábor alpolgármester tájékoztatója az előző ülés óta történt fontosabb tárgyalásokról, eseményekről.

Részletesebben

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából

A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából A Szülőföldünk, Nádudvar Öröksége és Jövője Alapítvány köszönti látogatóit alapításának 16. évfordulója alkalmából Visszapillantó 2014. november 14. Születésnapi rendezvény Fazekas Lajos fazekas népi iparművész,

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! S O M O G Y M E G Y E I Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és aktuális programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi kalendárium 2011.április 16. Februárban útjára indítottunk

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL

SZAKMAI BESZÁMOLÓ A MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA RENDEZVÉNYRŐL Vasvári Pál Múzeum 4440 Tiszavasvári, Kálvin út. 7. Mobil:+36/30-676-8514 www.vasvaripalmuzeum.hu e-mail: info@vasvaripalmuzeum Nyitva tartás: Április 1-től - október 31-ig: K-V: 09-18 óráig November 1-től

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban október 7-13. Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér Győr KÖNYVTÁRAK AZ EMBERI KAPCSOLATOKÉRT Országos Könyvtári Napok 2013-ban

Részletesebben

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény

Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata Magyarországon is látható! Ünnepélyes Megnyitó és Nemzetközi Sajtóesemény A Totus Tuus Egészen a Tiéd II. János Pál Pápa emlékvonata először érkezik

Részletesebben

2015. április 8. A fény J. Haydn műveiben - Kóczán Péter brácsaművész és Albert Sassmann zongoraművész hangversenye a Muzsikaházban

2015. április 8. A fény J. Haydn műveiben - Kóczán Péter brácsaművész és Albert Sassmann zongoraművész hangversenye a Muzsikaházban Pályázatunk kedvező elbírálásának köszönhetően, iskolánk A fény megérkezik tehetséggondozás a művészetoktatás sajátos eszközeivel (zene-irodalom-képzőművészet) programsorozattal csatlakozott a 2015 a Fény

Részletesebben

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5.

MEGHÍVÓ. Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. MEGHÍVÓ Dunavarsányi Napok 2011. június 2-5. 2011. június 2. csütörtök 18.00 óra A Dunavarsányi Napok rendezvénysorozat nyitóünnepsége, az Erkel Ferenc Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Év végi Hangversenye

Részletesebben

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal

9.00 a Széchenyi emléktáblánál (Hősök tere 7.) néma koszorúzás egy szál virággal KOSZORÚZÁSOK ÉS MEGEMLÉKEZÉSEK OKTÓBER 19-én pénteken 9.30 a Romek emlékoszlopnál (Szentpéteri kapu) Közreműködnek a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói 10.30 Ünnepi műsor a Miskolci Egyetemen 12.00

Részletesebben

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra

DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra. DECEMBER 13. (vasárnap) 19 óra Móricz Zsigmond - Kocsák Tibor - Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig musical premiere DECEMBER 10. (csütörtök) 18 óra Belépõdíj: 1000 Ft Eisemann Mihály- Szilágyi László ÉN ÉS A KISÖCSÉM zenés bohózat 2

Részletesebben

Derecskei Zenei Esték

Derecskei Zenei Esték MÁJUS 1. (szombat) 10.00 óra Majális Helyszín: Sárostói Sportpálya Az idén elõször lehetõség lesz támogatói jegy vásárlására is, mellyel a rendezvényt támogathatják. Az támogatói jegy ára 550 Ft. Egy támogatói

Részletesebben

Várostörténet. 3. forduló. Kecskemét városának legrégebbi oktatási intézményéhez kapcsolódik a következő feladat.

Várostörténet. 3. forduló. Kecskemét városának legrégebbi oktatási intézményéhez kapcsolódik a következő feladat. Várostörténet 3. forduló Kecskemét városának legrégebbi oktatási intézményéhez kapcsolódik a következő feladat. 1. Egészítsd ki a szöveget! Az iskola híres kegyesrendi, más néven iskola. megalapítása gróf.

Részletesebben

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-47/2008. Tárgy: jkv-i kivonat

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2740 Abony, Kossuth tér 1. 1000-47/2008. Tárgy: jkv-i kivonat Abony Város Képviselőtestülete 2740 Abony, 1. 100047/2008. Tárgy: jkvi kivonat Készült: Abony Város Képviselőtestületének 2008. november 27i üléséről. Napirend: A 2009. évi rendezvényterv elfogadása 409/2008.

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT. Debrecen, 2015. június 05-07. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNY IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő,

Részletesebben

XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető

XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető XVII. Kerületi Iskolatenisz Program Program ismertető Molnár István Budapest, 2016 Koncepciónk Jövőkép, küldetés: középtávon (3 éven belül) szervezett általános iskolai teniszélet kialakítása a Kerületben

Részletesebben

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója.

Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. Fehérvár Rugby Club 2012. évi. Beszámolója. 2012. január: Iskolai csoportedzések, István Király ált iskola, minden hétfő 14 órától Gyolcsos Ferenc vezetésével 15 fő. Táncsics Mihály Általános iskola kedd

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év

Bizottság keretéből nyújtott támogatások év Bizottság keretéből nyújtott támogatások 2016. év Az egyes bizottságok keretéről és az alapítványok pályázati támogatási rendjéről szóló módosított 2/2006. (I.31.) önkormányzati rendelet 8. (6) bekezdése

Részletesebben

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE

A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE A 2016/17-ES TANÉV FELADATTERVE AUGUSZTUS 22. alakuló értekezlet 22-23. DIFER mérés 23-31. munkaközösségi szakmai programok, tantermek dekorálása 25. szakmai továbbképzés: Lovasberény 29. tankönyvek átvétele

Részletesebben

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember

Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Kőtelek Önkormányzat lapja 2015/09. Szeptember Tisztelt Kőteleki Lakosok! Az augusztus 20-i hétvégén sikeresen megrendezésre kerültek a falunapi programjaink. Rendezvényünk kiemelt eseménye volt a testvér

Részletesebben

6.1. Tanítási napok és szünetek

6.1. Tanítási napok és szünetek 6. A TANÉV RENDJE 6.1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2016. szeptember 1. (csütörtök) A tanév első féléve: 2017. január 20. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2017. január

Részletesebben

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny Fizika 2014. április 8-án Hidy Gábor 8.c osztályos tanulónk részt vett az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóján és továbbjutott az országos döntőbe.

Részletesebben

3100 Salgótarján Kassai sor 2. ; Tel.: +36-32-521-550 ; Fax: +36-32-521-555 E-mail: mbbmk@bbmk.hu ; Web: www.bbmk.hu

3100 Salgótarján Kassai sor 2. ; Tel.: +36-32-521-550 ; Fax: +36-32-521-555 E-mail: mbbmk@bbmk.hu ; Web: www.bbmk.hu SZAKMAI BESZÁMOLÓ A TALÁLKOZZUNK A KÖNYVTÁRBAN! ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK RENDEZVÉNYEI NÓGRÁD MEGYÉBEN címmel benyújtott nyertes pályázatra Pályázati azonosító: 3508-01184 A 2014-es évben is az Nemzeti

Részletesebben

INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA)

INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA) KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS INTÉZMÉNYÜNK AZ ÁMK ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA (JOGELŐDEJE A TENGELICI ÁLLAMI ELEMI / ÁLTALÁNOS ISKOLA) ALAPÍTÁSA 100. ÉVFORDULÓJÁT ÜNNEPLTE 2006.09.02-án szombaton. KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Intézményünk

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben

RENDEZVÉNY- és VERSENYNAPTÁR 2014. április

RENDEZVÉNY- és VERSENYNAPTÁR 2014. április Iskolai, körzeti, megyei, országos szintű rendezvények RENDEZVÉNY- és VERSENYNAPTÁR 2014. április Nap Óra Rendezvény megnevezése Helyszín Felelős Megjegyzés 1. 8.00 Évkönyv fotózás iskola, Március 15.

Részletesebben

Beszámoló a Dráma és Színjáték tanszak

Beszámoló a Dráma és Színjáték tanszak Beszámoló a Dráma és Színjáték tanszak 2013-2014-es tanév munkájáról Összeállította: Kovácsné Jószai Irén, tagozatvezető Ebben a tanévben 28 tanulóval két csoportban indult meg a tanszakon a munka. A kezdő

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082

Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 Beszámoló Pályázati azonosító: NTP-AMI-13-0082 A zongorás tábor résztvevőinek a száma a tervezetthez képest jóval magasabb lett. Az eredetileg tervezett 25-30 gyermek helyett több mint 50 gyermek jelentkezett

Részletesebben

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink:

A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház rövid története, fontosabb eseményeink: A Versszínház magyar költők költészetének és életének színházi, zenei és képzőművészeti formában való bemutatásával foglalkozik. Turek Miklós színművész

Részletesebben

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében

A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében EURÓPA A POLGÁROKÉRT A «A A Polgárok Európai Évének Ünnepe Sombereken» projektet az Európai Unió finanszírozta az Európa a polgárokért program keretében Az 1. alprogram, 1.1. pályázati típusra vonatkozóan

Részletesebben

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.)

Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) 2008/2009-es tanév Szakmacsoportos szakmai előkészítő érettségi tantárgyak versenye (2009. április 8.) Iskolánk tanulói az országos döntőben az alábbi eredményeket érték el. Fliszár Tímea (12.B osztály)

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére 10220-1/2009. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. november 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2010. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

6 2011. október HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS Egyéni Atlétika Verseny - Szarvas, 2011. 09. 27. A III-IV. korcsoportnak (5-8.osztály) megrendezett atlétika versenyen, minden tanuló, abban a versenyszámban indulhatott,

Részletesebben

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L

S O M O G Y M E G Y E I M Ú Z E U M O K I G A Z G A T Ó S Á G A H Í R L E V É L Kedves Látogatónk! Hírlevelünkben legújabb kiállításainkat és májusi programjainkat ajánljuk figyelmébe! Programok: Népi Kalendárium 2011. május 14. A Népi Kalendárium májusi témája a gyapjú. Ez alkalommal

Részletesebben

Beszámoló a 24 órás sportnapról:

Beszámoló a 24 órás sportnapról: Beszámoló a 24 órás sportnapról: A TÁMOP-3.1.4-12/2-2012-0236 számú pályázatunk iskolai hagyománnyá tehető eseményei között immár 2. alkalommal rendeztük meg a tanév vége előtti 24 órás sportnapot, amely

Részletesebben

A humán munkaközösség félévi beszámolója. 2014-15. tanév

A humán munkaközösség félévi beszámolója. 2014-15. tanév A humán munkaközösség félévi beszámolója 2014-15. tanév Készítette: Ipcsicsné Weinhoffer Csilla mkv. Zalaszentgrót, 2015. január 27. A munkaközösség tagjai magyar, történelem, valamint ének tantárgyakat

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról

20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról 20/2017.(I.26.) sz. képviselő-testületi határozati javaslat a két ülés között végzett munkáról Túrkeve Város Képviselő-testülete a két ülés között végzett munkáról szóló tájékoztatót elfogadja. Erről értesülnek:

Részletesebben

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most

TÉL-FÉNY 2011. 2011. március. szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot kapott képet most 2011. március 3 TÉL-FÉNY 2011. XI. alkalommal megrendezett fotókiállításon Afrikától Furugyon át Új-Zélandig láthattunk fényképeket a tárlaton. Először lehetett szavazni a képekre és a legtöbb szavazatot

Részletesebben

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája

A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája A XIII. Jedlik Ányos Fizikaverseny Országos Döntőjének rövid krónikája 1999-től kezdődően 13. alkalommal rendeztük meg a Jedlik Ányos fizikaversenyt, nyíregyházi országos döntővel. A 13 év alatt kb. 21

Részletesebben

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS

ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS ISKOLAHÍVOGATÓ FOGLALKOZÁS Szülők számára tájékoztató Gyermekek számára iskolahívogató foglalkozás Ismerkedés minden tanítóval Hetente, csütörtök 16,30 óra Kertvárosi iskolaválasztó 2017. február 11. Beiratkozás

Részletesebben

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a

Délelőtt a 4.c osztályosokkal előkészültünk a műsorra. Felraktuk a dekorációt, berendeztük az aulát. 14 órakor kezdődött a Az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnáziumban ezen a pénteki napon került megrendezésre a Gyerek-Faktor. Az előző években elkezdett Csillag Születik vetélkedőt folytattam, csak a nevét

Részletesebben

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA

BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA BABITS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA 036280 ISKOLAI SPORTKÖR RÉSZLETES SZAKMAI PROGRAMJA 2009. IX. 1. A TANÉV SPORTTAL KAPCSOLATOS KIEMELT FELADATAI Legfontosabb feladatunk, hogy biztosítsunk minél több sportolási

Részletesebben

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre!

Gratulálunk a gyerekeknek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre is ilyen szép számmal jelentkeznek majd tanulóink erre a versenyre! Sikerek 2013/2014: Iskolánkban nagyon népszerű a Bendegúz Levelezős Verseny. Az idén is több diákunk jutott el a Tatán megrendezett megyei fordulóba, ahonnan nagyon szép helyezésekkel tértek haza. Bencz

Részletesebben

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója

Programajánló. Idopontváltozás! Idopontváltozás! Márton-napi Dínom-dánom. Adventi gyertyagyújtás. Örökzöld Nyugdíjas klub találkozója XVI évfolyam - 11 szám 2015 November Programajánló óvoda, iskola, ápolóotthon, Tompaháti Közösségi Tér karácsonyi műsora, az estet a Szegedi Miniszínház műsora zárja Hozzon egy díszt a falu karácsonyfájára!

Részletesebben

Az ülés helye: Veszprém, Polgármesteri Hivatal, Komjáthy terem

Az ülés helye: Veszprém, Polgármesteri Hivatal, Komjáthy terem Jegyzőkönyv Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Köznevelési, Ifjúsági és Sport Bizottsága 2016. május 19-én (csütörtök) 08 00 órai kezdettel tartott nyilvános üléséről. Az ülés

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u /2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk

Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk Tanévnyitó ünnepi istentiszteletünk Intézményünk, az Arany János Református Általános Iskola és Óvoda augusztus 30- án, vasárnap délelőtt 10 órai kezdettel, ünnepi istentisztelet keretében nyitotta meg

Részletesebben

(2015. évi előzetes tervezet)

(2015. évi előzetes tervezet) (2015. évi előzetes tervezet) JANUÁR január 31. U21-es kispályás torna Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola Nagykőrösi Kinizsi FC FEBRUÁR február 1. U16-os kispályás kupa Nagykőrösi Kossuth Lajos

Részletesebben

TANULMÁNYI VERSENYEK

TANULMÁNYI VERSENYEK TANULMÁNYI VERSENYEK Német nemzetiségi vers- és prózamondó verseny megyei forduló Felkészítő: Cser Márta, Kornerné Kosztich Julianna, Tóth Zoltánné Kelemen Mária 1. kategória 2. hely: Tánczos Regina 2.a

Részletesebben

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének

AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének AZ ÚJ KÖZNEVELÉSI TÖRVÉNY ELŐÍRÁSA Azoknak a tanulóknak, akik 2016. január elseje után kezdik meg érettségi vizsgájukat, az érettségi megkezdésének feltétele, hogy 50 óra közösségi szolgálatban eltöltött

Részletesebben

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént.

J e l e n t é s. Intézmény, Pedagógiai Szakszolgálat alapító okiratának módosítása megtörtént. Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. J e l e n t é s a lejárt határidejű testületi határozatok végrehajtásáról, az önkormányzat két ülése közötti időszak fontosabb eseményeiről

Részletesebben

2. Óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek iskolai végzettsége, szakképzettsége

2. Óvodapedagógusok, pedagógiai asszisztensek iskolai végzettsége, szakképzettsége Különös közzétételi lista A Szeghalmi Napköziotthonos Óvoda és Bölcsőde - 1. Óvoda, ainak száma három Tagintézményben: 22 fő A 2011. évi CXC. Törvény 2. számú melléklete értelmében a nevelő- és oktatómunkát

Részletesebben

ב"ה. Éves jelentés 2011

בה. Éves jelentés 2011 Bét Sálom Éves jelentés 2011 A Bét Sálom Zsinagóga Budapest egyik leggyorsabban növekvő zsidó közössége, ahol minden generáció számára biztosított a zsidó vallás, tradíció és kultúra megismerése, valamint

Részletesebben

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258.

ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés Innovatív intézményekben TÁMOP 3.1.4 TÉMAHÉT: 1848/49 ÁLTALÁNOS ADATOK: TATAY SÁNDOR KÖZÖS FENNTARTÁSÚ ÁLTALÁNOS ISKOLA BADACSONYTOMAJ KERT UTCA 8. 8258. A

Részletesebben

Szakmai beszámoló az Őszi Könyvtári Napok Könyvtárak az idősödésért 2012. 2012. szeptember 28. 2012. október 8.

Szakmai beszámoló az Őszi Könyvtári Napok Könyvtárak az idősödésért 2012. 2012. szeptember 28. 2012. október 8. Szakmai beszámoló az Őszi Könyvtári Napok Könyvtárak az idősödésért 2012. 2012. szeptember 28. 2012. október 8. A programok a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban zajlottak, ahol nagy örömünkre

Részletesebben

Különös közzétételi listája

Különös közzétételi listája Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Weiner Leó Zeneiskola Különös közzétételi listája Melléklet a 32/2008. (XI.24.) OKM rendelethez, 10. sz. melléklet a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelethez 1. A pedagógusok

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. SZEPTEMBER 1-DECEMBER 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai

Részletesebben

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Európai Uniós Természettudományos Diákolimpia (EUSO) Megszerveztem a magyar csapat részvételét, 2008-ban megfigyelő voltam a versenyen. 2009-től a fizikus csapattagok

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE

ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as TANÉVRE Kecskeméti Széchenyivárosi Általános Iskola Móra Ferenc Általános Iskolája 6000. Kecskemét, Forradalom u. 1. Tel.: 76/488-762 Fax.:76/508-309 E-mail: moraisk@keszeiskola.hu ESEMÉNYNAPTÁR a 2013/2014-as

Részletesebben

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása

Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából rendezett kiállítása Programajánló Szeptember 12-ig megtekinthető Előtéri fotókiállítás: Nyugat-nógrádi barangoló Szeptember 16-ig megtekinthető a művelődési központ galériájában A Rétsági Fotókör Magyar Fotográfia Napja alkalmából

Részletesebben

Aranyosok Arany-hete

Aranyosok Arany-hete Aranyosok Arany-hete Arany János születésének 197. évfordulója alkalmából március másodikától egy teljes tanítási héten keresztül változatos programokon idéztük meg iskolánk névadójának szellemét, tudtunk

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2006. (VII.06.) számú rendelete a helyi közművelődési tevékenység támogatásáról Hajdúszoboszló Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a Kulturális

Részletesebben

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31.

A tanév rendje. A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek) Téli szünet: 2015. december 21 2015. december 31. A tanév rendje 1. Tanítási napok és szünetek A tanév első napja: 2015. szeptember 1. (kedd) A tanév első féléve: 2016. január 22. (péntek) A félévi értesítők kiosztásának határideje: 2016. január 29. (péntek)

Részletesebben

I. Szitás Róbert 18.000 gr,

I. Szitás Róbert 18.000 gr, Általános iskolás horgászaink részt vettek május 11-én az általános iskolák közötti horgászversenyen, amit a szegedi Herman Ottó HE. rendezett. A résztvevő csapat tagjai: Cseh Dániel, Csuhaj András 6.osztály,

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. április 1-i ülésére Készítette: dr. Kozma Enikő alpolgármesteri jogi referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása

Chek Nisszá Kupa. Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása Chek Nisszá Kupa Tárgy: Chek-Nisszá Fesztivál támogatása 2011 1 Bemutatkozás: A Chek-Nisszá kispályás labdarúgócsapatot 1998-ban alapítottuk. Eleinte csak a sport területén próbáltuk megmutatni, mire is

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT. Debrecen, június 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ IV. KORCSOPORT Debrecen, 2015. június 05-07. 1 A KOSÁRLABDA DIÁKOLIMPIA VERSENYPROGRAMJA RÉSZTVEVŐK, SORSOLÁS LEÁNYOK Ssz. Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére 331-6/2010. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. június 30-i ülésére Tárgy: Kunok és jászok a Kárpát-medencében 770 éve című kötet megjelentetéséhez támogatás

Részletesebben

!"#$ ,"-*"$"$ "-%!$)"%""-%*(. / -&0& 1 -*" ,#*"5,#! 1 A! $ "" $ & B! "" $ '(" $ " " A!% E % D2"% D D

!#$ ,-*$$ -%!$)%-%*(. / -&0& 1 -* ,#*5,#! 1 A! $  $ & B!  $ '( $   A!% E % D2% D D $ % $ & & '(& )'(' +,-./01 ) & 20(3 % & 4( 3 5 $ & 6 7 % )& (%83% 2 ) 5 98..'1 : & % $ $% $ $& 7 % % ; & & % $ ) &<

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. február 01. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV

MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV MEZŐKÖVESD VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK M U N K A T E R V E 2015. ÉV 2015. január 28. (szerda) 1. Az önkormányzat 2015. évi költségvetése (első olvasat) 2. A Mezőkövesdi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal

Részletesebben

ONLINE MÉDIAAJÁNLÓ. www.interpressmagazin.hu www.elmebajnoksag.hu

ONLINE MÉDIAAJÁNLÓ. www.interpressmagazin.hu www.elmebajnoksag.hu ONLINE MÉDIAAJÁNLÓ www.interpressmagazin.hu www.elmebajnoksag.hu 2010 W W W. I N T E R P R E S S M A G A Z I N. H U 2009. augusztusában megújult az Interpress Magazin honlapja. A magazin cikkei teljes

Részletesebben

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA EGRY JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA KÜLÖNÖS KÖZZÉTÉTELI LISTA AZ ISKOLA EREDMÉNYESSÉGÉRŐL, FELKÉSZÜLTSÉGÉRŐL, SZEMÉLYI FELTÉTELEIRŐL SZÓLÓ LEGFONTOSABB INFORMÁCIÓK: Az intézmények

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny!

V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Ongai Horgász Egyesület V. Ongai Páros Pontyfogó Horgászverseny! Az idén V. alkalommal került megrendezésre a páros pontyfogó versenyünk, a közel 12 hektáros, VII. számú tavunkon. Ebben az évben is 34

Részletesebben

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója

Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója 2012 Az Asztalitenisz-szakosztály beszámolója Megyei ranglista-versenyeredmények Újonc egyéni 2001 Czémán Róbert 1999 Raposa Roland 1. helyezett Szalai Anna 1. helyezett Serdülő egyéni 1997/98 Raposa Roland

Részletesebben

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok

Biharkeresztes Őszi Kulturális Programok Biharkeresztes 2013. Őszi Kulturális Programok Szeptember havi programok ITTHON VAGY MAGYARORSZÁG, SZERETLEK Szüreti Felvonulás és Bál Időpont: 2013. szeptember 28. 14.00 óra Helyszín: Városi Sportcsarnok

Részletesebben

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség

MUNKATERV. Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. alsós magyar munkaközösség Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú M vészeti Iskola 8790 Zalaszentgrót, Kossuth Lajos u.11. MUNKATERV alsós magyar munkaközösség 2013/2014 Zalaszentgrót, 2013. augusztus 28. Készítette:

Részletesebben

2012. évi támogatások

2012. évi támogatások 2012. évi támogatások Sorsz. Támogatás kedvezményezettjének a neve Támogatás összege (Ft) Támogatás célja Támogatási program megvalósíátásnak helye 1. 150. sz. Galamb és Kisállattenyésztő Egyesület 50

Részletesebben

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév

ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Telephelyek Székhely ABIGÉL TÖBBCÉLÚ INTÉZMÉNY 2013/2014 tanév Pedagógusok létszáma és végzettsége - 1 fő rajztanár - 1 fő drámapedagógus - 5 fő tánctanár Oktatott tantárgyak Összlétszám Csoportok száma

Részletesebben

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre

Pesterzsébeti Ifjúsági és Gyermekönkormányzat munkaterve a 2012-2013-as tanévre ADY ENDRE ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS PESTERZSÉBETI PEDAGÓGIAI INTÉZET 1204 Budapest, Ady Endre u. 98. Tel/fax: 284-01-38; Tel.: 421-07-71 Email: pepe20@pepint.sulinet.hu Honlap: www.pepint.hu Pesterzsébeti Ifjúsági

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

Csongrád Megyei Diáksport Egyesület

Csongrád Megyei Diáksport Egyesület Csongrád Megyei Diáksport Egyesület 2014/2015. TANÉV VÉGEREDMÉNY 1 VÉGEREDMÉNY LEÁNYOK Megye Iskola neve Település Testnevelő, felkészítő 1. Békés Békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégium Békéscsaba

Részletesebben

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25.

2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Debrecen, 2015. április 17-19. Nyilvános sorsolás Budapest, 2015. március 25. 2014/2015. TANÉV ORSZÁGOS DÖNTŐ V-VI. KORCSOPORT Nyilvános sorsolás 2015. március 25. 1 V-VI. KORCSOPORTOS ORSZÁGOS DÖNTŐ NYILVÁNOS SORSOLÁS 2015. március 25. (szerda) 10.15 óra RÉSZTVEVŐK - LEÁNYOK Ssz.

Részletesebben

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE. 2015/2016. tanév

HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE. 2015/2016. tanév HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA ÖKOISKOLA MUNKATERVE 2015/2016. tanév Készítette: biolológia-földrajz szakos tanár tanító Debrecen,2015. szeptember 2 ÖKO MUNKACSOPORT TAGJAI tanár Munkacsoport vezető tanító

Részletesebben