Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET"

Átírás

1 Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET

2

3 Kedves Olvasó! Kirándulni hívunk mindenkit! Jegyeseket, házasokat,a nagyszülőket, a szülőket, a gyermekeket, az unokákat, együtt az egész családot! Egy egész évre szóló meghívást nyújtunk át, ami a vidéki gasztronómia világába hív! Egy vidéki, falusi porta megtekintése, a gazdasági udvarban kapirgáló tyúkok, a szelíd kiskecske, a frissen szedett levendula csokorból készített koszorú, az érlelt sajtok zamata, a finom friss fűszerek íze, a hosszú hónapokig érlelt, pácolt szalonnák vajpuhasága, a gondosan füstölt kolbászok illata, a családdal együtt elfogyasztott ebéd sokkal maradandóbb emlék lesz, mint azt most gondolná. Nem szólva a túra során megismert gazdákkal elhangzó beszélgetésekről, a falusi éjszakákban való ücsörgésről a régi ház tornácán, amelyekre a rohanós hétköznapokon nem is gondolunk. A vidéki fesztiválok közül is olyanokat szemezgettünk, amelyek nem a több tízezres látogatóval és sztárok hadával, hanem igazi ínyencségekkel, több száz féle házi termékkel, sajttal, lekvárral, ezer ízű rétessel, százféle gulyással és még száznál is több paprikás étellel hívják fel magukra a figyelmet, és aztán ott vannak azok az igazi kis pincészetek, akik szinte kézműves módon állítják elő boraikat és kínálják büszkén, igaz szeretettel. Természetesen nem maradt ki a sorból, a jó magyar pálinka, a túra során megismerkedhetnek a gyártás folyamatával és a kóstolás fortélyival. Na és végül a csoki, kézműves, finom és ellenállhatatlan. A kirándulásra csábító pecsétgyűjtő helyszínek változatosak, de mindegyik é r d e k e s é s s z é p t á j r a v e z e t, ú j d i m e n z i ó k a t t á r f e l, ú j a r c á t m u t a t j a a v i d é k Jó játék lehet ez, és jó barát lehet ez a könyvecske, segít a nyári hétvégék megtervezésében, egyeztetésekben, éppen ezért hagytunk helyet a jegyzeteléshez is. Arra buzdítjuk most Önt, hogy a pecsétgyűjtő kártya kiemelése után se dobja el ezt a könyvecskét, forgassa, használja olyan szeretettel, ahogyan mi készítettük az Ön számára. Gergely Mária Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete

4 Falusi Íz-lelő Túra (FILT): Élmény- és pecsétgyűjtő akció egész évben Kóstoljon és nyerjen, a falusi vendégasztal szolgáltatók programjaival! Egészséges gasztronómiai íz és élmény túrára, könnyed, szórakoztató, h a g y o m á n y o k o n a l a p u l ó, p r o g r a m o k r a i n v i t á l j á k Ö n t! Gyűjtsön össze 10 pecsétet a programfüzet helyszínein 2016-ban. A pecsétgyűjtés igazán kellemes foglalatosság lesz, hiszen az egyes állomásokat ön választhatja ki. Az út végén pedig, ha a szerencse ön mellé áll, nem csak csodás élményekkel, de értékes nyereményekkel is gazdagabb lehet. Hogyan használhatja FILT kártyáját: A programfüzetben elhelyezett pecsétgyűjtő lapra minden egyes meglátogatott helyszínen kérjen pecsétet. Amikor összegyűlt a 10 db pecsét- a betelt lapot vegye ki a programfüzetből írja rá a címét és elérhetőségét, majd küldje vissza postacímünkre. Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u 48/a A játék vége 2016.december 31. A beküldött pecsétgyűjtő lapok januárjában sorsoláson vesznek részt- minden nyertest értesítünk és a nyertesek névsorát megjelentetjük a weboldalon.

5 PECSÉTGYŰJTŐ KÁRTYA Név: Lakcím:

6 FVSZ P.H. P.H. P.H. P.H. P.H. F V SZ E P.H. P.H. P.H. P.H. P.H.

7 Balatonkenesei Tájház 8174 Balatonkenese, Kossuth u. 6. Tel.: Íz-lelő összejövetel Kenesén, a Tájházban II. Tájházi Civil Piknik Balatonkenese, Tájház június 18. szombat, 15 órától Az I. Tájházi Civil Piknik sikere után második alkalommal kerül megrendezésre a program, melyben a jókedvről és a dallamokról Balatonkenese művészeti csoportjai, a Pannónia Citerazenekar és a Szivárvány Népdalkör, a gasztronómiai élményekről pedig többek között horgászegyesületünk tagjai és más helyi termelők gondoskodnak. Miközben fatüzelésű kemencénkben langalló és egyéb finomságok készülnek, a vállalkozó szelleműek kézműves-tevékenységekben is kipróbálhatják ügyességüket. Mindeközben alkalom nyílik a megnyitásának 25. évfordulóját ünneplő Tájház gyűjteményének megtekintésére, Balatonkenese régmúltjának megismerésére is. Gyűjtsön egy pecsétet nálunk is!

8 Biobia Porta, Pajtaszálló Mecsek Ökocsali tagja 7673 Cserkút,, Baranya megye Árpád köz 3. sz. Tel.: A Nyugat Mecsek gyönyörű kis falujában, Pécstől 5 hm-re csodálatos természeti környezetben, faluszéli patakparton szépen felújított parasztudvarban a régi fészer és pajta padlásán, várjuk szeretettel vendégeinket a Pajta Szállóba ( 15 hellyel), a Szedres turistaházba és a Mézeskalács házikóba( 7-7 fő, Jakabhegyen van az erdőben). Mindegyik helyszín alkalmas rendezvények tartására. Volt már nálunk ökolakodalom, osztálytalálkozó, gazvacsora, szülinapi zsúr, lánybúcsú, Mecsek Zöldút tréningek, Ökocsali túrák, gyógynövénytúrák, erdőkóstoló, csapatépítés, alapítványi lekvár főzés, ökobüfé, falusi vendégasztal. munkareggeli, filmkészítés a hagyományos lekvár főzésről, kincsvadászat, játszóház, kreatív rendezvényszervezéssel segítjük a megrendelőket. Étkezés: Igény szerint étkezést biztosítunk egészséges, biokertünkből, ill. más helyi és erdei termékekből készített étkekből. Alkalomszerűen vendégeket fogadunk gazvacsorára, gazreggelire, gazebédre Egyéb programlehetőségek: punnyadás, sok-sok séta a festői faluban (Árpád kori templom,néprajzi gyűjtemény,mosóházak, tó, patakvölgy, mohos erdők, természetvédelmi területek, vörös homokkő sziklák, bakancsos fa ). Erdei pszicho dráma terápia, bóklászás a gyönyörű természetben, túrázás( pl. DDNPba a Jakab-hegyre a Pálos kolostorromhoz, Pécsre, Orfűre- Fürdeni, barlangot mászni,abaligetre- cseppkőbarlangot csodálni), sziklamászás, fáramászás, vadász lesre mászás, Tarzanozás, gombászás, gyógyfüvek gyűjtögetése.

9 Borbély Családi Pincészet 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19. Tel.: A Borbély Családi Pincészet egész évben várja a kedves borbarátokat! ALAP - HALADÓ - MESTER KÓSTOLÓK - BORVACSORÁK - VENDÉGHÁZ - BORTERASZ - DŰLŐTÚRA - BORBUSZ Csoportoknál előzetes bejelentkezés szükséges. A borok mellé zsíros deszkával, házi készítésű parasztállal, igény esetén meleg étellel (pörkölt, hurka, kolbász, sült húsok) szolgálunk, melyeket a házi asszony készít saját vágású disznóságainkból. A borozgatásban elfáradt vendégek egész évben igénybe veheti felújított, hangulatos és fűthető vendégházunkat. Szállóvendégeinknek reggelire a házi asszony saját készítésű kolbászt, szalonnát, felvágottat, házi lekvárt kínál, mellé saját készítésű szőlőlevet. Nyitva tartás: Pince: minden nap Vendégház: érkezés 14 órától, távozás 14 óráig A fentiektől eltérő időpontokban előzetes egyeztetés szükséges!

10 Buzás Attila - az Őrségi Ínyesmester 9946 Magyarszombatfa, Fő u. 29. Tel.: buzas.attila@inyes.hu FVSZ Az Őrségben, Magyarszombatfán, ezen a fazekasságáról is nevezetes kis dunántúli településen működik kecsketenyésztő telepünk és kecsketej feldolgozó üzemünk ben elnyertük az Év sajttermelője kitüntető címet. Közel húszféle előállított termékkel fogadjuk vendégeinket, akiknek a sok földi jó mellett nemcsak termékeink nyújtanak élményt, hanem a velük harmonizáló, őrségi tradicionális almafajták terméseiből készül dzsemek és lekvárok. Gidasimogató, ahol szemtelenül szelíd állatokat lehet simogatni és fénykép készíteni. Hagyományőrző termékeink között megtalálhatók a magyartarka tehenek tejéből készített sajtok, almasajt ( ami nem azonos a birsalmasajttal). Legyen Ön is sajt chéf- vegyen részt az Örségi Ínyesmester tudás átadó kurzusain. A gyakorlati oktatás azt jelenti, hogy a tréning minden résztvevője megtanulja a raclette- készítést, a grillezést, a fondue- készítést, illetve azt, hogy milyen eseményre milyen sajtot vegyünk, hogyan válasszunk hozzá bort, kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt. Természetesen minden kóstolással, ízleléssel történik. Szívesen látjuk egy uzsonnára, vagy vacsorára! Kóstolta már az Őrségi-salátát? Saláta, fűszeres tökmagolajban érlelt kecskesajttal. Uzsonna, vacsora rendelhető előre megbeszélt időpontban és ételek 2-15 főig. A kínálat: sajtok, füstölt mangalica kolbász és sonka, gidasült.

11 ter FVSZE A csokizó 2890 Tata, Alkotmány u. 2/5. (Tóvárosi korzó) Tel.: info@kezmuvesbonbon.hu Nyitva: egész évben Lépjen be álmai birodalmába, és kóstolja meg mindazt, amit eddig elképzelni sem tudott a kézműves csokoládéról! Levendula illat és csokoládé? Zöld színű csokoládé? Cukormentes csokoládé? Szokatlan? Igen, és ettől olyan izgalmas. Mindezt mesterséges aroma, színezék és tartósítószer nélkül! Ha ideje engedi, látogasson el hozzánk, ahol mindent végigkóstolhat, mielőtt eldöntené, melyik csokoládét illeti a megtiszteltetés, hogy Önnel mehet haza. Üldögélhet egy csésze, gőzölgő olasz kávé fölött, ihat egy remek turmixot mangóból, banánból, vagy akár eperből is. Esetleg kedve lenne egy jeges csokoládéhoz ebben a melegben? Vagy Ön inkább a melegben forrót iszunk jegyében nőtt fel? Akár forró, akár jeges csokoládét választ, lehunyt szemmel fogja élvezni azt az íz orgiát, amit egy fél tábla kézműves csokoládéból készült ital fog Önnek nyújtani.

12 Edvi-Illés kávéház és falusi vendégasztal 2696 Terény, Arany János u. 70. Tel.: Nyitva: egész évben Előzetes bejelentkezést kérünk! FVSZ Masinán süsd a terényi laskát, tenyérrel gyúrva, kerekre lapítva! Ezt a hagyományos palóc ételt, a forró vaslapon sütötték szép kerekre, majd liba, kacsa vagy disznózsírral megkenve, sózva, melegen fogyasztották.különleges élmény közösen elkészíteni és saját ízlés szerint ízesíteni. A finom házi zsír mellett mi tölteléknek feltálaljuk kertünk teljes gyógy- és fűszernövény kínálatát, friss tejfölt, házi sajtokat és pörköltet. Édes ízek kedvelőinek pedig az Ízek Háza finom lekvárjait. Vendégasztalunknál a hagyományos házias ételek mellett, palóc gulyást, haluskát, tócsnit és vad ételeket kóstolhat. Alapanyagaink saját kertünkből, helyi termelőktől és terényi ökogazdaságból származnak. Szálláshelyünk az Árdai vendégház, 3 apartmannal összesen 18 férőhellyel várja vendégeit. A szépen felújított parasztház zárt udvarral, nagy fedett színnel, sütögető hellyel biztosítja a nyugodt pihenést. Minden vendégünket a helyi gyógyteák friss illatával várjuk. Hunnia csipkemúzeumunkban a finom szépségű Hunnia csipke mellett számos csipkeérdekességgel ismerkedhet meg. A mesterség bemutató során kiderül, hogy a csipkeverés nem is olyan boszorkányos, mint amilyennek látszik. A látogatást megkoronázhatja egy pohár finom csipkeszörp elfogyasztása vagy kérheti pitypangszirupos italspecialitásunkat, az Edvi-Illés tejeskávét. Ez a belső-cserháti kicsi falu igazi gyöngyszem. Itt a nyári forróságban is harmat lepi a mezőt, a levegő tiszta és az éjszakai égboltot csillag milliárdok díszítik. A környék tele van látnivalókkal és túraútvonalakkal. Nálunk megpihenhet és feltöltődhet.

13 és FVSZE Egri Korona Borház és Wellnes Hotel 3395 Demjén, 0183/5 hrsz. Tel.: Az egri történelmi borvidék és borkultúra fellegvárának számító Egri Borház egy új színfolttal gazdagítja a boros élményekre vágyók lehetőségeit. A wellnes és pihenés mellett betekintést nyerhetnek egy nemzetközileg is sikeres borászat életébe, hangulatába, ahol megkóstolhatják kiváló érmes borainkat és ízletes magyaros ételeinket. A hangulatos hotel, Demjénben, Eger mellett, Budapesttől mindössze egy órás utazótávolságra, egy kétszázhetven hektáros szőlőbirtok közepén, az Egerszalóki és Demjéni fürdő szomszédságában található. A főépületben bormintabolt, első osztályú étterem, konferenciaterem és párját ritkító borospince kapott helyet. A 200 főt befogadó étterem ideális helyszín, esküvők, baráti összejövetelek, ballagások, céges rendezvények megtartására. Itt található egy 40 fős kisterem, mely étteremként és kis konferencia teremként is használható. A földszinten egy 100 fős rendezvényteremmel rendelkezünk. Nyári időszakban az éttermünk leköltözik a Borház előtti teraszra, itt fogadjuk vendégeinket, ahol grillezett és kemencében sült ételeket is készítünk. Borkóstolóval egybekötött pincelátogatásokat is szervezünk.a Borház melletti mesés környezetben egy 16 szobás wellness hotel és 12 házból álló bor élmény üdülőfalu várja a vendégeket.

14 V. Fűszeresek és Kézművesek Vására 5525 Füzesgyarmat Tel.: május 28. FVSZ A fűszeresek és Kézművesek Vására- az értékteremtők és értékmentők találkozója. Fő célunk, hogy a magyar termelőket, kézműves termékeket, tradicionális magyar élelmiszereket megismertessük mindenkivel, aki itt él vagy látogatóként részt vesz vásárunkon. Törekszünk arra, hogy a kiállítások, kóstolók és bemutatók mellett színes vidám forgatag, igazi vásári hangulat fogadja a hozzánk érkezőket. Ezért nem csak mi szervezők teszünk meg mindent, hanem a város egész lakossága, civil szervezetek és egyesületek is készülnek a nagy napra. Többen is helyi tájjellegű ételekkel várják majd az idei látogatókat, több bográcsban fő majd a betyáros, és a kakas pörkölt, amit kóstolni, véleményezni mindenkinek szabad lesz. A gyerekeknek, családoknak lesz kézműves foglalkozás és bohóc show. Számos ismert és ismertetlen fűszernövényt, szárított és egyéb módon előállított terméket ismerhetnek meg a látogatók, de lesznek lekvárok, sajtok, szörpök szép számmal.

15 a FVSZE Galambos Pincészet 3881 Abaújszántó, Dobó István u. 6. Tel.: Galambos Péterné Galambos Péter Telefonos bejelentkezést kérünk Barangolás a Tokaji borvidék kevésbé ismert pontján, Abaújszántón. Nemcsak a pincelátogatást (borkóstolóval egybekötött) ajánlunk, hanem helyi ízekre épülő, helyben készült (kemencés) finomságokkal, igazi magyaros vendégszeretettel várjuk idelátogató kedves vendégeinket. A térség őshonos szőlőfajtáiból- furmint és hárslevelű szőlőből- készítjük különleges száraz borainkat melyek a telephelyünk alatt húzódó pincénkben lévő tölgyfahordókban kapják meg végleges színüket és aromájukat. Hozzánk nem érdemes egy napra jönni, mivel olyan sok a még felfedezetlen látnivaló, pl.: Sátorhely (világörökség része), zempléni erdőtúra, Boldogkővár, Regéc, Fűzér, Telkibánya, mind mind megismerésre, felfedezésre váró kiránduló helyek. A programok között említhetjük a kerékpáros kirándulást, valamint a helyi lovas,- szekér kirándulásokat. Kézműves foglalkozásaink: mézeskalács készítő- festő, kenyérsütés, valamint elmélyedhetnek a bor iránt érdeklődők a bor kóstolás főbb ismérveiben. Telefonos bejelentkezést kérünk!

16 18. Szolnoki Gulyásfesztivál FVSZ Szolnok - Tiszaliget Tel.: magyargulyas1999@gmail.com Gasztro-kulturális Hagyományőrző Fesztivál - Nemzetközi Gulyásfőző verseny, zsűrizéssel Szolnok Tiszaliget szeptember Bemutatjuk a magyar gulyásétel főzési hagyományait, alapanyagait. A látogatók megismerkedhetnek a Kárpát-medence és szélesebb körben Közép-Európa országaiban élő magyarok gulyásfőzési hagyományaival (kiemelten: cseh, szlovák, lengyel, román, szerb, osztrák,). Betekinthetünk az adott ország nemzeti konyhai szokásaiba. Elnyert minősítések Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Értéktár Bizottság a Megyei Értéktárba regisztrálta a Szolnoki Gulyásfesztivált Szolnoki Értéktár Bizottság a Települési Értéktárba regisztrálta a Szolnoki Gulyásfesztivált Várjuk Önöket főzőcsapattal és látogatóként is a fesztiválunkra! Több mint 500 bogrács látogató

17 Horváth János - Hagyományos Zalai Gazdálkodás 8356 Kisgörbő HRSZ. 267/3. Tel.: ial szilvoriumbt@gmail.com kisgorboipalinka.hu Nyitva: előzetes egyeztetés szükséges A Bemutató épület egy gyönyörű természeti környezetben lévő zártkerti ingatlanon a Hévíztől és Sümegtől egyaránt közel 20 km távolságban lévő Kisgörbő községben található a Zalaszentgrót-Kisgörbő összekötő úttól 200m-re. Sokoldalú agroturisztikai szolgáltatást nyújtunk, melynek keretében bemutatjuk a környékre jellemző kézműves termékeket, a falusi élet hagyományos tevékenységeit, a helyi élelmiszerek készítésének és tárolásának, valamint a zártkerti és háztáji gazdálkodás hagyományos módjait, különös tekintettel a Kisgörbői Pálinka értékeinek bemutatására. Lehetőség van a munkafolyamatokban való részvételre is, igény esetén egy nagyobb vagy kettő kisebb csoportot tudunk fogadni. A vendégeinknek a Sümegi Vár, a Hévízi Tófürdő, a Rezi Vár és a Zalaszentgróti és Kehidakustányi Termálfürdő turisztikai látványosságok illetve a környékben lévő Kisgörbői Pálinkafőzde, borászat, kovácsműhely, lekvár és szörpkészítés hagyományos tevékenységek bemutatását biztosítjuk. Nyitva tartás igény szerint, előzetes egyeztetés szükséges.

18

19 Balatonkenesei Tájház 8174 Balatonkenese, Kossuth L. u. 6. Biobia Porta Pajta szálló, 7673 Cserkút Borbély Családi Pincészet 8258 Badacsonytomaj, Káptalantóti út 19. Buzás Attila - az Örségi Ínyesmester 9946 Magyarszombatfa, Fő u. 29. A csokizó 2890 Tata, Alkotmány u. 2/5. (Tóvárosi korzó) Egri Korona Borház és Wellnes Hotel 3395 Demjén, 0183/5 hrsz. Edvi-Illés kávéház és falusi vendégasztal 2696 Terény, Arany János u. 70. V. Fűszeresek és Kézművesek Vására 5525 Füzesgyarmat Galambos Pincészet 3881 Abaújszántó, Dobó István u XVIII. Szolnoki Gulyásfesztivál 5000 Szolnok, Tiszaliget Horváth János - Hagyományos Zalai Gazdálkodás 8356 Kisgörbő HRSZ. 267/3. Kalocsai Szent István Napok - Paprikafesztivál 6300 Kalocsa, Érsekkert Kemencés Falusi Vendég asztal és Házi füstölt hústermékek 9625 Bő, Széchenyi u. 64. Kemencés vendégasztal 9462 Völcsej, Fő u Mandalaház 3885 Boldogkőváralja, József A. u. 5. Marcsi Asztala 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 48. Megyer Vendégváró Szociális Szövetkezete 8348 Megyer, Fő út Öreg Dráva Vendégház és Béres Udvar 7965 Drávasztára, Zrínyi u Patóhegyi Borházfalu 8984 Petrikeresztúr, Patóhegy Pitypangos porta 5358 Tiszafüred- Örvény, Rózsadomb u. 22. Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház 4171 Sárrétudvari, Damjanich u. 6. Siba Sajtporta 2458 Kulcs, Sellő u. 2309/12. Tuba Tanya 4064 Nagyhegyes, 133/18 hrsz. GPS: É K Zsuzsanna Asszony sajtja 2091 Etyek, Magyar u

20 Kalocsai Szent István Napok 6300 Kalocsa, Érsekkert Tel.: augusztus 20. FVSZ Szent István Napok: Az államalapítás, Szent István és magyarok új kenyerének ünnepe régtől fogva igazi népünnepély. Városunkban is sokszínű kulturális események várják ilyenkor az érdeklődőket. A gyerekprogramok, koncertek, szórakoztató programok, kézműves vásár mellett a történelmi hagyományoknak is nagy szerep jutott rendezvényünkön. Szent István Napi Programsorozataink állandó elemei közé tartozik ünnepi megemlékezés és az új kenyér megszentelése, a fáklyás csónakos felvonulásunk és a királyi hódolat augusztus 20.

21 án FVSZE Kalocsai Paprikafesztivál 6300 Kalocsa, Érsekkert Tel.: szeptember Kalocsa egyedüliként az országban, abban a különleges helyzetben van, hogy két Hungarikummal is büszkélkedhet: a kalocsai fűszerpaprikával és a népművészettel. A Kalocsai Paprikafesztiválon megismerkedhet a paprikatermesztés hagyományával, a paprikás ételek utánozhatatlan íz harmóniájával, valamint azzal az örökséggel, amely generációról- generációra szállva élő hagyomány Kalocsán. Ezért szerveződik immár évtizedek óta a Paprikás Ételek Főzőversenye, ezért szerves része a programnak a kalocsai népzene és néptánc és ezért kerül felállításra a Kalocsai Tisztaszoba mely élő hagyományainkba engednek betekintést. Szeretnénk megmutatni a hozzánk látogatóknak, hogy hagyományaink nem a múltból, hanem a jelenből táplálkoznak. Szeretnénk, ha személyesen is megismernék azokat a kalocsaiakat, akik keze által tovább virágoznak a kalocsai motívumok. Azokat a kalocsaiakat kiknek lába ma is a ciframarsot ropja. Azokat a kalocsaiakat, kiknek keze palántálja, kapálja, őrli a paprikát. És kiknek szíve őrzi ezen kincseket! szeptember harmadik hétvégéjét töltse Kalocsán!

22 Kemencés Falusi Vendégasztal és Házi füstölt hústermékek 9625 Bő, Széchenyi u. 64. Tel.: www. mindigfinom.hu FVSZ Vas megyében, Bükfürdő közvetlen szomszédságában található egy kis falu, Bő. Itt 1998 óta foglalkozunk sertéstenyésztéssel, a növénytermesztés pedig elsősorban a minőség érdekében a takarmányozást szolgálja. Fő profilunk mára a saját gazdaságban tenyésztett sertéseink húsának feldolgozása. Hagyományos módszerekkel, tartósítószer nélkül, kizárólag sót használva, majd akácfa fűrészporral megfüstölve készülnek FÜSTÖLT TERMÉKEINK. A es fejlesztésnek köszönhetően, pályázati támogatással KEMENCÉS FALUSI VENDÉGASZTALT hozunk létre, ahol az idelátogatók megízlelhetik a kemencében sült házi finomságokat. Heti egy alkalommal, előre bejelentkezéssel várjuk Kedves Vendégeinket, ahol kizárólag az általunk megtermelt alapanyagokból ( sertéshús, baromfihús, fűszerek) készítjük ételeinket, fatüzeléses kemencében. Reméljük hamarosan vendégül láthatjuk!

23 zi k FVSZE Kemencés vendégasztal 9462 Völcsej, Fő u Tel.: info@kemencesvendegasztal.hu Nyitva: előzetes bejelentkezés alapján Soprontól 25 km-re, Kőszegtől 22 km-re, Bükfürdőtől 14 km-re található kis faluban VÖLCSEJEN alakítottuk ki a falusi vendéglátás egyik gyöngyszemét a KEMENCÉS VENDÉGASZTALT. Nálunk az előételtől a desszertig minden fatüzelésű kemencében készül Nagymamánk receptjei alapján, (sós stangli, kézzel dagasztott kovászos kenyerek, bőrös császár, tarja, egészben sült csirke májával, kemencében sült csülkös bableves, cipóban sült csülök, tepsis csülök, libacomb, kacsacomb, töltött libanyak, disznótoros, házi savanyúságok, kemencés rétesek) mellé házi csapolt sört, a gazda pálinkáit, házi szörpöket, tájjellegű minőségi borokat kínálunk vendégeinknek. Kóstolják meg Önök is az igazi falusi ízeket és ételeket! Csak bejelentkezésre! 6-20 főig tudunk vendégeket fogadni, nálunk nincs szomszéd asztal.

24 Mandalaház 3885 Boldogkőváralja, József A. u. 5 Tel.: info@mandalahaz.hu FVSZ Stílusos vidéki kikapcsolódásra vágyik? Szereti a csendet, nyugalmat, a nagy erdei kirándulásokat és szívesen kalandozik a helyi gasztronómia világában is? Hogy mire számíthat a Mandalaházban? 3 egyedi hangulatú mandalás enteriőrrel kialakított szobára, ahol 8 fő fér el kényelmesen exkluzív fürdőszobákra, a szoba hangulatához illő enteriőrrel stílusos konyhára, ahol mindent megtalál a családi főzéshez, vagy kérje helyi ízekből összeállított reggelinket/vacsoránkat és kóstolja meg abaúj ízeit kényelmes kertibútorral felszerelt, kőburkolatú teraszra, szalonnasütő és bográcsozó helyre, melytől csak egy karnyújtásnyira találja fűszerkertünket biztonságos rönkfa játszótérre mely garantáltan hosszú időre leköti a kicsiket Nordic walking botokra, térképre a környékről és jó tanácsokra az erdei túrákhoz segítségre egyedi programok szervezésében, legyen az egy borkóstoló kedvenc borászainknál vagy pálinkakóstoló a helyi BESTILLO pálinkaházban friss vidéki levegőre, madárcsicsergésre, békére, nyugalomra...és vendégszeretetre!

25 Marcsi Asztala 5 Vendégasztal-szolgáltatás 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 48. Tel.: gergely0505@gmail.com Nyitva: május 1 október 30 között Vendégasztalunk Békés megyében, Füzesgyarmat központjában várja Önöket. Nem vagyunk étterem, nálunk nincs étlap, sem nyitvatartási idő. Telefonon egyeztetjük vendégeinkkel, hogy mikor és mit szeretnének enni. Mindig a helyben termelt és a településen beszerezhető friss alapanyagokból készítjük ételeinket. Május 1. és október 30. között a szabadban főzünk, sütünk. Ételeink bográcsban, cserépben, tárcsán vagy kemencében készülnek. Télen disznótoros programot vagy kolbász és hurka töltést tudunk szervezni kedves vendégeinknek. Tájjellegű ételeink: Puliszka, Kapormártás, Öreglaska, Betyáros, Birka pörkölt, Marhalábszár pörkölt, Kakas pörkölt, Kemencében sült kacsa. A nyáresti vacsorák a legnépszerűbbek, ahol ráérősen, beszélgetve, üldögélhetünk a békésen elköltött vacsora után. A több mint 110 éves ház, a valamikori nagygazda porta, a régi mezőgazdasági eszközök, dédapáink anekdotázós világát idézik meg vendégeink számára. Gyakran elhangzik a kérés, meséljünk a házról, Füzesgyarmatról és mi szívesen tesszük. Vendégeinknek szervezünk hintós városnézést, bor és sajt kóstolót is.

26 Megyer Vendégváró Szociális Szövetkezete 8348 Megyer Fő út 5. Tel.: FVSZ Köszöntelek Megyeren, hazánk legkisebb önálló közigazgatással, de a legnagyobb szívvel rendelkező településén! Itt megtalálsz mindent, amit egy vidék jelenthet számodra. Pár lépésre a Marcal partján élvezheted a kis folyó csordogálását, pár lépésre viszont már az erdeinkben barangolhatsz. Ha a másik irányba lépsz, varázslatos mezőinken élvezheted a szellő simogatását. Egész évben tartó vadász, gasztronómiai zenei és aktív pihenést nyújtó programjainkkal többet nyújtunk az egyszerű falusi turizmusnál, megszínesítve, kitágítva a kistérség által kínált lehetőségeket. Vacsoráinkat élvezheted borvacsora keretein belül is. Természetesen megtalálod a nyugalmat is. Ez egy stressz mentes vidék, ahol ismét felfedezheted az ember és a természet harmóniáját, ahol ellazulhatsz és feltöltődhetsz. Megyer! Az őszinte vidéki vendéglátása.

27 ó ete FVSZE Nagy Zsuzsanna- Zsuzsanna asszony sajtja Etyek Tel.: Nyitva: telefonos egyeztetés alapján Saját, műemlék jellegű parasztházamban fogadom vendégeimet, akiknek sajtkóstolást és sajtkészítést- bemutatót tartok. Sajtjaimat kecsketejből és tehéntejből készítem. Jó sajtott igazán csak jó minőségű tejből lehet alkotni, ezért a természet közeli állattartás híve vagyok. Kedvenceim a gyúrt sajtok és a félkemény érleltek. Szeretek kísérletezni a fűszerekkel. Vendégasztalomnál főként sajttal, tejtermékkel készült ételeket kínálok, kívánságra az udvari kemencében sütünk a vendégekkel közösen. Udvaromban többféle háziállatokat tartok: tyúkot, kacsát, libát, kecskét, bocit. A hozzám látogatóknak, kérésre egyéb programokat is szervezek: pincelátogatást, borkóstolást, kerékpár- útvonalakat, kiránduló utakat, lovaglást szeptember 1-től látogatható. Kérem, hogy mindig telefonon egyeztessünk, legalább 3 nappal az érkezés előtt.

28 Öreg Dráva Vendégház és Béres Udvar 7965 Drávasztára, Zrínyi u Tel.: FVSZ Ormánsági családi gazdaságunkban hagyományos tartással neveljük állatainkat. Udvarunkon sertés, kecske, nyúl és baromfi nevelkedik. Kis gazdaságunkban megtermelt húsáru kerül vendégházunk asztalára. A túra keretében megízlelhetik vendégeink a rég elfelejtett ízeket, prémium házi termékeinket kóstolgatva. Vendégházunk lehetőséget kínál családok, baráti társaság részére több napos program szervezésére is, melyhez programjavaslatokat igény esetén szívesen küldünk.

29 Patóhegyi Borházfalu 8984 Petrikeresztúr, Patóhegy Tel.: Létezik egy festői hely a Göcsej és az Őrség lábánál: a Patóhegy. Petrikeresztúr falucska szőlőhegyén 6 régi borospince, hangulatos mézeskalács házikókként született újjá. Különlegessége, hogy a civilizációtól távol eső zalai dombságon, természet közeli környezetben található romantikus borházak kiváló lehetőséget nyújtanak a mindennapi stressz levezetésére, családi-, ill. baráti kapcsolatok elmélyítésére, csapatépítő programok lebonyolítására. Az igazán maradandó gasztronómiai élményekről pedig a speciális göcseji ízek, és a helyi zamatos borok gondoskodnak.

30 Pitypangos porta 5358 Tiszafüred- Örvény, Rózsadomb utca 22. Tel: Nyitva: májustól alkalomszerűen FVSZ Kata és Janó a Tisza-tó partjától nem messze lévő ökoportájukon várják nagy szeretettel az ínyencségeket kóstolni, vagy megpihenni vágyó vándorokat. Illatos-édes házi szörpök, zamatos őszibarack pálinka, végeláthatatlanul sokféle lekvár mindig terítéken van náluk. Korábbi vendégeik kedvencei között szerepelt az örvényi herőce, szilvás puliszkacsemege, aranyszínű keszegropogós, kőtt kalács, halászlé morzsa sütivel lekísérve. Az étkekre várva vagy jóllakottan, megpihenve, elleshető-kipróbálható a kertben néhány permakultúrás kertészeti fortély, betekintést lehet nyerni a szappanfőző boszorkánykonyhába, de a környezettudatos, orvos házaspár azt is szívesen elárulja, ők hogyan élnek egyszerűbben, zöldebben, egészségesebben. A legkisebbeket kerti játékok, kreatívkodás és két pici játszótárs várja. Ha pedig a vendégek nem tudják, melyik végén kezdjék el felfedezni a csodálatos Tisza-tavat, a háziak hasznos információkkal segítenek és túraszervezésben is jártasak. Nyitva tartás: májustól alkalomszerűen, bejelentkezés alapján, vagy meghirdetett programok időpontjaiban. Kisebb csoportoknak, családoknak. Max 6-8 fő egy időpontban.

31 Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház 4171 Sárrétudvari, Damjanich utca 6. Tel.: Létezik egy nyugodt, csendes település az Észak-Alföldön: Sárrétudvari, itt nyílt meg a Sárréti Pegazus Lovarda és Vendégház. A szállás egyedisége a hamisítatlan falusi környezet, mely kiváló lehetőséget nyújt a mindennapi stressz levezetésére, családi- illetve baráti kapcsolatok elmélyítésére, csapatépítő programok lebonyolítására. Az aktív pihenésre vágyó vendégeknek a Lovarda remek alkalmat kínál az év bármely szakában. A vendégház kialakításánál törekedtünk a hagyományok és a modern kor igényeinek ötvözésére. A földszinten és az emeleten is két, 2 ágyas szoba található, amely pótágyazható. Minden szoba saját fürdőszobával rendelkezik. Ideális gyerekes családok számára is. Ételeinkben ötvözzük a hagyományos falusi íz világot a nagyszüleinktől megszokott ízekkel. Szeretettel várunk mindenkit, akik rohanó világunkban még fogékonyak a természet szépségeire, akiket vonz a Hortobágy nyugalma. Azt szeretnénk, hogy a vidéki turizmust kedvelők megtapasztalják a természet közeli életforma élményeit. KÜLDETÉSÜNK: Családias légkörben, ízletes ételekkel, sokszínű programokkal egy életre szóló élményt nyújtani a vendégeknek, hogy visszatérve a mindennapjaikba képesek legyenek maradandót alkotni az élet minden területén.

32 Siba Sajtporta 2458 Kulcs, Sellő utca 2309/12 Tel.: Nyitva: telefonos egyeztetés alapján FVSZ Családi vállalkozásunkban három éve készítünk kiváló- minőségű kecsketejből és tehéntejből friss, füstölt és érlelt sajtokat a Dunaújvárostól nem messze eső Kulcs településen. Közvetlen a Duna-partján lévő portánkon fogadjuk vendégeinket akiknek sajtkóstolást, sajtkészítés-bemutatót tartunk. Gyerekeknek állatokkal való ismerkedési lehetőség (állatsimogató). Vendégasztalomnál sajttal, tejtermékkel készült ételeket kínálunk. Kívánságra kerti kemencében sütünk vendégeinkkel. Kulcs község Budapesttől 50 kilométerre délre fekszik, és az M6-os autópályán egy órán belül elérhető, de megközelíthető vasúton és vízen is ben Kulcson épült az Ország első 600kW-os szélerőműve. A nyári időszakban a homokos Duna-parton kiváló lehetőség nyílik horgászásra, fürdésre. A hozzánk látogatóknak kérésre egyéb programot is szervezünk:borkóstolás, kerékpárútvonalak, kiránduló utak, lovaglást, Dunán való evezést. Szállás lehetőség van! Kulcs község Magyarország harmadik legtisztább levegőjű települése. Siba Sajtporta a friss, egészséges, adalékmentes, házi sajtok otthona. Kérjűk, hogy mindig telefonon egyeztesünk.

33 Tuba Tanya 4064 Nagyhegyes, 133/18 hrsz. GPS: É K Tel.: A Hortobágyi-puszta szélén Hajdúszoboszlótól 5 km-re található a Tuba Tanya. A nyári forróságban a vályogfalú épületek hűse, télen a kemencék melege, és a bennük készülő ételek egyszerű, házias ízei, a századfordulón virágzó tanyavilág hangulatát idézik meg. A több mint száz éves öreg parasztház és a mintájára elkészült épületegyüttesben, mint élő skanzenben, őrizzük a család és a korabeli népi élet fontos kellékeit. Nemcsak a környezet és a használati eszközök idézik a régmúltat, hanem az oly jellemző, tradicionális magyar ízeket is a betérő vendég asztalára varázsoljuk. A hagyományos ételek bográcsban, szabad tűzön és kemencében készülnek. Kenyérlángos, ízletes kacsacomb, szilkében főtt töltött káposzta, borjúpaprikás kerül felszolgálásra. A fő épületben 65 férőhelyes étterem várja a vendégeket, ahol a finom étkeken túl egyedi élményeket is kínálunk mindenki számára. A vacsorával egybekötött 4-5 órás programjainkon az alföldi népviseletet, szokásokat, rigmusokat és táncokat is megismerheti a betérő, ilyenkor rendre előkerül a pálinkás hordó és a karikás ostor is, citerazenekar teszi még hangulatosabbá a közös mulatozást. A tanya csendje és nyugalma télen nyáron különleges élményt nyújt az idelátogatóknak. Az 5 hektáros terület rendezett parkja a vendégek aktív pihenését szolgálja. Az állatpark is a régi tanyavilágot idézi sokszínűségével. Őshonos magyar állatok: szürkemarha, mangalica, racka juh és szárnyasok népesítik be a gazdaságot. A városi élet fáradalmait vályogfalú, nádfedeles, de a mai kor kényelmének megfelelően kialakított apartman házakban pihenhetik ki a vendégek.

34 Jegyzet

35

36 Falusi Vendégasztal Szolgáltatók Egyesülete (FVSZE) 5525 Füzesgyarmat, Kossuth u. 48/a

Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET

Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET Falusi Íz-Lelő Túra PECSÉTGYŰJTŐ FÜZET Jegyzet PECSÉTGYŰJTŐ KÁRTYA Név: Lakcím: P.H. P.H. P.H. P.H. P.H. F V SZ E P.H. P.H. P.H. P.H. P.H. Balatonkenesei Tájház 8174 Balatonkenese, Kossuth u. 6. Tel.:

Részletesebben

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN

TURISZTIKAI HÍRLEVÉL. www.videkjaro.hu. 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN TURISZTIKAI HÍRLEVÉL www.videkjaro.hu 2014. április 15. BEVEZET VIDÉKJÁRÓ HÚSVÉTI SAJTNAPOK SZERTE AZ ORSZÁGBAN A rendezvény célja, hogy minél szélesebb körben megismertessük a magyar kézm ves sajtokat

Részletesebben

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott.

Tavasz Jeles Kaposvár Festők Városa Hangulatfesztivál. A program siketek és hallássérültek számára ajánlott. Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG

BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG BÁSTYA FOGADÓ, ZALAEGERSZEG Bemutatkozás: Csodálatos természeti környezetben, a zalai dombok között helyezkedik el Zalaegerszeg városa. Fogadónk könnyen megtalálható a város északdéli főútja mentén. Kellemesen

Részletesebben

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút

Jó gyakorlatok. Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Jó gyakorlatok Mecsekalja Szakácsnéja avagy a Vörösdombi Vendégház Cserkút Készült a DDOP-2.1.3/A-12-2012-0007 Vidéki örökség útjai pályázaton belül a Baranya Megyei Falusi Turizmus Közhasznú Egyesület

Részletesebben

DRESCHER Hajózási Társaság A fehér flotta a Fertő tavon

DRESCHER Hajózási Társaság A fehér flotta a Fertő tavon DRESCHER Hajózási Társaság 01 SÉTAHAJÓZÁS Program Leírás Időtartam Ár (Ft) felnőtt gyermek Fertő tavi körút / Tervezett indulási idöpontok naponta: 11:00, 13:00, 15:00, 16:30 1 óra 1.500,- 900,- Útvonal:

Részletesebben

Szalajka Fogadó ***, Szilvásvárad

Szalajka Fogadó ***, Szilvásvárad A SZALAJKA FOGADÓ ÉS ÉTTEREM*** IDEÁLIS TRÉNING- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍN. Számos cég választja fogadónkat csapatépítő programjai, vállalati képzései és rendezvényei helyszínéül. A Bükk-hegység és nemzeti

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 Email: gereby@gereby.hu www.gereby.hu Miként is lehetne szavakkal leírni

Részletesebben

Laroba Wellness & Tréning Hotel****

Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Laroba Wellness & Tréning Hotel**** Budapesttől 1 órányi autóútra, a Balaton északi partján, Balatonalmádi és Balatonfüred között félúton, Alsóörsön található, a parttól mindössze 250 méterre, a szálloda

Részletesebben

NYÁRI TÁBOR A SZELIDI TÓ PARTJÁN

NYÁRI TÁBOR A SZELIDI TÓ PARTJÁN KEDVES SZÜLŐK! Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány térítésmentes 1 hetes nyári tábort szervez 2 turnusban leukémiás és daganatos gyermekek és testvéreik számára. A Dunapataji Fecske üdülő, a

Részletesebben

MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG

MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG MAGYARORSZÁG LEGJOBBAN FEJLŐDŐ VIDÉKI DESZTINÁCIÓJA 2007 ŐRSÉG Az Őrség fő turisztikai jellemzői A térség Vas megye délnyugati sarkában található, ahová a honfoglaló magyarok a nyugati kapu védelmére őrállókat

Részletesebben

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói

Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Merre induljunk ha gyerekkel utazunk Boldogkőváralja és környéke látnivalói Aki gyerekkel utazik az tudja, hogy a legfontosabb nekünk szülőknek, hogy a kicsik jól érezzék magukat, mert akkor nekünk is

Részletesebben

egyben. Tegyen minket próbára!

egyben. Tegyen minket próbára! Éld át Badacsonyt! Tisztelt Cégvezető, Ön a Hotel Bonvino Wine & Spa Badacsony cégek számára készített kiadványát tartja a kezében. Bízunk benne, hogy bemutatkozó anyagunkkal megkönnyítjük a választását,

Részletesebben

Korfu. Odüsszeusz szigete. Korfu

Korfu. Odüsszeusz szigete. Korfu Odüsszeusz szigete 32 Moraitika Agios Ioannis városától 20 km-re délre, a keleti parton található kiépült nyaralóhely. A Messonghy folyó bal partján elterülő szállodák, nyaralók és apartmanházak között

Részletesebben

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról

BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról BESZÁMOLÓ a 35/2013. (V.22.) VM rendelet támogatásával megvalósult beruházásról Pályázó neve: Nagyné Csépe Éva Erzsébet Pályázó címe: 3065 Pásztó, Alkotmány út 134. Ügyfél-azonosító: 1009693281 Támogatási

Részletesebben

Csokonyavisonta / Korona Apartmanház és Panzió szálláslehetőség

Csokonyavisonta / Korona Apartmanház és Panzió szálláslehetőség Csokonyavisonta / Korona Apartmanház és Panzió szálláslehetőség Ha csendre, nyugalomra, kristálytiszta levegőre vágyik, élvezni szeretné a gyógyvíz nagyszerű hatásait vagy családi pihenéshez szállást keres,

Részletesebben

A Vidék Minõsége. A Valódi Érték.

A Vidék Minõsége. A Valódi Érték. KÖSZÖNTÕ A BAKONYÉRT VIDÉKFEJLESZTÉSI AKCIÓCSOPORT TERÜLETE Kedves Érdeklõdõ! Nagy szeretettel köszöntöm az A BAKONYÉRT Vidékfejlesztési Akciócsoport kiadványában! Egyesületünk Fejér és Veszprém megyékben,

Részletesebben

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR. vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16. 1.

MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR. vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16. 1. MAGYARKÚTI GYEREKTÁBOR www.vacesvideke.hu www.izalapito.hu vacesvideke@gmail.com izalapito@gmail.com Kosztyán Attila 06 30 331 19 71 Kosztyán Enikő 06 30 337 03 16 1. oldal A Magyarkúti gyermektábor Magyarkúton

Részletesebben

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE A várostól 4 km-re, a Vadkerti tó üdülőövezetének központjában a strand főbejáratától 200 m-re található a 3 szintes 15 szobás, fűthető, egész évben nyitva

Részletesebben

Turisztika árjegyzék A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. turisztikai szálláshelyeinek és egyéb szolgáltatásainak árjegyzéke

Turisztika árjegyzék A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. turisztikai szálláshelyeinek és egyéb szolgáltatásainak árjegyzéke Turisztika árjegyzék A Gemenci Erdő- és Vadgazdaság Zrt. turisztikai szálláshelyeinek és egyéb szolgáltatásainak árjegyzéke Érvényes: 2016. január 1-től visszavonásig Verzió: T16/1.0 Kiadva: 2015. december

Részletesebben

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/

Hotel Helikon *** Magyarország - Zala megye - Keszthely http://www.reise.info.hu/hotel-helikon/hu/ http:///hotel-helikon/hu/ Bemutatkozás Üdvözlet Napfény, víz, levegő... Helikon. Keszthely, a régi barokk kisváros hangulatos környezetben fekszik a Keszthelyi hegység és a Balaton között. Szobák A háromcsillagos

Részletesebben

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM

EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM EÖTVÖS JÓZSEF FŐISKOLA BESZÉDES JÓZSEF KOLLÉGIUM Cím: 6500 Baja, Bajcsy-Zsilinszky út 16. Telefon: 36-30-349-5157 Honlap: http://www.ejf.hu/kollegiumok.php?http://www.ejf.hu/kollegium/kollegiumi_informaciok.php

Részletesebben

Felsőpáhok Község Polgármestere

Felsőpáhok Község Polgármestere Felsőpáhok Község Polgármestere 8395 Felsőpáhok, Szent I. u. 67. ELŐTERJESZTÉS a Felsőpáhok Község Képviselő-testületének 2010. február 25-i ülésére Tárgy: A balatoni térség turisztikai vonzerejének növelése

Részletesebben

Tolnai erdők ölelésében

Tolnai erdők ölelésében Tolnai erdők ölelésében Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. ökoturisztikai kínálata Hű nevelőim, dunántúli dombok, ti úgy karoltok, hogy nem korlátoltok, nem fogtok rabul, amikor öleltek, ti úgy öveztek,

Részletesebben

Nyitva tartó szolgáltatók március, április hónapban

Nyitva tartó szolgáltatók március, április hónapban TAVASSZAL is BADACSONY! Nyitva tartó szolgáltatók március, április hónapban LÁTNIVALÓK, BEMUTATÓHELYEK Badacsonyi Romantika a Szegedy Róza-házban Badacsonyban a Szegedy Róza-házban megismerkedhetsz Szegedy

Részletesebben

Alföldi. Legendás Túracsomag KISÚJSZÁLLÁS. Ahol magad is legendára találsz

Alföldi. Legendás Túracsomag KISÚJSZÁLLÁS. Ahol magad is legendára találsz Alföldi %egendárium Legendás Túracsomag KISÚJSZÁLLÁS Ahol magad is legendára találsz Kisújszállás, mint Legendás Helyszín bemutatása: Kisújszállás az Alföld szívében Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik leghagyománytisztelőbb

Részletesebben

Bükki Kék. Jelvényszerző túra

Bükki Kék. Jelvényszerző túra Bükki Kék Jelvényszerző túra A Hegyiember és Baráti Köre 2016. április 1-től meghirdeti a Bükki Kék elnevezésű jelvényszerző túrát a Bükk hegységben. A túra során a Bükk-hegység varázslatos útjain, ismert

Részletesebben

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016

UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 UTASTÁJÉKOZTATÓ ZAKYNTHOS 2016 A festői szépségű kék tenger minden természetkedvelő embert elvarázsol Zakynthos szigetén. Aki egyszer a Navagio-öblöt megpillantja, az biztosan rabja lesz és szeretne visszatérni

Részletesebben

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében.

3., 10., 17., 24. Fakultatív kirándulásokat, autóbérlést a helyszínen, telepített idegenvezetőnknél lehet befizetni, helyi partnerünk szervezésében. KARPATHOS Akad egy hely, egy parányi gyöngyszem, melynek neve egybeforrt a szenvedéllyel, egy sziget, ahol a vadság találkozik a nyugalommal, a hagyománytisztelő falu a nyitottabb fővárossal, a napsugár

Részletesebben

Kiváló Európai Desztináció European Destinations of Excellence Könnyű elérni nehéz elhagyni! Fókuszban az akadálymentes turizmus 1 A pályázati anyag tartalma a 2012 évben, Kaposváron, a ténylegesen megvalósult

Részletesebben

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016.

NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. NYÁRI TÁBOR- ÉS PROGRAMAJÁNLÓ GYERMEKEKNEK 2016. Kedves Szülők és Gyerekek! Az előző évekhez hasonlóan idén újra összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyek segítségével megkönnyíthetjük a választást

Részletesebben

06. 08. 18. 24. Nyers sütni való kolbászok. Száraz és félszáraz kolbászok. Füstölt áruk, füstölt-fott szalonnák. Manufakturális termékek

06. 08. 18. 24. Nyers sütni való kolbászok. Száraz és félszáraz kolbászok. Füstölt áruk, füstölt-fott szalonnák. Manufakturális termékek 1 06. 08. 18. 24. Nyers sütni való kolbászok Száraz és félszáraz kolbászok Füstölt áruk, füstölt-fott szalonnák Manufakturális termékek 2 Megmutatni és továbbadni a minőségi hústermékek készítésének hagyományát,

Részletesebben

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró

csomagok vár fehér Székes szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra vendégváró Székes fehér vár 2016 vendégváró csomagok szálloda gasztronómia kikapcsolódás kultúra Belvárosi hétvége a Hotel Magyar Királyban Székesfehérvár szívében, a megszépült történelmi belvárosban, a színház

Részletesebben

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE

ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE ÚJBUDA ÖNKORMÁNYZAT SOLTVADKERTI CSALÁDOS ÜDÜLŐJE A várostól 4 km-re, a Vadkerti tó üdülőövezetének központjában a strand főbejáratától 200 m-re található a BUDA-HOLD Kft. által üzemeltetett 3 szintes

Részletesebben

ö ö ö ö ő ö ö ő ö ő ő ő ö ö ő ő ö ö ő ő ű ű ő ő ö ű ő ö ö ő ö ő ö ú ő ö ű ű ő ő ö ű ő ö ö ű ű ő ö ű ő ö ö ű ű ű ű ű ű ű ö ű ő É ö ú ö ö ö ö Ő ö ö ö ö ő ö ö ő ö ö ő ö ö ő ű ö ö ö ö ö ö ő Ö ő ö ö ő ö ő ö

Részletesebben

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk minden kedves Tagszervezetünknek!

Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk minden kedves Tagszervezetünknek! 2010. január - II. évf. 1. szám Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet kívánunk minden kedves Tagszervezetünknek! Az Akciócsoport új feladatai A Vértes-Gerecse Közösség munkaszervezete és a tatai iroda 2009.

Részletesebben

Miért érdemes a Hotel Pátriát választani?

Miért érdemes a Hotel Pátriát választani? Elmúlt mint száz pillanat, S tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak. Végh György Kedves házasulandó, Ifjú Pár! Bizonyára Önöket is foglalkoztatja a nagy kérdés, vajon mi a sikeres

Részletesebben

Tanösvények az Őrségben

Tanösvények az Őrségben Tanösvények az Őrségben Kedves Látogatók! Szeretettel köszöntjük az Őrségi Nemzeti Parkban! Ez a kiadvány a nemzeti park területén létesített tanösvények látogatására invitálja Önöket. Így segítve elő

Részletesebben

2010/3. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9.

2010/3. 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. 2010/3 1051 Budapest, Roosevelt tér 9. Kedves Klubtagok! Amikor Önök kézhez veszik legújabb hírlevelünket, már az évad utolsó hangversenyén is túl vagyunk. Szép szezon volt az idei is: most zárult Szilasi

Részletesebben

Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez

Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez Részletes tájékoztató az Eszteregnye-Obornak településen található létesítmények (vadászház, erdei iskola, erdei szálló) működtetéséhez A vadászházból, erdei iskolából és erdei szállóból álló épületegyüttes

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó.

Az árak nem tartalmazzák az idegenforgalmi adót, amely 450.- Ft /fő /éj, 18 éven felülieknek. Parkolási díj: 1.200 Ft /éj /autó. VAKÁCIÓ Hegyvidéki ajánlatok HOTEL KITTY***+ MISKOLC-TAPOLCA Érvényes: 2016. június 20- augusztus 28. közötti időszakban, min.2éj foglalással Ár: 11.050 Ft / fő / éj, min. 3 éj foglalással 8.910 Ft / fő

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL

TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL TÁJÉKOZTATÓ A 2011. ÉVI KEDVEZMÉNYES GYÓGYÜDÜLÉSRİL Nyugdíjasklubok és Idısek Életet az éveknek Országos Szövetsége (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3., tel/fax: 06/1/327-0118, email: nyugszov@hu.inter.net)

Részletesebben

DANUBIUS HOTELS GROUP

DANUBIUS HOTELS GROUP KREATÍV KONFERENCIÁK KIHAGYHATATLAN PROGRAMOK SOPRONBAN ÉS KÖRNYÉKÉN Vegyen egy mély levegőt és élvezze az Alpoknak és a meseszép erdős vidéknek köszönhető üdítően tiszta, friss levegőt. KONFERENCIA ÉS

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás mely létrejött egyrészről: Cím: Adószám: 18939963-1-19 Bankszámlaszám: Unicredit Bank: Képviseli: Dr. Szabó Tamás, elnök továbbiakban, mint az Egyesület Együttműködési megállapodás továbbiakban együttesen

Részletesebben

Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat

Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat Turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzat A térségi Éltető Balaton-felvidék védjegy turisztikai szolgáltatásokra vonatkozó szakma specifikus szabályzata Lezárva: 2014. 04. 28.

Részletesebben

MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL ÉSZAK-MAGYARORSZÁG KÜLÖNLEGES ESKÜVŐI- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK

MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL ÉSZAK-MAGYARORSZÁG KÜLÖNLEGES ESKÜVŐI- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK MINDEN ÉLMÉNNYEL TÖBB LESZEL ÉSZAK-MAGYARORSZÁG KÜLÖNLEGES ESKÜVŐI- ÉS RENDEZVÉNYHELYSZÍNEK HELYET ADUNK ÁLMAINAK Residence Ózon**** superior» www.hotelozon.hu Tegye lélegzetelállítóvá a Nagy Napot, válaszszon

Részletesebben

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR

GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR GERÉBY KÚRIA HOTEL ÉS LOVASUDVAR H 6050 Lajosmizse, Alsólajos 224. Tel.: +36 76 356 555 Fax: +36 76 356 045 Mobil: +36 30 9559 056 E mail: gereby@gereby.hu www.gereby.hu "S ha jön az este langyos szél

Részletesebben

Legolcsóbb pihenés Dobogókőn 60 % kedvezménnyel!

Legolcsóbb pihenés Dobogókőn 60 % kedvezménnyel! Legolcsóbb pihenés Dobogókőn 60 % kedvezménnyel! 5 éjszaka, 2 főnek, franciaágyas szobában, félpanzióval + ajándékként 1 egész napos termálfürdőzéssel, + további 1 élményelemmel, melyet a lap alján ajánlott

Részletesebben

Leghűségesebb Nép 2016.04.11. Mezőgazdasági területi adatok. 1948 után községünket felszámolásra ítélték.

Leghűségesebb Nép 2016.04.11. Mezőgazdasági területi adatok. 1948 után községünket felszámolásra ítélték. Mezőgazdasági területi adatok Komlóska Komlóska, a hagyományaiban élő önfenntartó ökofalu Összes terület (ha) Erdő (ha) Mezőgazdasági terület (ha) 2986 2057 804 Állami terület: 75% 10% Magánterület: 25%

Részletesebben

15.00 16.00 17.00 17.00 18.45 19.30 20.30 Ára: 5000Ft/ arany karszalaggal ingyenes Jelentkezéseket 150 főig tudunk fogadni

15.00 16.00 17.00 17.00 18.45 19.30 20.30 Ára: 5000Ft/ arany karszalaggal ingyenes Jelentkezéseket 150 főig tudunk fogadni 2016. JÚLIUS 1-3. PÉNTEK 15.00 Érkezés vendégek fogadása, welcome süti, kávé, gyümölcs/rabbiház 16.00 Kézműveskedés a Maminvettel/Rabbiház kert Ügyességi játékok a Mádi Ifjúsági Klubbal/Focipálya 17.00

Részletesebben

Szervezési koncepció Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozója Őriszentpéter, 2016. április 29. május 1.

Szervezési koncepció Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozója Őriszentpéter, 2016. április 29. május 1. Szervezési koncepció Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek XXVI. Országos Találkozója Őriszentpéter, 2016. április 29. május 1. Kedves Zöld Mozgalom! Alább a 2016-os Országos Találkozó koncepcióját

Részletesebben

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu

fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu fürdőváros Európa közepén www.visitbuk.hu A Répce folyó virágzó síkján karnyújtásnyira az Alpoktól Magyarország nyugati csücskében helyezkedik el Bük városa. Kincse, a több mint ezer méter mélységből feltörő

Részletesebben

Esküvő a Monori Vigadó Étteremben

Esküvő a Monori Vigadó Étteremben Esküvő a Monori Vigadó Étteremben Ne hagyja, hogy e gyönyörű nap ezernyi apró részlete miatti aggódása elterelje figyelmét a legfontosabbakról: az élményről, a régóta tervezett nagy nap fontos és sokáig

Részletesebben

Foglalható időszakok: 2014. április 22.-29. és 2014. május 4. 2014. június 5.

Foglalható időszakok: 2014. április 22.-29. és 2014. május 4. 2014. június 5. MÁJUSI ÁR-ESŐ HOTEL PIROSKA-BÜK Érvényesség: 2014. 05. 05.- 06.01. között, min. 2 éj foglalással Ár: 8.460 Ft / fő/ éj / Hétköznapokon 10.155 Ft/fő/ 2 éj / Hétvégéken Superior szoba felár: 1000 Ft/fő/éj

Részletesebben

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/

Villa Weber Romantic Resort (bezárt) Magyarország - Tolna megye - Bonyhád http://www.reise.info.hu/weber/hu/ Bemutatkozás Hotel: Villa Weber Romantic Resort (bezárt) A Völgységi dombság szíében, páratlan nyugodt környezetben álló majorság és a kastély épülete a bonyhádi Perczel család tulajdonában állt, és az

Részletesebben

GYULA TAVASZI PROGRAMOK A HÉT MINDEN NAPJÁRA WWW.VISITGYULA.COM. A project az Európai Unió támogatásával, az Európai

GYULA TAVASZI PROGRAMOK A HÉT MINDEN NAPJÁRA WWW.VISITGYULA.COM. A project az Európai Unió támogatásával, az Európai A project az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. WWW.VISITGYULA.COM GYULA TAVASZI PROGRAMOK A HÉT MINDEN NAPJÁRA Tavaszi programok a hét

Részletesebben

Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005. (XII.15.) rendelete a helyi építési szabályokról 1

Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005. (XII.15.) rendelete a helyi építési szabályokról 1 Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2005. (XII.15.) rendelete a helyi építési szabályokról 1 Felsőlajos Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság Alkotmányáról

Részletesebben

2016. ÁPRILIS 29-MÁJUS 1.

2016. ÁPRILIS 29-MÁJUS 1. 2016. ÁPRILIS 29-MÁJUS 1. 1 2 3 4 5 ZSONGÓ TRANSZFER A PROGRAM HÁZIGAZDÁKNÁL RENDELHETŐ! 7 8 9 10 6 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Túrony ÁPRILIS 29. péntek Janus Borház (1) (1) (Sóta dűlő+36 20 999 9885)

Részletesebben

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10 00-12 00 és 14 00-17 00 ; Gyöngyös 3200, Szent Bertalan út 3.

Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10 00-12 00 és 14 00-17 00 ; Gyöngyös 3200, Szent Bertalan út 3. Nagyrédei Kecskefarm, Nagyréde Kézműves kecskesajtok kóstolása egy csodálatos családi birtokon. A program egyéni bejelentkezés alapján történik és a házigazda személyesen a vendégekkel járja be a birtokot.

Részletesebben

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI SZÁLLÁSHELYEK

HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI SZÁLLÁSHELYEK HAJDÚBÖSZÖRMÉNYI SZÁLLÁSHELYEK Castrum Termál kemping**** és Apartman*** Bodai Pihenőház Fürdőkert Ifjúsági Szálló www.szallas.hbholding.hu Köszöntöm Önt kedves érdeklődő! Kiadó: Hajdúböszörményi Vagyonkezelő

Részletesebben

2016. január 22-24. péntek-vasárnap

2016. január 22-24. péntek-vasárnap Szent Vince napján ismét együtt egy újabb kiváló évjáratért 2016. január 22-24. péntek-vasárnap A borosgazdák több évszázados tapasztalatán nyugszik a kijelentés, miszerint ha megcsordul Vince, tele lesz

Részletesebben

TAVASZVÁRÓ SALIRIS RESORT HOTEL**** EGERSZALÓK ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ

TAVASZVÁRÓ SALIRIS RESORT HOTEL**** EGERSZALÓK ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ TAVASZVÁRÓ ERZSÉBET PARK HOTEL *** PARÁDFÜRDŐ Érvényes: 2016. február 01. június 15. között (kivéve: kiemelt-és ünnepi időszakok) Ár hétköznap: Ár hétvégén: 7.435 Ft / fő / éj 8.715 Ft / fő / éj Tartalom:

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES

ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES ESEMÉNYNAPTÁR SZENTES 2013 Szentes ezer arca Szentes Csongrád megyében, a Tisza partján elhelyezkedô fiatalos dél-alföldi település, közel 30000 fôs lakosságával a megye harmadik legnépesebb városa. Szentes

Részletesebben

Tihany és a levendula

Tihany és a levendula 2016 PROGRAMFÜZET Tihany és a levendula A Dél-Európában honos levendula tihanyi termesztése az 1920-as évek közepéig nyúlik vissza, ekkor telepítette az első ültetvényeket a félszigeten Bittera Gyula,

Részletesebben

2010. év A balassagyarmati kistérség nagyrendezvényei (Frissítve: 2010. január. 08..)

2010. év A balassagyarmati kistérség nagyrendezvényei (Frissítve: 2010. január. 08..) B A L A S S A G Y A R M A T K I S T É R S É G T Ö B B C É L Ú T Á R S U L Á S A C ÍM: 2660 B A L A S S A G Y A R M A T, R Á K Ó C Z I F E J E D E L E M Ú T 12. 2010. év A balassagyarmati kistérség nagyrendezvényei

Részletesebben

Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába

Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába IPA Krónika 2015 II. évfolyam 3. szám 2015. március 11. Rendészeti Szervek Teremlabdarúgó Világbajnoksága: 2015. október 11-17. Kirándulás Hollandiába: 2015. október 11-17. Autóbusszal Hollandiába Eddigi

Részletesebben

Zöldutak Módszertani Egyesület Beszámoló a 2014-es év történéseiről

Zöldutak Módszertani Egyesület Beszámoló a 2014-es év történéseiről Zöldutak Módszertani Egyesület Beszámoló a 2014-es év történéseiről Projektek A 2014-es év ismét számos élménnyel és eredménnyel járt a Zöldutak Módszertani Egyesület életében. Ebben az évben befejeztük

Részletesebben

Tájékoztató anyag a 2015-ös városi szervezésű táborokhoz

Tájékoztató anyag a 2015-ös városi szervezésű táborokhoz Tájékoztató anyag a 2015-ös városi szervezésű táborokhoz A tavalyihoz hasonlóan színes programokkal várjuk a székesfehérvári általános iskolák tanulóit bejáró és bentlakásos táborainkban egyaránt. Mindkét

Részletesebben

Javaslat a. Langó Hagyományőrző Ház. települési értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a. Langó Hagyományőrző Ház. települési értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Langó Hagyományőrző Ház települési értéktárba történő felvételéhez Készítette: I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó személy neve: Langó Imre 2. A javaslatot benyújtó személy adatai:

Részletesebben

SZAKMAI HÁTTÉRANYAG. Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A BORTURIZMUSRÓL... 3

SZAKMAI HÁTTÉRANYAG. Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A BORTURIZMUSRÓL... 3 SZAKMAI HÁTTÉRANYAG BOR 2007 A bor, az a termék, amely kizárólag friss szőlő, szőlőcefre vagy szőlőmust teljes vagy részleges alkoholos erjesztésével készül. Tartalomjegyzék Bevezetés... 2 A BORTURIZMUSRÓL...

Részletesebben

Bortriatlon 2016. JÁTSSZ és NYERJ! Ha mindhárom hétvégén részt veszel, borvacsorát vagy ajándékutalványt. nyerhetsz!

Bortriatlon 2016. JÁTSSZ és NYERJ! Ha mindhárom hétvégén részt veszel, borvacsorát vagy ajándékutalványt. nyerhetsz! Gyûjts össze minél több boros címkét, bélyeget és pecsétet! JÁTSSZ és NYERJ! Ha mindhárom hétvégén részt veszel, borvacsorát vagy ajándékutalványt nyerhetsz! Bortriatlon 2016 Szürkebarát hétvége 2016.

Részletesebben

és A MI AJÁNDÉKUNK az ifjú pár részére

és A MI AJÁNDÉKUNK az ifjú pár részére Kedves Jegyespár! Először is szívből gratulálunk közelgő esküvőjükhöz és nagyon köszönjük, hogy ezen örömteli ünnep helyszínének kiválasztásakor szállodánkra gondolt. Nagy örömmel küldjük Önnek esküvői

Részletesebben

DUMASZÍNHÁZ, FÉNYFESTÉS ÉS SÁRKÁNYHAJÓZÁS VISSZAESÉS A RENDEZVÉNYPIACON

DUMASZÍNHÁZ, FÉNYFESTÉS ÉS SÁRKÁNYHAJÓZÁS VISSZAESÉS A RENDEZVÉNYPIACON DUMASZÍNHÁZ, FÉNYFESTÉS ÉS SÁRKÁNYHAJÓZÁS VISSZAESÉS A RENDEZVÉNYPIACON Továbbra sem indult meg a kilábalás a rendezvényes szakma válságából, a 2009 és 2010-es súlyos visszaesés után a gödör mélyén vegetál

Részletesebben

Az aktív- és ökoturizmus fejlesztési lehetőségei az Orfűi TDM területén

Az aktív- és ökoturizmus fejlesztési lehetőségei az Orfűi TDM területén Az aktív- és ökoturizmus fejlesztési lehetőségei az Orfűi TDM területén Előadó: Kurilla Annamária marketing menedzser Orfűi Turisztikai Egyesület Pécs, 2013. 03. 09. Orfűről - röviden Pécstől 16 km-re

Részletesebben

Esküvő a Gerbeaud Házban

Esküvő a Gerbeaud Házban Esküvő a Gerbeaud Házban Csak a vacsorára vagy a ceremóniára is helyszínt keres? A Gerbeaud Ház elegáns Dísztermei, valamint az Átrium terem tökéletes helyszín e fontos eseménynek. Az üvegtetővel fedett

Részletesebben

Anyanyelvi napközis tábor

Anyanyelvi napközis tábor BUDAÖRS KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT GYERMEKJÓLÉTI KÖZPONT 2040 Budaörs, Petőfi Sándor u. 1., Pf. 102. Tel.: 06 (23) 423-100, Fax: 06 (23) 428-677 E-mail: budaors@bttszgysz.hu

Részletesebben

2007/1. Tarna Menti Területfejlesztési Társulás Akciócsoport Új LEADER Program, a LEADER Zöld Könyv A hátrányos helyzetû kistérségek komplex

2007/1. Tarna Menti Területfejlesztési Társulás Akciócsoport Új LEADER Program, a LEADER Zöld Könyv A hátrányos helyzetû kistérségek komplex 2007/1. Tarna Menti Területfejlesztési Társulás Új LEADER Program, a LEADER Zöld Könyv A hátrányos helyzetû kistérségek komplex felzárkóztatásának alapjai Innovatív megoldások a vidéki térségek felzárkóztatására

Részletesebben

Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról

Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról Első Hírlevél a II. Fenntartható Élelmiszerlánc Világtalálkozóról Minden ember legnemesebb öröme, ha valami olyant cselekedhetik, amelynek tisztaságában nem kételkedik. Sem a cselekedet idején, sem a cselekedet

Részletesebben

Á Á É É É ö É Ó ú Á ú Á Á Á Á ö Á ő ű ú ö ö ú ű ú É ő ö ú ú ű ö ű ő Ú Ú ú ő ö ö ő ö ö Á ö Á ö ú ű ö ö ö ö ö ö ö ö ö ő ö ö ö ö ő ö Á ö ő ö ö ő ú ú ö ö ő ö ö ö ö ú ö ú ö ő ú ö ö ö ö ö ú ö ú ú ö Ú ő ű ő ö

Részletesebben

Ajánlati felhívás a szombathelyi Kámoni Arborétum rendezvényközpontjában kávézó-ajándékbolt-ruhatár üzemeltetésére

Ajánlati felhívás a szombathelyi Kámoni Arborétum rendezvényközpontjában kávézó-ajándékbolt-ruhatár üzemeltetésére AJÁNLATI FELHÍVÁS AJÁNDÉKBOLT, KÁVÉZÓ ÉS RUHATÁR ÜZEMELTETÉSÉRE A SZOMBATHELYI KÁMONI ARBORÉTUM ÖKOTURISZTIKAI ÉS RENDEZVÉNYKÖZPONTJÁBAN A szombathelyi Kámoni Arborétum Ökoturisztikai Látogató és Oktató

Részletesebben

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő

HOTEL SOPRON TORNÁCOS HÁZ - HEGYKŐ. Sopron. Hegykő Sopron HOTEL SOPRON A szálloda az osztrák-magyar határ közelében és csupán néhány lépésre a város szívétől, páratlan kilátást nyújtva Sopron óvárosára, és annak jelképére, a Tűztoronyra. Wellness helyett

Részletesebben

MENDAN MAGIC SPA & WELLNESS HOTEL HHHHsuperior, ZALAKAROS

MENDAN MAGIC SPA & WELLNESS HOTEL HHHHsuperior, ZALAKAROS KONFERENCIA BEMUTATKOZÓ MENDAN MAGIC SPA & WELLNESS HOTEL HHHHsuperior, ZALAKAROS Amennyiben Ön is egy tökéletesen szervezett, gördülékeny és sikeres rendezvény megszervezésén fáradozik, megtalálta a megfelelô

Részletesebben

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról

ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete. a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról ÚFFEHÉRTÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 22/2012. (IX. 26.) Önkormányzati rendelete a magánszemélyek kommunális adójáról és az építményadóról Újfehértó Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

FALU - KÉP. Tisztelt Cserkútiak, kedves Barátaink!

FALU - KÉP. Tisztelt Cserkútiak, kedves Barátaink! FALU - KÉP C SERKÚT KÖZSÉG Ö NKORMÁNYZ ATÁNAK LAPJA 2014 D ECEMBER Kik messze voltak, most mind összejönnek a percet édes szóval ütni el, amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja éles, kék körmeivel. Kosztolányi

Részletesebben

HUNGUEST HOTEL GALYA ERZSÉBET PARK HOTEL. Galyatető. Parádfürdő. superior

HUNGUEST HOTEL GALYA ERZSÉBET PARK HOTEL. Galyatető. Parádfürdő. superior Galyatető HUNGUEST HOTEL GALYA A Mátra legmagasabb csúcsán 957 méter magasan, 5 hektáros park közepén, gyönyörű panorámával várja Vendégeit a patinás, 1939- ben épített szálloda. Akkor is és ma is a családok,

Részletesebben

badacsony new yorkban 5

badacsony new yorkban 5 badacsony new yorkban 5 a Badacsonyi Borvidék legjava Budapesten 2016. április 6. New York Palota Szervező: Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület 8261 Badacsony, Park utca 14. badacsonytomaj@tourinform.hu

Részletesebben

É É Á É É ó ó ö ű ó ó ó ű ó ö ö ű ó ó ő ö ű ó ó ű ú ö ű ó ó ó ó ö ű ó ó ó ö ű ő ő ő ó ö ű ú ö ó ó ó ú ő ő ü ó ó ó ö ű ű ö ő ó ú ó ö ü ö ű ó ó ö ő ö ó ö ö ő ő ö ó ő ö ő ó ő ó ő ú ú ö ű ó ú ö ő ű ö ó ó ó

Részletesebben

ő Á ú ő ú ő ú ú ú ő ő ő ű ú ű ő ő ú ő ő ő ú Á ő ú ő ő ú ő ő É É ú ő ő Ú ő É ú ú ő ő ő ő ő É ő ő ú É ű ű ű ú ő ő É ő ű ő ő É ú É ú ő ő ű ú ű ő ő ú ú Ú ú Ü ő ű ú ő ű ő ő ú ő ő ő ő ú ő ő ú ú ő ú ő ú ű ű É

Részletesebben

ó á á á á á ó á ó Á ö é á ó Ú á á á ó Á ö é á á á ó ó ó á á ó á ó Ú á é á ó ü é ü é á á á á ó é é á ú á ó á é ó á ó Ó é á ó é á ó ó á Ó Ö é á ó á ó é é é ü é ó á Ó é é é ó ó ó á ó é é ó á ü ó é á ó é é

Részletesebben

Á Ó Ö Á É É É É Ő ű Á Ó ű Ö ű ű ű Ó ű Ö Ú Ö Ú ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ü Á ű ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű Ö ű ű Ü ű ű ű Ö ű ű ű ű ű ű ű Ö Ó ű ű ű ű ű Á Á ű É ű ű ű ű ű Ö ű ű ű ű ű Ó Ü Á É Ű ű ű ű ű Á ű ű ű Á É ű Ú Ó

Részletesebben

É ú ú ú ú ú ú ú ú ú É É ú ű ú ű ú Ú Ü ú ú ú ú ű ú ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Ü ű ű ú É É ű É ű É ú ú ú ű É ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ú ű ú ú ű Á ú É ű ű ú ú ú ú ű ű ű ú ű ú ú ú ú ú ú ű ú ú Ú ű ú ű ű ú ú ű Ü ú ű

Részletesebben

Csapatépítõ programok 2014

Csapatépítõ programok 2014 Csapatépítõ programok 2014 (Minimum 10 fõ esetén) Azonnali ajánlatkérés csapatépítésre, céges rendezvényre itt! Az Oxygen Adrenalin Park kitûnõ választás szabadtéri céges rendezvényeinek (csapatépítés,

Részletesebben

ű É ű Á Ü É É ű ű Ű ÓÓ Ü É Ü Ú Ú ű Ú Ö Ö Ü ű ű Ű Ú Ö Ü Ö Ú Ó Ó Á É Ú Ű Ú Ú Ú Ú Ú ű Ú Ű Ú ű ű Ú ű ű Ú Ú É Á Ú Ú É É ű ű ű Ú ű ű Ú ű Ú Ó É Ű Ó ű Ú ű ű ű Á ű ű Ú ű ű É ű ű ű ű Ó Ú Á Ú ű Á ű Á Ú Ó ű ű Á ű

Részletesebben

Á Á ó ő ő ó Ő ó ó ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Ó ó ő ó ó Ő Ó Ó Ó Ó ó Ó Ó Ó Á Ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Ó ó Ó Ó Ó Ó Ó Ó ó Á Ó ó ó Ő ó ó ó Ó ó Ú ó Ó Ó ó Ó Ó Ő ó Ó ó ó Ó ó Ó Ó Ó ó ó ó Ó ó ó ó Ó Ú Ó Ó ó ó ő ö Ó

Részletesebben

Kedves Jegyespár! A Danubius Hotel Flamenco előnyei az Ön esküvője számára:

Kedves Jegyespár! A Danubius Hotel Flamenco előnyei az Ön esküvője számára: Kedves Jegyespár! Először is szívből gratulálunk közelgő esküvőjükhöz és nagyon köszönjük, hogy ezen örömteli ünnep helyszínének kiválasztásakor szállodánkra gondoltak. Kérjük, tekintsék meg esküvői ajánlatunkat!

Részletesebben

É Ó Ö Á ú Á ú ú ú ú Ó ú ú ú ú ű ú Á ÁÉ Á ű ű ú ú É ú É É ű ű É ű Ú ű Ü ú ű ú Ö Ú ű Ö Ö ú Ő ú ű Ö ú ú Ú Ó ú ú ű ú Ö Ú Ü Á Á Á É Ü ű Ü Ö É Á Ü Ó É Ö É ű Ü Á Á Á ú Ü Ö Á É Ü Á ú Ö Ö ú Ö Á ú É É Ö É Á Á Á

Részletesebben